Konstrukce nákladních vozidel vyžaduje náhled do budoucnosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Konstrukce nákladních vozidel vyžaduje náhled do budoucnosti"

Transkript

1 Tiskové informace Konstrukce nákladních vozidel vyžaduje náhled do budoucnosti Proces vývoje nového nákladního vozidla začíná mnoho let před jeho uvedením na trh. Během této doby se může mnohé změnit, což vyžaduje náhled do budoucnosti, aby byla vytvořena konstrukce, která je při svém uvedení nejen aktuální, ale může být považována i za inovativní. Na novém vozidle Volvo FH jsme začali pracovat už v roce 2006," říká ředitel designu společnosti Volvo Trucks Rikard Orell. V té době o iphonu nikdo ještě ani neslyšel. Když však byl model v roce 2012 představen, byly chytré telefony běžnou součástí života a nástrojem používaným v mnoha firmách. Musíme být schopni předvídat vývoj technologií." Důležitou částí procesu vývoje je důkladné vytěžení vědomostí přímo i nepřímo spojených s předmětem vývoje (business intelligence). To umožňuje předvídat, jak a kam se společnost vyvine v příštích pěti, deseti či patnácti letech. Tato vývojová fáze zahrnuje vše počínaje průzkumem mezi řidiči až po výzkum trendů v technice i kultuře. V dopravním průmyslu jsou produkční cykly delší než v ostatních průmyslových oborech. Protože jsme na špičce svého oboru, máme velkou odpovědnost za ovlivňování vývoje tak, aby postupoval směrem k udržitelnosti," řekl Rikard Orell. Před rokem provedla společnost Volvo největší představení novinek ve svém oboru. V průběhu necelého roku bylo uvedeno šest nových modelů nákladních vozidel. Všechny mají tři společné znaky: ocelové logo, které má nyní více dominantní pozici hned pod čelním oknem, rozměrnější mřížku chladiče se vzorem včelí plástve a světlomety tvarované do V. Největší výzvou pro designérský tým však bylo vyjádřit rozdíly mezi jednotlivými modely. Naše nová řada nákladních vozidel je jako jakákoliv jiná rodina. Skládá se z individualit, každé se svými vlastními osobními rysy. A právě v těchto odlišnostech spočívá skutečná síla řady. Pro nás to znamenalo vytvořit pro každý model unikátní

2 osobitost, která odpovídá jeho účelu, použití a pracovnímu prostředí," řekl Rikard Orell. Vhodná konstrukce Při vývoji nové řady nákladních vozidel se kladl značný důraz na to, aby na každém modelu bylo znatelně viditelné jeho specifické pracovní prostředí. V této části procesu vývoje byly důležitým nástrojem inspirativní obrázky. Je to tradiční technika vývoje, která nám pomáhá zachytit podstatu toho, co chceme vyjádřit," řekl šéf designu exteriéru společnosti Volvo Trucks Asok George. To je v našem oboru zvlášť důležité, protože my vytváříme komplexní produkt, který je často zároveň pracovištěm i domovem. Musíme uvážit technické i legislativní požadavky a také překonat požadavky zákazníků. Je to nesnadný úkol, ale protože designéři myslí vizuálně, používáme ke stimulaci našeho tvůrčího procesu inspirativní obrázky. Požadovaný výraz a osobitost každého z nových modelů byly v procesu vývoje reprezentovány několika obrázky. Pro vlajkovou loď Volvo FH16 bylo na jednom z obrázků stádo divokých koní. Volvo FH16 je nejvýkonnější sériově vyráběné nákladní vozidlo na světě, a proto by mělo přirozeně vyjadřovat sílu; zároveň však nechceme, aby vypadalo agresivně. Svou sílu musí vyjadřovat uhlazenějším způsobem. Půvab divokých koní je tu velkou inspirací - ti svou sílu a svobodu vyjadřují elegantně," říká Asok George. Inspirativní soubor pro nový model Volvo FMX se skládal z kombinace obrázků drsného prostředí a udržitelných materiálů. Konečným výsledkem je nákladní automobil, který je robustní zvenku i uvnitř. Osobnost nového modelu Volvo FMX dobře vyjadřuje obrázek Jamese Bonda. Agent 007 vypadá dobře ve smokingu, ale je stejně atraktivní i poté, co absolvuje boj. To samé platí i pro nový model Volvo FMX: musí vypadat cool i poté, co vytrpí řadu tvrdých úderů," vysvětlil Asok George. Další aspekt práce spočívá v pochopení a začlenění legislativních požadavků do procesu vývoje, což má také mnoho společného s funkčností nákladního vozu. Rozměrná mřížka chladiče u nových nákladních vozidel Volvo budí dojem, že má svůj účel. Její design propůjčuje novým nákladním vozidlům jasný znak rodinné identity, ale především tak byla vytvořena proto, že limity Euro 6 vyžadují, aby do motoru přicházelo víc vzduchu. Takže skutečnost, že jsou naše nákladní automobily ohleduplnější k životnímu prostředí, formovala i ducha návrhu," říká Asok George.

3 Od nákresu k hotovému výrobku Když byla definována jasná vize pro celou řadu, stala se dalším úkolem realizace každého modelu, kdy bylo nutné uvážit všechny technické požadavky a potřeby výroby, aniž by byla porušena originální vize. S nákresy naší nové modelové řady jsme začali v roce 2006, přičemž se na našich silnicích budou objevovat ještě mnoho let. To klade velké nároky na naší schopnost vizuálně vyjádřit budoucnost. Takže design spočívá v kreativitě a také v dovedení žádoucí budoucnosti do reality. Je to metodická dovednost založená na znalosti a porozumění našim zákazníkům i širší komunitě," říká Rikard Orell. 21. října 2014 Popisky: T2014_0461: Designérský tým společnosti Volvo Trucks používá nejmodernější technologie včetně tohoto frézovacího stroje. Dnes může být model nákladního vozidla v plném měřítku vytvořen během několika hodin, zatímco dříve tato práce trvala několik týdnů. Místo toho mohou modeláři strávit delší čas prací na detailech modelu. T2014_0456: V designérském studiu se samozřejmě stále používají i tradiční metody, jako například ruční náčrty. T2014_0455: S využitím pokročilé 3D vizualizace nákladního vozidla lze vidět nové modely tak, jak budou vypadat ve svém přirozeném prostředí už ve stadiu návrhu. T2014_0454: Designérská práce je proces, který probíhá v několika různých fázích. Podívejte se například, jak se konstrukce volantu vyvíjela od nákresu k hliněnému modelu a konečně k hotovému výrobku. T2014_0453: Mike MacIsaac pracuje jako modelář už 40 let:

4 Naše řemeslo bude vždy potřebné. Něco může digitálně na obrazovce vypadat perfektně, ale když to pak vidíte ve skutečnosti, nejsou často reálné proporce to pravé. Když k tomu dojde, musíme udělat například takové úpravy, aby nákladní vozidlo dobře sedělo na silnici." T2014_0462: Nalezli jsme způsob, jak mohou nová technika a tradiční řemeslo nejen koexistovat, ale dokonce se vzájemně posilovat," říká Mike MacIsaac. Poté, co jsem vymodeloval fyzický model, digitálně ho naskenuji a tak vytvořím nová 3D data." T2014_0459: V designérském studiu společnosti Volvo Trucks se vytvářejí hliněné modely celé nové řady nákladních vozidel v plném měřítku. T2014_0460: Designérský tým společnosti Volvo Trucks pracuje i s modely v polovičním a čtvrtinovém měřítku. T2014_0458: Většina designérské práce ve studiu společnosti Volvo Trucks se nyní provádí s digitálními nástroji. T2012_1246: V dopravním průmyslu jsou produkční cykly delší než v ostatních odvětvích průmyslu. To platí zejména pro nákladní vozidla. Proto musíme uvažovat dlouhodobou perspektivu pro potřeby a požadavky společnosti, abychom tvořili vozidla pro budoucnost," říká ředitel konstrukce společnosti Volvo Trucks Rikard Orell. T2012_1953: Asok George je šéfem designu exteriéru společnosti Volvo Trucks. T2014_0457:

5 Designérský tým společnosti Volvo Trucks při vývoji nových vozidel hodně pracuje s inspirativními obrázky. Je to tradiční designérská technika, která pomáhá zachytit podstatu toho, co se navrhuje. Zvlášť důležitá je při navrhování nákladních vozidel, protože nákladní vozidlo je velmi komplexní výrobek. YouTube: Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte prosím: Markéta Slováčková, Manager Marketing Communications & PR, Volvo Group Czech Republic s.r.o Telefon Mobil: marketa.slovackova@volvo.com Profesionální videa doplňující tuto tiskovou zprávu a další zajímavý obsah najdete na stránce Obrazové a filmové materiály pro tisk jsou k dispozici v galerii fotografií a videí společnosti Volvo Trucks na adrese Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky je mnoho modelů pro střední i vysoké zatížení. Zákazníci mohou využít globální sítě čítající 2100 prodejen a servisních dílen sídlících ve více než 140 zemích. Nákladní vozy Volvo se vyrábějí v 14 zemích na světě. V roce 2013 se po celém světě prodalo více než nákladních vozů Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním ze špičkových výrobců nákladních vozů, autobusů, stavebního zařízení a námořních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje řešení pro financování a servis. Stěžejními hodnotami uznávanými společností Volvo jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.

Společnost Volvo Trucks na veletrhu Bauma 2016 představuje nové výhody stavebních vozidel Volvo

Společnost Volvo Trucks na veletrhu Bauma 2016 představuje nové výhody stavebních vozidel Volvo Tiskové informace Společnost Volvo Trucks na veletrhu Bauma 2016 představuje nové výhody stavebních vozidel Volvo Na veletrhu Bauma 2016 (11.-17.4.), který je největší akcí svého druhu v odvětví stavebnictví,

Více

Tvrdší konkurence vyžaduje inovace ve výrobě

Tvrdší konkurence vyžaduje inovace ve výrobě Tiskové informace Tvrdší konkurence vyžaduje inovace ve výrobě Doba implementace od návrhu k hotovému produktu se stále zkracuje a úloha spotřebitele v procesu vývoje produktu je čím dál tím zřetelnější.

Více

Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 %

Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 % Tiskové informace Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 % Náklady na palivo lze u návěsové soupravy při správném nastavení geometrie náprav a při použití

Více

NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU

NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU Osobitý design předních světlometů... významu modelu OCTAVIA pro automobilku, ať už se jedná o normální O verzi nebo sportovně laděné RS, hovoří v první řadě prodejní

Více

Odpovědnost za životní prostředí je pro dopravní firmy stále důležitější

Odpovědnost za životní prostředí je pro dopravní firmy stále důležitější Tiskové informace Odpovědnost za životní prostředí je pro dopravní firmy stále důležitější Pro dopravní firmy je čím dál tím důležitější prokázat, že chtějí a také dokáží brát svou odpovědnost za životní

Více

Prodloužená souprava pro svážení dřeva úspěšně prošla zkouškami

Prodloužená souprava pro svážení dřeva úspěšně prošla zkouškami Tiskové informace Prodloužená souprava pro svážení dřeva úspěšně prošla zkouškami Projekt One More Pile probíhá v severním Švédsku už dva roky. Cílem tohoto projektu je objevit způsoby racionalizace svozu

Více

Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou

Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou Osobitý design předních světlometů vozu ŠKODA OCTAVIA je jen začátkem. Nejúspěšnější model značky i nadále nastavuje měřítka v oblastech konektivity, bezpečnosti

Více

SPŠ polytechnická COP Zlín Obor Zpracování plastů, pryže a usní STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST OBOR SOČ : PRŮMYSLOVÝ DESIGN

SPŠ polytechnická COP Zlín Obor Zpracování plastů, pryže a usní STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST OBOR SOČ : PRŮMYSLOVÝ DESIGN SPŠ polytechnická COP Zlín Obor Zpracování plastů, pryže a usní STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST OBOR SOČ : PRŮMYSLOVÝ DESIGN Designová studie sportovního automobilu Patriot Rostislav Zapletal, Martin Mikel

Více

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Profil společnosti Jsme Conteg Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Od svého založení v roce 1998 se CONTEG, ryze česká společnost, neustále rozvíjela a rostla. Dnes patříme mezi přední

Více

V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART

V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART II. pololetí Školení zákazníků V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART Paralelní diagnostika osciloskop Brzdové systémy Brzdy přívěsů Elektronicky řízené systémy Motory, common-rail

Více

Data nový pohon automobilového průmyslu

Data nový pohon automobilového průmyslu Data nový pohon automobilového průmyslu Nik Černomorský, ředitel týmu poradenství v oblasti rizik společnosti Deloitte Listopad 2017 Chytrý telefon na kolech Oproti chytrým telefonům, které se již staly

Více

Úvodní slovo. Podle odbytu ve 170ti zemích celého světa je společnost Hankook Tire řazena na sedmé místo v globálním žebříčku příjmů z prodeje.

Úvodní slovo. Podle odbytu ve 170ti zemích celého světa je společnost Hankook Tire řazena na sedmé místo v globálním žebříčku příjmů z prodeje. Úvodní slovo Hankook Tire je jedním z největších a nejrychleji se vyvíjejících výrobců pneumatik na světě. Zaměřuje se na výrobu radiálních pneumatik pro osobní auta, malá i velká nákladní auta a autobusy.

Více

Postup tvorby. Poznání potřeb klienta

Postup tvorby. Poznání potřeb klienta Design Interiérový design Součástí divize dřevovýroby společnosti ROmiLL je i designové studio za měřené na interiérový a produktový design. Dbáme na všechny potřebné aspekty, jež vedou ke spokojenému

Více

interiérové dveře a zárubně

interiérové dveře a zárubně interiérové dveře a zárubně Mezi největší přednosti dveří tohoto slavného italského výrobce patří specifický design, krásný povrch a vysoká kvalita zpracování i použitých materiálů. Dveře Ghizzi&Benatti

Více

Smart systémy v dopravě. Jiří Stich, člen výkonného výboru CSCC

Smart systémy v dopravě. Jiří Stich, člen výkonného výboru CSCC Smart systémy v dopravě Jiří Stich, člen výkonného výboru CSCC Stávající členové CSCC Vznik a poslání klastru CSCC byl založen 15.12.2015 Zakládající členové Atos IT Solutions and Services, Česká Spořitelna,

Více

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY Naše firma je členem skupiny MANN+HUMMEL koncernu, který je světovým lídrem v oblasti technologie filtrace. Naše filtry se prodávají od roku 1982 a během této doby si získaly důvěru

Více

Řízení 1 & Efektivní komunikace Jaroslav Jíra Category management GfK Praha Category management Jaroslav Jíra 2 Globální pohled Proč jsou silné silné? 3 Silné jsou výsledkem systematické práce respektující

Více

EUROPART CZ. Školení pro zákazníky 2015 - II. pololetí. V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů

EUROPART CZ. Školení pro zákazníky 2015 - II. pololetí. V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů Školení pro zákazníky 2015 - II. pololetí V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů Slovo úvodem... Vážení zákazníci společnosti EUROPART, také v roce 2015

Více

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group PERFECT CAR INTERIOR Novem Firemní prezentace PERFECT CAR INTERIOR 1) Vize Strategie Hodnoty Fakta a data Zákazníci a reference Rozsah služeb Kariéra Náš závazek Strana 2 Vize Strategie Hodnoty VIZE We

Více

HI-TECH MEDIA SOLUTIONS PROVIDER

HI-TECH MEDIA SOLUTIONS PROVIDER HI-TECH MEDIA SOLUTIONS PROVIDER HI-TECH MEDIA SOLUTIONS PROVIDER STAND-BY Europe představuje: VELKOFORMÁTOVÉ LED OBRAZOVKY MULTIMEDIÁLNÍ LCD KIOSKY VELKOFORMÁTOVÉ LED OBRAZOVKY BUDOUCNOST VENKOVNÍ REKLAMY

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

BMW Group Česká republika

BMW Group Česká republika pro Média Group Česká Dr. Josef Reiter Generální ředitel, Group Česká Group Group je se značkami, MINI a Rolls-Royce jedním z nejúspěšnějších výrobců automobilů a motocyklů na světě. Je globální společností

Více

Světlo je důvěra Orginál nenahradíš Světlo je OSRAM

Světlo je důvěra Orginál nenahradíš Světlo je OSRAM www.osram.com/trust Světlo je důvěra Orginál nenahradíš Světlo je OSRAM Přehled výbojek OSRAM XENARC OSRAM XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED produktová řada 66140XNB 1) D1S 2) 4052899047068 85 35 PK32d-2

Více

Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování

Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování Šimon Kovář Katedra textilních a jednoúčelových strojů Zkuste definovat pojem životní cyklus výrobku? Životní Cyklus Výrobku Životní cyklus

Více

VTCz/MW

VTCz/MW Naše značka Přímá telefonní linka Datum VTCz/MW 271 021 307 07.03.2016 Věc: Stanovisko výrobce VOLVO Truck Corporation, Švédsko k výbavě vozidla ochranným krytům hlavních světlometů Jako autorizovaný zástupce

Více

V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART

V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART I. pololetí Školení zákazníků V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART Paralelní diagnostika osciloskop Brzdové systémy Brzdy přívěsů Elektronicky řízené systémy Motory, common-rail

Více

Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa

Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 Postbus 90065 5600 PT Eindhoven Tel : +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com Robustní, výkonná, hospodárná a vyvinutá

Více

Konstantin Schmidt, manager prodeje. Pro všechny, kteří chtějí překonávat hranice i v práci. Kufry ZARGES dokonalá prezentace elegance a robustnosti

Konstantin Schmidt, manager prodeje. Pro všechny, kteří chtějí překonávat hranice i v práci. Kufry ZARGES dokonalá prezentace elegance a robustnosti Konstantin Schmidt, manager prodeje Pro všechny, kteří chtějí překonávat hranice i v práci. Kufry ZARGES dokonalá prezentace elegance a robustnosti Tak legendární. Tak elegantní. Nové kufry ZARGES. Chcete

Více

Tradice. Motory TEDOM

Tradice. Motory TEDOM motory Tradice Historie výroby motorů TEDOM navazuje na bohatou tradici výroby automobilů v Libereckém kraji, která se datuje již od roku 1906. V roce 1953 pak byla založena společnost LIAZ - Liberecké

Více

Nová ŠkodaRoomster UŽÍVEJTE SI NOVÉ PERSPEKTIVY SIMPLY CLEVER

Nová ŠkodaRoomster UŽÍVEJTE SI NOVÉ PERSPEKTIVY SIMPLY CLEVER Nová ŠkodaRoomster UŽÍVEJTE SI NOVÉ PERSPEKTIVY SIMPLY CLEVER JINÝ POHLED NA DESIGN Vpředu kokpit, vzadu obývací pokoj. Bylo to neobvyklé zadání, které přineslo řadu neobvyklých otázek: Může být takový

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

NIVEKO, bazény pro náročné

NIVEKO, bazény pro náročné NIVEKO, bazény pro náročné Udělejte první krok ke svému novému bazénu Šimon Janča jr. CEO / jednatel Bazén si nepořizujete každý den. Proto si dáváme záležet, aby byl perfektní. Naším cílem je najít takovou

Více

Dřevostavby Domesi jsou jedinečnou kombinací architektury, designu, energetické úspornosti a moderní stavební technologie

Dřevostavby Domesi jsou jedinečnou kombinací architektury, designu, energetické úspornosti a moderní stavební technologie Dřevostavby Domesi jsou jedinečnou kombinací architektury, designu, energetické úspornosti a moderní stavební technologie Novinky 2009: V roce 2009 jsme se Vám rozhodli nabídnout služby a produkt s ještě

Více

Designová otopná tělesa. Harmonie pohodlí a tvarů

Designová otopná tělesa. Harmonie pohodlí a tvarů Designová otopná tělesa Harmonie pohodlí a tvarů Teplo nebo design design nebo teplo? Teplo a design design a teplo! I teplo může mít svůj tvar Čím blíže se technická zařízení nacházejí k člověku, tím

Více

FORD MOTOR COMPANY PŘEDSTAVUJE

FORD MOTOR COMPANY PŘEDSTAVUJE FORD MOTOR COMPANY PŘEDSTAVUJE Vignale. Založeno 1948 Alfredo Vignale, uznávaný italský automobilový designér, založil svoji firmu na výrobu karoserií v roce 1948 v italském Turíně. Činnost firmy byla

Více

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013 automobily Jméno: Tomáš Smejkal Datum: 8.2 2013 Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě. Je pojmenován podle automobilového závodníka Pierra Veyrona, který v roce 1939

Více

RÝDL SNUBNÍ PRSTENY RYTINY DO PRSTENU

RÝDL SNUBNÍ PRSTENY RYTINY DO PRSTENU SNUBNÍ PRSTENY RÝDL Vyberte se originální snubní prsteny pro Váš budoucí společný život! RYTINY DO PRSTENU Rytiny do našich prstenů provádíme zdarma. Můžete vybírat z těchto fontů a znaků: Jsme specialisté

Více

Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla

Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla NOVINKA! Akumulátory Bosch S3 - S4 - S5 Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla Správný akumulátor Bosch pro všechna vozidla S5: zdroj energie pro vozidla vyšší třídy S4: energie

Více

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL VÁNOČNÍ BALENÍ case study společnosti LOGIK, s.r.o.

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL VÁNOČNÍ BALENÍ case study společnosti LOGIK, s.r.o. SCHWARZKOPF PROFESSIONAL VÁNOČNÍ BALENÍ 2015 case study společnosti LOGIK, s.r.o. OBSAH CHTĚJTE VÍC OD SVÉ TISKÁRNY KOMUNIKACE 4 ŘEŠENÍ 8 PRÉMIOVÝ VZHLED 12 DŮRAZ NA EFEKTIVITU 14 DESIGN NEJEN POUTAVÝ,

Více

řešení tiskoviny Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. II. DTP Označení materiálu (přílohy):

řešení tiskoviny Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. II. DTP Označení materiálu (přílohy): Číslo projektu: Název projektu: Subjekt: Označení materiálu (přílohy): Autor: Markéta Březinová Datum vytvoření: prosinec 2014 Třída (ročník): PG 3. Předmět: Polygrafie v praxi CZ.1.07/1.1.24/02.0118 Polygrafie

Více

ZAVÁDĚNÍ ERGONOMICKÉHO SOFTWARU TECHNOMATIX JACK NA PRACOVIŠTĚ OPD

ZAVÁDĚNÍ ERGONOMICKÉHO SOFTWARU TECHNOMATIX JACK NA PRACOVIŠTĚ OPD STUDIJNÍ OBOR PRŮMYSLOVÝ DESIGN ZAVÁDĚNÍ ERGONOMICKÉHO SOFTWARU TECHNOMATIX JACK NA PRACOVIŠTĚ OPD Ukázky diplomových prací Dopravní technika Dana Rubínová Odbor průmyslového designu B2/ 214 tel.: +420

Více

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Historické milníky 1895 založení továrny Laurin&Klement (výroba jízdních kol) 1905 výroba prvního automobilu

Více

Display Technology for your Industry

Display Technology for your Industry O nás Display Technology for your Industry Zobrazovací technologie pro Váš průmysl SemsoTec Group vytvoří ve Vaší společnosti kompletní výrobní řetězce pro Infotainment-Displeje a řídící jednotky od prototypů

Více

Výzkum aktuálních trendů HR marketingu v České republice. Brand / Business / Design

Výzkum aktuálních trendů HR marketingu v České republice. Brand / Business / Design Výzkum aktuálních trendů HR marketingu v České republice Brand / Business / Design O výzkumu Voblasti budování značek zaměstnavatelů a HR marketingu je k dispozici mnoho zahraničních výzkumů. Ty jsou nám

Více

Logo je značka, která firmu nebo váš produkt pomůže jasně identifikovat

Logo je značka, která firmu nebo váš produkt pomůže jasně identifikovat vaše nové LOGO Vážený zákazníku, velice si vážím vašeho zájmu o moje služby. Každý profesionál se snaží udělat zadanou práci co nejlépe a k tomu používá svoje osvědčené nástroje a získané Know-how. Věřím,

Více

Tisková zpráva. Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015

Tisková zpráva. Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015 Tisková zpráva Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015 Výroba skla v naší společnosti je nejmodernější v celé Evropě, v roce 2012 jsme otevřeli zcela novou sklárnu o rozloze 3500 m2. Navazujeme tak na bohatou

Více

Metodika konstruování Úvodní přednáška

Metodika konstruování Úvodní přednáška Metodika konstruování Úvodní přednáška Šimon Kovář Katedra textilních a jednoúčelových strojů 1. Úvod: Cílem přednášky je seznámení studentů s definicemi a pojmy v metodice konstruování. Design Methodology

Více

Nás pohání ŘEŠENÍ. Profesionální řešení diagnostiky vozidel pro každý autoservis. ESI[tronic] 2.0 Online KTS DCU

Nás pohání ŘEŠENÍ. Profesionální řešení diagnostiky vozidel pro každý autoservis. ESI[tronic] 2.0 Online KTS DCU Nás pohání ŘEŠENÍ Profesionální řešení diagnostiky vozidel pro každý autoservis ESI[tronic] 2.0 Online KTS DCU Vyvinuto od expertů pro experty Správné řešení pro každou dílnu Pro profesionální servis a

Více

E - COMMERCE. Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání.

E - COMMERCE. Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání. 2011 E - COMMERCE Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání. Jak velký je trh? A jak váš segment? Jaký je vývoj trhu za posledních 10 let? Jaké jsou trendy? Kde je

Více

KAČ OMUNI /K AGENTURA

KAČ OMUNI /K AGENTURA KOMUNIKAČ AGENTURA Kdo jsme Jsme všestranná komunikační agentura s širokým portfoliem služeb, které realizuje tým odborníků s dlouholetou praxí v oblasti vývoje komunikační strategie na trhu B2B i B2C.

Více

Role regionální železnice ve 21. století. Miroslav Vyka // SVAZ CESTUJÍCÍCH VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ //

Role regionální železnice ve 21. století. Miroslav Vyka // SVAZ CESTUJÍCÍCH VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ // Železnice, její současnost a perspektiva? Role regionální železnice ve 21. století Miroslav Vyka // SVAZ CESTUJÍCÍCH VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ // prezident www.svazcestujicich.cz Integrované dopravní systémy,

Více

Elektromobilita & e-carsharing

Elektromobilita & e-carsharing Elektromobilita & e-carsharing Energetická společnost jako partner pro rozvoj měst Vojtěch Fried E-mobility & Smart City Pražská energetika, a. s. T: + 420 777 780 040 @:vojtech.fried@pre.cz Specifická

Více

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Slezská univerzita v Opavě Fakulta veřejných politik v Opavě PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Distanční studijní opora Iva Tichá Miroslava Vaštíková Karviná 2013 Projekt OP VK 2.2 (CZ.1.07/2.2.00/15.0176) Rozvoj

Více

Nová Kia pro_cee d GT Když je jízda vzrušením >>>

Nová Kia pro_cee d GT Když je jízda vzrušením >>> 2 Nová Kia pro_cee d GT Když je jízda vzrušením >>> Začněte myslet jinak. Objevte náš nový přírůstek do rodiny Kia cee d. Novinka pro_cee d GT má podobné geny jako pro_cee d, má však sportovního ducha.

Více

Mezinárodní dopravní veletrh 11. 14. 9. 2013

Mezinárodní dopravní veletrh 11. 14. 9. 2013 Mezinárodní dopravní veletrh 11. 14. 9. 2013 1 2 11. 14. září 2013 (středa sobota) Veletrh typu B2B, sobota určena pro laickou veřejnost a živnostníky Dvouletá periodicita liché roky Zaměření: Vystavovatelé

Více

studio/crystalon/istros/axon/tetragon

studio/crystalon/istros/axon/tetragon Kuchyňské inspirace studio/crystalon/istros/axon/tetragon ELEGANT ^ PYRAMIS představuje kompletně novou řadu dřezů, které mohou inspirovat elegancí materiálů a perfektním designem. ^ PYRAMIS přichází s

Více

SYSTÉMY DIGITÁLNÍ KOMUNIKACE Základní dělení a terminologie. POPAI CE digitální sekce Vypracoval Aleš Štibinger

SYSTÉMY DIGITÁLNÍ KOMUNIKACE Základní dělení a terminologie. POPAI CE digitální sekce Vypracoval Aleš Štibinger SYSTÉMY DIGITÁLNÍ KOMUNIKACE Základní dělení a terminologie POPAI CE digitální sekce Vypracoval Aleš Štibinger ZÁKLADNÍ DĚLENÍ PODLE PROSTŘEDÍ DIGITAL OUT OF HOME (DOOH) OUTDOOR INSTORE SMARTPHONE DĚLENÍ

Více

II 16 Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova (VV)

II 16 Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova (VV) II 16 Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova (VV) Charakteristika předmětu: Obsahové vymezení předmětu: Předmět Výtvarná výchova rozvíjí tvůrčí činnosti tvorbu, vnímání a interpretaci

Více

TRP lišty stěračů. TRP náhradní díly pro klimatizace. Optimální viditelnost a kvalita. Špičkový výkon pro všechny značky. Dobrý výkon a odolnost

TRP lišty stěračů. TRP náhradní díly pro klimatizace. Optimální viditelnost a kvalita. Špičkový výkon pro všechny značky. Dobrý výkon a odolnost TRP náhradní díly pro klimatizace TRP lišty stěračů Optimální viditelnost a kvalita Pravidelný servis klimatizačního systému zajišťuje v kabině příjemné klima po celý rok a zlepšuje pozornost řidiče. Program

Více

catulus Business Developers With our personal approach, speed and accuracy we have an excelent team in the area of Business Development.

catulus Business Developers With our personal approach, speed and accuracy we have an excelent team in the area of Business Development. Business Developers With our personal approach, speed and accuracy we have an excelent team in the area of Business Development. čeština Catulus Consultancy & Interim Management BV Catulus je agentura

Více

INOVACE DVEŘÍ 2011. Internorm Vám sytémem THERMO PORTAL otevírá dveře s trvalými a atraktivními detaily:

INOVACE DVEŘÍ 2011. Internorm Vám sytémem THERMO PORTAL otevírá dveře s trvalými a atraktivními detaily: INOVACE DVEŘÍ 2011 Internorm Vám sytémem THERMO PORTAL otevírá dveře s trvalými a atraktivními detaily: [ ] vysoce tepelně izolující Váš potenciál v úspoře nergie [ ] puristický design prostor pro Vaši

Více

allroad quattro Audi Náskok díky technice

allroad quattro Audi Náskok díky technice A4 allroad quattro Audi Náskok díky technice Audi A4 allroad quattro Pocit se stává skutečností. Strhující technika. Design, který nastavuje měřítka. Mimořádný vůz Audi A4 allroad quattro vypadá skvěle

Více

InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů

InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů Náš projekt si klade za cíl vyvinout vysoce inovativní vzdělávací systém (InnoSchool), který bude atraktivní pro studenty středních škol, bude

Více

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 Odborná konference SENIOR LIVING se jako jediná v České republice věnovala problematice bydlení seniorů. Stěžejními tématy konference je bydlení a kvalita života seniorů

Více

Nejlepší výhled díky inovačním technologiím

Nejlepší výhled díky inovačním technologiím Nejlepší výhled díky inovačním technologiím Stěrače Bosch pro užitková vozidla www.shop.sasa.cz Stěrače Aerotwin Bosch pro užitková vozidla Nyní do délky 800 mm se třemi nejčastějšími velikostmi háků 2

Více

Bezpečnostní a asistenční systémy Bosch. Dr. Werner Struth, President, Chassis Systems Control, Robert Bosch GmbH

Bezpečnostní a asistenční systémy Bosch. Dr. Werner Struth, President, Chassis Systems Control, Robert Bosch GmbH 7. června 2011 RF 00114 Bezpečnostní a asistenční systémy Bosch Dr. Werner Struth, President, Chassis Systems Control, Robert Bosch GmbH Přednáška k 60. mezinárodnímu kolokviu pro motoristický tisk Boxberg,

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

Co je xport? Inkubátor nápadů na vlastní podnikání

Co je xport? Inkubátor nápadů na vlastní podnikání Co je xport? Inkubátor nápadů na vlastní podnikání 1 2 3 4 Součást Vysoké školy ekonomické v Praze (rozpočet 2 mld. Kč, 20 000 studentů, primární zaměření ekonomie) Unikátní ekosystém spojující akademický

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0156/153. Pozměňovací návrh. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas za skupinu EFDD

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0156/153. Pozměňovací návrh. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas za skupinu EFDD 21.3.2019 A8-0156/153 153 Bod odůvodnění 5 (5) Podpora kulturní rozmanitosti v Evropě závisí na existenci prosperujících a odolných kulturních a kreativních odvětví, která jsou schopna tvořit, produkovat

Více

osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat.

osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat. osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat. MNOHÉ MALÉ VĚCI JSOU JEDINEČNÉ. Vidět všechny vesele barevné 500, jak se ženou ulicemi měst je prostě velkolepé. 500 budí pozornost kdekoli. Drzá barevná maličkost

Více

MEZINÁRODNÍ KAMIONOVÁ DOPRAVA. Prezentace společnosti

MEZINÁRODNÍ KAMIONOVÁ DOPRAVA. Prezentace společnosti MEZINÁRODNÍ KAMIONOVÁ DOPRAVA Sídlo společnosti BRETH TRANS s.r.o. Jeremiášova 947 Praha 5 155 00 2 Historie společnosti Počátky společnosti sahají do roku 1994, kdy byla založena původní firma nesoucí

Více

ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO. Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO

ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO. Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO 08.06.2018 Důležitost logistiky pro udržitelnost "Doteď jsme všichni věřili, že pro zvýšení vlastní konkurenceschopnosti můžeme

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

T-Cars Fleet Management

T-Cars Fleet Management Elektronická správa vozového parku Provozovatel: Obsah 1. INFORMACE O SPOLEČNOSTI... 2 1.1 Základní údaje...2 1.2 Charakteristika...3 2. SPECIFIKACE NABÍZENÝCH SLUŽEB... 3 2.1 Specifikace systému správy

Více

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy Reklamní strategie, reklamní kampaň Plánování reklamy Jak postupovat při přípravě reklamní kampaně 1. Stanovení cílů kampaně CO se očekává? 2. Potvrzení rozpočtu budget - KOLIK se utratí? 3. Stanovení

Více

TOVÁRNA BUDOUCNOSTI. Roman Šedivý Business Development Manager Zebra Technologies Europe Limited

TOVÁRNA BUDOUCNOSTI. Roman Šedivý Business Development Manager Zebra Technologies Europe Limited TOVÁRNA BUDOUCNOSTI Roman Šedivý Business Development Manager Zebra Technologies Europe Limited Obsah prezentace Nová Zebra představení společnosti Globální technologické trendy nejen v oblasti výroby

Více

VYROBENO V RAKOUSKU INOVATIVNÍ VÝROBKY NA VŠECHNA POLE.

VYROBENO V RAKOUSKU INOVATIVNÍ VÝROBKY NA VŠECHNA POLE. VYROBENO V RAKOUSKU INOVATIVNÍ VÝROBKY NA VŠECHNA POLE. REGENT VYRÁBÍ PERFEKTNÍ TECHNIKU PRO ZEMĚDĚLSTVÍ. JIŽ 85 LET VYRÁBÍ V HORNÍM RAKOUSKU TY NEJKVALITNĚJŠÍ ZEMĚDĚLSKÉ STROJE. Dlouhodobé zkušenosti,

Více

OBSAH. Úvodem 13. KAPITOLA 1 Osobitost webdesignu 23. O autorovi 11 Poděkování 11

OBSAH. Úvodem 13. KAPITOLA 1 Osobitost webdesignu 23. O autorovi 11 Poděkování 11 OBSAH O autorovi 11 Poděkování 11 Úvodem 13 Co vás čeká a nemine 14 Úvod do osobitého designu 14 Motivy a motivace 15 Úvod do osobitosti 16 Nadějné vyhlídky 17 Často kladené dotazy 18 Konvence použité

Více

osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat.

osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat. osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat. MNOHÉ MALÉ VĚCI JSOU JEDINEČNÉ. Vidět všechny veselé barevné 500, jak se ženou ulicemi měst, je prostě velkolepé. 500 budí pozornost kdekoli. Drzá barevná maličkost

Více

RŮST JE COOL. PĚTISTOVKA VYROSTLA A ZRODILA SE 500L.

RŮST JE COOL. PĚTISTOVKA VYROSTLA A ZRODILA SE 500L. RŮST JE COOL. PĚTISTOVKA VYROSTLA A ZRODILA SE 500L. VYRŮST. PRO NĚKOHO TO ZNAMENÁ DOSPĚT, PRO JINÉ ROZVINOUT SVÉ MLÁDÍ, SVOJI OSOBNOST, ROZŠÍŘIT SVÉ MOŽNOSTI. PRO TY JE ZDE 500L. 2 3 MÁME DĚTI. VŠECHNO

Více

UČÍME SE OD ZKUŠENÝCH ODBORNÍKŮ VE VÝROBĚ

UČÍME SE OD ZKUŠENÝCH ODBORNÍKŮ VE VÝROBĚ Příjemce dotace: Soukromá střední odborná škola umění a managementu, s.r.o. Název projektu: UČÍME SE OD ZKUŠENÝCH ODBORNÍKŮ VE VÝROBĚ Číslo projektu: CZ.2.17/3.1.00/36403 Soukromá střední odborná škola

Více

ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz

ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz ASPEKTA Trading s.r.o. ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz MAZDA. ODVážně jiná. zoom-zoom představujeme novou mazdu6 Ve verzi

Více

PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY: Představení konceptu

PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY: Představení konceptu PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY: Představení konceptu Petr Kurfürst Brno, 13.10.2014 PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY: Představení konceptu Účel Oblast působnosti Přínosy Hlavní rysy Cyklus SUMP podle

Více

PORTFOLIO TV KANÁLŮ. společnosti Channels, s.r.o.

PORTFOLIO TV KANÁLŮ. společnosti Channels, s.r.o. PORTFOLIO TV KANÁLŮ společnosti Channels, s.r.o. DĚTSKÉ TV KANÁLY přinášíme zábavu pro děti každého věku BABYTV TV kanál pro moderní rodinu Zábavně - vzdělávací program pro nejmenší děti Edukativní zábava

Více

SCANIA TOURING Vítejte na palubě

SCANIA TOURING Vítejte na palubě Vítejte na palubě 2 3 Udělejte dojem Seznamte se s autokarem Scania Touring. Tento všestranný autokar se siláckým a přeci elegantním vzhledem splní požadavky na občasný provoz a pravidelný provoz na delší

Více

Současná situace ve stavebnictví očima manažerů a vlastníků firem

Současná situace ve stavebnictví očima manažerů a vlastníků firem INCOMA GfK GfK Group FČS 2010 3.3.2010 Současná situace ve stavebnictví očima manažerů a vlastníků firem Radovan Mužík, Partner, INCOMA GfK Praha, 3.3.2010 1 Agenda 2 Co je nového Vnímání současné situace

Více

Start Trh Spotřebitel Nápad Koncept Hodnocení. Kdo jsou cíloví spotřebitelé konceptu?

Start Trh Spotřebitel Nápad Koncept Hodnocení. Kdo jsou cíloví spotřebitelé konceptu? Spotřebitel Kdo jsou cíloví spotřebitelé konceptu? Specifikujte např. 3-5 různých skupin spotřebitelů pro Váš koncept a rozpracujte popis typického zástupce v každé skupině. Příklad níže. Spotřebitelský

Více

Elektromobilita & e-carsharing

Elektromobilita & e-carsharing Elektromobilita & e-carsharing Energetická společnost jako partner pro rozvoj měst Vojtěch Fried E-mobility & Smart City Pražská energetika, a. s. T: + 420 777 780 040 @:vojtech.fried@pre.cz Specifická

Více

10 KROKŮ K DOKONALOSTI. Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru

10 KROKŮ K DOKONALOSTI. Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru 10 KROKŮ K DOKONALOSTI Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru Firma budoucnosti je taková firma, která se v první řadě zaměřuje na kvalitu - plní přísné

Více

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž,

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, Světlá nad Sázavou, leden 2016 Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, 22.1. - 26.1.2016 Po velkém úspěchu na loňském zářijovém veletrhu Maison et Objet se BOMMA opět vrací do

Více

THE DRIVERS FUEL CHallenge Hledání začíná. Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40.

THE DRIVERS FUEL CHallenge Hledání začíná. Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40. THE DRIVERS FUEL CHallenge 2016 Hledání začíná Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40. Hledání začíná Získat z každé kapky paliva co nejvíce vyžaduje zkušené řidiče. Ale jezdíte

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem je usnadnění

Více

Dan Svoboda Partner, Business Ottima as

Dan Svoboda Partner, Business Ottima as Dan Svoboda Partner, Business Consulting @ Ottima as Proč loajalita zajímá mě Příležitost vytvářet pozitivní příležitosti a zkušenosti "Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, tak jednejte vy s nimi" Uchopitelné

Více

Kia představí ve Frankfurtu pět novinek

Kia představí ve Frankfurtu pět novinek Kia představí ve Frankfurtu pět novinek Malé velké auto: kompaktní a přesto nadprůměrně prostorná Kia Venga Modernizovaný bestseller: Kia cee d s novou tváří SUV s nadčasovým designem: nová Kia Sorento

Více

Tepelná čerpadla. pro Váš komfortní domov

Tepelná čerpadla. pro Váš komfortní domov Tepelná čerpadla pro Váš komfortní domov O firmě Společnost PZP HEATING a.s. je významný český výrobce a dodavatel tepelných čerpadel na českém i zahraničním trhu. Více než 25 let jdeme vlastní cestou

Více

Tepelná čerpadla. pro Váš komfortní domov

Tepelná čerpadla. pro Váš komfortní domov Tepelná čerpadla pro Váš komfortní domov O firmě Společnost PZP HEATING a.s. je významný český výrobce a dodavatel tepelných čerpadel na českém i zahraničním trhu. Více než 25 let jdeme vlastní cestou

Více

Podnikatelský záměr. = Podnikatelský plán = business pla

Podnikatelský záměr. = Podnikatelský plán = business pla Podnikatelský záměr = Podnikatelský plán = business pla Základní části realizační resumé zpracovává se na závěr, rozsah 2-3 stránky charakteristiku firmy a jejích cílů organizační řízení a manažerský tým

Více

BiM (BI-METAL) ruční pilové listy nepravidelné rozteče zubů. BiM (BI-METAL) ruční pilové listy. Chemické složení ocelí:

BiM (BI-METAL) ruční pilové listy nepravidelné rozteče zubů. BiM (BI-METAL) ruční pilové listy. Chemické složení ocelí: BiM (BI-METAL) ruční pilové listy BiM (BI-METAL) ruční pilové listy nepravidelné rozteče zubů Bi-metalové ruční pilové listy jsou vyráběny z oceli jakostí M2 a D6A. Kombinace těchto dvou materiálů zaručuje

Více

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA NOVÁ KIA RIO Více emocí, více radosti Stačí jeden pohled na atraktivní, sportovní design nového modelu Kia Rio a Vaše fantazie začne horečně vymýšlet důvody, proč usednout za volant a vyrazit na vyjížďku.

Více

Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva

Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva Nízkoemisní zóna v Klimkovicích důvodová zpráva Rada města Klimkovic na svém zasedání dne 16. 2. 2012 schválila text nařízení o nízkoemisní zóně na území

Více