Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014"

Transkript

1 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, proděkan doc. Kolman, tajemník ing. Malý, PhDr. Chundelová Děkanské informatorium - Děkanka informovala o jednání kolegia rektora dne 28. dubna: o Přihlášky do výběrového řízení na funkci kvestora je možné podávat do 7. května, 13. května bude zasedat komise. o Připravuje se veřejná zakázka na realizaci elektronického oběhu dokumentů. o Hledají se úspory formou centrálního nákupu v rámci univerzity energie, revize objednávek kancelářských potřeb, platby za telefony. o Připravuje se podpora právního servisu fakultám zaměstnání právníků na odboru rektorátu, které zajistí služby pro fakulty, které o to projeví zájem. o Dne 12. května proběhne na RUK diskuse na téma využití univerzitních objektů (Jinonice, Větrník, Voršilská, Petrská, Krystal). Zástupci fakult pozváni nebyli. o Během léta bude řešen sociální fond. Jeho nové nastavení nabídne více typů podpory k výběru, bude záležet na finančních možnostech fakult. o Dne 23. května se uskuteční další informační semináře k OP VVV a OP VaVpI. o Jsou připravovány novely univerzitních předpisů: Nová opatření rektora ke startovacím bytům, grantový řád, studijní a zkušební řád, k hodnocení výuky. Rektor vyzval fakulty, aby do 30. června zaslaly své podněty k předpisům UK, u kterých navrhují provést změny. Nový grantový řád bude obsahovat změny: projekty, které nedoporučí děkan, nepůjdou do dalšího hodnoticího procesu, jeden student může mít 3 projekty, ale může být hlavním řešitelem pouze v jednom projektu. o Připravuje se novela opatření rektora k habilitačním a jmenovacím řízením. Bude obsahovat 37 technických změn.

2 Obsahově jej mají fakulty brát jako doporučení. o Dne 2. května proběhne diskuse nad akreditacemi v rámci novely VŠ zákona (úroveň institucionální a programová, nikoli oborová). o Připravuje se hodnocení pedagogické činnosti pro celou UK. Letos bude zavedeno hodnocení doktorského studia na všech fakultách. o Rektor nabízí možnost vypsat doplňovací přijímací zkoušky pro zájemce o doplnění učitelské kvalifikace. o Byly vyhodnoceny odpovědi fakult na výuku cizích jazyků a tělesné výchovy. Fakulty se shodují, že výuka cizích jazyků bude probíhat dle dosavadní praxe, výuka tělesné výchovy bude centralizovaná. Probíhá jednání s FTVS o dalších krocích. Tato změna neovlivní koncepci společného základu na fakultách. o Budou vypsány nové programy UNCE. o Fakulty budou vyzvány, aby vytipovaly vhodné kandidáty na ERC granty. o Rektor konstatoval, že aktuálně působí na UK 8 oficiálně vedených hostujících profesorů a vyzval fakulty, aby podávaly nominace na další kvalitní kandidáty. UK chce evidovat i ty stávající (krátkodobé i opakované i dlouhodobé). Proděkanka Voldřichová-Beránková pošle děkance podklad. Proděkanka upozornila, že je to otázka nákladů a rozpočtu. o Rektor uvedl, že záměrem vedení UK je zvýšit počet studentů doktorského studia, klesající trend není žádoucí. Rektor konstatoval, že akreditace a reakreditace, které nebudou alespoň dvojjazyčné, nebudou schvalovány. Cílem je snaha přijímat i cizojazyčné studenty. o Probíhá oponentura PRVOUKů. Byla vznesena stížnost na nízkou kvalitu posudků. o Rektor informoval, že na jednání RVVV došlo zatím jen k částečnému zrušení mlčenlivosti doc. Koldinské a doc. Kolmana ve věci soutěže projektů excelence GA ČR. Byla ustavena pracovní skupina pod vedením vicepremiéra Pavla Bělobrádka, která má posoudit, zda předsednictvo GA ČR pochybilo, či nikoli. o Za UK byli do panelů GA ČR nominováni všichni navržení kandidáti.

3 o Probíhá výběr publikací do druhého pilíře hodnocení kvality pracovišť Půjde o cca 140 výstupů s cílem rovnoměrně naplnit jednotlivé koše. o Prorektor Kovář informoval o záměru vytvořit v Karolinu kvalitní nahrávací studio. o Prorektor Kovář informoval o přípravě akcí k výročí 17. listopadu (výstava, koncert, divadlo). o Prorektor Kovář informoval o přípravě akcí k výročí narození Karla IV. v roce Děkanka informovala, že obdržela pozvání na seminář k hodnocení a financování vědy, který se uskuteční 20. května v PS PČR, a požádala proděkany o případné podněty - Děkanka konstatovala, že fakulta obdržela od AS UK návrhy dílčích změn předpisů UK (Grantový řád a Řád hodnocení výuky studenty). o Do 23. května se k nim má fakulta vyjádřit. Resort vědy a výzkumu - Proděkan informoval, že 5. května se uskuteční informační schůzka se členy AS FF UK o reformě doktorského studia. o Zúčastní se jí doc. Chlup, Mgr. Jedelský, doc. Kolman. Resort studia - Proděkanka informovala, že AK ČR schválila velké množství akreditací. o Japonská studia (na 4 roky s podmínkou předložení hodnotící zprávy), o Srovnávací jazykověda (na 8 let), o Ruský jazyk a literatura (na 8 let), o Divadelní věda (na 4 roky s podmínkou předložení zprávy o personálním stavu pracoviště), o Estetika habilitační řízení (na 8 let). - Proděkanka vysvětlila svůj požadavek vůči základním součástem, který prezentovala na poradě děkana s vedoucími ZS 24. dubna, ohledně dotace kreditů za diplomové semináře. - Proděkanka upozornila, že v souvislosti s koncem volebního období AS FF UK končí také činnost studijní komise v nynějším složení.

4 o Je snaha, aby nedošlo ke zpomalení procesu projednávání akreditačních materiálů a aby nová studijní komise byla brzy po červnovém zasedání AS FF UK jmenována v usnášeníschopném počtu. - Proděkanka informovala, že došlo ke shodě ve věci uznávání jazykových zkoušek ve společném základu a cizího jazyka II. o U studentů z jiných univerzit, kde nemají známkování čísly, se bude používat převodní tabulka, kterou používá univerzita, jež udělila původní atestaci (v případě ECTS škály lze použít převodní tabulku připravenou ZO). - Proděkanka informovala o možnosti vypsání dodatečného přijímacího řízení pro uchazeče, kteří chtějí získat pedagogickou kvalifikaci. o Nyní tuto možnost nabízí pouze Pedagogika, Latina a Český jazyk. o Je potřeba jednat s příslušnými základními součástmi o možnosti vypsat dodatečné přijímací řízení se stanoveným MPP. Resort přijímacího řízení a dalšího vzdělávání - Proděkan předložil ke schválení návrhy vzdělávacích programů celoživotního vzdělávání pro zimní semestr akademického roku 2014/2015. o Od základních součástí bylo podáno 34 návrhů vzdělávacích programů. o Kolegium návrhy odsouhlasilo. - Proděkan informoval o debatě dvou kandidátů do EU, která proběhla 28. dubna na FF UK z podnětu sdružení Polis. o Záznam bude uveřejněn na webu. - Proděkan informoval o zkušenostech s podáváním žádostí o využití poslucháren na RUK. - Proděkan konstatoval, že iniciativa získávání kontaktů na odborníky v rámci spolupráce s ČT se úspěšně rozjíždí. - Proděkan informoval o účasti na jednání ediční komise UK. o Byla vyslovena podpora propagaci produkce Vydavatelství FF UK, jakož i dalších fakultních vydavatelství. o Proděkan chce hledat prostředky na vydání kvalitních publikací na FF UK. - Proděkan informoval, že byl jmenován členem Rady CŽV UK. - Proděkan informoval o jednání se zástupcem ukrajinské agentury ohledně spolupráce při pořádání jazykových kurzů na FF UK pro zájemce z Ukrajiny.

5 o Proděkan zde vidí potenciál propagace FF UK ve východní Evropě. o Proděkanka Voldřichová-Beránková upozornila, že toto zajišťuje ZO v rámci Czech Studies. o Tajemník doporučil, aby jednání koordinovalo ZO, která má zkušenosti s vízovou problematikou a dalšími úskalími. - Proděkan připomněl, že 1. května se v Karolinu uskuteční studentský Majáles. - Proděkan informoval o jednání s prorektorem Roytem, mj. o snížení vstupného pro studenty UK do všech objektů Národní galerie. o Tajemník upozornil, že existuje dohoda s těmi subjekty, kde prezentuje fakulta své sbírky, o volném vstupu pro studenty příslušných oborů. - Proděkan informoval, že ples FF UK se v roce 2015 uskuteční v Kongresovém centru. o Tajemník doporučil, aby pořadatelem plesu byla i nadále Studentská rada a fakulta jí na realizaci plesu přispěla určitou částkou. Resort zahraničí - Proděkanka informovala o jednání s SO ohledně akreditace programů v cizích jazycích (Eramus Mundus), které proběhlo o Platí pravidlo, že podmínkou k získání diplomu je příslušná akreditace. o Noví zájemci mohou o tomto komunikovat s proděkankou Lehečkovou a doc. Chlupem. - Proděkanka informovala o nastavení postupu při uzavírání smluv mezi FF UK a dalším subjektem: vedoucí základní součásti nejprve domluví spolupráci se ZO, smlouvu posoudí právník a pak teprve bude předložena k podpisu děkance. (Momentálně se připravuje smlouva mezi FF UK, AV ČR a École pratique de Hautes Études, ke které ZO ještě zformuluje své připomínky.) - Proděkanka informovala, že probíhá výběrové řízení na stipendijní pobyty na letní semestr 2014/15 v rámci meziuniverzitních smluv s univerzitami v USA, Kanadě, Latinské Americe a některých evropských zemích. - Proděkanka informovala, že bylo vyhlášeno výběrové řízení na měsíční stipendijní pobyty pro doktorandy na univerzitě v Hamburku. - Proděkanka informovala o jednání o obsazení českého lektorátu na univerzitě v Oxfordu. Kandidátkou UBS na tento post je dr. Bischofová.

6 - Proděkanka informovala o jednání s ředitelkou Fulbrightovy nadace H. Ripkovou o nastavení procesu podávání žádostí. Resort rozvoje - Proděkan konstatoval, že v souvislosti s přípravou nového IZ na rekonstrukci objektů Opletalova povede ve dnech května jednání s vedoucími těch základních součástí, které budou v budoucnu v objektech sídlit. - Proděkan informoval o novém vývoji v průběhu schvalování projektu OP VaVpI. o Tajemník doplnil, že existuje velká škála důvodů, proč fakulta na financování z OP VaVpI nepřistoupit (především velmi složitá pravidla a jejich změny či upřesňování v průběhu procesu vyhodnocování projektů, rigidita harmonogramů ad., které se týkají především financování stavebních částí projektů VaVpI). Nicméně probíhají další jednání s MŠMT o optimální výsledné podobě projektu. Pokud dojdeme k oboustranně přijatelnému řešení, bude projekt realizován. - Proděkan informoval, že se zúčastní vernisáže výstavy Evropa!!?, kterou připravilo Collegium Europaeum a která je součástí Kulatého stolu, který proběhne 5. května na právnické fakultě na téma 10. výročí vstupu ČR do EU. Resort informačních zdrojů - Proděkan informoval o řešení problému serveru Exchange, který nebyl 23. a 24. dubna od půlnoci cca do třetí hodiny ranní k dispozici. o Data k zálohování objemově narostla a během zálohování nestihl obsloužit další požadavky. o Nyní došlo k nastavení zálohování jiným způsobem tak, aby se tento problém minimalizoval. o Připravuje se přesun zálohy na servery Microsoft, které proběhne během léta. - Proděkan informoval o jednání s prorektorem Roytem. o Proděkan nabídl scientometrickou podporu ze strany FF UK při analýze trendů v rámci vědeckých výkonů. o Proděkan nabídl prorektorovi spolupráci na přípravě výběrového řízení Discovery systému.

7 o Byla dojednána koordinace humanitních fakult při podávání stížnosti RVV ve věci povinného odevzdávání publikací do NK ČR. o Děkanka se dotázala na harmonogram dalšího postupu. Proděkan uvedl, že procesu zpracování výsledků za rok 2013 se to už nedotkne. Snahou je ovlivnit Metodiku příštího roku. Tajemník - Tajemník konstatoval, že proděkani obdrželi podklad k rozpočtu FF UK na rok o V této podobě bude předložen na květnové jednání AS FF UK. o Do kapitálového rozpočtu je mj. zahrnuto: financování příprav nového IZ na rekonstrukci objektů Opletalova likvidace následků havárie v Historickém kabinetu oprava střechy hl. budovy rekonstrukce výtahu hlavní budovy dílčí rekonstrukce místností aplikace na elektronický oběh žádostí. - Tajemník konstatoval, že minulý týden proběhlo jednání stipendijní komise s děkankou a tajemníkem o omezeném čerpání stipendií v tomto roce. o Bylo připraveno opatření děkana, které stanoví termíny podávání žádostí o účelová stipendia. Návrh bude projednán na květnovém zasedání AS FF UK. - Tajemník informoval o nabídce vydavatelství Karolinum, aby fakulta využila jejich zkušenosti s publikováním článků z fakultních časopisů v různých databázích. o Tajemník doporučil této nabídky využít. o Jednání s ředitelem Nakladatelství Karolinum bude v květnu. - Tajemník připomněl, že 14. května proběhne Rektorský sportovní den. o Platí dosavadní praxe, že výuka se plošně neruší, kdo chce jít sportovat, bude omluven. Různé - Proděkan Souček připomněl, že odjezd na výjezdní zasedání kolegia bude 3. května v 9:00 ze dvora FF UK. o Děkanka pošle podklad na výjezdní jednání.

8 - Děkanka informovala, že členové kolegia obdrží čestnou vstupenku na veletrh Svět knihy Zapsala: PhDr. Karolína Chundelová Za správnost: doc. Mirjam Friedová, Ph.D.

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Bičovský, proděkan

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Špinka, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský,

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, prorektor prof. Jakubec, proděkan prof.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl,proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan Opatření d ě k a n a č. 1/2013 o působnosti proděkanů, tajemníka fakulty a vedoucích ústavů Českého vysokého učení

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan dr. Souček, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 19. 2. 2015 Prezenční listina Přítomni: A. Svoboda, L. Císařovská, J. Horský, H. Novotná, J. Novotný, M. Pražáková-Seligová, P. Himl, N. Maslowski F. Schneider, J. Mára,

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, proděkanka doc.

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Přítomni: děkan dr. Stehlík, prorektor prof. Jakubec, proděkanka doc. Gillernová, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Šulová, proděkan prof.

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK 13. 1. 2017 Přítomni: doc. Bičík, doc. Blažek, doc. Čermák, prof. Drbohlav, prof. Dzúrová, mgr. Frantál, doc. Chromý, prof. Janský, prof. Kalvoda,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. září 2014 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015

Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015 Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015 děkan doc. Doulík 1. Děkan podal aktuální informace týkající se 50baru momentálně jsou řešeny problémy (zatékání apod.) před

Více

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 11. 4. 2017 děkan doc. Doulík 1. Děkan informoval, že byla zveřejněna výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, proděkanka doc.

Více

KOLEGIUM ŘEDITELE MATEMATICKÉHO ÚSTAVU 130. zasedání dne Zápis

KOLEGIUM ŘEDITELE MATEMATICKÉHO ÚSTAVU 130. zasedání dne Zápis Slezská univerzita v Opavě Matematický ústav v Opavě KOLEGIUM ŘEDITELE MATEMATICKÉHO ÚSTAVU 130. zasedání dne 10. 4. 2014 Zápis Přítomni: V. Averbuch, J. Böhmová, Z. Kočan, M. Málek, J. Melecký, J., J.

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne

Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne 10. 10. 2016 Č.j. 43/2016/01094 P2016-031857 Přítomni: doc. Doulík, doc. Škoda, doc. Brtnová-Čepičková, dr. Procházková, mgr. Červenka, ing. Hřebejková,

Více

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Strana 1. Zasedání KD -

Strana 1. Zasedání KD - KD 21.10.2009 Informace z oblasti VaV Informace z oblasti ZS Informace z oblasti DS Různé ( Pozn.: prezentace je k dispozici na adrese www.fjfi.cvut.cz/vav_zs ) Strana 1 Informace z oblasti VaV (1) Den

Více

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD Příloha č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne 14. června 2017 Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan

Více

Spisový a skartační rejstřík

Spisový a skartační rejstřík Příloha č. 1 k opatření děkana 31/2014 spisový a skartační řád FSV UK a skartační rejstřík A Organizace, záležitosti vedení UK a jednotlivých pracovišť A I/1 Základní předpisy UK a součástí UK (statuty

Více

Zápis ze 4. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 19. ledna 2015 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina

Zápis ze 4. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 19. ledna 2015 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina Zápis ze 4. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 19. ledna 2015 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne.. Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí a dalších součástí

Více

POKYN DĚKANA č. 6/2015

POKYN DĚKANA č. 6/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA POKYN DĚKANA č. 6/2015 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2015 Den vydání: 4. 12. 2015 Platnost: 4. 12. 2015 Účinnost: 4.

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/04/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 27. 2. 2013 Ú: 1. 2. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 9 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová prezentace

Více

Zápis ze setkání kolegia děkanky FF UK s rektorem UK 1. dubna 2014

Zápis ze setkání kolegia děkanky FF UK s rektorem UK 1. dubna 2014 Zápis ze setkání kolegia děkanky FF UK s rektorem UK 1. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, rektor prof. Zima, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Bob, proděkan dr. Bičovský,

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: A Účinnost dokumentu od: 1.5.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 24. zasedání AS FSv, které se konalo dne 2. 10.2019 Přítomni: Hosté: Veřejnost: dle prezenční listiny děkan prof. Máca, proděkani prof. Pešková, prof. Pavelka, prof. Patzák,

Více

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne 14.5.2007 Přítomni: Prof. P. Moos, Ing. Schmidt, prof. J. Jíra, Dr. Kaliková, prof. Vlček, prof. Z. Votruba, prof. Kovanda

Více

Zápis č. 12/ ze zasedání kolegia děkana dne MU-IS/72214/2019/901253/PrF

Zápis č. 12/ ze zasedání kolegia děkana dne MU-IS/72214/2019/901253/PrF 1 Zápis č. 12/2018-2019 ze zasedání kolegia děkana dne 4. 3. 2019 MU-IS/72214/2019/901253/PrF Přítomni: děkanka: doc. Selucká, tajemnice: Ing. Přikrylová, proděkani: doc. Kotásek, prof. Kalvodová, dr.

Více

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 Pokyn děkana Právnické fakulty Masarykovy univerzity č. 10/2017 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 (ve znění účinném od 4. 12. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona

Více

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne Univerzita Karlova V Praze dne 23. 3. 2017 Právnická fakulta Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne 23. 3. 2017 Přítomni: děkan Kuklík, proděkani Beran, Damohorský, Dvořák, Chromá, Prášková,

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-02/2017 Zápis z řádného zasedání ze dne 21. 2. 2017 ve 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Hojka,

Více

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné.

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné. Přítomni: Zápis č. 13/2017 (153) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 20. 11. 2017 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D., Ing. Milan

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Přítomni: děkan dr. Stehlík, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka dr. Šaldová, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Jakubec, tajemník ing. Pospíchal,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Konání: 10. března 2009, 16.00 hod Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2017 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 1. 10. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 15 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: B Účinnost dokumentu od: 1.12.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne 24.4.2017 Přítomni (celkem) dle Prezenční listiny: 8 (+ 2 hosté) Komora akademických pracovníků: K. Cilečková, L. Krhutová, Š. Dořičáková, H. Lukšová, V.

Více

Zápis č. 1/ z porady vedoucích kateder a ústavů dne

Zápis č. 1/ z porady vedoucích kateder a ústavů dne Zápis č. 1/2015-2016 z porady vedoucích kateder a ústavů dne 1. 9. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: prof. Bejček Host: Program: 1. Příprava na zahájení akademického roku 2. Hospodaření fakulty

Více

Zápis č. 6 ze schůze Kolegia matematické sekce

Zápis č. 6 ze schůze Kolegia matematické sekce Zápis č. 6 ze schůze Kolegia matematické sekce 23. 2. 2017 Přítomni: Host: M. Rokyta, P. Knobloch, M. Kulich, D. Pražák, J. Rataj, J. Robová, J. Tůma P. Kaplický, garant Bc. programu Matematika Jednání

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Opatření děkana. Opatření děkana č. 2/2019 Vyhlášení programu celoživotního vzdělávání CŽV 41: Ethnomusicology Summer School pro ak.

Opatření děkana. Opatření děkana č. 2/2019 Vyhlášení programu celoživotního vzdělávání CŽV 41: Ethnomusicology Summer School pro ak. Opatření děkana 2019 Opatření děkana č. 13/2019 Vyhlášení programu celoživotního vzdělávání CŽV 7: Supervizor v pomáhajících profesích pro ak. rok 2019/2020 Opatření děkana č. 12/2019 Vyhlášení programů

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis č. 11/2010 (58) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 11/2010 (58) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 11/2010 (58) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 11. 10. 2010 Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Bc. B. Chramcov, Ph.D., doc. Ing. M. Sysel, Ph.D.,

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-2/2014 Zápis z řádného zasedání ze dne 11. 2. 2014 v 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Hojka,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK dne 13.2. 2014 Přítomni: doc. Drbohlav, doc. Dzúrová, Mgr. Feitová, prof. Janský, doc. Langhammer, dr. Novotný, prof. Sýkora, doc. Vilímek Omluveni:

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: dle prezenční listiny Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Program: 1. Zahájení a uvítání přítomných. Doc. Machula přivítal

Více

Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc

Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY METODICKÝ POKYN DĚKANA Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc OBSAH: Kvantifikace pracovních

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 11. června 2015 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK

Více

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup.

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup. Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 13. 3. 2014 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, doc. Coufal, prof. Zima, doc. Kotek, dr.

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54),

Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54), Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54), 6. 6. 2016 Spisová značka: MU IS/45632/2016/364600/RMU Přítomni: dle prezenční listiny Celkem bylo přítomno 11 členů SR MU. V průběhu všech hlasování byla Správní

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 29. září 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Taušer, Čajka, Češková, Pošvicová,

Více

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného 7. 4. 2011 Prezenční listina: přítomni: K. Bujárková, L. Císařovská, S. Muhič Dizdarevič, J. Homolka, J. Horský, O. Hudeček, A. Kochari, H. Novotná, J. Novotný,

Více

Proběhla diskuse o přijímací zkoušce z matematiky v příštím roce;

Proběhla diskuse o přijímací zkoušce z matematiky v příštím roce; Z Á P I S Z J E D N Á N Í K O L E G I A D Ě K A N A F S E U J E P Datum konání: 3. - 5. 10. 2012 Čas od 15.00 do 18.00 hod, 10.00-16.00 10.00-13.00 /3., 4., 5., 10. 2012 / Jednání řídil: Doc. Ing. Z. Štěpánek,

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. října 2010 Přítomni: 18 členů AS PřF, děkan: prof. J. Ševčík proděkani

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008 Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008 Přítomni: UK 15, SK 5, podrobně viz prezenční listinu Hosté: rektor prof. Močkoř, prorektor doc. Klimeš, prorektorka doc. Málková, prorektor dr.

Více

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í N O R M A FZV UP FZV-B-17/09 Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci.

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci

Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci FZV-MPD-5/2014 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci Obsah:

Více

ZÁPIS Č. 5 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE

ZÁPIS Č. 5 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE ZÁPIS Č. 5 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 22. 4. 2003 Přítomno: 13 členů akademické komory AS FS (nepřítomen Ing. Michal Richtář, omluven doc. Ing. Michael Lichý, CSc.) 7 členů studentské komory AS FS (nepřítomen

Více

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Předloženo k projednání Akademickému senátu PdF OU dne 9. 1. 2017 Zpracoval: doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D., děkan

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Praha, 18. 6. 2018 č.j.: UKFHS/57666/2018-2 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Projednané body programu: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 14. června 2018

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Vyhodnocení koncepce rozvoje výzkumné činnosti FIS VŠE za rok 2017

Vyhodnocení koncepce rozvoje výzkumné činnosti FIS VŠE za rok 2017 Vyhodnocení koncepce rozvoje výzkumné činnosti FIS VŠE za rok 2017 Předkládá: doc. Ing. Jakub Fischer, CSc., děkan FIS Zpracoval: prof. Ing. Petr Doucek, CSc., proděkan FIS pro tvůrčí činnost a mezinárodní

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-11/2017 Zápis z řádného zasedání ze dne 17. 10. 2017 ve 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Hojka, Kaplan,

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017 Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017 Plán realizace Strategického záměru schválil Akademický senát

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Rok 2018

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Rok 2018 Realizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně 2016-2020 Rok 2018 Realizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad

Více

Zápis z 2. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 15. ledna 2018 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina

Zápis z 2. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 15. ledna 2018 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina Zápis z 2. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 15. ledna 2018 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-01/2016 Zápis z řádného zasedání ze dne 19. 1. 2016 v 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Zahálka,

Více