Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel a nárůst kriminality, O.-Zábřeh Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava a O.Muglinov Jízda cyklistů po chodníku, Ostrava Stacionární doprava, O.-Poruba Narušování veřejného pořádku a stacionární doprava, O.-Poruba Stacionární doprava (parkování vozidel nad 2,5 t), O.-Poruba Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární dopravy, O.-Moravská Ostrava Volně pobíhající psi, O.-Poruba Nerespektování dopravního značení, O.-Martinov

2 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Doručeno: Řešení MP: Na základě obdrženého podnětu týkajícího rušení nočního klidu v souvislosti s provozní činností baru v Ostravě-Muglinově došlo v lokalitě k navýšení výkonu služby ze strany městské policie. Dne byla paní pisatelka telefonicky kontaktována vedoucím příslušné oblasti, který ji seznámil s možnostmi řešení a provedeným opatřením. Problematika byla rovněž projednána s vedením Městského obvodu Slezská Ostrava a vedoucím příslušného obvodního oddělení Policie České republiky. Příslušný strážník-okrskář kontaktoval obsluhu zmiňovaného baru, kterou seznámil s vyvstalou situací a upozornil ji na postihy za případné nedodržování nočního klidu a dalších právních předpisů souvisejících s provozem zařízení. Obsluha přislíbila předání informací provozovateli baru. Po obeznámení se všemi skutečnostmi již pisatelka nepožadovala písemnou odpověď. Ze strany městské policie bude problematice věnována pozornost i nadále.

3 Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Doručeno: Odpověď ředitele: Vedoucí oblasti Martinovská městské policie byl ve věci Vašeho podnětu v kontaktu s pracovníkem oddělení kontroly živnostenského úřadu Magistrátu města Ostravy, se kterým na řešení jednání majitele garáže spolupracoval. Byly zpracovány podklady o činnosti na místě, o pohybu osob i motorových vozidlech a nyní je věc v šetření živnostenského úřadu. Dle potřeb úřadu budeme s nimi ve věci i nadále spolupracovat. Co se týká parkování motorových vozidel vně garáží, není-li to obecnou nebo místní úpravou provozu na pozemní komunikaci nijak upraveno, nelze takové jednání postihovat. Máte-li k bezpečnostní situaci či dalšímu jednání v lokalitě jakékoliv dotazy, můžete se s nimi obrátit na místně příslušného strážníka-okrskáře prostřednictvím webového rozhraní ( nebo si se strážníkem-okrskářem sjednat schůzku (oblast Martinovská tel. č ) dle Vámi zvoleného místa, času a případně

4 mu předat další poznatky k přijetí opatření při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku.

5 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, Jako předseda výboru samosprávy vchodu se na vás obracím s dotazem a zároveň i s žádostí o nápravu. Náš bytový dům se nachází za jídelnou ZŠ, kterou provozuje společnost SODEXO. Každodenně přes pracovní týden a občas i o víkendu přijíždějí od 4:15 rána dodávky zásobování, hrčí nastartovaní, pípou při couvání, třískají, šoupou s bednami apod. Neplatí zde prosím městská vyhláška o rušení nočního klidu, kdy by v době od 22:00 do 6:00? Mohou vjíždět nákladní vozy v době nočního klidu do obytné zóny? Nejsem žádný "nerudný" člověk, co by si často stěžoval, ale i já chodím do práce a nepotřebuji si řídit budíček dle zásobování jídelny. Předem děkuji za odpověď a případné kroky, které budou vést k dodržování nočního klidu. Na závěr bych vás chtěl požádat i o dohled nad parkováním na cyklistické stezce. Cyklistická stezka je pro kola a neměla by sloužit jako odstavné parkoviště pro automobily. Řešení MP: Z obvodního oddělení Policie České republiky Ostrava-Mariánské Hory jsem obdržel oznámení týkající se problematiky spojené se zásobováním provozoven v ranních hodinách. Dále v podnětu občan poukazuje na stání vozidel na stezce pro cyklisty. V uvedené lokalitě došlo k posílení výkonu služby se zaměřením na dodržování příslušných právních předpisů. Možnosti a postupy městské policie byly rovněž projednány s vedoucím příslušného obvodního oddělení Policie České republiky.

6 Vraky vozidel a nárůst kriminality, O.-Zábřeh Doručeno: Řešení MP: Zaslaný podnět týkající se problematiky vraků vozidel a s tím spojeným nárůstem kriminality v Ostravě-Zábřehu byl předán místně příslušnému strážníkuokrskáři k dalšímu opatření. Tento kontaktoval pisatele, kterého seznámil s dosavadními možnostmi řešení předmětné záležitosti. Dále pisateli předal telefonní čísla, kde se může obrátit v případě páchání protiprávního jednání, aby tak ze strany Městské policie Ostrava mohla být zjednána náprava. Pisatel považoval projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval. Strážník-okrskář zůstává s dotyčným v kontaktu i nadále.

7 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava a O.Muglinov Doručeno: Řešení MP: Problematika volně pobíhajících psů na veřejném prostranství byla s pisatelkou osobně projednána dne vedoucím oblasti Moravská Ostrava a Přívoz.

8 Tento dotyčnou seznámil s možnostmi a postupy městské policie v dané záležitosti, kdy strážníci budou při dohledu na veřejný pořádek věnovat zvýšenou pozornost dodržování OZV č. 12/2005, kterou se stanoví pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují se prostory pro volné pobíhání psů na území statutárního města Ostravy. Pisatelka považovala projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadovala.

9 Jízda cyklistů po chodníku, Ostrava Doručeno: Dobrý den, Dnes ráno mne ohrozil na chodníku cyklista a ještě se rozčiloval, že jej omezuji. Pokud je mi známo, je chodník (kde není vyznačena stezka pro cyklisty) určen pro pěší. Navíc je chodník celkem úzký, jsou v něm sloupy veřejného osvětlení. S bezohlednou jízdou cyklistů se setkávám v poslední době čím dále častěji, dokonce i tam, kde jsou vyznačeny na vozovce stezky pro cyklisty. Asi to mají jednodušší, protože na chodníku cyklisté nemusí dodržovat předpisy pro provoz na pozemních komunikacích. Dle mého názoru je fenomén poslední doby a stále se rozšiřuje. Jako chodec budu muset chodit pouze po trávníku. Rád bych znal váš názor a případná opatření k řešení tohoto problému. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci neoprávněného užívání chodníků a stezky pro chodce ze strany cyklistů v centru Ostravy byl pisatel osobně kontaktován vedoucím příslušné oblasti. Dotyčný byl seznámen s možnostmi a způsobem řešení předmětné problematiky spočívajícím především v posílení výkonu služby se zaměřením na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Pisatel považoval osobní projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

10 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, v příloze posílám fotografie vozu, který pravidelně dlouhodobě parkuje mimo vyznačená parkovací místa na parkovišti v Porubě. Ostatní vozidla parkující na vyznačených místech pak mají velký problém odjet nebo naopak zajet na místo, neboť je tímto vozidlem zúžena přístupová cesta. Řešení MP: Pisatel byl ve věci podnětu týkajícího se stacionární dopravy na parkovišti v Ostravě-Porubě telefonicky kontaktován místně příslušným strážníkemokrskářem, který jej seznámil s přijatým opatřením. Zároveň byl informován, že jeho dokumentace přestupku řidiče motorového vozidla byla po kompletaci spisu postoupena příslušnému správnímu orgánu. Pisatel považoval projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

11 Narušování veřejného pořádku a stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Odpověď ředitele: V reakci na zaslaný podnět týkající se narušování veřejného pořádku v souvislosti s provozem restauračního zařízení a dále nedovoleného parkování motorových vozidel v blízkosti uvedené provozovny v Ostravě-Porubě, sděluji následující. V uvedené lokalitě došlo k posílení výkonu služby nejen ze strany příslušného strážníka-okrskáře, ale i ostatních strážníků oblasti, kteří se při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku věnují rovněž problematice popisované v podnětu. Zjištěná protiprávní jednání jsou pak řešena v souladu s platnou legislativou. V oblasti dopravy se strážníci podílejí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, přičemž kontrola dodržování povinností a pravidel provozu na pozemních komunikacích prioritně spadá do působnosti Policie ČR. V období od do bylo na ulici Hlavní třída strážníky řešeno 10 přestupků spáchaných konzumací alkoholických nápojů na veřejnosti v místě, kde je to OZV č. 2/2009 zakázáno a 19 přestupků spáchaných znečištěním veřejného prostranství. V oblasti dopravy to pak bylo více než 270 přestupků. Dne kontaktoval příslušný strážník-okrskář osobně zodpovědnou osobu restauračního zařízení, kterou seznámil s vyvstalou situací, přičemž ji upozornil na dodržování příslušných právních předpisů v souvislosti s provozem zařízení. Závěrem sděluji, že ze strany městské policie bude uvedeným problematikám věnována patřičná pozornost i nadále.

12 Stacionární doprava (parkování vozidel nad 2,5 t), O.-Poruba Doručeno: Dobra den, Chtel bych aby jste zareagovali na tento , byl jsem mestskou policii napominan za spatne parkovani ikdyz jsem nikomu nebranil v ceste.ale ze je tu obytna zona kde parkuji auta nad 2.5t a dokonce nad 3.5t asi nikoho nezajima a navic casto zabiraji i dve mista a s parkovanim zde je to bidne.prosim o nejake rychle reseni a treba i zasahu MP proti takovymto ridicum kteri nedodrzuji vyhlasku ohledne parkovani v obytne zone. Odpověď ředitele: Strážníci městské policie se v rámci výkonu služby rovněž podílí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu silničního provozu a to v rozsahu stanoveném zákonem. V uvedené lokalitě došlo k navýšení výkonu služby se zaměřením na popisovanou problematiku. V období od do strážníci zjistili v 6 případech porušení příslušného dopravního značení řidiči motorových vozidel. Parkování motorových vozidel s celkovou hmotností nad 3,5 tuny však nebylo zjištěno. V obytné zóně jsou vyznačená parkoviště osázena dopravním značením IP 11c Parkoviště podélné stání bez dodatkových tabulek. Tudíž zastavení a stání motorových vozidel o nejvyšší povolené hmotnosti převyšující 2500 kg zde není nijak omezeno. Dále uvádím, že parkoviště do 2,5 tuny celkové hmotnosti vozidla se nachází na Alšově náměstí a Hlavní třídě, kde jsou prováděny pravidelné kontroly zaměřené na dodržování příslušného dopravního značení a zjištěná protiprávní jednání jsou pak řešena dle platné legislativy. Ze strany městské policie bude problematice stacionární dopravy v uvedené lokalitě věnována patřičná pozornost i nadále.

13 Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Vážení, už to je více než rok, co jsem upozorňoval, že v centru Ostravy parkují vozidla na chodníku a v zákazu vjezdu všech vozidel. Bohužel situace se od té doby nezlepšila a auta zde pořád parkují. Někdy jsou vozidla postavena tak, že kolem nich nejde projít ani zleva a ani zprava. Volat městskou policii mi připadá zbytečné, protože se situace opakuje skoro denně a nedělal bych asi nic jiného než telefonoval. Navíc pokaždé chtějí Vaše iniciály. Připadá mi to, že já jsem ten, kdo tady porušuje předpisy. V tomto místě je zvýšený pohyb osob se zrakovým postižením, protože docházejí na různé akce či kurzy, nebo do sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých, které sídlí hned vedle. Takto zaparkované auto tvoří překážku v samostatném pohybu handicapovaných osob (a nejen jim), nemluvě o tom, že nevidomý může bílou holí vozidlo poškodit a ještě bude nucen uhradit vzniklou škodu. V platnosti jsou nějaké předpisy o provozu na pozemních komunikacích, které by měly platit pro všechny stejně. Řešení MP: Předmětný podnět týkající se neoprávněného parkování motorových vozidel v Ostravě-Moravské Ostravě byl předán příslušnému strážníku-okrskáři. Tento pisatele telefonicky kontaktoval a celou problematiku s ním projednal. Dotyčný byl seznámen s možnostmi a přijatým opatřením ze strany městské policie, které spočívá v posílení výkonu služby v lokalitě se zaměřením na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Pisatel považoval projednání celé věci za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

14 Problematika stacionární dopravy, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, Při včerejším průchodu přes MOaP nešlo si nevšimnout nezvykle intenzívní akce zaměřené na parkující vozidla, kdy těmto vozidlům byly nasazovány botičky. Snažíme se v širším kruhu tuto nárazovou akci pochopit, neboť na místech, kde došlo k osazování botiček bylo stání vozidel tolerováno (tolerováno znamená, že zde vozidla den co den stály a nic se nedělo). Považujeme to za značně nekonzistentní postup. V MOaP je dlouhodobě tolerováno či přehlíženo značné množství přestupků (předmětné špatné parkování v zákazu stání či zastavení, parkování v protisměru, parkování v křižovatce, parkování na chodnících, parkování na signálních pásech, parkování na vodících pásech, jízda v protisměru, odbočování do zákazu odbočení). Není to plýtváním prostředků za dopravní značení, když se jejich respektování nedaří v rozumné míře naplňovat? Myslíme si, že by bylo vhodnější každodenní činností řidiče směrovat k určité míře disciplíny a ohleduplnosti nebo vhodným způsobem upravit možnosti krátkodobého parkování. Každý asi vnímá, že nárazové akce k ničemu nevedou. V případě zájmu můžeme být konkrétnější. Píši to za chodce, nikoliv za ty, kteří byli touto akcí postižení. Řešení MP: Vedoucí oblasti Moravská Ostrava a Přívoz telefonicky kontaktoval dne pisatele podnětu, se kterým celou záležitost projednal. Dotyčný byl seznámen se způsobem řešení problematiky stacionární dopravy ze strany Městské policie Ostrava, které spočívá především v navýšení výkonu služby se zaměřením na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Pisatel považoval projednání celé věci za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

15 Volně pobíhající psi, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, žádám vás o vyřešení situace v parku. V uvedeném parku běhají psi na volno a obtěžují okolí. Již po několikáté se mi stalo, že mého psa i mě napadl pes, který byl na volno, i přesto, že jsem od nich byla 20 metrů. Upozorňovala jsem majitele psa, ale ten vůbec nereagoval. Nakonec jsem psa i sebe vždy nějak ubránila. Naposledy včera se opakovala situace, ale tentokráte přiběhli dva psi. Vzhledem k tomu, že v parku trávím dost času, nikdy jsem tu nepotkala policejní hlídku. Tyto situace se zejména stávají v odpoledních hodinách od 15 do 20 hod. Proto vás žádám o nápravu situace a zvýšení hlídek v parku v odpoledních hodinách. Jelikož tito psi mohou napadat i dětí hrající se v parku. Myslím si, že důležitější je veřejný pořádek v parku než kontrolovat parkovací automaty na parkovišti. Žádám Vás o vyjádření k této stížnosti a postupu nápravy. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající volně pobíhajících psů na veřejném prostranství v Ostravě-Porubě, sděluji následující. Strážníci městské policie Ostrava se v rámci zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku a plnění dalších úkolů dle příslušných právních norem rovněž zaměřují na dodržování OZV 12/2005, kterou se stanoví pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují se prostory pro volné pobíhání psů na území statutárního města Ostravy. S tímto úzce souvisí problematika znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, které je ze strany městské policie taktéž věnována patřičná pozornost. Zjištěná protiprávní jednání majitelů těchto psů jsou pak řešena v souladu s platnou legislativou. Avšak je třeba si uvědomit, že Ostrava je statutární město s velkou rozlohou a tedy není skutečně možné zajistit permanentní dohled nad dodržováním veřejného pořádku na každé ulici či náměstí. I z tohoto důvodu vítáme pomoc občanů, kteří svým oznámením přispívají k následnému zefektivnění výkonu služby. V období od do byla v místě prováděna zvýšená kontrolní činnost, přičemž strážníci řešili 7 přestupků spáchaných porušením výše uvedené vyhlášky města Ostravy. Na předmětnou problematiku se budou strážníci zaměřovat i nadále. V případě podezření na páchání protiprávního jednání se neváhejte obrátit na linku 156 nebo pracoviště městské policie IVC Martinovská, tel.:

16 Nerespektování dopravního značení, O.-Martinov Doručeno: Dobrý den, denně se potýkáme s problémy při vjezdu do našeho areálu i vjezdu do areálu Průmyslového areálu v Martinově. Situace v dopravě se před našimi areály komplikuje neukázněnými řidiči motorových vozidel, kteří nerespektují vodorovné a svislé značení a nechávají stát vozidla před a ve vjezdu do areálů. Velmi bychom uvítali Vaši pomoc při řešení této situace, nejkritičtější doba je ráno mezi 5.30 a 6.30 a odpoledne mezi a hodinou. Současně bychom byli rádi za pomoc s řidiči kamiónů, kteří nerespektují dopravní značení Zákaz vjezdu nákladních vozidel na naše parkoviště pro osobní vozidla před areálem, dlouhodobě tam nechávají odstavená vozidla a návěsy a tím značně komplikují dopravní situaci, jelikož zaměstnanci Mlékárny Kunín a Penam musí hledat parkovací místa v okolí. Řešení MP: Na základě podnětu týkajícího se parkování vozidel před a ve vjezdu do průmyslového areálu v Martinově, kde sídlí společnost Mlékárna Kunín a.s., byla v oblasti zvýšena pochůzková činnost za účelem zjištění situace a přijetí příslušných opatření. Po dobu zvýšeného výkonu služby bylo zjištěno několik přestupků, které byly řešeny v souladu se zákonem. Na místě však byly rovněž zjištěny nedostatky v dopravním značení, které nebylo realizováno dle schválené projektové dokumentace. Proto byl o této skutečnosti vyrozuměn správce areálu. Pisatel byl osobně kontaktován dne místně příslušným strážníkemokrskářem, který jej seznámil s přijatým opatřením a zjištěním z místa. Dne se uskutečnila další osobní schůzka, kdy pisatel konstatoval zlepšení stavu, čímž považoval projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď na podnět proto nepožadoval.

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Zákazové dopravní značky

Zákazové dopravní značky Podle 63 odst. 1 písm. c) zákona o silničním provozu svislé zákazové dopravní značky ukládají účastníku provozu na pozemních komunikacích zákazy nebo omezení. V České republice konkrétně existují následující

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11.

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11. M Ě S T S K Ý Ú Ř A D I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice Odbor správních činností silniční hospodářství Pracoviště P. Bezruče 4, 664 91 Ivančice Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax:

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

Návrh vyhlášky č.3/2003. Část I. Úvodní ustanovení

Návrh vyhlášky č.3/2003. Část I. Úvodní ustanovení 1 Návrh vyhlášky č.3/2003 o odtahování vozidel, odstraňování autovraků a stání vozidel na území obce Dymokury. Část I. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo obce Dymokury schválilo dne 24.listopadu

Více

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů:

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Mezi povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích ( 4) patří mimo jiné c) řídit

Více

Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě. Město Český Brod. Závěrečná zpráva

Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě. Město Český Brod. Závěrečná zpráva Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě Město Český Brod Závěrečná zpráva HaskoningDHV Czech Republic, spol. s r.o. září 2018 Obsah ÚVODNÍ KAPITOLA... 3 1.1 DŮVODY

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Cyklista na stezce pro cyklisty

Cyklista na stezce pro cyklisty Cyklista na stezce pro cyklisty Značka přikazuje užít v daném směru takto označeného pruhu nebo stezky. Pruhu nebo stezky smí užít i: osoba vedoucí jízdní kolo osoba pohybující se na kolečkových bruslích

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

ÚPRAVY VODOROVNÉHO A SVISLÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ NA CYKLOSTEZKÁCH, PŘEROV ODDŮVODNĚNÍ NAVRHOVANÝCH ÚPRAV

ÚPRAVY VODOROVNÉHO A SVISLÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ NA CYKLOSTEZKÁCH, PŘEROV ODDŮVODNĚNÍ NAVRHOVANÝCH ÚPRAV ÚPRAVY VODOROVNÉHO A SVISLÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ NA CYKLOSTEZKÁCH, PŘEROV ODDŮVODNĚNÍ NAVRHOVANÝCH ÚPRAV červenec 2016 Na podkladě dokumentace Úpravy vodorovného a svislého dopravního značení na cyklostezkách,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná Systém ASPI - stav k 9.11.2014 do částky 101/2014 Sb. a 31/2014 Sb.m.s. 5/2011 - o čistotě a veřejném pořádku - poslední stav textu Změna: 13/2011 5/2011 Obecně závazná vyhláška Statutárního města Karviná

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka Zápis z jednání dopravní komise konané dne 05.10.2016 na MÚ v Žatci Přítomni: členové: tajemník komise: hosté: ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka Kopřivová Špička, Dobruský, Solar

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Dopravní značky 10. část

Dopravní značky 10. část Dopravní značky 10. část SPECIÁLNÍ OZNAČENÍ VOZIDEL A OSOB (1) Speciální označení vozidel jsou a) "Označení vozidla přepravujícího osobu těžce postiženou nebo těžce pohybově postiženou" (č. O 1), O1 67

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2017

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2017 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2017 Stacionární doprava, parkování vozidel nad 2,5 t, O.-Poruba Znečišťování VP psími exkrementy, O.-Jih Parkování na místech určených pro veřejnou zeleň, O.-Poruba

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů.

06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů. 06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů. 06050289 Do úseku pozemní komunikace označeného vyobrazenou

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, Třinec

MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, Třinec MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, 739 61 Třinec ČÍSLO JEDN.: SPIS. ZN.: MMT/10583/2019/Do/Ba VYŘIZUJE: Ing. Lada Bartošová TELEFON: 558 306 296 E-MAIL: epodatelna@trinecko.cz DATUM:

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3410/2016 Č.J.: MeDO-22574/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA návrh opatření obecné povahy návrh stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA návrh opatření obecné povahy návrh stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0103386/2019/HA 5400/OD/MMB/0346186/2018/12 Martin Handl, DiS.

Více

1) [2 b.] Je cyklista řidičem se všemi právy a povinnostmi účastníka provozu na pozemních komunikacích?

1) [2 b.] Je cyklista řidičem se všemi právy a povinnostmi účastníka provozu na pozemních komunikacích? C_E-28082006-114430-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C+E 1 z 7 1) [2 b.] Je cyklista řidičem se všemi právy a povinnostmi účastníka provozu na pozemních komunikacích? a) Ne. b) Ano. 2) [2 b.] Řidič nesmí

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 11852/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 18.03.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-8959/2016 Č.J.: MeDO-59063/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha *MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha 7 170 34 Č. j. MV- 42202-2/OBP-2017 Praha 28. března 2017 Počet listů: Přílohy: /

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-5480/2016 Č.J.: MeDO-31498/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3680/2016 Č.J.: MeDO-20502/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc leden Celkem bylo řešeno 7 případů

Více

60a Užívání osobního přepravníku

60a Užívání osobního přepravníku 60a Užívání osobního přepravníku (1) Na osobním přepravníku se samovyvažovacím zařízením nebo obdobném technickém zařízení (dále jen osobní přepravník ) se lze na chodníku, stezce pro chodce, stezce pro

Více

Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004

Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004 MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004 kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A. Oznámení o návrhu opatření obecné povahy a výzva

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A. Oznámení o návrhu opatření obecné povahy a výzva MĚSTSKÝ ÚŘAD SLAVKOV U BRNA Odbor správních činností a živnostenského úřadu oddělení dopravně správních agend Palackého náměstí 65, 684 01 Slavkov u Brna VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: ČJ.: SC/55720-17/ 15454-2017/PIL

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 k zabezpečení čistoty a veřejného pořádku na území města Karviné Schváleno: 26.04.2011 Účinnost: 11.05.2011 Zpracovatel: Kancelář tajemníka Zastupitelstvo

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.)

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.) ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ Novinky a změny k 20. 2. 2016 (zákon č. 48/2016 Sb.) Co se mění? Zákonem č. 48/2016 Sb. je novelizován zákon o provozu na pozemních komunikacích (č. 361/2000 Sb.). Podstata úprav Hlavní

Více

Změna zákona o silničním provozu č. 361/2000 Sb., s účinností od 1.8.2011

Změna zákona o silničním provozu č. 361/2000 Sb., s účinností od 1.8.2011 Změna zákona o silničním provozu č. 361/2000 Sb., s účinností od 1.8.2011 v 2 se doplňuje písmeno mm), které zní: mm) kolonou vozidel se rozumí souvislý proud více vozidel, u kterého nelze předjíždět každé

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017

ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017 str. 1 / 5 Dopravní komise ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne 13.12.2017 č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017 Přítomni: Omluveni: Hosté: Zapisovatel: viz prezenční listina P. Pirkl, Dis.,

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

Obsah. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu)

Obsah. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) Obsah Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) ČÁST PRVNÍ Zákon o provozu na pozemních komunikacích 7 HLAVA I Úvodní ustanovení

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor dopravy a silničního hospodářství Jeremenkova 40a, Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor dopravy a silničního hospodářství Jeremenkova 40a, Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor dopravy a silničního hospodářství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Sp.Zn.: KÚOK/41732/2013/ODSH-SH/490 Č.j.: KUOK 2093/2014 Vyřizuje: Jitka Macháčková tel.: 585 508

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0180809/2019/HA 5400/OD/MMB/0346186/2018/16 Martin Handl, DiS.

Více

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA.

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA. MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města Ostravy - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva města

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Ing. Eva Zavadilová Znojmo 1. listopadu 2011 Tel.: 515 216 438 Fax: 515 216 441 E-mail: Eva.Zavadilova@arm.muznojmo.cz

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

13.7.2011 novela z. č. z. 361/2000 č. Sb., 361/2000 Sb., o provozu o na pozemn ích komunikacích účinnost od 1. 8. ost 2011 od 1. 8.

13.7.2011 novela z. č. z. 361/2000 č. Sb., 361/2000 Sb., o provozu o na pozemn ích komunikacích účinnost od 1. 8. ost 2011 od 1. 8. novela z. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích účinnost od 1. 8. 2011 Hlavní změny Povinnost řidiče mít na sobě reflexní vestu. Povinnost řidiče mot. vozidla zajet k zařízení technické

Více

Připravované legislativní změny v oblasti provozu cyklistů. Ing. Josef Pokorný ředitel odboru provozu silničních vozidel MD

Připravované legislativní změny v oblasti provozu cyklistů. Ing. Josef Pokorný ředitel odboru provozu silničních vozidel MD Připravované legislativní změny v oblasti provozu cyklistů Ing. Josef Pokorný ředitel odboru provozu silničních vozidel MD Úvod Cíl prezentace seznámení s aktuálním stavem přípravy novely zákona o silničním

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016 Volný pohyb psů, O.-Jih Stacionární doprava parkování na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Parkování motorových vozidel

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 část 3 - Dopravní značky,světelné signály, dopravní zařízení

500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 část 3 - Dopravní značky,světelné signály, dopravní zařízení 500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 301. Tato značka zakazuje: + a) Vjezd vozidel, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje vyznačenou mez. b) Vjezd šestinápravovým

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 28.2.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc únor Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. opatření obecné povahy. stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. opatření obecné povahy. stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci MAGISTRÁT MĚSTA PLZNĚ Odbor dopravy Škroupova 5, 306 32 P L Z E Ň SPISOVÁ ZN.: SZ MMP/106631/16 Č.J.: MMP/214676/16 V PLZNI DNE: 7.9.2016 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy

Více

Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne od 18:00 hodin v budově čp. 61, Družstevní ulice v Písku

Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne od 18:00 hodin v budově čp. 61, Družstevní ulice v Písku Osadní výbor Hradiště V Písku dne 23.01.2018 Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne 23. 01. 2018 od 18:00 hodin v budově čp. 61, Družstevní ulice v Písku Přítomni Ing. Bártíková, Ing. Burešová,

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

Dopravní situace v Dukelské ulici v Braškově.

Dopravní situace v Dukelské ulici v Braškově. Dopravní situace v Dukelské ulici v Braškově. 1. část Zhodnocení současného stavu Obecný popis Ulice Dukelská je silnicí III. třídy ve správě Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. Provoz

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

TP 179 NAVRHOVÁNÍ KOMUNIKACÍ PRO CYKLISTY

TP 179 NAVRHOVÁNÍ KOMUNIKACÍ PRO CYKLISTY TP 179 NAVRHOVÁNÍ KOMUNIKACÍ PRO CYKLISTY ING. LUDĚK BARTOŠ, EDIP s.r.o., www.edip.cz, E-MAIL: bartos@edip.cz; 1 ÚVOD Cyklistická doprava je nedílnou součástí dopravního systému. Posledních několik let

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3680/2016 Č.J.: MeDO-20504/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

Petice za vyřešení nepříznivé dopravní situace v obci Svinaře

Petice za vyřešení nepříznivé dopravní situace v obci Svinaře Petice za Dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. O právu petičním Středočeský kraj, Krajský úřad Zborovská 11, 150 21, Praha 5 My, níže podepsaní občané, žádáme Krajský úřad

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Směrnice č.: 93 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil:

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-9482/2016 Č.J.: MeDO-58727/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Předkládá: Miloš Fuchs DiS,vrchní strážník Dne 12.února 2013 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE ZA ROK

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE v Novém Jičíně dne 5.4.2013 Zpráva o činnosti Městské policie Nový Jičín za 1.čtvrtletí roku 2013 Předkládá PhDr.Jaroslav Dvořák starosta města Zpracoval: Ing.René Škoda

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L O V O S I C E odbor dopravy a silničního hospodářství

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L O V O S I C E odbor dopravy a silničního hospodářství M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L O V O S I C E odbor dopravy a silničního hospodářství Spisová zn.: MULO 43681/2016 Č. J.: ODSH 5477/2016 Vyřizuje:: Tel./fax: Vladimír Krupička 416 571 256 Mobil: E-mail: vladimir.krupicka@meulovo.cz

Více

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít:

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít: 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a účelových komunikacích. c) Na všech

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy Č.j.: MUVS-S 329/2014/OÚPSŘ-280.4/Mar-7 Vsetín 16.6.2014 Oprávněná úřední osoba: Bc. Mareček Libor VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013 o pravidlech pohybu psů a jiných zvířat na veřejných prostranstvích ze dne 14. 3. 2013 účinnost ode dne 30. 3. 2013 (některá ustanovení

Více

DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ

DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ PĚŠÍ ZÓNA NA KARLOVĚ VE MĚSTĚ BENEŠOV OBSAH PD : 1. Textová část: Technická zpráva 2. Výkresová část: Katastrální situace Situace Návrh svislého dopravního značení 3. Rozpočtová

Více

odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo N Á V R H OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ MÍSTNÍ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍ KOMUNIKACI

odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo N Á V R H OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ MÍSTNÍ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍ KOMUNIKACI Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo SPIS. ZN.: SMUZN 4547/2013 DOP/Zi Č.J.: MUZN 29596/2013 VYŘIZUJE: Bc. Ivana ZÍTKOVÁ TEL.: 515 216 440 E-MAIL: ivana.zitkova@muznojmo.cz

Více

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí Příloha č. 3 Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí 3.1. Výstražné dopravní značky (v závorkách je uvedeno staré označení dopravního značení) "Zatáčka

Více