Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov)"

Transkript

1 Rok 2010 Číslo 3 Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) Informace z OÚ Místní poplatky v obci Věcov - skládkovné, poplatek za psa Připomínáme, že do konce února 2010 byl splatný poplatek za psa a do konce měsíce května je třeba zaplatit poplatky za odpad (skládkovné). Výše poplatku je pro letošní rok 380,- Kč na osobu s trvalým pobytem v obci a 460,- Kč na objekt pro majitele nemovitostí (rekreačních objektů) v obci. Děti do 15 let a studenti internátní mají slevu z poplatku 75 %, studenti dojíždějící a důchodci nad 70 let mají slevu 50 %. Osoby přechodně pobývající delší dobu mimo obec mohou uplatnit slevu ve výši dle dohody. Poplatek vybíráme na OÚ ve Věcově v úředních dnech v hotovosti. Platbu lze provést i převodem, na OÚ Vám budou sděleny příslušné symboly. Změna úředních hodin Obecního úřadu ve Věcově Oznamujeme občanům, že od dochází ke změně úředních hodin obecního úřadu: Pondělí Středa Čtvrtek Hlášení pálení ohňů V jarních měsících hasiči častěji než kdy jindy vyjíždí k požárům trávy a lesních porostů. Častěji také vyjíždějí k požárům nebo k dohašování špatně zabezpečených ohnišť. Jarní úklid se ale nemusí majitelům zahrad nebo remízků vyplatit. Ten, kdo se totiž rozhodne vyčistit svou zahradu ohněm, může zaplatit několikatisícovou pokutu až do výše Kč. Fyzické osoby mohou provádět pouze kontrolované spalování hořlavých látek např. shrabanou trávu pálit na hromadě. Hlášení pálení nepodceňujte!!! Lze tak učinit např. : Telefonem na Krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina tel Při ohlášení je třeba uvést jméno, telefonické spojení, přesnou identifikaci místa pálení, datum, hodinu od kdy do kdy bude spalování probíhat. Elektronicky - Hasiči v kraji Vysočina spustili novou službu pro občany, která by jim měla šetřit čas a finanční náklady. Formulář pro ohlášení najdou občané na pod názvem pálení klestí. Noví pracovníci VPP Od byli na základě výběrového řízení přijati dva noví pracovníci VPP. Pan Vlastimil Totušek z Jimramovských Pavlovic a pan Karel Ehrenberger ml. z Roženeckých Pasek. Oznámení o řádném zasedání Zastupitelstva obce č.2/2010 Oznamujeme, že řádné zasedání Zastupitelstva obce č.2/2010 se koná v úterý 20.dubna 2010 v hod. v kanceláři Obecního úřadu ve Věcově.

2 Zápis do Mateřské školy Ředitelství Základní školy a Mateřské školy ve Věcově oznamuje, že zápis do Mateřské školy na Roženeckých Pasekách se uskuteční v úterý 4.května 2010 od do hod. v budově MŠ. Za ředitelství ZŠ a MŠ Ilona Hanáková Povinné očkování psů proti vzteklině V sobotu bude v našich obcích provádět p. Mahel, Radešínská Svratka povinné očkování psů proti vzteklině. Očkovací průkaz vezměte s sebou, poplatek 90,-Kč. Očkování proběhne v níže uvedených obcích a časech vždy u autobusových zastávek: Odranec hod, Koníkov 7.15 hod., Roženecké Paseky hod., Věcov hod., Míchov hod., Jimramovské Pavlovice hod. Odpadové hospodářství Všichni občané si jistě všimli, že produkce všech odpadů narůstá. Stále je však mezi námi řada lidí, kteří k odpadům přistupují velmi nezodpovědně. Nahlédnete-li doma do vašeho koše na odpadky, tak uvidíte velmi různorodou směs, kterou nezbývá než vysypat do kontejneru se směsným odpadem. Pokud se však zamyslíte nad každým odpadem, který do koše nesete, zjistíte, že odpady můžeme přece roztřídit. Každý z nás ve svých domácnostech vyprodukuje za jeden rok 200 až 320 kg odpadu. Z toho je kg odpadů využitelných (papír, plasty, sklo, nápojový karton, kovy). Pokud je vytřídíme, umožníme recyklaci a další zpracování přibližně 1/3 našeho odpadu. Sběr a svoz kovového odpadu Po obcích budou rozmístěny velkoobjemové kontejnery na železo. Umístěny budou na obvyklých místech. Z důvodu zabezpečení pořádku budou ponechány pouze v průběhu týdne 19.dubna 25.dubna 2010 a poté odvezeny k likvidaci. Žádáme Vás, aby jste do nich neodkládali žádný jiný odpad! Sběr a svoz spalitelného odpadu Po obcích budou v druhé polovině dubna rozmístěny vozy na odkládání spalitelného odpadu např.: větve, dřevní odpad, starý nábytek, sláma, seno, slaměné matrace, stavební dřevo, shrabky ze zahrad a jiný podobný odpad.

3 Seznam nejčastějších mýtů a dotazů ke třídění odpadů: Před vhozením do kontejneru je třeba odstranit z PET lahve víčko a etiketu. PET láhve můžete do kontejneru vhazovat s etiketou i víčkem. Obojí bude při dalším zpracování odstraněno. PET láhve sešlápněte!!! Nesešlápnuté láhve jsou objemné a tím zdražují přepravu, komplikují manipulaci a recyklace se tak stává nákladnější. Před vhozením do kontejneru musím kelímky od jogurtů a jiných potravin důkladně vymýt. Drobné znečištění obalů nevadí. Stačí tedy, když potravinu důkladně dojíte nebo z kelímku vyškrábete. Ideální je obal lehce vypláchnout například vodou po nádobí. Výjimkou jsou mastné obaly, ty je třeba pečlivě vymýt teplou vodou s přípravkem na mytí nádobí. Před vhozením do kontejneru musím z časopisů a dokumentů odstranit kancelářské svorky. Svorky není třeba odstraňovat. Při dalším zpracování, takzvaným rozvlákněním, jsou odloučeny. Z papíru se stane hladká kaše a těžší části jako svorky a sponky klesnou ke dnu, odkud jsou vybírány magnetickou separací. PVC je také plast a tak patří do žlutého kontejneru. PVC do kontejneru na tříděný odpad nepatří!!! Komplikuje následné zpracování směsných plastů a energetické využití. PVC obsahuje chlor, při zahřátí tak mohou vznikat nebezpečné zplodiny. Tento druh plastu poznáte dle značky 3. Jedná se například o novodurové trubky či linoleum. Do kontejneru nesmím vhazovat skartovaný papír. Do modrého kontejneru vhazujte skartovaný papír stejně jako každý jiný papír, který není mokrý, mastný nebo jinak znečištěný. Tím se myslí i biologické nečistoty.

4 V Míchově otevřena prodejna smíšeného zboží V Míchově byla znovu otevřena prodejna smíšeného zboží. Novým provozovatelem je paní V.Vrátná z Míchova. Prodejní doba: Pondělí : Úterý : Středa: Čtvrtek : Pátek : Sobota : Městská knihovna znovuotevřena Druhá etapa rekonstrukce KD v Novém Městě na Moravě se blíží ke konci. Rozšířeny byly i prostory prvního poschodí. Městská knihovna zůstává na stejném místě jako dříve. Zároveň oznamuje všem čtenářům, že znovu otvírá dne 19. dubna Otevírací doba: Po: 12,30-17,00 Út: zavřeno Stř: 9-11,00 12,30-18,00 Čtv: zavřeno Pá: 9-11,00 12,30-17,00 So: 9-11,00 oddělení pro dospělé a studovna Sbírka PET víček Jak už jsme Vás v minulých číslech zpravodaje informovali, společnost zabývající se výkupem druhotných surovin připravila pro školy 1. ročník soutěže ve sběru papíru a PET víček. Za každé odevzdané kilo sběrového papíru zaplatí 0,5 Kč/kg a 1,-Kč/kg za PET víčka. Nejlepší škola ještě obdrží hodnotné ceny či jednodenní výlet. Rádi bysme se do této soutěže zapojili. Ve dnech 28.dubna a 29.dubna od hod. Vás ve Věcově navštíví děti ze školní družiny, jimž můžete nasbíraná PET víčka předat. PET víčka můžete předat i kterémukoliv žákovi z naší ZŠ a MŠ. Děkujeme Dostupnost měření radonu Dle nového akčního plánu, schváleného vládou v květnu loňského roku a platném od zůstává stále cílem radonového programu snížení ozáření obyvatel radonem. Měření už bude nebude probíhat plošně, ale pouze korespondenčně. Státní ústav radiační ochrany k tomu vyčlenil 2000 ks detektorů. Budou buď poskytovány dva detektory pro jeden byt na dobu dvou měsíců (výhradně topná sezona září - květen), nebo na dobu jednoho roku, přičemž toto měření je objektivnější, neboť zahrnuje všechna roční období. Měření bude umožněno majitelům objektů, ve kterých je vysoká pravděpodobnost překročení limitní hodnoty pro poskytnutí státní dotace. Účinnost každé realizace protiradonového ozdravného opatření se státní dotací musí být potvrzena a ověřena kontrolním měřením, aby státní dotace mohla být proplacena. Kontakty: smejkal.j@kr-vysocina.cz, tel.: , dana.hladikova@suro.cz, tel.:

5 Centrum pro zdravotně postižené Vysočina, se sídlem ve Žďáře nad S. informuje: Změny v důchodovém pojištění od roku 2010 Zákon č. 306/2008 Sb. Přinesl řadu výrazných změn v důchodovém pojištění. Nejdůležitější z nich se týkají: *započítávání doby pojištění, *podmínek nároku na starobní důchod, *invalidních důchodů a *důchodů pečujících osob. 1. Započítávání doby pojištění V oblasti zápočtu dob důchodového pojištění je nejdůležitější změnou to, že doba 6 let studie na střední, vyšší odborné nebo vysoké škole bude do doby pojištění započítávána jen těm, kteří dosáhnou 18 let před rokem Aby nedošlo k vyloučení nároku na invalidní důchody, je současně stanoveno, že pro účely doby pojištění pro nárok na invalidní důchod se doba studia bude i nadále za dobu pojištění považovat. 2. Podmínky nároku na starobní důchod U nároku na starobní důchod se hlavní změny týkají prodlužování potřebné doby pojištění. Zatímco před rokem 2010 stačilo 25 let pojištění a dosažení důchodového věku, v období let se zvyšuje doba pojištění tak, že v roce 2010 činí 26 let a zvyšuje se o 1rok až do roku 2019, kdy bude činit 35 let. V případech, kdy je důchod přiznán až po dosažení věku 65 let, potřebná doba pojištění se také bude postupně zvyšovat. Zatímco v roce 2010 to bude 16 let, tak následující roky se hranice bude opět o 1rok zvyšovat, až v roce 2013 dosáhne 20 let, přičemž věk odchodu do důchodu bude nejméně o 5 let vyšší, než je důchodový věk stanovený pro muže stejného data narození. 3. Invalidní důchody dosavadní Systém plných a částečných invalidních důchodů bude nahrazen systémem třístupňovým. Podle znění zákona je pojištěnec invalidní, jestliže z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu nastal pokles jeho pracovní schopnosti nejméně o 35%. V případě, že pracovní schopnost poklesla: nejméně o 35%, ale nejvíce o 49%, jedná se o invaliditu I.stupně, nejméně o 50%, ale nejvíce o 69%, jedná se o invaliditu II. stupně, nejméně o 70%, jedná se o invaliditu III. stupně. Poklesem pracovní činnosti se rozumí pokles schopností vykonávat výdělečnou činnost v důsledku omezení tělesných, smyslových a duševních schopností ve srovnání se stavem, který byl u pojištěnce před vznikem dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu. Při určování poklesu pracovní schopnosti se vychází ze zdravotního stavu pojištěnce doloženého výsledky funkčních vyšetření, přitom se bere v úvahu: *zda jde o zdravotní postižení trvale ovlivňující pracovní schopnost, *zda se jedná o stabilizovaný zdravotní stav *zda a jak je pojištěnec na své zdravotní postižení adaptován, * schopnost rekvalifikace pojištěnce na jiný druh výdělečné činnosti, než dosud vykonával, *schopnost využití zachované pracovní schopnosti v případě poklesu pracovní schopnosti nejméně o 35% a nejvíce o 69% *v případě poklesu pracovní schopnosti nejméně o 70% též to, zda je pojištěnec schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek. Potřebná doba pojištění pro nárok na invalidní důchod činí u pojištěnce ve věku: do 20 let méně než jeden rok od 20 let do 22 let jeden rok od 22 let do 24 let dva roky od 24 let do 26 let tři roky od 26 let do 28 let čtyři roky nad 28 let pět roků z posledních deseti let před vznikem invalidity. 4. Důchod pečujících osob POZOR! Tyto změna platí od Vývoj výše starobních či plných invalidních důchodů pečujících osob prošel řadou změn. Všeobecně lze říci, že starobní či plné invalidní důchody vyměřované těmto osobám byly tím nižší, čím delší dobu trvala péče, a důchody hluboko pod hranicí životního minima nebyly výjimkou. Procentní výměra starobního i invalidního důchodu pojištěnce, který pečoval alespoň 15 let o blízkou nebo jinou osobu, se stanoví tak, že za jeho příjem před se považuje částka Kč vynásobená přepočítacím koeficientem a tato získaná částka se připočte k jeho vyměřovacímu základu za příslušný rok. Po se přičítá částka odpovídající příspěvku na péči k ročnímu vyměřovacímu základu pojištěnce. O úpravu důchodů je třeba požádat na okresní správě sociálního zabezpečení Kontakt na Okresní správu sociálního zabezpečení: Husova 7, Žďár nad Sázavou, tel.:

6 H I S T O R I E Stalo se před sto lety Toho roku (1910) p. František Herník ze Lhoty, který měl vypachtovaný hostinec na Rychtě v Míchově, objednal gramofon. Mnozí starší lidé považovali toto za vymyšlení ďáblovo. Osmdesáté narozeniny Jeho veličenstva občané oslavili bohoslužbou ve chrámech ve Sněžném a v Jimramově. Předpověděný hvězdáři průchod země ohonem komety Halleyovy byl na mnohých místech s obavami očekáván. I v Odranci měli někteří lidé strach. V noci ze dne 18. a 19. května 1909 chtějíce viděti kometu a srážku země s jejím ohonem mladí i staří v značném počtu po celou noc byli venku, neviděli však ničeho. Až několik dní po 18. květnu ji spatřili na západním nebi jako mdlou hvězdu větší velikosti bez ohonu. Bylo ji viděti vždy kolem 9 hodiny večer. Za to v lednu 1910 překvapila lid i hvězdáře krásná kometa s velmi dlouhým i širokým a jasným ohonem na západním nebi, které dali jména 1910a. Z A J Í M A V É P U B L I K A C E Oldřich Zelený Život kluka z hájenky Vysočina, válečná léta Narodil jsem se na Koníkově v chalupě, které se říkalo Kalužina asi proto, že to tam kolem byla samá kaluž. Maminka prý právě kopala brambory, když to na nás přišlo. Na ni jako rodičku a na mne nedočkavého odranecká škola byla jednotřídka, takže jsme tam chodili malí kluci a holčičky, ale i staří habáni, kteří správně měli chodit do měšťanky. Pan řídící Libra tam byl na ty všechny třídy sám. Taky mě tam jeden velký kluk tyranizoval a vysmíval se mi kvůli mému jménu. Pokřikoval na mne: zelenej, zelenej, na tu kozu nesedej, jak sedneš tak prdneš, kalhoty si roztrhneš. Moc mě to štvalo, ale on byl o dobrou hlavu větší a taky o dost starší. Ale byly tam i krásné chvíle Vzpomínky p. Zeleného si můžete zapůjčit na obecním úřadě, v obecní knihovně nebo na Setkání seniorů. Vladimír Makovský Hledáme své předky na pomoc začínajícím badatelům Publikace byla napsána po dlouholetých zkušenostech z práce na úseku genealogie s vědomím, že tím autor může usnadnit práci mnohým zájemcům o život předků, kteří nemají dostatek finančních nebo jiných možností, aby si nechali rodinnou kroniku zpracovat lidmi znalými této práce. Dozvíte se, kde začít, jaká úskalí vás mohou potkat, v jakých nematričních pramenech můžete hledat atd. Najdete zde ukázku starých písem, tabulku mír a váh, slovníček vybraných slov latinských, německých a staročeských, vybraná cizí slova a spoustu dalších zajímavých informací. Nejčastější otázka, se kterou se setkám u zájemců o své předky Kde a jak začít Publikaci si můžete zakoupit na obecním úřadě za 140,-Kč.

7 O Z N Á M E N Í Zástupce velitele Společných sil Velitel vzdušných sil Olomouc nás informoval o konání mezinárodního cvičení Společných sil Létající nosorožec (Flying Rhino 2010, FR 2010), které bude probíhat v termínu od 3. května do 21. května Jedná se o osmé společné cvičení příslušníků Armády České republiky, ozbrojených sil Velké Británie, Slovenska, USA, Dánska, Nizozemí, Kanady, Litva a letouny NATO E3 AWACS. Jde o značně rozsáhlé cvičení. Cvičení bude probíhat na letecké základně u Náměště nad Oslavou, ve Vojenských výcvikových prostorech Brdy a Libavá a na území mnoha krajů mj. i Vysočina. Na území bude možné zaznamenat zvýšený pohyb vojenské techniky a letounů. Cvičení je zaměřeno na spolupráci vzdušných a pozemních sil při společné bojové činnosti a na zvyšování kvalifikace. Součástí výcviku je provádění operací v nočních hodinách tak, jak je to běžné v reálných situacích v místech konfliktů. Létat se bude denně v pracovní dny od 8 hodin ráno až do jedné hodiny noční. Lety v této noční hodině budou omezeny jen na potřebný minimální počet. Provedení nočních letů se bude soustředit do pozdních večerních hodin tak, aby byla letová činnost ukončena co nejdříve. Po 23.hodině nebudou prováděny lety proudových letounů v malé výšce. Ubezpečil, že ze strany armády budou podniknuty všechny kroky k tomu, aby případný negativní vliv byl po všech stránkách omezen. Setkání seniorů P O Z V Á N K Y

8 Zájezd do zahradnictví a na pštrosí farmu v Doubravici nad Svitavou ČSŽ Věcov pořádá v sobotu zájezd do zahradnictví a na pštrosí farmu v Doubravnici nad Svitavou. Odjezd v 7.00 hod od aut. zastávky ve Věcově. Na zájezdu si můžete nakoupit v zahradnictví různé balkonové a okrasné rostliny, navštívit pštrosí farmu, ochutnat pštrosí speciality. Při zpáteční cestě můžeme navštívit jeskyně Rudka u Kunštátu a rozhlednu. Přesný program bude ještě upřesněn. Cena zájezdu (autobus) asi 120,- Kč (členky ČSŽ zdarma). Zájemci hlaste se u p. Zobačové V. do osobně nebo na tel nebo Okrsková soutěž hasičů v požárním sportu SH ČMS Okrsek Věcov Vás srdečně zve na okrskovou soutěž v požárním sportu o putovní pohár p. Karla Černého, poslance parlametu ČR, která se koná v neděli od 8.00 hod za restaurací ve Věcově. Přijďte podpořit hasiče z vašeho SDH. V průběhu soutěže bude zajištěno bohaté občerstvení. Vzpomínkové setkání OV KSČM Žďár nad Sázavou a Obecní úřad Věcov Vás srdečně zvou v neděli 9. května 2010 od 13,30 hod. u památníku na Koníkově na VZPOMÍNKOVÉ SETKÁNÍ u příležitosti 65. výročí osvobození Československa od fašismu Občerstvení a hudba zajištěna. Srdečně zvou pořadatelé. PETMEN 2010 Start: od hod před hospodou U Janečku na Kadově Cílem závodu je vysbírat pet odpad podél cest Vysočiny. Závod je určen pro cyklisty i pěší. Probíhá tak, že závodníci se podle pokrevní či jiné příbuznosti, losu, náhody nebo pokynů pořadatelů rozdělí do družstev. Každému družstvu bude přidělena trasa, podél níž bude sbírat pet odpad. Po dojetí závodníků do cíle budou vyhodnoceni nejlepší z nich. Konec závodu se předpokládá asi v 15.00hod. v místě startu. Více na Oslavy 100.výročí otevření školní budovy v Jimramově Základní škola a Mateřská škola Jimramov, příspěvková organizace zve všechny absolventy, bývalé učitele i ostatní zaměstnance a všechny ostatní spoluobčany na oslavy 100. výročí otevření školní budovy, které se budou konat v sobotu 5. června 2010 a v neděli 6. června Přesný program oslav bude včas upřesněn. Ve Věcově Za redakční radu: Zdeněk Vraspír, Věra Macháčková, DiS., Mgr. Miroslava Prudká

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016,

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady:

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady: Třídění odpadu Jak na to V obci Petrovice se třídí následující odpady: Sklo - Ekokom Plast - Ekokom Papír - Ekokom Kov - Ekokom Baterie sběr použitých baterií Ecobat (viz Obrázek 1) Sběr použitých zářivek

Více

POZVÁNKA. na 4. zasedání zastupitelstva obce, které se koná od 17,00 hod. v Hradci.

POZVÁNKA. na 4. zasedání zastupitelstva obce, které se koná od 17,00 hod. v Hradci. OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 3/2011 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V dubnu oslaví své narozeniny: Točoňová Helena, Zajíc Vladislav, Dudys Stanislav. Oslavencům gratulujeme a přejeme hodně zdravíčka

Více

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok AKTUÁLNÍ INFORMACE: 1. MÍSTNÍ POPLATEK ZA ODPADY NA ROK 2018 Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok 30.6.2018 Občané mohou poplatek zaplatit osobně na

Více

www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz

www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz www.tonda-obal.cz Pro děti... www.tonda-obal.cz Děti se mohou na Tondu obracet také se svými dotazy (e-mail: tonda@ekokom.cz). Pojízdná výstava o zpracování

Více

-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č.1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního u a systém nakládání se stavebním em. -------------------------------------------------------------------------------------

Více

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) 1 MĚSTO MEZIMĚSTÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Občasník Obecního úřadu Věcov. (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov)

Občasník Obecního úřadu Věcov. (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) Rok 2011 Číslo 3 Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) Informace z OÚ Výpis z Usnesení Zastupitelstva obce Věcov č.2/2011 konaného dne

Více

OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015,

OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015, OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

O B E C K A L E K. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

O B E C K A L E K. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, O B E C K A L E K Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Zastupitelstvo obce se na

Více

Obec KLOBUKY, okres Kladno

Obec KLOBUKY, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2018, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Klobuky Zastupitelstvo

Více

OBEC LENORA 384 42 Lenora 36 obec@lenora.cz

OBEC LENORA 384 42 Lenora 36 obec@lenora.cz OBEC LENORA 384 42 Lenora 36 obec@lenora.cz OBEC Lenora Obecně závazná vyhláška obce Lenora č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBEC SEZEMICE, okres Mladá Boleslav

OBEC SEZEMICE, okres Mladá Boleslav OBEC SEZEMICE, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce SEZEMICE č. 2/2005 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ A NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA ÚZEMÍ OBCE ÚZEMÍ OBCE NEVŘEŇ

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016,

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se

Více

Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2016

Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2016 Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2016 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, o poplatku za komunální odpad a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obec KLOBUKY, okres Kladno

Obec KLOBUKY, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Klobuky Zastupitelstvo

Více

Pondělí hod. Úterý Pro veř ejnost o veř ZAVŘ ENO Středa hod. Čtvrtek

Pondělí hod. Úterý Pro veř ejnost o veř ZAVŘ ENO Středa hod. Čtvrtek Pondělí 8.00 11.30 12.00 17.00 hod. Úterý Pro veřejnost ZAVŘENO Středa 8.00 11.30 12.00 17.00 hod. Čtvrtek 8.00 11.30 12.00 15.30 hod. Pátek 8.00 11.30 12.00 14.00 hod. www.milotice.cz Obecní úřad oznamuje,

Více

OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE

OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE IČO 00 23 61 28, DIČ CZ 00 23 61 28 tel.: 327 399 223, 739 435 041, www.chotusice.cz, e-mail:urad@chotusice.cz ID: smmaqfz Obecně závazná vyhláška Obce Chotusice

Více

Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce

Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce Číslo jednací: 2018/OU/0275/JKu Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

Čl. 1 Základní ustanovení

Čl. 1 Základní ustanovení OBEC SLANÁ Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Slaná

Více

OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov. č. 1/2015,

OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov. č. 1/2015, OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

OBEC VŘESINA. Obecně závazná vyhláška obce Vřesina č. 1/2015,

OBEC VŘESINA. Obecně závazná vyhláška obce Vřesina č. 1/2015, OBEC VŘESINA Obecně závazná vyhláška obce Vřesina č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

OBEC Citice Obecně závazná vyhláška Obce Citice č. 1/2015

OBEC Citice Obecně závazná vyhláška Obce Citice č. 1/2015 OBEC Citice Obecně závazná vyhláška Obce Citice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Systém elektronické evidence výsypu odpadových nádob Hrušovany u Brna

Systém elektronické evidence výsypu odpadových nádob Hrušovany u Brna Systém elektronické evidence výsypu Hrušovany u Brna Autor Datum Důvod vzniku systému předpoklad trvalého růstu nákladů na likvidaci odpadů minimalizace, resp. eliminace dopadu zvyšování cen za likvidaci

Více

OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013,

OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č.1/2015

MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č.1/2015 MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č.1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC Narysov. Obecně závazná vyhláška obce Narysov č. 01 / 2013,

OBEC Narysov. Obecně závazná vyhláška obce Narysov č. 01 / 2013, OBEC Narysov Obecně závazná vyhláška obce Narysov č. 01 / 2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016 Životický portál Od 25. dubna do 1. května 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 Oznámení

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vedrovice č. 2/2015,

Obecně závazná vyhláška obce Vedrovice č. 2/2015, Obecně závazná vyhláška obce Vedrovice č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

OBEC CHOTUSICE, Chotusice CHOTUSICE

OBEC CHOTUSICE, Chotusice CHOTUSICE OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE IČO 00 23 61 28, DIČ CZ 00 23 61 28 tel.: 327 399 223, 739 435 041, www.chotusice.cz, e-mail:urad@chotusice.cz ID: smmaqfz Obecně závazná vyhláška Obce Chotusice

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC HORKA NAD MORAVOU Zastupitelstvo obce Horka nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

SSOS_ZE_3.11 Třídění odpadu

SSOS_ZE_3.11 Třídění odpadu Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZE_3.11

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2010

V Ř E S K O V Á K březen 2010 V Ř E S K O V Á K březen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, tak jako každý rok vám připomínám s blížícím se jarem pálení dřevního odpadu ze zahrad. Prosím,abyste opět nepálili ořezané větve ze stromů

Více

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č. 1/2016

MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č. 1/2016 MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016 Životický portál Od 18. dubna do 24. dubna 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 JÍDELNÍ

Více

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Obec Tismice OD 1. 7. 2018 ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Proč? Od roku 2024 platí v ČR úplný zákaz ukládání neupraveného (nevytříděného)

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pičín

Více

Ročník 2017 Částka 2 Vyhlášena 11. prosince OBSAH:

Ročník 2017 Částka 2 Vyhlášena 11. prosince OBSAH: Ročník 2017 Částka 2 Vyhlášena 11. prosince 2017. OBSAH: 1. Obecně závazná vyhláška o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce

Více

Pondělí hod. Úterý Pro veř ejnost o veř ZAVŘ ENO Středa hod. Čtvrtek

Pondělí hod. Úterý Pro veř ejnost o veř ZAVŘ ENO Středa hod. Čtvrtek Pondělí 8.00 11.30 12.00 17.00 hod. Úterý Pro veřejnost ZAVŘENO Středa 8.00 11.30 12.00 17.00 hod. Čtvrtek 8.00 11.30 12.00 15.30 hod. Pátek 8.00 11.30 12.00 14.00 hod. www.milotice.cz Obecní úřad oznamuje,

Více

MĚSTO ŽLUTICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTO ŽLUTICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTO ŽLUTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

Místní poplatky v obci Věcov

Místní poplatky v obci Věcov Rok 2010 Číslo 1 Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) Místní poplatky v obci Věcov Poplatek za psa Poplatek za psa je třeba uhradit na

Více

Městys Okříšky. 1 Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných

Městys Okříšky. 1 Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných Městys Okříšky Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem, o komunitním kompostování

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 OBEC Výčapy Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo obce Výčapy se na svém zasedání

Více

OBEC PĚČICE. Obecně závazná vyhláška obce Pěčice č.1 /2015,

OBEC PĚČICE. Obecně závazná vyhláška obce Pěčice č.1 /2015, OBEC PĚČICE Obecně závazná vyhláška obce Pěčice č.1 /2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Článek 2 Třídění komunálního odpadu

Článek 2 Třídění komunálního odpadu Z A S T U P I T E L S T V O O B C E P R O V O D O V O B E C N Ě Z Á VA Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E P R O V O D O V č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání komunálních

Více

(2) Řízení o poplatcích vykonává obecní úřad. 1. Čl. 2 Poplatník

(2) Řízení o poplatcích vykonává obecní úřad. 1. Čl. 2 Poplatník OBEC Křtěnov Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Křtěnov se na

Více

Obec CHLUM, Chlum 42, 257 63 Trhový Štěpánov IČO:00473529 DIČ: CZ00473529 Tel.: 731234451. OBEC Chlum. Obecně závazná vyhláška obce Chlum č.

Obec CHLUM, Chlum 42, 257 63 Trhový Štěpánov IČO:00473529 DIČ: CZ00473529 Tel.: 731234451. OBEC Chlum. Obecně závazná vyhláška obce Chlum č. OBEC Chlum Obecně závazná vyhláška obce Chlum č. 1/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) OBEC VELICHOVKY Obecně závazná vyhláška obce Velichovky č.5/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2010

V Ř E S K O V Á K leden 2010 V Ř E S K O V Á K leden 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dočkali jsme se přívalu sněhu a tak okusili zase po dlouhé době pravou zimu. Největší radost mají samozřejmě děti, ale dospělým sníh přidělává

Více

Obecně závazná vyhláška. obce Kamenný Přívoz. č. 01/2011. o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání

Obecně závazná vyhláška. obce Kamenný Přívoz. č. 01/2011. o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání Obecně závazná vyhláška obce Kamenný Přívoz č. 01/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

OBEC BÍLÁ. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

OBEC BÍLÁ. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, OBEC BÍLÁ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Bílá Zastupitelstvo obce Bílá se na svém

Více

OBEC HUTISKO-SOLANEC Zastupitelstvo obce Hutisko-Solanec. Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2015,

OBEC HUTISKO-SOLANEC Zastupitelstvo obce Hutisko-Solanec. Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2015, OBEC HUTISKO-SOLANEC Zastupitelstvo obce Hutisko-Solanec Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

obce Svépravice č.: 1/2007

obce Svépravice č.: 1/2007 Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Svépravice č.: 1/2007 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ

Více

O B E C D E Š T N I C E

O B E C D E Š T N I C E O B E C D E Š T N I C E Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Deštnice Zastupitelstvo

Více

O B E C R Y B N I Š T Ě

O B E C R Y B N I Š T Ě O B E C R Y B N I Š T Ě Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Rybniště se

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013 Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pátek

Více

Systém odpadového hospodářství

Systém odpadového hospodářství Systém odpadového hospodářství Obce Prackovice nad Labem a místní části Litochovice nad Labem (nastaven od 1.4.2015) Vstupní srovnávací data Data za rok 2015: 01-03/2015 starý systém 04-12/2015 nový systém

Více

OBEC CHLUMČANY. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC CHLUMČANY. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC CHLUMČANY Obecně závazná vyhláška obce Chlumčany č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015

MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015 MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Čl. 3 Shromažďování tříděného odpadu. 1) Tříděný odpad je shromažďován do zvláštních sběrných nádob.

Čl. 3 Shromažďování tříděného odpadu. 1) Tříděný odpad je shromažďován do zvláštních sběrných nádob. OBEC ROSICE Obecně závazná vyhláška obce Rosice č. 1/2014 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice č. 2 / 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

OBEC VELEHRAD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

OBEC VELEHRAD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu OBEC VELEHRAD Obecně závazná vyhláška obce č. 03/2011 o stanovení systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

ČI. 2 Třídění komunálního odpadu

ČI. 2 Třídění komunálního odpadu Město Kravaře Náměstí 43 747 21 Kravaře Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, včetně systému nakládání

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ Odpady

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ Odpady Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Co je to odpad? je movitá věc, které se člověk zbavuje nebo má úmysl nebo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

Obecně závazná vyhláška města Blatná č. 4/2017

Obecně závazná vyhláška města Blatná č. 4/2017 Obecně závazná vyhláška města Blatná č. 4/2017 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Blatná

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třeboň, včetně

Více

f) nebezpečné odpady, g) objemný odpad, h) směsný komunální odpad.

f) nebezpečné odpady, g) objemný odpad, h) směsný komunální odpad. Městys Okříšky Obecně závazná vyhláška č. 5/2018, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem, o komunitním kompostování

Více

Obec Třebovice. Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015

Obec Třebovice. Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015 Obec Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019 Obec OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 01/2010 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA

Více

INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI. začínáme od dubna 2018

INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI. začínáme od dubna 2018 INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI začínáme od dubna 2018 Od roku 2024 platí úplný zákaz ukládání neupraveného komunálního odpadu na skládky, což se dotkne každé obce Do roku 2030 musí všechny

Více

Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015 OBEC SUCHODOL Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a nakládáním se stanoveným odpadem

Více

OBEC STAŠOV. Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015,

OBEC STAŠOV. Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015, OBEC STAŠOV Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM Zastupitelstvo Městyse Maršovice se usneslo podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

OBEC DĚTMAROVICE Zastupitelstvo obce Dětmarovice Obecně závazná vyhláška obce Dětmarovice č. 1/2015,

OBEC DĚTMAROVICE Zastupitelstvo obce Dětmarovice Obecně závazná vyhláška obce Dětmarovice č. 1/2015, OBEC DĚTMAROVICE Zastupitelstvo obce Dětmarovice Obecně závazná vyhláška obce Dětmarovice č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Informační občasník OÚ Staré Heřminovy

Informační občasník OÚ Staré Heřminovy Informační občasník OÚ Staré Heřminovy 26.11.2018 2/2018 Seznámení s výsledky voleb do ZO Staré Heřminovy ve dnech 5. - 6. 10. 2018 Počet volebních okrsků 1 Počet okrskových volebních komisí, které předaly

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC JAVOREK Obecně závazná vyhláška č. 4/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Javorek se

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO CHABAŘOVICE O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání

Více

Město Rajhrad. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Rajhrad. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Rajhrad Obecně závazná vyhláška města č. 1/2017 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ Ve čtvrtek dne 18. dubna 2019 zemřela ve věku nedožitých 80 let paní FRANTIŠKA ŘIHÁKOVÁ Se zesnulou se rozloučíme v pátek 26. dubna 2019 ve 14.30

Více

Obec Radějovice ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

Obec Radějovice ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Obec Radějovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Zastupitelstvo obce Radějovice

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015 Obec OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Zastupitelstvo

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu Město Dolní Bousov Zastupitelstvo města Dolním Bousov Obecně závazná vyhláška města Dolní Bousov č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Sklo. Kde najdete informace o třídění odpadu?

Sklo. Kde najdete informace o třídění odpadu? Kde najdete informace o třídění odpadu? Informace, podle kterých byste se měli při třídění odpadu řídit, naleznete přímo na barevných sběrných nádobách. Na kontejnerech jsou umístěny nálepky, které přesně

Více

OBEC PŘEDMÍŘ. č. 2/2015

OBEC PŘEDMÍŘ. č. 2/2015 OBEC PŘEDMÍŘ Obecně závazná vyhláška obce Předmíř č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Obec Tuchlovice U Staré školy Tuchlovice

Obec Tuchlovice U Staré školy Tuchlovice OBEC TUCHLOVICE Obecně závazná vyhláška Obce Tuchlovice č. 01/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Čl. I. Základní ustanovení

Čl. I. Základní ustanovení Město Třeboň Obecně závazná vyhláška č. 5/2006., kterou se mění a doplňuje vyhláška č. 5/2001, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajícím

Více

M Ě S T O CH L U M E C

M Ě S T O CH L U M E C M Ě S T O CH L U M E C Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

M Ě S T O ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA

M Ě S T O ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA M Ě S T O ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2011 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ NA ÚZEMÍ MĚSTA ČESKÁ

Více