Zkušenosti s výrobou ETBE v České rafinérské a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zkušenosti s výrobou ETBE v České rafinérské a.s."

Transkript

1 Zkušenosti s výrobou ETBE v České rafinérské a.s. Ing.Hugo Kittel, CSc., MBA. Česká rafinérská a.s., Litvínov Česká republika Bylo vypracováno a předneseno na mezinárodní konferenci Motorová palivá 2002, , Vyhne, Slovenská rep. Úvod: Použití komponent z obnovitelných zdrojů pro výrobu motorových paliv představuje velmi aktuální problém. Vedle esterů rostlinných olejů další komponentu přírodního původu, vhodnou pro výrobu motorových paliv, představuje etanol. Zajímavou formu jak uplatnit etanol při výrobě automobilových benzinů představuje jeho konverze na etyl-terc. butyl éter (ETBE). ETBE tak znamená významnou výzvu pro rafinérský průmysl. V tomto příspěvku jsou prezentovány výsledky provozního pokusu zpracování technického bezvodého etanolu, vyrobeného z obilí, na jednotce MTBE v rafinerii Kralupy n.vlt. vlastněné Českou rafinérskou a.s. (ČeR) Rozbor problému: Syntéza éterů z C 4 nenasycených uhlovodíků a alkoholů obecně i ETBE speciálně je velmi podrobně a dlouhodobě studována. Syntéza éterů probíhá v kapalné fázi, složky se v reakční směsi chovají neideálně. Jedná se o reakci řízenou termodynamicky, tj. koncentrace éteru ve výsledném produktu je blízká termodynamické rovnováze. Čím větší a rozvětvenější je molekula alkoholu, tím je rovnovážná koncentrace éteru nižší. Reakce je silně exotermní a je katalyzována kyselými aktivními centry. Byla publikována řada prací zabývajících se kinetikou i termodynamickou rovnováhou v systému nenasycené uhlovodíky C 4 alkoholy a věnovaných formulaci kinetických modelů syntézy éterů [Macho a kol., 1981; Françoisse O, Thyrion F.C, 1991; Fité a kol., 1994, Jensen a Datta, 1995; Sundmacher K, Zhang R.S, Hoffmann U., 1995]. Vlastní výroba ETBE v průmyslovém měřítku, jako komponenty motorových paliv, je v literatuře zmiňována méně častěji než třeba MTBE nebo TAME, ale již poměrně dlouhou dobu (např. Unzelman, 1989; Pavlov, Gorškov a Smirnov, 1991). Přitom je posuzována ze dvou hledisek: 1. Jako nepřímá forma použití etanolu přírodního původu, tj.etanol vs. ETBE.

2 2. Jako alternativa k MTBE, tj. MTBE vs. ETBE nebo též metanol vs. etanol. V Evropě není v současnosti přímé použití etanolu jako složky motorového paliva obvyklé. Z hlediska výrobce motorových paliv je proto zajímavé druhé srovnání, tj. MTBE vs. ETBE. Lze uvést následující rozhodující důvody pro výrobu ETBE místo MTBE, vizte též např. Laurin, 1998; Potter a Argyropoulos, 2001; Piel 2002; Etanol používaný pro výrobu ETBE je prakticky výhradně přírodního původu (bioetanol), tj. jedná se o obnovitelný zdroj, zatímco metanol je nyní vyráběn převážně ze zemního plynu. Produkce etanolu pro ETBE může přispět k využití ladem ležící zemědělské půdy a zvýšení zaměstnanosti v zemědělském sektoru. Např. jen v ČR je v současnosti takové půdy kolem 500 tis ha. V ETBE se alkohol, tj.obnovitelná část produktu, podílí na celkové hmotnosti produktu podstatně více, než metanol v MTBE. Stechiometricky, ze stejného množství i-butenu lze vyrobit o 15% hm více ETBE. Obsah kyslíku v ETBE 15,7 %hm je relativně menší, než v MTBE 18,2 %hm. To znamená, že pro splnění maximálního obsahu kyslíku 2,7 % hm by bylo možné namísit 17,2 %hm ETBE, ale jen 14,8 % hm MTBE. Ve skutečnosti ale ČSN EN 228 povoluje max. přídavek 15 %obj éterů s 5 a více atomy uhlíku. Protože i OČ ETBE je nepatrně vyšší než MTBE, je potenciál náhrady aromátů v autobenzínech větší u MTBE. ETBE má vyšší bod varu a nižší tlak par, než MTBE. To je významné z hlediska zpřísňujících se limitů na těkavost automobilových benzínů, především v letním období. Uvádí se výhodnost kombinace ETBE s izomerizátem v rafineriích, kdy odpadá nutnost snižovat obsah C 5 uhlovodíků v autobenzínu v letním období. ETBE je méně nebezpečné pro životní prostředí, tj. především jako komponenta autobenzínů přispívá více k poklesu škodlivých exhalací (CO, NO x, těkavých organických sloučenin), je podstatně méně rozpustné ve vodě, rychleji se biologicky rozkládá než MTBE. Proto se s ETBE uvažuje jako přijatelná alternativa za MTBE, pokud bude zakázán. Existují ale i následující nevýhody použití ETBE ve srovnání s MTBE: Podstatně vyšší nákupní cena etanolu. Jeho zpracování v rafinerii je možné pouze za cenu finanční podpory státu (dotace, úprava spotřební daně), které stlačují cenu etanolu na cenu metanolu. V současnosti omezená dostupnost bezvodého technického etanolu. Zavedení výroby ETBE je obvykle spojeno s projektem výstavby nového lihovaru, jako je tomu např. ve Španělsku.

3 Riziko vyššího obsahu vody a dusíkatých látek v etanolu přírodního původu, než metanolu, jako příčiny rychlejšího stárnutí katalyzátoru. Složitá manipulace s etanolem, související se speciálním charakterem této komodity. Přítomnost etanolu v ETBE ve vyšší koncentraci, než metanolu v MTBE, může být zdrojem problémů typických pro etanol benzínové směsi. Role ETBE jako kosolventu není totiž úplně jasná. Komplikovaná a nepřesná procedura prokazování použití etanolu ve formě automobilového benzínu pro daňové účely, alespoň v ČR. Na produkci ETBE může být převedena prakticky každá jednotka MTBE. Určité úpravy, především změna nástřikového patra hlavní separační kolony, doplnění recirkulace alkoholu, umožňují zlepšit provozní výsledky existujících jednotek. Pro nové jednotky je jednoznačně nejlepší technologie katalytické destilace, která umožňuje obejít omezení konverze termodynamickou rovnováhou a dosáhnout i pro etanol přeměny až 99%, jak nabízejí např. CD- Tech nebo UOP (proces Ethermax, European Chem. News, 1991; Chem. Engng., 1991). V Evropě ETBE vyrábějí průběžně dvě země Francie a Španělsko, určitými zkušenostmi disponuje i Itálie. [ cgibin; europa.eu.int]. Překvapivě žádné aktivity nebyly v tomto směru nalezeny pro vedoucí země v oblasti obnovitelných paliv Německo a Rakousko: Repsol YPF a CEPSA (rafinerie v Sanal Cerigas, kapacita jednotky 54 kt éteru, C 4 uhlovodíky z jednotky FCC, jednotka v provozu od roku 1988; dále jednotky v Puertollano a La Coruna and Algericas), dvě největší španělské petrolejářské společnosti, produkují ETBE s použitím bioetanolu vyráběného z obilí. V roce 2000 měla výroba ETBE ve Španělsku dosáhnout 180 kt. Plánují na ETBE konvertovat veškeré kapacity MTBE a vyrábět celkem 370 kt produktu. Ve Francii je vyráběno 200 kt produktu na základě kvóty 219 kt přidělené EU, jmenovitě u TotalFinaElf (rafinerie Feyzin, kapacita jednotky 75 kt éteru, C 4 uhlovodíky z pyrolýzní jednotky i FCC, jednotka uvedena do provozu od roku 1987; v Dunkerque, kapacita 59 kt, C 4 uhlovodíky z FCC, jednotka v provozu od roku 1996; v Gonfreville, kapacita 59 kt, C 4 uhlovodíky z FCC, jednotka v provozu od roku 1996). Je schválena výstavba dvou nových jednotek ETBE v rafineriích Donges a La Mède. V Itálii se zkušebně výrobou ETBE zabýval Ecofuel na výrobní jednotce v Ravenně, historicky vůbec první jednotce MTBE postavené v roce 1973, zpracovávající C 4 uhlovodíky z pyrolýzy. Výroba ETBE byla zahájena v roce 1992 střídavě s MTBE. ETBE bylo dodáváno i do Švýcarska.

4 V internetovém odkazu je zmíněno úspěšné používání ETBE ve Velké Británii. Výroba ETBE s dotovanou cenou ethanolu však obecně v EU není povolena a je realizována na základě projektů schválených EU. Tato skutečnost znejišťuje i případnou výrobu ETBE v ČR. Omezující politika je však v současné době orgány EU revidována. V USA současně údajně žádná jednotka ETBE nevyrábí [ Byla však nalezena poznámka o výrobě ETBE v rafinerii BP Amoco, Yorktown, na jednotce s kapacitou 30 kt éteru/rok. Jak vyplývá z internetového výzkumu, v USA nyní probíhá intenzivní diskuze výhodnosti výroby ETBE místo etanolu, jako náhrady za MTBE i výzkum potenciálních rizik použití ETBE. Na toto téma lze na internetu najít desítky odkazů. Ministerstvo zemědělství ČR ve spolupráci s PHARE vypracovalo v polovině 90 let studii zaměřenou na možné využití etanolu pro palivářské účely. Toto bylo zapracováno do vládních dokumentů (např. Usnesení vlády ČR 125/1996 a 420/1998). Přímé dotace nákupní ceny vycházejí ze zákona 252/1997 Sb. Podpora použití etanolu pro palivářské účely byla jako nepřímá dotace zapracována do zákona o spotřební dani č.129/1999 Sb., včetně posledního dodatku č.141/2001 Sb., které legalizují neodvedení spotřební daně 10,84 Kč/ltr etanolu míšeného přímo nebo ve formě ETBE (45% množství) do automobilového benzinu. Skutečná cena etanolu pro uživatele je pak příznivě ovlivněna přímou i nepřímou dotací a toto prakticky umožnilo i realizaci provozního pokusu v ČeR. Podrobně o tomto mechanismu referuje příspěvek Žáka a Sváty, ČeR se zapojila do projektu palivářského využití etanolu v roce Jako nejvýhodnější alternativu doporučila transformaci etanolu na ETBE na existující jednotce MTBE v rafinerii Kralupy. První provozní pokus realizovala v září 1999 ve spolupráci s italskou společností Ecofuel. O výsledku stručně informují Žák a Sváta, Tento příspěvek informuje o druhém provozním pokusu, který se uskutečnil v únoru a březnu Cíle tohoto provozního představovaly: Zpracovat větší množství etanolu, než tomu bylo v roce 1999 a přispět tak k realizaci usnesení vlády ČR. Ověřit přesněji výtěžek a složení ETBE. Ověřit distribuci etanolu v produktech z výrobní jednotky. Z bilance etanolu v zařízení odvodit cenovou formuli pro budoucí smlouvu o nákupu alkoholu Nabídnout větší množství autobenzínu s ETBE zákazníkům a vyhodnotit jejich reakci

5 Příspěvek referuje o technických výsledcích pokusu. Výsledky a jejich diskuse: Výrobní zařízení: Jednotka MTBE v rafinerii Kralupy byla postavena v letech na základě licence společnosti Hüls. Jednotku projektoval KHD Engineering GmbH, SRN. Projektovou surovinu přestavovala C 4 -frakce z pyrolýzní jednotky v Chemopetrolu Litvínov, zbavená butadienu extraktivní destilací v Kaučuk Kralupy, nazývaná rafinát I. Projektovaná koncentrace i-butenu v surovině byla 42,5 % hm a nástřik C 4 uhlovodíků 29 m 3 /h (odpovídá 90 kt MTBE/rok). Jednotka sestává ze dvou izotermních trubkových reaktorů chlazených vodou, třetího adiabatického reaktoru se sypaným ložem (všechny řazené v sérii) a separační kolony vytápění parním reboilerem. Jednotka nemá zařízení na recirkulaci nezreagovaného alkoholu. V současné době pracuje s katalyzátorem CT Purolite a celková náplň reaktorů je 24 m 3. Reakce probíhá v kapalné fázi. Jednotka je vybavena původní instrumentací a není napojena na centrální systém sběru dat ČeR. Provozní pokus výroby ETBE: Bezvodý technický etanol pro provozní pokus byl vyroben v obilném lihovaru v Kralupech n.vlt. Kvalitu etanolu před denaturací MTBE ilustruje tab. 1. Denaturace byla provedena 2 % obj. MTBE, dodaného ČeR a.s., za přítomnosti pracovníka finančního úřadu. Přidávání reakčního produktu do suroviny z čistě chemického hlediska nepředstavuje optimální řešení, ale jiná, vhodnější alternativa denaturace nebyla nalezena. Provozní pokus trval 12 dní a bylo celkem zpracováno 896 t (1135 m 3 ) etanolu. Jako zdroj i-butenu byl použit rafinát I (vizte výše). Provozní pokus se uskutečnil ještě před uvedením do provozu nové jednotky FCC v rafinerii Kralupy, která v současnosti představuje další zdroj i-butenu pro výrobu éterů. Po nastříknutí etanolu do jednotky byl technologický režim stabilizován velmi rychle, za méně než 24 hod. Využilo se přitom know-how společnosti Ecofuel z prvního provozního pokusu v roce Pracovalo se s přebytkem ethanolu vzhledem k i-butenu 1,060 molárně, prostorovou rychlostí na katalyzátoru 0,8 h -1 a při kapacitní zatížení jednotky 60 65%, vztaženo k produkci éteru. Bylo dosaženo 92,7% konverze i-butenu obsaženého v rafinátu I a 89,7% konverze

6 etanolu (konsolidovaná bilance). Bylo vyrobeno 1859 t (2495 m 3 ) surového ETBE. Hmotnostní bilanci procesu ukazuje tab.2. Obsah zajímavých složek ve vstupních a výstupních proudech technologické jednotky obsahuje tab.3. Z této tabulky vyplývá, že: Koncentrace i-butenu v rafinátu I byla průměrně 42 %hm a relativně stabilní po celou dobu provozního pokusu. Jedná se o typickou koncentraci pro tento typ suroviny. Pro zajímavost koncentrace i-butenu v C 4 -frakci z FCC jednotky v Kralupech dosahuje jen 16 %hm. Koncentrace ETBE v surovém éteru překračovala spolehlivě 92 %hm. Surový éter obsahoval 3 6 %hm nezreagovaného etanolu a jeho míšení do automobilového benzinu tak automaticky znamenalo i přítomnost určitého množství etanolu v autobenzín. Obsah i-butenu v rafinátu II (C 4 uhlovodíky po syntéze éteru) kolísal v poměrně velkém rozmezí 3 10 % hm, horní hranice byla dosažena především v začátku pokusu. Obsah i-butenu v rafinátu II představoval nejcitlivější indikátor průběhu reakce a při syntéze ETBE musí být velmi pečlivě sledován. Konsolidovanou bilanci provozního pokusu ilustruje obr.1. Vyplývá z ní, že převážná většina etanolu, tj. 96%, představuje součást surového éteru a je tak využitelná pro míšení autobenzínu. Množství nezreagovaného etanolu v ETBE versus koncentrace nezreagovaného i-butenu v rafinátu II představují zajímavý předmět případné budoucí optimalizace procesu v rafinerii Kralupy. Další zajímavý problém představuje izolace nezreagovaného etanolu z ETBE a jeho recirkulace. Vyrobený surový ETBE byl z důvodu přesnějšího bilancování pro daňové účely: Použit pouze pro výrobu automobilového benzinu bezolovnatého NATURAL 95. Vyrobené množství ETBE i jednotlivé dávky namíšeného autobenzínu segregovány, tj. současně byl v rafinerii k dispozici autobenzín s ETBE (silniční terminál) i s MTBE (produktovod a železniční cisterny). Benzin s ETBE byl distribuován pouze prostřednictvím silničního terminálu v rafinerii Kralupy, tj. přímo na čerpací stanice zákazníků. Zákazníci byli o výrobě autobenzínu s ETBE informování dopisem před zahájením distribuce. Údaje o přítomnosti a koncentraci ETBE v expedovaném autobenzínu byly uvedeny v relevantním atestu i na faktuře. Jednotlivé várky autobenzínu s ETBE byly míchány v průběhu i po skončení výroby ETBE. Celkem bylo namíšeno t (20930 m 3 ) automobilového benzinu s ETBE v 5 várkách. Mezi první a poslední várkou uplynul přesně 1

7 měsíc. Poslední autobenzín s ETBE byl prodán 41 dní od zahájení distribuce a 46 dní od nástřiku etanolu na výrobní jednotku. Způsob distribuce pouze přes silniční terminál představoval úzké místo celého systému, jak je zřejmé z časových údajů pro prodej 41 dní versus 12 dní výroby. Obsah kyslíkatých složek ve vyrobeném autobenzínu ilustruje tab. 4. Obsah MTBE byl větší, než by odpovídalo denaturaci etanolu, neboť byla využita zařízení standartně používaná pro výrobu a manipulace s MTBE. Obsah volného etanolu v autobenzínu byl stabilně pod 1% obj. Uvedená fakta ilustrují, jak logisticky složitý problém může představovat rozhodnutí o zpracování určitého množství etanolu na ETBE. Porovnání výroby ETBE a MTBE na identickém zařízení Porovnání některých zajímavých údajů představují tab.5 a 6. Lze z nich odvodit následující skutečnosti: V souladu s teoretickými poznatky, konverze obou hlavních reakčních složek byla pro syntézu ETBE nižší, než MTBE. Rozdíl u alkoholu nepředstavuje z bilančního hlediska závažný problém, neboť převážná většina nezreagovaného etanolu přechází do ETBE. Nižší konverze i- butenu je citlivější problém, neboť představuje nevratnou ztrátu tohoto reaktantu. Obsah ETBE v surovém produktu i celkový obsah éterů byl nižší, než u MTBE. ETBE též obsahovalo více nezreagovaného alkoholu, než MTBE Naopak obsah alkoholu v rafinátu II byl při výrobě ETBE nižší. Syntéza ETBE probíhala při teplotě v reaktoru o cca 10 C vyšší, než MTBE. Tento parametr může být dále optimalizován. Též teplotu v spodku hlavní dělící kolony bylo nutné zvýšit. Odlišná distribuce etanolu ve srovnání s metanolem v produktech jednotky souvisí s rozdílnými body varu obou alkoholů. Současně nebyly zjištěny významnější rozdíly ve spotřebě energií na jednotce.

8 Závěr: Provozní pokus potvrdil možnost zpracování etanolu na ETBE na jednotce syntézy éteru existující v rafinerii Kralupy bez významnějších problémů a úprav. Rovněž použití surového ETBE s obsahem 4 % volného etanolu jako komponenty pro výrobu automobilového benzinu NATURAL 95 se z hlediska technického potvrdilo jako bezproblémové. Produkt byl přijat zákazníky bez jakýchkoliv připomínek, Určité logistické obtíže způsobilo pouze oddělené skladování a distribuce autobenzínu s ETBE z rafinerie v Kralupech. Při trvalém zpracování etanolu na jednotce v Kralupech by bylo výhodné doplnit zařízení oddělováním nezreagovaného alkoholu z ETBE a jeho recirkulací. Výsledky bude možné zlepšit i optimalizací provozních parametrů jednotky a drobnými úpravami zařízení. V souvislosti s monitorováním bilance etanolu v reakčních produktech bylo poukázáno na nedokonalost znění zákona o spotřební dani v dodatku 141/2001 Sb., který bohužel neumožňuje současnou vratku daně pro ETBE i etanol přítomný v automobilovém benzinu a byla zahájena pozměňovací iniciativa.

9 Použité zdroje: Anon.: European Chem.News (7), 24 (1991) Anon.: Chem.Engng. (7), 44V (1991) ČSN EN 228: Motorová paliva Bezolovnaté automobilové benziny Technické požadavky a metody zkoušení. Český normalizační institut, leden 2001 Fité C., kol.: Kinetics of the Liquid Phase Synthesis of Ethyl tert-butyl Ether. Ind. Eng. Chem. Res. 33, 581 (1994) Françoisse O, Thyrion FC. Kinetics and Mechanism of Ethyl tert-butyl Ether Liquid-Phase Synthesis. Chem.Eng.Process 30, 141 (1991) Jensen, K. L., and Datta, R., "Ethers from Ethanol. 1. Thermodynamic Analysis of Liquid-Phase Ethyl tert-butyl Ether (ETBE) Synthesis." Ind. Eng. Chem. Res. 34, 392 (1995). Kralík M. a kol.: Engine fuels in the 21st century. Petroleum and Coal 43 (2), 72 (2001) Laurin J.: Etylalkoholová motorová paliva. Seminář Motorová palivá, Vyhně, 1998 Macho V a kol.: Príprava alkyl-terc-butyléterov. Ropa a uhlie 23, 397 (1981) Pavlov S.Ju., Gorškov V.A., Smirnov V.A.: Polučenije MTBE i drugich vysokooktanovych efirov. Chim.prom. (5), 263 (1991) Piel W.L.: Oxygenates in RFG. 7 th Annual Ethanol Conference: Policy and & Marketing. San Diego, California, February 2002 Potter F.L., Argyropoulos P.N: ETBE and Ethanol as Fuel Quality Tools. Hart World Fuels Conference, Rio de Janiero, August 21, 2001 Sundmacher K, Zhang R.S., Hoffmann U.: Mass Transfer Effects on Kinetics of Nonideal Liquid Phase Ethyl tert-butyl Ether Formation. Chem.Eng. Technol. 18, 269 (1995) Unzelman G.H. Ethers have good gasoline-blending attributes Oil Gas Journal 86 (15), 33 (1989) Žák J., Sváta J: Možnosti využití bioetanolu v průmyslu zpracování ropy. Ropa a uhlie 42 (3), 10 (2000) /part6/chap2/content.htm&teasing=on EC02-Alarcon.pdf+ETBE&hl=cs

10 Tab.1: Kvalita kvasného bezvodého lihu použitého pro syntézu ETBE Parametr Hodnota Etanol (%obj.) 99,93 Metanol (g/l) 0,008 Vyšší alkoholy (g/l) 0,205 Aldehydy (g/l) 0,011 Volné kyseliny (g/l) 0,018 Dusíkaté zásady (g/l) 0,000 Estery (g/l) 0,053 Fural Negativní Tab.2: Hmotnostní bilance výroby ETBE, nekonsolidovaná (t / t surového ETBE) Množství (t) (m 3 ) Etanol 1) -0,482-0,611 Rafinát I -1,289 - ETBE 2) +1,000 +1,342 Rafinát II +0,746 - Rozdíl -0,023-1) Hustota použitého etanolu 789 kg/m 3. 2) Surové ETBE, složení viz tab. 3, hustota 745 kg/m 3. Tab.3: Koncentrace reaktivních složek v hlavních proudech v průběhu provozního pokusu (%hm) Min. Max. Prům. Rafinát I i-buten 40,99 42,93 42,07 Etanol Etanol ,14 MTBE 1) - - 1,86 Rafinát II i-buten 3,58 9,96 5,00 Etanol 1,36 3,94 3,02 ETBE ETBE 92,52 94,85 93,84 MTBE 1,36 2,52 1,51 Celkem éterů ,35 Etanol 3,37 5,74 4,33 1) Odpovídá 2% obj MTBE, použitým jako denaturační činidlo

11 NÁSTŘIK: ic4= 542 ost.c4 747 EtOH 472 MTBE 10 Sum 1771 RAFINÁT II ic4= 37 ost.c4 715 EtOH 19 Sum 771 ÉTER: ETBE 918 MTBE 10 EtOH 40 Ost. 32 Sum 1000 Obr 1: Konsolidovaná bilance výroby ETBE Tab.4: Obsah kyslíkatých složek ve vyrobeném automobilovém benzinu s ETBE (% obj) ETBE MTBE Etanol 8,5 10,7 0,8 1,1 0,55 0,80 Tab.5: Porovnání koncentračních údajů výroby ETBE a MTBE (%hm) ETBE MTBE Rafinát II i-buten 5,00 1,70 Alkohol 3,02 3,75 Éter ETBE 93,84 00,00 MTBE 1,51 98,30 Celkem éterů 95,35 98,30 Alkohol 4,33 1,50 Tab.6: Zajímavé technologické parametry ETBE MTBE Poměr alkohol / i-buten v nástřiku (mol/mol) 1) 1,060 1,039 Konverze i-butenu (%) 92,7 97,6 Tlak v reaktorech (MPa) 0,7 1,2 Teplota na vstupu do 1.reaktoru ( C) Teplota spodku hlavní kolony ( C) )Nekonsolidovaná bilance

CHEMICKÉ TECHNOLOGIE PRO PROCESNÍ INŽENÝRSTVÍ N VÝROBA MTBE

CHEMICKÉ TECHNOLOGIE PRO PROCESNÍ INŽENÝRSTVÍ N VÝROBA MTBE CHEMICKÉ TECHNOLOGIE PRO PROCESNÍ INŽENÝRSTVÍ N409059 VÝROBA MTBE Fyzikální a chemické vlastnosti Suroviny Reakce Technologie Dvoustupňová výroba Jednostupňová výroba Charakteristiky technologií Zdroje

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ - ENERGETICKÝ ÚSTAV ODBOR TERMOMECHANIKY A TECHNIKY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ - ENERGETICKÝ ÚSTAV ODBOR TERMOMECHANIKY A TECHNIKY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ - ENERGETICKÝ ÚSTAV ODBOR TERMOMECHANIKY A TECHNIKY PROSTŘEDÍ doc. Ing. Josef ŠTETINA, Ph.D. Předmět 3. ročníku BS http://ottp.fme.vutbr.cz/sat/

Více

TAME jako perspektivní komponenta do automobilových benzinů

TAME jako perspektivní komponenta do automobilových benzinů TAME jako perspektivní komponenta do automobilových benzinů Ing.Hugo Kittel, CSc., MBA (hugo.kittel@crc.cz), Ing.Branislav Posuch (brano.posuch@crc.cz), Česká rafinérská a.s., O.Wichterleho 809, 278 52

Více

ČESKÉ RAFINÉRSKÉ, a.s.

ČESKÉ RAFINÉRSKÉ, a.s. Bilance vodíku v ČESKÉ RAFINÉRSKÉ, a.s. APROCHEM 2010 Kouty nad Desnou 19 21.4.2010 Ing.Hugo Kittel, CSc., MBA www.ceskarafinerska.cz 1 Obsah Úvod do problému Zdroje vodíku pro rafinérie Využití vodíku

Více

Rafinérie Kralupy od hydroskimmingu k. Ing. Ivan Souček. generáln. (s podporou Hugo Kittela a Pavla Ballka)

Rafinérie Kralupy od hydroskimmingu k. Ing. Ivan Souček. generáln. (s podporou Hugo Kittela a Pavla Ballka) Rafinérie Kralupy od hydroskimmingu k hlubokému zpracování ropy Ing. Ivan Souček generáln lní ředitel (s podporou Hugo Kittela a Pavla Ballka) Česká rafinérsk rská a.s., Wichterleho 809, 278 52 Kralupy

Více

bilanci středn Hugo KITTEL,, Pavel PELANT rská a.s., Wichterleho 809, Kralupy nad Vltavou

bilanci středn Hugo KITTEL,, Pavel PELANT rská a.s., Wichterleho 809, Kralupy nad Vltavou Modelování dopadu mísenm sení MEŘO O na bilanci středn edních destilátů v ČeR a.s., s využit itím m lineárn rního programování Hugo KITTEL,, Pavel PELANT Česká rafinérsk rská a.s., Wichterleho 809, 278

Více

Možnosti využití etherů a bioetherů při mísení automobilových benzínů

Možnosti využití etherů a bioetherů při mísení automobilových benzínů Možnosti využití etherů a bioetherů při mísení automobilových benzínů Ing. Jakub Gleich Česká rafinérská a.s. Kulatý stůl: Opatření ke snížení emisí skleníkových plynů ze spalování PHM do roku 2020 Praha,

Více

Vývoj a vzájemn. jemná konkurence automobilového. automobily. 57. sjezd chemických společnost. ností 2005

Vývoj a vzájemn. jemná konkurence automobilového. automobily. 57. sjezd chemických společnost. ností 2005 Vývoj a vzájemn jemná konkurence automobilového benzínu nu a motorové nafty jako rozhodujících ch paliv pro automobily Ing.Josef SVÁTA, Ing.Hugo KITTEL,, CSc., MBA Česká rafinérsk rská a.s., Wichterleho

Více

Ing.Hugo Kittel, CSc., MBA, ČeR a.s. Kralupy n.vlt. Presentace vypracovaná pro ČAPPO Praha 2.10.2002

Ing.Hugo Kittel, CSc., MBA, ČeR a.s. Kralupy n.vlt. Presentace vypracovaná pro ČAPPO Praha 2.10.2002 Ing.Hugo Kittel, CSc., MBA, ČeR a.s. Kralupy n.vlt Presentace vypracovaná pro ČAPPO Praha 2.10.2002 GTL (Gas-to-Liquid) představuje obecný pojem používaný pro technologie konverze plynu na kapalné produkty

Více

Zemědělství je na jedné straně spotřebitelem energií, na druhé

Zemědělství je na jedné straně spotřebitelem energií, na druhé Zemědělství je na jedné straně spotřebitelem energií, na druhé zajišťuje transformaci sluneční i dodatkové energie na biologickou hmotu, která poskytuje energii k výživě lidí, pro zajištění jejich činností,

Více

Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 7. přednáška

Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 7. přednáška ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 7. přednáška Spalování pohonných hmot, vlastnosti a použití plynných uhlovodíků

Více

Vladimír Matějovský. Kaňkova 32, 108 00 Praha 10 tel. 274 815 452, mob. 603 459 196, e-mail: michm@volny.cz, vladimir.matejovsky@tiscali.

Vladimír Matějovský. Kaňkova 32, 108 00 Praha 10 tel. 274 815 452, mob. 603 459 196, e-mail: michm@volny.cz, vladimir.matejovsky@tiscali. Vladimír Matějovský Kaňkova 32, 108 00 Praha 10 tel. 274 815 452, mob. 603 459 196, e-mail: michm@volny.cz, vladimir.matejovsky@tiscali.cz Automobilová paliva Grada Publishing, spol. s r. o., 2004 Názvy

Více

10. Chemické reaktory

10. Chemické reaktory 10. Chemické reaktory V každé chemické technologii je základní/nejvýznamnější zařízení pro provedení chemické reakce chemický reaktor. Celý technologický proces se skládá v podstatě ze tří typů zařízení:

Více

Ropa Kondenzované uhlovodíky

Ropa Kondenzované uhlovodíky Nejdůležitější surovina pro výrobu organických sloučenin Nejvýznamnější surovina světové ekonomiky Výroba energie Chemické zpracování - 15 % Cena a zásoby ropy (70-100 let) Ropné krize Nutnost hledání

Více

Moderní pohonné hmoty pro pohon motorových vozidel

Moderní pohonné hmoty pro pohon motorových vozidel Moderní pohonné hmoty pro pohon motorových vozidel Ing.. Václav Pražák ČAPPO Česká rafinérská, a.s. CHEMTEC PRAHA 2002 Motorová paliva Nejdůležitější motorová paliva Automobilové benziny Motorové nafty

Více

NEKONVENČNÍ ZPŮSOBY VÝROBY TEPELNÉ A ELEKTRICKÉ ENERGIE. Ing. Stanislav HONUS

NEKONVENČNÍ ZPŮSOBY VÝROBY TEPELNÉ A ELEKTRICKÉ ENERGIE. Ing. Stanislav HONUS NEKONVENČNÍ ZPŮSOBY VÝROBY TEPELNÉ A ELEKTRICKÉ ENERGIE Ing. Stanislav HONUS ORGANICKÝ MATERIÁL Spalování Chemické přeměny Chem. přeměny ve vodním prostředí Pyrolýza Zplyňování Chemické Biologické Teplo

Více

Vliv paliv obsahujících bioložky na provozní parametry vznětových motorů

Vliv paliv obsahujících bioložky na provozní parametry vznětových motorů 185 Vliv paliv obsahujících bioložky na provozní parametry vznětových motorů doc. Ing. Josef Laurin, CSc., doc. Ing. Lubomír Moc, CSc., Ing. Radek Holubec Technická univerzita v Liberci, Studentská 2,

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ - ENERGETICKÝ ÚSTAV ODBOR TERMOMECHANIKY A TECHNIKY PROSTŘEDÍ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ - ENERGETICKÝ ÚSTAV ODBOR TERMOMECHANIKY A TECHNIKY PROSTŘEDÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ - ENERGETICKÝ ÚSTAV ODBOR TERMOMECHANIKY A TECHNIKY PROSTŘEDÍ doc. Ing. Josef ŠTETINA, Ph.D. stetina@fme.vutbr.cz Předmět 3. ročníku BS http://ottp.fme.vutbr.cz/sat/

Více

CÍL. 20 % motorových paliv nahradit alternativními palivy

CÍL. 20 % motorových paliv nahradit alternativními palivy BIOPALIVA BIOFUELS Situace kolem ropy 1 barel ropy = 159 litrů Denní těžba ropy na světě : asi 75 milionů barelů Roční těžba ropy na světě : asi 27 miliard barelů Ropa pokrývá asi 40 % primární spotřeby

Více

Jakou budoucnost má automobilový benzín?

Jakou budoucnost má automobilový benzín? Jakou budoucnost má automobilový benzín? Ing.Hugo Kittel, CSc., MBA 1. Úvod: Pokud se hovoří o budoucnosti určitého motorového paliva, musí se zvažovat nejen palivo jako takové, ale všechny aspekty jeho

Více

Destilace

Destilace Výpočtový ý seminář z Procesního inženýrství podzim 2007 Destilace 18.9.2008 1 Tématické okruhy destilace - základní pojmy rovnováha kapalina - pára jednostupňová destilace rektifikace 18.9.2008 2 Destilace

Více

TVORBA UHLÍKATÝCH PRODUKTŮ PŘI I PYROLÝZE UHLOVODÍKŮ

TVORBA UHLÍKATÝCH PRODUKTŮ PŘI I PYROLÝZE UHLOVODÍKŮ TVORBA UHLÍKATÝCH PRODUKTŮ PŘI I PYROLÝZE UHLOVODÍKŮ Martin Hrádel 5. ročník Školitel: Doc. Ing. Zdeněk Bělohlav, CSc. Obsah Úvod Mechanismus vzniku a vlastnosti uhlíkatých produktů Provozního sledování

Více

Stanovení územně specifických emisních faktorů ze spalování rafinérského plynu a propan butanu

Stanovení územně specifických emisních faktorů ze spalování rafinérského plynu a propan butanu Stanovení územně specifických emisních faktorů ze spalování rafinérského plynu a propan butanu Eva Krtková Sektorový expert IPPU Národní inventarizační systém skleníkových plynů Národní inventarizační

Více

M Ý T Y A F A K T A. O obnovitelných zdrojích energie v dopravě (Biopaliva)

M Ý T Y A F A K T A. O obnovitelných zdrojích energie v dopravě (Biopaliva) M Ý T Y A F A K T A O obnovitelných zdrojích energie v dopravě (Biopaliva) Zpracovala a předkládá Odborná sekce Energetika při Okresní hospodářské komoře v Mostě, Ve spolupráci s Českou rafinérskou, a.

Více

Konstrukce motorů pro alternativní paliva

Konstrukce motorů pro alternativní paliva Souhrn Konstrukce motorů pro alternativní paliva Příspěvek obsahuje úvahy o využití alternativních paliv k pohonu spalovacích motorů u silničních vozidel zejména z hlediska zdrojů jednotlivých druhů paliv

Více

REOTRIB 2006 Moderní motorová paliva a biokomponenty

REOTRIB 2006 Moderní motorová paliva a biokomponenty REOTRIB 2006 Moderní motorová paliva a biokomponenty Ing. Václav Pražák, Česká rafinérská, a.s., 436 70 Litvínov (tel.: + 420 47 616 4308, fax: +420 47 616 4858, E-mail: vaclav.prazak@crc.cz) Všichni považujeme

Více

Vlastnosti středních destilátů z hydrokrakování ropné suroviny obsahující přídavek řepkového oleje

Vlastnosti středních destilátů z hydrokrakování ropné suroviny obsahující přídavek řepkového oleje 6 Vlastnosti středních destilátů z hydrokrakování ropné suroviny obsahující přídavek řepkového oleje Ing. Pavel Šimáček, Ph.D., Ing. David Kubička, Ph.D. *), Doc. Ing. Milan Pospíšil, CSc., Prof. Ing.

Více

Fyzikálně-chemické vlastnoti butanol-benzínových směsí

Fyzikálně-chemické vlastnoti butanol-benzínových směsí 24 Fyzikálně-chemické vlastnoti butanol-benzínových směsí Ing. Zlata Mužíková, Ing. Jaroslav Káňa, Doc. Ing. Milan Pospíšil, CSc., Prof. Ing. Gustav Šebor, CSc. Ústav technologie ropy a petrochemie, Vysoká

Více

SEZNAM VYBRANÉHO ZBOŽÍ A DOPLŇKOVÝCH STATISTICKÝCH ZNAKŮ

SEZNAM VYBRANÉHO ZBOŽÍ A DOPLŇKOVÝCH STATISTICKÝCH ZNAKŮ Aktuální SEZNAM VYBRANÉHO ZBOŽÍ A DOPLŇKOVÝCH STATISTICKÝCH ZNAKŮ platný od 1.1.2018 Kód a název položky kombinované nomenklatury 1) -------------------------------------------------------------- Doplňkový

Více

Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 5. přednáška

Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 5. přednáška ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 5. přednáška Reformování a izomerace benzinů, výroba benzinových složek

Více

Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 4. přednáška

Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 4. přednáška ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 4. přednáška Rafinace pohonných hmot, zpracování sulfanu, výroba vodíku

Více

Zpráva o vývoji energetiky v oblasti ropy a ropných produktů za rok 2016 Základní grafické podklady. duben 2018

Zpráva o vývoji energetiky v oblasti ropy a ropných produktů za rok 2016 Základní grafické podklady. duben 2018 Zpráva o vývoji energetiky v oblasti ropy a ropných produktů za rok 216 Základní grafické podklady duben 218 1 199 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2 21 22 23 24 25 26 27 28 29 21 211 212 213

Více

Zplyňování biomasy. Sesuvný generátor. Autotermní zplyňování Autotermní a alotermní zplyňování

Zplyňování biomasy. Sesuvný generátor. Autotermní zplyňování Autotermní a alotermní zplyňování Zplyňování = termochemická přeměna uhlíkatého materiálu v pevném či kapalném skupenství na výhřevný energetický plyn pomocí zplyňovacích médií a tepla. Produktem je plyn obsahující výhřevné složky (H 2,

Více

Vliv reakčních podmínek na syntézu N - alkylbenzamidů v přítomnosti mikrovln

Vliv reakčních podmínek na syntézu N - alkylbenzamidů v přítomnosti mikrovln UNIVERZITA HRADEC KRÁLOVÉ Přírodovědecká fakulta Katedra chemie Zpráva o řešení projektu pro využití prostředků na institucionální podporu výzkumu a vývoje Pedagogické fakulty UHK - Specifický výzkum 2010/2126

Více

Evropskou komisí schválená podpora čistých a vysokoprocentních biopaliv v dopravě na období

Evropskou komisí schválená podpora čistých a vysokoprocentních biopaliv v dopravě na období Evropskou komisí schválená podpora čistých a vysokoprocentních biopaliv v dopravě na období 2016-2020 Ing. Jan Gallas, Ing. Vlastimil Zedek, Ing. Karel Trapl, Ph.D. Ministerstvo zemědělství ČR Cíle EU

Více

INFRAČERVENÁ SPEKTROMETRIE A BIOSLOŽKY PALIV

INFRAČERVENÁ SPEKTROMETRIE A BIOSLOŽKY PALIV VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE Fakulta technologie ochrany prostředí Ústav technologie ropy a alternativních paliv INFRAČERVENÁ SPEKTROMETRIE A BIOSLOŽKY PALIV Laboratorní cvičení ÚVOD V několika

Více

ČESKÁ RAFINÉRSKÁ ZAJISTILA VÝROBU BEZSIRNÝCH MOTOROVÝCH PALIV PROGRAM ČISTÁ PALIVA (2003 2008)

ČESKÁ RAFINÉRSKÁ ZAJISTILA VÝROBU BEZSIRNÝCH MOTOROVÝCH PALIV PROGRAM ČISTÁ PALIVA (2003 2008) ČESKÁ RAFINÉRSKÁ ZAJISTILA VÝROBU BEZSIRNÝCH MOTOROVÝCH PALIV PROGRAM ČISTÁ PALIVA (2003 2008) Ing. Ivan Souček, Ph.D. ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a.s. 15. prosince 2008, Praha Důvody pro nové kvalitativní/ekologické

Více

Třífázové trubkové reaktory se zkrápěným ložem katalyzátoru. Předmět: Vícefázové reaktory Jméno: Veronika Sedláková

Třífázové trubkové reaktory se zkrápěným ložem katalyzátoru. Předmět: Vícefázové reaktory Jméno: Veronika Sedláková Třífázové trubkové reaktory se zkrápěným ložem katalyzátoru Předmět: Vícefázové reaktory Jméno: Veronika Sedláková 3-fázové reakce Autoklávy (diskontinuální) Trubkové reaktory (kontinuální) Probublávané

Více

Bio LPG. Technologie a tržní potenciál Ing. Jakub Rosák 17/05/2019

Bio LPG. Technologie a tržní potenciál Ing. Jakub Rosák 17/05/2019 Bio LPG Technologie a tržní potenciál Ing. Jakub Rosák 17/05/2019 Co je Bio LPG Vlastnosti a chemické složení identické jako LPG (propan, butan či jejich směsi) Bio LPG není fosilní palivo, je vyrobeno

Více

Tato vyhláška zapracovává příslušný předpis Evropské unie1) a stanoví. a) druhy ropy a skladbu ropných produktů2) pro skladování v nouzových zásobách,

Tato vyhláška zapracovává příslušný předpis Evropské unie1) a stanoví. a) druhy ropy a skladbu ropných produktů2) pro skladování v nouzových zásobách, 165/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. června 2013 o druzích ropy a skladbě ropných produktů pro skladování v nouzových zásobách ropy, o výpočtu úrovně nouzových zásob ropy, o skladovacích zařízeních a o vykazování

Více

Alternativní paliva. Připravenost ití biokomponent pro výrobu motorových paliv - biopaliv. Konference - Praha

Alternativní paliva. Připravenost ití biokomponent pro výrobu motorových paliv - biopaliv. Konference - Praha Alternativní paliva Připravenost České rafinerské na využit ití biokomponent pro výrobu motorových paliv - biopaliv Konference - Praha 12.12. 2006 Obnovitelný zdroj energie Proč biokomponenty? Snižování

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Vývoj technologie výroby bioetanolu ze slámy v České republice úspěšně ukončen.

Vývoj technologie výroby bioetanolu ze slámy v České republice úspěšně ukončen. Vývoj technologie výroby bioetanolu ze slámy v České republice úspěšně ukončen. Jaroslav Váňa, Zdeněk Kratochvíl Dílčí výstup řešení projektu NAZV QE 1324 "Technologie výroby bioetanolu z lignocelulózové

Více

Dopad využití biopaliv na veřejné finance

Dopad využití biopaliv na veřejné finance Dopad využití biopaliv na veřejné finance Ing. Josef Březina, CSc Česká zemědělská univerzita v Praze 1. Úvod Záměrem Evropské Unie je postupné nahrazení fosilních pohonných hmot, používaných jako palivo

Více

Distribuce a uplatnění paliv na bázi bioetanolu na trhu

Distribuce a uplatnění paliv na bázi bioetanolu na trhu Cukrovary a lihovary TTD Distribuce a uplatnění paliv na bázi bioetanolu na trhu Jaroslav Drštka obchodní manažer Autotec/Autosalon 2010 8. květen 2010, Brno Člen skupiny Tereos Obsah Úvod Palivo E85 Palivo

Více

Monitoring kvality České obchodní inspekce Pečeť kvality motorových paliv Bezpečné použití vysokoobsahových biopaliv

Monitoring kvality České obchodní inspekce Pečeť kvality motorových paliv Bezpečné použití vysokoobsahových biopaliv KVALITA PALIV V ČESKÉ REPUBLICE Monitoring kvality České obchodní inspekce Pečeť kvality motorových paliv Bezpečné použití vysokoobsahových biopaliv 25.5.2011, Dobrovice Ing. Miloš Auersvald Největší světová

Více

Palivová soustava Steyr 6195 CVT

Palivová soustava Steyr 6195 CVT Tisková zpráva Pro více informací kontaktujte: AGRI CS a.s. Výhradní dovozce CASE IH pro ČR email: info@agrics.cz Palivová soustava Steyr 6195 CVT Provoz spalovacího motoru lze řešit mimo používání standardního

Více

Hmotnost atomů a molekul 6 Látkové množství 11. Rozdělení směsí 16 Separační metody 20. Hustota, hmotnostní a objemový zlomek 25.

Hmotnost atomů a molekul 6 Látkové množství 11. Rozdělení směsí 16 Separační metody 20. Hustota, hmotnostní a objemový zlomek 25. Obsah Obecná chemie II. 1. Látkové množství Hmotnost atomů a molekul 6 Látkové množství 11 2. Směsi Rozdělení směsí 16 Separační metody 20 3. Chemické výpočty Hustota, hmotnostní a objemový zlomek 25 Koncentrace

Více

Role aditiv. a chemických. KOVÁ, Hugo KITTEL. rská a.s., Wichterleho 809, 278 52 Kralupy nad Vltavou. E-mail:

Role aditiv. a chemických. KOVÁ, Hugo KITTEL. rská a.s., Wichterleho 809, 278 52 Kralupy nad Vltavou. E-mail: Role aditiv a chemických přípravků v moderní rafinerii Agnieszka DVOŘÁKOV KOVÁ, Hugo KITTEL Česká rafinérsk rská a.s., Wichterleho 809, 278 52 Kralupy nad Vltavou E-mail: Agnieszka.Dvorakova@crc.cz Hugo.Kittel@crc.cz,

Více

zpracování těžkých frakcí na motorová paliva (mazut i vakuový zbytek)

zpracování těžkých frakcí na motorová paliva (mazut i vakuový zbytek) Ropa štěpné procesy zpracování těžkých frakcí na motorová paliva (mazut i vakuový zbytek) typy štěpných procesů: - termické krakování - katalytické krakování - hydrogenační krakování (hydrokrakování) podmínky

Více

165/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 10. června 2013

165/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 10. června 2013 165/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. června 2013 o druzích ropy a skladbě ropných produktů pro skladování v nouzových zásobách ropy, o výpočtu úrovně nouzových zásob ropy, o skladovacích zařízeních a o vykazování

Více

OMEZOVÁNÍ NEGATIVNÍCH ENVIRONMENTÁLNÍCH DOPADŮ PŘI VÝROBĚ PALIV A PETROCHEMIKÁLIÍ. Seminář, Bratislava, 6.6.2013 Autor: J.LEDERER

OMEZOVÁNÍ NEGATIVNÍCH ENVIRONMENTÁLNÍCH DOPADŮ PŘI VÝROBĚ PALIV A PETROCHEMIKÁLIÍ. Seminář, Bratislava, 6.6.2013 Autor: J.LEDERER OMEZOVÁNÍ NEGATIVNÍCH ENVIRONMENTÁLNÍCH DOPADŮ PŘI VÝROBĚ PALIV A PETROCHEMIKÁLIÍ Seminář, Bratislava, 6.6.2013 Autor: J.LEDERER OBSAH - CESTY K REDUKCI NOVOTVORBY CO 2 NEOBNOVITELNÉ SUROVINY OMEZENÍ UHLÍKOVÝCH

Více

Kvalita paliv v ČR a v okolních státech EU Brno 10.6.2009 Autosalon

Kvalita paliv v ČR a v okolních státech EU Brno 10.6.2009 Autosalon Brno 10.6.2009 Autosalon Ing.Vladimír Třebický Ústav paliv a maziv,a.s. člen skupiny SGS Současná kvalita a sortiment paliv v ČR Automobilový benzin ČSN EN 228 Přídavek bioethanolu přímo nebo jako ETBE

Více

Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu

Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu SOUČASNÝ VÝVOJ A PERSPEKTIVY MOTOROVÝCH PALIV DO ROKU 2020 Ing. Miloš Podrazil, generální sekretář Česká asociace petrolejářského U trati 1226/42, 100 00 Praha 10 tel.: 274 817 509 fax: 274 815 709 e-mail:

Více

Kontroly pohonných hmot v roce 2017 dopadly nejlépe v historii (Závěrečná zpráva 2017)

Kontroly pohonných hmot v roce 2017 dopadly nejlépe v historii (Závěrečná zpráva 2017) TISKOVÁ ZPRÁVA Kontroly pohonných hmot v roce 2017 dopadly nejlépe v historii (Závěrečná zpráva 2017) (Praha, 23. únor 2018) Česká obchodní inspekce celoročně provádí pravidelnou kontrolu kvality pohonných

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT C6-0267/2006. Společný postoj. Dokument ze zasedání 2003/0256(COD) 06/09/2006

EVROPSKÝ PARLAMENT C6-0267/2006. Společný postoj. Dokument ze zasedání 2003/0256(COD) 06/09/2006 EVROPSKÝ PARLAMENT 2004 Dokument ze zasedání 2009 C6-0267/2006 2003/0256(COD) CS 06/09/2006 Společný postoj Společný postoj Rady k přijetí nařízení Evropského parlamentu a Rady o registraci, hodnocení,

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Výsledky kontrol jakosti pohonných hmot v roce 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA. Výsledky kontrol jakosti pohonných hmot v roce 2018 TISKOVÁ ZPRÁVA Výsledky kontrol jakosti pohonných hmot v roce 2018 (Praha, 8. únor 2019) Česká obchodní inspekce průběžně sleduje kvalitu jakosti pohonných hmot na čerpacích stanicích v celé ČR. V závěrečné

Více

průmyslu a obchodu Ing. Václav Loula, vedoucí pracovní skupiny pro rozvoj petrolejářského průmyslu Ing. Miloš Podrazil, generální sekretář

průmyslu a obchodu Ing. Václav Loula, vedoucí pracovní skupiny pro rozvoj petrolejářského průmyslu Ing. Miloš Podrazil, generální sekretář Zkušenosti s uplatněním biopaliv a další vývoj jejich použití v dopravě Ing. Václav Loula, vedoucí pracovní skupiny pro rozvoj petrolejář průmyslu Ing. Miloš Podrazil, generální sekretář Česká asociace

Více

POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od k tiskopisu GŘC - vzor č. 1

POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od k tiskopisu GŘC - vzor č. 1 POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od 1.1.2008 - k tiskopisu 25 740 GŘC - vzor č. 1 Hlášení se podává: Nejpozději k 31. lednu za uplynulý předcházející kalendářní rok. Vţdy k 31. prosinci

Více

EMISE Z AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY

EMISE Z AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY EMISE Z AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY Pavel Šimáček, Milan Pospíšil Vysoká škola chemickotechnologická v Praze ZLEPŠENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V EU DO R. 2020 Snížení emisí z dopravy o 80 % (v porovnání s r. 1995) Klíčové

Více

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová, Česká plynárenská unie. 15.9.2011, Den s fleetem

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová, Česká plynárenská unie. 15.9.2011, Den s fleetem Zemní plyn v dopravě Ing. Markéta Schauhuberová, Česká plynárenská unie 15.9.2011, Den s fleetem Česká plynárenská unie POSLÁNÍ: Soustavné zlepšování podmínek pro podnikání v plynárenském oboru v České

Více

POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od k tiskopisu GŘC - vzor č. 2

POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od k tiskopisu GŘC - vzor č. 2 Hlášení se podává: POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od 1. 1. 2016 k tiskopisu 25 741 GŘC - vzor č. 2 Nejpozději k 31. lednu za uplynulý předcházející kalendářní rok. Vždy k 31. prosinci

Více

PARAMO Pardubice. Studijní materiál k předmětu Chemická exkurze C6950 Brno 2011

PARAMO Pardubice. Studijní materiál k předmětu Chemická exkurze C6950 Brno 2011 Studijní materiál k předmětu Chemická exkurze C6950 Brno 2011 PARAMO Pardubice Vypracoval: Mgr. Radek Matuška Úpravy: Mgr. Zuzana Garguláková, doc. Ing. Vladimír Šindelář, Ph.D. Obecné informace PARAMO,

Více

Autokláv reaktor pro promíchávané vícefázové reakce

Autokláv reaktor pro promíchávané vícefázové reakce Vysoká škola chemicko technologická v Praze Ústav organické technologie (111) Autokláv reaktor pro promíchávané vícefázové reakce Vypracoval : Bc. Tomáš Sommer Předmět: Vícefázové reaktory (prof. Ing.

Více

Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 9. přednáška

Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 9. přednáška ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zpracování ropy doc. Ing. Josef Blažek, CSc. 9. přednáška Emise ze zpracování ropy, BREF, komplexita rafinérií Emise

Více

POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od k tiskopisu GŘC - vzor č. 3

POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od k tiskopisu GŘC - vzor č. 3 Hlášení se podává: POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od 1. 1. 2011 k tiskopisu 25 740 GŘC - vzor č. 3 Nejpozději k 31. lednu za uplynulý předcházející kalendářní rok. Vţdy k 31. prosinci

Více

LABORATORNÍ PŘÍSTROJE A POSTUPY

LABORATORNÍ PŘÍSTROJE A POSTUPY LABORATORNÍ PŘÍSTROJE A POSTUPY FÁZOVÁ STABILITA BUTANOL- BENZINOVÝCH SMĚSÍ ZLATA MUŽÍKOVÁ, JAKUB ŠIŠKA, MILAN POSPÍŠIL, a GUSTAV ŠEBOR Ústav technologie ropy a alternativních paliv, Vysoká škola chemicko-technologická

Více

POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od k tiskopisu GŘC - vzor č. 2

POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od k tiskopisu GŘC - vzor č. 2 Hlášení se podává: POKYNY k vyplnění Hlášení o splnění povinnosti platné od 1. 10. 2009 k tiskopisu 25 740 GŘC - vzor č. 2 Nejpozději k 31. lednu za uplynulý předcházející kalendářní rok. Vţdy k 31. prosinci

Více

Souhrn základních informací o uplatňování biopaliv v okolních zemích

Souhrn základních informací o uplatňování biopaliv v okolních zemích Souhrn základních informací o uplatňování biopaliv v okolních zemích Souhrn se týká Spolkové republiky Německo (SRN), Rakouska, Polska, Slovenska a České republiky (ČR). 1. Povinnost uplatňovat biopaliva

Více

Nakládání s upotřebenými odpadními oleji

Nakládání s upotřebenými odpadními oleji Nakládání s upotřebenými odpadními oleji 1.11.2012 Ing. Martin Holek, Bc. Lada Rozlílková množství v t 210 000 180 000 150 000 120 000 90 000 60 000 30 000 0 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Více

Možné přínosy zavádění biopaliv k plnění Kjótského protokolu

Možné přínosy zavádění biopaliv k plnění Kjótského protokolu Divize dopravní infrastruktury a životního prostředí Oblast alternativních paliv a pohonů Ochrana ovzduší ve státní správě III teorie a praxe Možné přínosy zavádění biopaliv k plnění Kjótského protokolu

Více

Přírodní zdroje uhlovodíků

Přírodní zdroje uhlovodíků Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Říjen 2010 Mgr. Alena Jirčáková Zemní plyn - vznik: Výskyt často spolu s ropou (naftový zemní plyn) nebo

Více

Užití biopaliv v dopravě - legislativa a realita

Užití biopaliv v dopravě - legislativa a realita Užití biopaliv v dopravě - legislativa a realita Kulatý stůl Opatření ke snížení emisí skleníkových plynů ze spalování PHM, Praha, 24. června 2013 Ing. Václav Pražák Ing. Miloš Podrazil vedoucí řízení

Více

NOVÉ MOŽNOSTI OCHRANY TRHU S POHONNÝMI HMOTAMI

NOVÉ MOŽNOSTI OCHRANY TRHU S POHONNÝMI HMOTAMI PETROLSummit 14 Hotel Clarion, Praha 30.10.2014 NOVÉ MOŽNOSTI OCHRANY TRHU S POHONNÝMI HMOTAMI Ing. Daniel Dobeš, Ph.D. ředitel pro obchod a rozvoj Ing. Ladislav Fuka ředitel divize paliv a maziv V KOSTCE

Více

Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu

Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu Paliva pro dopravu Ing. Ivan Ottis, ředitel pro rafinérský business a předseda představenstva ČAPPO UNIPETROL, a. s. Na Pankráci 127, 140 00 Praha 4 tel.: 476 162 940 e-mail: Ivan.Ottis@unipetrol.cz Ing.

Více

2.4 Stavové chování směsí plynů Ideální směs Ideální směs reálných plynů Stavové rovnice pro plynné směsi

2.4 Stavové chování směsí plynů Ideální směs Ideální směs reálných plynů Stavové rovnice pro plynné směsi 1. ZÁKLADNÍ POJMY 1.1 Systém a okolí 1.2 Vlastnosti systému 1.3 Vybrané základní veličiny 1.3.1 Množství 1.3.2 Délka 1.3.2 Délka 1.4 Vybrané odvozené veličiny 1.4.1 Objem 1.4.2 Hustota 1.4.3 Tlak 1.4.4

Více

Seznam čísel vybraných výrobků pro EMCS

Seznam čísel vybraných výrobků pro EMCS Seznam čísel vybraných výrobků pro EMCS Číslo vybrané ho výrobku Sazba daně Měrná jednotka na e-ad 150701 12 840 l MINERÁLNÍ OLEJE 1507-1518 45/3/A BLÍZKÉ 272001,272002,272003 NEBO,272004 Stručný popis

Více

VOJENSKÉ JAKOSTNÍ SPECIFIKACE POHONNÝCH HMOT, MAZIV A PROVOZNÍCH KAPALIN

VOJENSKÉ JAKOSTNÍ SPECIFIKACE POHONNÝCH HMOT, MAZIV A PROVOZNÍCH KAPALIN GENERÁLNÍ ŠTÁB ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VOJENSKÉ JAKOSTNÍ SPECIFIKACE POHONNÝCH HMOT, MAZIV A PROVOZNÍCH KAPALIN 1-4 P Benzín bezolovnatý automobilový NATO Code: F-67 Odpovídá normě: ČSN EN 228 EN 228:2004

Více

Paliva. nejběžnějším zdrojem tepla musí splňovat tyto podmínky: co nejmenší náklady na těžbu a výrobu snadno uskutečnitelné spalování

Paliva. nejběžnějším zdrojem tepla musí splňovat tyto podmínky: co nejmenší náklady na těžbu a výrobu snadno uskutečnitelné spalování Paliva Paliva nejběžnějším zdrojem tepla musí splňovat tyto podmínky: co nejmenší náklady na těžbu a výrobu snadno uskutečnitelné spalování Dělení paliv podle skupenství pevná uhlí, dřevo kapalná benzín,

Více

VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010

VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010 VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010 o emisních limitech a dalších podmínkách provozu ostatních stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší emitujících a užívajících těkavé organické látky

Více

technických prohlídkách Nová technická řešení a jiná opatření ke snížení výfukových emisí:

technických prohlídkách Nová technická řešení a jiná opatření ke snížení výfukových emisí: Emisní vlastnosti automobilů a automobilových motorů Ochrana životního prostředí: podíl automobilové dopravy na celkovém znečištění ovzduší Emisní předpisy: CARB, EPA, ECE (EHK), národní legislativa Emisní

Více

25 742/P GŘC vzor č. 1 Strana 1

25 742/P GŘC vzor č. 1 Strana 1 Oznámení se podává: POKYNY k vyplnění Oznámení o splnění povinnosti v průběhu kalendářního roku platné od 1. 1. 2016 k tiskopisu 25 742 GŘC - vzor č. 1 Nejpozději do 30 dnů po skončení období je dodavatel

Více

ANAEROBNÍ FERMENTACE

ANAEROBNÍ FERMENTACE Vysoká škola chemicko technologická v Praze Ústav technologie vody a prostředí TEORETICKÉ ZÁKLADY ANAEROBNÍ FERMENTACE Prof.Ing. Michal Dohányos, CSc 1 Proč Anaerobní fermentace a BPS? Anaerobní fermentace

Více

Úvod do problematiky. Možnosti energetického využití biomasy

Úvod do problematiky. Možnosti energetického využití biomasy Úvod do problematiky Možnosti energetického využití biomasy Cíle Uvést studenta do problematiky energetického využití biomasy Klíčová slova Biomasa, energie, obnovitelný zdroj 1. Úvod Biomasa představuje

Více

Anaerobní proces. Anaerobní rozklad organických látek. Bioplyn

Anaerobní proces. Anaerobní rozklad organických látek. Bioplyn Anaerobní proces Bez přístupu vzduchu C x H y O z + a H 2 O b CH 4 + c CO 2 + biomasa (S) H 2 S / S 2- (N) NH 3 / NH + 4 Počátky konec 19.stol. (septik, využívání bioplynu) Stabilizace kalů od poloviny

Více

Vodík jako alternativní ekologické palivo. palivové články a vodíkové hospodářství

Vodík jako alternativní ekologické palivo. palivové články a vodíkové hospodářství Vodík jako alternativní ekologické palivo palivové články a vodíkové hospodářství Charakteristika vodíku vodík je nejrozšířenějším prvkem ve vesmíru na Zemi je třetím nejrozšířenějším prvkem po kyslíku

Více

Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy

Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy obsah Prezentace cíl společnosti Odpadní komodity a jejich složení Nakládání s komunálním odpadem Thermo-katalitická

Více

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_C.3.01 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: Název projektu: Číslo projektu: Autor: Tematická oblast: Název DUMu: Kód: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Více

EVROPSKA KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO OBLAST KLIMATU

EVROPSKA KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO OBLAST KLIMATU Ref. Ares(2010)225854-29/04/2010 EVROPSKA KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO OBLAST KLIMATU Generální ředitel V Bruselu dne [...] * 9 APR. 2010 CLIMA/PO/WW/nv Ares(2010) paní Milena Vicenová Stálá představitelka

Více

VLIV NEPŘÍMÝCH DANÍ NA TRH S MOTOROVÝMI PALIVY

VLIV NEPŘÍMÝCH DANÍ NA TRH S MOTOROVÝMI PALIVY VLIV NEPŘÍMÝCH DANÍ NA TRH S MOTOROVÝMI PALIVY Ing. Miloš Podrazil generální sekretář Česká asociace petrolejářského U trati 1226/42, 100 00 Praha 10 tel.: 274 817 509 fax: 274 815 709 e-mail: cappo@cappo.cz

Více

OMEZOVÁNÍ NEGATIVNÍCH ENVIRONMENTÁLNÍCH DOPADŮ PŘI VÝROBĚ PALIV A PETROCHEMIKÁLIÍ. Most, Autor: Doc. Ing. J.LEDERER, CSc.

OMEZOVÁNÍ NEGATIVNÍCH ENVIRONMENTÁLNÍCH DOPADŮ PŘI VÝROBĚ PALIV A PETROCHEMIKÁLIÍ. Most, Autor: Doc. Ing. J.LEDERER, CSc. OMEZOVÁNÍ NEGATIVNÍCH ENVIRONMENTÁLNÍCH DOPADŮ PŘI VÝROBĚ PALIV A PETROCHEMIKÁLIÍ Most, 29.11.2012 Autor: Doc. Ing. J.LEDERER, CSc. OBSAH - CESTY K REDUKCI NOVOTVORBY CO 2 NEOBNOVITELNÉ SUROVINY OMEZENÍ

Více

prezentace společnosti 16. října

prezentace společnosti 16. října prezentace společnosti 16. října 2002 02-10-16 1 OBSAH 1. PROJEKT PROCESSING REFINERY 2. STAV SPOLEČNOSTÍ PO SRPNOVÝCH POVODNÍCH 3. PRIVATIZACE 4. OČEKÁVANÉ HOSPODÁŘSKÉ VÝSLEDKY 02-10-16 2 PROJEKT PŘEPRACOVÁNÍ

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA. SVA skupiny Energie a alternativní zdroje

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA. SVA skupiny Energie a alternativní zdroje TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA SVA skupiny Energie a alternativní zdroje 1 SVA skupiny Energie a alternativní zdroje Ing. Miloš Podrazil, vedoucí skupiny, ČAPPO Mgr Jiří Bakeš,, Ateliér r ekologie

Více

BENZIN A MOTOROVÁ NAFTA

BENZIN A MOTOROVÁ NAFTA BENZIN A MOTOROVÁ NAFTA BENZIN je směs kapalných uhlovodíků s pěti až jedenácti atomy uhlíku v řetězci (C 5 - C 11 ). Jeho složení je proměnlivé podle druhu a zpracování ropy, ze které pochází. 60-65%

Více

Chemie - 3. ročník. přesahy, vazby, mezipředmětové vztahy průřezová témata. očekávané výstupy RVP. témata / učivo. očekávané výstupy ŠVP.

Chemie - 3. ročník. přesahy, vazby, mezipředmětové vztahy průřezová témata. očekávané výstupy RVP. témata / učivo. očekávané výstupy ŠVP. očekávané výstupy RVP témata / učivo Chemie - 3. ročník Žák: očekávané výstupy ŠVP přesahy, vazby, mezipředmětové vztahy průřezová témata 1.1., 1.2., 1.3., 1.4., 2.1. 1. Látky přírodní nebo syntetické

Více

IVI. Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES

IVI. Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES IVI. Vládní nvládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 311/2006 Sb., o pohonných hmotách a čerpacích stanicích pohonných hmot a o změně některých

Více

Možnosti rozvoje CNG v České republice. Partner

Možnosti rozvoje CNG v České republice. Partner Partner 1 Fakta Vozový park na CNG (10/2013) Evropa: 1,85 miliónu vozů Meziroční nárůst + 7% Česká Republika: 6 300 vozů Meziroční nárůst + 47% Procento CNG vozů: 0,11% 2 Fakta Trend spotřeby CNG v České

Více

Bezpečnost chemických výrob N Petr Zámostný místnost: A-72a tel.:

Bezpečnost chemických výrob N Petr Zámostný místnost: A-72a tel.: Bezpečnost chemických výrob N111001 Petr Zámostný místnost: A-72a tel.: 4222 e-mail: petr.zamostny@vscht.cz Specifická rizika chemických reakcí Reaktivita látek Laboratorní měření reaktivity Reaktory s

Více

Vladimír Matějovský. Kaňkova 32, 108 00 Praha 10 tel. 274 815 452, mob. 603 459 196, e-mail: michm@volny.cz, vladimir.matejovsky@tiscali.

Vladimír Matějovský. Kaňkova 32, 108 00 Praha 10 tel. 274 815 452, mob. 603 459 196, e-mail: michm@volny.cz, vladimir.matejovsky@tiscali. Vladimír Matějovský Kaňkova 32, 108 00 Praha 10 tel. 274 815 452, mob. 603 459 196, e-mail: michm@volny.cz, vladimir.matejovsky@tiscali.cz Automobilová paliva Grada Publishing, spol. s r. o., 2004 Názvy

Více

MDT : : : Říjen 1995

MDT : : : Říjen 1995 MDT 621. 762: 669-492. 2: 543. 73: 546. 21 Říjen 1995 ČESKÁ NORMA KOVOVÉ PRÁŠKY Stanovení obsahu kyslíku redukčními metodami Část 1: Všeobecné pokyny ČSN EN 24491-1 42 0767 Metallic powders. Determination

Více