Záruční list. Sériové číslo adaptéru. Datum prodeje. Odběratel. Adresa

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Záruční list. Sériové číslo adaptéru. Datum prodeje. Odběratel. Adresa"

Transkript

1

2

3 Záruční list Verze programu SuperVAG 20. _ Sériové číslo adaptéru Datum prodeje.. Odběratel Adresa Záruční doba na diagnostický systém je 24 měsíců od data prodeje. Záruka se nevztahuje na vady způsobené nesprávným použitím, např. zapojení adaptéru k vozu se jmenovitým napětím větším než 2 V, nesprávným zapojením koncovky s volnými piny apod. Dále se záruka nevztahuje na poškození adaptéru mechanickými vlivy, vodou, agresivními látkami, zvýšenou teplotou apod. Záruka se také neposkytuje na adaptér, do kterého byl proveden jakýkoliv zásah neautorizovanou osobou.

4

5 5 Obsah Licence 7 Licenční... podmínky 7 Autorská... práva 7 Obsah... dodávky 8 Systémové požadavky 8 Instalace a konfigurace 9 Instalace... systému SuperVAG Diagnostic Tools 9 Konfigurace... komunikačního adaptéru 2 Aktualizace... firmw are adaptéru po internetu Správce licence... Expertní režim Aktivace... produktů SuperVAG Diagnostic Tools 26 Doinstalování... dalšího produktu řady SuperVAG Diagnostic Tools 27 Aktualizace... systému SuperVAG 30 Instalace... ovladačů kabelu USB do Windows 3 Přihlášení... adaptéru Bluetooth do počítače 32 Odinstalování... systému SuperVAG Diagnostic Tools 34 Spuštění modulů diagnostiky SuperVAG 35 TOOLBOX 35 Servisní... funkce 36 Jak program... pracuje 38 Podporované... jednotky 39 Popis... jednotlivých funkcí 40 Načtení ze... souboru / Uložení do souboru Čtení / zápis... obsahu sériové paměti EEPROM Čtení hodnoty... čítače kilometrů Přizpůsobení... hodnoty čítače kilometrů Zjištění tajného... čísla Zjištění / Změna... hodnoty čítače FLASH Aktivace otevírání... oken přes dálkové ovládání Propojení počítače s diagnostikovaným vozem Redukce... PSA CAN 45 Poloha... diagnostické zásuvky ve voze - koncern VW HR Carsoft s.r.o.

6 6 SuperVAG Poloha... diagnostické zásuvky v automobilu - Koncern PSA HR Carsoft s.r.o.

7 Licence Licence. Licenční podmínky 7 Instalací, kopírováním, načtením, otevřením nebo jiným použitím tohoto programu souhlasíte s podmínkami této smlouvy a jste jimi vázáni. Pokud s podmínkami této smlouvy nesouhlasíte, nejste oprávněni tento program užívat. Program je chráněn autorskými právy a mezinárodními úmluvami o autorských právech, jakož i dalšími zákony a úmluvami o duševním vlastnictví. Program se neprodává, pouze se uděluje licence k jeho užívání. Na základě této smlouvy jsou vám udělena následující práva: Smíte si vytvořit jednu záložní kopii programu. Tuto záložní kopii smíte použít výhradně k archivním účelům. Licence na program se vydává na produkt jako celek. Jeho komponenty nelze oddělovat pro užití více než jedním uživatelem. Program nelze pronajímat, poskytovat na leasing ani půjčovat. Bez omezení dalších práv může výrobce ukončit tuto smlouvu, jestliže nesplníte její podmínky. V takovém případě musíte zničit všechny kopie programu a datových souborů. Komunikační kabel je součástí poskytované licence. Není dovoleno zasahovat do jeho zapojení..2 Autorská práva Veškerá vlastnická práva a práva na duševní vlastnictví týkající se tohoto programu, doprovodné tištěné materiály a jakékoli kopie programu jsou majetkem výrobce. Tištěný materiál dodávaný s programem není povoleno kopírovat. Veškerá vlastnická práva a práva k duševnímu vlastnictví obsažená v tomto programu jsou majetkem vlastníka obsahu a jsou chráněna příslušnými autorskými zákony a zákony a úmluvami na ochranu duševního vlastnictví. Tato smlouva neposkytuje žádná práva týkající se obsahu. Veškerá práva, která nejsou touto smlouvou výslovně udělena, jsou vyhrazena výrobci. Výrobce nenese v žádném případě odpovědnost za následné škody, ať jsou jakékoliv /včetně a bez omezení, přímé nebo nepřímé škody na zdraví, ze ztrát zisku z podnikání, z přerušení podnikání, ze ztrát podnikatelských informací nebo jakékoliv další zvláštní ztráty/, způsobené užíváním nebo nemožností užívat tento produkt, i když byl výrobce upozorněn na možnost vzniku takových škod. V žádném případě a ze žádného ustanovení této smlouvy nevyplývá, že by odpovědnost výrobce přesahovala částku Vámi zaplacenou za program včetně hardwarového převodníku. 202 HR Carsoft s.r.o.

8 8.3 SuperVAG Obsah dodávky licence SuperVAG (DIAG / COMFORT VW / COMFORT PSA / TOOLBOX) odolný a praktický kufřík komunikační adaptér USB nebo USB/Bluetooth (za příplatek) konektory potřebné k propojení s vozidlem návod k obsluze instalační DVD možnost získání nadstandardních příplatkových služeb: - aktualizace - školení 2 Systémové požadavky Minimální konfigurace počítače procesor 500 MHz tiskárna (pro tisk paměti závad) GB RAM (Win XP), 2 GB RAM (Win Vista / 7) Operační systém Windows XP / Vista / 7 + jejich instalované aktualizace! volný port USB / Bluetooth,5 GB volného místa na disku DVD mechanika minimální rozlišení obrazu 800x600 px internetové připojení (pouze pro stažení nových verzí a firmware adaptéru) 202 HR Carsoft s.r.o.

9 Systémové požadavky 3 9 Instalace a konfigurace Tento průvodce instalací obsahuje pouze obecný popis celé instalační procedury. Úkony specifické pro jednotlivé vydané verze najdete vždy na v sekci Podpora. 3. Instalace systému SuperVAG Diagnostic Tools Pokud máte v systému aktivovanou volbu CD - Autorun, spustí se instalátor automaticky. V opačném případě spusťte soubor setupxx.exe na instalačním DVD (nebo ze složky, kam byl soubor stažen z internetu) a vyčkejte, než bude instalace automaticky pokračovat. Nespouštějte během této doby instalaci znovu! Registrační údaje Po shlédnutí základních informací a přijetí licenčních podmínek budete vyzváni k vyplnění registračních údajů a k zadání typu rozhraní komunikačního adaptéru. Pozor! Typ připojení (USB/Bluetooth/sériový port) musí být správně nastaven. Nesprávná informace může zamezit funkci programu. Po nastavení všech informací klikněte na tlačítko Další. 202 HR Carsoft s.r.o.

10 0 SuperVAG Licenční údaje V okně Výběr produktů SuperVAG nastavte, které programy mají být instalovány. Zaškrtněte pouze programy, pro které vlastníte platnou licenci. Ostatní programy nebudou po nainstalování fungovat. Cílové umístění Dále si můžete zvolit, do kterého adresáře chcete diagnostický systém SuperVAG nainstalovat. Adresář volíte buď výběrem cesty v adresářové struktuře pomoc myši nebo přímým zadáním z klávesnice do okna s aktuálním adresářem. Pokud nezměníte nabízenou volbu, program se nainstaluje do přednastaveného adresáře C:\Program Files\Carsoft\SuperVAG. 202 HR Carsoft s.r.o.

11 Instalace a konfigurace Nastavení zástupců programů V předposledním okně instalace si můžete zvolit zda vytvořit ikonu na ploše a/nebo v panelu rychlého přístupu na liště (vedle tlačítka Start). Kliknutím na tlačítko Další se spustí vlastní instalace. Po jejím skončení se zobrazí přehled nainstalovaných ovladačů, které je možno později aktualizovat pomocí nabídky Start / Programy / Carsoft / Instalace USB ovladačů. Tento průvodce instalací obsahuje pouze obecný popis celé procedury. Úkony specifické pro jednotlivé verze najdete vždy na v sekci Podpora. Po dokončení instalace můžete program spustit v nabídce Start / Programy / Carsoft / SuperVAG poklepáním na ikonu SuperVAG. Pokud jste zvolili vytvoření ikon na ploše a/nebo v panelu rychlého spouštění, najdete ikony také tam. Poznámka: Po dokončení instalace si můžete nechat zobrazit informace o Novinkách ve verzi, popřípadě průvodce novými funkcemi. 202 HR Carsoft s.r.o.

12 2 3.2 SuperVAG Konfigurace komunikačního adaptéru Konfiguraci komunikačního adaptéru si program automaticky vyžádá po každé instalaci programu. Pokud dojde ke změně zakoupených licencí, musí být konfigurace spolu se Správcem licence spuštěna manuálně. Ke konfiguraci je určen speciální program SuperVAG Configurator. Po instalaci diagnostického systému SuperVAG se tento program spustí automaticky. Později je možné jej spustit přes (START / Programy / Carsoft / SuperVAG Configurator) nebo přímo v programu SuperVAG prostřednictvím Navigační ikony vlevo nahoře a položky Konfigurace. SuperVAG Configurator slouží k přihlášení komunikačního adaptéru do systému SuperVAG. Pro bezchybnou funkci programu je nutná správná kombinace verze programu, firmware adaptéru a zakoupených licencí! Kliknutím na tlačítko Konfigurace adaptéru se automaticky provede otestování portů počítače, vyhledá se adaptér a zkontroluje jeho nastavení. Vpravo se též zobrazí všechny programy, pro které vlastníte licenci (viz obr. níže). V případě potřeby se provede aktualizace firmware v komunikačním adaptéru. Poznámka: Pokud používáte adaptér bluetooth (a tento je již přihlášený v počítači), zaškrtněte políčko bluetooth, viz kapitola Přihlášení adaptéru Bluetooth do počítače. Pokud je vše správně nastaveno, objeví se hlášení Kontrola adaptéru dokončena. Klikněte na tlačítko OK a můžete začít pracovat s programy SuperVAG Diagnostic Tools. 202 HR Carsoft s.r.o.

13 Instalace a konfigurace 3 Políčko "Bezpečná komunikace" Pokud se během práce s diagnostikou SuperVAG objeví závada 707 nebo 30a, je problém v konfiguraci vašeho počítače. Pro odstranění těchto potíží stačí zatrhnout políčko Bezpečná komunikace Aktualizace firmware adaptéru po internetu Pokud používáte mimo COMFORT VW nebo PSA i další moduly, je nutné s každou novou verzí programu aktualizovat také firmware Vašeho adaptéru! Stiskněte tlačítko Konfigurace adaptéru: Pokud je to vyžadováno, zobrazí se okno pro Aktualizaci firmware adaptéru : 202 HR Carsoft s.r.o.

14 4 SuperVAG Zajistěte, aby byl Váš počítač připojen k internetu a stiskněte Aktualizace po internetu. Ostatní tlačítka není nutné v běžných případech využívat. Po dokončení aktualizace se automaticky zopakuje konfigurace adaptéru, po které je program připraven k použití. 202 HR Carsoft s.r.o.

15 Instalace a konfigurace Správce licence Správa licence vyvolá externí program pro načtení a zadání licenčního čísla komunikačního adaptéru. Pomocí licenčního čísla lze aktivovat jednotlivé programy, které komunikují pomocí komunikačního adaptéru SuperVAG. Pro práci se správcem licencí je třeba, aby byl komunikační adaptér připojený do počítače i auta. 202 HR Carsoft s.r.o.

16 SuperVAG Expertní režim Tento režim slouží k přihlášení komunikačního adaptéru do systému SuperVAG Diagnostic Tools a kromě toho umožňuje i další nastavení. Přihlášení komunikačního adaptéru do systému (expertní režim) Na kartě Systém klikněte na typ komunikačního portu, ke kterému je připojen Váš komunikační adaptér (pro volbu USB zvolte USB Virtual COM). Potom klikněte na tlačítko Najdi připojený adaptér. 202 HR Carsoft s.r.o.

17 Instalace a konfigurace 7 Po vyhledání adaptéru se zobrazí karta Licence a na ní informace o Vašem adaptéru. Klikněte na tlačítko OK a můžete začít pracovat s programy SuperVAG Diagnostic Tools. Další funkce expertního režimu V expertním režimu je možné změnit různá nastavení programů SuperVAG Diagnostic Tools. Pro přehlednost jsou jednotlivé parametry uspořádány na kartách. V dalším textu je popis jednotlivých funkcí uspořádán podle těchto karet. 202 HR Carsoft s.r.o.

18 8 SuperVAG Karta Systém Výběr typu portu Pod horním okrajem záložky jsou tlačítka pro nastavení typu spojení mezi počítačem a komunikačním adaptérem. Kliknutím na správné tlačítko se Vám zobrazí dostupná čísla portů. Pokud se Vám zobrazí jeden nebo více portů, prohledají se po kliknutí na tlačítko Najdi připojený adaptér automaticky všechny dostupné porty a po nalezení se zobrazí informace o připojeném komunikačním adaptéru (přepne se na kartu Licence). Režim kompatibility s Windows 98 Toto políčko označte, pokud máte problémy s komunikací pod Windows 98/Me (běžně není potřeba). Rozlišení obrazovky V nabídce je seznam dostupných rozlišení grafického adaptéru. Pouhým výběrem jiného nastavení dojde k přepnutí grafického adaptéru na zvolený režim. Tato volba je platná pouze do nejbližšího restartu operačního systému. Pokud jste s novým nastavením spokojeni, klikněte na tlačítko Změň trvale, nové údaje se zapíší do registrů a nastavení zůstane zachováno trvale. 202 HR Carsoft s.r.o.

19 Instalace a konfigurace Karta SuperVAG Nastavení komunikace Hold time definuje prodlevu při navazování komunikace v ms. Správná hodnota je 40 ms. Pooling definuje časování testu sériového portu. Správná hodnota je 40. Waiting definuje časování odesílání dat do jednotky. Správná hodnota je 20. Pro řídicí jednotky do roku 998 (zejména přístrojové panely s palubním počítačem) je doporučená hodnota 250. Ostatní parametry Je-li zatržena volba Zobrazit řetězec dlouhého kódování, pak je zobrazen řetězec dlouhého kódování (funkce dostupná na autech faceliftovaných po roce 2003 u řídicích jednotek, které funkci Dlouhé kódování podporují) v hexadecimální formě. 202 HR Carsoft s.r.o.

20 20 SuperVAG Nastavení tisku Výběrem tiskárny ze seznamu přednastavíte výchozí tiskárnu pro tisk, bez ohledu na přednastavenou výchozí tiskárnu Windows. Parametry servisu Identifikace definuje nadpis na výtisku paměti závad. Kód dílny zde zadejte Nevada kód Vaší dílny. Zabezpečení Tato funkce umožňuje chránit funkci Přizpůsobení čítače ujetých kilometrů před neautorizovaným použitím. Zapnutí hesla Kliknutím na zátržku Aktivovat heslo do funkce Přizpůsobení čítače ujetých kilometrů se zobrazí okno pro zadání hesla. Toto heslo je třeba zadat dvakrát stejně. Pokud je heslo aktivováno, pak je možné využít funkci přizpůsobení čítače ujetých kilometrů pouze po správném zadání hesla. Vypnutí hesla Zrušte zatržení u textu Aktivovat heslo do funkce Přizpůsobení čítače ujetých kilometrů. Aby zabezpečení bylo skutečně vypnuto, musíte opět zadat heslo (autorizace změny). 202 HR Carsoft s.r.o.

21 Instalace a konfigurace Karta FLASH Parametry komunikace Prodleva definuje časování odesílaných dat. Správná hodnota je. Velikost bloku definuje množství najednou načítaných dat při čtení řídicí jednotky. Správná hodnota je 346. Prodleva KWP definuje časování protokolu KWP2000. Správná hodnota je 00. Čekání před novým navazováním komunikace definuje časovou prodlevu před opakováním navazování komunikace. Správná hodnota je 200. Nastavení odesílání souborů Slouží k nastavení odchozí pošty pro zasílání souborů přímo z programu FLASH. Pokud používáte k příjímání a odesílání pošty program na Vašem počítači, např. Outlook Express, Outlook, Eudora nebo Thunderbird, zvolte typ klienta Windows klient. Pokud přistupujete k poště přes webové rozhraní, kontaktujte Vašeho poskytovatele připojení pro adresu a parametry SMTP serveru. Příklad pro nastavení pošty na serveru quick.cz : - SMTP Server : Uživatelské jméno : Heslo : Vaše mailová adresa : 202 HR Carsoft s.r.o. SMTP.QUICK.CZ <Vaše přihlašovací j méno> <Vaše přístupové heslo ke schránce> <Vaše mailová adresa na serveru QUICK>

22 22 SuperVAG - Příjemce : tuning@carsoft.cz Příklad pro nastavení pošty na serveru seznam.cz : SMTP Server : Uživatelské jméno : Heslo : Vaše mailová adresa : Příjemce : smtp.seznam.cz <Vaše přihlašovací j méno>@seznam.cz <Vaše přístupové heslo ke schránce> <Vaše přihlašovací j méno>@seznam.cz tuning@carsoft.cz Karta KEY Všechna potřebná nastavení provedete přímo na kartě SuperVAG. Nastavení pro oba programy jsou shodná Karta Licence Údaje na této kartě jsou uvedeny bez informací o instalovaných produktech a bez informace o verzi firmware v komunikačním adaptéru. Pokud máte připojený komunikační adaptér do počítače i do auta (stačí zajistit jeho napájení), provedete pomocí klávesy F Najdi připojený adaptér test adaptéru a zobrazíte jeho parametry. Aktualizace firmware nahraje do komunikačního kabelu aktuální data pro komunikaci. Doporučujeme provést tuto aktualizaci vždy po získání nové verze programu. 202 HR Carsoft s.r.o.

23 Instalace a konfigurace Karta Ovladače USB Údaje na této kartě slouží ke kontrole verze ovladačů USB, příp. k jejich přeinstalování. Poznámka: Tato karta je dostupná pouze v případě, že jste zvolili typ rozhraní USB (na kartě Systém). Instalace ovladačů Před manipulací s ovladači odpojte USB adaptér od počítače. Jinak nemusí být všechny soubory správně přepsány. Instalaci ovladačů neprovádějte na jiné, již nainstalované ovladače (údaj v políčku Nainstalovaná verze USB ovladačů), ale proveďte vždy nejprve odinstalování ovladačů. Odinstalování ovladačů Před odinstalováním ovladačů odpojte USB adaptér od počítače. Jinak nelze ovladače z počítače kompletně odinstalovat. 202 HR Carsoft s.r.o.

24 SuperVAG Karta Systemové informace Pod zobrazenými systémovými informacemi jsou k dispozici systémové ikony zjednoduší Vám hledání systémových funkcí jako např: vyvolání okna Správce hardware nastavení datumu a času konfigurace řízení spotřeby Vašeho počítače externí aktualizace komunikačního adaptéru 202 HR Carsoft s.r.o.

25 Instalace a konfigurace Karta Registry Windows Informace centrálního registru Windows, které jsou zde zobrazeny, slouží pouze k nahlédnutí. Není možné je nijak upravovat. 202 HR Carsoft s.r.o.

26 SuperVAG Aktivace produktů SuperVAG Diagnostic Tools. Nejprve je nutné vyčíst původní licenční číslo: komunikační kabel musí být připojen k automobilu i k počítači (zelená dioda svítí) spusťte program SuperVAG Configurator (START / Programy / Carsoft / SuperVAG Configurator) v okně SuperVAG Configurator klikněte na tlačítko Konfigurace adaptéru, čímž vyhledáte informace o připojeném komunikačním adaptéru stiskněte klávesu Správce licence klikněte na tlačítko Vyčti licenční číslo a zobrazí se Vaše aktuální licenční číslo 202 HR Carsoft s.r.o.

27 Instalace a konfigurace 27 toto číslo odešlete spolu s objednávkou (popř. zprávou o zaplacení) na adresu diag@carsoft.cz (tel.: ) POZOR! Mezi vyčtením a zapsáním nového licenčního čísla nesmí být přeinstalována verze diagnostiky SuperVAG! Program však může být mezi vyčtením a zapsáním vypnut a znovu zapnut. 2. Vzápětí Vám vygenerujeme licenční číslo nové, které vložíte do políčka Nové licenční číslo a klepnete na tlačítko Zapiš do adaptéru. 3. Zopakujte konfiguraci adaptéru v okně SuperVAG Configurator. 4. Můžete začít pracovat s programy SuperVAG. 3.4 Doinstalování dalšího produktu řady SuperVAG Diagnostic Tools Pokud si přejete doinstalovat nově zakoupený program systému SuperVAG Diagnostic Tools, je nutné nainstalovat znovu celý diagnostický systém SuperVAG z instalačního CD nebo ze souboru, který stáhnete ze stránek (sekce Ke stažení). V okně Výběr produktů SuperVAG poté zaškrtněte všechny produkty, ke kterým vlastníte licenci (včetně nově zakoupené). Následně je nutné získat od nás nové licenční číslo pro tuto skupinu produktů a zadat je do Správce licence v okně SuperVAG Configurator. Postupujte podle předešlé kapitoly "Aktivace produktu řady SVG". Poznámka: Pokud máte aktivovány i jiné moduly než COMFORT VW/PSA, zobrazí se výzva k 202 HR Carsoft s.r.o.

28 28 SuperVAG Aktualizaci firmware adaptéru, viz kapitola Konfigurace adaptéru/zjednodušený režim/aktualizace firmware. 202 HR Carsoft s.r.o.

29 Instalace a konfigurace 29 Klikněte na tlačítko Správce licence. Zobrazí se následující okno, ve kterém Načtete licenční kód a nadiktujete jej nebo napíšete Vašemu prodejci diagnostiky. Ten Vám buď obratem nebo v krátké době sdělí kód nový, vygenerovaný na základě nově dokoupené licence. Vepište jej do políčka níže a klikněte na Zapiš do kabelu. Poznámka: V době mezi vyčtením starého kódu a zapsáním nového neinstalujte žádnou novou verzi ani firmware adaptéru! 202 HR Carsoft s.r.o.

30 SuperVAG Aktualizace systému SuperVAG Aktualizace zaručují vašim programům aktuálnost a správnou funkci. Proto doporučujeme sledovat naše webové stránky a zveřejněné aktualizace co nejdříve instalovat. Aktualizace je možné získat buď online (stažením z našich webových stránek) nebo použitím instalačního DVD s poslední verzí systému SuperVAG Diagnostic Tools. Instalace nejnovějších aktualizací je možná teprve po uhrazení předplatného aktualizací na příslušný rok. Nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak tyto novinky získat, je stáhnout aktuální verzi systému SuperVAG Diagnostic Tools přímo z webových stránek Soubory naleznete v sekci Ke stažení. Instalace aktualizací je jednoduchá a není při ní potřeba kontaktovat prodejce pro další údaje. Stačí pouze spustit stažený soubor (běžně se po stažení ukládá na plochu) a pokračovat jako při běžné instalaci systému SuperVAG. V okně Výběr produktů SuperVAG zaškrtněte pouze Vámi zakoupené produkty a po dokončení instalace a prvním spuštění některé z aplikací proveďte Konfiguraci adaptéru (Nástroje / Možnosti). Ta si možná vyžádá také Aktualizaci firmware Vašeho adaptéru (viz následující kapitola). Poznámka: Pokud se při první komunikaci s vozem zobrazí hlášení o chybějícím předplatném aktualizací, restartujte aplikaci SuperVAG. V případě kdy během instalace nové verze nastanou problémy, zkuste verzi nejprve nainstalovat znovu a pokud potíže přetrvají, kontaktujte Vašeho prodejce diagnostiky. 202 HR Carsoft s.r.o.

31 Instalace a konfigurace Instalace ovladačů kabelu USB do Windows Drivery USB se instalují v průběhu instalace. Podmínkou je, zvolit typ rozhraní USB (dle obrázku z průběhu instalace). Ke konci instalace budete informováni o nainstalovaných driverech (ovladačích) USB a jejich verzi (pouze ve Windows XP). Pokud je aktuální (dostupná) vyšší verze ovladačů, můžete kliknutím na tlačítko Odinstalovat tyto ovladače odebrat a následně tlačítkem Instalovat vložit do systému nové. Ovladače je též možné doinstalovat kdykoli pomocí jednoduché aplikace v nabídce START / Programy / Carsoft / Reinstalace ovladačů USB 202 HR Carsoft s.r.o.

32 SuperVAG Přihlášení adaptéru Bluetooth do počítače Vyhledání komunikačního adaptéru UNIVERSAL. Zastrčte přijímač bluetooth do zdířky USB. Vyčkejte, než proběhne instalace potřebných ovladačů a poté stiskněte modrou ikonu Bluetooth v pravém dolním rohu (viz obrázek). 2. Zobrazí se okno, ve kterém zvolíte Přidat nové zařízení. 3. Připojte komunikační adaptér UNIVERSAL k napětí (do OBD konektoru ve voze), zatrhněte políčko Zařízení je nastaveno a klikněte na Další. Poté začne vyhledávání dostupného adaptéru. 4. Po dokončení vyhledávání se objeví okno s nalezenými bluetooth zařízeními. Zvolte požadovaný komunikační adaptér (jméno a výrobní číslo) a klikněte na Další. 202 HR Carsoft s.r.o.

33 Instalace a konfigurace 5. V následujícím dialogovém okně zadejte klíč 0 podle obrázku: 6. Dokončenou instalaci signalizuje následující dialog: 202 HR Carsoft s.r.o. 33

34 SuperVAG Odinstalování systému SuperVAG Diagnostic Tools V nabídce Nastavení / Ovládací panely je ikona Přidat nebo odebrat programy. Dvojitě na ni klikněte a zobrazí se Vám seznam nainstalovaných a zaregistrovaných programů. V seznamu zobrazených nainstalovaných programů vyhledejte SuperVAG Diagnostic Tools a klikněte na tlačítko Odebrat. Pokračujte podle instrukcí. Systém SuperVAG Diagnostic Tools odinstalujete též kliknutím na položku Odinstalovat aplikaci SuperVAG Diagnostic Tools přímo v nabídce Start / Programy / Carsoft. 202 HR Carsoft s.r.o.

35 Instalace a konfigurace 4 Spuštění modulů diagnostiky SuperVAG Poklepejte na příslušnou ikonu na ploše Windows: SUPERVAG 20 - spuštění modulů DIAG, COMFORT VW / PSA TOOLBOX - spuštění modulu TOOLBOX 5 TOOLBOX Tuto aplikaci spustíte poklepáním na ikonu na ploše Windows. Aplikace TOOLBOX spojuje v jediném okně následující diagnostické nástroje (licence): VIN-R zjištění tajného čísla SPEED čtení / zápis sériové paměti EEPROM, změna hodnoty čítače KM Pracovní plocha programu TOOLBOX se skládá z těchto částí:. Navigační ikona - zpřístupňuje menu Servisní funkce diagnostiky SuperVAG 2. Pole ikon, pro navázání komunikace s řídicími jednotkami 3. Okno Status - zobrazuje podrobné výpisy všech úkonů programu 4. Nápověda - okno kontextové nápovědy doporučuje aktuální postupy práce 202 HR Carsoft s.r.o. 35

36 36 5. SuperVAG Servisní funkce Všechny servisní funkce jsou shromážděny v levém horním rohu obrazovky: Oblast servisních funkcí s otevřeným menu Menu Servisních funkcí vyvoláte kliknutím na Navigační ikonu Konfigurace otevře okno SuperVAG Configurator umožňuje konfigurovat komunikační adaptér více o programu SuperVAG Configurator v kapitole "Konfigurace kom. adaptéru" Návod k obsluze zobrazí tento manuál ve formátu PDF KONEC Ukončení programu Vedle Menu servisních funkcí můžete využít také trojici ikon umístěných vedle navigační ikony: Vyfoť a ulož obrazovku pomocí této ikony uložíte Vaši aktuální obrazovku jako obrázek obrázky jsou ukládány do složky Dokumenty/Carsoft/ Screenshots a mohou být poté otevřeny pomocí Průzkumníka nebo odeslány em formát ukládání DATUM-ČAS-Screenshot-číslo (př.2029_82_screenshot_00) Spusť TeamViewer spustí aplikaci TeamViewer pro vzdálenou obsluhu Vašeho počítače pomocí tohoto programu může po zadání přístupového kódu technik vzdáleně pracovat s Vaším počítačem a provádět na něm nutná nastavení obecný návod pro použití programu TeamViewer 202 HR Carsoft s.r.o.

37 TOOLBOX 202 HR Carsoft s.r.o. 37

38 SuperVAG Jak program pracuje Navázání komunikace se automaticky provede po volbě konkrétní řídicí jednotky. Základní nabídka ovládání programu Výběr typu řídicí jednotky motoru při navazování komunikace Při navazování komunikace s řídicí jednotkou motoru se v modulu TOOLBOX objeví dialog, kde je nutné určit, se kterým typem motoru právě pracujete: VW Group - Elektronika motoru I - pro všechny jednořadé motory koncernu VW VW Group - Elektronika motoru II - pro komunikaci s velkoobjemovými dvouřadými motory VW VW Crafter - Elektronika motoru - výhradně pro vozy VW Crafter PSA Group - Elektronika motoru - pro vybrané podporované vozy koncernu PSA Po navázání komunikace s požadovanou jednotkou dojde k rozeznání jejího konkrétního typu, v hlavičce okna se vyplní identifikace ŘJ a zobrazí se nabídka s příkazy komunikace. Podle konkrétního typu ŘJ a licencí aktivovaných v komunikačním adaptérů (VIN-R 2/3, SPEED 2/3) může nabídka obsahovat tyto příkazy: načtení ze souboru uložení do souboru čtení obsahu EEPROM zápis do EEPROM čtení hodnoty čítače kilometrů přizpůsobení hodnoty čítače kilometrů zjištění tajného čísla zjištění hodnoty čítače flash změna hodnoty čítače flash aktivace otevírání oken přes dálkové ovládání (komf) konec komunikace 202 HR Carsoft s.r.o.

39 TOOLBOX 5.3 Podporované jednotky Aplikace TOOLBOX pracuje s následujícími řídicími jednotkami: Koncern VW Elektronika motoru Elektronika převodovky Přístrojový panel Imobilizér Centrální modul komfortního systému Koncern PSA Elektronika motoru EDC5C2 Přístrojový panel Citroën Jumper III RENAULT Elektronika motoru EDC5C3 Kompletní seznam podporovaných ŘJ najdete na stránkách v sekci Podpora. 202 HR Carsoft s.r.o. 39

40 40 SuperVAG 5.4 Popis jednotlivých funkcí 5.4. Načtení ze souboru / Uložení do souboru Ikony pro načtení a uložení: Funkce slouží k práci s obsahem sériové paměti EEPROM, který byl již dříve uložen na Váš počítač, resp. k uložení načteného obsahu EEPROM do souboru. Kliknutím na příslušnou ikonu načtete data ze souboru uloženého na Vašem počítači, resp. uložíte data do vámi definovaného souboru, ze kterého je můžete později pomocí ikony "Načtení ze souboru" opět vyvolat. Dostupnost obou funkcí závisí na konkrétním typu ŘJ Čtení / zápis obsahu sériové paměti EEPROM Ikony pro čtení a zápis: Pro načtení, resp. zápis obsahu sériové paměti EEPROM slouží funkce "Čtení obsahu EEPROM" a " Zápis do EEPROM". Po načtení obsahu je možné data uložit do souboru na Vašem počítači. K tomu slouží funkce "Uložení do souboru". Pokud chcete obnovit data z již dříve uloženého souboru, použijte funkci "Načtení ze souboru". Dostupnost obou funkcí závisí na konkrétním typu ŘJ Čtení hodnoty čítače kilometrů Použijte ikonu: Stisknutím tlačítka "Čtení hodnoty čítače kilometrů" spustíte proces čtení obsahu paměti v jednotce. Průběh i výslednou hodnotu můžete sledovat v okně Status. 202 HR Carsoft s.r.o.

41 TOOLBOX Přizpůsobení hodnoty čítače kilometrů Použijte ikonu: Tato funkce slouží k nastavení libovolného hodnoty ujetých kilometrů na digitálním celkovém měřiči ujeté vzdálenosti (např. při výměně přístrojového panelu). Povolený rozsah hodnot je km. Stiskem ikony "Přizpůsobení hodnoty čítače kilometrů" zobrazíte okno, ve kterém můžete zadat požadovanou hodnotu čítače. Jakmile potvrdíte novou hodnotu, začne proces zapisování dat do jednotky. Průběh procesu můžete sledovat v okně Status. Během této doby jsou zablokována obě menu pro zadávání příkazů komunikace (nelze tedy tuto činnost přerušit zadáním jiného příkazu). Pokud byla celá procedura úspěšně dokončena, dojde automaticky k ukončení komunikace. O výsledku operace budete informování v témže okně. 202 HR Carsoft s.r.o.

42 SuperVAG Zjištění tajného čísla Použijte ikonu: Poznámka: V případě komunikace s řídicí jednotkou PSA EDC5 C2 zvolte při navazování komunikace možnost PSA Group - Elektronika motoru. V okně "Status" se po chvíli vypíše hledané tajné číslo: U panelů, které program rozpozná, tato funkce zjistí tajné číslo a zobrazí je. Pokud program nerozezná přesný typ přístrojového panelu (imobilizéru), načte se část paměti a zobrazí se v hexadecimálním tvaru (viz obrázek níže). U některých typů panelu lze načíst obsah paměti až po nalezení správného kódu. Vyhledání může trvat až 90 minut. 202 HR Carsoft s.r.o.

43 TOOLBOX Zjištění / Změna hodnoty čítače FLASH Ikony pro zjištění a změnu: Stisknutím tlačítek Zjištění hodnoty čítače FLASH / Změna hodnoty čítače FLASH zjistíte počet procesů změny dat v paměti FLASH, resp. změníte záznam o počtu provedených procesů v této paměti. Dostupnost obou funkcí závisí na konkrétním typu ŘJ Aktivace otevírání oken přes dálkové ovládání Použijte ikonu: Stiskem klávesy "Aktivace otevírání oken přes dálkové ovládání" spustíte proces autorizace a změny nastavení jednotky. O průběhu i výsledku budete informováni v okně Status. Poznámka: Tato funkce je k dispozici pouze u vozů Škoda Octavia I / VW Golf IV. U modelů po r.v se aktivuje buď kódováním, nebo přizpůsobením (COMFORT). 202 HR Carsoft s.r.o.

44 44 6 SuperVAG Propojení počítače s diagnostikovaným vozem S adaptérem pro připojení počítače k automobilu jsou dodávány celkem tři propojovací nástavce s různými diagnostickými konektory. Všechny tři kabely mají na jednom konci stejný konektor, kterým se příslušný nástavec zapojí do diagnostického adaptéru. Konektor OBD Pro vozy s datem výroby kolem roku 995 a novější se používá 6-ti PINový diagnostický konektor OBDII (viz obrázek). U tohoto konektoru nehrozí poškození adaptéru vlivem chybného připojení (nelze zapojit obráceně). 6-ti pinový diagnostický konektor OBD-II Konektor pětipinový (modely s jednobodovým vstřikováním) Pro vozy Škoda-Favorit a starší modely Škoda-Felicia se používá 5-ti PINový diagnostický konektor. U těchto vozů je nejdříve nutno sejmout kryt na diagnostickém konektoru automobilu a teprve potom připojit konektor adaptéru. Ani u tohoto konektoru nehrozí poškození adaptéru vlivem chybného připojení (nelze zapojit obráceně). 5-ti pinový diagnostický konektor Konektor Audi 2x2 Pro starší vozy VW a Audi, které používají dva dvoupinové konektory, se použije kabel se čtyřmi samostatně vyvedenými vodiči, přičemž je nutno dbát na správné připojení jednotlivých vodičů. Černý diagnostický konektor je konektor napájecí, je vhodné vždy ověřit správnou polaritu napájecího napětí. Zeleno-bílý vodič diagnostického kabelu potom připojte na pin +2V, modrobílý vodič potom na kostru. Při obrácení polarity dojde k přetavení pojistky automobilu napájející diagnostickou zásuvku, může však dojít i k poškození adaptéru. Proto věnujte zapojování napájecích vodičů zvýšenou pozornost. Hnědý nebo bílý diagnostický konektor potom obsahuje datové piny K a L, na pin K se připojí zelený vodič diagnostického kabelu, na pin L potom modrý vodič diagnostického kabelu. Při špatném připojení datových vodičů nehrozí žádné poškození. Pokud daný vůz obsahuje více datových diagnostických zásuvek (více řídicích jednotek), je nutné vždy najít příslušnou zásuvku pro danou řídicí jednotku (např. airbag, ABS, klimatizaci atd.) a propojit příslušný datový pin K se zeleným vodičem diagnostického kabelu. Tyto přídavné diagnostické konektory většinou neobsahují pin L, takže modrý vodič diagnostického kabelu zůstane nepřipojen. 202 HR Carsoft s.r.o.

45 Propojení počítače s diagnostikovaným vozem 45 Konektor VW LT Využijte nástavce se samostatnými piny a osaďte konektor dle tabulky (podle toho, se kterou řídicí jednotkou chcete komunikovat). Řídicí jednotka Zelenobílý vodič Napájení (+ 2V) 3 3 Imobilizér Řízení motoru Modrobílý vodič Napájení (-, kostra) Zelený vodič Datový pin K 4 4 pohled na zásuvku v autě (otočeno o 90 ) 6. Redukce PSA CAN S modulem COMFORT PSA získává zákazník také redukci PSA CAN 2, resp. příplatkovou verzi PSA CAN 3. a) zákazník s redukcí PSA CAN 2 při komunikaci s jednotkami PSA je doporučeno předem připojit redukci PSA CAN 2 pokud program zjistí, že je u aktuálně komunikované jednotky vyžadována komunikace bez redukce, vyzve k jejímu odpojení b) zákazník s redukcí PSA CAN 3 pro komunikaci s jednotkami PSA je doporučeno předem připojit redukci PSA CAN 3 v případě, že jednotka vyžaduje jiný typ komunikace, vyzve program k odpojení redukce PSA CAN 3, resp. k připojení verze PSA CAN 2 Pozor: Redukce PSA CAN 2 / 3 není nutné konfigurovat a netýká se jich ani aktualizace firmware. 202 HR Carsoft s.r.o.

46 SuperVAG Poloha diagnostické zásuvky ve voze - koncern VW Výrobce Model Rok výrobyr Poloha diagnostické zásuvky VW Passat VW Passat VW Passat (3B) VW Passat (3C) VW Passat VW Golf VW Golf VW Golf (J) VW Golf (K) VW Golf (5K) VW Polo VW Polo HR Carsoft s.r.o.

47 Propojení počítače s diagnostikovaným vozem VW Polo VW Jetta VW Scirocco VW Corrado VW Bora VW Sharan VW Sharan Audi A Audi A6/ Audi Audi A Audi A Audi A Audi A Audi A Audi A Audi A Audi A Audi A Audi A Audi TT Audi Cabrio Škoda Fabia (6Y) Škoda Fabia (5J) Škoda Octavia (U) Škoda Octavia (Z) Škoda Roomster (5M) Škoda Superb (3U) Škoda Superb (3T) HR Carsoft s.r.o. 47

48 48 SuperVAG Škoda Yeti Seat Leon Seat Leon Seat Ibiza Seat Ibiza Seat Cordoba Seat Cordoba Seat Alhambra Seat Alhambra Seat Arosa Seat Toledo Seat Toledo Seat Exeo HR Carsoft s.r.o.

49 Propojení počítače s diagnostikovaným vozem 6.3 Poloha diagnostické zásuvky v automobilu - Koncern PSA. Níže pod ochranným krytem u levého kolena řidiče 2. Pod dnem v přihrádce pod loketní opěrkou 3. Pod ochranným krytem u pravého kolena řidiče 4. Pod ochranným krytem těsně pod ventilací 5. Pod středovým panelem 6. Na sloupku řízení Modely Peugeot HR Carsoft s.r.o. Poloha Modely Citroën diagnostické zásuvky BERLINGO (B9) BERLINGO BERLINGO 2 /LPG/ CNG/EL C C2 CAN C2 VAN C3 C3 Picasso C3 PLURIEL CAN C3 PLURIEL VAN C3 Remodel Poloha diagnostické zásuvky

50 50 SuperVAG 007 CAN 007 VAN 06 Remodel Remodel 207 CAN 207 i 207 VAN 306 Remodel 307 CAN 307 VAN 406 Coupe 406 Remodel 406 Remodel Remodel Coupe 607 CAN 607 VAN 807 CAN 807 VAN PARTNER PARTNER 2 PARTNER B9 RCZ BIPPER Boxer 2 BOXER 3 Boxer 3 Euro 5 BOXER 3 Minibus EXPERT EXPERT C4 C4 (B7) C4 Picasso C4 SEDAN C5 C5 (X7) C5 Remodel C6 C8 CAN C8 VAN C-CROSSER DS3 EVASION JUMPER 2 JUMPER 3 JUMPER 3 Minibus Jumper 3 Euro 5 JUMPY 2 JUMPY 3 NEMO SAXO SAXO 2 XANTIA XANTIA 2 XSARA XSARA Remodel XSARA 2 XSARA 2 Remodel XSARA PICASSO XSARA PICASSO Remodel HR Carsoft s.r.o.

51 Index Index -DDiagnostická zásuvka, poloha v automobilu 46 -OObsah dodávky 8 Ovládání programu 2 -SSeznam podporovaných vozů funkcí hledání tajného čísla 42 seznam závad 38 -Ttajné číslo, hledání 42 -VVozy Vozy Vozy Vozy Vozy Audi 42 Ford 42 Seat 42 Škoda 42 Volkswagen 202 HR Carsoft s.r.o. 42 5

52

OBSAH & ÚVOD. KEY Nástroje pro práci s klíči a dálkovými ovladači. příprava a učení klíčů, učení dálkových ovladačů, diagnostické funkce a další

OBSAH & ÚVOD. KEY Nástroje pro práci s klíči a dálkovými ovladači. příprava a učení klíčů, učení dálkových ovladačů, diagnostické funkce a další PRŮVODCE INSTALACÍ OBSAH & ÚVOD Obsah & úvod... strana 1 SuperVAG sada... strana 2 SuperVAG sada... strana 3 I. AKTIVACE... strana 4 II. INSTALACE... strana 5 III. PŘIPOJENÍ... strana 6 IV. KONFIGURACE...

Více

Záruční list. Sériové číslo adaptéru. Datum prodeje. Odběratel. Adresa

Záruční list. Sériové číslo adaptéru. Datum prodeje. Odběratel. Adresa Záruční list Verze programu SuperVAG 200 _. _ Sériové číslo adaptéru Datum prodeje.. Odběratel Adresa Záruční doba na diagnostický systém je 24 měsíců od data prodeje. Záruka se nevztahuje na vady způsobené

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

Uživatelský manuál. A4000 Download

Uživatelský manuál. A4000 Download Uživatelský manuál Aplikace: Jednoduchý program pro přenášení dat z přístrojů řady A4000 Export měřených dat do souboru Zobrazení grafů naměřených dat Tisk grafů naměřených dat Vlastnosti: Hardwarové požadavky:

Více

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW.

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW. CryptoPlus KB verze 2.1.2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA říjen 2013 Obsah Obsah 2 1. Úvod 3 2. CryptoPlus jak začít... 3 2.1 HW a SW předpoklady... 3 2.2 Licenční ujednání a omezení... 3 2.3 Jazyková podpora...

Více

HR Carsoft s.r.o. Ing. Martin Richter. Jan Berger

HR Carsoft s.r.o. Ing. Martin Richter. Jan Berger PRODUKTOVÝ KATALOG 1 HR Carsoft s.r.o. Česká společnost HR CARSOFT s.r.o. se zabývá vývojem specializovaných diagnostických nástrojů zaměřených nejen na vozy značek VW, Škoda, Audi, Seat, ale i Peugeot

Více

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET)

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) 1. Instalace plovoucí síťové verze zahrnuje dvě části: a) instalace serveru a b) lokální instalace na připojených pracovních

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

Rychlý referenční průvodce

Rychlý referenční průvodce Rychlý referenční průvodce VT55 & OBDII 1-888-621-TPMS 1-888-621-8767 Sekce A Všeobecný popis Sekce B Spuštění Senzoru / Popis Výsledků Sekce C Použití OBDII Funkce / Update Proces Sekce D Instalace USB

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1 IPFW Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu verze 1.1 Popis aplikace Aplikace IPFW (IP Firewall) je určen k řízení placeného připojení k Internetu ve spojení s elektronickým mincovníkem

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME Předmluva Tento návod slouží k nastavení připojení k síti Internet prostřednictvím služby Internet ONE, která využívá připojování pomocí protokolu

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu 1. Tento návod se soustředí na instalaci na terminálová server a Citrix, ale je použitelný pro jakoukoli instalaci,

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

SKYLA Pro II. Popis instalace programu

SKYLA Pro II. Popis instalace programu SKYLA Pro II Popis instalace programu Rev. 30.07.2014 O manuálu Dokument popisuje celý proces instalace programu Skyla Pro II, který se v některých ohledech liší od instalace předchozích verzí a upozorňuje

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Sada Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 obsahuje aplikace Fiery pro provádění úloh souvisejících se serverem

Více

Servisní telefon: 724008007 Internet: www.ktvprerov.cz email: internet@ktvprerov.cz

Servisní telefon: 724008007 Internet: www.ktvprerov.cz email: internet@ktvprerov.cz Kabelová televize Přerov, a.s. Servisní telefon: 724008007 Internet: www.ktvprerov.cz email: internet@ktvprerov.cz Vážení uživatelé služby MediaLINE v této příručce předkládáme návod na konfiguraci počítače

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2015 Obsah Návod pro instalaci VPN... 3 Důležité upozornění... 3 Příprava na instalaci - stažení souborů...

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort

Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort 1. O převodu V tomto průvodci vás krok za krokem seznámíme s postupem, jak převést data ze stávajícího programu Medicus 2 (dále jen

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

Instalace SMART Board Software

Instalace SMART Board Software Instalace SMART Board Software 1. Nepřipojujte hardwarové zařízení SMART Board k počítači před instalací software. Odinstalujte případnou předchozí verzi software, galerií a českého jazykového rozšíření

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice

Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice Česká verze Verze 1.5 Březen 2010 Informační centrum Univerzita Pardubice Obsah Obsah... 1 Windows XP... 2 Windows

Více

Web n walk Manager pro Apple Mac OS X. Návod pro uživatele

Web n walk Manager pro Apple Mac OS X. Návod pro uživatele Web n walk Manager pro Apple Mac OS X Návod pro uživatele Obsah 1. Úvod 3 2. Podporovaná zařízení 4 3. Požadavky na HW a SW 4 4. Instalace SW a nastavení přístupu 5 5. Hlavní okno 6 6. Nastavení sítě a

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice

Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice Česká verze Verze 1.0 Únor 2010 Informační centrum Univerzita Pardubice Obsah A. Windows XP... 2 B. Windows Vista... 10 Stránka 1 z 19

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

SA765_d-01 strana 1 z 6. Návod k obsluze USB 100 SL. konvertor rozhraní

SA765_d-01 strana 1 z 6. Návod k obsluze USB 100 SL. konvertor rozhraní SA765_d-01 strana 1 z 6 Návod k obsluze USB 100 SL konvertor rozhraní 1 Všeobecně Konvertor rozhraní USB 100 SL umožňuje připojení loggeru T-Logg k USB rozhraní Vašeho PC. GREISINGER electronic GmbH SA765_d-01

Více

Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center

Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center Systém monitoringu návštěvnosti a využívání služeb TIC Projekt: Marketingové aktivity ke zvýšení

Více

Záruční list. Sériové číslo adaptéru. Datum prodeje. Odběratel. Adresa

Záruční list. Sériové číslo adaptéru. Datum prodeje. Odběratel. Adresa Záruční list Verze programu SuperVAG 20. _ Sériové číslo adaptéru Datum prodeje.. Odběratel Adresa Záruční doba na diagnostický systém je 24 měsíců od data prodeje. Záruka se nevztahuje na vady způsobené

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Verze: 2.13 (19. 8. 2015) Vlastník: CEN7350_03 Jméno souboru: P24_manual_certifikat_hw Obsah Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24...

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3

ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3 ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3 Program Vývojové prostředí RJK Řízení automatické kotelny počítač ESRAK 02.3 je určen k řízení oběhových čerpadel, směšovacích ventilů, zónových ventilů, bojlerů,

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Instalace systémového ovladače USB modulů TEDIA

Instalace systémového ovladače USB modulů TEDIA Instalace systémového ovladače USB modulů TEDIA O dokumentu Tento dokument byl vytvořen se záměrem poskytnout přesné a bezchybné informace, nelze však vyloučit, že obsahuje chyby. V případě jejich nalezení

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE INSTALACE SW EduArt OBSAH: OBSAH: TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE POSTUP INSTALACE KDE NAJDETE INSTALAČNÍ SOUBOR JAK SPUSTÍTE

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

NPS-520 Multifunkční tiskový server

NPS-520 Multifunkční tiskový server Multifunkční tiskový server Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Listopad 2006 Obsah Úvodní informace... 1 1 Hardwarová instalace... 2 1.1 LED kontrolky... 2 2 Utilita ZyXEL... 3 2.1 Instalace (prostředí

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

BRICSCAD V15. Licencování

BRICSCAD V15. Licencování BRICSCAD V15 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

fbsn-view Vizualizace systému parkovacích senzorů na displeji OEM rádia Montážní a uživatelská příručka

fbsn-view Vizualizace systému parkovacích senzorů na displeji OEM rádia Montážní a uživatelská příručka fbsn-view Vizualizace systému parkovacích senzorů na displeji OEM rádia Montážní a uživatelská příručka Tuto příručku využívejte společně s příručkou k řídícím jednotkám parkovacího systému fbsn-4d Volkswagen,

Více

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 Obsah 1. ÚVOD...1 2. INSTALACE PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. PŘIPOJENÍ TELEFONU NOKIA 6600

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

TRUST 100MB SPEEDSHARE PCI CARD

TRUST 100MB SPEEDSHARE PCI CARD 1 Úvod Blahopřejeme vám k zakoupení karty Trust 100MB Speedshare PCI. Karta Trust 100MB Speedshare PCI vám umožňuje připojení vašeho počítače k místní síti (LAN) nebo širokopásmové připojení k internetu.

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Průvodce instalací EDGE modemu ES75 pro W2k a WIN XP

Průvodce instalací EDGE modemu ES75 pro W2k a WIN XP Průvodce instalací EDGE modemu ES75 pro W2k a WIN XP Připravte si modem ES75 vložte SIM kartu do držáku SIM karty a vložte do čtečky v modemu, připojte anténu (modem není vybaven interní anténou bez připojené

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

ENBRA EWM UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Návod na software ENBRA EWM, který je určen pro dálkový odečet měřičů.

ENBRA EWM UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Návod na software ENBRA EWM, který je určen pro dálkový odečet měřičů. ENBRA EWM UŽIVATELSKÝ NÁVOD Návod na software ENBRA EWM, který je určen pro dálkový odečet měřičů. info: holysz@enbra.cz www.enbra.cz ver. 24.1. 2013 Obsah Licenční ujednání... 3 Instalace a prvotní konfigurace

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

Jak nainstalovat Avast?

Jak nainstalovat Avast? Jak nainstalovat Avast? produkty pro malé firmy a domácnosti Tento postup je určen pro produkty: Avast Pro Antivirus, Avast Internet Security, Avast PREMIER. Poznámka: Některá zde zobrazení dialogová okna

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce.

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce. Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

Provozní pokyny. Aplikační stránky

Provozní pokyny. Aplikační stránky Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení odpovědnosti...3 Poznámky...3 Co lze na aplikačních stránkách dělat...4 Před použitím aplikačních stránek...5

Více

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772...

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772... Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772... Informace Připojení Dostupnost Uživatelské rozhraní 1 Rozdíl mezi aktualizací aplikačních souborů přístrojů a aktualizací firmwaru Aktualizace

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

Ross-Tech HEX-NET VCDS VCDS-Mobile VCDS-Cloud TM

Ross-Tech HEX-NET VCDS VCDS-Mobile VCDS-Cloud TM Ross-Tech HEX-NET VCDS VCDS-Mobile VCDS-Cloud TM Návod pro rychlé zprovoznění www.pc-autodiagnostika.cz Obsah Software... Propojovací kabel HEX-NET AP režim... 4 Propojovací kabel HEX-NET pokročilé nastavení...

Více

Interface LPG / CNG Bluetooth. Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz. U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná.

Interface LPG / CNG Bluetooth. Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz. U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná. Interface LPG / CNG Bluetooth ProjektTECH Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná. (párovací kód: 1234) 1. Požadavky na hardware : - PC

Více

Nastavení Microsoft Outlook 2007

Nastavení Microsoft Outlook 2007 Nastavení Microsoft Outlook 2007 Pro nastavení programu Microsoft Outlook 2007 k výběru pošty, je nutné provést manuální nastavení dle níže uvedeného návodu. spusťte Microsoft Outlook 2007 klikněte na

Více

Jak nainstalovat Avast?

Jak nainstalovat Avast? Jak nainstalovat Avast? produkty pro malé firmy a domácnosti Tento postup je určen pro produkty: Avast Pro Antivirus, Avast Internet Security, Avast PREMIER. Poznámka: Některá zde zobrazení dialogová okna

Více