ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ"

Transkript

1 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých měst ČR. V našem Zpravodaji vás chceme informovat o aktivitách, které v rámci projektu naše město pořádá, budeme vás zvát na nejrůznější akce a přineseme také ohlédnutí za některými z nich... Červen bez úrazů Bezpečné prázdniny, to byl podtitul letošní osvětové kampaně Červen bez úrazů. Jednou z nejrizikovějších skupin, co se úrazů týče, jsou právě děti. Jak předejít úrazům během prázdnin a jak si s nimi poradit, když už k nim dojde, vysvětlovala dětem ze Základní školy Na Sadech vedoucí sestra Lékařské služby první pomoci paní Denisa Nováková. Žáci šestých a sedmých tříd se dověděli, jaké úrazy se mohou přihodit při běžných prázdninových aktivitách a jak jim předejít. Na závěr si vyzkoušeli kardiopulmonální resuscitaci.

2 Žáci Základní školy Sokolská si o prázdninových úrazech vyslechli zajímavé a užiteční informace přímo od členů Českého červeného kříže, kteří měli své stanoviště při osvětově sportovním dnu věnovanému prevenci úrazů a mezigenerační solidaritě. Děti štafetově běhaly se zátěžemi na rukou a nohou vytyčenou trasu na čas. Smyslem akce bylo, aby si uvědomili, že jejich současná fyzická kondice nebude trvat věčně a že jednou nastane čas, kdy pocítí mnohem rychleji únavu a bolest těla, tak jak je pociťuje starší generace. Autentické dojmy a zkušenosti ze života o několik let starších generací pak dětem zprostředkovali senioři z Domova seniorů v Třeboni, kterým bylo věnováno jedno stanoviště doprovodného programu dne.

3 Foto z akce

4 Trh zdravých produktů opět nabízí místo pro Vás Jste příznivci zdravého životního stylu a nabízíte přírodní produkty nebo ručně vyráběné předměty? Vyrábíte přírodní mýdla, pěstujete bylinky, prodáváte zdravou výživu, 100 procentní ovocné šťávy, vyrábíte dobrý med, nabízíte zdravotní pomůcky nebo relaxační předměty pro zdraví duše? Pak hledáme právě Vás! V sobotu 19. září se bude na Masarykově náměstí v Třeboni konat již čtvrtý ročník Jihočeského festivalu zdraví. Pro trhovce s produkty zdravého životního stylu nabízíme místo zdarma! Přihlášky a případné dotazy zasílejte na adresu: alena.vesela@mesto-trebon.cz nebo jana.vitkova@mesto-trebon.cz Těšíme se na Vás. Navštivte Schrems Velmi přátelské bylo setkání třeboňské starostky Terezie Jenisové s novým starostou rakouského Schremsu Karlem Harrerem na jaře ve Schremsu. Obě strany se po krátké diskuzi dohodly, že by se také obyvatelé partnerských měst Třeboň a Schrems měli lépe poznat. Starosta Karl Harrer Vás, milí občané Třeboně, srdečně zve k návštěvě schremských atraktivit Das Kunstmuseum Waldviertel (Umělecké muzeum) a UnterWasserReich (Podvodní říše). V měsících červenec a srpen 2015 získáte po předložení slevové poukázky 50-ti procentní slevu na vstupné. Slevové poukázky naleznete v červnovém, červencovém a srpnovém vydání Třeboňského světa. Euroklíč v Kapříkovi V rodinném centru Kapřík lze zdarma získat Euroklíč určený osobám se zdravotním postižením a rodičům dětí do tří let. Euroklíč zajišťuje rychlou a důstojnou dostupnost veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení (např. výtahů, svislých a schodišťových plošin) osazených jednotným Eurozámkem. Euroklíč lze použít v řadě zemí Evropy, u nás je již obsazeno 650 míst (např. na úřadech, nádražích, čerpacích stanicích, v obchodních centrech apod.)

5 Cyklovýlet za stromovými velikány sklidil úspěch V pondělí 15. června uspořádal odbor životního prostředí městského úřadu pro zvídavé Třeboňáky i turisty cyklovýlet za stromovými velikány. Pod vedením zkušeného stromoprůvodce Jindřicha Pracha projeli účastníci výletu trasu okolo Opatovického rybníka. Vzhledem k tomu, že se cesty za třeboňskými stromovými velikány zúčastnili i arboristé Miroslav Kohel a Zdeněk Tesař, měli všichni přítomní možnost vyslechnout si i jejich poučení o ošetřování stromů. Třeboňsko však nabízí z pohledu dendrologického mnohem víc než jen cestu kolem Opatovického rybníka. Od roku 2012 mají turisté k dispozici internetového průvodce s navrženými 11 trasami.: Světská, Opatovická, Chlumecká, Rožmberská, Lutovská, trasa za třeboňskými stromovými pamětníky, trasa kolem Metelu, Záblatského rybníka, Velkého Tisého, Karštejna a tajemnou cestu na Čertovu šlápotu. V loňském roce město Třeboň s finanční podporou z grantu Jihočeského kraje zrealizovalo tištěnou podobu tohoto turistického mapového průvodce (v českém a německém vydání). Tento papírový průvodce oboustranného formátu A 3 je výborným navigátorem a společníkem na toulkách Třeboňskem a k dispozici je v informačním centru města Třeboně či v třeboňských lázní, Domě přírody či na Městském úřadě Třeboň.

6 Třeboň má novou úschovnu kol Město Třeboň nabízí novou službu pro cyklisty. Přímo v centru města byla otevřena úschovna kol. Zájemci ji najdou v Krčínově ulici, tedy na trase spojující Masarykovo náměstí s hrází rybníka Svět. Krčínova ulice vede od Žižkova náměstí k zámku. Kapacita zdejší nové úschovny kol činí minimálně 44 míst. Prostor vznikl vyklizením dlouhodobě nevyužívaného dvora v místech naproti Krčínovu domu. K dispozici je místo, kde si mohou zájemci svá kola zaparkovat, zatímco se vydají například na prohlídku města, jeho pamětihodností, na oběd, za nákupy a podobně. Prostor byl tedy v první fázi upraven s minimálními náklady tak, aby mohl začít sloužit se začínající sezónou. Příští rok zde plánujeme vybudovat veřejná WC nejen pro cyklisty, ale i pro širokou veřejnost, včetně bezbariérového zařízení. Prozatím je provoz úschovny připraven do 2. září Otevřeno je denně od 9:00 do 18:00 s půlhodinovou obědovou pauzou v čase 12:00-12:30. V úschovně je vedena evidence kol, kde se uvádí kromě jména a kontaktu na majitele také typ kola, barva, případné poškození. Cena za úschovu je 10 Kč za hodinu. Platí se při vyzvednutí kola. V případě, že cyklista s sebou nemá zámek na kolo, může si jej za vratnou zálohu ve výši 100 Kč půjčit. Dračí lodě ovládly Svět V sobotu 20. června patřil rybník Svět dragonboatingu, tedy již tradičnímu závodu dračích lodí. Závody na dračích lodích jsou určené pro amatérské a firemní posádky v rámci jihočeské série o trofej pivovaru Bohemia Regent. A tradičně nechyběla ani posádka třeboňského městského úřadu, která vyhrála dokonce 2 poháry. Ve sprintu na 200 m obsadila naše posádka 2. místo v kategorii firemních posádek a 3. místo v kategorii FUN. Celkově se umístila na krásném 9. místě ze 30 posádek. GRATULUJEME.

7 Foto

8 Třeboň podpořila Cykloběh proti drogám Po roce k nám do Třeboně opět zavítal již 13. ročník Cyklo-běhu začeskou republiku bez drog. Tato akce je svým rozsahem a intenzitou největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem. Organizátorem akce je občanské sdružení Řekni ne drogám. Peloton cyklistů přivítali na městském úřadě starostka Terezie Jenisová a vrchní strážník městské policie Vladimír Školka. Oba pak po diskusi týkající se drogové problematiky mládeže převzali a svým podpisem ztvrdili Prohlášení o postoji k řešení problematiky drog. Tímto gestem se Třeboň připojila k celé řadě měst v České republice, které vyjadřují své odhodlání v boji proti drogám. Cykloběžce přišli podpořit žáci Základní školy Na Sadech, kteří se přidali k pelotonu alespoň na krátký kousek jejich trasy.

9 Třeboň vyvezla festival do Poličky 20. let od svého založení si letos připomíná dobrovolný svazek obcí Česká inspirace. Symbolicky naděluje inspirativní novinku - Ozvěny festivalů. Celá akce má za cíl podpořit putování za živou kulturou, ale také propagovat festivaly i města, ve kterých se konají. Každé z osmi měst sdružených v České inspiraci jeden festival vyváží a jeden dováží. V pátek 5. a v sobotu 6. června se v Poličce představil třeboňský multižánrový festival Okolo Třeboně, který má již 24-letou tradici. Hlavní organizátor Pavel Barnáš do Poličky přivezl rovnou dva koncerty. V pátek v 19:00 hod. vystoupili v atriu Centra Bohuslava Martinů Třeboňští pištci. Festival Okolo Třeboně se v této části Pardubického kraje představil ještě dalším, sobotním koncertem v Divadelním klubu. Ivana Hlase na kytaru doprovázel Norbi Kovács, předskokanem byl písničkář Honza Jícha, který je jedním ze šesti finalistů soutěže festivalu Okolo Třeboně pod názvem Houpací kůň. Česká inspirace, respektive třeboňské Ozvěny festivalů, se tak připojily k místnímu festivalu s názvem Čas pro neobyčejné zážitky. Kromě toho byla v pátek večer představena divákům Třeboň jako místo nejen pro kulturní zážitky, ale také destinace s mnoha dalšími atraktivitami. Na Ozvěnu festivalůčeské inspirace se v Třeboni můžeme těšit v srpnu, kdy přijede Jazz goes to town,čili ochutnávka jazzového festivalu z Hradce Králové. Přivítáme ji konkrétně 13. srpna na Masarykově náměstí a stane se součástí Mezinárodních jazzových setkání Návrh nového Komunitního plánu sociálních služeb je schválen Zastupitelé na svém jednání dne. Schválili návrh nového Komunitního plánu sociálních služeb. Teď již nic nebrání v jeho postupném naplňování. Plán je dostupný na webu města a též na

10 Bude Třeboňsko Krajinnou památkovou zónou? (text: Jitka Bednářová, kráceno, celý text v Třeboňském světě 07/2015) Představení budoucího záměru vyhlášení krajinné památkové zóny s názvem Třeboňská rybniční krajina se uskutečnilo 18. června ve společenském sále Lázní Aurora. V ČR máme 24 krajinných památkových zón (dále KPZ). V jižních Čechách k nim patří Římovsko nebo Novohradsko. KPZ je souvislé území se sídelními útvary i volnou krajinou, jejichž dnešní podobu podstatnou měrou kultivovala a formovala historická činnost člověka v území. Smyslem vyhlášení KPZ je dané území nejenom chránit, ale především udržovat a rozvíjet jako ekonomicko-výrobní komplex potravinářského charakteru. Jelikož samotné vyhlášení připravuje Ministerstvo kultury ČR ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, na otázky více než 70 přítomných odpovídali především zástupci těchto institucí: náměstek ministra kultury Ing. Vlastimil Ouroda, PhD., ředitel odporu památkové péče ministerstva Mgr. Jiří Vajčner, spoluautorka dokumentace Ing. arch. Věra Kučová z ústředního pracoviště NPÚ a ředitel Jihočeského pracoviště NPÚ Ing. Daniel Šnejd. Město Třeboň pak zastupovali starostka Mgr. Terezie Jenisová, místostarosta Ing. Josef Pindroch a Ing. arch. Aleš Valder z odboru územního plánování a stavebního řádu. Z velké části kopíruje navržené území KPZ hranice CHKO Třeboňsko. V případě oživení nominace zápisu na Seznam kulturního a přírodního dědictví UNESCO by se jednalo právě o území vymezené KPZ. Historická část Třeboně, rybník Svět, Nová řeka, Zlatá stoka a část Staré řeky byla na Indikativní seznam (seznam čekatelů) zařazena v roce Šance na zápis je stále reálná, ovšem podle odborníků může být jedna z posledních. Správní řízení ve věci vyhlášení KPZ zatím nebylo zahájeno. Setkání v Lázních Aurora bylo nadstavbou s možností seznámení se se záměrem. Návrh je určen k diskusi a vlastníci nemovitostí v navrženém území budou moci ve správním řízení podávat své námitky, všichni ostatní připomínky. Jde o podobný proces jako při vydávání územního plánu.

11 Třeboňský tenis získal nové zázemí V Třeboni bylo vybudováno zázemí stávajícího tenisového areálu, a to na místě původního, již nevyhovujícího zařízení. Stavba nové dvoupodlažní budovy byla realizována od 1. října 2014 v období sedmi a půl měsíců. Budova je zázemím pro provoz areálu. Bude sloužit jak členům klubu, tak ostatním klientům využívajícím tenisové kurty. V budově najdeme šatny s hygienickým zařízením, provozní místnosti pro pořádání turnajů, klubový prostor pro občerstvení, kolárnu a místnost technického provozu. Součástí projektu bylo rovněž vybavení nábytkem. V rámci projektu byl upraven stávající systém závlah tenisových kurtů a doplněn o retenční podzemní nádrž a funkci automatizovaného provozu. Kolem budovy jsou zhotoveny zpevněné komunikace, sadové úpravy a oplocení. Investice byla plně hrazena z prostředků města Třeboň ve výši Kč.

12 Elektromobily v Třeboni Nedělní odpoledne 21. června jste si mohli prohlédnout elektromobily. Do Třeboně totiž zavítala akce Rallye elektromobilů Česká Kanada Rallye je určeno všem příznivcům ekologické dopravy. Účastníky jsou především rodiny s dětmi. Zájemci měli možnost si bezplatně na vlastní kůži vyzkoušet jízdu elektromobilem a zeptat se na cokoliv souvisejícího s elektromobilitou. Akce se konala pod záštitou Města Třeboně a uspořádala ji Asociace pro elektromobilitu ČR ve spolupráci s Energy Centre České Budějovice. Kromě našeho města zavítala rallye mimo jiné do Jindřichova Hradce a Nové Bystřice.

13 Letní škola Zdravých měst Ve dnech června 2015 se v Jilemnici setkalo více než 80 zástupců měst, obcí a regionů, kteří diskutovali a sdíleli své zkušenosti z praxe. Letní školu Zdravých měst zahájil úvodní seminář, který představil zajímavé inspirace či aktivity obcí a odborných partnerů. V úvodu byly prezentovány nástroje a aktuality k programu místní Agenda 21 (MA21), především možnosti financování a nejbližší plánované výzvy. Účastníky přivítali radní Libereckého kraje Vít Příkaský a starostka Města Jilemnice Jana Čechová. Město představilo kulturní a společenské akce i bohatou spolkovou činnost. Odpolední blok byl zaměřen na téma zapojování mladé generace do rozvoje měst. Téma otevřela poslankyně Nina Nováková, účastníky seznámila se svými zkušenostmi a aktivitami v této oblasti. Na závěru zazněly zajímavé možnosti finanční podpory veřejně prospěšných projektů mladých v kraji Vysočina díky inciativ Mládež kraji. Druhý den Letní školy proběhly metodické a praktické tréninky pro koordinátory MA21 věnované tématům medializace a PR, naplňování kritérií MA21, finančnímu řízení, participativnímu rozpočtování či hodnocení projektů. Třídenní akci završil nácvik práce s informačním systémem DataPlán a individuální konzultace. Účastníci si celou akci velice pochvalovali, ocenili příjemné prostředí i skvělé organizační zajištění ze strany Města Jilemnice. Další škola Zdravých měst proběhne na podzim ve Znojmě s pokračováním tématu udržitelného finančního řízení a participativních rozpočtů, nácvikem přípravy projektů a s mnohým dalším.

14 KONTAKTY: politik Zdravého města Třeboň Mgr. Terezie Jenisová, koordinátor projektu Zdravé město Třeboň Mgr. Alena Veselá, Zpravodaj Zdravého města Třeboň je k dispozici na

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ X/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ VI, VII/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 05.10.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4032/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS Z 50. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 50. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 2779/2016 ZÁPIS Z 50. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 13.07.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS Z 58. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 58. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 58. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 09.11.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4578/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Josef Neužil, Ing. Bohuslav Jirák,

Více

Novinky k národním dotačním titulům v oblasti regionální politiky

Novinky k národním dotačním titulům v oblasti regionální politiky MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Odbor regionální politiky Novinky k národním dotačním titulům v oblasti regionální politiky Radana Leistner Kratochvílová Hradec Králové, 11. října 2017 Podpora ze státního

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/ 2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

Fórum Zdravého města Mšena - Desatero problémů města Mšena Program:

Fórum Zdravého města Mšena - Desatero problémů města Mšena Program: Projekt místní Agenda pro udržitelný rozvoj města Mšena je financován z prostředků Revolvingového fondu MŽP. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZÁPIS Z 57. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 57. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4321/2016 ZÁPIS Z 57. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 19.10.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014 Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014 S o u h r n podnětů veřejnosti a doporučení odborníků pro dlouhodobý rozvoj města. Odpovídá doporučením pro místní Agendu 21 a místní akční

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 1687/2016 ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 27.04.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ V/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 43. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 43. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 43. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 13.04.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 1359/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS Z 36. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 36. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Č. j. METRX00A42H8 ZÁPIS Z 36. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 13.01.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, MUDr. Antonín

Více

Strategický plán rozvoje města Třeboň

Strategický plán rozvoje města Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň 2008-2020 Verze 11.9.2008 Příloha č. 1 Shrnutí návrhové části Strana 1 Prioritní osa 1 Třeboň aktivní a komunikující město pro občany Třeboně, Třeboňska

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítězdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2015

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2015 Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2015 S o u h r n podnětů veřejnosti a doporučení odborníků pro dlouhodobý rozvoj města. Odpovídá doporučením pro místní Agendu 21 a místní akční

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 10. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 25.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 10. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 25.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 10. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 25.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

Sportovní zařízení Provoz a údržba sportovního areálu Pořádání hromadných akcí Ochrana zdraví návštěvníků Důležité kontakty Závěrečná ustanovení

Sportovní zařízení Provoz a údržba sportovního areálu Pořádání hromadných akcí Ochrana zdraví návštěvníků Důležité kontakty Závěrečná ustanovení Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2013 Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany účinnost od 1. září 2013 Obsah: Čl. I. Čl. II. Čl.

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Národní dny bez úrazů 2010 Chrudim

Národní dny bez úrazů 2010 Chrudim Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní

Více

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE Zpráva o činnostech leden až březen 2013 OBSAH: 1. Aktuální projekty (chronologicky): Číslo strany: 1.1 Seminář Povinné energetické průkazy budov od ledna 2013 a rekonstrukce

Více

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií Představení projektu města Jindřichův Hradec Základní údaje o příjemci Město Jindřichův Hradec IČ: 00246875

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 5. 12. 2018 Přítomni: Jana Horáková, Pavel Kalous, Dana Morcová, Olga Merglová, Vlasta Pavlů, Lukáš Průcha, Kateřina

Více

Informace o národních programech MMR na rok 2018 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Informace o národních programech MMR na rok 2018 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Informace o národních programech MMR na rok 2018 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Zvíkovské Podhradí, 26. října 2017 Podpora obnovy a rozvoje venkova ze státní rozpočtu Dotace regionální politika Dotace

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2015 Cíl 2015: stabilizovat aktivity v kategorii D V kalendářním roce 2015 si město klade za cíl naplnit následující dílčí

Více

ZÁPIS Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 03.08.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 2972/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Josef Neužil, Ing. Jiří

Více

ZÁPIS Z 42. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 42. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 42. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 30.03.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, MUDr. Antonín Doležal, Ing.

Více

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO Jihočeská hospodářská komora Sdružení stavebnictví a územního rozvoje Husova 9, 370 01 České Budějovice Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XII/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 12. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.03.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 12. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.03.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 12. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.03.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

SETKÁNÍ U KULATÉHO STOLU NA TÉMA PODPORA VZNIKU HUDEBNÍHO KLUBU PRO ALTERNATIVNÍ HUDBU

SETKÁNÍ U KULATÉHO STOLU NA TÉMA PODPORA VZNIKU HUDEBNÍHO KLUBU PRO ALTERNATIVNÍ HUDBU SETKÁNÍ U KULATÉHO STOLU NA TÉMA PODPORA VZNIKU HUDEBNÍHO KLUBU PRO ALTERNATIVNÍ HUDBU Zápis z veřejného setkání Datum a místo konání: 31. srpna 2010, Hodonín restaurace CORSO Účel: Konzultace s veřejností

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ URBANICKÁ BRÁZDA

CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ URBANICKÁ BRÁZDA 1. Říjen 2016 1 CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ URBANICKÁ BRÁZDA Mikroregion Urbanická brázda se 15. 08. 2016 zapojil do projektu Svazu měst a obcí s názvem Posilování administrativní

Více

ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.01.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.01.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.01.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

ZÁPIS. Jana Jandová, Ing. Lucie Tousecká, RNDr. Jaroslav Růžička, Mgr. Jana Šilingrová, Ing. Martin Vinš, Ing. Petra Hnátková

ZÁPIS. Jana Jandová, Ing. Lucie Tousecká, RNDr. Jaroslav Růžička, Mgr. Jana Šilingrová, Ing. Martin Vinš, Ing. Petra Hnátková ZÁPIS z 23. jednání Pracovní skupiny k Projektu Zdravé město a MA21, které se uskutečnilo dne 25. 11. 2011 od 13:00 hod v zasedací místnosti Magistrátu města K. Vary, Moskevská 21, 5. patro. Přítomní:

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Údaje o mikroprojektu: Číslo mikroprojektu CZ.3.22/3.3.02/12.03017 Název mikroprojektu Partnerství pro venkov Konečný uživatel Hradecký

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Rokycany

Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Rokycany Město Rokycany opatření orgánů města č. 5/2012 Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany účinnost od 1. srpna 2012 Obsah: Čl. I.

Více

ZÁPIS Z 9. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 9. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 9. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

AGENTURA TŘEBOŇSKO O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA. Agentura Třeboňsko o.p.s.

AGENTURA TŘEBOŇSKO O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA. Agentura Třeboňsko o.p.s. AGENTURA TŘEBOŇSKO O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA Agentura Třeboňsko o.p.s. Základní data společnosti 2 Název: Agentura Třeboňsko o.p.s. Sídlo: Lesní 158, 379 01 Třeboň www.trebonsko.com info@trebonsko.com Bankovní

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014 č.j.: 345/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 321 ze dne 07.05.2014 Účast městské části Praha 3 na akci Pražské cyklozvonění 2014 Rada městské části I. s c h v a l u j e II.

Více

P O Z V Á N K A 2/2018

P O Z V Á N K A 2/2018 . 2/2018 P O Z V Á N K A Na veřejné zasedání zastupitelstva obce Morašice, které se uskuteční dne 22.června 2018 v hospodě VE DVOŘE od 18.00 hod. s následujícím programem: 1. Účetní závěrka obce za rok

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. srpna 2012

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. srpna 2012 18. ročník srpen 2012 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. srpna 2012 Usnesením č. 35/2012 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2012. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DEN ZEMĚ 2015 Mezinárodní kampaň Den Země, která vznikla před více než čtyřiceti lety, se pravidelně slaví také v České republice. Poprvé se Den Země

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva za rok 2016 Obsah: 1/Základní informace 2/Organizace z.s. 3/Vymezení činnosti 4/Činnost a aktivity z.s. v roce 2016 5/Finanční zpráva 6/Poděkování 1/Základní informace Občanské sdružení

Více

Závěrečná zpráva z projektu Ochrana před povodněmi Brno podzim 2010

Závěrečná zpráva z projektu Ochrana před povodněmi Brno podzim 2010 Závěrečná zpráva z projektu Ochrana před povodněmi Brno podzim 2010 Letošní akce Ochrana před povodněmi Brno probíhala ve dvou termínech jarním (při Stavebních veletrzích, WATENVI a veletrhu Autotec &

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IX/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2016 Cíl 2016: splnit kritéria kategorie C MA21, případně pokročit v jejich plnění V kalendářním roce 2016 si město klade

Více

ZÁPIS Z 60. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 60. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 60. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 07.12.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4669/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS Z 4. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 4. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 4. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, MUDr. Antonín Doležal, Ing. Jiří Vopátek,

Více

ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

P o l o l e t n í z p r a v o d a j M í s t n í a kční skupiny Třeboňsko o.p.s. 1/2012 AKTUALITY

P o l o l e t n í z p r a v o d a j M í s t n í a kční skupiny Třeboňsko o.p.s. 1/2012 AKTUALITY P o l o l e t n í z p r a v o d a j M í s t n í a kční skupiny Třeboňsko o.p.s. 1/2012 AKTUALITY 8. VÝZVA 2012 MAS Třeboňsko také letos pokračuje ve vypisování výzev podle harmonogramu stanoveném ve Strategickém

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016 Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21 Plán zlepšování v roce 2016 Cíl: Udržet a prohlubovat kvalitu projektu Zdravé Město Valašské Meziříčí a komunikaci se všemi, kteří jsou do projektu

Více

Z á p i s. z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.

Z á p i s. z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2. Z á p i s z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.903 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: PaedDr. Jindřich

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin 2013 Národní dny bez úrazů Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající

Více

Turistický zpravodaj č.1/ 2011

Turistický zpravodaj č.1/ 2011 Vážení turisté, vážení přátelé, Turistický zpravodaj č.1/ 2011 dostává se k Vám první číslo Turistického zpravodaje oblasti Klubu českých turistů Jižní Čechy. V tomto zpravodaji bychom Vám chtěli čtyřikrát

Více

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Výroční zpráva 2010 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Kdo jsme? Jsme nezisková organizace. Našimi členy jsou dobrovolníci a naše práce souvisí s činností oddílu mladých ochránců

Více

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010 Karlovy Vary

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010 Karlovy Vary Město se již tradičně zapojilo do celoevropské kampaně Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září), který se tento rok v Karlových Varech konal již potřetí. Evropský týden

Více

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Alternativní doprava 16. 22. 9. 2011 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility nabízí obyvatelům měst příležitost seznámit se s konkrétními trvalými opatřeními na podporu

Více

Setkání s občany Třeboně. 2. července 2014, 17:00 hod. Stará Hlína

Setkání s občany Třeboně. 2. července 2014, 17:00 hod. Stará Hlína Setkání s občany Třeboně 2. července 2014, 17:00 hod. Stará Hlína 1. aktualizace Zásad územního rozvoje Jihočeského kraje (ZUR) 1/ ZUR = územně plánovací dokumentace kraje 2/ Územní plánování řeší m.j.

Více

ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 02.12.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Josef Neužil, Ing. Bohuslav Jirák,

Více

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 7. října 2010 9:00 14:00 hodin Kulturní klub u hradeb DUHA

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Regionální operační program NUTS II Severozápad

Regionální operační program NUTS II Severozápad Regionální operační program NUTS II Severozápad CHRÁM CHMELE A PIVA 1 Chrám Chmele a Piva 2 3 Identifikace zdroje spolufinancování projektu Regionální operační program NUTS II Severozápad 2. výzva Priorita

Více

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice.

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice. 1. a 2.10. 2009 se v rámci projektu Vzdělaný venkov uskutečnila odborná exkurze do mikroregionu Džbány-Žebrák. Exkurzi připravily manažerky mikoregionu Nechanicko Jana Pečenková a Urbanické Brázdy Ing.

Více

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2018

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2018 Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2018 S o u h r n podnětů veřejnosti a doporučení odborníků pro dlouhodobý rozvoj města. Odpovídá doporučením pro místní Agendu 21 a místní akční

Více

5. září. sobota. prezentace pro vystavovatele

5. září. sobota. prezentace pro vystavovatele 5. září sobota prezentace pro vystavovatele PŘEDSTAVENÍ VELETRHU SPORT LIVE 2015 je největší sportovní veletrh svého druhu v severních Čechách věnovaný všem milovníkům sportu a zdravého životního stylu.

Více

Hodnotící zpráva. o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009

Hodnotící zpráva. o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009 Hodnotící zpráva o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009 V Přešticích dne 12. 2. 2010 zpracovala koordinátorka projektu Zdravé město Přeštice Eva Česáková Hodnotící

Více

Prezentace projektů ČRDM

Prezentace projektů ČRDM ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Prezentace projektů ČRDM Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje prezentovala Českou

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky 23. září 2015, Ostrožská Nová Ves Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5.

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Orelská akademie Sestry a bratři, Toto číslo zpravodaje věnujeme pozvánkám na plánované sportovní

Více

Zpráva o činnosti občanského sdružení. Doma v lese

Zpráva o činnosti občanského sdružení. Doma v lese Zpráva o činnosti občanského sdružení Doma v lese 2013 AKTIVITY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Od ledna 2013 byla zahájena nová kampaň na podporu lesní školky, která měla za cíl přivést další zájemce o tento typ

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B.

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Cyklovýlet č. 6 České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Trasa : Č.B. pravý břeh Vltavy Hrdějovice Borek Dvořiště Lomnice Rožmberk Stará Hlína Třeboň rybník Svět Zvíkov Kaliště Dobrá Voda

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více