Střední průmyslová škola, Studentská 1384 Hranice VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Střední průmyslová škola, Studentská 1384 Hranice VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE"

Transkript

1 Střední průmyslová škola, Studentská 1384 Hranice VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Domov mládeže (dále jen DM) je školské zařízení, které poskytuje žákům středních škol ubytování a výchovně vzdělávací činnost v době mimo vyučování navazující na vzdělávání a výchovu škol. Činnost organizace a provoz DM se řídí zejména vyhláškou č.108/2005 Sb. a zákonem č.561/ 2004 (školský zákon). Při umísťování žáka přihlíží ředitel DM ke studované škole, vzdálenosti místa jeho bydliště, dopravní obslužnosti, k jeho sociálním poměrům a zdravotnímu stavu. Při přijímání žáků na ubytování pro další školní rok je přihlíženo také k chování a aktivitě žáka v roce předchozím. Přihlášku k ubytování podávají na adresu ředitelství školy zákonní zástupci nezletilých žáků (dále též rodiče) a žáci zletilí, a to vždy na jeden školní rok. Žadatel je vyrozuměn písemně. Ubytování v DM není nárokové. Žákovi může být v průběhu školního roku ukončeno ubytování, pokud o to písemně požádá zákonný zástupce žáka nebo zletilý žák nebo není-li opakovaně v daném termínu uhrazena úplata za ubytování, dále pokud žák přestal být žákem školy nebo byl vyloučen z DM. DM je v provozu pouze ve dnech školního vyučování. Ubytování o volných dnech (kromě příjezdových nedělí od 17 hodin) DM nezajišťuje. Celodenní stravování mají žáci zajištěno v zařízení školního stravování Scolarest, které je součástí DM. Vnitřní řád vymezuje zejména práva a povinnosti ubytovaných žáků a je závazný pro všechny ubytované a pracovníky DM. Ubytovaný žák dodržuje denní režim domova mládeže. 1. Denní režim respektuje potřeby ubytovaných žáků daného věku. a) Žáci po ranní hygieně a snídani odchází do školy. Neodchází-li žák do výuky, ohlásí tuto výjimku s příslušným jiným programem (návštěva lékaře, pozdější vyučování, odjezd domů spolu s písemnou omluvenkou rodičů u nezletilého žáka) dopolední službě (vychovatel, vrátná). b) Po návratu ze školy si žák vyzvedne klíč od pokoje ve vrátnici. c) V případě odchodu z domova mládeže na vycházku žák uzamkne pokoj a klíč odevzdá ve vrátnici DM a zapíše se do vycházkového listu v přízemí DM

2 Časový harmonogram dne 5.30 hod. - otevření DM (pro žáky, kteří vyžadují dřívější odchod) 6.00 hod. - konec nočního klidu hod. - přísný zákaz návštěv na patrech 6.00 hod až 7.50 hod. - budíček, ranní hygiena, úklid pokojů, 6.00 hod až 7.45 hod. - výdej snídaně do 8.00 hod. - odchod do školy, oznámení důvodu přítomnosti v dopoledních hodinách v DM do 8.30 hod. - odchod žáků se zdravotními potížemi k lékaři hod. - DM uzavřen hod. - výdej oběda hod. - návrat žáků do DM dle rozvrhu ve škole hod. - individuální činnost, vycházky hod. - výdej svačiny, večeře, druhé večeře - vycházky dle ročníku do hod. - ukončení návštěv na patrech a vycházek 1. ročníku hod. - období klidu a tolerance (studijní klid) hod. - ukončení vycházek žáků od 2. ročníku do 18 let hod. - zájmové aktivity do hod. - vypnutí PC hod. - uzamčení dívčích pater do hod. - ukončení vycházek zletilých žáků příprava na večerku, ukončení osobní hygieny hod. - večerka - každý žák je ve svém pokoji a připravuje se ke spánku od hod. - noční klid, zákaz rušení nočního klidu, zákaz pobytu na cizím pokoji Období klidu a tolerance (studijní klid) hod hod. V uvedenou dobu se žáci 1. ročníku pohybují jen na svém pokoji a vykonávají přípravu na výuku. Vyšší ročníky, přítomné v uvedenou dobu v DM, rovněž respektují období klidu. Žáci se chovají ohleduplně a svým chováním nenarušují tento klid. Noční klid je stanoven v době od hod. do 6.00 hod. a) V době nočního klidu je žák ve svém pokoji, ve svém lůžku, odpočívá, resp. spí. b) V době nočního klidu platí zákaz jakéhokoliv hluku (používání počítače, televize pouštění hudby, mobilu apod.). c) Pracovník konající noční službu má povinnost vstupovat na všechny pokoje z důvodu kontroly a bezpečnosti. Vstup na pokoje je ohleduplný.

3 A. Ubytovaný žák využívá svých práv, plní povinnosti a je zodpovědný za své činy a chování se všemi důsledky zejména tím, že: 1) Naplňuje a uplatňuje svá práva vyplývající z Úmluvy o právech dítěte a školského zákona, zejména právo: a) na vzdělání, výchovu a školské služby tím, že využívá svůj volný čas v DM k rozvoji své osobnosti, řádně se připravuje na vyučování a využívá nabídku aktivit pro volný čas, b) na přiměřený odpočinek a volný čas, c) na respektování své osobnosti, d) volit a být volen do samosprávných orgánů žáků a jejich prostřednictvím se obracet na ředitele DM, e) na informace o průběhu jeho vzdělání a výchovy, f) vyjadřovat se ke všem rozhodnutím týkajících se výchovy žáka, přičemž komunikace mezi žákem a vychovatelem musí probíhat se vzájemným respektem a úctou, g) na informace a poradenskou pomoc DM nebo školského poradenského zařízení v záležitostech týkajících se výchovy a vzdělávání podle školského zákona. 2) Plní své povinnosti: a) řádně dochází do DM a aktivně se účastní výchovného programu. Povinné pro žáky jsou organizační a výchovné schůzky, pravidelné úklidy, vybrané přednášky, semináře. b) dodržuje vnitřní řád, předpisy a pokyny k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byl seznámen, neohrožuje zdraví své ani jiných osob, chrání svůj i cizí majetek, c) plní pokyny pracovníků DM vydané v souladu s právními předpisy a vnitřním řádem, d) informuje příslušné pracovníky o důležitých okolnostech týkajících se jeho zdravotního stavu a podmínek pobytu (zejména o důvodu a místě pobytu mimo DM ve dnech školního vyučování a příčině neúčasti při výuce ve škole), e) plní další povinnosti uvedené v kapitole C. 3) Respektuje a ctí práva druhých a umožňuje jim svým chováním a jednáním naplnění těchto práv zejména tím že: a) je tolerantní, ohleduplný k jejich potřebě v klidu se učit a mít své soukromí. Proto nejsou tolerovány návštěvy na pokojích, shromažďování se na chodbách a schodišti v době studijního klidu a v období přípravy na večerku a po večerce. Výjimku může na žádost žáka povolit skupinový vychovatel nebo vychovatel konající hlavní službu. b) potřebuje-li žák vyššího ročníku (od 2. ročníku) studovat po večerce (max. do hod.) požádá svého vychovatele nebo zastupujícího vychovatele o povolení a určení místa pro studium, ze zdravotně hygienických důvodů není však žádoucí učit se po večerce, k přípravě na vyučování je třeba využívat volný čas po příchodu ze školy.

4 c) chrání osobní majetek i majetek svých spolubydlících zejména tím, že zamyká skříně s osobními věcmi, uzamyká pokoj vždy, když ho jiný v dané době neužívá, nezamyká jej zevnitř. Nevnáší do DM cenné věci a předměty, které přímo nesouvisejí s pobytem nebo přípravou na vyučování, ani vyšší částky peněz. Výjimku může povolit vychovatel, kterému je žák povinen tuto skutečnost neprodleně oznámit. d) dodržuje zásady slušného a ohleduplného chování, nenarušuje kázeň, veřejný pořádek a sousedské vztahy, neohrožuje zdraví druhého ani své, a proto dodržuje zákaz vyklánění se a pokřikování z oken, vyhazování a vylévání tekutin z oken, třídí odpad dle pokynů vychovatele. B. Ubytovaný žák dodržuje podmínky k zajištění bezpečnosti, ochrany zdraví, hygieny, ochrany majetku a protipožárních zásad 1) Oznamuje vychovateli (případně hlavní službě) úraz, onemocnění a užívání léků. Při onemocnění, které si vyžádá delší léčbu, odjíždí žák domů. Zůstáváli žák se svolením vychovatele po dobu 24 hod. v DM, dodržuje léčebný režim určený lékařem nebo obvyklý postup při onemocnění. V uvedený den bude žák pobývat v DM. Nevyužije možnosti vycházek. Onemocní-li žák v místě bydliště, je povinen podat zprávu do DM. 2) Je-li žák ohrožen na zdraví, zajistí DM lékařskou pomoc. Nemůže-li DM zajistit dostatečný dohled nad zdravotním stavem žáka, požádá rodiče o jeho umístění mimo DM. 3) V případě pobytu žáka v nemocnici je povinností rodičů zabezpečit jeho vyzvednutí z nemocnice, a to z důvodu předání důvěrných informací a převzetí žáka v daném zdravotním stavu. 4) Je zakázáno vnášet, přechovávat, distribuovat nebo užívat návykové látky (drogy, alkoholické nápoje a jiné zdraví škodlivé látky včetně nealkoholického piva a elektronické cigarety), hrát hazardní hry, vnášet zbraně, pyrotechniku a jiné předměty, které by mohly způsobit poškození zdraví. 5) Při důvodném podezření na zneužívání a manipulaci s návykovými látkami činí DM zákonná opatření k ochraně zdraví žáka tím, že informuje zákonného zástupce, v závažných případech i orgán sociálně právní ochrany, školu, případně i Policii ČR. V případě důvodného podezření z požití alkoholu (alkohol v dechu, špatná komunikace, vrávoravá chůze) a v případě pozdního příchodu do DM se žák podrobí orientační dechové zkoušce. Tyto zkoušky je možné ze strany vychovatele provádět i namátkově. Z důvodu bezpečnosti a ochrany zdraví má vychovatel právo kontroly osobních věcí za přítomnosti žáka (otevření skříně, nahlédnutí do pracovního stolu apod.). 6) Žákům je zakázáno kouření v budově i na pozemcích školy a DM. Žák je povinen reagovat na napomenutí vychovatele i pracovníků DM. 7) Nepřípustnými jsou projevy rasismu, nesnášenlivosti, násilí a jednání, která snižují lidskou důstojnost, propagace a rozšiřování pornografie a jiná nezákonná činnost. 8) Žákům je zakázáno natáčet na mobilní telefon nebo kameru interiér a osoby v budově DM. Porušení bude posuzováno jako závažné porušení vnitřního řádu.

5 9) Je zakázáno ubližovat spolužákům a zaměstnancům DM prostřednictvím médií ( , facebook a další sociální sítě). Jedná se zesměšňování, urážení, ponižování, vyhrožování, vydírání a další způsoby šikany. Porušení bude posuzováno jako závažné porušení vnitřního řádu. 10) Dodržuje hygienické zásady a úklidy: a) žák má vlastní hygienické prostředky a dbá na osobní hygienu. Osobní věci, prádlo, oblečení a obuv udržuje v čistotě. V domově mládeže se pohybuje vždy čistý, vhodně oblečený a upravený bez nepřiměřených výstředností, b) žák denně (ráno) provede běžný úklid pokoje a osobních věcí (lůžkoviny uloží do úložného prostoru válendy, oblečení a obuv uklidí do skříně, židle zvedne na stůl, vynese zbytky jídla, umyje použité nádobí, uzavře okno), c) ke spaní používá noční prádlo a spí v povlečených lůžkovinách, d) při sportu žák používá vhodné oblečení a obuv, e) dle potřeby provede úklid ve spol. prostorách, kuchyňce a sprchách. 11) Chrání majetek DM před poškozením a ztrátou. Škody způsobené úmyslně z nedbalosti je povinen uhradit viník nebo bezprostředně zainteresovaní účastníci škody (např. spolubydlící). Výši náhrady škody určuje orgán jmenovaný ředitelem DM. Pokud nebude zjištěn viník, poškozenou věc uhradí společně všichni ubytovaní na patře. Náhrada škody se vybírá v hotovosti. Je splatná vždy do 10 dnů od oznámení náhrady. Cenné věci a peníze si žák uschová v uzamykatelné skříni či u vychovatele. Jakoukoliv ztrátu žák oznámí bez prodlení vychovateli, není-li přítomen, tak ve vrátnici. Provozní závady na majetku oznamuje vždy vychovateli. 12) V budově se žák pohybuje v domácí obuvi. Venkovní obuv ukládá do botníku v přízemí budovy. Přenesení venkovní obuvi na pokoj povoluje v odůvodněných případech skupinový vychovatel nebo hlavní služba, kteří vydají pokyny o jejich uložení (zimní období). Jedná se pouze o promáčenou obuv, která bude před vnesením na patro očištěna. Na pokoji musí být umístěna pouze pod radiátorem a na papíře. Po vysušení žák odnese obuv do botníku. Povinností žáka je botník zamykat. Žák je povinen reagovat na upozornění k přezouvání vychovatelen i jiným pracovníkem DM a jeho pokyny respektovat. 13) Ke konzumaci jídla jsou na DM vyhrazeny prostory kuchyněk nebo jídelna. Není dovoleno připravovat a konzumovat tepelně upravené jídlo na pokoji, v klubovnách nebo jiných společenských prostorách. Je zakázáno odnášet kuchyňské nádobí a náčiní z kuchyněk (čajoven) nebo z jídelny. 14) Žák ukládá vlastní potraviny podléhající zkáze v lednici. Trvanlivé potraviny ukládá na vyhrazeném místě v pokoji. Stav potravin průběžně kontroluje. Není dovoleno ukládat potraviny na parapety. 15) Z hygienických a zdravotních důvodů není povoleno na pokojích chovat či přechovávat zvířata a další živočichy. 16) V DM je povoleno používat pouze vyhrazené a registrované spotřebiče. Tepelné spotřebiče je možné používat jen a pouze z vybavení DM. Ostatní spotřebiče lze používat jen po domluvě se skupinovým vychovatelem. Všechny spotřebiče podléhají revizi dle ČSN. Jejich vlastníci jsou povinni je předložit k revizi a uhradit náklady spojené s touto revizí. Za úhradu koncesního poplatku zodpovídá vlastník. Nejsou povoleny televize a jiné spotřebiče, které nesouvisí s přípravou na vyučování a ubytováním.

6 17) V areálu DM je zákaz parkování kol, používání kolečkových bruslí a skateboardu. DM nepřebírá jakoukoliv odpovědnost za případné úrazy. 18) Je přísně zakázáno manipulovat s otevřeným ohněm a zasahovat do elektrických zařízení (zákaz používání svíček a vonných tyčinek). 19) V DM není povoleno přemísťovat nábytek a lepit plakáty mimo místa pro ně určená. 20) Žák hospodárně nakládá s elektrickou energií, teplem, vodou a potravinami. 21) Při ukončení ubytování je žák povinen skupinovému vychovateli řádně předat pokoj, užívané vybavení, klíče. C. Ubytovaný žák dodržuje organizační a provozní opatření: 1) Vrátí se z vycházky: žáci 1. ročníku do 18:30 hod. žáci od 2. ročníku do 18 let do 20:30 hod. žáci nad 18 let do 21:30 hod. 2. Vycházky v neděli: žáci do 18let do 20:30 hod. žáci nad 18 let do 21:30 hod. 3. Po dobu, kdy žák pobývá mimo DM (např. individuální činnost, kroužky, vycházky apod.) se dohled za strany DM k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků nevykonává, a proto DM nenese za jejich úkony právní odpovědnost a) na denní vycházku má žák nárok, nekoná-li se výchovná činnost s povinnou účastí a za předpokladu, že má uklizeny osobní věci na pokoji, b) při neočekávaném zdržení na vycházce je třeba telefonicky toto oznámit skup. vychovateli (popřípadě hlavní službě), c) vychovatel má právo v odůvodněných případech žákovi vycházku omezit či zakázat, d) po dobu vycházky nesmí žák opustit město Hranice 4) Vrátnice je ohlašovna požárů, provozních havárií a závad. Pracovníci vrátnice vydávají klíče, předávají žákům informace a žáci jsou zde povinni ohlásit důvod přítomnost v DM v dopoledních hodinách po 8. hod. Vrátnice poskytuje další služby žákům i pracovníkům. 5) Žák je povinen ohlásit ve vrátnici odchod k lékaři (vyzvednout propustku) a také mimořádný odjezd v průběhu týdne a jiné podstatné skutečnosti týkající se jeho pobytu. V případě návratu od lékaře sdělí žák výsledek vyšetření a dodržuje pokyny lékaře a zaměstnanců DM. Pozdější příchod ze školy, vycházky a příjezd z domova je povinen zdůvodnit skup. vychovateli. 6) Písemně požádat o povolení veškeré mimoškolní, zájmové, brigádnické a další činnosti, které narušují režim DM. 7) Mimořádný odjezd z DM v týdnu (kromě důvodu akutního onemocnění, zkrácení výuky) musí rodiče nezletilých žáků sdělit písemně, výjimečně telefonicky, skupinovému vychovateli. Plnoletý žák svůj odchod (odjezd) potvrdí písemně, s uvedením data, důvodu a podpisem.

7 8) Do DM přijíždí z místa bydliště (obvykle v neděli) nejpozději do hod., popř. v pondělí na zahájení výuky. V odjezdový den opouští žák budovu do hod. 9) Návštěvy na patrech jsou povoleny pouze od hod. V době od hod. je přísný zákaz návštěv na pokojích či patrech. (Všechny návštěvy povoluje vychovatel). Návštěvník ohlásí vrátnému jméno ubytovaného žáka, kterého přišel navštívit. Vrátný oznámí tel. návštěvu vychovateli. Délka návštěvy je povolena max. 2 hod v době návštěv. 10) V době od hod. probíhá příprava na večerku. Večerka probíhá od hod. Při večerce má žák připraveny lůžkoviny, noční oblečení, je zhasnuté stropní světlo a po ní nesmí používat akustické spotřebiče a počítače. 11) Někdy DM organizuje o víkendech a o prázdninách v rámci své doplňkové činnosti ubytovací akce. Povinností žáků je v odjezdový den do 8:00 hod. připravit pokoj (uzamknout osobní věci, svléknout povlečení). 12) V době nepřítomnosti skupinového vychovatele zastupuje hlavní služba nebo zastupující vychovatel, kterého je žák povinen kontaktovat v případě potřeby. Informace o zástupu poskytne služba ve vrátnici. D. Ubytovaný žák může být za svůj aktivní přístup k životu v DM odměněn, naopak při porušení Vnitřního řádu DM mu může být uloženo kázeňské opatření. 1) Odměny b) pochvala vychovatele nebo ředitele DM, a) věcná odměna. 2) Kázeňská opatření: a) napomenutí vychovatele b) napomenutí vedoucí vychovatelky c) napomenutí ředitele DM, d) kázeňská opatření s právními důsledky pro žáka nebo rodiče (správní řízení), podmíněné vyloučení z DM se zkušební lhůtou e) vyloučení z DM. Zvláště hrubé slovní a úmyslné fyzické útoky žáka vůči pracovníkům nebo žákům se vždy považují za závažné zaviněné porušení povinností stanovených školským zákonem. Volba výchovného opatření je ovlivněna především závažností přestupku, a proto škála výchovných opatření není využívána popořadě. Opakované přestupky se posuzují přísněji. Požívání alkoholu a omamných látek je považováno za zvlášť hrubé porušení Vnitřního řádu DM. Platnost od Ing. Ivan Doležel Ředitel SPŠ Hranice

8

Domov mládeže při Střední průmyslové škole Hranice, Studentská 1384

Domov mládeže při Střední průmyslové škole Hranice, Studentská 1384 Domov mládeže při Střední průmyslové škole Hranice, Studentská 1384 VNITŘNÍ ŘÁD Domov mládeže je školské zařízení, které poskytuje žákům středních škol ubytování, výchovně vzdělávací činnost v době mimo

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU Internát je školské zařízení, v němž je zabezpečeno žákům školy kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování. Obsah výchovné činnosti v internátě navazuje na obsah vzdělávací

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU Internát je školské zařízení, v němž je zabezpečeno žákům školy kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování. Obsah výchovné činnosti v internátě navazuje na obsah vzdělávací

Více

VNITŘNÍ ŘÁD I. DOMOV MLÁDEŽE II. PRÁVA ŽÁKŮ A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ. Domova mládeže Střední školy řemeslné v Jaroměři

VNITŘNÍ ŘÁD I. DOMOV MLÁDEŽE II. PRÁVA ŽÁKŮ A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ. Domova mládeže Střední školy řemeslné v Jaroměři VNITŘNÍ ŘÁD Domova mládeže Střední školy řemeslné v Jaroměři I. DOMOV MLÁDEŽE Domov mládeže (dále jen domov ) je školské výchovné a ubytovací zařízení. O umístění žáka nebo studenta do domova rozhoduje

Více

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm. Čl. I.

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm. Čl. I. VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Čl. I Úvodní ustanovení 1. Vnitřní řád Domova mládeže Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm, příspěvkové organizace (dále jen domov mládeže ) je zpracován v souladu s 30 zákona

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Bezpečnostně právní akademie s.r.o. střední škola 17. listopadu 177, 542 34 Malé Svatoňovice RA 7 _ 06 RA 7 _ 06 2. vydání dne: 31.08.2013 Revize: 1 Planost od: 01.09.2013 Vypracoval: Dne: Podpis: Ing.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Číslo dokumentu: 33.34/1.9.2016 Počet stran: 6 Počet příloh: 0 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1 Základní ustanovení Domov mládeže (dále jen DM) je školské zařízení, které je součástí SŠIS a poskytuje žákům

Více

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné učiliště Praha Michle Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Je nedílnou součástí Vnitřního řádu SOU, stanoví organizaci chod domova mládeže a základní povinnosti ubytovaných

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Směrnice č. 06/2014 Č.j.: 295/2014 Schválila: Mgr. Bc. Petra Doubravová ředitelka Razítko a podpis: Platnost od

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. 1. Podmínky ubytování. Domovní řád. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

DOMOVNÍ ŘÁD. 1. Podmínky ubytování. Domovní řád. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/5 DOMOVNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou Domov mládeže (dále jen DM) je součástí Střední školy technické Žďár nad Sázavou a poskytuje

Více

Domov mládeže, Děčín VI, Krásnostudenecká 595/31. Vnitřní řád. Čl. 1. Základní ustanovení

Domov mládeže, Děčín VI, Krásnostudenecká 595/31. Vnitřní řád. Čl. 1. Základní ustanovení Domov mládeže, Děčín VI, Krásnostudenecká 595/31 Vnitřní řád Čl. 1. Základní ustanovení 1. Domov mládeže (dále jen DM) je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních škol a studentům

Více

Domov mládeže Vnitřní řád DM

Domov mládeže Vnitřní řád DM Domov mládeže Vnitřní řád DM Poděbradova 842, Chrudim www.szes.chrudim.cz, email: crzemsk@szes.chrudim.cz Č.j. 2012/2001 1. Základní ustanovení Domov mládeže a školní jídelna (dále jen DM) je školské výchovné

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec, příspěvková organizace, 17. listopadu 526, 743 01 Bílovec VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Domov mládeže je školské výchovné a ubytovací zařízení, které poskytuje žákům

Více

Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 2458/21C, Krnov

Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 2458/21C, Krnov Vnitřní řád domova mládeže Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2016 Ostatní zaměstnanci projednali dne: 30. 8. 2016 Školská rada schválila dne: 13. 10. 2016 Žáci byli seznámeni dne: opakovaně k 1.9.

Více

Domov mládeže Vnitřní řád

Domov mládeže Vnitřní řád Poděbradova 842, Chrudim www.szes.chrudim.cz, email: crzemsk@szes.chrudim.cz 1 Domov mládeže Vnitřní řád Č.j. 2017/0740/NEU 1. Základní ustanovení Domov mládeže a školní jídelna (dále jen DM) je školské

Více

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 DOMOV MLÁDEŽE OHRADNÍ 24, PRAHA 4 MICHLE ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 DOMOV MLÁDEŽE OHRADNÍ 24, PRAHA 4 MICHLE ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 DOMOV MLÁDEŽE OHRADNÍ 24, PRAHA 4 MICHLE 140 00 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Je nedílnou součástí Vnitřního řádu SOU, stanoví organizaci chod domova mládeže a základní

Více

Střední škola zahradnická, Kopidlno, náměstí Hilmarovo 1 Ř Á D. Školní rok 2011/2012

Střední škola zahradnická, Kopidlno, náměstí Hilmarovo 1 Ř Á D. Školní rok 2011/2012 Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E Školní rok 2011/2012 I. Základní ustanovení Domov mládeže je školské výchovné a ubytovací zařízení, které je nedílnou součástí Střední školy zahradnické, Kopidlno, náměstí

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Příloha č. 1 organizačního řádu VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Domov mládeže je školské zařízení, které zabezpečuje žákům středních a vyšších odborných škol kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování

Více

Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. srpna 2017 Spisový znak: A.1 Skartační znak lhůta: A-10

Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. srpna 2017 Spisový znak: A.1 Skartační znak lhůta: A-10 Obchodní akademie a Střední odborná škola cestovního ruchu Choceň T. G. Masaryka 1000, 565 01 Choceň Vnitřní řád domova mládeže Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. srpna 2017 Spisový znak: A.1 Skartační

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO

Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO O B S A H A. ÚVOD B. DALŠÍ USTANOVENÍ 1. Povinnosti ubytovaných žáků 2. Ubytovaným žákům není dovoleno 3. Práva ubytovaných žáků 4. Návštěvy na DM 5. Odjezdy

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny Platnost : od 1.9.2011 ÚVOD : Každý ubytovaný žák na domově mládeže se řídí jeho denním řádem. DM slouží ubytovaným žákům, všichni jsou povinni zacházet se svěřeným zařízením

Více

Vnitřní řád domova mládeže DM HRAD při SŠZZ, U Hradiska č. 2, Olomouc

Vnitřní řád domova mládeže DM HRAD při SŠZZ, U Hradiska č. 2, Olomouc Vnitřní řád domova mládeže DM HRAD při SŠZZ, U Hradiska č. 2, Olomouc Domov mládeže, (dále jen DM) je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních škol a studentům vyšších odborných

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola.

VNITŘNÍ ŘÁD. Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola. VNITŘNÍ ŘÁD Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola. Domov mládeže zajišťuje výchovu mimo vyučování, ubytování a stravování žáků gymnázia, střední odborné školy, středního

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže 1 Vnitřní řád domova mládeže 1. Základní ustanovení SOŠ Nové Město na Moravě Bělisko 295, 59231 Nové Město na Moravě www.sos-nmor.cz Domov mládeže/dále jen DM/ je součástí SOŠ Nové Město na Moravě. Je

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ a SOU strojírenské a stavební Jeseník, Dukelská 1240 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Základní ustanovení DM je mimoškolní výchovné zařízení, které poskytuje žákům středních škol ubytování, výchovně vzdělávací

Více

UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ. STŘEDNÍ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ Brno, Jílová 36g. Jílová 38, BRNO 639 00 Tel. 543424517, Fax: 543424555 IČO:00638013, DIČ CZ00638013

UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ. STŘEDNÍ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ Brno, Jílová 36g. Jílová 38, BRNO 639 00 Tel. 543424517, Fax: 543424555 IČO:00638013, DIČ CZ00638013 Vnitřní řád domova mládeže Číslo dokumentu: 01.15/01092014 Počet stran: 6 Počet příloh: 0 V N I T Ř N Í Ř Á D UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ D O M O V M L Á D E Ž E STŘEDNÍ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ Brno, Jílová 36g Jílová

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Č.j. SŠŘ-276/2018 Střední škola řemeslná a Základní škola, Soběslav, Wilsonova 405 IČO: 72549572 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE S platností od 9 2017 dochází ke změně organizace Domova mládeže. Místa ubytovacích

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Gen. Závady 118 566 01 Vysoké Mýto www.dmvm.cz tel.: +420 465 421 777 IČ: 71294791 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Vypracoval: Mgr. Lukáš Dejdar, ředitel organizace Pedagogická rada projednala: 12.03.2018 Směrnice

Více

Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. 8. 2014 Spisový znak: A.1. Skartační znak-lhůta: A-10 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 1 Změny:

Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. 8. 2014 Spisový znak: A.1. Skartační znak-lhůta: A-10 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 1 Změny: Obchodní akademie a Střední odborná škola cestovního ruchu Choceň Choceň, T. G. Masaryka 1000, PSČ 565 36, oachocen@oa-chocen.cz Vnitřní řád domova mládeže Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. 8. 2014 Spisový

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Domov mládeže (dále jen domov ) je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže 1 Vnitřní řád domova mládeže platný pro všechny žáky a studenty ubytované v DM Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město, Velehradská 1527, Staré Město. Čl. 1 Účel a organizace domova mládeže Domov

Více

Vnitřní řád Domova mládeže (DM)

Vnitřní řád Domova mládeže (DM) Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený Kostelec, 17. listopadu 1197 Vnitřní předpis ředitele školy Vnitřní řád Domova mládeže (DM) (Červený Kostelec, Lhota 333) I. Práva ubytovaných studentek

Více

Vnitřní řád Domova mládeže

Vnitřní řád Domova mládeže Vnitřní řád Domova mládeže Obsah 1.1 Základní ustanovení... 3 2 Práva a povinnosti žáka... 3 2.1 Práva žáka... 3 2.2 Povinnosti žáka... 3 2.3 Pravidla vztahů se zaměstnanci... 4 3 Práva a povinnosti zákonných

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Vypracoval: Evangelická akademie, Vyšší odborná škola sociálně právní 602 00 Brno, Opletalova 6 Vnitřní řád domova mládeže Mgr. Hana Svobodová Účinnost ode dne: 1. září 2011 Změny ve vnitřním předpisu

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Obsah Úvodní ustanovení...3 Povinnosti ubytovaných žáků a výchovná opatření...4 Práva žáků...5 V rámci bezpečnostních

Více

Vnitřní řád Domova mládeže KJJ

Vnitřní řád Domova mládeže KJJ Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka, Praha 4 Braník, Roškotova 4 Vnitřní řád Domova mládeže KJJ V souladu s 28, písm. g) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Gymnázium Jevíčko Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní předpis Čj.: 5018jj15 V Jevíčku 31. 8. 2015. I. Základní ustanovení

Gymnázium Jevíčko Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní předpis Čj.: 5018jj15 V Jevíčku 31. 8. 2015. I. Základní ustanovení Gymnázium Jevíčko Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní předpis Čj.: 5018jj15 V Jevíčku 31. 8. 2015 I. Základní ustanovení Domov mládeže je školské ubytovací zařízení, které poskytuje žákům středních škol

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední škola, Horažďovice, Blatenská 313 Vnitřní řád domova mládeže Domov mládeže je součástí budovy školy. Poskytuje žákům střední školy ubytování a výchovně vzdělávací činnost. Vede žáky k plnohodnotnému

Více

Gymnázium, Český Krumlov. Vnitřní řád domova mládeže

Gymnázium, Český Krumlov. Vnitřní řád domova mládeže Gymnázium, Český Krumlov Vnitřní řád domova mládeže Umísťování a vylučování studentů 1. Na umístění v DM nemá žák právní nárok. 2. Přihlášku do DM podávají žáci, v případě jejich nezletilosti zákonný zástupce.

Více

Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku

Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku Dle metodického pokynu MŠMT doporučeno zřizovatelem školy s platností od 1.1.2006, Věstník MŠMT 11/2007, metodický pokyn k prevenci

Více

Řád domova mládeže ISŠT

Řád domova mládeže ISŠT Řád domova mládeže ISŠT Řád domova mládeže se řídí vyhláškou MŠMT ČR č. 108/2005 Sb. o školských výchovných a ubytovacích zařízeních ze dne 22. 2. 2005, vyhláškou č. 436/2010 Sb. ze dne 22. 12. 2010 a

Více

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E Domov mládeže (dále DM) poskytuje žákům středních škol ubytování a stravování. Umožňuje žákům včasnou docházku do školy na teoretické i praktické vyučování.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Ing. Petr Veselý ředitel školy 1. Základní ustanovení 1.1. Domov mládeže je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních škol a studentům vyšších odborných

Více

Gymnázium Jevíčko Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní předpis Čj.: 5018jj18 V Jevíčku I. Základní ustanovení

Gymnázium Jevíčko Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní předpis Čj.: 5018jj18 V Jevíčku I. Základní ustanovení Gymnázium Jevíčko Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní předpis Čj.: 5018jj18 V Jevíčku 31. 8. 2018 I. Základní ustanovení Domov mládeže je školské ubytovací zařízení, které poskytuje žákům středních škol

Více

www.dmhk.cz, +420 495 540 060, info@dmhk.cz

www.dmhk.cz, +420 495 540 060, info@dmhk.cz DOMOV MLÁDEŽE, INTERNÁT A ŠKOLNÍ JÍDELNA, HRADEC KRÁLOVÉ, VOCELOVA 1469/5 www.dmhk.cz, +420 495 540 060, info@dmhk.cz VNITŘNÍ ŘÁD Čj. Ř/188/2015 1. Základní ustanovení číslo předpisu: A.2. Domov mládeže,

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední uměleckoprůmyslová škola Hálkova 42 586 03 Jihlava Helenín Telefon 567 584 129 Vnitřní řád domova mládeže Činnost a provoz DM se řídí zejména vyhláškou č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a

Více

Vnitřní řád Domova mládeže

Vnitřní řád Domova mládeže Integrovaná střední škola Moravská Třebová Brněnská 1405, Moravská Třebová, PSČ 571 01 Vnitřní řád Domova mládeže Moravská Třebová srpen 2013 1 Úvod Vnitřní řád Domova mládeže je nedílnou součástí Školního

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, Kunice

STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, Kunice STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, 251 63 Kunice ŘÁD INTERNÁTU 1. Internát je určen a slouží žákům Střední školy řemesel Kunice. Provoz internátu začíná v pondělí

Více

Evangelická akademie, Vyšší odborná škola sociálně právní Brno, Opletalova 6 Vnitřní řád domova mládeže

Evangelická akademie, Vyšší odborná škola sociálně právní Brno, Opletalova 6 Vnitřní řád domova mládeže Vypracovala: Evangelická akademie, Vyšší odborná škola sociálně právní 602 00 Brno, Opletalova 6 Vnitřní řád domova mládeže Mgr. Renáta Michálková Účinnost ode dne: 1. září 2018 Změny ve vnitřním předpisu

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Pulická 695, Dobruška č.j. SS16/005 Školní rok: 2016/2017 Obsah VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE I. Práva a povinnosti žáků ubytovaných žáků... 2 A. Ubytovaný žák

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE Na Lindovce 1463/1, 767 01 Kroměříž Vnitřní řád domova mládeže 1. Základní ustanovení Domov mládeže je součástí Střední školy hotelové a služeb, Na

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE I. Základní ustanovení Vnitřní řád domova mládeže vydává ředitel školy dle 30 školského zákona. Vnitřní řád je přílohou školního vzdělávacího programu domova mládeže. Identifikační

Více

Střední průmyslová škola Hranice VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

Střední průmyslová škola Hranice VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední průmyslová škola Hranice Sídlo: 753 01 Hranice, Studentská 1384 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Platný od 1. 9. 2017 Nabytím účinnosti tohoto vnitřního řádu pozbývá platnost Vnitřní řád domova mládeže

Více

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ.

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ. ZŠ a MŠ KAMÝK nad VLTAVOU, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY a) Přihlašování a odhlašování účastníka 1. Do ŠD mohou docházet děti z přípravné třídy, žáci z 1. 5. tř., kteří jsou zařazeni

Více

Vnitřní řád domova mládeže Středního odborného učiliště stavebního, Plzeň, Borská 55

Vnitřní řád domova mládeže Středního odborného učiliště stavebního, Plzeň, Borská 55 Střední odborné učiliště stavební, Plzeň, Borská 55 V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E 2 0 1 3 Vnitřní řád domova mládeže Středního odborného učiliště stavebního, Plzeň, Borská 55 1. Úvodní

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE V souladu se školským zákonem č. 561/2004 123, a v souladu s vyhláškou 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových

Více

TAUFEROVA SOŠ VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE ŠTĚCHOVICE VNITŘNÍ ŘÁD

TAUFEROVA SOŠ VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE ŠTĚCHOVICE VNITŘNÍ ŘÁD TAUFEROVA SOŠ VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE ŠTĚCHOVICE VNITŘNÍ ŘÁD 1. Obecná ustanovení vnitřní řád je právní normou, která vychází z předpisů týkajících se ubytovacích zařízení a dalších obecně platných

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. 1. 2012 1 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE (DM) Ředitelka Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (dále jen školy) vydává v souladu

Více

Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112. Vnitřní řád domova mládeže

Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112. Vnitřní řád domova mládeže Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112 Vnitřní řád domova mládeže Umísťování a vylučování žáků 1. Na umístění v DM nemá žák právní nárok. 2. Přihlášku do DM podávají žáci, v případě jejich nezletilosti

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. 9. 2017 1 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE (DM) Ředitel Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (dále jen školy) vydává v souladu s

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Domov mládeže (dále jen domov ) je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova 1387, příspěvková organizace pracoviště Hejnice, Lázeňská 349, 46362 Hejnice VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. Základní ustanovení Domov mládeže (dále

Více

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Pojmy Pro účely tohoto řádu se rozumí a) táborníkem - dětský účastník tábora, b) vedoucím - kterýkoliv dospělý pracovník tábora. ČÁST PRVNÍ

Více

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy V n i t ř n í ř á d Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě Docházka do školy 1. Vyučování probíhá podle rozvrhu, který byl schválen ředitelem školy. 2. Začátek dopoledního vyučování a délku přestávek

Více

DOMOV MLÁDEŽE ELDO VNITŘNÍ ŘÁD

DOMOV MLÁDEŽE ELDO VNITŘNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště tradičních řemesel a Vyšší odborná škola, spol. s r.o. S t ř e d n í 5 9, 6 0 2 0 0 B r n o DOMOV MLÁDEŽE ELDO VNITŘNÍ ŘÁD Brno, 1. září 2013 Základní ustanovení I. Domov mládeže

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Lanškroun. Řád domova mládeže

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Lanškroun. Řád domova mládeže (DM) vychází z vyhlášky MŠMT č.108/2005 Sb., ze dne 22. 2. 2005 o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních. Rovněž vychází z hygienických předpisů pro ubytované žáky.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Želetice 161, 671 34 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 14 /2017 Vypracoval: Schválil: Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracovala: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Dražice, okres Tábor příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne: 14. 11. 2016 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

DOMOV MLÁDEŽE STUDENTSKÁ VNITŘNÍ ŘÁD PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

DOMOV MLÁDEŽE STUDENTSKÁ VNITŘNÍ ŘÁD PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 DOMOV MLÁDEŽE STUDENTSKÁ DOMOV MLÁDEŽE A ŠKOLNÍ JÍDELNA PRAHA 6 DEJVICE, STUDENTSKÁ 10 e- mail: r ed itel@dmstuden tska.cz www.dmstud en tska.cz t el.: 252 540 111 VNITŘNÍ ŘÁD PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Více

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Š K O L N Í Ř Á D Vydán: ve Zlíně 24. 8. 2011 Schvaluje: Mgr. Marta Fojtíková, ředitelka Úvod V souladu s ustanoveními

Více

DOMOV MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD

DOMOV MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47 750 02 Přerov, Osmek 47 - domov mládeže DOMOV MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD Schválil: Zpracoval: Mgr. Radovan Rašťák, ředitel Helena Zrnková, vedoucí vychovatel DM datum,

Více

STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA ČÁSLAV

STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA ČÁSLAV STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA ČÁSLAV VNITŘNÍ ŘÁD domova mládeže Činnost, organizace a provoz DM se řídí zejména vyhláškou č.108/2005 Sb., ve znění pozdějších předpisů (Vyhláška č. 436/2010 Sb.), o školských

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Vnitřní řád 1. Základní ustanovení Domov mládeže (dále DM nebo Domov) je školské výchovné a ubytovací zařízení, jehož činnost vymezuje zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ S ttřed n íí š ko lla llodn íí dop r avy a tte chn iický ch ře me se ll Děč íín V II,, VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ I. Obecná ustanovení Vnitřní řád internátu vymezuje práva a povinnosti ubytovaných

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD PRÁVA ŽÁKU UBYTOVANÝCH V DM:

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD PRÁVA ŽÁKU UBYTOVANÝCH V DM: ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD DM je školské zařízení, které zabezpečuje žákům středních škol kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování. Obsah výchovné činnosti v DM navazuje na obsah vzdělávací

Více

Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU 2015/2016

Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU 2015/2016 Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU 2015/2016 Číslo vnitřní směrnice: OAJL2015/100 Adresa internátu: Obchodní 282, 542 25 Janské Lázně 1.

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední průmyslová škola kamenická a sochařská v Hořicích, Husova 675 I. Základní ustanovení Vnitřní řád domova mládeže Domov mládeže ( dále jen DM ) je školské zařízení, které zabezpečuje žákům středních

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Brno, Hroznová 1 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 180a Spisový znak: 2a Skartační znak: A5 Vypracoval: Bc.Žaneta Muronová, vedoucí vychovatelka Schválil: Mgr.Zbyněk Krejčíř Datum vydání:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový a skartační znak: Základní škola Na Radosti, Komenského 972/10, 591 01 Žďár nad Sázavou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Datum Podpis Vydal: Petra Vykydalová Kupková, ředitelka školy 1. 9. 2016

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Školní řád Základní školy a Mateřské školy Babice vychází ze Zákona č. 561/2004 Sb., 30, o předškolním,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY DĚTSKÝ DOMOV A ŠKOLNÍ JÍDELNA, PŘEROV, SUŠILOVA 25 Sušilova 2392/25, 750 02 Přerov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY platný pro součást zařízení Dětský domov a Školní jídelna, Přerov, Sušilova 25 Obsah: 1) Úvodní

Více

Vnitřní směrnice č. 3. Řád domova mládeže

Vnitřní směrnice č. 3. Řád domova mládeže Střední škola elektrotechnická, Lipník nad Bečvou, Tyršova 781 Vnitřní směrnice č. 3 Řád domova mládeže Označení směrnice: Řád DM Číslo jednací: Vydává: Ing. Jaroslav Pokrupa - ředitel školy Datum vydání:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička, Čs. armády 485 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Č. j.: 19/2012 Vypracoval: Schválil: Účinnost ode dne: 1. 9. 2012 Michal Kozel vedoucí domova mládeže

Více

Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658

Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658 Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracovala: Marie Machátová, vedoucí vychovatelka ŠD Školská rada projednala dne: Pedagogická rada projednala dne: 3.9.2012

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE pro školní rok 2015/2016 I. Přijímací řízení Přihlášku o přijetí k ubytování (přihlášku) do Domova mládeže (dále jen DM) podávají rodiče nebo zákonní zástupci nebo sami žáci

Více

Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov

Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 59/13 Skartační znak: S 5 Spisový znak:

Více

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, 33101 Vnitřní řád DDM Kopretina 1 Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Účel a působnost vnitřního řádu Čl. 3 Účastníci zájmového vzdělávání Čl.

Více

Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola Domažlice. Boženy Němcové 116, Domažlice

Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola Domažlice. Boženy Němcové 116, Domažlice Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola Domažlice VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Boženy Němcové 116, Domažlice Nabývá účinnosti od 1. 9. 2018 1. Úvodní ustanovení 2. Práva a povinnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracoval: Schválil: Školní družina při ZŠ Hlučín, Hornická 7, okr. Opava, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne: Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2014

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

Řád domova mládeže ISŠT Benešov

Řád domova mládeže ISŠT Benešov Zřizovatel organizace Integrovaná střední škola technická Černoleská 1997, 256 01 Benešov Řád domova mládeže ISŠT Benešov Školní rok 2016/2017 Domov mládeže je školské účelové zařízení Integrované střední

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Školní družina (dále jen družina) je školským zařízením pro zájmové vzdělávání zřízené v souladu se zákonem 561/2004 Sb., O předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola, Uherské Hradiště Jarošov, Pivovarská 200, příspěvková organizace 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 214/2018 Vypracoval: Schválil: Ivana Zemanová, vedoucí vychovatelka

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE TAUFEROVA STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ 767 01 Kroměříž, Koperníkova 1429 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE vydáno: srpen 2017 Zpracoval: Bc. Jana Kašparová Aktualizováno: přílohy: Přehled výchovných

Více

Provozní řád ubytovacího zařízení

Provozní řád ubytovacího zařízení Obsah: Provozní řád ubytovacího zařízení Část I. - Základní ustanovení 2 Článek 1 Úvodní ustanovení 2 Článek 2 Příchod na internát 2 Článek 3 Odchod z internátu 2 Článek 4 Návštěvy na internátě 2 Článek

Více