ZIP o.p.s., IČ , se sídlem Tomanova 3-5, Plzeň. Zastoupený: JUDr. Miloslavou Wipplingerovou, advokátkou v Plzni, Pražská 45

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZIP o.p.s., IČ , se sídlem Tomanova 3-5, Plzeň. Zastoupený: JUDr. Miloslavou Wipplingerovou, advokátkou v Plzni, Pražská 45"

Transkript

1 Advokátní kancelář JUDr. Miloslava Wipplingerová zapsaná v seznamu advokátů ČAK pod ev.č se sídlem Pražská 45, Plzeň, , IČ tel/fax: , info@akw.cz č. účtu /5500 Raiffeisenbank a.s. Městský soud v Praze Spálená Praha 2 V Plzni dne Žalobce: ZIP o.p.s., IČ , se sídlem Tomanova 3-5, Plzeň Zastoupený: JUDr. Miloslavou Wipplingerovou, advokátkou v Plzni, Pražská 45 Žalovaný: Česká republika Akademie věd České republiky, IČ , se sídlem Národní 3, Praha 1 ŽALOBA na určení neplatnosti výpovědi a návrh na vydání předběžného opatření dvojmo I. Žalobce je obecně prospěšnou společností s hlavním předmětem činnosti provádění archeologických výzkumů. Tuto činnost vykonává na základě udělení Povolení k provádění archeologických výzkumů Ministerstvem kultury České republiky ze dne Podmínkou tohoto povolení bylo mimo jiné uzavření Dohody o rozsahu a podmínkách provádění archeologických výzkumů (dále jen Dohoda). Tuto Dohodu účastníci uzavřeli dle 21 odst. 2 zák. č. 20/1987 Sb. v platném znění (o státní památkové péči) dne Tato Dohoda byla nahrazena Dohodou ze dne V Dohodě jsou stanoveny podmínky a postupy, které je žalobce při provádění archeologických výzkumů povinen respektovat. Strana 1 (celkem 6)

2 - Povolením ze dne Dohodou ze dne Dohodou ze dne II. Žalovaná dopisem ze dne vypověděla Dohodu s odkazem na ustanovení čl. IV. odst. 2 Dohody. Dle tohoto ustanovení je žalovaná oprávněna Dohodu vypovědět v 1 měsíční výpovědní lhůtě poruší-li žalobce zásadním způsobem tuto Dohodu. Žalobce nesouhlasí s tím, že by důvody uvedené ve výpovědi naplňovaly intenzitu porušení Dohody zásadním způsobem. Jde o vytýkání neexistujících nedostatků, obecné, vágní a neurčité konstatování. - Výpovědí ze dne III. Žalobce je v prvé řadě přesvědčen, že kroky dohodnuté pro případ neplnění podmínek zásadním způsobem dle čl. 4 odst. 2 Dohody musí být učiněny kumulativně, tedy s vypovězením Dohody musí být zároveň podán Ministerstvu kultury České republiky návrh, aby bylo žalobci odebráno Povolení ve smyslu 21 odst. 5 památkového zákona, jinak je taková výpověď neplatná. S vypovězením Dohody bez dalšího nemohou být spojeny pro žalobce žádné následky, a to i s přihlédnutím k 35 odst.2 písm. g). Omezení práva provádět archeologické výzkumy je podle ustanovení 21 odst. 5 památkového zákona možné jen na základě odebrání Povolení Ministerstvem kultury ČR, které musí probíhat podle správního řádu. Tím, že tento podnět Ministerstvu kultury nebyl žalovanou podán, byla žalobci odejmuta možnost účinné obrany proti uváděným údajným porušením podmínek Dohody. IV. Z opatrnosti, že se soud neztotožní se shora uvedeným názorem žalobce a v rámci řízení budou zkoumány konkrétní důvody výpovědi, uvádí žalobce následující: Žalovaná ve výpovědi uvádí jako první důvod, že žalobce porušil ustanovení čl. II. odst. 2) písm. a) Dohody. Tento článek ukládá žalobci povinnost koordinovat v rámci příslušné regionální archeologické komise svoji činnost s jinými v regionu působícími oprávněnými organizacemi. Žalovaná ve výpovědi poukazuje na to, že žalobce toto porušil při výzkumu v obci Bašť a Tišice. K tomu žalobce uvádí, že od uzavření Dohody s žalovanou v roce 2001 nebyly ze strany žalované specifikovány a upřesněny podmínky jak by měla tato koordinace vypadat. Pokud jde o výzkumy v Bašti a Tišicích, šlo o výzkumy malého rozsahu, které byly realizovány pouze formou dohledu. O těchto informoval žalobce na zasedáních Středočeské regionální archeologické komise dne a dne , Strana 2 (celkem 6)

3 což v prvním případě i sama žalovaná ve výpovědi potvrzuje. Navíc žalobce má ve Středočeském kraji minimální počet výzkumů. V oblasti Plzeňského kraje, Karlovarského kraje a Hlavního města Prahy má žalobce nejvíce výzkumů a z těchto oblastí nebylo vytýkáno žádné pochybení. V. Druhé porušení spatřuje žalovaná v tom, že žalobce neoznámil žalované zahájení záchranného archeologického výzkumu v obci Bašť a Tišice dle 21 odst. 4 zák. č. 20/1987 Sb. Toto tvrzení je nepravdivé. Zahájení archeologického výzkumu v obci Tišice bylo oznámeno prostřednictvím internetové databáze archeologických výzkumů Čech (IDAV), tedy formou krátkého standardizovaného sdělení uloženého přímo do informačního systému Archeologického ústavu AV ČR. Podle Dohody o využívání Internetové databáze archeologických výzkumů Čech, kterou žalobce uzavřel dne je oznamovací povinnost dle 21 odst. 4 zák. č. 20/1987 Sb. splněna formou registrace archeologických výzkumů do systému IDAV. Zahájení archeologického výzkumu v obci Bašť bylo oznámeno em na standardním formuláři Archeologického ústavu AV ČR, Praha, v.v.i. Vzhledem k poměrně velké agendě archeologických výzkumů žalobce na základě dohody se zástupcem Archeologického ústavu AV ČR, Praha, v.v.i. Mgr. Janem Maříkem, Ph.D. nahlašoval výzkumy průběžně kumulativně nejméně 1x měsíčně. - Dohodou ze dne VI. Žalovaná ve své výpovědi konstatuje, že dokladem nezájmu žalobce o koordinaci své činnosti s ostatními organizacemi provádějící archeologický výzkum je nízká účast na jednání Středočeské a Východočeské regionální archeologické komise. K tomu je nutné poukázat na to, že Dohoda nestanoví povinnost se zúčastňovat jednání všech regionálních komisí. Ve Středočeském a Královéhradeckém kraji měl žalobce minimum výzkumů, v Pardubickém kraji dokonce nerealizoval dosud výzkum žádný. V posledních 2 letech byly v Královéhradeckém kraji provedeny pouze 2 výzkumy, ve Středočeském kraji pak jen 2 menší archeologické výzkumy s pozitivním zjištěním a několik drobných archeologických výzkumů formou dohledu s negativním zjištěním. Není tedy patrno, proč žalovaná vytýká žalobci nízkou účast právě v krajích, kde žalobce působí pouze sporadicky. K tomu žalobce podotýká, že Středočeská a Východočeská regionální archeologická komise jsou dobrovolnými sdruženími bez jakékoliv právní subjektivity. Není tedy zřejmé, zda tato sdružení jsou oprávněna vykonávat koordinaci archeologických výzkumů ve smyslu Dohody v daných krajích. Strana 3 (celkem 6)

4 VII. Další porušení Dohody žalovaná spatřuje v tom, že žalobce při kalkulaci cen ve dvou případech (obec Bašť a obec Skřivany) porušila povinnost provádět archeologické výzkumy zásadně na neziskových principech. V prvém případě údajně představovala cenová kalkulace žalobce dvojnásobek reálných nákladů, v druhém případě byla kalkulace na samé hranici proveditelnosti. Žalobce toto tvrzení považuje za účelové a zcela neurčité. Žalovaná neuvádí žádné konkrétní údaje, z nichž vycházela při posuzování těchto dvou výzkumů. Navíc neziskový princip nemá nic společného s kalkulací jednotlivých výzkumů. Kalkulace vychází z rozsahu výzkumu a prací s tím spojených. Žalobce v souladu se zákonem, uveřejňuje ve sbírce listin výroční zprávy za jednotlivé roky a tyto zprávy jsou důkazem o neziskovosti jeho činnosti. - Sbírkou listin u rejstříku obecně prospěšných společností Krajského soudu v Plzni VIII. Žalovaná dále vytýká žalobci, že zvolil zcela nepřijatelný postup, když se ucházel o realizaci záchranného archeologického výzkumu v Kašperských Horách, který byl svěřen společnosti Archaia Jih, o.p.s. Žalobce proti tomu podal stížnost k Úřadu na ochranu hospodářské soutěže, přičemž obecně prospěšné služby nemohou být předmětem hospodářské soutěže. Žalobce poukazuje na to, že nejde o porušení žádného ustanovení Dohody. Výtka žalované je vykonstruována a zkreslena. Žalobce se přihlásil do veřejné soutěže, protože tuto soutěž vyhlásilo Město Kašperské Hory. Stejně tak se do této soutěže přihlásila společnost Archaia Jih, o.p.s. V souladu se zákonem žalobce podal návrh na přezkoumání úkonů zadavatele, neboť jeho nabídka byla zadavatelem vyloučena ze soutěže. Úřad na ochranu hospodářské soutěže se zabýval postupem zadavatele a současně i tím, zda archeologický výzkum může být předmětem veřejné zakázky. Ve svém rozhodnutí žalobci vyhověl a konstatoval, že zadavatel porušil zákon. Žalobce v tomto případě jednal v souladu se zákonem a nechápe, proč by jednání v souladu se zákonem mělo být považováno za porušení Dohody. - rozhodnutím Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže IX. Poslední porušení Dohody spatřuje žalovaná v tom, že žalobce k Národnímu památkovému ústavu neplní povinnost oznamovat zahájení archeologických výzkumů a podávat zprávy o jejich výsledcích na územích prohlášených za kulturní památku, národní kulturní památku, památkovou rezervaci či zónu. Tato výtka je nepravdivá. Žalobce si není vědom, že by tuto Strana 4 (celkem 6)

5 povinnost porušil. Tyto výzkumy pravidelně hlásí, a to jak telefonicky, tak písemně. Odkaz na citovanou zprávu Národního památkového ústavu, ústředního pracoviště Akademii věd ČR není nijak konkretizován. Žalovaná ani s touto zprávou žalobce neseznámila. X. Žalobce je přesvědčen, že neporušil Dohodu zásadním způsobem tak aby vzniklo žalované právo ji vypovědět. Žalovaná ve výpovědi uvádí pouze domnělé nedostatky administrativního charakteru, které lze stěží považovat za porušení Dohody zásadním způsobem. Žalovaná ve výpovědi neuvádí žádné odborné pochybení při provádění archeologických výzkumů. Žalobce řádně plní oznamovací povinnost vůči Archeologickému ústavu AV ČR, Praha, v.v.i. a též pravidelně předává nadstandardně zpracované nálezové zprávy ze záchranných archeologických výzkumů, a to jak pozitivní tak i negativní. Žalobce považuje za velmi závažné, že o domnělých nedostatcích administrativního charakteru nebyl řádně informován. V rámci projednání věci v Akademii věd ČR mu nebyla poskytnuta žádná možnost vyjádření, nebyl ani vyzván k nápravě domnělých nedostatků. Vzhledem k tomu, že Dohoda může být ve smyslu 21 odst. 2 zákona č. 20/1987 Sb. v platném znění považována za nezbytný doplněk povolení k provádění archeologických výzkumů, je žalobce přesvědčen, že v daném případě měla žalovaná zároveň podat návrh na odebrání Povolení Ministerstvu kultury ČR tak, aby v řízení bylo postupováno dle správního řádu a žalobce se k věci mohl řádně vyjádřit. Žalobce má naléhavý právní zájem na tom, aby soud určil, že výpověď Dohody je neplatná, protože zákon o památkové péči samostatné vypovězení Dohody nezná ani jeho následky neupravuje, k dané věci zatím neexistuje žádná relevantní judikatura. Pouze podle komentáře k 21 odst. 2 pam. zákona by se oprávněná organizace, které byla vypovězena Dohoda, mohla dopouštět správního deliktu dle 35 odst. 2 písm. g). Žalobce podal tuto žalobu u Obvodního soudu pro Prahu 1. Řízení bylo usnesením ze dne zastaveno s tím, že o této věci rozhodují soudy ve správním soudnictví. - usnesením sp. zn. 25 C 8/2011 XI. Aby bylo postaveno najisto, že se žalobce do doby, než bude ve věci pravomocně rozhodnuto, nedopustí prováděním archeologických výzkumů žádného správního deliktu, podává zároveň návrh na vydání předběžného opatření. Žalobce žádá, aby soud vydal toto u s n e s e n í o předběžném opatření Žalobce je oprávněn do doby právní moci rozhodnutí v řízení o určení neplatnosti Dohody o rozsahu a podmínkách provádění archeologických výzkumů provádět archeologické výzkumy v souladu s 21 odst. 2 zák. č. 20/1987 Sb. v platném znění. Strana 5 (celkem 6)

6 Z výše uvedených důvodů žalobce žádá, aby soud po provedeném řízení vynesl tento X. r o z s u d e k Určuje se, že výpověď Dohody o rozsahu a podmínkách provádění archeologických výzkumů ze dne mezi žalovanou a žalobcem daná žalobci žalovanou dopisem ze dne je neplatná. ZIP o.p.s. Strana 6 (celkem 6)

Maltézské náměstí 471/1 Telefon: 257 085 111 118 11 Praha 1 Fax: 224 318 155 E-mail: epodatelna@mkcr.cz

Maltézské náměstí 471/1 Telefon: 257 085 111 118 11 Praha 1 Fax: 224 318 155 E-mail: epodatelna@mkcr.cz Ministerstvo kultury +NLDSY115B841+ Maltézské náměstí 471/1 Telefon: 257 085 111 118 11 Praha 1 Fax: 224 318 155 E-mail: epodatelna@mkcr.cz Vážená paní JUDr. Miloslava Wipplingerová, Ph.D Advokátní kancelář

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S275/2011/VZ-16608/2014/533/HKu Brno: 21. srpna 2014

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S275/2011/VZ-16608/2014/533/HKu Brno: 21. srpna 2014 *UOHSX0069RPX* UOHSX0069RPX USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S275/2011/VZ-16608/2014/533/HKu Brno: 21. srpna 2014 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Č.j.: 3R 32/01-Ku V Brně dne 30.10.2001

Č.j.: 3R 32/01-Ku V Brně dne 30.10.2001 Č.j.: 3R 32/01-Ku V Brně dne 30.10.2001 Ve správním řízení o rozkladu ze dne 23.7.2001 podaném akad. malířem Jiřím Ratajem, IČO 648 72 211, podnikající pod jménem akad. malíř Jiří Rataj, s místem podnikání

Více

Č. j. VZ/S204/05-154/5819/05-Der V Brně dne 8. prosince 2005

Č. j. VZ/S204/05-154/5819/05-Der V Brně dne 8. prosince 2005 Č. j. VZ/S204/05-154/5819/05-Der V Brně dne 8. prosince 2005 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 15.11.2005 z vlastního podnětu podle 96 odst. 1 zákona č. 40/2004 Sb.,

Více

*uohsx003awyr* UOHSX003AWYR USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S395/2010/VZ-17938/2010/530/EDo V Brně dne: 29. listopadu 2010

*uohsx003awyr* UOHSX003AWYR USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S395/2010/VZ-17938/2010/530/EDo V Brně dne: 29. listopadu 2010 *uohsx003awyr* UOHSX003AWYR USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S395/2010/VZ-17938/2010/530/EDo V Brně dne: 29. listopadu 2010 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0052H22* UOHSX0052H22 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S173/2013/VZ-9147/2013/512/PDr Brno 17. května 2013 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

r o z h o d l t a k t o :

r o z h o d l t a k t o : Č.j.: V Praze dne 8.10.1999 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v řízení zahájeném dne 17.8.1999 ve smyslu ustanovení 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění zákona č.

Více

SMLOUVA O ZALOŽENÍ OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI. MAS Lužnicko o.p.s.

SMLOUVA O ZALOŽENÍ OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI. MAS Lužnicko o.p.s. SMLOUVA O ZALOŽENÍ OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI MAS Lužnicko o.p.s. uzavřená dnešního dne podle zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech, v platném znění, (dále též jen zákon o o.p.s.

Více

*UOHSX00BGG8J* UOHSX00BGG8J USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0126,S0157/2016/VZ-21377/2018/532/KSt Brno: 23. července 2018

*UOHSX00BGG8J* UOHSX00BGG8J USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0126,S0157/2016/VZ-21377/2018/532/KSt Brno: 23. července 2018 *UOHSX00BGG8J* UOHSX00BGG8J USNESENÍ Brno: 23. července 2018 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, ve správních

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S301/2009/VZ-9428/2012/540/ZČa V Brně dne

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S301/2009/VZ-9428/2012/540/ZČa V Brně dne *UOHSX0049QB0* UOHSX0049QB0 USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S301/2009/VZ-9428/2012/540/ZČa V Brně dne 16. 7. 2012 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 2 Azs 252/2004-93 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Miluše Doškové a soudců JUDr. Vojtěcha Šimíčka

Více

Advokátní kancelář JUDr. Tomáš Pohl. V Praze dne 31. května 2007 naše sp. zn. 31/07. narozen 22.6. 1956 sídlo Praha 1, Senovážné náměstí 5, PSČ 110 00

Advokátní kancelář JUDr. Tomáš Pohl. V Praze dne 31. května 2007 naše sp. zn. 31/07. narozen 22.6. 1956 sídlo Praha 1, Senovážné náměstí 5, PSČ 110 00 Advokátní kancelář JUDr. Tomáš Pohl sídlo Praha 2, Šafaříkova 1, PSČ 120 00, tel. + 222512215, fax + 224223424, e-mail tomaspohl@seznam.cz IČ 66208947, osvědčení České advokátní komory číslo 01461 Ústavní

Více

SMLOUVA č. 190/2015 O POSKYTNUTÍ DOTACE NA MZDU PEČOVATELKY V DOMĚ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU Dubí 3, Bílinská 141 na rok 2016

SMLOUVA č. 190/2015 O POSKYTNUTÍ DOTACE NA MZDU PEČOVATELKY V DOMĚ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU Dubí 3, Bílinská 141 na rok 2016 SMLOUVA č. 190/2015 O POSKYTNUTÍ DOTACE NA MZDU PEČOVATELKY V DOMĚ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU Dubí 3, Bílinská 141 na rok 2016 uzavřená dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

Č. j.: VZ/S 18/04-152/1461/04-Kr V Brně dne 30. března 2004

Č. j.: VZ/S 18/04-152/1461/04-Kr V Brně dne 30. března 2004 Č. j.: VZ/S 18/04-152/1461/04-Kr V Brně dne 30. března 2004 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 26.1.2004 podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných

Více

Městská část Praha Ďáblice Zastupitelstvo městské části

Městská část Praha Ďáblice Zastupitelstvo městské části Městská část Praha Ďáblice Zastupitelstvo městské části 4. zasedání dne 24.4. 2019 USNESENÍ č. 51/19/ZMČ k Dohodě o narovnání a návrhu smíru Zastupitelstvo MČ po projednání I. bere na vědomí informaci

Více

Váš dopis značka / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Karlovy Vary neuvedena / 07.02.2011 526/ObŽÚ/11-2 MALÝ / 700 14.02.2011

Váš dopis značka / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Karlovy Vary neuvedena / 07.02.2011 526/ObŽÚ/11-2 MALÝ / 700 14.02.2011 Pan Zeqirja Sahatciu jednatel společnosti Z-PRINC GOLD, s.r.o. Stará Louka 326/64 360 01 Karlovy Vary ----------------------------------------------- IČ 263 55 906 Váš dopis značka / ze dne Naše značka

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S231/2012/VZ-9890/2012/540/PVé V Brně dne 14. srpna 2012

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S231/2012/VZ-9890/2012/540/PVé V Brně dne 14. srpna 2012 *UOHSX004A81J* UOHSX004A81J ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S231/2012/VZ-9890/2012/540/PVé V Brně dne 14. srpna 2012 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112

Více

U S N E S E N Í. t a k t o :

U S N E S E N Í. t a k t o : Aprk 44/2014-59 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Lenky Matyášové a soudců JUDr. Lenky Kaniové a JUDr. Radana Malíka v právní věci žalobce: V. K., zast.

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 5 A 158/2001-115 5 A 158/2001 100 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Petra Příhody a soudců JUDr. Miluše Doškové

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX007L4UW* UOHSX007L4UW ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S0583/2015/VZ-32722/2015/513/IHl Brno: 8. října 2015 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

USNESENÍ. takto: Žádný z účastníků ne má právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti.

USNESENÍ. takto: Žádný z účastníků ne má právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. č. j. 6 Azs 255/2006-66 USNESENÍ Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Bohuslava Hnízdila a soudců JUDr. Brigity Chrastilové, JUDr. Milady Tomkové, JUDr. Ludmily Valentové a

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 3 Ads 99/2013-133 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Petra Průchy a soudců JUDr. Jaroslava Vlašína a JUDr. Jana

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX00978MC* UOHSX00978MC ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S0762/2016/VZ-01599/2017/521/MŽi Brno 13. ledna 2017 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Č.j.: VZ/S20/05-152/1675/05-Pr V Brně dne 20. dubna 2005

Č.j.: VZ/S20/05-152/1675/05-Pr V Brně dne 20. dubna 2005 Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 14.05.2005 V Brně dne 20. dubna 2005 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 24. 2. 2005 z vlastního podnětu podle 57 zákona č. 199/1994

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Číslo jednací: - 117-118 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Městský soud v Praze rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Slavomíra Nováka a soudkyň JUDr. Hany Pipkové a JUDr. Marcely Rouskové

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 2 A 7/2002 72- OL ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Václava Novotného a soudců JUDr. Ludmily Valentové

Více

Č.j.: S 19-R/01-VP/140/Ná V Praze dne

Č.j.: S 19-R/01-VP/140/Ná V Praze dne Č.j.: V Praze dne 9. 4. 2001 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném z vlastního podnětu dne 16. 2. 2001, ve smyslu ustanovení 57 odst. 1 ve spojení s 60a zákona č. 199/1994 Sb.,

Více

rozhodl takto: Odůvodnění

rozhodl takto: Odůvodnění Č.j.: S 059/00-325/140/OŠ V Praze dne 14.4.2000 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, ve správním řízení zahájeném dne 13.3.2000 ve smyslu ustanovení 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 565/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 537 ze dne 30.08.2017 Předložení příkazní smlouvy o poskytování právních služeb s advokátem JUDr. Petrem Honzíkem Rada městské

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX004FXJD* UOHSX004FXJD ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S373/2012/VZ-17841/2012/522/MSc Brno 21.9.2012 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže jako orgán příslušný podle ustanovení

Více

Č.j.: 3R76/03-Ku V Brně dne

Č.j.: 3R76/03-Ku V Brně dne Č.j.: 3R76/03-Ku V Brně dne 16.2.2004 Ve správním řízení o rozkladu ze dne 9.12.2003 podaném společností CREATEAM, spol. s r.o., akademický malíř Pavel Koutský, IČO 48 05 49 25 a prof. Jan Dušek, kteří

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 6 As 162/2016-28 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy a zpravodaje JUDr. Tomáše Langáška a soudců JUDr. Petra Průchy

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : Z předloženého soudního spisu vyplynuly následující skutečnosti:

U S N E S E N Í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : Z předloženého soudního spisu vyplynuly následující skutečnosti: Konf 17/2017-31 U S N E S E N Í Zvláštní senát zřízený podle zákona č. 131/2002 Sb., o rozhodování některých kompetenčních sporů, složený z předsedy JUDr. Pavla Simona a soudců JUDr. Romana Fialy, Mgr.

Více

6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění

6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění 6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění 6.1. Legislativní zajištění Ústavní rámec politiky našeho státu obsahuje dokumenty se zakotvením významu kulturních

Více

*MVCRX02BIROV* MVCRX02BIROV prvotní identifikátor

*MVCRX02BIROV* MVCRX02BIROV prvotní identifikátor Doručeno dne: 9. 3. 2015 *MVCRX02BIROV* MVCRX02BIROV prvotní identifikátor odbor právní náměstí Hrdinů 1634/3 P.O. BOX 155/P 140 21 Praha 4 Č. j.: MV-17688-46/P-2015 Praha 3. března 2015 Počet listů: 6

Více

Smlouva o pozáručním servisu a technické podpoře

Smlouva o pozáručním servisu a technické podpoře Smlouva o pozáručním servisu a technické podpoře Ev.č. Software602 a.s.: Ev.č. Organizace: SUPP/FFSaFP/Písek/0606/2016 1. Článek Smluvní strany Společnost: Software602 a.s. se sídlem: Hornokrčská 15, 140

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 47/2010-57 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Radana Malíka a soudců JUDr. Barbary Pořízkové a Mgr. Davida

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX005BX2P* UOHSX005BX2P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S470/2013/VZ-18173/2013/513/PPo Brno 23. září 2013 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 6 Ads 35/2012-22 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Bohuslava Hnízdila a soudkyň JUDr. Milady Tomkové a JUDr.

Více

Č.j.: S 321-R/ /140/VŠ V Praze dne

Č.j.: S 321-R/ /140/VŠ V Praze dne Č.j.: V Praze dne 3.2.2000 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v řízení zahájeném 9.12.1999 ve smyslu ustanovení 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění zákona č. 148/1996

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0135/2017/VZ-12931/2017/532/MOn Brno: 4. května 2017

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0135/2017/VZ-12931/2017/532/MOn Brno: 4. května 2017 *UOHSX009NGIK* UOHSX009NGIK USNESENÍ Brno: 4. května 2017 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 248 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů, ve

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS S147/2011/VZ 8777/2011/520/NGl V Brně dne: 15. září 2011

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS S147/2011/VZ 8777/2011/520/NGl V Brně dne: 15. září 2011 *uohsx003luy6* UOHSX003LUY6 USNESENÍ Č. j.: ÚOHS S147/2011/VZ 8777/2011/520/NGl V Brně dne: 15. září 2011 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 1 As 124/2011-38 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Josefa Baxy a soudců JUDr. Lenky Kaniové a JUDr. Zdeňka Kühna

Více

Č.j.: S 200/01-153/4653/01-Dh V Brně dne 21. listopadu 2001

Č.j.: S 200/01-153/4653/01-Dh V Brně dne 21. listopadu 2001 Č.j.: S 200/01-153/4653/01-Dh V Brně dne 21. listopadu 2001 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 29. 10. 2001 z vlastního podnětu podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb.,

Více

Č. j.: S 243/01-151/348/02-če V Brně dne 22. ledna 2002

Č. j.: S 243/01-151/348/02-če V Brně dne 22. ledna 2002 Č. j.: S 243/01-151/348/02-če V Brně dne 22. ledna 2002 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 14.12.2001 podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek,

Více

Rozhodnutí nabylo právní moci dne 20.10.2008

Rozhodnutí nabylo právní moci dne 20.10.2008 Rozhodnutí nabylo právní moci dne 20.10.2008 Č. j.: R119/2008/02-20057/2008/310-Ku V Brně dne 9. října 2008 Ve správním řízení o rozkladu podaném dne 13.6.2008 zadavatelem Fakultní nemocnicí v Motole,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 61 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 61 ze dne č.j.: 64/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 61 ze dne 03.02.2016 Pronájem části pozemku parc. č. 2639/126 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

uzavřená podle 1879 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Občanský zákoník ) mezi

uzavřená podle 1879 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Občanský zákoník ) mezi Strana 1 z 6 SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVKY uzavřená podle 1879 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Občanský zákoník ) Jméno a příjmení: Jméno Uživatele:

Více

*uohsx0012pq2* UOHSX0012PQ2

*uohsx0012pq2* UOHSX0012PQ2 Rozhodnutí nabylo právní moci dne 18.2.2009 *uohsx0012pq2* UOHSX0012PQ2 Č. j. S299/2008/VZ-163/2009/530/RKr V Brně dne 26. ledna 2009 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č.

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S221/2009/VZ-11795/2009/510/HOd V Brně dne:

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S221/2009/VZ-11795/2009/510/HOd V Brně dne: *UOHSX001E4LI* UOHSX001E4LI ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ V Brně dne: 3. 3. 2010 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 4 As 52/2012-26 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Jiřího Pally a JUDr. Josefa

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX00708ID* UOHSX00708ID ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S180/2015/VZ-8538/2015/513/ABr Brno 2. dubna 2015 Rozhodnutí nabylo právní moci dne 23.4.2015 Úřad pro ochranu hospodářské

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Kancelář úřadu V Písku dne: 15.06.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.06.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření smíru v soudním sporu se společností Axcode, s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 531-R/03-318/140/OŠ V Praze dne 6.6.2003

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 531-R/03-318/140/OŠ V Praze dne 6.6.2003 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č.j.: S 531-R/03-318/140/OŠ V Praze dne 6.6.2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení, zahájeném dne 9.4.2003,

Více

na ochranu proti nečinnosti žalované podaná per analogiam podle ustanovení 79 et seq. soudního řádu správního (dále jen SŘS )

na ochranu proti nečinnosti žalované podaná per analogiam podle ustanovení 79 et seq. soudního řádu správního (dále jen SŘS ) Krajský soud v Praze nám. Kinských 234/5 150 75 Praha 5 Sp. zn.: (nepředchází) Žalobce: Zastoupen: Jiří Ch. XXX XXX JUDr. Petrem Kočím, Ph.D., advokátem Opletalova 1535/4 110 00 Praha 1 DS: cp7kgk3 Žalovaná:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 27 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 27 ze dne č.j.: 29/2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 27 ze dne 17.01.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 2814/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Kancelář úřadu V Písku dne: 25.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o vypovězení pojistných smluv Teplárnou Písek, a.s. doplnění podkladů NÁVRH USNESENÍ

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 A 111/2002-39 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Radana Malíka a JUDr. Milana

Více

Č.j.: S 238/01-151/1143/02-MO V Brně dne 6. března 2002

Č.j.: S 238/01-151/1143/02-MO V Brně dne 6. března 2002 Č.j.: S 238/01-151/1143/02-MO V Brně dne 6. března 2002 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 24. 1. 2002 z vlastního podnětu podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 4 As 175/2018-59 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Jiřího Pally a soudců Mgr. Petry Weissové a Mgr. Aleše Roztočila

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0665/2015/VZ-40894/2015/521/MŽi Brno 27. listopadu 2015

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0665/2015/VZ-40894/2015/521/MŽi Brno 27. listopadu 2015 *UOHSX007RHCP* UOHSX007RHCP USNESENÍ Brno 27. listopadu 2015 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, ve správním

Více

*uohsx001nrw9* ROZHODNUTÍ UOHSX001NRW9 PŘEDSEDA ÚŔADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

*uohsx001nrw9* ROZHODNUTÍ UOHSX001NRW9 PŘEDSEDA ÚŔADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *uohsx001nrw9* UOHSX001NRW9 PŘEDSEDA ÚŔADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-R184/2009/VZ-4049/2010-310-ASc V Brně dne: 22. 3. 2010 Ve správním řízení o rozkladu doručeném Úřadu dne

Více

Advokátní kanceláří Klára Samková s.r.o.

Advokátní kanceláří Klára Samková s.r.o. Advokátní kancelář Klára Samková s. r. o. zapsaná u Městského soudu v Praze, Mgr. Martina R. BLAHOUŠOVÁ Mgr. Petra GERLICHOVÁ Mgr. Petra HRUBÁ Mgr. Petra KOŽNEROVÁ Mgr. Eva FOLTÝNOVÁ JUDr. Michala MAŠÍNOVÁ

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování, stavebního řádu a kultury 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování, stavebního řádu a kultury 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování, stavebního řádu a kultury 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01OL4CR* Čj: MSK 110888/2016 Sp. zn.: ÚPS/20538/2016/Vit 067.2 V5 Vyřizuje: Mgr.

Více

USNESENÍ. t a k t o :

USNESENÍ. t a k t o : Konf 12/2018-12 USNESENÍ Zvláštní senát zřízený podle zákona č. 131/2002 Sb., o rozhodování některých kompetenčních sporů, složený z předsedy JUDr. Michala Mazance a soudců Mgr. Víta Bičáka, JUDr. Romana

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : Číslo jednací: 3A 141/2016-23 U s n e s e n í Městský soud v Praze rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Sandnerové a soudců Mgr. Milana Taubera a Mgr. Ivety Postulkové v právní věci žalobce:,

Více

U S N E S E N Í. O d ů v o d n ě n í : č. j. 4 Ads 47/2004-45

U S N E S E N Í. O d ů v o d n ě n í : č. j. 4 Ads 47/2004-45 č. j. 4 Ads 47/2004-45 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Turkové a soudců JUDr. Dagmar Nygrínové a JUDr. Petra Průchy v právní věci žalobkyně: M.

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č j 6 Ads 13/2003-56 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr Bohuslava Hnízdila a soudkyň JUDr Brigity Chrastilové

Více

VYDÁNÍ EXEKUČNÍHO TITULU SOUDEM:

VYDÁNÍ EXEKUČNÍHO TITULU SOUDEM: VYDÁNÍ EXEKUČNÍHO TITULU SOUDEM: I. V RÁMCI STANDARDNÍHO ŘÍZENÍ II. V TZV. ZKRÁCENÉM ŘÍZENÍ I. PLATEBNÍ ROZKAZ (PR) II. SMĚNEČNÝ A ŠEKOVÝ PLATEBNÍ ROZKAZ (S/Š PR) J SOUD MŮŽE ROZHODOVAT STANDARDNÍM ZPŮSOBEM:

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 6 As 256/2015-22 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně Mgr. Jany Brothánkové a soudců JUDr. Petra Průchy a Mgr. Ondřeje

Více

PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-R0146/2017/VZ-35383/2017/322/JSu Brno 4. prosince 2017

PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-R0146/2017/VZ-35383/2017/322/JSu Brno 4. prosince 2017 *UOHSX00AONXA* UOHSX00AONXA PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-R0146/2017/VZ-35383/2017/322/JSu Brno 4. prosince 2017 Ve správním řízení o rozkladu ze dne 13. 9. 2017

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 2 As 2/2016-16 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Karla Šimky a soudkyň JUDr. Miluše Doškové a Mgr. Evy Šonkové

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX008FQCT* UOHSX008FQCT ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S0243/2016/VZ-20750/2016/523/LKa Brno: 16. května 2016 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX0089O4H* UOHSX0089O4H ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S0167/2016/VZ-14024/2016/531/JDo Brno: 4. dubna 2016 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 7 As 61/2006-124 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Jaroslava Hubáčka

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 5 As 67/2013-21 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Jakuba Camrdy a soudců JUDr. Lenky Matyášové a Mgr. Ondřeje

Více

Č.j. 3R 037/06-Fr. V Brně dne 21.6. 2006

Č.j. 3R 037/06-Fr. V Brně dne 21.6. 2006 V Brně dne 21.6. 2006 V řízení o rozkladu podaném dne 14.4. 2006 společností UNIKO ZLÍN, a.s., se sídlem Nádražní 1136, 763 12 Vizovice, IČ 25540734, právně zast. JUDr. Jiřím Stránským, advokátem, se sídlem

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 556-R/05-339/140/VŠ V Praze dne 26. září 2005

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 556-R/05-339/140/VŠ V Praze dne 26. září 2005 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č.j.: S 556-R/05-339/140/VŠ V Praze dne 26. září 2005 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 19.8.2005

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 58/2012-13 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně Mgr. Daniely Zemanové a soudců JUDr. Radana Malíka a JUDr. Barbary

Více

PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-R425/2014/VZ-10108/2015/322/KHo Brno 24. dubna 2015

PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-R425/2014/VZ-10108/2015/322/KHo Brno 24. dubna 2015 *UOHSX006YKC2* UOHSX006YKC2 PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-R425/2014/VZ-10108/2015/322/KHo Brno 24. dubna 2015 V řízení o rozkladu ze dne 4. 12. 2014 doručeném Úřadu

Více

Č E S K Á R E P U B L I K A U S N E S E N Í. Ú s t a v n í h o s o u d u. Ústavní stížnost s e odmí t á. O d ůvod n ění :

Č E S K Á R E P U B L I K A U S N E S E N Í. Ú s t a v n í h o s o u d u. Ústavní stížnost s e odmí t á. O d ůvod n ění : Č E S K Á R E P U B L I K A U S N E S E N Í Ú s t a v n í h o s o u d u Ústavní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy Davida Uhlíře, soudkyně zpravodajky Kateřiny Šimáčkové a soudce Tomáše Lichovníka

Více

zapsaný v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, sp. zn. Dr 3550

zapsaný v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, sp. zn. Dr 3550 DOPLNĚNÍ ŽALOBY Okresní soud ve Zlíně Dlouhé Díly 351 763 02 Zlín ke sp. zn. 38 C 245/2017 24.11.2017 I Brno Žalobce: Statutární město Zlín IČO: 00283924 se sídlem náměstí Míru 12, 760 01 Zlín právně zastoupen

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 710 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 710 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 710 ze dne 17.10.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 3961/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 3961/6 v

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 372/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 324 ze dne 27.05.2015 Předložení příkazní smlouvy o poskytování právních služeb s advokátní kanceláří Becker & Poliakoff s.r.o.,

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 1 As 82/2009-28 Spis 1 As 82/2009 byl spojen se spisem 1 As 81/2009 a pod touto spisovou značkou bylo rozhodnuto takto: 1 As 81/2009-31 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší

Více

Město Česká Lípa ca. VETT a.s. AKTUÁLNÍ SOUDNÍ A SPRÁVNÍ SPORY

Město Česká Lípa ca. VETT a.s. AKTUÁLNÍ SOUDNÍ A SPRÁVNÍ SPORY Zn. 256/10, 266/11, 271/11, 272/11, 275/11, 349/12, 350/12, 453/13, 456/13, 457/13, Město Česká Lípa ca. VETT a.s. AKTUÁLNÍ SOUDNÍ A SPRÁVNÍ SPORY 1. Žaloba (dle soudního řádu správního) ze dne 31. prosince

Více

KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ

KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ Článek I. Smluvní strany Město Kolín, IČ: 00235440 Karlovo náměstí 78, 280 02 Kolín I. zastoupeno starostou města Mgr. Bc. Vítem Rakušanem (dále jen kupující na straně jedné)

Více

Ministerstvo zdravotnictví České republiky. V Praze dne Č.j.: 63946/2010 R O Z H O D N U T Í

Ministerstvo zdravotnictví České republiky. V Praze dne Č.j.: 63946/2010 R O Z H O D N U T Í Ministerstvo zdravotnictví České republiky V Praze dne 4. 11. 2010 Č.j.: 63946/2010 R O Z H O D N U T Í Ministerstvo zdravotnictví České republiky, jako nadřízený správní orgán podle ustanovení 178 odst.

Více

Č. j. S 176/99-150/3300/99-Po V Brně dne 23. listopadu 1999

Č. j. S 176/99-150/3300/99-Po V Brně dne 23. listopadu 1999 Č. j. S 176/99-150/3300/99-Po V Brně dne 23. listopadu 1999 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 11. 10. 1999 z vlastního podnětu podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb.,

Více

Stanovy Asociace muskulárních dystrofiků v ČR, z. s.

Stanovy Asociace muskulárních dystrofiků v ČR, z. s. Stanovy Asociace muskulárních dystrofiků v ČR, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Asociace muskulárních dystrofiků v ČR, z. s. (dále též AMD). 2. Sídlo spolku: Petýrkova 1953, 148 00 PRAHA

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 567-R/05-VP/140/Ná V Praze dne

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 567-R/05-VP/140/Ná V Praze dne ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č.j.: V Praze dne 28.11.2005 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném z vlastního podnětu dne 17.10.2005

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Číslo jednací: - 95 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Krajský soud v Hradci Králové rozhodl v senátě složeném z předsedkyně Mgr. Marie Kocourkové a soudkyň JUDr. Magdaleny Ježkové a Mgr. Heleny

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 996 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 996 ze dne č.j.: 1064/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 996 ze dne 14.12.2015 Pronájem části pozemku parc. č. 2799/9 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 764/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 698 ze dne 26.09.2016 Předložení příkazní smlouvy o poskytování právních služeb s advokátní kanceláří Becker & Poliakoff s.r.o.

Více

Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva)

Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva) Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva) I. Smluvní strany Obec: HLÍNA sídlo: Hlína, ev.č.19, 664 91 Ivančice IČO: 00488135 zastoupena: starostou obce Milošem Dostalým číslo bankovního účtu:

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 7 As 99/2011-73 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Jaroslava Hubáčka a soudců JUDr. Elišky Cihlářové a

Více

Č. j. VZ/S173/05-154/4343/05-Šm V Brně dne 30.září 2005

Č. j. VZ/S173/05-154/4343/05-Šm V Brně dne 30.září 2005 Č. j. VZ/S173/05-154/4343/05-Šm V Brně dne 30.září 2005 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 20.9.2005 z vlastního podnětu podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 202 ze dne 10.04.2019 Zpráva o elektronickém otevírání nabídek, hodnocení nabídek a posouzení kvalifikace u veřejné nadlimitní zakázky realizované

Více

Základní povinnosti rodičů (zákonných zástupců) žáků

Základní povinnosti rodičů (zákonných zástupců) žáků Základní povinnosti rodičů (zákonných zástupců) žáků (Výtah z dokumentu MŠMT Využití právních opatření při řešení problémového chování žáků na školách únor 2014) Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

SPRÁVNÍ ROZHODNUTÍ O OPATŘENÍ K NÁPRAVĚ

SPRÁVNÍ ROZHODNUTÍ O OPATŘENÍ K NÁPRAVĚ SPRÁVNÍ ROZHODNUTÍ O OPATŘENÍ K NÁPRAVĚ vydává zpravidla ČIŽP směřují vůči nabyvatelům privatizovaného majetku, kteří nejsou původci závadného stavu, ale k jejichž majetku je závadný stav vázán účelem

Více