Kazuistika. paní Jiřina

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kazuistika. paní Jiřina"

Transkript

1 Kazuistika paní Jiřina

2 První kontakt letá žena, rozvedená, tři dospělé děti, dg.: závislá porucha osobnosti deprese (v anamnéze týrání matkou v dětství) závislost na alkoholu, silná kuřačka Další dg.: r napadena partnerem, probodnuta plíce, následkem úrazu opakované zápaly plic rozvíjející se plicní nedostatečnost Prodělané ústavní léčby: 1. léčba, r. 1984, po porodu druhého dítěte, pak 8 let abstinovala 2. léčba r. 1992, recidiva po smrti druhého manžela následkem autonehody, syn těžce zraněn a léčen v zahraničí. Od té doby se střídají opakované léčby a doby abstinence, ale už ne delší než dvouleté. Již si nepamatuje všechny léčby, které absolvovala, jen některé: v Jihlavě, Lnářich, Jemnici, Českých Budějovicích, Dobřanech (pro deprese), Bohnicích nyní, po poslední recidivě, je v léčebné v Červeném Dvoře.

3 Úvodní spolupráce a šetření potřeb (CM: Jana Smolová, Jana Podhajská) Klienta kontaktovala telefonicky CM a požádala o pomoc s hledáním práce a řešením financí. Šetření potřeb zjištění její situace a možných cílů spolupráce: Zdraví potřebuje podporu v abstinenci Finance je bez příjmu. * Možné řešení: r.2007 podala žádost o inv.důchod, pak se o žádost nestarala. Finančně jí pomáhají řádové sestry Matky Terezy (zaplatily ubytovnu). Má šanci dostat odškodnění za poškození ublížením na zdraví, kt. jí v roce 2007 způsobil tehdejší partner, neví jak požádat.* Má dluhy, ale nemá o nich přehled. Práce chce pracovat, najít práci nebo brigádu. Bydlení Nemá vlastní bydlení, t.č. bydlí na ubytovně zaplacené řádovými sestrami Matky Terezy. Se spolubydlící nevychází, chce ubytovnu změnit. Vztahy: Paní Jiřina má dceru a syna z 1. manželství, syna z 2. manželství. Má také dvě sestry. Příbuzní žijí v Jižních Čechách. Vztahy jsou narušené, má s nimi jen nepravidelný telefonický kontakt. Velmi by chtěla vztahy urovnat. Volný čas: Denně dochází k sestrám Matky Terezy, pátky odp. na skupinu do AT poradny, podělky odp. na skupinu AA. Přátelí se s bezdomovci u Kobyliského metra. Hledá si práci. Nechce řešit volný čas, protože víc toho nestihne. Dohoda s CM na pomoci: s hledáním práce, změnou ubytovny, s vyřízením žádosti o invalidní důchod, s dluhy, s žádosti o odškodnění za ublížení na zdraví

4 Spolupráce, rozšířená podle šetření potřeb (od B.Tomášová) Zdraví: Podpora abstinence dochází do AT poradny + na skupinu, také na AA, užívá Antabus Finance: Je aktualizována žádost o ID z roku 2007, doplněny podklady k ní a paní J. je přiznána plná invalidita zpětně od roku dostává zálohu důchodu 20 tis., čeká dál na důchod a jeho doplatek. Kvůli dluhu v bance, žádná banka nezaloží paní J. účet, důchod bude proto vyplácen v hotovosti. Po poradě s právníkem podána návrh k soudu na přiznání odškodného za ublížení na zdraví + žádost o přidělení advokáta ex offo, jako příloha návrhu vypracován pro soud soupis zjištěných dluhů. S pomocí CM probíhá práce na zpřehlednění dluhů a domluvy na jejich řešení (např. VZP - když zaplatí dluh, penále odpustí...), je jich mnoho. Práce: Práci se nedaří najít, ale paní Jiřina chodí pomáhat řádovým sestrám Matky Terezy, i 4h/denně. Sestry jí pomáhají naturáliemi (ubytovna, léky, atp.). Sama paní Jiřina ji už nemá za prioritu. Bydlení: S pomocí CM nalezena jiná ubytovna a se paní J. přestěhovala. Ale již za týden sděluje, že zjistila, že spolubydlící, mladá žena, užívá drogy a další obyvatel ubytovny pije. Změnit ubytovnu nechce.

5 Pokračování Paní Jiřině je soudem doručen návrh na omezení způsobilosti. Sděluje, že s ním nesouhlasí a žádá o podporu v tom smyslu, podpora jí byla přislíbena. CM se s ní účastní prvního soudního stání v této věci. Soud chce přenést příslušnost CM upozorní na nestálost faktického pobytu paní Jiřiny a tedy nesmyslnost přenesení přísl.soudu dle její souč. ubytovny. Soud si případ ponechá, ustanoví znalce a věc odročí na neurčito. Vztahy: Kontakt s rodinou rodinu klientka navštíví v dubnu 2010, vrací se rozrušená a uplakaná, hl. kvůli starosti o ml. syna (syn je v podmínce za krádež, kouří marihuanu, má dluh na nájmu, kamaráda, který ho zas zatahuje do tr. činnosti).

6 Pokračování koncem května recidiva Koncem května klientce dochází finance, CM ji doprovází na úřadovnu ČSSZ v Křížové ul., požádat o další zálohu. Klientka se dozvídá, že jí byl již odeslán doplatek důchodu ve výši ,- Kč, v příštích dnesch jí bude doručen. (Nemá a nemůže mít bank. Účet.) Po poradě s CM a řád. sestrami paní Jiřina plánuje, že pro peníze půjde s CM, zanese je k sestrám, kde si je uloží. Paní J. žádá CM o pomoc se zjištěním, kam dojde poukázka. CM jí tel. sděluje, že na poštu dle trv. bydliště a dává si s ní schůzku 2.6., aby peníze společně vyzvedli není paní Jiřina dosažitelná na mobilu ubytovatel telefonuje, že pro recidivu ukončil paní Jiřině pobyt. Paní Jiřina je neznámo kde.

7 , hospitalizace kontaktují CM řád. sestry Matky Terezy, klientku našly, je u nich. CM k nim jede, paní Jiřina sděluje, že o doplatek důchodu (a doklady) byla "kamarády" okradena. CM společně s klientkou oznamuje událost policii. Policie žádá paní Jiřinu o označení místa činu cestuje s ní a CM na různá místa v Ďáblickém lese, kde s bezdomovci stanovala, hledá.. místo se ztotožnit toho dne nedaří (až mnohem později ano). CM přesvědčí paní Jiřinu pro hospitalizaci v léčebně, kam je policie na příjem pozdě večer zaveze. Od je přijata do PL Bohnice, po detoxu by ji rádi propustili, ale má zlomenou nohu v kotníku, proto je nepropustitelná a je převedena na chronické odd. Při příjmu je u ní nalezen zbytek z doplatku důchodu: 27 tis. Kč ( ohořelých, špinavých, ).

8 Pokračování , spolupráce s CM během hospitalizace CM žádá paní Jiřina o další spolupráci, omlouvá se za selhání. Služba pokračuje, protože klientka nastoupila do léčebny. Postupně paní J. má vycházky, spolupracuje s CM mimo léčebnu. Omezení způsobilosti, klietka mění postoj k věci: V červnu je vyšetřena soudní znalkyní, ta jí sděluje, že bude doporučovat omezení. Paní J. souhlasí, po nedávné události se již sama bojí nakládat s větším obnosem. Finance: Ve věci odškodnění za úraz je paní J. soudem určena advokátka ze zákona a zpracovává doplnění žaloby o přiznání odškodnění za ublížení na zdraví. Zajišťuje provedení znaleckého posudku ohledně vyčíslení výše škody. CM komunikuje s klientkou i advokátkou jako prostředník. CM pomáhá paní J. řešit dluhy. Z VZP je paní J. doručen výměr nedoplatku pojistného, CM jí pomáhá podat odvolání, doručit na VZP výměr důchodu a podat žádost o odpuštění penále. Ve spolupráci se soc. prac. léčebny jsou spláceny některé dluhy (VZP, platná exekuce pro T-mobil).

9 , příprava na propuštění z léčebny Bydlení: Z léčebny plánováno propuštění na září/říjen Klientka s pomoci CM hledá ubytování. Má nápad CHB v Baobabu. Probíhá úvodní schůzka klientky s pracovnicí CHB a CM, přijetí by bylo možné, dozvídá se podmínky CHB, postupně tuto možnost zavrhne. Hledání bydlení je obtížné: potřebuje levnou ubytovnu, kde bude moci kouřit, na některých ubytovnách jsou neskutečné podmínky se rozhoduje pro ubytovnu McDonaldu v Praze 8

10 další recidiva a hospitalizace, omezení způsobilosti Stěhování do ubytovny - z léčebny má klientka na víkend propustku, kterou má využít k nastěhování do ubytovny : během propustky dochází k recidivě: Do léčebny se vrací ze záchytky, téhož dne je propuštěna z léčebny. Na intervizi týmu DD je rozhodnuto zaslat paní Jiřině upozornění o nutnosti protialkoholní léčby nebo služba s ní bude ukončena. CM jí doručuje upozornění, že buď musí docházet na ambulantní léčbu v AT poradně nebo k ve službě končí. Paní Jiřinu najde na ulici na lavičce a obsah dopisu jí osobně tlumočí ukončuje ubytovna paní Jiřině pobyt pro nedodržení ubytovacího řádu přijíždí paní Jiřina do AT poradny v doprovodu kamarádky ze skupiny. Od je opět hospitalizována v PL Bohnice (je ohrožená deliriem, má omrzliny, blíží se termín ú.j. u soudu ohledně způsobilosti). Dne vynesen rozsudek soud jí omezuje způsobilost. ale opatrovník není ustanoven CM s paní J. nadále spolupracuje v oblasti řešení dluhů, financí, od listopadu opět pomáhá s hledáním ubytování (některé ubytovny mají až absurdní podminky )

11 , příprava na propuštění z léčebny Sděluje motivaci k abstinenci: léčba v AT poradně, skupiny. Propuštěna od , bydlí v Azylu Naděje. CM jí dál pomáhá s financemi, dluhy (odv.do rozh. Telekomunikačního úřadu), doprovází ji na soudní jednání ohledně odškodnění. To je jí přiznáno (přes 100 tis.kč). Na jednu stranu si paní Jiřina sežene i brigádu rozdávání letáků v metru á 75,- Kč/hod, na druhou ale má problém zařídit jednoduché věci - např. v únoru se svěří CM, že jezdí v MHD načerno. Společně jdou vyřídit předplatní jízdenku, ptá se pak, zda na ni může cestovat do Českých Budějovic.. Je navázán kontakt s budoucí opatrovnicí. Vztahy s rodinou v lednu navštívil matku nejm.syn, jeho situace je lepší, kotaktuje i staršího syna a je příjemně překvapena, že s ní rád mluví.

12 Pokračování pobyt v azylu Naděje Finance: Ohledně ukradeného doplatku důchodu se CM účastní výslechu paní Jiřiny na policii (je slyšena jako svědek) jeden z pachatelů se sám udal. V dubnu je jí doručen tr. příkaz, kterým je pachatel ods. k sedmi měs., s podmínkou na 2 roky a úhradě ,- Kč. Je bezdomovec, peníze nejspíš nikdy nezaplatí. Vztahy: s rodinou v lednu navštívil matku nejm.syn, jeho situace je lepší. Během pobytu v Azylu Naděje CM řeší s paní Jiřinou několik konfliktů na ubytovně: drogy u spolubydlící na pokoji CM přesvědčí paní Jiřinu aby věc ohlásila, u spolubydlící jsou nalezeny drogy a je jí pobyt ukončen. Zdraví: Od konce března má paní Jiřina zažívací problémy, zvracení, průjmy, je jí v AT poradně povoleno snížit Antabus na ½ prášku. Paní Jiřina odmítá podrobnější vyšetření gastroenteroskopii a ct hlavy, prý se bojí, co by se našlo. Pak v dubnu paní J.volá CM, žádá o pomoc, má zápal plic, odmítla hospitalizaci a dostala předpis na atb., dala 1000,- Kč spolubydlící a recept, kt. slíbila léky vyzvednout. Místo toho zmizela s receptem i penězi. CM vyzvedla u paní Jiřiny lék.zprávu o vyšetření, po kt. byly léky předepsány a osobně vyzvedla nové ve Vinohradské nemocnici, klientce je přivezla.

13 Pokračování , recidiva Počátkem května nabývá PM usnesení o ustanovení opatrovníka probíhá spol. schůzka veřejné opatrovnice, CM a klientky. Klienta těsně předtím navštěvuje rodinu, dceru, návštěva neproběhla dobře. CM a opatrovnice se po schůzce shodují v podezření, že klientka opět pije pracovníci azylu Naděje zjišťují, že si paní J. pronesla na pokoj alkohol. Pobyt je jí téhož dne ukončen. CM přijíždí do Naděje, s ohledem na stav paní Jiřiny spol. s tamními soc. prac.přivolává RZS, kt. paní J. odváží na internu, pak na plicní do Motola, odtud paní Jiřina odchází (vždy po několika krocích upadla ) CM je v kontaktu s opatrovnicí, opatrovnice nechává po klientce pátrat policii. Objeví ji na záchytce je paní Jiřina opět přijata do PL Bohnice (na příjem přichází s opatrovnicí, CM faxuje dop. lékaře k přijetí).

14 hospitalizace, detox + chron.odd. Zdraví: Během propustek dochází na skupiny do AT poradny, na Antabus a na AA, ke CM Vztahy: CM je prostředník ve vztahu klietka opatrovnice, klientka je negativistická vůči opatrovnici (malé kapesné 200,- Kč/týden.) CM spolupracuje s opatrovnicí předání informací o dluzích Klientka s opatrovnicí byť s výhradami komunikuje a domlouvá si zvýšení kapesného na 400,- Kč/týden + zakoupení obutí a návštěvě příbuzných v budoucnu (v prosinci) a užití 3000 Kč měs. na splátky dluhů (nové jsou za záchytku Hospitalizace je plánována do poloviny listopadu 2010

15 Pokračování recidiva, propuštění z léčebny, bezdomovectví 28.6.z léčebny propuštěna, zjištěno, že pronášela do léčebny alkohol. CM přiznává (telefonicky), že už nějakou dobu nebrala Antabus a že plánuje jít spát na Armádu spásy. Následující dny trávní na ulici a na záchytce. Od 2.7 do je na detoxu v Bohnicích, pak je propuštěna přichází na skupinu AA (lékařka AT poradny i CM jsou na dovolené), žádá spolupacienty o pomoc, je střízlivá Spolupacienti z AA organizují její přespání u jednoho z nich a následující den ji vedoucí AA doprovodí k řád.sestrám Matky Terezy, daruje jí mobil a několik set korun od sester odchází, dál je na ulici, záchytkách. S pracovníky služby nemá kontakt ode dne propuštění z léčebny.

16 Pokračování kontakt s CM, upozornění na nutnost léčby klientku potkává opatrovnice na Zbraslavském nám., odvede ji do kanceláře a jde s ní zakoupit nějaké jídlo, atp., chce s ní vyřídit novou OP, bez které nelze sehnat bydlení, ale klientka jí odchází. Na intervizi týmu se opět rozhodujeme sdělit klientce upozornění o nutnosti nastoupit léčbu nebo bude služba ukončena. Pokud se s ní podaří navázat kontakt, bude jí doporučena léčebně Červený Dvůr. CM klientku hledá na jejích dřív. místech výskytu na ulici, neúspěšně ji CM náhodně potkává před hl. nádražím ve velmi zbídačeném stavu, hovoří s ní o obsahu upozornění zaslaném její opatrovnici Klienka sděluje, že takto nemůže žít, ale ani umřít, léčit by se chtěla, ale ví, abstinenci jen s ambulantní léčbou nezvládne, ústavní léčbu sděluje, že chce. CM nabízí pomoc s domluvením léčby, nabízí schůzku následující den v kanceláři na kterou klientka nepřišla.

17 Od , léčba v Červeném Dvoře od V neděli 1.8. přichází klientka k řádovým sestrám, chce do léčebny, jednou tam s ní je přijata do PL Bohnice na detox, žádá o léčbu v Červeném dvoře díky tomu a přímluvě opatrovnice léčebna souhlasí s hospitalizací do doby nástupu na tuto léčbu. CM klientku v léčebně krátce před převozem do protialkoholní léčebny navštíví a motivuje pro léčbu (těsně před nástupem klientka váhá), hovoří spolu i o možnostech po léčbě sama klientka dospívá k názoru, že Praha už pro ni není vhodná (stereotyp na ubytovně, inklinace k kamarádům bezdomovcům, kteří také pijí) nastupuje léčbu v Červeném Dvoře, kde je dosud CM je jen ve sporadickém kontaktu s její opatrovnicí, kotaktuje také soc. pracovnicí v léčebně Červený Dvůr, klientka jí píše a na dopis odpovídá plánuje CM cestu za klientkou (společně s opatrovnicí) kvůli pomoci s rozhodováním co po léčbě: klientka má možnost CHB u Plzně s psychiatrickou péči pro alkoholiky (informace od soc. prac. léčebny), hrozí, že tuto možnost nepřijme a opět skončí na ubytovně ve starém stereotypu.

Neudörflová E., Tomášová B.: Kasuistiky pacientů/klientů služby Sociální a pracovní začleňování osob s duální diagnózou

Neudörflová E., Tomášová B.: Kasuistiky pacientů/klientů služby Sociální a pracovní začleňování osob s duální diagnózou Neudörflová E., Tomášová B.: Kasuistiky pacientů/klientů služby Sociální a pracovní začleňování osob s duální diagnózou Paní Jana Paní Jana je drobná, dvaapadesátiletá žena. Byla dvakrát vdaná a má tři

Více

KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD PRÁVA A POVINNOSTI OBČANA

KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD PRÁVA A POVINNOSTI OBČANA KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD PRÁVA A POVINNOSTI OBČANA 1. Co je invalidní důchod, kdo, kdy a kde o něj může žádat Invalidní důchod (ID) je jedním z důchodů poskytovaných státem z důchodového pojištění

Více

Ambulantní poradenství Poradny Mezi stromy

Ambulantní poradenství Poradny Mezi stromy RK-18-2019-27, př. 3 počet stran: 6 Příloha č. 2 Poradna Mezi stromy Ambulantní poradenství Poradny Mezi stromy září 2018 až březen 2019 Celkem 2019 březen 2019 únor 2019 leden 2018 prosinec 2018 listopad

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Přínos pobytu v TK pro matku a dítě Má léčba v terapeutické komunitě smysl, i když ji klientky nedokončí a úplně se jim nedaří?

Přínos pobytu v TK pro matku a dítě Má léčba v terapeutické komunitě smysl, i když ji klientky nedokončí a úplně se jim nedaří? Přínos pobytu v TK pro matku a dítě Má léčba v terapeutické komunitě smysl, i když ji klientky nedokončí a úplně se jim nedaří? Mgr. Jana Putnová PhDr. Petr Vácha TK Karlov, Sananim Léčba závislých matek

Více

Právní otázky v psychiatrii. MUDr. Jana Hořínková Psychiatrická klinika FN Brno a LF MU

Právní otázky v psychiatrii. MUDr. Jana Hořínková Psychiatrická klinika FN Brno a LF MU Právní otázky v psychiatrii MUDr. Jana Hořínková Psychiatrická klinika FN Brno a LF MU Hospitalizace Dobrovolná s písemným informovaným souhlasem pac. Nedobrovolná bez souhlasu pac., avšak s písemným souhlasem

Více

ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK FORMY NÁSILÍ

ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK FORMY NÁSILÍ ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK 2016 1. FORMY NÁSILÍ Domácí násilí má několik podob od psychického, přes ekonomické, sexuální až po fyzické. Téměř všechny klientky

Více

Žádost o umístění do domova pro seniory

Žádost o umístění do domova pro seniory Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J. Haška 1082/12, 679 61 Letovice, IČO 71 23 27 45, č.ú. 35 4327880247/0100 Žádost o umístění do domova pro seniory Místo pro podací razítko

Více

Zápis č. 11 z Komise bytové konané dne 19. prosince 2016

Zápis č. 11 z Komise bytové konané dne 19. prosince 2016 Zápis č. 11 z Komise bytové konané dne 19. prosince 2016 Přítomni: Iva Havlátová, Eduard Seidl, Mgr. Michal Kudláček, Michala Dvořáková, Květa Kučerová, Lukáš Iwkovicz, Milena Ševčíková, Mgr. Marie Permedlová

Více

COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem)

COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem) COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem) Klient za katrem taky člen společnosti Lucie Čechová Gabriela Fritschová Pavol Jedlička Jihočeská adiktologická konference 2014 Historie COKUZu Práce na

Více

Zápis č. 5 z Komise bytové konané dne 19. června 2017

Zápis č. 5 z Komise bytové konané dne 19. června 2017 Zápis č. 5 z Komise bytové konané dne 19. června 2017 Přítomni: Iva Havlátová, Eduard Seidl, Michala Dvořáková, Milena Ševčíková, Lukáš Iwkovicz, Mgr. Michal Kudláček Nepřítomni: Mgr. Marie Permedlová,

Více

KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD

KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD 1. Co je invalidní důchod, kdo, kdy a kde o něj může žádat Invalidní důchod (ID) je jedním z důchodů poskytovaných státem z důchodového pojištění a vyplácených Českou

Více

1. ŽADATEL jméno... příjmení:... rodné číslo:... datum narození:... občanství (státní příslušnost):... rodinný stav žadatele ženatý/vdaná jiný

1. ŽADATEL jméno... příjmení:... rodné číslo:... datum narození:... občanství (státní příslušnost):... rodinný stav žadatele ženatý/vdaná jiný podací razítko (vyplňuje MěÚ) DOTAZNÍK - AKTUALIZACE ŽÁDOSTI O PŘIDĚLENÍ BYTU S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU na rok 2019 ve smyslu Zásad pro uzavírání smluv o nájmu bytů majetku města Domažlice 1. ŽADATEL jméno...

Více

ŽÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO SENIORSKÉHO DOMU PÍSEK

ŽÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO SENIORSKÉHO DOMU PÍSEK ŽÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO SENIORSKÉHO DOMU PÍSEK SENIORSKÝ DŮM PÍSEK Čelakovského 8, 397 01, Písek Telefon: 382 201 730 - recepce 382 201 731 sociální pracovnice 732 874 017 E-mail: info@seniorskydum.cz www.seniorskydum.cz

Více

Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace Benešov u Semil 180, 512 06

Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace Benešov u Semil 180, 512 06 A 13 a/3 Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace Benešov u Semil 180, 512 06 ÚHRADA ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY V TÝDENNÍM STACIONÁŘI ( 47) Úhrada za poskytované služby se hradí dle zákona č. 108/2006

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

QUIP KONFERENCE PRO ZMĚNU 2015. 30.9.2015, Praha

QUIP KONFERENCE PRO ZMĚNU 2015. 30.9.2015, Praha QUIP KONFERENCE PRO ZMĚNU 2015 JÁ především člověk, Váš doprovod životem,...ukazatel správného směru,..veřejný opatrovník, a také úředník Proč mě naplňuje být veřejným opatrovníkem Motto Možná nemůžeme

Více

Žádost o umístění. 1. Žadatel.. příjmení (i rodné ) jméno (křestní) titul. 2. Narozen.. den, měsíc, rok místo okres. 3. Bydliště...

Žádost o umístění. 1. Žadatel.. příjmení (i rodné ) jméno (křestní) titul. 2. Narozen.. den, měsíc, rok místo okres. 3. Bydliště... Žádost o umístění do Domova pro seniory Strážnice, příspěvková organizace o domov pro seniory o domov se zvláštním režimem Datum podání:... Číslo P: Rodné číslo: 1. Žadatel.. příjmení (i rodné ) jméno

Více

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. Rizikové skupiny. Casuistika. Rudolf Hemelík 2. ročník učo 5236

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. Rizikové skupiny. Casuistika. Rudolf Hemelík 2. ročník učo 5236 Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická Rizikové skupiny - Casuistika Rudolf Hemelík 2. ročník učo 5236 OBSAH : I. osobní údaje II. rodinná anamnéza III. osobní anamnéza IV. lékařská

Více

ŽÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO SENIORSKÉHO DOMU PÍSEK

ŽÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO SENIORSKÉHO DOMU PÍSEK ŽÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO SENIORSKÉHO DOMU PÍSEK SENIORSKÝ DŮM PÍSEK Čelakovského 8, 397 01, Písek Telefon: 382 201 730 - recepce 382 201 731 sociální pracovnice 732 874 017 E-mail: info@seniorskydum.cz www.seniorskydum.cz

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pořadové č.: Datum přijetí: Způsob přijetí: Podal: Přijal/vyřizuje: Razítko: -mailem ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Domov pro seniory Domov se zvláštním režimem Žadatel/ka:... jméno a příjmení rodné

Více

Smlouva. o poskytování služby Podpora samostatného bydlení. 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město:

Smlouva. o poskytování služby Podpora samostatného bydlení. 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město: Smlouva o poskytování služby Podpora samostatného bydlení 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město: a 2. Rytmus od klienta k občanovi o.p.s. Adresa: Londýnská

Více

Žádost o poskytnutí pobytové služby

Žádost o poskytnutí pobytové služby Seniorcentrum-Domov pro seniory OASA Petřvald Provozovatel: Seniorcentrum OASA s.r.o., Petřvald 68 e-mail: m.borkova@seznam.cz, otisk podacího razítka žádost domovu podána dne: Žádost o poskytnutí pobytové

Více

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. asistenti

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. asistenti Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. Služba nabízí bydlení v bytech po Praze. Služba mne může podpořit v zodpovědnosti za moji domácnost a za můj život. Ve službě

Více

P R A V I D L A pro poskytování nájmu v domech s pečovatelskou službou v majetku města Horní Slavkov. I. obecná ustanovení

P R A V I D L A pro poskytování nájmu v domech s pečovatelskou službou v majetku města Horní Slavkov. I. obecná ustanovení P R A V I D L A pro poskytování nájmu v domech s pečovatelskou službou v majetku města Horní Slavkov I. obecná ustanovení 1) Dle ustanovení 10 zákona č. 102/1992 Sb., kterým se upravují některé otázky

Více

příběh jedné matky Ilona Preslová, Nikol Spůrová

příběh jedné matky Ilona Preslová, Nikol Spůrová příběh jedné matky Ilona Preslová, Nikol Spůrová anamnéza 30 let, biologická matka crimi, UD, nežije(+47l.) adoptovaná, konfliktní vztah, dobrý vztah s babičkou základní vzdělání, nedokončené odborné učiliště,

Více

Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, , Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc

Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, , Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, 18. 10. 2018, Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc Podané ruce na cestě k udržitelnému bydlení Oleksandra Burdová,

Více

CASE MANAGEMENT S DROGOVÝMI UŽIVATELI

CASE MANAGEMENT S DROGOVÝMI UŽIVATELI CASE MANAGEMENT S DROGOVÝMI UŽIVATELI Ondřej Jedlička Renata Školoudová Sananim z.ú. ondrej.jedlicka@sananim.cz skoloudova@sananim.cz VZNIK PROGRAMU V RÁMCI SANANIM Z.Ú. v první polovině roku 2012 pod

Více

Příloha č. 9 Žádost o umístění do Domova pro seniory Předklášteří. Občanský průkaz. Číslo:

Příloha č. 9 Žádost o umístění do Domova pro seniory Předklášteří. Občanský průkaz. Číslo: Příloha č. 9 Žádost o umístění do Domova pro seniory Předklášteří (DpS DsZR) Občanský průkaz Číslo: Rodné číslo žadatele: Den podání žádosti v DpS 1. Žadatel: Příjmení (příp. i rodné) jméno (křestní) 2.

Více

Případová konference na psychiatrické klinice

Případová konference na psychiatrické klinice www.nudz.cz Případová konference na psychiatrické klinice 23. 2. 2017 NUDZ 1 Marie: Pacientka 41 let, 3. hospitalizace, 1. kontakt s NUDZ SA: rozvedená 5 let, partnera nemá a nevadí jí to, 2 synové 12

Více

Rodina s dětmi a sociální bydlení

Rodina s dětmi a sociální bydlení Rodina s dětmi a sociální bydlení Mgr. Bc. Hana Zaplatílková seminář pro pracovníky OSPOD Příjemce a realizátor projektu: Kancelář veřejného ochránce práv Mgr. Hana Zaplatílková, 13., 19. října 2015 Copyright

Více

Zásady pro přidělování sociálních bytů a bytů se zvláštním určením (Dům s pečovatelskou službou)

Zásady pro přidělování sociálních bytů a bytů se zvláštním určením (Dům s pečovatelskou službou) Zásady pro přidělování sociálních bytů a bytů se zvláštním určením (Dům s pečovatelskou službou) Odbor sociálních služeb, MěÚ Hodonín, 2014 Sociální komise, 13.3.2014 Schváleno Radou města Hodonína dne

Více

v majetku Města Bruntál

v majetku Města Bruntál Datum : Č.j.:.. ( vyplní bytové oddělení ) Ž á d o s t o p r o n á j e m b y t o v é j e d n o t k y v majetku Města Bruntál 1. Údaje o žadateli: Příjmení: Jméno: Rodné číslo: Rodinný stav: Datum narození:

Více

Dilemata sociálního pracovníka

Dilemata sociálního pracovníka Dilemata sociálního pracovníka Mgr. Karolína Najzarová a Bc. Lenka Filipcová Městský úřad Příbor Ostrava, 12. června 2018 Etické problémy a dilemata Sociální pracovník se při své práci setkává s různými

Více

SITUACE V RODINÁCH DĚTÍ S AUTISMEM. sdružení propas Mgr. Petra Valentová

SITUACE V RODINÁCH DĚTÍ S AUTISMEM. sdružení propas Mgr. Petra Valentová SITUACE V RODINÁCH DĚTÍ S AUTISMEM sdružení propas Mgr. Petra Valentová Průkazy OZP Zákon 329/2011 Sb. 34 průkaz TP náleží osobě se středně těžkým funkčním postižením pohyblivosti nebo orientace, včetně

Více

Ž á d o s t o p r o n á j e m

Ž á d o s t o p r o n á j e m Datum : Č.j.:.. ( vyplní bytové oddělení ) Ž á d o s t o p r o n á j e m bezbariérové bytové jednotky v majetku Města Bruntál 1. Údaje o žadateli: Příjmení: Jméno: Rodné číslo: Rodinný stav: Datum narození:

Více

ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy

ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy balík pojištění A25/ A50/ A75 Pojištění Rozsah pojištění Limit pojistného plnění / pojistná částka

Více

Jak pomáhá Telefonická krizová. 800 157 157 Mgr. Jana Kosařová manažerka sociálních služeb ŽIVOTa90

Jak pomáhá Telefonická krizová. 800 157 157 Mgr. Jana Kosařová manažerka sociálních služeb ŽIVOTa90 Jak pomáhá Telefonická krizová pomoc Senior telefon 800 157 157 Mgr. Jana Kosařová manažerka sociálních služeb ŽIVOTa90 Co je Senior telefon? Senior telefon je sociální služba Telefonické krizové pomoci

Více

ŽÁDOST O PŘIJETÍ DO CENTRA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ 747 67 Hrabyně 3/202

ŽÁDOST O PŘIJETÍ DO CENTRA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ 747 67 Hrabyně 3/202 ŽÁDOST O PŘIJETÍ DO CENTRA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ 747 67 Hrabyně 3/202 POBYTOVÁ SOCIÁLNÍ SLUŽBA DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM (7776586) ODLEHČOVACÍ SLUŽBA (9346727) Číslo jednací Došlo dne:

Více

OHLÉDNUTÍ ZA SEMINÁŘEM O BYDLENÍ. Mgr.Aleš Lang, BONA, o.p.s.

OHLÉDNUTÍ ZA SEMINÁŘEM O BYDLENÍ. Mgr.Aleš Lang, BONA, o.p.s. OHLÉDNUTÍ ZA SEMINÁŘEM O BYDLENÍ Mgr.Aleš Lang, BONA, o.p.s. 10.12.2009 SEMINÁŘ K TÉMATU BYDLENÍ v rámci spolupráce komunitních služeb a PLB Termín: 4. 6. 2009, 9:00 12:00 Zúčastněné organizace: Baobab,

Více

M sto Letovice, správní odbor DOTAZNÍK K ŽÁDOSTI O P ID LENÍ BYTU V DOM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU V LETOVICÍCH, J. HAŠKA 12

M sto Letovice, správní odbor DOTAZNÍK K ŽÁDOSTI O P ID LENÍ BYTU V DOM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU V LETOVICÍCH, J. HAŠKA 12 M sto Letovice, správní odbor DOTAZNÍK K ŽÁDOSTI O P ID LENÍ BYTU V DOM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU V LETOVICÍCH, J. HAŠKA 12 1. Žadatel (příjmení, jméno):.. Zákonný zástupce:. 2. Datum narození:.. Místo narození:.

Více

Informace o sběru dat o léčených uživatelích alkoholu

Informace o sběru dat o léčených uživatelích alkoholu Informace o sběru dat o léčených uživatelích alkoholu - pilotní studie Praha 2010 Petr Popov, Běla Studničková, Otilie Bartáková, Ivana Pelikánová, Barbora Petrášová, Dušan Randák, Draha Syrovátková AT

Více

EXEKUČNÍ PŘÍKAZ K PROVEDENÍ EXEKUCE PRODEJEM NEMOVITÝCH VĚCÍ

EXEKUČNÍ PŘÍKAZ K PROVEDENÍ EXEKUCE PRODEJEM NEMOVITÝCH VĚCÍ 0998.0407252876 Exekutorský úřad Přerov soudní exekutor JUDr. Lukáš Jícha 750 02 Přerov, Komenského 38 tel: 588 003 999 fax: 588 003 990 e-mail: urad@eujicha.cz internet: www.eujicha.cz ID datové schránky:

Více

Materiál č. 02/OFR/06. Statutární město Ostrava městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu

Materiál č. 02/OFR/06. Statutární město Ostrava městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu Důvodová zpráva Zastupitelstvu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz jsou předkládány žádosti o prominutí poplatků a úroků z prodlení. dluh za byt č. X v domě 30. dubna XXXX, Ostrava-Moravská Ostrava

Více

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory Určeno zájemcům o pobytovou sociální službu AMICA CENTRUM s.r.o, domov

Více

Žádost o umístění do Domova pro seniory a vstupní dotazník pro zájemce o sociální službu

Žádost o umístění do Domova pro seniory a vstupní dotazník pro zájemce o sociální službu G-centrum Mikulov, příspěvková organizace, Republikánské obrany 945/13 692 01 Mikulov gcentrum@gcentrummikulov.cz web: www.gcentrummikulov.cz Datum podání žádosti: (nevyplňujte) Žádost o umístění do Domova

Více

Město Česká Lípa ca. VETT a.s. AKTUÁLNÍ SOUDNÍ A SPRÁVNÍ SPORY

Město Česká Lípa ca. VETT a.s. AKTUÁLNÍ SOUDNÍ A SPRÁVNÍ SPORY Zn. 256/10, 266/11, 271/11, 272/11, 275/11, 349/12, 350/12, 453/13, 456/13, 457/13, Město Česká Lípa ca. VETT a.s. AKTUÁLNÍ SOUDNÍ A SPRÁVNÍ SPORY 1. Žaloba (dle soudního řádu správního) ze dne 31. prosince

Více

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace U Lesíka 3547/ 11 669 02 Znojmo ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ZVOLTE POŽADOVANOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV PRO SENIORY DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

Více

Městský úřad Strakonice

Městský úřad Strakonice Městský úřad Strakonice Odbor sociální Velké náměstí 2, 386 21 Strakonice pracoviště: Smetanova 533, Strakonice Žádost o přidělení bytu v domě s pečovatelskou službou Jméno a příjmení Datum narození..

Více

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, 357 51 Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA pro jednání se zájemcem o poskytnutí sociální služby v Sociálních službách v Kynšperku nad

Více

určené pro důchodce na ul. Květná 11, 13, 15 a Okružní 18 v majetku Města Bruntál (dále jen MMB)

určené pro důchodce na ul. Květná 11, 13, 15 a Okružní 18 v majetku Města Bruntál (dále jen MMB) Datum : Č.j.:.. ( vyplní bytové oddělení ) Ž á d o s t o p r o n á j e m b y t o v é j e d n o t k y určené pro důchodce na ul. Květná 11, 13, 15 a Okružní 18 v majetku Města Bruntál (dále jen MMB) 1.

Více

DOMOV PŘÍSTAV Frýdek - Místek. Brno,

DOMOV PŘÍSTAV Frýdek - Místek. Brno, DOMOV PŘÍSTAV Frýdek - Místek Brno, 18.10.2018 Vznik: 1.10.2015 Uživateli služby jsou: Osoby bez přístřeší (ulice, sociální lůžko, LDN, azylový dům, ubytovny) starší 26- ti let mobilní i imobilní, které

Více

I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti

I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti (1) Pokud má zájemce o nabízenou službu zájem, podá vlastnoručně podepsanou žádost o poskytnutí sociální služby (dále jen žádost).

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Domov bez hranic Rumburk U Stadionu 1425/3, Rumburk, 408 01 příspěvková organizace Tel.: 412 338 345, IČ: 47274549 www.domovrumburk.cz Domácí řád CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Rumburská 557 407 77 Šluknov Můj

Více

NÁVRH NA LÁZEÒSKOU PÉÈI - díl 6 pouèení pacienta JAK S VZP ČR DO LÁZNÍ 1. Lázeňskou péči jako nezbytnou součást léčebného procesu doporučuje pojištěnci ošetřující lékař přímo na návrhu v části lékařská

Více

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce. Multifunkčnost sociálního pracovníka

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce. Multifunkčnost sociálního pracovníka Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Multifunkčnost sociálního pracovníka Představení, cíl příspěvku Mgr. Naděžda Škrabalová, DiS. Cílem je podpořit účastníky semináře při stanovování

Více

NOC VENKU Terénní sociální práce Městský úřad Dvůr Králové nad Labem 23. listopadu 2017

NOC VENKU Terénní sociální práce Městský úřad Dvůr Králové nad Labem 23. listopadu 2017 NOC VENKU 2017 Terénní sociální práce Městský úřad Dvůr Králové nad Labem 23. listopadu 2017 Zákonná opora sociální práce Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách na

Více

Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby

Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby Datum doručení (vyplní domov): Evidenční číslo (vyplní domov):. Zájemce o poskytování sociální služby:. příjmení jméno rodné příjmení 2. Narození:. den,

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Název organizace: PREVENT 99 z.ú. IČO: 69100641 Sídlo: Heydukova 349, 386

Více

Informace. Invalidní důchod

Informace. Invalidní důchod Informace Invalidní důchod Invalidní důchod Žádost Žádost se podává na Okresní správu sociálního zabezpečení (OSSZ). V Brně na Městskou zprávu sociálního zabezpečení (MSSZ). Adresu na vaši správu sociálního

Více

Účel zpracování osobních údajů: Zpracování osobních údajů pro účely vedení agendy Zvláštní příjemce dávky důchodového pojištění

Účel zpracování osobních údajů: Zpracování osobních údajů pro účely vedení agendy Zvláštní příjemce dávky důchodového pojištění ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ŠKOLSTVÍ Oddělení: sociálních služeb a bydlení 1. Agenda zvláštní příjemce dávky důchodového pojištění Zpracování osobních údajů pro účely vedení agendy

Více

ŽÁDOST O PŘIJETÍ DO CENTRA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ 747 67 Hrabyně 3/202

ŽÁDOST O PŘIJETÍ DO CENTRA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ 747 67 Hrabyně 3/202 ŽÁDOST O PŘIJETÍ DO CENTRA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ 747 67 Hrabyně 3/202 DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM POBYTOVÁ SOCIÁLNÍ SLUŽBA (7776586) ODLEHČOVACÍ SLUŽBA (9346727) Číslo jednací Došlo dne:

Více

Žádost o sociální službu Část 1 vyplní žadatel, popř. jeho zákonný zástupce, opatrovník

Žádost o sociální službu Část 1 vyplní žadatel, popř. jeho zákonný zástupce, opatrovník Žádost o sociální službu Část 1 vyplní žadatel, popř. jeho zákonný zástupce, opatrovník Požadovaná služba: denní stacionář týdenní stacionář Datum podání žádosti: Osobní údaje žadatele Datum narození:

Více

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00 STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00 SMLOUVA O PŘIJETÍ KLIENTA DO INTERNÁTNÍHO PROGRAMU STŘEDISKA VÝCHOVNÉ PÉČE Právnická osoba vykonávající činnost zařízení : DÚM, SVP a ŠJ Pobytový program

Více

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby Domov pro seniory v Blatné tř. T.G.Masaryka 272 388 01 Blatná Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby Údaje o žadateli: Rodné číslo: Datum doručení žádosti: Číslo evidenční: 1. Příjmení a jméno (u

Více

žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml. smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí

žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml. smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml.» Ke stažení: Vzory smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí Software Vzory smluv - Smlouvy ČR umožňuje samostatně si

Více

Žádost o poskytování služby v Domově důchodců Velká Bíteš

Žádost o poskytování služby v Domově důchodců Velká Bíteš Žádost o poskytování služby v Domově důchodců Velká Bíteš Občanský průkaz Číslo Rodné číslo žadatele Den podání žádosti 1. Žadatel příjmení (popř. rodné jméno) jméno (křestní) 2. Narozen den, měsíc, rok

Více

EXEKUČNÍ PŘÍKAZ K PROVEDENÍ EXEKUCE PRODEJEM NEMOVITÝCH VĚCÍ

EXEKUČNÍ PŘÍKAZ K PROVEDENÍ EXEKUCE PRODEJEM NEMOVITÝCH VĚCÍ 0998.0408369782 Exekutorský úřad Přerov soudní exekutor JUDr. Lukáš Jícha 750 02 Přerov, Komenského 38 tel: 588 003 999 fax: 588 003 990 e-mail: urad@eujicha.cz internet: www.eujicha.cz ID datové schránky:

Více

Centrum služeb následné péče pro ženy ALMA

Centrum služeb následné péče pro ženy ALMA Centrum služeb následné péče pro ženy ALMA NAŠE POSLÁNÍ Posláním ALMA FEMINA o.s., založeného r. 2007, je: Poradenská a informační činnost a poskytování sociálních služeb ženám, které mají problém se zneužíváním

Více

5. Pohlaví: Muž Žena. 8. Kontaktní adresa: kraj:

5. Pohlaví: Muž Žena. 8. Kontaktní adresa: kraj: 2 Předvstupní dotazník Předvstupní dotazník k žádosti o léčbu v TK (předvstupní dotazník zasílejte společně s formální žádostí a životopisem na adresu: Kostelní Vydří 64, 38001 Dačice) Vyplňuje TK: Kód

Více

Informace pro uchazeče o práci

Informace pro uchazeče o práci Informace pro uchazeče o práci Práva a povinnosti uchazeče o práci jsou v zákoně o zaměstnanosti číslo 435/2004 Sbírky Těžké slovo: uchazeč o práci Těžké slovo: práva Těžké slovo: povinnosti Těžké slovo:

Více

PRAVIDLA PRO PLATBY ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY

PRAVIDLA PRO PLATBY ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Pracoviště: Domov pro osoby se zdravotním postižením, Chářovská 785/85, Krnov PRAVIDLA PRO PLATBY ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY

Více

Ceník sociální služby Chráněné bydlení Ledovec obecný

Ceník sociální služby Chráněné bydlení Ledovec obecný Příloha č.1 Ke Smlouvě o poskytování sociální služby Ledovec, č.: Ceník sociální služby Ledovec obecný (Ceník je platný od: 1. 6. 2019) Úhrada za poskytnuté služby je stanovena dle zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

- ANNONYMIZOVANÁ PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA - - PRO MČ PRAHA-LIBUŠ KE ZVEŘEJNĚNÍ -

- ANNONYMIZOVANÁ PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA - - PRO MČ PRAHA-LIBUŠ KE ZVEŘEJNĚNÍ - NADĚJE, POBOČKA PRAHA K BRANCE 11/19E, 155 PRAHA 5 +42 222 521 1, PRAHA@NADEJE.CZ - ANNONYMIZOVANÁ PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA - - PRO MČ PRAHA-LIBUŠ KE ZVEŘEJNĚNÍ - TERÉNNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A MOBILNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBA

Více

Žádost o poskytování sociální služby v domově pro seniory

Žádost o poskytování sociální služby v domově pro seniory Jezerní 1281, 386 01 Strakonice Den podání žádosti... Žádost o poskytování sociální služby v domově pro seniory Jméno a příjmení zájemce... Narození Den, měsíc, rok... místo... Trvalý pobyt...psč... Současný

Více

Pojištění. HOR_62_INOVACE_8.ZSV.35.notebook. September 04, 2013

Pojištění. HOR_62_INOVACE_8.ZSV.35.notebook. September 04, 2013 Pojištění HOR_62_INOVACE_8.ZSV.35 Mgr. Jana Horná 8. ročník ( VI/2 EU OPVK) 5. 6. 2013 Základy společenský věd 8. ročník; Pojištění. 1 Výukový materiál je připraven pro 8. ročník s využitím interaktivní

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1ornanxalqml)

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1ornanxalqml) IV. Platné znění vyhlášky Ministerstva spravedlnosti č. 10/2000 Sb., o srážkách z odměny osob, které jsou ve výkonu trestu odnětí svobody zaměstnány, o výkonu rozhodnutí srážkami z odměny těchto osob a

Více

ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE

ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE I. OSOBNÍ ÚDAJE ŽADATELE/KY Státní příslušnost:

Více

Vyabstinuj, jak umíš! Současný stav ústavní detoxifikace v Brně

Vyabstinuj, jak umíš! Současný stav ústavní detoxifikace v Brně Vyabstinuj, jak umíš! Současný stav ústavní detoxifikace v Brně MUDr. Ronald MAREK, Psychiatrická AT ordinace, Sdružení Podané ruce o.p.s. Detoxifikace Ambulantní detoxifikace domácí detox Na začátku či

Více

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU I. Úvod 1) Směrnice je určena pro sociální službu terénní program, kterou

Více

Dotazník o podstoupené terapii (TSR)

Dotazník o podstoupené terapii (TSR) Jméno tazatele ID tazatele ID klienta Název zařízení ID zařízení Datum (dd.mm.rrrr) Kontakt: osobně telefonicky Obecné instrukce pro tazatele Každá z oblastí služeb sledovaných Dotazníkem o podstoupené

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově pro seniory Třebíč, Koutkova Kubešova příspěvková organizace 674 01 Třebíč

Žádost o poskytování sociální služby v Domově pro seniory Třebíč, Koutkova Kubešova příspěvková organizace 674 01 Třebíč Žádost o poskytování sociální služby v Domově pro seniory Třebíč, Koutkova Kubešova příspěvková organizace 674 01 Třebíč Den podání žádosti 1. Žadatel: příjmení jméno (křestní) 2. Datum narození: den,

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování sociální služby Chráněné bydlení Ledovec (dále Vnitřní pravidla ) I. Povinnosti uživatele

Vnitřní pravidla pro poskytování sociální služby Chráněné bydlení Ledovec (dále Vnitřní pravidla ) I. Povinnosti uživatele Příloha č. 2 Ke Smlouvě o poskytování sociální služby Ledovec, z.s., číslo: Vnitřní pravidla pro poskytování sociální služby Ledovec (dále Vnitřní pravidla ) Tento dokument obsahuje základní vnitřní pravidla,

Více

EXEKUČNÍ PŘÍKAZ K PROVEDENÍ EXEKUCE PRODEJEM NEMOVITÝCH VĚCÍ. 496, Volyně, 38701

EXEKUČNÍ PŘÍKAZ K PROVEDENÍ EXEKUCE PRODEJEM NEMOVITÝCH VĚCÍ. 496, Volyně, 38701 Soudní exekutor Mgr. Lukáš Křivánek, MBA Exekutorský úřad Karlovy Vary tel.: 353224896 adresa: T. G. Masaryka 623/12 e-mail: info@eukv.cz Karlovy Vary 36001 datová schránka: 9h5vz87 internetové stránky:

Více

Žádost o umístění do domova pro seniory

Žádost o umístění do domova pro seniory Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J. Haška 1082/12, 679 61 Letovice, IČ: 71 23 27 45, č. ú. 35 4327880247/0100 Žádost o umístění do domova pro seniory Místo pro podací razítko

Více

ŽÁDOST o odlehčovací pobyt v Domově důchodců Sušice

ŽÁDOST o odlehčovací pobyt v Domově důchodců Sušice V období: ŽÁDOST o odlehčovací pobyt v Domově důchodců Sušice ZÁKLADNÍ ÚDAJE O POSKYTOVATELI SOCIÁLNÍ SLUŽBY Sociální služby Města Sušice, příspěvková organizace Nábřeží Jana Seitze 155, 342 01, Sušice

Více

Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE

Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE Vyhodnocení dotazníku Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE Projekt: Komunitní plán sociálních služeb ORP Strakonice Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/45.00079

Více

Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu

Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE I. OSOBNÍ ÚDAJE ŽADATELE/KY Rodné příjmení: Státní

Více

Reklamační řád. 1. Obecné informace

Reklamační řád. 1. Obecné informace Reklamační řád ING Bank N.V. zastoupená v České republice prostřednictvím své pobočky v Praze (dále jen Banka ), pro retailové bankovní produkty ING Konto, ING Termínované vklady, ING Investice a ING Fondy

Více

Vnitřní předpis č. 6/2014 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově

Vnitřní předpis č. 6/2014 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově Město Jirkov VNITŘNÍ PŘEDPISY Vnitřní předpis č. 6/2014 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově Seznam příloh: 1. Vzor žádosti o uzavření nájemní smlouvy Zpracovatel: Městská majetková Jirkov, s.r.o.

Více

ŢÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO NOVÝCH ZÁMKŮ POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŢEB

ŢÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO NOVÝCH ZÁMKŮ POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŢEB NOVÉ ZÁMKY Nové Zámky poskytovatel sociálních služeb příspěvková organizace Vyplňuje zařízení: Mladeč, Nové Zámky 2 784 01 Litovel Podací razítko: IČ: 70890871 tel: 585 155 821 FAX: 585 342 079 e-mail:

Více

ŽÁDOST pro zájemce o poskytování sociální služby. Údaje o žadateli

ŽÁDOST pro zájemce o poskytování sociální služby. Údaje o žadateli SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova 646-649, 530 12 Pardubice tel.: 466 989 402 e-mail: dubina@ssmpce.cz ŽÁDOST pro zájemce o poskytování sociální služby Cílová

Více

Sokolov. Michal 18 let

Sokolov. Michal 18 let Sokolov Michal 18 let Michal studuje na střední škole maturitní obor. V posledním půl roce u něho došlo k výraznému zhoršení prospěchu. Vyučující ho do té doby považovali za nadprůměrného žáka. V posledním

Více

ŽÁDOST o umístění do Zámečku Střelice

ŽÁDOST o umístění do Zámečku Střelice ŽÁDOST o umístění do Zámečku Střelice Typ služby: Domov pro osoby se zdravotním postižením (celoroční pobyt) Týdenní stacionář Domov pro osoby se zdravotním postižením - Tréninkové bydlení Denní stacionář

Více

Zápis č. 4 z Komise bytové konané dne 10. dubna 2019

Zápis č. 4 z Komise bytové konané dne 10. dubna 2019 Zápis č. 4 z Komise bytové konané dne 10. dubna 2019 Přítomni: Lenka Knechtová, Iva Havlátová, Mgr. Michal Kudláček, Michala Dvořáková, Milena Ševčíková, Jan Láska Nepřítomni, omluveni: Eduard Seidl Hosté:

Více

standard číslo 4 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: Schvalovatel: Mgr Monika Legnerová vedoucí odboru sociálních věcí

standard číslo 4 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: Schvalovatel: Mgr Monika Legnerová vedoucí odboru sociálních věcí standard číslo 4 PŘÍLOHA Č. 1 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: 1.1.2015 1.1.2015 0 Zpracovatel: Tomáš Lukačina, DiS koordinátor zavádění standardů Garant: Mgr. Jana Maťková vedoucí oddělení sociálně-právní

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

Specifika léčby klientek - matek

Specifika léčby klientek - matek Specifika léčby klientek - matek Mgr.Marcela Harbáčková Mgr.Jana Putnová Mgr.Jan Šíp Konference pracovníků terapeutických komunit ČR 4.4.2013 Historie léčby matek v TKK Rok 1999 přijetí první matky do

Více

ŽÁDOST O PŘIDĚLENÍ BYTU V DOMĚ S CHRÁNĚNÝMI BYTY NEDACHLEBICE

ŽÁDOST O PŘIDĚLENÍ BYTU V DOMĚ S CHRÁNĚNÝMI BYTY NEDACHLEBICE ŽÁDOST O PŘIDĚLENÍ BYTU V DOMĚ S CHRÁNĚNÝMI BYTY NEDACHLEBICE 1. Vyplní žadatel Příjmení a jméno:.. Nar..... Trvalé bydliště:. Stav:. Žádám o přidělení bytu v Domě s chráněnými byty Nedachlebice z důvodu:

Více

Grafické výstupy dotazníkového šetření recidivistů, realizovaného o. s. Za branou,

Grafické výstupy dotazníkového šetření recidivistů, realizovaného o. s. Za branou, Váš zdravotní stav: Váš aktuální rodinný stav: bez problémů s neřešenými zdravotními potížemi invalidita částečná invalidita navrhocvaná invalidita svobodný ženatý rozvedený žiji s družkou Vaše nejvyšší

Více