OS 13. Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města - noční klid a veřejné produkce hudby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OS 13. Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města - noční klid a veřejné produkce hudby"

Transkript

1 Podklady na zasedání ZM dne: OS 13. Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města - noční klid a veřejné produkce hudby Předkládá: Vypracoval: Zdeněk Hovorka Zúčastní se projednávání v ZM: Zdeněk Hovorka Předložení materiálu uloženo: Přílohy: OS_obecně závazné vyhlášky Právní norma, popř. vnitřní předpis nebo nařízení: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů; Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů Projednáno v: Projednáno ve vedení města. Vztah k rozpočtu města: Bez nároku na rozpočet. Zdůvodnění a vysvětlení: Dne 31. října 2013 zastupitelstvo města na své řádném zasedání schválilo obecně závaznou vyhlášku města Turnov č. 2/2013 o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav a diskoték a jiných kulturních podniků (dále jen veřejné produkce hudby ) v rozsahu nezbytném k zajištění veřejného pořádku. V předmětné obecně závazné vyhlášce byl uveden Čl. 2 o stanovení doby, ve které lze provozovat veřejnou produkci hudby takto: Veřejné produkce hudby lze, při splnění oznamovací povinnosti, provozovat v době: - v pátek, v sobotu a ve dnech po kterých následuje den pracovního klidu od 08,00 hodin do 24,00 hodin, - v ostatní dny od 08,00 hodin do 22,00 hodin, daného roku do 03,00 hodin následujícího dne. Dále byl součástí této obecně závazné vyhlášky Čl. 3, který zmocňoval orgán města, starostu města, k udělování výjimek z výše uvedené doby. Vše změnila novela zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, resp. jeho 47 odst. 6, s účinností od , který nově stanoví: Dobou nočního klidu se rozumí doba od 22. do 6. hodiny. Obec může obecně závaznou vyhláškou stanovit výjimečné případy, zejména slavnosti nebo obdobné společenské nebo rodinné akce, při nichž je doba nočního klidu vymezena dobou kratší nebo žádnou.

2 Z uvedeného vyplývá, že nabytím účinnosti uvedeného zákona se naše OZV v Článcích 2. a 3. dostává do rozporu s uvedeným novelizovaným zněním 47 přestupkového zákona, a proto bylo nutné přijmout následující opatření: a) Zachovat existenci staré OZV s tím, že z ní bude vypuštěn Čl. 2 a Čl. 3, neboť dle našeho názoru je nutné vědět, jaké veřejné produkce hudby se na území města konají. Obecně závazné vyhláška tak dostane pouze charakter oznamovací povinnosti pro provozovatele veřejných produkcí hudby. b) Přijmout zcela novou OZV o výjimkách z doby nočního klidu, k tomu následující závěr: Obce mohou v obecně závazné vyhlášce stanovit výjimečné případy, kdy je doba nočního klidu vymezena dobou kratší nebo žádnou, a to buď konkrétním datem, datovatelným obdobím či událostí, jejíž datum je pro osoby žijící v obci předvídatelné. Obce proto mohou stanovit tyto výjimečné případy jen a pouze takovým způsobem, aby byl počet těchto nocí pro osoby žijící v obci předvídatelný a aby se tyto osoby mohly na tyto výjimečné případy předem připravit. Navrhované usnesení ZM: RM schvaluje Obecně závaznou vyhlášku města Turnov č. 4/2016 o nočním klidu. RM schvaluje Obecně závaznou vyhlášku města Turnov č. 5/2016 o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav a diskoték a jiných kulturních podniků (dále jen veřejné produkce hudby ) v rozsahu nezbytném k zajištění veřejného pořádku.

3 MĚSTO TURNOV Obecně závazná vyhláška města Turnova č. 4/2016 o nočním klidu Zastupitelstvo města Turnov se na svém zasedání dne usnesením č.... usneslo vydat na základě ustanovení 10 písm. d) a ustanovení 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a na základě ustanovení 47 odst. 6 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku: Čl. 1 Předmět Předmětem této obecně závazné vyhlášky je stanovení výjimečných případů, při nichž je doba nočního klidu vymezena dobou kratší než stanoví zákon. Čl. 2 Doba nočního klidu Dobou nočního klidu se rozumí doba od 22. do 6. hodiny (1). Čl. 3 Stanovení výjimečných případů, při nichž je doba nočního klidu vymezena dobou kratší nebo žádnou 1) Doba nočního klidu se vymezuje od 03. do 06. hodin, a to v následujících případech: - oslava konce roku, která se každoročně koná v noci z 31. prosince na 1. ledna, - pálení čarodějnic, které se každoročně konají v noci z 30. dubna na 1. května. Čl. 4 Účinnost Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti patnáctým dnem po dni vyhlášení Mgr. Petra Houšková místostarosta města starosta města (1) Dle ustanovení 47 odst. 6 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, platí, že: Dobou nočního klidu se rozumí doba od 22. do 6. hodiny. Obec může obecně závaznou vyhláškou stanovit výjimečné případy, zejména slavnosti nebo obdobné společenské nebo rodinné akce, při nichž je doba nočního klidu vymezena dobou kratší nebo žádnou. Vyvěšeno na úřední desce dne: Sejmuto z úřední desky dne:

4 MĚSTO TURNOV Obecně závazná vyhláška města Turnova č. 5/2016 o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav a diskoték a jiných kulturních podniků v rozsahu nezbytném k zajištění veřejného pořádku. Zastupitelstvo města Turnova se na svém zasedání dne usnesením č.... usneslo vydat na základě ust. 10 písm. b) a v souladu s ust. 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku: Čl. 1 Předmět obecně závazné vyhlášky Předmětem této obecně závazné vyhlášky je stanovení podmínek pro pořádání veřejných produkcí hudby, které jsou závazné nejen pro veřejné produkce hudby pořádané na veřejném prostranství, ale i pro veřejné produkce hudby pořádané na jiných místech, pokud se jejich následky projevují na veřejných prostranstvích, nebo pokud jsou způsobilé veřejný pořádek ve městě narušit, a to při zachování principu proporcionality a rozumnosti úpravy ukládaných povinností. Čl. 2 Podmínky pro pořádání, průběh a ukončení veřejných produkcí hudby (1) Pořadatel veřejné produkce hudby uvedené v čl. 1 této obecně závazné vyhlášky je povinen oznámit (1).nejméně 7 dnů před jejím konáním Městskému úřadu Turnov: a) fyzická osoba jméno a příjmení, datum narození, adresu místa trvalého pobytu a adresu pobytu, je-li odlišná od místa trvalého pobytu pořadatele, b) podnikající fyzická osoba, jméno a příjmení, IČ, adresu místa podnikání, c) je-li pořadatelem právnická osoba, IČ, název, sídlo a označení osoby, která za tuto právnickou osobu jedná, d) jméno a příjmení, datum narození, adresu místa trvalého pobytu osoby určené pořadatelem veřejné produkce pro styk s orgány veřejné moci, pokud pořadatel veřejné produkce tuto funkci nevykonává sám, e) označení druhu veřejné produkce, dobu a místo konání včetně údaje o jeho počátku a ukončení, f) předpokládaný počet účastníků veřejné produkce, g) počet osob zajišťujících pořadatelskou službu a způsob jejich označení, h) údaje o osobě nebo osobách, které poskytly k užívání pozemek, kde se má veřejná produkce konat,

5 i) lhůtu, ve které zajistí úklid místa konání veřejné produkce, a způsob tohoto úklidu, jde-li o místa, která nejsou určena a zřízena pro pořádání veřejných produkcí, (2) Pořadatel je povinen zajistit, aby osoba určená pořadatelem pro styk s orgány veřejné moci byla přítomna v průběhu konání celé akce a označena viditelným nápisem Pořadatelská služba. Čl.3 Sankce Za nedodržení povinností uvedených v této vyhlášce je možno uložit sankce dle zvláštních právních předpisů (2). ČI.4 Závěrečná ustanovení (1) Obecně závazná vyhláška města Turnov č. 2/2013 o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav a diskoték a jiných kulturních podniků (dále jen veřejné produkce hudby ) v rozsahu nezbytném k zajištění veřejného pořádku ze dne 31. října 2013 se zrušuje. (2) Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti patnáctým dnem po dni vyhlášení. Mgr. Petra Houšková místostarosta města starosta města (1) Podání je možno učinit písemně nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě. (2) 58 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů 46 odst. 2 a 47 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů Vyvěšeno na úřední desce dne: Sejmuto z úřední desky dne:

MĚSTO ČESKÁ LÍPA. ČÁST PRVNÍ Obecná ustanovení

MĚSTO ČESKÁ LÍPA. ČÁST PRVNÍ Obecná ustanovení MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2016, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 24.02.2016 usnesením č. 282/2016 usneslo

Více

OS Název materiálu: Obecně závazná vyhláška - noční klid

OS Název materiálu: Obecně závazná vyhláška - noční klid Podklady na zasedání ZM dne: 27.04.2017 OS Název materiálu: Obecně závazná vyhláška - noční klid Předkládá: Vypracoval: Zúčastní se projednávání v ZM: Zdeněk Hovorka Předložení materiálu uloženo: Přílohy:

Více

Obecně závazná vyhláška č. 6/2016. regulující noční klid a hlučné činnosti

Obecně závazná vyhláška č. 6/2016. regulující noční klid a hlučné činnosti Obecně závazná vyhláška č. 6/ Zastupitelstvo města Třince se na svém 14. zasedání konaném dne 20.09. usnesením č. 14/399/ usneslo vydat na základě ustanovení 10 písm. a), b) a d) a ustanovení 84 odst.

Více

Město Jablunkov Zastupitelstvo města Jablunkova Obecně závazná vyhláška města Jablunkova č. 1/2018

Město Jablunkov Zastupitelstvo města Jablunkova Obecně závazná vyhláška města Jablunkova č. 1/2018 Město Jablunkov Zastupitelstvo města Jablunkova Obecně závazná vyhláška města Jablunkova č. 1/2018 o nočním klidu a o stanovení závazných podmínek pro pořádání veřejných akcí Zastupitelstvo města Jablunkova

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019,

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019, ZASTUPITELSTVO MĚSTA ŠLUKNOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2019, o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení některých veřejnosti přístupných kulturních podniků, a o zrušení nebo zkrácení doby

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení některých veřejnosti přístupných kulturních podniků, včetně akcí typu technopárty Zastupitelstvo města Šluknov se

Více

Město Moravský Beroun

Město Moravský Beroun Město Moravský Beroun Zastupitelstvo města Moravský Beroun Obecně závazná vyhláška č. /018, k zabezpečení veřejného pořádku Zastupitelstvo města Moravský Beroun se na svém zasedání dne 1.1.018 usnesením

Více

OBEC HABARTICE ZASTUPITELSTVO OBCE HABARTICE

OBEC HABARTICE ZASTUPITELSTVO OBCE HABARTICE OBEC HABARTICE ZASTUPITELSTVO OBCE HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, o stanovení podmínek pro pořádání a průběh akcí typu technopárty a o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v

Více

M Ě S TO SEMILY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2016

M Ě S TO SEMILY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2016 M Ě S TO SEMILY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2016 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství Zastupitelstvo města Semily se na svém zasedání dne 20. června 2016 usnesením č. 160620/ZM/86

Více

MĚSTO MIMOŇ. Obecně závazná vyhláška č.../2010. o ochraně nočního klidu a regulaci hlučných činností

MĚSTO MIMOŇ. Obecně závazná vyhláška č.../2010. o ochraně nočního klidu a regulaci hlučných činností MĚSTO MIMOŇ Obecně závazná vyhláška č.../2010 o ochraně nočního klidu a regulaci hlučných činností Zastupitelstvo města Mimoň se na svém zasedání dne 16. 12. 2010 usneslo vydat na základě ustanovení 10

Více

předpisů (Obec může uložit pokutu až do výše Kč osobě, která porušila povinnost

předpisů (Obec může uložit pokutu až do výše Kč osobě, která porušila povinnost Obec Tuklaty Obecně závazná vyhláška č. 1/2007, o stanovení podmínek pro pořádání a průběh akcí typu technopárty a o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s jejich konáním Zastupitelstvo

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Obecně závazná vyhláška č. /2015, o ochraně nočního klidu, regulaci hlučných činností a omezení provozní doby hostinských provozoven Zastupitelstvo města Přerova se na svém zasedání

Více

Úplné znění obecně závazné vyhlášky č. 5/2017,

Úplné znění obecně závazné vyhlášky č. 5/2017, Úplné znění obecně závazné vyhlášky č. 5/2017, o nočním klidu (úplné znění se změnami a doplňky provedenými obecně závaznou vyhláškou č. 3/2018 ze dne 7. 3. 2018) Zastupitelstvo města Ostravy se na svém

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 19. 4. 2018 Bod programu: 8 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Kudláček Jiří, starosta Městská policie Bc. Miroslav Mann Název

Více

MĚSTO HOLICE. Obecně závazná vyhláška města Holice č. 2/2018, o nočním klidu

MĚSTO HOLICE. Obecně závazná vyhláška města Holice č. 2/2018, o nočním klidu MĚSTO HOLICE Obecně závazná vyhláška města Holice č. 2/2018, o nočním klidu Zastupitelstvo města Holice se na svém zasedání dne 14. května 2018 usnesením č. 453 usneslo vydat na základě ustanovení 10 písm.

Více

Návrh obecně závazné vyhlášky města Tišnova č.3/2018, kterou se mění obecně závazná vyhláška města Tišnova č. 11/2017, o nočním klidu

Návrh obecně závazné vyhlášky města Tišnova č.3/2018, kterou se mění obecně závazná vyhláška města Tišnova č. 11/2017, o nočním klidu Materiál číslo: 14 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 16.04.2018 Předkládá Bc. Dospíšil Jiří - starosta města Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém 15. zasedání dne 15.12.2016 usneslo vydat podle 10

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 27. 4. 2017 Bod programu: 7 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství a sociálních věcí; Oddělení právní;

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2011,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav a diskoték a jiných kulturních podniků

Více

Zpráva pro III. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, konané dne 24. ledna 2019

Zpráva pro III. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, konané dne 24. ledna 2019 Zpráva pro III. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, konané dne 24. ledna 2019 3.02 Obecně závazná vyhláška č. 1/2019, o regulaci hlučných činností a výjimečném zkrácení doby nočního klidu Předkládá:

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 8/2016 o stanovení závazných podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav

Více

Obec Rozdrojovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku

Obec Rozdrojovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku Obec Rozdrojovice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku Zastupitelstvo obce Rozdrojovice se na svém 22. zasedání dne 26.9. 2013 usnesením č. 22/2013 usneslo vydat na základě 10 písm. a)

Více

M Ě S T O V A R N S D O R F

M Ě S T O V A R N S D O R F M Ě S T O V A R N S D O R F Obecně závazná vyhláška č. 1/2019, o regulaci hlučných činností a výjimečném zkrácení doby nočního klidu Zastupitelstvo města Varnsdorf se na svém zasedání dne 24. ledna 2019

Více

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Obec LÍBEZNICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Zastupitelstvo obce Líbeznice se na svém zasedání dne 21.05.2014 usnesením č.

Více

MĚSTO BEROUN Zastupitelstvo města Beroun

MĚSTO BEROUN Zastupitelstvo města Beroun MĚSTO BEROUN Zastupitelstvo města Beroun Obecně závazná vyhláška č. 11/2017 k zabezpečení veřejného pořádku Zastupitelstvo města Beroun se na svém zasedání dne 13. 12. 2017 usnesením č. 91/2017 usneslo

Více

Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Vzor obecně závazné vyhlášky obce k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku dle 10 písm. a) zákona č. 128/2000

Více

O B E C K U K S. Obecně závazná vyhláška obce Kuks č. 1/2017. o zajištění veřejného pořádku

O B E C K U K S. Obecně závazná vyhláška obce Kuks č. 1/2017. o zajištění veřejného pořádku O B E C K U K S Obecně závazná vyhláška obce Kuks č. 1/2017 o zajištění veřejného pořádku Zastupitelstvo obce Kuks se na svém zasedání dne 19.4. 2017 usnesením č.zo/18/7/2017 usneslo vydat na základě ustanovení

Více

MĚSTO ŠTERNBERK. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011/vyhl., o veřejném pořádku

MĚSTO ŠTERNBERK. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011/vyhl., o veřejném pořádku MĚSTO ŠTERNBERK Obecně závazná vyhláška č. 1/2011/vyhl., o veřejném pořádku Zastupitelstvo města Šternberka se na svém zasedání dne 22. 6. 2011 usnesením č. 131/5 usneslo vydat na základě ustanovení 10

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 27.03.2018 Mgr. Rudolf Salvetr Ing. Milan Jarošík Předmět zprávy: Obecně závazná vyhláška č. 4/2018 o nočním

Více

Obecně závazná vyhláška obce Záhornice. Čl. 1 Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška obce Záhornice. Čl. 1 Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Záhornice K zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na území obce Záhornice Zastupitelstvo obce Záhornice se dne usnesením č. usneslo vydat podle 10 a 84 odst. 2)

Více

Město Stříbro. Obecně závazná vyhláška č. 4/2008

Město Stříbro. Obecně závazná vyhláška č. 4/2008 Město Stříbro Obecně závazná vyhláška č. 4/2008 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku ve městě Stříbře a na jeho veřejných prostranstvích, o ochraně nočního klidu a regulaci hlučných činností

Více

MĚSTO HODONÍ N. Masarykovo nám. 1, Hodonín

MĚSTO HODONÍ N. Masarykovo nám. 1, Hodonín MĚSTO HODONÍ N Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Bod číslo: 14. pro jednání: 42. schůze rady města konané dne: 8.11.2016 Obsah zprávy: OZV Noční klid Důvod projednávání: zákon č. 204/2015 Sb., který novelizuje

Více

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E ZASTUPITELSTVO MĚSTA LITOMĚŘICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 kterou se upravuje zákaz žebrání a zkracuje doba nočního klidu Zastupitelstvo města Litoměřice se na svém

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 27.03.2018 Mgr. Rudolf Salvetr Ing. Milan Jarošík Předmět zprávy: Obecně závazná vyhláška č. 3/2018 o nočním

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lužnice č. 1/2013 o veřejném pořádku a čistotě obce

Obecně závazná vyhláška obce Lužnice č. 1/2013 o veřejném pořádku a čistotě obce Obecně závazná vyhláška obce Lužnice č. 1/2013 o veřejném pořádku a čistotě obce Zastupitelstvo obce Lužnice se na svém zasedání dne 5. 11. 2013 usneslo vydat na základě ustanovení 24 odst. 2 zákona č.

Více

Obecně závazná vyhláška obce Nová Ves pod Pleší č. 1/2009 ze dne o používání hlučných strojů a nočním klidu

Obecně závazná vyhláška obce Nová Ves pod Pleší č. 1/2009 ze dne o používání hlučných strojů a nočním klidu Obecně závazná vyhláška obce Nová Ves pod Pleší č. 1/2009 ze dne 25. 6. 2009 o používání hlučných strojů a nočním klidu Zastupitelstvo obce Nová Ves pod Pleší na svém zasedání dne 25. 6. 2009 schválilo

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2018, O NOČNÍM KLIDU A REGULACI HLUČNÝCH ČINNOSTÍ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2018, O NOČNÍM KLIDU A REGULACI HLUČNÝCH ČINNOSTÍ STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2018, O NOČNÍM KLIDU A REGULACI HLUČNÝCH ČINNOSTÍ Účinnost od: patnáctého dne po dni vyhlášení Nahrazuje dokument: Obecně závaznou vyhlášku č. 1/2017,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Článek 1 Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Článek 1 Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Zastupitelstvo obce Žleby na svém zasedání dne 12.10.2009 schválilo a vydalo v souladu

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, o veřejném pořádku Zastupitelstvo města Litoměřice se na svém zasedání dne 27. dubna 2017 usneslo vydat na základě 10 písm. a), c), d) a

Více

Změna OZV č. 4/2010 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství

Změna OZV č. 4/2010 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství PRO NADCHÁZEJÍCÍ 5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA JABLONEC NAD NISOU konané 21.4.2016 K bodu: Změna OZV č. 4/2010 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství Předkládá: Ing. Petr Beitl

Více

Část I. Článek 1 Výklad pojmů

Část I. Článek 1 Výklad pojmů Město Žďár nad Sázavou OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU č. 4/2017 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Žďár nad Sázavou se

Více

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE. Obecně závazná vyhláška Města Nová Bystřice č. 1/2010

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE. Obecně závazná vyhláška Města Nová Bystřice č. 1/2010 MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE Obecně závazná vyhláška Města Nová Bystřice č. 1/2010 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a o pravidlech pohybu zvířat na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města

Více

Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2015, o zákazu konzumace alkoholických nápojů a kouření na veřejných prostranstvích

Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2015, o zákazu konzumace alkoholických nápojů a kouření na veřejných prostranstvích Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2015, o zákazu konzumace alkoholických nápojů a kouření na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo dne 22.04.2015 usnesením č. 20/2015

Více

Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města

Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města Podklady na zasedání ZM dne: 20.09.2018 Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města Předkládá: Ing. Tomáš Hocke, starosta města Vypracoval: Zdeněk Hovorka, vedoucí odboru správního Zúčastní se projednávání

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

Obecně závazná vyhláška statutárního města Liberec č. 2/2019. č. 2/2019

Obecně závazná vyhláška statutárního města Liberec č. 2/2019. č. 2/2019 č. 2/2019 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC, o stanovení podmínek pro pořádání a průběh akcí typu technoparty a o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s jejich

Více

Název materiálu: 12. Obecně závazná vyhláška - zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejných prostranství

Název materiálu: 12. Obecně závazná vyhláška - zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejných prostranství Podklady na zasedání ZM dne: 27.06.2019 Název materiálu: 12. Obecně závazná vyhláška - zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejných prostranství Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Ing. Tomáš

Více

Město TRHOVÉ SVINY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016, o omezení konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích

Město TRHOVÉ SVINY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016, o omezení konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích Město TRHOVÉ SVINY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016, o omezení konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Trhové Sviny se na svém zasedání dne 18. 4. 2016 usneslo vydat na základě

Více

Obec Klobuky, okres Kladno

Obec Klobuky, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2016, o zabezpečení veřejného pořádku a čistoty v obci Zastupitelstvo obce Klobuky se na svém zasedání dne 21. 9. 2016 usnesením č. 22/08 usneslo vydat v souladu s ust. 10,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 16 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VĚTŘNÍ č. 2/2017

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VĚTŘNÍ č. 2/2017 MĚSTO VĚTŘNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VĚTŘNÍ č. 2/2017 O ZÁKAZU POŽÍVÁNÍ ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ Zastupitelstvo města Větřní se na svém zasedání dne 18. 12. 2017 usnesením č.

Více

Právní norma, popř. vnitřní předpis nebo nařízení: Na základě zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů

Právní norma, popř. vnitřní předpis nebo nařízení: Na základě zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů Podklady pro jednání zastupitelstva města Lanškroun dne: 14.09.2016 Číslo jednání: 4 Název materiálu: Číslo materiálu: Druh zařazení: Typ materiálu: Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se mění obecně

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Obecně závazná vyhláška č. /2016, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s hlukem Zastupitelstvo města Přerova se na svém zasedání konaném dne..2016

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. Města Březnice 3/2013 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ VE MĚSTĚ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. Města Březnice 3/2013 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ VE MĚSTĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Březnice 3/2013 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ VE MĚSTĚ Zastupitelstvo města Březnice schválilo a vydalo dne 10.12.2013 v souladu s ust. 10, 35

Více

Obec Rudná pod Pradědem

Obec Rudná pod Pradědem Obec Rudná pod Pradědem (návrh) OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013 obce Rudná pod Pradědem O VEŘEJNÉM POŘÁDKU Zastupitelstvo obce Rudná pod Pradědem se na svém x. zasedání dne xx.xx.2013 usnesením č. xx/x/2013

Více

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením MĚSTO BRUNTÁL OBECNĚ ZÁ V AZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013 MĚSTA BRUNT ÁLU O VEŘEJNÉM POŘÁDKU Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne 5.11.2013 usnesením č. 727/19Z/2013 usneslo vydat na základě

Více

Čl. 1 Předmět vyhlášky

Čl. 1 Předmět vyhlášky M Ě S T O S O B Ě S L AV O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3 / 2 0 16 K Z A B E Z P E Č E N Í M Í S T N Í C H Z Á L E Ž I T O S T Í V E Ř E J N É H O P O Ř Á D K U Zastupitelstvo města Soběslavi

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV ÚPLNÉ ZNĚNÍ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s hlukem

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV ÚPLNÉ ZNĚNÍ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s hlukem STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV ÚPLNÉ ZNĚNÍ Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s hlukem Úplné znění obecně závazné vyhlášky č. 2/2017, k zabezpečení

Více

Regulace nočního klidu obecně závaznými vyhláškami obcí

Regulace nočního klidu obecně závaznými vyhláškami obcí Ministerstva vnitra Regulace nočního klidu obecně závaznými vyhláškami obcí 1 Doba nočního klidu doba nočního klidu je definována zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů doba

Více

Č. 1/1996. k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty

Č. 1/1996. k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty Č. 1/1996 k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty Obecní zastupitelstvo obce Nižní Lhoty schválilo dne 30. 9. 1996 v souladu s ustanoveními 14, 16 a 36 odstavec 1 písm. f) zákona ČNR č. 367/1990

Více

MĚSTO HANUŠOVICE. Článek 1 Cíl a předmět obecně závazné vyhlášky

MĚSTO HANUŠOVICE. Článek 1 Cíl a předmět obecně závazné vyhlášky MĚSTO HANUŠOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014 O ZABEZPEČENÍ MÍSTNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ VEŘEJNÉHO POŘÁDKU, KTEROU SE VYMEZUJÍ VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ, NA NICHŽ SE ZÁKAZUJE KONZUMACE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ Zastupitelstvo

Více

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/1 691 72 Klobouky u Brna Obecně závazná vyhláška Města Klobouky u Brna č.3/2011, o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a čistoty ulic a jiných veřejných

Více

MĚSTO ČESKÁ TŘEBOVÁ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství

MĚSTO ČESKÁ TŘEBOVÁ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství MĚSTO ČESKÁ TŘEBOVÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství Zastupitelstvo Města Česká Třebová se na svém zasedání dne 20.06.2011 usnesením č.

Více

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Lány schválilo na svém zasedání dne 16.6.2008 v souladu s ust.

Více

Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013

Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013 Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013 O veřejném pořádku, ve znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 3/2009, účinné od 1. ledna 2014 Zastupitelstvo

Více

MĚSTSKÝ OBVOD LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N

MĚSTSKÝ OBVOD LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N MĚSTSKÝ OBVOD LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N 8. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne 14.10.2009 Bod pořadu jednání: 14. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA SML O VEŘEJNÉM POŘÁDKU

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC 14. schůze rady města dne: 28.08.2018 Bod pořadu jednání: Obecně závazná vyhláška o nočním klidu Stručný obsah: Dne 28. listopadu 2016 schválilo Zastupitelstvo města Liberec obecně

Více

O B E C J I M L Í N. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

O B E C J I M L Í N. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství O B E C J I M L Í N Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Jimlín se na svém zasedání dne 29.4.2014 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2010

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2010 MĚSTO KRUPKA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2010 K ZABEZPEČENí MíSTNíCH ZÁLEŽiTOSTí VEŘEJNÉHO POŘÁDKU NA VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVíCH MĚST A KRUPKA Zastupitelstvo města Krupka, se na svém zasedání dne 28.06.2010

Více

OBEC TĚCHLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC TĚCHLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC TĚCHLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Těchlovice se na svém zasedání dne 23. března 2011 usnesením č. 1/2011 usneslo

Více

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 5/2017, o nočním klidu

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 5/2017, o nočním klidu Obecně závazná vyhláška 3/2018 Obecně závazná vyhláška č. 3/2018, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 5/2017, o nočním klidu Zastupitelstvo města Ostravy se na svém zasedání

Více

1 85 zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

1 85 zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 4/2005 ze dne 21. 9. 2005 k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo Města Lanškroun se na svém zasedání

Více

Obecně závazná vyhláška města Nové Město na Moravě č. 4/2016. k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných.

Obecně závazná vyhláška města Nové Město na Moravě č. 4/2016. k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných. a v souladu s 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřizen9, ve znění Veřejným pořádkem se rozumĺ souhrn společenských vztahů, které vznikají, rozvíjejĺ se a zanikají majetku. Pro

Více

OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011,

OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011, OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011, o veřejném pořádku, opatřeních k jeho zabezpečení a čistotě v obci Hradčany Zastupitelstvo obce Hradčany se na

Více

MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ

MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ Obecně závazná vyhláška č. 2/2019, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Jablonné v Podještědí

Více

M Ě S T O V A R N S D O R F

M Ě S T O V A R N S D O R F M Ě S T O V A R N S D O R F Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, ochraně veřejné zeleně a zlepšení vzhledu města Zastupitelstvo města Varnsdorf se na

Více

OBEC Velký Osek. Nařízení obce Velký Osek č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád a stanoví zákaz podomního a pochůzkového prodeje

OBEC Velký Osek. Nařízení obce Velký Osek č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád a stanoví zákaz podomního a pochůzkového prodeje Pouze jméno Digitálně podepsal {SigningCertSubject_CN} OBEC Velký Osek Nařízení obce Velký Osek č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád a stanoví zákaz podomního a pochůzkového prodeje Zastupitelstvo obce

Více

OBEC BRNÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích

OBEC BRNÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích OBEC BRNÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Brnířov se na svém zasedání dne 14.3.2013 usnesením č. 248 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a. č. 2/2006

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a. č. 2/2006 O B E C V R CH O V A N Y --------------------------------------------------------------- O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 2/2006 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení

Více

Aktuálně. odbor veřejné správy, dozoru a kontroly

Aktuálně. odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Aktuálně odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Návrh na zvýšení měsíčních odměn členům zastupitelstev územních samosprávných celků Změna nařízení vlády č. 37/2003 Sb., o odměnách za výkon funkce členů

Více

Obec Rusava TRŽNÍ ŘÁD

Obec Rusava TRŽNÍ ŘÁD Obec Rusava Nařízení obce č. 1/2016, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada obce Rusava se na svém zasedání dne 12. 09. 2016 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 8. 9. 2016 Bod programu: 4 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Ing. Bc. Vladimír Vyplelík; Miroslav Mann, velitel městské

Více

Město Špindlerův Mlýn

Město Špindlerův Mlýn Město Špindlerův Obecně závazná vyhláška č. /205, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo města Špindlerův se na svém zasedání konaném dne 5. 6. 205 usneslo vydat na základě 29 odst. písm. o)

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2015, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na některých veřejných prostranstvích

Obecně závazná vyhláška č. 5/2015, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na některých veřejných prostranstvích Obecně závazná vyhláška č. 5/2015, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na některých veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Uherský Brod se na svém 06. zasedání dne 23.09.2015 pod číslem usnesení

Více

Vzor obecně závazné vyhlášky obce, kterou se vydává Požární řád obce

Vzor obecně závazné vyhlášky obce, kterou se vydává Požární řád obce Vzor obecně závazné vyhlášky obce, kterou se vydává Požární řád obce Varianta a) obec zřizuje jednotku sboru dobrovolných hasičů OBEC/MĚSTO/MĚSTYS... Zastupitelstvo obce Obecně závazná vyhláška č. /..,

Více

OBEC DĚPOLTOVICE. o zajišťování a ochraně veřejného pořádku

OBEC DĚPOLTOVICE. o zajišťování a ochraně veřejného pořádku OBEC DĚPOLTOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku Zastupitelstvo obce Děpoltovice se na svém zasedání dne 16.10.2013 usnesením z 18. Zasedání zastupitelstva obce

Více

OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce

OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Petráveč se na svém zasedání konaném dne 25.2.2015 č.j.5/2015 usneslo

Více

Obecně závazná vyhláška č. 05/2009, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na některých veřejných prostranstvích

Obecně závazná vyhláška č. 05/2009, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na některých veřejných prostranstvích Obecně závazná vyhláška č. 05/2009, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na některých veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Uherský Brod se na svém 25. zasedání dne 01.07.2009 pod číslem usnesení

Více

Nařízení. č. 2/2013. Tržní řád

Nařízení. č. 2/2013. Tržní řád Nařízení č. 2/2013 Rada města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 14. října 2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon),

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 4/2004

Obecně závazná vyhláška. č. 4/2004 Obecně závazná vyhláška č. 4/2004 Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Zpracovala: Dagmar Kavanová Referent krizového řízení Městský úřad Nové

Více

M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u. Nařízení č. 1/2015

M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u. Nařízení č. 1/2015 M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u Nařízení č. 1/2015 města Bakov nad Jizerou kterým se vydává Tržní řád ve znění nařízení č. 2/2015 Rada města Bakov nad Jizerou se na svém zasedání dne 29. 6. 2015

Více

Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád)

Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád) Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád) Číslo nařízení: 5/2016 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 01 Platnost od: 31.08.2016 Účinnost od : 15.09.2016 Platnost do: Zpracoval: JUDr.

Více

2. Řízení o poplatcích vykonává obecní úřad /dále jen správce poplatku/ 1. Oddíl II- Článek 2. POPLATEK ZE PSU

2. Řízení o poplatcích vykonává obecní úřad /dále jen správce poplatku/ 1. Oddíl II- Článek 2. POPLATEK ZE PSU OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PERÁLEC č. 3/ 2010 o místních poplatcích ======================================================= Zastupitelstvo obce Perálec se na svém zasedání dne 9.prosince 2010 usnesením

Více

Nařízení městyse Kounice č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád

Nařízení městyse Kounice č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád MĚSTYS KOUNICE Nařízení městyse Kounice č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo městyse Kounice se na svém zasedání dne 10.9.2014 usnesením č. 28 vydalo v souladu s ustanoveními 11 odst. 1)

Více

Regulace doby nočního klidu obecně závaznými vyhláškami obcí

Regulace doby nočního klidu obecně závaznými vyhláškami obcí Regulace doby nočního klidu obecně závaznými vyhláškami obcí 1 Doba nočního klidu doba nočního klidu je definována zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů doba nočního klidu

Více

Obec JANKOVICE. Nařízení obce Jankovice č.1/2017, kterým se vydává tržní řád

Obec JANKOVICE. Nařízení obce Jankovice č.1/2017, kterým se vydává tržní řád Obec JANKOVICE Nařízení obce Jankovice č.1/2017, kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Jankovice se rozhodlo dne 15.05.2017, usnesením č. 18/5/2017 vydat na základě ustanovení 18 odst. 1 a 3 zákona

Více

Obec Veselíčko. Obecně závazná vyhláška Obce Veselíčko č. 2/2013. Tržní řád

Obec Veselíčko. Obecně závazná vyhláška Obce Veselíčko č. 2/2013. Tržní řád Obecně závazná vyhláška Obce Veselíčko č. 2/2013 Tržní řád Zastupitelstvo obce Veselíčko se na svém zasedání dne 3. dubna 2013 usnesením č. 5A) usneslo vydat v souladu s ustanoveními 18 zákona č. 455/1991

Více