Přehled pedagogických pracovníků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přehled pedagogických pracovníků"

Transkript

1 Co uvnitř najdete základní informace k novému školnímu roku důležité termíny Učební plány pro školní rok 2006/2007 úvodní informativní schůzky zajímavosti a zprávy přílohy - přihlášky do klubu II. stupně - přihlášky do kroužků, - plánovací kalendář

2 Základní informace k novému školnímu roku Přehled pedagogických pracovníků Ředitel školy: Statutární zástupce: Zástupce ředitele: Učitel pověřený řízením: Vedoucí školní jidelny: Školník: Mgr. Zdeněk Géc Ing. Lidmila Kuříková (výchovný poradce školy) Mgr. Michal Strnad (4. 9. třídy) Mgr. Monika Jaklová (1. 3. třídy, ŠD) paní Lenka Dvořáková pan Radomil Váňa Třída Třídní učitel Třída Třídní učitel 1.A Mgr. Brolíková 6.A Mgr. Kobrlová 1.B Mgr. Kuželová 6.B Mgr. Chrastinová 1.C Mgr. Pytelová 7.A Mgr. Libřický 2.A Mgr. Pavlová 7.B Mgr. Kudrnová 2.B Mgr. Váňová 7.C Mgr. Šubrová 2.C Mgr. Mihatschová 8.A Mgr. Knapová 3.A Mgr. Krausová 8.B Mgr. Kosová 3.B Mgr. Hurdálková 8.C Mgr. Škarytková 3.C Mgr. Drapáková 8.D Mgr. Macháčková 4.A Mgr. Eisová 9.A Mgr. Čermáková 4.B Mgr. Medunová 9.B Mgr. Tichá 4.C Mgr. Augustová 9.C Bc. Erben 5.A Mgr. Zákoucká 5.B Ing. Kutová 5.C PaedDr. Nesvadbová Netřídní PP Školní klub Školní družina Mgr. Endrychová p. Burešová p. Frýdlová Mgr. Grünerová Mgr. Lenčuk p. Mílová p. Hofmanová p. Jehličková p. Ryšanová Strana 2 (celkem 16)

3 p. Hrubá Klára p. Medunová L., Dis. p. Zikmundová p. Drtina p. Kuchař Mgr. Lustyk p. Skuček Mgr. Štosek p. Šembera Důležité informace a termíny Prázdniny: - podzimní vánoční pololetní jarní velikonoční hlavní Informativní schůzky pro rodiče: třídy od 8,30 h (po přivítání ve škole) třídy od 17,00 h třídy od 18,00 h třídy od 17,00 h třídy od 18,00 h třídy od 17,00 h třídy od 18,00 h Do plánu informativních schůzek mohou být dodatečně zařazeny mimořádné informativní schůzky, popřípadě může dojít ke změně termínu nebo formy podání informací. O těchto případných změnách budete včas informováni třídními učiteli prostřednictvím školního Zpravodaje nebo zápisem v žákovských knížkách. Plán pedagogických rad: Strana 3 (celkem 16)

4 Další důležité termíny: - zápis do 1. tříd od 14,00 do 19,00 h od 8,00 do 12,00 h Podrobnosti k zápisu Vám budou sděleny včas prostřednictvím školního Zpravodaje. Pokud se v tomto termínu nebudete moci k zápisu dostavit, můžete si dohodnout náhradní termín. - přijímací řízení na střední školy lyžařské výcviky (jedná se o předběžné termíny) - ekologická soustředění žáků 4. tříd cyklo-turistická soustředění žáků 8. tříd učební plány pro školní rok 2006/2007 Učební plány původní pojetí Učební plán pro ročník: Předmět Ročník Český jazyk Cizí jazyk Přírodověda + vlastivěda Prvouka Strana 4 (celkem 16)

5 Matematika Hudební výchova Výtvarná výchova Tělesná výchova Počet hodin celkem: Učební plán pro ročník: Předmět Ročník Povinné předměty Český jazyk 5 4 4,5 5 Cizí jazyk Dějepis Zeměpis Přírodopis Chemie Fyzika Matematika 4 4 4,5 5 Občanská výchova Rodinná výchova Pracovní činnosti Tělesná výchova Hudební výchova Výtvarná výchova Volitelné předměty Počet hodin celkem: Učební plán pro ročník rozšířená výuka informatiky: Předmět Ročník Povinné předměty Český jazyk 4 4,5 4,5 Cizí jazyk Dějepis Zeměpis Strana 5 (celkem 16)

6 Přírodopis Chemie Fyzika Matematika 4 4,5 4,5 Informatika Občanská výchova Rodinná výchova Pracovní činnosti Tělesná výchova Hudební výchova Výtvarná výchova Volitelné předměty Počet hodin celkem: Učební plány podle nového školního vzdělávacího programu: 1. A-C 6. B Předmět h Předmět h Český jazyk a lit. 8 Český jazyk a lit. 4 Matematika 5 Cizí jazyk 3 Člověk a jeho svět 2 Inf. a kom. technologie 1 Člověk a svět práce 1 Matematika 4 Hudební výchova 1 Dějepis 2 Výtvarná výchova 1 Člověk ve společnosti 2 Tělesná výchova 2 Fyzika 2 Celkem: 20 Přírodopis 2 Zeměpis 2 Člověk a svět práce 1 Hudební výchova 1 Výtvarná výchova 2 Tělesná výchova 2 Celkem: 28 Strana 6 (celkem 16)

7 6. A (rozšířená výuka) Předmět h Český jazyk a lit. 4 Cizí jazyk 3 Inf. a kom. technologie 1 Matematika 4 Dějepis 2 Člověk ve společnosti 2 Fyzika 1 Přírodopis 1 Zeměpis 2 Člověk a svět práce 1 Hudební výchova 1 Výtvarná výchova 2 Tělesná výchova 2 Rozšířená výuka (Inf, TV, VV) 2 Celkem: 28 nepřehlédněte Vážení rodiče, každoročně se na Vás obracíme s prosbou o poskytnutí sponzorského příspěvku za každé dítě, které navštěvuje naši školu. Tento sponzorský příspěvek, který je základním zdrojem příjmů Nadačního fondu Pro děti, se využívá na částečné financování sportovních a kulturních aktivit dětí naší školy, na materiální zabezpečení doplňkové činnosti, a to jak v rámci výuky, tak činností organizovaných KZČ Eldorádo. Používá se i na financování nákladů souvisejících s účastí našich žáků na soutěžích, o nichž Vás průběžně informujeme, a na odměny pro žáky za jejich aktivitu, píli a studijní výsledky. Víme, že pro mnohé z Vás není jednoduché zajistit pro Vaše děti veškeré vybavení, které je pro zahájení školního roku nezbytné. Přesto věříme, že i letos nám pomůžete a poskytnete škole tento příspěvek. Výše příspěvku činí 100,- Kč za každé dítě. Předem děkujeme za pochopení. Strana 7 (celkem 16)

8 Rovněž Vám nabízíme hromadné zabezpečení základních školních potřeb pro výuku výtvarné výchovy na druhém stupni. Není nutné, aby každé dítě mělo veškeré vybavení. Rovněž tímto způsobem Vás již několik let zbavujeme starostí se sháněním jednotlivých potřeb. Tento způsob Vám ušetří peníze a nám umožní seznámit děti i s takovými výtvarnými metodami a technikami, se kterými by jinak neměly možnost se seznámit. Za částku 100,- Kč jsou Vašim dětem poskytnuty tyto potřeby: - kreslící karton A2, A3, A4 - čtvrtka náčrtová A3, A4 - papír barevný - zvláštní typy papírů vrstvený, holografický - tuš černá i barevná - redis-pera včetně násadek - rudka - suchý pastel - voskovky, progresa - křída barevná chodníková - podložka PVC A3 - fixativ, fixírka - prstové barvy - barevné písky, ozdobné drátky, sláma, barevná peříčka, apod. (materiál momentální nabídky firem) - částečně materiál na keramiku (obtisky, engoby, barvítka, ) Obdobnou nabídku Vám učiní i vyučující na prvním stupni v úvodních třídních schůzkách. Obdobná situace jako ve VV je i v předmětu pracovní činnosti. Na úhradě materiálu pro tento předmět (jedná se o pracovní činnostitechnické práce) se podílí i žáci. Ve školním roce 2006/2007 budeme vybírat od žáků 6. a 7. ročníků částku 40,- Kč, od žáků 8. ročníků částku 50,- Kč a od žáků 9. ročníků 133,- Kč. úvodní třídní schůzky 1. třídy: v pondělí 4. září 2006 od 8,30 h třídy: v úterý 5. září 2006 od 17,00 h třídy: v úterý 5. září 2006 od 18,00 h Strana 8 (celkem 16)

9 informace školního klubu Školní klub CHOBOTNICE zahajuje svou činnost již Proto neváhejte a vyzvedněte si svou přihlášku, počet míst je omezen. Program Chobotnice Pondělí DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ - zveme všechny zájemce na prohlídku naší Chobotnice. Povíme vám, co vás s námi čeká a nemine, jaká bude zábava, jééémine.. Úterý PROMÍTÁNÍ TÁBOROVÉHO VIDEA přihlášené chobotničky si s námi mohou připomenout jak nám bylo blaze na táboře Konec pohádek v Čechách nebo Mesačínávotup. Budou tu i fotky. Možno rovnou zanechat prázdné CD nebo DVD na vypálení materiálu. - OD 16 h UVÍTACÍ DISKOTÉKA jako vstupné něco malého na zub. POUZE PRO PŘIHLÁŠENÉ PŘIHLÁŠKY SI MŮŽETE VYZVEDNOUT V KANCELÁŘI ŠKOLY NEBO PŘÍMO V KLUBU CHOBOTNICE. Strana 9 (celkem 16)

10 Provozní doba klubu CHOBOTNICE PO Út ST ČT PÁ Mezinárodní projekt Sokrates Upozorňuji všechny členy projektového týmu, že první schůzka v tomto školním roce se koná v úterý v 7:10 hodin. Můžou přijít i ti, kdo v loňském roce na projektu nepracovali, ale mají chuť se zapojit letos. Těším se na vás! M. Chrastinová Strana 10 (celkem 16)

11 konec pohádek v Čechách Jak to bylo pohádko? Zabloudilo kuřátko Kdepááák, žádná kuřátka, zabloudila děťátka. Batohy si vybalila, všechny chatky obsadila. Draka zdolali všichni táboroví profíci, Simpsnovi, Zlobři, Ďáblíci i Soptíci, Zvědaví byli velice, kdo dostane krků nejvíce. Za hromadu pohádek, získali i korálek. Otravný hmyz stále sedal, Difuzilem zastrašit se nedal. Vosy horší nežli klíště, vešky raděj nebrat příště. Počasí sic nepřálo, sluníčko moc nehřálo, ale byla zábava, zahřála nás potrava. ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 11 (celkem 16)

12 Jídlo bylo vážně skvělé, kuchař vařil do neděle. Anička si dopřávala, s úsměvem si přidávala. A když v Bradle setmělo se, do postýlek zalehlo se, tábor zalil velký klid, pohodička jak má být. Za pohádkový tým Michaela Nesvadbová..a pohádky podruhé.. Máte-li zájem o táborové fotečky, přineste si prázdné CD a my vám je vypálíme. Video bude k mání během září, když si přinesete prázdné DVD. Vše prosím označte svým jménem a třídou. Mediální centrum - Chobotnice (šk. klub bývalá knihovna) Lenka Medunová ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 12 (celkem 16)

13 Velké Poříčí Dne se třídy 7.A, C, D vypravily do Velkého Pořičí, kde se konal s doprovodem armády ČR dětský den stonožkového hnutí. Z prvního vrtulníku, který přistál na louce, vystoupili pan generál Ing. Pavel Štefka a Běla Grand Jensen. Po krátkém projevu následovala ukázka stíhaček JAS 39C Gripen a L 159elko.,, Byl to úžasný pocit. Poté zde přistály dva vojenské vrtulníky s dvěma piloty, panem Nezbedou a panem Dědouchem. Všechny vrtulníky jsme si mohli prohlédnout. Také jsme měli možnost vidět psovoda se svým psem, který se chystal zadržet pachatele. Chodili jsme po stanovištích a někteří si dokonce mohli vyzkoušet střílet z opravdové pistole. Jelikož bylo strašné horko, přijel hasičský vůz, který nás postříkal osvěžující studenou vodou. Když jsme udělali pár fotografií a nasbírali podpisy, začali jsme rozhovor s paní Bělou Grand Jensen, přičemž nás stihla pozvat na Vánoční koncert do Prahy. Rozhovor Žáci: Jak vás napadlo udělat,,stonožku? Paní Běla: Nemocnice mě požádala o pomoc. Tak jsem si uvědomila, že český národ nemusí,,žebrat, protože máme tak skvělé žáky a učitele, které jsem poprosila o pomoc. Tím, že děti kreslí nádherné obrázky, které se prodávají, získáváme peníze pro nemocnice a školy postižené válkou. Avšak nemusí být jenom nejlepší žáci, ale musí být i nejlepší učitelé.vy jste všichni úžasní a proto vám děkuji! Na závěr jsme odjeli zpátky domů plni nadšení. Za žáky 7.A, C a D Karin Raabová, Lucie Zajíčková a Denisa Lihmová. ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 13 (celkem 16)

14 Poděkování Ještě jednou děkujeme paní Geislerové, která nám zajistila exkurzi u městské policie, a to včetně prohlídky kamerového systému. Rádi bychom touto cestou chtěli poděkovat i městským strážnikům, kteří se nám věnovali. Děti byly nadšeny, exkurze se jim velmi líbila a celou cestu zpět do školy si měly o čem povídat. Třídní učitelka Jana Hurdálková Strana 14 (celkem 16)

15 Nazdárek kameni... Za černé tiché noci nás probudil velký rámus a hlásání, že se u nás na táboře objevil stroj času. S údivem jsme k němu přistoupili a čekali, co bude. U stroje se totiž nacházela také videokamera s nahrávkou, na které jsme poprvé uviděli profesora Vteřinu. Ten nám prozradil, že je v ohrožení a někdo ho chce unést. Vydali jsme se ho zachránit... Vstoupili jsme do stroje času a vydali se na dlouhou strastiplnou cestu. Byli jsme v době zlatokopů, křižáckých výprav, ve středověku, v období husitství a renesance, potkali jsme i několik známých postav dějin: Kolumba, Jana Husa, Asterixe a Obelixe,... Během putování jsme od profesora dostávali vzkazy formou videonahrávek, kterými nám pomáhal se k němu přiblížit. Bylo potřeba dostat se do stejné éry... Jenomže my jsme ti nejlepší kameni. Profesora jsme našli a společnými silami zachránili. Odměnou nám byla spousta sladkostí. A stroj času? Ten byl nakonec profesorem raději zničen, aby nemohl páchat žádné zlo profesor Vteřina vás všechny zdraví a těší se, že zase někdy někde... PS: Začíná noc... Strana 15 (celkem 16)

16 Důležité upozornění Na základě Metodického pokynu k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí a žáků ve školách a školských zařízeních č.j / (Věstník MŠMT 12/2001) je nutné, aby žáci v předmětech tělesná výchova a pohybové a sportovní aktivity na vyučovacích hodinách používali následující cvičební úbor : - sportovní boty s neklouzavou podrážkou do tělocvičny a bezpečné boty pro cvičení na hřišti - ponožky do sportovních bot - tričko s krátkým nebo dlouhým rukávem,které neomezuje pohyb - tepláky nebo elastické kalhoty krátké nebo dlouhé (nelze kapsáče,rifle nebo kraťasy z pevných materiálu) - cvičební úbor slouží jen k cvičení v hodinách tělesné výchovy a SPA - ručník a mýdlo Dále jsou žáci povinni dodržovat tyto zásady: - před vyučovací hodinou žáci v šatně tělocvičny odkládají hodinky, prstýnky, řetízky, náušnice, různé piersingy,velké spony do vlasů a jiné ozdoby, které ohrožují bezpečnost cvičence nebo spolucvičenců - nenosí do tělocvičny pití, jídlo, žvýkačky, učebnice, mobilní telefony a věci, které nesouvisí s výukou, ale ani vlastní sportovní náčiní Šatny před hodinou uzamyká vyučující a za neuzamčené věci nebo za jejich poškození nezodpovídá. Necvičící žáci se před hodinou omlouvají omluvenkou v žákovské knížce napsanou lékařem nebo rodiči. Účastní se vyučovací hodiny ve sportovním oblečení. Žáci zcela uvolněni z tělesné výchovy po dobu celého pololetí školního roku předkládají na začátku školního roku zprávu od lékaře s datem další kontroly. Žáci částečně uvolněni z tělesné výchovy předkládají zprávu od lékaře s konkrétním omezením a s jasně stanovenou dobou, po kterou toto omezení platí. Žák, který nemá cvičební úbor, nebo neuposlechne vyučujícího k odložení nebezpečných ozdob, případně má nevhodné chování, které ohrožuje bezpečné soustředění ostatních cvičenců, nemůže se aktivně účastnit cvičení. Jeho výkon v této hodině je klasifikován známkou nedostatečná. Vyuč. TV Vydává: vedení ZŠ Mládežnická 536, TRUTNOV 4 v počtu 700 výtisků - 1. září Strana 16 (celkem 16)

Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4

Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 3 září 2004 Vážení rodiče a milé děti. Opět se setkáváme po prázdninách, abychom zahájili nový školní rok. Doufám, že jste si všichni v průběhu prázdnin a dovolených odpočinuli a načerpali dostatek sil

Více

září 2005 Vážení rodiče a milé děti.

září 2005 Vážení rodiče a milé děti. 3 září 2005 Vážení rodiče a milé děti. Ani jsme se nenadáli a je zde opět nový školní rok. Jaký bude? Co nás čeká? Po období zaslouženého odpočinku prázdnin pro děti a dovolené pro nás, dospělé přináší

Více

1. Úvodní informace o škole

1. Úvodní informace o škole Název a sídlo: Základní škola, Mládežnická 536, 541 02 TRUTNOV 4 Zřizovatel: www: email: Město Trutnov mladeznicka@zsmltu.cz 1. Úvodní informace o škole 1.1.Základní údaje: Název: Základní škola Sídlo:

Více

Název a sídlo: Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4

Název a sídlo: Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Název a sídlo: Základní škola, Mládežnická 536, 541 02 TRUTNOV 4 Zřizovatel: www: e-mail: Město Trutnov zsmltu.cz mladeznicka@zsmltu.cz 1. Úvodní informace o škole Základní škola, Mládežnická 536, 541

Více

Organizace školního roku 2015/2016

Organizace školního roku 2015/2016 Organizace školního roku 2015/2016 Důležité termíny školního roku 2015/2016 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku úterý 1.9. 2015 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 29.10., 30.10. 2015 Vánoční

Více

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 UČEBNÍ PLÁN - 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace (20) Informační a komunikační technologie (1) Člověk a jeho svět (12) Umění a kultura

Více

Přehled pedagogických pracovníků

Přehled pedagogických pracovníků Co uvnitř najdete Základní informace k novému školnímu roku učební plány pro školní rok 2007/2008 Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD dodatečné zprávičky Základní informace k novému školnímu

Více

Organizace školního roku 2017/2018

Organizace školního roku 2017/2018 Organizace školního roku 2017/2018 Důležité termíny školního roku 2017/2018 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku pondělí 4.9.2017 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 26.10., 27.10. 2017 Vánoční

Více

Učební plán pro ročník ZŠ Sever

Učební plán pro ročník ZŠ Sever Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever Vzdělávací oblast (šk. rok 2008/2009-2012/2013) Ročník Předmět 1. 2. 3. 4. 5. Min. čas.dotace Dispon. hodiny Jazyková komunikace Český jazyk 8+1 7+1 8+1 6+2 6+1 35

Více

Potřeby pro žáky 1. třídy

Potřeby pro žáky 1. třídy Potřeby pro žáky 1. třídy V aktovce budou žáci nosit: pouzdro, ve kterém budou dvě tužky č.2, guma, ořezávátko, ostré nůžky s kulatou špičkou, později plnicí pero pastelky fixy pravítko dlouhé 20 cm lepidlo

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 Důležité termíny školního roku 2018/2019 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku pondělí 3.9.2018 Podzimní prázdniny pondělí - úterý 29.10., 30.10. 2018 Vánoční

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled. ročníku. pololetí školního roku 25/6 zpracováno dne: 28..26. Chv Chování 25 - - - - 25. Čj Český jazyk a literatura 23 2 - - - 25.8 Pu Prvouka 25 - - - - 25. M Matematika 23 2 - - - 25.8 Hv Hudební

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace 4 Učební plán Školní vzdělávací program 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 1. 2. 3. 4. 5. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

Co uvnitř najdete Základní informace k novému školnímu roku Učební plány pro školní rok 2008/2009 Informace KZČ a klubu chobotnice Ohlédnutí za

Co uvnitř najdete Základní informace k novému školnímu roku Učební plány pro školní rok 2008/2009 Informace KZČ a klubu chobotnice Ohlédnutí za Co uvnitř najdete Základní informace k novému školnímu roku Učební plány pro školní rok 2008/2009 Informace KZČ a klubu chobotnice Ohlédnutí za letními tábory Dodatečné zprávičky Přehled nejlepších výsledků

Více

2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015

2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015 2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015 I. Charakteristika školy 1. Žáci a) počet žáků 396 1.st. 266 2.st. 130 b) počet tříd 19 z toho 1. stupeň 12 2. stupeň 7 c) počet oddělení školní družiny

Více

7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2016/2017

7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2016/2017 7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2016/2017 Učební plán ŠVP - I. stupeň Vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace Informační a komunikační technologie

Více

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Základní informace adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr.

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2014/2015 V Chrudimi dne 28.srpna 2014 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč.

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč. 4 Učební plán 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 2. 3. 4. 5. 1. roč. roč. roč. roč. roč. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

Organizace školního roku 2014 / 2015. Učební plán na školní rok ŠVP Cesty. 1. 2. 3. 4. 5. min.

Organizace školního roku 2014 / 2015. Učební plán na školní rok ŠVP Cesty. 1. 2. 3. 4. 5. min. Organizace školního roku 2014 / 2015 Učební plán na školní rok ŠVP Cesty min. hodin disponibilní hod. Český jazyk 9 10 8 7 7 35 6 Angličtina -- -- 3 3 3 9 0 Matematika 4 5 5 5 5 20 4 Prvouka 2 2 3 -- --

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever

Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever Vzdělávací oblast (šk. rok 2008/2009-2012/2013) Ročník Předmět 1. 2. 3. 4. 5. Min. čas.dotace Dispon. hodiny Jazyková komunikace Český jazyk 8+1 7+1 8+1 6+2 6+1 35

Více

Cizí jazyk Anglický jazyk (Cj) 0 0 3 3 3 9 9 0

Cizí jazyk Anglický jazyk (Cj) 0 0 3 3 3 9 9 0 UČEBNÍ PLÁN TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU Učební plán pro. stupeň: Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vyučovací předmět Jazyk a jazykové komunikace Člověk a jeho svět Český jazyk a literatura Ročník Celkem z

Více

Organizace školního roku 2012/2013

Organizace školního roku 2012/2013 Organizace školního roku 2012/2013 Časový plán zahájení školního roku pondělí 3. září 2012 podzimní prázdniny čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 vánoční prázdniny sobota 22. prosince 2012 až středa

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled. ročníku. pololetí školního roku 29/ zpracováno dne: 28.. 2. Chv Chování 6 Čj Český jazyk a literatura 5 M Matematika 6.88 Tv Tělesná výchova 6 Pu Prvouka 6.25 Pc Pracovní činnosti 6 Vv Výtvarná

Více

POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 I. stupeň 1. ročník všechny uvedené informace rodiče obdrželi na informativní schůzce nutné pořídit: aktovku, penál, ořezávátko i na silnější pastelky, gumu, kvalitní nůžky,

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 2 byl projednán pedagogickou radou a zapsán pod čj. 159/30/8/2016.

Dodatek k ŠVP ZV č. 2 byl projednán pedagogickou radou a zapsán pod čj. 159/30/8/2016. Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Název školního vzdělávacího programu: Učit se s radostí Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola: Základní škola T. G. Masaryka Borohrádek, příspěvková organizace Ředitelka

Více

POMŮCKY A POTŘEBY PRO 1. ROČNÍK

POMŮCKY A POTŘEBY PRO 1. ROČNÍK POMŮCKY A POTŘEBY PRO 1. ROČNÍK Škola vybaví prvňáčka Slabikář Já a můj svět Trojhranné pastelky 12 ks Stírací tabulka a fixy Vodové barvy a štětce Počítadlo Seznam pomůcek, které obstarají rodiče prvňáčka

Více

Opatření ředitelky školy, kterým se upravuje Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Zdravá škola Základní školy a Mateřské školy Tatenice

Opatření ředitelky školy, kterým se upravuje Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Zdravá škola Základní školy a Mateřské školy Tatenice Opatření ředitelky školy, kterým se upravuje Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Zdravá škola Základní školy a Mateřské školy Tatenice ze dne 26. 8. 2016 (1) Ředitelka školy vydává toto opatření

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2016/2017 V Chrudimi dne 28.srpna 2016 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

SEZNAM POMŮCEK A POTŘEB PRO 1. ROČNÍK

SEZNAM POMŮCEK A POTŘEB PRO 1. ROČNÍK SEZNAM POMŮCEK A POTŘEB PRO 1. ROČNÍK Škola vybaví prvňáčka Slabikář Já a můj svět Trojhranné pastelky 12 ks Stírací tabulka a fixy Vodové barvy a štětce Počítadlo Seznam pomůcek, které obstarají rodiče

Více

Zpravodaj pro rodiče č.34

Zpravodaj pro rodiče č.34 Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN Tel. 377912116 * email: zsmerklinpj@iol.cz * www.web.telecom.cz/zsmerklin Zpravodaj pro rodiče č.34 září 2008 Vážení rodiče, v poprázdninovém

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp

zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp Učební plány školního vzdělávacího programu Naše škola Učební plán 1. stupně 2013-2016 zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp Ročník 2 2 3 3 4 4 5 5 ŠVP ŠVP RVP Vzdělávací oblast (obor)

Více

7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2014/2015

7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2014/2015 7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2014/2015 Učební plán ŠVP - I. stupeň Vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předměty I. stupeň 1. 2. 3. 4. 5. 1. - 5. ročník

Více

ŠKOLNÍ POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2015/2016

ŠKOLNÍ POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2015/2016 ŠKOLNÍ POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2015/2016 Žáci obdrží od školy učebnice, sadu sešitů, číslice a písmenka a některé pracovní sešity, vodové barvy,tuš, výkresy A3 a A4,lepidla, nůžky, /ukázky na informativní

Více

TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení

TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZV Název programu: TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení V Litvínově dne 1.9.2015..... Mgr. Pavla Tomášová, ředitelka školy OBSAH ŠVP 1. Identifikační

Více

Informační příručka 2019/2020

Informační příručka 2019/2020 Informační příručka 2019/2020 KONTAKTY Recepce 733 737 584, 475 669 141 vratnice@zsvojnovicova.cz Sekretariát 475 669 143 sekretariat@zsvojnovicova.cz Školní jídelna 733 125 723, 475 669 149 jidelna@zsvojnovicova.cz

Více

PRÁZDNINY DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA. Podzimní prázdniny. od... do... Vánoční prázdniny. od... do... od... do... Pololetní prázdniny. od... do...

PRÁZDNINY DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA. Podzimní prázdniny. od... do... Vánoční prázdniny. od... do... od... do... Pololetní prázdniny. od... do... PRÁZDNINY Podzimní prázdniny Vánoční prázdniny Pololetní prázdniny Jarní prázdniny Velikonoční prázdniny Hlavní prázdniny od... do... od... do... od... do... od... do... od... do... od... do......... DŮLEŽITÁ

Více

Vyučovací předmět Matematika V 3., 4., 5., 6. a 9. ročníku je tento předmět posílen o jednu hodinu týdně.

Vyučovací předmět Matematika V 3., 4., 5., 6. a 9. ročníku je tento předmět posílen o jednu hodinu týdně. III. Učební plán 1. Učební plán pro třídy a skupiny s rozšířenou výukou anglického jazyka Poznámky k učebnímu plánu Vyučovací předmět Český jazyk Tento předmět je posílen o jednu hodinu v 1., 2., 3., 5.,

Více

4.0 Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2013/2014. 4.1 Učební plán ŠVP I. stupeň (od 2. ročníku ve školním roce 2013/2014); A

4.0 Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2013/2014. 4.1 Učební plán ŠVP I. stupeň (od 2. ročníku ve školním roce 2013/2014); A 4.0 Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2013/2014 4.1 Učební plán ŠVP I. stupeň (od 2. ročníku ve školním roce 2013/2014); A Vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace Matematika

Více

Název školního vzdělávacího programu: Škola, jak ji neznáte Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Název školního vzdělávacího programu: Škola, jak ji neznáte Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Název školního vzdělávacího programu: Škola, jak ji neznáte Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola: Základní škola a mateřská škola Dolní Kounice, příspěvková organizace

Více

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ OBSAH 1. Identifikační údaje 1. 1. Název ŠVP 1. 2. Předkladatel 1. 3. Zřizovatel 1. 4. Platnost dokumentu 1. 5. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2010 1. 6. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2011 1.7. Aktualizace

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA SNŮ, verze 2013/2014 Část B1

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA SNŮ, verze 2013/2014 Část B1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA SNŮ, verze 2013/2014 Část B1 UČEBNÍ PLÁN A POZNÁMKY K UČEBNÍMU PLÁNU Učební plán a poznámky k učebnímu plánu Učební plán - rozdělení hodinové dotace předmětů pro 1.stupeň

Více

Seznam sešitů pro 2. ročník. Seznam sešitů pro 3. ročník

Seznam sešitů pro 2. ročník. Seznam sešitů pro 3. ročník Seznam sešitů pro 2. ročník Cizí jazyk - AJ 440-1 x Náš svět 512-1 x Český jazyk 512-7 x Matematika 513-2 x Geometrie 520 - bílý - 1 x Notýsek 624-1 x Pravítko nebo trojúhelník, 1 x lenoch, obaly na sešity

Více

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně Organizační zabezpečení školního roku 2015/2016 Charakteristika školy : 3. třídy a 1 oddělení ŠD l. Žáci a) počet žáků 39 b) počet tříd I. st. 3 c) počet oddělení ŠD 1 d) průměr žáků na třídu 13,00 2.

Více

Učební plán - 1. stupeň

Učební plán - 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace Informační a komunikační technologie Člověk a jeho svět Umění a kultura (1) (1) Vyučovací předmět 1. Český jazyk a literatura (35)

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. učit žáky slušně se chovat 182 75 % 50 21 % 10 4 % 1 0 1,3 ZŠ celkem 14505 62 % 5901 25 % 2372 1 454

Více

Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce

Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce na školní rok 2014/15 V Kunžaku 1. září 2014 a) Charakteristika školy Základní škola Sira Nicholse Wintona Kunžak má k 1. září 2013 9 tříd a 2 oddělení

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled 1. ročníku 1.A 1.B 1 2 3 4 5 S Chv Chování 51 - - - - - Cj Český jazyk a literatura 47 3 - - - 1 5 1.6 M Matematika 48 1 1 - - 1 5 1.6 Hv Hudební výchova 51 - - - - - Vv Výtvarná výchova 51 - -

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

ROZVRH HODIN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

ROZVRH HODIN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. I. třída, 1. ročník Školní rok 01/016 1.. 3. 4.. 6. 7. 8. 7.0-8.3 8.4-9.30 9.0-10.3 10.4-11.30 11.40-1. 1.30-13.1 13. - 14.10 14.0-1.0 plánu ČJ M TV ČJ Český jazyk a literatura 9 Anglický jazyk Bauerová

Více

Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce

Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce na školní rok 2018/19 V Kunžaku 1. září 2018 a) Charakteristika školy Základní škola Sira Nicholse Wintona Kunžak má k 1. září 2018 9 tříd a 2 oddělení

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled 1. ročníku 2. pololetí školního roku 215/16 zpracováno dne: 8. 9. 216 1.A 1.B 1.C Chv Chování 55 - - - - 55 1. Cj Český jazyk a literatura 53 2 - - - 55 1.36 M Matematika 53 2 - - - 55 1.36 Hv

Více

Třídní schůzky. 23. září 2013 16:30 knihovna

Třídní schůzky. 23. září 2013 16:30 knihovna Třídní schůzky 23. září 2013 16:30 knihovna Návštěvy paní zubařky MUDr. Rychecké škola ruší hromadné návštěvy základní činností školy vzdělávání a výchova řada dětí navštěvuje jiného zubního lékaře středy

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace ŠVP ZV zpracovaný podle RVP ZV 2016 Škola pro Evropu

Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace ŠVP ZV zpracovaný podle RVP ZV 2016 Škola pro Evropu list 1 / 5 OBSAH 1. Identifikační údaje 1.1. Název ŠVP 1.1.1. Motivační název ŠVP 1.2. Údaje o škole 1.2.1. Název školy 1.2.2. Adresa školy 1.2.3. Ředitel 1.2.4. Kontakty 1.2.5. Další údaje 1.3. Zřizovatel

Více

Informační příručka 2018/2019

Informační příručka 2018/2019 Informační příručka 2018/2019 KONTAKTY Recepce 733 737 584, 475 669 141 vratnice@zsvojnovicova.cz Sekretariát 475 669 143 sekretariat@zsvojnovicova.cz Školní jídelna 733 125 723, 475 669 149 jidelna@zsvojnovicova.cz

Více

POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2019/2020

POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 I. stupeň 1. ročník všechny uvedené informace rodiče obdrželi na informativní schůzce nutné pořídit: aktovku, penál, ořezávátko i na silnější pastelky, gumu, kvalitní nůžky,

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

d) průměr žáků na třídu 12,00 2. Zaměstnanci školy a) pedagogičtí pracovníci ( PP) 6 b) nepedagogičtí pracovníci (NP) 4 Mgr. A.

d) průměr žáků na třídu 12,00 2. Zaměstnanci školy a) pedagogičtí pracovníci ( PP) 6 b) nepedagogičtí pracovníci (NP) 4 Mgr. A. Organizační zabezpečení školního roku 2017/2018 Charakteristika školy : 3. třídy a 1 oddělení ŠD l. Žáci a) počet žáků 36 b) počet tříd I. st. 3 c) počet oddělení ŠD 1 d) průměr žáků na třídu 12,00 2.

Více

Plán na 13. týden ( listopadu 2018)

Plán na 13. týden ( listopadu 2018) Plán na 13. týden (26. 30. listopadu 2018) Český jazyk str. 37-39 Čtení str. 50, 58 Psaní str. 24-25 Matematika str. 20-23, 19 dokončení. Prvouka str. 13-14 Plán na 12. týden (19. 23. listopadu 2018) Český

Více

Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě.

Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě. III. Učební plán 1. Učební plán 1. stupeň Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě. Vyučovací

Více

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika Úprava č. 3 4. Učební plán (úpravy modře, změny zvýrazněny žlutě) 4.1 Učební plán pro 1. stupeň 1. stupeň Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk

Více

Název a sídlo: Základní škola, Mládežnická 536, 541 02 TRUTNOV 4

Název a sídlo: Základní škola, Mládežnická 536, 541 02 TRUTNOV 4 Název a sídlo: Základní škola, Mládežnická 536, 541 02 TRUTNOV 4 Zřizovatel: www: e-mail: Město Trutnov mladeznicka@zsmltu.cz 1. Úvodní informace o škole 1.1.Základní údaje: Název: Základní škola Sídlo:

Více

Škola: ALOR Datum:

Škola: ALOR Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: ALOR Datum: 2. 5. 2018 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky

Více

Část D UČEBNÍ PLÁN. Část D Učební plán 1. TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU. Tabulka č. 13. UČEBNÍ PLÁN - TABULACE 2. stupeň. Ročník 1. 2. 3. 4. 5.

Část D UČEBNÍ PLÁN. Část D Učební plán 1. TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU. Tabulka č. 13. UČEBNÍ PLÁN - TABULACE 2. stupeň. Ročník 1. 2. 3. 4. 5. Část D UČEBNÍ PLÁN 1. TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU UČEBNÍ PLÁN - TABULACE 1. stupeň Ročník 1. 2. 3. 4. 5. Tabulka č. 13 Jazyk a jazyková Český jazyk 8 8 9 8 8 41 komunikace Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 Matematika

Více

Komunikační dovednosti Komunikační dovednosti a informatika Matematika

Komunikační dovednosti Komunikační dovednosti a informatika Matematika Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec pro neslyšící. Předmět Komunikační dovednosti zahrnuje vzdělávací obory Český jazyk a literatura a Cizí jazyk. Předmět je dotován

Více

Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Rodič (ZŠ) Uživatel: ASTU Datum: Následuje výčet hodnot, které mohou, a

Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Rodič (ZŠ) Uživatel: ASTU Datum: Následuje výčet hodnot, které mohou, a Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 27/8 Souhrnný přehled - Uživatel: STU atum: 28. 2. 28 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky číslicemi

Více

ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU

ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU ZÁKLADNÍ ŠKOLA, PRAHA 8, ŽERNOSECKÁ 3 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola pro život zpracovaný podle RVP ZV ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU Č. j.: 26-OSD/06/2015 Rozdělení žáků

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 POMŮCKY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 I. stupeň 1. ročník všechny uvedené informace rodiče obdrželi na informativní schůzce na číslice, obaly na sešity a učebnice, na VV nádobu na vodu s víčkem (ne skleněnou),

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 2

Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Název ŠVP: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání, č.j. 07/239 Škola: Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Ředitelka školy: PhDr. Ivana Křížková

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (úprava

Více

Seznam pomůcek pro 2. třídu

Seznam pomůcek pro 2. třídu Seznam pomůcek pro 2. třídu Vybavený penál + krátké pravítko, 2 tužky č. 2, fix na tabulku Notýsek Sešit č. 513 10 x + obaly Sešit č. 520 + linkovaná podložka + obaly Notový sešit + obal Látkový pytel

Více

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD Co uvnitř najdete družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 datum čas pořadatel

Více

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace Adresa školy Střední škola Brno Charbulova příspěvková organizace Sídlo: Charbulova 106 618 00 Brno telefon recepce: +420 548 424 111 e-mail: info@charbulova.cz

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 1

Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ŠKOLA PRO VŠECHNY Škola: Základní škola Liberec, Broumovská 847/7, 460 01 Liberec 6, příspěvková

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 Školní rok 2015-2016 začíná v úterý 1.září 2015 první pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 28.ledna 2016 druhé pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 30. Června 2016 Prázdniny

Více

Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, Meziboří

Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, Meziboří Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, 435 13 Meziboří Zpravodaj 2018/2019 1 ZAMĚSTNANCI Bc. Pavel Prošek statutární ředitel Mgr. Helena Kripnerová ředitelka školy Kristýna Hrodková asistentka ředitelky

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled 1. ročníku 2. pololetí školního roku 213/14 zpracováno dne: 29.8.214 1.A 1.B Chv Chování 49 - - - - 49 1. Cj Český jazyk a literatura 45 4 - - - 49 1.82 M Matematika 46 3 - - - 49 1.61 Hv Hudební

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018 Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 6, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 27/28 . Charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka,

Více

Školní vzdělávací program Dát šanci každému Verze 3 ZŠ a MŠ Praha 5 Smíchov, Grafická 13/1060. Minimální časová dotace dle RUP.

Školní vzdělávací program Dát šanci každému Verze 3 ZŠ a MŠ Praha 5 Smíchov, Grafická 13/1060. Minimální časová dotace dle RUP. 4. UČEBNÍ PLÁNY 4.1 Učební plán 1. stupeň běžná třída Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory Minimální časová dotace dle RUP Vyučovací předmět Ročník 1. 2. 3. 4. 5. Celkem předměty Z toho DČD Český jazyk

Více

UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ POZNÁMKY K VYUČOVACÍM PŘEDMĚTŮM ŠVP SYSTÉM VÝUKY. Učební plán

UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ POZNÁMKY K VYUČOVACÍM PŘEDMĚTŮM ŠVP SYSTÉM VÝUKY. Učební plán UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ SYSTÉM VÝUKY Výuka podle školního vzdělávacího programu probíhá v 1. 9. ročníku základní školy. Školní vzdělávací program rozlišuje tři vzdělávací období: 1. období

Více

ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 ZÁSTUPCE ŘEDITELE: VÝCHOVNÝ PORADCE: ŠKOLNÍ METODIK PREVENCE: KOORDINÁTOR ICT: KOORDINÁTOR ŠVP: KOORDINÁTOR EVVO: ZO ČMOS: POVĚŘENÁ

Více

SEZNAM POTŘEBNÝCH SEŠITŮ A POMŮCEK NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 1. ROČNÍK

SEZNAM POTŘEBNÝCH SEŠITŮ A POMŮCEK NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 1. ROČNÍK SEZNAM POTŘEBNÝCH SEŠITŮ A POMŮCEK NA ŠKOLNÍ ROK 205/206. ROČNÍK kusů ČESKÝ JAZYK 5 5 MATEMATIKA 53 4 bunda). Cvičky nebo tenisky se světlou podrážkou do tělocvičny. Krabici, kufřík nebo batůžek na cvičební

Více

Český jazyk a literatura. Matematika Pracovní činnosti

Český jazyk a literatura. Matematika Pracovní činnosti 4.0 Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň 4.1 Učební plán ŠVP I. stupeň (od 2. ročníku ve školním roce 2013/2014, tzn. již jen v 5. ročníku 2016/2017); A tzn. dobíhající UP ve školním roce 2016/2017

Více

Školní potřeby pro prvňáčky 2017/2018

Školní potřeby pro prvňáčky 2017/2018 Školní potřeby pro prvňáčky 2017/2018 Rodiče zajistí: Potřeby pro výtvarnou výchovu: vodové barvy* (obdélníkové velké, 12 barev), tempery* plastelína* štětec kulatý (č. 8) a plochý (č. 12) voskovky* barevné

Více

Základní škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace

Základní škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace Základní škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace Příloha č. 4 Pravidla pro tělesnou výchovu Školní řád P 4 strana 1 z 5 Obsah ŠKOLNÍ ŘÁD... 3 Příloha č. 4 PRAVIDLA PRO TĚLESNOU VÝCHOVU... 3 Nepřítomnost

Více

Základní škola, Mládežnická 536 54102 Trutnov. Základní informace k novému školnímu roku

Základní škola, Mládežnická 536 54102 Trutnov. Základní informace k novému školnímu roku Září 2010 Základní škola, Mládežnická 536 54102 Trutnov Zpravodaj Základní informace k novému školnímu roku Přehled pedagogických pracovníků: Ředitel školy: Statutární zástupce: Zástupce ředitele: Vedoucí

Více

Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN

Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN Tel. 377912116 * email: zsmerklin@volny.cz * web.telecom.cz/zsmerklin Zpravodaj pro rodiče č.31 únor 2008 Vážení rodiče, dnešní zpravodaj

Více

Organizace školního roku 2014/2015

Organizace školního roku 2014/2015 Organizace školního roku / ZÁŘÍ 01. 09. 01. 05. 09. ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU - Informace rodičům a žákům 1. ročníky kinosál - 8.00 hodin (úsek stavo, elektro), 10.00 hodin (úsek strojní, ekonomický) Státní

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013 SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice Organizace školního roku 2012/2013 PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor EK1 Ekonomika

Více

Roční plán akcí 2014/2015

Roční plán akcí 2014/2015 Základní škola Staňkov, okres Domažlice, příspěvková organizace Komenského 196 345 61 Staňkov Roční plán akcí 2014/2015 Pedagogické rady, provozní porady, informační schůzky pro rodiče, schůzky předmětových

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ Pedagogicko-organizační záměry a provozně technické zajištění školního roku 2015 2016 ZŠ I.stupeň II.stupeň Celkem Počet žáků k 15. 9. 2015 200 134 334 Počet tříd

Více

školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - Kopie RVP ZV Základní vzdělávání ŠKOLA JAZYKŮM OTEVŘENÁ

školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - Kopie RVP ZV Základní vzdělávání ŠKOLA JAZYKŮM OTEVŘENÁ školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - Kopie ŠKOLA JAZYKŮM OTEVŘENÁ Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Škola, Mánesova

Více

Seznam pomůcek za I. stupeň pro školní rok 2018/2019

Seznam pomůcek za I. stupeň pro školní rok 2018/2019 Seznam pomůcek za I. stupeň pro školní rok 2018/2019 1.A v prvním pololetí žáci dostanou předepsané písanky i sešit na diktáty a opisy zásobník na písmena,2x černý tenký fix na stíratelnou tabulku, 2 trojhranné

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

Školní vzdělávací program: Škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program: Škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Školní vzdělávací program: Škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola: Základní a Mateřská škola Štěkeň, okres Strakonice Učební plán 1. stupeň 1. - 5. ročník oblasti předměty

Více