Obor: Národní hospodářství Studijní program: Hospodářská politika a správa. Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava Katedra národohospodářská

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obor: Národní hospodářství Studijní program: Hospodářská politika a správa. Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava Katedra národohospodářská"

Transkript

1 Obor: Národní hospodářství Studijní program: Hospodářská politika a správa Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava Katedra národohospodářská

2 Obor Národní hospodářství» Obor náleží k nejstarším a tradičním oborům Ekonomické fakulty VŠB-TUO.» Odborně je obor garantován Katedrou národohospodářskou (156).» Výuka je zajišťována vysoce kvalifikovanými pedagogy a odborníky z praxe, působícími ve velkých i menších firmách a bankovních ústavech.

3 Členové Katedry národohospodářské Vedení katedry Externisté Ing. Martin Štěpánek, Ph.D. vedoucí katedry Ing. Lenka Filipová, Ph.D. zástupce vedoucího katedry doc. Ing. Luboš Komárek, M.Sc. MBA Ph.D. Bc. Eva Siwková sekretářka doc. Ing. Zuzana Machová, Ph.D. vědecký tajemník, akademický pracovník Ing. Natalie Uhrová, Ph.D. tajemník, akademický pracovník Interní pedagogové prof. Ing. Jaromír Gottvald, CSc. prorektor VŠB- TUO a garant oboru NH prof. Ing. Christiana Kliková, CSc. prof. JUDr. Ing. Igor Kotlán, Ph.D doc. Ing. Zuzana Kučerová, Ph.D. doc. RNDr. Milan Šimek, Ph.D. Ing. Michaela Tichá, Ph.D. Interní doktorandi Ing. Jan Janků Ing. Stanislav Kappel Ing. Ondřej Kříž Ing. Rudolf Macek Ing. Agáta Drobiszová Ing. Ondřej Jajkowicz Ing. Milan Kaštan, Ph.D. Ing. Mariola Pytlikova, Ph.D.

4 Co Vám přinese studium oboru Národní hospodářství Chcete znát odpovědi na následující otázky?» Co způsobilo současnou světovou hospodářskou krizi?» Budeme mít brzo životní úroveň jako ve Švýcarsku, nebo bude každý druhý nezaměstnaný?» Umí české vlády správně hospodařit, nebo jsou to jen party ekonomických neználků zadlužujících naši zemi?» Je účelné, aby stát prodával majetkové podíly ve strategických společnostech? Co to přinese české ekonomice?» Komu prospěje reforma penzijního systému? Povedou reformy ve zdravotnictví ke zvýšení kvality a dostupnosti zdravotní péče?» Potřebuje Česká republika vůbec euro? Nejde jen o výmysly politiků?» Jaký vliv na ekonomiku a životní úroveň obyvatel budou mít kurzové intervence ČNB?» Ano? Pak je obor Národní hospodářství vhodný právě pro Vás!

5 První ekonomové moderního věku byli národohospodáři» Problematika národního hospodářství se studovala zpočátku na právnických fakultách.» První ekonomové byli národohospodáři; mezi slavné české národohospodáře patřili např. Karel Engliš, Alois Rašín, Albín Bráf, Josef Macek atd.» Obor Národní hospodářství tak má v oblasti ekonomických studií bezkonkurenčně nejdelší tradici!

6 Jaké je praktické uplatnění absolventů oboru? Absolventi oboru nacházejí uplatnění zejména:» ve finančních institucích,» ve velkých podnicích a společnostech,» ve funkcích analytiků a poradců vrcholového managementu,» na pracovištích ekonomického výzkumu,» ve státní správě,» na úřadech práce,» v oblasti péče o životní prostředí, od podnikové úrovně až po centrální úroveň řízení» a všech odvětvích národního hospodářství a na pozicích podnikového managementu

7 Významní absolventi oboru U mě rozhodování, který obor vybrat, nebylo složité: chtěl jsem poznat, jak funguje celá ekonomika, nic jednoduššího. David Navrátil Česká spořitelna, hlavní ekonom, dříve: Česká národní banka, analytik odboru měnové politiky a strategie.

8 Významní absolventi oboru Vždy mne zajímalo lidské chování a obzvlášť na trhu práce. Byla jsem také inspirována některými předměty a také kolegy z této oblasti, a proto jsem se rozhodla pro obor Národní hospodářství. Mariola Pytliková Aarhus School of Business, Aarhus University, Dánsko vysokoškolský pedagog.

9 Významní absolventi oboru Zvolil jsem si obor národní hospodářství, protože mi nabízel možnost pochopit ekonomický svět v souvislostech. Petr Dufek ČSOB, ředitel makroekonomických analýz.

10 Významní absolventi oboru Zajímaly mne hospodářské souvislosti, které ovlivňují aktuální dění, politiku, mezinárodní vztahy. Národní hospodářství nabízí porozumění ekonomického systému jako celku. Vybírala jsem si také podle kvality výuky. Zuzana Šmídová OECD Headquarters, Paříž.

11 Významní absolventi oboru Jsem člověk, který rád vidí širší souvislosti a provázanost dění. Ekonomie může tuto perspektivu nabídnout. Studium národohospodářství nabízí dobrou průpravu pro působení v centrálních orgánech, jakou jsou ministerstva, centrální banka nebo i ve strategických pozicích ve velkých firmách. Viktor Kotlán Česká spořitelna, hlavní stratég finančních trhů, dříve: Česká národní banka, ředitel odboru měnové politiky a strategie, externí pedagog katedry národohospodářské EkF VŠB-TUO, absolvent doktorských studií, studijní program Ekonomické teorie, obor Ekonomie.

12 a další» Jan Frait Člen bankovní rady České národní banky ( ), ředitel odboru finanční stability ČNB.» Luboš Komárek Česká národní banka, ředitel odboru vnějších ekonomických vztahů, sekce měnová a statistiky.

13 Exkurze do České národní banky Expozice ČNB Lidé a peníze v prostorách bývalého trezoru v hlavní budově v Praze.

14 a další..» Jakub Adámek Česká spořitelna» Martina Bártíková Schneider Electric Hungary» Miroslava Cibulková KIT Digital» Zuzana Dědicová Český statistický úřad» Petra Chovanioková Agentura pro regionální rozvoj MSK» Marie Kasánková IBM Global Services Delivery Center Czech Republic» Zlatuše Komárková, Ivana Kubicová Česká národní banka» Alexandra Kovářová Ministerstvo financí ČR» Stanislav Krůžela - ČSOB» Vlastimil Koudelka Škoda Auto» Jakub Kučeja Raiffeisenbank» Filip Loučka Krnovské opravny a strojírny» Marcela Machů Úřad práce v Ostravě» Pavel Matouš, Jana Lochmanová Sberbank CZ» Rostislav Mazal Ministerstvo pro místní rozvoj» Bianka Maléřová X-TRADE BROKERS» Martin Michalov Sdružení pro zahraniční investice - AFI» Michal Mikuš Slovenská agentúra životného prostredia» Jindřich Pospíšil, Dávid Kašiak, Gabriela Neuvirtová Accenture Česká republika» Petr Skalka Generali Pojišťovna» Monika Stískalová, Soňa Ševčíková UniCredit bank» Ivana Strachalová Citibank Europe» Eva Šobrová Vodafone» Lucie Tomiczková Deloitte Czech Republic» Pavel Tuleja Obchodně podnikatelská fakulta SLU v Karviné, děkan» Martin Vícha Hyundai Motor Manufacturing» David Wegiel Magistrát města Ostravy

15 Jaké jsou výhody studia oboru Národní hospodářství? 1. Individuální přístup ke studentům Obor střední velikosti, obvykle ne více než 60 studentů, tj. je zajištěn individuální přístup pedagogů ke studentům. Student si může za vedoucího bakalářské práce zvolit i některého z externích spolupracovníků katedry, kteří se podílejí na realizaci praktické hospodářské politiky. 2. Knihovna katedry Nejnovější tuzemská a zahraniční odborná literatura, vybraná periodika, bakalářské a diplomové práce studentů oboru, vybrané publikace je možné prostudovat v klidu přímo na místě v knihovně katedry.

16 Jaké jsou výhody studia oboru Národní hospodářství? 3. Žádné memorování a poučky Studijní plány oboru jsou koncipovány tak, že jednotlivé kurzy na sebe plynule navazují a postupně rozšiřují obzory studenta, přičemž ho systematicky připravují ke složení státních závěrečných zkoušek. Existuje zde velký prostor pro analytické myšlení a samostatný úsudek studentů (již nikdy více memorování odrážek!). Když se naučíte porozumět, porozumíte a nemusíte se učit. Pochopíte uspějete! 4. Získání širokého makroekonomického přehledu Obor připravuje absolventy s širokým přehledem o současných makroekonomických a hospodářsko-politických otázkách, tj. kombinuje ekonomickou teorii i praxi. V rámci studia si studenti navyknou sledovat aktuální ekonomickopolitické události v ČR, Evropě i ostatních světových regionech. Tento návyk ocení i jejich budoucí zaměstnavatelé!

17 Jaké jsou výhody studia oboru Národní hospodářství? 5. Kontinuita studia na fakultě 6. Ostatní Studenti mohou po absolvování bakalářského studia oboru NH pokračovat dále v navazujícím magisterském studiu oboru NH; a posléze ve studiu doktorském v oboru Ekonomie. Možnost krátkodobé praxe v bakalářském studiu. Pro studenty oboru pořádá katedra společenskou akci Letní závěrečná. Umístění katedry v 6. patře poskytuje správnou výchozí pozici pro získání nadhledu nejen nad ekonomickou situací, zároveň má velice pozitivní dopady na fyzickou kondici studentů

18 Soutěž o nejlepší bakalářskou práci» Nejlepší práce studentů oboru Národní hospodářství jsou ohodnoceny finanční odměnou nebo věcným darem» možnost účasti v celorepublikové soutěži České společnosti ekonomické Mladý ekonom.

19 Příručka pro psaní závěrečných prací

20 Konference a studijní pobyty členů Katedry národohospodářské v letech » možnost výjezdů na zahraniční pobyty pro studenty i pedagogy v rámci programu ERASMUS» spolupráce s univerzitami v Evropě i mimo Evropu» každoroční pořádání mezinárodní vědecké konference (letos již XIII. ročník)

21 Konference a studijní pobyty členů Katedry národohospodářské v letech

22

23 Máte málo informací? Navštivte webovské stránky Katedry národohospodářské:

24

25 Máte málo informací? Bc. Eva Siwková sekretariát Katedry národohospodářské Sokolská tř Ostrava 1 tel.: eva.siwkova@vsb.cz

26 Přejeme Vám šťastnou volbu!!!

Obor: Národní hospodářství Studijní program: Hospodářská politika a správa. Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava Katedra národohospodářská

Obor: Národní hospodářství Studijní program: Hospodářská politika a správa. Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava Katedra národohospodářská Obor: Národní hospodářství Studijní program: Hospodářská politika a správa Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava Katedra národohospodářská Obor Národní hospodářství» Obor náleží k nejstarším a tradičním oborům

Více

Studijní obor. Sociální management. Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Sociální management. Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Sociální management Studijní program Hospodářská politika a správa studijní obor je odborně garantován Katedrou ekonomie a veřejné správy výuka je zajišťována vysoce kvalifikovanými pedagogy

Více

STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Studijní program HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA Studium: bakalářské studium (Bc., 3 roky) navazující magisterské studium (Ing., 2 roky) doktorské studium - lze pokračovat

Více

Obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru

Obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru Obor UROSPRÁVA doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru Proč se rozhodnout pro obor UROSPRÁVA? Chceš vědět jak funguje EU? Chceš vědět jak EU ovlivňuje hospodářský, sociální a politický život v České

Více

Studijní obor. Evropská integrace. Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Evropská integrace. Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Evropská integrace Studijní program Hospodářská politika a správa studijní obor je odborně garantován katedrou ekonomie a veřejné správy výuka je zajišťována vysoce kvalifikovanými pedagogy

Více

STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Studijní program HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA Proč studovat obor? Chcete si zajistit jistotu, stabilitu a postup po nástupu do zaměstnání? Chcete mít jistotu zaměstnání

Více

UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU VŠB-TU Ostrava

UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU VŠB-TU Ostrava Obor UROSPRÁVA UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU VŠB-TU Ostrava Historie výuka v oboru Eurospráva zahájena v roce 1996/1997 prvních 30 absolventů v roce 2000/2001 radikální změny v roce 2004 se vstupem ČR do EU

Více

STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Studijní program HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA Proč studovat obor? Chcete si zajistit jistotu, stabilitu a postup po nástupu do zaměstnání? Chcete mít jistotu zaměstnání

Více

Ekonomika podnikání v obchodě a službách

Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní obor Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní program Ekonomika a management NĚKOLIK ZÁKLADNÍCH INFORMACÍ Studijní obor je odborně garantován Katedrou podnikové ekonomiky a managementu.

Více

Veřejná ekonomika a správa

Veřejná ekonomika a správa Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Veřejná ekonomika a správa studijní obor je odborně garantován katedrou

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Charakteristika studijního programu Účetnictví a daně Zájemci o studium mohou podat přihlášku v rámci studijního programu Ekonomika a management v bakalářském studijním

Více

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 20 let

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 20 let Studijní program Hospodářská politika a správa Studijní obor UROSPRÁVA 20 let doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru Chceš vědět jak funguje EU? Proč se rozhodnout pro obor UROSPRÁVA? Chceš vědět

Více

Studijní obor. Bankovnictví. Studijní program. Hospodářská politika a správa. Správná volba pro vzdělání

Studijní obor. Bankovnictví. Studijní program. Hospodářská politika a správa. Správná volba pro vzdělání Studijní obor Bankovnictví Studijní program Hospodářská politika a správa Správná volba pro vzdělání PROČ STUDOVAT BANKOVNICTVÍ V KARVINÉ Kvalitní výuka s přednáškami významných odborníků z praxe. Komplexní

Více

Marketing a management

Marketing a management Studijní obor Marketing a management Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ studijní obor je odborně garantován Katedrou podnikové ekonomiky a managementu výuka je zajišťována

Více

VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Studijní obor Studijní program HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA Proč studovat obor Chcete si zajistit jistotu, stabilitu a postup po nástupu do zaměstnání? Chcete mít jistotu zaměstnání bez ohledu na stabilitu

Více

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Účetnictví a daně Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Obecné informace studijní obor je odborně garantován Katedrou financí a účetnictví výuka je zajišťována

Více

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 22 let

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 22 let Studijní program Hospodářská politika a správa Studijní obor UROSPRÁVA 22 let doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru Proč se rozhodnout pro obor UROSPRÁVA? Chceš porozumět vývoji současné geopolitické

Více

Veřejná ekonomika a správa

Veřejná ekonomika a správa Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní program Hospodářská politika a správa studijní obor je odborně garantován katedrou ekonomie a veřejné správy výuka je zajišťována zejména vysoce kvalifikovanými

Více

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Účetnictví a daně SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní program Ekonomika a management Koncepce studijního oboru Účetnictví a daně vychází ze současných potřeb trhu práce a vytváří poznatkový

Více

Povolání hodnotitele:

Povolání hodnotitele: Příjmení: Jméno: Tituly před jménem: Tituly za jménem: Povolání hodnotitele: Název studované vysoké školy: Oblast: Bělohlávek Alexander prof., Prof. zw., Dr. Mgr. Ing. prof. hon., dr. h. c. Akademický

Více

Studijní obor. Hotelnictví. Studijní program Gastronomie, hotelnictví a turismus SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Hotelnictví. Studijní program Gastronomie, hotelnictví a turismus SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Hotelnictví Studijní program Gastronomie, hotelnictví a turismus Základní informace o studijním oboru studijní obor je odborně garantován Katedrou cestovního ruchu, výuka je zajišťována vysoce

Více

Ekonomika cestovního ruchu

Ekonomika cestovního ruchu Studijní obor Ekonomika cestovního ruchu Studijní program Ekonomika a management Základní informace o studijním oboru výuka studijního oboru byla zahájena v akademickém roce 1991/1992 studijní obor je

Více

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP)

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) 1 nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě vyučován na JU již od roku 1994 garantem je Katedra

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor MANAGEMENT garant oboru: doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D. STUDIJNÍ OBOR MANAGEMENT tříletý bakalářský studijní obor akademický titul bakalář - Bc.

Více

Podniková ekonomika a management (PEM)

Podniková ekonomika a management (PEM) Navazující magisterský studijní obor Podniková ekonomika a management (PEM) Studijní program Ekonomika a management Prof. Ing. Karel Skokan, Ph.D. Studijní obor PEM Co potřebujeme pro úspěšnou profesní

Více

Ekonomika a právo v podnikání

Ekonomika a právo v podnikání VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta Ekonomika a právo v podnikání Bakalářská specializace v rámci oboru Ekonomika podniku. Magisterský studijní obor. Garant oboru: Prof. Dr. et Mgr. Ing. Alexander Bělohlávek,

Více

Podniková ekonomika a management (PEM)

Podniková ekonomika a management (PEM) Podniková ekonomika a management (PEM) Navazující magisterský studijní program Ekonomika a management doc. RNDr. Ing. Roman Šperka, Ph.D. 19. 9. 2017 Co potřebujeme pro úspěšnou profesní kariéru? Znalost

Více

Studijní obor BANKOVNICTVÍ

Studijní obor BANKOVNICTVÍ Studijní obor BANKOVNICTVÍ Proč studovat Bankovnictví v Karviné? Obor Bankovnictví je na českých vysokých školách ojedinělý. V ucelené podobě na bakalářském i navazujícím stupni se kromě Vysoké školy ekonomické

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_18_004. ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_18_004. ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydal: děkan Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 12. 3. 2018 VYHLÁŠKA ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019

Více

Ekonomika a právo v podnikání

Ekonomika a právo v podnikání Ekonomika a právo v podnikání Bakalářská specializace v rámci oboru Ekonomika podniku, program Ekonomika a management. Magisterský studijní obor Ekonomika a právo v podnikání. Proč studovat právě u nás?

Více

Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s

Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s Ing. DAVID HOLMAN, Ph.D. Zástupce vedoucího Katedry logistiky a řízení kvality, ŠAVŠ 2 roky, Katedra Logistiky a řízení kvality, ŠAVŠ 6 let, Plánování

Více

VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta. Prezentace oboru Finance

VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta. Prezentace oboru Finance VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta Prezentace oboru Finance Volba oboru studia 2013 2. 7. dubna 2013 Strana 1 Jaké stupně studia je možné absolvovat Bakalářský stupeň studia získání znalostí z oblasti

Více

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 22 let

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 22 let Studijní program Hospodářská politika a správa Studijní obor UROSPRÁVA 22 let doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU Ostrava Jaká je budoucnost mezinárodních vztahů a světové

Více

Bakalářský studijní obor: Historie. Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin

Bakalářský studijní obor: Historie. Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin Ústav českých dějin - struktura Ředitel ústavu: prof. PhDr. Ivan Šedivý, CSc. Zástupce

Více

Zpráva o činnosti FBI za rok 2009

Zpráva o činnosti FBI za rok 2009 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Zpráva o činnosti FBI za rok 2009 Vedení fakulty - 2009 DĚKAN PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST PRODĚKAN PRO VĚDU, VÝZKUM A ZAHRANIČNÍ STYKY PRODĚKAN PRO ROZVOJ

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Počty absolventů studijního oboru Účetnictví a daně v posledních 10-ti akademických letech Akademický rok Bakalářské studium Navazující magisterské studium 2015/2016

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Charakteristika studijního oboru Účetnictví a daně Studijní obor je nabízen v rámci studijního programu Ekonomika a management v bakalářském studijním programu prezenční

Více

Specializace Marketing a obchod

Specializace Marketing a obchod Specializace Marketing a obchod Studijní program Ekonomika a management Katedra podnikové ekonomiky a managementu Ideální start Vaší kariéry! Proč si vybrat specializaci Marketing a obchod? Můžete ji studovat

Více

Manažerská informatika

Manažerská informatika Studijní obor Manažerská informatika Studijní program Systémové inženýrství a informatika SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Získáte znalosti z oboru informatika a informačních technologií znalosti ze souvisejících

Více

Doktorské studium 2013-2014

Doktorské studium 2013-2014 Doktorské studium 2013-2014 Proč a jak studovat v doktorském studiu? Doktorské studium 3. a nejvyšší stupeň VŠ vzdělání Bakalářské (Bc.) Magisterské (Mgr., Ing.) Doktorské (Ph.D. za jménem) Doktorské studium

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020 Září 2015 Dlouhodobý záměr vzdělávací, vědecké a výzkumné, vývojové,

Více

3 Složení orgánů VŠE v Praze 3.1 Vedení VŠE v Praze Rektorka doc. Ing. Jaroslava Durčáková, CSc. Prorektor pro vědu a výzkum doc. Ing. Jiří Patočka, CSc. a statutární zástupce rektorky (do 30. 6. 2005)

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Charakteristika studijního oboru Účetnictví a daně Studijní obor je nabízen v rámci studijního programu Ekonomika a management v bakalářském studijním programu prezenční

Více

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav Bankovní institut vysoká škola, a.s. Kdo jsme? První soukromá vysoká škola Atraktivní studijní obory Univerzitní informační systém Skvělé zázemí a nejnovější technika Moderní bezbariérová budova Jsme součástí

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor MANAGEMENT garant oboru: doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D. STUDIJNÍ OBOR MANAGEMENT tříletý bakalářský studijní obor akademický titul bakalář - Bc.

Více

Management hotelnictví

Management hotelnictví Specializace Management hotelnictví Studijní program Ekonomika a management Studijní obor Podniková ekonomika a management Specializace je určena zájemcům, kteří chtějí získat: jazykové a komunikační dovednosti,

Více

Specializace Finance podniku Studijní obor Podniková ekonomika a management

Specializace Finance podniku Studijní obor Podniková ekonomika a management Studijní obor Podniková ekonomika a management Katedra financí a účetnictví PROČ SI VYBRAT SPECIALIZACI FINANCE PODNIKU? Můžete ji studovat v bakalářském i navazujícím magisterském studiu. Porozumíte složitému

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 4/2015 Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický

Více

VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta. Prezentace oboru Finance

VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta. Prezentace oboru Finance VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta Prezentace oboru Finance Volba oboru studia 2014 8. 10. dubna 2014 Strana 1 Jaké stupně studia je možné absolvovat Bakalářský stupeň studia získání znalostí z oblasti

Více

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP)

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) Nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru. Obor je nepřetržitě vyučován na JU již od roku 1994. Obor je uznán v

Více

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI 10 2012 PRACOVIŠTĚ FAKULTY V CHEBU A PLZNI Budova fakulty v Plzni Univerzitní centrum v Plzni Budova fakulty v Chebu ROZVOJ FAKULTY A JEJÍ SOUČASNÝ

Více

Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. Radim Farana děkan

Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. Radim Farana děkan 1 Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Radim Farana děkan Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava ISO 9001 : 2001 CQS 2258/2007 CZ 2258/2007 2 Nové talenty pro vědu

Více

VŠB TU Ostrava Ekonomická fakulta. Studijní program: Hospodářská politika a správa. Finance

VŠB TU Ostrava Ekonomická fakulta. Studijní program: Hospodářská politika a správa. Finance VŠB TU Ostrava Ekonomická fakulta Studijní program: Hospodářská politika a správa Finance Láká Vás některá z těchto pozic finanční manažer podnikatel účetní finanční a daňový poradce bankovní specialista

Více

Složení komisí státních závěrečných zkoušek

Složení komisí státních závěrečných zkoušek Složení komisí státních závěrečných zkoušek Vyhláška Dokument Název dokumentu Typ dokumentu Garant dokumentu Vymezení působnosti Složení komisí státních závěrečných zkoušek Vyhláška Proděkanka pro studium

Více

Doktorské studium 2014-2015. Karviná, 19.3.2014

Doktorské studium 2014-2015. Karviná, 19.3.2014 Doktorské studium 2014-2015 Karviná, 19.3.2014 1 Doktorské studium 2014-2015 Program Proč a jak studovat v doktorském studiu? Informace k doktorskému studiu prof. Ing. Karel Skokan, Ph.D. - Vedoucí ÚDS

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 3/2016 Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický

Více

NÁZEV HABILITAČNÍ PRÁCE: Využití diskriminační analýzy pro predikci budoucího vývoje firmy

NÁZEV HABILITAČNÍ PRÁCE: Využití diskriminační analýzy pro predikci budoucího vývoje firmy NÁVRH NA ZAHÁJENÍ HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ RNDr. Radmily SOUSEDÍKOVÉ, Ph.D. OBOR ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH SYSTÉMŮ OSOBNÍ ÚDAJE: Jméno a přímení: Datum a místo narození: Bydliště: Zaměstnavatel: Pracoviště: Funkce:

Více

Studijní obor EKONOMIKA PODNIKU

Studijní obor EKONOMIKA PODNIKU Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor EKONOMIKA PODNIKU EKONOMICKÁ FAKULTA VŠB TECHNICKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ Sokolská třída 33 701 21 Ostrava 1 Studijní obor Ekonomika podniku garantuje

Více

Pokyn děkana č. 4/2018. Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický rok 2018/2019

Pokyn děkana č. 4/2018. Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický rok 2018/2019 Pokyn děkana č. 4/2018 Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický rok 2018/2019 Vydáno v Karviné, duben 2018 Pokyn děkana č. 4/2018 Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický rok 2018/2019 Začátek

Více

Vysoká škola obchodní v Praze

Vysoká škola obchodní v Praze O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší střední školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání

Více

Aktualizace pro rok 2014

Aktualizace pro rok 2014 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Hornicko-geologické fakulty VŠB TUO na období 2011-2015 Aktualizace pro rok 2014 Ostrava, 2014 ÚVOD

Více

JIHOČESKÁ UNIVERZITA v Českých Budějovicích. Ekonomická fakulta

JIHOČESKÁ UNIVERZITA v Českých Budějovicích. Ekonomická fakulta JIHOČESKÁ UNIVERZITA v Českých Budějovicích Ekonomická fakulta akademický rok 2009/2010 Úvodní informace pro 1. ročníky ÚFŘP bakalářské studium navazující magisterské studium Ekonomická fakulta: doktorské

Více

Katedra ekonomiky (182)

Katedra ekonomiky (182) Katedra ekonomiky (182) Adresa katedry: Studentská 13, České Budějovice, 370 05 Katedra ekonomiky zajišťovala výuku předmětů, které poskytují především teoretické základy pro aplikované ekonomické disciplíny,

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ Cíl projektu Výchozí ukazatele /cílové ukazatele Plnění kontrolovatelných výstupů Změny v řešení Postup řešení: Hlavním cílem rozvojového projektu bylo zpracovat materiály k akreditaci

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKB SKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA BEZPEČNOSTN NOSTNÍHO INŽENÝRTSV ENÝRTSVÍ Katedry a pracoviště od 7./2011 Katedra bezpečnostních služeb

Více

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP)

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě vyučován na JU již od roku 1994 akreditován do roku

Více

STUDIUM. doc. Ing. Jindřich Ploch, CSc. rektor

STUDIUM. doc. Ing. Jindřich Ploch, CSc. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou k úspěšné

Více

Bakalářský studijní obor: Historie. Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin

Bakalářský studijní obor: Historie. Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin Ústav českých dějin - struktura Ředitel ústavu: prof. PhDr. Ivan Šedivý, CSc. Zástupce

Více

Konference projektu ROMODIS Inteligentní dopravní systémy Rozvoj, výzkum, aplikace 15. 5. 2012, Ostrava

Konference projektu ROMODIS Inteligentní dopravní systémy Rozvoj, výzkum, aplikace 15. 5. 2012, Ostrava Projekt OP VK: Tvorba a internacionalizace špičkových vědeckých týmů a zvyšování jejich excelence na Fakultě stavební VŠB-TUO Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Navazující magisterské studijní obory Fakulty mezinárodních vztahů pro systém TS Akademický rok 2009/2010 2 Informace zde obsažené jsou platné

Více

Dlouhodobý výhled z hlediska VaVpI osa 4

Dlouhodobý výhled z hlediska VaVpI osa 4 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Dlouhodobý výhled z hlediska VaVpI osa 4 Ostrava 12/2010 prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček Proč rekonstrukce a dostavba Hlavní důvody Do areálu bylo investováno přes

Více

Složení komisí státních závěrečných zkoušek

Složení komisí státních závěrečných zkoušek Složení komisí státních závěrečných zkoušek Vyhláška Dokument Název dokumentu Typ dokumentu Garant dokumentu Vymezení působnosti Složení komisí státních závěrečných zkoušek Vyhláška Proděkanka pro studium

Více

Ústav českých dějin. Navazující magisterský studijní obor: Historie české dějiny v evropském kontextu

Ústav českých dějin. Navazující magisterský studijní obor: Historie české dějiny v evropském kontextu Ústav českých dějin Navazující magisterský studijní obor: Historie české dějiny v evropském kontextu Ústav českých dějin - struktura Ředitel ústavu: prof. PhDr. Ivan Šedivý, CSc. Zástupci ředitele: doc.

Více

Jistota, zkušenost, zlepšování

Jistota, zkušenost, zlepšování Programové prohlášení kandidáta na funkci děkana Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské univerzity v Opavě Jistota, zkušenost, zlepšování Vážení členové akademické obce, dovolte mi, abych Vás

Více

KATEDRA DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE

KATEDRA DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE KATEDRA DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE Přírodovědecká fakulta Univerzita Karlova v Praze Tel: (+420) 221 951 418 E-mail: demodept@natur.cuni.cz URL: KATEDRA DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE Den otevřených dveří

Více

Seznam odborníků pro komise státních doktorských zkoušek a obhajob doktorských disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management

Seznam odborníků pro komise státních doktorských zkoušek a obhajob doktorských disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management Schváleno na zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 18. 02. 2015 disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management zkratka pracoviště doc. Ing. Jiří

Více

PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ

PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M osmnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ Odborní garanti:

Více

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební Účinnost dokumentu od 6. 5. 2011 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/5 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Směrnice stanovuje zásady a závazné podmínky, podle kterých

Více

ÚVODNÍ KONFERENCE K PROJEKTU

ÚVODNÍ KONFERENCE K PROJEKTU ÚVODNÍ KONFERENCE K PROJEKTU Inkubátor regionálních specialistů aneb inovace univerzitních regionálních studií CZ.1.07/2.2.00/15.0116 7. 4. 2011 Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická

Více

Soulad studijního programu. Ochrana a tvorba krajiny. Biologie, ekologie a životní prostředí

Soulad studijního programu. Ochrana a tvorba krajiny. Biologie, ekologie a životní prostředí Standard studijního Ochrana a tvorba krajiny A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor: MANAGEMENT Specializace: SPORTOVNÍ MANAGEMENT garant specializace: doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D. SPECIALIZACE SPORTOVNÍ MANAGEMENT studijní program

Více

Mendelova univerzita v Brně. Ondřej Švehla

Mendelova univerzita v Brně. Ondřej Švehla Mendelova univerzita v Brně Ondřej Švehla 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně... 3 3 Studijní obory na PEF Mendelu... 3 3.1 Ekonomika a management... 3 3.2 Hospodářská

Více

ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne

ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne 19. 10. 2016 Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Úvodní slovo děkana, schválení programu 2. Návrh na složení komise pro habilitační řízení

Více

SYLABUS MODULU UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE ČÁST I. Milan Šimek

SYLABUS MODULU UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE ČÁST I. Milan Šimek SYLABUS MODULU UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE ČÁST I. Milan Šimek Ostrava 011 1 : Sylabus Uplatnění na práce, část I Uplatnění na práce Autoři: Milan Šimek Vydání: první, 011 Počet stran: 19 Tisk: Vysoká škola

Více

1. ZÁVAZNÉ PŘEDMĚTY. Ekonomická teorie. Matematicko statistické metody v ekonomii 2. POVINNĚ VOLITELNÉ PŘEDMĚTY

1. ZÁVAZNÉ PŘEDMĚTY. Ekonomická teorie. Matematicko statistické metody v ekonomii 2. POVINNĚ VOLITELNÉ PŘEDMĚTY SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ ÚSTAV DOKTORSKÝCH STUDIÍ 1. ZÁVAZNÉ PŘEDMĚTY Ekonomická teorie Matematicko statistické metody v ekonomii 2. POVINNĚ VOLITELNÉ PŘEDMĚTY

Více

Ekonomika a právo v podnikání

Ekonomika a právo v podnikání Ekonomika a právo v podnikání Bakalářská specializace v rámci oboru Ekonomika podniku, program Ekonomika a management. Magisterský studijní obor Ekonomika a právo v podnikání. Proč studovat právě u nás?

Více

Rozvoj FBI. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI

Rozvoj FBI. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Rozvoj FBI doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák děkan FBI prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI Návaznost na dlouhodobý záměr VŠB-TU Ostrava Hlavní cíle univerzity:

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Bakalář ské studijní obory Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS Pro studenty př ijaté ke studiu od akademického roku 2009/10 Akademický

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

PROPOJENÍ VĚDY, VÝZKUMU, VZDĚLÁVÁNÍ A PODNIKOVÉ PRAXE. PhDr. Dana Pokorná, Ph.D. Mgr. Jiřina Sojková, Státní zámek Sychrov, 21. 23. 5.

PROPOJENÍ VĚDY, VÝZKUMU, VZDĚLÁVÁNÍ A PODNIKOVÉ PRAXE. PhDr. Dana Pokorná, Ph.D. Mgr. Jiřina Sojková, Státní zámek Sychrov, 21. 23. 5. PROPOJENÍ VĚDY, VÝZKUMU, VZDĚLÁVÁNÍ A PODNIKOVÉ PRAXE PhDr. Dana Pokorná, Ph.D. Mgr. Jiřina Sojková, Státní zámek Sychrov, 21. 23. 5. 2012 APSYS Aplikovatelný systém dalšího vzdělávání pracovníků ve vědě

Více

Manažerská informatika

Manažerská informatika Studijní obor Manažerská informatika Studijní program Systémové inženýrství a informatika Správná volba pro vzdělání Získáte: znalosti z oboru informatika a informačních technologií znalosti ze souvisejících

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 Schváleno Akademickým senátem PEF MENDELU dne 30 ledna 2017. Doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc. děkan

Více

OBOR VEŘEJNÁ SPRÁVA A REGIONÁLNÍ EKONOMIKA

OBOR VEŘEJNÁ SPRÁVA A REGIONÁLNÍ EKONOMIKA Bakalářský obor Veřejná správa a regionální ekonomika 1 OBOR VEŘEJNÁ SPRÁVA A REGIONÁLNÍ EKONOMIKA Navazující hlavní specializace: Regionalistika a veřejná správa Garanti: doc. Ing. Jiří Patočka, CSc.,

Více

Distanční forma studia. dle studijního plánu, v rozsahu. dle určení školitele. po dohodě s doktorandem. alespoň jednou za studium

Distanční forma studia. dle studijního plánu, v rozsahu. dle určení školitele. po dohodě s doktorandem. alespoň jednou za studium Strana 1/ 7 Opatření děkana 7/09 ze dne 30. dubna 2009: o dalších povinnostech doktorandů Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze S ohledem na závěry přijaté při jednání Senátu Fakulty podnikohospodářské

Více

Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M. šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU

Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M. šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ Odborní garanti:

Více

Prof il absolventa. Hospodářská politika a správa

Prof il absolventa. Hospodářská politika a správa Prof il absolventa Hospodářská politika a správa Bakalářské studijní obory 2011/2012 Bakalářské studijní obory 2011/2012 Veřejná správa Finance Fast facts Titul: Bc. Délka studia: 3 roky Forma studia:

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

3 Složení orgánů VŠE v Praze

3 Složení orgánů VŠE v Praze 3 Složení orgánů VŠE v Praze 3.1 Vedení VŠE v Praze Vedení VŠE v Praze do 31. 1. 2003 Rektorka doc. Ing. Jaroslava Durčáková, CSc. Prorektor pro rozvoj a informační systém, statutární zástupce rektorky

Více

Oddělení pro strategii a rozvoj (OSAR) Ekonomicko-správní fakulta Lipová 41a Kancelář 432

Oddělení pro strategii a rozvoj (OSAR) Ekonomicko-správní fakulta Lipová 41a Kancelář 432 Oddělení pro strategii a rozvoj (OSAR) Ekonomicko-správní fakulta Lipová 41a Kancelář 432 http://www.econ.muni.cz/strategie-a-rozvoj/ Zápatí prezentace 1 Personální složení Mgr. David Póč (vlevo) Vedoucí

Více