Seznam míst pro plnění odznaku Eurorando Praha

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Seznam míst pro plnění odznaku Eurorando 2016. Praha"

Transkript

1 Seznam míst pro plnění odznaku Eurorando 2016 Praha Pro splnění odznaku je nutné navštívit mimo jiné také 5 míst spojených s energií. Na tomto seznamu naleznete 18 míst v Praze. Na první a druhé stránce jsou vypsány způsoby potvrzení návštěvy objektu, na dalších stranách naleznete informace o objektech. Na poslední stránce je orientační mapa s vyznačenými body a odkaz na Mapy.cz, kde jsou objekty také vyznačeny. Potvrzení navštívení objektu: 1. Centrum služeb PRE Projděte pasáží směrem k Františkánské zahradě na malé nádvoří. Na zdi proti vám mezi dvěma průchody ve zdi krytými mříží je kamenná kašna. Opište letopočet na kašně. 2. MVE Štvanice Cca 50 metrů vpravo od vrat do objektu elektrárny na volně přístupné vyhlídce na Helmovský jez je vystaven jeden stupeň trojčité Francisovy turbíny. Z tabule na podstavci opište, kdo byl investorem a projektantem rekonstrukce. 3. Rozvodna Chodov Od kruhového objezdu, který je u rozvodny, je vidět velkými písmeny napsaná zkratka názvu jedné z energetických společností. Jaké? 4. Rozvodna Řeporyje Kolem rozvodny vede červená turistická značka. Jeden z nejbližších rozcestníků je u zastávky autobusu Maškův mlýn. Opište číslo směrovky, která je nad sponzorskou tabulkou Lesy ČR (číslo je vpravo dole). 5. Muzeum pražské energetiky Jaký je počet zamřížovaných větracích otvorů v zemi vpravo od vchodu do budovy (za dvěma stožáry)? 6. Muzeum pražského vodárenství a Podolská vodárna Když půjdete od zastávky tramvaje Podolská vodárna kolem budovy vodárny (budete ji mít po levé ruce), půjdete kolem vjezdové brány (naproti od brány je vidět závora). U brány jsou dveře, ze kterých vede pojezd na jeřáb. Jaká je nosnost tohoto pojezdu, která je na něm napsána? 7. Vršovická vodárna Opište číslo popisné budovy vodárny. 8. Novomlýnská vodárenská věž Jako potvrzení slouží razítko ze sousedního Poštovního muzea. 9. Malostranská vodárenská věž Jaký je nápis na pietě na protějším domě přes ulici?

2 10. Letenská vodárenská věž Jaká instituce sídlí ve 3. patře budovy? 11. Vinohradská vodárenská věž Jak se jmenuje první vedoucí skautů v této budově? 12. Libeňská vodárenská věž Jak se jmenuje hotel naproti přes křižovatku? 13. Stará čistírna odpadních vod v Bubenči Jako potvrzení slouží razítko či vstupenka z prohlídky. 14. Rudolfova štola Napište počet schodů ke vstupu do domečku u ústí Rudolfovy štoly ve Stromovce. Jako potvrzení lze také použít razítko z nedaleké restaurace Vozovna Stromovka (cca 200 metrů směrem k Planetáriu). 15. Plynojem Palmovka Kdo je provozovatelem Stavebního dvora v ulici Pod Plynojemem? 16. Plynárenské muzeum Michle Jaký je znak na sloupu sochy před hlavní vrátnicí? 17. Spalovna Malešice Při pohledu na spalovnu od zastávky autobusu Spalovna Malešice jsou vidět na šedé budově čtyři modrá písmena na žlutém podkladu. Opište tato písmena. 18. Atomové hodiny Z obou stran vchodu do budovy jsou parkovací stání. Kde se podle dopravního značení nachází bezbariérové stání?

3 ELEKTRICKÁ ENERGIE 1. Centrum služeb PRE Skupina PRE kromě dodávky elektřiny nezapomíná na své zákazníky ani se širokou nabídkou nadstavbových energetických služeb. Nabídka je opravdu rozmanitá, a proto je vhodné navštívit centrum služeb PRE. Kromě poradenství o úsporách energie můžete využít zapůjčení měřicích zařízení, nabít si své elektrovozidlo, nechat si poradit v oblasti dotací, konzultovat návrh osvětlovací soustavy, zapůjčit na vyzkoušení elektrokolo nebo si vybrat jinou službu ze široké nabídky. Součástí centra je také prodejna elektrospotřebičů nabízející produkty renomovaných značek za zajímavé ceny. Doprava: Ze stanice metra linka A Můstek cca 100 metrů ulicí Jungmannova a ze zastávky tramvaje Václavské náměstí průchodem přes Františkánskou zahradu. 2. Malá vodní elektrárna Štvanice Na západní špici jednoho z nejstarších pražských ostrovů Štvanice stojí výrazná industriální budova secesního vzhledu. Jedná se o budovu s kopulovitou věží postavenou v letech pro provoz nízkotlaké jezové průtočné vodní elektrárny. Architekt Alois Dlabač se při jejím návrhu inspiroval motivy francouzské zámecké architektury. Dominantu této technické památky tvoří čtyřhranná 22 metrů vysoká věž završená kruhovou kopulí. Při konstrukci elektrárny bylo k její funkci využito čtyřmetrové převýšení hladiny Helmovského jezu. Původně se v elektrárně využívaly tři Francisovy turbíny vyrobené firmou Kolben a Daněk. Jedna z turbín je dodnes vystavena v exteriéru areálu. V roce 1973 byla tato poslední vodní elektrárna na Vltavě pro celkové opotřebení odstavena a její vtoky byly zabetonovány. V letech prošla stavba rekonstrukcí a v roce 1988 po ukončení ročního zkušebního provozu byla znovu uvedena do ostrého provozu. Doprava: Na ostrov se lze dostat z Hlávkova mostu. Nejblíže mostu je zastávka tramvaje Těšnov a Nábřeží Kapitána Jaroše, stanice metra C Vltavská, stanice metra B+C Florenc a zastávka autobusu Poliklinika Vltavská.

4 3. Rozvodna Chodov Elektroenergetická přenosová soustava 400 a 220 kv, často nazývaná páteřní, slouží k rozvedení výkonu z velkých elektráren do celého území České republiky a zároveň je součástí mezinárodního propojení Evropy. Napájí elektřinou distribuční soustavy, které ji dále rozvádějí až ke konečným spotřebitelům. Přeshraničními vedeními je přenosová soustava ČR napojena na soustavy všech sousedních států, a tím synchronně spolupracuje s celou elektroenergetickou soustavou kontinentální Evropy. Rozvodna Chodov patří k unikátním zařízením. Jde o zapouzdřenou, plynem (izolačním médiem je hexafluorid síry SF6) izolovanou rozvodnu o napěťové hladině 420 kv. V České republice se na této napěťové hladině vyskytuje jen několik rozvoden - jedna je právě v Praze na Chodově (vlastník ČEPS), druhá v Jeseníkách v Dlouhých Stráních (vlastník ČEZ) a třetí byla postavena v severních Čechách. Doprava: Rozvodna je u zastávky autobusu Na Jelenách, U Dálnice a Koleje Jižní Město. 4. Rozvodna Řeporyje Rozvodna Řeporyje je jedna z hlavních rozvoden pro zásobování Prahy. Do dnešní rozlohy byla postavena v 60. letech dvacátého století. Sbíhá se zde mnoho elektrických vedení včetně všech druhů velmi vysokého napětí. Tato rozvodna si zahrála ve filmu Obecná škola, pracoval zde tatínek s přezdívkou Tranďák, kterého si zahrál Zdeněk Svěrák. Doprava: K rozvodně se dostanete po červené turistické značce od zastávky autobusu Maškův mlýn.

5 5. Muzeum pražské energetiky Technické a dokumentační muzeum pražské energetiky mapuje bohatou historii výroby, rozvodu a distribuce elektřiny od počátku 20. století až po současnost. V rozsáhlé expozici na ploše téměř 500 m2 najdou příznivci z řad odborné i laické veřejnosti vše od zařízení vysokého a nízkého napětí až po písemnosti dokumentující historii elektrifikace Prahy. Mezi vystavenými předměty, které mají velkou historickou a dokumentační cenu, najdou návštěvníci muzea opravdové perly. Patří mezi ně například mincovní elektroměr jedno z nejspravedlivějších zařízení svého druhu: dodává elektřinu (a rozsvítí žárovku) přesně v takovém množství, kolik mincí do něj odběratel vhodí. Za zmínku stojí také kufřík s léčivým přístrojem Ozonit, který proslavila scéna z poetické filmové komedie Jiřího Menzela Postřižiny. Neméně legendární je původní ovládací pult z rozvodny Jih, jenž se objevil ve filmu Jana Svěráka Obecná škola. Velké pozornosti návštěvníků se těší kuriózní výstava v přízemí, která dokumentuje, co všechno jsou schopni lidé vymyslet, aby se vyhnuli legálnímu odběru elektřiny z rozvodné sítě. Doprava: Muzeum je u stanice metra C Nádraží Holešovice a zastávky autobusu a tramvaje Nádraží Holešovice. Přístup je z ulice Vrbenského (od nádraží Praha Holešovice).

6 VODNÍ ENERGIE 6. Muzeum pražského vodárenství a Podolská vodárna Podolská vodárna, která je památkově chráněna, je technicky, architektonicky i historicky cenná stavba. Původní vodárna byla postavena v roce 1882 a dostala název Vinohradská. Byla určena pro zásobování Královských Vinohrad. V roce 1888, kdy probíhala rekonstrukce pražských vodáren, docházelo k rušení městských kašen. V roce 1913 byl vystavěn nový pražský vodovod, který vedl k zaniknutí Vinohradské vodárny. Tato nová vodárna vznikla v druhé polovině 20. let 20. století. Součástí technologického celku byla také budova strojovny s čerpadlem a filtrační stanice. Výkon vodárny činil 35 až 40 tisíc kubických metrů vody denně. V současné době Podolská vodárna slouží jako záložní vodní zdroj a pomocná úpravna vody. Většina podolské vody je přečerpávána do vodojemů na Flóře. Jedna z budov slouží jako expozice Muzea pražského vodárenství, které se sem přestěhovalo v roce 1997 z prostor na Národní třídě. Doprava: K vodárně se lze dostat od zastávky tramvaje a autobusu Podolská vodárna. 7. Vršovická vodárna Soubor několika objektů byl postaven v roce 1907 podle návrhu významného českého architekta Jana Kotěry. Z vodárny se voda tlačila do vodojemu v Michli a odtud tekla do Vršovic. Systém fungoval do roku Do roku 2009 objekt chátral. Po rekonstrukci zde byl v roce 2011 otevřen zábavní areál s lanovým centrem, které je největší v Evropě. Součástí areálu jsou dětská hřiště, vnitřní herny, prostory pro kurzy, školení, workshopy atd. Doprava: Objekt je cca 100 metrů od zastávky tramvaje a autobusu Nádraží Braník.

7 8. Novomlýnská vodárenská věž Novomlýnská vodárenská věž zvaná též Dolní novoměstská nebo Petrská je historická vodárenská věž, která se nalézá v místě bývalých pražských Nových mlýnů (odtud pak její název). Jedná se o velkou stavbu, jenž kdysi zásobovala vodou z Vltavy dolní část Nového města Pražského. Tak jako i u jiných pražských vodárenských věží zde ve středověku stála dřevěná věž, první zmínka o ní pochází z roku V letech 1602 až 1606 byla zde vybudována zdobená kamenná věž, v horní části opatřená vyhlídkovou terasou (tzv. lusthausem), jež ale byla v roce 1655 těžce poškozena povodní, část věže se zřítila do vody. Na zbytcích z této věže pak byla v roce 1658 postavena věž dnešní tentokrát již v barokním slohu. Věž samotná se původně nalézala přímo na břehu řeky Vltavy, její dnešní poloha je dána jednak historickými říčními naplaveninami - přírodními změnami v korytě řeky, dále také tím, že došlo k regulaci břehů a výstavbě pražských náplavek, což způsobilo dnešní polohu věže (jako jediná z historických vodárenských věží prakticky nestojí přímo na břehu řeky). Svému původnímu účelu věž přestala sloužit v roce 1877, přilehlá vodárna pak v roce Doprava: Věž se nachází poblíž zastávky tramvaje Dlouhá třída. 9. Malostranská vodárenská věž Malostranská vodárenská věž zvaná také Petržilkovská věž je nejmenší pražská vodárenská věž. Je také jediná z historických vodárenských věží při levém břehu Vltavy. Stojí na místě bývalého Kartouzského mlýna a postavena byla v roce Kolem roku 1651 byla zde postavena věž kamenná, která zásobovala vodou Malou Stranu až do roku Věž má 34 metrů. Doprava: Věž je poblíž zastávky tramvaje a autobusu Arbesovo náměstí 10. Letenská vodárenská věž Pětipodlažní vodárenská stavba postavená v novorenesančním slohu. Stavba pochází z roku 1888 a byla vybudována podle návrhu architekta Jindřicha Fialky. V posledním patře se nachází ochoz na krakorcích, na špičce střechy je umístěn hodinový stroj. Věž s přilehlou vodárnou původně zásobovala vodou část Holešovic a Bubenče. Svému účelu přestala sloužit v roce Přilehlá strojovna a vodojem byly zbourány, zbytek byl přestavěn na bytový objekt. V současné době pozůstalý objekt věže s přistavěným domem dětí slouží dětem a mládeži. Doprava: Věž se nachází v ulici Korunovační v blízkosti zastávky tramvaje Korunovační a Letenské náměstí.

8 11. Vinohradská vodárenská věž Vinohradská vodárenská věž je bývalá vodohospodářská stavba, která byla postavena v roce 1882 v novorenesančním stylu podle architekta Antonína Turka. Byla součástí systému zásobování vodou města Královské Vinohrady, který se skládal z vodárny v Podolí, podzemních vodojemů, čerpací stanice a věžovitého vodojemu. Původní parní stroje v přečerpávací stanici byly po roce 1914 nahrazeny elektrickými čerpadly. V roce 1962 byla čerpací stanice i věžový vodojem vyřazeny z provozu a věž byla přestavěna na byty. Sedmipodlažní věž vodárenské budovy je v posledním patře zdobena sochami troubících andělů, na atice jsou umístěny hodiny a o poschodí níže se nacházejí znaky Královských Vinohrad. V nejvyšším patře ve výšce 40 metrů je vyhlídková terasa, která sloužila jako rozhledna. Doprava: Věž stojí u zastávky tramvaje Vinohradská vodárna. 12. Libeňská vodárenská věž Libeňská vodárenská věž byla postavena v roce 1904 Františkem Schlafferem. Byla součástí vodárenského systému napájeného vodou z Káraného a zásobovala pitnou vodou nižší části Libně. Věž je ve stylu holandského majáku, má kruhový půdorys a je vysoká 42 metrů. Do vodojemu ve věži bylo možné umístit 178 krychlových metrů vody. Svou úlohu přestala plnit koncem šedesátých let 20. století. Od roku 1991 je chráněna jako kulturní památka České republiky. V letech ji soukromý investor zrenovoval a přestavěl na třípodlažní mezonetový byt o rozloze 200 m2 s celoskleněným výtahem, podzemními garážemi a sportovně relaxačním centrem s rozlohou 1000 m 2 (včetně garáží). Nyní je nabízena k prodeji za 130 mil. Kč. Doprava: Věž se nachází u zastávky autobusu Na Slovance. Lze se k ní dostat také od stanice metra C, zastávky tramvaje a autobusu Ládví.

9 13. Stará čistírna odpadních vod v Bubenči Stará čistírna odpadních vod v Praze - Bubenči je významným dokumentem historie architektury, techniky a vodohospodářství. Byla postavena v letech jako poslední článek systematické stokové sítě v Praze. K čištění většiny odpadních vod města Prahy sloužila až do roku 1967, kdy byla nedaleko na Císařském ostrově uvedena do provozu Ústřední čistírna odpadních vod. Projekt kanalizace i návrh technických parametrů čistírny vypracoval stavební inženýr britského původu sir William Heerlein Lindley. Dne byla prohlášena národní kulturní památkou. Doprava: Čistírna se nachází v ulici Papírenská. Nejblíže je autobusová zastávka Nemocnice Bubeneč a Goetheho. K čistírně se lze také dostat od vlakové zastávky Praha Podbaba a od zastávky tramvaje Nádraží Podbaba. 14. Rudolfova štola Rudolfova štola přivádí uměle proraženým podzemním tunelem vodu z Vltavy do původně Královské obory, dnes Stromovky. Je jisté, že je to stavba významu zcela mimořádného, protože úplně změnila podobu i účel tehdejší Královské obory, zejména z pohledu jejího zavodnění, tj. změny mikroklimatu a složení přítomné fauny i flóry. Umožnila ve Stromovce vytvořit soustavu vodních kanálů a čtyř vzájemně propojených rybníků. Stavba byla zahájena na příkaz císaře Rudolfa II. (snad i podle jeho nápadu) v roce Stavebními přípravami byli pověřeni významní hormistři a měřiči a ražbu prováděli mistři nejpovolanější havíři z Kutné Hory. Podrobná mapa je dílem dvorního koncipisty Isaaca Phendlera z roku 1593 a je s podivem, jak tento člověk, ač v oboru takřka nevzdělaný, mohl vytvořit plány tak názorné a přesné, připomínající spíš umělecké dílo než stavební nákresy. Samotnou stavbu od počátku provázely vážné problémy. Byly to především masivní výskyt spodních vod a také protitlak vody z Vltavy. Přesto ruční ražba pokračovala víceméně podle časového plánu. Postupně bylo vyhloubeno pět kolmých šachet, z nichž se ražba prováděla vždy proti sobě. Zdá se neuvěřitelné, že s tehdejším zeměměřičským vybavením a technickou úrovní stavitelství, dosáhli havíři při setkání celkem bezvýznamného rozdílu několika centimetrů. Dnes jsou z pěti šachet funkční pouze dvě, ostatní byly pro nevyhovující technický stav zasypány nebo zaslepeny. Celá stavba byla dokončena a štola byla úspěšně zprovozněna v roce 1593 a dodnes je plně funkční. Konstrukčně, stavebně ani funkčně se ale nezměnila dodnes. Přesto jediné významné zásahy a opravy byly provedeny až v letech Dnes bohužel můžeme vidět pouze stavební část jejího vyústění ve Stromovce. Po rekonstrukci v roce 1991 byla štola při příležitosti 100. výročí Jubilejní zemské výstavy v Praze částečně zpřístupněna veřejnosti, ale záhy byla opět uzavřena pro nevyhovující technický stav. Doprava: Blízkými zastávkami je tramvajová zastávka Letenské náměstí a Výstaviště Holešovice.

10 PLYN 15. Plynojem Palmovka Libeňský plynojem na Palmovce je originální technická stavba na návrší. Byl postaven v roce 1932 Vítkovickým hutním těžařstvem a strojně vybaven firmou Českomoravská Kolben Daněk. Důvodem výstavby byl razantně rostoucí průmysl Libně, Karlína, Holešovic a Vysočan. Svému účelu sloužil kulový tlakový plynojem pouhých třináct let. V závěru druhé světové války byla již téměř vypuštěná koule poškozena několika průstřely. Projektil zasáhl plynojem a uvnitř explodoval. Na jižní straně je umístěna záplata a na severní straně jsou dodnes patrné nerovnosti způsobené střepinami. V současné době slouží koule jako podtlaková nádrž pro aerodynamický tunel. Díky jeho konstrukci je zde možné simulovat fyzikální podmínky při vysokých rychlostech. Plynojem má průměr dvacet metrů a váží 270 tun. Je zhotoven z plechů o síle 14 mm. Objem kulového plynojemu je 4188 krychlových metrů. Doprava: Plynojem je nejlépe vidět z ulice Pod Plynojemem. Od stanice metra B Palmovka se vydáte ulicí Zenklova, poté vzhůru parkem k plynojemu, nebo doprava ulicí Sokolovská a nakonec u Liliové čajovny doleva do ulice Pod Plynojemem. 16. Plynárenská muzeum Michle Plynárenské muzeum bylo otevřeno 30. března Datum otevření Plynárenského muzea nebylo zvoleno náhodně. Zřizovatel muzea chtěl tímto způsobem uctít památku prof. Roberta Wilhelma Bunsena, který přispěl snad nejvíce k prudkému rozvoji použití plynu pro všechny možné účely v domácnostech i v průmyslu, když v roce 1850 vynalezl plynový hořák s předmísením plynu se vzduchem. Muzeum je umístěno v posledním podlaží budovy, v bývalé plynoměrně. V době provozu karbonizační plynárny, tedy od roku 1927 až do skončení výroby svítiplynu destilací uhlí, sloužily obří mokré plynoměry k měření vyrobeného a vyčištěného plynu před jeho uložením do plynojemu. Muzeum je rozděleno na dvě základní části, a to na národní a na technickou část. Národní část představuje ve zkratce vývoj českého plynárenství formou map, obrazů, modelů plynárenských zařízení a dokumentů. V této části jistě návštěvníka upoutá bronzová alegorie plynárenství od prof. Ladislava Šalouna (autora pomníku Mistra Jana Husa na Staroměstském náměstí) - vlastně zmenšená kopie sousoší Věda a práce, umístěného u vjezdu do areálu michelské plynárny, olejomalba první plynárny v českých zemích, postavené v roce 1847 v pražském předměstí Karlín, model mladoboleslavské karbonizační plynárny z roku 1930, panel s titulními stránkami odborného plynárenského časopisu ve šech jeho vývojových proměnách od roku 1921, první plynárenské zákony a podobně. Technická, podstatně větší část, je rozdělena do sekcí výroba svítiplynu a těžba zemního plynu, uskladnění plynu, doprava, rozvod a regulace plynu, měření tlaku, teploty a objemu plynu, použití plynu. Doprava: Budova muzea se nachází u tramvajové zastávky Plynárna Michle.

11 RŮZNÉ 17. Spalovna Malešice Tato největší česká spalovna se začala stavět roku 1988, kvůli řadě průtahů trvalo deset let, než byla uvedena do provozu. Ročně zlikviduje přes 200 tisíc tun odpadu a její 177 metrů vysoký komín je nejvyšší v Praze. Základem technologického zařízení spalovny jsou čtyři kotle s válcovitými rošty, tři jsou v trvalém provozu, jeden je rezervní. Každý z nich dokáže spálit 15 tun odpadu za hodinu a vyrobit 36 tun páry o teplotě 235 C. Pára se využívá k ohřevu vody dodávané do energetické sítě Pražské teplárenské. Od roku 2010 má spalovna navíc také kogenerační jednotku, která vzniklou energii mění na elektřinu. Zařízení s turbínou z názvem Lilith dokáže vyrobit elektřinu pro cca 20 tisíc domácností. Doprava: Spalovna se nachází u zastávky autobusu Spalovna Malešice. 18. Atomové hodiny Budova Ústavu fotoniky a elektroniky Akademie věd České republiky (ÚFE AV CR). Ústav byl založen v roce 1954 pod názvem Ústav teoretické radiotechniky (ÚTR). Hned v dalším roce byl přejmenován na Ústav radiotechniky a elektroniky (ÚRE). Tento název vydržel opravdu dlouho, současné jméno ÚFE nese ústav teprve od ledna Jednou z hlavních oblastí, na kterou se výzkum soustředil, bylo měření velmi vysokých kmitočtů a velmi krátkých časů. Pod pojmem velmi krátký čas se pokuste představit si sec. S tím souvisí pro nás laiky asi největší zajímavost tohoto ústavu - atomové hodiny, které jsou umístěny pod budovou, asi 14 m pod úrovní terénu. Pracují na principu rezonančního kmitočtu cesia a dlouhá léta byly (a vlastně ještě jsou) etalonem přesného času pro celou republiku. Odtud pocházelo oněch známých pet pípnutí na konci každé hodiny v rozhlase. Doprava: Ústav fotoniky a elektroniky AV ČR nalezneme v ulici Chaberská cca 200 metrů pod zastávkou tramvaje a autobusu Vozovna Kobylisy.

12 Orientační mapa Mapu s vyznačenými body naleznete na: Zpracovali: Ondřej Veselý, Ivan Press, Jaroslav Kec

Fyzikální procházka Prahou V

Fyzikální procházka Prahou V Fyzikální procházka Prahou V Tato procházka vznikla v rámci diplomové práce Fyzikální exkurze a procházky městem [1]. Tuto i další procházky budete moct najít na webových stránkách FyzWebu [2]. V průběhu

Více

SVATBA ve Staré čistírně

SVATBA ve Staré čistírně Stará čistírna odpadních vod v Praze - Bubenči je významným dokumentem historie architektury, techniky a vodohospodářství. Byla postavena v letech 1901 1906 jako poslední článek systematické stokové sítě

Více

ODŘ - Seznam elektricky ovládaných uzamykatelných výhybek, uzamykatelných výhybek s pomocným světelným návěstidlem a rychlostních výhybek

ODŘ - Seznam elektricky ovládaných uzamykatelných výhybek, uzamykatelných výhybek s pomocným světelným návěstidlem a rychlostních výhybek OBĚŽNÍK DOPRAVNÍHO ŘEDITELE 413-2018 TRAMVAJE Seznam elektricky ovládaných uzamykatelných výhybek, uzamykatelných výhybek s pomocným světelným návěstidlem a rychlostních výhybek Účinnost: od 1.1.2019 (úterý)

Více

Změny oproti pondělí 3. června:

Změny oproti pondělí 3. června: Stav městské hromadné dopravy v Praze stav k 05.00 v úterý4. 6. 2013 Změny oproti pondělí 3. června: - uzavření stanice Muzeum na trati A - změna ve vedení náhradní tramvajové linky XBna základě omezení

Více

KONVERZE ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT

KONVERZE ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT DIPLOMOVÁ PRÁCE ZS 2011/2012 AUTOR: BC. MONIKA BOŠTIČKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE: ING. ARCH. ALEŠ LANG STAVEBNĚ HISTORICKÝ PRŮZKUM AREÁLU ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU ZPRACOVAL DOC. ING. ARCH.

Více

Změny tras tramvajových linek:

Změny tras tramvajových linek: Změny tras tramvajových linek: Od přibližně 4.30 do přibližně 8.45 hodin: linka číslo 3 je v úseku Maniny Vltavská odkloněna přes zastávky Nádraží Holešovice, Výstaviště a Strossmayerovo náměstí, Od přibližně

Více

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4 Druhá část BILANCE ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4 Rozvojové území A1 A4 plocha 2522 m² obchody a služby (prodejní plocha + plocha zázemí) kanceláře (kancelářská plocha + plocha zázemí) byty plocha bytů celkem (bez

Více

V O L N É P O B Í H Á N Í P S Ů N A Ú Z E M Í M Č P R A H A 8

V O L N É P O B Í H Á N Í P S Ů N A Ú Z E M Í M Č P R A H A 8 V O L N É P O B Í H Á N Í P S Ů N A Ú Z E M Í M Č P R A H A 8 Ú ř a d m ě s t s k é č á s t i P r a h a 8 O d b o r ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í a s p e c i á l n í c h p r o j e k t ů P ř e h l

Více

ZKOUŠKA. PK-Linkové vedení PID

ZKOUŠKA. PK-Linkové vedení PID ZKOUŠKA Jméno: ID testu: PK-Linkové vedení PID Os. č. Útvar: Linkové vedení PID 1) Linka č.1 ve své pravidelné trase projíždí zastávkami: 1 b. c) a) Větrník - Hládkov - Baterie b) Větrník - Malovanka -

Více

Návrh rekonstrukcí a oprav na dopravní cestě tramvají, lanové dráhy a metra v I. pololetí roku 2019

Návrh rekonstrukcí a oprav na dopravní cestě tramvají, lanové dráhy a metra v I. pololetí roku 2019 Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost Návrh rekonstrukcí a oprav na dopravní cestě tramvají, lanové dráhy a metra v I. pololetí roku 2019 V materiálu uváděné termíny jsou termíny výluky

Více

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Předmět převodu: pozemky parcelních čísel stavební 555 a větší část 549, části

Více

RR E F E R E N C E. Projekt CZ Region Perninský vrch integrovaný projekt řešení inženýrských sítí

RR E F E R E N C E. Projekt CZ Region Perninský vrch integrovaný projekt řešení inženýrských sítí Projekt CZ0012.03.01 Region Perninský vrch integrovaný projekt řešení inženýrských sítí Investor: Vodohospodářské sdružení obcí západních Čech Termín: 8/2002 6/2004 Cena díla: cca 131 mil. Kč Předmětem

Více

Změny oproti verzi v úterý 4. června:

Změny oproti verzi v úterý 4. června: Stav městské hromadné dopravy v Praze stav k 05.00 ve středu 5. 6. 2013 Změny oproti verzi v úterý 4. června: - obnovení provozu metra do stanice Smíchovské nádraží, dále do stanic Českomoravská, Vysočanská

Více

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE Autor: Bc. Robert Hubička Vedoucí diplomího projektu: Doc. Ing. arch. Miroslav Cikán Asistent: Mgr. Art. Peter Búš FA ČVUT, 15127 ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I zima

Více

Vstupy do objektu jsou dva; každý ze vstupů má vlastní číslo popisné i orientační. Oba vstupy jsou snadno vizuálně rozeznatelné od okolí.

Vstupy do objektu jsou dva; každý ze vstupů má vlastní číslo popisné i orientační. Oba vstupy jsou snadno vizuálně rozeznatelné od okolí. Objekt částečně přístupný* FAKULTA DOPRAVNÍ (FD) budova FLORENC Na Florenci 1324/25 a Na Florenci 1333/27, 110 00 Praha 1 Tel.: 224 890 711, 224 813 887 Web: http://www.fd.cvut.cz/ GPS Na Florenci 1324/25:

Více

Bydlení ve vzduchu Vozovna Královské Vinohrady ATBS Zavřel_Seho Kryštof Vicherek ZS 14/15

Bydlení ve vzduchu Vozovna Královské Vinohrady ATBS Zavřel_Seho Kryštof Vicherek ZS 14/15 Bydlení ve vzduchu Vozovna Královské Vinohrady ATBS Zavřel_Seho Kryštof Vicherek ZS 14/15 M 1:10000 Vozovna Královské Vinohrady (také Vozovna Orionka nebo Vozovna Korunní) je bývalá tramvajová a trolejbusová

Více

HOSTINNÉ. Trasa č. 3 Okolo Hostinného. 6,5 km Hostinné Poštovní Dvůr Hostinné. Trasa:

HOSTINNÉ. Trasa č. 3 Okolo Hostinného. 6,5 km Hostinné Poštovní Dvůr Hostinné. Trasa: HOSTINNÉ Trasa č. 3 Okolo Hostinného Trasa: Značení KČT: Občerstvení: Poznámky: 6,5 km Hostinné Poštovní Dvůr Hostinné (značeny počáteční 2 km) v letních měsících u splavu při dešti jsou stezky kluzké

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* FAKULTA DOPRAVNÍ (FD) budova FLORENC Na Florenci 1324/25 a Na Florenci 1333/27, 110 00 Praha 1 Tel.: 224 890 711, 224 813 887 Web: http://www.fd.cvut.cz/ GPS Na Florenci 1324/25:

Více

Příloha č. 1: Dotazník vytvořený pro účely šetření na pražských vltavských ostrovech

Příloha č. 1: Dotazník vytvořený pro účely šetření na pražských vltavských ostrovech Přílohy Příloha č. 1: Dotazník vytvořený pro účely šetření na pražských vltavských ostrovech Toto šetření je prováděno pro účely diplomové práce, řešené na Katedře sociální geografie a regionálního rozvoje

Více

POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA PRODEJ POZEMKŮ O VÝMĚŘE m2 ZA NEJVYŠŠÍ KUPNÍ CENU POPIS PŘEDMĚTU PRODEJE

POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA PRODEJ POZEMKŮ O VÝMĚŘE m2 ZA NEJVYŠŠÍ KUPNÍ CENU POPIS PŘEDMĚTU PRODEJE POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA PRODEJ POZEMKŮ O VÝMĚŘE 3 081 m2 ZA NEJVYŠŠÍ KUPNÍ CENU POPIS PŘEDMĚTU PRODEJE Vlastnictví Předmětem prodeje jsou dále uvedené nemovitosti, včetně jejich příslušenství a součástí specifikovaných

Více

ASDŘ -T Oprava povelového a signalizačního kabelu ve stanici metra Stodůlky - převedení všech povelů a signálů do nové skříně ASDŘ-T a úprava SW

ASDŘ -T Oprava povelového a signalizačního kabelu ve stanici metra Stodůlky - převedení všech povelů a signálů do nové skříně ASDŘ-T a úprava SW METRO PRAHA Technická pomoc při haváriích a opravách ASDŘ-T (v realizaci) rámcová smlouva oprava a odstraňování havárií HW a SW automatického systému dispečerského řízení technologie ve stanicích metra

Více

DLOUHÉ STRÁNĚ PŘEČERPÁVACÍ VODNÍ ELEKTRÁRNA

DLOUHÉ STRÁNĚ PŘEČERPÁVACÍ VODNÍ ELEKTRÁRNA DLOUHÉ STRÁNĚ PŘEČERPÁVACÍ VODNÍ ELEKTRÁRNA Obr. 1: Letecký pohled na nádrže 3 Obsah POLOHA... 5 HISTORIE... 5 NÁDRŽE... 6 ELEKTRÁRNA... 7 DODAVATELÉ... 9 NÁKLADY A OPRAVY... 9 MÉ FOTO Z NÁVŠTĚVY VODNÍ

Více

L E T ELEKTRÁRNY KOMOŘANY. Album starých pohlednic a fotografií

L E T ELEKTRÁRNY KOMOŘANY. Album starých pohlednic a fotografií ELEKTRÁRNY KOMOŘANY Album starých pohlednic a fotografií V roce 2008 si společnost United Energy, dnešní provozovatel elektrárny Komořany, připomíná 65 let od zahájení výstavby tohoto významného energetického

Více

Sokolovská 24/136 Ι Praha 8 Ι Karlín. Barokní perla

Sokolovská 24/136 Ι Praha 8 Ι Karlín. Barokní perla Sokolovská 24/136 Ι Praha 8 Ι Karlín Barokní perla INVALIDOVNA BAROKNÍ KLENOT V BLÍZKOSTI CENTRA PRAHY Rozsáhlý historický objekt ležící v širším centru Prahy s výbornou dopravní dostupností. Komplex navrhl

Více

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. PK-Linkové vedení PID

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. PK-Linkové vedení PID ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ PK-Linkové vedení PID Jméno: ID testu: Os. č. Útvar: Linkové vedení PID 1) Linka č.1 ve své pravidelné trase projíždí zastávkami: 1 b. c) a) Větrník - Hládkov - Baterie ID otázky:

Více

Zenklova Praha 8 - Libeň Česká republika

Zenklova Praha 8 - Libeň Česká republika Zenklova 143 180 00 Praha 8 - Libeň Česká republika Objekt Zenklova 143 je nárožní dům na křižovatce ulic Zenklova a Na Korábě. Dům má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. Jedná se o projekt na částečnou

Více

PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N

PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N O. 33 O PROJEKTU Rezidenční projekt OVENECKÁ N O. 33 představuje nadstandardní bydlení pro náročné. Během přestavby je zdůrazňován původní modernistický koncept a současně

Více

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ EDUKATIVNÍ OSVĚTA, EXPOZICE PRŮMYSLU, PRŮMYSLOVÝCH

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

Aktuální přehled celkové nabídky

Aktuální přehled celkové nabídky 1/7 BYTY - přehled projektů Počet bytů Praha 2 - Vinohrady / projekt Rezidence U Muzea Praha 3 - Žižkov / projekt Residence Garden Towers Praha 4 - Kamýk / projekt Nad Modřanskou roklí Termín/y dokončení

Více

Jizdní řád tramvaje Sobota Název Příjezd Odjezd Depo PA výjezd 4:32 Depo PA vrata výjezd 4:35 Vozovna Pankrác 4:36 4:36 Na Veselí 4:37

Jizdní řád tramvaje Sobota Název Příjezd Odjezd Depo PA výjezd 4:32 Depo PA vrata výjezd 4:35 Vozovna Pankrác 4:36 4:36 Na Veselí 4:37 Jizdní řád tramvaje 5572 - Sobota Název Příjezd Odjezd Depo PA výjezd 4:32 Depo PA vrata výjezd 4:35 Vozovna Pankrác 4:36 4:36 Na Veselí 4:37 Pražského povstání 4:39 Palouček 4:41 Nuselská radnice 4:42

Více

Jizdní řád tramvaje Pátek Název Příjezd Odjezd Depo PA výjezd 4:30 Depo PA vrata výjezd 4:33 Vozovna Pankrác 4:34 4:34 Na Veselí 4:35

Jizdní řád tramvaje Pátek Název Příjezd Odjezd Depo PA výjezd 4:30 Depo PA vrata výjezd 4:33 Vozovna Pankrác 4:34 4:34 Na Veselí 4:35 Jizdní řád tramvaje 5572 - Pátek Název Příjezd Odjezd Depo PA výjezd 4:30 Depo PA vrata výjezd 4:33 Vozovna Pankrác 4:34 4:34 Na Veselí 4:35 Pražského povstání 4:37 Palouček 4:39 Nuselská radnice 4:40

Více

Malé vodní elektrárny PLZEŇSKO

Malé vodní elektrárny PLZEŇSKO Malé vodní elektrárny PLZEŇSKO Darová Řeka Berounka, největší vodní tok na Plzeňsku, byla využívána už ve středověku k pohonu mlýnů a pil. Řeka má poměrně malý spád, ale po větší část roku dost velký průtok

Více

ČVUT v Praze, FSV VN SOBĚNOV Tomáš Vaněček, sk. V3/52 VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV. Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008. albey@seznam.

ČVUT v Praze, FSV VN SOBĚNOV Tomáš Vaněček, sk. V3/52 VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV. Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008. albey@seznam. VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008 albey@seznam.cz 1 Obsah: ÚVOD...3 HISTORIE VÝSTAVBY...3 TECHNICKÉ PARAMETRY...4 NÁDRŽ...4 HRÁZ...4 ELEKTRÁRNA...4 ČÁSTI VODNÍHO DÍLA...5 PŘEHRADA...6

Více

Povodňová rizika v hlavním městě Praze. a přijatá řešení ke zmírnění jejich následků

Povodňová rizika v hlavním městě Praze. a přijatá řešení ke zmírnění jejich následků Povodňová rizika v hlavním městě Praze a přijatá řešení ke zmírnění jejich následků Ing. Rostislav Guth vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva odboru krizového řízení Magistrátu hlavního města Prahy Charakteristika

Více

Protipovodňová. opatření na ochranu hlavního města Prahy

Protipovodňová. opatření na ochranu hlavního města Prahy Protipovodňová opatření na ochranu hlavního města Prahy aneb jak jsme navázali na práci našich předků Ondřej Pytl strana 1 strana 2 Praha 1824, Q 100 Bradáč záznam výšek hladin od roku 1445 1875 Hydrografická

Více

v Praze a na Kokořínsku

v Praze a na Kokořínsku Na výletech s mobilem Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky v Praze a na Kokořínsku Co jsou virtuální naučné stezky? Jedná se o nový moderní způsob značení přírodních, kulturních a turistických

Více

Změna systému ohřevu teplé užitkové vody ve stanici LUKA (2014) doplnění řídicího systému ASDŘ-T, kabeláž pro návaznost na NN rozvody a technologii

Změna systému ohřevu teplé užitkové vody ve stanici LUKA (2014) doplnění řídicího systému ASDŘ-T, kabeláž pro návaznost na NN rozvody a technologii ASDŘ-E a ASDŘ-O - Licence GlobalCare Cimplicita (v realizaci - 2015-2017) instalace upgrade licenčních SW ASDŘ energetiky a osvětlení ve stanicích metra a energetickém dispečinku metra, technická podpora

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Názvosloví a definice odborných termínů doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. VODÁRENSTVÍ Technický obor, který se zabývá jímáním,

Více

Den otevřených dveří Historické budovy Národního muzea

Den otevřených dveří Historické budovy Národního muzea Den otevřených dveří Historické budovy sobota 19. května 2018 od 10 do 15 hodin Upozorňujeme, že prohlídková trasa prochází stavbou, tudíž není vhodná pro kočárky, vozíčkáře a tělesně handicapované; kapacita

Více

Stará štola Antona Paduánského.

Stará štola Antona Paduánského. Stará štola Antona Paduánského. Ústí štoly se nachází v horní části obce Vyhne v blízkosti silnice. Štola otvírala stejně jmenovanou žílu Anton jihozápadním směrem. Ve výklenku nad portálem štoly je umístěna

Více

100 LET PROMĚN ČESKÉ A SLOVENSKÉ ENERGETIKY

100 LET PROMĚN ČESKÉ A SLOVENSKÉ ENERGETIKY 100 LET PROMĚN ČESKÉ A SLOVENSKÉ ENERGETIKY 23. března 2018 Výstaviště Brno Fungující energetika je jednou z podmínek pro fungování průmyslu a nejen průmyslu Podstatné pro rozvoj a udržení spolehlivosti

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ TRASY VH 50 Pátek 11. 9. 2015 16:30 20:00 Příjezd účastníků, registrace a ubytování Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 41, Praha 6. Účastnící obdrží startovní balíček s

Více

Příloha 2: Rohanský ostrov na situačním plánu Prahy z roku Zdroj: Situationsplan der königl. Hauptstadt Prag, amp.bach.cz [ze dne ].

Příloha 2: Rohanský ostrov na situačním plánu Prahy z roku Zdroj: Situationsplan der königl. Hauptstadt Prag, amp.bach.cz [ze dne ]. Seznam příloh Příloha 1: Rohanský ostrov na Stabilním katastru, polovina 18. století. Příloha 2: Rohanský ostrov na situačním plánu Prahy z roku 1884. Příloha 3: Rohanský ostrov na plánu Prahy z roku 1948.

Více

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ D1-D3, B6

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ D1-D3, B6 ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ D1-D3, B6 Rozvojové území D1 D3 plocha 3932 m² D1 D2 D3 garáž celkem obchody a služby (prodejní plocha + plocha zázemí)* m2 81 373 167 621 s travování (plocha pro hosty + plocha zázemí)

Více

SPORTOVNĚ RELAXAČNÍ CENTRUM MLADÁ VOŽICE. Průvodní zpráva

SPORTOVNĚ RELAXAČNÍ CENTRUM MLADÁ VOŽICE. Průvodní zpráva Název stavby: SPORTOVNĚ RELAXAČNÍ CENTRUM MLADÁ VOŽICE Místo stavby: Mladá Vožice, Jihočeský kraj Zastavěné pozemky: Katastrální území Mladá Vožice Parc.č. 859/4, 859/9, 859/21, 859/23, 1068/2,859/76 Okres

Více

Praha, Vinohradská, Praha 2. Rozměr: 9 x 16 m. Osvětlení: 200 m a více. Viditelnost: /den 214 /den.

Praha, Vinohradská, Praha 2.  Rozměr: 9 x 16 m. Osvětlení: 200 m a více. Viditelnost: /den 214 /den. 002-001-1 Praha, Vinohradská, Praha 2 9 x 16 m ne 200 m a více 15 860 /den 214 /den Reklamní plocha je umístěna v centru Prahy v ulici Vinohradská směrem k OC Atrium Flora. Plocha je velice dobře viditelná

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2015 V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ G1-G6

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ G1-G6 ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ G1-G6 Rozvojové území G1 G6 plocha 2539 m² G1 G2 G3 G4 G5 G6 garáž celkem obchody a služby (prodejní plocha + plocha zázemí) m2 288 206 179 206 109 308 1 296 kanceláře (kancelářská plocha

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, akreditovaný program PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB PRÁCE Autor: Dudnyk Rostyslav Vedoucí

Více

Park Háječek (historická rešerše vypracoval Magistrát města České Budějovice, odbor památkové péče, Ing. Miroslav Fink)

Park Háječek (historická rešerše vypracoval Magistrát města České Budějovice, odbor památkové péče, Ing. Miroslav Fink) Park Háječek (historická rešerše vypracoval Magistrát města České Budějovice, odbor památkové péče, Ing. Miroslav Fink) Původně se v místě dnešního parku Háječek a Krumlovských alejí rozprostíral Krumlovský

Více

Aktuální přehled celkové nabídky

Aktuální přehled celkové nabídky 1/10 BYTY - přehled projektů Počet bytů Termín/y dokončení 42 celkem / 8 volných Praha 3 - Žižkov / projekt Residence Garden Towers 629 celkem / 13 volných Praha 4 - Kamýk / projekt Nad Modřanskou roklí

Více

HOSTINNÉ. Trasa č. 2 Obrazy. 16,5 km. Trasa:

HOSTINNÉ. Trasa č. 2 Obrazy. 16,5 km. Trasa: HOSTINNÉ Trasa č. 2 Obrazy Trasa: Značení KČT: 16,5 km Hostinné Chotěvice (4,5 km) Chotěvice Nové Zámky (9 km) Nové Zámky Hostinné (3 km) (trasa vlakové nádr. Hostinné až most v Debrném bez značení) Občerstvení:

Více

Luxusní byt 3+kk, 113,8 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 3+kk, 113,8 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 3+kk, 113,8 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295852 7 110 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost

Více

Urbanismus 1. Římalová Eliška Doubravský Marek

Urbanismus 1. Římalová Eliška Doubravský Marek Urbanismus 1 Římalová Eliška Doubravský Marek 26.4.2011 Josefov, Malá Strana, Letná Alšovo Nábřeží Katastr: Staré Město Číslo mapového listu: Zadaná lokalita Centrum Prahy- severovýchodní část Části čtvrtí:

Více

vzniká koncem 19. století a trvá do konce 1. svět. války měla být východiskem z krize, ve které se ocitla architektura v období historismu reakce

vzniká koncem 19. století a trvá do konce 1. svět. války měla být východiskem z krize, ve které se ocitla architektura v období historismu reakce vzniká koncem 19. století a trvá do konce 1. svět. války měla být východiskem z krize, ve které se ocitla architektura v období historismu reakce proti průmyslové civilizaci Secesi charakterizuje přesycenost

Více

Luxusní byt 3+kk, 112,7 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 3+kk, 112,7 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 3+kk, 112,7 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295877 11 530 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost

Více

Pracovní list k exkurzi. Královská cesta + fotodokumentace

Pracovní list k exkurzi. Královská cesta + fotodokumentace Pracovní list k exkurzi Královská cesta + fotodokumentace Čp 07/04 Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Člověk a svět práce Pracovní činnosti

Více

Katalog OOH media Visual Agency Prague s.r.o.,

Katalog OOH media Visual Agency Prague s.r.o., Katalog OOH media Seznam reklamních zařízení Bigboardy ČÍSLO ROZMĚR (m) OSVĚTLENÍ MĚST. ČÁST KATASTR. ÚZEMÍ SMĚR ORIENTAČNÍ BOD 84 00 9,6 3,6 Ano 4 Krč z centra od metra Kačerov směr Krč 84 00 2 9,6 3,6

Více

Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM

Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1. Popis širšího okolí 2. Stručná charakteristika obce 3. Popis lokality 3.1. Specifické charakteristiky

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ

INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ Poznámka k parkování v centru Brna na místech s parkovacími automaty mohou držitelé průkazů ZTP a ZTP/P, kteří mají označení O1, parkovat

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB PRÁCE Rešerše z exkurze Rekonstrukce Národní muzeum

Více

Luxusní byt 3+kk, 111,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 3+kk, 111,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 3+kk, 111,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295780 6 880 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost

Více

CIMEX GROUP PROPERTY BOOK

CIMEX GROUP PROPERTY BOOK CIMEX GROUP PROPERTY BOOK Profil společnosti CIMEX GROUP Celková plocha pronajímatelných kancelářských prostor: 100 000 m 2 Hodnota portfolia administrativních budov CZK 4,2 miliardy Hodnota portfolia

Více

Obchodní pasáže. Vypracovala: Jana Vašková, jaja.vaskova@seznam.cz

Obchodní pasáže. Vypracovala: Jana Vašková, jaja.vaskova@seznam.cz Obchodní pasáže Vypracovala: Jana Vašková, jaja.vaskova@seznam.cz Pasáž (z francouzského le passage, průchod) je v architektuře průchod budovou nebo spojenými budovami, který umožňuje osobám přecházet

Více

U bran přírodní rezervace

U bran přírodní rezervace U bran přírodní rezervace Projekt situovaný v malebné části Prahy 6, poblíž přírodní rezervace Divoká Šárka nabízí reprezentativní byty v kompletně zrekonstruované barokní budově, a další bytové jednotky

Více

010-004-1. Praha, Černokostelecká, Praha 10. www.adservis.cz. Rozměr: Osvětlení: 5 x 14 m ne. 300 m a více 18 400 /den 352 /den

010-004-1. Praha, Černokostelecká, Praha 10. www.adservis.cz. Rozměr: Osvětlení: 5 x 14 m ne. 300 m a více 18 400 /den 352 /den 010-004-1 Praha, Černokostelecká, Praha 10 5 x 14 m ne 300 m a více 18 400 /den 352 /den Reklamní plocha v ulici Černokostelecká, umístěna na štítu domu směrem do centra. Plocha se nachází v křižovatce

Více

Dodatečné zpřístupnění tramvajových zastávek, identifikace problematických míst a stanovení priorit při úpravách tramvajových zastávek

Dodatečné zpřístupnění tramvajových zastávek, identifikace problematických míst a stanovení priorit při úpravách tramvajových zastávek Dodatečné zpřístupnění tramvajových zastávek, identifikace problematických míst a stanovení priorit při úpravách tramvajových zastávek Při sestavení priorit na zpřístupnění tramvajových zastávek jsme se

Více

Ing. Zdeněk Kunický T 5 MUZEUM HUTNICTVÍ STŘÍBRA A OLOVA V KOVOHUTÍCH PŘÍBRAM

Ing. Zdeněk Kunický T 5 MUZEUM HUTNICTVÍ STŘÍBRA A OLOVA V KOVOHUTÍCH PŘÍBRAM Ing. Zdeněk Kunický T 5 Kovohutě Příbram nástupnická, a.s. MUZEUM HUTNICTVÍ STŘÍBRA A OLOVA V KOVOHUTÍCH PŘÍBRAM 1. Úvod Kovohutě Příbram pokračují v tradici výroby stříbra a olova z příbramských rud,

Více

Luxusní byt 2+kk, 58,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 2+kk, 58,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 2+kk, 58,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295876 4 390 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost budovy

Více

LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Urbanistické souvislosti Řešená parcela se nachází v Brně na místě bývalých hradeb, přímo na hranici historického centra a novodobé zástavby.

Více

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce:

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce: MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY OBCE CITICE Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci Programu obnovy venkova.

Více

Luxusní byt 3+kk, 79,8m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 3+kk, 79,8m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 3+kk, 79,8m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295776 7 050 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost budovy

Více

Luxusní byt 3+kk, 94,6 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 3+kk, 94,6 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 3+kk, 94,6 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295848 9 090 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost budovy

Více

Břeclav - Národních hrdinů 3127/7. +420 224 217 217 Knight Frank, Václavské náměstí 3, 110 00 Praha 1 www.knightfrank.com INFORMAČNÍ MEMORANDUM

Břeclav - Národních hrdinů 3127/7. +420 224 217 217 Knight Frank, Václavské náměstí 3, 110 00 Praha 1 www.knightfrank.com INFORMAČNÍ MEMORANDUM INFORMAČNÍ MEMORANDUM Břeclav - Národních hrdinů 3127/7 Reprezentativní administrativní budova v centru Břeclavi Celková výměra podlahových ploch cca 6 200 m² Garážové stání až pro 3 osobní automobily

Více

SWECO HYDROPROJEKT A.S. INŽENÝRSKÁ / KONZULTAČNÍ / PROJEKTOVÁ SPOLEČNOST

SWECO HYDROPROJEKT A.S. INŽENÝRSKÁ / KONZULTAČNÍ / PROJEKTOVÁ SPOLEČNOST SWECO HYDROPROJEKT A.S. INŽENÝRSKÁ / KONZULTAČNÍ / PROJEKTOVÁ SPOLEČNOST SWECO HYDROPROJEKT Sweco Hydroprojekt poskytuje konzultační, projektové a inženýrské služby především v oblasti vodního hospodářství

Více

Středoškolská technika Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách

Středoškolská technika Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách Středoškolská technika 2017 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách Jan Sameljak

Více

Nabídka kancelářských prostor v areálu Letiště Václava Havla Praha Prosinec 2016

Nabídka kancelářských prostor v areálu Letiště Václava Havla Praha Prosinec 2016 Nabídka kancelářských prostor v areálu Letiště Václava Havla Praha Prosinec 2016 Str. 1 PŘEHLED BUDOV Vybrané budovy jsou umístěny ve dvou lokalitách, budova APC v blízkosti Terminálu 1 a 2 (areál Sever),

Více

5 Na jaké straně mostu u horního konce Krásna (po proudu) je žlutá vertikální tyč? vpravo

5 Na jaké straně mostu u horního konce Krásna (po proudu) je žlutá vertikální tyč? vpravo 1 Jaké je číslo popisné místní mateřské školy? 6 Ve kterém okně MŠ se nachází pastelky? První zprava od vchodu, v přízemí. 3 Kolik věžiček má hrad poblíž domu č. p. 33? 6 Jaká firma vyváží tříděný odpad

Více

PRAHA 10 ZAHRADNÍ MĚSTO PARK ZAHRADNÍ MĚSTO NEBYTOVÉ PROSTORY K PRODEJI A K PRONÁJMU V PRAZE

PRAHA 10 ZAHRADNÍ MĚSTO PARK ZAHRADNÍ MĚSTO NEBYTOVÉ PROSTORY K PRODEJI A K PRONÁJMU V PRAZE PRAHA 10 ZAHRADNÍ MĚSTO PARK ZAHRADNÍ MĚSTO NEBYTOVÉ PROSTORY K PRODEJI A K PRONÁJMU V PRAZE Lokalita Bytový areál Park Zahradní Město se nachází v ulici Švehlova v Praze 10 na Zahradním Městě. Moderní

Více

Pojďme se ve čtvrtém díle seriálu Informačního portálu Vlčoun.cz podívat na novinky, jaké přinesl čtvrtek 15. srpna 2002.

Pojďme se ve čtvrtém díle seriálu Informačního portálu Vlčoun.cz podívat na novinky, jaké přinesl čtvrtek 15. srpna 2002. PRAHA - Ačkoli Vltava má již po kulminaci a hladina začíná klesat, pod zemí se dokonává dílo zkázy. Postupně jsou zaplavovány stanice metra, kde byla voda jen v kolejišti. Autobusy se naopak pomalu vrací

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_135 Datum: 5.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_135 Datum: 5.4. Anotace: Valticko lednický areál a Pálava jako turistický region specifika, kulturní památky, využitelnost z hlediska turistického ruchu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_128 Datum: 7.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_128 Datum: 7.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

1. Popis stavby Koncepční, konstrukční a architektonické řešení

1. Popis stavby Koncepční, konstrukční a architektonické řešení 1. Popis stavby Koncepční, konstrukční a architektonické řešení Stavba LIBEREC - Horní Hanychov, posílení IV. tl. pásma byla zahájena v prosinci 2005 a dokončena v září 2006. Kolaudace proběhla v prosinci

Více

REKONSTRUKCE VODÁRENSKÉ VĚŽE NA VÝŠINÁCH 1

REKONSTRUKCE VODÁRENSKÉ VĚŽE NA VÝŠINÁCH 1 Milady Horákové 66/103 160 00 Praha 6 - Hradčany tel.: 220 612 211, atelier@omegaproject.cz REKONSTRUKCE VODÁRENSKÉ VĚŽE NA VÝŠINÁCH 1 dokumentace pro provedení stavby, dokumentace pro výběr zhotovitele

Více

www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika 23,790 km Cyklo trasa Mapa

www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika 23,790 km Cyklo trasa Mapa www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika Cyklo trasa 23,790 km Snadná 29 m Mapa www.vyletynaden.cz Itinerář České Budějovice a okolí, Česká Republika Náměstí

Více

NÁRODNÍ DIVADLO DOSTANE NOVÝ KABÁT

NÁRODNÍ DIVADLO DOSTANE NOVÝ KABÁT NÁRODNÍ DIVADLO DOSTANE NOVÝ KABÁT Praha, 11. června Dlouho očekávaná rekonstrukce fasády historické budovy Národního divadla právě začíná. Náročné opravy budou probíhat až do konce roku 2015, ale chod

Více

KOTELNA V LIBČICÍCH NAD VLTAVOU

KOTELNA V LIBČICÍCH NAD VLTAVOU KOTELNA V LIBČICÍCH NAD VLTAVOU Industriální prostředí s neopakovatelným geniem loci, jedinečnou architekturou, designem a uměním. Fotogenické místo na vltavském meandru, určené právě pro vaši akci! Vedle

Více

INFORMAČNÍ MEMORANDUM BYTOVÝ DŮM ANTONÍNSKÁ 2, BRNO - MĚSTO

INFORMAČNÍ MEMORANDUM BYTOVÝ DŮM ANTONÍNSKÁ 2, BRNO - MĚSTO BYTOVÝ DŮM ANTONÍNSKÁ 2, BRNO - MĚSTO INFORMAČNÍ MEMORANDUM PŘEDSTAVENÍ PŘÍLEŽITOSTI PŘEDSTAVENÍ PŘÍLEŽITOSTI Nemovitost Antonínská 2, Brno je bytový dům v městské zástavbě nacházející se v lukrativní

Více

Zdymadlo Lovosice na Labi v ř. km 787,543

Zdymadlo Lovosice na Labi v ř. km 787,543 Zdymadlo Lovosice na Labi v ř. km 787,543 Stručná historie výstavby vodního díla Zdymadlo Lovosice bylo vybudováno v rámci výstavby vodní cesty na Vltavě a Labi na začátku 20. století. Provádění stavby,

Více

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Seznam příloh soutěžního návrhu: Obálka Zpáteční adresa Obálka Autor (+CD)

Více

Vývoj změn vedení linek Pražské integrované dopravy v souvislosti s povodněmi v roce 2002. Část I. Přehled vývoje změn jednotlivých linek

Vývoj změn vedení linek Pražské integrované dopravy v souvislosti s povodněmi v roce 2002. Část I. Přehled vývoje změn jednotlivých linek Vývoj změn vedení linek Pražské integrované dopravy v souvislosti s povodněmi v roce 2002 Část I. Přehled vývoje změn jednotlivých linek Vysvětlivky: Časy realizace příslušných dopravních opatření jsou

Více

PŘÍLOHA 1 TABULKY OBJEKTŮ A ATRIBUTŮ K DIAGRAMŮM ONTOLOGIE LEGENDY ZM 10

PŘÍLOHA 1 TABULKY OBJEKTŮ A ATRIBUTŮ K DIAGRAMŮM ONTOLOGIE LEGENDY ZM 10 PŘÍLOHA 1 TABULKY OBJEKTŮ A ATRIBUTŮ K DIAGRAMŮM ONTOLOGIE LEGENDY ZM 10 Tab. 8: ZM 10 - legenda - obsah mapy ATRIBUT polohopis výškopis popis PŘÍSLUŠNÉ OBJEKTY budova, blok budov, budova s popisem, zničená

Více

2. Vodní dílo HORKA. MĚSTSKÝ ÚŘAD OSTROV Starosta města. Příl. č.1k části B4.10 Krizového plánu určené obce Ostrov č. j.: 9-17/BR/09 Počet listů: 3

2. Vodní dílo HORKA. MĚSTSKÝ ÚŘAD OSTROV Starosta města. Příl. č.1k části B4.10 Krizového plánu určené obce Ostrov č. j.: 9-17/BR/09 Počet listů: 3 2. Vodní dílo HORKA POLOHA Tok Libocký potok říční km 10,4 hydrologické pořadí 1-13-01-080 Obec Krajková, Habartov, Nový Kostel Okres Cheb, Sokolov Kraj Karlovarský Vodní dílo (VD) je vybudováno jako samostatné

Více

Bytový dům Janáčkova - Masná

Bytový dům Janáčkova - Masná Bytový dům Janáčkova - Masná Seznam příloh Průvodní zpráva Širší vztahy územní plán M :2000 Situace M 1:500 Půdorys 1.NP M 1:200 Půdorys 2.- 4. NP M 1:200 Půdorys 5.NP M 1:200 Půdorys 6.NP M 1:200 Řez

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Prostějovičky. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Prostějovičky. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Prostějovičky Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7108_050_01_13370 Název obce: Prostějovičky Kód obce (IČOB): 589918 (589918) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

ERÚ, 2011 Všechna práva vyhrazena

ERÚ, 2011 Všechna práva vyhrazena ROČNÍ ZPRÁVA O PROVOZU ES ČR 2010 Vydal: Energetický regulační úřad v roce 2011 Zpracoval: Ing. Jaroslav Lukáš, ERÚ odbor regulace tel.: 255 715 556, e-mail: jaroslav.lukas@eru.cz ERÚ, 2011 Všechna práva

Více

Světlá nad Sázavou. Název části obce

Světlá nad Sázavou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Světlá nad Sázavou Číslo obce PRVKUK 466 Kód obce PRVKUK 611.11.466. Kód obce (IČOB) 1651 (569569) Číslo ORP (ČSÚ) 11 (6111) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61112 Název POU Světlá nad

Více