LightCycler Color Compensation Set Příruční roztoky k vytváření souborů pro barevnou kompenzaci k systému LightCycler 2.0 System.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LightCycler Color Compensation Set Příruční roztoky k vytváření souborů pro barevnou kompenzaci k systému LightCycler 2.0 System."

Transkript

1 Pro všeobecné laboratorní použití POUZE pro použití IN VITRO. Color Compensation Set Příruční roztoky k vytváření souborů pro barevnou kompenzaci k systému 2.0 System. Kat. čís Verze ze října, 2005 Souprava pro 5 kalibrací. Skladujte při teplotách -15 až -25 C. Uchovávejte v temnu! 1. K čemu se používá tento produkt? Počet testů: Souprava je určena pro 5 kalibrací. Součásti: Souprava pro barevnou kompenzaci Compensation Set obsahuje čtyři součásti: Láhev / Uzávěr Označení Součásti / Funkce 1) 1 Bezbarvá Nepopsané 100 μl standardního tlumícího roztoku bez fluoroforů k určení standardní fluoroscence tlumícího roztoku 2 Zelená Kalibrátor Fluorescein 3. Červená Kalibrátor Červeň Fialová Kalibrátor Červeň μl standardního oligonukleotidu, označeného na konci 3 fluoresceinem (0,3 μm) k určení překryvu z fluoresceinu (kanál 1 /530/) do kanálů 2 /640/ a 3 /705/. 100 μl standardního oligonukleotidu, Red 640, označeného na konci 5, (1, μm) k určení překryvu z barviva LC Red (kanál 2 /640/) do kanálů 1 /530/ a 3 /705/. 100 μl standardního oligonukleotidu, Red 705, označeného na konci 5 /1 μl/ k určení překryvu z barviva LC Red 705 /kanál 3 /705/) do kanálů 1 /530/ a 2 /640/. 1) Hodnoty v závorkách jsou odkazy na program Software 4.0.

2 Skladování a stabilita Souprava Color Compensation Set je stabilní při -15 až -25 C až do data spotřeby, vytištěného na označení výrobku. Souprava se přepravuje na suchém ledu. Uchovávejte v temnu! Použití Soupravu Color Compensation Set používejte k vytváření datových souborů pro barevnou kompenzaci ( Software 3.5) nebo objektů ( Software 4.0). Na jejich základě lze provádět duální barevné experimenty s barvivy Red 640 a Red 705, označenými próbami HybProbe v jediné kapiláře. Vytvořený soubor (nebo objekt) pro barevnou kompenzaci lze používat univerzálně ve všech dalších duálních barevných experimentech na daném přístroji, ke kompenzaci syrových fluorescenčních dat, a to buď on-line, během cyklu, nebo pro účely analýzy dat po cyklu. Barevná kompenzace je specifická podle barvy. Z tohoto důvodu je třeba vytvořit soubor pro barevnou kompenzaci pro každý přístroj zvlášť. Nový kalibrační experiment provádějte pravidelně každých 6 měsíců. Nový soubor / objekt pro barevnou kompenzaci je třeba vytvořit vždy po aktualizaci programu nebo po opravě optického systému. Barevnou kompenzaci je třeba provádět jen pokud provádíte experiment se dvěma nebo více barvivy v jedné kapiláře. Barevná kompenzace není nutná, když se při experimentu používá jediné barvivo (např. SYBR Green I nebo Red 640). Přístroj 2.0 má dodatečné detekční kanály, které umožňují provádět vícebarevné testy (např. multiplex HybProbe) se čtyřmi různými barvivy-akceptory: Red 610, Red 640, Red 670, Red 705. Používáte-li vícebarevnou aplikaci, musíte vytvořit objekt pro barevnou kompenzaci se specifickými parametry pro každý experiment. Pokyny pro přizpůsobené vícebarevné kompenzační experimenty najdete v technické poznámce č. 19, Barevná kompenzace. Souprava Color Compensation Set není vhodná pro test barevné kompenzace duálně barevné hydrolýzy próby. Příslušné metody naleznete v technické poznámce č. 21, Testy hydrolýzy próby se systémem. Další požadované vybavení Systém 2.0 ( 2.0 Instrument, 1.5 Instrument nebo nižší verze přístroje) Kapiláry (20_l) Standardní stolní ( benchtop ) mikrocentrifuga s rotorem pro reakční zkumavky s obsahem 2.0 ml Adaptéry, které umožní odstředění kapilár ve standardním centrifugovém rotoru, se poskytují se systémem. Nebo Odstředivka LC Carousel Centrifuge pro použití s 2.0 Carousel (nepovinné).

3 Pokud budete používat nižší verzi přístroje než je verze 2.0, budete navíc potřebovat košíček LC Carousel Centrifuge 2.0 Bucket 2.1* Pro adaptaci karuselu 2.0 Sample Carousel na původní LC Carousel Centrifuge budete navíc potřebovat rotorovou sadu LC Carousel Centrifuge 2.0 Rotor Set*. Pipety s hroty na jedno použití (typ positive displacement ) Čas potřebný k provedení testu Postup Nastavení kalibračního cyklu Kalibrace Celkový testovací čas Čas 5 min 40 min 45 min 2. Jak tento produkt používat Všeobecné poznámky Uživatelům programu Software 3.5: K provedení kalibračního pokusu k barevné kompenzaci použijte soubor calibration.exp, který naleznete ve složce Demo Protocol pod heslem Demo. Obsahuje veškeré nezbytné informace o vzorku. Uživatelům programu Software 4.0: K vytvoření objektu pro barevnou kompenzaci použijte makro určené k automatickému provedení kalibrace, které je zahrnuto ve složce Roche pod heslem Templates and Macros / Experiment Macros / Demo Macros / Color Compensation Set (Cat No ). Řiďte se pokyny podle Experiment Kit Wizard. Protokol Následující tabulka znázorňuje parametry, které je třeba naprogramovat k nakalibrování systému pro použití se soupravou Color Compensation Set. Před přípravou kalibračních směsí naprogramujte přístroj. Rychlost / sklon změny teploty je 20 C / s., kromě případů, kde se uvádí jinak. Ostatní parametry, které nejsou uvedeny v tabulce níže, nastavte na hodnotu 0. Režim analýzy Počet cyklů Segment Cílová teplota 1) Čas trvání Režim akvizice Zahřívací krok Není 1 95 C 30 s Není Cyklovací krok Není C 0 s Není Software 3.5 křivky tání 2 55 C 10 s Singulární 3 72 C 10 s Není Krok zvyšování teploty 1 95 C 0 s Není 2 40 C 5 s Není

4 Software 4.0 barevná kompenzace C nárůst = 0,2 C / sek. 1) 0 s Kontinuální Krok chlazení Není 1 40 C 30 s Není Fluorescence a parametry pro nastavení cyklu Parametr Nastavení Všechny verze programu Software Požadovaná teplota Režim displeje 30 C Zvolte jakýkoliv fluorescenční kanál; během cyklu můžete zobrazený kanál změnit. Verze programu předcházející verzi Software 3.5 Fluorescenční zisk Fluorimetr Hodnota zisku Kanál 1 (F1) 1 Kanál 2 (F2) 15 Kanál 3 (F3) 30 Fluorescenční zisk Nepožaduje se LigthCycler Software, verze 3.5 Software, verze 4.0 Fluorescenční zisk Max. seek pos (Max. vyhledávaných pozic) Instrument Type (Typ přístroje) Capillary Size (Velikost kapiláry) Údaje o vzorcích Nepožaduje se Vložte počet pozic vzorků, které má přístroj hledat. 6 Ch. : pro přístroj 2.0 Instrument (výchozí nastavení) 3 Ch. : pro přístroj 1.5 Instrument a nižší verze přístroje Zvolte 20 μl jako velikost kapiláry pro experiment Pouze pro typ přístroje 6 Ch. Otevřete seznam vzorků a zvolte Color Compensation jako typ analýzy Zvolte tabulátor Color Comp. Pro každý ze čtyř vzorků nastavte příslušný Dominant Channel (např. Vzorek 1 = voda, vzorek 2 = 530 atd.)

5 Když provádíte cyklus barevné kompenzace na přístroji 1.5 Instrument (nebo na nižší verzi přístroje) v kombinaci s programem Software 3.5 (nebo nižší verzí programu), přístroj nemusí být schopen rozpoznat kapiláry ve všech čtyřech pozicích rotoru. Objeví se komunikační okno, které se bude ptát, zda chcete v cyklu pokračovat, přestože požadovaný počet kapilár nebyl detekován. V takovém případě nepokračujte v cyklu. Zvolte kanál a zavřete tak komunikační okno. Pak v menu Programming Screen Options zrušte volbu Use Seek Threshold. Znovu zahajte cyklus. Příprava kalibračních směsí Nedotýkejte se povrchu kapilár. Při zacházení s kapiláry vždy noste rukavice. 1 Rozmrazte součásti soupravy Color Compensation Set, jemně promíchejte a skladujte na ledu, chráněné před světlem. 2 Umístěte požadovaný počet kapilár Capillaries do předchlazených adaptérů odstředivky nebo do Sample Carousel v předchlazeném košíčku Centrifuge Bucket. 3 Napipetujte 20 μl každé součásti do zvláštní předchlazené kapiláry Capillary. Nesnižujte objem! 4 Každou kapiláru uzavřete stopperem. Adaptéry s kapilárami umístěte do standardní stolní ( desktop ) mikrocentrifugy. Adaptéry odstředivky na odstředivce rozmístěte do rovnovážné pozice. Odstřeďujte při 700 x g po dobu 5 s (3000 rpm ve standardní stolní odstředivce). Eventuálně použijte pro roztočení kapilár odstředivku Carousel. 5 Na vzorkový karusel přístroje umístěte kapiláry v následujícím pořadí: pozice rotoru 1: čirá (nádobka 1, bezbarvé víčko) pozice rotoru 2: kalibrátor fluorescein (nádobka 2, zelené víčko) pozice rotoru 3: kalibrátor LC Red 640 (nádobka 3, červené víčko) pozice rotoru 4: kalibrátor LC Red 705 (nádobka 4, fialové víčko) Neměňte pořadí pozic kalibračních roztoků v rotoru. 6 Vzorky cyklujte dle výše uvedeného popisu. Vytváření souborů / objektů pro barevnou kompenzaci V závislosti na tom, zda jste uživatelem programu Software 3.5 nebo 4.0, následujte příslušné níže uvedené pokyny: Software 3.5 Po kalibračním cyklu program Software automaticky znázorní modul analýzy dat pro. Ke konverzi získaných údajů: Použijte funkci Select a Program k výběru segmentu křivky tání (segment 3) teplotního profilu. (Program na displeji znázorní zelené kurzory okolo gradientu teploty). Poté v rozbalovacím menu Color Compensation zvolte tabulátor Calibration. Uložte údaje o barevné kompenzaci tak, že pojmenujete kalibrační

6 Software 4.0 soubor a uložíte jej do správné složky. (Software automaticky k souborům připojuje koncovku ccc.) Po kalibračním cyklu z menu Analysis zvolte Color Compensation a data uložte jako objekt pro barevnou kompenzaci: Klepněte na Save CC Object. Umístěte objekt do složky Special Data / CCC pod vaším uživatelským jménem. Používání souborů / objektů pro barevnou kompenzaci V závislosti na tom, zda jste uživatelem programu Software 3.5 nebo 4.0, následujte příslušné níže uvedené pokyny: Software 3.5 Software 4.0 Uložený soubor pro barevnou kompenzaci ( color compensation file ; *.ccc file) můžete aktivovat v několika bodech protokolu za účelem poskytnutí barevné kompenzace pro syrová data: Barevná kompenzace on-line Soubor *.ccc můžete na přístroj nahrát během cyklu za účelem opravy dat znázorněných on-line. Klepněte na Choose CCC File a zvolte příslušný soubor. Barevná kompenzace pro analýzu dat Soubor *.ccc můžete nahrát a aktivovat za účelem kompenzace překryvu mezi kanálem 2 a 3 během duální barevné analýzy. Před započetím této analýzy zvolte Load Calibration Data z menu Color Compensation a pak zvolte příslušný soubor. Uložený objekt pro barevnou kompenzaci můžete použít k duálním barevným HypProbe experimentům, které využívají totožné barevné kombinace (Red 640 / Red 705), a to následujícím způsobem: Klepněte na Color Compensation v modulu Run nebo Analysis. Pak zvolte příslušný objekt pod Select Color Compensation. Když se otevře komunikační okno a znázorní se všechny kompenzované kanály, odklepněte OK. Nerušte volbu predefinovaných kanálů. Nekompenzované kanály v experimentálním souboru dat se během analýzy neznázorňují. 3. Dodatečné informace o tomto výrobku K čemu se tento produkt používá Souprava Color Compensation Set se používá ke kalibraci přístrojů Instruments ke korekci spektrálního překryvu fluorescenčních kanálů v duálních barevných aplikacích, které využívají próby HypProbe, označené Red 640 a 705. Během kalibrace měří přístroj fluorescenci každého barviva ve všech kanálech a vytváří soubor (nebo objekt) pro barevnou kompenzaci, specifický pro ten který přístroj. Program později automaticky používá tento soubor (nebo objekt) pro barevnou kompenzaci k opětnému přiřazení fluorescence pro každý kanál k příslušnému barvivu. Síťovým výsledkem je detekce jediného barevného signálu pro každý kanál.

7 Princip testu Teplotní profil, použitý v protokolu barevné kompenzace, vždy zahrnuje zahřívací krok, cyklovací krok, krok zvyšování teploty a krok chlazení. Cyklovací krok napodobuje typickou PCR, včetně sběru dat. Avšak data požadovaná pro barevnou kompenzaci jsou převzata z kroku zvyšování teploty. Při tomto kroku dochází po krátké denaturalizaci (95 C) k pomalému nárůstu teploty po přírůstcích zhruba 0,2 /s., a to ze 40 C na 95 C při současném neustálém sběru dat. Po kalibraci uloží Software vygenerovaná data jako experimentální soubor. Aby tato data mohla být použita pro barevnou kompenzaci, je nejprve třeba tato data konvertovat do souboru ccc (nebo do objektu) a znovu je uložit. Informace o principu testu Systém dokáže detekovat dva a více různých sekvencí v jednom vzorku, např. cíl i vnitřní kontrolu. Takové testy vyžadují dvě specifické sady prób HybProbe. Próby HybProbe sestávají ze dvou odlišných krátkých oligonukleotidů, které se váží na vnitřní sekvenci amplifikovaného fragmentu během anelační fáze amplifikačního cyklu. Jedna próba je označena na konci 5, pomocí červeného fluoroforu ( Red 640 nebo 705) a navíc je 3 fosforylovaná, aby nedošlo k extenzi. Druhá próba je označena na konci 3, pomocí fluoresceinu. Teprve po hybridizaci na templátovou DNA se obě próby dostanou do těsné blízkosti, což má za výsledek fluorescenční rezonanční přenos energie (FRET) mezi dvěma fluorofory. Během FRET se fluorescein, dárcovský fluorofor, excituje pomocí světelného zdroje přístroje a část excitační energie je přenesena na červené barvivo Red - akceptující fluorofor. Emitovanou fluoroscenci červeného barviva Red poté změří přístroj. Přestože jsou optické filtry každého detekčního kanálu optimalizovány pro různá emisní maxima, mají všechna momentálně dostupná fluorescenční barviva emisní spektra s dlouhými ocásky, což vede ke spektrálnímu překryvu. Jak je znázorněno na obrázku níže, emisní spektrum dárcovského barviva (fluorescein) lehce překrývá emisní spektrum barviva Red 640, což zase překrývá emisní spektrum barviva Red 705. Emitovaná fluorescenční intenzita a emitovaná spektra fluorescenčních barviv silně závisí na teplotě. Proto teplota zvolená pro sběr dat významně ovlivňuje překryv. Za účelem umožnění kompenzace překryvu ve vícebarevných experimentech při jakékoliv teplotě mezi 40 C a 95 C, zahrnuje vytváření souborů pro barevnou kompenzaci krok zvyšování teploty s kontinuálním sběrem fluorescenčních dat měřených ve všech třech kanálech.

8 4. Dodatečné informace 4.1 Ujednání Textová ujednání Za účelem terminologické konzistence s přehlednosti se v příbalovém letáku používají následující textová ujednání: Textová ujednání Číslovaná stádia, označená 1, 2 atd. Číslovaná stádia, označená 1, 2, atd. Hvězdička Použití Stádia v procesu, která se obvykle objevují v uvedeném pořadí. Stádia v postupu, která je třeba provádět v uvedeném pořadí. Označuje výrobek dostupný od Roche Applied Science. Symboly Symbol Popis Informační poznámka: Dodatečná informace o daném tématu nebo postupu. Důležitá poznámka: Rozhodující informace pro úspěšný průběh postupu nebo pro použití výrobku. 4.2 Informace k objednání Roche Applied Science nabízí velký výběr reagencií a systémů pro výzkum v life science. Kompletní přehled našich výrobků a uživatelské příručky najdete na našich stránkách a na našich zvláštních internetových stránkách Special Interest Site, včetně: The 2.0 System pro real-time, on-line PCR: Výrobek Velikost balení Kat.čís. Přístroj LigthCycler přístroj plus doplňky Přístroj LigthCycler přístroj plus doplňky Kapiláry LigthCycler (20 μl) 1 balení (8 krabiček, každá po 96 kapilárách a stoppery) Karuselová odstředivka LigthCycler odstředivka s rotorem a košíčkem (115 V) (230 V) LigthCycler Software balení software Oznámení kupujícím ZŘEKNUTÍ SE LICENCE: Tento produkt je optimalizován pro použití v polymerázové řetězové reakci (PCR) a je krytý výsadními právy, jež vlastní společnost F. Hoffmann-La Roche Ltd. (Roche). Podle těchto výsad se žádná licence prodejem tohoto výrobku nepostupuje, úmyslně ani neúmyslně, kupujícímu. Pro účely jistých typů výzkumu a rozvojových aktivit doprovází koupi

9 jistých reagencií společnosti Roche Applied Biosystems nebo jiných oprávněných dodavatelů licence pro použití procesu PCR, pakliže se používá v souvislosti s autorizovaným termálním cyklerem; tato licence je rovněž dostupná od Applied Biosystems. Pro použití v diagnostice je požadována licence od Roche. Další informace o nákupu licencí lze získat na adrese: Director of Licensing at Applied Biosystems, 850 Lincoln Centre Drive, Foster City, California, USA. Pro technologii použitou pro systém udělila licenci Idaho Technology Inc., Salt Lake City, UT, USA. 4.4 Obchodní známky LIGHTCYCLER a HYBPROBE jsou obchodními známkami Roche. SYBR je obchodní známkou Molecular Probes, Inc., Eugene OR, USA. Kontakt a podpora Jestliže máte dotazy, řešíte problémy, navrhujete vylepšení, nebo chcete nahlásit nové aplikace, navštivte laskavě naši internetovou stránku Online Technical Support na: Pokud nám chcete telefonovat, psát, faxovat nebo ovat, navštivte naši domovskou stránku a zvolte svoji zemi. Znázorní se kontaktní informace specifické pro vaši zemi. Použitím funkce Product Search najdete příbalové letáky a bezpečnostní listy k materiálům.

LW Color Compensation Kit Uživatelská příručka

LW Color Compensation Kit Uživatelská příručka LW Color Compensation Kit Uživatelská příručka 04 847 148 001 Pro všeobecné použití v laboratoři Obsah 3 (16) Obsah 1 Úvodní informace pro LW Color Compensation Kit... 2 Požadovaný materiál... 2.1 Složení

Více

Verze: 1.2 Datum poslední revize: 24.9.2014. Nastavení real-time PCR cykleru. Light Cycler 480 Instrument. (Roche) generi biotech

Verze: 1.2 Datum poslední revize: 24.9.2014. Nastavení real-time PCR cykleru. Light Cycler 480 Instrument. (Roche) generi biotech Verze: 1.2 Datum poslední revize: 24.9.2014 Nastavení real-time PCR cykleru Light Cycler 480 Instrument (Roche) generi biotech OBSAH 1. Nastavení teplotního profilu...3 1.1. Nastavení nového teplotního

Více

Určeno pro obecné laboratorní užití. Není určeno pro použití v diagnostických postupech. POUZE PRO POUŽITÍ IN VITRO.

Určeno pro obecné laboratorní užití. Není určeno pro použití v diagnostických postupech. POUZE PRO POUŽITÍ IN VITRO. Určeno pro obecné laboratorní užití. Není určeno pro použití v diagnostických postupech. POUZE PRO POUŽITÍ IN VITRO. PCR Nucleotide Mix Předem připravený roztok ultračistých PCR deoxynukleotidů (datp,

Více

EGFR XL StripAssay. Kat. číslo 5-630. 20 testů 2-8 C

EGFR XL StripAssay. Kat. číslo 5-630. 20 testů 2-8 C EGFR XL StripAssay Kat. číslo 5-630 20 testů 2-8 C Popis stripu Pracovní postup 1. Izolace DNA Pro izolaci DNA použijte vhodný izolační kit. Doporučené kity jsou následující: Pro izolaci čerstvých nebo

Více

nastavení real-time PCR cykleru Rotor Gene 3000

nastavení real-time PCR cykleru Rotor Gene 3000 Verze: 1.4 Datum poslední revize: 25. 3. 2015 nastavení real-time PCR cykleru Rotor Gene 3000 (Corbett Research) generi biotech OBSAH: 1. Nastavení teplotního profilu a spuštění cykleru... 3 2. Zadání

Více

Braf V600E StripAssay

Braf V600E StripAssay Braf V600E StripAssay Kat. číslo 5-570 20 testů 2-8 C Popis stripu: Pracovní postup 1. Izolace DNA Pro izolaci čerstvých nebo mražených biopsií použijte soupravy Qiagen QIAmp DNA Mini nebo Micro. Pro izolaci

Více

α-globin StripAssay Kat. číslo 4-160 10 testů 2-8 C

α-globin StripAssay Kat. číslo 4-160 10 testů 2-8 C α-globin StripAssay Kat. číslo 4-160 10 testů 2-8 C Popis stripů: Pracovní postup Izolace DNA Doporučujeme použít následující kit pro izolaci DNA z plné krve nebo jiných typů vzorků: Spin Micro DNA Extraction

Více

NRAS StripAssay. Kat. číslo 5-610. 20 testů 2-8 C

NRAS StripAssay. Kat. číslo 5-610. 20 testů 2-8 C NRAS StripAssay Kat. číslo 5-610 20 testů 2-8 C Popis stripu: Pracovní postup 1. Izolace DNA Pro izolaci DNA musí být použita vhodná metoda vzhledem k typu tkáně vzorku. Pro doporučení vhodné metody kontaktujte

Více

Pokročilé biofyzikální metody v experimentální biologii

Pokročilé biofyzikální metody v experimentální biologii Pokročilé biofyzikální metody v experimentální biologii Ctirad Hofr 1/1 Proč biofyzikální metody? Biofyzikální metody využívají fyzikální principy ke studiu biologických systémů Poskytují kvantitativní

Více

nastavení real-time PCR cykléru CFX 96 Real-Time System

nastavení real-time PCR cykléru CFX 96 Real-Time System nastavení real-time PCR cykléru CFX 96 Real-Time System (BioRad) generi biotech OBSAH 1. Spuštění již existujícího či nastavení nového teplotního profilu...3 1.1. Spuštění již uloženého teplotního profilu...3

Více

generi biotech nastavení real-time PCR cykleru Applied Biosystems 7300 a 7500 Fast Real-Time System (Applied Biosystems)

generi biotech nastavení real-time PCR cykleru Applied Biosystems 7300 a 7500 Fast Real-Time System (Applied Biosystems) Verze: 1.2 Datum poslední revize: 24.9.2014 nastavení real-time PCR cykleru Applied Biosystems 7300 a 7500 Fast Real-Time System (Applied Biosystems) generi biotech OBSAH 1. Nastavení nového teplotního

Více

nastavení real-time PCR cykleru CFX 96 Real-Time System

nastavení real-time PCR cykleru CFX 96 Real-Time System Verze: 1.2 Datum poslední revize: 24.9.2014 nastavení real-time PCR cykleru CFX 96 Real-Time System (BioRad) generi biotech OBSAH 1. Spuštění již existujícího či nastavení nového teplotního profilu...3

Více

nastavení real-time PCR cykléru icycler iq5 Multi-Color Real-Time PCR Detection System

nastavení real-time PCR cykléru icycler iq5 Multi-Color Real-Time PCR Detection System Verze: 1.0 Datum poslední revize: 2.1.2014 nastavení real-time PCR cykléru icycler iq5 Multi-Color Real-Time PCR Detection System (BioRad) generi biotech OBSAH: 1. Spuštění již existujícího či nastavení

Více

cdna synthesis kit First-Strand cdna Synthesis System Verze 1.2

cdna synthesis kit First-Strand cdna Synthesis System Verze 1.2 cdna synthesis kit First-Strand cdna Synthesis System Verze 1.2 Obsah soupravy a její skladování Tato souprava pro reverzní transkripci obsahuje reagencie potřebné k provedení reverzní transkripce (RT)

Více

Jednotné pracovní postupy zkoušení krmiv

Jednotné pracovní postupy zkoušení krmiv Národní referenční laboratoř Strana KVANTITATIVNÍ STANOVENÍ GENETICKÝCH MODIFIKACÍ METODOU qpcr POMOCÍ ROTOR-GENE PROBE PCR KITU Účel a rozsah Postup slouží ke kvantitativnímu stanovení genetických modifikací

Více

Braf 600/601 StripAssay

Braf 600/601 StripAssay Braf 600/601 StripAssay Kat. číslo 5-560 20 testů 2-8 C Popis stripu: Pracovní postup Kit umožňuje detekci 9 mutací v genu BRAF (kodón 600 a 601) Další informace najdete v OMIM Online Mendelian Inheritance

Více

Písemná zpráva zadavatele

Písemná zpráva zadavatele Písemná zpráva zadavatele veřejné zakázky zadávané dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění účinném ke dni zahájení zadávacího řízení (dále jen ZVZ ). Veřejná zakázka Název: Ostatní

Více

MagPurix Viral Nucleic Acid Extraction Kit

MagPurix Viral Nucleic Acid Extraction Kit MagPurix Viral Nucleic Acid Extraction Kit Kat. č. ZP02003 Doba zpracování: 40-55 minut pro MagPurix 12S 40-60 minut pro MagPurix 24 Použití Souprava MagPurix Viral Nucleic Acid Extraction Kit je určena

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka PGM Barcoding Set 1-8 Navrženo pro PGM ION-TORRENT KÓD PRODUKTU: 2001 (1-8) BALEN9: 32 testů Uživatelská příručka Rev02.2015 Str. 1 Rejstřík 1. POUŽITÍ VÝROBKU 3 2. OBSAH KITU 4 3. SKLADOVÁNÍ 4 4. STABILITA

Více

Určení koncentrace proteinu fluorescenční metodou v mikrotitračních destičkách

Určení koncentrace proteinu fluorescenční metodou v mikrotitračních destičkách Určení koncentrace proteinu fluorescenční metodou v mikrotitračních destičkách Teorie Stanovení celkových proteinů Celkové množství proteinů lze stanovit pomocí několika metod; například: Hartree-Lowryho

Více

Detekční set na chřipku A/H1N1

Detekční set na chřipku A/H1N1 Pouze pro výzkum živých organismů. Detekční set na chřipku A/H1N1 Set primerů a hydrolyzačních sond pro detekci chřipky typu A Matrix Proteinu 2 a Hemaglutininu H1 (Mexických) genů Kat. č. 0 640 393 001

Více

Real time PCR detekce bakterií Legionella pneumophila+micdadei, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae a Bordetella pertussis

Real time PCR detekce bakterií Legionella pneumophila+micdadei, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae a Bordetella pertussis Real time PCR detekce bakterií Legionella pneumophila+micdadei, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae a Bordetella pertussis In vitro diagnostikum -80 až -20 C Viz. obal RT-PPX-050 Viz. obal POPIS

Více

Kras XL StripAssay. Kat. číslo 5-680. 20 testů 2-8 C

Kras XL StripAssay. Kat. číslo 5-680. 20 testů 2-8 C Kras XL StripAssay Kat. číslo 5-680 20 testů 2-8 C Popis stripu: Pracovní postup 1. Izolace DNA Musí být použity vhodné metody extrakce DNA, v závislosti na typu vzorku, který má být vyšetřován. Doporučení

Více

CVD-T StripAssay. Kat. číslo 4-360. 20 testů 2-8 C

CVD-T StripAssay. Kat. číslo 4-360. 20 testů 2-8 C CVD-T StripAssay Kat. číslo 4-360 20 testů 2-8 C Popis stripu Pracovní postup Izolace DNA Použijte čerstvou nebo zmraženou krev s EDTA nebo citrátem, jako antikoagulans, vyhněte se krvi s obsahem heparinu.

Více

Software pro detekci protilátek

Software pro detekci protilátek Software pro detekci protilátek MATCH IT! Stručný návod k použití Určeno pro detekci protilátek s IMMUCOR LIFECODES Pro diagnostiku in vitro 1 LC1686CS.0 (09/16) Tato příručka byla vypracována pro MIAB

Více

Real time PCR detekce Borrelia burgdorferi Sensu Lato

Real time PCR detekce Borrelia burgdorferi Sensu Lato Real time PCR detekce Borrelia burgdorferi Sensu Lato In vitro diagnostikum -80 až -20 C Viz. obal RT-BBSL-050 Viz. obal POPIS SOUPRAVY Real Time PCR souprava pro detekci Borrelia burgdorferi Sensu Lato

Více

List protokolu QIAsymphony SP

List protokolu QIAsymphony SP List protokolu QIAsymphony SP Srpen 2015 Tissue_LC_200_V7_DSP a Tissue_HC_200_V7_DSP (uživatelem validovaný pro použití s minisadou QIAsymphony DSP DNA) Tento dokument Tissue_LC_200_V7_DSP a Tissue_HC_200_V7_DSP

Více

Real time PCR detekce bakterií Haemophilus influenzae, Neisseria meningitidis, Streptococcus pneumoniae a Listeria monocytogenes

Real time PCR detekce bakterií Haemophilus influenzae, Neisseria meningitidis, Streptococcus pneumoniae a Listeria monocytogenes Real time PCR detekce bakterií Haemophilus influenzae, Neisseria meningitidis, Streptococcus pneumoniae a Listeria monocytogenes In vitro diagnostikum -80 až -20 C Viz. obal RT-HNSL-050 Viz. obal POPIS

Více

Návod k obsluze. (vydání pro aktualizaci z verze ColorNavigator 6) Software pro správu barev. Verze 7.0. Důležité

Návod k obsluze. (vydání pro aktualizaci z verze ColorNavigator 6) Software pro správu barev. Verze 7.0. Důležité Návod k obsluze (vydání pro aktualizaci z verze ColorNavigator 6) Software pro správu barev Verze 7.0 Důležité Přečtěte si pečlivě tento Návod k obsluze, abyste si osvojili bezpečné a efektivní používání

Více

Yi TPMT. Diagnostická souprava. Návod k použití. Haasova 27 Brno Česká republika. tel.:

Yi TPMT. Diagnostická souprava. Návod k použití. Haasova 27 Brno Česká republika. tel.: Yi TPMT Diagnostická souprava Návod k použití Výrobce: YBUX s.r.o. Haasova 27 Brno 616 00 Česká republika IČ 63487951 tel.: +420 541 423 710 e-mail: ybux@ybux.eu Název: Yi TPMT Popis: Diagnostická souprava

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIDUÁLNÍ CHOROBY U KOLOREKTÁLNÍHO KARCINOMU

DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIDUÁLNÍ CHOROBY U KOLOREKTÁLNÍHO KARCINOMU Úvod IntellMed, s.r.o., Václavské náměstí 820/41, 110 00 Praha 1 DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIDUÁLNÍ CHOROBY U KOLOREKTÁLNÍHO KARCINOMU Jednou z nejvhodnějších metod pro detekci minimální

Více

Spyder5Express. uživatelská příručka

Spyder5Express. uživatelská příručka Spyder5Express uživatelská příručka 1. INSTALACE SOFTWARE Na stránkách http://goto.datacolor.com/getspyder5 vyberte z nabídky Spyder5Express. Zvolte Software. Z nabídky vyberte jazyk, ve kterém budete

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (překlad původního návodu k použití) SB 52 Tužkový měřič ph/orp/ C/ F

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (překlad původního návodu k použití) SB 52 Tužkový měřič ph/orp/ C/ F UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (překlad původního návodu k použití) SB 52 Tužkový měřič ph/orp/ C/ F SUBOTA Indikátor automatické kompenzace teploty Indikátor nestability Měřící jednotka na hlavním LCD Hlavní LCD

Více

DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIDUÁLNÍ CHOROBY U KARCINOMU PANKREATU

DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIDUÁLNÍ CHOROBY U KARCINOMU PANKREATU Úvod IntellMed, s.r.o., Václavské náměstí 820/41, 110 00 Praha 1 DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIDUÁLNÍ CHOROBY U KARCINOMU PANKREATU Jednou z nejvhodnějších metod pro detekci minimální reziduální

Více

Připojení přístroje A4101 k aplikaci DDS2000

Připojení přístroje A4101 k aplikaci DDS2000 " Uživatelský manuál Připojení přístroje A4101 k aplikaci DDS2000 Aplikace :! Přenos a archivace dat naměřených přístrojem A4101! Přenos pochůzky vytvořené v aplikaci DDS2000 do přístroje A4101 Vlastnosti

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PRO HER2 DNA QUANTIFICATION KIT

NÁVOD K POUŽITÍ PRO HER2 DNA QUANTIFICATION KIT IČ: 80 DIČ: CZ80 sales@intellmed.eu NÁVOD K POUŽITÍ PRO HER DNA QUANTIFICATION KIT IČ: 80 DIČ: CZ80 sales@intellmed.eu OBSAH Návod k použití pro HER DNA QUANTIFICATION KIT.... Úvod.... Označení.... Rozsah

Více

Navrženo pro profesionální vodohospodáře

Navrženo pro profesionální vodohospodáře Navrženo pro profesionální vodohospodáře Vysoce čistá voda používaná v energetice, výrobě polovodičů, farmacii a dalších odvětvích může být obtížně měřitelná kvůli schopnosti oxidu uhličitého (CO₂) difundovat

Více

FluoroSpheres Kód K0110

FluoroSpheres Kód K0110 FluoroSpheres Kód K0110 6. vydání Kalibrační kuličky pro denní monitorování průtokového cytometru. Činidla obsažená v kitu lze použít pro 40 kalibrací. (108650-004) SSK0110CE_02/CZ/2015.12 p. 1/9 Obsah

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

Principy a instrumentace

Principy a instrumentace Průtoková cytometrie Principy a instrumentace Ing. Antonín Hlaváček Úvod Průtoková cytometrie je moderní laboratorní metoda měření a analýza fyzikálních -chemických vlastností buňky během průchodu laserovým

Více

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Tato příručka popisuje expresní instalaci pomocí průvodce NETGEAR Smart Wizard a instalaci samostatného ovladače pro systém Windows. Poznámka:

Více

Rychlý průvodce Přístroj pro měření aktivity vodní Pawkit

Rychlý průvodce Přístroj pro měření aktivity vodní Pawkit Rychlý průvodce Přístroj pro měření vodní aktivity Pawkit Nastavení Blahopřejeme vám k zakoupení přístroje Pawkit. Tento průvodce vám pomůže začít rychle měřit během několika jednoduchých kroků. LCD Zobrazuje

Více

FACTOR V LEIDEN KIT Pro použití se zařízením LightCycler 2.0

FACTOR V LEIDEN KIT Pro použití se zařízením LightCycler 2.0 REF FACTOR V LEIDEN KIT Pro použití se zařízením LightCycler 2.0 03 610 179 001 Souprava pro 32 reakcí pro maximálně 30 klinických vzorků Pro účely diagnostiky in vitro. DŮLEŽITÁ POZNÁMKA: SPECIFICKÉ INFORMACE

Více

Bruker Daltonics s.r.o. Informace o výrobku. Bruker Bakteriální Test Standard

Bruker Daltonics s.r.o. Informace o výrobku. Bruker Bakteriální Test Standard CARE výrobky jsou určeny pro podporu našich zákazníků po celém světě Jedná se o velmi kvalitní spotřební materiál, příslušenství a příslušné sady. CARE sortiment je speciálně optimalizován a certifikován

Více

Tento symbol na přístroji odkazuje na provozní nebo bezpečnostní informace v návodu k používání.

Tento symbol na přístroji odkazuje na provozní nebo bezpečnostní informace v návodu k používání. Pokyny Sonda LDO101-01 nebo LDO101-03 DOC302.85.00754Mai06 POZOR PŘED PRVNÍM ZAPOJENÍM SONDY: Před prvním použitím sondy nastavte datum a čas na přístroji. Pokud by došlo ke změně času a datumu po instalaci

Více

FLUORIMETRICKÉ STANOVENÍ FLUORESCEINU

FLUORIMETRICKÉ STANOVENÍ FLUORESCEINU FLUORIMETRICKÉ STANOVENÍ FLUORESCEINU návod vznikl jako součást bakalářské práce Martiny Vidrmanové Fluorimetrie s využitím spektrofotometru SpectroVis Plus firmy Vernier (http://is.muni.cz/th/268973/prif_b/bakalarska_prace.pdf)

Více

Chromoprobe Multiprobe - T System

Chromoprobe Multiprobe - T System Návod k použití REF: PMP 009/PMP 008/ PMP 007 Chromoprobe Multiprobe - T System Pouze pro profesionální použití Fluorescenční In Situ Hybridizace (FISH) je technika, která umožňuje detekci DNA sekvencí

Více

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka Modem a síť LAN Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Víme, co vám nabízíme

Víme, co vám nabízíme PDF vygenerováno: 20.12.2018 0:16:06 Katalog / Laboratorní přístroje / Centrifugy Centrifuga UniCen M, UniCen MR a UniCen HR HEROLAB Výkonné stolní vysokoobrátkové odstředivky pro každodenní použití Tři

Více

5. Úloha: Stanovení počtu kopií plazmidů (plasmid copy number PCN) v buňce

5. Úloha: Stanovení počtu kopií plazmidů (plasmid copy number PCN) v buňce 5. Úloha: Stanovení počtu kopií plazmidů (plasmid copy number PCN) v buňce pomocí Q Cílem této úlohy bude stanovit počet kopií penicilinázového plazmidu u Staphylococcus aureus (pusa300houmr like) na bakteriální

Více

Data Transfer Software

Data Transfer Software Data Transfer Software Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 TYPY PODPOROVANÝCH PŘÍSTROJŮ... 3 2 POUŽITÍ DATA TRANSFER... 4 2.1 SPUŠTĚNÍ DATA TRANSFER UTILITY... 4 2.2 PŘENOS SOUBORŮ... 4 2.2.1 Přenos z GIS přijímače

Více

DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIUDÁLNÍ CHOROBY MRD EGFR

DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIUDÁLNÍ CHOROBY MRD EGFR Úvod IntellMed, s.r.o., Václavské náměstí 820/41, 110 00 Praha 1 DIAGNOSTICKÝ KIT PRO DETEKCI MINIMÁLNÍ REZIUDÁLNÍ CHOROBY MRD EGFR Jednou z nejvhodnějších metod pro detekci minimální reziduální choroby

Více

Centrifuga/vortex Multi-spin MSC-3000

Centrifuga/vortex Multi-spin MSC-3000 Centrifuga MSC-3000 návod str. 1 / 8 Centrifuga/vortex Multi-spin MSC-3000 Návod k použití Centrifuga MSC-3000 návod str. 2 / 8 OBSAH 1. Bezpečnostní informace 2. Obecné informace 3. Než začnete 4. Obsluha

Více

Real Time PCR Carbapenemases Pracovní postup Real Time PCR analýza pro detekci karbapenemáz typu VIM KPC, NDM a IMP

Real Time PCR Carbapenemases Pracovní postup Real Time PCR analýza pro detekci karbapenemáz typu VIM KPC, NDM a IMP Real Time PCR Carbapenemases Pracovní postup Real Time PCR analýza pro detekci karbapenemáz typu VIM KPC, NDM a IMP In vitro diagnostikum -80 až -20 C Viz. obal RT-REZ1-025 Viz. obal Popis: Epidemiologicky

Více

SOUPRAVA FACTOR II (PROTHROMBIN) G20210A

SOUPRAVA FACTOR II (PROTHROMBIN) G20210A SOUPRAVA FACTOR II (PROTHROMBIN) G20210A REF Pro použití se zařízením LightCycler 2.0 03 610 195 001 Souprava pro 32 reakcí pro maximálně 30 klinických vzorků Pro diagnostické použití in vitro. DŮLEŽITÁ

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

OPTICKÝ VÝKONOVÝ TESTER

OPTICKÝ VÝKONOVÝ TESTER SKS MANUÁL STRUKTUROVANÝ KABELÁŢNÍ SYSTÉM OPTICKÝ VÝKONOVÝ TESTER Měřící sada FO4-WSMDSDsc VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 777 55 77 02 (pracovní

Více

PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ

PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ Uložení protokolu tisku na síť Verze 0 CZE Definice poznámek V celé Příručce uživatele používáme následující ikony: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat,

Více

UNIVERZALNÍ CENTRIFUGY. Universal HERMLE

UNIVERZALNÍ CENTRIFUGY. Universal HERMLE UNIVERZALNÍ CENTRIFUGY Universal HERMLE L A B O R T E C H N I K Univerzalní centrifugy Stolní centrifuga Z 326 a její chlazená varianta Z 326K nabízí široké využití při různých aplikacích.zejména velké

Více

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka Modem a síť LAN Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6

Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6 Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6 Obsah Obsah balení... 3 Základní nastavení... 4 Přeformátování disků... 7 Další informace... 9 2 2 Obsah balení Systém ReadyNAS Zdrojové

Více

HbA1c. Axis - Shield. Společnost je zapsána v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, odd. C vložka 1299

HbA1c. Axis - Shield. Společnost je zapsána v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, odd. C vložka 1299 Lékařská technika a speciální zdravotní materiál Společnost je zapsána v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, odd. C vložka 1299 Obchodní 110, 251 70 Praha Čestlice Tel. +420 296 328 300 Fax. +420

Více

Sure-MeDIP I. with magnetic beads and MNase. www.krd.cz

Sure-MeDIP I. with magnetic beads and MNase. www.krd.cz Sure-MeDIP I with magnetic beads and MNase www.krd.cz 1 Obsah soupravy a skladování MeDIP souprava obsahuje reagencie na provedení 25 reakcí. Souprava je rozdělen do dvou částí, jedna je distribuována

Více

innovative Bi revue jarní nabídka Ceny jsou uvedeny bez DPH. Nabídka platí do vyprodání zásob.

innovative Bi revue jarní nabídka Ceny jsou uvedeny bez DPH. Nabídka platí do vyprodání zásob. innovative Innovative technologies for your laboratory Bi revue jarní nabídka Ceny jsou uvedeny bez DPH. Nabídka platí do vyprodání zásob. T100 cykler BR1861096 T100 88 000 Kč Intuitivní dotykové programování

Více

Devyser AZF. Návod k použití

Devyser AZF. Návod k použití Devyser AZF Kat.č. 8-A019 Pro in vitro diagnostiku Návod k použití Devyser AZF, Návod k použití, 7-A012-CZ, May-2012 Strana 1 z 20 Devyser AZF, Návod k použití, 7-A012-CZ, May-2012 Strana 2 z 20 Obsah

Více

Co je nového v SolidWorks Enterprise PDM 2009

Co je nového v SolidWorks Enterprise PDM 2009 Co je nového v SolidWorks Enterprise PDM 2009 Obsah Poznámky...4 1 Co je nového pro uživatele...5 Kusovníky...5 Kusovníky SolidWorks...5 Tabulky přířezů a kusovníky svařování...5 Položky vyloučené z kusovníku

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Fragment Analyzer UNIKÁTNÍ KAPILÁROVÝ FRAGMENTAČNÍ ANALYZÁTOR VÝBORNÉ VÝSLEDKY UNIKÁTNÍ VLASTNOSTI

Fragment Analyzer UNIKÁTNÍ KAPILÁROVÝ FRAGMENTAČNÍ ANALYZÁTOR VÝBORNÉ VÝSLEDKY UNIKÁTNÍ VLASTNOSTI Fragment Analyzer UNIKÁTNÍ KAPILÁROVÝ FRAGMENTAČNÍ ANALYZÁTOR VÝBORNÉ VÝSLEDKY UNIKÁTNÍ VLASTNOSTI Výborný přístroj, výborné výsledky Fragmentační analyzátor je automatizovaný kapilárový systém s CE značkou

Více

DYNEX nabízí komplexní řešení v oblasti zpracování a analýzy biologických materiálů pomocí molekulárně biologických metod.

DYNEX nabízí komplexní řešení v oblasti zpracování a analýzy biologických materiálů pomocí molekulárně biologických metod. DYNEX nabízí komplexní řešení v oblasti zpracování a analýzy biologických materiálů pomocí molekulárně biologických metod. Od 1.1.2014 DYNEX jediným OFICIÁLNÍM (autorizovaným) distributorem společnosti

Více

SPEKTROFOTOMETR (NÁVOD K OBSLUZE)

SPEKTROFOTOMETR (NÁVOD K OBSLUZE) SPEKTROFOTOMETR (NÁVOD K OBSLUZE) 1. Obecná charakteristika spektrofotometru Spektrofotometr umožňuje stanovovat vlastnosti vzorku, např. koncentrace určité látky v roztoku, na základě pohlcování světla

Více

Spektrální fotometr VIS Kat. číslo

Spektrální fotometr VIS Kat. číslo Spektrální fotometr VIS Kat. číslo 100.1787 Strana 1 ze 20 Prohlášení o shodě Tímto se osvědčuje, že spektrofotometr WPA S800, pracující ve viditelné části spektra, číslo výrobku 80-3003-50 výrobní číslo

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

DS-11 Spektrofotometr. Stručný Manuál

DS-11 Spektrofotometr. Stručný Manuál DS-11 Spektrofotometr Stručný Manuál Rev Oct 14, 2013 1 Vlastnosti přístroje DS-11 Spektrofotometr je kompaktní přístroj s vestavěným procesorem a dotykovou obrazovkou s vysokým rozlišením. Software s

Více

SPA IP telefon VoIp. Voice. Uživatelská přiručka. Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942

SPA IP telefon VoIp. Voice. Uživatelská přiručka. Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942 VoIp Voice Uživatelská přiručka Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942 Autorská práva a ochrané známky Veškeré změny mohou být zpracovány bez upozornění. Linksys je obchodní a ochraná známka společnosti

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

Mixolab. Přístroje. Reologická a enzymatická analýza mouky a šrotu

Mixolab. Přístroje. Reologická a enzymatická analýza mouky a šrotu Přístroje Mixolab Reologická a enzymatická analýza mouky a šrotu Jeden test: pro analýzu kvality bílkovinné sítě pro analýzu chování škrobu pro analýzu enzymatické aktivity Jeden vzorek: malého objemu

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze 0 CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

215.1.10 SKUPINOVÁ ANALÝZA MOTOROVÝCH NAFT

215.1.10 SKUPINOVÁ ANALÝZA MOTOROVÝCH NAFT 215.1.10 SKUPINOVÁ ANALÝZA MOTOROVÝCH NAFT ÚVOD Snižování emisí výfukových plynů a jejich škodlivosti je hlavní hnací silou legislativního procesu v oblasti motorových paliv. Po úspěšném snížení obsahu

Více

List protokolu QIAsymphony SP

List protokolu QIAsymphony SP List protokolu QIAsymphony SP PC_AXpH_HC2_V1_DSP protokol Použití Pro diagnostické použití in vitro. Tento protokol byl vytvořen k použití s cervikálními vzorky uloženými v roztoku PreservCyt s využití

Více

MagPurix Viral/Pathogen Nucleic Acids Extraction Kit B

MagPurix Viral/Pathogen Nucleic Acids Extraction Kit B MagPurix Viral/Pathogen Nucleic Acids Extraction Kit B Kat. č. ZP02012 Doba zpracování: 45-60 minut pro MagPurix 12S 45-65 minut pro MagPurix 24 Použití Souprava MagPurix Viral/Pathogen Nucleic Acids Extraction

Více

CHORUS COPROCOLLECT. Výrobce: DIESSE Diagnostica Senese Via delle Rose Monteriggioni (Siena) Itálie

CHORUS COPROCOLLECT. Výrobce: DIESSE Diagnostica Senese Via delle Rose Monteriggioni (Siena) Itálie CHORUS COPROCOLLECT 86602 Výrobce: DIESSE Diagnostica Senese Via delle Rose 10 53035 Monteriggioni (Siena) Itálie OBSAH 1 Úvod... 3 2 Princip testu... 3 3 Složení soupravy... 3 4 Další potřebné vybavení

Více

IVD Bacterial Test Standard

IVD Bacterial Test Standard Návod k použití IVD Bacterial Test Standard Standard pro kalibraci hmotnostního spektrometru s typickým profilem peptidů a proteinů Escherichia coli DH5 alfa a dalšími proteiny. Pro použití při hmotnostní

Více

Parametry metod automatické fotometrické analýzy

Parametry metod automatické fotometrické analýzy Parametry metod automatické fotometrické analýzy Každá metoda prováděná automatickým biochemickým analyzátorem má v softwaru řídícího počítače nadefinované parametry: číslo (aplikační kód) metody název

Více

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka Modem a síť LAN Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

EQAS Online. DNY kontroly kvality a speciálních metod HPLC, Lednice 8.-9.11.2012

EQAS Online. DNY kontroly kvality a speciálních metod HPLC, Lednice 8.-9.11.2012 EQAS Online DNY kontroly kvality a speciálních metod HPLC, Lednice 8.-9.11.2012 Co je program EQAS Online Nový program od Bio-Radu pro odesílání výsledků externího hodnocení kvality Přístupný je prostřednictvím

Více

MagPurix Blood DNA Extraction Kit 200

MagPurix Blood DNA Extraction Kit 200 MagPurix Blood DNA Extraction Kit 200 Kat. č. ZP02001-48 Doba zpracování: 50-60 minut pro MagPurix 12S 50-70 minut pro MagPurix 24 Použití Souprava MagPurix Blood DNA Extraction Kit 200 je určena pro izolátor

Více

Absolutní kvantifikace pomocí standardní křivky Uživatelská příručka

Absolutní kvantifikace pomocí standardní křivky Uživatelská příručka 5 cdna Reverzní pri mer Oligo d(t) nebo náhodné hexamer y Syntéza 1. řetězce cdna 3 5 cdn A Applied Biosystems 7300/7500/7500 Fast Real-Time PCR systémy Absolutní kvantifikace pomocí standardní křivky

Více

Měření koncentrace roztoku absorpčním spektrofotometrem

Měření koncentrace roztoku absorpčním spektrofotometrem Měření koncentrace roztoku absorpčním spektrofotometrem Teoretický úvod Absorpční spektrofotometrie je metoda stanovení koncentrace disperzního podílu analytické disperze, založená na měření absorpce světla.

Více

Polymerázová řetězová reakce. Základní technika molekulární diagnostiky.

Polymerázová řetězová reakce. Základní technika molekulární diagnostiky. Polymerázová řetězová reakce Základní technika molekulární diagnostiky. Kdo za to může? Kary Mullis 1983 Nobelova cena 1993 Princip PCR Polymerázová řetězová reakce (polymerase chain reaction PCR) umožňuje

Více

Řada zūmo. 300 Stručný návod k obsluze. Srpen _0D Vytištěno na Tchaj-wanu

Řada zūmo. 300 Stručný návod k obsluze. Srpen _0D Vytištěno na Tchaj-wanu Řada zūmo 300 Stručný návod k obsluze Srpen 2013 190-01457-61_0D Vytištěno na Tchaj-wanu Začínáme VAROVÁNÍ Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o produktu vložený v obalu s výrobkem.

Více

PaintManager pro Selemix Spectro Module. Školení

PaintManager pro Selemix Spectro Module. Školení PaintManager pro Selemix Spectro Module Školení Cíl Cílem této prezentace je představit hlavní vlastnosti nového Spectro Modulu pro PaintManager Selemix a projít důležité kroky potřebné pro vytvoření receptury

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

7. Měření fluorescence při excitaci kontinuálním světlem ( steady-state )

7. Měření fluorescence při excitaci kontinuálním světlem ( steady-state ) 7. Měření fluorescence při excitaci kontinuálním světlem ( steady-state ) Steady-state měření Excitujeme kontinuálním světlem, měříme intenzitu emise (počet emitovaných fotonů) Obvykle nedetekujeme všechny

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Nastavení a pracovní postup Práce s analyzátorem Před zapnutím analyzátoru postupujte podle následných kroků. Analyzátor STANDARD F100 používá 5V/2A AC/DC adaptér nebo 4 AA alkalické

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Stručný průvodce 4. Instalační CD-ROM Instalace a nastavení skeneru Krok 1. Připojení skeneru k počítači Zkontrolujte zda je skener VYPNUTÝ.

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

Stručný průvodce instalací. TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M

Stručný průvodce instalací. TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M Stručný průvodce instalací TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M 1 Tento Stručný průvodce instalací vás provede procesem instalace hardwaru a softwaru na Windows 2000 a

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více