Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.kulturakoprivnice.cz"

Transkript

1

2 Sobota 3. října hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA G. Verdi Trubadúr Herecké a hlasové umění sopranistky Anny Netrebko se plně rozvine v její příští nové roli v Metropolitní opeře ztvární Verdiho hrdinku Leonoru, která neváhá obětovat život, aby zachránila milovaného trubadúra. Osudem pronásledovaného Manrika bude zpívat tenorista Yonghoon Lee, jeho soka barytonista Dmitri Hvorostovsky a mezzosopranistku Doloru Zajick uvidíme v roli cikánky Azuceny s tajemnou minulostí. Inscenaci režiséra Sira Davida McVicara, který se při její tvorbě nechal inspirovat Goyovými obrazy, bude řídit Marco Armiliato. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Nově: VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S BALETNÍMI PŘÍMÝMI PŘENOSY. Středa 7. října hodin Velký sál KDK Veřejná obhajoba kritérií MA21 Je Kopřivnice Zdravé město? Zajímá Vás, zda si toto označení zaslouží? Jaká kritéria musí splnit? Přijďte se podívat, jak Kopřivnice obhájí před odbornou komisí zařazení mezi nejlepší Zdravá města České republiky! Vstup volný.

3 Čtvrtek 8. října hodin Velký sál KDK Jeff Baron NÁVŠTĚVY U PANA GREENA Filmová a divadelní agentura Praha DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Hrají: Stanislav Zindulka a Matěj Hádek Náhodná automobilová nehoda přivádí do styku dva muže, kteří by se jinak nikdy nesetkali a navždy změní jejich život. Rozdělují je dvě generace, a co začíná jako komedie kontrastu kultur, se vyvíjí ve vyhrocený příběh o riziku osamělosti, předsudků a netolerance. Jak týdny plynou, vytváří se přátelství, prověřují se lidské vztahy a odhalují se tajemství. Představení není vhodné pro děti do 15 let. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Děti do 15 let, studenti a držitelé karty ZTP mají slevu 50 %. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

4 Sobota 10. října hodin Velký sál KDK LA GIOIA LA GIOIA je seskupení tří zpěváků, kteří interpretují populární písně ve stylu belcanto. Repertoár tvoří nejen skladby světové hudební scény, ale hlavně pozoruhodné úpravy známých slovenských a českých hitů, které v jejich podání znějí originálním způsobem. LA GIOIA znamená v překladu z italštiny radost. A právě s radostí, španělským temperamentem a italskou vášní přichází trio za Vámi, aby poskytlo nevšední a jedinečný hudební zážitek. PETER ĎUROVEC baryton, PETER ŠEVČÍK baryton, MATEJ VANÍK tenor. Vstupné: 250 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice.

5 Neděle 11. října hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS BALET Giselle Bolšoj Balet Giselle je romantický balet o dvou jednáních na hudbu Adolpha Charlese Adama. Autor libreta Théophile Gautier se inspiroval v knize O Německu Heinricha Heineho, kde básník zmiňuje pověst o dívkách, jež zemřou neprovdány, po smrti se stanou vílami a utancovávají pocestné k smrti. Premiéra byla v Paříži roku Choreografii navrhl Jules Perrot, v 80. letech doznala úprav od Maria Petipy. Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Nově: VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S OPERNÍMI PŘÍMÝMI PŘENOSY. Úterý 13. října hodin Velký sál KDK Roman Vencl KLUK Z PLAKÁTU Představení v rámci Kultury školám Hraje: Divadlo Tramtarie (Olomouc) Představení je určeno dětem od 3 do 9 let. Vypátrat zmizelý klaunský nos a zdolat spoustu všelijakých nástrah, to bude úkol pro Karolínku, které se moc nechce chodit do školy a pro kluka z plakátu. Podaří se jim uspat lva, přelstít chytrou opici nebo zkrotit neposedného pudlíka a zachránit tak celý cirkus Hopla-Hop? Detektivní pohádka na motivy dnes již klasického večerníčku Kluk z plakátu. Vstupné: 40 Kč. Prodej vstupenek v den konání představení v IC Kopřivnice.

6 Sobota 17. října hodin Velký sál KDK TANCEM KOLEM SVĚTA Show absolventů Tanečního centra Relax Kopřivnice sestavená ze všech vyučovaných tanečních forem v podání dětí, juniorů i dospělých. Flamenco Kopřivnice, Orientální tance Kopřivnice, Tap dance Kopřivnice Thara DC. Program bude protkán vystoupeními Taneční skupina THARA, která reprezentuje Taneční centrum RELAX Kopřivnice nejen na nejvyšších republikových soutěžích, ale i v zahraničí. Vstupné: 100 Kč, studenti a senioři 60 Kč, děti do 15 let a držitelé průkazu ZTP zdarma. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice od Sobota 17. října hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA G. Verdi Otello Verdiho Otello se svou genialitou plně vyrovná Shakespearově tragické předloze. Režisér Bartlett Sher inscenoval Maurův dramatický pád ve špičkovém obsazení: tenorista Aleksandrs Antoněnko ztvární titulní roli, nová hvězda operního nebe sopranistka Sonja Jončeva bude zpívat Otellovu nevinnou manželku a oběť jeho žárlivosti, Desdemonu, a v roli nenávistného Jaga, který krok za krokem dovede Otella ke zkáze, uvidíme barytonistu Željko Lučiće. Orchestr Metropolitní opery bude řídit energický dirigent Yannick Nézet- Séguin. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Nově: VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S BALETNÍMI PŘÍMÝMI PŘENOSY.

7 Neděle 18. října hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo Kapsa Zvířátka a loupežníci Jedna z nejznámějších pohádek bratří Grimmů, o tom jak si kozlík, čuník a kočička hledali nový domov, když je jejich staří pánové vyhnali. Při svém putování narazí v černém lese na kohouta, který hledá pomoc pro Kordulku. Té se loupežníci usadili v její chaloupce a ona jim musí sloužit. Když se ovšem ke zvířátkům přidá toulavý Janek, mají se loupežníci nač těšit. Délka představení: 45 minut Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Středa 21. října hodin Velký sál KDK MYŠLENKY TGM A SOUČASNOST Na téma Masarykova citátu - Ježíš, ne Caesar, toť smysl našich dějin a demokracie. Masarykovo demokratické hnutí a Konfederace politických vězňů Kopřivnice Vás srdečně zve na 18. ročník setkání s osobnostmi společenského a politického života České republiky. Vstup volný.

8 Čtvrtek 22. října hodin Velký sál KDK Matthieu Delaporte, Alexandre de la Palletière JMÉNO Divadlo Verze (Praha) DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Režie: Thomas Zielinski Autor českého překladu: Jaromír Janeček Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová Premiéra: , délka představení: 95 minut bez přestávky Mluvit se dá o všem. Mezi dobrými přáteli a příbuznými by vlastně žádné téma nemělo být tabu. Když se ale úspěšný realitní makléř Vincent na večeři u své sestry Elizabeth, učitelky francouzštiny, a švagra Pierra, profesora literatury, svěří se záměrem dát svému synovi kontroverzní jméno, zdá se, že hranice civilizované konverzace byla překročena. Středostavovské předsudky jsou podle všeho přece jen větší, než se přítomní liberálové domnívali. Ke skutečné eskalaci dojde po odhalení nálože, která se skrývá v rodinné historii. Jméno je brilantní komedií podle nejlepší francouzské tradice. Polštářová bitva omezenců, kteří jsou přesvědčeni o tom, že svá omezení už dávno překonali. Hra nabízí vysoce komický pohled na sebejisté zastánce svobodného myšlení. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Děti do 15 let, studenti a držitelé karty ZTP mají slevu 50%. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

9 Pátek 23. října hodin Malý sál KDK Jan Burian EKOLOGIE DUŠE Písničky a vyprávění na téma současného života člověka obklopeného médii, ohromovaného supermarkety a superstary. Co se dá dělat, abychom si uchovali zdravý rozum a kulturní úroveň. Jan Burian je písničkář, muzikant, hudební skladatel, básník, publicista, spisovatel, moderátor. Vstupné: 100 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice.

10 Středa 28. října hodin Kinosál KDK VALÉRIE ZAWADSKÁ A DOLEŽALOVO KVARTETO PŘEDSTAVUJÍ A. DVOŘÁKA Smyčcový kvartet č. 10 Es dur, op. 51, Slovanský 1. Allegro ma non troppo 2. Dumka (Elegia). Andante con moto 3. Romanza. Andante con moto 4. Finale. Allegro assai Smyčcový kvartet č. 12 F dur, op. 96, Americký 1. Allegro ma non troppo 2. Lento 3. Molto vivace 4. Finale. Vivace ma non troppo Program doprovází výňatky ze života a korespondence skladatele Antonína Dvořáka přednesené vynikající českou herečkou Valérií Zawadskou. Doležalovo kvarteto mladá generace hudebníků navazující spolehlivě na dlouholetou tradici české kvartetní školy. V roce 2003 převzali tito hudebníci štafetu od zakladatele souboru Karla Doležala a důstojně pokračují v jeho existenci, která sahá do roku V současném složení Václav Dvořák a Ondřej Pustějovský housle, Martin Stupka viola a Jan Zvěřina violoncello hraje Doležalovo kvarteto od roku 2008 a již stihlo uspět na soutěži Maxe Regera v Německu, odkud si v říjnu 2009 odneslo 3. cenu. Pracuje pod vedením prof. Milana Škampy a zajíždí také na konzultace k prof. Eberhartu Feltzovi do Berlína. Kvarteto již nahrávalo pro Českou televizi, úspěšně reprezentovalo Českou republiku na mezinárodní soutěži v Osace, kam bylo na základě nahrávky vybráno pouze 10 kvartetů z celého světa a Doležalovci se dostali do semifinále. Vstupné: 120 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice.

11 Sobota 31. října hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA R. Wagner Tannhäuser Po více než deseti letech se na jeviště Metropolitní opery vrací Wagnerův raný operní skvost Tannhäuser a to pod taktovkou Jamese Levina. Náročnou titulní roli ztvární přední wagnerovský tenorista Johan Botha. Po jeho boku se objeví Eva-Maria Westbroek, která před několika sezónami v Prstenu Nibelungově slavila ohromný úspěch jako Sieglinde. Rolí Elisabeth svůj repertoár obohatí o další wagnerovskou hrdinku. Barytonista Peter Mattei naváže na svůj nedávný triumf v Parsifalovi rolí Wolframa a jako bohyně lásky Venuše se představí mezzosopranistka Michelle DeYoung. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Nově: VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S BALETNÍMI PŘÍMÝMI PŘENOSY.

12 PŘIPRAVUJEME NA LISTOPAD Neděle 1. listopadu hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo 100opic DlouŠiBy Naše mírně upravená verze známé pohádky je o princi, který uhání (na čaroději proměněném v koně) vstříc jisté záhubě. Má ale štěstí, protože potká tři obry, kteří mají neobyčejné schopnosti, např. k večeři jedí hvězdy. Navíc mu pomůže čarodějův sebezničující smysl pro hru. Inscenace je doprovázena živou hudbou akordeon a kytara. Délka představení: 45 minut Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Středa 4. listopadu hodin Kinosál KDK Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha Legendární písně Voskovce, Wericha a Ježka v podání Ondřeje Rumla a Matěj Benko Quintetu. Vstupné: 150 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Pátek 6. listopadu 2015 sobota 7. listopadu 2015 Kulturní dům Kopřivnice MUZIKÁLOVÝ MOTÝLEK 19. ročník přehlídky dramatické, taneční a hudební tvorby zdravotně handicapovaných dětí. Pořádá Dětské centrum Motýlek a Kulturní dům Kopřivnice.

13 Neděle 8. listopadu hodin Kinosál KDK BALET V KINĚ ZÁZNAM Drahokamy Bolšoj Balet Bolšoj balet v Drahokamech oslavuje největšího amerického choreografa George Balanchina, tvůrce abstraktních neoklasických baletů moderních stylem a dokonalou formou. Drahokamy vytvořil v roce 1967 pro New York City Ballet inspirován šperkařskými obchody na 5th Avenue. Každá část baletu je jedinečná stylem, hudbou i náladou. Smaragdy Balanchine považoval za evokaci Francie s její elegancí, pohodlím, módou a parfémy. Ohnivé rubíny byly pro něj symbolem dynamického amerického Balanchinova stylu, ovlivněného Broadwayí, jazzem a spoluprací s Igorem Stravinským. Diamanty představují klasickou čistotu ruského stylu, kterou měl Balanchine dobře zažitou ze svého mládí. I kdyby celé dědictví carského baletu bylo ztraceno, Diamanty by nám pořád dokázaly předat jeho pravou esenci. (BT) Balet je nesmírně náročný pro rozmanitost stylů, kterou od tanečníků vyžaduje. Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Nově: VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S OPERNÍMI PŘÍMÝMI PŘENOSY. Čtvrtek 12. listopadu hodin Velký sál KDK Jan Kraus NAHNILIČKO Divadlo Petra Bezruče (Ostrava) DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová, dramaturgie: Daniela Jirmanová, scéna: Lucie Labajová, kostýmy: Katarína Kováčiková, hudba: Norbert Lichý, pohybová spolupráce: Janka Ryšánek Schmiedtová Hrají: Ondřej Brett, Markéta Haroková, Jan Vlas j. h., Kateřina Krejčí, Marcela Čapková, Dušan Urban

14 premiéra: Jana Krause zná každý jako známého televizního moderátora a herce, Bezruči vám ho ale představí jako dramatika. S jeho groteskní hrou Nahniličko se vrátíme do divokých 90. let a nudit se u toho roz-hodně nebudete. Půjde totiž o krvavej byznys! Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Děti do 15 let, studenti a držitelé karty ZTP mají slevu 50%. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Sobota 21. listopadu hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA A. Berg Lulu Slavný výtvarník a režisér William Kentridge (Nos) uchopí svou specificky divadelní řečí Bergovu operu o známé femme fatale, která ničí jeden život za druhým, včetně toho svého. Bergovu skvostnou hudbu bude řídit jeden z nejzkušenějších dirigentů dnešní doby, hudební ředitel Metropolitní opery James Levine. Sopranistka Marlis Petersen v náročné titulní roli slaví velké úspěchy po celém světě. Lulu je divoká operní jízda o lásce, vášni a smrti. Špičkové obsazení doplní Susan Graham, Daniel Brenna a Johan Reuter. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Nově: VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S BALETNÍMI PŘÍMÝMI PŘENOSY. Sobota 21. listopadu 2015 Velký sál KDK 49. ROČNÍK TANEČNÍ SOUTĚŽE TATRA 2015 Postupová soutěž tanečních párů třídy Dospělí-A v standardních a latinskoamerických tancích.

15 Čtvrtek 26. listopadu hodin Velký sál KDK PODZIMNÍ SENIORSKÉ ODPOLEDNE Neděle 29. listopadu hodin Velký sál KDK HRADIŠŤAN & Jiří Pavlica HRADIŠŤAN & Jiří Pavlica je ojedinělým hudebním tělesem s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, který v počátcích vycházel zejména z folklóru. Více informací na Předprodej vstupenek bude upřesněn. Středa 16. prosince hodin Kinosál KDK Léčivé divadlo Gabriely Filippi Andělé v mém srdci Uvidíte skutečné příběhy žen, které od dětství komunikují s anděly a duchy zemřelých. Skrze jejich dar můžeme nahlédnout do světa, který nás obklopuje, ale většině očí je neviditelný. Přesto máme každý své andělské pomocníky a ochránce, kteří čekají na naše zavolání, na naši prosbu o radu či pomoc. Stačí je jen požádat. Jedná se o prostý, křehký a milý příběh, který se dotkne Vašich srdcí. Toto monodrama je více než jen představením. Prostřednictvím emocionální cesty otevírá lidská srdce a vede k transformaci vědomí. A anděly se to při představení jen hemží i když jsou většině lidem zatím neviditelní Po představení bude následovat rozhovor s hostem Ivou Radulay regresní terapeut, mistr učitel Reiki. Předprodej vstupenek bude upřesněn.

16 DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ Až do 12. listopadu 2015 je možno si v informačním centru zakoupit Divadelní předplatné pro sezónu I když pro novou sezónu neznáme přesně ještě data dvou představení, věříme, že obě inscenace jsou hodny čekání, až organizátoři termíny s účinkujícími sjednají a oznámí nám je. CENY V sezóně ceny předplatného zůstávají: 1. sektor přízemí (1. 6. řada) a tribuna v přízemí Cena vstupenky bez předplatného: 300 Kč Cena vstupenky v rámci předplatného: 250 Kč Celková cena předplatného: 1500 Kč 2. sektor přízemí ( řada), boxy po stranách v přízemí, balkon Cena vstupenky bez předplatného: 250 Kč Cena vstupenky v rámci předplatného: 200 Kč Celková cena předplatného: 1200 Kč VÝHODY PŘEDPLATNÉHO S předplatitelskou průkazkou získáváte v průběhu sezóny slevu 25 % na divadelní speciály a na vybrané koncerty ty, které organizuje a smluvně s umělci zajišťuje přímo Kulturní dům Kopřivnice. Navíc, pokud se s námi vydáte na některý z divadelních zájezdů, tak jako abonenti nebudete platit dopravu.

17 SKLADBA NABÍDKY DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Předplatné sestává z šesti her. Výhodou zakoupení předplatného je nižší cena za jednotlivé vstupenky a jistota stálého místa. Čtvrtek 22. října 2015 MATTHIEU DELAPORTE, ALEXANDRE DE LA PALLETIÈRE JMÉNO Brilantní komedie podle nejlepší francouzské tradice. DIVADLO VERZE PRAHA Čtvrtek 12. listopadu 2015 JAN KRAUS NAHNILIČKO Neobyčejně trefná groteska o začátcích naší nové demokratické reality, divoká devadesátá léta. DIVADLO PETRA BEZRUČE - OSTRAVA Čtvrtek 18. února 2016 ALESSANDRO BARICCO NOVECENTO (1900) Strhující příběh geniálního klavíristy. MĚSTSKÉ DIVADLO MLADÁ BOLESLAV Čtvrtek 17. března 2016 MILOŠ ORSON ŠTĚDROŇ VELVET HAVEL Nejúspěšnější inscenace roku 2014! Hudebně-divadelní projekt věnující se osobnosti Václava Havla. DIVADLO NA ZÁBRADLÍ - PRAHA

18 Tyto hry zatím nemají přesně stanoveno datum konání: Duben 2016 HÁNUSZ MIRÓ SMOLÍKOVI A JEJICH PODIVUHODNÉ DOBRODRUŽSTVÍ Představení s písničkami na motivy kultovního maďarského animovaného seriálu. DIVADLO STUDIO DVA - PRAHA Květen 2016 EDWARD ALBEE KDO SE BOJÍ VIRGINIE WOOLFOVÉ? Slavné komorní drama plné překvapivých zvratů i absurdních krutých her. MĚSTSKÁ DIVADLA PRAŽSKÁ Upozorňujeme, že termíny představení se mohou změnit!

19 DIVADELNÍ ZÁJEZDY I v nové sezóně obohacujeme kopřivnickou nabídku o představení, která se odehrají přímo v divadelním prostoru, ve kterém vznikla. My Vás za nimi dovezeme. Držitelé abonentek nehradí dopravu. ZÁJEZD NA HERECKÝ KONCERT NEJVYŠŠÍ KVALITY 28. ledna 2016 Národní divadlo moravskoslezské: Moliére ŠKOLA PRO ŽENY ZÁJEZD NA ANTICKOU TRAGÉDII 10. dubna 2016 Národní divadlo Brno: Sofoklés KRÁL OIDIPÚS DIVADELNÍ SPECIÁLY Vlastníci abonentky mají na divadelní speciály slevu 25 %. Středa 16. prosince 2015 LÉČIVÉ DIVADLO GABRIELY FILIPPI: ANDĚLÉ V MÉM SRDCI Skutečné příběhy žen, které komunikují s anděly. Čtvrtek 21. ledna 2016 ANDREJ IVANOV, MARCELA MAGDOVÁ TO VŠECHNO ONA Duel Ljuby Krbové a Jana Battěka o patologii lásky v kontextu současného technického pokroku.

20 BAR 603 Od září 2014 provozuje Kulturní dům Kopřivnice opravený prostor Baru 603, který slouží jako kavárna a občerstvení během promítání kina a kulturních akcí. Umístění: Foyer kina v kulturním domě v 1. patře nad vstupem do Technického muzea Tatra Otevírací doba: Pondělí Úterý Středa ZAVŘENO Čtvrtek a pátek Sobota a neděle Dále je otevřeno vždy během konání kulturní akce po celou dobu akce.

21 Připravujeme vysoce kvalitní kávu 100 % Arabiku Etiopii Sidamo. Etiopie patří k největším producentům a vývozcům kávy na světě. Káva je zpracovávána suchou i mokrou metodou. Nejznámějšími lokalitami, kde se etiopská káva pěstuje, jsou Harrar na východě, Jimma západně od Adis Abeby a především pak oblast Sidamo nedaleko hranic s Keňou. Právě tady sklízejí pěstitelé nejžádanější etiopské kávy kávy se jménem Etiopie Sidamo. Lehká a jemná chuť, mírně kořeněná s čokoládovou plností, ve které se mísí oříšky s mnoha ovocnými tóny v čele s černým rybízem. Znamenité ovocné aroma, ve kterém převládá jasmín a tóny sladkých plodů, měnící se v kořeněné květinové aroma s nádechem vinné révy a čokolády. Espresso 23 Kč, Cappuccino 26 Kč, Latte Macchiato 30 Kč. Kávu je možné zakoupit také s sebou. Dále připravujeme teplé nápoje (čaj, Caro, Granko, horký džus, svařák) a prodáváme pestrou paletu nealko nápojů v objemu 0,5 l, které si s sebou můžete vzít i do sálů. V nabídce máme pivo v plechu (na akcích i točené pivo), nealko pivo a paletu kvalitních alkoholických nápojů. K nápojům jsou k dostání sladké i slané pochutiny, během akcí i dobré chlebíčky. Samozřejmě nechybí nabídka vín: sudové víno z Vinotéky Kovář a syn, jakostní vína z Valtic, pozdní sběry ze Zámeckého vinařství Bzenec či lahodné chillské víno Tarapaca. Pokud bude zájem návštěvníků kulturního domu, plánujeme rozšíření provozní doby baru i na denní dobu. Přijďte si posedět do příjemného, bezpečného a kultivovaného prostoru v kulturním domě. Bar je nekuřácký a bezbariérový. Pro děti máme nachystán dětský koutek a připravujeme další aktivity. Wi-fi ZDARMA! Kontaktní osoba: Nela Sedlářová, nela@kulturakoprivnice.cz, telefon do baru:

22 PROGRAM KINA KOPŘIVNICE NA ŘÍJEN Datum Kč Kč Kč CT 1. PA 2. SO 3. Hotel Transylvanie 130/ 105 American Ultra American Ultra Kurýr: restart Kurýr: restart MET: G. Verdi: Trubadúr / 250 NE 4. PO 5. Hotel Transylvanie 130 / 105 Labyrint: Zkouška ohněm 3D Labyrint: Zkouška ohněm 3D UT Filmový klub: Mallory ST 7. DNES NEHRAJEME! Straight Outta Compton Straight Outta Compton / 80 CT 8. Pan 110 Marťan 3D 140 PA 9. Pan 110 Marťan 3D 140 SO 10. Hotel Transylvanie 3D 155 / 135 Nemilosrdní 120 We Are Your Friends 80 NE Balet: Giselle PO 12. Nemilosrdní 120 UT Filmový klub: Velká nádhera ST 14. DNES NEHRAJEME! CT 15. Everest 3D 130 PA 16. Everest 3D 130 We Are Your Friends Legendy zločinu Legendy zločinu 300 / /

23 Datum Kč Kč Kč SO 17. NE 18. Hotel Transylvanie 3D Divadlo Kapsa: Zvířátka a loupežníci 155 / MET: G. Verdi: Otello 50 Marťan 120 PO 19. Marťan 120 UT Filmový klub: Mládí ST 21. CT 22. PA 23. SO 24. Mrkáček Bill 110 Návrat do budoucnosti I. Návrat do budoucnosti I. Muž na laně 3D Muž na laně 3D 100 / / 90 NE 25. Mrkáček Bill 110 Wilsonov 120 PO 26. Wilsonov 120 UT Filmový klub: Love ST 28. DNES NEHRAJEME! CT 29. Pan 100 Pan 3D 130 PA 30. Pan 100 Pan 3D 130 SO MET: R. Wagner: Tannhauser Purpurový vrch Purpurový vrch Návrat do budoucnosti II. Návrat do budoucnosti II. 300 / / / / Wilsonov Wilsonov 120 Muž na laně 3D Muž na laně 3D Legendy zločinu Legendy zločinu / / 250

24 Návrat návratu do budoucnosti!! Myslíme si, že tak významný den jako 21. října 2015 je potřeba náležitě oslavit. Kultovní sci-fi Návrat do budoucnosti patří mezi naprosté klasiky svého žánru a vidět ho znovu na velkém plátně je sen mnoha fanoušků, který se v říjnu splní. Přesně 21. října 2015 se totiž do kin vrací v remasterované verzi první dva díly oblíbené série. Návrat do budoucnosti a Návrat do budoucnosti II budou mít obnovenou premiéru symbolicky 21. října 2015, což je den, do kterého se ve filmu cestuje jako do budoucnosti. Kino kopřivnice chystá speciální uvedení v podobě dvojité projekce. Součástí speciálního programu bude soutěž o jízdu na Hoverboardu či Flyboardu. Návštěvou kina můžete udělat i něco užitečného. Představitel hlavního hrdiny Michael J. Fox je známý nejen jako herec, ale také jako tvář nadace podporující boj s Parkinsonovou chorobou. Diagnostikován byl ve svých 30 letech a letos je to přesně 30 let od natočení Návratu do budoucnosti. Tuhle souvislost nejde jen tak přejít, proto se distribuční společnosti Pannonia Ent., která Návrat do budoucnosti do kin uvádí, rozhodla navázat spolupráci s českou organizací Parkinson-Help To, jak bude svět vypadat v budoucnosti, záleží jen na nás. Kdybychom požádali o názor Martyho McFlye z filmu "Návrat do budoucnosti II" (1989), řekl by nám, že jsme pozadu. A proč? Je totiž spousta technologických vynálezů, které se ve filmu objevili, a pořád existují jen na papíře. Přijďte tedy prozkoumat do Kina Kopřivnice, které z nápadů mají velkou šanci se stát v blízké budoucnosti realitou!

25 Spolupráce s Parkinson-Help o. s. V České republice je přibližně 27 tisíc lidí nemocných Parkinsonovou chorobou, z toho 10 až 15 procent patří mezi takzvané Young Onset, tedy onemocní před 40. rokem života a dalších 15 % před 50. rokem věku, takže nejde zdaleka jen o nemoc starých lidí. Zatím nejsou známé příčiny nemoci, jedna z možností ukazuje na genetické predispozice spojené s vnějšími vlivy prostředí a jsou známé přímé souvislosti mezi PN a užíváním heroinu a dalších toxických látek. Projevem nemoci je nedostatek dopaminu, který má za následek zhoršení motorických funkcí, které kontrolují pohybové schopností, asociačních funkcí, jež hrají roli v rozumových schopnostech a limbický systém zodpovědný za emocionální stránku osobnosti. V současné době nelze Parkinsonovu nemoc vyléčit žádnými dnes známými medikamenty, ani jinými postupy. Léky však mohou výrazně zvyšovat kvalitu nemocných lidí. Posláním organizace Parkinson-Help je seznamovat širokou veřejnost s obtížemi Parkinsonovynemoci, přispívat ke zkvalitnění života lidí s touto chorobou a podporovat komunitní život vregionech. Více informací najdete na Zapojte se i vy a podpořte osvětu i nemocné. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMSmezeraPARKI na číslo cena DMS je 30 Kč. 21. října Návrat do budoucnosti I. 20:00 Návrat do budoucnosti II. 22. října Návrat do budoucnosti I. 20:00 Návrat do budoucnosti II. Vstupné 100 Kč film Zvýhodněné vstupné za oba filmy 180 Kč.

26 PROGRAM NEDĚLNÍCH POHÁDEK V KINĚ KOPŘIVNICE Každý měsíc od září 2015 až do června 2016 se můžete těšit na jednu pohádku v prostorách kinosálu KDK. Začínáme vždy v hodin. Cena vstupného je 50 Kč. Předprodej vstupenek probíhá v Informačním centru Kopřivnice. Neděle 18. října 2015 DIVADLO KAPSA Andělská hora Zvířátka a loupežníci aneb o Jankovi a jeho zvířátkách Neděle 1. listopadu 2015 DIVADLO 100 OPIC Praha DlouŠiBy Neděle 13. prosince 2015 RYBNÍKÁŘI České Budějovice Cesta do betléma s Rybníkáři Neděle 17. ledna 2016 DIVADÝLKO MRAK Havlíčkův Brod Čarodějná pohádka Neděle 14. února 2016 BILBO COMPAGNIE Praha Klaun Pingu Neděle 6. března 2016 DIVADLO PLYŠOVÉHO MEDVÍDKA Prostějov Ostrov odpadků Neděle 3. dubna 2016 DIVADLO VÍTI MARČÍKA Hluboká nad Vltavou Zlatovláska Neděle 8. května 2016 DIVADÝLKO KUBA Plzeň Není drak jako drak Neděle 5. června 2016 DIVADLO TRAMTARIE Olomouc Hugo z hor

27 BIJÁSEK PODZIM 2015 Bijásek je promítání určené pro děti školou povinné. Nabízí jim seznámení s kinem a učí je přivyknout atmosféře sledování filmů v kinosále. Za výhodné vstupné mohou děti shlédnout pohádky odpovídající jejich věku. Animované pohádky jsou dětem dobře srozumitelné a jejich délka je přiměřená jejich schopnosti udržet pozornost. Na sezónu Podzim 2015 je připraveno 8 pohádek vždy v pondělí od hodin v období od září 2015 do ledna Představení jsou prioritně určená pro družiny. Cena permanentky na všech 8 pohádek činí 280 Kč. Děti si ji mohou pořídit v jednotlivých školních družinách, nebo přímo v pokladně Kulturního domu Kopřivnice. Pro veřejnost je cena jednoho filmu 60 Kč. Pondělí 5. října 2015 Píseň moře Pondělí 12. října 2015 Píseň moře Pondělí 19. října 2015 Sputnik Pondělí 26. října 2015 Sputnik Pondělí 2. listopadu 2015 Malý pán Pondělí 9. listopadu 2015 Malý pán Pondělí 16. listopadu 2015 Asterix a Obelix: Sídliště Bohů Pondělí 23. listopadu 2015 Asterix a Obelix: Sídliště Bohů Pondělí 30. listopadu 2015 Ovečka Shaun ve filmu Pondělí 7. prosince 2015 Ovečka Shaun ve filmu Pondělí 14. prosince 2015 Hurá na fotbal Pondělí 21. prosince 2015 Hurá na fotbal Pondělí 4. ledna 2016 SpongeBob ve filmu: Houba na suchu Pondělí 11. ledna 2016 SpongeBob ve filmu: Houba na suchu

28 PŘÍME PŘENOSY Z METROPOLITNÍ OPERY V NEW YORKU Jubilejní desátá sezóna přímých přenosů z Metropolitní opery v New Yorku představí kromě pěti nových titulů i bonusovou Kouzelnou flétnu. Sezóna nabídne 11 titulů vždy v sobotu v období od října 2015 do dubna Vstupné 300 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S BALETNÍMI PŘÍMÝMI PŘENOSY. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! Sobota 3. října 2015 od hodin G. Verdi - Trubadúr Sobota 17. října 2015 od hodin G. Verdi - Othello Sobota 31. října 2015 od hodin R. Wagner - Tannhäuser Sobota 21. listopadu 2015 od hodin A. Berg - Lulu Sobota 12. prosince 2015 od hodin W. A. Mozart - Kouzelná flétna Sobota 16. ledna 2016 od hodin G. Bizet - Lovci perel Sobota 30. ledna 2016 od hodin G. Puccini - Turandot Sobota 5. března 2016 od hodin G. Puccini - Manon Lescaut Sobota 2. dubna 2016 od hodin G. Puccini - Madame Butterfly Sobota 16. dubna 2016 od hodin G. Donizetti - Roberto Devereux Sobota 30. dubna 2016 od hodin R. Strauss - Elektra

29 PŘÍME PŘENOSY BOLSHOI BALLETU Baletní soubor moskevského Bolšoj Těatru patří k nejšpičkovějším baletním souborům světa. Sezóna nabídne sedm titulů vždy v neděli v období od října 2015 do dubna Vstupné 300 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S PŘÍMÝMI PŘENOSY MET. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! Neděle 11. října 2015 od hodin Giselle Neděle 8. listopadu 2015 od hodin Drahokamy (záznam) Neděle 6. prosince 2015 od hodin Dáma s kaméliemi Neděle 20. prosince 2015 od hodin Louskáček (záznam) Neděle 24. ledna 2016 od hodin Zkrocení zlé ženy Neděle 13. března 2016 od hodin Spartakus (záznam) Neděle 10. dubna 2016 od hodin Don Quijote

30 PROGRAM MĚSTSKÉ KNIHOVNY NA ŘÍJEN Čtvrtek 1. října 2015 pátek 30. října 2015 Čítárna knihovny KDK VELKÝ KNIŽNÍ VÝPRODEJ Městská knihovna Kopřivnice pořádá Velký knižní výprodej. Vyprodávat budeme převážně knihy vyřazené z vlastního fondu knihovny. Jednotná cena 2 Kč za 1 knihu! Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá v době a Vstup volný. Čtvrtek 1. října 2015 pátek 30. října Čítárna knihovny KDK ROK S MÝM STROMEM - VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ Kulturní dům Kopřivnice Městská knihovna pořádá výstavu kompletů fotografického projektu Rok s mým stromem. Do projektu fotografií zachycujících jedno místo s jedním stromem (či skupinou stromů) ze stejného úhlu během čtyř ročních období se zapojili tito autoři: Lenka Jašková, Iveta Němcová, Anna Ohnůtková, Alena Pavelková, Jiří Sumbal a Radka Zahradniková. Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá v době a Vstup volný. Pondělí 5. října pátek 9. října Městská knihovna Kopřivnice HORORSTORY Máte rádi horory a zároveň máte inspiraci? Zkuste stvořit vlastní malý horor maximálně o třech větách na jakékoliv téma. Přineste jej v Týdnu knihoven ( října) do knihovny, či pošlete mailem na adresu pavelkova@kdk.cz a odměna vás nemine. Všechny použitelné příspěvky zveřejníme! Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá v době a Vstup volný.

31 Pondělí 5. října Akademická posluchárna v KDK PŘESTUPNÍ STANICE Kulturní dům Kopřivnice Městská knihovna vás zve na promítání dokumentárního filmu "Přestupní stanice" (Stop-Over / Kaveh Bakhtiari / Francie / 2013 / 100 min). Švýcarský režisér íránského původu Kaveh Bakhtiari se vydává do Řecka, jedné z hlavních přestupních stanic pro přistěhovalce do Evropy. Do Athén právě dorazil z Íránu jeho bratranec Mohsen. Čeká zde spolu s dalšími migranty na vyřízení dokladů a shání kontakty na pašeráky, kteří by mu pomohli dostat se do západní Evropy. Režisér sleduje osud Mohsena a dalších utečenců s podobným příběhem, kteří žijí své životy v jakémsi vzduchoprázdnu. Čekání se zdá nekonečné... Snímek přináší intimní pohled do života migrantů, kteří jsou kvůli svým snům ochotni riskovat vše. Vstup volný. Úterý 6. října 2015 v 18:00 hodin - Akademická posluchárna KDK ENERGETICKÝ SYSTÉM ČLOVĚKA Městská knihovna Kopřivnice v rámci Týdne knihoven zve všechny zájemce o zdravý způsob života na přednášku "Energetický systém člověka". Přednášející PhDr. Andrew A. Urbiš bude hovořit o zásadách zdravé výživy z pohledu tradiční východní medicíny. Vstup volný. Úterý 6. října hodin Dětské oddělení Městské knihovny Kopřivnice Frňákovník Co s nosem dlouhým jako ten Pinocchiův? Udělat si z něj legraci. Přijďte si vyrobit dlouhý nos a ozdobit náš strom Frňákovník! Vstup volný.

32 Čtvrtek 8. října 2015 v 18:00 hodin - Akademická posluchárna KDK GRAFOLOGIE - GRAFOTERAPIE Městská knihovna Kopřivnice v rámci Týdne knihoven zve všechny zájemce o zdravý způsob života na přednášku "Grafologie Grafoterapie". Paní Dagmar Kravčíková bude přednášet nejen o tom, co lze z našeho písma vyčíst, ale rovněž o možnosti, jak pomocí písma dotvářet náš charakter, schopnosti a také celý život Vstup volný. Úterý 20. října 2015 v 18:00 hodin - Akademická posluchárna KDK DAKAR - MAROKO Městská knihovna Kopřivnice v rámci cestovatelského cyklu zve všechny zájemce na besedu s panem Jaroslavem Medunou "Dakar Maroko: Moje rally aneb Jak si zamilovat Afriku". Chcete ochutnat atmosféru slavného závodu a jet z Barcelony až na Saharu společně s účastníky Rallye Paříž-Dakar? Rádi byste věděli, jaké to je, toulat se exotickým Marokem v offroadu na vlastní pěst? O tom všem vám přijde povídat pan Jaroslav Meduna. Vstup volný. Čtvrtek 22. října 2015 v 18:00 hodin - Akademická posluchárna KDK KNIHOVNY PALMOVÝCH LISTŮ Kulturní dům Kopřivnice Městská knihovna zve všechny zájemce na přednášku "Knihovny palmových listů". O svých cestách do Indie a o setkání s akášickou kronikou lidstva, zapsanou dávnými mudrci do palmových listů, o výkladu těchto zápisů a o mnoha dalších málo známých faktech přijde vyprávět Ing. Pavel Krejčí. Všichni jste srdečně zváni! Vstup volný.

33 AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU Akademie třetího věku (A3VK) je koncipována jako zájmové semestrální studium určené posluchačům starším 55 let. Lektory jsou odborníci v daných oborech, studium však neposkytuje středoškolské ani vysokoškolské vzdělání, ani žádnou kvalifikaci. Jeho cílem je poskytnout lidem smysluplnou náplň volného času, možnost dozvědět se něco nového, porovnat své dosavadní vědomosti a zkušenosti s novými poznatky, splnit si svou touhu zabývat se obory, na které nebyl dosud čas. Po ukončení každého semestru obdrží posluchači potvrzení o úspěšném absolvování kurzu. Obdržení osvědčení je podmíněno minimálně 50 % účastí na uskutečněných přednáškách. Zimní semestr probíhá od října do konce ledna, letní od února do konce května. Výuka probíhá zpravidla ve středu odpoledne, a to dvě vyučovací hodiny jednou za 14 dní. Zájemci si mohou vyzvednout přihlášku v městské knihovně. Výše zápisného činí 300 Kč za posluchače na jeden semestr (v případě projektu Virtuální univerzita 3. věku se výše zápisného může lišit). Počet účastníků je omezen, o pořadí rozhoduje datum podání přihlášky a zaplacení kurzu. Kurzovné se nevrací, pouze v případě nenaplnění kurzu (minimálně 10 účastníků). Každý přihlašující může vyplnit přihlášky pouze pro dvě osoby! Zpravidla se lze přihlásit jen na jedno téma přednášek. Více informací podá paní Lucie Kazlepková na telefonu nebo u kazlepkova@kdk.cz.

34 Zimní semestr Akademie třetího věku nabízí v zimním semestr čtyři níže uvedená témata přednášek. Přihlášky budou k dispozici v pondělí 7. září 2015 od 7.30 hodin v čítárně městské knihovny. Studijní poplatky: A3VK 300 Kč, VU3V a Kurz setkání s výtvarnými technikami II. 350 Kč ASTRONOMIE Hvězdárna Valašské Meziříčí vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 14. října Dějiny astronomie (Mgr. Radek Kraus) 11. listopadu Orientace na noční obloze + praktikum u dalekohledu (Martina Exnerová) 25. listopadu Sluneční soustava (Mgr. Sylvie Gorková) 9. prosince Komety (Jiří Srba) 6. ledna Vesmír (Martina Exnerová) 20. ledna Hvězdy (Mgr. Sylvie Gorková) 3. února Technika a techniky pozorování (Mgr. Radek Kraus) 17. února Optika a teleskopy (Mgr. Radek Kraus) NA CO MŮŽEME BÝT HRDI OPTIMISTICKÁ PROCHÁZKA ČESKÝMI DĚJINAMI Mgr. Ladislav Cvíček vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 7. října 6. století r října r r listopadu r r listopadu r r prosince r r prosince r r ledna r r ledna r r. 2015

35 DĚJINY ODĚVNÍ KULTURY II. VIRTUÁLNÍ UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze - Ing. Petr Tylínek vždy v úterý od 9.00 hodin, Akademická posluchárna 6. října Z bitevních polí třicetileté války na dvůr Ludvíka XIV. 20. října V rytmu menuetu hravého rokoka 3. listopadu Epocha pozdního rokoka Ludvíka XVI. a její revoluční závěr 10. listopadu Návrat šlechty a kult bohatého měšťáka doby biedermeieru 1. prosince Druhé rokoko navrací nejen krinolínu 15. prosince Evropa dotančí k přelomu 19. a 20. století SETKÁNÍ S VÝTVARNÝMI TECHNIKAMI II. Mgr. art. Anna Georgiadu vždy ve středu od 9.00 hodin, Čítárna knihovny 7. října 21. října 4. listopadu 18. listopadu 2. prosince 16. prosince Upozorňujeme, že udané termíny a témata se mohou z organizačních důvodů změnit. Děkujeme za pochopení.

36 Služby Informačního centra města Kopřivnice: nejen turistické informace o Kopřivnici a Lašské bráně Beskyd, prodej propagačních materiálů, předmětů a suvenýrů, pohlednic, map, turistických deníků, vizitek a známek, Kopřivnických novin, parkovacích hodin, přístup k PC s internetem (1 min./1 Kč) a bezplatné připojení pomocí wifi, černobílý i barevný tisk a kopírování až do formátu A3, skenování až do formátu A3, laminování ve formátu A6 a menší, A5, A4, A3, kroužková vazba ve formátu A4, prodej vstupenek na akce kulturního domu, Kina Kopřivnice a vybrané kulturní akce v Kopřivnici a okolí, prodej jízdenek Student Agency, RegioJet, Leo Express, předprodej vstupenek sítí TicketPortal, TicketStream, TicketArt, Colosseum Ticket, Musical Art Ostrava, Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, Dům kultury města Ostravy, příjem plakátů pro Plakátovací službu Kopřivnice, příjem objednávek na razítka a jejich součásti značky Colop, příjem informací o akcích k zařazení do kalendáře akcí, stojany s týdeníkem 5+2 dny a měsíčníkem Trubač. Pokladna kina a kulturního domu Rezervace a prodej vstupenek na kulturní akce a do kina probíhá v informačním centru v přízemí kulturního domu. pondělí pátek: sobota, neděle, svátky: a Ve dnech s večerním programem otevřeno až do začátku programu. Kontakt: , , pokladna@kulturakoprivnice.cz Chcete dostávat kulturní přehled elektronicky na svůj ? Napište nám na: info@kulturakoprivnice.cz

Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová

Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová TISKOVÁ ZPRÁVA DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2015 2016 V Kopřivnici dne 1. 9. 2015 Kulturní dům Kopřivnice připravil pro novou sezónu pestrou divadelní nabídku, obohacenou divadelními speciály a zájezdy. Divadelní

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

130 let Městského muzea v Chotěboři K. J. Erben - Kytice, výstava obrazů Jiřího Čermáka Den seniorů Cimbálová muzika spojená s ochutnávkou burčáku

130 let Městského muzea v Chotěboři K. J. Erben - Kytice, výstava obrazů Jiřího Čermáka Den seniorů Cimbálová muzika spojená s ochutnávkou burčáku 130 let Městského muzea v Chotěboři datum ukončení akce: 25.10.2015 čas začátku akce: 09.00 místo konání : Městské muzeum Chotěboř stručný popis akce: Otevřeno: úterý - neděle 9.00-12.00 a 13.00-17.00.

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2015. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2015. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2015 www.kulturakoprivnice.cz Neděle 6. září 2015 15.30 hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo emillion Cirkus plný loutek Dvojice klaunů vám zábavnou formou předvede

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. února 2016 19.00 hodin Velký sál KDK DIVADLO JÁRY CIMRMANA Afrika aneb Češi mezi lidožravci VYPRODÁNO! Sobota 13. února 2016 19.30 hodin prostory KDK RODIČOVSKÝ BÁL

Více

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz Sobota 1. srpna 2015 18.00 hodin Prostranství před KDK (v případě nepříznivého

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 1. 11. pátek 23. 11. Výstava k 20. výročí ADRA Kulturní dům vestibul. Bez vstupného. Putovní výstava mapující 20 let činnosti jedné z nejvýznamnějších

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Sobota 2. dubna 2016 18.45 hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA G. Puccini Madama Butterfly Úchvatná inscenace Anthonyho Minghelly diváky okouzluje již od své premiéry

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

NEWSLETTER - ÚNOR 2014

NEWSLETTER - ÚNOR 2014 NEWSLETTER - ÚNOR 2014 Drazí přátelé, jak už jistě víte, v Latinském kulturním centru se děje mnoho zajímavých akcí, rozhodli jsme se tedy vytvořit pro Vás tento informační newsletter, kde můžete najít

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 57 ŘÍJEN 2015 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Milí přátelé, máme na výběr. A netýká se to

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2013 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 20. 7. od 15.00 hodin Brekekeyáda aneb odpoledne s vodníky Prostranství před kulturním domem. Bez vstupného. Zábavné odpoledne pro děti plné

Více

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy)

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy) Tisková zpráva č. 12/2011 Nabídka vzdělávacích akcí pro školy Oddělení pro děti a mládež a hudební oddělení v Ústřední knihovně a obvodní knihovny Krajské knihovny Františka Bartoše připravily na školní

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

Adventní čas v Broumově

Adventní čas v Broumově Město Broumov, Oddělení kultury a infocentrum, vás zvou na: Adventní čas v Broumově 3. 12. 2006 První adventní neděle Mikulášský jarmark na Mírovém náměstí - adventní trh, kde děti navštíví - stejně jako

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Divadelní fakulta

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Divadelní fakulta JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka kurzů: Kurz č. 1: Jak vzniká divadlo I (Úvod do dějin, teorie a praxe

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře. Divadelní představení pro školy

Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře. Divadelní představení pro školy Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Divadelní představení pro školy 1. pololetí školního roku 2013-2014 1984 Divadlo D21, Praha 3. října 2013 od 10.00 Představení pro 2. st. ZŠ a SŠ Jak dnes můžeme hodnotit

Více

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma BŘEZEN 2016 01 út Saturnin / Z. Jirotka poetická 02 st Škola základ života / J. Žák hudební retro Země úsměvů / F. Lehár klasická opereta / 19.00 v DK sk. 18A, 18B 03 čt Zakletý princ / V. Hřímalý komická

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný JIHOČESKÉ DIVADLO - PROSINEC 2015 01 út Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse Zadáno 02 st Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse částečné zadané představení Příběh trosečníků Patrie / Program projektu Archa

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 4. 1. od 19.00 hodin Novoroční koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice Kulturní dům velký sál. Vstupné 50 Kč. Novoroční koncert místního

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více

SYROVÁ STRAVA A 5 TIBEŤANŮ

SYROVÁ STRAVA A 5 TIBEŤANŮ Sobota 10. září od 12 h ve velkém sále ŠUMPERSKÉ POMNĚNKY BG NOVA, SECOND HAND HUSBAND, HAPPY TO MEET, MADALEN, SHODOU OKOLNOSTÍ, MY a další Hlavní koncertní večer 7. ročníku multižánrové přehlídky se

Více

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Nabídka akcí v divadle Ponec Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Hledáte originální místo pro firemní večírek, vánoční párty nebo setkání s klienty? Uspořádejte netradiční akci v divadle Ponec, kterou

Více

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Tisková zpráva 420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Letošní 23. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Brno nabídne pozoruhodný program. Představíme

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987.

A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987. Přílohy A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987. B) První verze Otáčivého hlediště rok 1958 Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické

Více

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19.

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19. LISTOPAD 2016 01 út Povídky / O. K. Tangen, J. Kodet, A. Egerházi baletní trojvečer / 19.00 v JD sk. 10 sleva 50 % pro seniory Přisámbůh! / R. Askins ostrá černá komedie / 19.30 na Půdě 02 st Souborné

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 6/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, na prahu léta je již v plném proudu výstavní sezóna Národopisného muzea Slánska ve Třebízi. Návštěvníci vníci sem přicházejí nejen za stálými expozicemi

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava 1. září LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ HORALKA,od 18.00 Filmový klub: SINGLE MAN 20.00 USA, titulky, od 12 let, 101 minut, Kč. 60,-Vizuálně vytříbené drama o osamělosti a boji s vnitřními démony s Colinem Firthem

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Úterý 1. března 2016 19.00 hodin Velký sál KDK NAROZENINOVÝ KONCERT VLÁDI HRONA Rok 2016 je pro známého televizního a rozhlasového moderátora rokem oslav. Slaví patnáct let na

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz připraveno 2. ledna 2009 základní informace Motto Fotbal každý den Koncept stanice 1. LIGA je nová televizní

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

Kalendář akcí. září 2019

Kalendář akcí. září 2019 Kalendář akcí září 2019 Dřevo v rukách umělců datum začátku akce: 3. 5. 2019 datum ukončení akce: 1. 9. 2019 popis akce: výstava otevřena út ne, 9 12 a 12.30 17, prohlídky začínají každou půlhodinu, poslední

Více

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marle BŘEZEN 2014 www.divadlopodpalmovkou.cz zveme vás Můj romantický příběh 2. a 28. února, 13. března 2014, Představení 28. února proběh za přítomnosti

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

Kino Květen Teplice - program duben

Kino Květen Teplice - program duben Kino Květen Teplice - program duben 01.04. Kamarádi z televize Česko/60min Animované pásmo televizních Večerníčků. 03.04. Čtyři slunce Drama / Komedie Česko/2012/90min Kolik sluncí je třeba, abychom byli

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února PÁTEK 1. února Psí domov USA, dobrodružný/rodinný, 92 min, dabing. Vstupné: 130/110 Kč PREMIÉRA Ticho před bouří USA, thriller, 109 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Úniková hra USA, thriller,

Více

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září SOBOTA 1. září Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená USA, animovaný, 97 min, dabing. Vstupné: 110 Kč Upgrade USA, scifi/thriller, 100 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Alfa USA, drama/akční/dobrodružný,

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Akce naváže na úspěšný loňský ročník zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet světu své postoje.

Akce naváže na úspěšný loňský ročník zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet světu své postoje. MAY DAY 2014 tisková zpráva V Kopřivnici dne 24. března 2014 V pátek 9. května 2014 od 19.00 hodin bude pro návštěvníky kulturního domu v Kopřivnici připraven již druhý ročník komponovaného večera MAY

Více

Univerzita třetího věku

Univerzita třetího věku JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka třídílného cyklu přednášek JAK VZNIKÁ DIVADLO Kurz č. 1: Jak vzniká

Více

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK V Havlíčkův Brod/ Tokio 9. listopadu 2015 Čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu FESTJAZZ 2015 přináší několik podstatných změn

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM DUBEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 2.dubna úterý volné 19.00 hodin PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM Dale Wasserman Inscenace podle Keseyho slavné knihy o svobodě a paličatém drzounství. 9.dubna

Více

Jihoč eske divadlo za ř í 2017

Jihoč eske divadlo za ř í 2017 Jihoč eske divadlo za ř í 2017 01 pá Pták Ohnivák a lišák Zorro / Z. Jecelín pohádková akční komedie / 16.00 na Otáčivém hledišti Český Krumlov Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em) / M. Glaser, O.

Více

Nabídka vybraných pořadů

Nabídka vybraných pořadů Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Vsetínská 78 757 01 Valašské Meziříčí Nabídka vybraných pořadů Pro 1. stupeň základních škol Pro zvídavé školáčky jsme připravili řadu naučných programů a besed zaměřených

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky.

SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky. Ředitel ND: Ondřej Černý Umělecký šéf baletu ND: Petr Zuska SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky. CHOREOGRAFIE: PETR ZUSKA ČESKÉ PREMIÉRY: 11. A 12. 11. 2010

Více

od 20. července do 16. srpna 2009

od 20. července do 16. srpna 2009 Třetí ročník Ballet & Dance Workshop Ostrava PROJEKT SE KONÁ POD ZÁŠTITOU NÁMĚSTKA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY L U B O M Í R A P O S P Í Š I L A od 20. července do 16. srpna 2009 Class Pointe

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň Třeboňská nocturna Třeboň 10. 14. 7. 2007 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Václava

Více

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov JIHOČESKÉ DIVADLO ZÁŘÍ 2015 03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov 04 pá Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol JIHOČESKÉ DIVADLO - ÚNOR 2016 01 po Zakletý princ / V. Hřímalý / soubor opery komická opera / 19.00 v JD sk. 2 II. premiéra 02 út Archa naděje / M. Vačkář, A. Březina, J. Ornest / soubor činohry velký

Více

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ e-mail: obchod@divadlokolin.cz POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ www.divadlokolin.cz zahájení volného prodeje 16. června 2018 telefon 321 727 719 NABÍZÍME PŘEDPLATNÉ NA SVÉ STÁLÉ MÍSTO V HLEDIŠTI

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Pátek 1. ledna 2016 16.30 hodin před KDK NOVOROČNÍ OHŇOSTROJ Kulturní dům Kopřivnice a město Kopřivnice zvou všechny občany a návštěvníky města na zahájení nového roku. Vystoupí

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Mělnické kulturní PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Středa 4. června v 19.30 hodin - hudební sál MKD SUNDAY SEXTET Koncert vokální skupiny z Pardubic, která představí jak klasické jazzové písně, tak i novodobé

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

Předvánoční návštěva kina

Předvánoční návštěva kina Předvánoční návštěva kina Kdy? 22. prosinec 2015 Kde? Kino Vatra Vsetín O co šlo? Poslední vyučovací den v tomto kalendářním roce byla na naší škole speciální výuka. V rámci tohoto projektového dne byl

Více

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění znalostí

Více

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2015

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2015 ČASOPISY ODEBÍRANÉ KNIHOVNOU DÚ V ROCE 2015 Seznam časopisů obsahuje abecedně seřazený soupis titulů, které budou k dispozici v knihovně Divadelního ústavu v roce 2015. Soupis je rozdělen do tří částí

Více

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října PONDĚLÍ 1. října FILMOVÝ KLUB King Skate Česko, dokument, 80 min, česky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč Beze stop USA, drama, 119 min, titulky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč ÚTERÝ 2. října Ten

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KDE NÁS NAJDETE Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkovo náměstí 87 580 02 Havlíčkův Brod 2 Telefon: + 420 569 400 499 GSM: + 420 777 327 844 Fax: + 420 569 400 490 E-mail: knihovna@kkvysociny.cz

Více

Antonín Dvořák 1841-1904. světoznámý hudební skladatel

Antonín Dvořák 1841-1904. světoznámý hudební skladatel Antonín Dvořák 1841-1904 světoznámý hudební skladatel Kořeny slavného hudebníka Dvořákova rodina žila od roku 1818 v Nelahozevsi (střední Čechy). Všichni Antonínovi předci z otcovy strany byly řezníci

Více

Garant studijního programu Architektura a stavitelství v rámci celoživotního vzdělávání Doc. Ing. Martina Peřinková, Ph.D.

Garant studijního programu Architektura a stavitelství v rámci celoživotního vzdělávání Doc. Ing. Martina Peřinková, Ph.D. Studijní plán oborů v programu Architektura a v rámci celoživotního vzdělávání vyučovaných na Fakultě stavební VŠB - TU Ostrava garantovaný Katedrou architektury Studijní obory Rekonstrukce a konverze

Více