Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.28

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.28"

Transkript

1 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

2 1. Obsah 2. Šablony Identifikátor na profilu spisu Stav naplnění archivní krabice Rozšíření pole Zkratka spisového uzlu Export spisového a skartačního plánu Agendio/ ELISa - doručení fikcí Automatické zaškrtnutí elektronických souborů Kopie/ stejnopisy Předání kopie/ stejnopisu na více FM Předání kopie/ stejnopisu na své funkční místo VITA/ ELISa úprava metody ZalozSpisNadDokumentem Zobrazení uživatele a funkčního místa Vlastnictví spisu Sdílení běžných složek Transakční protokol Evidence odeslaných ů z epodatelny Datová schránka navýšení maximální velikosti datové zprávy na 20 MB Řazení spisových uzlů Základní registry rozšíření vstupních polí Změna zkratek v ČJ podle aktuálního vlastníka dokumentu eskartace CNS a.s. Strana 2 (celkem 48)

3 2. Šablony Na předdefinované vzory dokumentů Microsoft Word je možné vložit nové slučovací pole: o Jednoznačný identifikátor (dokumentu, nebo spisu) = JednoznacnyIdentifikator Vytváření šablon v MS Word (celý proces vytvoření pole, přiřazení hodnot aj.) a jejich přiřazení v programu Elisa je popsáno v uživatelské dokumentaci ELISy, nebo ve funkci Nápověda. 3. Identifikátor na profilu spisu Na detailu spisu, pod lištou ikon, je zobrazen Identifikátor (čtrnáctimístný alfanumerický kód) spisu. 4. Stav naplnění archivní krabice Modul Kancelář/ Převody do spisovny/ Archivní krabice a Modul Spisovna/ Archivní krabice/ Archivní krabice ve spisovně/ Archivní krabice pro skar. řízení/ Archivní krabice vyskartované Na uvedených formulářích přibyl sloupec Počet záznamů. Ve sloupci Počet záznamů, se v řádkovém zobrazení, zobrazuje počet záznamů vložených v dané archivní krabici, viz obr.: Na detailu Archivní krabice, v jejím záhlaví (tj. pod lištou ikon) se zobrazuje informace: Počet vložených záznamů:. CNS a.s. Strana 3 (celkem 48)

4 Počet vložených záznamů = počet záznamů ze záložek Obsah archivní krabice, nebo Ruční plnění (podle toho, zda je archivní krabice naplněna záznamy z ELISy, nebo Ručním plněním), viz obr.: POZNÁMKA: 1 spis je počítán jako 1 záznam, tzn., že do počtu vložených záznamů v archivní krabici se nezapočítávají dokumenty vložené ve spisu. 5. Rozšíření pole Zkratka spisového uzlu Modul Administrace/ Uživatelé/ Spisové uzly Na detailu Spisového uzlu lze nově do pole Zkratka zapsat až 20 znaků. 6. Export spisového a skartačního plánu Modul Administrace/ Číselníky/ Spisové plány Na formuláři Spisových plánů je možné kliknutím na ikonu Export spisového a skartačního plánu, provést vyexportování spisového a skartačního plánu do XML souboru. Po kliknutí na ikonu Export spisového a skartačního plánu dochází k automatické validaci XML souboru oproti NSESSS. Pokud je spisový a skartační plán validní, zobrazí se vygenerovaný spisový a skartační plán v XML. Pokud není spisový a skartační plán validní, zobrazí se XML chybové hlášení s popsanou chybou. CNS a.s. Strana 4 (celkem 48)

5 7. Agendio/ ELISa - doručení fikcí Modul Administrace/ Externí aplikace/ Interface Marbes Proxio, záložka Parametry : Na záložce Parametry přibyl nový checkbox Povolit automatickou volbu Povoleno doručení fikcí. Pokud je checkbox zaškrtnutý, tak při vytvoření zásilky z Agendia do ELISy, se způsobem odeslání Datová schránka, je na detailu dokumentu, na záložce Odesláno, detail zásilky, zaškrtnutý checkbox Povoleno doručení fikcí. Pokud není checkbox zaškrtnutý, tak při vytvoření zásilky z Agendia do ELISy, se způsobem odeslání Datová schránka, není na detailu dokumentu, na záložce Odesláno, detail zásilky, zaškrtnutý checkbox Povoleno doručení fikcí. 8. Automatické zaškrtnutí elektronických souborů Modul Administrace/ Aplikace/ Parametry aplikace/ záložka Dokumenty : V Parametrech aplikace, na záložce Dokumenty přibyl nový checkbox Povolit automatické zaškrtnutí všech el. souborů na detailu zásilky : CNS a.s. Strana 5 (celkem 48)

6 Pokud je checkbox zaškrtnutý, tak při vytvoření/ vytváření zásilky se způsobem odeslání Datová schránka, nebo způsob odeslání, na jehož detailu (v modulu Administrace/ Číselníky/ Způsoby odeslání) je zaškrtnuto Odeslání vlastní organizaci (po vypravení je zásilka ihned přijata), jsou na detailu zásilky automaticky zaškrtnuté všechny elektronické soubory (tedy jak elektronický obraz, tak i všechny přílohy). Pokud není checkbox zaškrtnutý, tak při vytvoření/ vytváření zásilky se způsobem odeslání Datová schránka, nebo způsob odeslání, na jehož detailu (v modulu Administrace/ Číselníky/ Způsoby odeslání) je zaškrtnuto Odeslání vlastní organizaci (po vypravení je zásilka ihned přijata), je na detailu zásilky automaticky zaškrtnutý pouze elektronický obraz. Případné přílohy je nutné označit ručně 9. Kopie/ stejnopisy 9.1 Předání kopie/ stejnopisu na více FM Modul Kancelář/ Dokumenty/ Nevyřízené, Dle pořadače V řádkovém zobrazení dokumentů, nebo na detailu dokumentu, po kliknutí na ikonu kopie či stejnopisu dokumentu, jsou nově zobrazeny dvě záložky Kopie a Stejnopis. Vytvoření CNS a.s. Strana 6 (celkem 48)

7 Nově je možné předat kopii či stejnopis dokumentu na 10 funkčních míst. Modul Podatelna/ Příjem/ Datová schránka, Obecná zásilka, Elektronická podatelna Na uvedených formulářích, v okně Příjem zásilky nový, je nově možné předat kopii či stejnopis dokumentu na 10 funkčních míst. CNS a.s. Strana 7 (celkem 48)

8 9.2 Předání kopie/ stejnopisu na své funkční místo Modul Kancelář/ Dokumenty/ Nevyřízené, Dle pořadače a Modul Podatelna/ Příjem/ Datová schránka, Obecná zásilka, Elektronická podatelna Na uvedených formulářích lze po kliknutí na ikonu předat kopii/ stejnopis na své funkční místo. Vytvoření kopie či stejnopisu dokumentu, 10. VITA/ ELISa úprava metody ZalozSpisNadDokumentem Pokud uživatel provede v programu VITA založení spisu nad dokumentem, který už je vložen ve spisu, tak se zobrazí: upozornění (hláška) jednoznačný identifikátor spisu, ve kterém je dokument vložen spisová značka spisu, ve kterém je dokument vložen 11. Zobrazení uživatele a funkčního místa Na jednotlivých formulářích/ detailech, či v rozbalovacích nabídkách (např. při předání dokumentu), se nově zobrazuje uživatel/ funkční místo ve tvaru: Příjmení Jméno titul, název funkčního místa (např. Ondřich Martin Bc., administrátor) Uživatelé jsou v rozbalovacích nabídkách nově zobrazeny/ řazeny podle Příjmení. 12. Vlastnictví spisu Modul Kancelář/ Dokumenty/ Nevyřízené, Dle pořadače Na uvedených formulářích: v nabídce seznamu spisů pro vložení dokumentu do spisu, je zobrazen filtr Spisy celého uzlu. Po zaškrtnutí filtru a načtení formuláře (tlačítko Načíst ), se zobrazí spisy celého uzlu. CNS a.s. Strana 8 (celkem 48)

9 V okně Vložení dokumentu do spisu, lze zapsáním spisové značky spisu do položky Číslo jednací, provést vložení dokumentu do nevyřízeného spisu, jehož vlastníkem je funkční místo ze stejného spisového uzlu. v nabídce seznamu sběrných archů pro vložení dokumentu do sběrného archu, je zobrazen filtr Sběrné archy celého uzlu. Po zaškrtnutí filtru a načtení formuláře (tlačítko Načíst ), se zobrazí sběrné archy celého uzlu. Vložením (tj. kliknutím na tlačítko Vložit, nebo Uložit v případě založení sběrného archu z dokumentu) dokumentu do cizího spisu (tzn. spisu, jehož vlastníkem je funkční místo ze stejného spisového uzlu)/ sběrného archu, dojde k automatickému předání dokumentu vlastníkovi spisu/ sběrného archu. Předaný dokument se automaticky (není prováděno převzetí dokumentu) zobrazí u vlastníka spisu, který se stává vlastníkem dokumentu. V historii dokumentu se zobrazí nová operace: Předání dokumentu vložením do spisu, nebo Předání dokumentu vložením do sběrného archu. Info panel/ Uživatelské nastavení V oblasti Zasílat em přibyl nový checkbox Upozornění na vložení cizího dokumentu do spisu s podtextem: Pokud je zaškrtnuto, aplikace zasílá upozornění em vždy, když je uživateli vložen dokument do spisu jiným FM : CNS a.s. Strana 9 (celkem 48)

10 Po provedení vložení dokumentu do cizího spisu/ sběrného archu, se v případě zaškrtnutého checkboxu Upozornění na vložení cizího dokumentu do spisu v Uživatelském nastavení, zašle uživateli, kterému byl vložen dokument do jeho spisu/ sběrného archu, Dojde k odeslání tolika ů, kolik bude vloženo dokumentů do cizího spisu/ sběrného archu. 13. Sdílení běžných složek Modul Administrace/ Uživatelé Vznikla nová podsekce Rozšíření práv běžných složek : Na formuláři Rozšíření práv běžných složek, na liště ikon, jsou přístupné tyto ikony: CNS a.s. Strana 10 (celkem 48)

11 Založení nového záznamu : kliknutím na tuto ikonu se otevře okno Rozšíření práv zobrazení běžných složek - nový : V položce Spisový uzel, kliknutím na ikonu výběru ze seznamu spisových uzlů, se otevře okno Spisové uzly, kde lze vybrat spisový uzel. V položce Smí zobrazit běžné sl. spisového uzlu, kliknutím na ikonu výběru ze seznamu spisových uzlů, se otevře okno Spisové uzly, kde lze vybrat spisový uzel. Položka Platnost od, je automaticky vyplňována aplikací po uložení záznamu. Toto pole nelze editovat. Zobrazení detailu záznamu : po označení řádku záznamu a kliknutí na tuto ikonu, se otevře okno Rozšíření práv zobrazení běžných složek - detail, kde je zobrazeno nastavení. Zrušení (zneaktivnění) záznamu : kliknutím na tuto ikonu dojde k nenávratnému odstranění záznamu (nastavení). Zobrazí tiskovou sestavu : kliknutím na tuto ikonu lze vytisknout aktuální seznam formuláře. Na formuláři Rozšíření práv zobrazení běžných složek, v oblasti filtru vyhledávání je přístupný filtr Spisový uzel : Kliknutím na ikonu výběru ze seznamu spisových uzlů, se otevře okno Spisové uzly, kde lze vybrat spisový uzel. Po výběru spisového uzlu a kliknutí na tlačítko Načíst, se v případě existence nastavení rozšířeného práva zobrazení běžných složek na zvoleném spisovém uzlu, zobrazí tento spisový uzel s nastavenými spisovými uzly, které mají právo zobrazení běžných složek. Na formuláři Rozšíření práv zobrazení běžných složek, v řádkovém zobrazení, jsou přístupné sloupce Spisový uzel a Smí zobrazit běžné sl. spisového uzlu : CNS a.s. Strana 11 (celkem 48)

12 Ve sloupci Spisový uzel jsou zobrazeny ty spisové uzly, které mají právo zobrazení běžných složek na spisové uzly nastavené v druhém sloupci Smí zobrazit běžné sl. spisového uzlu. Ve sloupci Smí zobrazit běžné sl. spisového uzlu jsou zobrazeny spisové uzly, na které je nastaveno právo zobrazení běžných složek. Modul Kancelář/ Složky/ Běžné složky/ Založené Standardně jsou v běžných složkách zobrazeny složky daného spisového uzlu + pokud je nastaveno rozšířené právo zobrazení běžných složek, tak v sekci Běžné složky/ Založené, uvidí uživatelé spisového uzlu, který je nastaven v modulu Administrace/ Uživatelé/ Rozšíření práv běžných složek, ve sloupci Spisový uzel, běžné složky spisového uzlu, který je nastaven v modulu Administrace/ Uživatelé/ Rozšíření práv běžných složek, ve sloupci Smí zobrazit běžné sl. spisového uzlu. Se složkami lze pracovat stejným způsobem, jakoby se jednalo o složky daného spisového uzlu, tj. stejná práva pro vložení dokumentů/ spisů do složek, vyjmutí, zrušení, atd. 14. Transakční protokol Transakční protokol je zápis provedených operací týkajících se SSL. Obsahuje operace provedené uživateli nebo správci systému, anebo operace automaticky iniciované SSL na základě parametrů systému. Transakční protokol umožňuje dohledat, identifikovat, popřípadě rekonstruovat činnost SSL, jednotlivých uživatelů v systému a historii entit. SSL denní obsah transakčního protokolu na konci kalendářního dne automaticky uloží jako dokument v datovém formátu PDF/A, který je opatřen zaručeným elektronickým podpisem, nebo elektronickou značkou a následně kvalifikovaným časovým razítkem. Tento dokument je zatříděn do spisového plánu a je mu přidělen skartační režim se skartačním znakem A, a skartační lhůtou 1 rok. Jedná se o službu winservices, která vyžaduje ruční nastavení licence + uložení času spuštění modulu Transakčního protokolu. V Elisa Management Studiu je potřeba v sekci Licence povolit licenci + v sekci Seznam organizací povolit interface na záložce Parametry superadministrátorské. POZNÁMKA: výše uvedené může provést/ nastavit pracovník s právy admina v Elisa Management Studiu. Je tedy potřeba kontaktovat pracovníky/ konzultanty z CNS a.s. CNS a.s. Strana 12 (celkem 48)

13 V modulu Administrace/ Externí aplikace, přibyla podsekce Transakční protokol, která je rozdělena na záložky Parametry a Transakční protokol : Parametry: Parametry nastavení pro automatické založení dokumentu: - Přístup = přístup dokumentu (Ke Zveřejnění, Běžný dokument, Neveřejný dokument). - Spisový znak = nepovinné pole. Pokud bude zvolen spisový znak, tak skartační znak a lhůta namapované na spisový znak, mají přednost před zvoleným skartačním znakem a lhůtou, které jsou uvedené níže v parametrech. - Výchozí funkční místo = povinné pole. Pod zvoleným funkčním místem bude založen dokument s transakčním protokolem. - Způsob vyřízení dokumentu = nepovinné pole. Pokud bude toto pole vyplněno, tak dojde k automatickému vyřízení dokumentu (pokud je současně vyplněné pole Spisový znak ) s vyplněným způsobem vyřízení. - Forma dokumentu = forma dokumentu. - Věc (Popis) = název dokumentu. - Skart. znak/ lhůta = povinné pole. Není-li vyplněno pole Spisový znak, tak dokumentu bude přidělen zde vyplněný skartační znak a lhůta. - Počet listů/ příloh = nepovinné pole. Popis automatického založení dokumentu: - Podle výše vyplněných parametrů dojde každý den k automatickému založení dokumentu. Dokument vždy obsahuje transakční protokol ve formátu PDF/A s údaji/ informacemi za předchozí den. CNS a.s. Strana 13 (celkem 48)

14 PDF/A soubor je elektronicky podepsán, pokud je na serveru nainstalován certifikát (musí být nainstalován na aplikačním serveru, v úložišti LocalMachine <Účet počítače>/ My <osobní>) a jeho sériové číslo je vyplněno v modulu Administrace/ Aplikace/ Parametry aplikace, záložka Elektronické podpisy a časová razítka, oblast Elektronické podpisy archivu, položka Sériové číslo certifikátu. K PDF/A souboru je připojeno časové razítko, jsou-li vyplněné potřebné položky k časovému razítku v modulu Administrace/ Aplikace/ Parametry aplikace, záložka Elektronické podpisy a časová razítka, oblast Časová razítka a jsou-li v modulu Administrace/ Aplikace/ Parametry aplikace, záložka Elektronické podpisy a časová razítka, oblast Elektronické podpisy archivu, zaškrtnutý checkbox Připojit časové razítko k elektronickému podpisu. Oblast Synchronizovat (spouštět) s možností nastavení času spuštění: - Každý den v: položka pro zadání hodiny pro spuštění vygenerování Transakčního protokolu. - Každých: položka pro zadání sekund pro spuštění vygenerování Transakčního protokolu. Tlačítko Synchronizovat : provede okamžité vygenerování transakčního protokolu ELISy bez ohledu na nastavení doby či periody synchronizace. Transakční protokol: Na liště ikon je aktivní ikona sestavy. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk aktuálně zobrazené V oblasti filtru vyhledávání, jsou přístupné tyto položky: - Datum od do: možnost zadat ručně datum, nebo výběrem z kalendáře. - Spisový uzel: výběr ze seznamu spisových uzlů. Filtr Spisový uzel slouží pro následující výběr funkčního místa, ne pro samotné vyhledávání. - Funkční místo: výběr z comboboxu - Tlačítko Načíst : proved načtení a zobrazení seznamu událostí/ informací z transakčního protokolu, které se vztahují ke zvolenému období/ funkčnímu místu. V řádkovém zobrazení jsou zobrazeny události/ informace ve sloupcích Datum, Operace, Popis a Typ : CNS a.s. Strana 14 (celkem 48)

15 Sloupec: Datum = datum operace Operace = operace Popis = popis operace. Vysvětlivky níže k uvedeným typům operací. Typ = typ operací, viz níže. Vysvětlivky k Transakčnímu protokolu TYP SPISOVÝ ZNAK [0] Znak [1] Podznak [2] 2. podznak [3] [Odstavec] [4] Popis [5] Skartační znak [6] Skartační lhůta [7] Spisový plán, do kterého spisový znak náleží SPISOVÝ PLÁN [0] Popis [1] Platnost od [2] Platnost do SPISOVÝ UZEL [0] Popis [1] Zkratka [2] Podací deník [3] Datová schránka [4] Podatelna [5] Výpravna [6] Nadřízený spisový uzel FUNKČNÍ MÍSTO [0] Název (popis) [1] Uživatel (příjmení, jméno, tituly) [2] Spisový uzel [3] Konfigurační skupina [4] Upozornění na nové zásilky předané k vypravení CNS a.s. Strana 15 (celkem 48)

16 [5] Upozornění na nový dokument K převzetí [6] Upozornění na vrácenou zásilku z Výpravny [7] Upozornění na vložení dokumentu do cizího spisu UŽIVATEL [0] Příjmení [1] Jméno [2] Titul před jménem [3] Titul za jménem [4] Zkratka [5] [6] Přihlašovací jméno do Elisy [7] Uživatelské jméno v ActiveDirectory [8] Povoleno přihlašování přes ActiveDirectory KONFIGURAČNÍ SKUPINY [0] Název (popis) [1] Povolen přístup do modulu Kancelář (A/N) [2] Povolen přístup do modulu Administrace (A/N) [3] Povolen přístup do modulu Podatelna (A/N) [4] Povolen přístup do modulu Výpravna (A/N) [5] Povolen přístup do modulu Spisovna (A/N) [6] Povolen přístup do modulu Zjednodušená evidence (A/N) [7] Povoleno přebírání dokumentů za spisový uzel (A/N) [8] Povoleno přebírání spisů za spisový uzel (A/N) [9] Povoleno používání časových razítek při elektronickém podepisování (A/N) [10] Povoleno zrušení vyřízení dokumentu (A/N) [11] Povoleno zrušení vyřízení spisu (A/N) [12] Povoleno zrušení uzavření spisu (A/N) [13] Povoleno přímé odeslání zásilek z Kanceláře do ISDS (A/N) [14] Povoleno provádět převody do spisovny svých dokumentů do spisovny (A/N) [15] Povoleno provádět převody do spisovny dokumentů z celého uzli (A/N) [16] Povoleno provádět převody do spisovny dokumentů z celé organizace (A/N) [17] Povoleno odebrání ČJ od dokumentu (A/N) PRÁVA PŘÍSTUPU [0] Funkční místo, jehož dokumenty a spisy se zobrazují (= určené FM) [1] Funkční místo, jež má právo se dívat na dokumenty a spisy určeného FM [2] Spisový uzel, jež má právo se dávat na dokumenty a spisy určeného FM PRÁVA PŘÍSTUPU K DOKUMENTU [0] Dokument, nad kterým jsou práva zobrazení nastavována [1] Funkční místo, kterému bylo právě zobrazení k tomuto dokumentu přiřazeno [2] Spisový uzel, kterému bylo právě zobrazení k tomuto dokumentu přiřazeno OPERACE PŘÍSTUPU [0] Podrobný popis logované operace [1] IP adresa, ze které se klient přihlašuje [2] Login zadaný při přihlášení [3] Uživatel, který se přihlásil/ provedl logovanou operaci [4] Funkční místo, pod které se uživatel přihlásil/ provedl logovanou operaci DOKUMENT [0] Čárový kód dokumentu [1] Evidenční číslo dokumentu [2] Stav dokumentu [3] Číslo jednací v prezentačním tvaru [4] Číslo jednací volný text CNS a.s. Strana 16 (celkem 48)

17 [5] Spis, do kterého dokument náleží [6] Sběrný arch [7] Pořadí ve sběrném archu [8] Věc (popis) [9] Podací deník [10] Ročník [11] Forma dokumentu (A = analogová, D = digitální, Z = zdigitalizovaná) [12] Původ dokumentu (C = cizí, V = vlastní) [13] Typ dokumentu [14] Spisový znak [15] Skartační znak [16] Skartační lhůta [17] Evidováno [18] Vyřídit do [19] Vyřízeno [20] Datum platnosti [21] ČJ jiného SW [22] Počet listů [23] Počet příloh [24] Způsob vyřízení [25] Vyřizující dokument [26] Dokument, který je tímto dokumentem vyřizován [27] Dokument, na nějž tento odpovídá [28] Úroveň přístupu k dokumentu [29] Vlastník dokumentu (uživatel, funkční místo) [30] Přebírající (budoucí nový vlastník dokumentu) [31] Přebírající (budoucí spisový uzel) [32] Odesílatel adresa [33] ČJ odesílatele [34] Podací číslo [35] Způsob odeslání [36] Typ zásilky [37] Forma zásilky [38] Datum cizího odeslání [39] Doručeno [40] Předpoklad právní moc [41] Právní moc [42] Dokument je kopií (A/N) [43] Dokument je stejnopisem (A/N) [44] Externí aplikace (10 = výstupy CzechPoint, 20 = VITA, 40 = RŽP, 70 = STAG, 90 = Proxio, 120 = NAV, 150 = TAS, 180 = SDP, 190 = PrintServer, 210 = Obecné rozhraní) [45] MesaggeID u, ze kterého byl dokument založen (Příjem u) [46] Důvod provedení operace (storna, odmítnutí převzetí,...) [47] Podatelna, která dokument aktuálně vlastní [48] Podatelna, přes níž je dokument předáván [49] Přebírající (nový vlastník určený v Redistribuci) [50] Přebírající (spisový uzel určený v Redistribuci) [51] Spisovna [52] Datum provedeného skartačního řízení (archivace, skartace) SPIS [0] Čárový kód spisu [1] Evidenční číslo spisu [2] Stav spisu [3] Spisová značka [4] Spisová značka volný text [5] Ročník [6] Popis (věc) CNS a.s. Strana 17 (celkem 48)

18 [7] Spisový znak [8] Skartační znak [9] Skartační lhůta [10] Podoba spisu (A = analogová, D = digitální, Z = zdigitalizovaná) [11] Založeno [12] Vyřízeno [13] Uzavřeno [14] Úroveň přístupu ke spisu [15] Způsob vyřízení [16] Vlastník spisu (uživatel, funkční místo) [17] Přebírající (budoucí nový vlastník) spisu [18] Přebírající (budoucí spisový uzel) [19] Iniciační dokument spisu [20] Iniciační sběrný arch spisu [21] Externí aplikace (10 = výstupy CzechPoint, 20 = VITA, 40 = RŽP, 70 = STAG, 90 = Proxio, 120 = NAV, 150 = TAS, 180 = SDP, 190 = PrintServer, 210 = Obecné rozhraní) [22] Důvod provedení operace (storna, odmítnutí převzetí, ) [23] Vyřizující dokument [24] Podatelna, která spis aktuálně vlastní [25] Podatelna, přes níž je spis předáván [26] Spisovna [27] Datum provedeného skartačního řízení (archivace, skartace) ZÁSILKA [0] Čárová kód zásilky [1] Vytvořil [2] Zásilka dloučena do [3] Dokument [4] Stav zásilky [5] Adresát [6] Adresát osoba [7] Způsob odeslání [8] Typ zásilky [9] Forma zásilky [10] Výpravna [11] Změněno (založeno) [12] Předáno výpravně [13] Převzato výpravnou [14] Vypraveno [15] Doručeno [16] Stav doručení [17] Odeslal [18] Předává výpravně [19] ISDS do rukou [20] ISDS doručení do vlastních rukou (A/N) [21] ISDS povoleno náhradní doručení/ doručení fikcí (A/N) [22] Podací arch [23] Podací číslo [24] Čárový kód České pošty [25] Interní vypravení spisový uzel [26] Interní vypravení funkční místo ELEKTRONICKÝ DOKUMENT [0] Název souboru [1] Poznámka, zda-li byl dokument v ELISe elektronicky podepsán (A/N) [2] Dokument elektronický obraz [3] Dokument příloha [4] Zásilka elektronický obraz CNS a.s. Strana 18 (celkem 48)

19 [5] Zásilka příloha [6] Spis příloha [7] Druh přílohy (dokumentu) [8] Počet příloh (dokumentu) [9] Druh přílohy (spisu) [10] Počet příloh (spisu) [11] Originál datové zprávy (ZFO) [12] Dodejka/ Doručenka datové zprávy ZÁKAZNÍK [0] Typ organizace [1] Název organizace [2] Platnost od [3] Organizace zkratka [4] Kód ERMS [5] Dokumenty jsou označovány čárovým kódem (namísto evidenčního čísla) (A/N) [6] Spisy jsou označovány čárovým kódem (namísto evidenčního čísla) (A/N) [7] Formát složeného ČJ, položky: {0} zkratka organizace, {1} pořadové číslo v ročníku podacího deníku, {2} rok 4-místný, {3} rok 2-místný, {4} podací deník-zkratka, {5} spisový uzel-zkratka, {6} uživatel-zkratka [8] Formát spisové značky, položky: {0} zkratka organizace, {1} pořadové číslo v rámci aktuálního roku, {2} pořadové číslo celkové (bez rozlišení roku), {3} rok 4-místný, {4} rok 2-místný, {5} spisový uzel-zkratka, {6} uživatel-zkratka [9] Minimální vyžadovaná síla hesla pro přihlášení uživatele do aplikace (1 = slabá, 2 = průměrná, 3 = silná) [10] Je umožněno zakládání spisů bez iniciačního dokumentu (A/N) [11] Maximální povolená velikost nahraného souboru přílohy dokumentu v kb [12] Maximální povolená velikost nahraného souboru obrazu dokumentu v kb [13] Maximální povolená velikost nahraného souboru přílohy spisu v kb. [14] Při stornování dokumentu je od uživatele vyžadováno uvést důvod (A/N) [15] Při odmítnutí převzetí dokumentu je od uživatele vyžadováno uvést důvod (A/N) [16] Při stornování spisu je od uživatele vyžadováno uvést důvod (A/N) [17] Při odmítnutí převzetí spisu je od uživatele vyžadováno uvést důvod (A/N) [18] Je povoleno detailní nastavení datové schránky na detailu záznamu (A/N) [19] Je umožněno spravovat v ELISe více datových schránek pod jedním zákazníkem (A/N) [20] Je umožněno zakládat externí subjekt z ISDS, pokud není podle identifikátoru v databázi nalezen (A/N) [21] Úroveň používání spisových znaků (0 = nepoužívat, 1 = používat pouze skartační znaky a lhůty, 2 = používat spisové znaky, skartační znaky a lhůty) [22] Způsob vyřízení dokumentu při vyřizování spisu [23] Je nastaveno automatické předávání zásilek na Výpravu ihned po jejich založení (A/N) [24] Je nastaveno automatické generování ČJ dokumentu po jeho zaevidování (A/N) [25] Je umožněno používat v aplikaci funkce Pořadačů (A/N) [26] Je povoleno zobrazit detail přebíraného dokumentu (A/N) [27] Je povoleno zobrazit detail přebíraného spisu (A/N) [28] TSA - přihlašování k autoritě časových razítek (0 = certifikátem, 1 = jménem a heslem) [29] TSA URL služby [30] TSA OID politika [31] TSA uživatelské jméno [32] TSA algoritmus hashe [33] TSA vždy důvěřovat autoritě (A/N) [34] Je povoleno používat samostatnou číselnou řadu pořadových čísel spisů (A/N) [35] Je povoleno vytváření nové stránky podacího archu pro každou službu samostatně (A/N) [36] Algoritmus hashe elektronického podpisu [37] Je umožněno předání dokumentů a spisů před Podatelnu (A/N) [38] Řazení zásilek při Výpravě, jednotlivé položky oddělené znakem "I", "^A" = vzestupně, "^D" = sestupně (1 = Obyčejné/doporučené zásilky, 2 = způsob odeslání, typ zásilky, 3 = ČJ dokumentu, 4 = ev.č. dokumentu, 5 = spisový uzel - zkratka, 6 = spisový uzel - kód, 7 = adresát, 8 = pořadí čtečky ČK) [39] Odvolávací lhůta [40] Je povolena automatická volba Předání zásilky výpravně (A/N) CNS a.s. Strana 19 (celkem 48)

20 [41] Je povoleno ukládání AcceptanceTime jako Doručeno u dokumentu namísto DeliveryTime na příjmu datové zprávy (A/N) [42] Generování odpovědi dokumentu (0 = odpověď dostává stejné ČJ jako původní dokument, 1 = odpověď dostává vždy nové ČJ, 2 = odpověď dostává ČJ podle nastavení v Parametrech aplikace) [43] Příznak jakým způsobem zobrazovat organizační útvar v podacím deníku (0 = popis spisového uzlu, 1 = zkratka spisového uzlu) [44] Počet listů na profilu Dokumentu (0 = povinné pole pro analogové dokumenty, 1 = povinné pole pro digitální dokumenty, 2 = povinné pole pro všechny formy dokumenty, 3 = nepovinné pole) [45] Počet příloh na profilu Dokumentu (0 = nepovinné pole, 1 = povinné pole pro všechny formy dokumenty, 2 = povinné pole pro analogové dokumenty, 3 = povinné pole pro digitální dokumenty) [46] Rubrikace podacího deníku (0 = Vzor 1, 1 = Vzor 2) [47] Při odebrání ČJ od dokumentu je od uživatele vyžadováno uvést důvod (A/N) [48] Je povoleno zakládání nových Sběrných archů (A/N) [49] SN certifikátu pro elektronické podepisování dokumentů v důvěryhodném archivu [50] Je nastaveno, že k elektronickému podpisu v důvěryhodném archivu bude přiřazeno i časové razítko (A/N) [51] Doména [52] Je nastaveno, že příznak Doručit fikcí je při založení zásilky přednastaven (A/N) [53] Je povolena validace elektronického podpisu příloh dokumentů (A/N) [54] Je nastavena povinnost uvést Funkční místo při předání (A/N) [55] Je nastaveno povolení výběru všech elektronických souborů dokumentu do příloh zásilky 15. Evidence odeslaných ů z epodatelny V modulu Podatelna/ Příjem/ Elektronická podatelna: Přibyly zde nové záložky Odchozí Nezaregistrované a Odchozí Zaregistrované. Odchozí Nezaregistrované: V tomto formuláři se načítají odeslané ové zprávy z epodatelny. Na liště ikon jsou přístupné ikony: Zobrazení detailu záznamu provede zobrazení detailu záznamu. Založit dokument z u provede zobrazení detailu dokumentu nový. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk zobrazení formuláře. CNS a.s. Strana 20 (celkem 48)

21 Ve filtru vyhledávání jsou přístupné tyto filtry: - Od do = možnost zadat datum a čas ručně, nebo pomocí ikony kalendáře/ hodin. Implicitně je vyplněna položka Od datem vypočítaným 14 dní nazpět. - Checkbox Pouze nepřečtené. V řádkovém zobrazení jsou tyto sloupce: - Odesláno = datum odeslání u - Identifikátor EP = vygenerovaný identifikátor - Příjemce = příjemce u - Předmět = předmět u - Dokument evidován = datum zaevidování dokumentu (je vyplněno/ zobrazeno pouze v záložce Odchozí Zaregistrované ) - Dokument EČ = evidenční číslo dokumentu (je vyplněno/ zobrazeno pouze v záložce Odchozí Zaregistrované ) - Dokument ČJ = číslo jednací dokumentu (je vyplněno/ zobrazeno pouze v záložce Odchozí Zaregistrované ) Kliknutím na ikonu Zobrazení detailu záznamu se zobrazí okno detail, kde lze ze souboru elektronického obrazu zobrazit ovou zprávu, nebo kliknutím na ikonu dokument z u provést založení dokumentu z u. Založit Kliknutím na ikonu Založit dokument z u se zobrazí okno Dokument nový : Na záložce Profil je v položce Věc (Popis) automaticky vyplněn předmět u. Na záložce Elektronický obraz, přílohy je v položce Soubor elektronického obrazu vyplněn eml soubor. Na záložce Odesláno (je defaultně zobrazena při zakládání dokumentu) lze zaevidovat standardním způsobem zásilky (příjemce u). Při zakládání zásilky se zobrazuje přednastavený způsob odeslání Elektronická pošta s možností hromadného výběru adresátů CNS a.s. Strana 21 (celkem 48)

22 (v případě více příjemců u). Založené zásilky získají po uložení dokumentu automaticky stav Doručeno. Po uložení dokumentu dojde k založení dokumentu pod funkčním místem uživatele, který založil dokument z odeslaného u. Po založení dokumentu z u dojde k přesunutí u ze záložky Odchozí Nezaregistrované do záložky Odchozí Zaregistrované. Odchozí Zaregistrované: V tomto formuláři se načítají zaregistrované/ zaevidované odeslané ové zprávy z epodatelny. Na liště ikon jsou přístupné ikony: Zobrazení detailu záznamu provede zobrazení okna detail, kde lze ze souboru elektronického obrazu zobrazit ovou zprávu. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk zobrazení formuláře. Ve filtru vyhledávání je přístupný tento filtr: - Od do = možnost zadat datum a čas ručně, nebo pomocí ikony kalendáře/ hodin. Implicitně je vyplněna položka Od datem vypočítaným 14 dní nazpět. V řádkovém zobrazení jsou tyto sloupce: - Odesláno = datum odeslání u - Identifikátor EP = vygenerovaný identifikátor - Příjemce = příjemce u - Předmět = předmět u - Dokument evidován = datum zaevidování dokumentu - Dokument EČ = evidenční číslo dokumentu - Dokument ČJ = číslo jednací dokumentu CNS a.s. Strana 22 (celkem 48)

23 16. Datová schránka navýšení maximální velikosti datové zprávy na 20 MB. Nově je umožněno odeslat datovou zprávu o maximální velikosti 20 MB. POZNÁMKA: Pro možnost vložení elektronického souboru o velikosti 20 MB na detailu dokumentu, je potřeba v modulu Administrace/ Aplikace/ Parametry aplikace, záložka Dokumenty, navýšit Maximální velikost souboru el. obrazu a přílohy, viz obrázek: 17. Řazení spisových uzlů V modulu Administrace/ Aplikace/ Parametry aplikace, záložka Obecné, přibyla nová oblast Řazení spisových uzlů. CNS a.s. Strana 23 (celkem 48)

24 Kliknutím na link Změnit v oblasti Řazení spisových uzlů, se otevře okno Řazení spisových uzlů. V comboboxu Parametr řazení spisových uzlů je tato nabídka: <Nezvoleno> = defaultní zobrazení po upgradu Kód (číslo) spisového uzlu = položka Kód z detailu spisového uzlu V comboboxu Způsob (směr) řazení je tato nabídka: Vzestupně od nejmenšího po největší = defaultní zobrazení po upgradu Sestupně od největšího po nejmenší CNS a.s. Strana 24 (celkem 48)

25 Pokud není nastaveno řazení spisových uzlů (= defaultní stav po upgradu) tak se spisové uzle řadí/ zobrazují jako doposud, tedy podle id záznamu. Pokud je nastaveno řazení spisových uzlů podle Kódu (čísla) spisového uzlu, se Způsobem (směrem) řazení - Vzestupně od nejmenšího po největší, tak se stromové zobrazení spisových uzlů řadí podle kódu (čísla) spisového uzlu, např. SU s kódem č. 1 se zobrazí nejvýše, SU s kódem č. 2 se zobrazí jako druhý SU (tedy pod kódem č. 1). Pokud je nastaveno řazení spisových uzlů podle Kódu (čísla) spisového uzlu, se Způsobem (směrem) řazení - Sestupně od největšího po nejmenší, tak se stromové zobrazení spisových uzlů řadí podle kódu (čísla) spisového uzlu, např. SU s kódem č. 2 se zobrazí nejvýše, SU s kódem č. 1 se zobrazí jako druhý SU (tedy pod kódem č. 2). 18. Základní registry rozšíření vstupních polí Při ověřování fyzické osoby v základních registrech došlo k rozšíření vstupních polí o následující pole: datum úmrtí číslo id dokladu druh dokladu datová schránka datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o úmrtí S ohledem na rozšíření vstupních polí při ověřování externího subjektu v ZR, byla na detailu externího subjektu přidána stejnojmenná políčka, do kterých se doplňují hodnoty buď ručním zadáním, nebo automaticky ze základních registrů po ověření externího subjektu. CNS a.s. Strana 25 (celkem 48)

26 19. Změna zkratek v ČJ podle aktuálního vlastníka dokumentu V modulu Administrace/ Aplikace/ Parametry aplikace, záložka Dokumenty, přibyl nový checkbox Povolit automatickou aktualizaci ČJ u dokumentů. Pokud není chceckbox zaškrtnutý = funkčnost jako doposud. Pokud je checkbox zaškrtnutý, tak se automaticky mění zkratky v ČJ vždy při změně vlastníka dokumentu. CNS a.s. Strana 26 (celkem 48)

27 Při změně vlastníka dokumentu se v ČJ mění tyto zkratky: <Podací deník zkratka> <Spisový uzel zkratka> <Uživatel zkratka> POZNÁMKA: u kopií dokumentů nedojde převzetím kopie ke změně zkratky v ČJ. Na kopii dokumentu se změní zkratky v ČJ, pokud dojde ke změně ČJ na originálu dokumentu. 20. eskartace Oproti předchozí verzi došlo ke změnám v sekcích Dokumenty/ Spisy/ Archivní krabice a Skartační řízení. Sekce Dokumenty je rozdělena na 3 podsekce: Dokumenty ve spisovně Dokumenty pro skartační řízení Dokumenty vyskartované Dokumenty ve spisovně: Oproti předchozí verzi se zde nic nezměnilo. Na formuláři jsou zobrazeny dokumenty, které byly předány ze Schváleného návrhu do spisovny. Dokumenty lze filtrovat podle těchto kritérií: Popis Evidenční číslo Číslo jednací Datum: vytvoření / doručení, evidování, vyřízení, nabytí právní moci, platnost dokumentu Forma: analogová, digitální, zdigitalizovaná Spisový znak Typ dokumentu Skartační znak Vlastník Spisový uzel CNS a.s. Strana 27 (celkem 48)

28 Ikony panelu nástrojů: Zobrazení detailu záznamu - provede zobrazení detailu dokumentu Změna údajů záznamu - umožní na detailu dokumentu editovat spisový znak, skartační znak a lhůtu Zápůjčka dokumentu Zapůjčený dokument/ spis z řádkového zobrazení zmizí a objeví se až po vrácení (dopsání data DO v modulu Spisovna Přehled Kniha zápůjček). Uzel výběr spisového uzlu Zapůjčit výběr funkčního místa a uživatele, kterému bude dokument/ spis zapůjčen Datum od datum zahájení zápůjčky (aplikace vyplňuje automaticky po založení záznamu) Datum do datum ukončení zápůjčky (je vyplněno po vrácení dokumentu/ spisu) Účel účel zapůjčení Předání dokumentu/spisu do spisovny - ikona je zaktivněna, pokud je zaškrtnutý checkbox ve sloupci Výběr. Po kliknutí na ikonu je zobrazeno následující okno: CNS a.s. Strana 28 (celkem 48)

29 o o V poli Spisovna je z číselníku spisoven vybrána ta, do které mají být dokumenty předány. Pokud ve zvolené spisovně již existuje neschválený návrh, tak je možné do tohoto návrhu dokumenty vložit, nebo je možné vložit dokumenty na nový návrh. Předáním dokumentů do spisovny dojde buď k vytvoření nového neschváleného návrhu, nebo k vložení dokumentů na již existující neschválený návrh ve zvolené spisovně. Ve spisovně, ze které byly dokumenty předány do jiné spisovny, se zobrazí Neschválený návrh předávacího protokolu o převodu dokumentů do spisovny, v sekci Návrhy a protokoly Převod do spisovny (Návrhy neschválené). Vybrat všechny dokumenty - provede výběr všech dokumentů. Zrušit výběr - provede zrušení výběru všech označených dokumentů. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk zobrazených hodnot. Dokumenty pro skartační řízení: Na formuláři jsou zobrazeny dokumenty, které podléhají skartačnímu řízení. Dokumenty lze filtrovat podle těchto kritérií: CNS a.s. Strana 29 (celkem 48)

30 Popis Evidenční číslo Číslo jednací Datum: vytvoření / doručení, evidování, vyřízení, nabytí právní moci, platnost dokumentu Forma: analogová, digitální, zdigitalizovaná Spisový znak Typ dokumentu Skartační znak Vlastník Spisový uzel Ikony panelu nástrojů: Zobrazení detailu záznamu - provede zobrazení detailu dokumentu. Změna údajů záznamu - umožní na detailu dokumentu editovat spisový znak, skartační znak a lhůtu. Přeřazení skartačního znaku - Jedná se o funkcionalitu, která umožní dokumentům/ spisům/ archivním krabicím (+ obsah krabice) přeřadit skartační znak V na nový skartační znak S a A. Dokumenty/spisy/archivní krabice, kterým má být změněn skartační znak, je nutné označit ve sloupci Výběr, tím se zaktivní ikona Přeřazení skartačního znaku. Funkcí Přeřadit se zapíše určený spisový znak k vybraným dokumentům/ spisům/ archivním krabicím, je však u nich stále informace, že původní znak byl V. Zařazení do skartačního návrhu kliknutím na tuto ikonu se zobrazí okno Zařazení dokumentů/ spisů do skartačního návrhu : CNS a.s. Strana 30 (celkem 48)

31 V oblasti Typ skartačního návrhu je potřeba označit typ skartačního návrhu: E-Skartace Klasické skartační řízení Po označení typu skartačního řízení je potřeba zvolit, zda dokumenty budou vloženy do nového skartačního návrhu, nebo do již existujícího skartačního návrhu. POZNÁMKA: v rozbalovací nabídce již existujících skartačních návrhů je skartační návrh pro E- Skartaci odlišen od klasického skartačního návrhu zobrazením popisku eskartace, viz obrázek: Skartační návrh je zobrazen a dále zpracováván v sekci Skartační řízení/ Skartační návrhy. Dokumenty vyskartované: Na formuláři jsou zobrazeny dokumenty, které prošly skartačním řízením. U dokumentů jsou zobrazeny pouze metadata, elektronické soubory jsou odmazány. Sekce Spisy je rozdělena na 3 podsekce: Spisy ve spisovně Spisy pro skartační řízení CNS a.s. Strana 31 (celkem 48)

32 Spisy vyskartované Spisy ve spisovně: Oproti předchozí verzi se zde nic nezměnilo. Na formuláři jsou zobrazeny spisy, které byly předány ze Schváleného návrhu do spisovny. Spisy lze filtrovat podle těchto kritérií: Datum: založení, vyřízení, uzavření Popis Číslo jednací Spisový znak Skartační znak Vlastník Spisový uzel Ikony panelu nástrojů: Zobrazení detailu záznamu - provede zobrazení detailu dokumentu Změna údajů záznamu - umožní na detailu dokumentu editovat spisový znak, skartační znak a lhůtu Zápůjčka spisu Zapůjčený dokument/ spis z řádkového zobrazení zmizí a objeví se až po vrácení (dopsání data DO v modulu Spisovna Přehled Kniha zápůjček). CNS a.s. Strana 32 (celkem 48)

33 Uzel výběr spisového uzlu Zapůjčit výběr funkčního místa a uživatele, kterému bude dokument/ spis zapůjčen Datum od datum zahájení zápůjčky (aplikace vyplňuje automaticky po založení záznamu) Datum do datum ukončení zápůjčky (je vyplněno po vrácení dokumentu/ spisu) Účel účel zapůjčení Předání dokumentu/spisu do spisovny - ikona je zaktivněna, pokud je zaškrtnutý checkbox ve sloupci Výběr. Po kliknutí na ikonu je zobrazeno následující okno: o o V poli Spisovna je z číselníku spisoven vybrána ta, do které mají být spisy předány. Pokud ve zvolené spisovně již existuje neschválený návrh, tak je možné do tohoto návrhu spisy vložit, nebo je možné vložit spisy na nový návrh. Předáním spisů do spisovny dojde buď k vytvoření nového neschváleného návrhu, nebo k vložení spisů na již existující neschválený návrh ve zvolené spisovně. CNS a.s. Strana 33 (celkem 48)

34 Ve spisovně, ze které byly spisy předány do jiné spisovny, se zobrazí Neschválený návrh předávacího protokolu o převodu spisů do spisovny, v sekci Návrhy a protokoly Převod do spisovny (Návrhy neschválené). Vybrat všechny spisy - provede výběr všech spisů. Zrušit výběr - provede zrušení výběru všech označených spisů. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk zobrazených hodnot. Spisy pro skartační řízení: Na formuláři jsou zobrazeny spisy, které podléhají skartačnímu řízení. Spisy lze filtrovat podle těchto kritérií: Datum: založení, vyřízení, uzavření Popis Číslo jednací Spisový znak Skartační znak Vlastník Spisový uzel Ikony panelu nástrojů: Zobrazení detailu záznamu - provede zobrazení detailu dokumentu. Změna údajů záznamu - umožní na detailu dokumentu editovat spisový znak, skartační znak a lhůtu. Přeřazení skartačního znaku - Jedná se o funkcionalitu, která umožní dokumentům/ spisům/ archivním krabicím (+ obsah krabice) přeřadit skartační znak V na nový skartační znak S a A. CNS a.s. Strana 34 (celkem 48)

35 Dokumenty/spisy/archivní krabice, kterým má být změněn skartační znak, je nutné označit ve sloupci Výběr, tím se zaktivní ikona Přeřazení skartačního znaku. Funkcí Přeřadit se zapíše určený spisový znak k vybraným dokumentům/ spisům/ archivním krabicím, je však u nich stále informace, že původní znak byl V. Zařazení do skartačního návrhu kliknutím na tuto ikonu se zobrazí okno Zařazení dokumentů/ spisů do skartačního návrhu : CNS a.s. Strana 35 (celkem 48)

36 V oblasti Typ skartačního návrhu je potřeba označit typ skartačního návrhu: E-Skartace Klasické skartační řízení Po označení typu skartačního řízení je potřeba zvolit, zda spisy budou vloženy do nového skartačního návrhu, nebo do již existujícího skartačního návrhu. POZNÁMKA: v rozbalovací nabídce již existujících skartačních návrhů je skartační návrh pro E- Skartaci odlišen od klasického skartačního návrhu zobrazením popisku eskartace, viz obrázek: Skartační návrh je zobrazen a dále zpracováván v sekci Skartační řízení/ Skartační návrhy. Spisy vyskartované: Na formuláři jsou zobrazeny spisy, které prošly skartačním řízením. U spisů (a dokumentů vložených ve spisu) jsou zobrazeny pouze metadata, elektronické soubory jsou odmazány. Sekce Archivní krabice je rozdělena na 3 podsekce: Archivní krabice ve spisovně Archivní krabice pro skartační řízení Archivní krabice vyskartované Archivní krabice ve spisovně: Oproti předchozí verzi se zde nic nezměnilo. Na formuláři jsou zobrazeny archivní krabice, které byly předány ze Schváleného návrhu do spisovny. Archivní krabice lze filtrovat podle těchto kritérií: Vytvořeno od - do CNS a.s. Strana 36 (celkem 48)

37 Popis Rok vyřízení Rok skartace Spisový znak Skartační znak Vlastník Spisový uzel Ikony panelu nástrojů: Zobrazení detailu záznamu - provede zobrazení detailu dokumentu Změna údajů záznamu - umožní na detailu dokumentu editovat spisový znak, skartační znak a lhůtu Vrácení archivní krabice - provede vrácení archivní krabice zpět do sekce Kancelář - Převody do spisovny Archivní krabice (uživateli, který ji do spisovny předal). Archivní krabice nebude uzavřená a bude možné ji editovat. Vrácení archivní krabice je zaznamenáno v Archivní knize, ve sloupci Poznámka (jako vyřazení ze spisovny z důvodu přepracování obsahu). Vrácená archivní krabice zůstává jako záznam v archivní knize, stejně tak i na protokolu o převodu do spisovny, jen je jí vymazáno pořadové číslo. Vrácená archivní krabice poté může být nově přijata do spisovny pod novým pořadovým číslem. Předání archivní krabice do spisovny - ikona je zaktivněna, pokud je zaškrtnutý checkbox ve sloupci Výběr. Po kliknutí na ikonu je zobrazeno následující okno: o o V poli Spisovna je z číselníku spisoven vybrána ta, do které mají být archivní krabice předány. Pokud ve zvolené spisovně již existuje neschválený návrh, tak je možné do tohoto návrhu archivní krabice vložit, nebo je možné vložit archivní krabice na nový návrh. CNS a.s. Strana 37 (celkem 48)

38 Předáním archivní krabice do spisovny dojde buď k vytvoření nového neschváleného návrhu, nebo k vložení archivní krabice na již existující neschválený návrh ve zvolené spisovně. Ve spisovně, ze které byly archivní krabice předány do jiné spisovny, se zobrazí Neschválený návrh předávacího protokolu o převodu archivní krabice do spisovny, v sekci Návrhy a protokoly Převod do spisovny (Návrhy neschválené). Vybrat všechny archivní krabice - provede výběr všech archivní krabic. Zrušit výběr - provede zrušení výběru všech označených archivní krabic. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk zobrazených hodnot. Zápůjčka dokumentu/ spisu z archivní krabice: Na detailu archivní krabice v režimu editace je možné zapůjčit obsah archivní krabice. Zápůjčka se provádí na záložce Obsah archivní krabice, označením dokumentu/ spisu a kliknutím na tlačítko Zapůjčit. Zápůjčka se používá ve chvíli, kdy dojde k fyzickému vyjmutí dokumentu/ spisu z archivní krabice ve spisovně či vyjmutí samotného dokumentu nebo spisu ze spisovny. Funkce slouží k fyzickému označení zapůjčeného dokumentu/ spisu. Právo nahlížení na dokument/ spis má uživatel stejné jako před převodem do spisovny. Uzel výběr spisového uzlu Zapůjčit výběr funkčního místa a uživatele, kterému bude dokument/ spis zapůjčen Datum od datum zahájení zápůjčky (aplikace vyplňuje automaticky po založení záznamu) Datum do datum ukončení zápůjčky (je vyplněno po vrácení dokumentu/ spisu) CNS a.s. Strana 38 (celkem 48)

39 Účel účel zapůjčení Archivní krabice obsahující zapůjčený dokument/ spis je označena jako neúplná. Nelze jeden dokument/ spis zapůjčit vícekrát najednou. Vždy musí být doplněné datum zapůjčení DO, aby bylo možné dokument znovu zapůjčit. Zápůjčky se evidují v Knize zápůjček (Spisovna Přehled), na obsahu archivní krabice je ikonou označen záznam (dokument/ spis), který je zapůjčen, aby byl odlišen od ostatních. Vrácení se provádí pouze v Knize zápůjček pomocí ikony Vrátit dokument/ spis. Dojde k automatickému doplnění data zapůjčení DO. Po vrácení dokumentu/ spisu (a doplnění data zapůjčení DO na zápůjčce), je překontrolován obsah celé archivní krabice (zda jsou všechny zápůjčky vráceny) a příslušně podle této kontroly pozměněn příznak ( úplná = všechny jsou vráceny/ neúplná = existuje nějaký dokument či spis, který je zapůjčen). Zapůjčením dokumentu nejsou dotčena elektronická práva zobrazení záložek na dokumentu/ spisu. Neúplné archivní krabice není možné skartovat/ archivovat ve skartačním řízení. Z archivní krabice, která je již zařazena do skartačního návrhu, nelze dokumenty/ spisy zapůjčovat. Archivní krabice pro skartační řízení: Na formuláři jsou zobrazeny archivní krabice, které podléhají skartačnímu řízení. Archivní krabice lze filtrovat podle těchto kritérií: Vytvořeno od - do Popis Rok vyřízení Rok skartace Spisový znak Skartační znak Vlastník Spisový uzel CNS a.s. Strana 39 (celkem 48)

40 Ikony panelu nástrojů: Zobrazení detailu záznamu - provede zobrazení detailu archivní krabice. Změna údajů záznamu - umožní na detailu archivní krabice editovat spisový znak, skartační znak a lhůtu. Přeřazení skartačního znaku - Jedná se o funkcionalitu, která umožní dokumentům/ spisům/ archivním krabicím (+ obsah krabice) přeřadit skartační znak V na nový skartační znak S a A. Dokumenty/spisy/archivní krabice, kterým má být změněn skartační znak, je nutné označit ve sloupci Výběr, tím se zaktivní ikona Přeřazení skartačního znaku. Funkcí Přeřadit se zapíše určený spisový znak k vybraným dokumentům/ spisům/ archivním krabicím, je však u nich stále informace, že původní znak byl V. Zařazení do skartačního návrhu kliknutím na tuto ikonu se zobrazí okno Zařazení do skartačního návrhu : CNS a.s. Strana 40 (celkem 48)

41 V oblasti Typ skartačního návrhu je potřeba označit typ skartačního návrhu: E-Skartace Klasické skartační řízení Po označení typu skartačního řízení je potřeba zvolit, zda archivní krabice budou vloženy do nového skartačního návrhu, nebo do již existujícího skartačního návrhu. POZNÁMKA: v rozbalovací nabídce již existujících skartačních návrhů je skartační návrh pro E- Skartaci odlišen od klasického skartačního návrhu zobrazením popisku eskartace, viz obrázek: Skartační návrh je zobrazen a dále zpracováván v sekci Skartační řízení/ Skartační návrhy. Archivní krabice vyskartované: Na formuláři jsou zobrazeny archivní krabice, které prošly skartačním řízením. U spisů, dokumentů (i dokumentů vložených ve spisu) jsou zobrazeny pouze metadata, elektronické soubory jsou odmazány. CNS a.s. Strana 41 (celkem 48)

42 Sekce Skartační řízení obsahuje podsekci Skartační návrhy. Na formuláři jsou zobrazeny skartační návrhy, které lze filtrovat dle jejich stavu. POZNÁMKA: Pro načtení skartačních návrhů je potřeba kliknout na tlačítko Načíst. Skartační návrhy lze filtrovat podle těchto kritérií: Datum vytvoření od do Stav návrhu/ protokolu o Vytvořeno o Předáno do SOKA o Vráceno ze SOKA o Schváleno archivem o Vyskartováno o Předáno do NDA o Vráceno z NDA o Uzavřeno Spisový uzel Vlastník Ikony panelu nástrojů: Zobrazení detailu záznamu provede zobrazení detailu skartačního návrhu: CNS a.s. Strana 42 (celkem 48)

43 Na záložce Profil jsou zobrazeny tyto položky: Číslo číslo návrhu/ protokolu Vytvořeno datum vytvoření návrhu chceckbox eskartace - (pokud je checkbox zaškrtnutý, jde o skartační řízení vedené podle eskartace; jinak jde o řízení pomocí klasického skartačního řízení) Kritéria výběru kritéria výběru při vytvoření skartačního návrhu (kritéria se nepřepisují přidáváním objektů do archivní krabice). Autor autor vytvoření skartačního návrhu Předáno do SOKA datum předání skartačního návrhu do SOKA (první datum předání; nepřepisuje se dalšími předáními) Schváleno datum schválení skartačního návrhu Předáno do NDA datum předání skartačního protokolu do NDA Vyskartováno S datum zničení záznamů Vyskartováno A datum předání archiválií Uzavřeno datum uzavření skartačního protokolu Na záložce Dokumenty jsou zobrazeny vložené dokumenty: Na záložce Spisy jsou zobrazeny vložené spisy: CNS a.s. Strana 43 (celkem 48)

44 Na záložce Archivní krabice jsou zobrazeny vložené archivní krabice: Na záložce Historie je zobrazena historie operací skartačního návrhu/ protokolu: Změna údajů záznamu - umožní na detailu skartačního návrhu, ve sloupci Výběr, provést odznačení (vyjmutí) dokumentů/ spisů/ archivních krabic ze skartačního návrhu. POZNÁMKA: ikona Změna údajů záznamu je aktivní pouze u klasického skartačního návrhu, který má stav Vytvořeno, nebo Vráceno ze SOKA. Předání do SOKA ikona je aktivní u skartačních návrhů se stavem Vytvořeno a Vráceno ze SOKA. V případě návrhu označeného jako klasické skartační řízení dojde pouze ke změně stavu na Předáno do SOKA. U návrhu z eskartace dojde k vygenerování SIP balíčků do předem stanoveného adresáře. CNS a.s. Strana 44 (celkem 48)

45 Adresář je potřeba nastavit v aplikaci ELISA Management Studio, viz obrázkový návod níže. POZNÁMKA: adresář pro generování SIP balíčků je potřeba nastavit před provedením generování SIP balíčků! V případě nejasností kontaktuje konzultanty společnosti CNS a.s. V tomto adresáři bude vytvořena složka s popisem rrrrmmdd_hhmi_sip. Do této složky se budou ukládat všechny vygenerované balíčky ze skartačního návrhu, nad kterým je provedeno Předání do SOKA. Balíčky se generují podle schématu uvedeného v příloze č.3 NSESS. Jedna entita (=samostatný dokument; spis s dokumenty) = jeden balíček, včetně el.souborů. Název každého balíčku je tvořen tímto způsobem: zkratka organizační jednotky + podtržítko + GUID vygenerované systémem automaticky, bez pomlček + xml. Např. CNSA_f ae481891bb64ad5415c974.xml Generování SIP balíčků je spuštěno na pozadí, uživateli je zobrazeno pouze informativní upozornění: CNS a.s. Strana 45 (celkem 48)

46 Po dokončení procesu generování SIP balíčků je uživateli zaslána notifikační ová zpráva. Příklad: Dobrý den, v aplikaci Elisa (užívané pro Společnost CNS a.s. - testovací prostředí) byl dokončen proces generování SIP balíčků ke skartačnímu návrhu č. 19. SIP balíčky najdete na aplikačním serveru v adresáři: C:\Users\Elisa_AD1.CNSLOCAL\Desktop\SIP_baliky\ _0920_SIP. Načtení vrácené dávky - ikona je aktivní u skartačních návrhů se stavem Předáno do SOKA a Předáno do NDA. V případě návrhu označeného jako klasické skartační řízení dojde pouze ke změně stavu na Vráceno ze SOKA. Takovýto návrh lze upravovat. U návrhu z eskartace se otevře okno Načtení vrácené dávky s dialogem pro výběr adresáře, kam předtím uživatel umístil navrácený XML soubor z archivu (XML soubor je vygenerován dle schématu uvedeného v příloze č.4 NSESS). ELISA XML soubor strojově přečte a zaznamená informace k dokumentům podle předchozích stavů návrhu: Předáno do SOKA -> vyznačí v návrhu dokumenty/ spisy, které byly vyřazeny z návrhu; změní u dokumentů/ spisů skartační znaky, pokud jsou odlišné od původních. Předáno do NDA) -> doplní k dokumentům/ spisům identifikátory přidělené digitálním archivem. Schválení protokolu - ikona je aktivní u skartačních návrhů se stavem Vráceno ze SOKA. CNS a.s. Strana 46 (celkem 48)

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25 7.11.2014 1. Obsah 2. Soupis spisu... 3 3. Tisková sestava Návrhu předávacího protokolu do spisovny... 3 4. Převody do spisovny platnost dokumentu

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.24

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.24 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.24 1.4.2014 1. Obsah 1. Obsah... 2 2. Převody do spisovny výběrová kritéria... 3 3. Číselník zařazení archivní krabice... 3 4. Archivní krabice... 3 4.1.

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.21.0 11.03.2013 Obsah 1. Zařazení vyřízeného dokumentu do spisu... 3 2. Automatický výpočet nabytí právní moci... 4 3. Tisk obálek v modulu Výpravna...

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze

Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze 3.0.0 3.1.0.7 Pro zákazníky, kteří již provozují aplikaci e-spis LITE, je níže uveden přehled změn od verze 2.6.18 do verze 3.1.0.7. Hlavní novinky Technologické

Více

4. Patch Zdokonalení:

4. Patch Zdokonalení: Přehled úprav e-spis LITE 2.5.0 4. Patch 2.5.4 Zdokonalení: o ISZR Informační systém základních registrů integrace s ISZR vyhledávání subjektů v základních registrech (ROS, ROB) specifikace přesné adresy

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Postup práce v KDS 1

Postup práce v KDS 1 Postup práce v KDS 1 PDU příjem a správa SIP balíčků... 3 1. Karanténa... 3 2. Zpracované... 4 3. Odmítnuté... 5 4. Import spisového plánu... 5 GDU Garantované digitální úložiště... 6 1. Zobrazení uložených

Více

Spisová služba ELISA

Spisová služba ELISA Spisová služba ELISA Rozsah: 8 hodin Anotace: Spisová služba ELISA je elearningový kurz, který studující seznamuje s prostředím elektronické spisové služby, jejími funkcemi a podává základní návod k používání.

Více

Postup práce v KDS 1

Postup práce v KDS 1 Postup práce v KDS 1 PDU příjem a správa SIP balíčků... 3 1. Karanténa... 3 2. Zpracované... 4 3. Odmítnuté... 5 4. Import spisového plánu... 5 GDU Garantované digitální úložiště... 6 1. Zobrazení uložených

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

Flexi uživatelská příručka verze 2.1

Flexi uživatelská příručka verze 2.1 Flexi uživatelská příručka verze 2.1 6. listopadu 2009 1 OBSAH 1. ÚVOD... 3 1.1 ZÁKLADNÍ POPIS A FUNKCIONALITA... 3 1.2 PŘEHLED ČINNOSTÍ... 4 1.3 UŽIVATELÉ... 4 1.4 SPRÁVCE AGENDY... 4 1.5 PRACOVNÍ POSTUPY...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Zkrácená uživatelská příručka Spisovna

Zkrácená uživatelská příručka Spisovna Uživatelská příručka systému ICZ a.s. Aplikační řešení Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420 222 271 111 Fax: +420 222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka Spisovna Role:

Více

Přehled změn aplikace Athena (AADB )

Přehled změn aplikace Athena (AADB ) Přehled změn aplikace Athena (AADB 2.1.90) 1. Administrace: u uživatele s autentizací "heslo" umožněno změnit "username". (18572) 2. Bezformulářová autoriz. konverze (EL) nově obsahuje možnost zadání "označení

Více

Zkrácená uživatelská příručka Spisovna

Zkrácená uživatelská příručka Spisovna Uživatelská příručka systému ICZ a.s. Aplikační řešení Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420 222 271 111 Fax: +420 222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka Spisovna Role:

Více

SSD Systém správy dokumentů (Spisovna) příručka ke školení

SSD Systém správy dokumentů (Spisovna) příručka ke školení Tvorba balíků SSD Systém správy dokumentů (Spisovna) příručka ke školení Pokud je dokument/spis vyřízen nebo uzavřen, můžete ho vložit do balíku, abyste jej mohli posléze předat do Spisovny. Dokumenty/spisy

Více

Metodický návod na vytváření Ukládacích jednotek (UJ)

Metodický návod na vytváření Ukládacích jednotek (UJ) Metodický návod na vytváření Ukládacích jednotek (UJ) Vyřízené dokumenty a uzavřené spisy je možné vkládat do ukládacích jednotek (UJ) a tyto ukládací jednotky předat do elektronické spisovny v případě,

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ INFORMAČNÍ SYSTÉM KONEČNÉHO PŘÍJEMCE 1. Jak vypadá a funguje IS KP14+ 2. Založení a vyplnění žádosti KDE HLEDAT INFORMACE Příručky OPZ Pokyny k vyplnění žádosti v IS KP14+: http://www.esfcr.cz/file/9143/

Více

Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o.

Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o. Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o. Obsah prezentace: 1) GalateA el. spisová služba 2) Příjem příchozích písemností 3) Zpracování příchozích písemností 4) Zpracování odchozích písemností

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Spisová služba Nastavení po instalaci. 6/20/2016 Ing. Lucie Hlaváčková

Spisová služba Nastavení po instalaci. 6/20/2016 Ing. Lucie Hlaváčková Spisová služba Nastavení po instalaci 6/20/2016 Ing. Lucie Hlaváčková Nastavení spisové služby Základní parametry Uživatelé, pracovní místa a práva Certifikáty systémové (podpisové, komerční) Časové razítko

Více

Spisová služba. Nastavení po instalaci

Spisová služba. Nastavení po instalaci Spisová služba Nastavení po instalaci Nastavení spisové služby Základní parametry Uživatelé, pracovní místa a práva Certifikáty systémové (podpisové, komerční) Časové razítko Datová schránka E-mailové

Více

Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ

Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ verze 1.2 ze dne 26. 2. 2012 Obsah Přihlášení do portálu EOBCAN.CZ...2 Jednotlivé moduly aplikace...2 Evidence...2 Úplný import dat...2 Aktualizační import dat...2

Více

v ifis* s účinností od do Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře Podací deník.

v ifis* s účinností od do Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře Podací deník. Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis* s účinností od 1.12.2005 do 31.12.2005 Nový záznam Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře 09122 Podací deník. Podací deník obsahuje

Více

Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis

Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis 1. Nový záznam... 3 2. Způsoby zapsání nového záznamu... 6 2.1 Nová přijatá pošta... 6 2.2 Nová odesílaná pošta... 8 3. Rozesílání dokumentů pro více

Více

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Úvod Pro zjednodušení a zprůhlednění Vaší komunikace se správní firmou (dále jen SF ), která má na starost objekt, v němž se nachází bytový či nebytový

Více

Ukládání dokumentů ve spisovně a skartační řízení. Lukáš Čoupek Státní okresní archiv Uherské Hradiště

Ukládání dokumentů ve spisovně a skartační řízení. Lukáš Čoupek Státní okresní archiv Uherské Hradiště Ukládání dokumentů ve spisovně a skartační řízení v prostředí essl Lukáš Čoupek Státní okresní archiv Uherské Hradiště O co jde? část životního cyklu dokumentu mezi vyřízením dokumentu (uzavřením spisu)

Více

ZÁVAZNÉ FUNKČNÍ A TECHNICKÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROTOTYP

ZÁVAZNÉ FUNKČNÍ A TECHNICKÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROTOTYP Příloha zadávací dokumentace č. 10 Závazné funkční a technické požadavky zadavatele na prototyp ZÁVAZNÉ FUNKČNÍ A TECHNICKÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROTOTYP na veřejnou zakázku Resortní elektronický systém

Více

Příloha č. 2 PRO ČÁST 2-3. Technická specifikace

Příloha č. 2 PRO ČÁST 2-3. Technická specifikace Dodávka Technologického centra v rámci PROJEKTU I. Zřízení technol. centra a II. pořízení elektronické spisové sl. včetně III. vnitřní integrace úřadu Příloha č. 2 Zadávací dokumentace PRO PŘEDKLADATELE

Více

Výkon spisové služby podle zákona č. 499/2004 sb. o archivnictví a spisové službě ve znění pozdějších předpisů

Výkon spisové služby podle zákona č. 499/2004 sb. o archivnictví a spisové službě ve znění pozdějších předpisů SPISOVÁ SLUŽBA Výkon spisové služby podle zákona č. 499/2004 sb. o archivnictví a spisové službě ve znění pozdějších předpisů zajištění odborné správy dokumentů vzniklých z činnosti původce a jeho právních

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Spisová služba ICZ Lite (egon)

Spisová služba ICZ Lite (egon) Spisová služba ICZ Lite (egon) 1 Rozsah: 8 hodin Anotace: elearningový kurz je určen k seznámení s problematikou spisové služby ICZ Lite, především však na praktickou práci s aplikací. V závěru kurzu jsou

Více

Příjem a odesílání datových zpráv na UK

Příjem a odesílání datových zpráv na UK Příjem a odesílání datových zpráv na UK Lucia Tesařová (ÚVT UK) Školení uživatelů, Praha 8. 4. 2013 Osnova Datová schránka Obecné informace Systém spisové služby UK Přihlášení Nastavení Příjem dokumentů

Více

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka REX a e-spis LITE 2.5.4 - uživatelská příručka Integrační modul REX pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů Uživatelská příručka www.i.cz Czech Republic

Více

Spisová služba ICZ Lite, verze 2.2.0 (egon)

Spisová služba ICZ Lite, verze 2.2.0 (egon) Spisová služba ICZ Lite, verze 2.2.0 (egon) 1 Rozsah: 8 hodin Anotace: elearningový kurz je určen k seznámení s problematikou spisové služby ICZ Lite verze 2.2.0, především však na praktickou práci s aplikací.

Více

Legislativní změny v oblasti spisové služby a archivnictví od 1.7.2012

Legislativní změny v oblasti spisové služby a archivnictví od 1.7.2012 Legislativní změny v oblasti spisové služby a archivnictví od 1.7.2012 Karel Škrle ICZ a. s. 22.05.2012 1 Co přináší datum 1.7.2012 Končí platnost přechodných ustanovení (čl. II zákona 190/2009 Sb.) Uvést

Více

Spisová služba odborná správa dokumentů. Mgr. Marie Tarantová, SOA v Praze 16. dubna 2018

Spisová služba odborná správa dokumentů. Mgr. Marie Tarantová, SOA v Praze 16. dubna 2018 Spisová služba odborná správa dokumentů Mgr. Marie Tarantová, SOA v Praze 16. dubna 2018 Zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

Uživatelská příručka systému e-spis LITE

Uživatelská příručka systému e-spis LITE Uživatelská příručka systému e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Uživatelská příručka systému

Více

DOPIS ONLINE: OZNAČENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU, FILTRY, EXPORT... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: MANUÁLNÍ PŘIŘAZENÍ PŘÍLOH - ZOBRAZENÍ VLASTNÍ SPISOVÉ ZNAČKY...

DOPIS ONLINE: OZNAČENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU, FILTRY, EXPORT... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: MANUÁLNÍ PŘIŘAZENÍ PŘÍLOH - ZOBRAZENÍ VLASTNÍ SPISOVÉ ZNAČKY... NOVINKY VERZE 14.1.0 ze dne 30. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce opět připravili několik novinek. Abyste si mohli přehledněji

Více

Co je to spisová služba

Co je to spisová služba ERMS - essl Co je to spisová služba životní cyklus dokumentů zahrnující příjem, označování, evidenci, rozdělování, oběh, vyřizování, vyhotovování, podepisování, odesílání, ukládání a vyřazování formy:

Více

Příloha č. 3 - Požadavky na elektronickou spisovou službu

Příloha č. 3 - Požadavky na elektronickou spisovou službu Příloha č. 3 - Požadavky na elektronickou spisovou službu Legislativní požadavky: Současné legislativní požadavky na elektronickou spisovou službu jsou: Zákon č. 499/2004 Sb. o archivnictví a spisové službě,

Více

Příručka SAP Business One 2007A, 8.8

Příručka SAP Business One 2007A, 8.8 Příručka SAP Business One 2007A, 8.8 Add-On Přiznání k DPH Verze dokumentu: 1.6 - RM 1.11.2010 Od verze SBO: 2007A SP00 PL46, 8.8 PL00 INFORIS s.r.o. Filipovská 73 tel: (+420) 381 257 133 CZ - 390 01 Tábor

Více

Národní elektronický nástroj. Import profilu zadavatele do NEN

Národní elektronický nástroj. Import profilu zadavatele do NEN Národní elektronický nástroj Import profilu zadavatele do NEN V 1.2 2014 Obsah 1 Cíl...... 2 2 Nutné podmínky k umožnění importu profilu zadavatele...... 2 3 Povinnosti zadavatele dle metodiky k vyhlášce

Více

SEZNAM TABULEK A OBRÁZKŮ Tabulky Obrázky REJSTŘÍK POUŽITÉ ZDROJE Odborná literatura Webové stránky...

SEZNAM TABULEK A OBRÁZKŮ Tabulky Obrázky REJSTŘÍK POUŽITÉ ZDROJE Odborná literatura Webové stránky... SEZNAM ZKRATEK...Ю ÚVOD...13 1. STRUČNÁ HISTORIE SPISOVÉ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE.. 15 2. LEGISLATIVNÍ ZÁKLAD SPISOVÉ SLUŽBY... 24 2.1 Zákon o archivnictví a spisové službě... 26 2.1.1 Přehled novelizací

Více

Poznámka/upřesnění. Školící materiály musí být součástí typového spisu pouze v případě, že při zavádění probíhalo školení.

Poznámka/upřesnění. Školící materiály musí být součástí typového spisu pouze v případě, že při zavádění probíhalo školení. Příloha č. 12: Katalog požadavků ID Typ požadavku Popis Elektronická spisová služba (ESS) OBLAST DOKUMENTACE Evidence ESS je vedena v typovém spisu, součástí musí být doklad o nabytí, analytická 1 dokumentace

Více

Modul Kontakt s klientem SSP. OKcentrum. Uživatelská příručka. Poskytování součinnosti ÚP ČR

Modul Kontakt s klientem SSP. OKcentrum. Uživatelská příručka. Poskytování součinnosti ÚP ČR Modul Kontakt s klientem SSP OKcentrum Uživatelská příručka Poskytování součinnosti ÚP ČR OKsystem a.s. 2015 1. Obsah 1. OBSAH... 2 2. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 2.1 Základní pojmy... 2 2.2 Přihlášení uživatele...

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ PŘIHLÁŠENÍ A PODPORA UŽIVATELŮ Produkční (ostré) prostředí (slouží pro realizaci OP, zadávají se pouze ostrá data) https://mseu.mssf.cz Technická podpora IS KP14+ v rámci OPZ iskp@mpsv.cz

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite

Uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Uživatelská příručka systému SpS Lite Uživatelská příručka systému

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Uživatelský manuál: Fuelomat systém

Uživatelský manuál: Fuelomat systém Uživatelský manuál: Fuelomat systém 1 z 18 Obsah: Adresa systému:... 3 Úvodní obrazovka:... 3 Modul: Vozové parky... 3 Menu: Domů... 3 Menu: Transakce... 4 Submenu: Transakce... 4 Submenu: Nastavení...

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele 2019 1 / 21 Uživatelská příručka pro registrované uživatele Historie dokumentu Datum Verze Komentář 8. 4. 2019 1.0 Základní verze Obsah

Více

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.15.0 ze dne 6. 12. 2017 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik nových vylepšení. Soustředili jsme se zejména

Více

SPISOVNA. verze 1.06 27. 7. 2011

SPISOVNA. verze 1.06 27. 7. 2011 Spisovna Obsah SPISOVNA... 3 Úvod, základní pojmy... 4 Parametry pro modul Spisovna... 6 Modul Referent - předání písemností a spisů do Spisovny... 7 Příprava písemností a spisů k předání do Spisovny...

Více

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler Popis a ovládání Aplikace 602XML Filler Základní okno aplikace 602XML Filler Nástrojová lišta Otevřený formulář Pracovní panel Stavový řádek Kontextová nápověda k formulářovému poli Nástrojová lišta Otevře

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval Předáno

Více

Athena Uživatelská dokumentace v

Athena Uživatelská dokumentace v Athena Uživatelská dokumentace v. 2.0.0 OBSAH Obsah... 2 Historie dokumentu... 3 Popis systému... 4 Založení uživatele... 5 Přihlášení uživatele... 7 První přihlášení... 8 Založení profilu zadavatele/dodavatele...

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro Manuál Uživatele aplikace informačního systému pro zjišťování údajů a vypracování Přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území Karlovarského

Více

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul slouží k evidenci a přehledu o nepřítomnostech zaměstnanců na pracovišti. Součástí modulu je schválení žádosti o dovolenou, nebo jiný druh nepřítomnosti (např. nemoc, čerpání

Více

Tzv. životní cyklus dokumentů u původce (Tematický blok č. 4) 1. Správa podnikového obsahu 2. Spisová služba

Tzv. životní cyklus dokumentů u původce (Tematický blok č. 4) 1. Správa podnikového obsahu 2. Spisová služba Tzv. životní cyklus dokumentů u původce (Tematický blok č. 4) 1. Správa podnikového obsahu 2. Spisová služba 1. 1. Správa podnikového obsahu (Enterprise Content Management ECM) Strategie, metody a nástroje

Více

Vazba na digitální spisovnu SPISOVÁ SLUŽBA

Vazba na digitální spisovnu SPISOVÁ SLUŽBA SPISOVÁ SLUŽBA OBSAH 1 ÚVOD... 1 2 VYTVOŘENÍ SIP BALÍČKU A JEHO PŘEDÁNÍ DO DS... 2 3 ZJIŠTĚNÍ STAVU SIP BALÍČKŮ PŘEDANÝCH DO DS... 4 4 OPRAVA NEVALIDNÍHO SIP BALÍČKU A JEHO OPĚTOVNÉ ODESLÁNÍ DO DS... 5

Více

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE. Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8. Verze IS nebo části IS: 1.01. Účel poslední změny:

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE. Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8. Verze IS nebo části IS: 1.01. Účel poslední změny: ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8 Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE Verze IS nebo části IS: Účel poslední změny: Počet listů dokumentu: 1.01 úprava dokumentace 8 Číslo jednací dokumentu:

Více

Příloha č. 1, část 4 Kontrola souladu software s požadavky Národního standardu pro elektronické spisové služby

Příloha č. 1, část 4 Kontrola souladu software s požadavky Národního standardu pro elektronické spisové služby Příloha č. 1, část 4 Kontrola souladu software s požadavky Národního standardu pro elektronické spisové služby Zadavatel požaduje, aby dodaný ERMS byl ve shodě s platnou legislativou (zejména zákonem č.

Více

Zápůjčky/Předměty NÁVOD

Zápůjčky/Předměty NÁVOD NÁVOD www.aktion.cz POPIS Modul umožňuje elektronické vydávání a přehlednou evidenci zapůjčených předmětů, jako jsou klíče, různé pracovní nástroje, pracovní pomůcky a jiné položky. Agenda najde uplatnění

Více

Elektronické skartační řízení

Elektronické skartační řízení Elektronické skartační řízení Mgr. Tomáš Lechner, Ph.D. Triada, spol. s r. o. Obsah Elektronické skartační řízení Teoretický základ pro skartační řízení Metodický pokyn Národního archivu Základní schéma

Více

Uživatelská příručka MWA Modul Podpora vzdálených kalibrací dle ILAC

Uživatelská příručka MWA Modul Podpora vzdálených kalibrací dle ILAC Uživatelská příručka MWA Modul Podpora vzdálených kalibrací dle ILAC Český metrologický institut sídlem Okružní 31, 638 00 Brno IČ: 00177016 Verze dokumentu: 1.0 Jazyk dokumentu: český Status: testovací

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Uživatelská příručka k modulu Spisová služba - součást aplikace ifis verze 9i.4.25

Uživatelská příručka k modulu Spisová služba - součást aplikace ifis verze 9i.4.25 Uživatelská příručka k modulu Spisová služba - součást aplikace ifis verze 9i.4.25 Tato uživatelská příručka zahrnuje typické příklady, které se vyskytují v souvislosti s pořizováním nových záznamů a následným

Více

KEO4 Referent ALIS spol. s r.o.

KEO4 Referent ALIS spol. s r.o. KEO4 Referent 21.6.2018 Contents 3 Obsah 1 Úvod 6 2 Předání 7 2.1 K převzetí... 7 2.2 Doručenky... k převzetí 8 2.3 Předávané... 10 2.4 Odmítnuté... 10 3 Dokumenty přijaté k vyřízení 12 3.1 Vyřízení...

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty

Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Se zapnutím nových kontaktů souvisí nasazení nové aplikace Těžká podatelna a nový formulář pro evidenci externí písemnosti (dokumentu). Zapnutí nových kontaktů lze

Více

41 Konzultace bariéry

41 Konzultace bariéry 41 Konzultace bariéry Uživatelský modul Konzultace realizuje běžnou denní agendu pracovníků konzultačního centra pro odstraňování bariér. V tomto modulu jsou evidovány pokládané dotazy/požadavky spolu

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

KEO4 Referent ALIS spol. s r.o.

KEO4 Referent ALIS spol. s r.o. KEO4 Referent 5.12.2018 Contents 3 Obsah 1 Úvod 6 2 Předání 7 2.1 K převzetí... 7 2.2 Doručenky... k převzetí 8 2.3 Předávané... 10 2.4 Odmítnuté... 10 3 Dokumenty přijaté k vyřízení 12 3.1 Vyřízení...

Více

Spisová služba ICZ Lite, verze 2.3.0 (egon)

Spisová služba ICZ Lite, verze 2.3.0 (egon) Spisová služba ICZ Lite, verze 2.3.0 (egon) 1 Rozsah: 8 hodin Anotace: elearningový kurz je určen k seznámení s problematikou spisové služby ICZ Lite verze 2.3.0, především však na praktickou práci s aplikací.

Více

EPK. Elektronická podpisová Kniha

EPK. Elektronická podpisová Kniha EPK Elektronická podpisová Kniha *Uživatelský manuál* 11/2011 v. 1.0 2011 FPO s.r.o. Obsah 1. ÚVOD... 3 2. ČINNOST REFERENTA... 4 2.1. PŘÍPRAVA DOKUMENTU DO EPK... 4 2.2. VYTVOŘENÍ ŽÁDOSTI... 4 2.3. PŘEHLED

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Uživatelská příručka MWA Modul Podpora vzdálených kalibrací dle ILAC

Uživatelská příručka MWA Modul Podpora vzdálených kalibrací dle ILAC Uživatelská příručka MWA Modul Podpora vzdálených kalibrací dle ILAC Český metrologický institut sídlem Okružní 31, 638 00 Brno IČ: 00177016 Verze dokumentu: 1.1 Jazyk dokumentu: český Status: testovací

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

STANDARD 13. Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka

STANDARD 13. Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka STANDARD 13 Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka Pověřené osoby: ředitel, referentka sociálních věcí, psychologové 1. Pravidla pro vedení, založení a uzavření dokumentace Referentka sociálních

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ...

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ... NOVINKY VERZE 13.0.0 ze dne 31. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik vylepšení. V rámci aktualizace

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

KEO4 Podatelna. 2015 ALIS spol. s r.o.

KEO4 Podatelna. 2015 ALIS spol. s r.o. KEO4 Podatelna 12.8.2015 Contents 3 Obsah 1 Úvod 5 2 Rozdíly Spisové služby KEO4 oproti KEO-X 6 3 Parametry 9 4 Číselníky 12 5 Čísla jednací 13 6 Příjem 15 6.1 Příjem... zásilek 15 6.2 Příjem... datových

Více