Návštěvnost webových stránek od založení centra do prosince 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návštěvnost webových stránek od založení centra do prosince 2009"

Transkript

1 Výroční zpráva 2009

2 vznik Iniciativa založit zařízení pro mladou rodinu v Židlochovicích vznikla z důvodu absence nabídky různorodých pravidelných aktivit pro nejmenší děti. Možná to bylo zapříčiněno polohou vůči Brnu, které v tomto směru je k rodičům velmi štědré. Neustálé přejíždění do Brna a s tím spojená časová náročnost a nebezpečí při dopravě není však optimálním řešením. Na jaře roku 2009 vznikl základní tým, který se začal pravidelně scházet a připravovat vybudování nového centra a řešit celkovou koncepci občanského sdružení. Vzhledem k náročnosti a časové nevyzpytatelnosti probíhala rekonstrukce propůjčených prostor i vybavování centra hekticky. Pracovalo se dnem i nocí, často absurdně i na úkor vlastních dětí, které v době největších příprav před otevřením mateřského centra musely jít stranou. Vyvrcholením těchto snah a nemalého úsilí bylo vybudování důstojného prostoru pro rodiny s dětmi do šesti let. Bez pomoci ochotných rodičů, sponzorů a města Židlochovice by naše MC nemohlo existovat. Velmi si vážíme všech dobrých lidí, kteří nám pomáhají existovat a vytvářet příjemné chvíle pro malé neposedy. Na oplátku za tuto pomoc nabízíme nejen pro ně nový rozměr trávení času s malými dětmi v našem městě, alternativu mladým rodinám, které se mohou cítit příchodem nového člena a nutnou změnou životního stylu zaskočeni, nový prostor již zaběhnutým rodinám v blízkosti jejich bydliště.

3 Za účelem prezentace MC Robátko a informovanosti našich příznivců jsme vytvořili webové stránky s originálními postavičkami z rukou Moniky Grycové. Návštěvnost webových stránek od založení centra do prosince 2009 Měsíc Průměrná denní návštěvnost Celková měsíční návštěvnost Září Říjen Listopad Prosinec Zde se lidé mohou dozvědět vše o naší činnosti minulé, současné a plánech do budoucna, prohlédnout si fotografie z akcí a seznámit se s náplní kroužků. Webové stránky nabízí i tipy na kulturní akce, odkazy na zajímavé články a pořady.

4 poslání Boj proti sociální izolaci rodičů s malými dětmi je hlavním posláním tohoto typu zařízení, které vytváří prostor pro všechny, kteří chtějí aktivně a smysluplně trávit čas se svými dětmi a podporovat rozvoj dětské osobnosti a nenásilnou socializaci dítěte. Stejně důležitá je pro nás i možnost zajistit dětem smysluplnou a zábavnou náplň v kolektivu ostatních dětí. Vzájemná pomoc, dobrovolnost, dobročinnost, nezištnost, ohleduplnost, smysluplnost, princip pospolitosti jsou charakteristickými znaky mateřských center a přesně o to se snažíme i my. Rodinu se snažíme podporovat ve všech směrech a také v často nelehké finanční situaci nabízíme kroužky pro děti, které jsou finančně dostupné pro většinu rodin i s několika dětmi (pokud jste člen, neplatí pro vás, že čím víc dětí máte, tím víc platíte). Provozujeme službu knihovny s odbornou a dětskou literaturou s možností výpůjček domů, zatím skromnou půjčovnu potřeb a pomůcek pro děti a rodiče za mírný poplatek, snažíme se vybavit herničku zajímavými hračkami pro děti, sháníme slevy pro své členy na dětské zboží a aktivity pro rodiny nebo rodiče.

5 členství Počet členů k poslednímu prosinci 2009: 49 členských rodin. Členský příspěvek za 1. pololetí školního roku 2009/2010 činil 300,- Kč za členskou rodinu. Čestné členské rodiny (14), tzn. ty, které se nezištně nějakým způsobem podíleli na rekonstrukci nebo následném chodu centra, byly od poplatku osvobozeny. Zástupkyně čestných členských rodin pro rok 2009: Monika Grycová Tatiana Himerová Lenka Betášová Ivana Jonesová Mirka Šenkyříková Katka Ochová Lenka Salajková Karolína Otýpková Lada Kuncová Petra Busiu Ivana Flajšingerová Alena Rubášová Jitka Baťková Jitka Hanková Členové pobírali tyto výhody: sleva na poplatku za kurzy a 50% sleva na každé další dítě v kurzu, vstup do herničky zdarma, možnost ovlivňování činnosti centra, půjčování knih zdarma, dárek pro dítě k narozeninám, zvýhodněné vstupné na nepravidelné akce, přednostní rezervace při naplnění kurzů, akcí, seminářů. Přehled členských rodin MC Robátko dle místa bydliště Město/vesnice Počet rodin Židlochovice 33 Hrušovany u Brna 6 Vojkovice 4 Blučina 2 Unkovice 1 Medlov 1 Nosislav 1

6 pravidelná činnost v roce 2009 V roce 2009 probíhalo v našem centru 14 kroužků, z toho tři ve spolupráci se Sokolem Židlochovice. Do těchto kroužků bylo v roce 2009 zapsáno 134 dětí. Všechny kroužky, vyjma cvičení, se konaly v MC Robátko. Každý týden nás formou kroužku navštívilo v průměru 106 dětí. Přehled návštěvnosti jednotlivých kroužků září - prosinec 2009 Název kroužku Počet zapsaných dětí Průměrný počet přítomných Cvičení s Kvakym Cvičení se Čmeldou 11 7 Cvičení s Betynkou Angličtina pro nejmenší 11 8 Flétnička mladší 8 5 Flétnička starší Hrátky s přírodou 10 6 Výtvarný kroužek I 11 7 Výtvarný kroužek II 6 4 Pohádková hernička - 5 Volná hernička - 4 Říkanková hernička - 9 Babymasáže 7 4 Křesťanské zpívání 14 9 V MC Robátko dochází k pravidelnému setkávání dětí i celých rodin, utváří se tak nová komunita nejen v rámci našeho města, ale dochází i ke sbližování s obyvateli okolních obcí. V roce 2009 navštívily naše centrum rodiny z 12 měst a obcí. Přehled návštěvníků zapsaných v kroužcích MC Robátko dle bydliště Město/vesnice Počet (rodin) Židlochovice 37 Hrušovany u Brna 13 Vojkovice 5 Nosislav 3 Přibice 2 Blučina 2 Unkovice 2 Žabčice 2 Syrovice 1 Bratčice 1 Medlov 1 Modřice 1

7 charakteristika jednotlivých kroužků KROUŽKY VE SPOLUPRÁCI S TJ SOKOL ŽIDLOCHOVICE CVIČENÍ S KVAKYM (Ing. Tatiana Himerová) pondělí 10:00-10:45 Pro děti od 1-2 let. Jako rozcvička slouží pohybové cvičení s básničkami, říkadly a písničkami od prvních krůčků po cílené pohyby, orientaci v prostoru, zvládání od lehkých po těžší překážky. Výuka se zaměřuje na využívání jednotlivých končetin a částí těla. Je kladen důraz na držení rovnováhy a celkové zpevňování těla prostřednictvím různých hravých cvičení a používání nářadí. Lektorka charakterizuje cvičení pro nejmenší takto: Nenásilnou formou vedeme děti ke zvyku cvičit a hlavně k tomu, aby nás to bavilo. CVIČENÍ SE ČMELDOU (Mgr. Monika Grycová) čtvrtek 17:30-18:15 Určeno dětem od 2-4 let. Cvičení je zaměřeno na správné držení těla, rozvíjení orientačního smyslu (pravá, levá, nahoře, dole), komunikaci s vrstevníky a to vše za doprovodu her, hudby a cvičebních pomůcek (míče, žíněnky, kruhy). Používají se i jednoduché hudební nástroje a originální obrázky. CVIČENÍ S BETYNKOU (lektorka: Lenka Betášová, odborný dohled: Lucie Blumajerová) pondělí 17:30-18:15 Pro děti od 4-6 let, BEZ RODIČŮ. Děti zde pracují s míčem, gymbally a nářadím v tělocvičně. Učí se hrát si a soutěžit společně s kamarády, správnému držení těla, prvkům jógy. Často jsou činnosti střídány z důvodu udržení koncentrace dítěte, které by mělo mít požitek ze cvičení. Lektorka popisuje svůj záměr jako cvičitelky: Přeji si, aby se sport stal pro děti oblíbeným způsobem trávení volného času, proto jim připravuji vhodné příležitosti a snažím se je náležitě nadchnout.

8 KROUŽKY V HERNIČCE MC ROBÁTKO ANGLIČTINA PRO NEJMENŠÍ (Lada Kuncová) úterý 15:30-16:15 Angličtina pro děti zábavnou a hravou formou. Děti ve věku od 4 do 6 let se zde za doprovodu maňáska vrány Maggie formou hry, zábavných říkanek a písniček setkávají s cizím jazykem. BEZ PŘÍTOMNOSTI RODIČŮ se zde učí samostatnosti, komunikaci s vrstevníky i lektorkou. FLÉTNIČKA (Mgr. Karolína Otýpková) středa 16:10-16:55 mladší 17:05-17:50 starší Pro kroužek hry na flétnu dětí od 3,5-6 let jsme otevřeli z důvodu vysoké poptávky dvě skupiny, do nichž jsou děti rozděleny dle věku. Pomocí dechových her se děti učí správnému bráničnímu dýchání, tvoření tónu, základy hudební teorie, rytmus, několik hmatů. Je vhodný pro alergiky, astmatiky a hyperaktivní děti. KŘESŤANSKÉ ZPÍVÁNÍ (Ing. Tatiana Himerová a Mgr. Karolína Otýpková) pátek 17:00 18:00 (1x v měsíci) Kroužek je vhodný pro všechny věkové kategorie, účastní se ho celé rodiny i jednotlivci. Probíhá jednou v měsíci jako příprava na nedělní dětskou mši. Písničkami děti a rodiče oslavují Boha, zpívají mu pro radost. Tímto kroužkem se snažíme vytvářet dětem křesťanské základy.

9 HERNIČKY Program herničky sestává z volné hry dětí a půlhodinového programu vedeného lektorkou. Cílem tohoto kroužku je vytvořit dětem podnětné, bezpečné a přátelské prostředí, které pro ně nebude matoucí, ale naopak bude podporovat jejich smysl pro hru i vzájemnou komunikaci s ostatními dětmi. Holky i kluci si zde mohou pohrát s množstvím hraček, průběžně (a dle finanční situace) se snažíme nové kvalitní hračky dokupovat a vybírat tak, aby dětem kromě zábavy přinesly i něco navíc pro jejich další rozvoj. V herně dětem necháváme volný prostor k hraní, ale i přes to je zde nutno dodržovat určité návyky a pravidla (učíme je jíst pouze u stolečku a neběhat s jídlem po herně, uklízet po sobě hračky, chovat se k sobě s respektem apod.) POHÁDKOVÁ HERNIČKA (Kateřina Ochová Ivanová, Ivana Jonesová) středa 10:30-12:00 Závěrečná půl hodina herny, která je vhodná pro děti od 25 měsíců, je věnována čtené pohádce. ŘÍKANKOVÁ HERNIČKA (Dana Grolichová) pátek 10:00-12:00 V první půlhodince si s říkankou či písničkou naše nejmladší děti do 24 měsíců i jejich doprovod protáhnou tělíčko pomocí pohybových říkanek.

10 KROUŽKY V DÍLNIČCE MC ROBÁTKO VÝTVARNÝ KROUŽEK I. (Mgr. Monika Grycová) pondělí 16:30-17:15 Kroužek pro děti od 2-4 let. Cílem tohoto kroužku je seznámit děti jak s výtvarnými technikami, tak jim i barevně zpříjemnit jednu z mnoha chvil. Dáváme hlavně důraz na výtvarný zážitek než na estetický výsledek. Děti by se měly seznámit se vším, co je možné vytvořit s barvami a různými výtvarnými pomůckami a nechat je vést jejich fantazií. Důležité je, aby si odnesly s sebou pěkný probarvený zážitek. Lektorka klade důraz na vlastní přístup dětí k tvorbě: Rodiče dětem pouze asistují. Můžeme s nimi samozřejmě komunikovat, ptát se např. proč zvolily takovou barvu, apod. Pokud děti samy nepožádají o pomoc, nepomáháme a nemluvíme jim do malování, necháme je samotné se výtvarně vyjádřit. Je to přece kroužek pro ně! VÝTVARNÝ KROUŽEK II. (Lenka Salajková) středa 15:45 16:45 Kroužek je vhodný pro děti od 4-6 let. V 60 minutách si děti spolu s jejich doprovodem vyzkouší různé výtvarné techniky, vyrobí si pěknou věc nebo vytváří v průběhu několika na sebe navazujících hodin projekt na určité téma. Je zaměřen na zvládnutí základních výtvarných technik dětí předškolního věku, kresbu, hru s materiálem, stříhání, lepení apod. HRÁTKY S PŘÍRODOU (Miroslava Šenkyříková) úterý 16:00-17:30 (v liché týdny) Kroužek je vhodný pro děti od 3-6 let. Probíhá částečně v přírodě, částečně v prostorách MC Robátko. Děti se zde společně s rodiči baví přírodou v přírodě, vyrábí z přírodnin, jí zdravě, učí se získávat vztah k rostlinám a živočichům, dozvídají se o třídění odpadu a o ekologickém přístupu k životu.

11 nepravidelné akce Slavnostní otevření MC Robátko Poté, co bylo MC Robátko slavnostně otevřeno a tím zahájilo svou činnost, jsme uspořádali nebo se podíleli na následujících veřejných nebo interních akcích: Divadlo Bedruňka: Kašpárek a sedlák Za krásného podzimního počasí se děti bavily při autorské pohádce brněnských ochotníků. Neformální bylo sezení - na dekách, které byly rozprostřeny na zahradě Robertovy vily. Příjemnou atmosféru dotvářela scéna, která byla umístěna pod starou meruňkou pomoc při organizaci dětských aktivit a zpřístupnění centra pro děti od 0-6 let při Slavnostech burčáku v Židlochovicích Cesta za pokladem Děti hledaly ukrytý poklad na Výhoně. Našly a byly spokojené, stejně jako jejich rodiče.

12 Beseda s pediatričkou TÉMA: Lékařem svému dítěti Naše pozvání na besedu přijala MUDr. Jitka Valachová, která ochotně poskytla mnoho cenných rad. Zaměřili jsme se hlavně na nejčastější zdravotní potíže dětí (horečka, nachlazení, kašel, bolesti bříška, první pomoc při popáleninách) účast na 60. výročí založení TJ Sokol prezentace cvičení rodičů s dětmi Příběhy tancem: Malý chlapec z daleké země stará indická pověst o chlapci z daleké země, který dokáže probudit skrytou sílu ve všech lidech a s ní porazit zlého hada.

13 ostatní činnosti v MC Robátko Prostory herny byly pronajímány jednotlivcům nebo organizacím za účelem provozování programu pro děti, který není připravován samotným mateřským centrem. HUDEBNÍ ŠKOLA YAMAHA První krůčky s hudbou. Obsahem učiva tohoto kroužku pro děti jsou tematické písně, rytmické hry, elementární hra na hudební nástroje, pohybové hry spojené s poslechem hudby, výtvarné a pracovní činnosti. DĚTSKÉ STUDIO (Alena Nohelová) Pro děti od 1,5 roku do 6 let. Své děti si za poplatek (60,- Kč/hodinu) mohli rodiče nechat pohlídat čtyřikrát v týdnu. Dětem se aktivně věnuje teta s praktickými zkušenostmi a metodickými znalostmi. Pro děti je připraven bohatý program. Dětské studio je vhodné pro max. šest dětí ve skupině. BABY MASÁŽE (Romana Čadílková) Pro děti od 1 měsíce do 1 roku. Masáž dítěte probíhá min. Je zde prostor pro dotazy, důraz je kladen na individuální přístup k dítěti i matce/otci. Masáž má zklidňující efekt na oba přítomné. Pomáhá řešit bolesti bříška kojence a rozvíjí vztah matky/otce a dítěte.

14 projekty V rámci projektu Podpora posilování rodičovských kompetencí a prevence sociálního vyloučení rodičů pečujících o děti získalo MC Robátko v roce 2009 finanční podporu od Jihomoravského kraje ve výši 29760,- Kč. S pomocí těchto prostředků byla vybavena hernička kvalitními dřevěnými hračkami, drobnými motorickými hračkami, závěsnou textilní kolébkou pro miminka a terapeutickým bazénkem s míčky. členství v jiných institucích V listopadu 2009 se MC Robátko stalo členem celostátní Sítě mateřských center, která sdružuje vybraná mateřská centra po celé České republice, poskytuje jim poradenství v mnoha směrech a celkově je zaštiťuje tak, aby se těmto neziskovým organizacím vedlo dobře.

15 cíle Mateřské centra Robátko, o. s. Sociální prevence pro mladou rodinu: poskytovat rodičům i dětem prostor pro setkávání a navazování vztahů, posílit prvořadé a nezastupitelné role rodiny a rodičovské výchovy v prvních letech života dětí napomáhat rodině zapojovat se do společenského života, zmírňovat izolaci rodičů s malými dětmi a nabízet jim způsoby aktivního a smysluplného trávení času nabízet akce pro využití volného času dětí i dospělých, vytvářet zájmové, vzdělávací a informační programy umožnit rodičům vzájemně se společensky neformálně stýkat, vzdělávat se a využívat vlastních schopností a znalostí pro provoz centra zastupovat zájmy rodičů a dětí navenek Socializace dítěte: obohatit děti o nové kamarády, vztahy a zkušenosti, nabídnout jim prostředí vzájemné důvěry podporovat rozvoj dětské osobnosti respektovat individuální a názorovou odlišnost dětí respektovat principy práv dětí pomáhat při integraci zdravotně a sociálně handicapovaných dětí do běžného života Pospolitost: pomáhat k vytvoření komunity mladých rodin v regionu Židlochovicko spolupracovat s dalšími organizacemi a občany i mimo region - návaznost na jiná mateřská centra, komunitní centra, spolupráce s radnicí, s Městskou knihovnou Osvěta: zprostředkovávat poznatky o výchově, zdraví a psychologii rodinného života a zdravém životním stylu, pořádat odborné semináře a přednášky probouzet zájem o přírodu, ochranu životního prostředí, kulturu, sport i veřejný život obce

16 finanční zpráva za rok 2009 Mateřské centrum vede účetnictví, zpracovává výkaz zisků a ztrát, rozvahu a přílohu dle zákonných předpisů pro neziskové organizace. A. VÝNOSY V ČLENĚNÍ PODLE ZDROJŮ 1. PŘIJATÉ DOTACE Příspěvek Město Židlochovice Dotace Jihomoravský kraj * Dotace celkem Kč Kč Kč * Pozn. k dotaci od Jihomoravského kraje celková částka přislíbené dotace na vybavení herničky mateřského centra činila Kč, v roce 2009 se vyčerpala pouze poměrná část ve výši Kč (zahrnuté ve výnosech r. 2009), zbylá část dotace ve výši Kč byla dočerpána a do výnosů mateřského centra zahrnuta na počátku roku PŘIJATÉ DARY Finanční dary Věcné dary Dary celkem Kč Kč Kč 3. ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY, PŘIJATÉ ÚROKY Členské příspěvky Přijaté úroky z banky Celkem Kč 4,08 Kč ,08 Kč 4. VÝNOSY ZA VLASTNÍ ČINNOST Cvičení s Betynkou Cvičení s Kvakym Cvičení se Čmeldou Angličtina pro děti Baby masáže Hrátky s přírodou Flétnička Výtvarný kroužek I Výtvarný kroužek II Kč Kč Kč Kč 500 Kč Kč Kč Kč Kč

17 Herničky Výroba a prodej látkových pytlíků Vstupné Divadlo Bedrunka Vstupné Divadlo Příběhy tancem Výnos z bazárku Příspěvky za občerstvení v centru Výnosy z nájemného Celkem Kč 370 Kč 960 Kč 817 Kč Kč 89 Kč 990 Kč Kč VÝNOSY CELKEM ,08 Kč B. NÁKLADY Materiálové náklady na rekonstrukci centra, kutilské potřeby Vybavení centra - drobný majetek Hračky Výtvarné potřeby Odměny v soutěžích a akcích Ostatní všeobecné potřeby do kroužků Ostatní materiálové náklady pro potřeby centra a kroužků Knihy do knihovny centra Náklady na divadelní představení Mzdové náklady na lektory Školení a semináře Kancelářské potřeby Čistící a úklidové potřeby Poštovné Bankovní poplatky Kopírovací služby Ostatní služby Pojištění odpovědnosti Náklady na reprezentaci Poskytnuté členské příspěvky organizacím, za členství centra i členských dětí a rodičů Kč Kč Kč Kč Kč 732 Kč 6 045,05 Kč Kč Kč Kč Kč 687 Kč 448 Kč 390 Kč 84 Kč 403 Kč 945 Kč Kč 132 Kč Kč

18 CELKEM NÁKLADY CELKEM ,05 Kč ,05 Kč C. ZÁVĚREČNÁ REKAPITULACE VÝNOSY CELKEM NÁKLADY CELKEM HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK ZISK ,08 Kč ,05 Kč ,03 Kč Zhotovila dne: Bc. Petra Busiu, účetní poděkování Děkujeme rodičům, kteří se zapojili do rekonstrukce, úklidu centra před jeho otevřením a organizace Slavnostního otevření MC Robátko v září Velký dík patří našim lektorkám, bez kterých by naše centrum nefungovalo na takové úrovni. Děkujeme také partnerům a rodinám lektorek, které zajišťují hlídání jejich dětí v době, kdy vedou své kroužky nebo jinak podporují lektorky v jejich činnosti. Děkujeme Tatianě Himerové, Kateřině Ochové, Karolíně Otýpkové, Mirce Šenkyříkové, Lence Betášové, Monice Grycové, Ivaně Flajšingerové a jejich partnerům za zorganizování akcí pro děti i dospělé. Děkujeme srdečně naší účetní Petře Busiu za cenné rady, kvalitně odvedenou práci a ochotu pomoci vždy a všude. Náš velký dík patří našim správcům: Vladimíru Hankovi a Ivaně Jonesové, kteří centrum udržují při chodu po technické stránce. Děkujeme tatínkům, především Radku Himerovi, který aktivně podporuje svou ženu v kroužku Křesťanského zpívání, Martinu Ochovi za pomoc při tvorbě webových stránek a ozvučení akcí a Tomáši Šenkyříkovi za pomoc všeho druhu především nefyzického charakteru. Děkujeme našim dárcům za jejich dary, ať už finanční nebo věcné, městu Židlochovice za prominutí provozních nákladů (voda, el. energie, nájem) a poskytnutí finančního příspěvku na chod centra. Naše poděkování patří i Jihomoravskému kraji, které poskytlo dotaci na vybavení herničky. Jsme si vědomi, že bez jejich přispění by naše centrum nemohlo existovat a rozvíjet svoji činnost. Doufáme, že naše spolupráce bude pokračovat i nadále a jejich přízeň nám bude zachována i v dalších letech.

19 podpora Finančně podpořili Město Židlochovice Kč JMK Kč Bástr s.r.o Kč Michalis Busios Papírna Moudrý, s.r.o. Kadeřnictví WINCI Kč Kč Kč Radek Himer Markéta Fučíková Hynek Jokver Pavel Rajmic CEZAVA Blučina, a.s. Dagmar Himerová Finanční dary od drobných dárců Kč Kč Kč Kč Kč Kč 776 Kč

20 Přispěli věcnými dary Bohumil Bohatý Michaela Zoubková Blažena Dobyšková Ing. Eliška Zoubková Leona a Petr Jarošovi Petra a Michalis Busiosovi Katka a Martin Ochovi Kateřina a Pavel Rajmicovi Helena a Vlastimil Auerovi Lenka Salajková Ivana Jonesová ČESKÝ ZAHRÁDKÁŘSKÝ SVAZ Jitka a Ladislav Baťkovi Květoslava Vašíčková Tatiana a Radek Himerovi Monika a Lukáš Grycovi Jana Vašíčková Mirka a Tomáš Šenkyříkovi Lenka Betášová Ing. Zdeňka Koutná

21 Pomohli při rekonstrukci prostor ZEDNICTVI ŠVAŘÍČEK - srdečně děkujeme panu Františku Švaříčkovi a jeho pracovníkům za perfektní provedení stavebních prací v naší herničce. Martin Och - malířské práce, řemeslné práce, doprava Katka Ochová - organizace rekonstrukce, škrabání staré malby, úklid, doprava Tomáš Šenkyřík - škrabání staré malby, úklid, řemeslné práce Mirka Šenkyříková organizace rekonstrukce, škrabání staré malby, krejčovské práce, úklid, doprava Ivana Jonesová - renovace židliček a stolečků, doprava, úklid Vladimír Hanek obklady, pokládka PVC Monika Grycová - dekorativní výmalba Lukáš Gryc - pokládka PVC Ladislav Batěk - škrabání staré malby, řemeslné práce, úklid Radek Himer - pokládka PVC, škrabání staré malby, úklid, doprava Tatiana Himerová - úklid, krejčovské práce Jan Flajšinger- škrabání staré malby, doprava Petra a Michalis Busiosovi doprava, úklid Věra a Miroslav Ivanovi - pokládka dlažby, zapůjčení průmyslového vysavače Ivana Flajšingerová - úklid Alena Rubášová - úklid Pavel Čadík - doprava František Šenkyřík - práce se dřevem - doprava

22 Poskytli slevu na produkty nebo služby Mediálně podpořili Martin Och - webhosting CMS Plutanium Židlochovický zpravodaj Regionální kabelová televize

23 orgány MC Robátko Nejvyšší orgán Valná hromada sestávající ze všech členů sdružení, přičemž 1 člen = 1 členská rodina (k byl počet členů MC Robátko 49) Výkonný orgán Rada sdružení: Miroslava Šenkyříková (předsedkyně rady) Kateřina Ochová Ivanová Ing. Tatiana Himerová Mgr. Monika Grycová PhD. Ivana Flajšingerová organizační složka MC Robátko Účetní Bc. Petra Busiu Technický správce Vladimír Hanek Technická správkyně Ivana Jonesová Správkyně knihovny Andrea Stejskalová Lektoři Lenka Betášová (Cvičení s Betynkou) Mgr. Monika Grycová (Výtvarný kroužek I, Cvičení se Čmeldou) Dana Grolichová (Říkanková hernička) Ing. Tatiana Himerová (Cvičení s Kvakym, Křesťanské zpívání) Ivana Jonesová (Volná hernička, Pohádková hernička) Lada Kuncová (Angličtina pro nejmenší) Kateřina Ochová Ivanová (Pohádková hernička) Mgr. Karolína Otýpková (Flétnička, Křesťanské zpívání) Lenka Salajková (Výtvarný kroužek II) Miroslava Šenkyříková (Hrátky s přírodou)

24 kontaktní údaje Název Organizace: Mateřské centrum Robátko, o. s. Registrace provedena pod č. j. VS/1-1/75558/09-R Kontaktní adresa: Nádražní 160, Židlochovice Sídlo: Nádražní 232, Židlochovice Statutární zástupce Miroslava Šenkyříková Telefon: IČ: Bankovní spojení: Poštovní spořitelna Číslo účtu: /0300 webové stránky: Vypracovala dne Miroslava Šenkyříková, předsedkyně rady MC Robátko, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 MATEŘSKÉ CENTRUM ROBÁTKO, Z.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 ÚVODEM Mateřské centrum Robátko, z. s. je spolek sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 MATEŘSKÉ CENTRUM ROBÁTKO, Z.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 Stavíme věže ÚVODEM Mateřské centrum Robátko, z. s. je spolek sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají

Více

Výroční zpráva 2014 1

Výroční zpráva 2014 1 Výroční zpráva 2014 1 MC Robátko Mateřské centrum Robátko je nezisková organizace sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod a program. Pilíře činnosti

Více

prostory MC Robátko, o. s. poslání a cíle MC Robátko, o. s.

prostory MC Robátko, o. s. poslání a cíle MC Robátko, o. s. Výroční zpráva 203 prostory MC Robátko, o. s. Mateřské centrum Robátko, o.s. je nezisková organizace sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod a program.

Více

Výroční zpráva 2012. Julinka, 7 let

Výroční zpráva 2012. Julinka, 7 let Výroční zpráva 2012 Julinka, 7 let 1 prostory MC Robátko, o. s. Mateřské centrum Robátko, o.s. je nezisková organizace sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. Článek I Úvodní ustanovení: Název občanského sdružení: Mateřské centrum Studánka Zličín Sídlo: Nedašovská 354, Praha 5 Zličín, 155 21 Článek

Více

Mateřské centrum slaví 2 roky

Mateřské centrum slaví 2 roky Mateřské centrum slaví 2 roky ohlédnutí za loňským rokem Mateřské centrum svou činností a programem zaměřeným na ty nejmenší rozvíjí a podporuje jejich psychomotorický vývoj řečové dovednosti jemnou motoriku

Více

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Moravské Budějovice Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Děti s rodiči Hraní v orlovně Každé pondělí dopoledne od 6. října. Rodiče si mohou se svými dětmi přijít pohrát do prostor orlovny a využít

Více

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2 0 1 1 O mateřském centru Mateřské a rodinné centrum Nebojsa /dále jen MC/ se sídlem v Bojkovicích, Světlov 983, vzniklo v roce 2010 z iniciativy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 Salesiánský dům dětí a mládeže Klub SHM Ostrava-Zábřeh Volgogradská 2, 700 30 Ostrava - Zábřeh telefon: 596 751 697 Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 VOLNÁ ORATOŘ ( OTEVŘENÝ KLUB) Hry všeho druhu,

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 1 Slovo úvodem Rok 2015 byl druhým rokem, který jsme trávili v nových prostorech. Veřejnost si k nám opět našla cestu a díky přednáškové činnosti, nabídce cvičení a dalším aktivitám

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 HISTORIE 2006 2009 rozvíjení aktivit pro rodiny s nejmenšími dětmi (cvičení maminek s miminky, cvičení pro

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (15:00-16:00) Muzikál (16,00-17,00 třída Flétna (14:00-14:45) Angličtina - Pokr

Více

Občanské sdružení Květina

Občanské sdružení Květina Občanské sdružení Květina Jeníkov 74, Oldřichov u Duchcova, 417 24 Tel.: +420 721 568 898,, IČO: 27038645 e-mail: oskvetina@centrum.cz, www.oskvetina.ic.cz Výroční zpráva za rok 2007 1/1 Obsah Výroční

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Občanské sdružení Společný den působí již od roku 2006 ve čtvrti Petřiny jako místo pro pohybové aktivity

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

ZÁJMOVÉ KROUŽKY

ZÁJMOVÉ KROUŽKY ZÁJMOVÉ KROUŽKY 2017-2018 Vážení rodiče, v letošním školním roce je pro Vaše děti připravena tato nabídka zájmových kroužků. Přihlašování je možné od 5. do 15. září nebo do naplnění kapacity. Kroužky,

Více

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí Výroční zpráva 2009 Centrum Motýlek Horní 136 679 02 Rájec-Jestřebí cmotylek@seznam.cz www.centrummotylek.freepage.cz IČO: 22829083 Obsah 1. Úvodní slovo..3 2. Cíle občanského sdružení..4 3. Činnost Centra

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2014 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, o.s.

Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, o.s. Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, o.s. Výroční zpráva za rok 2012 1 Úvod Vážení přátelé, dovolte mi Vás prostřednictvím této výroční zprávy seznámit s tím, co se rodinnému centru Křelovský Kaštánek,o.s.

Více

Nabídka zájmových kroužků pro školní rok 2016/2017:

Nabídka zájmových kroužků pro školní rok 2016/2017: Nabídka zájmových kroužků pro školní rok 2016/2017: PONDĚLÍ: Anglicky s radostí Miloslava Vaňharová pondělí 14:00 14:45 Určeno: 6. - 9. ročník cena: 350,- Kč / pololetí Kroužek je určen pro žáky II. stupně,

Více

Mateřské centrum Na Zámečku, Nové Město nad Metují. Výroční zpráva 2006

Mateřské centrum Na Zámečku, Nové Město nad Metují. Výroční zpráva 2006 Výroční zpráva 2006 Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnosti 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Výhled na rok 2007 5. Finanční zpráva 6. Poděkování 7. Fotografie 1.

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 ze dne: 10. prosince 2011 počet přítomných členů: 40 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2011 3. Zpráva

Více

Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, z.s.

Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, z.s. STANOVY SPOLKU Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, z.s. Článek I Název, sídlo a působnost spolku 1. Tyto stanovy jsou základním vnitřním předpisem dobrovolného spolku s názvem Rodinné centrum Křelovský

Více

Stanovy spolku. Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, z.s. Článek I Název, sídlo a působnost spolku

Stanovy spolku. Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, z.s. Článek I Název, sídlo a působnost spolku Stanovy spolku Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, z.s. Článek I Název, sídlo a působnost spolku 1. Tyto stanovy jsou základním vnitřním předpisem dobrovolného spolku s názvem Rodinné centrum Křelovský

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Muzikál (16,30-17,30) třída Flétna (14,00-14:45) Angličtina - Pokr (15,00-16,30) art

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB BLAHOVÁČEK Předkladatel Název školy Základní škola Bratří Čapků Úpice Adresa školy Komenského 151, 542 32 Úpice Jméno ředitele Mgr. Martin Zakouřil Kontakty telefon:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Debatní kroužek pro ročník (max. 15 dětí)

Debatní kroužek pro ročník (max. 15 dětí) Angličtina ve filmech a písních 8. a 9.ročník (max. 12 dětí) Děti si procvičí angličtinu prostřednictvím filmů a písniček. Středa: 14:15-15:00 hod. Lektor : Alena Sládková Debatní kroužek pro 6. - 9. ročník

Více

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ 02/09 občanské sdružení Posláním o. s. Neposeda je napomáhat svou činností k rozvoji občanské společnosti na území Prahy 21 a okolí, zejména podporováním aktivit pro děti, mládež a rodinu. Naším cílem

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Kroužek Ekodomeček. Výchovně vzdělávací cíl:

Kroužek Ekodomeček. Výchovně vzdělávací cíl: : Kroužek Ekodomeček naučit děti základním znalostem a dovednostem v oblasti environmentální výchovy dát možnost k rozvoji lásky k přírodě, ochrana životního prostředí, třídění druhotných surovin, pěstování

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 ze dne: 14. prosince 2013 počet přítomných členů: 36 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2013 3. Zpráva

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 Obsah Stěžejní aktivity v roce 2014 Valná hromada Finanční zpráva Členství ve sdruženích Poděkování Stěžejní aktivity v roce 2014 Rok 2014 přinesl v mnohaleté

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU

RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU číslo jednací: ZŠ-263/2013 RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Obsah: I. Identifikační údaje II. Charakteristika ŠD III. Výchovný program IV. Vzdělávací část programu 1 I. Identifikační

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Občanské sdružení pacientů s idiopatickými střevními záněty Sídlo: Za Poříčskou bránou 21/365, Praha 8, PSČ: 186 00 IČ: 227 20 936 Vážení členové a přátelé Občanského sdružení

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova

4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova 4.7. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova 4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Hudební výchova spadá spolu

Více

SWOT - 3 analýza Podpora čtenářské pregramotnosti v MŠ

SWOT - 3 analýza Podpora čtenářské pregramotnosti v MŠ Místní akční plán rozvoje vzdělávání II ORP Strakonice CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009074 Účastníci minikonference ve spolupráci s realizačním týmem identifikovali a popsali příčiny problémů ke každé prioritní

Více

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích 1 Obsah: 1. Základní informace o organizaci 2. Jakým jsme šli směrem 3. Co se podařilo 4. Co se nepodařilo 5. Plány pro rok 2009 6. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Květina Klub Květina 7. Finanční

Více

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner Výroční zpráva 2012 Dobrovolnictví není oběť, ale přirozený projev občanské zralosti. Přináší konkrétní pomoc tomu, kdo ji potřebuje, zároveň poskytuje dobrovolníkovi pocit smysluplnosti, je zdrojem nových

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s. ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, Když se ohlédnu za minulým rokem, mohu říci, že byl bohatý. Jak na práci, tak na zážitky, spokojené rodiny, velké množství

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 OBSAH 3 - Mateřské centrum - právní postavení sdružení, jeho cíle a poslání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA

OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA 2 ÚVOD Achilleus, z. s., sdružuje rodiče dětí narozených

Více

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S.

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 2 OBSAH Představení organizace... 4 Kdo jsme?... 4 Poslání, cíle a principy organizace... 5 Posláním organizace je... 5 Cílem organizace je...

Více

Občanské sdružení PROSPE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006

Občanské sdružení PROSPE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Občanské sdružení PROSPE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 PROSPE o.s. Biskupcova 39 Praha 3, 130 00 Vize a poslání Cílem sdružení je poskytovat služby v oblasti prevence sociálně patologických jevů s důrazem

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA POVÁŽSKÁ STRAKONICE Nad Školou 560, Strakonice IČ: , tel.: ,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA POVÁŽSKÁ STRAKONICE Nad Školou 560, Strakonice IČ: , tel.: , : Kroužek Ekodomeček naučit děti základním znalostem a dovednostem v oblasti environmentální výchovy dát možnost k rozvoji lásky k přírodě, ochrana životního prostředí, třídění druhotných surovin, pěstování

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec)

Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec) Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec) Obsah 02 03 03 04 06 06 07 Obsah Úvod Orgány Občanského sdružení Rybička Činnost Občanského sdružení Rybička Propagace občanského

Více

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2015 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

Cvičení rodičů s dětmi

Cvičení rodičů s dětmi Cvičení rodičů s dětmi MAZLÍCI Vhodné pro miminka od 4 m do 18m. Podněcujeme přirozený rozvoj dítěte a správnou manipulaci s ním. Formou her, říkadel a písniček, včetně cvičení na gymbalónech a s vhodnými

Více

Dětské jesle o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, Praha 5 Zbraslav, VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

Dětské jesle o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, Praha 5 Zbraslav, VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 1 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav (prostory jsou majetkem MČ Zbraslav) Sídlo: Jaromíra Vejvody 1400,

Více

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Registrace u MV ČR pod č. j. VS/1-1/73945/08-R dne 15. 12. 2008 Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Klientské centrum a kancelář: Novobranská 14, 602 00

Více

Nabídka kroužků pro školní rok 2017/18

Nabídka kroužků pro školní rok 2017/18 Základní škola a mateřská škola Radim, okr. Jičín Nabídka kroužků pro školní rok 2017/18 Hra na flétnu (J.Zedníčková) MŠ, ZŠ - pro předškoláky, 1.-5.roč. - základy hry na flétnu spojené s rytmickým rozvojem,

Více

Spolek Jenštejn. Výroční zpráva Výroční zpráva Spolek Jenštejn. se sídlem. Hradní 135, , Jenštejn

Spolek Jenštejn. Výroční zpráva Výroční zpráva Spolek Jenštejn. se sídlem. Hradní 135, , Jenštejn Výroční zpráva 2015 Spolek Jenštejn se sídlem Hradní 135, 250 73, Jenštejn 1 Cíle spolku Provozovat rodinné centrum Jenštejnský trpaslík Vytvořit místo pro setkávání rodičů a dětí Umožnit rodičům, dětem

Více

Stiftelsen Solgløtt, org. nr

Stiftelsen Solgløtt, org. nr Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 20.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00, IČO: 22832335 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Občanské sdružení Společný den působí již od roku 2006 ve čtvrti Petřiny jako místo pro pohybové

Více

Projekt ZDRAVÁ ABECEDA v MŠ Vlkava

Projekt ZDRAVÁ ABECEDA v MŠ Vlkava Projekt ZDRAVÁ ABECEDA v MŠ Vlkava Ve školním roce 2014/25 se Mateřská škola Vlkava připojila jako partnerská školka do programu ZDRAVÁ ABECEDA (více na www.zdravaabeceda.cz). Jde o projekt zaměřený na

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (14:30-15:30) Drama (15:30-16:30) Muzikál (16:30-17:30) třída Flétna (14:00-14:45)

Více

Koncepce školy 2014/2015

Koncepce školy 2014/2015 Koncepce školy 2014/2015 Mateřská škola s liberálním přístupem respektující jednotlivé osobnosti dětí, s cílem přirozenou formou rozvíjet kladný vztah k přírodě, úctu k životu a ochranu životního prostředí.

Více

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S.

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 2 OBSAH Představení organizace... 4 Kdo jsme?... 4 Poslání, cíle a principy organizace... 5 Posláním organizace je... 5 Cílem organizace je...

Více

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2015/2016

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2015/2016 Roční plán Mateřské školy Daneta pro školní rok 2015/2016 AKTIVITY V MŠ Nadstandardní aktivity Tvoření Angličtina Cvičení s písničkami Muzikoterapie Kouzelná hlína Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Charakteristika

Více

Zpráva o činnosti za rok 2012

Zpráva o činnosti za rok 2012 Zpráva o činnosti za rok 2012 Ústí nad Labem 28.2.2013 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o.s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub a komunitní

Více

Zpráva o činnosti za rok 2014

Zpráva o činnosti za rok 2014 Zpráva o činnosti za rok 2014 Ústí nad Labem 28.2.2015 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

Výroční zpráva. EnviKlubu HURÁ VEN z.s.

Výroční zpráva. EnviKlubu HURÁ VEN z.s. Výroční zpráva EnviKlubu HURÁ VEN z.s. rok 2014 Úvodem: Rok 2014 byl pro EnviKlub rokem nula. V tomto roce jsme zájmový spolek EnviKlub HURÁ VEN založili, vybudovali zázemí a přijímali první děti do péče.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Dětské jesle Zbraslav o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, 156 00 Praha 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

Výroční zpráva 2013 Úvodní slovo

Výroční zpráva 2013 Úvodní slovo Děti a stromy sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Výroční zpráva 2013 Úvodní slovo Občanské sdružení Děti a stromy vzniklo v roce 2011

Více

Činnost společnosti v roce 2013

Činnost společnosti v roce 2013 Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb. Poskytujeme služby občanům se zdravotním postižením s

Více

********************************* Výroční zpráva 2014 *************************

********************************* Výroční zpráva 2014 ************************* ********************************* Výroční zpráva 214 ************************* Kontaktní údaje Sídlo organizace : Náměstí Svobody 1963/4 75 2 Přerov 2 Telefon : 581 26 925, mobil + 42 739 54 512 Email:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Výroční zpráva 2010. Ekocentrum Podhoubí, o.s.

Výroční zpráva 2010. Ekocentrum Podhoubí, o.s. Výroční zpráva 2010 Ekocentrum Podhoubí, o.s. Poslání čím jsme užiteční? Poskytujeme školám nové, moderní, netradiční vzdělávání k odpovědnému chování člověka k životnímu prostředí. Jaké služby u nás školy

Více

OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 PLÁNY NA ROK 2018 DĚKUJEME

OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 PLÁNY NA ROK 2018 DĚKUJEME VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017 OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 PLÁNY NA ROK 2018 DĚKUJEME 2 ÚVOD Achilleus, z. s., sdružuje rodiče dětí narozených s vrozenou

Více

Výroční zpráva Spolku Oříšek

Výroční zpráva Spolku Oříšek 2012 Výroční zpráva Spolku Oříšek Výroční zprávu zpracovali: Jiří Zamouřil, Lenka Hájková 21.1.2013 Kdo jsme: Spolek Oříšek je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení, sdružující rodiče a zákonné zástupce

Více

Klub rodičů v Kunštátě. Spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA Motto:.děti nás inspirují.

Klub rodičů v Kunštátě. Spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA Motto:.děti nás inspirují. Spolek Klub rodičů v Kunštátě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Motto:.děti nás inspirují. www.chocholik.cz e-mail: chocholik.kunstat @gmail.com Vážení přátelé a příznivci spolku Chocholík, máme za sebou zase další

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. CEDR komunitní centrum, občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 CEDR komunitní centrum, občanské sdružení 1 Obsah: 1. Úvodní slovo... 3 2.Základní údaje... 4 3. Vznik a poslání... 4 4. Projekty v roce 2007... 5 4.1. Kurz paličkování... 5 4.2. Kurz

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

Výroční zpráva Obsah

Výroční zpráva Obsah VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Výroční zpráva 2016 Obsah I. Idea, poslání... 3 II. Činnost v roce 2016... 5 III. Členové spolku... 5 IV. Hospodaření... 6 V. Výkaz zisku a ztráty a Rozvaha... 7 VI. Poděkování... 10

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

Počítáte s námi? z. s.

Počítáte s námi? z. s. ZAPSANÝ SPOLEK POČÍTÁTE S NÁMI? z. s. strana 1 Obsah výroční zprávy 2014 Úvodní slovo 3 Historie spolku 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové spolku 6 Činnost 7 Hospodaření spolku 13 Identifikační údaje

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE JE JEDNÍM

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

Hudební a výtvarná výchova Díl II.

Hudební a výtvarná výchova Díl II. Hudební a výtvarná výchova Díl II. Charakteristika předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu Vyučovací předmět Hudební a výtvarná výchova je zařazen v 1. - 10. ročníku v hodinové dotaci

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391. Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov. Identifikátor školy: 600 058 778

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391. Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov. Identifikátor školy: 600 058 778 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391 Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov Identifikátor školy: 600 058 778 Termín konání inspekce:

Více