LETNÍ ŠKOLA PRO PEDAGOGY LESNÍCH MŠ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LETNÍ ŠKOLA PRO PEDAGOGY LESNÍCH MŠ"

Transkript

1 srdečně zve na program seminářů a dílen LETNÍ ŠKOLA PRO PEDAGOGY LESNÍCH MŠ července 2012 MŠ Semínko - Toulcův Dvůr Praha Hlavní společný program Andreas Schade (LMŠ Görlitz,DE): Prvky přírodní a zážitkové pedagogiky Sven Schulz (LMŠ Leipzig, DE): Fröbel pedagogika v lesní MŠ Jitka Nešporová (Earth Life Company, GB): Učební styly dětí 3-6 let Volitelné dílny výroba ozvučných dřívek, zkušenosti z norských LMŠ, evaluace pedagogického programu, eko-tisky, cesta vlny, květ-svět, folklór v LMŠ, respektovat a být respektován v praxi LMŠ Doprovodný program ranní společné zpívání, večerní plénum s přednášejícími, praktická ukázka využití týpí a dalších stanů v LMŠ, inspiromat rytmických říkanek Změna programu možná.

2 MÍSTO KONÁNÍ MŠ Semínko, Kubátova 1/32, Praha 10 Hostivař DOPRAVA a) Metrem ze stanice metra Skalka (trasa A), nebo Opatov (trasa C) poté autobusem č. 177 na zastávku Toulcův dvůr, kde vystoupíte u branky Toulcova Dvora, dále po šipkách. b) Tramvají č. 22, 26 na zastávku Na Groši. Pojedete-li směrem z centra, vystoupíte těsně za křižovatkou, vrátíte se, přejdete ulici Pražská a podél ní se dáte doleva směrem k Pneu Šafránek a dále, po 50 m zahnete do uličky napravo, přejdete lávku přes Botič, kolem základní školy a za ní doprava do kopce po schodech k Toulcovu Dvoru, dále po šipkách. UBYTOVÁNÍ - možnost přespat ve vlastním spacáku přímo v MŠ Semínko (WC, sprcha) - cena 100Kč/osoba/noc (platba na místě u registrace) STRAVOVÁNÍ - obědy budou rezervovány v místní Zdravé jídelně, vegetariánská jídla jsou v nabídce; zájem o oběd nutno označit v přihlášce - ostatní jídlo s sebou vlastní, voda a varná konvice bude k dispozici na místě HLÍDÁNÍ DĚTÍ - účast dětí na programu Letní školy společně s účastníky není z kapacitních důvodů možná - možnost zajistit hlídání dětí ve věku 3 6 let formou lesní třídy v průběhu programu v místě konání - v případě min. 5 zájemců cena 200Kč/den/dítě, každé další dítě za polovinu - účast miminek pevně spojených s maminkou je možná, organizátoři si vyhrazují možnost jemně maminku požádat o dočasné opuštění přednáškového sálu v případě rušení, než se děťátko utiší. ÚČASTNICKÝ POPLATEK Pro členy a čekatele Asociace LMŠ 400Kč / osoba předem na účet Asociace LMŠ do Pro ostatní zájemce 3000Kč / osoba. Číslo účtu: /2010 Variabilní symbol: datum narození (DDMMRRRR), do poznámky uveďte jméno účastníka Na tvořivých dílnách je třeba počítat s drobným příspěvkem na materiál, který určí lektor na místě. PŘIHLÁŠKY Přihlašování probíhá formou online formuláře na Uzávěrka přihlášek s platbou je , poté budou osloveni náhradníci. Přednost mají předběžně registrovaní a dále účastníci, kteří včas odeslali přihlášku a poplatek. Maximální kapacita akce je 40 osob. Za jednu členskou/čekatelskou LMŠ lze přihlásit max. 2 osoby, v případě volných míst budou přijati další zájemci. Děkujeme za pochopení. Odkaz na přihlášku: Kontaktní osoba: Johana Passerin johana.passerin@lesnims.cz Letní školu pro pedagogy LMŠ pořádá Asociace lesních mateřských škol ve spolupráci s MŠ Semínko. Akce je určena zejména pedagogům z členských organizací Asociace lesních MŠ.

3 Program společných seminářů a volitelných dílen Středa 25. července 8:00 9:00 Prezence, ubytování, hlídání 9:00 Zahájení 9:20 Prvky přírodní a zážitkové pedagogiky (Andreas Schade, LMŠ Görlitz, DE) - společný seminář s pedagogem německé lesní MŠ, tlumočení zajištěno 13:00 15:00 Volitelné dílny: Dílna St1: Výroba ozvučných dřívek Martina Turečková (LMŠ Za humny) Zveme vás do našeho potulného lesního řemeslného atelieru máme pro vás nachystány pruty z černého bezu, pilky, škrabky, oheň a vypalovací raznici. Výsledkem jsou malebná ozvučná dřívka. Následuje inspiromat ke sdílení rytmických říkanek z lesa společně vyzkoušíme a zaznamenáme vaše osvědčené říkanky. Dílna St2: Zkušenosti z norských lesních MŠ Eva Spira (maminka dítěte navštěvujícího norskou LMŠ) Jak vypadá den v norské lesní školce, co se osvědčilo do opravdové zimy - nápady a inspirace. Dílna St3:Zdravotní prevence MUDr.Věra Faierajzlová,CSc. (SZÚ) a MUDr. Lilian Rumlová (KHS) Bližší seznámení s metodickým doporučením pro provoz LMŠ "Hygienické podmínky v zařízeních typu lesní mateřské školy." Prezentace vlastních zkušeností z exkurzí po zařízeních typu LMŠ. Dílnu povedou členky pracovní skupiny MŽP Pro kontakt dětí s přírodou MUDr.Věra Faierajzlová,CSc. ze Státního zdravotního ústavu, Praha a MUDr. Lilian Rumlová z Krajské hygienické stanice Středočeského kraje. 15:00 15:30 Přestávka 15:30 17:30 Předškolní vzdělávání a školní připravenost (Andreas Schade, LMŠ Görlitz, DE) Společný seminář s pedagogem německé lesní MŠ, tlumočení zajištěno. 17:30 19:00 Diskuze k tématům uplynulého dne Společné plénum s lektory, aneb poslední šance se zeptat. Doprovodný program: zkušenosti s jurtami a indiánskými stany V rámci letní školy proběhne podle zájmu účastníků informační posezení s Robinem Reneltem, ředitelem InDios sro. - výrobcem mongolských Jurt a indiánských týpí. Výhody a nevýhody jednotlivých stanů, jejich vybavení, provoz, životnost, oheň a topení uvnitř stanu... to jsou témata ku probrání. Na místě bude prezentován stan Wigwam-Pantheon 6m.

4 Čtvrtek 26. července 8:30 9:00 Naladění společné zpívání 9:00 Fröbel pedagogika v lesní MŠ (Sven Schulz, LMŠ Leipzig, DE) Společný seminář s pedagogem německé lesní MŠ, tlumočení zajištěno. 13:00 17:00 Volitelné dílny: Dílna Čt1: Čt1: Eko-tisky (Jitka Nešporová, Earth life company, GB) Tisk na látky rostlinami podle India Flint a možnost diskuze k fungování Forest School ve Velké Británii. Dílna Čt2: Cesta vlny (Johana Passerin, Šárynka) Cesta vlny je dílna zaměřená na seznámení dětí s vlastnostmi vlny, technikami jejího zpracování a získání povědomí o tom, jakou cestu musí vlna urazit od ovečky k oděvu. Děti se naučí hmatem rozlišovat různé materiály. Seznámí se se symboly o složení materiálu na oděvech. Zjistí, že jsou jiná vlákna, která jako vlna vypadají, ale vlna nejsou a jak je od vlny odlišíme. Dílna poskytne pedagogům inspiraci pro tvorbu pedagogického plánu nebo výukového programu na jaro (kdy se stříhají ovce) nebo na podzim (kdy začínáme zase používat svetry). Účastníci dostanou také podklady v podobě pracovních listů. Dílna Čt3: Evaluace pedagogického programu (Tereza Vošahlíková, Asociace LMŠ) Na začátku pedagogické práce máme různé vzdělávací cíle, které různým způsobem naplňujeme. Evaluace, neboli vyhodnocování nám pomáhá zjišťovat, zda cíle skutečně naplňujeme, co se děti vlastně učí a kde bychom měli svou vzdělávací nabídku upravit tak, aby se děti rozvíjely všestranně. Představíme si různé techniky evaluace, které v lesní MŠ můžeme využít. Dále se zaměříme na konkrétní ukazatele rozvoje dítěte a budeme hledat, co je pro nás jako pedagogy užitečné pro zkvalitňování své práce. 17:00 17:30 Přestávka 17:30 19:00 Diskuze k tématům uplynulého dne Společné plénum s lektory, aneb poslední šance se zeptat.

5 Pátek 26. července 8:30 9:00 Naladění společné zpívání 9:00 Učební styly dětí 3-6 let Jitka Nešporová (Earth Life Company, GB) Společný seminář s lektorkou britské organizace zajišťující program Forest School. 13:00 17:00 Volitelné dílny: Dílna Pá1: Květ - svět (Lenka Hřibová, středisko ekologické výchovy MEDvěd) V první části (cca 1 hod.) vyzkoušíte lekci připravenou dle metody Čtením a psaním ke kritickému myšlení, která nám umožní číst přírodu. Vycházím z přesvědčení, že velmi významný faktor ekologické výchovy (EVVO) v předškolním věku je vztah a stav mysli dospělého. V další části semináře již budeme řešit praktičtější věci, seznámím Vás s naším projektem Smolíček ( - spojení kampaně Celé Česko čte dětem a EVVO. V tomto letním čase vymezíme téma dětských knížek tématem KVĚT-SVĚT. Uvítám i Vaše oblíbené tituly či tipy. Naše knihovnička k nahlédnutí Tato část workshopu bude již dosti praktická, vyzkoušíme některé drobnosti inspirované či vztahující se ke knížkám (včelky, motýlky, svatojánky, různé výtvarné techniky i materiály). Pro nahlédnutí: Dílna Pá2: Folklór v lesní MŠ (Kateřina Schreiberová, Lesníček) Lidové písně, tance a tradiční zvyky v předškolní výchově. Zájemci o tuto dílnu mohou předem lektorce uvést, z jakého kraje pochází, aby mohla vybrat zvyky na míru. Kontakt: kacka.schreiberova@seznam.cz Dílna Pá3: Respektovat a být respektován v praxi LMŠ (Veronika Zimmelová, Devětsil) Lesní školky se často hlásí k tomu, že při práci uplatňují koncept Respektovat a být respektován. Tato dílna bude prostorem pro reflexi a sdílení zkušeností z uplatňování tohoto přístupu v naší práci s dětmi. Dílna bude slovy autorů z kapitoly XI. stejnojmenné knihy zaměřena spíše proaktivně než reaktivně. Budeme se tedy věnovat především předcházení problémům. Budeme sdílet zkušenosti našich školek z nácviku sociálních a komunikačních dovedností pro zvládání a prevenci konfliktů, podělíme se o zkušenosti s vytvářením pravidel a dohod. Jakým způsobem vaše školka vyhodnocuje proces uplatňování tohoto konceptu? Uvítáme, pokud si každý účastník na dílnu donese popis nějaké konkrétní situace, kdy se mu podařilo koncept uplatnit. Pokud má Vaše školka něco dalšího, čím toto může ilustrovat (např. seznam vytvořených pravidel, fotografie dětí v situaci, kdy jsou zapojeny do rozhodování a nácviku sociální situace, citaci ze školního vzdělávacího programu ), přineste to, prosím, na ukázku sebou. Část dílny může být věnována tomu, co v souvislosti s konceptem vzájemného respektu zajímá právě vaši školku. Vaše otázky, prosím, pošlete na níže uvedený mail do 10. června. Kontakt: info@devetsil.eu

Výroční zpráva Asociace lesních mateřských škol

Výroční zpráva Asociace lesních mateřských škol Výroční zpráva Asociace lesních mateřských škol 2012 Rok 2012 ukázal, že lesní mateřské školy jsou v České republice trendem, který přináší radostné výzvy a příležitosti pro rodiče, pedagogy, státní instituce,

Více

Krajská konference k environmentální výchově v mateřských školách Liberecká MRKVIČKA 2015

Krajská konference k environmentální výchově v mateřských školách Liberecká MRKVIČKA 2015 SEMINÁŘ - ÚVOD DO KRITICKÉHO MYŠLENÍ Krajská konference k environmentální výchově v mateřských školách Liberecká MRKVIČKA 2015 Konference je podporována Libereckým krajem. Téma: Tvoříme, bádáme a učíme

Více

Krajská konference k environmentální výchově v mateřských školách Liberecká MRKVIČKA 2014

Krajská konference k environmentální výchově v mateřských školách Liberecká MRKVIČKA 2014 SEMINÁŘ - ÚVOD DO KRITICKÉHO MYŠLENÍ Krajská konference k environmentální výchově v mateřských školách Liberecká MRKVIČKA 2014 Konference je podporována Libereckým krajem. Téma: POJĎME NA TO OD LESA! Datum:

Více

POŘÁDÁ ODBORNÝ SEMINÁŘ INTERNÍ AUDITOR EMS. 7. března 2019 Hradec Králové. Přednáškový sál EMPLA spol. s r.o. Hradec Králové

POŘÁDÁ ODBORNÝ SEMINÁŘ INTERNÍ AUDITOR EMS. 7. března 2019 Hradec Králové. Přednáškový sál EMPLA spol. s r.o. Hradec Králové EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ ODBORNÝ SEMINÁŘ INTERNÍ AUDITOR EMS

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Shrnutí činnosti za rok Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Shrnutí činnosti za rok Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Shrnutí činnosti za rok 2012 V souladu s hlavním cílem občanského sdružení Montessori Opava, jímž je podporovat další zavádění Montessori výchovných a výukových metod do mateřských

Více

Výuka k rozvoji tvořivosti učitelek MŠ TU.MŠ

Výuka k rozvoji tvořivosti učitelek MŠ TU.MŠ Výuka k rozvoji tvořivosti učitelek MŠ TU.MŠ CZ 1.07/1.3.07/04.0005 v rámci grantového projektu OPVK podpořeného v globálním grantu - oblast podpory 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

Více

Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50. výročí založení Katedry elektrotechnologie FE VUT v Brně

Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50. výročí založení Katedry elektrotechnologie FE VUT v Brně ÚSTAV ELEKTROTECHNOLOGIE Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně zve srdečně na konferenci s mezinárodní účastí Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50.

Více

KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr.

KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr. KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr. Helena Zdrubecká Ing. Hedvika Malečková O PROGRAMU ŠKOLKA BLÍZKÁ PŘÍRODĚ

Více

KRONIKA Školka blízká přírodě

KRONIKA Školka blízká přírodě KRONIKA Školka blízká přírodě V Podbabě 29b/ 2602 Praha 6 160 00 1. 2. 3. Jak jsme se inspirovali na seminářích Jak jsme navštívili partnerskou MŠ Jak jsme zrealizovali naše téma 1. Vývoj dětí v přírodě

Více

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce 1. Předškolní vzdělávání a péče 1.1 Motivovaný, inspirovaný a vzdělaný pedagogický sbor; spolupráce v oblasti odborné pedagogické

Více

PSYCHOLOGIE PORODU 17.-18.10. 2011

PSYCHOLOGIE PORODU 17.-18.10. 2011 PSYCHOLOGIE PORODU 17.-18.10. 2011 AKREDITOVANÝ INTERAKTIVNÍ SEMINÁŘ UNIPA uděluje za tuto akci 8 kreditů URČENO PRO: porodnické týmy i jednotlivce/kyně porodní asistentky, neonatology/žky, pediatry/ičky

Více

PREVENCE KATASTROF - OCHRANA OBYVATEL A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

PREVENCE KATASTROF - OCHRANA OBYVATEL A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESK ČESKÝ SPOLEK PRO PÉČI O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ a ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 9 Vás zvou na odborný seminář spojený s diskusí PREVENCE KATASTROF - OCHRANA OBYVATEL A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Uskuteční se ve čtvrtek

Více

DEN PEDAGOGICKÝCH INSPIRACÍ

DEN PEDAGOGICKÝCH INSPIRACÍ MAS Brána do Českého ráje, z. s. realizátor projektu MAP Semilsko, hlavní pořadatel akce TU v Liberci Fakulta pedagogická odborný garant AV MEDIA odborný garant spolupořadatel akce DEN PEDAGOGICKÝCH INSPIRACÍ

Více

Řešení matematické gramotnosti

Řešení matematické gramotnosti MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV Řešení matematické gramotnosti Pracovní skupina Matematická gramotnost 26. 11. 2018 ČINNOST PRACOVNÍCH SKUPIN a MAP Diskuze problémů a návrh řešení Interpretace

Více

výkonná ředitelka, Regionální centrum EIA s.r.o. odborný konzultant, Regionální centrum EIA s.r.o.

výkonná ředitelka, Regionální centrum EIA s.r.o. odborný konzultant, Regionální centrum EIA s.r.o. O Záštitu byli požádáni: Mgr. Daniel Havlík náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Kateřina Šebestová náměstkyně primátora Statutárního města Ostrava Konference je organizována s podporou Moravskoslezského

Více

ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ. v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život

ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ. v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ (předávání a získávání zkušeností, nápadů a námětů ověřených v praxi při práci s dětmi a mládeží) v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život jsou setkání pedagogických

Více

Hodnotící zpráva ze vzdělávací akce

Hodnotící zpráva ze vzdělávací akce Hodnotící zpráva ze vzdělávací akce Název příjemce Registrační číslo projektu Název projektu Místní akční skupina Hlučínsko z.s. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000291 Místní akční plán vzdělávání pro Hlučínsko

Více

ČESKOBUDĚJOVICKÉ STOMATOLOGICKÉ DNY

ČESKOBUDĚJOVICKÉ STOMATOLOGICKÉ DNY STOMATOCHIRURGICKÉ ODDĚLENÍ Oblastní stomatologická komora České Budějovice ČESKOBUDĚJOVICKÉ STOMATOLOGICKÉ DNY ODBORNÉ A SPOLEČENSKÉ SETKÁNÍ PŘI PŘÍLEŽITOSTI 60. VÝROČÍ VZNIKU STOMATOCHIRURGICKÉHO ODDĚLENÍ

Více

RÁMCOVÝ PROGRAM. Datum a místo konání: 13. - 15. listopad 2013 Městské divadlo Dr. Josefa Čížka. pořadatel: EDUMED s.r.o.

RÁMCOVÝ PROGRAM. Datum a místo konání: 13. - 15. listopad 2013 Městské divadlo Dr. Josefa Čížka. pořadatel: EDUMED s.r.o. VIII. ročník odborné konference RÁMCOVÝ PROGRAM Datum a místo konání: 13. - 15. listopad 2013 Městské divadlo Dr. Josefa Čížka pořadatel: EDUMED s.r.o. Rámcový program Středa 13. listopadu 2013 16:00 19:00

Více

1. 2. listopadu 2012 Národní muzeum fotografie, Jindřichův Hradec

1. 2. listopadu 2012 Národní muzeum fotografie, Jindřichův Hradec FOTOGRAFICKÉ SYMPOSIUM Komora fotografických živností ve spolupráci s Národním muzeem fotografie Vás srdečně zve na podzimní setkání živnostníků, studentů a pedagogů s výrobci, dovozci a distributory techniky

Více

KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY. kritiky a hněvu.

KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY. kritiky a hněvu. KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY Téma : Komunikace bez problémů : Jak zvládat komunikační bariéry + vhodné používání Vážené dámy a vážení pánové, kritiky a hněvu. dovolujeme

Více

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách 23. 3. 2017 Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Střední odborná škola pedagogická a Gymnázium, Praha 6, Evropská 33 Legislativní

Více

Další vzdělávání pedagogických pracovníků. Nabídka kurzů. Akreditace MŠMT ČR Čj.: 14 059/2009-25-287 ze dne 26.5.2009

Další vzdělávání pedagogických pracovníků. Nabídka kurzů. Akreditace MŠMT ČR Čj.: 14 059/2009-25-287 ze dne 26.5.2009 Další vzdělávání pedagogických pracovníků Nabídka kurzů Akreditace MŠMT ČR Čj.: 14 059/2009-25-287 ze dne 26.5.2009 Přehled kurzů: Anglický jazyk pro pedagogy (MODUL 1) Anglický jazyk pro pedagogy (MODUL

Více

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů Zavádění vybraných průřezových témat do ŠVP základních škol prostřednictvím projektového vyučování v Moravskoslezském kraji aneb Lesníci pomáhají vzdělávat žáky základních škol v úctě k přírodě Prezentace

Více

ISPOP - NOVINKY 2019 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP)

ISPOP - NOVINKY 2019 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář ISPOP - NOVINKY 2019

Více

Letní škola pro pedagogy lesních MŠ 2013

Letní škola pro pedagogy lesních MŠ 2013 ve spolupráci s MŠ Semínko Letní škola pro pedagogy lesních MŠ 2013 24. - 26. července 2013 MŠ Semínko - Toulcův Dvůr Praha Hlavní společný program Helle Heckmann (DK) Základní potřeby předškolního dítěte

Více

Vzdělávací kurz Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce

Vzdělávací kurz Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce Vzdělávací kurz Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce Podrobné informace Podrobné informace o vzdělávacím kurzu Forma: Cílová skupina: Způsob přihlášení: Vzdělávací kurz

Více

Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009

Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009 Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009 Další, již 24. konference ČHS se uskuteční 6. 8. 11. 2009 v obci Dolní Lomná Ubytování a popis místa: Rekreační středisko se

Více

VÝTVARNÉ HRÁTKY S ODPADEM - MÁME RÁDI ZVÍŘATA

VÝTVARNÉ HRÁTKY S ODPADEM - MÁME RÁDI ZVÍŘATA VÝTVARNÉ HRÁTKY S ODPADEM - MÁME RÁDI ZVÍŘATA Vážení pedagogové, vedoucí, studenti a děti, Rádi bychom Vás pozvali k zapojení se do projektu pořádaného Jihočeským krajem a společností Hlavním tématem tohoto

Více

Organizátoři si Vás dovoluji pozvat na. 11. 12. října 2013 Městský úřad ve Vsetíně a Základní škola Vsetín, Luh 1544

Organizátoři si Vás dovoluji pozvat na. 11. 12. října 2013 Městský úřad ve Vsetíně a Základní škola Vsetín, Luh 1544 Líska - občanské sdružení pro environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu ve Zlínském kraji ORGANIZÁTOŘI Město Vsetín Národní institut dětí a mládeže Líska, o.s. pro environmentální vzdělávání, výchovu

Více

Podrobné informace o vzdělávacím kurzu

Podrobné informace o vzdělávacím kurzu Podrobné informace Podrobné informace o vzdělávacím kurzu Forma: Cílová skupina: Způsob přihlášení: Vzdělávací kurz proběhne prezenční formou v jednom 5denním bloku vždy po 8 vyučovacích hodinách/den.

Více

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH Vážení kolegové, níže naleznete seznam kurzů, na které je možné se hlásit. Můžete se stát pořádající školou. V takovém případě se spojte s lektorem zvoleného kurzu a dohodněte si s ním termín jeho pořádání.

Více

ISPOP - NOVINKY 2016 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP)

ISPOP - NOVINKY 2016 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář ISPOP - NOVINKY 2016

Více

Škodliví činitelé v lesích Česka 2012/2013

Škodliví činitelé v lesích Česka 2012/2013 VÝZKUMNÝ ÚSTAV LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ A MYSLIVOSTI, v.v.i. LESNÍ OCHRANNÁ SLUŽBA pořádá celostátní seminář s mezinárodní účastí Škodliví činitelé v lesích Česka 2012/2013 11. duben 2013 Průhonice Kongresové

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 9. týden

Více

VZDĚLÁVACÍ SEMINÁŘE PRO PĚSTOUNY

VZDĚLÁVACÍ SEMINÁŘE PRO PĚSTOUNY VZDĚLÁVACÍ SEMINÁŘE PRO PĚSTOUNY Maltézská pomoc, o. p. s., Centrum Olomouc zve všechny osoby pečující (pěstouny, poručníky) na následující vzdělávací semináře, které budou probíhat během jara 2015. Název

Více

BEZPEČNOST, HYGIENA A POŽÁRNÍ OCHRANA PŘI SVAŘOVÁNÍ

BEZPEČNOST, HYGIENA A POŽÁRNÍ OCHRANA PŘI SVAŘOVÁNÍ ČESKÁ SVÁŘEČSKÁ SPOLEČNOST CZECH WELDING SOCIETY Novotného lávka 5, 110 01 Praha 1; telefon: 221 082 377; fax: 221 082 239 ČESKÁ SVÁŘEČSKÁ SPOLEČNOST člen mezinárodních organizací MEZINÁRODNÍHO SVÁŘEČSKÉHO

Více

20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy

20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy Pracovní skupina dětské gastroenterologie a výživy České pediatrické společnosti ČLS JEP pořádá 20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy 3. 5. 11. 2011 Praha Hotel Olympik I. INFORMACE 20. PRACOVNÍ

Více

Autobus a vlak - konkurence nebo spolupráce?

Autobus a vlak - konkurence nebo spolupráce? Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera České dráhy Ústecký kraj si Vás dovolují pozvat na mezinárodní odbornou konferenci Autobus a vlak - konkurence nebo spolupráce? Konference se koná ve

Více

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno České kalibrační sdružení Slovinská 47, 612 00 Brno www:cks-brno.cz České kalibrační sdružení pořádá seminář Hodnocení a kontrola lícovaných závitů Datum a místo konání 26. 4. 2012 Restaurace a penzion

Více

20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy

20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy Pracovní skupina dětské gastroenterologie a výživy České pediatrické společnosti ČLS JEP pořádá 20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy 3. 5. 11. 2011 Praha Hotel Olympik I. INFORMACE 20. PRACOVNÍ

Více

PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem

PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606 628 873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ WORKSHOP PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem Získávání kvalitních

Více

Výběr, použití, ošetřování a údržba osobních ochranných prostředků v českých technických normách

Výběr, použití, ošetřování a údržba osobních ochranných prostředků v českých technických normách Vás zve na odborný seminář Výběr, použití, ošetřování a údržba osobních ochranných prostředků v českých technických normách Termín semináře Místo konání Český normalizační institut Konferenční centrum

Více

Novinky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci s výhledem na rok 2017

Novinky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci s výhledem na rok 2017 EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář Novinky v oblasti bezpečnosti

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme Vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme Vám aktuality z naší organizace od 1. 9. 2014. V příloze jsou info ŠJ, ŠD a jednotlivé

Více

Projekt Sousedé se stávají přáteli. pořádá. Kontaktní seminář pro pracovníky s mládeží z Plzeňského a Karlovarského kraje a Horních Franků

Projekt Sousedé se stávají přáteli. pořádá. Kontaktní seminář pro pracovníky s mládeží z Plzeňského a Karlovarského kraje a Horních Franků Projekt Sousedé se stávají přáteli pořádá Kontaktní seminář pro pracovníky s mládeží z Plzeňského a Karlovarského kraje a Horních Franků Kontakty - Planungen + Kontakte - Plány 4. - 5. února 2011 Kazdův

Více

Kurz vzorkování pro pracovníky vodohospodářských a kontrolních laboratoří

Kurz vzorkování pro pracovníky vodohospodářských a kontrolních laboratoří pořádá Kurz vzorkování pro pracovníky vodohospodářských a kontrolních laboratoří Kurz je určen pracovníkům zabývajícím se odběry vzorků v rámci systémů akreditovaných podle ČSN EN ISO/IEC 17025, tedy nejen

Více

si Vás dovolují pozvat na: Národní konferenci VENKOV 2010 na téma Rozvoj venkova po roce 2013

si Vás dovolují pozvat na: Národní konferenci VENKOV 2010 na téma Rozvoj venkova po roce 2013 Ministerstvo zemědělství v rámci Celostátní sítě pro venkov Krajské sdružení NS MAS ČR, o.s., v Královéhradeckém kraji, Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s., Spolek pro obnova venkova ČR, Agrární

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 18. týden

Více

AKTUALIZACE NORMY ISO A ISO 9001

AKTUALIZACE NORMY ISO A ISO 9001 EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ ODBORNÝ SEMINÁŘ AKTUALIZACE NORMY ISO

Více

Základní škola Dukelská 1112, Mladá Boleslav CYKLUS SETKÁNÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY ŠKOLA NANEČISTO

Základní škola Dukelská 1112, Mladá Boleslav CYKLUS SETKÁNÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY ŠKOLA NANEČISTO CYKLUS SETKÁNÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY ŠKOLA NANEČISTO září 2011 Informace o projektu Cíl: - nabídnout budoucím školákům (prvňáčkům) možnost: zbavit se obav ze vstupu do školy poznat prostředí školy seznámit

Více

KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY. Informace: www.inline.cz, e-mail: inline@inline.cz, tel.

KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY. Informace: www.inline.cz, e-mail: inline@inline.cz, tel. KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY Téma : Komunikace bez problémů : Jak asertivně ustát svoje práva + trénink. Vážené dámy a vážení pánové, dovolujeme si Vás pozvat na

Více

Západočeská mezioborová konference

Západočeská mezioborová konference Západočeská mezioborová konference na téma P a l i a t i v n í m e d i c í n a a h o s p i c o v á p é č e 1. INFORMACE HOSPIC sv iří Františkovy Lázně 12. - 13. 3. 2010 Pod záštitou Českého výboru paliativní

Více

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno České kalibrační sdružení Slovinská 47, 612 00 Brno www:cks-brno.cz pořádá seminář MĚŘENÍ TERMOSTATŮ Datum a místo konání 20. 10. 2011 Restaurace a penzion U Heligonky Brno, Radlas 5 Vážení přátelé, České

Více

KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY

KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY Téma : Komunikace bez problémů : Konfliktní a stresové situace a jak se s nimi vyrovnat Vážené dámy a vážení pánové, dovolujeme si Vás

Více

Seminář k průřezovému tématu Člověk a životní prostředí

Seminář k průřezovému tématu Člověk a životní prostředí Seminář k průřezovému tématu Člověk a životní prostředí Místo: Ekologické centrum Pasíčka u Proseče Termín: 7.6. 9.6. 2012 Lektoři: PhDr.RNDr.Danuše Kvasničková, CSc., Mgr.Josef Vozanka (SZeŠ a VOŠ Chrudim)

Více

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ ODBORNÝ WORKSHOP ZEMINY JAKO ODPADY

Více

AGE MANAGEMENT V ČESKÝCH ORGANIZACÍCH

AGE MANAGEMENT V ČESKÝCH ORGANIZACÍCH ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1 Ve spolupráci s si Vás dovoluje pozvat na seminář AGE MANAGEMENT V ČESKÝCH ORGANIZACÍCH Pořádaný v rámci akcí Evropského roku aktivního stárnutí

Více

a workshop MANAGEMENT KULTURNÍ KRAJINY

a workshop MANAGEMENT KULTURNÍ KRAJINY P O Z V Á N K A V s o u v i s l o s t i s X. v ý r o č í m p o d p i s u E v r o p s k é ú m l u v y o k r a j i n ě F L O R E N C E + 1 0 s i v á s d o v o l u j e m e p o z v a t n a t ř e t í a workshop

Více

Finanční zdroje na EVVO. Pro rok 2015

Finanční zdroje na EVVO. Pro rok 2015 Finanční zdroje na EVVO Pro rok 2015 Pardubický kraj http://www.pardubickykraj.cz/probihajicigrantove-programy Norské fondy http://www.fondnno.cz MŽP http://mzp.cz/cz/program_pro_nno_2015 Nadace Partnerství

Více

KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY

KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY KONFERENCE PRO ZDRAVOTNÍ SESTRY A NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY Téma : Komunikace bez problémů : Umění úspěšné komunikace Vážené dámy a vážení pánové, dovolujeme si Vás pozvat na odbornou konferenci,

Více

16. 18. června 2009 HOTEL HORAL VELKÉ KARLOVICE ČESKÁ REPUBLIKA

16. 18. června 2009 HOTEL HORAL VELKÉ KARLOVICE ČESKÁ REPUBLIKA GLASS SERVICE Aplikace 10. modelovánípři 2. MEZINÁRODNÍ konstrukci, modelování Workshopo SEMINÁŘ optimalizacia řízení sklářských pecí tvarovacího procesu skla 2009 Glass Service, a.s. 16. 18. června 2009

Více

AKČNÍ PLÁN MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/

AKČNÍ PLÁN MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ AKČNÍ PLÁN 2017 MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000346 Datum zahájení projektu: 1. 4. 2016 Předpokládané datum ukončení: 31. 3. 2018 Realizátor: MAS Šumperský venkov,

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1. si Vás dovoluje pozvat na přípravný seminář OZO BOZP

ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1. si Vás dovoluje pozvat na přípravný seminář OZO BOZP ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1 si Vás dovoluje pozvat na přípravný seminář OZO BOZP (Odborně způsobilá osoba v plnění úkolů v prevenci rizik) a na Zkoušku OZO BOZP Termín

Více

NOVINKY V AKTUÁLNÍ LEGISLATIVĚ ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ, s vyhláškou č. 387/2016 Sb.

NOVINKY V AKTUÁLNÍ LEGISLATIVĚ ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ, s vyhláškou č. 387/2016 Sb. EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ odborný seminář ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ,

Více

Novela stavebního zákona a změny ve vodním zákoně,

Novela stavebního zákona a změny ve vodním zákoně, Společnost Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r.o. si Vás dovoluje pozvat na seminář Novela stavebního zákona a změny ve vodním zákoně, který se bude konat 2. pr osince 2013 v hotelu For tuna City, Pr aha.

Více

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech. V Praze, dne 20.11.2013 Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

Více

Novinky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pracovnělékařské služby z pohledu zaměstnavatele

Novinky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pracovnělékařské služby z pohledu zaměstnavatele EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář Novinky v oblasti bezpečnosti

Více

PROČ PRÁVĚ ZAČÍT SPOLU?

PROČ PRÁVĚ ZAČÍT SPOLU? ZAČÍT SPOLU ZÁKLADNÍ INFORMACE program Začít spolu (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ pedagogický přístup orientovaný na dítě spojuje v sobě moderní poznatky

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel/fax 469311851, mobil 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TIME MANAGEMENT 4. GENERACE Cíl kurzu : Budete mít možnost v klidu rozebrat svoji situaci

Více

Vyhlášení pokusného ověřování provozu integrované lesní mateřské školy Lesníček při Mateřské škole Semínko, o.p.s. Čl. 1. Čl. 2

Vyhlášení pokusného ověřování provozu integrované lesní mateřské školy Lesníček při Mateřské škole Semínko, o.p.s. Čl. 1. Čl. 2 Vyhlášení pokusného ověřování provozu integrované lesní mateřské školy Lesníček při Mateřské škole Semínko, o.p.s. V Praze dne 4. června 2010 č.j. 10886/2010-22 Čl. 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ. Druhý kongres finančních profesionálů. Předpokládaný termín: listopad Konferenční centrum City, Praha 4

NABÍDKA PARTNERSTVÍ. Druhý kongres finančních profesionálů. Předpokládaný termín: listopad Konferenční centrum City, Praha 4 Druhý kongres finančních profesionálů NABÍDKA PARTNERSTVÍ Předpokládaný termín: listopad 2016 Délka kongresu: dva dny (pátek+sobota) Místo konání: Konferenční centrum City, Praha 4 Organizátor: Financial

Více

Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015

Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015 Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015 Objednejte si svůj seminář pro pedagogy nebo dílny/lekce pro děti Seminář Vám připravíme po domluvě ve Vašich

Více

VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY

VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY Vyjednávání je základní proces nákupu, který rozhoduje krátkodobě i dlouhodobě

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM EKONOMIKA PRO MANAŽERY Ekonomické informace tvoří společný jazyk podnikání - úspěchy i prohry se měří pomocí finančních

Více

O konferenci EIA/SEA 2019

O konferenci EIA/SEA 2019 O konferenci Posuzování vlivů na životní prostředí na strategické i projektové úrovni má sloužit k prevenci, minimalizaci či kompenzaci negativních vlivů, a přispět tak k ochraně životního prostředí a

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY

VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY Vzdělávání bude realizováno při počtu 12 a více zájemců. Maximální počet je 16 účastníků. Jeden vzdělávací modul je 8 vzdělávacích hodin. Vzdělávání bude probíhat v prostorách

Více

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ ODBORNÝ SEMINÁŘ BOZP aktuálně: povinnosti

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000066 Pracovní skupina 21. 6. 2017 Horšovský Týn OBSAH 1) Přivítání 2) Zpracování logických rámců

Více

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra primární pedagogiky si Vás dovoluje pozvat na konferenci s mezinárodní účastí ZA KVALITOU VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ PRIMÁRNÍ A PREPRIMÁRNÍ PEDAGOGIKY

Více

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno České kalibrační sdružení Slovinská 47, 612 00 Brno www:cks-brno.cz pořádá seminář Kalibrace pracovních měřidel z oboru délka 17. 9. 2013 Český metrologický institut Brno, Okružní 31 Vážení přátelé, České

Více

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP XXVIII. Konference Sekce perinatální medicíny České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP 6. 8. 4. 2011 Kongresové centrum Parkhotelu Plzeň I. INFORMACE Pořadatelé: Sekce perinatální medicíny

Více

NABÍDKA SEMINÁŘŮ PRO PEDAGOGY S AKREDITACÍ DVPP pro školní rok 2012 2013, I. pololetí, pobočka Kutná Hora

NABÍDKA SEMINÁŘŮ PRO PEDAGOGY S AKREDITACÍ DVPP pro školní rok 2012 2013, I. pololetí, pobočka Kutná Hora o. s. EKODOMOV, V Podbabě 29 b, 160 00 Praha 6, tel. 234 697 402, fax. 910 256 154 www. ekodomov.cz, e: infokh@ekodomov.cz NABÍDKA SEMINÁŘŮ PRO PEDAGOGY S AKREDITACÍ DVPP pro školní rok 2012 2013, I. pololetí,

Více

ÚSTŘEDNÍ KOLO 21. ROČNÍKU ZEMĚPISNÉ OLYMPIÁDY ŠK. ROKU 2018/2019

ÚSTŘEDNÍ KOLO 21. ROČNÍKU ZEMĚPISNÉ OLYMPIÁDY ŠK. ROKU 2018/2019 ÚSTŘEDNÍ KOLO 21. ROČNÍKU ZEMĚPISNÉ OLYMPIÁDY ŠK. ROKU 2018/2019 Ústřední (celostátní) kolo 21. ročníku Zeměpisné olympiády školního roku 2018/2019 pro soutěžní věkové kategorie C a D proběhne v budově

Více

Mgr. Lenka Nováková Mgr. Jaroslav Milfait Mgr. Stanislav Srba 9. Odborný garant: Mgr. Jan Žídek 10. Materiální a technické zabezpečení:

Mgr. Lenka Nováková Mgr. Jaroslav Milfait Mgr. Stanislav Srba 9. Odborný garant: Mgr. Jan Žídek 10. Materiální a technické zabezpečení: Pořadové číslo: 2 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Zeměpis 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

Místní Akční Plán. rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž

Místní Akční Plán. rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000125 Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž Je realizován v období 1.9.2016 29.6.2018 Co se nám podařilo za uplynulých 9 měsíců? Konkrétní aktivity projektu - Dohoda

Více

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ Odborný, rozšířený workshop NAKLÁDÁNÍ

Více

Udržitelná sídla / Sustainable Settlement

Udržitelná sídla / Sustainable Settlement Srdečně zveme na mezinárodní workshop Udržitelná sídla / Sustainable Settlement 18.-19. října 2011 Hostětín, Bílé Karpaty Workshop je otevřený všem, kdo se zajímají o problematiku udržitelných sídel a

Více

Šachy do škol. Projekt Šachového svazu ČR

Šachy do škol. Projekt Šachového svazu ČR Šachy do škol Projekt Šachového svazu ČR O projektu: Šachy jsou součástí školních osnov ve více než 30 zemích světa Na základě řady studií přijal v roce 2012 Evropský parlament deklaraci doporučující členským

Více

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7 Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7 - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály musí být zpracovány a poskytnuty

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606 628 873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MANAŽERSKÁ EKONOMIKA V KOSTCE Ekonomické informace tvoří společný jazyk podnikání - úspěchy i prohry se měří

Více

Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje

Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje, příspěvková organizace - environmentální vzdělávání, výchova a osvěta Organizace provozuje pobytové středisko

Více

Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK)

Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK) Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK) Adresa: Husova 29, 250 82 Úvaly Telefon: +420 734 522 998 Email: info@skolka-dulek.cz IČO: 041 904 41 IZO: 181 086 891 Bankovní

Více

Tři kroky k aktivnímu vyučování v Environmentální výchově

Tři kroky k aktivnímu vyučování v Environmentální výchově Tři kroky k aktivnímu vyučování v Environmentální výchově Představení metodiky tvorby vyučovacích hodin z projektu Tři kroky k aktivnímu vyučování Sdružení TEREZA - vyzkoušíte si výukovou hodinu, který

Více

KURZ: Smysluplné pomůcky I Výroba a možnosti používání didaktických pomůcek jako prostředku pro efektivní integraci dětí do běžných tříd MŠ.

KURZ: Smysluplné pomůcky I Výroba a možnosti používání didaktických pomůcek jako prostředku pro efektivní integraci dětí do běžných tříd MŠ. KURZ: Smysluplné pomůcky I Výroba a možnosti používání didaktických pomůcek jako prostředku pro efektivní integraci dětí do běžných tříd MŠ. Akreditace MŠMT - č.j.: MSMT- 13579/2018-1-524 2.I/6 Vzdělávání

Více

2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko

2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko Geopark Ralsko, Rada národních geoparků a Česká geologická služba Vás zvou na 2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko Konference národních geoparků se koná

Více

VÝUKA IVT PRO MATEŘSKÉ ŠKOLKY

VÝUKA IVT PRO MATEŘSKÉ ŠKOLKY VÝUKA IVT PRO MATEŘSKÉ ŠKOLKY Autor: Mgr. Lenka Justrová Datum (období) tvorby: 11. 9. 12. 9. 2012 Ročník: MATEŘSKÉ ŠKOLKY Vzdělávací oblast: UVNITŘ nebo VENKU Anotace: Děti se seznámí se základními pojmy

Více

Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4.

Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4. Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4. června 2009, Zlín Vzdělání je pro všechny děti pokračování dlouhodobého

Více

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno České kalibrační sdružení Slovinská 47, 612 00 Brno www: cks-brno.cz Člen sdružení EUROCAL pořádá seminář Kalibrace momentových klíčů Teorie kalibrace, praktické problémy při kalibraci, předvádění a procvičování

Více