Nový vizuální styl asociace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nový vizuální styl asociace"

Transkript

1 Zpravodaj ASOCIACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 2 /2012 Uvnitř tohoto vydání: 1 Nový vizuální styl asociace 2 Členské fórum ve Frenštátě pod Radhoštěm Členské fórum ve Frenštátě pod Radhoštěm Soutěž Informační centrum Zprávy z infocenter 6 Noví členové a čekatelé květen 2012 Redakce: Mgr. Jan Matouš Sekretariát A.T.I.C. ČR Palackého nám Polička Tel.: Fax: office@aticcr.cz Strana 1 Nový vizuální styl asociace Asociace turistických informačních center ČR vyhlásila na podzim roku 2011 výběrové řízení na sjednocení vizuálního stylu tiskových výstupů. Současně bylo požadováno posouzení stávajícího logotypu asociace. Vítěz výběrového řízení, společnost DEFT design z Klášterce nad Ohří, navrhla sjednocení stylu a současně také nový logotyp asociace. Vše zachycuje Manuál jednotného vizuálního stylu. Manuál řeší vizuální styl pro tiskoviny - vizitky, hlavičkový papír, dopisní obálky a prospektové desky. Novou úpravou prošel také certifikát pro členy asociace. Pro mediální propagaci byla navržena nová grafická podoba internetových stránek, power pointových prezentací pro přednášky, semináře a konference, nebo elektronického bulletinu (Zpravodaj A.T.I.C. ČR), který je čtvrtletně distribuován členům asociace. Udržení jednotného vizuálního stylu je navrženo také pro prezentaci v C.O.T. Business. Dalšími řešenými kapitolami jsou informační systémy (banery, infotabule apod.) a reklamní předměty a textil. Navržený vizuální styl byl schválen na jarním členském fóru A.T.I.C. ČR ve Frenštátě pod Radhoštěm.

2 Vydání č. 2 /2012 Strana 2 Členské fórum ve Frenštátě pod Radhoštěm dubna 2012 Ve dnech dubna 2012 se v Domě kultury ve Frenštátě pod Radhoštěm uskutečnilo jarní členské fórum A.T.I.C. ČR. Členského fóra se zúčastnilo 85 pracovníků turistických informačních center z 61 měst. Po úvodním slově prezidenta A.T.I.C. ČR byl schválen program jednání, zpráva o hospodaření asociace v roce 2011 a zpráva revizorky. Následovaly informace o činnosti asociace za poslední půlrok. A.T.I.C. ČR se v uplynulém období zabývala zejména přípravou sjednocení certifikace a kategorizace TIC do jediné platné pro celou Českou republiku, úpravou stanov dle již dříve přijatých pravidel, vzděláváním pracovníků informačních center (proškoleno 149 osob v 8 krajích ČR), či sjednocením vizuálního stylu organizace v rámci schválené prezentační strategie, vč. nového logotypu organizace. A.T.I.C. ČR dále podepsala smlouvu o spolupráci s vydavatelstvím MCU, zabývala se problematikou národního systému profesí - určení kvalifikace pracovníka TIC apod. Organizace na přelomu roku vytvořila anglickou a německou mutaci svých webových stránek, konzultovala moduly dalšího vzdělávání pracovníků TIC a v únoru prošla recertifikačním auditem dle ISO norem. A.T.I.C. ČR si do dalšího období mj. vytkla za cíl zkvalitňování a rozšiřování metodické a vzdělávací pomoci jednotlivým členům asociace v rámci provozu TIC a jejich regionální spolupráce, pořádání vlastních vzdělávacích akcí v rámci jednotlivých krajů, nebo naplňování komunikační a prezentační strategie A.T.I.C. ČR pro roky 2011 a Prioritami zůstává vzdělávání pracovníků, kvalitní služba TIC a efektivní prezentace. Závěrečná část jednání byla věnována vystoupení hostů a diskusi. Mgr. Petr Moc přednesl představu kooperace agentury CzechTourism s asociací a informoval o společném pilotním projektu CzechTourism a A.T.I.C. ČR na mystery shoping turistických informačních center v letní sezóně. Následně vystoupili hosté prezentující oblast Beskyd. Nejdříve za Lašskou bránu Beskyd (Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy) hovořil RNDr. Lukáš Filip a poté PhDr. Milada Podolská prezentovala historii a současné působení Agentury Beskydy Valašsko v cestovním ruchu. Mgr. Marcel Goetz z Pohádkového království představil 1. ročník projektu Měsíc věží a rozhleden České republiky cíleného na prodloužení sezóny v období 28. září října Na konci představil Karel Hampl z firmy TouchBit novou dimenzi dotykových obrazovek pro přenos informací. Frenštátské muzeum: postava, která sama sebe vytesává z kamene (symbolicky jako A.T.I.C. ČR?)

3 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 2 /2012 Strana 3 Členské fórum ve Frenštátě pod Radhoštěm dubna 2012 prospívá zdraví. Zde všichni dostali od pana mlynáře Šmajstrly tak přesvědčivé informace o blahodárnosti pohanky, že jen málokterá účastnice (účastník) zájezdu neodešla (neodešel) vybaven/a řádnou zásobou potravinových produktů z pohanky. Odpoledne následoval odborný zájezd na Pustevny, Radhošť a do Štramberku. I přes poslední zbytky a ostrůvky sněhu překonávané během túry z Pusteven na Radhošť a zpět, dorazili všichni zdrávi. Jak pro členské fórum, tak i pro odborný zájezd se vydařilo počasí a účastníci odjížděli velmi spokojení a vybaveni novými informacemi a zkušenostmi. Před i po jednání členského fóra probíhala prohlídka radniční věže s průvodkyní. Z věže bylo krásně vidět jak samotné město, tak i okolní působivé kopcovité scenérie. Tradiční společenský večer se konal v Hotelu Bartoš. V programu kromě byla zařazeno několik zábavných sportovně kulturních vystoupení a soutěží o hodnotné ceny. Nechyběla ani tombola. Společenský večer doprovázela menší rozjařená kapela (pravděpodobně odštěpená od jedné větší zvané Tatroska) v podání trojice nadějných mladých hudebníků. Kluci si říkali "Tři ve při" a hráli skvěle, s obrovskou radostí a nadšením. Druhý den byl již tradičně věnován poznávání oblasti, kde se členské fórum koná, tedy místa jednání a oblasti Beskyd. Při první dopolední prohlídce se účastníci fóra seznámili s originálně pojatými expozicemi Frenštátského muzea, vč. netradiční laserové střelnice. Na druhou prohlídku zavítali pracovníci TIC ke skokanským můstkům a poté do Pohankového mlýna, aby mj. na vlastní chuťové buňky ochutnali, jak pohanka

4 Vydání č. 2 /2012 Strana 4 Soutěž Informační centrum 2012 s Deníkem Asociace turistických informačních center ČR připravuje ve spolupráci s VLP, a.s., která je vydavatelem regionální sítě Deníku a portálu další ročník soutěže popularity turistických informačních center s názvem Informační centrum Za tímto účelem bude na stránkách vytvořena speciální internetová příloha. Návštěvníci zde budou moci hlasovat a tím rozhodnout o vítězích v každém z krajů. Po dobu soutěže zde budou průběžně umisťovány aktuální informace o letošní turistické sezoně, o činnosti jednotlivých informačních center a další zajímavosti z regionů ČR. Soutěž bude zahájena 15. června a ukončena 31. července Informace o soutěži získají zájemci v tištěných regionálních titulech Deníku a také v informačních centrech. Nejlepší informační centra v každém kraji budou oceněna. Zprávy z informačních center Nymburk: Procházková trasa a magnetky Turistické informační centrum zve návštěvníky města na procházkovou trasu Nymburkem za tajemnými skřítky Nárožníčky. V infocentru si malí i velcí návštěvníci mohou vyzvednout legendu s mapkou trasy a dvanácti jednoduchými úkoly, které se plní během procházky. Pro turisty je po návratu do infocentra za správné vyplnění připravena malá odměna. Informační centrum se také zapojilo do projektu Sestav si svůj svět. Jedná se o hru, při níž návštěvníci památek sbírají magnetky ve tvaru puzzle z různých zajímavých míst ČR. Nejúspěšnějšího sběratele čeká Noc na Karlštejně a ostatní se mohou těšit na další ceny a celoroční vstupenky na památkové objekty ve správě NPÚ. Valašské Meziříčí: Audioprůvodce na vycházku Turistické informační centrum na zadním nádvoří zámku Žerotínů nabízí návštěvníkům města k zapůjčení pět nových audioprůvodců, každý v pěti jazykových mutacích (čeština, angličtina, němčina, francouzština a ruština). Návštěvníci si díky nim mohou zvolit své vlastní tempo prohlídky a kdykoli se k výkladu vrátit. Krátké cca 2 min. spoty provedou zájemce po městské památkové zóně a jejím blízkém okolí a seznámí turisty s nejzajímavějšími pamětihodnostmi. Přístroje jsou k zapůjčení zdarma oproti vratné záloze 500 Kč. Rožnov pod Radhoštěm: TIC v nově rekonstruovaných prostorách Turistické informační centrum je od provozováno v nově rekonstruovaných prostorách na Masarykově náměstí 131. Díky této změně byly rozšířeny prostory pro veřejnost, zázemí pro personál a vybudovány dosud chybějící skladové prostory. Postupně bude rozšířena i nabídka služeb a zboží. V prodeji je nová medaile města. Od května bude nabízena nová turistická známka Jurkovičova rozhledna při příležitosti otevření nově vybudované rozhledny. Návštěvníkům jsou nově k dispozici dvě PC s internetem.

5 Vydání č. 2 /2012 Strana 5 Zprávy z informačních center Ústí nad Labem: Na procházku s audioprůvodcem V Informačním středisku města máte možnost zapůjčit si audioprůvodce městem Ústí nad Labem. Tři tematické trasy vám představí v zajímavých souvislostech slavné osobnosti ústeckých dějin v podání herců z ústeckého Činoherního studia. První trasa, Ústecká NEJ, vás provede po řadě záviděníhodných superlativů, kterými se město pyšní, další vás seznámí s vilovou architekturou, tedy honosnými paláci místních továrníků, ale i současnou moderní architekturou. Třetí, s názvem Zlatá čtyřka, vás seznámí s dominantami, které se staly výraznými symboly města. Vytištěna byla navíc čtvrtá trasa okolím města, které se stalo inspirací pro řadu umělců. Umělecká stezka srovnává současné pohledy s uměleckými malbami a fotografiemi umělců, kteří zaznamenávali krajinu v proměnách doby a stylů. Bystřice nad Pernštejnem: Vodomil trochu jinak Na Bystřicku se letos již pošesté setkáte s turistickou akcí nazvanou S Vodomilem Zubří zemí. Tentokrát připravilo Turistické informační centrum putování po stopách jedenácti osobností, mezi nimiž jsou např. sochař Jan Štursa, spisovatelé Jan Balabán, Jan Karafiát a další. Na místech s nimi spojenými budou turisté plnit úkoly. Při splnění úkolu získají razítko do legitimace. Putování vede tentokrát Vysočinou i na území Novoměstska, na Studnice, do Sněžného či Jimramova. V souvislosti s Rokem Pernštejnů skončí putování u doubravnického kostela. Není vyloučeno, že mnozí z účastníků na cestách vyluští i malou tajenku. Na úspěšné účastníky čeká volná vstupenka do Městského muzea, nebo bazénu v Areálu sportu v Bystřici. Vylosovaní šťastlivci získají 10 hodnotných cen. Soutěž potrvá od do Podrobnosti: ww.info.bystricenp.cz Kašperské Hory: Aktivity infocentra pokračují Informační centrum prošlo v roce 2011 modernizací a rekonstrukcí. Následně byl v květnu 2011 spuštěn nový webový portál s pamětihodnostmi, tipy na výlety a kulturními akcemi v historických objektech ( a v červenci byla před budovu radnice nainstalována multifunkční interaktivní tabule (kiosek), kde se turisté seznamují s historií města, tipy na výlety a pozvánkou na řadu kulturních akcí. Naleznou zde i turistickou mapu, dopravní spojení a další informace. Kiosek dnes umožňuje i vyfocení turistů se zasláním fotografie na ovou adresu. Letos informační centrum řeší inovaci venkovního informačního systému města, který zlepší orientaci příchozích turistů v lokalitě a redesign městských a vlastních webových stránek.

6 Vydání č. 2 /2012 Strana 6 Představujeme nové členy A.T.I.C. ČR Ostravský informační servis s.r.o. Ostravský informační servis poskytuje standardní informační služby. Navíc provozuje kulturní web, na kterém jsou denně aktualizovány různé akce ve městě, a zajišťuje předprodej vstupenek. V rámci své činnosti také nabízí průvodcovskou činnost městem a komentované procházky. K dispozici je směnárna, informační centrum vyhledává dopravní spojení, prodává dálniční známky, vlakové a síťové jízdenky. Kontakt: Prokešovo náměstí 8, Ostrava, tel.: , vez@ostravainfo.cz, Informační centrum Velké Losiny Informační centrum poskytuje kompletní sortiment služeb, nabízí službu veřejného internetu, kopírování a skenování, prodává pohlednice, mapy, suvenýry, poskytuje informace o ubytování a dalších službách i o dopravních spojích. Navíc také prodává jízdenky Veolia Transport (železnice Desná). Kontakt: Lázeňská 674, Velké Losiny, tel.: , infolosiny@losiny.cz, Jsme na webu: Informační centrum Český Brod Informační centrum zahájilo činnost v lednu letošního roku. K jeho hlavní náplni patří poskytování informačních služeb turistům i obyvatelům, propagace města, zajišťování kulturních akcí a poskytování uceleného systému informací pro děti a mládež. Návštěvníkům města i obyvatelům poskytuje informace o památkách a turistických atraktivitách regionu, akcích, službách, dopravních spojích, tipy na výlety apod. V IC lze zakoupit mapy, publikace, upomínkové předměty. Je zde veřejný internet. Kontakt: Nám. Arnošta z Pardubic 56, Český Brod, tel.: , zbockova@cesbrod.cz, Představujeme čekatele na členství v A.T.I.C. ČR Infocentrum Dvůr Králové Čekatel od Kontakt: Poděbradova 2014, Dvůr Králové nad Labem Informační centrum Mikroregionu Malá Haná, čekatel od Kontakt: Žleb 264, Velké Opatovice Informační středisko obce Prášily Čekatel od Kontakt: Prášily 110, Sušice, Turistické informační centrum Zámek Náměšť na Hané, čekatel od , Kontakt: Hrad 1, Náměšť na Hané Informační centrum Lipová - lázně Čekatel od Kontakt: Lipová-lázně 476, Lipová - lázně, Turistické informační centrum Konice, Čekatel od Kontakt: Kostelní 46, Konice Turistické informační centrum Dřevohostice Čekatel od Kontakt: zámek Dřevohostice, Dřevohostice Turistické informační centrum Plumlov Čekatel od Kontakt: Zámecká 99, zámek Plumlov, Plumlov,

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE 4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz Vydání č. 3 /2012 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Memorandum o společné certifikaci Podpis memoranda o spolupráci na jednotné klasifikaci turistických informačních center ČR 1 Zvolena rada A.T.I.C. ČR

Více

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl 19. září 2016 Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti se svými kolegy, např.

Více

JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR

JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR 1. SLOVO ÚVODEM 2. MINIMÁLNÍ STANDARD SLUŽEB 3. KLASIFIKAČNÍ TŘÍDY 4. CERTIFIKACE TURISTICKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA PROCES CERTIFIKACE UDĚLOVÁNÍ,

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018 Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu Huť František 20.března 2018 Malé představení TIC: Turistické informační centrum je veřejně přístupné a viditelně označené

Více

PREZENTACE PRO PARTNERY

PREZENTACE PRO PARTNERY PREZENTACE PRO PARTNERY ÚVODNÍ SLOVO Česká republika je stále více vyhledávaným cílem zahraničních turistů. Ročně jich přijíždí obdivovat krásy naší země přes 27 miliónů. A není divu. Jen málo zemí na

Více

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1. HISTORIE STANDARDIZACE SLUŽEB TIC V roce 1994 byla přijata první kategorizace A.T.I.C. ČR s několika požadavky

Více

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy 2015 10. února 2015 Kongresové centrum REC GROUP Staré Město Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Zdeněk

Více

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 2 2 Pracovník Informačního centra v

Více

ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR.

ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR. Vydání č. 1 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 1 2 Jarní členské fórum v Hranicích Jaký byl seminář v Ostravě 2.3.2018 Vzdělávání 2017 soutěž s ČT Déčko Mystery shopping 3 Jupigo 4 Soutěž pohlednic,

Více

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech; duben 2013 Ivo Šanc, starosta Kutné Hory Úloha

Více

Vyhodnocení soutěže Image a Profi Informační centrum 2009

Vyhodnocení soutěže Image a Profi Informační centrum 2009 ASOCIACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY listopad 2009 ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR 15 let asociace a výroční turistická známka A.T.I.C. ČR Redakce: Mgr. Jan Matouš Sekretariát A.T.I.C. ČR Palackého

Více

Aktivity INFOCENTRA 2014

Aktivity INFOCENTRA 2014 Aktivity INFOCENTRA 2014 Statistika návštěvnosti města Návštěvnost a přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních města Karlovy Vary 2013 2014 2014/2013 Hosté Přenocování Hosté Přenocování Hosté Přenocování

Více

cestovní ruch komerční geoaplikace venkovské oblasti

cestovní ruch komerční geoaplikace venkovské oblasti 7. ročník soutěže cestovní ruch komerční geoaplikace venkovské oblasti Tři kategorie A Geoaplikace pro cestovní ruch Vyhlášeno na ISSS 2006 B - Komerční geoaplikace C Geoaplikace pro venkovské oblasti

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2013 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje... 3 Informace... 3 Zakladatelé... 3 Otevírací doba... 4 Popis činností... 4 Projekt Vodácká

Více

Turistický portál kraje Vysočina www.region-vysocina.cz a jeho další rozvoj

Turistický portál kraje Vysočina www.region-vysocina.cz a jeho další rozvoj Turistický portál kraje Vysočina www.region-vysocina.cz a jeho další rozvoj Historie spuštění turistického portálu únor 2004 portál je neustále aktualizován a rozšiřován novými informacemi např. tipy na

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené eská Kamenice B Jindřichův www.historickeputovani.cz radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná Třeboň Nový Jičín Kutná Hora ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené Jindřichův

Více

Značka vznikla v roce 2010 s cílem podpory území. Tato značka garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Jeseníků

Značka vznikla v roce 2010 s cílem podpory území. Tato značka garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Jeseníků JESENÍKY originální produkt Přinášíme Vám kvalitu a tradici z Jeseníků 6.11.2013 ZNAČKA JESENÍKY ORIGINÁLNÍ PRODUKT Značka vznikla v roce 2010 s cílem podpory území Tato značka garantuje zejména místní

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: 260 31 663 Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Adresa: Husovo nám. 391 399 01 Milevsko Správní rada měla toto složení: Dozorčí

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva za rok 2016 Destinační a informační agentura Františkovy Lázně, zapsaný ústav Nádražní 208/5, 150 01 Františkovy Lázně IČO 03957721 1 Obsah zprávy: 1. Činnost destinační agentury a turistického

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 Květen 2011 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_009/0000518 Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Veletrh - Chorzow Dne 2. 6. 2018 se zástupci z místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO,

Více

Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník

Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník Základní údaje o území MAS Území MAS Nízký Jeseník je součástí Moravskoslezského kraje a Olomouckého kraje. Na rozloze 318,97 km2 žije 11.955 obyvatel. Hustota

Více

Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu

Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu 3.4. CERTIFIKACE TIC - PŘÍLOHA Zadavatel: Statutární město Zlín

Více

ic@jesenicko.eu www.jesenik.org ATIC Lázeňské informační centrum - Prieesnitzovy léčebné lázně

ic@jesenicko.eu www.jesenik.org ATIC Lázeňské informační centrum - Prieesnitzovy léčebné lázně Město ATIC Název Adresa PSČ Telefon E-mail, www Bělá pod Pradědem Obecní knihovna a Informační centrumdomašov 4 790 85 584 452 834 mic@bela.cz www.bela.cz Bludov MIS - Kulturní dům Bludov Tř. A. Kašpara

Více

v Moravskoslezském kraji

v Moravskoslezském kraji Podpora cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji RNDr. Tomáš Ehler oddělení cestovního ruchu, Moravskoslezský kraj krajský úřad Ostrava 15.4. 2009 Obsah prezentace Rozvojové priority MS kraje v oblasti

Více

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky?

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Statutární město Ostrava odbor ekonomického rozvoje Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská 10. 12. 2009 www.ostrava.cz Programové balíčky

Více

Klášterec nad Ohří Kadaň

Klášterec nad Ohří Kadaň Klášterec nad Ohří Kadaň Úvodem Města Klášterec nad Ohří a Kadaň připravují pro návštěvníky regionu návštěvnickou kartu. Karta umožní volný vstup do řady turisticky atraktivních zařízení a poskytne slevy

Více

Zpráva o činnosti. za rok 2006

Zpráva o činnosti. za rok 2006 Zpráva o činnosti za rok 2006 Městské informační středisko Pardubice období: leden - září 2006 počet zaměstnanců: 3 1/2 2.10.2006 VEDOUCÍ Pardubice Region Tourism regionální informační středisko období:

Více

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Realizované aktivity 2013 INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Jaký byl rok 2013 pro INFOCENTRUM? INFOCENTRUM v číslech 2013 Počet pracovišť: 2 + 1 (12/2013) Počet zaměstnanců: 12 ( -15%) Návštěvnost poboček:

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko moderní centrum živé kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2013 Přihláška Identifikační údaje soutěžícího (realizátora produktu): Název společnosti, organizace: Muzeum Beskyd Frýdek Místek, příspěvková

Více

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU O PROJEKTU Cílem projektu byla propagace památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti, a to z řad turistů a návštěvníků

Více

INNOREF SUB-PROJEKT. CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko. Zkratka projektu: CULTURE

INNOREF SUB-PROJEKT. CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko. Zkratka projektu: CULTURE INNOREF SUB-PROJEKT CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko Zkratka projektu: CULTURE Žadatel sub-projektu: Název: Obec Hustopeče nad Bečvou Adresa: Náměstí Míru 21, Hustopeče

Více

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí Pracovníci Destinačního managementu Hradecko během roku zajišťovali projektové aktivity projektu ROP Hradecko efektivní koordinace aktivit v cestovním ruchu a navazující mimoprojektové aktivity. 1. Jedním

Více

Památky a tradice - jak na to v praxi?

Památky a tradice - jak na to v praxi? MAS -Partnerství Moštěnka Mikroregion Moštěnka Mikroregion Holešovsko Vzájemná spolupráce ve všech oblastech Zámek Dřevohostice Renesanční vodní zámek ze 16.století Do konce 19.stol -hodnotná botanická

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Press trip Baroko, 11. 14. 10. Ve dnech 11. 14. 10. 2017 jsme připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism pro novináře z Dánska a Holandska presstrip

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu ASICS Stockholm Marathon Expo, 1. 6. 3. 6. Ve dnech 1. 6. 3. 6. 2017 se Královéhradecký kraj zúčastnil prezentační akce ASICS Stockholm Marathon Expo. Na expu

Více

MAPA POLABÍ. nejzajímavějších míst. Infocentra. Zajímavá místa Polabí. Hrady a zámky. Ubytování / Restaurace. Lázně / Sport.

MAPA POLABÍ. nejzajímavějších míst. Infocentra. Zajímavá místa Polabí. Hrady a zámky. Ubytování / Restaurace. Lázně / Sport. i 3 MAPA nejzajímavějších míst 12 13 POLABÍ 10 3 16 i 2 8 6 14 i 5 i 17 3 12 i Infocentra 4 Zajímavá místa Polabí Hrady a zámky 4 14 11 Muzea / Galerie / Expozice 15 16 1 1 i 2 Ubytování / Restaurace 5

Více

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především historické obce nebo jejich části, na jejichž území jsou zachovány

Více

Hradní stezka. Plnění základních programové bodů marketingové koncepce. pro rok 2011

Hradní stezka. Plnění základních programové bodů marketingové koncepce. pro rok 2011 Hradní stezka obecně prospěšná společnost Plnění základních programové bodů marketingové koncepce pro rok 2011 Na intenzivně probíhajících jednáních koncem roku 2010 bylo kromě řešení běžných pracovních

Více

Asociace uzavřela deklaraci o spolupráci s Národním památkovým ústavem.

Asociace uzavřela deklaraci o spolupráci s Národním památkovým ústavem. Vydání č. 2 /2015 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Katalog prací 1 Zahájení spolupráce s NPÚ 2 Veřejný internet 3 Setkání zástupců TIC zemí Visegradské čtyřky 4 Členské fórum v Kyjově 5 Soutěž IC 2015,

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Stránka 1 Vydání č. 1/2012 únor 2012 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Vzdělávání pracovníků turistických informačních

Více

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI MARKETINGOVÝ PLÁN NA LÉTA 2011-1014 Počet stran: 14 1 OBSAH 1 PLÁN ČINNOSTI PRO CÍLOVÉ TRHY A DLE JEDNOTLIVÝCH SPEC. CÍLŮ... 3 2 HODNOCENÍ A MĚŘENÍ ÚSPĚŠNOSTI MARKETINGOVÉHO

Více

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice,

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice, červen 2017 DEN KONICKÉHO MUZEA SE SKVĚLE VYDAŘIL Chci poděkovat návštěvníkům za finanční příspěvky a všem ochotným spolupracovníkům včetně pohostinských podniků za jejich pracovní nedělní odpoledne. Velký

Více

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2016 Strana 1. Turistické karty a Turist Propag 2016. květen 2016. Uvnitř tohoto vydání:

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2016 Strana 1. Turistické karty a Turist Propag 2016. květen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Vydání č. 2 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Turistické karty a Turist Propag 2016 1 Projekt s Českou televizí 2 Vzdělávání 2016, 1. Turistpropag, členské fórum 3 Členské fórum - foto, Časopis MOJE

Více

Zpráva o činnosti MIC za rok 2012

Zpráva o činnosti MIC za rok 2012 Zpráva o činnosti MIC za rok 2012 Město Strakonice Městské informační centrum Strakonice Velké náměstí 2 386 21 Strakonice IČ: 00251810, DIČ CZ00251810 - počet stálých pracovníků: 2 (1. 1. 2012 nastoupila

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Realizujeme úzkou a vzájemně výhodnou spolupráci s vybranými

Více

Úvod. Informační centrum v Klatovech

Úvod. Informační centrum v Klatovech Úvod Informační centrum Klatovy, které již působí třetím rokem, prožilo rok, který byl pracovně velmi náročný. Díky odvedené práci a účastí se na akcích, se úroveň organizace posunula opět o krok dopředu.

Více

Marketingová strategie

Marketingová strategie Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Valašsko na období let 2019 2022 1 2. Strategická část 2.1 Úvod Návrhová část Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu turistické

Více

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR prosinec 2008 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Projekt kategorizace a certifikace TIC v ČR Redakce: Mgr. Jan

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně PRO PŘÁTELE A ČLENY DESTINAČNÍHO FONDU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA www.ceskesvycarsko.cz Informační zpravodaj květen II. 2015 Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně Ve dnech 15. 16. května proběhl ve slovenském Trenčíně

Více

Literární Šumava 2018 Hornoplánsko [1]

Literární Šumava 2018 Hornoplánsko [1] [1] Autor: TROUPOVÁ, Ivana [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 2 [3] Rubrika: Z regionů [4] Klíčová slova: Česká republika [5], zájezdy [6] Region: 03 Jihočeský region [7] Ve dnech 24. až 26. května 2018

Více

PRESS RELEASE TISKOVÁ ZPRÁVA

PRESS RELEASE TISKOVÁ ZPRÁVA PRESS RELEASE TISKOVÁ ZPRÁVA ZE DNE: 26.5. 2010 TROFEO NIKÉ BOHEMIA 2010, 444 KM HISTORIC GIRO ÚSTECKÝM KRAJEM TROFEO NIKÉ BOHEMIA 2010 je projekt zaměřený na podporu turistického ruchu v České republice.

Více

TRADIČNÍ VELETRH NOVÁ STRATEGIE

TRADIČNÍ VELETRH NOVÁ STRATEGIE TRADIČNÍ VELETRH NOVÁ STRATEGIE Vážení členové Svazu polygrafických podnikatelů, získejte konkurenční výhodu a prezentujte svá tiskovářešení a nabídku sortimentu na největším odborném veletrhu NABÍDKA

Více

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011 Realizace aktivit projektu Kladské pomezí Krajina příběhů 1 Pojďte se toulat úchvatnou krajinou, která je naplněna zajímavými příběhy. Krajinou, která umí vyprávět. Seznamte se s historií vojenských pevností,

Více

v oblasti cestovního ruchu v kraji Vysočina - turistický portál www.region-vysocina.cz

v oblasti cestovního ruchu v kraji Vysočina - turistický portál www.region-vysocina.cz Využití IT v oblasti cestovního ruchu v kraji Vysočina - turistický portál www.region-vysocina.cz Turistický portál kraje Vysočina www.region-vysocina.cz 2 Funkce:! nabídka, propagace, prezentace! neomezený

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, Manažer cestovního ruchu

PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, Manažer cestovního ruchu PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, 1. MARKETINGOVÁ ZNAČKA A PROPAGACE Marketingová značka Kvalitní a reprezentativní materiál o městě Turistické informace Cizojazyčné

Více

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí Tabulkové vyhodnocení vlivů opatření prioritních os 1, 2 a 3 na životní prostředí Tabulka se vztahuje ke kapitole 7.3. textu vyhodnocení, v němž jsou také podrobně popsány metody hodnocení. V rámci legendy

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 38101 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY

PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY Staré Město, 15.10.2014 PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY Ing. Monika Daňková Odbor strategického rozvoje kraje Projekty OBDOBÍ REALIZACE : 2012-2014 DOTAČNÍ TITUL: OP PŘESHRANIČNÍ

Více

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města Dne: 16. ledna 2014, zasedací místnost zastupitelstva města, Městský úřad Kopřivnice Přítomni: dle prezenční listiny Příloha č. 2 1/1 Úvodní slovo Pan starosta

Více

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Vychází 2. dubna 2012 Číslo 1/2012 Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Branka, o. p. s. Němcové 2020 547 01 Náchod tel./fax: +420 491 405 185 mob.: +420 602 190 198 email: info@kladskepomezi.cz www.kladskepomezi.cz

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Města Český Brod. odbor tajemníka PR a kultura

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Města Český Brod. odbor tajemníka PR a kultura KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Města Český Brod odbor tajemníka PR a kultura Cíle komunikace vzájemné sdělování poskytování a předávání informací veřejnosti předávání informací uvnitř MěÚ propagace města a městského

Více

Litoměřicko a cestovní ruch 2009-2010. Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p.o.

Litoměřicko a cestovní ruch 2009-2010. Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p.o. Litoměřicko a cestovní ruch 2009-2010 Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p.o. Rozvoj cestovního ruchu v Litoměřicích Cestovní ruch je velmi důležitým odvětvím národního hospodářství» Trvale udržitelný

Více

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska Projekt z integrovaného operačního programu, Prioritní osa 6.4. a, b. Národní podpora cestovní ruchu Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska ÚVOD uvedení do projektu ČR je významnou destinací

Více

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České.

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České. Česko-saské Cestovní ruch Cestovní ruch v Národním parku České Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Cestovní ruch Michaela Andělová České o.p.s. Mgr. Richard Nagel Správa NP České Česko-saské Cestovní

Více

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje místo, 1 Marketingové aktivity Olomouckého e Opatření č. 3.4 2 Vybudování rezervačního systému (KH- OCR, (KH-OCR, OIEP- OPŘ), Cílem projektu je efektivní marketingová podpora cestovního ruchu v OK zaměřená

Více

BULLETIN. 174. Žofínské fórum. Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR

BULLETIN. 174. Žofínské fórum. Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014 Obsah: - Přednášející v hlavní

Více

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 _ Organizační struktura agentury CzechTourism 15.5.2016 2 Odbor REGP a B2B Odbor REGP a B2B zajišťuje partnerství s regiony, státními i soukromými

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 1 1. Vytvoření prováděcího dokumentu v souladu s marketingovou strategií a AP 2011/2012 2. Institucionalizace

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU ZDŮVODNĚNÍ REALIZACE PROJEKTU Nevyužívané, nerekonstruované 3.NP v objektu na Masarykově nám. 45 v Novém Jičíně Riziko částečně chátrající kulturní památky na

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

Zřizovací listina organizační složky Městské informační centrum

Zřizovací listina organizační složky Městské informační centrum Odbor kancelář starosty a tajemníka 4.6. Pro jednání zastupitelstva města dne 14. října 2015 Zpracovali: Bc. Lubomír Dobeš, tajemník úřadu, JUDr. Jaroslava Báčová, právník úřadu, Mgr. David Šimek, starosta

Více

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Konference CESTOVNÍM RUCHEM K POZNÁVÁNÍ A PROSPERITĚ Valašské Meziříčí 24. 2. 2011 Centrála cestovního ruchu Východní

Více

Jiří Senohrábek. Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu

Jiří Senohrábek. Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu Jiří Senohrábek Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu Co to je? Pro koho to je? nový produkt cestovního ruchu pro rodiny s dětmi nebo poutníky po českých hradech

Více

Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism -

Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism - Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism - Fondy EU jako zdroj finančních prostředků pro podporu CR v ČR I. ESF Evropský

Více

Městské informační středisko Pardubice

Městské informační středisko Pardubice Městské informační středisko Pardubice Zpráva o činnosti za rok 2005 www.ipardubice.cz . OBECNÉ INFORMACE název forma založeno kontakt IČ účet ředitel Městské informační středisko Pardubice příspěvková

Více

- Návštěvnost informačních zdrojů Transformace a rozvoj Oficiálního informačního systému Český Krumlov

-  Návštěvnost informačních zdrojů Transformace a rozvoj Oficiálního informačního systému Český Krumlov www.ckrumlov.cz - www.ckrumlov.info Návštěvnost informačních zdrojů Transformace a rozvoj Oficiálního informačního systému Český Krumlov Návštěvnost OIS Český Krumlov v roce 2004 Meziroční nárůst o 900

Více

Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji

Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji Dotační titul č. 1: Řemeslná a zážitková turistika Účelem podpory je podpora rozšíření turistické nabídky a tvorby a

Více

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie BULLETIN 179. Žofínské fórum konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie Praha, Velký sál paláce Žofín 26. 5. 2015 179. Žofínské fórum konané

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Destinační a informační agentura Františkovy Lázně, zapsaný ústav Nádražní 208/5, 150 01 Františkovy Lázně IČO 03957721 1 Obsah zprávy: 1. Činnost destinační agentury a turistického

Více

Certifikační kritéria pro značku ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt ZÁŽITKY

Certifikační kritéria pro značku ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt ZÁŽITKY Příloha č. 1.4. Zásad pro udělování a užívání značky ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt 1/5 1) Vymezení pojmu zážitek : Certifikační kritéria pro značku ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt ZÁŽITKY Zážitkem

Více