V úterý jsme si v knihovně Boženy Němcové vyzdobily trička. Přední stranu jsme si vyzdobily podle vlastních nápadů a fantazie.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V úterý jsme si v knihovně Boženy Němcové vyzdobily trička. Přední stranu jsme si vyzdobily podle vlastních nápadů a fantazie."

Transkript

1

2 V úterý jsme si v knihovně Boženy Němcové vyzdobily trička. Přední stranu jsme si vyzdobily podle vlastních nápadů a fantazie. Použili jsme k tomu barvy na textil a různé šablony. Zadní stranu trička jsme ponechali volnou pro další plánovanou akci- připravovali jsme se na zápas v přehazované a v opičí dráze s týmem z SVP Plzeň.

3 Slavíme advent a vyrábíme Už jsme stihli vyrobit ozdoby na stromeček z domácí samotvrdnoucí hmoty, řetězy z popkornu, dřevěné ozdoby, napekli jsme perníčky, usušili ovoce, ozdobili stromeček a ozdoby odvezli do Domova pro seniory ve Kdyni. Domácí samotvrdnoucí hmota: 2 díly jedlé sody, 1 díl kukuřičného škrobu a 1 díl vody. Vše mícháme v pánvi do zhoustnutí. Pak hned vyvalujeme a vykrajujeme, pozor - hmota rychle osychá. Vykrojené tvary necháme na vzduchu asi 2-3 dny uschnout, průběžně otáčíme, aby se nám ozdoby nezkroutily. Pak můžeme ozdoby malovat, přestříkat sprejem, nebo nechat jen tak bílé. Nezapomeňte do každé ozdoby udělat dírku na háček!

4 Vánoční řetěz z popkornu Potřebujeme: popkorn, sušené brusinky, jehlu a nit. Popkorn navlékáme na nit, střídáme s brusinkami. Hotové se pověsí na stromeček. Jedná se o rychlý a jednoduchý postup. Návštěva v Domově pro seniory Kdyně Ve středu jsme se odpoledne vydali na návštěvu do Domova pro seniory ve Kdyni. Zdejším obyvatelům jsme vezli ozdoby a malé dárečky, které jsme sami vyráběli. Po obědě jsme sbalili dárečky pro důchodce (byly to zdobené perníčky). Ještě jsme sbalili kytaru, ozdoby, které jsme vyráběli. Ozdoby byly suchá kolečka pomeranče, dřevěné vločky, pečené ozdoby. Sedli jsme do auta a jeli do Kdyně. M., K. Ve Kdyni již na nás čekali důchodci. Představili jsme se, společně jsme zdobili větvičky a povídali si. Pak jsme si vzali noty a texty a začali zpívat. Některým seniorům to přišlo líto, jedna babička plakala. Poslední koledy byly známe, zapojili se i babičky a dědečkové. Nakonec jsme seniorům přivezli i dárek vlastnoručně upečené perníčky ozdobené polevou společně s čajem, který si mohli vypít. O.

5 Byli jsme pozváni do Domova pro seniory ve Kdyni, kde jsme přijeli babičkám a dědečkům ozdobit zelené větvičky z chvojí. Dali na ně různé ozdoby, které jsme vyráběli ve středisku celý měsíc. Byly mezi nimi třeba navlékané řetězy z popkornu, sušené pomeranče. Dál jsme vyráběli ozdoby z větviček, které jsme nalepili tavnou pistolí, aby vznikl tvar hvězdy ty jsme poté vánočně nazdobili. Také jsme vyráběly ozdoby ze škrobu a jedlé sody, které jsme nejdříve uvařili na pánvi z toho vzniklo těsto, které jsme vyváleli a poté z něj vykrajovali vánoční ornamenty. To vše ztvrdlo a byly z toho hezké ozdoby. R. K.: mám z toho dojemný pocit. O.: mám z toho dobrý pocit. M.: byl to pro ně dojemný zážitek.

6 Recepty na perníčky a pizzu Perníčky: Na perníčky potřebujeme: 500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 5 lžic medu, 100g Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky perníkového koření, lžička sody, čtvrt prášku do perníku. Postup: Všechno smícháme dohromady v jedné míse a uděláme z toho kouli. Potom těsto necháme odpočinout. Po odpočinutí rozkrájíme na několik dílů, díly těsta vyválíme na zhruba 0,5cm široký plát. Formičkami vykrájíme různé tvary a pokládáme je na plech, tak aby se nedotýkaly sebe, a potřeme vajíčkem. Dáme péct na 180 C na zhruba 10min. Po upečení necháme vystydnout. Připravíme si bílkovou polevu, která je z bílků, moučkového cukru, citronové šťávy a škrobu. Nazdobíme jí perníčky, proto, aby nějak vypadaly. Dělání i zdobení mě bavilo. Hlavně teda to zdobení, a ta bílková poleva byla fakt výborná!! R. Pizza: Potřebujeme: hladkou mouku, vodu, droždí, sůl, olej, jogurt. Přísady na pyré: koření na pizzu, oregano, česnek, bazalka, rajčatový protlak. Postup: těsto zaděláme, necháme vykynout. Pak rozválíme na tenkou placku, potřeme rajčatovou směsí, poklademe tím, co máme rádi (šunka, sýr, paprika, rajčata...) a dáme péct. Pizza byla výborná a moc nám všem chutnala! T., D.

7 Sportovní den Ráno jsme se připravili na sportovní den, udělali jsme si pití a svačinu. Měli jsme strach, že zápas prohrajeme, ale nakonec jsme to vyhráli. Jen tak jsme tam seděli, a přemýšleli, kdo vyhraje. Měli jsme překážkovou dráhu, tam bylo posouvání po lavičce, běh po kladině, přeskočení překážky, podlezení skok přes bednu, žebřiny a nakonec přeskočení švédské bedny a hudá do cíle. Měli jsme turnaj v přehazované proti celkem čtyřem týmům a z těch čtyřech byl jeden vychovatelský. Nad nimi jsme jen prohráli, jinak jsme vítězili.

8 Po skončení zápasu jsme šli na oběd, z oběda pak na návštěvu čajovny, kde jsme si příjemně odpočinuli. R., D., M., K.

9 Zátěžový víkend Ve dnech proběhl ve středisku zátěžový víkend. V sobotu jsme hráli dopoledne hry s paní vedoucí, odpoledne jsme šli na Baldov a pak na bowling. V neděli jsme trénovali přehazovanou s vychovateli, odpoledne pro nás byla připravená poznávací stopovačka po Domažlicích. Večer jsme zapálili první svíčku na adventním věnci, protože byla 1. adventní neděli, pekli jsme perníčky a skvělou pizzu. Na obojí vám přinášíme recept, určitě to vyzkoušejte, zvládnete to jako my. V sobotu jsme se ráno probudili, vzbudila nás paní vedoucí a měli jsme rozcvičku venku, běhali jsme kolem Mařenky. Byli jsme na výletě na Baldově. Z Baldova byl hezký výhled a líbili se nám sochy. Lezli jsme na Kalich nahoru.

10 Šli jsme celu cestu do kopce, pak jsme došli na vrchol a tam jsme si dali svačinu. Pak jsme šli zpátky dolů cestou, viděli sochy, pak jsme šli na bowling, tam jsme si to hodně užili, byl to super zážitek. Po příchod do Mařenky jsme hráli hry a připravovali si večeři pizzu, byla moc dobrá, dělali jsme ji s panem vychovatelem Štefanem. Je to moc dobrý kuchař. Recept na ni uvádíme v rubrice TVOŘENÍ :o). Ráno jsme vstali šli jsme trénovat přehazovanou, pak jsme hráli proti vychovatelům. Poprvé nás porazili, protože jsme se pořád hádali a podruhé jsme je

11 porazili my. Potom jsme přišli do Mařenky, čekal nás oběd. Dostaly jsme mapu Domažlic a potom jsme chodili po Domažlicích. A hledali jsme různé památky podle pokynu paní vychovatelky např. starý hřbitov, nemocnici a pak jsme to vyznačili na mapě. Za odměnu a snahu jsme šli do kavárny na pohár, který byl fakt dobrý.

12 . takhle vypadala naše parta v prosinci, při procházce po vánočních Domažlicích..

13 Banket Dnes 19. prosince jsme jeli na banket do Domažlic na střední odborné učiliště. Společně s námi tam byly i děti ze střediska z Plzně. Nejdřív jsme šli do budovy školy a potom nás vzal mistr prohlédnout si kuchyni. Představili nám kuchaře, kteří nám připravovali menu. Potom jsme šli do sálu, kde jsme si každý sedli na své místo a čekali jsme, co se bude dít. Nejdřív nám říkal něco o tom, jak pracuje číšník. Když domluvil, tak nám donesli předkrm a pití. K předkrmu byla plněná broskev kuřecím masem, salátem a brusinkami. K pití byl drink, který už tam byl připravený. Když jsme dojedli, tak nám donesli polévku a dolili nám bílé víno. Polévka byla hovězí vývar s domácími nudlemi. U toho nám mistr číšník říkal, jak máme všechno jíst a jak držet příbory. Když jsme dojedli, tak nám donesli hlavní chod. Hlavní chod byl plněný řízek se sýrem. K tomu byly šťouchané brambory v kuličkách a v nich bylo ještě uzené maso. Potom nám donesli dezert. Ten byl politý flambovaným ovocem, které flambovala jedna kuchařka přímo před námi. To bylo všechno, co jsme tam měli. Potom jsme jeli zpátky do střediska, kde jsme si odpočinuli a potom napsali tento článek. O., M., K., D.

14 Vánoční společný oběd V úterý jsme měli společně se zaměstnanci střediska společný oběd, který jsme pomáhali připravovat. Připravovali jsme předkrm šunkovou rolku s křenem, a taky dezert napekli jsme vánoční cukroví. Hlavní chod bylo tradiční vánoční jídlo smažená ryba s bramborovým salátem. Po obědě jsme dělali několik vánočních zvyků rozkrajovali jablíčko, jestli budeme mít štěstí (a všichni jsme tam našli hvězdu), odlévali vosk, poslouchali jsme vánoční koledy.

15

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

od do Čtvrtek Pátek

od do Čtvrtek Pátek od..29 do..29 Čtvrtek 3.1.29 Přesnídávka Pudink s piškoty, Čaj ovocný, čerstvé, /Voda s ovocem denně/ (A:,,) Polévka Polévka drůbková jemná s nudlemi (A:,,,) Oběd Bramborový guláš, Chléb, Jablka, Čaj ovocný

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek Pondělí 1.5.2017 Oběd Státní svátek Úterý 2.5.2017 Přesnídávka Rohlík s šunkovou pěnou, čaj (A: 01,07) Polévka Květákovo-brokolicová (A: 01,07) Oběd Smažený sýr, brambory, tatarská omáčka, citrónový nápoj

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018 Jídelníček pondělí 1. říjen 218 Dopolední svačina chléb, sýrová pomazánka, zelenina, mléko Alergeny Polévka zeleninová s vločkami 1,9 fazolová omáčka, vařené hovězí maso, knedlík domácí tvaroháček, ovoce,

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

B: Úterý POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Středa POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Čtvrtek POLÉVKA: II.večeře D:9 A:

B: Úterý POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Středa POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Čtvrtek POLÉVKA: II.večeře D:9 A: DOMOV PRO SENIORY Srpen U Barborky 1 - Rožďalovice 1.8. - 3.8. 2014 JÍDELNÍ LÍSTEK Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře II.večeře Pondělí POLÉVK II.večeře D:9 Úterý POLÉVK II.večeře D:9 Středa POLÉVK

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. Studené předkrmy. Polévky. Malá teplá jídla. 1 Capresse salát 70,- 7. 2 Kuřecí koktejl se šunkou, celerem a majonézou 65,-

JÍDELNÍ LÍSTEK. Studené předkrmy. Polévky. Malá teplá jídla. 1 Capresse salát 70,- 7. 2 Kuřecí koktejl se šunkou, celerem a majonézou 65,- JÍDELNÍ LÍSTEK Studené předkrmy Capresse salát 0,- 2 Kuřecí koktejl se šunkou, celerem a majonézou 65,- 3,9,0 3 Zeleninový koktejl s jogurtem a koprem 60,- 3, Polévky 0 Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Kuchařka vánočního cukroví

Kuchařka vánočního cukroví Kuchařka vánočního cukroví Jarmilka Troutnarová Medové perníky 65 dkg hladké mouky 25 dkg moučkového cukru 5 dkg tuku Hera 10 dkg medu 3x velká vejce 1kávová lžička jedlé sody citronová kůra z jednoho

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj OD 4.2. DO 8.2.2013 Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj Svačina: Rohlík, máslo, šunkový salám, čaj Svačina:

Více

do Středa Čtvrtek Pátek

do Středa Čtvrtek Pátek Středa 1.2.2017 Přesnídávka Chléb s drůbeží pomazánkou se zeleninou, čaj (A: 01,07) Polévka Česneková s chlebem (A: Oběd Slovenské halušky se zelím, vepřové výpečky, čaj s citrónem (A: 01,03) Svačina Rohlík

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07)

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07) Úterý 1.5.2018 Polévka Státní svátek Středa 2.5.2018 Přesnídávka Chléb s pomazánkou z lučiny, čaj (A: 01,07) Polévka Krkonošská zelňačka (A: 01,07) Oběd Rizoto z vepřového masa, salát z červené řepy, pomerančový

Více

Studené předkrmy. Teplé předkrmy. Polévky

Studené předkrmy. Teplé předkrmy. Polévky Studené předkrmy 1. 70g Šunkové rolky se smetanovým křenem 60,- 2. Moravské uzené rolky 60,- Teplé předkrmy 3. Zapékaný toust se zeleninou a sýrem 40,- 4. Smažená palačinka 70,- Polévky 5. Moravská svatební

Více

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY Hovězí vývar 0,33 l (nudle, játrové knedlíčky) Česneková 0,33 l (sýr, česnek, vejce) Česneková speciál 0,33 l (tvarůžek, klobása, česnek) Dle denní nabídky POLÉVKY PŘEDKRMY Šunkový koktejl (šunka 50 g,

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.10.2017 Přesnídávka Celozrnné pečivo s pomazánkou z karotky, kakao (A: 01,03,07,11) Polévka Rýžová s vejcem (A: 03,09) Oběd Milánské špagety se sýrem, nápoj granátové jablko (koktejl), hroznové

Více

Jídelní lístek 1. - 5. 6. 2015

Jídelní lístek 1. - 5. 6. 2015 1. - 5. 6. 2015 Pondělí Chléb s pomazánkou z olejovek, čaj (1,4,7) Polévka rychlá (1,3,9) Kynuté knedlíky s tvarohem a jahodami, bílá káva (čaj), (1,3,7) Rohlík s pomazánkovým máslem s pažitkou, mléko

Více

Vánoční kuchařka OnaDnes

Vánoční kuchařka OnaDnes Vánoční kuchařka OnaDnes redakce OnaDnes, kolektiv autorů, 2014 ISBN: 978-80-87970-47-8 pdf 978-80-87970-48-5 epub 978-80-87970-49-2 mobi Obsah VÁNOČNÍ CUKROVÍ... 7 Pečené... 8 Perníčky... 9 Perníkové

Více

Vítejte. Vzkříšení legendy. Přejeme příjemný gurmánský zážitek. Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod

Vítejte. Vzkříšení legendy. Přejeme příjemný gurmánský zážitek. Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod Vítejte Vzkříšení legendy Přejeme příjemný gurmánský zážitek Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod Při objednání poloviční porce jídla účtujeme 70% ceny celé porce. Seznam

Více

Vypracovala: Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 2. 10. 6. 10. 2017 Pondělí: 2. 10. 2017 Snídaně Pomazánka celerová, rohlík, čaj, bílá káva 1,3,7 Oběd Polévka kmínová s noky 1,3,7,9 Bulgurové rizoto s drůbežím masem a sýrem, rajče 1,3,7 Svačina

Více

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků.

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Dobrý den, vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Přejeme Vám příjemný pobyt, výbornou zábavu, kvalitní služby

Více

Jídelní lístek Chléb s pomazánkou z nivy, mléko. Rohlík s broskvovou přesnídávkou, čaj. Houska s mrkvovou pomazánkou, bílá káva

Jídelní lístek Chléb s pomazánkou z nivy, mléko. Rohlík s broskvovou přesnídávkou, čaj. Houska s mrkvovou pomazánkou, bílá káva 1. 5. 9. 2014 Chléb s pomazánkou z nivy, mléko Polévka bramborová Rizoto z kuřecího masa s kuskusem, červená řepa, jahodový nápoj Rohlík s broskvovou přesnídávkou, čaj Houska s mrkvovou pomazánkou, bílá

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.9.2017 Přesnídávka Loupák, bílá káva (A: 01,03,07) Polévka Hovězí nudlová (A: 01,07,09) Oběd Přírní vepřový řízek, bramborová kaše, červená řepa, čaj (A: 07) Svačina Houska s ramou a okurka, čaj

Více

15. 300g Caesar salát 139,- (římský salát, kuřecí maso, parmazán, ančovičkový dresink, krutony)

15. 300g Caesar salát 139,- (římský salát, kuřecí maso, parmazán, ančovičkový dresink, krutony) Předkrmy 1. 100g Tataráček z lososa na listovém salátu, toustový chléb 92,- 2. 100g Domácí paštika na brusinkovém soté s konfitovaným pomerančem 79,- a omáčkou z červeného vína, pečivo 3. 100g Na plátky

Více

BUSINESS LUNCH MENU podáváme v pondělí 1. prosince od 11:30 do 14:30 hodin

BUSINESS LUNCH MENU podáváme v pondělí 1. prosince od 11:30 do 14:30 hodin podáváme v pondělí 1. prosince od 11:30 do 14:30 hodin Hovězí vývar s vaječnou sedlinou Zeleninový salát s krůtím masem, cizrnou a červenou řepou Rigatoni se sušenými rajčaty a mozzarellou Hovězí vídeňský

Více

od do Čtvrtek Pátek

od do Čtvrtek Pátek od..28 do..28 Čtvrtek 1..28 Přesnídávka Knuspi sýrové, Bílá káva, Čaj s citronem a medem, Banány (A:,) Polévka Polévka cibulová s bramborem (A:,,,) Oběd Zapečené brambory s rybím filé a žampiony, Salát

Více

Jídelní lístek Piškoty s ovocným pyré, čaj (1,3,7)

Jídelní lístek Piškoty s ovocným pyré, čaj (1,3,7) 2. - 6. 5. 2016 Pondělí Chléb s pomazánkou z nivy, mléko (1,7) Polévka se sýrovým kapáním (1,3,7,9) Džuveč z vepřového masa, rohlík, ibiškový čaj s citrónem (1,3,7) Piškoty s ovocným pyré, čaj (1,3,7)

Více

Oběd 1 Brokolicová polévka s nivou, Vejce vařené, Omáčka okurková, Brambory vařené, Džus-citrónový

Oběd 1 Brokolicová polévka s nivou, Vejce vařené, Omáčka okurková, Brambory vařené, Džus-citrónový Středa 31.10.2018 Svačina Pomazánka šunková, Chléb, Čaj,10 Oběd 1 Brokolicová polévka s nivou, Vejce vařené, Omáčka okurková, Brambory vařené, Džus-citrónový,09 Čtvrtek 1.11.2018 Svačina Chléb, Máslo,

Více

Studené předkrmy. 50 g Domácí zvěřinová paštika 55,- s brusinkovou omáčkou a opečeným toastem (alergeny obsažené v pokrmu: 1, 3, 7, 12)

Studené předkrmy. 50 g Domácí zvěřinová paštika 55,- s brusinkovou omáčkou a opečeným toastem (alergeny obsažené v pokrmu: 1, 3, 7, 12) Studené předkrmy 50 g Domácí zvěřinová paštika 55,- s brusinkovou omáčkou a opečeným toastem (alergeny obsažené v pokrmu: 1, 3, 7, 12) 50 g Šunkový závitek 45,- se štýrským křenem a šlehačkou 50 g Prosciutto

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek od..29 do 05..29 Pondělí 1.4.29 Přesnídávka Bisquit jogurt, čerstvé, Jablka, Čaj ovocný, /Voda s ovocem denně/ (A:,) Polévka Polévka hovězí s kapáním (A:,,,) Oběd Hovězí pečeně cikánská, Rýže dušená, Čaj

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. 200 g Vepřový závitek s uzeným sýrem v jemné KARI omáčce 139 Kč (1,7,9,10) 150 g Krkonošská bašta (1,3,7,9,10)

JÍDELNÍ LÍSTEK. 200 g Vepřový závitek s uzeným sýrem v jemné KARI omáčce 139 Kč (1,7,9,10) 150 g Krkonošská bašta (1,3,7,9,10) JÍDELNÍ LÍSTEK AKTUÁLNĚ VÁM NABÍZÍME: 400 g FLANK STEAK 319 Kč (hovězí steak z pupku) 200 g Smažená kapsa plná štěstí (1,3,7,9) 145 Kč (kuřecí prso, niva, šunka, kapie, pórek) 200 g Vepřový závitek s uzeným

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.6.2018 Přesnídávka Rohlík s pomazánkou z taveného sýra, mléko (A: 01,07) Polévka Z červené čočky se zeleninou (A: 09) Oběd Sekaná pečeně, nové brambory, okurkový salát, nápoj lesní směs (A: Svačina

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK Penzion Pod Rozhlednou

JÍDELNÍ LÍSTEK Penzion Pod Rozhlednou JÍDELNÍ LÍSTEK Penzion Pod Rozhlednou Studený předkrm: Cena Kč Utopenec, chléb 35,- Chléb se sádlem (cibule, okurek), pečivo 25,- Nakládaný Camembert, pečivo 39,- Talíř se třemi druhy sýrů, pečivo 49,-

Více

Minutky restaurace : Ryby :

Minutky restaurace : Ryby : Studené předkrmy : 60 g Nakládaný kozí sýr v olivovém oleji s paprikou, česnekem a bylinkami podávaný s rozpečenou bagetkou 59,- 60 g Matjesy ala losos ložené na jablečném salátku s cibulí, zdobené kapary

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu

JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu 1.9. 5.9. 2014 Pondělí: 1.9. Polévka: 0,2l Zeleninová jarní Menu č.1: 100g Vepřový guláš, HK Menu č.2: 100g Kuřecí prsa na kari,

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Popis jídla SVÁTEK PRÁCE

Popis jídla SVÁTEK PRÁCE Jídelní lístek ŠJ = čerstvá zelenina a ovoce období: 1. 5. - 4. 5. 2018 30.4.2018 ZAVŘENO 1.5.2018 STÁTNÍ SVÁTEK SVÁTEK PRÁCE 2.5.2018 Polévka: Drůbeží vývar s těstovinou 1,3,9 Oběd č. 1: Plovdivské vepřové

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9

JÍDELNÍČEK. Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9 OD 1.9. DO 1.9.2017 Svačina: Chléb, máslo, vejce 1,3,7 Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9 Svačina: Chléb, medové máslo, bílá káva 1,7 OD 4.9. DO 8.9.2017 Svačina: Chléb,

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 2. 11. 6. 11. 2015 Pondělí: 2. 11. 2015 Snídaně Rajčatová pomazánka, chléb, čaj, mléko 1,3,7 Oběd Polévka vývar se zeleninou a sýrovým kapáním 1,3,7,9 Vepřová plec na paprice, těstoviny 1,3,7,9

Více

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK Platný od 10.6.2018 / smluvní ceny Provozovatel: Monteco, spol. s r. o. KEMP a PENZION SLOVÁCKÝ DVŮR Na Splávku 1248, 686 01 Uherské Hradiště Nádražní 1010, 687 22 Ostrožská Nová

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

Restaurace 8OSMA. Vítáme Vás v naší restauraci. Přejeme Vám příjemné chvíle a dobrou chuť. Vedoucí restaurace 8OSMA Jiří Šwigost 8OSMA

Restaurace 8OSMA. Vítáme Vás v naší restauraci. Přejeme Vám příjemné chvíle a dobrou chuť. Vedoucí restaurace 8OSMA Jiří Šwigost 8OSMA Restaurace 8OSMA Vítáme Vás v naší restauraci Přejeme Vám příjemné chvíle a dobrou chuť. Vedoucí restaurace 8OSMA Jiří Šwigost 8OSMA Restaurace 8OSMA Nabízíme: rodinné oslavy svatební hostiny promoce smuteční

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 8.4. Polévka: 1. Hrášková s mátou BZL (hrášek, máta, máslo, mléko, smetana, bylinky, koření) Alergen:7

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 8.4. Polévka: 1. Hrášková s mátou BZL (hrášek, máta, máslo, mléko, smetana, bylinky, koření) Alergen:7 VAŘEČČINY KRABIČKY Po 8.4. 1. Hrášková s mátou BZL (hrášek, máta, máslo, mléko, smetana, bylinky, koření) Alergen:7 2.Vývar z uzeného masa s kroupami (uzené maso, kroupy, mléko, bylinky, koření) Alergen:

Více

Jídelní lístek "HVĚZDA z.ú."

Jídelní lístek HVĚZDA z.ú. 30.8.2014 10:01 pondělí 1. září 2014 D0 Bílá káva, veka, jogurt D3 0,25l Bílá káva, 110g chléb, 10g máslo, marmeláda D3/M 0,25l Bílá káva, 110g chléb, 10g máslo, marmeláda D1 0,25l Bílá káva, 110g chléb,

Více

Šunková rolka s křenovou šlehačkou /7/ 48,- Krájená rajčata s Mozzarellou /7/ 62,-

Šunková rolka s křenovou šlehačkou /7/ 48,- Krájená rajčata s Mozzarellou /7/ 62,- Studené předkrmy Šunková rolka s křenovou šlehačkou /7/ 48,- Krájená rajčata s Mozzarellou /7/ 62,- Polévky Hovězí s játrovou rýží a nudlemi /1,3,7/ 45,- Česneková polévka se sázeným vejcem, sýrem a osmaženým

Více

U 1-4.1.-10.1.2016 JÍDELNÍ LÍSTEK

U 1-4.1.-10.1.2016 JÍDELNÍ LÍSTEK Domov Rožďalovice, poskytovatel soc.služeb Leden U Barborky 1 - Rožďalovice 4.1.-10.1.2016 JÍDELNÍ LÍSTEK Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře II.večeře Pondělí Čaj, 2 rohlík, máslo Polévka: Ragů Ruské

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 1. 1. 6. 1. 2017 Pondělí: 2. 1. 2017 Snídaně Rohlík, pomazánkové máslo, čaj, kakao 1,3,7 Oběd Hrstková polévka 1,3,7,9 Těstoviny se sýrovou omáčkou a kuřecím masem 1,3,7 Svačina Drožďová pomazánka,

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

Restaurace v Zátoce. Na objednávku Vám připravíme : Grilované kolena Grilované selátko Studené mísy. Těšíme se na vaši návštěvu.

Restaurace v Zátoce. Na objednávku Vám připravíme : Grilované kolena Grilované selátko Studené mísy. Těšíme se na vaši návštěvu. Restaurace v Zátoce Celoročně nabízíme pořádání slavnostních akcí a rodinných oslav všeho druhu. Od jara do podzimu Vás zveme k posezení na terase s výhledem na Těrlickou přehradu a Beskydy. Na objednávku

Více

Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. večeře

Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. večeře , káva Sýrová, máslo, Kakao, čaj Sladká snídaně, jogurt Polévka Česneková/dieta Srbské rizoto, sýr SOBOTA 1.12 NEDĚLE 2.12 Polévka hovězí s těstovinou Hovězí na slanině, bramborový knedlík, špenát Brambory

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.2.2018 Přesnídávka Rohlík s plátkovým sýrem a okurkou, kakao (A: 01,07) Polévka Z vaječné jíšky se zeleninou (A: 01,03,07,09) Oběd Kuřecí závitek, dušená rýže, strouhaná mrkev, mangový nápoj

Více

ČERVEN Rybí filé po kavkazsku, brambor (česnek, mletá paprika, Masové placičky, brambory, zeleninová obloha, tatarská omáčka

ČERVEN Rybí filé po kavkazsku, brambor (česnek, mletá paprika, Masové placičky, brambory, zeleninová obloha, tatarská omáčka Pondělí 3.6. Polévka Hovězí vývar s drobením 1,3,7 Hlavní jídlo 1 Hamburské vepřové plecko, houskový knedlík 1,3,7,9 Rybí filé po kavkazsku, brambor (česnek, mletá paprika, 4,9 protlak) Úterý 4.6. Polévka

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 4.2.2019 Přesnídávka vita rohlík se švédskou pomazánkou, zelenina, kakao Polévka Pol. krkonošská. Oběd Smažené rybí prsty, opečené brambory, zeleninová obloha, višňový čaj.,03,04 Svačina ovocné

Více

Jídelní lístek Ovocný talíř, voda

Jídelní lístek Ovocný talíř, voda 3. - 7. 10. 2016 Pondělí Chléb s vaječnou pomazánkou, mléko (1,3,7) Polévka se sýrovým kapáním (1,3,7,9) Džuveč z vepřového masa, rohlík, ibiškový čaj s citrónem (1,3,7) Ovocný talíř, voda Úterý Houska

Více

JÍDELNÍČEK OD 2.4. DO 5.4.2013. Velikonoce. Polévka: Čočková s párkem Hlavní jídlo: Bramborové šišky s mákem, ovoce, čaj

JÍDELNÍČEK OD 2.4. DO 5.4.2013. Velikonoce. Polévka: Čočková s párkem Hlavní jídlo: Bramborové šišky s mákem, ovoce, čaj JÍDELNÍČEK OD 2.4. DO 5.4.2013 Velikonoce Svačina: Lámankový chléb, hermelínová pomazánka, zelenina, čaj Polévka: Čočková s párkem Hlavní jídlo: Bramborové šišky s mákem, ovoce, čaj Svačina: Rohlík, máslo,

Více

do Středa Čtvrtek Pátek

do Středa Čtvrtek Pátek Středa 3.1.2018 Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07) Polévka Bramborová (A: 01,07,09) Oběd Zeleninové rizoto s kuřecím masem, strouhaný sýr, okurka, čaj (A: 07,09) Svačina Houska

Více

do Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek

do Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek Středa 1.5.2019 Oběd Státní svátek Čtvrtek 2.5.2019 Přesnídávka Krupicová kaše s broskvemi, čaj (A: 01,07) Polévka Zelná (A: 01,07) Oběd Zapečené těstoviny se šunkou, červená řepa, rybízový čaj (koktejl)

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Úterý 1.5.2018 státní svátek Středa 2.5.2018 Ochucené mléko, houska, Pomazánka z taveného sýra s ředkvičkou Polévka hovězí s krupicovými noky, Fazole na smetaně, Houskový knedlík, Džus Rohlík, Nutela Čtvrtek

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Velikonoční pondělí

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Velikonoční pondělí Pondělí 2.4.2018 Oběd Velikonoční pondělí Úterý 3.4.2018 Přesnídávka Chléb s tuňákovou pomazánkou, čaj (A: 01,04,07) Polévka Fazolová se zeleninou (A: 09) Oběd Zapečené těstoviny s masem, zelný salát s

Více

JÍDELNÍČEK D 3, 9 16. 22. 2. 2015 PŘEJEME VŠEM DOBROU CHUŤ

JÍDELNÍČEK D 3, 9 16. 22. 2. 2015 PŘEJEME VŠEM DOBROU CHUŤ JÍDELNÍČEK D 3, 9 16. 2015 PŘEJEME VŠEM DOBROU CHUŤ Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. Večeře Loupák, kakao, Polévka ze zeleného hrášku Jogurt, Hovězí na bazalce, rýže Jemný salám, Obsahující alergeny

Více

Jídelní lístek

Jídelní lístek 1. -2. 9. 2016 Čtvrtek Chléb s rybí pomazánkou, čaj (1,4,7) Polévka zelná (1,7) Rizoto z kuřecího masa, okurkový salát pomerančový nápoj (koktejl), (1,7,9) Rohlík s máslem a jablko, malcao (1,7) Pátek

Více

Jídelní lístek. Polévky. Smažená jídla. Doporučujeme. Rumpsteak z hovězí květové špičky

Jídelní lístek. Polévky. Smažená jídla. Doporučujeme. Rumpsteak z hovězí květové špičky Polévky Jídelní lístek 0,33 l Hovězí vývar s masem, nudlemi a zeleninou ( * 1, 3, 7, 9 ) 39,- Kč 0,33 l Česnečka se slaninou, sýrem, vejcem a krutony ( * 1, 3, 7, 9 ) 48,- Kč 0,33 l Polévka dle denní nabídky

Více

na týden Alergeny Pondělí: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Úterý: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina

na týden Alergeny Pondělí: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Úterý: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Pondělí: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Úterý: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina na týden 1. 8. 3. 8. 2018 Středa: 1. 8. 2018 Snídaně Kobliha, kakao, čaj 1,3,7 Přesnídávka Broskev Oběd Polévka kuřecí

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA Fair trade je způsob obchodu, který zaručuje pracovníkům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu za jejich práci. Pěstitelé a řemeslníci v rámci fair trade dostávají takovou výkupní

Více

od do Středa Čtvrtek Pátek

od do Středa Čtvrtek Pátek ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ROUDNICE N. L., ŠKOLNÍ 18 od..27 do..27 Středa 1.2.27 Čtvrtek 2.2.27 Pátek 3.2.27 Veka chlebíčková, Medové máslo, Kakao granko, Čaj ovocný (A:,,) hovězí s játrovou zavářkou

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 27. 2. 3. 3. 2017 Pondělí: 27. 2. 2017 Snídaně Rybí pomazánka (filé), chléb, čaj, bílá káva 1,3,4,7 Oběd Polévka slepičí s hráškem 1,3,7,9 Maďarský guláš, krupicové noky 1,3,7 Svačina Ovocné pyré,

Více

Studené předkrmy: Teplé předkrmy: Polévky minutkové:

Studené předkrmy: Teplé předkrmy: Polévky minutkové: Studené předkrmy: (1) 100 g Domácí paštika z kachních jatýrek 78,- ve slaninovém kabátku, brusinkový dip, chléb (2) 100 g Tataráček z lososa, opečený toast 84,- (alg. č. 1, 4, 10) Teplé předkrmy: (3) 100

Více

Jídelní lístek. 0,22 l dle denní nabídky 25,- 150 g Přírodní kuřecí prsa s broskví a sýrem 105,-

Jídelní lístek. 0,22 l dle denní nabídky 25,- 150 g Přírodní kuřecí prsa s broskví a sýrem 105,- Jídelní lístek Polévky: 0,22 l Česneková se ztraceným vejcem, šunkou, sýrem a krutony 0,22 l Česneková se ztraceným vejcem, šunkou, tvarůžkem a krutony 0,22 l Vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi 35,-

Více

Studené předkrmy. Saláty. Studená kuchyně. Šunkový koktejl na listu salátu, zdobený vlašskými ořechy a jablky, podávaný s opečeným toastem.

Studené předkrmy. Saláty. Studená kuchyně. Šunkový koktejl na listu salátu, zdobený vlašskými ořechy a jablky, podávaný s opečeným toastem. 80g Studené předkrmy Šunkový koktejl na listu salátu, zdobený vlašskými ořechy a jablky, podávaný s opečeným toastem 43 Kč 80g Variace šunkových roliček s křenovou šlehačkou a chřestem, pečivo Saláty Těstovinový

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Vepřové maso, dušená mrkev, brambor, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Vepřové maso, dušená mrkev, brambor, čaj OD 4.3. DO 8.3.2012 Svačina: Rohlík, máslo, šunka, čaj Polévka: Zelná s párkem Hlavní jídlo: Krupicová kaše, ovoce, čaj Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Svačina: Rohlík, celerová pomazánka,

Více

Jídelní lístek Předkrm Malá jídla Polévky Hotová jídla české kuchyně

Jídelní lístek Předkrm Malá jídla Polévky Hotová jídla české kuchyně Jídelní lístek Předkrm 80g Konfinovaná husí játra s cibulí a portským vínem zalitá v sádle, hruškový salát s baby špenátem, čerstvý chléb 79,- Malá jídla 120g Masová směs z vepřového a kuřecího masa dušená

Více

Sokolovská 67, 136 00 Praha 8. Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn

Sokolovská 67, 136 00 Praha 8. Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn Sokolovská 67, 136 00 Praha 8 Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn Předkrmy 100g Buffalo Mozzarella Caprese 85,- Kč (Mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej) 100g Pikantní

Více

Dieta Snídaně Oběd Svačina Večeře II. večeře

Dieta Snídaně Oběd Svačina Večeře II. večeře Domov Na Hrádku, poskytovatel sociálních služeb se sídlem Hrádek 5 285 0 Uhlířské Janovice, IČO 008762 JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ 7. 1. 1. 1. 201 Po 7. 1. 201 I. Bílá káva, čaj I. Polévka gulášová Rohlík,

Více

MENU. RYBY dle aktuální nabídky 200g se špenátovými listy (1,4,7) 200g na rozmarýnu a česneku (1,4) 200g na másle a kmínu (1,4,7)

MENU. RYBY dle aktuální nabídky 200g se špenátovými listy (1,4,7) 200g na rozmarýnu a česneku (1,4) 200g na másle a kmínu (1,4,7) MENU STUDENÉ PŘEDKRMY A SALÁTY 200g Uzený talíř (1,10) 69,00 Kč (uzené maso, klobása, angl.slaina. šunka, feferonky, zelenina) 200g Sýrový talíř (7) 79,00 Kč (eidam, camembert, s modrou plísní, balkán.sýr,

Více

100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,-

100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- Předkrmy 100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- 60 g Kuřecí prso pečené v panchettě se salátem tzatziky a česnekovou bagetou 62,- 80 g Tatarský biftek z lososa s kopečkem

Více

Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře. Polévka masová s fritátovými nudlemi

Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře. Polévka masová s fritátovými nudlemi JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 29.10.2018 DO 18.11.2018 Po 29.10. 3 Út 30.10. 3 St 31.10. 3 Čt 1.11. 3 Polévka masová s fritátovými nudlemi, paštika Ragú z červené čočky, Párky, Vařené brambory, mléko, podmáslí

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

od do Čtvrtek Pátek

od do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.9.2016 Pátek 2.9.2016 Ochucené mléko, Rohlík, Pomazánka celerová, čerstvá zelenina,09,10 Kapustová polévka s bramborama, Kuřecí plátek, Dušená rýže, Salát rajčatový s cibulí Chléb, Pomazánka

Více

Jídelníček. od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

Jídelníček. od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 1.4.2019 Přesnídávka žitný chléb s vajíčkem, zelenina, čaj Polévka Pol. kmínová s kapáním. Oběd Smažené rybí filé, bramborová kaše, kompot, šípkový čaj. Svačina čokoládové kuličky, mléko, jablko

Více

OBĚDOVÉ MENU. 11.00-14.00 hod. 1.3. 31.3.2012 RESTAURACE IRIS. Česká u Brna. www.bufetvesmir.cz. polévka hovězí vývar s kapáním

OBĚDOVÉ MENU. 11.00-14.00 hod. 1.3. 31.3.2012 RESTAURACE IRIS. Česká u Brna. www.bufetvesmir.cz. polévka hovězí vývar s kapáním OBĚDOVÉ MENU 11.00-14.00 hod. 1.3. 31.3.2012 RESTAURACE IRIS Česká u Brna www.bufetvesmir.cz Čtvrtek 1.3. polévka hovězí vývar s kapáním normální strava: 1/ Rajská omáčka, vepřový plátek, těstoviny 2 /

Více

škola- květen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

škola- květen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.5.2016 Úterý 3.5.2016 Středa 4.5.2016 Čtvrtek 5.5.2016 Pátek 6.5.2016 chléb, pomazánka vaječná, paprika - zelenina příloha, mléko, čaj polévka zeleninová s celozrnným kuskusem,09 lečo s vejci,

Více

od 14.9.2015 do 18.9.2015

od 14.9.2015 do 18.9.2015 od 14.9.2015 do 18.9.2015 Pondělí 14.9.2015 Polévka ZELENINOVÁ S RÝŽÍ obsahuje al.: 01,03,07,09 Oběd 1 ČUFTY V RAJSKÉ OMÁČCE, TĚSTOVINY obsahuje al.: 01,03,07,09 Oběd 2 ZELENINOVÉ PLACIČKY, BRAMBOROVÁ

Více

Předkrmy 69,-- 79,-- 69,-- 75,-- 49,-- 69,--

Předkrmy 69,-- 79,-- 69,-- 75,-- 49,-- 69,-- Předkrmy 100g Pomazánka z vepřových výpečků s cibulkou, čerstvý chléb 90g Uzené pstruží filátko, bylinkové máslo, toast 120g Špízky z baby mozzarellky a cherry rajčátek na čerstvém salátu 150g Kuřecí ragů

Více

PŘEDKRMY. 50 g Husí jatýrka v sádle 55,- Kč s opečeným chlebem. 80 g Zauzená panenka v domácí udírně 55,- Kč na listovém salátu a barevné čočce

PŘEDKRMY. 50 g Husí jatýrka v sádle 55,- Kč s opečeným chlebem. 80 g Zauzená panenka v domácí udírně 55,- Kč na listovém salátu a barevné čočce PŘEDKRMY 50 g Husí jatýrka v sádle 55,- Kč s opečeným chlebem 80 g Zauzená panenka v domácí udírně 55,- Kč na listovém salátu a barevné čočce POLÉVKY 0,3 l Kozí brada 45,- Kč (smetanová zelná polévka se

Více

Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. večeře

Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. večeře PONDĚLÍ 1. 1. Polévka zeleninový vývar s nočky Čočka, uzené maso, okurka / DIETA, šunka, rajče Sýrový talíř, máslo, ÚTERÝ 2. 1. Polévka drůbeží Pražská hovězí plec s rýží, kompot STŘEDA 3. 1. Polévka masový

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.1.2017 Přesnídávka Chléb se žervé, okurka, mléko (A: 01,07) Polévka Slepičí s nudlemi (A: 01a,03,09) Oběd Zapečené těstoviny s vepřovým masem, červená řepa, čaj (A: 01a,03,07) Svačina Rohlík

Více

Obsahuje tyto alergeny: Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1,3,9,7 oběd č. 1: Segedínský guláš, houskový knedlík 1,3,7,9.

Obsahuje tyto alergeny: Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1,3,9,7 oběd č. 1: Segedínský guláš, houskový knedlík 1,3,7,9. Jídelní lístek ŠJ = čerstvá zelenina a ovoce období: 4.6. -8.6. 2018 4.6.2018 Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1,3,9,7 oběd č. 1: Segedínský guláš, houskový knedlík 1,3,7,9 Polévka: Cibulačka se sýrem

Více

Podáváme pondělí pátek od 11:00 do 14:00 hodin. K obědu podáváme sklenku vody zdarma.

Podáváme pondělí pátek od 11:00 do 14:00 hodin. K obědu podáváme sklenku vody zdarma. Pondělí 7. listopad 0,3l / 0,2l Hovězí polévka s játrovou rýží (1,9,11) 38 Kč/ 25Kč 0,3l / 0,2l Jemná cuketová polévka s houbami (1,7) 38 Kč/ 25Kč Salát z mladých karotek a červené čekany, pomerančovo-balsamikovou

Více

Váha všech pokrmů v jídelním lístku je kalkulovaná v syrovém stavu. Dětská ½ porce je účtovaná 65% běžné ceny.

Váha všech pokrmů v jídelním lístku je kalkulovaná v syrovém stavu. Dětská ½ porce je účtovaná 65% běžné ceny. Dobrý den, vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Přejeme Vám příjemný pobyt, výbornou zábavu, kvalitní služby

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 29. 5. 2. 6. 2017 Pondělí: 29. 5. 2017 Snídaně Brokolicová pomazánka, chléb, čaj, mléko 1,3,7 Oběd Polévka s pohankou 1,3,7,9 Kaše z míchaných luštěnin, vejce, salátová okurka 1,3,7 Svačina Perník,

Více

100g Hruška s nivou 38,- 100g Šunkový a sýrový kornout plněný žampiónovým salátem 38,- 50g Tatarák z lososa 48,-

100g Hruška s nivou 38,- 100g Šunkový a sýrový kornout plněný žampiónovým salátem 38,- 50g Tatarák z lososa 48,- Studené předkrmy 100g Hruška s nivou 38,- 100g Šunkový a sýrový kornout plněný žampiónovým salátem 38,- 50g Tatarák z lososa 48,- 150g Krevetový koktejl s citronem, 52,- 50g Salát Caprese s parmskou šunkou

Více

Jídelníček na týden od : 7. prosince do : 13. prosince 2015

Jídelníček na týden od : 7. prosince do : 13. prosince 2015 Jídelníček na týden od : 7. prosince do : 13. prosince 2015 Datum dieta o b ě d Pondělí Jáhlová polévka 7.12. N,D9 Vepřový plátek přírodní, rýže D2,9/2 Vepřový plátek přírodní, rýže Úterý Drůbeží vývar

Více

Obědy - ZŠ a MŠ Dětenice

Obědy - ZŠ a MŠ Dětenice Pondělí 4.1.2016 Přesnídáv. houska ks, pomazánka vitamínová, paprika - zelenina příloha, čaj Polévka polévka bramborová s krupkami Oběd 1 těstoviny zapékané se sýrem a vejcem obsahuje alergeny: 03,07 Svačina

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka sýrová s kapií, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka sýrová s kapií, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07 Středa 1.3.2017 Přesnídáv. houska, pomazánka tvarohová s vejci, okurka - zelenina příloha, čaj Polévka polévka slepičí s rýží a zeleninou,09 Oběd 1 kuře pečené s nádivkou, brambory m.m., zeleninová obloha

Více

RESTAURANT POD KŘÍDLEM NOCI VÁS ZVE NA KANČÍ HODY

RESTAURANT POD KŘÍDLEM NOCI VÁS ZVE NA KANČÍ HODY Pondělí 11. 1. 2010 Bramborová 35 Kč 100g/200g Kančí plec pečená na víně s bramborovými kroketami 95 Kč / 135 Kč 100g/200g Kančí pečínka podávaná s červeným zelím a bramborovými noky 95 Kč / 135 Kč Čočka

Více