INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI"

Transkript

1 INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 15. lednu K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf je také na GRANTY A DOTACE "DOKÁŽU NAPSAT PROJEKT" - praktický seminář pro žadatele U příležitosti vyhlášení 3. kola výzvy k předkládání žádostí do globálních grantů Libereckého kraje v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost se ve dnech ledna 2010 v Turnově koná praktický seminář, určený potenciálním žadatelům. Uzávěrka přihlášek je 18. ledna Odkaz: Kontakt: Petra Prokešová, petra.prokesova@kraj-lbc.cz, tel: Datum: 1/5/2010 Vyhlášena 3. výzva k předkládání grantových projektů Dne byla vyhlášena 3. výzva k předkládání žádostí do globálních grantů Libereckého kraje v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, prioritní osy 1, oblasti podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání v Libereckém kraji, 1.2 Rovné příležitosti ve vzdělávání v Libereckém kraji, 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Libereckém kraji. Ukončení přijmu žádostí ve hod. Odkaz: Datum: 1/14/2010 LEGISLATIVA Správní právo - správní řád Odbor kancelář ředitele KÚ LK pořádá seminář ke správnímu řádu. Tento proběhne 11. a 12. března 2010 od 9:00 do 15:00 v budově Krajského úřadu LK. Seminář je akreditovaný, bezplatný a lektorem je JUDr. Jiří Němec, vedoucí správního odboru. V případě zájmu je nutné vyplnit přiloženou přihlášku a odeslat ji na adresu: Krajský úřad Libereckého kraje, personální a mzdové oddělení, U Jezu 642/2a, , Liberec nebo na ivana.jarosova@kraj-lbc.cz. Další informace naleznete v přiložené pozvánce. Odkaz: Kontakt: Kotková Eva (eva.kotkova@kraj-lbc.cz) DVPP Dny inspirací pro MŠ Ve dnech pořádá NIDV, pracoviště Jihlava, seminář Dny inspirací pro mateřskou školu. Vzdělávací program je určen učitelům MŠ a je pojat jako komplex praktických, zážitkových metod. Více informací naleznete na webu odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu. Odkaz: Kontakt: Eva Martinková (eva.martinkova@kraj-lbc.cz) Datum: 1/13/2010 Moderní učitel Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Technické univerzity v Liberci nabízí v rámci projektu Moderní učitel kurzy dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků zejména základních škol. V rámci projektu také formou dotazníku zjišťuje zájem pedagogů o jednotlivé kurzy. Odkaz: STRAVOVÁNÍ Ovoce do škol Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR zveřejnilo na svých webových stránkách doplňující informace k projektu Ovoce do škol, na kterém se podílí společně s Ministerstvem zemědělství. Více na níže uvedeném odkazu. Odkaz:

2 Kontakt: Eva Martinková Datum: 1/13/2010 SOUTĚŽE A TALENTOVANÁ MLÁDEŽ Mladý mediální moderátor 2010 Mediální tvorba Základní školy Slovanka, Antonína Sovy 3056, Česká Lípa a Rádio Slovanka vyhlašují 3. ročník celostátní soutěže Mladý moderátor pro děti a mládež od 6 do 18 let. Soutěž se uskuteční dne 4. března 2010 od 8:30 do cca 16:00 hodin na Základní škole Slovanka, prezentace soutěžících od 8:00 hodin. Přihlášky zasílejte do na formuláři, který je k dispozici společně s dalšími informacemi o soutěži na stránkách školy. Součástí soutěže bude i krátký a praktický seminář o správném moderování a komunikaci s diváky v podání baviče a moderátora Petra Novotného a moderátorky Marcely Augustové. Kontaktní osoba:mgr. Tomáš Policer, tel: Odkaz: Kontakt: radioslovanka@seznam.cz EuropaSekura - soutěž pro žáky středních škol o bezpečnosti, EU a NATO Projekt Europa Sekura je soutěž studenty středních škol o bezpečnostní problematice, Severoatlantské alianci a Evropské unii a jjejich roli v systému evropské bezpečnosti. Soutěž je čtyřkolová pro tříčlenné tými a proběhne od ledna do června Hlavní cenou je zájedz do sídel EU a NATO. Podrobné informace o soutěži naleznete na stránkách Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM. Odkaz: Kontakt: rspok@europeum.org Nakresli Mongolsko Projekt ZÚ Ulánbátar pro žáky základních škol, kteří dokáží své představy o neznámých krajinách výtvarně ztvárnit. Do 20. února 2010 je možné zasílat kresby na adresu Krajského úřadu Libereckého kraje, odbor školství. Bližší informace naleznete na stránkách odboru. Odkaz: "Co víš o československých legiích?" - Memoriál armádního generála Ludvíka Krejčího Občanské sdružení "Odkaz legionářů a odboje v naší vlasti" vypisuje 9. ročník celostátní soutěže pro mládež pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje pana Mgr. Michala Haška. Soutěže se mohou zúčastnit žáci základních i středních škol. Soutěž je tříkolová, první kolo - školní se uskuteční v termínu 1. ledna března Bližší informace a otázky školního kola naleznete na stránkách odboru školství. Odkaz: Básníš, básním, básníme U příležitosti 200. výročí narození K. H. Máchy vyhlašuje Základní škola K. H. Máchy Doksy ve spolupráci s Městskou knihovnou literární soutěž pro žáky 8. a 9. tříd základní školy a příslušných ročníků gymnázií "Básním, básníš, básníme". Tematicky je soutěž zaměřena na lyricky laděnou poezii a prózu věnovanou lásce i jarní přírodě. Soutěžní příspěvky je možné do 30. dubna 2010 zasílat elektronicky na adresu : korcova.marie@zsdoksy.cz nebo písemně poštou na adresu školy ZŠ K.H.Máchy, Valdštejská 253, Doksy. Odkaz: Kontakt: korcova.marie@zsdoksy.cz Frankofonie 2010

3 Soutěže se mohou účastnit základní a střední školy s výukou francouzského jazyka. Soutěž probíhá od od 9.00h, do do 18.00h. Podrobné informace o soutěži naleznete na stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR. Odkaz: _cr_2010.html Literárně historická soutěž Daniel NIDM ve spolupráci s kulturním a vzdělávacím centrem Židovského muzea, Památníkem Terezín a Muzeem romské kultury v Brně v Praze vyhlašují 7. ročník literárně historické soutěže Daniel. Probíhá ve dvou kategoriích: I - žáci ročníku ZŠ, II - žáci středních škol. přihlášky je možné zasílat do do NIDM Praha na kontaktní adresu. Organizaci a pravidla soutěže naleznete v propozicích. Odkaz: Evropa ve škole 2009/2010 MŠMT ČR vyhlašuje 19. ročník výtvarné a literární soutěže pro žáky ve věku 4-21 let (4 kategorie dle věku). Motto tohoto ročníku je "S novou odvahou evropský rok boje proti chudobě a sociálnímu vyčlenění". Literární nebo výtvarné příspěvky mohou autoři zasílat do 19. února 2010 na adresu krajského pořadatele. Odkaz: Okresní kolo pro okres Česká Lípa od 8,30 hodin v Gymnáziu, Česká Lípa. Přihlášky 2-4 zástupců školy posílejte do na adresu DDM Libertin - F. Skalický. Okresní kolo pro okres Jablonec nad Nisou od 8,30 hodin v budově Základní školy, Pasířská, JBC. Přihlášky 2-4 žáků školy zasílejte do na DDM Vikýř, paní Literová. Okresní kolo pro okres Liberec od 9,00 hodin v budově Základní školy, Husova, Liberec. Přihlášky 2-4 žáků školy zasílejte do na předsedu okresní komise, borivoj.jodas@zskola.cz. Do přihlášek udeďte kontakt na vyučujícího. ; Okresní kolo pro okres Semily od 8,30 hodin v budově Základní školy Dr. Riegra, Jizerská, Semily. Přihlášky 2-4 žáků školy zasílejte do na adresu ZŠ.

4 Kontakt: Cena Jirky Bělského pro nejtalentovanější chemiky okresu a kraje V rámci chemické olympiády kategorie D (8. a 9. ročníky základní školy a odpovísající ročníky víceletých gymnázií bude ve školním roce 2009/2010 udělena nejlepším chemikům Cena Jirky Bělského. Ocenění je připraveno pro nejlepší řešitele chemické olympiády v okresních i krajském kole. Okresní kolo pro okres Česká Lípa od 8,30 hodin v DDM Libertin. Přihlášky dle postupového klíče posílejte do na adresu DDM Libertin - F. Skalický. ; Okresní kolo pro okres Jablonec nad Nisou od 9,00 hodin v budově DDM Vikýř, JBC. Přihlášky dle postupového klíče zasílejte do na DDM Vikýř, paní Literová. Okresní kolo pro okres Liberec od 9,00 hodin v Cenru Babylon, Liberec. Seznam postupujících dle postupového klíče zvěřejní pořadatel - DDM Větrník. ; Okresní kolo pro okres Semily od 8,30 hodin v budově Základní školy Dr. Riegra, Jizerská, Semily. Přihlášky dle postupového klíče zasílejte do na adresu ZŠ, Mgr. Matěchová. Kontakt: zsriegra@seznam.cz Okresní kolo pro okres Česká Lípa od 8,30 hodin v DDM Libertin, Česká Lípa. Přihlášky žáků posílejte do na adresu DDM Libertin - F. Skalický. ; Okresní kolo pro okres Jablonec nad Nisou od 8,00 hodin v Gymnáziu Dr. Randy, JBC. Přihlášky dle postupového klíče zasílejte do na DDM Vikýř, paní Literová.

5 Okresní kolo pro okres Liberec od 9,00 hodin v Centru Babylon, Liberec. Přihlášky - seznam úšpěšných řešitelů zasílejte do na adresu DDM Větrník. ; Okresní kolo pro okres Semily od 8,30 hodin v budově Základní školy Dr. Riegra, Jizerská, Semily. Přihlášky zasílejte do na adresu ZŠ, Mgr. O. Míča. Kontakt: zsriegra@seznam.cz Soutěž v německém jazyce - kategorie III A Okresní kolo pro okres Česká Lípa od 8,30 hod. v DDM Libertin, Česká Lípa. Přihlášky 2 zástupců školy posílejte do na adresu DDM Libertin - F. Skalický. ; Soutěž v německém jazyce - kategorie I A, II A, I B, II B Okresní kolo pro okres Česká Lípa od 8,30 hod. v DDM Libertin, Česká Lípa. Přihlášky 2 zástupců školy do každé kategorie posílejte do na adresu DDM Libertin - F. Skalický. ; Soutěž v německém jazyce - kategorie I A, II A, I B, II B ( 6. až 9. ročník základní školy Okresní kolo pro okres Jablonec nad Nisou od 9,00 hodin v DDM Vikýř, JBC. Přihlášky max. 2 žáků školy do každé kategorie zasílejte do na kontaktní osobu - Mgr. H. Polívková, hb.polivka@tiscali.cz. Soutěž v německém jazyce - kategorie III A Okresní kolo pro okres Jablonec nad Nisou od 9,00 hodin v DDM Vikýř, JBC. Přihlášky max. 2 žáků školy zasílejte do na DDM Vikýř, p. Literová. Soutěž v německém jazyce - kategorie I A, II A, I B, II B Okresní kolo pro okres Liberec od 9,00 hodin v DDM Větrník, Liberec. Přihlášky 2 žáků školy do každé kategorie zasílejte do na adresu DDM Větrník. Soutěž v německém jazyce - kategorie III A Okresní kolo pro okres Liberec od 9,00 hodin v DDM Větrník, Liberec. Přihlášky 2 žáků školy zasílejte do na adresu DDM Větrník. ;

6 Soutěž v německém jazyce - kategorie I A, II A, I B, II B Okresní kolo pro okres Semily od 8,30 hodin v v budově Základní školy Dr. Riegra, Jizerská, Semily. Přihlášky zasílejte do na adresu ZŠ, Mgr. V Machová. Kontakt: zsriegra@seznam.cz Soutěž v německém jazyce - kategorie III A (střední školy) Okresní kolo pro okres Semily od 9,00 hodin v budově Gymnázia a SOŠ Jilemnice, Kostelní. Přihlášky 2 zástupců školy zasílejte do na kontaktní osobu soutěže - Mgr. D. Královou. Kontakt: kralova.dagmar@gymjil.cz Soutěž v anglickém jazyce - kategorie I A, II A, I B, II B Okresní kolo pro okres Česká Lípa od 8,30 hod. v DDM Libertin, Česká Lípa. Přihlášky 2 zástupců školy do každé kategorie posílejte do na adresu DDM Libertin - F. Skalický. ; Soutěž v anglickém jazyce - kategorie III (střední školy) Okresní kolo pro okres Semily od 9,00 hodin v budově Gymnázia a SOŠ Jilemnice, Kostelní. Přihlášky 2 zástupců školy zasílejte do na kontaktní osobu soutěže - Mgr. D. Hanušovou. Kontakt: hanusova.dana@gymjil.cz Soutěž v anglickém jazyce - kategorie I B, II B Okresní kolo pro okres Liberec od 9,00 hodin v DDM Větrník, Liberec. Přihlášky vítěze školního kola za každou kategorii zasílejte do na adresu DDM Větrník. INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Monika Čermáková redakce Krajský úřad Libereckého kraje Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Oddělení vzdělávání a koncepcí U Jezu 642/2a Liberec 2 8. patro, kancelář č. 819 tel: Monika.Cermakova@kraj-lbc.cz

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 22. lednu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 19. lednu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 7. březnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 16. březnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI ze dne

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI ze dne INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI ze dne 20. 1. 2008 INFORMACE PRO VŠECHNY TYPY ŠKOL Z LIBERECKÉHO KRAJE: Liberecká Mateřinka 2008 Již jedenáctý ročník tradiční Liberecké

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 23. únoru 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 9. lednu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 6. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 27. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 17. prosinci 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 2. březnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 7. dubnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 2. dubnu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 6. dubnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 22. únoru 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 30. dubnu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 20. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 24. dubnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 10. dubnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji ke 14. lednu 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 13. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 18. únoru 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 28. srpnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 13. dubnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 12. únoru 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 26. březnu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 9. dubnu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 25. březnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 27. únoru 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 24. únoru 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji opět po nějakém čase mění svou podobu. Zejména s ohledem na úplné

Více

Zápis z porady odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu s pracovníky školství úřadů obcí s rozšířenou působností ze dne

Zápis z porady odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu s pracovníky školství úřadů obcí s rozšířenou působností ze dne Zápis z porady odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu s pracovníky školství úřadů obcí s rozšířenou působností ze dne 28.08.2013 OŠMTS: Pracovníci školství ORP: Moderoval: Bc. Tomáš Pokorný, Mgr.

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 1. dubnu 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 10. 2. 2008

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 10. 2. 2008 INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 10. 2. 2008 Z LIBERECKÉHO KRAJE Svěžíma očima Dětská televize, redakce Liberec pořádá v dubnu 2008 soutěžní přehlídku televizní tvorby

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 27. dubnu 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 25. únoru 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

Oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti

Oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti Oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti Činnosti a aktivity oddělení Vedoucí: Tomáš Pokorný Dotace v oblasti mládeže, školství, tělovýchovy a sportu Soutěže a talentovaná mládež Stipendijní program Libereckého

Více

Stručný obsah grantových projektů OP VK doporučených ke schválení

Stručný obsah grantových projektů OP VK doporučených ke schválení P03 Stručný obsah grantových projektů OP VK doporučených ke schválení Číslo výzvy: 1. Číslo a název globálního grantu: 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Libereckém kraji II Vyhlašovatel

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY SOUTĚŽE Soutěž bude probíhat na VOŠ a SPŠ ve Žďáře nad Sázavou v prostředí ateliérů vybavených celkem 32 žákovskými pracovišti. K d

TECHNICKÉ PODMÍNKY SOUTĚŽE Soutěž bude probíhat na VOŠ a SPŠ ve Žďáře nad Sázavou v prostředí ateliérů vybavených celkem 32 žákovskými pracovišti. K d Soutěž dětí a mládeže v programování 2016/2017 p r o p o z i c e 31. ročník - okresní kolo 7. 3. 2017 Žďár nad Sázavou Termín pro odevzdání přihlášek do okresního kola: nejpozději do 28. 2. 2017 na adresu:

Více

Seznam grantových projektů OP VK schválených Zastupitelstvem kraje k realizaci

Seznam grantových projektů OP VK schválených Zastupitelstvem kraje k realizaci Seznam grantových projektů OP VK schválených Zastupitelstvem kraje k realizaci Číslo výzvy: 01 Číslo globálního grantu: CZ.1.07/1.1.22 Název globálního grantu: Zvyšování kvality ve vzdělávání v Libereckém

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji ke 25. březnu 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 094/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Organizační řád Dějepisné olympiády

Organizační řád Dějepisné olympiády Č. j. MSMT- 20 406/2016-1 Organizační řád Dějepisné olympiády ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Č1. 1 Povaha a cíl dějepisné olympiády (1) Dějepisná olympiáda (dále též jen DěO ) je soutěž 1) vycházející

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 11. září 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J LEDEN 2008 ČÍSLO 1 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

Přihláška do... kola Soutěže v jazyce... Jméno a příjmení:... Datum narození:... Adresa bydliště:... PSČ... tel.:

Přihláška do... kola Soutěže v jazyce... Jméno a příjmení:... Datum narození:... Adresa bydliště:... PSČ... tel.: VZOR přihlášky do okresních (NJ, AJ) a krajských kol soutěží: Přihláška do... kola Soutěže v jazyce...... Jméno a příjmení:...... Datum narození:... Adresa bydliště:...... PSČ... tel.:.... e-mail:... Ročník

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J ÚNOR 2010 ČÍSLO 2 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 096/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

P Y T H A G O R I Á DA. 36. ročník 2012/2013 8. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O

P Y T H A G O R I Á DA. 36. ročník 2012/2013 8. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O P Y T H A G O R I Á DA 6. ročník 2012/201 8. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 095/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Organizační pokyny PRO KRAJSKÉ KOLO 19. ROČNÍKU ZEMĚPISNÉ OLYMPIÁDY ŠK. ROKU 2016/2017

Organizační pokyny PRO KRAJSKÉ KOLO 19. ROČNÍKU ZEMĚPISNÉ OLYMPIÁDY ŠK. ROKU 2016/2017 Organizační pokyny PRO KRAJSKÉ KOLO 9. ROČNÍKU ZEMĚPISNÉ OLYMPIÁDY ŠK. ROKU 206/207 Krajské kolo (pro soutěžní kategorie A D) proběhne na území celé České republiky ve středu 22. 3. 207. Ani v letošním

Více

2. odborná konference projektu moderní učitel

2. odborná konference projektu moderní učitel 2. odborná konference projektu moderní učitel Druhá konference projektu Moderní učitel se nesla pod motem Alternativní vzdělávací koncepce jako možnost zkvalitnění školního vzdělávání. Konference hledala

Více

www.cemach.cz Cíl: Edukace české a slovenské mládeže v tematické oblasti novodobého Izraele,

www.cemach.cz Cíl: Edukace české a slovenské mládeže v tematické oblasti novodobého Izraele, www.cemach.cz Soutěž CEMACH je kreativní soutěž určená především studentům českých a slovenských středních škol s maturitou a žákům vybraných základních škol 1 v poznávání moderního Izraele. Cíl: Edukace

Více

Organizační řád soutěže Evropa ve škole

Organizační řád soutěže Evropa ve škole Č.j.: MSMT 32357/2014-1 Organizační řád soutěže Evropa ve škole Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

Memoriál Rosti Čtvrtlíka. II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů. Čtvrtlístek IČ : 7274620

Memoriál Rosti Čtvrtlíka. II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů. Čtvrtlístek IČ : 7274620 II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů Čtvrtlístek IČ : 7274620 IČO : 22757490 Akce je spolufinancována z projektu CZ.1.07/1.1.00/14.0143 1 Propozice soutěžní přehlídky mladých recitátorů Čtvrtlístek

Více

ČÁST LITERÁRNÍ: poř. kategorie určeno pro. I. L 1 žáci ročníku ZŠ

ČÁST LITERÁRNÍ: poř. kategorie určeno pro. I. L 1 žáci ročníku ZŠ Metodický pokyn pro soutěž Požární ochrana očima dětí pro rok 2008 (soutěž je zařazena do Souboru pedagogicko - organizačních informací MŠMT ČR, skupina C) a) vyhlašovatelem soutěže je Sdružení hasičů

Více

DĚTSKÁ SCÉNA 2019 Přehlídka dětských recitátorů

DĚTSKÁ SCÉNA 2019 Přehlídka dětských recitátorů DĚTSKÁ SCÉNA 2019 Přehlídka dětských recitátorů propozice 48. ročník 2018/2019 TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ OBLASTNÍHO (OKRESNÍHO) KOLA Oblastní kolo soutěže se uskuteční v sobotu 30. března 2019 v Domě dětí

Více

Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 3. zasedání ze dne 11.

Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 3. zasedání ze dne 11. Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 3. zasedání ze dne 11. března 2008 Usnesení 16/3/08/VVVZS s c h v a l u j e upravený program jednání. Usnesení

Více

Čl. 8 Poskytování finančních prostředků na činnost škol a školských zařízení

Čl. 8 Poskytování finančních prostředků na činnost škol a školských zařízení Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Podpora okresních a krajských kol soutěží a přehlídek v zájmovém vzdělávání pro školní rok 2013/2014 ze dne 29. května 2013,

Více

11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 16.12.2014 Bod pořadu jednání: 56. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 308/14 úprava kapitoly 917 04 transfery odboru školství, mládeže, tělovýchovy

Více

Oddělení projektů ve vzdělávání

Oddělení projektů ve vzdělávání Oddělení projektů ve vzdělávání 22.srpna 2018 Ing. Iva Prokopová vedoucí oddělení projektů ve vzdělávání (iva.prokopova@kraj-lbc.cz) Oblasti činnosti oddělení Projekty realizované Libereckých krajem (OŠMTS)

Více

Metodický pokyn. k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji

Metodický pokyn. k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji Metodický pokyn k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji Určuje pravidla poskytování finančních prostředků na soutěže a přehlídky (dále jen soutěže) organizované v Královéhradeckém

Více

DĚTSKÁ SCÉNA 2018 Přehlídka dětských recitátorů

DĚTSKÁ SCÉNA 2018 Přehlídka dětských recitátorů DĚTSKÁ SCÉNA 2018 Přehlídka dětských recitátorů propozice 47. ročník 2017/2018 TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ OBLASTNÍHO (OKRESNÍHO) KOLA Oblastní kolo soutěže se uskuteční v sobotu 24. března 2018 v Domě dětí

Více

Podpora MŠMT ve vzdělávání dětí a žáků cizinců Mgr. Svatopluk Pohořelý vedoucí oddělení zákaldního vzdělávání říjen 2018

Podpora MŠMT ve vzdělávání dětí a žáků cizinců Mgr. Svatopluk Pohořelý vedoucí oddělení zákaldního vzdělávání říjen 2018 Podpora MŠMT ve vzdělávání dětí a žáků cizinců Mgr. Svatopluk Pohořelý vedoucí oddělení zákaldního vzdělávání říjen 2018 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118

Více

DĚTSKÁ SCÉNA 2015 Přehlídka dětských recitátorů

DĚTSKÁ SCÉNA 2015 Přehlídka dětských recitátorů DĚTSKÁ SCÉNA 2015 Přehlídka dětských recitátorů propozice 44. ročník 2014/2015 TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ OBLASTNÍHO (OKRESNÍHO) KOLA Oblastní kolo soutěže se uskuteční v sobotu 7. března 2015 v Domě dětí a

Více

JIŽ 10 LET JSME S VÁMI

JIŽ 10 LET JSME S VÁMI JIŽ 10 LET JSME S VÁMI Profil organizace Naše motto: Rovný přístup, kvalita a dostupnost vzdělávání Poslání Národního institutu pro další vzdělávání Jsme významným partnerem na cestě profesního rozvoje

Více

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI?

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? Zlín 12. 9. 2011 Martina Navrátilová Odbor školství, mládeže a sportu PRO SVŮJ VLASTNÍ ROZVOJ 1. Comenius - Další vzdělávání pedagogických pracovníků Program celoživotního

Více

Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK

Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK Program prezentace: 1. část informační Stručné seznámení s OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost na léta 2007-2013 Globální granty realizované

Více

Organizační řád Soutěže v programování

Organizační řád Soutěže v programování Organizační řád Soutěže v programování Č.j. MSMT 32 359/2014-1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

Organizační řád Olympiády v českém jazyce

Organizační řád Olympiády v českém jazyce Organizační řád Olympiády v českém jazyce Č.j.: MŠMT 32 343/2014-1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

Dějepisná olympiáda 43. ročník - 2013/2014 p r o p o z i c e

Dějepisná olympiáda 43. ročník - 2013/2014 p r o p o z i c e Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a školské zařízení pro zájmové vzdělávání Dějepisná olympiáda 43. ročník

Více

A-žáci 3-4. ročníků SŠ 1.1.2009

A-žáci 3-4. ročníků SŠ 1.1.2009 Propozice krajského kola Karlovarského kraje školních předmětových soutěží žáků středních škol v Matematické olympiádě; kategorie A Karlovarský kraj, školní rok 2008/09 vyhlašuje MŠMT ČR, organizuje OŠMT

Více

Informační bulletin Kontaktního pracoviště Česká Lípa

Informační bulletin Kontaktního pracoviště Česká Lípa Informační bulletin Kontaktního pracoviště Česká Lípa Kontaktní pracoviště Česká Lípa Paní Zdislavy 419, 470 01 Česká Lípa Fax: 950 108 402, e-mail: posta@cl.mpsv.cz http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/ceska_lipa

Více

2. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

2. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 2. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 23.02.2016 Bod pořadu jednání: 51. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 26/16 - úprava kapitoly 91707 Transfery, odboru kultury, památkové péče

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

Organizační řád Olympiády v českém jazyce

Organizační řád Olympiády v českém jazyce Č. j.: MŠMT 9 714/2018-1 Organizační řád Olympiády v českém jazyce Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

Organizační řád Dějepisné olympiády

Organizační řád Dějepisné olympiády Organizační řád Dějepisné olympiády Č.j.: 6 946/2007-51 dne 14. 6. 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 písm. vyhlášky č. 55/2005 Sb. o podmínkách organizace a financování

Více

P Y T H A G O R I Á DA. 36. ročník 2012/2013 5. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O

P Y T H A G O R I Á DA. 36. ročník 2012/2013 5. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O P Y T H A G O R I Á DA 36. ročník 2012/2013 5. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, zařízení pro další vzdělávání pedagogických

Více

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zvyšování kvality ve vzdělávání Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

Více

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp Porada OŠMTS s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností 28. srpna 2014, KÚ LK Projekt Podpora přírodovědného a technického

Více

P Y T H A G O R I Á DA. 36. ročník 2012/2013 7. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O

P Y T H A G O R I Á DA. 36. ročník 2012/2013 7. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O P Y T H A G O R I Á DA 36. ročník 2012/2013 7. R O Č N Í K Š K O L N Í K O L O Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, zařízení pro další vzdělávání pedagogických

Více

Evropský vzdělávací program Erasmus KÚ Ústeckého kraje

Evropský vzdělávací program Erasmus KÚ Ústeckého kraje NA KAFES ERASMEM+ Evropský vzdělávací program Erasmus+ 28. 11. 2016 KÚ Ústeckého kraje Dům zahraniční spolupráce přímo řízená organizace MŠMT mezinárodní aktivity v oblasti vzdělávání administruje vzdělávací

Více

Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK. Konference , Olomouc

Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK. Konference , Olomouc Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK Konference 7. 12. 2011, Olomouc Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost PRIORITNÍ OSY A OBLASTI PODPORY OP VK Prioritní osa 1 Prioritní osa 2

Více

Úvodní konference k projektům Krajský úřad LK

Úvodní konference k projektům Krajský úřad LK Úvodní konference k projektům 24. 5. 2017 Krajský úřad LK Prezentace projektu Nastavení systémové podpory rodin v Libereckém kraji Individuální projekt realizovaný v rámci Operačního programu Zaměstnanost,

Více

Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 4. zasedání ze dne 17. dubna 2007

Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 4. zasedání ze dne 17. dubna 2007 Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 4. zasedání ze dne 17. dubna 2007 Usnesení č. 43/4/07/VVVZS projednání s c h v a l u j e upravený program

Více

Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016

Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016 Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016 ze dne 8. prosince 2015, č. j. MSMT 42 971/2015-2 Na základě ustanovení

Více

Organizační řád a propozice soutěže SAPERE vědět, jak žít pro školní rok 2014/2015

Organizační řád a propozice soutěže SAPERE vědět, jak žít pro školní rok 2014/2015 Organizační řád a propozice soutěže SAPERE vědět, jak žít pro školní rok 2014/2015 ČÁST PRVNÍ POVAHA A CÍL SOUTĚŽE SAPERE vědět, jak žít Čl. 1 Povaha a cíl soutěže SAPERE vědět, jak žít (1) Soutěž SAPERE

Více

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků a) Skutečná výše finančních prostředků poskytnutých krajským úřadem jednotlivým právnickým osobám

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků a) Skutečná výše finančních prostředků poskytnutých krajským úřadem jednotlivým právnickým osobám Příloha č. 3 b) Závěrečné hodnocení rozvojového programu MŠMT Bezplatná výuka českého jazyka přizpůsobená potřebám žáků-cizinců z třetích zemí za rok 2013 (č. j.: MŠMT-39298/2012-20) 1) Identifikační údaje

Více

Organizační řád Středoškolské odborné činnosti

Organizační řád Středoškolské odborné činnosti Č.j.: MSMT- 32 347/2014-1 Organizační řád Středoškolské odborné činnosti Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování

Více

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. Samostatné oddělení duben 2008 Evropských programů

Více

Vyhlášení zeměpisné olympiády 2010/2011

Vyhlášení zeměpisné olympiády 2010/2011 Vyhlášení zeměpisné olympiády 2010/2011 Organizační a odborný garant soutěže Katedra geografie FPE ZČU v Plzni vedoucí ústřední komise: Doc. PaedDr Jaroslav Dokoupil, Ph.D. Organizační garant PaedDr. Jiří

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449. Mozartova 449, Pardubice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449. Mozartova 449, Pardubice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449 Mozartova 449, 530 09 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 425 Termín konání inspekce: 4. prosinec 2006

Více

Organizační řád a propozice soutěže SAPERE vědět, jak žít

Organizační řád a propozice soutěže SAPERE vědět, jak žít Organizační řád a propozice soutěže SAPERE vědět, jak žít ČÁST PRVNÍ POVAHA A CÍL SOUTĚŽE SAPERE vědět, jak žít Čl. 1 Povaha a cíl soutěže SAPERE vědět, jak žít (1) Soutěž SAPERE vědět, jak žít (dále jen

Více

Pedagogická knihovna J. A. Komenského. Centrum pro školní knihovny (CŠK)

Pedagogická knihovna J. A. Komenského. Centrum pro školní knihovny (CŠK) Projekt XXX 1 Pedagogická knihovna J. A. Komenského Mikulandská 5 116 74 Praha 1 Centrum pro školní knihovny (CŠK) Radmila Indráková Projekt XXX 2 Pedagogická knihovna J. A. Komenského Specializovaná knihovna

Více

Hlavní pořadatel Mistrovství České republiky v deskových hrách Česká pedagogická komora, Václavkova 2, 160 00 Praha 6

Hlavní pořadatel Mistrovství České republiky v deskových hrách Česká pedagogická komora, Václavkova 2, 160 00 Praha 6 Hlavní pořadatel Mistrovství České republiky v deskových hrách Česká pedagogická komora, Václavkova 2, 160 00 Praha 6 Hlavní organizátor Krajského finále v deskových hrách v Plzeňském kraji Dům dětí a

Více

Závazná přihláška (s doporučením) na Krajskou přehlídku dětských recitátorů 2019 VYPLNÍ A ODEŠLOU ORGANIZÁTOŘI OKRESNÍ (OBLASTNÍ) PŘEHLÍDKY!!!

Závazná přihláška (s doporučením) na Krajskou přehlídku dětských recitátorů 2019 VYPLNÍ A ODEŠLOU ORGANIZÁTOŘI OKRESNÍ (OBLASTNÍ) PŘEHLÍDKY!!! Závazná přihláška (s doporučením) na Krajskou přehlídku dětských recitátorů 2019 VYPLNÍ A ODEŠLOU ORGANIZÁTOŘI OKRESNÍ (OBLASTNÍ) PŘEHLÍDKY!!! V pátek 26. dubna 2019 (0., I. a II. kategorie dopoledne,

Více

Propozice k okresnímu kolu Zeměpisné olympiády kategorie A, B, C, D 2016/2017

Propozice k okresnímu kolu Zeměpisné olympiády kategorie A, B, C, D 2016/2017 Propozice k okresnímu kolu Zeměpisné olympiády kategorie A, B, C, D 2016/2017 Školní kolo proběhne do konce ledna 2016 (školní kola si vyučující organizují sami. Soutěžní úlohy, témata a způsob práce jsou

Více

Vyhlášení rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním

Vyhlášení rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním Vyhlášení rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT

Více

Usnesení 1. mimořádného zasedání Sportovní komise Rady Libereckého kraje z 3. dubna 2014

Usnesení 1. mimořádného zasedání Sportovní komise Rady Libereckého kraje z 3. dubna 2014 Usnesení 1. mimořádného zasedání Sportovní komise Rady kého kraje z 3. dubna 2014 usnesení č. 1/1/2014/mSK schvaluje program 1. mimořádného zasedání konaného dne 3. 4. 2014 v následujícím znění: 1. Program

Více

Požární ochrana očima dětí pro rok 2013

Požární ochrana očima dětí pro rok 2013 Kancelář Sdružení, Římská 45, Praha 2 Metodický pokyn starosty SH ČMS pro soutěž Požární ochrana očima dětí pro rok 2013 a) vyhlašovatelem soutěže je Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Soutěže se

Více