Geodetické práce při výstavbě dálnice D3 z pohledu TDS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Geodetické práce při výstavbě dálnice D3 z pohledu TDS"

Transkript

1 Geodetické práce při výstavbě dálnice D3 z pohledu TDS Pavel Mandík a kolektiv TDS D3 1 Abstract The view of the technical supervisor of the works on activities related to geodetic work which considers both the positive and negative experiences met in practice. 1 Úvod Dálnice D3 je zařazena do koncepce dálniční sítě již od roku 1963 a to v trase Praha, České Budějovice, státní hranice ČR/Rakousko. Rozvoj dálnic a rychlostních čtyřpruhových silnic byl vládou schválen usnesením 631/1993. Vládním usnesením 741/1999 o Rozvoji dopravních sítí v České republice do roku 2010 byla odsouhlasena dálniční síť ve variantě zahrnující i D3. Navržená trasa leží na mezinárodním silničním tahu E55 ze Skandinávie přes Spolkovou republiku Německo, ČR, Rakousko, Itálii do Řecka. Celý tento tah je v provozu v dálničních kategoriích vyjma úseku Drážďany Praha Linec. Výstavba dálnice D3 zajistí požadavky na bezpečnost, plynulost a kapacitu dopravy s výhledem do roku Výstavba dálnice D3 Tábor Veselí nad Lužnicí odlehčí přetížení silnici I/3, kde v úseku Tábor Planá nad Lužnicí dosahovaly již v roce 2000 intenzity až voz/den. [5] Výstavbou dálnice se zkrátí přepravní časy cca o 30%, sníží se spotřeba pohonných hmot cca o 15% a dojde k významnému snížení negativních vlivů dopravy na průjezdných úsecích silnice I/3 obcemi na její trase. Vedení tarasy D3 bylo posouzeno a upřesněno Dokumentací o hodnocení vlivu stavby na ŽP podle zákona č. 244/92 Sb., a bylo vydáno souhlasné stanovisko MŽP ČR. Výstavba D3 Tábor Veselí nad Lužnicí je členěna na stavby: 0306/II Rekonstrukce stávajícího dvoupruhu a čtyřpruhu 0307A Tábor Soběslav 0307B - Most přes rybník Koberný 0307C Most přes Černovický potok 0308A Soběslav Veselí nad Lužnicí 0308B Most přes Lužnici Investor stavby : Ředitelství silnic a dálnic ČR Operační program doprava, Odbor fondů EU, MD ČR Státní fond dopravní infrastruktury Zhotovitel Sdružení pro výstavby výstavbu Dálnice D3:

2 STRABAG a.s. Metrostav a.s. EROVIA CS a.s. Inženierske stavby a.s. Projektant: VALBEK spol. s.r.o. NOVÁK & PARTNER PRAGOPROJEKT, a.s. Ve stavbě Tábor Veselí nad Lužnicí bude provedeno celkem 280 stavebních objektů. Na trase je 30 mostů z toho jenom tři velké mosty (přes rybník Koberný, přes údolí Černovického potoka a přes řeku Lužnici) mají celkem délku 2350 m. V řešeném úseku se nachází 6 mimoúrovňových křižovatek. 2 Význam geodetických prací při výstavbě dálnice Celý proces výstavby je od počátku po její ukončení prováděn na základě geodetických podkladů a měření. 2.1 Funkce a členění UOZI zhotovitele Pro stavbu dálnice D3 v úseku Tábor Veselí nad Lužnicí je schválen UOZI Zhotovitele (Sdružení), který schvaluje další UOZI Z členů sdružení, a dále schvaluje ostatní UOZI-Z dílčích podzhotovitelů. Tímto postupem je garantována jednotnost dokladů. UOZI Z garantuje hranici použitých pozemků pro stavbu a jejich nepřekročení. V případě rozporu či nesouladu objednatel chybně umístěnou stavbu nepřejímá. 2.2 Vstupní podklady Geodetické podklady pro projektovou přípravu a především jejich podrobnost pro zpracování matematických modelů ovlivňují kvalitu zpracovaného projektu ve všech stupních projektové přípravy. Dobře zpracovaný projekt je prvním předpokladem pro správné provádění i následnou kontrolu stavby a slouží při výstavbě jako výchozí stav. 2.3 Geodetické práce majetkové zábor a vstupy na pozemky Všechny objekty stavby jsou umístěny na pozemcích v příslušném katastrálním území pod parcelním číslem (stav dle KN). Stavba musí splňovat polohovou a geometrickou přesnost. Při stavbě nesmí dojít k nepřesnostem, které by vedly až k novému územnímu rozhodnutí.

3 2.4 Geodetické práce zhotovitele Geodeti zhotovitele řeší: Vytýčení stavebních objektů a jejich dílčích částí Zaměření provedených stavebních prací (měřený kontrakt) a vytvoření podkladu pro fakturaci Zaměření a vyhotovení protokolů u činností geodeticky sledovaných (vedení inž. sítí, polohy a výšky kanalizací, konstrukční vrstvy vozovek, dílčí části mostních konstrukcí atp.). 2.5 Geodetické práce objednatele Geodeti objednatele řeší: Vytýčení obvodu staveniště při jeho předání Kontroluje podklady o umístění stavby na pozemky Provádí dílčí kontroly v součinnosti a na základě požadavku s asistenta správce stavby (TDS technický dozor stavby) V případě rozporu pomáhají TDS s vyhodnocením výsledků protokolů V případě uzavření smlouvy je vhodné když UOZI-O po dokončení stavby vyhotoví geometrické plány hotového díla Dle požadavků TDS provádějí kontrolu prací 3 Provádění stavby kontrola kvality a přesnosti díla 3.1 Vytyčovací síť Pro potřeby výstavby dálnice byla vytvořena a stabilizována základní vytyčovací síť geodetických bodů, která slouží pro vytýčení, kontrolu a měření po dobu výstavby, která se skládá z 287 bodů. Navíc byla pro významné mosty (SO 7-210, a 8-208) vytvořena vytyčovací mikrosíť v rámci vytyčovací sítě dálnice. ZTKP [3] stanoví: SO o 12 bodech (8 bodů s nucenou centrací a 4 hlavní výškové body) SO o 16 bodech (10 bodů s nucenou centrací a 6 hlavních výškových bodů) SO o 23 bodech (19 bodů s nucenou centrací a 4 hlavní výškové body) Zhotovitel si systém mikrosítě rozšířil i pro další větší mostní objekty. Údržbu a rektifikace sítě řeší geodet objednatele. 3.2 Přesnost vytýčení díla (vytyčovací odchylky ČSN [1]) Kapitola 6 ČSN stanoví přesnost vytýčení liniových staveb. V kapitole 6.5 jsou řešeny pozemní komunikace, kam dálnice náleží. Norma stanoví přesnost vytýčení prostorové polohy pozemní komunikace a kritérií pro přesnost vytýčení HB a HVB.

4 Tabulka 22 stanoví mezní vytyčovací odchylky vytýčení prostorové polohy Kritérium přesnosti vytyčování Mezní vytyčovací odchylka δxm (mm) Mezní vytyčovací odchylka souřadnic x, y HB osy ± 60 Mezní vytyčovací odchylka souřadnicových rozdílů Δx a Δy HB osy ± 30 Mezní vytyčovací výšková HVB ± 10 Mezní vytyčovací odchylka výškového rozdílu Δv HVB ± 6 Tabulka 23 stanoví mezní vytyčovací odchylky podrobného vytýčení Mezní vytyčovací odchylka δxm Body podrobného vytýčení (mm) Podélná Příčná výšková Zemní těleso ± 100 ± 100 ± 50 Pláň zemního tělesa ± 50 ± 40 ± 20 Vrstvy podkladu vozovky ± 40 ± 30 ± 10 Kryt vozovky ± 20 ± 15 ± 4 V kapitole 6.6 jsou řešeny mosty. Přesnost vytýčení prostorové polohy mostu se posuzuje podle kritérií pro přesnost vytýčení polohy CHB osy mostu a určení výšky HVB mostu. Norma stanoví mezní vytyčovací odchylky vytyčení vzájemné prostorové polohy CHB osy mostu a HVB mostu (viz. Tab 24). Mezní vytyčovací odchylky vzájemné polohy bodů CHV a HVB mostu a HB a HVB liniové stavby (viz. tab. 25). Mezní vytyčovací odchylky vytýčení přemostění uvádí tab. 26 a mezní odchylky vytýčení podriobných bodů tab. 27.

5 3.3 Provádění stavby a dovolené tolerance (TKP, ZTKP, příslušné ČSN pro jednotlivé postupy a konstrukce) Dle TKP kap. 1 [2] je přesnost povrchu vozovek stanovena pro jednotlivé skupiny. Mezní vytyčovací odchylka δxm Body podrobného vytýčení (mm) Podélná Příčná výšková Kryt vozovky skupina 1. ± 40 ± 30 ± 10 Kryt vozovky skupina 2. ± 80 ± 50 ± 15 Dle ZTKP [3] pro D3 Tábor Veselí n/l stanoví četnost kontroly výšek jednotlivých vrstev vozovky dálnice a to po 5 m, v každém profilu se zaměří 2 krajní a 2 mezilehlé body. Povolené tolerance v místech mostních závěrů, osazení vrchního povrchu odvodnění (štěrbinové žlaby a vpusti tolerance 0 až -10 mm) jsou dále upřesněny například na hodnotu max. 5 mm pro uzamykatelné poklopy a pouze v místech přejezdu SDP (viz. čl c [3]). 3.4 Kontrola provedených prací geodetem zhotovitele Stavba dálnice je měřeným kontraktem. Zhotovitel do výkazů výměr dokládá zaměřením veškeré prováděné práce (skrývka ornice, zemní práce provedený rozsah, či změna tříd těžitelnosti atd.). Na délce 27 km vozovky dálnice bude prověřeno 5400 profilů (každých 5 m) asfaltových vrstev zaměřených 4 body pro každý jízdní pás a 1350 profilů (každých 20 m) pláně a nestmelených vrstev vozovky zaměřených 3 body pro každý jízdní pás. Zhotovitelé zajistí pouze na nyní budované vozovce dálnice celkem měřených bodů. Další zaměřené body budou ve větvích MÚK, na zemním tělese, na trasách přeložek, mostních objektech i inženýrských sítích. Pro potřeby kontroly zhotovitelem i objednatelem předá zhotovitel soubor odsazených bodů na konstrukčních vrstvách. Způsob a forma předání kontrolních bodů byl předmětem diskuze mezi zhotovitelem a správcem stavby. Vyhodnocení protokolů zpracovaných zhotovitelem: Množství shromážděných dat je nutné vyhodnotit a vydat s příslušnými protokoly. Pro vydání souhlasu s prováděním dalších prací musí patřiční asistenti správce stavby protokoly prověřit. Podklady zpracované geodetem jsou pouze jedním z mnoha kontrolovaných dokladů. Kontrolu podkladů může urychlit

6 doplnění písemné podoby protokolů, která je nezbytná, také vhodná forma předaných digitálních podkladů. Využití digitálních dat je podmíněno spoluprací zhotovitele se zástupci objednatele (správce stavby). Kontrolní měření geodetem objednatele: Správce stavby a objednatel si mohou v průběhu stavby provádět kontrolní měření nezávislým geodetem objednatele. Pro potřeby této kontroly jsou vybírána ta místa, která jsou z pohledu funkce stavby kritická (napojení mostů na volnou trasu, místa s překlápěním vozovky, s minimálními příčnými a podélnými spády, kde je riziko závad s odvodněním povrchu dálnice a tam kde jsou pochybnosti o kvalitě odvedené práce atp.). 3.5 Postřehy a podněty Pozitivní hodnocení geodetů zhotovitele: - spolupráce s předáváním podkladů také v digitální podobě (digitální verzí nelze nahradit tištěné a ověřené protokoly). - při správné činnosti geodeta zhotovitele jsou chyby a nepřesnosti výstavby odstraňovány přímo zhotovitelem před zásahem TDS. Z pohledu TDS při výstavbě dálnice D3 se setkáme těmito chybami a problémy: - při rozsáhlém množství dat je často pomalé vyhodnocení měření v terénu s následným předáním pracovníkům TDS (například vypracování podkladů pro celkové bilance zemních prací). - geodeti si v mnoha případech tvoří vlastní názvosloví pro pojmenování změřených úseků dálnice, rychlostní komunikace například jízdní pruh se zaměňuje za jízdní pás a naopak. - na protokolech v mnoha případech chybí dovolené odchylky dle TKP, ZTKP a vyhodnocení ve vztahu k těmto odchylkám (spolupráce geodeta se zhotovitelem). Dá se použít vzor protokolu s předpisu "Zásady pro hodnocení jakosti dokončených staveb PK zhotovitelem" [4]. Po drobné úpravě jsou v tomto vzoru protokolu všechny potřebné údaje k vyhodnocení odchylek výšky, příčného sklonu a tloušťky vrstvy. - zhotovitel neumí v požadovaném rozsahu přenést požadavky SSD (Souhrn smluvních dohod) na "svého" geodeta. Například vyhodnocení odchylek příčného sklonu vozovky je prováděno s využitím zvyklostí z předchozích staveb (příklad - pro stavbu D3 platí požadavek na vyhodnocení tzv. dílčích příčných sklonů, dále v TKP kap. 1 je požadováno, aby v podélném sklonu max. 1,5% byla max. přípustná odchylka od příčného sklonu 0,2%).

7 Z pohledu TDS při výstavbě dálnice D3 se setkáme těmito hrubými chybami a fauly : - V některých případech jsou práce prováděny složitým způsobem s mnoha podzhotoviteli. Následně byla zjištěna chyba při provádění navazující činnosti (jednalo se o vedlejší stavební objekt). Příklad sledu činností a změn podzhotovitelů: přípravu území a zemní práce včetně zaměření provádí 1. podzhotovitel ochrannou vrstvu vozovky a odvodnění včetně zaměření provádí 2. podzhotovitel vozovkové vrstvy včetně zaměření provádí 3. podzhotovitel práce dokončuje včetně zaměření opět 2. podzhotovitel V jednom z výše jmenovaných mezikroků došlo k chybnému vytýčení, zaměření a vyhodnocení výšek prováděných prací. Chyba byla odstraněna v navazující činnosti. 4 Dokončení díla zaměření skutečného stavu vazba na DSPS Dokončené části stavby jsou postupně předávány následným vlastníkům a správcům. Nedílnou součástí je zaměření skutečného provedení stavby, zapracované do dokumentace DSPS. Měření provádí geodet zhotovitele. 5 Předání díla geodetické práce (závěrečné GP, věcná břemena) Pro jednotlivé stavební objekty jsou vytvářeny či doplňovány geometrické plány, vkládána věcná břemena a prováděny převody na následné vlastníky (správce) objektů. Dokončené dílo je zaneseno do katastru nemovitostí. Geodetické práce v této fázi výstavby provádí geodet objednatele. 6 Závěr Bez vzájemné spolupráce všech účastníků výstavby, která je od samého počátku až do úplného konce provázena geodetem nelze zdárně dokončit výstavbu významnějších staveb. Literatura (podklady) [1] ČSN Přesnost vytyčování staveb-část 2: Vytyčovací odchylky 6/2002 [2] TKP Kapitola 1 Všeobecně 8/2007 [3] ZTKP Dálnice D3 Tábor Veselí nad Lužnicí 3/2008 [4] Zásady pro hodnocení jakosti dokončených staveb PK zhotovitelem 11/2008 [5] Technická průvodka stavby

GEODETICKÉ ČINNOSTI PŘI VÝSTAVBĚ DÁLNICE Z POHLEDU TECHNICKÉHO DOZORU STAVBY. Pavel Mandík 1

GEODETICKÉ ČINNOSTI PŘI VÝSTAVBĚ DÁLNICE Z POHLEDU TECHNICKÉHO DOZORU STAVBY. Pavel Mandík 1 GEODETICKÉ ČINNOSTI PŘI VÝSTAVBĚ DÁLNICE Z POHLEDU TECHNICKÉHO DOZORU STAVBY GEODETIC ACTIVITIES DURING MOTORWAY CONSTRUCTION IN TERMS OF TECHNICAL SUPERVISION Summary Pavel Mandík 1 The view of the technical

Více

Mezinárodní tah E 55 je veden přes Skandinávii, SRN, ČR, Rakousko, Itálii do Řecka. Koncepce D3 je přijata již od roku 1963.

Mezinárodní tah E 55 je veden přes Skandinávii, SRN, ČR, Rakousko, Itálii do Řecka. Koncepce D3 je přijata již od roku 1963. Význam D3 E 55 Mezinárodní tah E 55 je veden přes Skandinávii, SRN, ČR, Rakousko, Itálii do Řecka. Koncepce D3 je přijata již od roku 1963. Vdálniční kategorii je vše mimo úsek Drážďany Praha Linec. Délka

Více

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Horusice D3 Dálnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Ve III/14713 (původně II/147) 3 Veselí nad Lužnicí 1 60 atice Veselí n. Luž. jih C2c doprovodná komunikace 24 stavba 0309/I Bošilec Ševětín České Budějovice

Více

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 ÚZEMNÍ STUDIE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 01. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Objednatel: Zhotovitel: MATULA, projekce dopravních staveb Ing. Jiří Matula Datum: říjen 2011 2 Obsah 1. Úvod 2. Vztah lokality

Více

Bc. Jan Touš projektování pozemních komunikací Inženýrská, konzultační a projektová činnost

Bc. Jan Touš projektování pozemních komunikací Inženýrská, konzultační a projektová činnost Obsah 1 Identifikační údaje objektu... 2 2 Podklady a průzkumy... 3 3 Technický popis... 3 3.1 Směrové řešení... 3 3.2 Výškové řešení... 3 3.3 Příčné uspořádání... 3 3.4 Konstrukce vozovky... 4 4 Křižovatky...

Více

Sylabus přednášky č.7 z ING3

Sylabus přednášky č.7 z ING3 Sylabus přednášky č.7 z ING3 Přesnost vytyčování staveb (objekty liniové a plošné) Doc. Ing. Jaromír Procházka, CSc. Výtah z ČSN 73 0420-2 Praha 2014 1 PŘESNOST VYTYČOVÁNÍ STAVEB (Výtah z ČSN 73 0420-2,

Více

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/13 je nejdůležitější silniční spojnicí Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje. Důvodem jejího zkapacitnění na

Více

informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU

informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU Bøezo R Rychlostní silnice informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU doprovodná komunikace most pøes údolí K8 most pøes silnici a potok Stavba Kamenný Dvùr Rudolec Rychlostní silnice R Dopravní význam

Více

U13. informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu roužkovice. Rychlostní silnice. MÚK Vysočany MÚK Droužkovice. Pøeèaply. Bílen. Nezabylice.

U13. informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu roužkovice. Rychlostní silnice. MÚK Vysočany MÚK Droužkovice. Pøeèaply. Bílen. Nezabylice. 0 La R Rychlostní silnice informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu roužkovice Pøeèaply pøeložka silnice II/568 stavba MÚK Droužkovice MÚK Nové Spoøice 5 Droužkovice Všehrdy Nezabylice Bílen 68 U13

Více

Objednatel projektu: Zodp. projektant: Zpracoval: DSP 018 04/2015 12 x A4 - Akce: Datum: Obsah: tel.: (+420) 605 169 968 email: petr.projekt@gmail.

Objednatel projektu: Zodp. projektant: Zpracoval: DSP 018 04/2015 12 x A4 - Akce: Datum: Obsah: tel.: (+420) 605 169 968 email: petr.projekt@gmail. Objednatel projektu: Zodp. projektant: Zpracoval: Akce: Obsah: tel.: (+420) 605 169 968 email: petr.projekt@gmail.com Datum: A DSP 018 04/2015 12 x A4 - REKONSTRUKCE KOMUNIKACE NA VÝSLUNÍ V CHOTĚBOŘI PRŮVODNÍ

Více

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38.

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38. 352 Silnicei/38 informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu zrušené napojení na I/38 38 J67 Bedøichov Dopravní význam stavby Dostavbou mimoúrovňové křižovatky na silnici I/38 v Jihlavě u místní části,

Více

Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA

Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA Dokumentace pro zadání stavby

Více

1.2 vyznačení věcného břemene vyznačení věcného břemene (vjezd, studna apod.) vyznačení věcného břemene liniové stavby

1.2 vyznačení věcného břemene vyznačení věcného břemene (vjezd, studna apod.) vyznačení věcného břemene liniové stavby 1. PRÁCE V KATASTRU NEMOVITOSTÍ - vyznačení nově vzniklých hranic v terénu za účasti vlatsníků a investora - zaměření hranic v terénu, popřípadě převzetí zaměření skut. provedení stavby - tisk originálu

Více

ŽALHOSTICE AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. KÚ: Žalhostice (794341) Datum: 10/2016 Číslo zakázky: Formátů A4: Stupeň: STUDIE Zakázka:

ŽALHOSTICE AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. KÚ: Žalhostice (794341) Datum: 10/2016 Číslo zakázky: Formátů A4: Stupeň: STUDIE Zakázka: ČÍSLO REVIZE DATUM REVIZE POPIS REVIZE 2. 1. GENERÁLNÍ PROJEKTANT: OTISK RAZÍTKA: Investor: Obec KÚ: Zodpovědný projektant: Ing. Josef Filip, Ph.D. ZPRACOVATEL ČÁSTI: Vypracoval: Ing. Filip Jakl Datum:

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14 PROJEKT STAVBY PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ A PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Datum: 11/2008 Vyhotovení: Vypracoval: Ing. Miloslav

Více

C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH 1 Obsah: 1 Identifikační údaje objektu... 3 1.1 Zadavatel... 3 1.2 Zhotovitel... 3 2 Stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení...

Více

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat Silnicei/ informační leták, stav k 08/2011 244 S52 243 Silnice I/ Dopravní význam stavby Obchvat obce Líbeznice, kudy vede převážně tranzitní doprava s velkým podílem těžké nákladní dopravy patří do souboru

Více

Geometrické plány jako podklad pro převody nemovitostí

Geometrické plány jako podklad pro převody nemovitostí Geometrické plány jako podklad pro převody nemovitostí Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115 Projekt je finančně

Více

pro převody nemovitostí (1)

pro převody nemovitostí (1) pro převody nemovitostí (1) Geometrické plány jako podklad pro převody nemovitostí Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115

Více

Geometrický plán (1) Zeměměřické činnosti pro KN. Geometrický plán

Geometrický plán (1) Zeměměřické činnosti pro KN. Geometrický plán Geometrický plán (1) GEOMETRICKÝ PLÁN Zákon o katastru nemovitostí č. 256/2013 Sb. Vyhláška o katastru nemovitostí (katastrální vyhláška) č. 357/2013 Sb. Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti

Více

Mapové podklady pro přípravu, projektování a povolování staveb. Geodetická část projektové dokumentace.

Mapové podklady pro přípravu, projektování a povolování staveb. Geodetická část projektové dokumentace. Mapové podklady pro přípravu, projektování a povolování staveb. Geodetická část projektové dokumentace. ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Ing. Martina Vichrová, Ph.D. Fakulta aplikovaných věd - KMA oddělení

Více

SEZNAM PŘÍLOH: 1. Technická zpráva 2. Přehledná situace 3. Situace 1 : Situace výškopisu a polohopisu 1 : Podélný řez 1 : 500/50 6.

SEZNAM PŘÍLOH: 1. Technická zpráva 2. Přehledná situace 3. Situace 1 : Situace výškopisu a polohopisu 1 : Podélný řez 1 : 500/50 6. SEZNAM PŘÍLOH: 1. Technická zpráva 2. Přehledná situace 3. Situace 1 : 200 4. Situace výškopisu a polohopisu 1 : 200 5. Podélný řez 1 : 500/50 6. Vzorové příčné řezy 1 : 50 7. Charakteristické příčné řezy

Více

rychlostní silnice R7

rychlostní silnice R7 rychlostní silnice R7 MÚK Bitozeves MÚK Vysočany a Vysočany MÚK 10/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba R7 MÚK Bitozeves MÚK Vysočany je součástí souboru staveb zkapacitnění stávající

Více

Projektová příprava pro rozvoj mikroregionu Kamenné Vrchy

Projektová příprava pro rozvoj mikroregionu Kamenné Vrchy Generální projektant: Objednatel: Stavebník: Název stavby: Dopravní stavby a venkovní architektura s.r.o. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb email: info@dsva.cz tel. 354 436 328, fax. 354 535 179 http://www.dsva.cz

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje:

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Čerčany-bezbarierové chodníky podél sil.ii/109 a III/1094 b) Stavebník Obec Čerčany,Václavská 36 257 22 Čerčany, IČ 00231584 c) Projektant Ing.Pavel

Více

U14. informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu. Rychlostní silnice. Èernovice. Spoøice. stavba. MÚK Droužkovice MÚK Nové Spořice

U14. informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu. Rychlostní silnice. Èernovice. Spoøice. stavba. MÚK Droužkovice MÚK Nové Spořice stavba MÚK V R Rychlostní silnice informační leták, 12/20 uvedeno do provozu Chemnitz Nové Spoøice Rychlo stavba MÚK Drouž Karlovy Vary 82 Èernovice estakáda pøes tra a potok Spoøice pøivadìè Spoøice U14

Více

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová Silnicei/ informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU Estakáda pøes tra a silnici MÚK Sosnová L51 Sosnová Silnice I/ Dopravní význam stavby Navrhovaná přeložka silnice I/ tvoří západní ochvat měst Nový

Více

Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz

Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA Dokumentace pro zadání stavby

Více

SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRÁVU PROVÉST STAVBU

SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRÁVU PROVÉST STAVBU SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRÁVU PROVÉST STAVBU č. 267/22/16 Výstavba datové sítě SEK v obci Bařice Velké Těšany uzavřená níže uvedeného data dle stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD 120015 Revitalizace veřejných prostranství sídliště Na Rybníku PDPS TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD DOPRAVOPROJEKT Ostrava spol. s r.o., Masarykovo nám. č. 5/5, 702 00 Ostrava Str. 1 / 8 PDPS 120015

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba: Název: Místo: Břeclav Katastrální území: Břeclav Stupeň dokumentace: ZDS Zhotovitel dokumentace: Viadesigne s.r.o. Na Zahradách 1151, 690 02

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA DÚR OBSAH II/152 ŽELEŠICE PRŮTAH, 1. STAVBA A. ÚVODNÍ ÚDAJE... 2

PRŮVODNÍ ZPRÁVA DÚR OBSAH II/152 ŽELEŠICE PRŮTAH, 1. STAVBA A. ÚVODNÍ ÚDAJE... 2 PRŮVODNÍ ZPRÁVA II/152 ŽELEŠICE PRŮTAH, 1. STAVBA OBSAH A. ÚVODNÍ ÚDAJE... 2 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 1.1. STAVBA - PODLE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... 2 2.1. STAVEBNÍK/OBJEDNATEL... 2 3.1. ZHOTOVITEL DOKUMENTACE...

Více

Výstavba chodníku v ul. Teplická- Lahošť

Výstavba chodníku v ul. Teplická- Lahošť Objednatel: Obec Lahošť Švermova 22 417 25 Lahošť Výstavba chodníku v ul. Teplická- Lahošť SO 01 - Chodníky a obrubníky SO 02 - Zpevněni dna příkopů žlabovkami a deskami Dokumentace pro stavební povolení

Více

TP 188 POSUZOVÁNÍ KAPACITY KŘIŽOVATEK A ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

TP 188 POSUZOVÁNÍ KAPACITY KŘIŽOVATEK A ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ TP 188 POSUZOVÁNÍ KAPACITY KŘIŽOVATEK A ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ EDIP s.r.o. Ing. Jan Martolos, Ph.D. Ing. Luděk Bartoš, Ph.D. 28.5.2019, Hotel Olympik Congress, Praha 8 TP PRO POSUZOVÁNÍ KAPACITY Projekt

Více

silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba

silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba dokončeno 06/2009 DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/57 tvoří severojižní páteřní komunikaci spojující Opavu, Fulnek, Nový Jičín, Valašské Meziříčí, Vsetín s ukončením

Více

C. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

C. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA NELL PROJEKT s. r. o.,plesníkova 5559, 760 05 Zlín Projektová a inženýrská činnost Akce Stupeň Stavebník : Výstavba zpomalovacích prahů na místní komunikaci : Dokumentace pro stavební povolení a realizaci

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Tisová Kamenný Dvůr 06/2010 uvedeno do provozu v plném profilu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Předmětem stavby je nahrazení stávající dvoupruhové komunikace I/6 novou rychlostní čtyřpruhovou

Více

Hluboká u Borovan - oprava místní komunikace. Technická zpráva

Hluboká u Borovan - oprava místní komunikace. Technická zpráva Hluboká u - oprava místní komunikace Duben 2016 Projektant: s.r.o. Jírovcova 2, 370 01, České Budějovice Kreslil: Bořek Bubeníček Vedoucí projektant: Ing. Ondřej Zenkl Zodpovědný projektant: Autorizace

Více

Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK

Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK pro oceňování zeměměřických výkonů, platný od 1.1. 1996 a aktualizovaný dne 1.1. 25 Ceník byl sestaven za použití

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Druh stavby: Místo stavby: SILNICI I/14 HORNÍ SYTOVÁ HRABAČOV obnova krytu vozovky kraj liberecký, obce Víchová nad Jizerou a Jilemnice Katastrální území: Horní

Více

Objednatel stavby Název investora: Ředitelství silnic a dálnic ČR, Závod Praha Adresa investora: Na Pankráci 56, 145 05 Praha 4

Objednatel stavby Název investora: Ředitelství silnic a dálnic ČR, Závod Praha Adresa investora: Na Pankráci 56, 145 05 Praha 4 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Silniční okruh kolem Prahy, Jihozápadní segment, úsek č. 512 D1 Jesenice Vestec Název objektu: SO 173 - Dopravní opatření během výstavby jiná

Více

Na stavbu: Studie proveditelnosti přeložky silnice II/154 a železniční tratě v Třeboni včetně napojení na silnici I/34, 2. etapa,

Na stavbu: Studie proveditelnosti přeložky silnice II/154 a železniční tratě v Třeboni včetně napojení na silnici I/34, 2. etapa, Příloha C.1.1 Bezpečnostní audit Na stavbu: Studie proveditelnosti přeložky silnice II/154 a železniční tratě v Třeboni včetně napojení na silnici I/34, 2. etapa, Zhotovitel: Ing. Michal Radimský Ateliér

Více

Valbek, spol. s r.o., středisko Plzeň Parková 1205/ Plzeň

Valbek, spol. s r.o., středisko Plzeň Parková 1205/ Plzeň Objednatel: ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC ČR Ředitelství silnic a dálnic ČR Na Pankráci 56, 145 05 Praha 4 ŘSD ČR Správa Plzeň Hřímalého 37, 301 00 Plzeň Zhotovitel: Valbek, spol. s r.o., středisko Plzeň

Více

Silnicei/35. Bílý Kostel Hrádek n. N. L62. informační leták, 07/2014 uvedeno do provozu. nad Nisou. Bílý Kostel. Chrastava. Pekaøka. Liberec.

Silnicei/35. Bílý Kostel Hrádek n. N. L62. informační leták, 07/2014 uvedeno do provozu. nad Nisou. Bílý Kostel. Chrastava. Pekaøka. Liberec. Silnicei/ informační leták, 07/2014 uvedeno do provozu Pekaøka ekodukt most pøes údolí Farského potoka Bílý Kostel most pøes údolí L62 Chrastava Silnice I/ Dopravní význam stavby Realizací přeložky silnice

Více

rychlostní silnice R7

rychlostní silnice R7 rychlostní silnice R7 Sulec obchvat 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba R7 Sulec obchvat je součástí souboru staveb zkapacitnění stávající dvoupruhové silnice I/7 na čtyřpruhovou rychlostní

Více

MÍSTNÍ KOMUNIKACE UBUŠÍN C1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

MÍSTNÍ KOMUNIKACE UBUŠÍN C1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje... 2 2. Stručný popis návrhu stavby, její funkce, význam a umístění... 2 3. Situační a výškové řešení... 3 4. Navržená konstrukce komunikace... 4 5. Odvodnění komunikace... 5 6.

Více

Silnicei/13. Stráž nad Nisou Krásná Studánka L57. informační leták, 08/2013 uvedeno do provozu. Libere. Silnice I/13. Víska. stavba.

Silnicei/13. Stráž nad Nisou Krásná Studánka L57. informační leták, 08/2013 uvedeno do provozu. Libere. Silnice I/13. Víska. stavba. Silnicei/ informační leták, 08/20 uvedeno do provozu stavba stavba Krásná Dìtøichov infografika S-Straz-nN-Krasna-Studanka-110918 Víska Krásná Hrádek n. N. Dìèín Radè most pøes údolí a potok L57 Svárov

Více

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice Trojice Silnicei/ Silnice I/ stavba Trojice infografika S--Trojice-110110 Hradec informační leták, stav k 05/2014 stavba I/ MÚK Palackého, dostavba MÚK Palackého 36 MÚK Závodištì 322 E58 2 Kutná Hora Trojice

Více

[Pouze akademické použití]

[Pouze akademické použití] [Pouze akademické použití] Obsah 1 Identifikační údaje... 3 1.1 Údaje o stavbě... 3 1.2 Údaje o žadateli... 3 1.3 Údaje o zpracovateli dokumentace... 3 2 Seznam vstupních podkladů... 3 3 Údaje o území...

Více

C. Stavební část. Chodníky podél silnice II/453 v obci Heřmanovice - I. etapa TECHNICKÁ ZPRÁVA C-101 D S P

C. Stavební část. Chodníky podél silnice II/453 v obci Heřmanovice - I. etapa TECHNICKÁ ZPRÁVA C-101 D S P C. Stavební část Změny c b a Navrhl / vypracoval Ing. NOVÁK Zbyněk Obec : Objednatel : Akce : Příloha : HEŘMANOVICE Zodp. projektant Ing. NOVÁK Zbyněk Kraj : Chodníky podél silnice II/453 v obci Heřmanovice

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 a) Označení stavby:... 3 b) Objednatel stavby:... 3 c) Zhotovitel projektové dokumentace:... 3

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 a) Označení stavby:... 3 b) Objednatel stavby:... 3 c) Zhotovitel projektové dokumentace:... 3 Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 a) Označení stavby:... 3 b) Objednatel stavby:... 3 c) Zhotovitel projektové dokumentace:... 3 2. POPIS OBJEKTU, JEHO FUNKČNÍ A TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 5 2.1 Původní a následný

Více

silnice I/35 Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa

silnice I/35 Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa silnice I/ Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa informační leták, stav k 11/2009 DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Předmětem staveb I/ Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa, je přeložka silnice I/ do nové trasy.

Více

Protierozní opatření zatravňovací pás TTP 1N, polní cesta HPC 4 s interakčním prvkem IP 18N, doplňková cesta DO 20

Protierozní opatření zatravňovací pás TTP 1N, polní cesta HPC 4 s interakčním prvkem IP 18N, doplňková cesta DO 20 Protierozní opatření zatravňovací pás TTP 1N, polní cesta HPC 4 s interakčním prvkem IP 18N, doplňková cesta DO 20 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ a PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY SO 104 doplňková polní

Více

Oprava místní komunikace I - Hluboká u Borovan. Technická zpráva

Oprava místní komunikace I - Hluboká u Borovan. Technická zpráva Oprava místní komunikace I - ÚNOR 2016 Projektant: Zenkl CB, spol. s.r.o. Jírovcova 2, 370 01, České Budějovice Kreslil: Bořek Bubeníček Vedoucí projektant: Ing. Ondřej Zenkl Zodpovědný projektant: Autorizace

Více

SO 105 6,050 6, ,800 SO

SO 105 6,050 6, ,800 SO Důvodová zpráva Ředitelství silnic a dálnic ČR, Na Pankráci 546/56, Praha, IČ: 65993390, správa Liberec požádalo o uzavření Smlouvy o majetkovém vypořádání stavby I/14 Kunratice Jablonec n.n. Jedná se

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby Zásady organizace výstavby Stavba : Místo : místní komunikace v obci Pouzdřany Katastrální území : Pouzdřany (okres Břeclav); 726729 Investor : Obec Pouzdřany Zhotovitel dokumentace : Viadesigne s.r.o.

Více

Stavba: Obnova mostního příslušenství mostu ev. č Pastviny. Příloha: C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objekt: SO 182 Dočasné dopravní opatření

Stavba: Obnova mostního příslušenství mostu ev. č Pastviny. Příloha: C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objekt: SO 182 Dočasné dopravní opatření Stavba: Příloha: C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Objekt: SO 182 Dočasné dopravní opatření OBSAH: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 5 1.1. Název akce a označení stavby... 5 1.2. Katastrální území... 5 1.3. Obec... 5 1.4.

Více

Dálnice D11. Osičky Hradec Králové stavba 1105-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) H61. informační leták, stav k 04/2015.

Dálnice D11. Osičky Hradec Králové stavba 1105-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) H61. informační leták, stav k 04/2015. D Dálnice Osičky stavba 05-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) informační leták, stav k 04/2015 Dálnice D stavba 05-2 Osièky nedokonèená èást (km 88,30 km 90,76) infografika D-05-2-Osicky-HK-130406b stavba

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Praha Pavlov 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/6 je zahrnuta do vybrané silniční sítě jako vybraný tah R6 Praha Karlovy Vary státní hranice se Spolkovou

Více

Silnicei/37. Březhrad Opatovice E54. informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu. Roudniè. Pohøebaèka. Opatovice nad Labem. Vysoká.

Silnicei/37. Březhrad Opatovice E54. informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu. Roudniè. Pohøebaèka. Opatovice nad Labem. Vysoká. Silnicei/ informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu Roudniè Pohøebaèka sever most pøes Opatovický kanál 324 Vysoká 1) inundaèní most E54 Èeperka stavba R35 Èasy Králov éh rade Silnice I/ Dopravní význam

Více

Stav přípravy a výstavby dálnice D3 a rychlostní silnice R3 Praha - Tábor - Č. Budějovice - st. hranice ČR

Stav přípravy a výstavby dálnice D3 a rychlostní silnice R3 Praha - Tábor - Č. Budějovice - st. hranice ČR Stav přípravy a výstavby dálnice D3 a rychlostní silnice R3 Praha - Tábor - Č. Budějovice - st. hranice ČR ÚSEK DÉLKA ÚSEKU KATEGORIE D 3 varianta Západní (dříve Stabilizovaná ) 0301 Praha Jílové 9,37

Více

Dálnice D1. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. informační leták, stav k 03/2014. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka.

Dálnice D1. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. informační leták, stav k 03/2014. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. Stø D Dálnice Chyška Dálnice D úsek 4, EXIT 04 Větrný Jeníkov EXIT 2 350 Kosovy Úsek 4, EXIT 04 Vìtrný Jeníkov EXIT 2 infografika D-reko-u4-VJenikov--305 Petrovice I / 3 48 3 04 Vìtrný Jeníkov Havlíèkùv

Více

dle 85 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

dle 85 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Svazek obcí Cyklostezka Varhany Náměstí T. G. Masaryka č.p.1, 470 36 Česká Lípa PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností

PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností Obecná část 1. Základní ustanovení katastrálního zákona,

Více

Napojení komunikace Bílina Kostomlaty na dopravní síť v Bílině

Napojení komunikace Bílina Kostomlaty na dopravní síť v Bílině Napojení komunikace Bílina Kostomlaty na dopravní síť v Bílině Technická pomoc TECHNICKÁ ZPRÁVA Zak. č. 4527/TP Arch. č. DO-6-12701 Březen 2016 Zpracovatel: Báňské projekty Teplice a. s. Kollárova 11,

Více

STUDIE ROZŠÍŘENÍ VODOVODU OBCE HALENKOVICE

STUDIE ROZŠÍŘENÍ VODOVODU OBCE HALENKOVICE --------------------------------------------------- arekop, s.r.o. ------------------------------------------- 760 01 Zlín, Kvítková 1576, tel. 577 011 045-47 -------------------------------------------------

Více

Oprava komunikace U Kostela - Chrastava

Oprava komunikace U Kostela - Chrastava OBSAH DOKUMENTACE Oprava komunikace U Kostela - Chrastava A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 A4 B SOUHRNNÉ ŘEŠENÍ STAVBY B.1 1: 10 000 PŘEHLEDNÁ SITUACE 1 A4 B.2 1: 5 000 ZÁKRES DO ORTOFOTOMAPY 1 A4 B.3 1: 200 KOORDINAČNÍ

Více

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 102 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 102 TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii.239 a II/240 b) Stavebník Obec Černuc, Černuc 17 273 23 Černuc IČ 00234257 c) Projektant Ing.Pavel

Více

I/19. Silnice. křižovatka s I/20 Spálené Poříčí. INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 03/2019. Silnice I/19. stavba. Plzeň. stavba I/20 Losiná, obchvat Šťáhlavy

I/19. Silnice. křižovatka s I/20 Spálené Poříčí. INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 03/2019. Silnice I/19. stavba. Plzeň. stavba I/20 Losiná, obchvat Šťáhlavy I/ Silnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 03/ stavba I/ křižovatka s I stavba I/ Losiná, obchvat Šťáhlavy 1. úsek (křiž. s I/ Nezvěstice) Šťáhlavice Nezbavětice 2. úsek (Nezvěstice obchvat) Chválenice stavba

Více

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/ Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Výstavba přeložky silnice I/ Hladké Životice obchvat byla vyvolána stavbou dálnice D47 a v realizovaném úseku tvoří

Více

A Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD:

A Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD: A Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD: Město Modřice ulice Chrlická Účelová komunikace podél Mlýnského náhonu, lávka a chodník pro pěší ulice

Více

N Á V R H O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y

N Á V R H O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y N Á V R H O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y Krajský úřad Jihomoravského kraje, odbor dopravy, podle 124 odst. 4 písm. b) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých

Více

PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH

PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH 1 Obsah: 1 Identifikační údaje objektu... 3 1.1 Zadavatel... 3 1.2 Zhotovitel... 3 2 Základní údaje o stavbě... 3 2.1 Stručný popis návrhu stavby...

Více

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci 2.Podklady pro vypracování 1.Požadavky investora 2.katastrální mapa území 3.situování stávajících sítí 4.mapové podklady 5.platné předpisy a normy 3.Napojení na sítě technické infrastruktury Dešťová i

Více

OBNOVA MOSTU ev.č SOBKOVICE SO 101 KOMUNIKACE III/3116. Dokumentace pro provádění stavby (PDPS) TECHNICKÁ ZPRÁVA

OBNOVA MOSTU ev.č SOBKOVICE SO 101 KOMUNIKACE III/3116. Dokumentace pro provádění stavby (PDPS) TECHNICKÁ ZPRÁVA OBNOVA MOSTU ev.č. 3116-2 - SOBKOVICE SO 101 KOMUNIKACE III/3116 Dokumentace pro provádění stavby (PDPS) TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Všeobecná část, zdůvodnění - 2 - Obnova mostu ev.č. 3116-2 - Sobkovice Řešení

Více

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi.

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi. MINISTERSTVO DOPRAVY ODBOR POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VZOROVÉ LISTY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VL 3 KŘIŽOVATKY SCHVÁLENO MD OPK Č.J. 18/2012-120-TN/1 ZE DNE 1. 3. 2012 S ÚČINNOSTÍ OD 1. 4. 2012 SE SOUČASNÝM

Více

Vytyčování hranic pozemků

Vytyčování hranic pozemků Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115 Projekt je finančně podpořen Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Oprava komunikace v ulicích Ke Stromečkům, Kmochova a 28. října

Oprava komunikace v ulicích Ke Stromečkům, Kmochova a 28. října SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1) Identifikační údaje a) označení stavby Stavba : Oprava komunikace v ulicích Ke Stromečkům, Kmochova a 28. října Kraj : Středočeský Místo stavby : Hostivice Druh stavby : Oprava

Více

Oprava místní komunikace II - Hluboká u Borovan. Technická zpráva

Oprava místní komunikace II - Hluboká u Borovan. Technická zpráva Oprava místní komunikace II - Hluboká u Borovan ÚNOR 2016 Projektant: Zenkl CB, spol. s r.o. Jírovcova 2, 370 01, České Budějovice Kreslil: Bořek Bubeníček Vedoucí projektant: Ing. Ondřej Zenkl Zodpovědný

Více

LABUTY - zpevněná plocha u sklepů vedle sil III/4227 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Ing. Štefančík Peter. Ing. Štefančík Peter

LABUTY - zpevněná plocha u sklepů vedle sil III/4227 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Ing. Štefančík Peter. Ing. Štefančík Peter VYPRACOVAL A KRESLIL : ZODP. PROJEKTANT : Ing. Štefančík Peter Ing. Štefančík Peter Kyjov STAVEBNÍ ÚŘAD : MÍSTO STAVBY : Labuty INVESTOR : Obec Labuty, Labuty 30, 696 48, Ježov AKCE : STUPEŇ : DÚR + DSP

Více

1. Identifikační údaje

1. Identifikační údaje PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje Název stavby: k.ú. Všekary Kat. území: Všekary 704 172 pozemky Druh stavby: Projektová dokumentace: 1129/1, 1109/1 vlastním SÚSPK 673/2, 1091/1, 1074/1, 1074/6, 1074/13

Více

Rekonstrukce propustku přes Děhylovský potok Ulice Ke koupališti Děhylov BILANCE ZEMNÍCH PRACÍ. SO 101 Propustek přes Děhylovský potok v obci Děhylov

Rekonstrukce propustku přes Děhylovský potok Ulice Ke koupališti Děhylov BILANCE ZEMNÍCH PRACÍ. SO 101 Propustek přes Děhylovský potok v obci Děhylov KRAJ Rekonstrukce propustku přes Děhylovský potok Ulice Ke koupališti Děhylov B BILANCE ZEMNÍCH PRACÍ 3 - 2-1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1. Stavba Název : Rekonstrukce propustku přes Děhylovský potok Ulice Ke

Více

ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ

ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ ÚS Tři Kříže, Dopravní řešení - 1 - ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ ÚS Tři Kříže, Dopravní řešení - 2 - IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE NÁZEV: ÚS Tři Kříže, DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ STUPEŇ: Studie MÍSTO: Neštěmice OBJEDNATEL:

Více

SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ A REALIZACI D3 - R3

SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ A REALIZACI D3 - R3 SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ A REALIZACI D3 - R3 na území Jihočeského kraje: Úsilné - České Budějovice - Dolní Dvořiště, st. hr. ČR stavební úseky 0310-0312 Zpracoval: ŘSD ČR správa České Budějovice 05/2010

Více

ZVÝŠENÍ ÚNOSNOSTI SILNICE I/19 - ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. vypracoval Hančík J. investor: město Žďár nad Sázavou. Akce

ZVÝŠENÍ ÚNOSNOSTI SILNICE I/19 - ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. vypracoval Hančík J. investor: město Žďár nad Sázavou. Akce vedoucí projektant zodp. projektant Ing. Sedlák Ing. Sedlák vypracoval Hančík J. kontroloval investor: město Žďár nad Sázavou Akce Ing. Kotlán ZVÝŠENÍ ÚNOSNOSTI SILNICE I/19 - ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Pod Příkopem

Více

Nové pojetí kategorizace sítě páteřních komunikací v ČR. v kontextu aktuálně projednávané novely zákona o pozemních komunikacích (ZPK)

Nové pojetí kategorizace sítě páteřních komunikací v ČR. v kontextu aktuálně projednávané novely zákona o pozemních komunikacích (ZPK) Nové pojetí kategorizace sítě páteřních komunikací v ČR v kontextu aktuálně projednávané novely zákona o pozemních komunikacích (ZPK) Současný stav a související problémy Definice dálniční sítě? Soubor

Více

DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, Havlíčkův Brod Tel./fax.: , B. Souhrnná technická zpráva

DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, Havlíčkův Brod Tel./fax.: ,   B. Souhrnná technická zpráva DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, 580 01 Havlíčkův Brod Tel./fax.: 569 429 432, e-mail: drupos@iol.cz A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva C. Přehledná mapa E. Zásady organizace výstavby Název akce:

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Mírová, Havlíčkův Brod

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Mírová, Havlíčkův Brod ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY k projektové dokumentaci na akci Rekonstrukce komunikace III/03810 ul. Mírová, Havlíčkův Brod OBSAH 1. Identifikační údaje stavby... 2 1.1 Stavba:... 2 1.2 Místo stavby:... 2

Více

II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka

II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka Tisková zpráva Název akce: II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka Stručný popis návrhu stavby: Jedná se o novostavbu přeložky silnice II/286 vedoucí kolem města Jičín. Součástí stavby bude rovněž výstavba

Více

Vytyčování hranic pozemků (1)

Vytyčování hranic pozemků (1) (1) Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115 Projekt je finančně podpořen Evropským sociálním fondem astátním rozpočtem

Více

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/35 je zařazena do vybrané silniční sítě, protože tvoří důležitou spojnici mezi východní částí Čech s Moravou. V současné

Více

Rekonstrukce ul. Frýdlantská - Chrastava

Rekonstrukce ul. Frýdlantská - Chrastava OBSAH DOKUMENTACE Rekonstrukce ul. Frýdlantská - Chrastava A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 3 A4 B SOUHRNNÉ ŘEŠENÍ STAVBY B.1 1: 10 000 PŘEHLEDNÁ SITUACE 1 A4 B.2 1: 5 000 ZÁKRES DO ORTOFOTOMAPY 1 A4 B.3 1: 200 KOORDINAČNÍ

Více

silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu

silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/11 Opava Ostrava Havířov Český Těšín Třinec tvoří hlavní silniční tah severní Moravy a současně ji propojuje se

Více

A. Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Stavba: Silnice II/437: Ratiboř, průjezdní úsek. Kraj: Okres:

A. Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Stavba: Silnice II/437: Ratiboř, průjezdní úsek. Kraj: Okres: A. Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje Stavba: Název: Kraj: Okres: Místo: Stupeň dokumentace: Druh stavby: Zlínský kraj Vsetín Ratiboř DSP / PDPS Rekonstrukce silnice Objednatel: Název: Ředitelství

Více

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva OPRAVA MK ul. FORTŇA Stavba: OPRAVA MK ul. FORTŇA Místo stavby: Archlebov, k.ú. Archlebov, Jihomoravský kraj Investor: Obec Archlebov, 696 33 Archlebov 2, IČ : 00284751 Stupeň: Projektant: DSP Ing. Jindřich

Více

Kapitola 9 OBSLUŽNÁ ZAŘÍZENÍ PK

Kapitola 9 OBSLUŽNÁ ZAŘÍZENÍ PK MINISTERSTVO DOPRAVY ČESKÉ REPUBLIKY Odbor pozemních komunikací TECHNICKÉ KVALITATIVNÍ PODMÍNKY PRO DOKUMENTACI STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Kapitola 9 OBSLUŽNÁ ZAŘÍZENÍ PK Schváleno: MD OPK, č.j. 475/05-120-RS/1

Více

ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ

ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ cvičení z předmětu 12ZYDI ZS 2015/2016 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 novotvo4@fd.cvut.cz

Více

SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ A REALIZACI D3/R3. Praha Tábor České Budějovice st. hr. ČR

SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ A REALIZACI D3/R3. Praha Tábor České Budějovice st. hr. ČR SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ A REALIZACI D3/R3 Praha Tábor České Budějovice st. hr. ČR Stav ke dni: 15.5.2011 Stav přípravy a realizace dálnice D3 a rychlostní silnice R3 Praha - Tábor - Č. Budějovice -

Více

A. Průvodní zpráva. a) Název stavby: CS Šlapanicko, Úsek D42 Kobylnice - Prace

A. Průvodní zpráva. a) Název stavby: CS Šlapanicko, Úsek D42 Kobylnice - Prace A. Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) Název stavby: CS Šlapanicko, Úsek D42 Kobylnice - Prace b) Místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků):

Více

silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu

silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba přeložky silnice I/14 v úseku Liberec Kunratická, která byla rozdělena do tří etap, vyřešila dlouhotrvající

Více