1 PŘÍLOHY. Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1 PŘÍLOHY. Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš"

Transkript

1 1 PŘÍLOHY Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš Přechodné období tréninku První měsíc Pondělí: Odpočinek či procházka v terénu v kroku. Úterý: 10 až 15 minut v kroku na volné otěži, 10 až 15 minut uvolnění v lehkém klusu s volnou otěží v pracovním ruchu s pravidelnými změnami směru. Změny chodů z klusu do kroku a naopak společně s procvičováním obratu kolem předku. Následně asi 10 minut práce ve zkráceném lehkém klusu, na velkém kruhu s mírným sebráním. Na kruhu se věnujeme častému, klidnému zastavení společně s přechody do pracovního cvalu v plném sedu. Hodinu zakončíme přechodem na rovné linie, přezkoušení uvolněnosti a rovnováhy koně ve cvalu s vytažení otěže až na dlouhou a volnou. Středa: Obvyklá kroková práce s volnou otěží asi minut s následným 10 až 15-ti minutovém klusání v lehkém sedu s občasným překonáním tří až čtyř 0,20 m vysokých kavalet se vzdáleností 1,30 1,40 m. Následně dopřejeme koni 10 minut oddechu s volnou otěží. Po krátké pauze s koněm procvičujeme přechody z klusu do cvalu a z kroku do cvalu. V případě uvolněného přejetí můžeme koni za řadu postavit ve vzdálenosti 2,80 m překážku složenou z břeven vysokou 0,90 m. Při nájezdu vkládáme do klusové práce obraty či zmenšování velkého kruhu, s pravidelným střídáním směru. Po uvolněném a neuspěchaném najetí jdeme řadu se skokem zhruba čtyřikrát. Čtvrtek: Tento den se vydáme na klusovou vyjížďku v terénu. Udržujeme tempo do 200 m/min ve dvou vložkách proložených 10-ti minutami kroku. Po návratu na jízdárnu cváláme asi 4 minuty s udržením tempa do 350 m/min. V průběhu druhého a třetího týdne prodlužujeme klusové části na 15 min a v posledním týdnu prvního měsíce výcviku až na 30 min. Pátek: Opakujeme úterní cvičení Sobota: Začínáme krokovou prací na volných otěžích, min v lehkém klusu s občasnými přechody do pracovního cvalu. Ve cvalu objíždíme jízdárnu dvakrát dokola a přecházíme do pracovního klusu a z něj znovu necváláváme. Při cvalu v lehkém i plném cvalu po koni vyžadujeme vytažení otěží bez změny ruchu. Následně hodinu ukončujeme krokem s volnou otěží, dokud neoschne.

2 Neděle: První dva týdny uvolňujeme koně jako při práci v úterý. Po přestávce v kroku klušeme několikrát v lehkém sedu přes kombinaci čtyř kavalet s oxerem vysokým 0,90 m. Ve třetím a čtvrtém týdnu postavíme kombinaci dvou gymnastických dvojskoků až 1 m vysokých a mezi nimi i řadu kavaletů. Střídavě chodíme přes řadu kavaletu a dvojskoků. Druhý měsíc Pondělí: Vodění kroku na ruce či pod jezdcem v terénu. Úterý: min. krokujeme, min. práce v každém chodu. Po krátké pauze se věnujeme skokové drezuře zastavení, obraty, ustupování na holeni. Na kruhu pracujeme v lehkém i pracovním cvalu, s prodlužováním a zkracováním otěží společně s přechody do cvalu z kroku a zastavení. Když se kůň zpotí, krokujeme, dokud neoschne. Středa: Asi 30 min. se věnujeme stejné práci jako v úterý. Následuje kroková pauza a práce stejná jako poslední den z prvního měsíce společně s jednotlivými skoky najížděnými z klusu ve výšce 1 m a ze cvalu 1,10 m. V druhém týdnu druhého měsíce skáčeme dva gymnastické dvojskly, například oxer a zeď do výšky a šířky 1,10 m společně s řadou kavalet. Ve třetím týdnu překážky vyměníme. Jako svislou překážku můžeme použít vrátka a jako šířkovou třeba zeď s kladinou do výšky 1,10 m. Čtvrtek: Vyjížďka do terénu se stejnou náplní jako v prvním měsíci. Pátek: Práce jako v úterý tohoto měsíce. Sobota: Dnešní den věnujeme 30 minut práce stejné jako v úterý. Potom bude následovat gymnastika skoku na malé řadě z kavaletů či různých překážek ve výšce 0,70 0,80 m najížděných z klusu. Přípravné období tréninku Intenzivní práce Třetí měsíc Pondělí: Volný pohyb ve výběhu či kroková procházka pod jezdcem. Úterý: Věnujeme se drezurním požadavkům popsaným v druhém měsíci. Vyžadujeme časté zastavení, couvání a plynulé naskočení do cvalu. Na dlouhých stěnách pracujeme na zkracování a prodlužování cvalových skoků a také na letmých přeskocích při změně oblouku. Středa: Zhruba 30 min. pokračujeme v úterní práci. Následuje krokové oddechnutí a uvolnění koně, po kterém přichází gymnastika skoku na kombinaci do výšky 1,10 m. Ve druhém týdnu zařadíme gymnastiku podle obrázku č. 12 ve výšce a šířce 1,10 m.

3 Obr. č. 14 Skokové řady (Dobeš, 1997) Ve třetím týdnu pracujeme se skokovou řadou čtyř překážek dle obrázku 118. K nim přidáme oxer do 1,10 m a šířky 1,20 m. V následném čtvrtém týdnu skáčeme skoky jako v předchozích týdnech, s přidáním dalších prvků jak je vodní příkop s odtokovou košatinou. Obr. č. 15 Skokové řady s jednotlivými skoky (Dobeš, 1997) Čtvrtek: Práce v terénu, většinou kroková. Pátek: V tento den se věnujeme kondičnímu ježdění. V prvním týdnu třetího měsíce až 20 min. krok, 15 min. lehký pracovní klus a po pauze zařazujeme na tento den asi 1500 m cvalu v tempu 375 m/min. V následných týdnech cváláme 2000 m, z toho 1500 m v tempu 375 m/min. a zbylých 500 m v tempu m/min. Sobota: Práce stejná jako v úterý. Neděle: Provádíme drezurní práci stejnou jako v úterý po dobu 30 min. V prvním týdnu se věnujeme skokové gymnastice a to převážně skokům z klusu do 1,10 m výšky, nejdříve s odtokovou kavaletou. Skokovou hodinu ukončujeme skoky přes překážky bez odskokových bariér. V následném druhém týdnu se věnujeme skokové řadě čtyř skoků s poslední překážkou vysokou až 1,20 m vysokou. Také zde zařazujeme několik skoků

4 přes kombinaci nad příkopem. Ve čtvrtém týdnu zvyšujeme požadavky až na výšku 1,40 m a 1,50 m šířku společně se stavěním dílčího parkuru postavěného do tvaru hvězdy s drezurními požadavky. Čtvrtý měsíc Pondělí: Odpočinek, procházka či provádění. Úterý: Drezurní práce popsané v předcházejících kapitolách. Středa: Opět na začátku provádíme 30 minut drezurních prací společně s gymnastikou skoku na jednotlivých překážkách. Věnujeme se již dvojskokům a trojskokům postaveným do výšky 1,15 m a šířky 1,20 m a také příkopům širokým až 3 m. Druhý týden čtvrtého měsíce je věnován drezurním požadavkům, skoky jsme rozšířili až na 1,30 m a do dvojskoku přidáváme kombinaci vodního příkopu. Čtvrtek: Kroková vyjížďka s volnou otěží. Pátek: Věnujeme se kondičnímu ježdění. Sobota: Vyjížďka do terénu. Neděle: Jednotlivé skoky jsou stavěny do výšky 1,40 m a 1,60 m šířky a jsou používány i jiné překážky jako třeba zeď s kladinou. Pátý měsíc Pondělí: Volný režim, provádění či pasení. Úterý: Drezurní práce společně s prácí na dvou stopách. Letmá změna směru ve cvalu na obě ruce, v kruhu se stupňovitým zmenšováním. Bez další práce koně vykrokujeme s volnou otěží. Středa: Opět začínáme drezurní prací dlouhou asi 30 min. s následným krokováním před zahájením skokové práce. V druhém týdnu se věnujeme bariérovému skákání s poslední překážkou až 1,40 m. Do třetího týdne zahrnujeme dvojskoky složené z oxerů a kolmých skoků. Skáčeme i vodní příkop široký až 3,5 m, který můžeme zakomponovat do libovolného dvojskoku. Poslední týden tohoto měsíce procvičujeme nájezdy na překážky z klusu s výškou až 1,30 m společně s řadou oxerů. Výška posledního skoku může dosáhnout 1,20 m šířky i délky. Čtvrtek: Dopřejeme koni oddechu na krokové vyjížďce. Pátek: Tento den se věnujeme kondičnímu ježdění v klusu a cvalu. Sobota: Kroková vyjížďka do terénu.

5 Neděle: V prvním týdnu pátého měsíce trénink zahajujeme tradičně drezurní prací jako každý nedělní den tohoto měsíce. Následují jednotlivé skoky o maximální výšce 1,20 m. Potom postavíme kontrolní parkur o počtu 8-10 překážek, v němž je svislá překážka, oxer, trojskok složený ze svislé překážky se vzdáleností 10,5 m a 7,20 m, společně s příkopem širokým 3,50 m. Druhý týden s sebou nese gymnastiku, mechaniku i techniku skoku ve cvalu na řadu pěti překážek. Ve třetím týdnu se věnujeme parkuru o počtu 10 skoků. Do skoků zařazujeme pravý oxer 1,20 m vysoký a 1,70 m široký. Obr. č. 16 Parkur o počtu 10 překážek. (Dobeš, 1997) Čtvrtý týden zkrátíme drezurní práci a věnujeme se řadě pěti trojbradlí s maximální výškou až 1,20 m.

Termín výkonnostních zkoušek: pátek, sobota , ERC s.r.o., Mnětice

Termín výkonnostních zkoušek: pátek, sobota , ERC s.r.o., Mnětice 80 - denní test hřebců PK CS 2017 Termín předvýběru: Dobřenice, středa 6. 9. 2017, od 10.00 hodin Termín výkonnostních zkoušek: pátek, sobota 17. 18. 11. 2017, ERC s.r.o., Mnětice SCHCS pořádá 80 denní

Více

Drezurní úloha PONY - P 1 / 2014

Drezurní úloha PONY - P 1 / 2014 Příloha G Národní úlohy pony Drezurní úloha PONY - P 1 / 2014 Obdélník 20x40 m 1. A místo cvik Vjezd pracovním klusem Stát, pozdrav, pracovním klusem vchod Na levou ruku Informativní čas: 3 min 30 sek

Více

Přijetí do testu bude podmíněno vstupním poplatkem, jehož výše bude stanovena a zveřejněna do na webových stránkách svazu.

Přijetí do testu bude podmíněno vstupním poplatkem, jehož výše bude stanovena a zveřejněna do na webových stránkách svazu. 80 - denní test hřebců PK CS 2018 Termín předvýběru: Dobřenice, pondělí 13. 8. 2018, od 10.00 hodin Termín kontrolního dne: Dobřenice, pondělí 1. 10. 2018, od 10.00 hodin Termín výkonnostních zkoušek:

Více

Drezurní úloha WE-Z1 ZÁKLADNÍ TŘÍDA. Jezdec: Soutěžící číslo: Rozhodčí: Finál.známka. Koeficient. Známka. Oprava. Pořadí.

Drezurní úloha WE-Z1 ZÁKLADNÍ TŘÍDA. Jezdec: Soutěžící číslo: Rozhodčí: Finál.známka. Koeficient. Známka. Oprava. Pořadí. Drezurní úloha WE-Z ZÁKLADNÍ TŘÍDA 205 Místo: Datum: Kůň: Jezdec: Soutěžící číslo: Rozhodčí: Pořadí Místo vik Známka Oprava Koeficient inál.známka Řídící myšlenky A G vjezd pracovním klusem pozdrav pracovním

Více

Honza Bláha. show trénink. semináře

Honza Bláha. show trénink. semináře Honza Bláha show trénink semináře Honza Honza se narodil v roce 1977 v České republice. Koně ho vždy přitahovali, ale blíže se k nim dostal až v 9 letech, kdy se začal učit jezdit na shetlandských ponících.

Více

I. b) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE PONY (ZZVJ-P)

I. b) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE PONY (ZZVJ-P) I. b) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE PONY (ZZVJ-P) ČJF stanovuje následující podmínky pro získání jezdecké licence jezdce pony. K získání jezdecké licence pony je třeba, aby byl uchazeč členem ČJF

Více

I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D)

I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D) I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D) ČJF stanovuje následující podmínky k získání licence jezdce v drezuře: K získání jezdecké licence

Více

Pro zimní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy:

Pro zimní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy: Pro zimní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy: 1. Péče o koně a základy jezdectví (volitelný, kreditovaný) 2. Jezdectví pro mírně pokročilé (volitelný, kreditovaný)

Více

DISCIPLÍNY SHOWMANSHIP AT HALTER WESTERN PLEASURE

DISCIPLÍNY SHOWMANSHIP AT HALTER WESTERN PLEASURE DISCIPLÍNY SHOWMANSHIP AT HALTER Zde se hodnotí schopnost předvést koně na ohlávce v krátké úloze. Kůň je pouze rekvizitou. Soutěžící předvádí koně v kroku a klusu, couvání, zastavení a obrat okolo zádě.

Více

S v a z c h o v a t e l ů k o n í K i n s k ý c h. Zkušební řád koní Kinských

S v a z c h o v a t e l ů k o n í K i n s k ý c h. Zkušební řád koní Kinských Zkušební řád koní Kinských Zkušební řád obsahuje zásady a pravidla pro posuzování koní a hodnocení výkonnostních zkoušek, zásady pro jmenování hodnotitelů a složení hodnotitelských komisí. Hodnotitelem

Více

I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D)

I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D) I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D) ČJF stanovuje následující podmínky k získání licence jezdce v drezuře: K získání jezdecké licence

Více

OBSAH 1. Cvičení na zahřátí 2. Cvičení na protaţení 3. Upínání snowboardu 4. Vstávání a otáčení 5. Základní postoj 6. Pádová technika 7. Cvičení na ro

OBSAH 1. Cvičení na zahřátí 2. Cvičení na protaţení 3. Upínání snowboardu 4. Vstávání a otáčení 5. Základní postoj 6. Pádová technika 7. Cvičení na ro METODIKA SNOWBOARDINGU OBSAH 1. Cvičení na zahřátí 2. Cvičení na protaţení 3. Upínání snowboardu 4. Vstávání a otáčení 5. Základní postoj 6. Pádová technika 7. Cvičení na rovnováhu 8. Koloběţka 9. Cvičení

Více

PROPOZICE SPORTOVNÍ ČÁST Obecné informace

PROPOZICE SPORTOVNÍ ČÁST Obecné informace PROPOZICE SPORTOVNÍ ČÁST Obecné informace Pořadatel (ČSCHH) Tel.: +420 728 311 581 E-mail: haflinger2017@centrum.cz Spolupořadatelé Asociace svazů chovatelů koní České republiky, z. s. Haflinger Welt-

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost, drezura Zkoušky instruktora jezdectví

Více

Vzdělávání v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, ing, vytrvalost, drezura LICENCE JEZDCE LICENCE ROZHODČÍHO,

Více

PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE REININGU (ZZVJ-R) ČJF

PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE REININGU (ZZVJ-R) ČJF I. d) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE REININGU (ZZVJ-R) ČJF stanovuje následující podmínky pro získání jezdecké licence jezdce reiningu. K získání jezdecké licence reiningu je třeba, aby byl uchazeč

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost, drezura Vzdělávání a zkoušky instruktora

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Platný od , aktualizace Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Platný od , aktualizace Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Platný od 1. 5. 2019, aktualizace 10.5.2019 Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost,

Více

S P Ř E Ž E N Í NOVÉ DREZURNÍ ÚLOHY platné od roku 2007

S P Ř E Ž E N Í NOVÉ DREZURNÍ ÚLOHY platné od roku 2007 14 na kruhu 30m začít vpravo od střední linie 15 mezi stř.linií a V 16 PFAP PB Cval vpravo 40m kruh do P přes středovou linii uprostřed mezi a I. Pracovní klus, půlkruh s návratem do P Kmih, rytmus, ohnutí.

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost, drezura Vzdělávání a zkoušky instruktora

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost, drezura Vzdělávání a zkoušky instruktora

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Platný od aktualizace k s platností změn od (změny označeny zvýrazněním)

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Platný od aktualizace k s platností změn od (změny označeny zvýrazněním) Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Platný od 1. 5. 2019 aktualizace k 23.5.2019 s platností změn od 1.6.2019 (změny označeny zvýrazněním) Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku

Více

ROZPIS SOUTĚŽÍ. 1.1 Pořadatel: JK Hradec nad Moravicí a Moravský spolek chovatelů haflingů

ROZPIS SOUTĚŽÍ. 1.1 Pořadatel: JK Hradec nad Moravicí a Moravský spolek chovatelů haflingů ROZPIS SOUTĚŽÍ Šampionát kombinované soutěže dvojspřeží pro koně plemene hafling a pony. Hradecké skokové derby. Hobby soutěže. Rámcové závody pro koně plemene hafling. 1. Základní údaje 1.1 Pořadatel:

Více

TEMATICKÉ PLÁNY K VÝUCE KURZŮ JEZDECTVÍ

TEMATICKÉ PLÁNY K VÝUCE KURZŮ JEZDECTVÍ jezdeckaakademie@email.cz TEMATICKÉ PLÁNY K VÝUCE KURZŮ JEZDECTVÍ AKREDITOVANÉ STŘEDISKO MARIÁNSKÉ LÁZNĚ Škola Jezdecká akademie střední odborná škola Mariánské Lázně s.r.o IČO: 264 066 24 IZO: 151 011

Více

LETNÍ CAMP U SKOKANA 7 10.5.2009, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ

LETNÍ CAMP U SKOKANA 7 10.5.2009, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ LETNÍ CAMP U SKOKANA 7 10.5.2009, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ ROČNÍKY 2000, 1999, 1998 Zpracoval: Ing. Jindřich Zeman 3.5.2009 1. DEN čtvrtek 16:30 - společný sraz v Harrachově 17:00 ubytování

Více

1. Připravte se v A 2. Klusem k B 3. Zacouvat 4 kroky 4. Obrat vpravo o Krokem k rozhodčímu viz nákres 6. Inspekce 7.

1. Připravte se v A 2. Klusem k B 3. Zacouvat 4 kroky 4. Obrat vpravo o Krokem k rozhodčímu viz nákres 6. Inspekce 7. Připravte se v 2. Klusem k 3. V zastavit a obrat vpravo o 360 Zacouvat 4 kroky 5. Obrat vpravo o 90 6. Krokem k rozhodčímu viz nákres 7. Inspekce 8. Odchod krokem J. Rozhodčí J Připravte se v 2. Klusem

Více

I. e) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - VYTRVALOST (ZZVJ E)

I. e) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - VYTRVALOST (ZZVJ E) I. e) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - VYTRVALOST (ZZVJ E) ČJF stanovuje následující podmínky k získání licence jezdce vytrvalosti: K získání jezdecké licence - vytrvalost je třeba, aby byl uchazeč

Více

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK Školení instruktorů gymnastiky II. třídy Miroslav Zítko PŘI OPTIMÁLNÍCH PODMÍNKÁCH BY MĚLA CJ S GYMNASTICKOU NÁPLNÍ TUTO STAVBU: ROZCVIČENÍ (příprava hybného systému na další

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Nadhazovači 16-21 9. 10. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro nadhazovače 9. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

KURZ CHOVATEL KONÍ 1. Organizace chovu, základní plemenářská práce 1.1. Chov koní v ČR, plemena koní v ČR, vývojové tendence 1.2. Plemenné knihy 1.3.

KURZ CHOVATEL KONÍ 1. Organizace chovu, základní plemenářská práce 1.1. Chov koní v ČR, plemena koní v ČR, vývojové tendence 1.2. Plemenné knihy 1.3. KURZ CHOVATEL KONÍ 1. Organizace chovu, základní plemenářská práce 1.1. Chov koní v ČR, plemena koní v ČR, vývojové tendence 1.2. Plemenné knihy 1.3. Hospodářský význam chovu koní v ČR 1.4. Rozdělení chovu

Více

Hodnoticí standard. Cvičitel jezdectví (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Cvičitel jezdectví (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Cvičitel jezdectví (kód: 41-128-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost Název

Více

Běhám, běháš, běháme

Běhám, běháš, běháme metodická PŘÍLOha ČaSOPISU ČaSPV POhyB Je život 1/2008 Příloha č. 43 Běhám, běháš, běháme Bc. Antonín Morávek Grafická úprava Olga Pokorná pohyb_2_08_priloha.indd 1 19.5.2008 13:59:42 Pohyb je život www.caspv.cz

Více

Osobní tréninkový plán pro: Josef Formánek

Osobní tréninkový plán pro: Josef Formánek Osobní tréninkový plán pro: Josef Formánek Týden Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle 1 2 3 4 5 výběh na skálu + 25 min volně výběh na skálu výběh na skálu výběh na skálu výběh na skálu + 40

Více

Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ

Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2016/2017 MATURITNÍ OKRUHY Obor: Agropodnikání 41-41-M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ 1) Význam chovu koní 2) Kostra koně 3) Morfologické vlastnosti

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 1. 2. týden 1. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 2 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

Zvìøetické koòohrátky 2014

Zvìøetické koòohrátky 2014 amzíkova dráha je kombinace pøekážek, pøechodù, plynulosti, souhra jezdce a konì ozdìlení obtížnosti a úloh: kamzíkovì dráze máme tøi stupnì obtížnosti základní, støednì pokroèilá a mistrovská Z) do základní

Více

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví. Maturitní okruhy z předmětu pěstování rostlin

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví. Maturitní okruhy z předmětu pěstování rostlin PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání 41 41 M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví Maturitní okruhy z předmětu pěstování rostlin 1. Osivo a sadba 2. Zpracování půdy 3. Osevní postupy

Více

INDIVIDUÁLNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN

INDIVIDUÁLNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN INDIVIDUÁLNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN Jméno hráče: Hráči Fotbalové Farmy Období: Zimní přípravné období 2015 Pomůcky: Běžecká obuv (sálovky/turfy nejsou ideální), švihadlo CÍL tréninkového plánu: Standardní program/příprava

Více

# 18 / ' / Obrtatnost, výbušnost, střela - Hra Hráč provádí přechod do jízdy vzad, vybruslí kolem brány s pohledem nahoru.

# 18 / ' / Obrtatnost, výbušnost, střela - Hra Hráč provádí přechod do jízdy vzad, vybruslí kolem brány s pohledem nahoru. PŘÍPRAVA NA TRÉNINKOVOU JEDNOTKU HČJ, práce s pukem, se zakončením Datum: Kdykoliv Čas: Cca 7 min. cvičení Soubor cvičení pro zdokonalení práce s pukem, střelby. Není provedena korektura popisů ke cvičením.

Více

Manuál pro stewardy - skokové soutěže. Skoková příprava / Opracoviště

Manuál pro stewardy - skokové soutěže. Skoková příprava / Opracoviště Manuál pro stewardy - skokové soutěže. Skoková příprava / Opracoviště Nejvhodnější místo pro stewarda na opracovišti je zpravidla mezi skoky. Takto můžete být viděn nejen Vy, ale více důležité je, že i

Více

PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a

PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a PONNY ENGLISH PRE- SCHOOL PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a NTC METODA 1 MOTORICKÁ CVIČENÍ Týdenní plán Bunnies (vždy dopoledne před odchodem na procházku) Pondělí Úterý rovnováha, koordinace, oční cviky

Více

ORGANIZAČNÍ INFORMACE (verze k )

ORGANIZAČNÍ INFORMACE (verze k ) Pořadatel (ČSCHH) Tel.: +420 728 311 581 E-mail: haflinger2019@centrum.cz Spolupořadatelé Dostihový spolek Pardubice, a. s. Datum 23. - 25. srpna 2019 ORGANIZAČNÍ INFORMACE (verze k 17. 6. 2019) Místo

Více

ORGANIZAČNÍ INFORMACE

ORGANIZAČNÍ INFORMACE Pořadatel (ČSCHH) Tel.: +420 728 311 581 E-mail: haflinger2019@centrum.cz Spolupořadatelé Dostihový spolek Pardubice, a. s. Datum 23. - 25. srpna 2019 ORGANIZAČNÍ INFORMACE Místo Dostihové závodiště Pardubice,

Více

# 6 / ' / Bogna po přeskoku - Hra Hůl leží na ledě cca 1 m před překážkou. Po přeskoku následuje bogna.

# 6 / ' / Bogna po přeskoku - Hra Hůl leží na ledě cca 1 m před překážkou. Po přeskoku následuje bogna. PŘÍPRAVA NA TRÉNINKOVOU JEDNOTKU Obratnostní bruslení Datum: Kdykoliv Čas: Cca 7 min. cvičení Soubor cvičení pro zdokonalení bruslení, obratnosti, stability. Nácvik dynamiky. Není provedena korektura popisů

Více

Podbaba - Starý Hloubětín

Podbaba - Starý Hloubětín PRACOVNÍ DEN (X) Tarifní pásmo P Podbaba - Starý Hloubětín 4:47 5:07 5:20 5:32 5:47 6:02 6:15 6:24 6:31 6:39 6:4 6:56 7:04 7:12 7:20 7:2 7:36 7:44 7:52 :00 :0 :16 :24 :32 :40 :4 :57 9:07 4:4 5:0 5:21 5:33

Více

Absolventská práce Koně Anna Kováčová 9. C 2018/2019 Vedoucí učitel: Mgr. Lydie Mlchová

Absolventská práce Koně Anna Kováčová 9. C 2018/2019 Vedoucí učitel: Mgr. Lydie Mlchová Absolventská práce Koně Anna Kováčová 9. C 2018/2019 Vedoucí učitel: Mgr. Lydie Mlchová Kůň Kůň domácí (Equus caballus) Domestikované zvíře Využívá se především ke sportu, v minulosti se využíval především

Více

Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014

Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014 Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014 TÉMATICKÝ BLOK A Jak jsem se stala vodačkou, Jak jsem se stal vodákem pondělí 12,00

Více

Horse Agility v penzionu U kopyta

Horse Agility v penzionu U kopyta Horse Agility v penzionu U kopyta Kategorie A/Z + MPI. Souhra s člověkem Z Interplay with man Z (obraty u nohy, kolem člověka, chůze, zastavování, couvní, krok, klus, vysílání, boční chod) ) start krokem

Více

MOTOŠKOLA LANDA. Metodika výcviku řízení motocyklu cvičiště. Matouš Landa pracovní verze 2010-2013

MOTOŠKOLA LANDA. Metodika výcviku řízení motocyklu cvičiště. Matouš Landa pracovní verze 2010-2013 MOTOŠKOLA LANDA Metodika výcviku řízení motocyklu cvičiště Matouš Landa pracovní verze 2010-2013 Legislativa Zák. 247/2000sb. Směrnice 126/2006 ES Vyhláška 167/2002sb. Parametry cvičiště Čistá zpevněná

Více

Popis překážek pro test ovladatelnost a rychlosti

Popis překážek pro test ovladatelnost a rychlosti Popis překážek pro test ovladatelnost a rychlosti V následujícím textu jsou uvedeny informace o kompletní sadě překážek pro Ovladatelnostní a Rychlostní test ve Working Equitation. U každé překážky je

Více

Legenda Extreme Trail překážky

Legenda Extreme Trail překážky MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ETCZ 0 V EXTREME TRAILU BARELY/VLAJKA TEXAS STEP VELKÝ ČTVEREC MULDY ZÁVĚS DLOUHÉ SCHODY ÚZKÁ LÁVKA SOUTĚSKA M O S T BRANKA LANOVÝ MOST ŽEBŘÍK ZÁVĚS VELKÁ VODA SLALOM ŠIROKÁ

Více

VÝUKOVÉ KARTY: SKÁKACÍ KŘÍŽ

VÝUKOVÉ KARTY: SKÁKACÍ KŘÍŽ VÝUKOVÉ KARTY: SKÁKACÍ KŘÍŽ Rozbor disciplíny: Tato disciplína vyžaduje zvládnutí odrazu snožmo s obratem a klade nároky na koordinaci pohybu. Bezpečnost účastníků: Povrch musí být bezpečný, nekluzký a

Více

METODICKÁ ŘADA NÁCVIKU HODU OŠTĚPEM

METODICKÁ ŘADA NÁCVIKU HODU OŠTĚPEM Univerzita Palackého v Olomouci Fakulta tělesné kultury METODICKÁ ŘADA NÁCVIKU HODU OŠTĚPEM METODICKÝ DOPIS 2010 Vilém Figalla Univerzita Palackého v Olomouci Fakulta tělesné kultury METODICKÁ ŘADA NÁCVIKU

Více

Kombinované soutěže chladnokrevných koní dvojspřeží. 11. a 12. srpna 2012 PROGRAM

Kombinované soutěže chladnokrevných koní dvojspřeží. 11. a 12. srpna 2012 PROGRAM Mistrovství republiky malých koní ve vozatajských soutěžích Mistrovství republiky malých koní v sedlových disciplinách - I. memoriál Rudolfa Nachtigala a VII.ročník soutěže v orbě koňmo Kombinované soutěže

Více

Working Equitation, ArtDressage Stable Holubice. Překážky pro test ovladatelnosti v soutěži č.1 - hobby WE Z1

Working Equitation, ArtDressage Stable Holubice. Překážky pro test ovladatelnosti v soutěži č.1 - hobby WE Z1 Překážky pro test ovladatelnosti v soutěži č.1 - hobby WE Z1 V Z je základním chodem klus pokud není uvedeno jinak, mezi překážkami se tedy jezdí klusem. Je povolen lehký klus, pak by měl jezdec při přestavení

Více

III. ZPŮSOB FINANČNÍHO ZAJIŠTĚNÍ

III. ZPŮSOB FINANČNÍHO ZAJIŠTĚNÍ Zásady pro soutěže Kritérium mladých koní v roce 2014 I. OBECNÉ ZÁSADY Kritérium mladých koní (dále jen KMK) je vypisováno Svazem chovatelů Českého teplokrevníka (dále jen SCHČT) v souladu se Zásadami,

Více

Výkon, trénink, zatížení, příprava, plánování Seminář ČSDL

Výkon, trénink, zatížení, příprava, plánování Seminář ČSDL Výkon, trénink, zatížení, příprava, plánování 7.4.2018 Seminář ČSDL Obrázky a použitá literatura: Dovalil, J. a kol Výkon a trénink ve sportu, Olympia 2009 Zatížení Míra specifičnosti Intenzita, Objem,

Více

ZÁVĚREČNÁ PRÁCE Školení trenérů II. třídy specializace Moderní gymnastika

ZÁVĚREČNÁ PRÁCE Školení trenérů II. třídy specializace Moderní gymnastika ZÁVĚREČNÁ PRÁCE Školení trenérů II. třídy specializace Moderní gymnastika Vazby pro povinnou sestavu se švihadlem I. kategorie KPMG Vypracovala: Martina Havelíková Odborný konzultant: Mgr. Šárka Panská

Více

setrvalý běh /fartlek/ cca min posilovna min / základní svalové partie vršek těla + nohy 50m-80m-100m-120m-150m-100m-50m x 3 série

setrvalý běh /fartlek/ cca min posilovna min / základní svalové partie vršek těla + nohy 50m-80m-100m-120m-150m-100m-50m x 3 série Příloha č. 1Individuální program: 5.7. - 15.7. Minimálně každý druhý den 45 min. jakákoliv pohybová aktivita v TF 130-150 tepů/min (lehký výběh, lehký kolo, lehká posilovna, plavání, tenis, kopaná, basket,

Více

Tělesná výchova pro 6. ročník - dívky

Tělesná výchova pro 6. ročník - dívky výstupy okruh učivo Tělesná výchova pro 6. ročník - dívky mezipředmětové vztahy poznámky 1V4,1V5 1V1, 1V2 1V2 1V1, 1V2, 1V4 1V3 Činnosti ovlivňující zdraví hygiena, bezpečnost a zásady chování při pohybových

Více

Sportovní gymnastika. Esteticko koordinační sport

Sportovní gymnastika. Esteticko koordinační sport Sportovní gymnastika Esteticko koordinační sport Předpoklady Somatotyp sportovce silný, pružný, výškově menší postava = menší pákové poměry, rychlejší rotace Psychické vlastnosti spíše extrovert; odolnost

Více

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2016 Nadhazovači 16-21 3. 4. týden 3. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna Posilovna Posilovna Posilovna odpočinek Házecí

Více

VY_12_INOVACE_ČT_II/2.06

VY_12_INOVACE_ČT_II/2.06 DUM : VY_12_INOVACE_ČT_II/2.06 Škola: Číslo projektu: Název projektu: Název šablony: Název materiálu: Autor materiálu: Datum : 11. 3. 2013 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace,

Více

Technický delegát (TD) - SKOKY

Technický delegát (TD) - SKOKY Technický delegát (TD) - SKOKY Ve spolupráci s ostatními funkcionáři závodů a Organizačním výborem (OV) zodpovídá technický delegát za: Kolbiště souvislé bezpečné ohrazení dostatečné a bezpečné oddělení

Více

PŘÍPRAVA NA TRÉNINKOVOU JEDNOTKU HČJ, práce s pukem, bez zakončení Datum: Kdykoliv Čas: Cca 7 min. cvičení Soubor cvičení pro nácvik práce s pukem.

PŘÍPRAVA NA TRÉNINKOVOU JEDNOTKU HČJ, práce s pukem, bez zakončení Datum: Kdykoliv Čas: Cca 7 min. cvičení Soubor cvičení pro nácvik práce s pukem. PŘÍPRAVA NA TRÉNINKOVOU JEDNOTKU HČJ, práce s pukem, bez zakončení Datum: Kdykoliv Čas: Cca 7 min. cvičení Soubor cvičení pro nácvik práce s pukem. Není provedena korektura popisů ke cvičením. Případné

Více

Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ

Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2017/2018 MATURITNÍ OKRUHY Obor: Agropodnikání 41-41-M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ 1. Význam chovu koní 2. Anatomie koně 3. Morfologické vlastnosti

Více

Víkend plný her pravidla. Sobota. 1. Štafeta dvojic

Víkend plný her pravidla. Sobota. 1. Štafeta dvojic Víkend plný her pravidla Jedná se o novou formu her Sdružení Rozcestník. Soutěžit budeme jak v sobotu, tak i v neděli. Sobota bude více připomínat miniaturu klasických závodů a v neděli se uskuteční spousta

Více

Změny Pravidel WRC 2017

Změny Pravidel WRC 2017 Změny Pravidel WRC 2017 3.7 Typy soutěží Závody Typu D (Veřejný trénink) 4. závodu typu,,d se nemohou zúčastnit jezdci, kteří v předešlých 3 letech startovali na závodech typu,,a a,,b a umístili se do

Více

Směrnice FEI pro stavbu terénních tratí

Směrnice FEI pro stavbu terénních tratí Směrnice FEI pro stavbu terénních tratí Verze 1.7-22.března 2013 Obsah Úvod Cíl a základní principy Obecná pravidla a úrovně o Jedna hvězda o Dvě hvězdy o Tři hvězdy o Čtyři hvězdy Průběh a měření tratě

Více

Přílohy. k 5. opravenému vydání ČHS 2013. Toto vydání příloh k paravoltižním pravidlům je platné od 1. 1. 2013

Přílohy. k 5. opravenému vydání ČHS 2013. Toto vydání příloh k paravoltižním pravidlům je platné od 1. 1. 2013 Přílohy k 5. opravenému vydání ČHS 2013 Toto vydání příloh k paravoltižním pravidlům je platné od 1. 1. 2013 (Zpracovala sekce paravoltiže České hiporehabilitační společnosti) 1. 1. 2013 Obsah Příloha

Více

Tréninková příprava 2015 termín

Tréninková příprava 2015 termín Tréninková příprava 2015 termín tréninková náplň pondělí 2.2.2015 spinning úterý 3.2.2015 středa 4.2.2015 relax bazén čtvrtek 5.2.2015 trénink v tělocvičně pátek 6.2.2015 sobota 7.2.2015 neděle 8.2.2015

Více

FK METEOR U15 (R. 2005) INDIVIDUÁLNÍ PLÁN HRÁČE NA PŘECHODNÉ LETNÍ OBDOBÍ

FK METEOR U15 (R. 2005) INDIVIDUÁLNÍ PLÁN HRÁČE NA PŘECHODNÉ LETNÍ OBDOBÍ FK METEOR U15 (R. 2005) INDIVIDUÁLNÍ PLÁN HRÁČE NA PŘECHODNÉ LETNÍ OBDOBÍ CÍLEM JE: UDRŽENÍ ČI ZVÝŠENÍ STAVU TRÉNOVANOSTI (VIZ PŘÍLOHA Č.1), ROZVOJ VYTRVALOSTNÍCH SCHOPNOSTÍ, ROZVOJ SILOVÝCH SCHOPNOSTÍ

Více

Směrnice FEI pro stavbu terénních tratí

Směrnice FEI pro stavbu terénních tratí Verze 1.4 12.dubna 2010 Obsah Směrnice FEI pro stavbu terénních tratí Úvod Cíl a základní principy Obecná pravidla a úrovně o Jedna hvězda o Dvě hvězdy o Tři hvězdy o Čtyři hvězdy Průběh a měření tratě

Více

Přílohy. Tréninkové jednotky SLSV. Druh sportu: Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF) Doba trvání:

Přílohy. Tréninkové jednotky SLSV. Druh sportu: Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF) Doba trvání: Přílohy Tréninkové jednotky SLSV Jednotka A: extenzivní vytrvalost Druh sportu: Běh, kolo, horská chůze, kolečkové brusle, stacionární kolo, plavání Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF)

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 3. 4. týden 3. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 3 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

Článek 7 - Pravidla určení známky D

Článek 7 - Pravidla určení známky D Článek 7 - Pravidla určení známky D 7.1 Známka D (obsah sestavy) a) Známka D na přeskoku vyjadřuje hodnotu obtížnosti skoku. b) Známka D na bradlech, kladině a prostných vyjadřuje hodnotu obtížnosti 8

Více

Hodnoticí standard. Jezdec a chovatel sportovních koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Jezdec a chovatel sportovních koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Jezdec a chovatel sportovních koní (kód: 41-016-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec sportovních koní Kvalifikační

Více

VÝUKOVÉ KARTY: SKÁKÁNÍ PŘES ŠVIHADLO

VÝUKOVÉ KARTY: SKÁKÁNÍ PŘES ŠVIHADLO VÝUKOVÉ KARTY: SKÁKÁNÍ PŘES ŠVIHADLO Rozbor disciplíny: Procvičování koordinace mezi horními a dolními končetinami a zvládnutí odrazu snožmo. Kontrola rychlosti při provádění cvičení. Bezpečnost účastníků:

Více

Výkonnostní zkoušky klisen PK CS Slovenského teplokrevníka v ČR pro rok 2008

Výkonnostní zkoušky klisen PK CS Slovenského teplokrevníka v ČR pro rok 2008 Výkonnostní zkoušky klisen PK CS Slovenského teplokrevníka v ČR pro rok 2008 V letošním roce budou konány výkonnostní zkoušky klisen v souladu s platným šlechtitelským programem pro řád PK CS podle bodu

Více

ČLÁNEK 10 - Kladina Všeobecné zásady

ČLÁNEK 10 - Kladina Všeobecné zásady ČLÁNEK 10 - Kladina 10.1 Všeobecné zásady Hodnocení sestavy začíná odrazem z můstku nebo žíněnky. Přídavné zpevňující podložky pod můstek (např. další můstek) nejsou povoleny. Druhý rozběh k náskoku na

Více

Hodnoticí standard. Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od:

Hodnoticí standard. Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od: Jezdec a chovatel sportovních koní (kód: 41-016-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Povolání: Chovatel a jezdec koní Doklady potvrzující ÚK:

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 10. února 2017 Počet listů: 6 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2017 V prvním měsíci

Více

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2016 Nadhazovači 16-21 7. 8. týden 7.týden tempo : 2:2 horní část těla odpočinek 90 s dolní část těla odpočinek 45s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

MISTROVSTVÍ ČR SKOKY + DREZURA PONY 2015

MISTROVSTVÍ ČR SKOKY + DREZURA PONY 2015 ČESKÁ JEZDECKÁ FEDERACE Rozpis MISTROVSTVÍ ČR SKOKY + DREZURA PONY 2015 827B1 FINÁLE STYL ŠAMPIONÁTU PONY 2015 ŠAMPIONÁT NADĚJÍ 2015 Zduchovice 27. - 30. srpna 2015 1. Základní údaje Pořadatel : Z pověření

Více

Prováděcí pokyny k poslušnosti NZŘ

Prováděcí pokyny k poslušnosti NZŘ Prováděcí pokyny k poslušnosti NZŘ PŘIVOLÁNÍ, Libovolné ze dvou způsobů psovod nahlásí, jaké bude provádět přivolání Volno- pes se uvolňuje v základním postoji, povel volno hned při vykročení. Nevzdálí-li

Více

GYMNASTICKÁ ABECEDA CVIČENÍ NA KLADINĚ. (Inspirováno článkem publikovaným na internetu neznámým autorem)

GYMNASTICKÁ ABECEDA CVIČENÍ NA KLADINĚ. (Inspirováno článkem publikovaným na internetu neznámým autorem) GYMNASTICKÁ ABECEDA CVIČENÍ NA KLADINĚ (Inspirováno článkem publikovaným na internetu neznámým autorem) Zpracovala: ing. Gabriela Machová, předsedkyně komise VG ČASPV Každému cviku na kladině přiřadíme

Více

Neustále stoupající mezinárodní výkonnost družstev basketbalu v Evropě musí vést trenéry k zamyšlení, jak koncipovat přípravu mužstva hrajícího evrops

Neustále stoupající mezinárodní výkonnost družstev basketbalu v Evropě musí vést trenéry k zamyšlení, jak koncipovat přípravu mužstva hrajícího evrops Kondiční příprava v tréninku basketbalistů. Neustále stoupající mezinárodní výkonnost družstev basketbalu v Evropě musí vést trenéry k zamyšlení, jak koncipovat přípravu mužstva hrajícího evropské poháry

Více

Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: H)

Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: H) Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: 41-021-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec koní Kvalifikační

Více

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK Tréninkový deník na prázdniny 2014 Milý ragbisto, DOBŘE O SEBE PEČUJ Správný trénink jde ruku v ruce se správnou životosprávou a výživou. máš před sebou úžasné dva měsíce prázdnin. Zažiješ určitě spoustu

Více

Povinnosti stavitele parkuru /SP/

Povinnosti stavitele parkuru /SP/ Několik slov úvodem Podnětem ke vzniku této příručky byla snaha usnadnit práci stavitelům parkurů. Je určena především pro ty, kteří staví parkury nižších stupňů a se svojí praxí teprve začínají. Uvádím

Více

Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: H)

Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: H) Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: 41-021-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec pro přípravu

Více

Predpoved Velke Opatovice na 1.den po 1h

Predpoved Velke Opatovice na 1.den po 1h Datum aktualizace : středa 3. srpna 2011 Popis Datum aktualizace 20110803 Hodnota Předpověď na 1. až 7. den : 4. 10.8.2011 Počasí Min.interval Prům.min.teplota Max.interval Prům.max.teplota 1.den 16/12

Více

USTÁJENÍ KONÍ pro anglické i westernové jezdce. volných 6 boxů. Cena od 3500,- Kč do 4000,- Kč. - větší boxy cca 5x3 (m)

USTÁJENÍ KONÍ pro anglické i westernové jezdce. volných 6 boxů. Cena od 3500,- Kč do 4000,- Kč. - větší boxy cca 5x3 (m) USTÁJENÍ KONÍ pro anglické i westernové jezdce Vnitřní - menší boxy cca 2,5x3 (m) volných 6 boxů. Cena od 3500,- Kč do 4000,- Kč - větší boxy cca 5x3 (m) volné 3-4 boxy. Cena od 4500,- Kč do 5000,- Kč

Více

Semi kontakt Lightcontact Full contact

Semi kontakt Lightcontact Full contact Kick box Regenerace Historie Kickbox V roce 1964 Japonci převzali Muay Thai (viz. Thai box) a vytvořili vlastní způsob, dnes známý pod pojmem "kickboxing", který se dělí do třech kategorií: Semi kontakt

Více

Velikonoční soustředění TSM a SCM

Velikonoční soustředění TSM a SCM Velikonoční soustředění TSM a SCM Obecné informace Termín: pátek 3. pondělí 6. dubna 2015 Místo: Ubytování a strava: Sraz: Večerní program: Penzion Podvrší, Valešovi, Osečná Podvrší 303 463 52 Osečná,

Více

Práce v kroku. Radek Líbal.

Práce v kroku. Radek Líbal. Práce v kroku Co můžete udělat, aby výcvik postupoval rychle kupředu a váš kůň dobře reagoval na vaše pobídky. Každý to může zvládnout a přesto to většina lidí nedělá. Můžete ovlivnit, jak pohodlné budou

Více

Tělesná výchova sekunda chlapci (ŠVP)

Tělesná výchova sekunda chlapci (ŠVP) GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6A Mgr. Jiří Surma Tematické plány pro školní rok 2018/2019 Tělesná výchova sekunda chlapci (ŠVP) ŠVP (sekunda chlapci) hodinová dotace: 9 (3 hodiny týdně) Výchova

Více

Připomínky k STP MČR pony 2017

Připomínky k STP MČR pony 2017 Připomínky k STP MČR pony 017 1. Drezurní úlohy pro 8-13 let Navrhované úlohy DU-A pro kategorii 8-10 let a DU-B pro kategorii 11-13 let jsou předváděny na 60m obdélníku. Pro malé dítě s malým poníkem

Více

Český bezudidlový spolek spolu s Farma Vysoká, Chrastava Mistrovství České republiky v bezudidlovém jezdectví

Český bezudidlový spolek spolu s Farma Vysoká, Chrastava Mistrovství České republiky v bezudidlovém jezdectví 1. Základní parametry 1.1. Základní informace Přihláška na akci sekretar@bezudidlovyspolek.cz 1.1.1. Kategorie akce: Oficiální závody 1.1.2. Název akce: Mistroství České republiky v bezudidlovém jezdectví

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 5. 6. týden 5. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 3 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více