Jak se devá áci rozhodují. Studie Než zazvoní

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jak se devá áci rozhodují. Studie Než zazvoní"

Transkript

1 Jak se devá áci rozhodují Studie Než zazvoní 16. zá í 2015

2 Studie o výb ru st ední školy Tento dokument je ve ejnou sou ástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování o výb ru školy u žák osmých a devátých t íd. Výsledky studie by m ly sloužit p edevším vedoucím pracovník m st edních škol k tomu, aby inili zodpov dná a efektivní rozhodnutí a výchovným poradc m základních škol pro zlepšení obrazu o žákovských preferencích. Posláním Než zazvoní je jim v tom pomáhat. Hlavní zjišt ní Víc než polovina (54 %) dotázaných devá ák teprve za íná zjiš ovat informace o st edních školách, podmínkách studia, p ijímacím ízení a (ne)výhodách studia na jednotlivých školách. Práv tito devá áci jsou tedy nyní cílovou skupinou pro náborové kampan st edních škol. i tvrtiny dotázaných devá ák volí nejprve obor a potom teprve školu (stejn jako v našich minulých výzkumech), u tvrtiny z nich je to naopak. Pro náborové kampan st edních škol to tedy znamená, že spíš p ilákají nové studenty na to, co u í, než na to, kde se u í. Faktory, které jsou pro naše respondenty d ležité p i rozhodování se týkají práv toho, co se u í tedy nápln výuky. Pro pom rn velkou ást dotázaných jsou velmi d ležité faktory jako nap., zda škola poskytuje kvalitní výuku nebo zda nápl studia zvýší studentovu šanci získat práci nebo se dostat na vysokou školu spíš než faktory materiální jako t eba nábytek nebo vybavení školy. Nejd ležit jším zdrojem informací pro erstvé devá áky v pr zkumu jsou již tradi den otev ených dve í a reference sou asných student. Web jako informa ní zdroj je pro 72 % dotázaných také d ležitým inorma ním zdrojem, ale t i tvrtiny dotázaných devá ák se na web školy podívá jen jednou nebo dvakrát. Web st ední školy by proto m l zaujmout hned napoprvé a být p ehledn uzp soben práv pro uchaze e (nikoli pro sou asné studenty nebo u itele).

3 Metodika Studie byla provedena formou on-line dotazování žák devátých ro ník. Participace na výzkumu byla nabídnuta náhodn vybraným základním školám z celé eské republiky. Výsledný vzorek po o išt ní dat inil 3097 respondent. Do analýzy jsou zahrnuti pouze ti respondenti, kte í jsou rozhodnuti se hlásit na st ední školu nebo u ilišt. Odpov di ostatních nejsou relevantní cíl m výzkumu, zodpov li jen málo otázek nebo žádné. Mezi respondenty bylo 48 % dívek a 49 % chlapc (3 % nezjišt no). Sb r dat prob hl v týdenním období na za átku zá í Kontakt Studii vypracovalo Než zazvoní, s.r.o., které se v nuje poradenství základním a st edním školám. Mgr. Ing. Richard Malovi, Ing. Mgr. Petr Soukeník, Mgr. Pavel Šíma, Mgr. Tereza Havlíková info@nezzazvoni.cz Kontakt pro média Ing. Mgr. Petr Soukeník soukenik@nezzazvoni.cz

4 Základní informace Rozložení odpov dí u první otázky je podobné, jako v našich starších pr zkumech. V zá í bývá vícemén rozhodnuta necelá polovina devá ák (asi t etina ze všech však ješt p ipouští možnost zm ny), zbytek (letos je to v našem pr zkumu 54 % devá ák ) ješt nemá o st ední škole úpln jasno. Tito devá áci teprve za ínají ešit, srovnávat a zjiš ovat informace o st edních školách, podmínkách studia, p ijímacím ízení a (ne)výhodách studia na jednotlivých školách. Jsou tedy cílovou skupinou pro náborové kampan st edních Víš už, kam si budeš podávat p ihlášky? N = % 15% 13% 41% Ješt v bec nevím. Mám už n jakou edstavu, ale možná se ješt zm ní. Mám už n jakou edstavu, která se pravd podobn nezm ní. Už vím p esn, kam se chci hlásit. Ur it se to nezm ní. škol. 24% 1% Co pro Tebe víc platí? N = % Nejd ív se rozhodnu pro obor a pak hledám školu, kde se vyu uje. Nejd ív se rozhodnu pro školu a pak si na ní vyberu obor. Neodpov li. Stále také platí zjišt ní našich pr zkum z minulých let, že t i tvrtiny dotázaných devá ák volí nejprve obor a potom teprve školu, u tvrtiny z nich je to naopak. Pro náborové kampan st edních škol to tedy znamená, že spíš p ilákají nové studenty na to, co u í, než na to, kde se u í. S trochou opatrnosti by se tedy dalo íct, že nápl studia je v našem výzkumu pro velkou v tšinu rozhodujících se devá ák d ležit jší než faktory jako prost edí školy, budova školy, vzdálenost od místa bydlišt apod. Projevuje se to i v otázce na faktory, které jsou pro devá áky d ležité p i rozhodování.

5 Faktory rozhodování Jak moc je pro Tebe p i rozhodování o p ihláškách d ležité: N = 3097 Co si p eje m j otec. Co si p eje moje matka. 7% 7% 15% 17% 29% 30% 18% 19% 29% 25% Velmi d ležité. Zda mám na škole sourozence, íbuzné. Zda mám na škole starší kamarády. 4% 9% 6% 16% 27% 33% 22% 21% 35% 21% Spíše d ležité. Jací jsou na škole u itelé. Nábytek a vybavení u eben. 28% 10% 28% 38% 34% 22% 5% 3% 15% 11% Ani d ležité, ani ned ležité. Mám dobré autobusové nebo vlakové spojení. Škola zvýší moji šanci dostat se na vysokou školu. 24% 49% 30% 24% 22% 11% 9% 14% 6% 7% Spíše není ležité. Škola poskytuje kvalitní výuku. Škola není náro ná na domácí u ení. 12% 62% 24% 36% 27% 6% 15% 10% 1% bec není ležité. Škola zvýší moji šanci získat práci (získám praxi). 56% 32% 9% Neodpov li. Finan ní podpora poskytovaná školou. 8% 25% 38% 16% 11% Hlásí se tam kamarádi. 8% 17% 34% 20% 20% V grafu vidíme, že pro pom rn velkou ást dotázaných jsou velmi d ležité faktory jako to, zda škola poskytuje kvalitní výuku nebo zda nápl studia zvýší studentovu šanci získat práci nebo se dostat na vysokou školu. D ležitý je pro uchaze e také "lidský faktor" v tomto p ípad to znamená u itelé. Naopak t eba nábytek nebo vybavení u eben pro v tšinu dotázaných není p íliš d ležitým faktorem. Ješt v tší ást dotázaných bere jako ned ležité nebo lhostejné faktory, které m žeme shrnout jako vliv blízkých osob p ání rodi, fakt, zda na škole již studují kamarádi nebo p íbuzní nebo zda se tam hlásí.

6 Zdroje informací Jak moc je pro Tebe p i rozhodování o p ihláškách d ležité: N = 3097 Co se o škole dozvíš od u itele na základní škole. 22% 44% 23% Velmi d ležité. Co se o škole dozvíš od výchovného poradce na základní škole. 30% 43% 18% Spíše d ležité. Co o škole zjistíš p i jejich náborové akci na základní škole. Co o škole zjistíš z inzerátu v novinách nebo asopise. Co o škole zjistíš na dni otev ených dve í. 24% 6% 28% 51% 46% 40% 35% 21% 10% Ani d ležité, ani ned ležité. Spíše není ležité. Co se o škole dozvíš od lidí, kte í tam už studují. 38% 40% 16% bec není ležité. Co o škole zjistíš z jejich webových stránek. 26% 46% 22% Neodpov li Pro hrubou p edstavu o odpov dích na otázku o zdrojích informací o školách lze sledovat sou et kategorií velmi d ležité" a spíše d ležité" ( ervená a modrá). Z tohoto pohledu je pro 86 % dotázaných devá ák ležitý dojem ze dne otev ených dve í. Pro více než polovinu (51 %) je tento dojem velmi d ležitý. Zárove vidíme, že pouze 10ti % dotázaných je den otev ených dve í lhostejný. Opakuje se tedy trend z našich minulých pr zkum, kdy se v našich pr zkumech ukazuje, že den otev ených dve í je asto zásadním informa ním zdrojem pro devá áky p i rozhodování o st ední škole. Stejn tak se opakuje i význam druhého informa ního zdroje - informace od sou asných student dané st ední školy. V praxi m žeme vid t propojování t chto zdroj - st ední školy zapojují své studenty do organizace dn otev ených dve í a i podle našich letošních i starších výsledk je toto spojení efektivní. Velmi však záleží na praktickém provedení - jak zapojení studenti vystupují, zda jsou ochotní komunikovat a d lat škole reklamu", ale také zda je jich dostate ný po et, aby se mohli zájemc m o studium v novat individuáln. V kategoriích spíše není d ležité" a v bec není d ležité" vidíme, že tišt né inzeráty opravdu nejsou efektivním zp sobem náboru na st ední školy. Velké ásti devá ák (40 %) jsou tišt né inzeráty lhostejné.

7 Webové stránky Jak nej ast ji zjistíš adresu internetových stránek školy, o kterou se zajímáš? N = % Neodpov li. 17% 7% Pravideln jejich stránky kontroluji. 34% 41% Ob as se na n podívám, když si vzpomenu. Jednou nebo dvakrát jsem se na díval/a. Nikdy jsem se na n nedíval/a. Co se tý e webu škol, z p edchozího grafu je patrné, že jen malá ást respondent kontroluje web pravideln. i tvrtiny dotázaných devá ák se na web školy podívá jen jednou nebo dvakrát. Web proto musí zaujmout hned napoprvé a být p ehledn uzp soben práv uchaze m (nikoli sou asným student m nebo u itel m). Jak nej ast ji zjistíš adresu internetových stránek školy, o kterou se zajímáš? N = % 2% Neodpov li. 8% 17% 72% Zadám jméno školy do Googlu, Seznamu nebo podobného vyhledáva e Opíšu www adresu z letáku nebo plakátu. Vyhledám školu na n kterém internetovém seznamu škol (nap. Jiná odpov. Vzhledem k tomu, že skoro t i tvrtiny (72 %) dotázaných devá ák hledá web stránky st edních škol p es vyhledáva e jako je google nebo seznam a pouze 17 % jde spíš p es stránky typu ur it je pro st ední školy užite ná PPC reklama a správn zvládnutý copywriting a SEO. 1 1 Více o efektivním webu st ední škole ve školení Internetový marketing pro st ední školy.

8 Další informace a pomoc s kampaní pro p ijímací ízení Neváhejte se na nás obrátit pro další informace o chování a rozhodování žák osmých a devátých t íd, nebo pokud máte zájem o pomoc s marketingem a kampan mi zam enými na zisk v tšího po tu uchaze a následn student ve vaší škole. Navštivte náš web kde najdete další studie. Pro informace o školení a termíny nejbližších školení se podívejte na Kontakt info@nezzazvoni.cz O nás Než zazvoní se pomáhá editel m a dalším vedoucím pracovník m základních a st edních škol. V nujeme se výzkum m a aplikaci marketingových poznatk do prost edí škol. Pomáháme s marketingem. Od roku 2011 jsme proškolili a pomohli 343 pracovník m ze 146 základních a st edních škol.

9 innost Než zazvoní Krom výzkumné, komunika ní a ve ejn osv tové innosti se Než zazvoní v nuje také školení a konzultacím v oblasti náboru a marketingu pro školy. Po ádáme ve ejná a individuální školení v délce zpravidla 4-5 vyu ovacích hodin. Školení doporu ujeme absolvovat dle uvedeného po adí a vcelku. Témata lze navšt vovat i separátn dle zájmu nebo je zkrátit, slu ovat, p ípadn prodloužit. Po školení jsou lekto i vždy k dispozici na konzultaci aktuálních otázek školy. Školení jsou interaktivní, ú astníci dostanou zpravidla domácí p ípravu a na školení je p edpokládaná aktivita astník. Vedle školení vedeme konzultace, a už se jedná o jednotlivé úkoly, které se školou lektor vypracuje a ipraví (plán kampan, materiály, web, y, google analytics, den otev ených dve í, grafika, výzkumy, data management, rozpo et, prezentace na ZŠ) a nebo p evezme roli pr vodce náborem, kdy se lektor škole nuje pravideln a s týmem se setkává a dbá na pln ní programu kampan a úkol. ehled tematických blok školení a konzultací marketingu Než zazvoní Plná škola Št stí p eje ipraveným školám Marketing na st edních a základních školách Marketing a jeho uplatn ní v praxi, komunika ní kanály, produkt vs. marketing produktu. V k ži zákazníka Cyklus studenta, pohledem zákazníka rodi a žáka. Jak a kdy se o em žáci a rodi e rozhodují, kdy se formují myšlenky a kdy a jak je dobré na rodi e a žáky p sobit. Chce to plán kampan Plán kampan p íklady z praxe a použití na st edních a základních školách. Workshop: desatero mé školy Jak ur it silné stránky své školy, aby byly relevantní pro uchaze e. Kde najdeme naše potenciální žáky? Ukážeme si, jak využít interaktivní mapy, seznam základních škol a data o vašich sou asných studentech k co nejlepšímu cílení na konkrétní základní školy, a tím pádem k co nejefektivn jšímu vedení náborové kampan. Jak na výchovné poradce? Jak výchovní poradci vnímají náborové aktivity škol? Co výchovní poradci vítají a co je naopak obt žuje. Funk ní tišt né materiály Jak by m la vypadat brožurka? Co by m lo být na plakátu? Jaké jsou zásady pro správné p ijetí informací z tišt ných materiál? Jak má vypadat brožurka, aby obsahovala to d ležité ve form stravitelné pro devá áky. Naše škola, náš tým, náš plán Spousta úkol, které je t eba rozvrhnout. ekneme si, jak vhodn zapojit jednotliv0 leny náborového týmu, ale i sou asné studenty. P íklady z korporátní praxe nejsou jen klišé.

10 Den otev ených srdcí Data, nejlepší p ítel marketéra Internetový marketing pro Vaši školu ihláška je teprve za átek Jak na Den otev ených dve í p ivést co nejvíce uchaze a rodi? Jaké marketingové kanály jsou k dispozici? Precizní Den otev ených dve í nepodce te detaily. Tipy na vylepšení, tipy od konkurence. Jak vyt žit kontakty ze dne otev ených dve í a další cenné informace? Tvorba dotazníku na DOD a jeho vyhodnocení. K emu jsou data v kampani sm rem k uchaze m dobrá? Kvantitativní výzkum a dotazníky. Kvalitativní výzkum. Jak na tvorbu dotazníku workshop. Sou ástí školení je i jednoduchý pracovní sešit. Najdou návšt vníci, co hledají? Základní audit použitelnosti webu. Tisíce b hem pár minut. ový marketing pro Vaši školu. Zasáhn te uživatele, když Vás hledají. PPC reklamy ve vyhledáva ích (Google, Seznam). Všechny d ti tam jsou a my ne! Facebook a další sociální sít. Co lidi d lají na mém webu? Díky Google Analytics m žete vid t, kdo chodí k Vám na web, co si prohlíží, jak tam je dlouho a další informace. Rozpor mezi chováním škol a uchaze p ihláška je asto teprve za átek a k usednutí žáka do lavice je ješt kus cesty pro tomu tak je a proces v hlav uchaze e. Povinné minimum od p ihlášky po usednutí ve školních lavicích, co nesmíte za žádných okoností v komunikaci opomenout. Nástroje a praktické ukázky práce a aktivní zapojení nových žák, sb r dat, SMSky, ový marketing, direct call a vybrané prvky internetového marketingu. Ceny, místa a termíny školení a konzultací Než zazvoní doporu uje ú ast více lidí z jedné školy na školení, etn ú asti vedení školy. Ze zkušenosti jsou takto nabyté poznatky nejefektivn ji uvád ny do praxe. Než zazvoní jde školám naproti a krom ve ejných školení po ádá p edevším školení p ímo na školách. Cena pro jednoho astníka ve ejného školení je K. Cena za první individuální školení pro 3 osoby + editele školy je K (+ mírné navýšení v p ípad geograficky t žko dostupné oblasti a nutnosti noclehu apod.) Další školení a školení do 10 osob jsou pak jednotliv nabízena v cen K. Sadu šesti školení lze také objednat celkem za K, bez omezení po tu ú astník. Pro objednání celé sady je možno se rozhodnout po absolvování prvního školení, kdy posléze platí ta levn jší celková kombinace cen. Konzultace jsou nabízeny v cen K / hod. dle konzultanta, tématu, intenzity a dostupnosti. Termíny, jiné kombinace a ceny dohodou, snažíme se vyjít vst íc dle aktuálních možností školy. Napište nám pro další informace nebo se p ihlaste na aktuální termíny školení na

Devá áci po p ihláškách. Studie ob anského sdružení Než zazvoní

Devá áci po p ihláškách. Studie ob anského sdružení Než zazvoní Devá áci po p ihláškách Studie ob anského sdružení Než zazvoní 6. dubna 2015 Studie o výb ru st ední školy Tento dokument je ve ejnou sou ástí širší dlouhodobé studie ob anského sdružení Než zazvoní, která

Více

Akce náboru a formy propagace st edních škol loni a letos. Studie ob anského sdružení Než zazvoní

Akce náboru a formy propagace st edních škol loni a letos. Studie ob anského sdružení Než zazvoní Akce náboru a formy propagace st edních škol loni a letos Studie ob anského sdružení Než zazvoní 30. b ezna 2015 Pr zkum st edních škol Tento dokument shrnuje, jak probíhal nábor student na st ední školy

Více

Volba střední školy jak to vidí osmáci

Volba střední školy jak to vidí osmáci Volba střední školy jak to vidí osmáci Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. června 2014 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie občanského sdružení Než zazvoní,

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní Průzkum rozhodování žáků devátých tříd Studie Než zazvoní 26. září 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou. Studie občanského sdružení Než zazvoní Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. září 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci. Studie občanského sdružení Než zazvoní Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci Studie občanského sdružení Než zazvoní 24. února 2014 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie

Více

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. února 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší studie občanského

Více

Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování. Studie občanského sdružení Než zazvoní Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování Studie občanského sdružení Než zazvoní 11. listopadu 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Rozhodování o volbě školy:

Rozhodování o volbě školy: Rozhodování o volbě školy: Deváťaci a webové stránky škol Studie Než zazvoní 28. června 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní Střední školy a internetový marketing Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. ledna 2015 Tento dokument shrnuje výsledky průzkumu mezi českými středními školami. Cílem šetření bylo zjistit, jaké nástroje

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd:

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Deváťáci a dny otevřených dveří Studie Než zazvoní 9. listopadu 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti

Více

Nábor studentů výsledky a plány středních škol

Nábor studentů výsledky a plány středních škol Nábor studentů výsledky a plány středních škol Studie občanského sdružení Než zazvoní 31. března 2014 Průzkum středních škol Tento dokument shrnuje, jak probíhal nábor studentů na střední školy po celé

Více

Základní školy po zápisech do 1. tříd. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Základní školy po zápisech do 1. tříd. Studie občanského sdružení Než zazvoní Základní školy po zápisech do 1. tříd Studie občanského sdružení Než zazvoní 23. února 2015 Tento dokument shrnuje výsledky průzkumu mezi českými základními školami. Cílem šetření bylo zjistit, jak probíhá

Více

Deváťáci a přijímací zkoušky

Deváťáci a přijímací zkoušky Deváťáci a přijímací zkoušky Studie Než zazvoní 29. 5. 2019 Studie o průběhu přijímacích zkoušek na střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby

Více

Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní

Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní 7. října 2013 Průzkum mezi učiteli výpočetní techniky

Více

Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů

Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů Studie občanského sdružení Než zazvoní 17. září 2013 Středním školám

Více

Rodiče na veletrzích: co je zajímá?

Rodiče na veletrzích: co je zajímá? Rodiče na veletrzích: co je zajímá? Průzkum Než zazvoní, s. r. o. 14. prosince 2015 Průzkum mezi rodiči na veletrzích středních škol Rychlý orientační průzkum se tentokrát zaměřil na rodiče, kteří jsou

Více

Žáci devátých tříd a střední školy na internetu. Studie Než zazvoní 25. října 2018

Žáci devátých tříd a střední školy na internetu. Studie Než zazvoní 25. října 2018 Žáci devátých tříd a střední školy na internetu Studie Než zazvoní 25. října 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces

Více

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. února 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší studie občanského

Více

Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014. Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní

Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014. Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014 Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní 4. června 2013 Metodika Studie byla provedena formou on-line dotazování

Více

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI. Setkání zpracovatelů projektů v rámci programu KLASTRY CzechInvest, Praha, Štěpánská 15 29.

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI. Setkání zpracovatelů projektů v rámci programu KLASTRY CzechInvest, Praha, Štěpánská 15 29. VÝSTUPY Z DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI Setkání zpracovatelů projektů v rámci programu KLASTRY CzechInvest, Praha, Štěpánská 15 29. června 2006 Dotazník vyplnilo celkem 13 ze 14 účastníků setkání. Výsledné bodové

Více

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity VI/2 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Cíle realizace klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky

Více

ÚVOD DO GEOGRAFICKÝCH INFORMA NÍCH SYSTÉM

ÚVOD DO GEOGRAFICKÝCH INFORMA NÍCH SYSTÉM Úvod do GIS p ednáškové texty ÚVOD DO GEOGRAFICKÝCH INFORMA NÍCH SYSTÉM P ednáškové texty Auto i: Ing. Martin B ehovský, Ing. Karel Jedli ka Redigoval: Ing. Ji í Šíma, CSc. 5. IMPLEMENTACE A VYUŽÍVÁNÍ

Více

Preference v u ívání prost edk elektronické komunikace áky a studenty

Preference v u ívání prost edk elektronické komunikace áky a studenty Preference v u ívání prost edk elektronické komunikace áky a studenty (dotazníkový pr zkum) Zuzana Pustinová Dne ní doba nabízí mnohé mo nosti, jak komunikovat, ani by se ú astníci hovoru nacházeli na

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 - Malá Strana Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc Často kladené otázky Dotazy k celému PO: Dotaz: Co to přesně

Více

Národní park umava. 9. kv tna Hnutí Duha

Národní park umava. 9. kv tna Hnutí Duha Národní park umava 9. kv tna 2011 Hnutí Duha Hlavní cíle a metodika Hlavní cíle et ení Cílem výzkumu Factum Invenio bylo zjistit, jak ob ané R vnímají problematiku hypotetické výstavby lanovek a sjezdovek

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky Výběr dodavatele vzdělávacích služeb v rámci projektu Vzdělávání managementu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, příspěvkové organizace v metodách moderního řízení

Více

Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku

Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku Článek 1 Název spolku 1. Název spolku zní: Spolek bubakov.net 2. Povolená zkratka názvu: bubakov.net 3. Sídlo spolku je: Havlíčkova 500, 271 01 Nové

Více

PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY CHEMIE CHEMIE. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch. P edm tový metodik: Ing.

PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY CHEMIE CHEMIE. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch. P edm tový metodik: Ing. PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY CHEMIE CHEMIE Struktura vyu ovací hodiny Plán Struktura vyu ovací vyu ovací hodiny hodiny Plán Metodický vyu ovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický list arch

Více

Marketing. Modul 7 Internetový marketing

Marketing. Modul 7 Internetový marketing Marketing Modul 7 Internetový marketing Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 13:19 hodin

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 13:19 hodin Strana 1 z 11 RNÉ MATERIÁLY PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 14.11.2012, 13:19 hodin Kód probanda íjmení Jméno k Objednavatel el testování 3D60001025 íklad - Sériové íslo: Verze íslo: Vyhodnoceno: BFC6BC9F0D91

Více

Testovanie 9 Studie Než zazvoní

Testovanie 9 Studie Než zazvoní Testovanie 9 Studie Než zazvoní 10. 4. 2019 Studie o výběru střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby činili zodpovědná a efektivní rozhodnutí

Více

Metodický pokyn k zařazení vzdělávací oblasti Výchova k volbě povolání do vzdělávacích programů pro základní vzdělávání čj.

Metodický pokyn k zařazení vzdělávací oblasti Výchova k volbě povolání do vzdělávacích programů pro základní vzdělávání čj. Metodický pokyn k zařazení vzdělávací oblasti Výchova k volbě povolání do vzdělávacích programů pro základní vzdělávání čj. 19485/2001-22 V Praze dne 2.7.2001 V současné dynamické době dochází k pohybu

Více

Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi

Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi Název tématu: Studuj na Název projektu: Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi Seznam členů týmů: Markéta Dufková Jan Vodák Veronika Šilhartová Martin Khun Karolína Kolocová Pedagogický vedoucí: Ing.

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Návrh individuálního národního projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém 1. Název projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Anotace projektu Předkládaný projekt navazuje na výsledky systémového

Více

ICT plán ZŠ praktické Bochov na rok 2009

ICT plán ZŠ praktické Bochov na rok 2009 ICT plán ZŠ praktické Bochov na rok 2009 Na období 1.1.2009 do 31.12.2009. (Dle metodického pokynu MŠMT č.j. 30799/2005-551) Úvod.1 1.1. ICT gramotnost pedagogů 2 2. 2.. 3 1.2. Software 2. 2.. 3 1.3. Hardware

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA MOBILITA A MÍSTNÍ PŘEPRAVA CESTUJÍCÍCH

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA MOBILITA A MÍSTNÍ PŘEPRAVA CESTUJÍCÍCH MOBILITA A MÍSTNÍ PŘEPRAVA CESTUJÍCÍCH 2013 Společný evropský indikátor A.3 Objednatel: Statutární město Hradec Králové Československé armády 408 502 00 Hradec Králové Vypracoval: AUGUR Consulting s.r.o.

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE: UŽIVATELSKÉ TESTOVÁNÍ POUŽITELNOSTI WEBU PARTNERSKÉ-VZTAHY.EU

PŘÍPADOVÁ STUDIE: UŽIVATELSKÉ TESTOVÁNÍ POUŽITELNOSTI WEBU PARTNERSKÉ-VZTAHY.EU PŘÍPADOVÁ STUDIE: UŽIVATELSKÉ TESTOVÁNÍ POUŽITELNOSTI WEBU PARTNERSKÉ-VZTAHY.EU 12. 8. 2015 O PROJEKTU Webové stránky partneske-vztahy.eu jsou online prezentací jediného konzultanta Karla Cháby. Karel

Více

Co postrádají absolventi eských vysokých škol v praxi aneb co nám škola nedala

Co postrádají absolventi eských vysokých škol v praxi aneb co nám škola nedala Co postrádají absolventi eských vysokých škol v praxi aneb co nám škola nedala Pr zkumy a ankety provedené v posledních letech jak mezi zam stnavateli, tak mezi absolventy vysokých škol shodn ukazují,

Více

Průzkum podnikatelského prostředí OBSAH

Průzkum podnikatelského prostředí OBSAH PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ MĚSTA HABARTOV STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA HABARTOV 2008-2013 OBSAH OBSAH... 2 Úvod... 3 2 Cíle... 3 3 Výběr metody sběru dat... 3 3.1 Návrh dotazníku... 3 3.2 Metodika

Více

Klí ové kompetence II 2009/2010

Klí ové kompetence II 2009/2010 Analýza dovedností a tematických ástí testu 100 t ída 8. ro níky gymnázií 90 84 80 70 69 69 74 74 67 65 pr m rný percentil 60 50 40 30 20 10 0 82 67 67 74 69 68 66 Celek kompetence komunikativní kompetence

Více

EUROSTUDENT V ZPRÁVA Z MEZINÁRODNÍHO SROVNÁNÍ PODMÍNEK STUDENTŮ VYSOKÝCH ŠKOL V ČESKÉ REPUBLICE

EUROSTUDENT V ZPRÁVA Z MEZINÁRODNÍHO SROVNÁNÍ PODMÍNEK STUDENTŮ VYSOKÝCH ŠKOL V ČESKÉ REPUBLICE 2016 EUROSTUDENT V ZPRÁVA Z MEZINÁRODNÍHO SROVNÁNÍ PODMÍNEK STUDENTŮ VYSOKÝCH ŠKOL V ČESKÉ REPUBLICE MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY, ODBOR VYSOKÝCH ŠKOL, 31. KVĚTNA 2016 Obsah 1. Úvod...

Více

Marketing. Modul 5 Marketingový plán

Marketing. Modul 5 Marketingový plán Marketing Modul 5 Marketingový plán Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

Metodika kontroly naplněnosti pracovních míst

Metodika kontroly naplněnosti pracovních míst Metodika kontroly naplněnosti pracovních míst Obsah Metodika kontroly naplněnosti pracovních míst... 1 1 Účel a cíl metodického listu... 2 2 Definice indikátoru Počet nově vytvořených pracovních míst...

Více

Připomínky AMSP ČR k materiálu MPO: Exportní strategie České republiky pro období 2012-2020

Připomínky AMSP ČR k materiálu MPO: Exportní strategie České republiky pro období 2012-2020 Připomínky AMSP ČR k materiálu MPO: Exportní strategie České republiky pro období 2012-2020 Celkové hodnocení materiálu Exportní strategie ČR 2012-2020: Jedná se o logicky uspořádaný dokument, který navazuje

Více

- znalost zákazníka (propojeno s jinými obory sociologie, psychologie)

- znalost zákazníka (propojeno s jinými obory sociologie, psychologie) Otázka: Marketingový plán a reklama Předmět: Ekonomie Přidal(a): stepa-eko MARKETING = nauka o trhu - základem marketingu je poznání trhu a práce s ním - provádí se zde činnosti označované jako průzkum

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název : Komplexní online e-learningová podpora vzdělávání a doučování v internetových klubech ČH@VE Zjednodušené výběrové řízení s uveřejním dle příručky pro příjemce finanční podpory

Více

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Rada Asociace krajů České republiky 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Projekt Kraje pro bezpečný internet Obsah: 1. Návrh usnesení 2. Popis

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce

Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách a konzervatořích (dále jen SŠ ) se řídí, mimo jiné, následujícími

Více

Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní

Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní 9. května 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje

Více

JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL

JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL POPIS místního/regionálního systému realizace Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 Organizační zázemí zodpovědné osoby a pracovníci PZM a MA21;

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

Metodická pomůcka pro hodnotitele

Metodická pomůcka pro hodnotitele Metodická pomůcka pro hodnotitele Hodnocení činnosti vysokých škol a jejich součástí Akreditační komisí listopad 2015 Hodnocení vysokých škol Dle článku 3 Statutu Akreditační komise provádí Akreditační

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1013/08-01. Předmět inspekční činnosti. Popis školy

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1013/08-01. Předmět inspekční činnosti. Popis školy Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1013/08-01 Konzervatoř Jana Deyla a střední škola pro zrakově postižené, Praha 1, Maltézské nám. 14 Adresa:

Více

Principy soužití menšiny s většinovou společností

Principy soužití menšiny s většinovou společností Šance pro Šluknovský výběžek Klíčová aktivita č. 3 Vzdělávací modul MK-02 Principy soužití menšiny s většinovou společností Autor: Mgr. Petra Lušňáková Šluknov 2013 Projekt Šance pro Šluknovský výběžek

Více

Zpráva z auditu programu Ekoškola

Zpráva z auditu programu Ekoškola Zpráva z auditu programu Ekoškola Název školy Adresa školy Jméno ředitele školy Jméno koordinátora programu Datum auditu Jména auditorů Základní škola, Praha 9 - Horní Počernice, Ratibořická 1700 Ratibořická

Více

Do 48 m síc od platnosti a ú innosti smlouvy

Do 48 m síc od platnosti a ú innosti smlouvy OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis pot eb, které mají být spln ním ve ejné zakázky napln ny. Popis p edm tu ve ejné

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační řád Střední průmyslové školy, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 362 upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy a práva a povinnosti

Více

BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice

BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice (Praha, 23. března 2016) Téměř tři čtvrtiny budoucích mladých lékařů a lékařek (72%) plánují po ukončení jejich vysokoškolského

Více

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list je věnován všem druhům daní, které patří do daňového systému ČR mimo daně z příjmů. Této dani je věnován samostatný

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek Identifikátor školy: 600 016 323

Více

Profesionální zaměstnanec JLV Systémové nástroje pro rozvoj zaměstnanců včetně nastavení v praxi. sarka.smolkova@jlv.cz

Profesionální zaměstnanec JLV Systémové nástroje pro rozvoj zaměstnanců včetně nastavení v praxi. sarka.smolkova@jlv.cz VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Profesionální zaměstnanec JLV Systémové nástroje pro rozvoj zaměstnanců včetně nastavení v praxi. 1. Identifikační údaje zadavatele

Více

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková Projekt: Přispějme k ještě kvalitnější a modernější výuce na ZŠ Chotěboř Buttulova Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

záv re ná zpráva pro Klastr bioplyn, z.s.p.o. Tres consulting s.r.o. Výzkum bioplynových stanic pro Klastr bioplyn, z.s.p.o.

záv re ná zpráva pro Klastr bioplyn, z.s.p.o. Tres consulting s.r.o. Výzkum bioplynových stanic pro Klastr bioplyn, z.s.p.o. Výzkum bioplynových stanic záv re ná zpráva pro Klastr bioplyn, z.s.p.o. strana 1 Obsah Metodika Shrnutí výsledk Podrobné vyhodnocení Kvalitativní zjišt ní Analýza závislostí Hlavní zjišt ní strana 2 Metodika

Více

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu Studie proveditelnosti Marketingová analýza trhu Cíl semináře Seznámení se strukturou marketingové analýzy trhu jakou součástí studie proveditelnosti Obsah 1. Analýza makroprostředí 2. Definování cílové

Více

Výstupy ze sch zky rodi a u itel dne 30.8.2011

Výstupy ze sch zky rodi a u itel dne 30.8.2011 Výstupy ze sch zky rodi a u itel dne 30.8.2011 Sch zky se zú astnilo 7 zástupc rodi, len KRPŠ, paní editelka, celý pedagogický sbor mimo jedné u itelky a paní vychovatelka družiny. P vodní plán byl, aby

Více

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985.

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985. VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na službu dle 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), Směrnice MŠMT,

Více

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPECIALIZACE LÉKAŘSKÉHO KNIHOVNÍKA Helena Bouzková

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPECIALIZACE LÉKAŘSKÉHO KNIHOVNÍKA Helena Bouzková CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPECIALIZACE LÉKAŘSKÉHO KNIHOVNÍKA Helena Bouzková Anotace Příspěvek informuje o tvorbě a aktuálním stavu Koncepce celoživotního vzdělávání (CŽV) knihovníků v ČR. Tato je součástí

Více

Historie a sou asnost v deckých asopis

Historie a sou asnost v deckých asopis Pravidlo druhé: Základem v decké práce je studium literatury. 1) Historie a sou asnost v deckých asopis?? Pro ale íst n co, co již bylo objeveno?? 2) - druhy a struktura - neopakovat stejný pokus se stejným

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Dotazníkové šetření mezi žáky škol o využívání volného času a nabídky aktivit v regionu

Dotazníkové šetření mezi žáky škol o využívání volného času a nabídky aktivit v regionu Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Dotazníkové šetření mezi

Více

Rámcová smlouva o vývoji a údržb APV pro oblast výb ru pojistného od zam stnavatel a nemocenského pojišt ní OSV - II

Rámcová smlouva o vývoji a údržb APV pro oblast výb ru pojistného od zam stnavatel a nemocenského pojišt ní OSV - II OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Rámcová smlouva o vývoji a údržb APV pro oblast výb ru pojistného od zam stnavatel a nemocenského pojišt ní OSV II Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely edb žného oznámení Od

Více

Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak

Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Článek 1 Úvodní ustanovení Část I. - Všeobecná ustanovení 1.

Více

SKP Jihlava. Poslání a cíl naší práce

SKP Jihlava. Poslání a cíl naší práce Poslání a cíl naší práce Posláním našeho azylového domu je poskytnutí celkového hmotného zaopatření a sociálně psychologická pomoc lidem, kteří se vlivem různých životních situací ocitli na pokraji lidské

Více

Průzkum výchovných poradců základních škol. Studie Než zazvoní

Průzkum výchovných poradců základních škol. Studie Než zazvoní Průzkum výchovných poradců základních škol Studie Než zazvoní 17. ledna 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces

Více

ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT

ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT V roce 2012 byli v rámci výběrového šetření pracovních sil dotazováni respondenti ve věku 50-69 let na téma jejich odchodu do důchodu. Přechod mezi aktivitou

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ve školním klubu

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Název školy: Základní škola Postřelmov, okres Šumperk, příspěvková organizace Adresa: Postřelmov, Školní 290, PSČ 789 69 IČO: 70984441

Více

Pokyny pro dodržování soutěžního práva

Pokyny pro dodržování soutěžního práva Translation by courtesy of Pokyny pro dodržování soutěžního práva Naše obchodní asociace sdružuje dodavatele a další strany, které se podílejí na činnosti evropského zdravotnického sektoru, aby diskutovali

Více

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci na dnech otevřených dveří

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci na dnech otevřených dveří Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy Deváťáci na dnech otevřených dveří Studie Než zazvoní 2. ledna 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy

Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy Studie Než zazvoní 25. září 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

ČR A EU V ROCE 2015. Výsledky průzkumu veřejného mínění a výzvy pro rok 2015. Tomáš Prouza, státní tajemník pro evropské záležitosti

ČR A EU V ROCE 2015. Výsledky průzkumu veřejného mínění a výzvy pro rok 2015. Tomáš Prouza, státní tajemník pro evropské záležitosti ČR A EU V ROCE 2015 Výsledky průzkumu veřejného mínění a výzvy pro rok 2015 Tomáš Prouza, státní tajemník pro evropské záležitosti JAK VNÍMAJÍ ČEŠI UNII? Přes polovina populace považuje členství ČR v EU

Více

Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o.

Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. vzdělávací instituce akreditované Ministerstvem vnitra ČR číslo akreditace AK/I 49/2010 IČ: 29218705 tel.: 516.442.310, mobil 602.568.728

Více

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 - Návrh projektu k 3. 2. 2016 Obsah Obsah... 2 1. KONTEXT... 3 2. CÍLE A VÝSTUPY PROJEKTU... 4 3. POSTUP PŘÍPRAVY PARTICIPAČNÍHO

Více

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2 v zájmu zajištění potřeb Ministerstva práce a sociálních věcí (dále jen MPSV) a v souladu s ustanovením 6 zákona

Více

Mobilní reklama ve vyhledávání

Mobilní reklama ve vyhledávání Mobilní reklama ve vyhledávání Mobilní vyhledávání ve světě roste a s ním i možnosti, které poskytují jednotlivé PPC systémy. Co všechno je tedy s mobilní reklamou ve vyhledávání možné? Má pro nás smysl

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Vzdělávací jazykový program - angličtina v rámci projektu "Efektivní vzdělávací program pro zaměstnance GEM System International

Více

Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole

Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole Studie Než zazvoní 21. června 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje

Více

ICT plán školy 2015/2016

ICT plán školy 2015/2016 Základní škola s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky ICT plán školy 2015/2016 1. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky

Více

Školní vzdělávací program pro praktickou školu dvouletou KORÁLKOVÁNÍ Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice

Školní vzdělávací program pro praktickou školu dvouletou KORÁLKOVÁNÍ Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice Školní vzdělávací program pro praktickou školu dvouletou KORÁLKOVÁNÍ Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice Motto: Nemůţete neuspět... pokud se nevzdáte Abraham Lincoln

Více

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016 Deváťáci před přihláškami Studie Než zazvoní 9. února 2016 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování o výběru

Více

PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD

PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD Indikativní výklad pro plánování aktivit v MAP Příklady možných plánovaných aktivit jsou uvedeny pro inspiraci realizátorům MAP, jak mohou využít MAP pro naplánování aktivit

Více

Termíny zkoušek Komise Komise. subkomise 1 (obhaj.) :30 B subkomise 2 (obhaj.) :30 B8 120

Termíny zkoušek Komise Komise. subkomise 1 (obhaj.) :30 B subkomise 2 (obhaj.) :30 B8 120 Základní informace o struktu e dat: Komise (nadkomise) obsahují leny schválené VR (po jejich identifikaci v SIS, p íp. dopln ní budou obsahovat všechny schválené leny, po novém za azení se vyplní datum

Více

Zakázka bude pln na b hem roku 2014 a v následujících 48 sících od uzav ení smlouvy.

Zakázka bude pln na b hem roku 2014 a v následujících 48 sících od uzav ení smlouvy. OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Služba na zajišt ní provozu a expertní podpory datové sít Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 102 120/99-4033 Oblastní pracoviště č.10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 102 120/99-4033 Oblastní pracoviště č.10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 102 120/99-4033 Oblastní pracoviště č.10 Signatura: tj1cs103.doc Okresní pracoviště Chrudim INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Chrudim, Olbrachtova 291 adresa:

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Strana Vyhledávání textu - přidržte klávesu Ctrl, kurzor umístěte na příslušný řádek a klikněte levým tlačítkem myši. 1. Právní předpisy upravující přijímací řízení ke studiu ve střední

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období 1207 Návrh poslanců Waltera Bartoše, Vlastimila Tlustého, Petra Nečase a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIJ-335/13-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIJ-335/13-J INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIJ-335/13-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Vyšší odborná škola a Střední škola veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč, Žižkova 505 Sídlo: Žižkova 505, 674

Více

MINISTERSTVO HOSPODÁŘSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

MINISTERSTVO HOSPODÁŘSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MINISTERSTVO HOSPODÁŘSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Vydalo Ministerstvo hospodářství České republiky dne 20. března 1996 č.j. 4 266/96-74 s platností od 1. září 1996 počínaje prvním ročníkem Kmenový obor: 2651H

Více