Jak (ne)získat grant GAČR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jak (ne)získat grant GAČR"

Transkript

1 Jak (ne)získat grant GAČR M. Holeček (P108), P. Polach (P101) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Jak to bylo dříve Zpravodaj projektu. Zpravodaj navrhoval oponenty (ČR, svět). Oponenti hodnotili v 10-ti bodové stupnici řadu otázek. Seřazení projektů podle bodového hodnocení. Ovšem (zejména v pozdějších letech) významná role zpravodajů při stanovení konečného pořadí v rámci oborového uskupení. Zipování sestavení celkového pořadí, podle nějž přidělovány peníze.

3 a důsledky Většina projektů průměrné hodnocení 9-10 (!!). Dát v některém kritériu nižší známku často znamenalo potopit projekt (problém u zahraničních posudků). Oponent neměl žádné srovnání a nic ho neomezovalo ve snaze projekt podpořit či potopit. Úspěšnost grantu silně záviselo na taktice zpravodaje (výběr oponentů apod.). O pořadí pak rozhodla i řada náhodných jevů

4 Od roku První kolo Všechny projekty v rámci oborového uskupení hodnotí stálá skupina (cca 10) expertů tzv. panel. Každý projekt hodnocen 4 experty panelu (popř. člen jiného panelu u mezioborových projektů). Každý člen panelu tak hodnotí cca 40 projektů, známky A, B, C, z nich 30% musí být C ( vyhodit ) a současně A ( vynikající ) nemůže být víc než 30%. Člen panelu neví, kdo má jaké projekty (kromě předsedy a místopředsedy pokud nejsou v konfliktu zájmů )!

5 Od roku 2009: První kolo-závěr Členové panelu mají zveřejněno hodnocení všech projektů, tj. projektu je např. AABC (popř. AAABC). Zasedá panel a podle ohodnocení se určí 30% projektů, které dále nepostupují. Dále se určí 30% projekt s předběžnou známkou A, zbytek je B. Postupujícím projektům se přidělí několik mezinárodních hodnotitelů, kterým se zasílá projekt. Mezinárodní hodnotitel tedy již nemá srovnání, většinou obdrží pouze jeden projekt.

6 Od roku 2009: Co se děje dál... Čeká se na posudky mezinárodních hodnotitelů, někteří neodpovídají, urguje se, hledají se další apod. Po uzávěrce situace následující: některé projekty mají dva a více zahranič posudků, některé jeden, zcela výjimečně žádný (k této situaci by nemělo docházet). Členové panelu mají zveřejněna všechna hodnocení. Např: projekt má AABA - A AB. Nyní samostatně ohodnotí všechny projekty známkou A,B,C, opět 30% C, max 30%A.

7 Od roku 2009: Spějeme k závěru Zasedá panel (dva dny) a dělá závěrečné pořadí v rámci daného oborového uskupení. Každý projekt má nyní cca 16 známek, např. ABBC - B - A AABCBBCAAB. Pořadí se sestavuje nejen podle těchto známek, ale i v rámci diskuse členů panelu čtou se posudky, zvažuje se zahraniční posudek, porovnávají se projekty navzájem, diskutuje se o historii týmu, některé sporné projekty se tak probírají velmi důkladně (!). Toto pořadí vstupuje do závěrečného zipování

8 Psychologie hodnocení Hodnotitel se nechce v panelu blamovat (např. dát A u mizerného projektu!). Hodnocení C musí být schopen zdůvodnit (pokud píše posudek, tak musí být zřetelně napsáno proč jej nedoporučuje ). Tedy intenzívně hledá problém, chybu, nedokonalost, kterou by dokázal v panelu obhájit. C vítězí nad A (!) (hodnotitel může přehlédnout chybu v projektu a dát např. A, ale pokud někdo připustí, že dal omylem C, nepůsobí to dobře).

9 Psychologie hodnocení Panel neposuzuje hodnocení nějakých anonymních expertů, ale svá vlastní! Každý tedy se snaží obhájit své stanovisko! Klíčová je první fáze a v ní je hodnotitel tlačen do maximálně objektivního zhodnocení (viz výše) a současně musí 30% projektů vyhodit, tj. hledá chyby (největší radost udělají na první pohled odbyté projekty, nebo ty, kde něco chybí!). Projekty se tedy pečlivě čtou! Není příliš taktické, když se v projektu navrhují vysoké mzdové náklady

10 Některé závěry (P108) Překvapivě velké množství shod po prvním kole (14 AAAA nebo AAAB, 17 CCCC nebo CCCB na cca 100 projektů). Minimální možnost lobování (není žádný prostor popostrčit projekt výše, pokud k tomu není opravdu pádný důvod). Nejen projekty, ale i navrhovatelé a celé týmy se někdy důkladně prob(p)írají (!). Mezinárodní posudky slabina systému (navrhovatel by měl pečlivě zvážit své návrhy zahraničních oponentů).

11 Některé závěry (P101) Mezinárodním posudkům věnována v panelu menší pozornost zahraniční oponenti navržení navrhovatelem jsou použiti až na 3 či 4 místo. Při stanovování závěrečného pořadí za panel věnována značná pozornost posudkům, aby nemohly být napadeny v rámci stanovování pořadí v sekci technických věd.

12 Některé závěry (P101) Velká váha kladena na projekty a vybavenost pracoviště, na publikační aktivitu navrhovatele ne tolik jako v jiných panelech. Kolega vás nemá šanci postrčit. Velká pozornost věnována původnosti projektu a to i v případě odlišného odborného zaměření zpravodaje (internet).

13 Jak tedy podat grant? 1. Proč jej chci podat? Opravdu mám ujasněno, co chci? Jsem ochoten tomu obětovat dost času, i když výsledek velmi nejistý? Jen zkoušet štěstí znamená hazard s vlastním kreditem! 2. Pořádně sepsat vše, co je požadováno. 3. Psát stručně, srozumitelně (!), věcně. Hodnotitel není zpravidla expert v dané problematice! A nemá moc času zdlouhavě hledat, o co vlastně jde. 4. Detaily jsou důležité (rozbor financí apod.), protože se v nich může někdo velmi důkladně šťourat (viz hledání adeptů na C ).

14 Jak tedy podat grant? 5. Dát grant do správného panelu! (nikdo vás nebude někam přemísťovat ). Volba panelu je i zásadním taktickým krokem vašeho postupu 6. Zvážit, zda grant formulovat mezioborově hodnocení experta z jiného panelu nemusí grantu mnohdy prospět. 7. Všechny své výstupy a předchozí výsledky citovat úplně, korektně a zřetelně (nemlžit!). To platí i u dílčích zpráv a vůbec všech výstupů (nezapomínejte, že hodnotitele mají povětšinou internet ).

15 Co se hodnotí? Původnost, vědecká závažnost, perspektivnost projektu a očekávaný přínos projektu pro základní výzkum (ne aplikační!). Zpracování návrhu projektu, cíle řešení a navrhované výstupy. Koncepce, metodika a časový plán (!). Navrhovatel a tým (publikační úroveň, vybavení apod.). Přiměřenost finančních nákladu (pozor na osobní!).

16 Možná nedorozumění Mohou přijít dva posudky jeden projekt vychválí a druhý jej hrozivě zkritizuje. To však nic neznamená ten, kdo kritizoval, dával C a musel to obhájit! Skončila doba formulací váš projekt se v pořadí úspěšně hodnocených projektů bohužel neumístil (!) Hodnocení není formální, projekty se poměrně dost propírají. Negativní posudek může být užitečný pro další práci a přípravu nového projektu. Netřeba propadat skepsi!

17 Kdo už grant má Upozornění: pětileté granty mají po třech letech řešení dílčí zprávu na úrovni závěrečné a měly by mít od panelu hodnocení výborně (letos výjimka). Pozor na přesuny financí (fond účelově určených prostředků, mzdy studentů), při přesunu mezi mzdami a věcnými prostředky nutno žádat GA ČR.

18 Kdo už grant má Kontrola realizačních výstupů grantu pozor na stejné příspěvky. V článcích a konferenčních příspěvcích nutnost poděkování GA ČR. Pozor na výstupy v závěrečné kartě projektu. Možnost kontroly výsledků grantu i po 1 a 2 letech ( to appear ).

19 Poznatky ze sekce technických věd Vloni třetí nejsilnější sekce. Způsob zipování projektů na rok Uznány specifika panelů. Význam hodně projektů. Způsob řazení bilaterálních projektů.

20 Poznatky ze sekce technických věd Pro letošek: bude nová zadávací dokumentace GA ČR neví se přesně jaká. Zatím se neví přesné datum vyhlášení ani ukončení podávání projektů. Bude vyšší návaznost projektů na RIV.

21 A na závěr nezbývá než popřát hodně štěstí a volbu správné taktiky při boji o grant! A my jen dodáváme, že při samotném hodnocení v panelu už vám nemůžeme nijak pomoci (ale to je snad dobře )

Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Základní podmínky Proces hodnocení splňuje zákonem stanovenou hodnoticí lhůtu 8 měsíců. Je uplatněn třístupňový systém: předsednictvo,

Více

Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém. Ivan Netuka místopředseda GAČR

Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém. Ivan Netuka místopředseda GAČR Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém Ivan Netuka místopředseda GAČR Profil organizace Založena v roce 1993 vládou České republiky Nezávislá státní instituce se statutem

Více

XLIII. zasedání Akademického sněmu Akademie věd České republiky. Praha 12. prosince Bod programu: 3

XLIII. zasedání Akademického sněmu Akademie věd České republiky. Praha 12. prosince Bod programu: 3 XLIII. zasedání Akademického sněmu Akademie věd České republiky Praha 12. prosince 2013 Bod programu: 3 INFORMACE O PŘÍPRAVĚ HODNOCENÍ VÝZKUMNÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI PRACOVIŠŤ AV ČR ZA LÉTA 2010 2014 1 Principy

Více

POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU

POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Poslání IGA

Více

K vývoji aktivit v organizaci výzkumu

K vývoji aktivit v organizaci výzkumu Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Akademické fórum XI 11. březen 2010 Praha Legislativa 2002 až 2009 Zákon 130/2002 Sb.,

Více

Hodnocení výzkumné a odborné činnosti pracovišť AV ČR za léta zpráva o průběhu a co z toho plyne...

Hodnocení výzkumné a odborné činnosti pracovišť AV ČR za léta zpráva o průběhu a co z toho plyne... Hodnocení výzkumné a odborné činnosti pracovišť AV ČR za léta 2010 2014 zpráva o průběhu a co z toho plyne... Eva Zažímalová, XLVIII. zasedání Akademického sněmu AV ČR, 21. 4. 2016 Proč jsme se hodnotili

Více

Směrnice rektora TUL

Směrnice rektora TUL Směrnice rektora TUL č. 1/2019 Název: Zásady grantových programů Technické univerzity v Liberci Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: prof. Ing. Pavel Mokrý, Ph.D. prorektor 15.4.2019 Právní kontrola Mgr.

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

Jaký dopad má hodnocení ústavů AV ČR na jejich excelenci?

Jaký dopad má hodnocení ústavů AV ČR na jejich excelenci? Otázky pro panelovou diskusi Jak AV ČR podporuje excelenci svých výzkumných pracovníků? Jaký dopad má hodnocení ústavů AV ČR na jejich excelenci? Analyzuje AV ČR příčiny neúspěšných návrhů projektů? Akademická

Více

Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY

Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY Identifikační údaje aktivity, její členění, termín vyhlášení, doba trvání Název aktivity

Více

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže Článek 1 Věcná působnost (1) Metodické pokyny děkana Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany v Brně k zásadám studentské grantové soutěže (dále jen SGS ) upřesňují některá ustanovení Směrnice

Více

Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011

Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011 Metodika k hodnocení žádostí o dotace mimořádná dotační výzva Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011 Prioritní osa č. 3: Podpora rozvoje mezinárodních dobrovolnických

Více

Česká republika Ministerstvo zemědělství

Česká republika Ministerstvo zemědělství Česká republika Ministerstvo zemědělství Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 Nové Město Č.j.: 7437/2014-MZE-17011 S T A T U T ocenění za mimořádné výsledky ve výzkumu a experimentálním vývoji, udělované Ministerstvem

Více

Pravidla studentské grantové soutěže. Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. pro rok 2014

Pravidla studentské grantové soutěže. Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. pro rok 2014 Čl. 1 Základní ustanovení Pravidla studentské grantové soutěže Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci pro rok 2014 1. Tato pravidla stanovují zásady pro přihlášení,

Více

Zadávací dokumentace žádosti o grant Interní grantové agentury FLD ČZU v Praze

Zadávací dokumentace žádosti o grant Interní grantové agentury FLD ČZU v Praze Zadávací dokumentace žádosti o grant Interní grantové agentury FLD ČZU v Praze VYHLÁŠENÍ II. KOLA SOUTĚŽE KATEGORIE B NA ROK 2016 Termín vyhlášení soutěže: 4. 2. 2016 Termín odevzdání žádosti: 19.2. 2016,

Více

Studentská grantová soutěž 2019

Studentská grantová soutěž 2019 Směrnice děkana Divadelní fakulty JAMU Studentská grantová soutěž 2019 I. Úvodní ustanovení Tato směrnice upravuje pravidla studentské grantové soutěže, tzv. specifického vysokoškolského výzkumu na Divadelní

Více

Název Autor Jitka Debnárová Vedoucí práce Mgr. Petra Vondráčková, Ph.D. Oponent práce Mgr. Lenka Reichelová

Název Autor Jitka Debnárová Vedoucí práce Mgr. Petra Vondráčková, Ph.D. Oponent práce Mgr. Lenka Reichelová Název Autor Jitka Debnárová Vedoucí práce Mgr. Petra Vondráčková, Ph.D. Oponent práce Mgr. Lenka Reichelová Vztahová vazba u osob se závislostí na pervitinu POSUDEK BAKALÁŘSKÉ / MAGISTERSKÉ PRÁCE VEDOUCÍ

Více

Počet neuplatněných výsledků je pro hodnocení irelevantní, proto se neuvádí.

Počet neuplatněných výsledků je pro hodnocení irelevantní, proto se neuvádí. Výjezdní zasedání GA ČR, Loučeň, 3. 12. 2015 Reakce předsednictva GA ČR na připomínky z oborových komisí OK1 Technické vědy OK1/1 změny v aplikaci GRIS: upravit tabulky celkových počtů výsledků a celkového

Více

Název Autor Bc. Tereza Roznerová Vedoucí práce MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. Oponent práce Mgr. Jaroslav Vacek

Název Autor Bc. Tereza Roznerová Vedoucí práce MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. Oponent práce Mgr. Jaroslav Vacek Název Autor Bc. Tereza Roznerová Vedoucí práce MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. Oponent práce Mgr. Jaroslav Vacek POSUDEK BAKALÁŘSKÉ / MAGISTERSKÉ PRÁCE VEDOUCÍ PRÁCE Hazardní hráčství a jeho dopady - kvalitativní

Více

Pravidla soutěže o Cenu děkana ESF MU

Pravidla soutěže o Cenu děkana ESF MU Pravidla soutěže o Cenu děkana ESF MU Cílem soutěže je ocenit nejlepší vědecké práce v oboru ekonomie a managementu zpracované na Ekonomicko-správní fakultě MU a podpořit tak kvalitu vědecké práce a publikačních

Více

Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015

Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení Rada IGA PEF MENDELU (dále jen Rada

Více

Hodnocení pracovišť a principy tvorby rozpočtů pracovišť

Hodnocení pracovišť a principy tvorby rozpočtů pracovišť Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Hodnocení výkonu pracovišť Hodnocení pracovišť a principy tvorby rozpočtů pracovišť Jiné úspěchy klinik a ústavů (pravidelně

Více

Závislost na počítačových hrách u žáků druhého stupně vybraných základních škol

Závislost na počítačových hrách u žáků druhého stupně vybraných základních škol POSUDEK BAKALÁŘSKÉ / MAGISTERSKÉ PRÁCE OPONENT Název Závislost na počítačových hrách u žáků druhého stupně vybraných základních škol Autor Bc. Jiří Zatřepálek Vedoucí práce Mgr. Jaroslav Vacek Oponent

Více

Č. j.: TF/5/14 V Praze dne

Č. j.: TF/5/14 V Praze dne Č. j.: TF/5/14 V Praze dne 5.11.2014 Pokyn děkana K realizaci Studijního a zkušebního řádu pro studium v doktorských studijních programech České zemědělské univerzity v Praze na Technické fakultě ČZU v

Více

GA UK 2017 Příručka pro žadatele FF UK

GA UK 2017 Příručka pro žadatele FF UK GA UK 2017 Příručka pro žadatele FF UK 1 Obsah První kroky. 3 Základní informace 1.. 4 Základní informace 2... 5 Základní informace 3.. 6 Práce s aplikací 7 Struktura žádosti 1 8 Struktura žádosti 2 9

Více

GA UK 2018 Příručka pro žadatele FF UK

GA UK 2018 Příručka pro žadatele FF UK GA UK 2018 Příručka pro žadatele FF UK 1 Obsah První kroky. 3 Základní informace 1.. 4 Základní informace 2... 5 Základní informace 3.. 6 Práce s aplikací 7 Struktura žádosti 1 8 Struktura žádosti 2 9

Více

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanovení (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty, statutem

Více

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ Příloha č. 2 k příkazu ministryně č. 16/2014 Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2015 1.

Více

Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016

Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016 Příloha č. 2 k příkazu ministryně č. 18/2015 Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016 1. ÚVOD Vyhodnocování žádostí

Více

Oborové verifikační a hodnotící panely a Expertní panely. Mgr. Magdalena Lokayová Úřad vlády ČR

Oborové verifikační a hodnotící panely a Expertní panely. Mgr. Magdalena Lokayová Úřad vlády ČR Oborové verifikační a hodnotící panely a Expertní panely Mgr. Magdalena Lokayová Úřad vlády ČR 1 Metodika 2013 Podpilíř I (kapitola VI.1.) Oborové verifikační a hodnotící panely (dále jen OVHP ) Pilíř

Více

Jak vytvořit projektový návrh v H2020? Rychlý průvodce

Jak vytvořit projektový návrh v H2020? Rychlý průvodce UNIVERZITA KARLOVA Jak vytvořit projektový návrh v H2020? Rychlý průvodce Základní struktura Tajemství dobrého návrhu Je důležité mít: Relevantní a důležitou výzkumnou otázku Originální nápad, který odpovídá

Více

ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum

ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Využití účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum je realizováno

Více

Obsah: Směrnice Akademické rady AV ČR č. 6 - Statut cen Akademie věd ČR a Jednací řád komisí pro udělování cen Akademie věd ČR.

Obsah: Směrnice Akademické rady AV ČR č. 6 - Statut cen Akademie věd ČR a Jednací řád komisí pro udělování cen Akademie věd ČR. INTERNÍ NORMY VYDÁVÁ KANCELÁŘ AV ČR PRO POTŘEBU AV ČR URL: http://interni.avcr.cz/dokumenty/interni_normy/ Částka 3/2014 Obsah: Směrnice Akademické rady AV ČR č. 6 - Statut cen Akademie věd ČR a Jednací

Více

Příručka pro hodnotitele

Příručka pro hodnotitele Příručka pro hodnotitele Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 VERZE: 1 DATUM PLATNOSTI: VYDAL: Řídicí orgán OP VVV DATUM ÚČINNOSTI: 24. září 2015 Dnem zveřejnění na webových

Více

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK 21 Čl. 1 Základní ustanovení 1. V souladu s bodem 9 a 1 Zásad studentské grantové soutěže TUL ze dne 11.9.29 vyhlašuje rektor Studentskou grantovou soutěž

Více

GRANTOVÉ PŘÍLEŽITOSTI pro doktorandy PřF. Brno,

GRANTOVÉ PŘÍLEŽITOSTI pro doktorandy PřF. Brno, GRANTOVÉ PŘÍLEŽITOSTI pro doktorandy PřF Brno, 12.9.2018 Doktorand 1. stupeň vědecké kariery Vědec Student Doktorand CV building Články Stáže Zapojení do výuky Zapojení do projektů Odbor výzkumu 2 Zdroje

Více

Název Autor Vedoucí práce Oponent práce

Název Autor Vedoucí práce Oponent práce POSUDEK BAKALÁŘSKÉ / MAGISTERSKÉ PRÁCE VEDOUCÍ PRÁCE Název Autor Vedoucí práce Oponent práce Preference uživatelů marihuany: indoor versus outdoor Veronika Havlíčková Ing. Jiří Vopravil, Ph.D. Mgr. Jaroslav

Více

GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha

GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha Ing. Iveta Pospíšilová Oddělení pro vědu a výzkum 14.3.2016 1 Aktuální vyhlášené soutěže https://gacr.cz/typy-projektu/ Standardní projekty

Více

Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU

Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU PRO ROK 2017 Struktura GAMU Specifický výzkum A studentské výzkumné projekty B studentské vědecké

Více

Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II

Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II Identifikační údaje programu, jeho členění na podprogramy, termín vyhlášení, doba trvání Název programu Kód programu KONTAKT II LH Termín vyhlášení

Více

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vnitřní norma VŠCHT Praha č. 20.32/13 V Praze, 27.11.2013 Čj. 965/13/2013 Grantový řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Čl. 1 Základní ustanovení

Více

Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009

Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009 1 Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009 Rada FZÚ AV ČR v. v. i. pracovala v roce 2009 ve složení: Předseda: Prof. Jiří Chýla, CSc. (do 9. 6. 2009)

Více

Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze

Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze Interní grantová soutěž (dále jen IGS ) je soutěž na podporu projektů specifického vysokoškolského výzkumu, který je prováděn studenty

Více

Grantová agentura České republiky GAČR

Grantová agentura České republiky GAČR Grantová agentura České republiky GAČR Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář je

Více

Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV

Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV Kancelář Akademie věd České republiky Odbor podpory vědy Ing. Leoš Horníček, Ph.D. Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV INFORUM 2008 14. konference

Více

Příloha Pokynu MU č. 10/2012 PRAVIDLA PROGRAMU PODPORY VÝZKUMU NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ PRO ROK 2013 MEZIOBOROVÉ VÝZKUMNÉ PROJEKTY

Příloha Pokynu MU č. 10/2012 PRAVIDLA PROGRAMU PODPORY VÝZKUMU NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ PRO ROK 2013 MEZIOBOROVÉ VÝZKUMNÉ PROJEKTY Příloha Pokynu MU č. 10/2012 PRAVIDLA PROGRAMU PODPORY VÝZKUMU NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ PRO ROK 2013 CÍL A ZÁKLADNÍ PARAMETRY Cílem programu podpory výzkumu (dále jen PPV) na MU je posílení prestiže výzkumné

Více

Směrnice děkana č. 3/2013. Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně. Část první

Směrnice děkana č. 3/2013. Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně. Část první Vysoké učení technické v Brně Fakulta strojního inženýrství V Brně dne 25. 4. 2013 Směrnice děkana č. 3/2013 Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně Část první Úvodní

Více

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE OR 6/2012 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE Datum vydání: 1. 2. 2012 Účinnost od: 1. 2. 2012 Účinnost do: odvolání Číslo

Více

Činnost GA ČR v roce 2012. Lada Knetlová Kancelář GA ČR

Činnost GA ČR v roce 2012. Lada Knetlová Kancelář GA ČR Činnost GA ČR v roce 2012 Lada Knetlová Kancelář GA ČR Skupiny grantových projektů Standardní projekty Postdoktorské projekty Mezinárodní projekty Projekty na podporu excelence 3500000 3000000 2500000

Více

FAQ Lead Agency 2017

FAQ Lead Agency 2017 FAQ Lead Agency 2017 Vztah uchazeč-instituce Nositelem uděleného grantu je v případě FWF vědec (rakouská fyzická osoba). Instituce, u které je vědec zaměstnán, formuláře návrhu projektu podepisuje jako

Více

Zásady, postup a harmonogram pro tvorbu koncepce hodnocení výzkumu a vývoje.

Zásady, postup a harmonogram pro tvorbu koncepce hodnocení výzkumu a vývoje. Odborná skupina Organizace výzkumu České fyzikální společnosti Jednoty českých matematiků a fyziků... Praha, 15.9.2010 XV. Akademické fórum: "Věda výzkum legislativa"... Jana Musilová: Zásady, postup a

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2019 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 10. Program podpory perspektivních lidských zdrojů - postdoktorandů. Interní předpisy Akademie věd ČR

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 10. Program podpory perspektivních lidských zdrojů - postdoktorandů. Interní předpisy Akademie věd ČR Interní předpisy Akademie věd ČR Vyřizuje: Odbor podpory vědy Kanceláře AV ČR Č. j.: KAV-2713/OPV/2018 URL: http://interni.avcr.cz/dokumenty/interni_normy/ Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 10

Více

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Příloha č.: 11 Počet stran přílohy: 4 Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2015 (dále jen program ) (schváleno usnesením rady kraje č. /. ze dne 14. 7.

Více

STATUT CELOUNIVERZITNÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ČZU V PRAZE

STATUT CELOUNIVERZITNÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ČZU V PRAZE STATUT CELOUNIVERZITNÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ČZU V PRAZE ČÁST PRVNÍ Čl. 1 Základní ustanovení 1. Tento Statut upravuje podrobnosti o celouniverzitní interní grantové soutěži (dále jen interní grantová

Více

Statut. Grantové agentury Akademické aliance

Statut. Grantové agentury Akademické aliance Statut Grantové agentury Akademické aliance Ostrava 2016 I. Všeobecná ustanovení K realizaci činnosti Grantové agentury Akademické aliance (GA) je vydán následující Statut Grantové agentury Akademické

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

Detail posudků k projektu Posudek č. 1

Detail posudků k projektu Posudek č. 1 Detail posudků k projektu Posudek č. 1 Originalita Téma zcela nové a důležité i v mezinárodním kontextu, zásadním způsobem posouvající úroveň poznání v dané oblasti. Cíle a hypotézy Cíle jednoznačně definované,

Více

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ v aktivitě Ekonomická gramotnost

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ v aktivitě Ekonomická gramotnost PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ v aktivitě Ekonomická gramotnost 1. Úvod V souladu s aktivitami projektu byl výukový modul Ekonomická gramotnost pilotně ověřen na primární (děti) i sekundární (pedagogové) cílové skupině.

Více

Hodnocení výzkumné a odborné činnosti pracovišť AV ČR za léta zpráva o dosavadním průběhu

Hodnocení výzkumné a odborné činnosti pracovišť AV ČR za léta zpráva o dosavadním průběhu Hodnocení výzkumné a odborné činnosti pracovišť AV ČR za léta 2010 2014 zpráva o dosavadním průběhu Eva Zažímalová, Cíle Hodnocení: Získání kvalitativních a kvantitativních informací o postavení vědy v

Více

POSUDEK NÁVRHU JUNIORSKÉHO BADATELSKÉHO GRANTOVÉHO PROJEKTU

POSUDEK NÁVRHU JUNIORSKÉHO BADATELSKÉHO GRANTOVÉHO PROJEKTU GRNTOVÁ GENTUR KEMIE VĚ ČR Národní 3, 117 20 Praha 1 Registrační číslo : POSUEK NÁVRHU JUNIORSKÉHO TELSKÉHO GRNTOVÉHO PROJEKTU Výhradně pro potřebu G V Prosím, uveďte přesně své jméno a tituly, instituci

Více

Interní grantová agentura AF MENDELU 10.10.2011

Interní grantová agentura AF MENDELU 10.10.2011 Interní grantová agentura AF MENDELU 10.10.2011 Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. tajemník Kanceláře IGA AF MENDELU EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU

Více

V Ý Z V A k podávání návrhů společných výzkumných projektů

V Ý Z V A k podávání návrhů společných výzkumných projektů V Ý Z V A k podávání návrhů společných výzkumných projektů Identifikační údaje Partnerská země: ESTONSKO Partnerská organizace: Estonian Academy of Sciences Program: Bilaterální mobilitní projekty Období:

Více

ze dne: Určeno: Všem ústavům LDF č. j.: 16453/ Správce předpisu: Zpracovatel: Předseda Rady IGA

ze dne: Určeno: Všem ústavům LDF č. j.: 16453/ Správce předpisu: Zpracovatel: Předseda Rady IGA 2/2018 SMĚRNICE DĚKANA Pravidla studentské grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně Určeno: Všem ústavům LDF č. j.: 16453/2018-491

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Fakulta financí a účetnictví Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 3/2008 upravující některé podmínky studia na Fakultě financí a účetnictví ve znění Dodatku č. 1 z 20. února 2012 1 Rozsah platnosti

Více

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2013 1. ÚVOD Vyhodnocování žádostí je velice odpovědná

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2019

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2019 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2019 Interní grantová agentura PEF ČZU v Praze (IGA PEF) je založena a provádí svou činnost ve smyslu Pravidel pro poskytování podpory na specifický vysokoškolský

Více

Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G

Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012

SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012 STUDENTSKÁ A VĚDECKÁ ODBORNÁ ČINNOST VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 Den vydání: 8. 10. 2012 Platnost: 8. 10. 2012 Účinnost:

Více

STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ)

STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ) STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ) Cílem soutěže je podporovat studenty v jejich zapojení do veřejného diskurzu, podněcovat zájem studentů o vědeckou

Více

SP Lidé 7. RP - Akce Marie Curie

SP Lidé 7. RP - Akce Marie Curie SP Lidé 7. RP - Akce Marie Curie Anna Mittnerová Členka Programového výboru 7.RP LIDÉ Vysoká škola chemicko-technologická Petra Perutková NCP pro granty ERC a akce Marie Curie Technologické centrum AV

Více

Otazníky kolem úspěšnosti projektů v soutěžích GA ČR

Otazníky kolem úspěšnosti projektů v soutěžích GA ČR XLI. Akademické fórum, 23. 5. 2013 Otazníky kolem úspěšnosti projektů v soutěžích GA ČR Pokus o analýzu dat Jaroslav Kupčík Všichni mluví o poklesu úspěšnosti v soutěžích GA ČR Víme, co pokles znamená?

Více

Návrh multikriteriální Metodiky hodnocení 2013 Jiří Málek

Návrh multikriteriální Metodiky hodnocení 2013 Jiří Málek Návrh multikriteriální Metodiky hodnocení 2013 Jiří Málek zasedání VR TAČR, 2.11.2012 Proč nová Metodika? Současná Metodika (2010-2012) je oprávněně kritizována pro některé nedostatky Nelze čekat na výsledky

Více

POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Jméno studenta Branný Jan Název práce Jméno vedoucího práce Jméno oponenta práce Realizace modulárního CMS pro digitální agentury Ing. David Hartman Ph.D. Ing. Lukáš

Více

Vyhlášení soutěže a pravidla grantové soutěže

Vyhlášení soutěže a pravidla grantové soutěže Vyhlášení soutěže a pravidla grantové soutěže Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 V souladu se Směrnicí děkana č.1/2015 o Interní grantové agentuře

Více

Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF

Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele 8.1.2019 Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF Program semináře Účel IGA Dokumenty IGA IGA PEF ČZU v Praze Harmonogram a principy grantové

Více

GRANTOVÁ AGENTURA JIHOČESKÉ UNIVERZITY

GRANTOVÁ AGENTURA JIHOČESKÉ UNIVERZITY GRANTOVÁ AGENTURA JIHOČESKÉ UNIVERZITY VYSVĚTLIVKY KE GRANTOVÝM PŘIHLÁŠKÁM Grantová přihláška se skládá z formulářů A, B, C a D. Formuláře pro individuální grantové projekty jsou k dispozici v české i

Více

PRAVIDLA CERTIFIKACE METODIKY VÝSLEDKŮ VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ

PRAVIDLA CERTIFIKACE METODIKY VÝSLEDKŮ VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ PRAVIDLA CERTIFIKACE METODIKY VÝSLEDKŮ VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ SMĚRNICE Vypracováno pro potřeby společnosti TCert, s.r.o jako postup pro certifikaci metodik. Stránka 1 z 13 Obsah Kapitola/ Název kapitoly

Více

Směrnice děkana č. 3/2015

Směrnice děkana č. 3/2015 V Brně dne 28. 5. 2015 č.j.: 9495/2015-491 Směrnice děkana č. 3/2015 Pravidla studentské grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity

Více

SMĚRNICE REKTORA Č. 13/2007 POSTUP PŘI VYDÁVÁNÍ PUBLIKACÍ V NAKLADATELSTVÍ VUTIUM

SMĚRNICE REKTORA Č. 13/2007 POSTUP PŘI VYDÁVÁNÍ PUBLIKACÍ V NAKLADATELSTVÍ VUTIUM Vysoké učení technické v Brně Datum vydání: č. j.: 1624/90330/07 Za věcnou stránku odpovídá: prorektor pro informační a komunikační technologie VUT v Brně Za oblast účetnictví odpovídá: - Za oblast právní

Více

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Účinnost dokumentu od: 3.10.2014 Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 Čl. 1

Více

Směrnice rektora č. 9/2013

Směrnice rektora č. 9/2013 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 9/213 Jíž se vyhlašuje 2. Kolo Studentské grantové soutěže s počátkem řešení projektů v roce 213 Vydáno: V Opavě, duben 213 Směrnice rektora č. 9/213 jíž

Více

Interní grantová agentura LDF MENDELU

Interní grantová agentura LDF MENDELU 4. 10. 2016 Ing. Pavlína Pancová Šimková, Ph.D. Rada Interní grantové agentury Interní grantová agentura LDF MENDELU Výzva pro rok 2017 strana 2 Základní informace Vyhlášení 1. 9. 2016 Uzávěrka 21. 10.

Více

Projekt Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací naděje a očekávání. Národní technická knihovna 4.

Projekt Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací naděje a očekávání. Národní technická knihovna 4. Projekt Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací naděje a očekávání Národní technická knihovna 4. října 2012 Co rozumíme hodnocením výzkumu a vývoje v ČR? Hodnocení ex ante hodnocení

Více

Rada Výzkumného ústavu vodohospodářského T. G. Masaryka, veřejné výzkumné instituce

Rada Výzkumného ústavu vodohospodářského T. G. Masaryka, veřejné výzkumné instituce VOLEBNÍ ŘÁD Rady instituce Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, veřejná výzkumná instituce (dále jen instituce") Článek 1 Složení rady 1. Členy rady instituce volí výzkumní pracovníci instituce.

Více

lní informace Kanceláře Tomáš Grantová agentura ČR

lní informace Kanceláře Tomáš Grantová agentura ČR Aktuáln lní informace Kanceláře Grantové agentury ČR Tomáš Kopřiva Grantová agentura ČR Praha 24. března 2011 Agenda Změny zadávac vací dokumentace na rok 2012 Projekty excelence Nejčast astější problémy

Více

RÁMCOVÁ PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ SOUTĚŽE A VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ZF MENDELU PRO ROK 2017

RÁMCOVÁ PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ SOUTĚŽE A VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ZF MENDELU PRO ROK 2017 RÁMCOVÁ PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ SOUTĚŽE A VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ZF MENDELU PRO ROK 2017 Individuální doktorské a akademické projekty Platné od 1. 6. 2016 1 Čl. 1 Základní ustanovení

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA. Manuál navrhovatele a řešitele projektů na PrF MU

MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA. Manuál navrhovatele a řešitele projektů na PrF MU MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA Manuál navrhovatele a řešitele projektů na PrF MU Za administrativní koordinaci přípravy a realizace projektů na Právnické fakultě Masarykovy univerzity (dále také

Více

Základní informace k hodnocení návrhů projektů zahraničními oponenty v prvním stupni veřejné soutěže programu Centra kompetence

Základní informace k hodnocení návrhů projektů zahraničními oponenty v prvním stupni veřejné soutěže programu Centra kompetence Základní informace k hodnocení návrhů projektů zahraničními oponenty v prvním stupni veřejné soutěže programu Centra kompetence 2011 Obsah I. Obecné informace o programu Centra kompetence... 3 II. Postup

Více

1. Způsob a postup hodnocení návrhů projektů do programu EUPRO II na podporu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji

1. Způsob a postup hodnocení návrhů projektů do programu EUPRO II na podporu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji VES14 Metodika hodnocení návrhů projektů VaVaI předložených v rámci programu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji EUPRO II do veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích v roce 2013 Praha, červen

Více

STATUT CELOUNIVERZITNÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ČZU V PRAZE

STATUT CELOUNIVERZITNÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ČZU V PRAZE STATUT CELOUNIVERZITNÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ČZU V PRAZE ČÁST PRVNÍ Čl. 1 Základní ustanovení 1. Tento Statut upravuje podrobnosti o interní grantové soutěži na České zemědělské univerzitě v Praze

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 11/2015

SMĚRNICE DĚKANA č. 11/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 11/2015 STUDENTSKÁ VĚDECKÁ ODBORNÁ ČINNOST VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 Den vydání: 3. 09. 2015 Platnost: 3. 09. 2015 Účinnost:

Více

SMĚRNICE DĚKANKY Zásady studentské grantové soutěže na FHS UTB ve Zlíně Organizační závaznost:

SMĚRNICE DĚKANKY Zásady studentské grantové soutěže na FHS UTB ve Zlíně Organizační závaznost: Kód: Druh: SMĚRNICE DĚKANKY Název: Zásady studentské grantové soutěže na FHS UTB ve Zlíně Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání: 16. 11. 2016 Účinnost:

Více

Projektová fiše. Cíle modulu. SWOT analýza. SWOT analýza. SWOT analýza - přehled. SWOT Analýza vnitřního prostředí

Projektová fiše. Cíle modulu. SWOT analýza. SWOT analýza. SWOT analýza - přehled. SWOT Analýza vnitřního prostředí Cíle modulu Všeobecné seznámení se strukturou a cílem projektové fiše obeznámení se základními principy tvorby SWOT analýzy projektů (vyhodnocení, návaznosti apod.) dokázat stanovit cíle projektu dle kritérií

Více

P o s t u p. při realizaci adaptačního procesu nových zaměstnanců ve sjednané zkušební době, se závěrečným hodnocením

P o s t u p. při realizaci adaptačního procesu nových zaměstnanců ve sjednané zkušební době, se závěrečným hodnocením P o s t u p při realizaci adaptačního procesu nových zaměstnanců ve sjednané zkušební době, se závěrečným hodnocením P o s t u p při realizaci adaptačního procesu nových zaměstnanců ve sjednané zkušební

Více

ZÁVĚRY z 6. jednání konaného dne 24.9. 2007 ve VÚVeL

ZÁVĚRY z 6. jednání konaného dne 24.9. 2007 ve VÚVeL Rada instituce Výzkumného ústavu veterinárního lékařství, v.v.i. Hudcova 70; 621 00 Brno ZÁVĚRY z 6. jednání konaného dne 24.9. 2007 ve VÚVeL Schválení programu jednání 1. Návrh ukazatelů pro hodnocení

Více

O vyhlášení interní studentské grantové soutěže na kalendářní rok 2014

O vyhlášení interní studentské grantové soutěže na kalendářní rok 2014 Rozhodnutí rektora č. 22/2013 O vyhlášení interní studentské grantové soutěže na kalendářní rok 2014 1. Tímto rozhodnutím se upravuje rozhodnutí rektora č. 16/2013 z 31. 10. 2013 o vyhlášení interní studentské

Více

Interní grantová agentura LDF MENDELU

Interní grantová agentura LDF MENDELU 7. 10. 2015 Ing. Pavlína Pancová Šimková, Ph.D. Rada Interní grantové agentury Interní grantová agentura LDF MENDELU Výzva pro rok 2016 strana 2 Základní informace Vyhlášení 1. 9. 2015 Uzávěrka 23. 10.

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Týmové projekty

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Týmové projekty 1/6 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok 2017 Týmové projekty Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové

Více

GA ČR Osobní náklady Změny v průběhu řešení Režijní náklady Výsledky projektů Nejčastější chyby v čerpání

GA ČR Osobní náklady Změny v průběhu řešení Režijní náklady Výsledky projektů Nejčastější chyby v čerpání GA ČR 2016 Osobní náklady Změny v průběhu řešení Režijní náklady Výsledky projektů Nejčastější chyby v čerpání Osobní náklady projektů 2016 Definice ON dle zadávací dokumentace 2016 Dva typy: a) Zaměstnanec

Více