Schválení Vruty EASYfast 8-12 mm, technické schválení pro izolační systémy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Schválení Vruty EASYfast 8-12 mm, technické schválení pro izolační systémy"

Transkript

1 Schválení Vruty EASYfast 8-1 mm, technicé schválení pro izolační systémy Jazyy / Languages: cs BERNER_78156.pdf

2 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm Všeobecné stavebně technicé schválení Registrační místo pro stavební výroby a stavby Stavebně technicý zušební úřad Svazem a zeměmi společně podporovaná veřejnoprávní instituce. Člen Evropsého úřadu pro technicá schvalování (EOTA), Evropsého svazu pro technicé schvalování ve stavebnictví (UEAtc) a Světové sdružení zušebních organizací (WFTAO) Datum: Obchodní znača: II /09 Číslo schválení: Doba platnosti do: Z prosince 014 Objednatel: Berner AG Bernerstraße Künzelsau Předmět schválení: Vruty Berner Easy Fast pro střešní izolační systémy Výše uvedený předmět schválení je tímto z hledisa stavebního dozoru všeobecně schválen. Toto všeobecné schválení stavebního dozoru obsahuje sedm stran a jednu přílohu. Toto všeobecné schválení stavebního dozoru nahrazuje všeobecné schválení stavebního dozoru č. Z ze dne 19. června 009. Předmět byl poprvé z hledisa stavebního schválen dne 18. února 005. Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 1 (9)

3 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1 Všeobecným schválením stavebního dozoru je doložena možnost použití, resp. apliace předmětu schválení ve smyslu zemsých stavebních řádů. Poud jsou ve všeobecném schválení stavebního dozoru stanoveny požadavy na zvláštní odbornou valifiaci a zušenosti osob pověřených výrobou stavebních výrobů a přípravou typů staveb podle 17 odst. 5 řádu o vzorových stavbách příslušných zemsých předpisů, nelze zapomínat, že tato odborná valifiace a zušenosti mohou být doloženy i evivalentními dolady ostatních člensých států Evropsé unie. Toto popř. platí taé pro rovnocenná potvrzení předložená v rámci dohody o evropsém hospodářsém prostoru (EHP) nebo jiných bilaterálních dohod. 3 Všeobecné schválení stavebního dozoru nenahrazuje povolení, schválení a potvrzení předepsaná záonem realizaci stavebního záměru. 4 Všeobecné schválení stavebního dozoru se vydává s ohledem na práva třetích osob, a to zejména souromá ochranná práva. 5 Výrobce a distributor předmětu schválení musí s ohledem na další předpisy ve Zvláštních ustanoveních posytnout uživateli, resp. spotřebiteli předmětu schválení opie všeobecného schválení stavebního dozoru a upozornit na to, že se všeobecné schválení stavebního dozoru musí nacházet v místě použití. Na požádání je třeba předat opie všeobecného schválení stavebního dozoru zúčastněným úřadům. 6 Všeobecné schválení stavebního dozoru lze opírovat pouze v ompletním stavu. Ke zveřejnění pouze části schválení je nutné svolení Němecého institutu pro stavební technologie. Texty a výresy v prospetech nesmí být v rozporu se všeobecným schválením stavebního dozoru. Přelady všeobecného schválení stavebního dozoru musí obsahovat poznámu Přelad originálního němecého vydání, terý není ověřen Němecým institutem pro stavební technologie. 7 Všeobecné schválení stavebního dozoru se vydává s možností odvolání. Ustanovení všeobecného schválení stavebního dozoru je možné dodatečně doplňovat a měnit, zejména poud to vyžadují nové technicé poznaty. Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. (9)

4 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm II. ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 1 Předmět schválení a oblast použití 1.1 Předmět schválení Vruty do dřeva Berner Easy Fast jsou podle tohoto všeobecného schválení stavebního dozoru speciální samořezné vruty s vnějším průměrem závitu d 1 8 mm, 10 mm nebo 1 mm a jsou podle všeobecného schválení stavebního dozoru č. Z určeny připevňování střešních izolačních systémů na rovích z masivu nebo z lepeného lamelového dřeva. 1. Oblast použití Vruty do dřeva Berner Easy Fast podle oddílu.1.1 je možné používat připevňování tepelné izolační vrstvy s tloušťou 60 až maximálně 300 mm, terá se nachází nad rovemi z masivu nebo z lepeného lamelového dřeva. Úhel mezi osou vrutu a podélnou osou rove (úhel zašroubování α) musí být 65 ± 5. Vruty do dřeva Berner Easy Fast se zápustnou hlavou a vnějším průměrem d 1 1 mm podle přílohy 11 všeobecného schválení stavebního dozoru č. Z nelze připevňování střešních izolačních systémů na rovích používat.. Předpisy pro vruty do dřeva Berner Easy Fast a pro přídržné latě, rove a tepelnou izolaci střešních izolačních systémů.1 Požadavy.1.1 Vruty do dřeva Berner Easy Fast Vruty do dřeva Berner Easy Fast s vnějším průměrem d 1 8 mm, 10 mm nebo 1 mm a podložy musí splňovat požadavy Zvláštních ustanovení, uvedených ve všeobecném schválení stavebního dozoru č. Z Tvar, rozměry a tolerance vrutů a podlože musí splňovat předpisy podle přílohy 11 až 14, 16 a 19 e všeobecnému schválení stavebního dozoru č. Z Přídržné latě Přídržné latě musí být vyrobeny z masivu (dřevo z jehličnanů) podle DIN , terý dosahuje supiny třídění minimálně S 10. Jejich tloušťa musí být minimálně 40 mm a šířa minimálně 60 mm..1.3 Krove Krove musí být vyrobeny z masivu (dřevo z jehličnanů) podle DIN 4074, terý dosahuje supiny třídění minimálně S 10, nebo z lepeného lamelového dřeva podle DIN 105. Šířa roví musí být minimálně 60 mm. Z DIN : DIN 105-1: DIN 105-1/A1: nebo DIN 105:008-1 Třídění dřeva podle nosnosti část 1: Řezivo z jehličnanů Dřevěné stavby; propočet a provedení Změna A1 Projetování, propočet a vyměřování dřevěných staveb; Všeobecné předpisy pro vyměřování a předpisy pro vyměřování pozemních staveb Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 3 (9)

5 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm.1.4 Tepelná izolace Tepelná izolace musí být použitelná podle předpisů stavebního dozoru jao izolace na rovích a splňovat požadavy pro oblast použití DAD podle DIN Tloušťa tepelné izolace musí být minimálně 60 mm a maximálně 300 mm. Tepelná izolace musí mít při ověření podle DIN EN 86 4 napětí v tlau při 10% stlačování σ (10%) minimálně 0,05N/mm²..1.5 Označení Balení nebo dodací list e vrutům do dřeva Berner Easy Fast včetně podlože, určeným pro střešní izolační systémy, musí být označen podle předpisů všeobecného schválení stavebního dozoru č. Z Balení nebo dodací list s uvedením předmětu schválení musí být dále označen podle tohoto všeobecného schválení stavebního dozoru a čísla schválení Z Potvrzení o shodě Pro potvrzení o shodě vrutů do dřeva Berner Easy Fast a podlože platí předpisy všeobecného schválení stavebního dozoru č. Z oddíl Předpisy projetování a vyměřování 3.1 Všeobecné informace Poud není v dalším textu stanoveno jina, platí projetování a vyměřování připevnění izolačních systémů na rovích s použitím vrutů do dřeva Berner Easy Fast podle oddílu.1.1 norma Vyměřování lze provádět s ohledem na následující předpisy i podle DIN V ENV : Eurocode 5: Projetování, propočet a vyměřování dřevěných staveb; část 1-1: Všeobecné předpisy pro vyměřování, předpisy pro vyměřování pozemních staveb ve spojení s Národním doladem pro apliaci (NAD), vydání z února U staticého potvrzení lze přejímat staticý systém uvedený v příloze Přídržná lať musí být vyměřena. Stlačení mezi přídržnou latí a tepelnou izolací nesmí v případě vyměření podle DIN 105: přeračovat hodnotu 0,75 σ (10%), při vyměření podle DIN 105:008-1 nebo DIN V ENV s NAD hodnotu 1,1 σ (10%). 3 DIN : Úspory pomocí tepelné izolace a úspora energie v budovách požadavy na použití tepelných izolací část 10: Průmyslově vyráběné tepelné izolace 4 DIN EN 86: Tepelné izolace pro stavebnictví předpis pro chování v případě zatížení tlaem 5 Platí Technicé stavební předpisy: DIN 105-1: Dřevěné stavby; propočet a provedení DIN 105-: Dřevěné stavby; Mechanicé spoje DIN 105-3: Dřevěné stavby; Domy z dřevěných dese; Propočet a provedení DIN 105-1/A1 až 3/A1: Změna A1 nebo DIN 105:008-1 Projetování, propočet a vyměřování dřevěných staveb; Všeobecné předpisy pro vyměřování, předpisy pro vyměřování pozemních staveb Možnost použití uváděných norem se řídí podle Technicých stavebních předpisů příslušných států. Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 4 (9)

6 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm Je nutno potvrdit uotvení sil při sání větru podle DIN a namáhání přídržných latí ohybem v důsledu sání větru. V případě nutnosti musí být v pravém úhlu podélné ose dřevěné nosné onstruce zašroubovány další vruty. 3. Namáhání vrutů vytahováním 3..1 Vyměření podle DIN 105-1/ -: Při vyměřování střešních izolačních systémů podle oddílu 1. s ohledem na počet vrutů a vzdálenost mezi nimi je nutno dodržovat následující přípustný tah vrutů: příp FZ BZ lef d1 1 (v N) (1) s B Z = 5,0 N/mm² l ef = déla závitu v rovi 40 mm l ef 80 mm, nesmí se počítat s hloubami zašroubování l ef nižšími než 4 d 1, nesmí se počítat s l ef > 80 mm d 1 = vnější průměr závitu v mm 1 1 min 0 () d izol 1 min 10 (3) % 0,1 d izo l = tloušťa izolační vrstvy (v mm) σ (10%) = napětí tepelné izolace v tlau při 10% stlačování (v N/mm²) Z důvodu rizia protažení hlavičy může vša přípustné namáhání vrutu dosahovat maximálně u vrutů s d 1 = 8 mm (s podložou nebo bez podložy): příp N Z = 5,0 d (v N), u vrutů s d 1 = 10 mm (s podložou): příp N Z = 5,0 d (v N) u vrutů s d 1 = 10 mm (bez podložy): příp N Z = 4,5 d (v N) u vrutů s d 1 = 1 mm (rovnice neplatí pro vruty se zápustnou hlavou, viz oddíl 1.: příp N Z = 4,0 d (v N) d je zde průměr hlavičy vrutu, resp. vnější průměr podložy. K výpočtu namáhání vrutů F Z se nesmí používat třecí síla. 3.. Vyměření podle DIN 105:008-1 nebo podle DIN V ENV s NAD Při vyměřování střešních izolačních systémů podle oddílu 1. s ohledem na počet vrutů a vzdálenost mezi nimi lze uvažovat následující charateristicou hodnotu odporu proti vytažení vrutů: Z DIN : Vliv na nosné onstruce část 4: Zatížení větrem společně s opravou 1: Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 5 (9)

7 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm R ax, f1,, d1 lef 1 (v N) (4) s 1,, sin cos 3 f = parametr vytažení v N/mm² (5) ρ = charateristicá hustota dřeva (v g/m³) α = úhel mezi osou vrutu a směrem vláen dřeva roví (60 α 70 ) d 1 = vnější průměr závitu vrutu (v mm) l ef = déla závitu v rovi 40 mm l ef 80 mm, nesmí se počítat s hloubami zašroubování l ef nižšími než 4 d 1, nesmí se počítat s l ef > 80 mm 1 1 min 0 (6) d izol 1 min 10 (7) % 0,1 d izo l = tloušťa izolační vrstvy (v mm) = napětí tepelné izolace v tlau při 10% stlačování (v N/mm²) σ (10%) Z důvodu rizia protažení hlavičy může vša charateristicá hodnota odporu vrutů proti vytažení maximálně dosahovat R f d (v N) (8) ax,, V rovnici (8) znamená: ρ = charateristicá hustota v g/m³, d = průměr hlavičy vrutu, resp. vnější průměr podložy v mm podle přílohy 11 až 14, 16 a 19 všeobecného schválení stavebního dozoru č. Z f, = charateristicá hodnota parametru protažení hlavičy v N/mm² vruty do dřeva Berner Easy Fast s d 1 = 3,0 až 10,0 mm pro všechny tvary hlaviče: 6 f, (9) vruty do dřeva Berner Easy Fast s d 1 = 1,0 mm pro všechny tvary hlaviče romě zápustné hlavičy: f 6, (10) Z Pro výpočet namáhání vrutů při vytažení Fax se nesmí používat třecí síla. Hodnotu odporu proti vytažení R ax.d je nutno stanovit podle rovnice (11). R R / M (11) ax, d mod ax. Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 6 (9)

8 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm V rovnici (11) znamená: R ax, = charateristicá hodnota odporu proti vytažení v N, mod = oeficient modifiace podle DIN 105:008-1, oddíl (1) a dodatu F, tabula F.1, γm = oeficient dílčí bezpečnosti podle DIN 105:008-1, oddíl Ustanovení provedení 4.1 Poud není v dalším textu stanoveno jina, platí pro provedení systému upevňování izolace na rovích pomocí vrutů do dřeva Berner Easy Fast norma DIN 105 a všeobecné schválení stavebního dozoru č. Z Vruty musí být zamontovány podle přílohy 1. Úhel mezi osou vrutu a podélnou osou rove (úhel zašroubování α) musí přitom být 65 ± 5. Vruty, teré jsou dodatečně zamontovány uotvení sil při sání větru, mohou být zašroubovány v úhlu α = 90. Vzdálenost mezi vruty e vr by neměla být větší než 1,75 m. 4.3 Vruty musí být při práci našroubovány bez předvrtání srz přídržné latě, umístěné nad izolační vrstvou paralelně s rovemi, a izolaci do dřevěné nosné onstruce. Schäpel Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 7 (9)

9 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm Přídržná lať Izolace Krove Parotěsná izolace Bednění střechy Vítr Sání větru Osa přídržné latě Vlastní hmotnost a zatížení sněhem Tla větru Krove OK Přenos tlau v izolaci Osa vrutu, síla v tahu Koncentrovaný přenos tlau v izolaci = úhel mezi osou vrutu a rove = slon střechy e Sch = vzdálenost vrutů S = déla vrutu našroubovaného v rovi Berner AG Bernerstrasse Künzelsau Němeco Vruty EASYfast Příloha 1 všeobecného stavebně Vruty do dřeva 8,0 1,0 montáži izolace na rovích technicého schválení Z ze dne 18. ledna 010 Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 8 (9)

10 Z pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm Berner spol. s r.o. Jinonicá 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 9 (9)

Schválení Certifikát ETA 12/0280 pro šrouby EASYfast a EASYtop

Schválení Certifikát ETA 12/0280 pro šrouby EASYfast a EASYtop Schválení Certifikát ETA 12/0280 pro šrouby EASYfast a EASYtop Jazyky / Languages: cs BERNER_78166.pdf 2013-07-25 Deutsches Institut für Bautechnik Anstalt des öffentlichen Rechts Kolonnenstr. 30 L 10829

Více

kde je rychlost zuhelnatění; t čas v minutách. Pro rostlé a lepené lamelové dřevo jsou rychlosti zuhelnatění uvedeny v tab. 6.1.

kde je rychlost zuhelnatění; t čas v minutách. Pro rostlé a lepené lamelové dřevo jsou rychlosti zuhelnatění uvedeny v tab. 6.1. 6 DŘEVĚNÉ KONSTRUKCE Petr Kulí Kapitola je zaměřena na oblematiu navrhování vů a spojů dřevěných onstrucí na účiny požáru. Postupy výpočtu jsou uázány na příladu návrhu nosníu a sloupu. 6. VLASTNOSTI DŘEVA

Více

Všeobecné osvědčení stavebního dozoru P-HFM B3142. Dřevotřísková deska wodego Pyroex a wodego Pyroex s povlakem

Všeobecné osvědčení stavebního dozoru P-HFM B3142. Dřevotřísková deska wodego Pyroex a wodego Pyroex s povlakem Všeobecné osvědčení stavebního dozoru P-HFM B3142 Předmět: Dřevotřísková deska wodego Pyroex a wodego Pyroex s povlakem Určené použití: Deskový stavební materiál pro konstrukci interiérů Zadavatel: wodego

Více

NĚMECKÝ INSTITUT PRO STAVEBNICTVÍ Ústav veřejného práva. Všeobecné schválení pro použití na stavbách

NĚMECKÝ INSTITUT PRO STAVEBNICTVÍ Ústav veřejného práva. Všeobecné schválení pro použití na stavbách NĚMECKÝ INSTITUT PRO STAVEBNICTVÍ Ústav veřejného práva 10829 Berlin, 20. dubna 2004 Kolonnenstr. 30 L tel.: 030 78730-261 fax: 030 78730-320 značka: II 14-1.33.47-659/1 Všeobecné schválení pro použití

Více

Schválení Stavebne technicke schvaleni Z-21-1-1935 pro kotvy BHY

Schválení Stavebne technicke schvaleni Z-21-1-1935 pro kotvy BHY Schválení Stavebne technicke schvaleni Z-21-1-1935 pro kotvy BHY Císlo výr. / Article No.: 80464, 80463, 115037 Jazyky / Languages: cs BERNER_56465.pdf 2012-11-01 Všeobecné stavebně technické schválení

Více

Překlad obecného povolení stavebního dohledu č. Z-9.1-454 (vydaného Německým institutem pro stavební techniku) pro dřevovláknitou desku FORMline DHF

Překlad obecného povolení stavebního dohledu č. Z-9.1-454 (vydaného Německým institutem pro stavební techniku) pro dřevovláknitou desku FORMline DHF Překlad obecného povolení stavebního dohledu č. Z-9.1-454 (vydaného Německým institutem pro stavební techniku) pro dřevovláknitou desku FORMline DHF Pro firmu EGGER CZ s.r.o. zpracoval: Ing. Bohumil Koželouh,

Více

Evropské technické schválení ETA-07/0087

Evropské technické schválení ETA-07/0087 Německý institut pro stavební techniku Veřejnoprávní instituce Kolonnenstr. 30 L 10829 Berlin Deutschland Tel.: +49(0)30 787 30 0 Fax: +49(0)30 787 30 320 E-mail: dibt@dibt.de Internet: www.dibt.de Z m

Více

RAPI-TEC. Unikátní kombinace pokročilých technologií. vruty bez předvrtání. HPM TEC, s.r.o.

RAPI-TEC. Unikátní kombinace pokročilých technologií. vruty bez předvrtání.   HPM TEC, s.r.o. www.hpmtec.cz RAPI-TEC vruty bez předvrtání Unikátní kombinace pokročilých technologií HPM TEC, s.r.o. Herbenova 869/42, 693 01 Hustopeče tel.: +420 519 313 911 e-mail: prodej@hpmtec.cz www.hpmtec.cz RAPI-TEC

Více

pracovní verze pren 13474 "Glass in Building", v níž je uveden postup výpočtu

pracovní verze pren 13474 Glass in Building, v níž je uveden postup výpočtu POROVNÁNÍ ANALYTICKÉHO A NUMERICKÉHO VÝPOČTU NOSNÉ KONSTRUKCE ZE SKLA Horčičová I., Netušil M., Eliášová M. Česé vysoé učení technicé v Praze, faulta stavební Anotace Slo se v moderní architetuře stále

Více

Doporučení pro upevňování dřevovláknitých desek PAVATEX na nosnou dřevěnou konstrukci stěny obvodového pláště SPONAMI

Doporučení pro upevňování dřevovláknitých desek PAVATEX na nosnou dřevěnou konstrukci stěny obvodového pláště SPONAMI Všechna doporučení uvedená v tomto textu jsou zpracována podle nejlepšího vědomí a současného stavu techniky, se zřetelem na zásady provádění a technické normy. V žádném případě se tím však nenahrazuje

Více

Statický návrh a posouzení kotvení hydroizolace střechy

Statický návrh a posouzení kotvení hydroizolace střechy Statický návrh a posouzení kotvení hydroizolace střechy podle ČSN EN 1991-1-4 Stavba: Stavba Obsah: Statické schéma střechy...1 Statický výpočet...3 Střecha +10,000...3 Schéma kotvení střechy...9 Specifikace

Více

Použitelnost. Obvyklé mezní stavy použitelnosti betonových konstrukcí podle EC2: mezní stav omezení napětí, mezní stav trhlin, mezní stav přetvoření.

Použitelnost. Obvyklé mezní stavy použitelnosti betonových konstrukcí podle EC2: mezní stav omezení napětí, mezní stav trhlin, mezní stav přetvoření. Použitelnost Obvylé mezní stavy použitelnosti betonových onstrucí podle EC2: mezní stav omezení napětí, mezní stav trhlin, mezní stav přetvoření. je potřebné definovat - omezující ritéria - návrhové hodnoty

Více

Před zahájením vlastních výpočtů je potřeba analyzovat konstrukci a zvolit vhodný návrhový

Před zahájením vlastních výpočtů je potřeba analyzovat konstrukci a zvolit vhodný návrhový 2 Zásady navrhování Před zahájením vlastních výpočtů je potřeba analyzovat onstruci a zvolit vhodný návrhový model. Model musí být dostatečně přesný, aby výstižně popsal chování onstruce s přihlédnutím

Více

I. OBECNÁ USTANOVENÍ

I. OBECNÁ USTANOVENÍ Z-156.603-615 Strana 1 z 5 22.října 2009 Všeobecné osvědčení stavebního dozoru Německý institut pro stavební techniku VEŘEJNOPRÁVNÍ INSTITUCE Povolovací úřad pro stavební výrobky a stavební konstrukce

Více

studentská kopie Předběžný odhad profilů: 1. Výpočet zatížení 1.1) Zatížení stálá Materiál: RD S10, LLD SB

studentská kopie Předběžný odhad profilů: 1. Výpočet zatížení 1.1) Zatížení stálá Materiál: RD S10, LLD SB Zadání: Navrhněte a posuďte rozhodujíí nosné prvy (latě, rove, leštiny, vaznie, sloupy) a jejih spoje (vaznie leština, leština-roev, roev-vaznie, vaznie-sloupe) střešní onstrue obytné budovy z materiálů

Více

Tabulka 5 Specifické prvky

Tabulka 5 Specifické prvky Tabulka 5 Specifické prvky 1 Podhledy (s působením požáru ze spodní strany) 1.1 Podhled s přídavnou izolací vloženou mezi dřevěné stropní nosníky, druh DP2 1 - stropní záklop 2 - dřevěné nosníky (vzdálené

Více

WALCO. Odstranitelný skrytý konektor Tří rozměrová děrovaná deska z uhlíkové oceli s žárovým zinkováním WALCO - 01 PREFABRIKÁTY ÚČINNÝ RYCHLÝ A PŘESNÝ

WALCO. Odstranitelný skrytý konektor Tří rozměrová děrovaná deska z uhlíkové oceli s žárovým zinkováním WALCO - 01 PREFABRIKÁTY ÚČINNÝ RYCHLÝ A PŘESNÝ WALCO Odstranitelný skrytý konektor Tří rozměrová děrovaná deska z uhlíkové oceli s žárovým zinkováním PREFARIKÁTY Ideální pro upevnění prefabrikovaných panelů a dřevěných domů. Není vyžadované žádné zašroubování

Více

A. 1 Skladba a použití nosníků

A. 1 Skladba a použití nosníků GESTO Products s.r.o. Navrhování nosníků I Stabil na účinky zatížení výchozí normy ČSN EN 1990 Zásady navrhování konstrukcí ČSN EN 1995-1-1 ČSN 731702 modifikace DIN 1052:2004 navrhování dřevěných stavebních

Více

GESTO Products s.r.o.

GESTO Products s.r.o. GESTO Products s.r.o. Navrhování nosníků I Stabil na účinky zatížení výchozí normy ČSN EN 1990 Zásady navrhování konstrukcí ČSN EN 1995 1 1 ČSN 731702 modifikace DIN 1052:2004 navrhování dřevěných stavebních

Více

PODKLADY PRO DIMENZOVÁNÍ NOSNÉHO BEDNĚNÍ PODLAH A REGÁLŮ Z DESEK OSB/3 Sterling

PODKLADY PRO DIMENZOVÁNÍ NOSNÉHO BEDNĚNÍ PODLAH A REGÁLŮ Z DESEK OSB/3 Sterling PODKLADY PRO DIMENZOVÁNÍ NOSNÉHO BEDNĚNÍ PODLAH A REGÁLŮ Z DESEK OSB/3 Sterling Objednavatel: M.T.A., spol. s r.o., Pod Pekárnami 7, 190 00 Praha 9 Zpracoval: Ing. Bohumil Koželouh, CSc. znalec v oboru

Více

Návrh fixace hydroizolační vrstvy ploché střechy systémem mechanického kotvení

Návrh fixace hydroizolační vrstvy ploché střechy systémem mechanického kotvení Stránka 1/4 Návrh fixace hydroizolační vrstvy ploché střechy systémem mechanického kotvení Objednatel: Název firmy: Radek Voce IČ: 88608026 Adresa: Vladimirská 2529, Česká Lípa, 470 06 Osoba: Radek Voce

Více

Srovnání konstrukce krovu rodinného domu při použití krytiny GERARD a betonové krytiny

Srovnání konstrukce krovu rodinného domu při použití krytiny GERARD a betonové krytiny Srovnání konstrukce krovu rodinného domu při použití krytiny GERARD a betonové krytiny 1. Úvod Podklady použité pro srovnání: ČSN 730035 Zatížení stavebních konstrukcí, ČSN 731701 Dřevěné konstrukce -

Více

KOP Vrut se šestihranou hlavou DIN571 Verze v uhlíková ocel s bílým galvanickým pozinkováním a v nerezové oceli A2

KOP Vrut se šestihranou hlavou DIN571 Verze v uhlíková ocel s bílým galvanickým pozinkováním a v nerezové oceli A2 KOP Vrut se šestihranou hlavou DIN571 Verze v uhlíková ocel s ílým galvanickým pozinkováním a v nerezové oceli A2 EN14592 OZNAČENÍ CE vrut s označením Ce podle en14592 ŠESTIHRANNÁ HAVA vhodné pro použití

Více

Atletická hala Vítkovice

Atletická hala Vítkovice Atletická hala Vítkovice Dokumentace pro realizaci stavby D. Dokumentace objektů a technických a technologických zařízení SO 04 - Atletická hala Stavebně konstrukční řešení - dřevěné konstrukce STATIKA

Více

STATICKÉ POSOUZENÍ K AKCI: RD TOSCA. Ing. Ivan Blažek www.ib-projekt.cz NÁVRHY A PROJEKTY STAVEB

STATICKÉ POSOUZENÍ K AKCI: RD TOSCA. Ing. Ivan Blažek www.ib-projekt.cz NÁVRHY A PROJEKTY STAVEB STATICKÉ POSOUZENÍ K AKCI: RD TOSCA Obsah: 1) statické posouzení krovu 2) statické posouzení stropní konstrukce 3) statické posouzení překladů a nadpraží 4) schodiště 5) statické posouzení založení stavby

Více

LVL lepené vrstvené dřevo Nosné stavební prvky přirozeně ze dřeva

LVL lepené vrstvené dřevo Nosné stavební prvky přirozeně ze dřeva LVL lepené vrstvené dřevo Nosné stavební prvky přirozeně ze dřeva CERTIFIKÁT dle ČSN EN 14374 a Z-9.1-811 DOPORUČENÉ POUŽITÍ Sloupky, krokve, prahy, rámy, zesílení okenních a dveřních otvorů, nosníky,

Více

LVL lepené vrstvené dřevo Nosné stavební prvky přirozeně ze dřeva

LVL lepené vrstvené dřevo Nosné stavební prvky přirozeně ze dřeva LVL lepené vrstvené dřevo Nosné stavební prvky přirozeně ze dřeva CERTIFIKÁT dle ČSN EN 14374 DOPORUČENÉ POUŽITÍ Sloupky, krokve, prahy, rámy, zesílení okenních a dveřních otvorů, nosníky, průvlaky, zesílení

Více

OBECNĚ PLATNÉ POVOLENÍ ORGÁNU STAVEBNÍHO DOZORU. Dammstraße 25 47119 Duisburg. Toto obecně platné povolení orgánu stavebního dozoru má 8 stran.

OBECNĚ PLATNÉ POVOLENÍ ORGÁNU STAVEBNÍHO DOZORU. Dammstraße 25 47119 Duisburg. Toto obecně platné povolení orgánu stavebního dozoru má 8 stran. Sádrovláknité desky FERMACELL Povolení pro statické použití D E U T S C H E S I N S T I T U T F Ü R B A U T E C H N I K (Německý ústav pro stavební techniku) veřejně-právní ústav 10829 Berlín, 7. července

Více

MONTÁŽNÍ POKYNY MONTÁŽNÍ POKYNY. Dopřejte myšlenkám prostor. www.czpan.com

MONTÁŽNÍ POKYNY MONTÁŽNÍ POKYNY. Dopřejte myšlenkám prostor. www.czpan.com Dopřejte myšlenkám prostor. www.czpan.com DOPRAVA Sendvičové izolační panely jsou přepravovány od výrobce na místo montáže nákladní automobilovou dopravou. Náklad musí být upevněn na nákladním autě textilními

Více

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN CEMVIN FORM - Desky pro konstrukce ztraceného bednění Vysoká pevnost Třída reakce na oheň A1 Mrazuvzdornost Vysoká pevnost v ohybu Vhodné do vlhkého

Více

SCI Vrut se zapuštěnou hlavou pro exteriér Verze v nerezové oceli A2 a A4

SCI Vrut se zapuštěnou hlavou pro exteriér Verze v nerezové oceli A2 a A4 SCI Vrut se zapuštěnou hlavou pro exteriér Verze v nerezové oceli A2 a A4 SPECIÁNÍ GEOMETRIE Samovrtný hrot se zpětnou drážkou, s asymetrickým deštníkovým závitem, s prodlouženou frézou, s žerováním pod

Více

6 Mezní stavy únosnosti

6 Mezní stavy únosnosti 6 Mezní stavy únosnosti U dřevěných onstrucí musíme ověřit jejich mezní stavy, teré se vztahují e zřícení nebo jiným způsobům pošození onstruce, při nichž může být ohrožena bezpečnost lidí. 6. Navrhování

Více

Expert's report (E) MCS Uni Plus, znalecký posudek. Article Number: 117579, 177823. Languages: cs

Expert's report (E) MCS Uni Plus, znalecký posudek. Article Number: 117579, 177823. Languages: cs Expert's report (E) MCS Uni Plus, znalecký posudek Article Number: 117579, 177823 Languages: cs BERNER_Expert's_report_(E)_MCS_Uni_Plus,_znalecký_posudek_75730[PDF]_cs.pdf 2015-02-07 Zkušební laboratoř

Více

KKT Vrut s kuželovou hlavou pro exteriér Verze v uhlíkové oceli s organickým povlakem a v nerezové oceli A4

KKT Vrut s kuželovou hlavou pro exteriér Verze v uhlíkové oceli s organickým povlakem a v nerezové oceli A4 KKT Vrut s kuželovou hlavou pro exteriér Verze v uhlíkové oceli s organickým povlakem a v nerezové oceli A4 ETA 11/0030 OPAČNÝ ZÁVIT POD HLAVOU VRUTU Obrácený závit pod hlavou vrutu (proti směru hodinových

Více

NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ, SPOJE DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ

NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ, SPOJE DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ Téma: NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ, SPOJE DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ Vypracoval: Ing. Roman Rázl TE NTO PR OJ E KT J E S POLUFINANC OVÁN EVR OPS KÝ M S OC IÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

Více

Vnitřní dřevěné zárubně - Pro dveře lamelové

Vnitřní dřevěné zárubně - Pro dveře lamelové 03. 08.2007 1/13 Tato podniková norma obecně platí pro výrobu, identifikaci, kontrolu, zkoušení, balení, dodání, dopravu, skladování, montáž a údržbu vnitřních dřevěných zárubní. 1. Názvosloví Pro normu

Více

Obecné schválení stavebním dozorem Datum: Spisová značka: III /17

Obecné schválení stavebním dozorem Datum: Spisová značka: III /17 Německý ústav pro stavební techniku DIBt Orgán pro schvalování stavebních výrobků a druhů staveb Stavební kontrolní úřad Ústav veřejného práva zřízený společně spolkem A jednotlivými zeměmi Člen EOTA,

Více

Stropy z ocelových nos

Stropy z ocelových nos Promat Stropy z ocelových nos Masivní stropy a lehké zavěšené podhledy níků Ocelobetonové a železobetonové konstrukce Vodorovné ochranné membrány a přímé obklady z požárně ochranných desek PROMATECT. Vodorovné

Více

POUŽITÍ OSB SUPERFINISH VE STAVEBNICTVÍ

POUŽITÍ OSB SUPERFINISH VE STAVEBNICTVÍ POUŽITÍ OSB SUPERFINISH VE STAVEBNICTVÍ 6 6 A1/ KONSTRUKCE STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ A2/ KONSTRUKCE STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ 6 6 B1/ KONSTRUKCE STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ B2/ KONSTRUKCE STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ 6 6 C/ KONSTRUKCE OBVODOVÉ

Více

EiSYS-2. Fasádní / nastavitelné vruty. Jak dlouho si ještě můžeme dovolit teplo a co má horkovzdušný balón společného s tepelnou izolací?

EiSYS-2. Fasádní / nastavitelné vruty. Jak dlouho si ještě můžeme dovolit teplo a co má horkovzdušný balón společného s tepelnou izolací? Specialista na připevňovací techniku EiSYS-2 Fasádní / nastavitelné vruty Jak dlouho si ještě můžeme dovolit teplo a co má horkovzdušný balón společného s tepelnou izolací? Je to zcela jednoduché, v obou

Více

Dřevěné konstrukce požární návrh. Doc. Ing. Petr Kuklík, CSc.

Dřevěné konstrukce požární návrh. Doc. Ing. Petr Kuklík, CSc. Dřevěné konstrukce požární návrh Doc. Ing. Petr Kuklík, CSc. ČSN P ENV 1995-1-2 (73 1701) NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ Část 1-2: Obecná pravidla Navrhování konstrukcí na účinky požáru Kritéria R, E

Více

W W W. L U B O S - P I C H A. C

W W W. L U B O S - P I C H A. C w w w. h p m t e c. c z STAVEBNÍ VRUTY Katalog stavebních vrutů Stavební vruty Stavební vruty jsou určeny pro dřevostavby, do krovů, na pergoly, do dřevěných mostů, k upevňování balkonů a tepelné izolace

Více

TECHNICKÉ LISTY VÝKRESY OBSAH KAPITOLY SCHODIŠŤOVÉ STUPNĚ EUROPANEL

TECHNICKÉ LISTY VÝKRESY OBSAH KAPITOLY SCHODIŠŤOVÉ STUPNĚ EUROPANEL VÝKRESY ČÍSLO NÁZEV H.1 SCHÉMA KONSTRUKCE SCHODIŠTĚ H.2 KONSTRUKCE STUPNĚ H.3 ÚPRAVA VÝŠKY STUPNĚ H.4 MONTÁŽ JEDNOTLIVÝCH STUPŇŮ H.5 MONTÁŽ JEDNOTLIVÝCH STUPŇŮ (DETAIL) H.6 SCHODIŠTĚ PŘÍMÉ H.7 SCHODIŠTĚ

Více

VLIV NA PEVNOST SMRKOVÉHO DŘEVA Vliv suků na porušení (kanada) 75 77% 77% suky Odklon vláken 9 až 22% DOTVAROVÁNÍ DŘEVĚNÝCH OHÝBANÝCH PRVKŮ Dřevo vazkopružný materiál Třídy trvanlivosti dřeva vybraných

Více

KOMISE. 16.3.2006 Úřední věstník Evropské unie L 79/27

KOMISE. 16.3.2006 Úřední věstník Evropské unie L 79/27 16.3.2006 Úřední věstník Evropské unie L 79/27 KOMISE ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 6. března 2006, kterým se stanoví třídy reakce některých stavebních výrobků na oheň, pokud jde o dřevěné podlahoviny a deskové

Více

Tesařské kování. OKLK, s.r.o. Stříbrohorská 687 407 77 Šluknov. tel. : 724 056 930 e-mail : oklk@oklk.cz

Tesařské kování. OKLK, s.r.o. Stříbrohorská 687 407 77 Šluknov. tel. : 724 056 930 e-mail : oklk@oklk.cz OKLK, s.r.o. Stříbrohorská 687 407 77 Šluknov tel. : 724 056 930 e-mail : KOVÁNÍ PRO KONSTRUKCE ZE DŘEVA 1 OBSAH ÚVOD STR. 3 ÚHELNÍKY 90 TYP 1 4 ÚHELNÍKY 90 TYP 2 5 ÚHELNÍKY 90 TYP 3 6 ÚHELNÍKY 90 TYP

Více

Evropské technické schválení ETS-11/0027

Evropské technické schválení ETS-11/0027 ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Tel. +45 72 24 59 00 Fax +45 72 24 59 04 Internet: www.etadanmark.dk Autorizace a notifikace podle článku 10 směrnice Rady 89/106/EHS ze dne 21. prosince

Více

2.1.3. www.velox.cz TECHNICKÉ VLASTNOSTI VÝROBKŮ

2.1.3. www.velox.cz TECHNICKÉ VLASTNOSTI VÝROBKŮ Podrobné technické vlastnosti jednotlivých výrobků jsou uvedeny v následujících přehledných tabulkách, řazených podle jejich použití ve stavebním systému VELOX: desky (VELOX WS, VELOX WSD, VELOX WS-EPS)

Více

Produktový list BSH CECO

Produktový list BSH CECO Produktový list BSH CECO Základní popis Vrstvený lepený hranol v dřevině smrk (Picea abies), přímý, vyrobeno na zakázku v SRN firmou NORDLAM GmbH dle EN 386/14080 jako výrobek certifikovaný prodávajícím

Více

Údaje o úředním odběru nemá ústav pro zkoušení k dispozici.

Údaje o úředním odběru nemá ústav pro zkoušení k dispozici. Zkušební protokol Číslo dokumentu: (3068/324/11) CM ze dne 28.02.2013 Zadavatel Berner Trading Holding GmbH Bernerstrasse 6 74653 Künzelsau Zakázka ze dne: 14.03.2011 Označení zakázky: ústně Přijetí zakázky:

Více

Technická data Příručka pro projektování

Technická data Příručka pro projektování Technická data Příručka pro projektování www.styrodur.com Doporučené použití 1. Doporučené použití Styrodur NOVINKA Styrodur 2800 C 3000 CS 3035 CS 4000 CS 5000 CS Obvodové 1) podlahové desky Obvodové

Více

EJOT upevnění pro zvláštní použití. Upevnění pro zvláštní případy

EJOT upevnění pro zvláštní použití. Upevnění pro zvláštní případy EJOT upevnění pro zvláštní použití Energetická sanace budov vyžaduje stále více pro zpracování tepelně izolačních systémů nestandartní řešení. Zvláště u starých fasád nebo podkladů se zásadními vadami

Více

F Zug F H. F Druck. Desky Diamant 07/2010. Knauf Diamant. Diamant deska, která unese dům

F Zug F H. F Druck. Desky Diamant 07/2010. Knauf Diamant. Diamant deska, která unese dům F H F H F Zug F Druck Desky Diamant 07/2010 Knauf Diamant Diamant deska, která unese dům Základní předpoklady pro zatěžování Pro namáhání stěn jsou uvažovány třídy trvání zatížení dle ČSN EN 1995-1-1 +

Více

Mechanický upevňovací systém MC pro rohové spoje dřevěných rámů. novinka bez lepidla. bez kolíků

Mechanický upevňovací systém MC pro rohové spoje dřevěných rámů. novinka bez lepidla. bez kolíků Mechanický upevňovací systém MC pro rohové spoje dřevěných rámů novinka bez lepidla bez kolíků Přednosti mechanického spoje rohu dřevěného rámu v systému MC Technologií výroby dřevěných rámů z jednotlivých

Více

(2003/43/ES) (Úř. věst. L 13, , s. 35)

(2003/43/ES) (Úř. věst. L 13, , s. 35) 2003D0043 CS 23.05.2007 003.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 17. ledna 2003, kterým se stanoví

Více

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o.

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o. TOP 160 dřevovláknitá nadkrokevní izolace Číslo výrobku Popis výrobku Dřevovláknitá izolační deska TOP 160 je odolná vůči vlivům počasí pro izolaci střech formou nadkrokevní izolace. V případě střech se

Více

Vzduchotechnická zařízení Požární ochrana ventilačních zařízení

Vzduchotechnická zařízení Požární ochrana ventilačních zařízení Vzduchotechnická zařízení Požární ochrana ventilačních zařízení Požární bezpečnost staveb 69 Vzduchotechnická zařízení Požární ochrana ventilačních zařízení Požadavky kladené na vzduchotechnická zařízení

Více

Lineární pohon s kuličkovým šroubem

Lineární pohon s kuličkovým šroubem Veličiny Veličiny Všeobecně Název Typ Znača Jednota Poznáma ineární pohon s uličovým šroubem OSP-E..SB Upevnění viz výresy Rozsah teplot ϑ min C -20 ϑ max C +80 ineární pohon s uličovým šroubem Série OSP-E..SB

Více

Příklad zatížení ocelové haly

Příklad zatížení ocelové haly 4. Zatížení větrem Přílad haly Zatížení stavebních onstrucí Přílad atížení ocelové haly Zadání Určete atížení a maximální možné vnitřní síly na prostřední rám halového jednolodního objetu (vi obráe). Celová

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE STUPEŇ PROJEKTU DOKUMENTACE PRO VYDÁNÍ STAVEBNÍHO POVOLENÍ (ve smyslu přílohy č. 5 vyhlášky č. 499/2006 Sb. v platném znění, 110 odst. 2 písm. b) stavebního zákona) STAVBA INVESTOR

Více

Spojovací prostředky pro konstrukční dřevostavby

Spojovací prostředky pro konstrukční dřevostavby Spojovací prostředky pro konstrukční dřevostavby Æ Ing. Štok Jaroslav Trojice mechanických spojovacích prostředků Používané spojovací prostředky Hřebíky: stavební, kroucené, s podélnými drážkami Spony

Více

Úkoly a rozdělení stavebnictví

Úkoly a rozdělení stavebnictví Úkoly a rozdělení stavebnictví Stavebnictví je obor zajišťující výstavbu, rekonstrukce a údrţbu objektů pro ostatní funkce společnosti. Cílem je vytvořit vhodné ţivotní a pracovní prostředí pro existenci

Více

DELTA -Střešní program. Jediný evropský systém pro každou šikmou střechu. Jedinečná ochrana tepelné izolace. Snižuje náklady za energii.

DELTA -Střešní program. Jediný evropský systém pro každou šikmou střechu. Jedinečná ochrana tepelné izolace. Snižuje náklady za energii. DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. DELTA -Střešní program Jediný evropský systém pro každou šikmou střechu. Jedinečná ochrana tepelné izolace. Snižuje náklady za energii. Pojistné hyroizolace

Více

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A Secupoint Varianta A ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE MIN 130 MIN 85 ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE střešní konstrukce Dodržujte stavební předpisy Na nebo pro upevnění zátěže Je dovoleno

Více

VGS/VGZ ŠROUBY SE ZÁVITEM PO CELÉ DÉLCE Ø 7-11 mm

VGS/VGZ ŠROUBY SE ZÁVITEM PO CELÉ DÉLCE Ø 7-11 mm G/GZ ŠROUBY E ZÁITEM PO CEÉ DÉCE Ø - mm Šroub s válcovou hlavou G Šroub s kuželovou hlavou GZ elmi hluboký zářez TX s optimální geometrií kvůli dosažení lepšího záběru nadné úplné zasunutí Průměry optimalizované

Více

Pevná Moderní technologie výroby T-panel E zaručuje vysokou pevnost desek. Je klasifikována dle EN 12467

Pevná Moderní technologie výroby T-panel E zaručuje vysokou pevnost desek. Je klasifikována dle EN 12467 T-panel E vláknocementová deska Číslo výrobku Popis výrobku Vláknocementové desky T-panel E jsou desky nové generace používané jak v interiéru, tak exteriéru. Vyrábí se v mnoha variantách úpravy povrchu,

Více

STATICKÉ POSOUZENÍ K AKCI: RD BENJAMIN. Ing. Ivan Blažek www.ib-projekt.cz NÁVRHY A PROJEKTY STAVEB

STATICKÉ POSOUZENÍ K AKCI: RD BENJAMIN. Ing. Ivan Blažek www.ib-projekt.cz NÁVRHY A PROJEKTY STAVEB STATICKÉ POSOUZENÍ K AKCI: RD BENJAMIN Obsah: 1) statické posouzení krovu 2) statické posouzení stropní konstrukce 3) statické posouzení překladů a nadpraží 4) schodiště 5) statické posouzení založení

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS

TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny V Bytovkách 803, Uhříněves, okres Praha D.1.2.b TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS V Praze 09.2014 Ing. Miroslav Zimmer Obsah A PODKLADY...

Více

posouzení ze 4. června 2018 (český překlad z německého originálu)

posouzení ze 4. června 2018 (český překlad z německého originálu) Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby člen EOTA Stavebně-technický zkušební úřad Instituce založená Federální a zemskou vládou Jmenován v souladu s článkem 29 nařízení (EU) č. 305/2011 a

Více

Prohlášení o vlastnostech č. 01-BCZ-ETA-15/0289

Prohlášení o vlastnostech č. 01-BCZ-ETA-15/0289 Zamýšlené použití Výrobce Výrobny Prohlášení o vlastnostech č. 01-BCZ-ETA-15/0289 název výrobku: Baumit Mineral A jedinečný identifikační kód: ETA-15/0289 Baumit Mineral A Vnější tepelná izolace stěn z

Více

posouzení ze 14. března 2017 (český překlad z německého originálu)

posouzení ze 14. března 2017 (český překlad z německého originálu) Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby člen EOTA Stavebně-technický zkušební úřad Instituce založená Federální a zemskou vládou Jmenován v souladu s článkem 29 nařízení (EU) č. 305/2011 a

Více

Statický výpočet střešního nosníku (oprava špatného návrhu)

Statický výpočet střešního nosníku (oprava špatného návrhu) Statický výpočet střešního nosníku (oprava špatného návrhu) Obsah 1 Obsah statického výpočtu... 3 2 Popis výpočtu... 3 3 Materiály... 3 4 Podklady... 4 5 Výpočet střešního nosníku... 4 5.1 Schéma nosníku

Více

III/2-1 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/2-1 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy Název projektu Registrační číslo projektu Autor Střední průmyslová škola strojírenská a azyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín IV, Heverova 191 Modernizace výuky CZ.1.07/1.5.00/34.1003

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: BOHUSLAV VINTER Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: BOHUSLAV VINTER Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: BOHUSLAV VINTER Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_KONSTRUKČNÍ SPOJOVÁNÍ DÍLCŮ A SOUČÁSTÍ_T1 Číslo

Více

Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit dostatečně rovný, pevný a únosný podklad.

Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit dostatečně rovný, pevný a únosný podklad. www.renol.cz 1. Základní údaje Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil (nebo se můžete obrátit na autorizované partnery společnosti RENOL CZ). Jednotlivé plastové palubky

Více

Prohlášení o vlastnostech č CPR-0018

Prohlášení o vlastnostech č CPR-0018 Prohlášení o vlastnostech č. 1393-CPR-0018 NOVATOP SWP Identifikační kód typu výrobku: Typ: Zamýšlené použití: Výrobce: SWP 10 (tuzemský smrk), SWP 30 (severský smrk), SWP 50 (modřín). Vícevrstvá deska

Více

Certifikát Certifikát ETA-10/0456 pro svorníkové kotvy BA

Certifikát Certifikát ETA-10/0456 pro svorníkové kotvy BA Certifikát Certifikát Jazyky / Languages: cs BERNER_56619.pdf 2012-11-01 Deutsches Institut für Bautechnik Anstalt des öffentlichen Rechts Kolonnenstr. 30 L 10829 Berlin Germany Tel.: +49(0)30 787 30 0

Více

7 NAVRHOVÁNÍ SPOJŮ PODLE ČSN EN :2006

7 NAVRHOVÁNÍ SPOJŮ PODLE ČSN EN :2006 7 NAVRHOVÁNÍ SPOJŮ PODLE ČSN EN 1995-1-2:2006 7.1 Úvod Konverze předběžné evropské normy pro navrhování dřevěných konstrukcí na účinky požáru ENV 1995-1-2, viz [7.1], na evropskou normu stejného označení

Více

12.1 Návrhové hodnoty vlastností materiálu

12.1 Návrhové hodnoty vlastností materiálu 12 Prvy za požáru Chování prvů ze dřeva a materiálů na bázi dřeva při požáru není možné jednoduše popsat. Odlišuje se chování při rozhořívání a při plně rozvinutém požáru. Při rozhořívání se uplatní hořlavost

Více

VÝSTAVBA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ

VÝSTAVBA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ VÝSTAVBA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ Tabulky pro dimenzování vrutů do dřeva ASSY 3.0 ASSY 3.0 SK Dle stavební normy pro dřevo DIN 1052:2008-12 Se všeobecným schválením stavebního dozoru Se všeobecným schválením

Více

PŘEKLAD Z NĚMECKÉHO ORIGINÁLU. EJOT H1 eco a EJOT H4 eco. EJOT Závod 1, 2, 3, 4

PŘEKLAD Z NĚMECKÉHO ORIGINÁLU. EJOT H1 eco a EJOT H4 eco. EJOT Závod 1, 2, 3, 4 Evropské technické posouzení ETA-11/0192 z 5. ledna 2018 Obecná část PŘEKLAD Z NĚMECKÉHO ORIGINÁLU Technické posuzovací místo, které vydalo Evropské technické posouzení Deutsches Institut für Bautechnik

Více

Jméno a příjmení uchazeče (tiskace):... Číselný kód přihlášky:

Jméno a příjmení uchazeče (tiskace):... Číselný kód přihlášky: - 1 - Faulta stavební, ČVUT v Praze přijímací zouša pro navazující magistersý Jméno a příjmení uchazeče (tisace):... Číselný ód přihlášy: Poyny vyplnění testu: Na aždé stránce vyplňte v záhlaví ód své

Více

Konstrukce D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012

Konstrukce D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012 D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012 Obsah 1 PRŮMYSLOVÉ STAVBY 1.1 Ukotvení stěny 1.2 Spojovací uzel stěna-střecha 2 VÍCEPODLAŽNÍ OBYTNÉ STAVBY 2.1 Uzel stěna spodního podlaží-strop-stěna horního podlaží 3 PŘÍSTAVBA

Více

Revidovaný překlad právního předpisu Evropských společenství ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne 7. srpna 2003,

Revidovaný překlad právního předpisu Evropských společenství ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne 7. srpna 2003, ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 7. srpna 2003, kterým se mění rozhodnutí 2003/43/ES, kterým se stanoví třídy reakce některých stavebních výrobků na oheň (oznámeno pod číslem K(2003) 2592) (Text s významem pro

Více

PŘEKLAD Z NĚMECKÉ VERZE

PŘEKLAD Z NĚMECKÉ VERZE Evropské technické posouzení Všeobecná část ETA-13/0177 z 23. března 2018 PŘEKLAD Z NĚMECKÉ VERZE Technické posuzovací místo, které vydalo Evropské technické posouzení Deutsches Institut für Bautechnik

Více

FSC AL V-11-1, V-11-2, V-11-3

FSC AL V-11-1, V-11-2, V-11-3 Návod pro montáž termických kolektorů FSC 21-2013 AL na rovnou střechu / volnou montáž V-11-1, V-11-2, V-11-3 Platný od 1.1.2011 OBSAH 1. 2. 3. 4. VŠEOBECNÉ INFORMACE BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ DÍLY KONSTRUKCE

Více

Technologické aspekty výstavby ze dřeva a materiálů na bázi dřeva v České republice

Technologické aspekty výstavby ze dřeva a materiálů na bázi dřeva v České republice Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Zdeňka Havířová Technologické aspekty výstavby ze dřeva a materiálů na bázi dřeva v České republice Zlín 14.10.2009 Téma semináře

Více

JSOU LEHKÉ, STABILNÍ, ALE VYDRŽÍ VELKOU ZÁTĚŽ

JSOU LEHKÉ, STABILNÍ, ALE VYDRŽÍ VELKOU ZÁTĚŽ TECHNICKÁ PŘÍRUČKA OBSAH Úvod 04 Přehled sortimentu 06 Otvory pro technické instalace 07 Návrhová tabulka 08 Výztuhy stojiny 09 Stropní konstrukce 10 Střecha 16 Stěna 20 Energetická úspornost 22 Zásady

Více

MOMENT SETRVAČNOSTI. Obecná část Pomocí Newtonova pohybového zákona síly můžeme odvodit pohybovou rovnici pro rotační pohyb:

MOMENT SETRVAČNOSTI. Obecná část Pomocí Newtonova pohybového zákona síly můžeme odvodit pohybovou rovnici pro rotační pohyb: MOMENT SETRVAČNOST Obecná část Pomocí Newtonova pohybového záona síly můžeme odvodit pohybovou rovnici pro rotační pohyb: dω M = = ε, (1) d t de M je moment vnější síly působící na těleso, ω úhlová rychlost,

Více

ALU HLINÍKOVÉ KONZOLY S OTVORY. Neviditelné spoje z hliníkové slitiny pro použití jak ve vnitřních, tak ve vnějších prostorech (služební tř.

ALU HLINÍKOVÉ KONZOLY S OTVORY. Neviditelné spoje z hliníkové slitiny pro použití jak ve vnitřních, tak ve vnějších prostorech (služební tř. ALU LINÍKOVÉ KONZOLY S OTVORY Neviditelné spoje z hliníkové slitiny pro použití jak ve vnitřních, tak ve vnějších prostorech (služební tř. 2) čárky Univerzální způsob pro spojení dřevo-dřevo a dřevo-cement

Více

Akce: Modřice, Poděbradova 413 přístavba a stavební úpravy budovy. Náměstí Svobody Modřice STATICKÉ POSOUZENÍ

Akce: Modřice, Poděbradova 413 přístavba a stavební úpravy budovy. Náměstí Svobody Modřice STATICKÉ POSOUZENÍ Akce: Modřice, Poděbradova 413 přístavba a stavební úpravy budovy Investor: Město Modřice Náměstí Svobody 93 664 42 Modřice STATICKÉ POSOUZENÍ Vypracoval: Ing. Miroslav Dorazil Ivanovické náměstí 404/28a

Více

Upevnění izolačních materiálů

Upevnění izolačních materiálů 61 Hmoždinka izolační zatloukací TSD ØD Hmoždinka izolační zatloukací KEW TSD galvanicky pozink. ocelový hřeb se speciální plastovou hlavou beton, přírodní kámen, plné cihly, omezeně pro děrované cihly,

Více

Technická zpráva a statický výpočet

Technická zpráva a statický výpočet Ing. Ferdian Jaromír, ferdi,výškovická 155, Ostrava-Výškovice, 700 30 Kancelář ul. Ruská 43, Ostrava-Vítkovice, 703 00, Tel. : 596693749, 603259826, Fax. :596693751 e-mail ferdian@mto-ok.cz, www.projektyostrava.cz,

Více

þÿ Ú n o s n o s t o c e l o v ý c h o t e vy e n ý c h þÿ u z a vy e n ý c h p r o f i lo z a p o~ á r u

þÿ Ú n o s n o s t o c e l o v ý c h o t e vy e n ý c h þÿ u z a vy e n ý c h p r o f i lo z a p o~ á r u DSpace VSB-TUO http://www.dspace.vsb.cz þÿx a d a s t a v e b n í / C i v i l E n g i n e e r i n g S e r i e s þÿx a d a s t a v e b n í. 2 0 0 8, r o. 8 / C i v i l E n g i n e e r i n g þÿ Ú n o s n

Více

Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín IV, Heverova 191

Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín IV, Heverova 191 Název školy Název projektu Registrační číslo projektu Autor Název šablony Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín IV, Heverova 191 Modernizace výuky

Více

Konstrukční systémy I Třídění, typologie a stabilita objektů. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.

Konstrukční systémy I Třídění, typologie a stabilita objektů. Ing. Petr Suchánek, Ph.D. Konstrukční systémy I Třídění, typologie a stabilita objektů Ing. Petr Suchánek, Ph.D. Zatížení a namáhání Konstrukční prvky stavebního objektu jsou namáhány: vlastní hmotností užitným zatížením zatížením

Více

L 254/62 Úřední věstník Evropských společenství 8. 10. 96

L 254/62 Úřední věstník Evropských společenství 8. 10. 96 L 254/62 Úřední věstník Evropských společenství 8. 10. 96 ROZHODNUTÍ KOMISE z 24. června 1996 o postupu prokazování shody stavebních výrobků ve smyslu článku 20 (2) Směrnice Rady 89/106/EHS pokud jde o

Více

Centrum stavebního inženýrství a.s. Zkušebna fyzikálních vlastností materiálů, konstrukcí a budov - Zlín K Cihelně 304, Zlín Louky

Centrum stavebního inženýrství a.s. Zkušebna fyzikálních vlastností materiálů, konstrukcí a budov - Zlín K Cihelně 304, Zlín Louky Pracoviště zkušební laboratoře: 1. Laboratoř stavební tepelné techniky K Cihelně 304, 764 32 Zlín - Louky 2. Laboratoř akustiky K Cihelně 304, 764 32 Zlín - Louky 3. Laboratoř otvorových výplní K Cihelně

Více

Studentská kopie ZATÍŽE Í TROJKLOUBOVÁ HALA

Studentská kopie ZATÍŽE Í TROJKLOUBOVÁ HALA ZATÍŽE Í TROJKLOUBOVÁ HALA Určete atížení a axiální ožné vnitřní síly na nejatíženější rá halového jednolodního objetu (vi obráe). Celová déla budovy je 48, a příčná vdálenost ráů s F 4,8. S odvolání na

Více

Deklarované vlastnosti Platné pouze pro skladby systému dle tabulky 1. (pro všechny skladby) Vodotěsnost Vyhověl ETAG 004:

Deklarované vlastnosti Platné pouze pro skladby systému dle tabulky 1. (pro všechny skladby) Vodotěsnost Vyhověl ETAG 004: Zamýšlené použití Výrobce Technická specifikace Číslo certifikátu Základní charakteristika Reakce na oheň Prohlášení o vlastnostech č. 109/2013-VIV název : weber therm clima E mineral jedinečný identifikační

Více