Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )#

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )#"

Transkript

1 Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L141217# Protože se blíží vánoce, udělali jsme si několik pokusů s hořící svíčkou. Postavit svícen pro šikmo seříznutou svíčku bylo snadné, ale ani jeden svícen se nevešel pod sklenici, tak jsme museli improvizovat a svíčku podložit. Pokus s nasáváním vody pomocí podtlaku ve sklenicí, ve které zhasla svíčka se povedl hned napoprvé stejně jako pokus s rovnováhou vidliček a s bezdotykovým zapálením svíčky. Katapulty a kola štěstí opět nezahálela a střílelo se na cvičné cíle na parapetu okna. Soutěž o nejvyšší stavbu z Dupla se trochu zvrtla v závody a pozapomnělo se udělat mrakodrapům širší základnu. I tak se ale podařilo překonat hranici dva a půl metru, než se mrakodrapy poroučely k zemi. Následně na jejich troskách vyrostla celá řada líbivých věžáků. Martin IV si mezi tím v klidu postavil kontejnerovou lod a Jozef se domáhal logických úloh. Rychlá odpověd na otázku kolik má noha židlí se většině vymstila. Kateřina inscenovala dle scénáře chybějící snímky a současně všechno dění okolo neúnavně fotografovala. M.S. Deník posádky L141210# Jak nahradit hrací kostku, kterou zrovna nemáme, něčím z Lega? Jako první, a správně, zareagoval Michal se svým zařízením, které by šlo připodobnit ke kolu štěstí. Roztočí se ručička a ta ukáže na nějaké číslo, které je symbolizováno příslušným počtem malých kostiček osazených na větší kostičce. Ke každému číslu přísluší i vlastní barva. Kola štěstí nakonec vznikla dvě a jejich autoři byli po zásluze Martinem I. předvánočně odměněni. Ostatní se věnovali svým stavbičkám a nebo zkoušeli katapultem srážet Lego figurky, čímž se připravovali na plánovanou strategickou hru. Kateřina mezi tím třídila a popisovala krabice s kostičkami, protože pořádek musí být. M.S.

2 # Deník posádky L141126# Na obrazovce nám Martin I na úvod ukázal pár svých fotek z nedávné výstavy Neratovický papír a doporučil nám v příštím roce návštěvu se slovy: Tolik různých staveb a dopravní techniky na jednom místě málo kde a tak levně uvidíte. Míšovi s Lukášem se podařilo zprovoznit spoušť u samostřílu a za asistence Josefa, Matěje a Martina II ho na chodbě zkoušeli a nebýt toho nadbytečného hluku, nemuseli ostatní zavírat dveře. Učili jsme se, jak na základě jednoho změřeného rozměru nakreslíme kašnu na náměstí. Tadeáš potom další strany kašny do náčrtku vytvořeného na místě přes sklo z mapky pomocí přímé úměrnosti dopočítal. Martin IV se nechal kašnou inspirovat a vytvořil několik líbivých návrhů fontány. Modelem kašny a jejím přetvářením se budeme zabývat příště. Ostatní pokračovali na svých stavbičkách. M.S. Deník posádky L141203# Do soutěží ani do zvětšování kašny se klukům moc nechtělo a že si budou raději stavět své fantazie. Část, v čele s Josefem, se však nechala na chvíli zlákat animacemi robota, které ukazoval Martin I. a zkouškami robota, které dostal za úkol Tadeáš. Rozchodit čidla se mu však tentokrát ještě nepodařilo. K samostřílu přibyl zásobník munice zásluhou Michala s Lukášem, jejichž zkoušky na chodbě proběhly tentokrát ukázněně. M.S.

3 # Deník posádky L141119# Hned na úvod nám byl představen Tracker, jedena z variant robota. Zaštěkal, popojel, zatočil vrtulí, otočil se a znova zaštěkal. To vše podle krátkých prográmků nazvaných zkouška 1 a zkouška 2, který pro nás na ukázku připravil přes víkend Martin I. Prověření dálkového ovládání také dopadlo dobře a každý z nás ho vlastnoručně vyzkoušel. Svojí stoupavostí po polystyrenové desce ve sklonu okolo 45º nás Tracker překvapil. Jak robota programovat přes počítač byla další část programu.tadeáš už měl dokonce program stažený na svém tabletu. Zkoušky katapultu probíhající na chodbě byly trochu hlučné, ale úspěšné. Ondra s Martinem II. představili své nové stavby a Michal s Lukášem svůj mechanický kanón zase o něco vylepšili. M.S. Deník posádky L141112# Každý člen posádky si dělal na svém projektu. Buď dokončoval stavbu pro focení, nebo vylepšoval katapult. Na chodbě proběhly ostré zkoušky. Nejdál pokročil Tadeáš. Dostřel jeho katapultu se podstatně zvýšil a hlavně se po střelbě nerozsypal. S novým principem vystřelování přišli Michal s Lukášem (gumička, hlaveň, unašeč). Josh vyrobil krásný kousek, ale vzhledem k pevnosti a velikosti stavebnice příliš mohutný. M.S. # Deník posádky VL # Společný sobotní výlet kroužku stavíme z Lega a mladých vynálezců se vydařil. Z pražského Hlavního nádraží do muzea Lega to byl pěšky pro osmnáct lidiček slušný kousek cesty. Tři podlaží výstavy s více jak zpracovaných kostiček ale stály za to. Našli jsme modely známé i neznámé a na závěr byla část našeho kapesného v místní Lego prodejně přetavena ve všemožné kostičky. Prohlídka výstavy týdne vědy a techniky v blízké Akademii věd byla naší druhou zastávkou. Seznámení se s výrobou elektřiny, turbínami, vodivostí těla, kriminalistikou, anatomií člověka.. a s interaktivními hrami nás nadchlo. Odměnou za zvládnuté znalostní testy byly létající talíře, propisky a gumové náramky. Po odpočinku a spořádání svačinek od maminek na Slovanském ostrově nás Martin odvedl zpět na Hlavní nádraží. M.S.

4 V předstihu před výletem jsme dostali tuto pozvánku:# Výlet do muzea LEGA v Praze (Národní 31)# v sobotu # pořádá: DDM Neratovice pro děti z kroužku stavíme z LEGA a z kroužku Mladí vynálezci. cena: hromadné jízdné a vstupné dětí hradí DDM potvrzení účasti a souhlas rodičů s výletem dítěte: mailem na klubmvz@gmail.com# sraz: vlakové nádraží Neratovice 9:45 odjezd vlaku: 10:00 návrat: odjezd z Prahy hl.nádraží 15:25, příjezd vlaku do Neratovic 16:00 doprovod: Martin, Kateřina.. Po Praze budeme chodit pěšky a doprovod rodičů je možný. # Deník posádky L # Kromě dodělávání obytných modulů jsme započali se stavbou ručních katapultů, které dokáží vymrštit legovou kostičku. Natahovací mechanizmus je kombinací pružné gumičky a páky. První prototypy jsou funkční, ale málo pevné. Rozpadají se po jednom nebo několika výstřelech. (Michal, Josh, Tadeáš) M.S.# # Deník posádky L # Zlatým hřebem dnešní hodiny byla ukázka Pavlovi opakovačky z LEGA. Puška nejen že měla spoušť, zásobník a mířidla, ona dokonce i střílela malé plastové projektily. Na základě této inspirace ještě do konce hodiny stihl Martin IV. sestavit z LEGA pistoli s dutou hlavní a lámal si hlavu s natahovacím mechanizmem a spouští. Ostatní kluci dostavovali své fantazie a předkládali je Kateřině ke zvěčnění. Nejlepší světlo pro fotky bylo na polystyrenové desce u otevřeného okna. Jak se to povedlo, uvidíte na obrázcích. M.S.

5 Deník posádky L # Průzkum hromady nových kostiček nám zabral celou hodinu. Pro naše stavby se otevřela celá řada nových možností. Hned jsme je začali vylepšovat a doplňovat. Někteří z nás si vytvořili a chránili vlastní sklad kostiček a započali i výměnný obchod. Několik dobrovolníků z řad vynálezců později pomohlo roztřídit kostičky do patnácti plastových kontejnerů. M.S.# Deník posádky L # Dnes jsme si nacvičovali propojování modulů a přemýšleli o tom, jaká formace obytných i pracovních modulů by se nejsnáze bránila vetřelcům. Týden na to jsme odstartovali do oblasti mělkých jezer, kde jsme vybudovali přechodný tábor přímo uprostřed jezera, protože to bylo jediné místo, kde byla jakás takás rovina. Některé moduly a stavby se do jezera již nevešli a tak jsme je s trochou potíží postavili i v přilehlých stráních. Při manipulaci v obtížném terénu došlo bohužel i k několika drobným nehodám, při kterých došlo k poškození zařízení. Opravy životně důležitých částí se naštěstí zdařily a tak si celá posádka oddechla a nechala se vyfotografovat. Naše dvojitá radost je ze snímku zřejmá. Všichni jsme se radovali ještě proto, protože z planety Země dorazila nákladní loď plná náhradních Lego dílků. M.S.

6 Deník posádky L # Kromě několika organisačních záležitostí nám velitel stručně sdělil: První den na planetě Dedema musí postavit každý člen posádky Legos prototyp obydlí, které bude možné zavěsit či jinak připevnit na strmé skály zdejší části planety. Z důvodu ochrany proti zdejším tvorům se do obytných modulů bude vstupovat po provazovém žebříku, který se na noc vytahuje. Součástí jednoho modulu kolonie bude přistávací plošina.. Po krátkém přemýšlení a zhodnocení možností jsme začali na montážní plošině svižným tempem stavět, abychom stihli s moduly ještě před setměním vzlétnout a připevnit je ke skalám. Na spodní stranu jsme proto instalovaly výkonné otočné trysky, které nám usnadní přesun. Vzlétli jsme společně, abychom si mohli mezi skalami vzájemně vypomoct. Signálem pro start bylo krátké odpočítávání ústy velitele. Při připevňování modulů ke skále byly někdy problémy s jejich pevností a stabilitou, ale všechny nástrahy jsme nakonec překonali a ke skalám jsme se přichytili a pořídili dokumentární foto. Naším dalším úkolem bylo prozkoumat rozlehlou oblast mělkých moří. Pro tento účel jsme poupravili moduly a vybavily jsme je výsuvnými nožičkami, na kterých budou ve vodě stát. Na střechy modulů si někteří členové posádky namontovali i různá bezpečnostní zařízení pro nenadálé situace nicméně naší prioritou je vycházet v míru, domluvit se a nezasahovat.. M.S.

!!! !!!!!!!!!!! Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150204#

!!! !!!!!!!!!!! Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150204# Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150204# Podle lednového katalogu Lego jsme si udělali na úvod duševní rozcvičku. Bludištěm se podařilo projet každému, šifru, ve které byla

Více

Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )#

Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150304# # Dnes jsme si volně stavěli jen chviličku. Našemu přání před prázdninami, zahrát si opět strategickou hru, Martin I. vyhověl. Dalo

Více

hop, hop, hop tlaková zkouška 3 rychlá oprava praskliny mini motorka František Slaba po nárazu do židle, Filip Deník posádky V151104!

hop, hop, hop tlaková zkouška 3 rychlá oprava praskliny mini motorka František Slaba po nárazu do židle, Filip Deník posádky V151104! Deník posádky V151104 Hádanku, co je sáček s ventilem ve spojení s papírovou krabicí uhodl každý. Jak by se dala tato druhotná surovina využít a co vydrží ukázaly naše provizorní testy. Dokázali jsme,

Více

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den )#

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky V141126# Na obrazovce nám Martin na úvod ukázal pár svých fotek z nedávné výstavy Neratovický papír a doporučil nám v příštím roce návštěvu

Více

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den #

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den # Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den # Deník posádky V141217# Stavebnice Logitronik 02 dnes ožila. Nejstarší kluci, Pavel a Tadeáš, měli stavebnici zapůjčenou domů s tím, že si mají připravit

Více

Jak probíhala stavba 3D tiskárny v DDM Neratovice ( sestaveno z deníků posádek Legos a Mladí vynálezci během období až 8. 2.

Jak probíhala stavba 3D tiskárny v DDM Neratovice ( sestaveno z deníků posádek Legos a Mladí vynálezci během období až 8. 2. Jak probíhala stavba 3D tiskárny v DDM Neratovice ( sestaveno z deníků posádek Legos a Mladí vynálezci během období 11. 1. až 8. 2. 2017 ) 11. 1. 2017 Ježíšek se trochu opozdil, ale zato byl vydatný. Nejvíce

Více

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den ) # Deník posádky V150204#

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den ) # Deník posádky V150204# Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den ) # Deník posádky V150204# Byla nám uvolněna celá velká skříň, protože pomůcky a výrobky se nám do stávající skříně již nevešly. Roztřídění materiálu a přesuny

Více

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Autoři: Jan Cýrus, Jan Wollmann, Anna Kovbuz, Adam Pospíšil, Oliver Vydra V dubnu tohoto roku jsme se školou navštívili Holandsko. Poslední den našeho pobytu v této

Více

Závod vlčat a světlušek

Závod vlčat a světlušek Závod vlčat a světlušek Zlatá Koruna 30. 4. 2. 5. 2010 J ack Sparrow potřebuje pomoct získat znovu Černou Perlu, vydejte se na dobrodružnou plavbu v boji proti kostlivcům! Budete postupovat podle mapy

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

Vývoj LEGO space: První sety s vesmírnou tématikou jsou sety LEGOLAND 358 Rocket Base z roku 1973 a 367 (565) Moon Landing 1975 (1976). Tyto sety ukazují start rakety a přistání astronautů na Měsíci a

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Tradiční podzimní zájezd do Tater

Tradiční podzimní zájezd do Tater Tradiční podzimní zájezd do Tater 28.-30.9.2007 vedoucí: Jenda Schulz Jako každoročně jsme jeli na konci září do Tater, letos do Vysokých s ubytováním v penzionu Erika v Tatranské Lesné. 1. den byla plánovaná

Více

KRÁLOVSTVÍ VODY. Co prožila kapka vody? (koloběh vody) Jak vypadá voda? (skupenství vody) Život u vody a pod vodou (vodní rostliny a živočichové)

KRÁLOVSTVÍ VODY. Co prožila kapka vody? (koloběh vody) Jak vypadá voda? (skupenství vody) Život u vody a pod vodou (vodní rostliny a živočichové) KRÁLOVSTVÍ VODY Co prožila kapka vody? (koloběh vody) Jak vypadá voda? (skupenství vody) Život u vody a pod vodou (vodní rostliny a živočichové) Vodní víly a skřítkové si hrají (cvičíme, hrajeme si, malujeme

Více

Ročník pololetí leden 2017

Ročník pololetí leden 2017 Ročník 18 1. pololetí leden 2017 Jan a Šimon dostali od dědy pejska. Kluci se o pejska hezky starali: venčili ho a myli. Když sourozenci přišli ze školy pozdě domů, protože jim ujel autobus,

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

Příprava na vyučování Zeměpisu s cíli v oblastech MV a VMEGS

Příprava na vyučování Zeměpisu s cíli v oblastech MV a VMEGS Příprava na vyučování Zeměpisu s cíli v oblastech MV a VMEGS Název učební jednotky (téma) Cestovní kancelář Stručná anotace učební jednotky Úkolem žáků je připravit výlet na min. 7 dní pro vybranou skupinu

Více

POKUSY S PRAKEM Václav Piskač, Brno 2014

POKUSY S PRAKEM Václav Piskač, Brno 2014 POKUSY S PRAKEM Václav Piskač, Brno 2014 V předchozím článku jsem popsal stavbu praku střílejícího tenisové míčky. Nyní se chci zabývat jeho využitím ve výuce. Prak umožňuje střílet míčky prakticky stálým

Více

Havran, občasník 137. oddílu skautů

Havran, občasník 137. oddílu skautů Strana 1 Úvodník Milí Skautíci, přinášíme vám nové číslo vašeho-našeho oddílového časopisu Havran. Doufáme, že se vám časopis bude co? no přece líbit. Tak se pohodlně usaďte a v pohodlí prostředí, ve kterém

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc. Školní projekt. Den Země

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc. Školní projekt. Den Země Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4 Fakultní škola Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci 120. výročí založení školy pro sluchově postižené

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda BŘEZEN Malba a kresba indických ornamentů KDY: 8. 3. 2011, 9. 3. 2011 KDE: Jídelna Šumbark, Počítačová učebna Šumbark VEDOUCÍ: Erika Gaurová ÚČASTNÍCI: 11 chlapců a děvčat, druhý den také 11 chlapců a

Více

Kalendář akcí na rok 2018

Kalendář akcí na rok 2018 Kalendář akcí na rok 2018 Místo konání: Skleněná bižuterie, a.s, Alšovice 156, Pěnčín Březen Velikonoční tvoření s básničkou Kdy: 22.3. - 24.3.2018 od 10:00 16:00 hod. K Mezinárodnímu dni básní jsme pro

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Setkání mladých ve Strašíně

Setkání mladých ve Strašíně Setkání mladých ve Strašíně Klasická setkání leopardů, jejich majitelů a chovatelů, které pořádáme od r. 2004, se konala ve Strašíně již několikrát. Lesní hotel v Laznech je příhodné místo, i když poslední

Více

MISTROVSTVÍ SVĚTA 125. TRAVEMÜNDE WOCHE. 20.-24.07.2015 Lübeck, Baltské moře

MISTROVSTVÍ SVĚTA 125. TRAVEMÜNDE WOCHE. 20.-24.07.2015 Lübeck, Baltské moře MISTROVSTVÍ SVĚTA 125. TRAVEMÜNDE WOCHE 20.-24.07.2015 Lübeck, Baltské moře BALTSKÁ PREMIÉRA I přes propad obou českých posádek v pátečních rozjížďkách, bylo dosaženo úspěchu v podobě 32. místa posádky

Více

1. úkol. To se nám moc líbilo, protože nemáme na táboře elektrickou energii a nějaký levný ekologický zdroj na noční svícení by se nám hodil.

1. úkol. To se nám moc líbilo, protože nemáme na táboře elektrickou energii a nějaký levný ekologický zdroj na noční svícení by se nám hodil. 1. úkol Prvním úkolem je posouzení možností a výběr druhu obnovitelné energie, která by byla vhodná pro to, abychom na našem tábořišti mohli vyrobit takové množství energie, které by rozsvítilo alespoň

Více

Stavební výtahy, plošiny a lávky

Stavební výtahy, plošiny a lávky Stavební výtahy, plošiny a lávky STAVEBNÍ VÝTAHY Použití: doprava materiálu nebo i osob na stavbách vícepatrových objektů údržba a rekonstrukce výškových staveb doprava materiálu při práci na střechách

Více

Vánoční setkání ve Strakonicích 2018

Vánoční setkání ve Strakonicích 2018 Vánoční setkání ve Strakonicích 2018 Po každém bodu umístěte příkaz čekej na stisk klávesy nebo tlačítka myši. 1. Na úvod namalujte pěkný obrázek kuchyně se sporákem (kuchyňskou linkou, ledničkou, ) a

Více

CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis

CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis Je o mně dobře známo, že jsem fanoušek Rugeru 10/22 a setkání s jiným výrobkem, který poskytuje spolehlivost nebo přesnost jako tato samonabijecí

Více

Příručka fotografy a pořadatele pro Zlatý Kahanec 2018

Příručka fotografy a pořadatele pro Zlatý Kahanec 2018 Příručka fotografy a pořadatele pro Zlatý Kahanec 2018 Cílem této příručky je pomoci fotografům a pořadatelům se vzájemnou komunikací. Pokyny pro pořadatele Prosíme všechny pořadatele o schovívavost k

Více

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen CZ Habermaaß-hra 4343 Bál princezen Bál princezen Pohádkové pexeso pro 2-6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje varianty pro začátečníky i profesionály. Autoři: Christine Basler a Alix-Kis Bouguerra

Více

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního klání, do okolí Klínovce na hřebeny Krušných hor. Ty jsou

Více

Sport OBŘÍ STAVEBNICE. 35 cm. 35 cm

Sport OBŘÍ STAVEBNICE. 35 cm. 35 cm 5 cm 5 cm OBŘÍ STAVEBNICE. Obří stavebnice 0 maxi dílů z pevného plastu v barvách:červená, žlutá, oranžová, modrá. Velikost dílu je 5 x 5 cm. Jednotlivé díly se do sebe vzájemně zapojují jako puzzle. Snadno

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 Historie dětského hasičského hnutí-pokračování Málokterá zájmová či společenská organizace může vykázat tak dlouhou historii jako hasiči. Jistě je to

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč CZ Habermaaß-hra 4446 Nadýchaný koláč Nadýchaný koláč Foukací hra pro 1-4 hráče ve věku od 4 do 12 let s herní variantou pro foukače profesionály. Tato hra procvičuje motoriku rtů a úst čímž se hravou

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

Jiří Glet PAVLÍK A RYTÍŘ JAN Z MICHALOVIC

Jiří Glet PAVLÍK A RYTÍŘ JAN Z MICHALOVIC 1 Jiří Glet PAVLÍK A RYTÍŘ JAN Z MICHALOVIC 2 Copyright Autor: Jiří Glet Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2014 ISBN: 978-80-7512-073-1 (epub) 978-80-7512-074-8 (mobipocket) 978-80-7512-075-5 (pdf)

Více

OBOROVÉ DNY Environmentální výchova ekologické zahradničení

OBOROVÉ DNY Environmentální výchova ekologické zahradničení Oborové dny 2019 Environmentální výchova Garant: Mgr. Lukáš Kučera Environmentální výchova ekologické zahradničení Počet účastníků: max. 16 Cílem oborových dnů je seznámit žáky s běžnými úkony každého

Více

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky V150304# #

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky V150304# # Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky V150304# # Dnešní činnost měla několik linií. Tadeáš vyměnil vybité baterky, nalajnoval robotovi modrou páskou hřiště a vypustil ho. Tentokrát

Více

Projekt z volitelné fyziky Výtok kapaliny otvorem ve stěně

Projekt z volitelné fyziky Výtok kapaliny otvorem ve stěně Projekt z volitelné fyziky Výtok kapaliny otvorem ve stěně Jonáš Tuček Gymnázium Trutnov 20. 2. 2016 8. Y Obsah 1. Úvod... 3 2. Teoretický rozbor... 3 2.1. Rozbor aparatury... 3 2.2. Odvození vztahů...

Více

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 V neděli 30. listopadu jsme dorazili společně se studenty z holičské střední školy do rakouského Gänserndorfu. Zde už na nás čekali rodiče z hostitelských rodin, kteří

Více

Co nás čeká v měsíci LISTOPADU?

Co nás čeká v měsíci LISTOPADU? Co nás čeká v měsíci LISTOPADU? 3.11. Dýňová slavnost odpoledne od 16:30. 5. 11. Den otevřených dveří v ZŠ v průběhu celého dopoledne. 10.11. třídní schůzky pro rodiče podávání informací o prospěchu a

Více

NEWSLETTER 5 PROJEKT OP VK PODPORA TECHNICKÉHO A PŘÍRODOVĚDNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V OLOMOUCKÉM KRAJI

NEWSLETTER 5 PROJEKT OP VK PODPORA TECHNICKÉHO A PŘÍRODOVĚDNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V OLOMOUCKÉM KRAJI NEWSLETTER 5 PROJEKT OP VK PODPORA TECHNICKÉHO A PŘÍRODOVĚDNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V OLOMOUCKÉM KRAJI Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/44.0009 Klíčová aktivita 1: Inovace a vybavení dílen praktického vyučování

Více

Vápencové lezení za humny

Vápencové lezení za humny Vápencové lezení za humny Volných dní využíváme i tak, že prozkoumáváme místní lezecké terény. Zatím se nám podařilo prozkoumat čtyři oblasti, které se nacházejí nedaleko od nás. Tři jsou na břehu řeky

Více

Oko za oko, žárovka za žárovku?

Oko za oko, žárovka za žárovku? Oko za oko, žárovka za žárovku? Může to být pravidlem, ale také nemusí. Dnešní trh nabízí spousty různých výrobců žárovek v široké cenové relaci. I zde však ale platí pravidlo že kvalita se musí zaplatit.

Více

Nabídka programů na hradě Šternberk

Nabídka programů na hradě Šternberk Nabídka programů na hradě Šternberk Následující nabídka programů je speciálně vytvořena pro příměstské tábory ASC UP 2012. Cena programu činí 170 Kč. Součástí programu je vždy prohlídka hradu (malý okruh)

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV. Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV

ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV. Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV Miniprojekt k tématu Sluneční soustava Účastníci projektu : Mgr. K. Průšová Motlík Martin 8.ročník Fulierová Kateřina 9.ročník Šarešová

Více

ČESKÉ DŘEVĚNÉ STAVEBNICE

ČESKÉ DŘEVĚNÉ STAVEBNICE ČESKÉ DŘEVĚNÉ STAVEBNICE WWW.MAKURA.CZ Najdete nás i na O NÁS Představujeme Vám zbrusu nové dřevěné stavebnice a hračky MAKURA. Na českém trhu, není jednoduché najít kvalitní a originální dřevěné hračky,

Více

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce,

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, láska a mír, být spolu do noci jako táta a syn. Přesně

Více

Návrhy květináčů aneb. Tvoříme nový druh. Motto:

Návrhy květináčů aneb. Tvoříme nový druh. Motto: Návrhy květináčů aneb Tvoříme nový druh Motto: Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo, zahrát si chvíli na matku přírody, a pohrát si s genetikou? Možná se Vám to zdá trošku směšné, ale to je přesně

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do

Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do Město Kojetín 2009 Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do provozu dálnice D1, stavba 0134.1

Více

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 V sobotu ráno jsme se rozloučili s našimi kamarády v Atlantě (za rok se snad sejdeme v Lupenici) a vyrazili na dlouhou

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

Činnosti obvyklé pro podvečer. S dítětem si povídáme o obvyklých činnostech pro tuto dobu.

Činnosti obvyklé pro podvečer. S dítětem si povídáme o obvyklých činnostech pro tuto dobu. Jejda, copak to je za cestu? podivil se Pavlík, sotva dojedl svačinu a uviděl před sebou strmou cestu stoupající vzhůru. Tudy půjdeme, ujistil všechny přítomné tatínek. Tak to máme celý zbytek dopoledne

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Gymnázium, Praha 6, Arabská 16 předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek Šibenice ročníkový projekt Tadeáš Váša, 1E květen 2014

Gymnázium, Praha 6, Arabská 16 předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek Šibenice ročníkový projekt Tadeáš Váša, 1E květen 2014 Gymnázium, Praha 6, Arabská 16 předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek Šibenice ročníkový projekt Tadeáš Váša, 1E květen 2014 1 Úvod 1.1 Anotace Česky Mým cílem bylo vytvořit ročníkovou práci z

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Projekt podpořený Operačním programem Přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika 2007-2013

Projekt podpořený Operačním programem Přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika 2007-2013 Projekt podpořený Operačním programem Přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika 2007-2013 Informace a ukázka experimentálního programu Automatizace a robotika Projekt OBLOHA NA DLANI

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Akce "NAVÍC" ve školním roce 2013-2014 Rodinné centrum Zajíček

Akce NAVÍC ve školním roce 2013-2014 Rodinné centrum Zajíček Akce "NAVÍC" ve školním roce 2013-2014 Rodinné centrum Zajíček Datum, čas Místo Název akce Popis Cena 2.9.13-8-8.30h 2.9.13-8.30-3.9.13-8.30-3.9.13-8.30-3.9.13-17-18h 10.9.13-20h Pelíšek tělocvična přízemí

Více

třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová

třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová Výroční zpráva, školní rok 2013 2014, 8. třída třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová Tento školní rok byl pro osmáky velmi důležitý především v přípravě ročníkových prací.

Více

METODICKÝ LIST. Výklad: Seznámení se se stavebnicí, ukázky jiných projektů a možností stavebnice

METODICKÝ LIST. Výklad: Seznámení se se stavebnicí, ukázky jiných projektů a možností stavebnice METODICKÝ LIST 1. Název výukové aktivity (tématu): Stavba LEGO MINDSTORMS NXT robota pro zavážení barevných LEGO kostek (představujících různé druhy produktů ve výrobě) dále jen nakladač. Tento model navazuje

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

Ruční manipulace s břemeny

Ruční manipulace s břemeny Ruční manipulace s břemeny Co je ruční manipulace s břemeny? přepravování nebo nošení břemene jedním nebo současně více zaměstnanci zvedání pokládání strkání tahání posunování přemisťování Co lze považovat

Více

Programová nabídka pro projekt,,dejme ženám šanci

Programová nabídka pro projekt,,dejme ženám šanci Programová nabídka pro projekt,,dejme ženám šanci Program č. 1: Nadechni se! 9.30-10.00 10.00 10.30 10.30-11.30 (Dílny) 10.30-11.30 (Bi laboratoř) Lidské tělo (Evoluce: Nic není náhoda) Tekutý dusík Vyrob

Více

Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018

Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018 Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018 V dotačním programu Podpora prevence kriminality ve městě Krnov, v dotačním titulu SK/PK1 Podpora zážitkových aktivit pro děti a mládež ohrožené delikvencí

Více

Objekt nepřístupný* VSTUP GPS: 50 4'34.468"N, 14 25'8.537"E

Objekt nepřístupný* VSTUP GPS: 50 4'34.468N, 14 25'8.537E Objekt nepřístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ) VÝDEJNA Karlovo náměstí Karlovo náměstí 13, 121 35 Praha 3 - Nové Město Tel.: 224 357 339 Web: http://www.suz.cvut.cz/menzy/vydejna-karlovonamesti GPS:

Více

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013 Co najdete v tomto čísle: Aktuality strana 2 Registrace strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Pozvánky na akce strana 5 Strana 1 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme tentokrát trochu kratší vydání časopisu

Více

NICK A TESLA A ARMÁDA BĚSNÍCÍCH ROBOTŮ

NICK A TESLA A ARMÁDA BĚSNÍCÍCH ROBOTŮ NICK A TESLA A ARMÁDA BĚSNÍCÍCH ROBOTŮ 34 Tesla strýčka přemluvila, aby se cestou domů stavili pro koblihy. Strýček Newt byl ale celou dobu nesoustředěný a zaražený, i když ukusoval svoji koblihu s krémovou

Více

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče Královská zahrada Hra pro 2 4 hráče Úvod Jako mocní králové hledáte nová místa pro rozšíření své velkolepé zahrady. Je třeba prozkoumat všechny druhy krajiny - obilná pole, nehostinné skály i rozlehlá

Více

Habermaaß-hra 4985. Moje úplně první hry Zábavné počítání

Habermaaß-hra 4985. Moje úplně první hry Zábavné počítání CZ Habermaaß-hra 4985 Moje úplně první hry Zábavné počítání Moje úplně první hry Zábavné počítání Zábavná počítací hra pro 2-4 děti ve věku od 2 let. Obsahuje pozorovací hru pro 1 dítě a dospělého. Autoři:

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

Kanada. Když jsem se v roce 2002 začal zabývat stavbou dalšího. pod Třemšínem. na návštěvě v roubence

Kanada. Když jsem se v roce 2002 začal zabývat stavbou dalšího. pod Třemšínem. na návštěvě v roubence na návštěvě v roubence Kanada pod Třemšínem Josef rozhodně není nezkušený stavebník postavil už několik rodinných domů, dřevostavba, do které nás pozval, je zatím jeho poslední prací. Ačkoliv se příjemný

Více

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát CZ Habermaaß-hra 4232 Černý pirát Černý pirát Hra pro 2-4 hráče, ve věku od 5-99 let. Dobří a poctiví mořeplavci plují od jednoho ostrova pokladů k dalšímu. V patách je jim ale Černý pirát Černovous Mořský

Více

Habermaaß-hra 4934. Rozruch na ledovci

Habermaaß-hra 4934. Rozruch na ledovci CZ Habermaaß-hra 4934 Rozruch na ledovci Rozruch na ledovci Odvážná cvrnkací hra pro 2 až 4 polární zvířátka ve věku od 5 do 9 let. Autor: Heinz Meister Ilustrace: Stephan Pricken Délka hry: cca. 15 minut

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro,

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro, Leden 2015 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestro, doufám, že jste zdárně oslavili Vánoce i Silvestr! Skautská oslava Vánoc byla letos opravdu parádní a všichni si ji

Více

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Komunikační a slohová Osnova, nadpis Tvoření osnovy a nadpisů Ročník 4. Anotace Tento pracovní list

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016 Milý řešiteli, vítáme Tě u 3. a zároveň poslední série úloh 2. ročníku korespondenčního semináře MoRoUS. Takže neváhej a pořádně zabojuj o místa ve výsledkové listině, protože nehrajeme jen o ceny, ale

Více

Co je tlak a kde například se s ním setkáme:

Co je tlak a kde například se s ním setkáme: POHÁR VĚDY 4. ročník,,neuron 2015 Orteňáci Základní škola T. G. Masaryka Praha 7 Naše logo: Při navrhování loga jsme se nemohli shodnout, v jaké ho máme vytvořit barvě, tak jsme použili všechny navržené.

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ (FJFI) budova BŘEHOVÁ Břehová 7, 115 19 Praha 1 Tel.: 224 358 310 (tel. Ústředna FJFI) Web: http://www.fjfi.cvut.cz/desktopdefault.aspx

Více

TILIA. Školní časopis

TILIA. Školní časopis Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov Školní časopis TILIA Redakční rada: Mgr. Tomáš Zajíček Mgr. Petr Galečka Mgr. Dobroslava Jagošová Mgr. Eva Ondrušová Mgr. Zdeňka Veverková Náklad:

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Nabídka stavebnice a manipulační didaktické pomůcky mobil:775 608 203, tel.: 311 51 35 77 E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz

Nabídka stavebnice a manipulační didaktické pomůcky mobil:775 608 203, tel.: 311 51 35 77 E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz Nabídka stavebnice a manipulační didaktické pomůcky mobil:775 608 203, tel.: 311 51 35 77 E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz IČO:27223761,DIČ:CZ27223761 www.hrackystrunc.cz Tlustice 215, 268 01 Hořovice

Více

PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD

PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD ӏ Svařování ӏ Manipulace ӏ Broušení, frézování, řezání ӏ Lepení ӏ Robotické buňky ӏ Jednotlivá pracoviště ӏ Robotické

Více

sedmero našich výhod

sedmero našich výhod Zimní zahrady sedmero našich výhod 1 zimní zahrady rozšiřují obytnou plochu domu 2 špičkové konstrukční profily 3 multifunkční izolační skla 4 polykarbonáty s vysokou mechanickou odolností 5 velký výběr

Více