Základní škola Lupáčova SO FAR SO NEAR 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola Lupáčova SO FAR SO NEAR 2014"

Transkript

1 Základní škola Lupáčova SO FAR SO NEAR 2014 Podprojekt So far so near Jsme si tak blízko, a přesto se neznáme. je realizován v rámci projektu Městské části Praha 3 Praha 3 Integrace cizinců 2014 zaměřeného na integraci cizinců a spolufinancovaného Ministerstvem vnitra ČR.

2 Kdo by nechtěl procestovat celý svět. Společně s dětmi jsme se o to pokusili 19. listopadu Do projektového dne se zapojily téměř všechny třídy 1. stupně a každá cestování pojala svým způsobem. Všichni se ale snažili co nejvíce poznat kulturu pro nás zajímavých zemí a kontinentů. Potkávali jsme nové a nové obyvatele, učili se jejich jazyku, seznamovali se s jejich kulturou. Naše představy doplňovaly ukázky předmětů, které si děti přivezly z dovolené a zážitky, které barvitě vylíčily. Každá třída navštívila také země původu svých spolužáků. Děti se pečlivě připravily a hrdě povídaly o zemích, ze kterých přímo pochází nebo kde mají příbuzné.

3 1. A Motto: Všichni jsme stejní a přece jiní Výstupem všeho našeho společného konání bylo poznání, že všechny děti na světě potřebují lásku rodičů, bezpečí, rády si hrají, poslouchají pohádky. I když mluví jiným jazykem, vzájemně si děti rozumí a umí si společně hrát. Vzájemně jsme si sdělili osobní postřehy ze setkání s dětmi cizinci například během dovolené u moře a podobně. Někteří se podělili o zkušenost, když rodinu navštíví cizinci, ale jsou to známí rodičů. Další děti mají i zážitky z pobytu v zemi svých rodičů Slovensko, Rusko. Vyprávěli jsme si o tom, co je to národní kroj, zvyky, tradice. Děti si pak vybraly panenku či panáčka z různých zemí světa, vybarvily a ozdobily jim kroj. Na mapě jsme si ukázali, kde leží stát a světadíl, ze kterého panenka či panáček pochází. Ze všech výrobků jsme udělali výstavku. Domluvili jsme se, že příště si budeme vyprávět pohádky z různých zemí světa.

4 2. A Naše třída navázala na projekt z loňského roku, kdy nám děti představovaly své rodiče pocházející z USA, Japonska, Makedonie, Bosny a Hercegoviny. Letos Cestujeme kolem světa a jsme byli v Africe. Seznámili jsme se s tímto kontinentem prostřednictvím cestopisu, mapy, ukázek afrického umění, tradic, poslechu africké hudby. Přečetli jsme si africkou pohádku a podívali se na ukázku z africké školy a hledali jsme rozdíly. Nakonec jsme se společně podělili o zážitky z cest a ukázali si suvenýry a fotografie ze zemí, které jsme s rodiči navštívili.

5 Cesta kolem světa ve 2. C Celý listopad se věnujeme cestě kolem světa. Na cestu jsme si připravili pasy a cestovatelský deník. Do pasu sbíráme razítka z jednotlivých zemí, do deníku si poctivě zapisujeme, co jsme zažili. Nejvíce se nám líbilo v Austrálii, kde jsme obdivovali krásnou přírodu a zvířata. Poslechli si didgeridoo a vyrobili si bumerang. Poté jsme přepluli do Afriky. Zde jsme si zabubnovali s domorodci, navštívili kmen Masajů a prohlédli si egyptské památky. Dále jsme navštívili Asii. Zde nás zaujala Velká čínská zeď. Využili jsme, že k nám do třídy chodí dvě vietnamské dívky a chlapec z Kyrgyzstánu. Podívali jsme se podrobněji, jak to u nich vypadá. Z Asie jsme odletěli do Ameriky. Zde jsme se setkali s Indiány. Nyní nás ještě čeká návrat do Evropy, kde se chceme podívat do Anglie a na Slovensko, odkud pochází rodiče našich spolužáků. Z cestování si přinášíme spousty nových poznatků a zážitků.

6 2. D V novém projektovém dni, jsme se s dětmi nejprve vypravili do interaktivní třídy, kterou stejně jako naši třídu navštěvuje více žáků cizí národnosti. Postupně jsme se seznámili s dětmi z Anglie, Afriky, Ameriky, Vietnamu, Ruska a panem učitelem ze Slovenska. Společně jsme řešili jejich problémy, které vznikají proto, že hovoří jinu řečí, že jinak vypadají a naše děti přidaly problémy a zkušenosti své. To, že lidé jsou opravdu odlišní, nám potvrdily malé papírové panenky znázorňující různé země. Tyto panenky jsme tradičně dozdobili a doplnili na správná místa jejich původu. Díky našim spolužákům z dalekých zemí jsme si některé národní kroje mohli prohlédnout na živo.

7 3. A Ve středu se i naše třída zúčastnila školního projektového dne, který jsme si nazvali Cesta kolem světa Letem světem. Děti se rozdělily na skupinky a každá měla za úkol připravit projekt k jednomu světadílu a jedné vybrané zemi, se kterou seznámí ostatní. Všichni se do projektového dne zapojili s elánem a výsledkem našeho snažení je šest krásných projektů a získání nových informací o světě kolem nás. Dále si všichni společně zpracováváme knížku o světadílech, na které budeme ještě dále pracovat. I když jsme si určitě neřekli všechno, alespoň jsme se seznámili s jednotlivými světadíly, prohlédli si vlajky všech zemí a určitě si z toho i všichni něco zapamatovali.

8 Třída 3. B se vydala do zemí, ze kterých pocházejí jejich spolužáci. Navštívili jsme Švýcarsko, Srbsko, Makedonii, Maďarsko, Ukrajinu a Velkou Británii. Někteří se v této zemi narodili, jiní ji znají jen prostřednictvím svých rodičů a prarodičů. Třída se rozdělila do sedmi skupinek. Vedoucím byl vždy ten, který byl nějakým způsobem s danou zemí spjatý. Každá skupinka si připravila co nejvíce informací o této zemi, zpracovala přinesené informace a vytvořila jakousi nástěnku, na které byly nejenom texty, ale i fotky a obrázky. Některé údaje byly pro všechny skupinky povinné: hlavní město, řeč, měna, vlajka, typická věc a navíc ještě slovníček, obsahující slovíčka jako: ahoj, dobrý den, dobrou chuť, děkuji, prosím, máma, táta, já, kluk/holka, chleba, voda, jak se jmenuješ, já jsem a spoustu dalších. Společně jsme se snažili nějaká si zapamatovat. Ostatní informace záležely na té které skupince. Dětem se práce moc líbila. Bylo vidět, že Rodilí mluvčí jsou šťastní, že mohou ostatním ukázat, odkud pocházejí oni sami, nebo jejich předci. K vytvořeným nástěnkám se stále vracíme, neboť pokračujeme v projektu Cesta kolem světa a využíváme již zjištěné informace.

9 3. C Na začátku projektu jsme zavzpomínali na loňský rok, kdy jsme se poprvé více zabývali odlišnostmi jednotlivých etnik, které jsou ve škole. Tím, co je mezi lidmi podstatné a co podružné, se ale zabýváme velmi často při hodinách českého jazyka, nebo prvouky. Na téma ohleduplnosti, solidarity a tolerance narážíme i při řešení běžných konfliktů mezi dětmi. V naší třídě je jen jeden chlapec, který pochází z Ukrajiny, o které jsme měli projekt v loňském školním roce. Proto jsme letos zvolili jinou formu. Pět dětí má prababičku z cizí země Bulharsko, Slovensko, Spojené státy, Německo a Polsko. Jedna holčička má tatínka, který pochází z Libye. Tyto děti si připravily představení země, ze které jejich příbuzní pochází. Formou prezentace a v některých případech ukázkami typických jídel Slovensko halušky s brynzou a tradičních martiniček což jsou střapečky z vlny červené a bílé barvy, kterými se Bulhaři obdarovávají začátkem března, nám přiblížili život a zvyky v jiných zemích. To, že děti ve většině případů poprosily o pomoc babičku, byl důležitý mezigenerační prvek. Když předstoupily před třídu se slovy Chtěla bych Vám představit svou babičku, nebo když jsme se ptali, jak se babička dostala do České republiky a odpověď zněla Zamilovala se do dědečka, byly to hezké momenty. Tatínek dívky, který pochází z Libye, je v současné době již třetí měsíc v Sýrii, odkud se nemůže dostat zpět. Úměrně věku jsme si vysvětlili konflikt, který v této oblasti probíhá, a na této situaci si ukázali téma celého projektu. Na závěr jsme si do projektového sešitu postupně zapsali reálie jednotlivých zemí, nakreslili si státní vlajky a nalepili ilustrační obrázky. V nejbližší hodině výtvarné výchovy si vyrobíme své martiničky, kterými se pro štěstí obdarujeme.

10 4. A Dne se naše třída zúčastnila projektu Integrace cizinců SFSN. Nazvali jsme si ho 4. A CESTUJE PO SVĚTĚ. V první části se děti dozvěděly nové informace o planetě Zemi a o vzniku jednotlivých světadílů. Následně si ve skupinkách zvolily jeden ze šesti světadílů a vybraly si stát, který je něčím zaujal. O něm si shromažďovaly informace a zajímavosti. Děti si zvolily Egypt, Austrálii, Antarktidu, Čínu, Mexiko a Španělsko. Následně vytvořily plachty a zjištěné informace prezentovaly před ostatními spolužáky. Všechny děti si přinesly kostýmy, které se vázaly k vybranému státu. Ve druhé části jsme se zaměřili na Mexiko a požádaly paní učitelku, která se narodila v Mexiku a působí na naší škole, o pomoc. Pojali jsme to jako integraci učitele do naší školy. Povídali si o mexických zvycích, historii, svátcích. Paní učitelka naučila děti dva tance, které se v Mexiku tančí a vyrobila tzv. piňaty. Na závěr přišli do školy dva tatínkové a prezentace, tance natočili a nafotili. Vytvoří nám památku na tento projekt. Myslím si, že náš projekt se velmi vydařil, děti práce bavila.

11 Žáci 4. B se podíleli na projektovém dni Cesta kolem světa několika příspěvky z těchto zemí: Slovensko, Řecko, Chorvatsko, Francie, Kypr, Velká Británie a USA. V těchto zemích děti strávily dovolenou s rodiči a země se jim zalíbila. Vytvořily skupinky podle jednotlivých zemí a každá skupinka si připravila nejprve krátké povídání o zajímavostech země a poté vypracovala svůj projekt.

12 5. A V rámci projektových dnů SFSN jsme se v projektovém dnu Společně kolem světa zaměřili především na země, kde se narodil některý z rodičů našich žáků. Skupina kolem A. Karlovič zpracovala Chorvatsko, skupina A. Mourmoura představila Řecko a skupina, kterou vedl R. Kellenberger přiblížila Bulharsko. Všichni žáci měli připravené podklady, pracovali se zaujetím, získali jsme opět spoustu zajímavých informací.

13 Děti z 5. B si samy vybraly státy, které je něčím zaujaly, a připravily si velmi zajímavé referáty. Dne 19. a 20. listopadu jsme procestovali prakticky celý svět. Navštívili jsme Japonsko, Itálii, Černou Horu, Španělsko, Chorvatsko, Čínu, Anglii, Rusko, Řecko, Ukrajinu, Švýcarsko, Německo a Koreu. Na mapě jsme si ukázali, kde vlastně každá země leží. Pak jsme se dozvěděli nejdůležitější údaje o rozloze, poloze, hlavním městě, jazyku, obyvatelstvu, kultuře, národních zvycích, zemědělství a průmyslu Nejvíce děti bavilo ochutnávání národních jídel jako je pizza, čevabčiči, pirožky, tzatziki, sýrová roláda, švýcarská čokoláda, knäckebrot, pelmeně, ukrajinský salát, balkánské čevapi... Některé děti se převlékly do národního či sportovního oblečení. Chlapci v kimonech nám předvedli náročné sestavy. Všechny děti si potěžkaly pochodeň, kterou byl zažehnut olympijský oheň v Soči. Na závěr jsme si zkusili zatančit kozáčka a společně řecký kolový tanec. Byly to náročné, ale i hezky prožité dva dny ve škole.

14 5. C I v naší třídě máme spolužačky, které pocházejí z jiných zemí Nika, která k nám přijela z Chorvatska, Líza a Karolina mají kořeny na Ukrajině, Eliška nás seznámila s Anglií. Děvčata si ke spolupráci přivzala i ostatní spolužáky a společně pracovali na informacích o jednotlivých zemích. Zajímavá pro nás byla vyučovací hodina cizího jazyka, kterou vedla děvčata ve svém jazyce. Kdy nás Nika učila chorvatsky, Karolina a Líza psaly azbukou, zvládali jsme pouze jazyk Elišky, který je pro nás známý. Po zpracování všech dostupných informací, si žáci navzájem představili své projekty z jednotlivých zemí. Všichni si měli též na tento den přinést různé předměty, které si přivezli, nebo které jim byly přivezeny z návštěv různých zemí. Byla to velmi zajímavá pestrá sbírka, která nás velmi zaujala.

Podprojekt So far so near Jsme si tak blízko, a přesto se neznáme je realizován v rámci projektu Městské části Praha 3 Praha 3 Integrace cizinců 2014

Podprojekt So far so near Jsme si tak blízko, a přesto se neznáme je realizován v rámci projektu Městské části Praha 3 Praha 3 Integrace cizinců 2014 Podprojekt So far so near Jsme si tak blízko, a přesto se neznáme je realizován v rámci projektu Městské části Praha 3 Praha 3 Integrace cizinců 2014 zaměřeného na integraci cizinců a spolufinancovaného

Více

EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ. 26. září Ve středu 26. září jsme na naší škole oslavili. Evropský den jazyků.

EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ. 26. září Ve středu 26. září jsme na naší škole oslavili. Evropský den jazyků. EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ 26. září 2018 Ve středu 26. září jsme na naší škole oslavili Evropský den jazyků. Žáci 1. ročníku se naučili nové pozdravy v cizím jazyce, zahráli si dvojjazyčné pexeso. V prvouce si

Více

Základní škola Most, Zlatnická 186, příspěvková organizace

Základní škola Most, Zlatnická 186, příspěvková organizace Základní škola Most, Zlatnická 186, příspěvková organizace Projektový den na téma Škola v Evropě, Evropa ve škole Soutěž vyhlášena Domem zahraničních služeb, Praha Evropa očima chanovských dětí Cíl: Hlavním

Více

Etická výchova ve školním roce 2014/2015

Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Už řadu let probíhá na ZŠ Curieových volnočasový předmět Etická výchova. Tento předmět do značné míry zaplňuje mezeru ve výchově a vzdělávání žáků, o které hovoří

Více

,,Dnes jím jako Konžan

,,Dnes jím jako Konžan ,,Dnes jím jako Konžan Během celého března probíhala akce s názvem,,dnes jím jako Konžan. Smyslem bylo přiblížit žákům zábavnou formou, jak vypadá život jejich vrstevníků v Kongu, co dělají, jak tráví

Více

TÝDEN NA SEVERU 31. ŘÍJNA 2006 str. 2

TÝDEN NA SEVERU 31. ŘÍJNA 2006 str. 2 Naše základní škola je již druhým rokem zapojena do projektu Comenius Čteme a učíme se spolu s evropskými dětmi. Práce školy nezůstala bez povšimnutí médií. Nestihli jste nějaká vydání? Přinášíme přehled

Více

VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie

VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie Kód vzdělávacího materiálu: Název vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie Datum vytvoření: 23. 10. 2013 Jméno aurora: Předmět: Ročník: Anotace způsob použití ve výuce: Ing. Martina

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Zeměpis Název Ročník Autor

Zeměpis Název Ročník Autor Planeta Země I. 6 Planeta Země II. 6 Glóbus a mapa I. 6 Glóbus a mapa II. 6 Litosféra I. 6 Litosféra II. 6 Sluneční soustava 6 Vesmír 6 Soutěsky 6 Kaprun 6 Vznik ledovce. 6 Grossglockner 6 Pedosféra 6

Více

Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161. Evropa otevřená všem, škola otevřená všem

Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161. Evropa otevřená všem, škola otevřená všem Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161 544 42 tel.: 499 392 806, mobil 777 005 791 e-mail:zslogo@specskola.cz www.specskola.cz ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU Evropa

Více

TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017

TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017 TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017 země původu skot prasata ovce kozy drůbež Belgie 0 0 0 0 0 Bulharsko 0 0 0 0 0 Dánsko 0 11 227 0 0 0 Francie 0 0 0 42 13 810 Chorvatsko 0 0 0 0 0 Itálie 0 0

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 926/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 861 ze dne 11.12.2017 Projektový záměr městské části Praha 3 k žádosti o dotaci na výdaje realizované v rámci projektu obcí na

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4. Školní projekt. Cestujeme po Evropě

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4. Školní projekt. Cestujeme po Evropě Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4 Školní projekt Cestujeme po Evropě 27. 3. 28. 3. 2018 Organizátoři projektového dne: Mgr. K. Vitásková PaedDr.

Více

Podprojekt So far so near Jsme si tak blízko, a přesto se neznáme. je realizován v rámci projektu Městské části Praha 3 Praha 3 Integrace cizinců

Podprojekt So far so near Jsme si tak blízko, a přesto se neznáme. je realizován v rámci projektu Městské části Praha 3 Praha 3 Integrace cizinců Podprojekt So far so near Jsme si tak blízko, a přesto se neznáme. je realizován v rámci projektu Městské části Praha 3 Praha 3 Integrace cizinců 2014 zaměřeného na integraci cizinců a spolufinancovaného

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

ČASOPIS ŠKOLNÍ DRUŽINY II. ODDĚLENÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/14

ČASOPIS ŠKOLNÍ DRUŽINY II. ODDĚLENÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/14 ČASOPIS ŠKOLNÍ DRUŽINY II. ODDĚLENÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/14 Tak nám opět začal nový školní rok i v družině. Ale než se dostaneme k naší nové celoroční hře, chceme se s Vámi podělit o zážitky z minulé hry o

Více

LISTOPAD V listopadu proběhl druhý oborový a projektový den, vrátily se oblíbené sportovní turnaje, tentokrát ve florbalu! Také jsme ke konci roku oficiálně úspěšně ukončili program Bezpečné cesty do školy!

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

VY_32_INOVACE_VL4_08_16. Evropská unie. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Medlov Autor: Mgr. Jindřiška Mrázková Téma: Místo, kde žijeme

VY_32_INOVACE_VL4_08_16. Evropská unie. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Medlov Autor: Mgr. Jindřiška Mrázková Téma: Místo, kde žijeme VY_32_INOVACE_VL4_08_16 Evropská unie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Medlov Autor: Mgr. Jindřiška Mrázková Téma: Místo, kde žijeme VY_32_INOVACE_VL4_08_16 ANOTACE materiál určený k seznámení

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Ceny jsou uvedeny v Kč za minutu. Účtuje se první minuta celá, dále je spojení účtováno po vteřinách. Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT

Ceny jsou uvedeny v Kč za minutu. Účtuje se první minuta celá, dále je spojení účtováno po vteřinách. Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT Hlasové služby Profi na míru 4 Profi na míru 4 Měsíční paušál 498.98 Volné minuty neomezeně Volné SMS neomezeně Volné mezinárodní SMS 20 Datový limit 2 GB Volání do všech sítí v ČR 0.00 SMS 0.00 Mezinárodní

Více

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Vítejte u prezentace akce Ne moc médií Hana Hančová 2007 Projekt ASP UNESCO Člov lověk a média dia GVN v rámci projektu škol ASP UNESCO Člověk a média navázalo

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

3 DOMÁCÍ MAZLÍČCI 10 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH PSÍCH PLEMEN LABRADORSKÝ RETRÍVR NĚMECKÝ OVČÁK PUDL ČIVAVA ZLATÝ RETRÍVR

3 DOMÁCÍ MAZLÍČCI 10 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH PSÍCH PLEMEN LABRADORSKÝ RETRÍVR NĚMECKÝ OVČÁK PUDL ČIVAVA ZLATÝ RETRÍVR 3 DOMÁCÍ MAZLÍČCI DALŠÍ ČLEN NAŠÍ RODINY SE JMENUJE MAX A JE TO ČISTOKREVNÝ BÍGL. HODNĚ RODIN MÁ DOMÁCÍ MAZLÍČKY A PRÁVĚ NEJOBLÍBENĚJŠÍ JSOU PSI. NĚKTERÉ RASY JSOU ROZŠÍŘENÉ PO CELÉM SVĚTĚ. 1/Tolik procent

Více

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Předmět Typ zkoušky Obor Forma Období Zeměpis cestovního ruchu Profilová ústní Cestovní ruch Denní MZ2019 1. Předpoklady rozvoje cestovního ruchu lokalizační

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

NABÍDKA PROMÍTÁNÍ A PŘEDNÁŠEK PRO ŠKOLY I. STUPEŇ

NABÍDKA PROMÍTÁNÍ A PŘEDNÁŠEK PRO ŠKOLY I. STUPEŇ NABÍDKA PROMÍTÁNÍ A PŘEDNÁŠEK PRO ŠKOLY I. STUPEŇ Červen 2015 Seznam témat 1. Afrika nespoutaný kontinent (45 minut 90 minut s dotazy)... 3 2. Evropa pestrý kontinent (45 minut 90 minut s dotazy)... 3

Více

1) K požadovaným údajům o počtu podaných žádostí o udělení státního občanství České republiky za posledních deset let uvádíme následující.

1) K požadovaným údajům o počtu podaných žádostí o udělení státního občanství České republiky za posledních deset let uvádíme následující. odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik náměstí Hrdinů 1634/3 Praha 4 140 21 Č. j. MV-18495-2/VS-2017 Praha 21.2.2017 Počet listů: 5 Přílohy: 0 Vážená paní Xxx Vážená paní, oddělení

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

Barvy Evropy Mezinárodní projekt spolupráce škol, uskutečňovaný v rámci projektu etwinning

Barvy Evropy Mezinárodní projekt spolupráce škol, uskutečňovaný v rámci projektu etwinning Barvy Evropy Mezinárodní projekt spolupráce škol, uskutečňovaný v rámci projektu etwinning Naši zahraniční partneři: Základní škola ze španělské Zaragozy. Základní škola z polského města Tychy. Základní

Více

Evropa na dosah - závěrečná zpráva. projektu Evropa otevřená všem, škola otevřená všem, na ZŠ ulice Míru Rokycany

Evropa na dosah - závěrečná zpráva. projektu Evropa otevřená všem, škola otevřená všem, na ZŠ ulice Míru Rokycany Evropa na dosah - závěrečná zpráva projektu Evropa otevřená všem, škola otevřená všem, na ZŠ ulice Míru Rokycany Dne 9.května 2013 se na naší škole uskutečnil celoškolní projektový den pod názvem Evropa

Více

Cíle a výstupy projektu... 2 Úvod do projektu Úkoly 1. části Úkoly 2. části... 4

Cíle a výstupy projektu... 2 Úvod do projektu Úkoly 1. části Úkoly 2. části... 4 Obsah stránky: Cíle a výstupy projektu........................................................... 2 Úvod do projektu................................................................ 2 Motivace.....................................................................................................

Více

Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR

Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR Tisk ze dne 19. 4. 2018 Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR Činnost: Všechny země určení koně skot prasata ovce kozy 1 D kuřata jiná živá drůbež násadová vejce sperma býků Angola 9 9 600

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku V květnu tohoto roku se zúčastnilo 9 žáků tří různých oborů (Zdravotnický asistent, Ošetřovatel, Sociální činnost) v doprovodu dvou pedagogů zahraniční stáže ve finském

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

Rakušan/Rakušanka. pes L1, Z5. student L1, Z9. miminko L1, Z6. tamten (dům) L1. rodina L1, Z16. mladší bratr L1, Z11. mladší sestra L1, Z11

Rakušan/Rakušanka. pes L1, Z5. student L1, Z9. miminko L1, Z6. tamten (dům) L1. rodina L1, Z16. mladší bratr L1, Z11. mladší sestra L1, Z11 miminko L1, Z6 pes L1, Z5 Rakušan/Rakušanka L1 student L1, Z9 tamten (dům) L1 mladší sestra L1, Z11 mladší bratr L1, Z11 rodina L1, Z16 USA L1 Indie L1 chlapec, chlapeček L1 škola L1, Z9 Američan L1 Ukrajina

Více

Výchova k občanství v 6. ročníku aneb Hra na město

Výchova k občanství v 6. ročníku aneb Hra na město Výchova k občanství v 6. ročníku aneb Hra na město Každý z nás se musí mnohokrát vydat ve svém životě na úřad za úředníky např. vyřídit si cestovní pas, občanský průkaz, řidičský průkaz, stavební povolení,

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Edison rozzářil oči dětí - Náchodské.info. Napsal uživatel Martin Vancl, ZŠ V. Hejny Úterý, 10 Červen :22

Edison rozzářil oči dětí - Náchodské.info. Napsal uživatel Martin Vancl, ZŠ V. Hejny Úterý, 10 Červen :22 Edison není pouze slavné příjmení slavného vynálezce, ale také jméno projektu výměny studentů vysokých škol z celého světa. Takový vysokoškolský student se rozhodne se zúčastnit, je vybrán v náročném výběrovém

Více

Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o.

Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o. Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o. Platnost od 1.7.2014 TeleUspory s.r.o. Římská 103/12, 120 00 Praha 2 www.uspory.cz Zapsaná v oddíle C, vložce 178856 obchodního rejstříku vedená u Městského

Více

MINIPROJEKT Sluneční soustava a Země

MINIPROJEKT Sluneční soustava a Země Základní škola, Kunovice, U Pálenice 1620, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace MINIPROJEKT Sluneční soustava a Země Autoři: kolektiv přírodovědného klubu Konzultant: Mgr. Růžena Hlůšková ZŠ

Více

Které náboženství je v Evropě nejrozšířenější?

Které náboženství je v Evropě nejrozšířenější? Ze kterých oblastí Země přichází do Evropy nejvíce lidí? Které náboženství je v Evropě nejrozšířenější? Roste počet obyvatel v Evropě? Kolik obyvatel má Evropa?? Která evropská města jsou nejlidnatější?

Více

Sešit je členěn do jedenácti částí, z nichž každá představuje jiný pohled na vyhodnocovaná data.

Sešit je členěn do jedenácti částí, z nichž každá představuje jiný pohled na vyhodnocovaná data. SEŠIT II ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Tabulky a grafy všech návštěvníků listopad 2009 V tomto sešitě jsou umístěny tabulky, grafy a hodnocení, které vychází

Více

Globální výzkum sledovanosti zemětřesení v Japonsku a dopadů na vnímání využití jaderné energie

Globální výzkum sledovanosti zemětřesení v Japonsku a dopadů na vnímání využití jaderné energie Globální výzkum sledovanosti zemětřesení v Japonsku a dopadů na vnímání využití jaderné energie Na počátku března 2011 zasáhlo Japonsko jedno z nejsilnějších zemětřesení, jaké kdy bylo zaznamenáno. Následná

Více

Pestrý svět. k průřezovému tématu Multikulturní výchova. Příloha ŠVP ZV Škola hrou. Autor projektu: Charlotta Kurcová

Pestrý svět. k průřezovému tématu Multikulturní výchova. Příloha ŠVP ZV Škola hrou. Autor projektu: Charlotta Kurcová 1 Příloha č.6 k ŠVP Škola hrou Projekt P4 Pestrý svět Autor projektu: Charlotta Kurcová k průřezovému tématu Multikulturní výchova Příloha ŠVP ZV Škola hrou Schválila dne Mgr.Charlotta Kurcová ředitelka

Více

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Harmonogram Evropského dne 8. 00 hodin 8. 15 11. 30 11. 45 13. 00 13. 30 15. 00 15. 00 slavnostní

Více

Příslušná ustanovení ve dvoustranných smlouvách týkající se osvobození od dalšího ověření

Příslušná ustanovení ve dvoustranných smlouvách týkající se osvobození od dalšího ověření Příslušná ustanovení ve dvoustranných smlouvách týkající se osvobození od dalšího ověření Afghánistán - č. 44/1983 Sb. Článek 14 Platnost a důkazní moc listin (1) Listiny vydané nebo ověřené v předepsané

Více

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Schváleno ČSÚ pro MMR ČR ČV 125/13 ze dne 26.10. 2012 Dotazník je součástí Programu statistických zjišťování na rok 2013. Podle zákona č. 89/1995

Více

Sankt Gallen Švýcarsko

Sankt Gallen Švýcarsko Sankt Gallen Švýcarsko - Mateřská škola Barevný klíček Vítězná 725 35601 Sokolov Endyšová Jana Hned po příjezdu jsme byly ubytované: v centru města. V průběhu naší stáže jsme vykonávaly hospitace v Primars

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 1 21. 6. 2012 Souhrn Čerpání zdravotní péče cizinci v Jihomoravském kraji v roce 2011 Utilization

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 2 28. 6. 2011 Souhrn Čerpání zdravotní péče cizinci v Jihomoravském kraji v roce 2010 Utilization

Více

Informace ze zdravotnictví kraje Vysočina

Informace ze zdravotnictví kraje Vysočina Informace ze zdravotnictví kraje Vysočina Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 2 28. 6. 2011 Souhrn Utilization of Health Care by Foreigners in the Vysočina Region in 2010

Více

Název: Osídlení Evropy

Název: Osídlení Evropy Název: Osídlení Evropy Autor: Mgr. Martina Matasová Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: geografie, sociogeografie, historie Ročník: 5. (3. ročník vyššího

Více

5) Vstupní anketa pro žáky před akcí

5) Vstupní anketa pro žáky před akcí 5) Vstupní anketa pro žáky před akcí Vstupní žákovská anketa před projektem proběhne v 9. ročníku na úvod prvního dne po 8. h. po kontrole žáků v jednotlivých zemích, v nižších ročnících na začátku dne.

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

VŠECHNY NÍŽE UVEDENÉ CENY JSOU BEZ 21 % DPH.

VŠECHNY NÍŽE UVEDENÉ CENY JSOU BEZ 21 % DPH. VŠECHNY NÍŽE UVEDENÉ CENY JSOU BEZ 21 % DPH. Mobilní hlasové služby (národní volání) Ceník tarifů Profi na míru 1 Profi na míru 3 + 400 MB Profi na míru 5 + 1,5 GB Měsíční paušál 1.00 179.00 219.00 Volné

Více

STATISTICKÁ ZPRÁVA ČESKÁ REPUBLIKA

STATISTICKÁ ZPRÁVA ČESKÁ REPUBLIKA Odbor azylové a migrační politiky STATISTICKÁ ZPRÁVA Řízení o mezinárodní ochraně ČESKÁ REPUBLIKA Počet účastníků řízení k 1.1.* OAMP - Řízení o mezinárodní ochraně Počet nových žádostí Věc vrácena z vyšší

Více

Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic

Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic Můj projekt na téma holocaustu nastartovala uskutečněná výstava Zmizelí sousedé, kterou jsem zorganizovala na přelomu měsíce února a března roku 2011 na naší

Více

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Schváleno ČSÚ pro MMR ČR ČV 125/13 ze dne 2610 2012 Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Dotazník je součástí Programu statistických zjišťování na rok 2013 Podle zákona č 89/1995 Sb,

Více

PROJEKT. Tatínku, maminko, budeme číst. Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová

PROJEKT. Tatínku, maminko, budeme číst. Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová PROJEKT Tatínku, maminko, budeme číst Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová Charakteristika projektu: V měsíci lednu proběhl ve třídě Veverek projekt zaměřený

Více

V květnu, sovo poslouchej, na silnici bezpečně vyjedem.

V květnu, sovo poslouchej, na silnici bezpečně vyjedem. Květen 2019 Kulíšci Celý měsíc byl věnován převážně dopravě. Říkali jsme si proč je důležité dodržovat předpisy a jak se chovat jako chodci na silnici. Už víme, proč je důležité se při jízdě autem připoutat

Více

Evropa sobě i nám. (k průřezovému tématu Výchova k myšlení v evropských souvislostech ) Příloha ŠVP pro školní rok 2007/2008

Evropa sobě i nám. (k průřezovému tématu Výchova k myšlení v evropských souvislostech ) Příloha ŠVP pro školní rok 2007/2008 1 Příloha č.3 ke ŠVP Škola hrou Projekt P3 Evropa sobě i nám (k průřezovému tématu Výchova k myšlení v evropských souvislostech ) Autor projektu: Mgr.Ch.Kurcová Příloha ŠVP pro školní rok 2007/2008 Přílohy:

Více

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU?

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? 8.3. bowling v Ústí nad Orlicí projekt Kniha je náš kamarád, každý z nás ji má moc rád 15.3. návštěva knihovny v Kostelci nad Orlicí 18.3. Matematický klokan pro 2. 5. Ročník

Více

Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT. Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00. Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33

Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT. Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00. Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33 Hlasové služby Tarify T30 / T80 / T160 / T300 včetně HIT T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00 Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33 Volné minuty 50 50 150 150 Extra volné

Více

PO STOPÁCH SEŠITŮ, PASTELEK A BOTIČEK Z VIŠŇOVÉ PRO DĚTI V GAMBII. Dagmar Vacková, březen 2011

PO STOPÁCH SEŠITŮ, PASTELEK A BOTIČEK Z VIŠŇOVÉ PRO DĚTI V GAMBII. Dagmar Vacková, březen 2011 PO STOPÁCH SEŠITŮ, PASTELEK A BOTIČEK Z VIŠŇOVÉ PRO DĚTI V GAMBII Dagmar Vacková, březen 2011 TAKHLE TO VŠECHNO ZAČALO 2 plakátky ve školce na www.skolavisnova.cz CELKEM SE VE VIŠŇOVÉ VYBRALO 50 sešitů

Více

Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje

Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ostrava 1 30. 5. 2011 Souhrn Čerpání zdravotní péče cizinci v Olomouckém kraji v roce 2010 Utilization

Více

Na návštěvě v Evropě 19.11.2012 ZŠ Chyšky

Na návštěvě v Evropě 19.11.2012 ZŠ Chyšky Na návštěvě v Evropě 19.11.2012 ZŠ Chyšky V pondělí 19.11.2012 jsme realizovali projekt, který zvítězil v Jihočeském kraji v soutěži nazvané Škola v Evropě, Evropa ve škole. Na naší škole měl název Na

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ

SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ Ve dnech 10.9. 21.9.2012 navštěvovalo 27 přihlášených dětí solnou jeskyni Karibik v Tuhnicích. Pravidelné 45 minutové pobyty měly příznivý vliv na horní a dolní cesty

Více

English, výpočetní technika, Science, Zeměpis, Jazyk český

English, výpočetní technika, Science, Zeměpis, Jazyk český Učební jednotka (lekce) Anima animals aneb poznáváme svět kolem nás v souvislostech Název učební (téma) Chráněná zvířata ve světě Stručná anotace učební Jde zde o uvědomění si rozmanitosti fauny ve světě

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 1 3. 6. 2013 Souhrn Utilization of Health Care by Foreigners in the Jihomoravský Region

Více

Mobilní hlasové služby

Mobilní hlasové služby Hlasové služby od 1.4.2016 Mobilní hlasové služby PROSPERITA (TOMA) Všechny ceny vez DPH Tarify Tarify Profi na míru Tarify Profi na míru jsou speciální tarify pro klíčové zákazníky, které lze kombinovat

Více

Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje

Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ostrava 19. 6. 2014 1 Souhrn Utilization of Health Care by Foreigners in the Olomoucky Region in

Více

Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje

Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ostrava 1 10. 6. 2013 Souhrn Utilization of Health Care by Foreigners in the Olomoucky Region in

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Průběžná zpráva k realizaci projektu. "We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere"

Průběžná zpráva k realizaci projektu. We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere Základní škola Velký Ořechov, okres Zlín, příspěvková organizace 763 07 Velký Ořechov 124, tel. 577 996 018, 737 632 369 e mail: info@zsvelkyorechov.cz www.zsvelkyorechov.cz -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Informace ze zdravotnictví Kraje Vysočina

Informace ze zdravotnictví Kraje Vysočina Informace ze zdravotnictví Kraje Vysočina Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 13. 6. 2014 1 Souhrn Čerpání zdravotní péče cizinci v Kraji Vysočina v roce 2013 Utilization

Více

Velikonoční návštěva v knihovně. Berušky

Velikonoční návštěva v knihovně. Berušky Velikonoční návštěva v knihovně Berušky Ve středu 5. 4. 2017 jsme si procházkou vyrazili do knihovny v Lidické ulici. Protože se blíží Velikonoce, paní knihovnice měla pro nás připravené povídání o historii,

Více

ZPRÁVY PRO VÁS A VAŠI RODINU KVĚTEN 2018

ZPRÁVY PRO VÁS A VAŠI RODINU KVĚTEN 2018 ZPRÁVY PRO VÁS A VAŠI RODINU KVĚTEN 2018 Květen byl u nás v Bumble Bee měsíc sice poklidný, ale přesto plný různých událostí. Jeli jsme na výlet na výstavu "Mourek a mašinky" a uspořádali aukci pro nadaci

Více

Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, Želešice. Žáci 9. ročníku praktické školy

Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, Želešice. Žáci 9. ročníku praktické školy Název školy Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice Autor Mgr. Miroslava Šotová Název Téma Číslo projektu Vy_32_INOVACE_606 Národnostní menšiny CZ.1.07/1.4.00/21.1555 Cílová

Více

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Obsah: 1. Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy

Více

Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko)

Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 2019 83. MS Mistrovství světa Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 10. května Finsko - Kanada 3:1 (1:1,0:0,2:0) Košice (16.15) Rusko - Norsko 5:2 (2:0,2:0,1:2) Bratislava

Více

Čerpání zdravotní péče cizinci v roce Utilization of Health Care by Foreigners in 2017

Čerpání zdravotní péče cizinci v roce Utilization of Health Care by Foreigners in 2017 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 25. 1. 218 3 Čerpání zdravotní péče cizinci v roce 217 Utilization of Health Care by Foreigners in 217 Souhrn V roce

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55

Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55 Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55 PŘÍLOHY Příloha 1 Datová dostupnost počtu rozvodů a hrubé míry rozvodovosti v evropských uskupeních... 56 Příloha 2 Datová dostupnost počtu rozvodů v

Více

Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko)

Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko) 2016 80. MS Mistrovství světa Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko) 6. května Švédsko - Lotyšsko 2:1 PP (1:0,0:0,0:1,1:0) Moskva (16.15) USA - Kanada 1:5

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Evropský den 30.5.2013. ZŠ Vítkov, nám. J. Zajíce 1

Evropský den 30.5.2013. ZŠ Vítkov, nám. J. Zajíce 1 Evropský den 30.5.2013 ZŠ Vítkov, nám. J. Zajíce 1 Evropský den proběhl dne 30.května 2013 jako vyvrcholení a závěr projektu Kočujte s námi po Evropě, jehož cílem bylo: Získání a prohloubení znalostí o

Více

V dubnu naši školu navštívil pan MgA. Jan Hrubec s krásným loutkovým představením Rozum a štěstí.

V dubnu naši školu navštívil pan MgA. Jan Hrubec s krásným loutkovým představením Rozum a štěstí. KRONIKA DUBEN 2016 APRÍLOVÁ ŠKOLA Navštívíme dneska spolu/ aprílovou školu,/ kde žáci s poškoláky v čele/ zkoušejí pana učitele S dětmi jsme v rámci hudební výchovy zhudebnili básničku Aprílová škola od

Více

Projekt: Události a výročí 2012/2013

Projekt: Události a výročí 2012/2013 Projekt: Události a výročí 2012/2013 V uplynulém roce nás provázel celoroční a celoškolní projekt, který jsme nazvali Co vidíme z okna školy?. Domnívám se, že byl velmi úspěšný a že se líbil jak žákům

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 13. 6. 2014 1 Souhrn Čerpání zdravotní péče cizinci v Jihomoravském kraji v roce 2013 Utilization

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

PŘÍLOHA. I. Práce dětí

PŘÍLOHA. I. Práce dětí PŘÍLOHA Mezi přílohy přikládám práce dětí včetně stručného popisku (dopisy, titulky k živým obrazům, kresby, skupinové prezentace apod.), které vznikly v průběhu hodin. Dále přikládám několik fotografií

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během října a plán akcí na listopad 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během října a plán akcí na listopad 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během října a plán akcí na listopad 2014. Informace www.gtmskola.cz Duhové děti V říjnu jsme na našem prvním letošním

Více

Anotace vzdělávacích materiálů

Anotace vzdělávacích materiálů Anotace vzdělávacích materiálů Projekt : CZ.1.07/1.4.00/21.0010 Duhová škola Název šablony: Jméno zpracovatele: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Mgr. Lenka Razáková Číslo vzdělávacího materiálů

Více