Univerzita Karlova v Praze

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Univerzita Karlova v Praze"

Transkript

1 Univerzita Karlova v Praze Váţené kolegyně, váţení kolegové, Univerzita Karlova v Praze má vykročit do dalšího období své existence. Abychom dokázali vykročit dobře, je nutné vnímat nejen její podstatu a charakter, ale i svět a prostředí, ve kterém se pohybujeme. Ţijeme ve světě, který začíná stále více podléhat povrchnosti, účelovosti a prostému okamţitému uţitku věcí. Je to svět zrychlených událostí i reakcí, svět mnoha rizik a krátkodechých očekávání. Univerzita musí být v tomto světě místem kritického zkoumání podstaty věcí, místem odmítajícím tuto všeobecnou povrchnost a účelovost. Tradice univerzitního slibu, který odmítá vyuţití vzdělání jen pro vlastní prospěch, musí ţít v našich konkrétních činech jako vklad pro rozvoj celé společnosti. Není jiţ mnoho míst podobných naší alma mater. Uvědomme si proto tuto jedinečnost a s ní spojenou odpovědnost za svět kolem nás. Ţijeme ve světě, jehoţ vlastností je globalizovaný charakter výměny informací, propojení institucí, témat, ale i zájmů. Univerzita musí být v tomto světě výrazná, musí viditelně obstát ve srovnání se zahraničními institucemi. Na jedné straně jsme konfrontováni s přirozeným propojením se světem, na straně druhé mnohdy zůstáváme uzavřeni v našem lokálním prostředí, maximálně se středoevropským přesahem. Naší rolí musí být silná pozice alespoň v celoevropském kontextu, spojená s důrazem na vysokou kvalitu výzkumu i vzdělávání. Ţijeme ve státě, který se v posledních letech snaţí o omezení či přímo zrušení akademických svobod a autonomie vysokoškolského prostředí. Ve státě, který prostřednictvím svých orgánů a institucí redukuje svou odpovědnost za vzdělání na ekonomické ukazatele, aniţ by vnímal podstatu a přesah vzdělání. Univerzita musí stát pevně na principech akademické svobody a autonomie, jednoznačně je hájit a jasně a hlasitě identifikovat nebezpečí, která se skrývají v zdánlivě nevinných krocích státu. Nesmíme být objektem nejrůznějších nebezpečných plánů, musíme naopak představovat sílu přinášející do veřejného prostoru témata, která povaţujeme za důleţitá, témata demokracie, svobody a kritického myšlení.

2 Ţijeme ve státě, který se v posledních desetiletích rozhodl pro masivní nárůst vysokoškolských institucí, aniţ by podstatně zohledňoval jejich kvalitu. Univerzita se musí jednoznačně přihlásit k principu své výjimečnosti. Má-li na jedné straně bezpochyby existovat princip rovnosti v moţnosti přístupu ke vzdělání, musí být na druhé straně řečeno, ţe neexistuje rovnost v nadání a talentu. Právě univerzita musí do budoucna koncentrovat ty nejlepší, kteří budou schopni obohacovat jak své konkrétní vědecké disciplíny, tak vzdělávat další generace a přenášet výsledky své práce do celé společnosti. Ţijeme ve společnosti, která si za poslední dvě desítky let prošla bouřlivým vývojem. Tento vývoj přináší v posledních letech mnohé palčivé problémy a otazníky, především v sociální oblasti. Univerzita nesmí stát stranou těchto problémů. Uvnitř musí vytvářet prostředí odstraňující všechny sociální i zdravotní hendikepy, ve svém působení navenek se nesmí bát na tuto problematiku upozorňovat. K charakteru naší akademické půdy musí patřit otevřenost a dialog, nebojácnost projevit svůj názor. Univerzita není a nemůţe být izolovaným světem pro sebe, jsme součástí této společnosti. Buďme její součástí aktivní a kritickou zároveň. Ţijeme na univerzitě, která si stále ještě zachovává bytostnou podstatu ţivé akademické obce. Obce tvořené pedagogy a studenty, obce postavené na principech kolegiality. Vaţme si této jedinečné a nesamozřejmé skutečnosti, kterou denně spoluvytváříme. Univerzita totiţ není jen jakási úctyhodná historická instituce zakotvená staletou zakládací listinou, univerzita jsme my. VIZE Univerzita Karlova v Praze je zcela jedinečným a nezastupitelným prostorem akademické kolegiality, který musí i nadále hájit a ctít principy samosprávy a autonomie vysokoškolského prostředí. Zároveň musí vytvářet a přinášet excelentní výsledky vzdělávání i výzkumu s mezinárodním přesahem. Univerzita je také významnou autoritou společenskou tuto roli musí jednoznačně vnímat, posilovat a vykonávat.

3 KONKRÉTNÍ OBLASTI ROZVOJE UNIVERZITY V následujících tezích chci stručně vyjádřit některé své základní priority pro budoucí rozvoj univerzity. Jedná se o materiál, se kterým vstupuji do debaty v rámci akademické obce Univerzity Karlovy. Předpokládám, ţe definitiva programu vznikne po otevřené vzájemné diskusi v rámci naší akademické obce na podzim tohoto roku. Ještě neţ přikročím k jednotlivým oblastem, chci zdůraznit nutnost změny v oblasti přístupu k řízení univerzity. Pro řízení naší univerzity povaţuji za nutný předpoklad jasné určení vztahu univerzity jako celku a jednotlivých fakult. V tomto ohledu povaţuji za důleţité tyto tři pilíře: 1) pilíř funkční autonomie předpokladem silné univerzity jsou silné fakulty, 2) pilíř kvalitních centrálních činností předpokladem jakékoliv smysluplné kooperace fakult a univerzity jako celku je kvalitní servis, průhlednost a rychlé reakce a 3) pilíř aktivního vstupu fakult do celouniverzitních témat předpokladem jednotného postupu univerzity je reálný podíl fakult na jejím řízení. Vlastností prostupující všechny tyto pilíře by pak měla být vzájemná spolupráce fakult a otevřené sdílení zkušeností mezi fakultami. Stručně by se charakter výše naznačeného přístupu dal vyjádřit třemi slovy: transparentnost, otevřenost, kontrolovatelnost. 1) Věda, výzkum a ediční činnost Přirozenou vlastností univerzity musí být vysoká kvalita vědy s mezinárodním přesahem, v humboldtovském modelu pak úzce propojena s výukou. - Posílit mezinárodní charakter vědecké práce: o Vytvářet podmínky pro otevřenost univerzitního prostředí zahraničním odborníkům, a to jak na krátkodobé pobyty, tak pro dlouhodobější pracovní zapojení na univerzitě. Vytvořit zázemí pro tyto pobyty smysluplnou podporou centrálním fondem. o Podporovat i vytvářet tlak na mobilitu Ph.D. studentů a postdoků. - Posílit zapojení studentů do vědeckých projektů: o Nadále rozvíjet podporu v rámci GA UK a podporovat zapojení studentů do UNCE.

4 - Kriticky zhodnotit systém institucionální podpory vědy na univerzitě: o Analyzovat dosavadní systém z hlediska věcného naplňování a skutečného přínosu pro jednotlivé fakulty i univerzitu jako celek, i v kontextu připravované nové legislativy. o Minimalizovat míru byrokratické zátěţe ve prospěch prostoru pro vlastní vědecké aktivity. - Redefinovat ediční a nakladatelskou politiku univerzity: o Zhodnotit a následně definovat nový koncept ediční a nakladatelské činnosti univerzity. o V návaznosti na to připravit nový model činnosti nakladatelství Karolinum. o Podporovat vznik studijních materiálů v rámci činnosti akademických pracovníků univerzity a zavádět a podporovat principy Open Access při ediční činnosti. 2) Vzdělávání Špičková univerzita je místem špičkové úrovně vzdělávání, zároveň dokáţe vnímat různé role širokého spektra svých studijních oborů. - Jasně definovat roli jednotlivých oborů na univerzitě: o Vzhledem k předpokládané budoucí diverzifikaci vysokého školství analyzovat a definovat roli jednotlivých oborů na univerzitě. Je zřejmé, ţe všechny obory na univerzitě nemohou mít ze své podstaty výzkumný charakter, univerzita by měla podporovat i kvalitní profesní obory. o Dávat důraz na vysokou kvalitu ve vzdělávací aktivitě, včetně zavedení systému hodnocení kvality. - Postupně opustit princip kvantity a prosazovat princip kvality; v komunikaci s fakultami tak reálně směřovat ke snížení celkového počtu studentů. - Posilovat mezinárodní aspekt studia dalším rozvojem mobility studentů i pedagogů, posilovat i výuku v cizích jazycích.

5 - Věnovat mimořádnou a systematickou pozornost studentům se speciálními potřebami, především ve formě nově nastaveného fungování Informačněporadenského centra. - Věnovat pozornost a rozvíjet vzdělávací aktivity vůči široké veřejnosti: o Aktivně vstoupit do oblasti celoţivotního vzdělávání na univerzitě. 3) Studentský život Univerzita je prostorem pro kolegialitu mezi pedagogy a studenty, právě studentské aktivity pak tento prostor nejčastěji oţivují a musí se jim dostat podpory. - Podporovat aktivity rozvíjející studentský život na univerzitě: o Podporovat dlouhodobé a průběţné aktivity, jako je spolková činnost studentů úzce spolupracovat se Studentskou unií UK. Podporovat konkrétní aktivity Majáles (v nové podobě), Noc univerzit apod. o Připravit moţnost prostorového zázemí pro studentské spolky v Karolinu. - Připravit funkční model existence kolejí a menz na univerzitě: o V rámci prostorových a ekonomických moţností připravit takový systém fungování Kolejí a menz UK, který by nebyl primárně nucen k ziskovosti, ale byl investicí do studentského ţivota univerzity. Systém musí být zároveň jednoznačně transparentní. - V rámci případné změny Statutu univerzity na základě nové legislativy udržet dosavadní studentské zastoupení v akademických orgánech univerzity. - Podporovat a rozvíjet servis pro zahraniční studenty na univerzitě.

6 4) Zahraniční spolupráce Univerzita si musí udrţet vysokou úroveň zahraniční spolupráce i významný mezinárodní dopad, z hlediska vedení univerzity se musí výrazně proměnit zejména servis centra. - Aktivně podporovat zapojení univerzity do mezinárodních vzdělávacích a výzkumných projektů: o Zajistit kvalitní servis pro přípravu zapojení v konkrétních případech. o Spolupracovat v této oblasti s grantovými pracovišti jednotlivých fakult. - Navyšovat počty mobilit studentů, pedagogů i odborných administrativních pracovníků: o Rozšířit spektrum příleţitostí v oblasti mobilit, a to obousměrně jak v rozšíření výuky v cizích jazycích na univerzitě, tak ve zkvalitnění sluţeb pro studenty a pedagogy v rámci výjezdů. - Zlepšit servis rektorátu univerzity v oblasti mezinárodní spolupráce směrem k větší odbornosti, pružnosti a komunikaci: o Restrukturalizace činnosti Informačně-poradenského centra, které by mělo připravovat systémovou podporu na jedné straně studentům se speciálními potřebami, na straně druhé akademické obci v oblasti mezinárodních kontaktů. 5) Vztahy s veřejností, propagace Síla univerzity se doposud nepromítá do jejího působení směrem k veřejnosti, tato oblast musí projít jednoznačnou proměnou. - Mnohem aktivněji komunikovat s médii a informovat veřejnost o dění na univerzitě, úspěších univerzitních pracovníků, studentů a vědeckých týmů: o Restrukturalizovat odbor vnějších vztahů a zefektivnit komunikaci s médii i fakultami tak, aby informace o úspěších nezůstávaly pouze na vnitrouniverzitní či jen vnitrofakultní úrovni.

7 - Reálně zahájit aktivity směřované k absolventům univerzity: o Posílit charakter třetí role univerzity zapojit absolventy do realizace priorit a cílů univerzity. - Komunikačně zapojit univerzitu do sociálních sítí. - Zásadně proměnit webovou prezentaci univerzity: o Podstatou dobré prezentace není pouze vizuální změna stránek, ale především její struktura a snadnost nalezení poţadovaných informací pro jednotlivé skupiny uţivatelů. o Společně s proměnou webové prezentace je potřeba vytvořit efektivní nástroj na komunikaci a kooperaci členů orgánů univerzity a těchto orgánů a zástupců fakult. 6) Rozvoj Univerzita stojí před mnoha výzvami v oblasti rozvoje. Právě kvalitní zajištění finančních, investičních a provozních oblastí je jedním ze základních předpokladů špičkové univerzity. - Otevřít diskusi o přerozdělování finančních prostředků na univerzitě, zejména v oblasti vzdělávacího příspěvku: o Celou tuto oblast velmi úzce diskutovat s orgány jednotlivých fakult a aktivněji zapojit do přípravy případného budoucího systému jednotlivé součásti univerzity. - Zintenzivnit investiční politiku univerzity: o Pokračovat v nastavených prioritách dle investičního programu MŠMT do roku 2016, v úzké kooperaci se všemi fakultami připravit výhled dalších priorit v rámci Dlouhodobého záměru univerzity i nad jeho rámec a určit priority jednotlivých fakult i mimo tento program při zhodnocení moţností vlastních investic univerzity.

8 - Připravit nový generel rozvoje univerzity s dlouhodobým výhledem: o Otevřít celouniverzitní diskusi o charakteru a podobě dlouhodobého rozvoje univerzity, navázat při tom např. na aktivity Vize Univerzity Karlovy v Praze o Otevřít diskusi i urbanistům, architektům a další odborné veřejnosti především z řad absolventů univerzity. Vzhledem k jedinečnému charakteru univerzity přitom vnímat nejen její praţský charakter, ale i přirozenou roli mimopraţských součástí. Otevřít v komunikaci s Národní knihovnou záleţitost vyuţití Klementina pro aktivnější zapojení univerzity do ţivota tohoto komplexu. - Připravit univerzitu na další období operačních programů EU a smysluplné využití prostředků z těchto programů. - Věnovat v rámci vnitřního mzdového předpisu pozornost podmínkám práce neakademických zaměstnanců rektorátu a fakult s důrazem na podporu a ohodnocení navázané na kvalitu práce v oblasti rektorátního servisu přistoupit k nutné profesionalizaci agend. 7) Informační zázemí Univerzita bez kvalitního zajištění informačních zdrojů nemůţe v aktuální situaci přinášet kvalitní výzkum ani výuku, proto to povaţuji za další z nutných předpokladů. - Analyzovat informační systémy univerzity, včetně studijního IS, a zvolit optimální variantu jejich dalšího rozvoje: o V případě Studijního informačního systému (SIS) přicházejí po analýze v úvahu pouze dvě varianty, a to moţnost zachování dodavatele systému a úpravy uţivatelského rozhraní, či moţnost/nutnost celkové změny systému včetně dodavatelské firmy. - Postupně integrovat informační systémy na univerzitě (systém studijní, personální, ekonomický) předpokladem je přitom komunikace s fakultami.

9 - Změnit fungování Ústřední knihovny univerzity: o Ústřední knihovnu posunout k reálnému naplňování parametrů skutečného koordinátora a metodického vedení fakultních knihoven, včetně kvalitní koordinace v oblasti databázových licencí. doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. curriculum vitae kontakt: michal.stehlik@ff.cuni.cz web: Vzdělání , Mgr., Filozofická fakulta UK v Praze, obor historie slovakistika , Gymnázium v Dačicích Akademická kvalifikace 2010, docent pro obor historie, Katedra historie, Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci 2005, Ph.D., Ústav českých dějin, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze, obor České dějiny 2001, PhDr., Historický ústav, Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Brno, obor České dějiny Zaměstnání od , Filozofická fakulta UK v Praze (děkan, od 2010 druhé volební období) , Národní muzeum (náměstek generálního ředitele pro výstavní a sbírkotvornou činnost) , Národní muzeum (vedoucí sekretariátu generálního ředitele, garant centrální evidence sbírek, zástupce vědeckého tajemníka) , Ministerstvo kultury ČR (referent centrální evidence sbírek Odboru ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií)

10 Práce v akademických, vědeckých a dalších orgánech, funkce od 2012, člen komise ministra školství, mládeţe a tělovýchovy pro revizi státní maturitní zkoušky od 2011, člen Vědecké rady Masarykovy univerzity od 2011, člen Rady Českého rozhlasu, od 2012 místopředseda od 2009, člen Česko-rakouské stálé konference historiků , člen Rady Ústavu pro studium totalitních reţimů od 2007, člen Dozorčí rady Masarykova ústavu Archivu AV ČR, v.v.i. od 2007, člen Správní rady Vysoké školy uměleckoprůmyslové, místopředseda od 2007, člen Rady Národního muzea od 2004, člen Vědecké rady Národní knihovny Vědecká práce Hlavními tématy mé vědecké práce jsou moderní české a slovenské dějiny, dějiny střední Evropy ve 20. století, národnostní politika, politické procesy 50. let 20. století, kolektivizace, vývoj církve a jejího vztahu ke státu po roce Výběr z monografií a edic 1) STEHLÍK, M.: Ţidé na Dačicku a Slavonicku , Dačice ) KARNER, S., STEHLÍK, M. (eds.), Österreich. Tschechien. Geteilt. Getrennt. Vereint. Niederösterreichische Landesausstellung 2009, Schallaburg ) STEHLÍK, M.: Češi a Slováci Nezřetelnost společné cesty, Praha ) NOVOTNÝ, L., STEHLÍK, M., TÓTH, A.: Národnostní politika v Československu Od státu národního ke státu národnostnímu, Praha ) STEHLÍKOVÁ, L., STEHLÍK, M. (eds.): Danica Valenová: Nic nedává, kdo nedá sám sebe. Deník , Praha Výběr ze studií 1) STEHLÍK, M.: Případ generála Ferjenčíka Příspěvek k československé emigraci po roce 1948, In: Historie a vojenství, 4/2009,s

11 2) STEHLÍK, M.: Stürmiche Zeiten. Die Tschechoslowakei von 1945 bis 1948, In: LAUSSEGER, A., LINKE, R., PERZI, N. (Hg.): Österreich. Tschechien. Unser 20. Jahrhundert, Wien 2009, s ) STEHLÍK, M.: Katyň Protektorátní propaganda, zákulisí a osudy českých svědků, In: Paměť a dějiny, ročník 4, č. 4/2010, s ) STEHLÍK, M.: The Slovak Autonomist Movement in Czechoslovakia , In: Öt Kontinens, N. 2010, Budapešť 2011, s ) STEHLÍK, M.: Between Atheism and Clericalism. Czechs, Slovaks and Central Europe in the Light of Catholic Activism , I:n Jeziki, Identitete, Pripadnosti med Središči in Obrodji, Ljublana 2011, s ) TÓTH, A., NOVOTNÝ, L., STEHLÍK, M.: Deutsche, Ungarn und Slowaken in der Tschechoslowakei zwischen den Weltkriegen, In: West Bohemian Historical Review, 1/2011, Plzeň/Hamburg, s Kompletní bibliografie na Zahraniční výzkumné pobyty - USA, New York, New York University 2008 (výzkumný pobyt zaměřený na problematiku československé exilové politiky po roce 1945) - Rakousko, Vídeň (od 2008, krátkodobé pobyty zaměřené na studium materiálů problematiky česko-rakouských vztahů po roce 1918) - Slovensko, Bratislava (od 1999, krátkodobé pobyty zaměřené na studium vývoje česko-slovenských vztahů) Pedagogická činnost - školitel doktorského studia pro obory Slovanské literatury, České dějiny (aktuálně 2 doktorandi) - vedení závěrečných prací v oboru českých dějin, Ústav českých dějin FF UK - výuka přednášek a seminářů na Ústavu českých dějin FF UK a Ústavu slavistických a východoevropských studií FF UK

12 Další projekty a aktivity 2013, spolukurátor výstavy Tys mě vedl Alois Klar ( ). Péče o nevidomé v Čechách , koordinátor odborného týmu pro vybudování Památníku romského holocaustu v Hodoníně u Kunštátu 2011, kurátor výstavy Zničené kostely severních Čech , realizace Česká republika, Spolková republika Německo 2011, kurátor výstavy Svobodně!, 60 let vysílání Rádia Svobodná Evropa , hlavní kurátor nové stálé expozice Muzea Vysočiny Třebíč 2009, kurátor mezinárodní výstavy Rakousko. Česko. Rozděleni. Odloučeni. Spojeni. Dolnorakouská zemská výstava 2009, Telč Raabs Horn 2008, autor a garant projektu podpory malých oborů FF UK, který byl podpořen Ministerstvem vnitra ČR a schválen usnesením vlády ČR 2006, spoluautor projektu Národního muzea Barrande I. vědeckovýzkumný park kulturního dědictví , vedoucí mezinárodního (Itálie, Slovensko, ČR) projektu People for Europe, podpořeného EU , spoluautor koncepce rozvoje Národního muzea Veřejná angaţovanost do roku 2006 člen KDU-ČSL, členství pozastaveno v souvislosti s výkonem akademické funkce , členem zastupitelstva města Dačic doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. V Praze dne

VIZE Univerzita Karlova v Praze

VIZE Univerzita Karlova v Praze VIZE + 2018 Univerzita Karlova v Praze 2014 2018 Univerzita Karlova v Praze je zcela jedinečným a nezastupitelným prostorem akademické kolegiality, který musí i nadále hájit a ctít principy samosprávy

Více

MICHAL STEHLÍK BIBLIOGRAPHY MONOGRAPHS

MICHAL STEHLÍK BIBLIOGRAPHY MONOGRAPHS MICHAL STEHLÍK BIBLIOGRAPHY MONOGRAPHS TÓTH, A., NOVOTNÝ, L., STEHLÍK, M.: Národnostní politika v Československu 1918 1938. Od státu národního ke státu národnostnímu, Praha 2012, ISBN: 978-80-7308-413-4,

Více

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Předloženo k projednání Akademickému senátu PdF OU dne 9. 1. 2017 Zpracoval: doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D., děkan

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru

Aktualizace Dlouhodobého záměru Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Masarykovy univerzity na rok 2016 2 1 Diverzifikace a otevřenost studijní nabídky 1.1 Analyzovat příčiny neúspěšně ukončených studií, rozvíjet cílené

Více

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA 1.1 Profilace a diverzifikace studijních programů koordinaci přijímacích

Více

Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích. Jan Holovský

Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích. Jan Holovský Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích Jan Holovský Ministerstvo kultury a projekt Vzdělávat a bavit Projekt Vzdělávat a bavit, spojuje

Více

1) Kol. autorů: Dějiny Jemnice (STEHLÍK, M.: Židovská komunita v Jemnici 1848 1942), Jemnice 2010, ISBN: 978-80-254-8682-5, s. 471 482.

1) Kol. autorů: Dějiny Jemnice (STEHLÍK, M.: Židovská komunita v Jemnici 1848 1942), Jemnice 2010, ISBN: 978-80-254-8682-5, s. 471 482. doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. VĚDECKÉ MONOGRAFIE 1) STEHLÍK, M.: Slovensko. Země probuzená 1918 1938, Academia, Praha 2015, ISBN: 978-80-200-2405-3, 196 s. 2) TÓTH, A., NOVOTNÝ, L., STEHLÍK, M.: Národnostní

Více

REALIZACE Strategického záměru

REALIZACE Strategického záměru REALIZACE Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2017 Realizaci Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP na

Více

Teze kandidáta na funkci děkana Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Teze kandidáta na funkci děkana Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Teze kandidáta na funkci děkana Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci pro funkční období 2019-2023 Prof. MUDr. Martin Procházka, Ph.D. Motto: QUIDQUID DISCIS TIBI DISCIS Čemukoliv

Více

Institucionální rozvojový plán

Institucionální rozvojový plán Institucionální rozvojový plán Vysoké školy chemicko-technologické v Praze pro rok 2013 Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc., rektor Projednáno AS VŠCHT Praha 30. 10. 2012 Institucionální rozvojový

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 Schváleno Akademickým senátem PEF MENDELU dne 30 ledna 2017. Doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc. děkan

Více

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2016 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP

Více

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr UNICORN COLLEGE 2010 Unicorn College, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 130 00 Hlavní projekt: Unicorn College Projekt: Název: Autor: Jiří Kleibl, Jan Čadil, Marek Beránek Naše značka: Kontakt: UCL/DZ2010 E-mail:

Více

Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011-2015 pro rok 2013 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

REALIZACE Strategického záměru

REALIZACE Strategického záměru REALIZACE Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2018 Realizaci Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP na

Více

1 Východiska. 2 Institucionální ukazatele výkonu

1 Východiska. 2 Institucionální ukazatele výkonu INSTITUCIONÁLNÍ ROZVOJOVÝ PLÁN MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1 Východiska Masarykova univerzita se bude v roce 2012 vyrovnávat s významnými změnami vnějšího rámce svého fungování, jež zásadně ovlivňují

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016

Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016 Pedagogická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016 Schváleno Akademickým senátem PdF OU dne 8. 2. 2016 Zpracoval: doc. Mgr.

Více

jako jejím vnitřním předpisu: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

jako jejím vnitřním předpisu: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Platnost: 12. 9. 2017 Účinnost: 12. 9. 2017 PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH

Více

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, 746 01 Opava, Česká republika Plán realizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období 2016-2020 LIBEREC, listopad 2015 Obsah Úvod...3 I. Prioritní

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017 Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017 Plán realizace Strategického záměru schválil Akademický senát

Více

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací, výzkumné a vývojové činnosti pro rok 2015 Úvod Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací,

Více

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Aktualizace vnitřních předpisů dle novely vysokoškolského zákona Akce: revize vnitřních předpisů, zapracování požadavků dle novely vysokoškolského

Více

6. února 2004, Olomouc. Studentská komory Rady vysokých škol STUDIUM

6. února 2004, Olomouc. Studentská komory Rady vysokých škol STUDIUM 6. února 2004, Olomouc Studentská komory Rady vysokých škol STUDIUM Preambule Výuka a vzdělávání studentů jsou hlavním a základním společenským posláním vysokých škol a univerzit. Je postavena na základech

Více

KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY STŘEDOEVROPSKÝCH STUDIÍ NA LÉTA

KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY STŘEDOEVROPSKÝCH STUDIÍ NA LÉTA KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY STŘEDOEVROPSKÝCH STUDIÍ NA LÉTA 2012 2014 (Marek Junek) Katedra středoevropských studií (KSES) patří mezi relativně mladá pracoviště FF UK v Praze, které se v současné době intenzivně

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Havířov

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK Fakulty zdravotnických studií

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK Fakulty zdravotnických studií PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2018 Fakulty zdravotnických studií Priority: 1. Vytvářet podmínky pro dosažení výrazného kvalifikačního růstu všech členů kateder a laboratoří, zejména v habilitačním

Více

Závěrečný seminář Bologna Promoters. Thematic Review of Tertiary Education - Prezentace doporučení expertů OECD z pohledu vysokých škol

Závěrečný seminář Bologna Promoters. Thematic Review of Tertiary Education - Prezentace doporučení expertů OECD z pohledu vysokých škol Závěrečný seminář Bologna Promoters Thematic Review of Tertiary Education - Prezentace doporučení expertů OECD z pohledu vysokých škol Prof. Ing. Petr Sáha, CSc. Praha, 13. prosince 2006 Priority České

Více

ČVUT Cesta Vpřed. Vojtěch Petráček

ČVUT Cesta Vpřed. Vojtěch Petráček ČVUT Cesta Vpřed Vojtěch Petráček Motto ČVUT musí hrát důležitou úlohu při formování prostředí, které v České republice zajistí rozvoj vzdělanosti, vědy a výzkumu, rovněž tak zvyšování kvality řízení našeho

Více

AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016

AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016 AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016 Předkládá: Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, dr.h.c.

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ A VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ NEBO DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY A MEZIOBOROVÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2011-2014 0 OBSAH 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 2 Priority Ekonomické fakulty... 2 2.1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2.2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Slezská univerzita v Opavě

Slezská univerzita v Opavě Slezská univerzita v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na rok 2014 Opava, říjen 2013 Úplný název Aktualizace Dlouhodobého

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně na rok 2015 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

III. ZMĚNY ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ

III. ZMĚNY ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné III. ZMĚNY ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ Čl. 1 1 V Organizačním

Více

Přeji nám všem hodně zdaru. prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc., FEng., rektor ČVUT v Praze

Přeji nám všem hodně zdaru. prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc., FEng., rektor ČVUT v Praze 3 Vážené kolegyně, vážení kolegové, Strategie ČVUT, kterou právě otevíráte, je výsledkem mnoha měsíců práce a diskuse všech, kteří měli povinnost, zájem a chuť podílet se na formulování dlouhodobých cílů

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017 \ Á / Fakulta zdravotnických studií» PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017 VR FZS TUL projednala dne 16. května 2017 AS FZS TUL schválil

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkně na rok 2012

Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkně na rok 2012 Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkně na rok 2012 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Bezručovo náměstí 1150/13, 746 01 Opava, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru

Více

Dlouhodobý záměr činnosti Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na období

Dlouhodobý záměr činnosti Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na období Dlouhodobý záměr činnosti Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na období 2016 2020 1. Úvod Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě předkládá v souladu s východisky formulovanými

Více

STATUT. Institutu vzdělávání a poradenství. České zemědělské univerzity v Praze

STATUT. Institutu vzdělávání a poradenství. České zemědělské univerzity v Praze STATUT Institutu vzdělávání a poradenství České zemědělské univerzity v Praze Praha 2005 1 Část I.: Úvodní ustanovení 1 Statut Institutu vzdělávání a poradenství ČZU v Praze (dále jen IVP) vychází ze Statutu

Více

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie Standard studijního Bioanorganická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

Organizační řád Institutu sociologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze

Organizační řád Institutu sociologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Organizační řád Institutu sociologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Článek 1 Základní ustanovení Institut sociologických studií (dále jen institut) je součástí Fakulty sociálních

Více

Aktualizace pro rok 2014

Aktualizace pro rok 2014 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Hornicko-geologické fakulty VŠB TUO na období 2011-2015 Aktualizace pro rok 2014 Ostrava, 2014 ÚVOD

Více

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti na období

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti na období Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Mise Základní misí Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ NA ROK 2016 BRNO,

Více

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, 746 01 Opava, Česká republika Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti Ústavu zdravotnických studií TUL na období 2008 1. Úvod Tato aktualizace rozpracovává a upřesňuje

Více

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o.

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. , s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR PRO ROK 2011 Praha 2010 VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE, s. r. o. AKTUALIZACE

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

germanistiky Katedra Filozofická fakulta Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Filozofická fakulta UJEP

germanistiky Katedra Filozofická fakulta Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Filozofická fakulta UJEP Městské Filozofická fakulta UJEP www.ff.ujep.cz Katedra germanistiky FF UJEP Pasteurova 13 400 96 Ústí n./l. ul. České mláděže ul. Klíšská UJEP MHD Mánesovy Sady B. Smetany Mírové náměstí Hlavní Katedra

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016 Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze 1 Aktualizace Dlouhodobého záměru

Více

Standard studijního programu Didaktika chemie

Standard studijního programu Didaktika chemie Standard studijního Didaktika chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 40 %/60 % Základní tematické okruhy obecná chemie, anorganická chemie,

Více

PODMÍNKY CŽV PŘEDSTAVENÍ ABSOLVENTI VZDĚLANOST STABILITA INOVACE MODERNÍ KAMPUS STÁŽ FAKULTY FINANCOVÁNÍ ANALÝZA PR TÝM. Bc. INTERNACIONALIZACE

PODMÍNKY CŽV PŘEDSTAVENÍ ABSOLVENTI VZDĚLANOST STABILITA INOVACE MODERNÍ KAMPUS STÁŽ FAKULTY FINANCOVÁNÍ ANALÝZA PR TÝM. Bc. INTERNACIONALIZACE VOLBY VÝZKUM VIZE JU PŘIPRAVENOST AKADEMICKÉ SVOBODY STRATEGIE SÍŤ INTERNET DATA 2016-2020 STUDENTI MODERNÍ KAMPUS ZDROJE ODBORNOST CÍLE GRANT PODPORA REGION AV DYNAMICKÁ UČITEL NOVÁ MÉDIA ROZVOJ STABILITA

Více

MASARYKOVY UNIVERZITY

MASARYKOVY UNIVERZITY INSTITUCIONÁLNÍ PLÁN MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2015 Východiska Rok 2015 bude pro Masarykovu univerzitu rokem bilancování a vyhodnocování současné pětileté strategie a rovněž i obdobím definování priorit

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 Vědecká rada FZS TUL projednala dne 2. října 2018 Akademický senát FZS TUL schválil dne 10.

Více

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Preambule Univerzita chápe nadané studenty a talentované akademické pracovníky jako jeden z pilířů svého rozvoje.

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PRO ROK 2018 V plánu realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí

Více

JIŽ 10 LET JSME S VÁMI

JIŽ 10 LET JSME S VÁMI JIŽ 10 LET JSME S VÁMI Profil organizace Naše motto: Rovný přístup, kvalita a dostupnost vzdělávání Poslání Národního institutu pro další vzdělávání Jsme významným partnerem na cestě profesního rozvoje

Více

Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo

Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo do roku 2011 Projednáno AR SVŠE 23. 11. 2007 1. Východiska dlouhodobého záměru Dlouhodobý záměr Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo

Více

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í N O R M A FZV UP FZV-B-17/09 Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci.

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU

Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU 2013 Institucionální rozvojový plán FF JU č. 1 Myšlenková mapa tvůrčí činnosti pro novější ústavy Filozofické fakulty JU č. 2 Příprava studijního oboru

Více

Zemědělské školství v návaznosti na rozvoj venkova a podpora podnikání na venkově

Zemědělské školství v návaznosti na rozvoj venkova a podpora podnikání na venkově Zemědělské školství v návaznosti na rozvoj venkova a podpora podnikání na venkově Odbor: výzkumu vzdělávání a poradenství Ing. Ludmila Gočálová Místo konání: 10. dubna 2014 Olomouc Obsah Rozvoj odborného

Více

Informace o přípravě nového programového období

Informace o přípravě nového programového období Informace o přípravě nového programového období Eva Brožová Brno, 7. 1. 2014 Program prezentace 1. Přehled situace 2. Stručný souhrn klíčových informací k OP VVV (struktura, alokace, synergie) 3. Podrobnější

Více

Představení programu kandidátky na funkci rektora JU. doc. Dr. Ing. Dagmar Škodové Parmové

Představení programu kandidátky na funkci rektora JU. doc. Dr. Ing. Dagmar Škodové Parmové Představení programu kandidátky na funkci rektora JU doc. Dr. Ing. Dagmar Škodové Parmové Představení kandidátky Absolventka ZF JU a JKU v Linci (Export a mezinárodní marketing) Docentka EF JU (Ekonomika

Více

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE ZE DNE 19. ČERVENCE 2017 Článek 2 Obecné předpoklady zajišťování a vnitřního hodnocení kvality 1. AVU je vysokou

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FSPS NA ROK 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FSPS NA ROK 2015 AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FSPS NA ROK 2015 Materiál byl projednán a odsouhlasen v AS FSpS dne 20. 02. 2015 1 Oblast A: VZDĚLÁVÁNÍ Cíl A1: Vnitřní systém zajišťování a hodnocení kvality v návaznosti

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Slezské univerzity v Opavě

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Slezské univerzity v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Slezské univerzity v Opavě Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné pro rok 2015 Karviná,

Více

Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Nastavit koncepci kombinovaného studia Akce: projednat způsob zajištění kombinované formy studia při navýšení počtu hodin přímé výuky. Provést

Více

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Úvod Předkládaný Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní

Více

(Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne )

(Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne ) Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, výzkumné a umělecké činnosti Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné na rok 2009 (Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne 6. 10.

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PRO ROK 2017 V plánu realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí

Více

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2018

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2018 Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2018 Předloženo k projednání Akademickému senátu PdF OU dne 26. 2. 2018 Zpracoval: doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D., děkan

Více

Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015

Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015 Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015 prof. PhDr. Milan Pol, CSc. děkan fakulta v měnících se společensko-politických reáliích fakulta v měnících se ekonomických reáliích fakulta v měnících

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2018

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2018 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2018 Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Vysoké školy sociálně správní

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017 UNIVERZITA J, E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ll3!10"'fflijj@@d! PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017 Fakulty zdravotnických studií Priority: 1. Aktualizovat dokumenty FZS v návaznosti na novelu

Více

Studijní program je těsně vázán na vědeckou činnost Katedry experimentální fyziky PřF UP či praxí Forma studia

Studijní program je těsně vázán na vědeckou činnost Katedry experimentální fyziky PřF UP či praxí Forma studia Standard studijního Didaktika fyziky A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast vzdělávání Fyzika/Učitelství 40 %/60 % Základní tematické okruhy Mechanika, termodynamika a kinetická teorie,

Více

Poslání univerzity a péče o kvalitu: fit for purpose?

Poslání univerzity a péče o kvalitu: fit for purpose? Poslání univerzity a péče o kvalitu: fit for purpose? Mikuláš Bek prorektor pro strategii a vnější vztahy 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol Brno 11. - 12. února 2010 1 Poslání univerzity

Více

STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ

Více

AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti

AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Mendelovy univerzity v Brně PRO ROK 2016 Schváleno AS FRRMS MENDELU dne 15. 4. 2016

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK

OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK Č. j.: UKKTF/39731/2017 V Praze dne 5. prosince 2017 OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK V souladu s čl. 13 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy upravuji podrobnosti

Více

Dlouhodobý záměr do roku 2020

Dlouhodobý záměr do roku 2020 Dlouhodobý záměr do roku 2020 Pedagogická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pracovní verze 4.0 Návrh Dlouhodobého záměru pro jednání Vědecké rady Pedagogické fakulty JU (11. 1. 2018)

Více

PLÁNOVANÁ OPATŘENÍ PRO ROK 2017 PRIORITNÍ CÍLE PLÁNU REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU

PLÁNOVANÁ OPATŘENÍ PRO ROK 2017 PRIORITNÍ CÍLE PLÁNU REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU Plán realizace strategického záměru Fakulty veřejných politik v Opavě pro rok 2017 PLÁNOVANÁ OPATŘENÍ PRO ROK 2017 Plánovaná opatření Plánu realizace strategického záměru Fakulty veřejných politik v Opavě

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI UNIVERZITY OBRANY NA OBDOBÍ 2006 2010 Aktualizace pro rok 2006 Brno, červen 2006 Aktualizace

Více

Institucionální plán Vysoké školy polytechnické Jihlava pro rok 2014

Institucionální plán Vysoké školy polytechnické Jihlava pro rok 2014 č. j. VŠPJ/03371/2013 Institucionální plán Vysoké školy polytechnické Jihlava pro rok 2014 Projednaný ve Správní radě VŠPJ dne 15. října 2013 Schválený v Akademickém senátu VŠPJ dne 21. října 2013 Jihlava,

Více

Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze. www.csm-praha.cz www.pedf.cuni.cz 12. června 2012

Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze. www.csm-praha.cz www.pedf.cuni.cz 12. června 2012 Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Prezentace katedry www.csm-praha.cz www.pedf.cuni.cz 12. června 2012 1 2 Cíl katedry CŠM Cílem je nejen vzdělávat profesionální

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PRO ROK 2018

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PRO ROK 2018 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PRO ROK 2018 Schváleno VR PřF per rollam dne 13. 12. 2017 Plán záměru vychází ze Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 4. 6. 2012 projednal a schválil Akademický senát AMU 6. 6. 2012 projednala a vzala na vědomí Správní rada AMU 14. 6. 2012 projednala Umělecká rada

Více

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry Standard studijního Anorganická chemie / Inorganic Chemistry A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

Otevřená věda III popularizace přírodovědných oborů a komunikace výzkumu a vývoje ve společnosti

Otevřená věda III popularizace přírodovědných oborů a komunikace výzkumu a vývoje ve společnosti Otevřená věda III popularizace přírodovědných oborů a komunikace výzkumu a vývoje ve společnosti OVIII - cíle Zajistit kvalifikované lidské zdroje pro vědu a výzkum (VaV pracovníky, pedagogy, studenty)

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 2/2017

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 2/2017 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 2/2017 Název: Organizační řád rektorátu Univerzity Karlovy K provedení: čl. 14 odst. 4 Statutu Univerzity Karlovy Účinnost: 1. ledna 2017 UNIVERZITA KARLOVA ORGANIZAČNÍ

Více

Volební program kandidáta na děkana

Volební program kandidáta na děkana Jiří Máca Volební program kandidáta na děkana Jiří Máca říjen 2017 Jiří Máca nar. 1. 5. 1957 ženatý, 3 děti 1981 Ing., FSv ČVUT, obor Konstrukce a dopravní stavby 1987 CSc., Kloknerův ústav ČVUT, obor

Více

Přerov. říjen 2013 schváleno ve správní radě obecně prospěšné společnosti VŠLG

Přerov. říjen 2013 schváleno ve správní radě obecně prospěšné společnosti VŠLG Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na rok 2014. Přerov říjen 2013 schváleno ve správní radě obecně

Více

Tematický operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) a jeho příprava na Vysokém učení technickém

Tematický operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) a jeho příprava na Vysokém učení technickém Tematický operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) a jeho příprava na Vysokém učení technickém v Brně, ÚK FSI 25. března 2015 OP VVV a OP PIK na VUT koordinátor projektů Mgr. Michal Šedivý

Více