MT39 L1 verse N komunikační modem PLC měření energie - pulsní. Uživatelský manuál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MT39 L1 verse N komunikační modem PLC měření energie - pulsní. Uživatelský manuál"

Transkript

1 MT39 L1 verse N komunikační modem PLC měření energie - pulsní Uživatelský manuál

2 Obsah 1. O produktu Změny produktu Použité symboly Normy, názvosloví, zkratky Bezpečnostní pokyny Charakteristika produktu 8 2. Popis hw MT39N Popis modulu MT39N Indikační prvky Přípojné body Pojistky Instalace MT39N Připojení k síti NN Umístění Po zapnutí Nastavení parametrů Technické parametry Technické parametry modemu Parametry binárních rozhraní Přílohy Příloha 1 Doporučené připojení Příloha 2 Oddělená vazba PLC Příloha 3 Připojení vstupů Příloha 4 28 Strana 2 (celkem 29)

3 1 O produktu Změny produktu a dokumentace Použité symboly Normy, názvosloví, zkratky Bezpečnostní pokyny Základní charakteristika produktu Strana 3 (celkem 29)

4 Změny produktu 1.1 Výrobce si vyhrazuje právo na úpravy výrobku MT39 L1 verse N (dále jen MT39N) oproti předložené dokumentaci, které povedou k celkovému zlepšení vlastností výrobku. Všechny změny jsou aktualizovány v dokumentaci. Verse manuálu Popis změn Datum 1.01 základní verse Změna označení vstupů str Strana 4 (celkem 29)

5 Použité symboly 1.2 nebezpečí úrazu varování důležité upozornění důležité údaje zvláštní údaje doporučení tip Strana 5 (celkem 29)

6 Normy - názvosloví - zkratky 1.3 Zařízení vyhovuje normám: Bezpečnost Třída ochrany 1 Elektrická pevnost 4 kv 50Hz/1min ČSN EN Krytí IP00 ČSN EN EMC Elektrostatická odolnost 8kV podle IEC Radiofrekvenční odolnost 80 MHz 2 GHz 10 30V/m podle IEC Burst test 4kV podle IEC Parametry signálu PLC ČSN EN Názvosloví a zkratky: Zařízení rozumí se PLC modem MT39N MT39N PLC modem - čítač impulsů AGS vyšší vrstva systému agregační server PLC (Power Line Communication) komunikace po výkonové síti rozvodná síť NN rozvodná síť nízkého napětí v rozmezí 50 V až 1000 V v našem případě napětí 230V PLC stanice jedná se o podřízený modul PLC sítě, který obsluhuje koncové zařízení (elektroměr, vodoměr, kalorimetr ap.) LAN (Local Area Network) počítačová síť možnost přímého připojení kabelem VPN (Virtual Private Network) prostředek k propojení několika počítačů HW (hardware) fyzické elektronické zařízení, obvod, deska, součástka apod. DPS deska plošného spoje Strana 6 (celkem 29)

7 Bezpečnostní pokyny 1.4 Zařízení MT39N tvoří ucelenou sestavu. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani jiná zapojení, než jsou uvedena v tomto návodě. Zařízení je trvale připojeno na sít 3 x 230V 50Hz. Proto jakákoliv manipulace se skříní, vodiči nebo součástmi uvnitř skříně vyžaduje značnou opatrnost a může ji provádět pouze pracovník s kvalifikací pro samostatnou činnost ( 6) a vyšší. Zařízení je dostatečně kryto pouze v instalační krabici s krytím IP65 proti vodě a vysoké vlhkosti. (IP65 prachotěsné, proti tryskající vodě ) Neumísťujte zařízení zbytečně v těsné blízkosti tepelných zdrojů (teplomety, horkovzdušná zařízení apod.). Zařízení MT39N může v některých případech narušit funkci jiných zařízení, která využívají k ovládání dotykové senzory ( např. stolní lampy, osvětlení pokojů ap.). V takovém případě je nutné vřadit mezi inkriminovaný spotřebič a napájecí síť 230V vhodný síťový PLC filtr. Doporučení naleznete v příloze 4. Zařízení bude spolehlivě pracovat jen v podmínkách, určených tímto návodem pro obsluhu. Jakékoliv svévolné změny v použití a obsluze mohou způsobit zhoršenou funkci zařízení, nebo jeho zničení. Strana 7 (celkem 29)

8 Charakteristika produktu 1.5 Čítačový modem MT39N je určen pro použití v elektrorozvodné síti NN 3 230V 50Hz, jako základní článek přenosu dat po PLC síti. Tvoří koncový bod skupiny PLC stanic v rámci jednoho distribučního transformátoru. Umísťuje se nejlépe přímo v těsné blízkosti elektroměrů s impulsním výstupem. Připojení se provádí na jednu fázi a nulový vodič NN sítě. MT39N provádí: čítání impulsů z elektroměrů s impulsním výstupem lze připojit i jiná zařízení s impulsním výstupem řízení načítání impulsů do tarifů podle kalendáře částečné uložení sesbíraných dat přenos těchto dat na vyšší vrstvu PLC systému data-koncetrátor Upozornění : Modem MT39N není provozně zálohován, proto nelze čítat impulsy v době výpadku elektrické energie. V modemu zůstane stav čítačů v době výpadku. Modem bude pokračovat v čítání po obnovení dodávky elektrické energie. Pokud by vznikla potřeba funkce v době výpadku elektrické energie, je možné použít k zálohování náhradní zdroj energie UPS. Komunikace PLC ovšem funkční nebude. Strana 8 (celkem 29)

9 2 Popis hw MT39N Popis modulu MT39N Indikační prvky Přípojné body Pojistky Strana 9 (celkem 29)

10 Popis modulu MT39N 2.1 Zařízení je vestavěno do instalační krabičky pro uchycení na DIN35 lištu a zakryto plechovým krytem, uchyceným čtyřmi šroubky. LED PWR LED PLC RXl PLC TX Control LED aktivace vstupu 1 LED aktivace vstupu 2 LED In systém síťová pojistka 1AT připojení vodiče PE ****AB OUT svorky připojení L N oddělený výstup reléový výstup 2 impulsní vstup 1 (Pozor jinak než na DPS!) síťového napětí 230V 50Hz PLC signálu reléový výstup 1 impulsní vstup 2 (Pozor jinak než na DPS!) **** pouze na vyžádání odběratele Modul MT39N je vestavěn do 9-ti modulové krabičky krytím IP00, s upevněním na DIN lištu. Materiál ABS. Rozměry: 160 mm 98 mm výška od DIN lišty: 58 mm Strana 10 (celkem 29)

11 Indikační prvky 2.2 Modul MT39N je vybaven indikačními prvky LED. LED RX PLC LED TX PLC LED POWER LED sítě LED CONTROL LED vstup1 LED vstup2 LED In systém LED relé 1 LED relé 2 - POWER zelená LED indikuje přítomnost napájecího napětí o svítí napájení je přítomno o nesvítí modul není napájen, nebo je přepálená vnitřní ochranná pojistka - CONTROL zelená LED indikuje provozní stav modulu o svítí modul pracuje a je v pořádku o nesvítí modul je v poruše - RX PLC žlutá LED indikuje stav momentálního příjmu dat ze sítě PLC o nesvítí nepřicházejí žádné zprávy z PLC sítě o bliká po každém příjmu korektní zprávy z PLC sítě - TX PLC zelená LED indikuje stav momentálního vysílání dat do sítě PLC o nesvítí modul nevysílá žádné zpravy do PC sítě o blikne pokaždé, když modul vyšle zprávu do PLC sítě - LED VSTUP1 červená LED indikuje stav vstupu IN1 o svítí vstup 1 logická úroveň 0 o nesvítí vstup 1 logická úroveň 1 o bliká na vstup 1 přicházejí pulsy Strana 11 (celkem 29)

12 - LED VSTUP2 žlutá LED indikuje stav vstupu IN2 o svítí vstup 2 logická úroveň 0 o nesvítí vstup 2 logická úroveň 1 o bliká na vstup 2 přicházejí pulsy - IN-SYSTEM zelená LED, indikující vztah elektroměru k nadřízenému data-koncentrátoru o nesvítí je elektroměr zaveden v systému data-koncentrátoru a pravidelně oslovován o svítí trvale elektroměr nebyl nikdy zaveden v systému žádného data-koncentrátoru následně dojde k automatické registraci, nebo bude registrován ručně o bliká cca 1 x za sec elektroměr již byl registrován v některém data-koncentrátoru, ale nebyl již po určitou dobu oslovován tento čas lze v modemu nastavit mohlo dojít k přerušení PLC komunikace, nebo odstavení data-koncentrátoru, nebo jiné závadě (i na modemu např. zničení vstupních obvodů PLC komunikace) - LED RELE1 žlutá LED indikuje stav relé 1 o svítí kontakty relé 1 sepnuty o nesvítí kontakty relé 1 rozepnuty - LED RELE2 žlutá LED indikuje stav relé 2 o svítí kontakty relé 2 sepnuty o nesvítí kontakty relé 2 rozepnuty - LED sítě dvě červené LED mohou indikovat přítomnost signálu na rozvodné síti o bliká je možný signál PLC, nebo silné rušení v síti o nesvítí na síti nemusí být signál ani rušení Strana 12 (celkem 29)

13 Přípojné body 2.4 Modul MT39N má několik přípojných míst. PE L 230V N RE11,12,21,22 VÝSTUPY IN1 VSTUPY GND (společná pro oba vstupy) IN2 Oddělené PLC AB out (pouze na vyžádání odběratele) - šroubovací svorky výstupů relé o svorka RE11 a RE12 spínací kontakt relé 1 o svorka RE21 a RE22 spínací kontakt relé 2 výstupy jsou plně galvanicky odděleny od systému modemu jsou odděleny i od sebe navzájem lze je využít ke spínání různých spotřebičů (bojler, osvětlení, atd.), ovšem přes patřičný silový stykač v závislosti na vnitřním kalendáři, tarifu, nebo ručně z nadřízeného systému - šroubovací svorky vstupních obvodů (společná svorka GND) o svorka IN1 vstup 1 o svorka GND společná referenční svorka pro oba vstupy je spojena s vnitřní zemí modemu je galvanicky oddělena od sítě 230V o svorka IN2 vstup 2 vstupní obvody slouží k připojení pulsních výstupů dvou zařízení Přípojný bod PE - pájecí očko - s ohledem na kovový kryt modulu, je nutné připojení ochranného PE vodiče Napájení 230V 50Hz - šroubovací dvojitá svorkovnice - levá svorka L vodič, pravá svorka N vodič Oddělené PLC (provádí výrobce pouze na vyžádání odběratele) příloha šroubovací dvojitá svorkovnice bez určení polarity Strana 13 (celkem 29)

14 Pojistky 2.3 Při výměně pojistky odpojte MT39N od napájecí sítě 230V. Hrozí úraz elektrickým proudem. V MT39N je použita tavná pojistka typu TR5 250V. Jedna pojistka v objímce. Tabulka pojistek TR5 MT39N č.poj. hodnota účel jištění patice Po1 1AT pomalá vstup napětí 230V ano Přepálení pojistky indikuje nějakou vadu v jištěném obvodu. Proto prosím věnujte pozornost této skutečnosti a před výměnou přepálené pojistky zkontrolujte stav jištěného obvodu, zda není evidentně nějak narušen vybouchlé, spálené součástky ap. V žádném případě neměňte svévolně hodnoty pojistek. Strana 14 (celkem 29)

15 3 Instalace MT39N Připojení k síti NN Umístění Po zapnutí Nastavení parametrů Strana 15 (celkem 29)

16 Připojení k síti NN Napěťová soustava TN-C 3 x 230V 50Hz PEN 3.1 hlavní rozvod L1 L2 L3 PEN odpojovač s pojistkou MT39N Návrh elektrické instalace modemu MT39N pro dosažení vyššího krytí: *** * CYKY 2x2x1,5 přívod pro spotřebiče nebo výkonový stykač síťový přívod 230V 50H SYKFY 2x2x0,5 ** CYKY 3x2,5 přívod impulsních výstupů 1 ochranná svorka WAGO koncovka modrá svorka WAGO šedá svorka WAGO s rozpojovačem, nebo možností použití držáku pojistky DIN 35 lišta (délka podle krabičky) 6 kabelové vývodky OBO V-TEC Pg 7, nebo lze využít těsného vyústění bočnic krabice 8 koncová zarážka pro DIN 35 lištu WAGO krabice ABB s vysokým víkem krytí IP55, nebo ABB s krytím IP65 * - dvoupárový (čtyřžilový) kabel 2x2x1,5 (230V) ** - silový vodič 3x2,5 ( 3x1,5 ) podle délky přívodu *** - použít z přívodního silového vodiče Lze použít i podobné díly jiných výrobců s ekvivalentními parametry. Jelikož je vrchní kryt modulu vyroben z plechu, je nutné jej uzemnit PE vodičem. Je na to přichystáno očko, umístěné na levém sloupku modemu. NEPOUŽÍVAT v přívodech MT39N tepelné jističe mají velký útlum signálu. Strana 16 (celkem 29)

17 Umístění 3.2 Konstrukčně je modul určen ke svislé montáži na DIN lištu, do rozvaděče, nebo jiné skříně (plastové, plechové). Některé hlavní zásady umístění MT39N umístěte skříně MT39N co nejblíže místa připojení na hlavní rozvod 230V neumisťujte MT39N v blízkosti tepelných zdrojů neumisťujte MT39N v blízkosti zdrojů silných zářičů rádiových, radiačních neumisťujte MT39N pokud možno v místě extrémního zatížení stříkající vodou neumisťujte MT39N v místnostech chemicky zatížených (akumulátorovny ap.) Strana 17 (celkem 29)

18 Po zapnutí 3.3 Pořadí rozsvícení signálek: Po zapnutí se musí ihned rozsvítit: - POWER zelená LED indikuje přítomnost napájecího napětí MT39N (přitom mohou probliknout i další LED, ale musí následně zhasnout do cca 1 sec.) Po cca 1 vteřině se provede selftest probliknout v pořadí: - TX PLC zelená LED indikuje stav momentálního vysílání dat do sítě PLC ( bliknou i červené LED síť vstupních zesilovačů ) a následně - RX PLC žlutá LED indikuje stav momentálního příjmu dat ze sítě PLC - CONTROL zelená LED indikuje bezchybný stav a připravenost modemu Následuje indikace stavu přihlášení modulu do nadřazeného systému Isar přes data koncentrátor. - IN-SYSTEM zelená LED, indikující vztah elektroměru k nadřízenému data-koncentrátoru o nesvítí je elektroměr zaveden v systému data-koncentrátoru a pravidelně oslovován o svítí trvale elektroměr nebyl nikdy zaveden v systému žádného data-koncentrátoru následně dojde k automatické registraci, nebo bude registrován ručně o bliká cca 1 x za sec elektroměr již byl registrován v některém data-koncentrátoru, ale nebyl již po určitou dobu oslovován tento čas lze v modemu nastavit mohlo dojít k přerušení PLC komunikace, nebo odstavení data-koncentrátoru, nebo jiné závadě (i na modemu např. zničení vstupních obvodů PLC komunikace) Následně se mohou rozsvítit LED indikace stavu výstupních relé, které se sepnou ze stavu kalendáře, pokud je nahrán a je aktivní. LED indikace vstupů budou svítit podle momentálního stavu vstupů, pokud jsou fyzicky připojeny k pulsním výstupům měřících zařízení. Strana 18 (celkem 29)

19 Nastavení parametrů 3.4 Pro bezpečnou a bezchybnou komunikaci je NUTNÉ dodržet doporučené nastavení, nebo provést vlastní nastavení modemu. MT39N si přináší z výroby základní nastavení. Nastavení se provádí pomoci PC, programu MT29N P43 INIT 126 a master modemu po PLC komunikaci. Hlavní stránka s defaultním nastavením: Jedná se o modem MT39N s adresou Adresa modemu, kterou generuje výrobce, je nalepena na předním panelu modulu. V tomto případě Strana 19 (celkem 29)

20 Druhá stránka s nastavením vstupu 1: Měřící zařízení 1, relé 1 bude sepnuto při aktivaci tarifu 2,3,4. Hodnoty čítačů jsou vynulovány a přepočítací konstanta = 1. Totéž pro vstup 2: Strana 20 (celkem 29)

21 4 Technické parametry Technické parametry modemu Parametry binárních rozhraní Strana 21 (celkem 29)

22 Technické parametry modemu 5.1 Napájení napájecí napětí 230V +10% - 15% frekvence 50 Hz ± 3% příkon v klidu vysílání < 1 VA cca 15 VA PLC výstupy samostatně (pokud je k dispozici) PLC signál přípojné napětí 0V 230V +10% - 15% frekvence 0 60 Hz proud při 230V 50Hz cca 30 ma ef cos φ = -1-7VAr nosná frekvence modulace 60 khz 145 khz D-BPSK amplituda každé fáze 134 db/µv dle ČSN EN proud do fáze citlivost vstupů odstup signál/šum přenosová rychlost indikace Klimatické údaje Ostatní údaje prostředí až 1 A šš cca 1 mv min. 9 db bit/s ano normální pracovní teplota - 40 C až + 70 C mezní teplota - 40 C až + 80 C skladovací teplota - 40 C až + 80 C rel.vlhkost 0 80% bez kondenzace Rozměry š x v x h 160 x 98 x 62 mm Hmotnost cca 400g Krytí IP 00 Bezpečnostní třída 1 Vyhovuje normám ČSN EN , ČSN EN 60529, ČSN EN , ČSN EN , ČSN EN , ČSN EN 50065, ČSN EN Strana 22 (celkem 29)

23 Parametry binárních rozhraní 5.2 Pulsní vstupy Konektor Zapojení Typ vstupu Max. napětí ±100V Vstupní impedance Logická úroveň 0 Logická úroveň 1 Minimální šířka pulsu šroubovací svorka 2vodičové (samostatný vstup, společná zem-gnd) Polovodičový 100kΩ 1,5V nebo zkratováno proti GND 4V nebo rozpojeno 100ms Měřící rozsah čítačů 2 32 pulsů Počet připojených zařízení 2 Indikace LED na DPS Galvanické oddělení Ne Výstupy konektor zapojení Typ výstupu Max. spínané napětí Max. spínaný proud Životnost el. min. Životnost mech. min. galvanické oddělení šroubovací svorka 2vodičové relé 230V AC 5A 3A, 125V AC; 3A, 30V DC pro cosφ=1 2x10 5 sepnutí 5x10 6 sepnutí ano Strana 23 (celkem 29)

24 5 Přílohy Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Strana 24 (celkem 29)

25 Příloha 1 Doporučené připojení 6.1 Návrh elektrické instalace skupiny modulů MT29-N v blízkosti jednoho napájecího uzlu: 7 minimální délka vedení 1,5m minimální délka vedení 1,5m přívod ~230V ~230V CYKY 3x1 CYKY 3x4 stávající instalace 1 ochranná svorka WAGO V 50Hz 2 modrá svorka WAGO šedá svorka WAGO DIN 35 lišta 5 pojistkový odpojovač např. ABB E 91/32 pojistkový odpojovač E-90 1pol 6 - kabelové vývodky OBO V-TEC Pg 7, nebo lze využít těsného vyústění bočnic krabice 7 krabice ABB , krytí IP65, š x v x h (140 x 220 x 140) Lze použít i podobné díly jiných výrobců s ekvivalentními parametry. Při napojování jednotlivých modulů k rozvodné síti 230V, je nutné dbát zásad použití vodičů s určitým minimálním průřezem, vzhledem k použitému jištění vedení. Nesmí se změnit impedanční smyčka pro spolehlivé vybavení pojistky zkratovým proudem. Jinak je nutné jistit pokračující vedení novou pojistkou o patřičném vypínacím proudu. Strana 25 (celkem 29)

26 Příloha 2 Oddělená vazba PLC 6.2 Pokud potřebujete komunikovat po jiném vedení, než je klasická rozvodná síť 230V, nebo potřebujete překlenout dvě rozdílné soustavy, lze použít oddělenou vazbu PLC komunikace. Tuto úpravu je nutné provést u výrobce modemu na základě objednávky při výrobě, nebo zasláním již zakoupených modulů k úpravě u výrobce. Oddělená vazba je fyzicky (galvanicky) úplně oddělena od napájecí sítě modemu. Nemá žádný potenciál je plovoucí. Lze jej proto připojit na jakoukoliv soustavu vodičů do maximálního napětí 230Vef, nebo 300V DC. Jedinou podmínkou je zajištění napájecího napětí modulu, to je 230V 50Hz. Strana 26 (celkem 29)

27 Příloha 3 Připojení vstupů 6.3 K připojení čítačových vstupů doporučujeme použít nejlépe galvanicky oddělené, bezpotenciální výstupy měřících zařízení, jako optočlen, nebo relé. MT39N Měřící zařízení 1 Měřící zařízení 2 IN1 GND IN2 B1 B2 tvarovače signálu s indikací 230V 50Hz L N galvanické oddělení procesor ALTERA čítače zesilovač vysílač přijímač V každém případě doporučujeme použít bezpotenciálové a galvanicky oddělené výstupy čítané soustavy. Oba vstupy nejsou od sebe galvanicky odděleny a používají společnou svorku nulového potenciálu. K propojování doporučujeme sdělovací kabel SYKY 2x2x0,5 (SYKFY 2x2x0,5). Jedná se o čtyř žilový (stíněný) kabel s pláštěm z měkčeného PVC typ TM2. 4x jádro Cu o průměru 0,5mm. Stínění Al folie a dva Cu pocínované dráty o průměru 0,4mm. Činný odpor vedení je max. 98 Ohm/km. Dovolená teplota okolí 25 C až +60 C. Při připojování různých zařízení na vstupy modulu MT39N věnujte velkou pozornost z hlediska propojení dvou různých napěťových soustav, aby nedošlo k zanesení nebezpečného potenciálu na svorky modemu, případně zničení zařízení a modemu. Strana 27 (celkem 29)

28 Příloha PLC komunikace = zdroj rušení pro některá zařízení. Příklad použití síťového filtru. Síťový filtr FM10 systému X-10 je možné použít k snížení rušivých pulsů z PLC sítě na rušený spotřebič. Filtr FM10 se zapojí jednoduše do zásuvky a do něj se připojí spotřebič. Je zapotřebí znát velikost proudu, který do spotřebiče teče po zapnutí, aby jej filtr dokázal přenést. Parametry napájecí napětí povolený proud útlum na 120kHz 230V 50Hz max 16A 14 db Strana 28 (celkem 29)

29 ModemTec, spol. s r. o. Oldřichovice Třinec GPS: 49 39'46.385"N, 18 38'54.957"E Tel: (+420) Fax: (+420) Internet: Strana 29 (celkem 29)

Technický popis MT29-N

Technický popis MT29-N Technický popis MT29-N UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani jiná zapojení, ani nepřipojujte

Více

Technický popis MT25-X OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT25-X OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA POPIS UPOZORĚÍ PAELU A ROZMĚRY Zařízení tvoří sestavu dvou základních modulů napájecí a vazební modul zdroje MT21-1x a stavový modul MT25-X. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým

Více

MT34 A ver.dk komunikační modem PLC data-koncentrátor. Uživatelský manuál

MT34 A ver.dk komunikační modem PLC data-koncentrátor. Uživatelský manuál MT34 A ver.dk komunikační modem PLC data-koncentrátor Uživatelský manuál Obsah 1. O produktu 3 1.1. Změny produktu 4 1.2. Použité symboly 5 1.3. Normy, názvosloví, zkratky 6 1.4. Bezpečnostní pokyny 7

Více

Návod pro obsluhu MT25-Y UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Návod pro obsluhu MT25-Y UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří sestavu dvou základních modulů napájecí a vazební modul zdroje MT21 a stavový modul MT25-Y. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte

Více

Technický popis MT23R UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT23R UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří sestavu dvou základních modulů napájecí a vazební modul zdroje MT21 a modul MT23R. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné

Více

MT39-L1 R PLC modul Datový přenos. Uživatelský manuál

MT39-L1 R PLC modul Datový přenos. Uživatelský manuál MT39-L1 R PLC modul Datový přenos Uživatelský manuál Obsah 1. O produktu 3 1.1. Změny produktu 4 1.2. Použité symboly 5 1.3. Normy, názvosloví, zkratky 6 1.4. Bezpečnostní pokyny 7 1.5. Charakteristika

Více

Technický popis MT24. Návod pro obsluhu UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT24. Návod pro obsluhu UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORĚÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu rozvaděče. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani jiná zapojení, než jsou uvedena v tomto

Více

Technický popis MT34. Návod pro obsluhu UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT34. Návod pro obsluhu UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORĚÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu rozvaděče. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani jiná zapojení, než jsou uvedena v tomto

Více

Technický popis MT22T UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT22T UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří sestavu dvou základních modulů napájecí a vazební modul zdroje MT21T a modul převodníku MT22T. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte

Více

Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál

Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál 1.0 Úvod...3 1.1 Použití převodníku...3 2.0 Principy činnosti...3 3.0 Instalace...3 3.1 Připojení rozhraní

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, ULM,

Více

BREAK-TDW-V4C a RDW-V4C

BREAK-TDW-V4C a RDW-V4C Optické převodníky video + RS485(RS232) + kontakty BREAK-TDW-V4C a RDW-V4C BOX* Digitální modulace 1x MM/SM univerzální optický port s WDM TDW 4x reléový výstup, video IN, 1x digitální vstup RDW 4x digitální

Více

Nabíječ KE R5-2 x 14V 20A. Zařízení je schváleno pro ČD ZL 9/98 -SZ

Nabíječ KE R5-2 x 14V 20A. Zařízení je schváleno pro ČD ZL 9/98 -SZ KUMER PRAG, spol. s r.o. Komplexní řešení v oblasti nouzového napájení, měřící a regulační techniky Bezdrevská 157/4 190 00 Praha 9 ( Kyje ) Tel.: 284 688 615, 284 688 458, Fax.: 284 690 529 e mail.: kumer@kumer.cz

Více

Řada 88 - Časové relé do panelu, 5-8 A

Řada 88 - Časové relé do panelu, 5-8 A multifunkční, multinapěťové a časově multirozsahové relé do panelu nebo patice multifunkční: až 7 časovyćh funkcí multirozsahové: 14 časovyćh rozsahů od 0,5 s do 100 h montáž do patice nebo do panelu 88.02

Více

Oblast použití. Rozsah 999999,9 kwh Rozlišení hrubé 0,1 kwh Rozlišení jemné 0,01 kwh

Oblast použití. Rozsah 999999,9 kwh Rozlišení hrubé 0,1 kwh Rozlišení jemné 0,01 kwh EME-103 Elektroměr třífázový polopřímý/nepřímý pro měření odběru činné energie ve třídě přesnosti 2 s velkým dynamickým rozsahem a odděleným rychlým impulsním výstupem Oblast použití Elektroměr EME-103

Více

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Napájecí zdroj NZ23 slouží k napájení jednoho nebo více kusů detektorů plynu. Zdroj NZ23 umožňuje také zpracovat výstupní signál z detektorů. Relé, která

Více

ZDROJ 230V AC/DC DVPWR1

ZDROJ 230V AC/DC DVPWR1 VLASTNOSTI Zdroj DVPWR1 slouží pro napájení van souboru ZAT-DV řídícího systému ZAT 2000 MP. Výstupní napětí a jejich tolerance, časové průběhy logických signálů a jejich zatížitelnost odpovídají normě

Více

Měřič reziduální kapacity HomeGuard

Měřič reziduální kapacity HomeGuard HomeGuard Měřič reziduální kapacity HomeGuard Měřič reziduální kapacity HomeGuard je zařízení primárně určené k regulaci dobíjecího proudu nabíjecí stanice pro elektromobily. Měřič je určen pro přímé zapojení

Více

Bezdrátový multizónový modul

Bezdrátový multizónový modul s 1 428 Bezdrátový multizónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový multizónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová

Více

Řada 85 - Časové relé miniaturní, 7-10 A

Řada 85 - Časové relé miniaturní, 7-10 A Řada 85 - Časové relé miniaturní, 7-10 A časové relé do patice shodné s relé řady 55 2P, 3P nebo 4P multifunkční: 4 časové funkce mononapěťové multirozsahové: 7 časovyćh rozsahů od 0,05 s do 100 h patice

Více

prodej opravy výkup transformátorů

prodej opravy výkup transformátorů prodej opravy výkup transformátorů Pozistorová tepelná ochrana s vyhodnocovacím relé MSF 220 V (VU) Tepelné pozistorové relé MSF 220 představuje třístupňový vypínací přístroj s vlastním vyhodnocením a

Více

24V 3A SS ZDROJ ZD243, ZD2430 (REL)

24V 3A SS ZDROJ ZD243, ZD2430 (REL) 24V 3A SS ZDROJ ZD243, ZD2430 (REL) www.elso-ostrava.cz NÁVOD PRO OBSLUHU Technická specifikace zahrnující popis všech elektrických a mechanických parametrů je dodávána jako samostatná součást dokumentace.

Více

NAPÁJECÍ MODUL MN1 ZDROJ MN1 4.7.1

NAPÁJECÍ MODUL MN1 ZDROJ MN1 4.7.1 NAPÁJECÍ MODUL Popis Modul slouží k posílení napájecí soustavy systému Dominus Millennium. Zajišťuje vysokou účinnost a nízké oteplení díky moderní konstrukci dobře odrušeného spínaného zdroje. Umožňuje

Více

Patice s časovými funkcemi pro relé řady 34

Patice s časovými funkcemi pro relé řady 34 úzká patice s časový mi funkcemi, šířka 6,2 mm, kompatibilní s relé řady 34 napájení (12...24) V AC/DC 8 časových funkcí a 4 časové rozsahy volitelné DIP-přepínačem nastavení doby a LED signalizace na

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, DLM,

Více

Seznam elektromateriálu

Seznam elektromateriálu Seznam elektromateriálu Stykače, relé, spínače, svorky,, frekvenční měniče, kabely Položka Specifikace Množství ( ks, m, kg ) Stykače, relé Stykač AC In 6 A, 3 pólový, kontakty 3 ON, Un 400V, 0 AC,AC3,

Více

Napájecí zdroj PS2-60/27

Napájecí zdroj PS2-60/27 PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ŘADY FOXTROT ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE MODULU Napájecí zdroj PS2-60/27 1. vydání - listopad 2008 Dokumentace je také k dispozici on-line na www.tecomat.cz. 1. POPIS A PARAMETRY Základní

Více

Převodník MM 6012 AC DC

Převodník MM 6012 AC DC MM GROUP, s.r.o. Pikartská 7, areál VVUÚ, 76 00 Ostrava Radvanice, Česká republika Tel: +420 596 232 0 Fax: +420 596 232 23 GSM: +420 602 70 63 e-mail: mmgroup@mmgroup.cz www.mmgroup.cz Převodník MM 602

Více

Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A

Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A Návod pro instalaci Popis zdroje POW12-6_rev1.doc - strana 1 (celkem 5) Rozsah použití Zálohovaný napájecí zdroj je určen pro napájení slaboproudých zařízení,

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115A www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Měřicí zařízení DEL2115A je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a

Více

NÁVOD K OBSLUZE JISKROVĚ BEZPEČNÉ NAPÁJECÍ JEDNOTKY

NÁVOD K OBSLUZE JISKROVĚ BEZPEČNÉ NAPÁJECÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE JISKROVĚ BEZPEČNÉ NAPÁJECÍ JEDNOTKY Před prvním použitím jednotky si důkladně přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu a pečlivě si jej uschovejte. Výrobce si vyhrazuje právo provádět změny

Více

Časové relé do panelu / do patice, 8 A

Časové relé do panelu / do patice, 8 A ŘADA ŘADA Multifunkční multinapěťové časové relé do panelu nebo do patice Typ.02 - multifunkční: 7 časových funkcí Typ.12 - multifunkční: 6 časových funkcí 2P multinapěťové (24...230) V AC/DC 4 časové

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK typ TENZ2109-5 Výrobu a servis zařízení provádí: ATERM, Nad Hřištěm 206, 765 02 Otrokovice Telefon/Fax: 577 932 759 Mobil: 603 217 899 E-mail: matulik@aterm.cz Internet: http://www.aterm.cz

Více

CP-MM. Návod k obsluze a montáži Hlásicí modul pro spínané napájecí zdroje řady CP-C

CP-MM. Návod k obsluze a montáži Hlásicí modul pro spínané napájecí zdroje řady CP-C CP-MM Návod k obsluze a montáži Hlásicí modul pro spínané napájecí zdroje řady CP-C Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace ke všem typům této výrobkové řady a tedy

Více

Technický popis MT39-L1C, MT39-L3C

Technický popis MT39-L1C, MT39-L3C Technický popis MT39-L1C, MT39-L3C UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu pouze s elektroměrem Ladis+Gyr (dále jen LG) typu FLEX. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem.

Více

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU Usměrňovač 24V / 10A KE 230-24-10 BP Pražská energetika, a. s. Datum 08/2005 1 Popis zařízení Zařízení KE 230-24-10 BP slouží k napájení zařízení stejnosměrným

Více

Relé nízké do PS/do patice, A

Relé nízké do PS/do patice, A ŘD Relé nízké do PS/do patice, 8-12 - 16 ŘD relé do plošný ch spojů nebo do patice, vý ška 15,7 mm cívky C a DC citlivé, příkon 400 mw bezpečné oddělení podle ČSN EN 50178, ČSN EN 60204 a ČSN EN 60335

Více

Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A

Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A Návod pro instalaci Popis zdroje POW12-1,x_rev1.doc - strana 1 (celkem 5) Rozsah použití Zálohovaný napájecí zdroj je určen pro napájení slaboproudých

Více

TENZOMETRICKÉ PŘEVODNÍKY

TENZOMETRICKÉ PŘEVODNÍKY TENZOMETRICKÉ PŘEVODNÍKY řady TZP s aktivním frekvenčním filtrem www.aterm.cz 1 Obsah 1. Úvod 3 2. Obecný popis tenzometrického převodníku 3 3. Technický popis tenzometrického převodníku 4 4. Nastavení

Více

Síťový stabilizátor 230V ± 1,7 % Návod k obsluze a použití

Síťový stabilizátor 230V ± 1,7 % Návod k obsluze a použití Síťový stabilizátor 230V ± 1,7 % Návod k obsluze a použití ST230 500 ST230 1000 ST230 2000 (500 VA) (1000 VA) (2000 VA) Obsah 1. Popis zařízení 2 2. Popis hlavního panelu 2 3. Funkce zařízení 2 4. Instalace

Více

Venkovní ocelové rozváděče s krytím IP66 OH4320

Venkovní ocelové rozváděče s krytím IP66 OH4320 v Ocelové rozváděče s krytím IP66 v Testováno dle EN 61439-1 v Schválená výstroj rozváděčů - zásuvka 230VAC - spínané zdroje 120W 48, 24 nebo 12 VDC - jistič 4A-char. C - přepěťová ochrana 1 + 2 stupeň

Více

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V. PVA82.3 Rámeček pro montáž do panelu. Poruchová signalizace pro 8 vstupů

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V. PVA82.3 Rámeček pro montáž do panelu. Poruchová signalizace pro 8 vstupů C 201 Poruchová signalizace na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V PVA82.3 Poruchová signalizace PVA82 je konstruována jako stavebnicový modul na desce plošných spojů vestavěná do plastové krabičky

Více

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311.

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311. Označení: Název: POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU Dobíječ SM OJ: TNU Datum: 04.2008 Datum: Počet stran: (bez příloh) 4 P 73311 Útvar: TEO Zpracoval: Ing.Dittrich V. Schválil: Počet příloh: 2 OBSAH

Více

Relé průmyslové, 10 A

Relé průmyslové, 10 A Relé průmyslové, 10 průmyslové relé do patice cívky C a DC mechanická aretace a mechanický indikátor provedení se zdvojený mi kontakty u.12 a.13 rozšíření na časové relé pomocí multifunkčního časového

Více

Bezdrátový zónový modul

Bezdrátový zónový modul s 1 428 Bezdrátový zónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový zónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová regulace

Více

DM-GSM2 Modem pro síť GSM

DM-GSM2 Modem pro síť GSM Modem pro síť GSM Návod na obsluhu Verze 1.00 dm-gsm2_g_cz_100 AMiT, spol. s r. o. nepřejímá žádné záruky, pokud se týče obsahu této publikace a vyhrazuje si právo měnit obsah dokumentace bez závazku tyto

Více

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ424, NZ424-DIN

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ424, NZ424-DIN TD-NZ424-01.1 Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ424, NZ424-DIN Napájecí zdroj NZ424(-DIN) slouží k napájení jednoho až čtyř kusů snímačů plynu. Zdroj NZ424(-DIN) umožňuje také zpracovat signál

Více

Návod k obsluze MPS-1. Monitor PLC signálu

Návod k obsluze MPS-1. Monitor PLC signálu Návod k obsluze MPS-1 Monitor PLC signálu UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani nepřipojujte

Více

AKTIVACE AKUSTICKÉ SIGNALIZACE. typ: 96041

AKTIVACE AKUSTICKÉ SIGNALIZACE. typ: 96041 Dolnoměcholupská 21 NÁVOD K OBSLUZE AKTIVACE AKUSTICKÉ SIGNALIZACE 1. Všeobecně: typ: 96041 Dále popsaný systém je určen pro křižovatky, vybavené akustickou signalizací pro nevidomé. Umožňuje pomocí vysílače

Více

UNIVERZÁLNÍ STABILIZOVANÉ NAPÁJECÍ ZDROJE

UNIVERZÁLNÍ STABILIZOVANÉ NAPÁJECÍ ZDROJE UNIVERZÁLNÍ STABILIZOVANÉ NAPÁJECÍ ZDROJE Pro spolehlivé napájení elektronických zařízení v průmyslovém prostředí Ochrana proti zkratu a proudovému přetížení Optická indikace zapnutí, zátěže a zkratu pomocí

Více

MĚŘIČ DÉLKY A RYCHLOSTI

MĚŘIČ DÉLKY A RYCHLOSTI MĚŘIČ DÉLKY A RYCHLOSTI typ Del2113D s rozsahem délky 0 až 9999,99m a s rozsahem rychlosti 0 až 50,0m/min 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským

Více

Řada 41 - Relé nízké do PS/do patice, 8-12 - 16 A

Řada 41 - Relé nízké do PS/do patice, 8-12 - 16 A Řada - Relé nízké do PS/do patice, 8-12 - 16 Řada nízké relé do plošnyćh spojů nebo do patice, vy ška 15,7 mm.31.52.61 cívky C a DC citlivé, příkon 400 mw nebo relé bistabilní se dvěma cívkami 650 mw,

Více

Řada 78 - Spínané napájecí zdroje

Řada 78 - Spínané napájecí zdroje Řada 78 - Spínané napájecí zdroje Řada 78 Spínané síťové zdroje na DIN-lištu výstup:12 V DC; 12 nebo 50 24 V DC; (12-36 - 60-120 - 130) vstup: (110...240) V AC 50/60 Hz (120...240) V AC/DC nebo 220 V DC

Více

NÁVOD K OBSLUZE JISKROVĚ BEZPEČNÉ NAPÁJECÍ JEDNOTKY

NÁVOD K OBSLUZE JISKROVĚ BEZPEČNÉ NAPÁJECÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE JISKROVĚ BEZPEČNÉ NAPÁJECÍ JEDNOTKY Před prvním použitím jednotky si důkladně přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu a pečlivě si jej uschovejte. Výrobce si vyhrazuje právo provádět změny

Více

Relé do patice / do PS, 6-10 A

Relé do patice / do PS, 6-10 A Relé do patice / do PS, 6-10 vý konové relé 2-kontaktní se zvý šenou napěťovou pevností mezi kontaktními sadami 2.500 V C Typ.52-2P, 6 (rastr vývodů 5 mm) Typ.62-2P, 10 (rastr vývodů 5 mm) cívka DC (650

Více

Založeno 1990. Technická informace o systému 05-05-2004. Jednotka SYTEL-A. 90 x 99 x 115 mm. pracovní teplota -10 až 45 C krytí IP 20

Založeno 1990. Technická informace o systému 05-05-2004. Jednotka SYTEL-A. 90 x 99 x 115 mm. pracovní teplota -10 až 45 C krytí IP 20 Založeno 1990 Systém k synchronizaci času digitálních ochran. Technická informace o systému 05-05-2004. Systém sestává z: Jednotky SYTEL-A Přijímače GPS s anténou Jednotka SYTEL-A. Technické parametry:

Více

Relé do patice / do PS, A

Relé do patice / do PS, A ŘD Relé do patice / do PS, 8-10 - 12-16 ŘD výkonové relé 1- nebo 2-kontaktní přímo do plošného spoje nebo do patice Typ.31-1P, 10 (rastr vývodů 3,5 mm) Typ.51-1P, 10 (rastr vývodů 5 mm) Typ.52-2P, 8 (rastr

Více

Modemy rozhraní RS-485/422 na optický kabel ELO E243, ELO E244, ELO E245. Uživatelský manuál

Modemy rozhraní RS-485/422 na optický kabel ELO E243, ELO E244, ELO E245. Uživatelský manuál Modemy rozhraní RS-485/422 na optický kabel ELO E243, ELO E244, ELO E245 Uživatelský manuál 1.0 Úvod... 3 2.0 Principy činnosti... 3 3.0 Instalace... 3 3.1 Připojení rozhraní RS-422... 3 3.2 Připojení

Více

Multifunkční dataloger s displejem EMD-1500

Multifunkční dataloger s displejem EMD-1500 Multifunkční dataloger s displejem EMD-1500 Pro zobrazení, záznam a vyhodnocení fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) 3,5'' TFT dotykový displej, české menu Libovolné kombinace vstupních

Více

ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA

ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA TYP 2107 Technická dokumentace Výrobce: Ing.Radomír Matulík,Nad Hřištěm 206, 765 02 Otrokovice, http://www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Zobrazovací jednotka typ 2107 je určena pro zobrazení

Více

QuidoDuplex RS. Sada pro přenos 4 nebo 8mi dvoustavových signálů obousměrně přes RS485 nebo RS června 2011 w w w. p a p o u c h.

QuidoDuplex RS. Sada pro přenos 4 nebo 8mi dvoustavových signálů obousměrně přes RS485 nebo RS června 2011 w w w. p a p o u c h. Sada pro přenos 4 nebo 8mi dvoustavových signálů obousměrně přes RS485 nebo RS232 3. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Q uidoduplex RS Katalogový list Vytvořen: 25.1.2008 Poslední aktualizace: 3.6

Více

Časová relé pro drážní vozidla A

Časová relé pro drážní vozidla A multifunkční a monofunkční časové relé pro drážní vozidla.02 - multifunkční a multinapěťové 2P jeden kontakt časový a jeden okamžitý (varianta) nastavení času externím potenciometrem (varianta).62 - zpožděný

Více

TECOMAT FOXTROT PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU OT vydání - říjen 2012

TECOMAT FOXTROT PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU OT vydání - říjen 2012 TECOMAT FOXTROT PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU OT-1651 2. vydání - říjen 2012 Podrobná uživatelská dokumentace je k dispozici v elektronické podobě na CD INFO, lze ji také objednat

Více

Řada 56 - Relé vyḱonové miniaturní, 12 A

Řada 56 - Relé vyḱonové miniaturní, 12 A Řada 56 - Relé vyḱonové miniaturní, 12 Řada 56 miniaturní vyḱonové relé do patice nebo do PS cívky C a DC montáž pomocí adaptéru přímo na panel nebo na DIN-lištu mechanická aretace a mechanická indikace

Více

ABB s.r.o., Elektro-Praga. Modul spínací dveře/světlo, řadový. Objednací číslo: 8300-0-0123. Návod na instalaci

ABB s.r.o., Elektro-Praga. Modul spínací dveře/světlo, řadový. Objednací číslo: 8300-0-0123. Návod na instalaci ABB s.r.o., Elektro-Praga Modul spínací dveře/světlo, řadový Objednací číslo: 8300-0-0123 Návod na instalaci Obsah 1. Bezpečnostní upozornění... 3 2. Zamýšlené použití... 3 3. Ochrana životního prostředí...

Více

Řada 46 - Relé průmyslové miniaturní, 8-16 A

Řada 46 - Relé průmyslové miniaturní, 8-16 A Řada 46 - Relé průmyslové miniaturní, 8-16 A průmyslové miniaturní relé do patice / pájecí vy vody cívky AC a DC se zvy šenou citlivostí (500 mw) bezpečné oddělení podle ČSN EN 50178, ČSN EN 60204 a ČSN

Více

EP01. Zdroj pro elektropermanentní magnet. Projekční podklady. Revize: 1

EP01. Zdroj pro elektropermanentní magnet. Projekční podklady. Revize: 1 K Sokolovně 70, 675 73 Rapotice, Tel. +420 736 686 243, www.elesys.cz Zdroj pro elektropermanentní magnet EP0 Projekční podklady Revize: Datum: 2.6.2008 K Sokolovně 70, 675 73 Rapotice, Tel. +420 736 686

Více

QXA2000. Čidlo rosného bodu. Siemens Building Technologies HVAC Products

QXA2000. Čidlo rosného bodu. Siemens Building Technologies HVAC Products 1 542 1542P01 1542P02 Čidlo rosného bodu Čidlo rosného bodu zamezuje poškození zařízení, které může být způsobeno kondenzací na chladících stropech a v zařízeních VVK. Pracuje s napájením AC/DC 24 V a

Více

SSR (Solid State Relay) Polovodičové relé s chladičem, jmenovitý proud 10 A až 88 A

SSR (Solid State Relay) Polovodičové relé s chladičem, jmenovitý proud 10 A až 88 A PMA a Company of WEST Control Solutions SSR (Solid State Relay) Polovodičové relé s chladičem, jmenovitý proud 10 A až 88 A Jednofázové kompaktní moduly s chladičem Spínání v nule Indikace vstupního signálu

Více

TXM1.8RB. Modul pro žaluzie TX-I/O

TXM1.8RB. Modul pro žaluzie TX-I/O 8178p01 s 8 178 TX-I/O Modul pro žaluzie TXM1.8RB 8 beznapěťových reléových výstupů pro... 4 pohony žaluzií se 2 koncovými spínači, nebo 2 pohony žaluzií se 3 koncovými spínači, nebo 2 pohony žaluzií se

Více

TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201. 1. vydání - červen 2004

TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201. 1. vydání - červen 2004 TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201 1. vydání - červen 2004 Podrobná uživatelská dokumentace je k dispozici v elektronické podobě na CD INFO, lze ji také objednat v tištěné podobě - název

Více

Jiskrově bezpečné napájecí jednotky. Návod k OBSLUZE. průmyslová elektronika

Jiskrově bezpečné napájecí jednotky. Návod k OBSLUZE. průmyslová elektronika průmyslová elektronika Návod k OBSLUZE Jiskrově bezpečné napájecí jednotky Před prvním použitím jednotky si důkladně přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu a pečlivě si jej uschovejte. Výrobce si vyhrazuje

Více

PŘÍSLUŠENSTVÍ A DOPLŇKOVÝ SORTIMENT

PŘÍSLUŠENSTVÍ A DOPLŇKOVÝ SORTIMENT PŘÍSLUŠENSTVÍ A DOPLŇKOVÝ SORTIMENT Návarky NN a ON Pro mechanické upevnění ultrazvukových a kapacitních hladinoměrů ULM, CLM a kapacitních snímačů CLS, DLS. označení pro typ snímače rozměr A rozměr B

Více

Průmyslový ethernetový switch bez PoE

Průmyslový ethernetový switch bez PoE Průmyslový ethernetový switch bez PoE Návod na obsluhu Verze 1.03 eswa06_g_cz_103 AMiT, spol. s r. o. nepřejímá žádné záruky, pokud se týče obsahu této publikace a vyhrazuje si právo měnit obsah dokumentace

Více

Měřicí a kontrolní relé, A

Měřicí a kontrolní relé, A ŘADA ŘADA síťová kontrolní a měřicí relé, 1- a 3-fázová multifunkční pro kontrolní a měřicí účely: podpětí, přepětí, podpětí a přepětí současně, výpadek fáze, sled fází, asymetrie fází a přerušení N-vodiče

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI

NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI SNÍMAČ HLADIN PSH MOŽNOST OVLÁDÁNÍ JEDNÍM, DVĚMA, NEBO TŘEMI PLOVÁKY 2 MODULOVÉ PROVEDENÍ ZABÍRÁ MÁLO MÍSTA V ROZVODNICI AKUSTICKÁ + OPTICKÁ SIGNALIZACE PŘI DOSAŽENÍ HLADINY MAXIMÁLNÍ AKUSTICKÁ + OPTICKÁ

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

Vazební člen 0, A

Vazební člen 0, A ŘADA ŘADA Varianty řady * kontaktní nebo polovodičový vý stup šroubové nebo bezešroubové svorky časové relé ve shodném provedení šířka 6,2 mm EMR = vstup DC, AC nebo AC/DC SSR = vstup DC nebo AC/DC šroubové

Více

Snímač napětí lana. Popis. Poznámky. Měřící rozsahy. Použití. Pro ochranu proti přetížení

Snímač napětí lana. Popis. Poznámky. Měřící rozsahy. Použití. Pro ochranu proti přetížení Kraft Druck T emperatur Schalten Snímač napětí lana Pro ochranu proti přetížení Popis U mnoha aplikací se musí napětí lana pečlivě a kontinuálně hlídat. Obvyklým způsobem bývá použití snímače síly, který

Více

Řada 60 - Relé průmyslové, 10 A

Řada 60 - Relé průmyslové, 10 A Řada 60 - Relé průmyslové, 10 Řada 60 průmyslové relé do patice cívky C a DC mechanická aretace a mechanicky indikátor provedení se zdvojenyḿi kontakty u 60.12 a 60.13 rozšíření na časové relé pomocí multifunkčního

Více

GSM modul na ovládání sauny

GSM modul na ovládání sauny GSM modul na ovládání sauny GSM modul je určený ke vzdálenému ovládání sauny. Umožní vám například zapnout saunu pomocí sms zprávy, zatímco vy budete teprve na cestě domů. Pokud se rozmyslíte, pomocí vašeho

Více

Proudový ventil. Pro pulsní řízení AC 24 V pro elektrické výkony do 30 kw. Proudové ventily jsou konstruovány pro spínání těchto odporových zátěží:

Proudový ventil. Pro pulsní řízení AC 24 V pro elektrické výkony do 30 kw. Proudové ventily jsou konstruovány pro spínání těchto odporových zátěží: 4 937 DESIO Proudový ventil Pro pulsní řízení AC 24 V pro elektrické výkony do 30 kw SEA45.1 Použití Proudový ventil se používá pro regulaci topných elementů v zařízeních vytápění, větrání a klimatizace,

Více

MATRIX DC Napájecí Zdroj

MATRIX DC Napájecí Zdroj 1. ÚVOD 2. VYRÁBĚNÉ MODELY 3. SPECIFIKACE 3-1 Všeobecná 3.2 Specifikace 4. OVLÁDÁNÍ A INDIKACE NA ČELNÍM PANELU a. Čelní panel b. Zadní panel c. 6005L/3010L/1820L/3020L Čelní Panel d. 6005L/3010L/1820L/3020L

Více

220-240 V AC 500 ma elektronická ochrana proti zkratu 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí. 780 g 255 x 63 x 180 mm

220-240 V AC 500 ma elektronická ochrana proti zkratu 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí. 780 g 255 x 63 x 180 mm animeo LON Motor Controller 4DC/E NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky LON Motor Controller 4DC/E, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro

Více

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN 60204-1 Označení svorek Rozměry 2 3 4 13 23 33 Y64 41 Y74 2 3 4 13 23 33 41 Y64 Y74 99 mm (3,89 in) 35 mm (1,38 in) 1 / 2 S33 S34

Více

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím Převodník RS232 na RS485 nebo RS422 Průmyslové provedení s krytím. UC485P Katalogový list Vytvořen: 21.1.2005 Poslední aktualizace: 5.5 2008 12:30 Počet stran: 16 2008 Strana 2 UC485P OBSAH Základní informace...

Více

Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace

Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace BKE Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace - 1 - OTD 45007509 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Provozní podmínky...3 2.1 Vstupní napětí...3 2.2 Chlazení...3 2.3 Externí jištění...3

Více

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy.

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. v. 00 1. Upozornění Je naší povinností sdělit Vám,

Více

Převodník hodnot vibrací na proudovou smyčku 4-20 ma. Ref: 23022004 BZ

Převodník hodnot vibrací na proudovou smyčku 4-20 ma. Ref: 23022004 BZ " Uživatelský manuál Adash 3900 Převodník hodnot vibrací na proudovou smyčku 4-20 ma Aplikace:! Měření vibrací pro řízení a regulaci! Měření vibrací pro ochranu strojů (vypnutí při překročení limitu)!

Více

Relé průmyslové, 7-10 A

Relé průmyslové, 7-10 A ŘD Relé průmyslové, 7-10 ŘD miniaturní průmyslové relé do plošných spojů.12.13.14 Typ.12-2P / 10 Typ.13-3P / 10 Typ.14-4P / 7 cívky C a DC materiál kontaktů bez Cd reléové krytí RT III (mytí odolné) na

Více

Moduly digitálních vstupů

Moduly digitálních vstupů 8 172 TX-I/O Moduly digitálních vstupů TXM1.8D TXM1.16D Moduly existují ve dvou verzích : TXM1.8D: 8 vstupů, každý má tříbarevnou LED (zelená, žlutá n. červená) TXM1.16D: Jako TXM1.8D, ale 16 vstupů, každý

Více

Řada 40 - Relé do patice / do PS, A

Řada 40 - Relé do patice / do PS, A standardní vyḱonové relé do patice a do PS s velkyḿi vyḱonovyḿi rezervami a většinou značek zkušeben rozmanité použití díky materiálu kontaktů a vy běru cívek cívky AC, DC a DC se zvy šenou citlivostí

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115C www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Měřicí zařízení DEL2115C je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a

Více

Napájecí zdroj JS-2K0-2K0_NV. Návod k obsluze

Napájecí zdroj JS-2K0-2K0_NV. Návod k obsluze Napájecí zdroj JS-2K0-2K0_NV Návod k obsluze OTD 2K207900 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Upozornění... 2 3 Doprava, přejímka... 2 4 Instalace a uvedení do provozu... 4 5 Provozní podmínky... 6 5.1 Vstupní napětí...

Více

MODULY ŘADY CFOX ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE MODULU C-HM-1113M

MODULY ŘADY CFOX ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE MODULU C-HM-1113M MODULY ŘADY CFOX ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE MODULU C-HM-1113M TXN 133 10 1. vydání - červenec 2010 Dokumentace je také k dispozici on-line na www.tecomat.com. 1 TXV 133 10 1. POPIS A PARAMETRY Moduly C-HM-1113M

Více

OEM ACX36... Regulátor VVK. Building Technologies HVAC Products SICLIMAT SAPHIR. Pro regulační, řídící a kontrolní funkce

OEM ACX36... Regulátor VVK. Building Technologies HVAC Products SICLIMAT SAPHIR. Pro regulační, řídící a kontrolní funkce OEM SICLIMAT SAPHIR Regulátor VVK Pro regulační, řídící a kontrolní funkce ACX36... Regulátor ACX36 se používají v systémech větrání, klimatizace a chlazení. Patří do řady SICLIMAT SAPHIR. Jsou k dispozici

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK S DIGITÁLNÍM NULOVÁNÍM typ TENZ 2215 ve skříňce DIN35 www.aterm.cz 1 1. ÚVOD...3 2. OBECNÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4 3. TECHNICKÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4

Více

Řada 40 - Relé do patice / do PS, A

Řada 40 - Relé do patice / do PS, A 40 - Relé do patice / do PS, 8-10 - 12-16 40 standardní vyḱonové relé do patice a do PS s velkyḿi vyḱonovyḿi rezervami a většinou značek zkušeben rozmanité použití díky materiálu kontaktů a vy běru cívek

Více