Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vozidlo brání výjezdu z garáže, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Poruba Volný pohyb psů, O.-Muglinov Nerespekování dopravního značení řidiči vozidel, O.-Jih Otáčení motorových vozidel, poškozování majetku, rušení nočního klidu, O.-Plesná Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Výškovice

2 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý večer, Zasílám podnět občanů na stání osobních automobilů na vyhrazené požární ploše. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci nedovoleného parkování motorových vozidel na požární ploše před domem v Ostravě-Porubě byl pisatel osobně kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem. Dotyčný byl seznámen se způsobem řešení předmětné problematiky a přijatým opatřením ze strany městské policie. Pisatel považoval osobní projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

3 Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, obracím se na Vás, jako znepokojený občan městského obvodu Ostrava-Jih. V sobotu byl můj 7 letý syn za bílého dne přepaden a oloupen v blízkosti ubytovny. Můj syn byl násilím odvlečen za tuto prodejnu, kde byl okraden o peníze, bylo mu vyhrožováno násilím a dokonce mu chtěli ukrást i boty!!! Vše je momentálně řešeno kriminální polici České republiky, jako zvlášť závažný trestný čin loupežného přepadení, kdy pachatel, kterým je obyvatel romské národnosti žijící na ubytovně, byl dopaden. Bohužel vzhledem k jeho nízkému věku bude vše odloženo, neboť není právně odpovědný. Vzhledem k tomu, že se nejedná o první obdobný případ, když můj syn a jeho kamarád byli před vánoci fyzicky napadeni na hřišti skupinkou romů, kdy jeden z těchto násilníků byl výše uvedený pachatel loupežného přepadení, jsem kriminalitou v blízkosti mého bydliště velmi znepokojen. Ptám se Vás tedy jako znepokojený občan městského obvodu Ostrava-Jih, co konkrétního hodláte s touto fatální bezpečnostní situací dělat? Nejen já, ale i sousedé máme strach pouště své děti ven, posílat do obchodu či je nechat chodit samotné do kroužků, kdy konkrétně můj syn a jeho kamarádi hrají fotbal za FC Ostrava-Jih a několikrát týdně chodí kolem této ubytovny na trénink. Žiji zde déle jak 30 let, ale takovouto špatnou bezpečnostní situací jsem zde nezažil. Přijde mi velmi tristní, abychom měli se ve svém bydlišti strach posílat své děti ven hrát či sportovat. Byl bych velmi rád, aby jste se, co nejrychleji zasadili o nápravu bezpečnostní situace a informovali mě o konkrétních krocích, které budou v této věci učiněny. Řešení MP: Po obdržení podnětu týkajícího se zhoršené bezpečnostní situace v Ostravě-Zábřehu byl pisatel osobně kontaktován místně příslušným strážníkemokrskářem. Tento je v úzkém kontaktu s majitelem předmětné ubytovny, kdy se společně snaží problematiku řešit. Stěžovatel byl informován o možnostech řešení bezpečnostní situace ze strany městské policie. Rovněž mu strážník-okrskář předal potřebná telefonní čísla a kontakty, kde se může obrátit v případě páchání protiprávního jednání. Pisatel považoval osobní projednání dané problematiky za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval. Celá záležitost byla rovněž projednána s vedoucím příslušného obvodního oddělení Policie České republiky a starostou městského obvodu Ostrava-Jih.

4 Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Doručeno: Dobrý den, děkujeme Vám za snahu vyřešit daný problém týkající se lidí bez přístřešku a konzumujících alkoholické nápoje. Zúčastnili jsme se informační schůzky se strážníkem-okrskářem a probírali daný problém (předseda družstva a nájemníci). Situace se viditelně zlepšuje, ale po úmrtí iniciátoru největších problémů i po odchodu hlídky, se lidé bez přístřešku neustále shromažďují a konzumují alkoholické nápoje a jsou hluční. Odpověď ředitele: z Magistrátu města Ostravy mi byl, dle věcné příslušnosti, postoupen Váš podnět týkající se opětovného narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší v Ostravě-Hrabůvce. K celé záležitosti sdělují následující. O provedených opatřeních ze strany městské policie v dané věci jste již byli vyrozuměni dopisem ředitele Městské policie Ostrava ze dne V předmětné lokalitě nadále působí nejen místně příslušný strážník-okrskář, ale i další strážníci oblasti Ostrava-Jih a rovněž strážníci Skupiny pořádkové služby s celoměstskou působností, kteří se na Vámi zmiňovanou problematiku zaměřují. Je třeba však vzít v potaz, že není skutečně možné, vzhledem k rozlehlosti města, provádět výkon služby nepřetržitě pouze na jednom místě. Strážník-okrskář předal Vašemu předsedovi představenstva nájemníků důležitá telefonní čísla, kde se můžete obrátit v případě podezření na páchání protiprávního jednání. Na místo bude následně vyslána hlídka městské policie ke zjednání nápravy.

5 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Vážení, jako každý den ráno, opět jsem dnes neměla kde zaparkovat, když jsem vezla syna do školy. Auta, resp. řidiči, nejen, že nedodržují parkovací dobu 30 min., nicméně ani nemají parkovací kartu města. Konkrétně dnes ráno došlo k úplnému zablokování, přímo u vchodu do ranní družiny školy, jelikož rodiče, kteří své děti odváží do školy, museli stát v cestě se spuštěnými výstražnými světly. Nemýlím-li se jsou přímo u školy 4 místa se stáním na 30 min., kdy lze pohodlně zaparkovat a děti odvézt do školy. Nicméně dnes ráno tyto místa byla zcela obsazena, bez parkovacích hodin, auta byla evidentně "studená", tedy bylo evidentní, že na těchto místech stojí daleko déle než 30 minut. Ráda bych se v budoucnu vyhnula této dnešní nebezpečné situaci, proto bych byla ráda, kdybyste sjednali nápravu a více zde řidiče kontrolovali. Prosím o nápravu a zároveň zpětnou vazbu, jak jste situaci vyřešili. Řešení MP: Zaslaný podnět byl předán místně příslušnému strážníku-okrskáři k dalšímu řešení. Pisatelka byla osobně kontaktována strážníkem-okrskářem dne a celou problematiku spolu projednali. Dotyčná byla seznámena se způsoby řešení, možnostmi a zákonnými postupy. Osobní projednání považovala za dostačující a písemnou odpověď již nepožadovala.

6 Vozidlo brání výjezdu z garáže, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Obracím se na Vás s následující žádostí: Jsem vlastníkem garáže na pozemku v obci Ostrava, která se nachází v prostoru dvora za domem v Moravské Ostravě. Na dvoře je v prostoru před výše uvedenou garáží zaparkováno od prosince 2015 osobní vozidlo tov. zn. NISSAN. Toto vozidlo mne omezuje v užívání garáže při parkování a výjezdu mým osobním vozidlem. Současně z údajů na registrační značce tohoto vozidla vyplývá, že vozidlo má neplatnou STK a kontrolu emisí. S ohledem na výše uvedené proto žádám o zjištění totožnosti provozovatele tohoto vozidla. Řešení MP: K řešení události byla na místo vyslána hlídka městské policie, která zjistila, že vozidlo ve dvorní části parkuje, ale nijak nebrání v užívání garáží. Byla zjištěna provozovatelka vozidla, která uvedla, že vozidlo přeparkovala tak, ať nebrání v provozu ostatním vozidlům, nicméně nyní je v poruše a čeká na zaslání náhradního dílu, aby mohla převézt vozidlo do servisu a následně jej opět užívat. O těchto skutečnostech byl poté telefonicky vyrozuměn pisatel, který byl s řešením podnětu spokojen a nepožadoval písemnou odpověď. Věc byla zároveň předána místně příslušnému strážníku-okrskáři, aby dohlédl na právní stav v místě garáží.

7 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Opět na parkovišti u školy začinají auta parkovat i uprostřed a špatně se pak vyjíždí vrchol všeho je pak auto autoškoly chtěl bych vidět projíždět třeba popeláře kontroluje to ještě někdo???? jelikož je v ulici zákaz vjezdu nakl.aut asi ty dodávky,tam taky nemají co dělat pak je věčný problém s místem Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se parkování motorových vozidel v Ostravě-Porubě sděluji následující. V období od do prováděli strážníci Městské policie Ostrava v uvedené lokalitě zvýšenou kontrolní činnost se zaměřením zejména na dodržování jednotlivých ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. řidiči motorových vozidel. V rámci provedených kontrol zjistili 34 přestupků v rozporu s bezpečností a plynulostí provozu na pozemních komunikacích. Průjezdnost vozidel integrovaného záchranného systému však byla vždy zachována. Příslušná strážnice-okrskářka konzultovala problematiku stacionární dopravy rovněž s pracovníky Úřadu městského obvodu Ostrava-Poruba, kdy jí bylo sděleno, že v příštím roce dojde k vybudování další zatravňovací odstavné plochy za účelem zvýšení kapacity parkovacích míst. Ze strany městské policie bude zmiňované lokalitě věnována patřičná pozornost i nadále a to v rámci běžného výkonu služby.

8 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, chtěli by jsme si stěžovat na nevhodné parkování osobních vozidel v porubě, vozidla zde parkují na chodnících a jsme nuceni s kočárkem sejít na cestu... Děkujeme za kladné vyřízení Odpověď ředitele: Strážníci se v rámci přijatého opatření zaměřili na dohled na bezpečnost účastníků silničního provozu na Vámi zmíněných komunikacích. Po dobu opatření bylo zjištěno přes 170 přestupků, které byly řešeny v souladu s platnou legislativou. I nadále bude pozornost, zejména místně příslušného strážníka-okrskáře, věnována k zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu v předmětné lokalitě. Budete-li svědkem páchání protiprávního jednání, oznamte věc telefonicky na pracoviště oblasti Martinovská (tel. č ) nebo na linku 156. Na místo bude vyslána hlídka zjednat nápravu. Tímto způsobem sám přispějete k zlepšení situace. Za podnět i spolupráci děkujeme.

9 Volný pohyb psů, O.-Muglinov Doručeno: Řešení MP: Na základě osobně předaného podnětu dne ve věci volného pohybu psů a znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy byl vedoucím oblasti stěžovatel poučen o možnostech a postupech městské policie v souvislosti s předmětnou problematikou. V lokalitě došlo k navýšení kontrol se zaměřením na dodržování OZV 12/2005 a dalších souvisejících právních předpisů. Pisatel byl s předanými informacemi a přijatým opatřením spokojen a písemnou odpověď již nepožadoval.

10 Nerespekování dopravního značení řidiči vozidel, O.-Jih Doručeno: Vzhledem k tomu že byla novelizace zákona o provozu na komunikacích a také vyhlášky číslo 294 /2016 Sb. O ZMĚNÁCH DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ Vážím si vaší práce co se týče chytání lumpů,práce s dětmi a důchodci, ale velice mě mrzí,že nedodržují vaši zaměstnanci zákon o provozu na komunikacích a vyhlášku 294/2016 Sb to v čem nejvíc chybujete Vy i vaši zaměstnanci se týká i PČR 1 jedná se hlavně o paragraf 39 odst 5 který zní V OBYTNÉ ZONĚ SMÍ ŘIDIČ JET 20 KM V HODINĚ. PŘI TOM MUSÍ DBÁT ZVÝŠENÉ OPATRNOSTI VŮČI CHODCŮM KTERÉ NESMÍ OHROZIT PŘÍPADNĚ NUTNOSTI ZASTAVIT VOZIDLO,,STÁNÍ JE POVOLENO JEN NA MÍSTECH OZNAČENÝCH JAKO PARKOVIŠTĚ" 2 ZÁKAZ VJEZDU NÁKLADNÍCH AUTOMOBILU SE NYNÍ VZTAHUJE I NA AUTOMOBILY S POVOLENOU TONÁŽÍ POD 3,5 TUNY. TOTO PLATÍ OD TATO ZÁLEŽITOST SE TÝKÁ O -JIH KDE JE PŘÍLIŠ VELKÁ TOLERANCE ZE STRANY VAŠICH ZAMĚSTNANCŮ TAKE I ZE STRANY PČR. V TÉTO VĚCI OBĚ TYTO SLOŽKY PORUŠUJÍ PŘÍSAHU,KTEROU SKLÁDALI. DÁLE PORUŠUJÍ ETICKÝ KODEX VĚŘÍM ŽE TEĎ UŽ OPRAVDU SJEDNÁTE NÁPRAVU V CO NEJKRATŠÍ DOBĚ JINAK BUDU NUCEN POSTUPOVAT PODLE ZÁKONA Řešení MP: Problematika uvedená v podnětu byla již v době podání řešena místně příslušným strážníkem-okrskářem. Tento celou záležitost rovněž projednal se zodpovědnými zaměstnanci příslušného odboru Úřadu městského obvodu Ostrava- Jih. Dne byl dotyčným strážníkem osobně kontaktován pisatel, který byl seznámen s možnostmi a provedenými opatřeními ze strany městské policie. Pisatel považoval projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

11 Otáčení motorových vozidel, poškozování majetku, rušení nočního klidu, O.-Plesná Doručeno: Stížnost ve věci otáčení motorových vozidel na mém soukromém pozemku, Plesná. Řešení MP: Pisatel byl osobně kontaktován místně příslušným strážníkemokrskářem, se kterým podnět projednal. Seznámil jej s přijatým opatřením spočívajícím ve zvýšení výkonu služby v období Rovněž mu vysvětlil možnosti řešení jednotlivých případů poškozování soukromého majetku. Po dobu opatření nebylo strážníky zjištěno žádné protiprávní jednání. Pisatel uvedl, že se situace značně zklidnila. Dotyčný považoval projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

12 Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Výškovice Doručeno: Dobrý den, rád bych tímto podal podnět k častějším hlídkám v Ostravě - Výškovicích. V posledních týdnech se denně schází skupina 3-5 postarších osob za účelem konzumace alkoholu na veřejnosti. Velmi často a to i o víkendu postávají na chodníku, který vede k lesu, zde odhazují plastové lahve a téměř vždy mají s sebou psa (fenu) bez náhubku, která běhá na volno a občas napadá ostatní psy. Proto bychom uvítali častější výskyt MP a občasné usměrnění spoluobčanů, nikomu není příjemné kolem nich procházet. Řešení MP: Zaslaný podnět byl předán místně příslušnému strážníku-okrskáři k dalšímu řešení. V uvedené lokalitě byla strážníky prováděna zvýšená kontrolní činnost se zaměřením na předmětné problematiky. Stěžovatel byl seznámen s možnostmi řešení a provedenými opatřeními ze strany městské policie. Pisatel považoval projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 Zpracoval: Mgr. Luboš Raisner a kolektiv 1 Obsah 1. Úvod... 3 1. Oblast organizační a personální... 3 2. Plán činnosti na úseku veřejného pořádku...

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc leden Celkem bylo řešeno 7 případů

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov 1060 1061 1062 1063 1026 1024 1025 1128 1129 1130 1131

Více

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Odbor sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, 2018 Schváleno Radou města Hodonína dne 24.4.2018 1 I. Postup

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy

Městský úřad Znojmo odbor dopravy Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Vendula Štěpánková Tel.: 515 216 439 Fax: 515 216 441 E-mail: Vendulka.Stepankova@muznojmo.cz Spis.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém 15. zasedání dne 15.12.2016 usneslo vydat podle 10

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA.

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA. MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města Ostravy - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva města

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Skopalíkova 2385, 767 17 Kroměříž

Více

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství Působnost odboru dopravy a silničního hospodářství ve vztahu k občanům má charakter státní správy. Zajišťuje svoji činnost ve správním území obce Rýmařov, Břidličná,

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Brněnská 366/25, 682 27 Vyškov (dále

Více

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI č. 18 OLOMOUC- ZÁPAD Zápis č. 6 /2016 Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Ševčík, p. Svozil, p. Šafránek, p. Vymětal Omluveni:

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD GARÁŽOVÉHO OBJEKTU CORSO Účinnost: 1.7.2005 Zpracovatel: MS Provozovatel: MS Datum vydání: 24.6.2005 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Popsané jednopodlažní garáže, jsou částí stavebního areálu

Více

Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech

Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech Krajské ředitelství Policie Středočeského kraje Územní odbor Příbram Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech 2015 2017 Příbram 18.10.2017 Z hlediska vývoje evidované kriminality a také

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016 Volný pohyb psů, O.-Jih Stacionární doprava parkování na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Parkování motorových vozidel

Více

PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VYHRAZENÉHO PARKOVÁNÍ PRO DRŽITELE PRŮKAZU ZTP A ZTP/P A JEJICH ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH MĚSTA PŘÍBORA

PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VYHRAZENÉHO PARKOVÁNÍ PRO DRŽITELE PRŮKAZU ZTP A ZTP/P A JEJICH ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH MĚSTA PŘÍBORA Město Příbor náměstí Sigmunda Freuda 19 742 58 Příbor Název vnitřního předpisu: PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VYHRAZENÉHO PARKOVÁNÍ PRO DRŽITELE PRŮKAZU ZTP A ZTP/P A JEJICH ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku:

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku: Nulová tolerance Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 29. Důvody vzniku: vysoká míra kriminality páchané na osobách soustavné narušování veřejného pořádku údajná fáma o migraci nepřizpůsobivých

Více

Všechromy 63 Spisová značka: SZ_072757/2016/KUSK Strančice Vyřizuje: Petr Franěk l IDDS: jzgm5dm Značka: OSA/Fra R O Z H O D N U T Í

Všechromy 63 Spisová značka: SZ_072757/2016/KUSK Strančice Vyřizuje: Petr Franěk l IDDS: jzgm5dm Značka: OSA/Fra R O Z H O D N U T Í Praha: 17. června 2016 Ing. Pavel Soukup Číslo jednací: 072757/2016/KUSK Všechromy 63 Spisová značka: SZ_072757/2016/KUSK 251 63 Strančice Vyřizuje: Petr Franěk l. 824 IDDS: jzgm5dm Značka: OSA/Fra R O

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: B-28082006-113130-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: B 1 z 7 1) [2 b.] Je jezdec na koni, který se pohybuje po pozemní komunikaci, řidičem a platí pro něj povinnosti a práva účastníků provozu na pozemních

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 110 USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 k vládnímu návrhu zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích Magistrát města Brna Odbor dopravy SP. ZN.: 5400/OD/MMB/0153399/2019/3 VYŘIZUJE: Mgr. Jitka Pernicová Brno 10. 09. 2019 Č. J.: MMB/0376506/2019/PER TEL./E-MAIL: 542 174 238/pernicova.jitka@brno.cz VEŘEJNÁ

Více

Zápis z jednání Komise městské části č. 5 Olomouc Chomoutov ze dne I. Zahájení. II. Prezence. III. Program

Zápis z jednání Komise městské části č. 5 Olomouc Chomoutov ze dne I. Zahájení. II. Prezence. III. Program Zápis z jednání Komise městské části č. 5 Olomouc Chomoutov ze dne 13. 4. 2015 I. Zahájení KMČ Chomoutov svolala pravidelnou schůzku dne 13. 4. 2015 v 17:00. II. Prezence Přítomni za KMČ: B. Omelková,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2017 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2017 Městská policie Nymburk je orgánem obce, který zabezpečuje místní záležitosti veřejného pořádku v rámci katastrálního území města Nymburk a plní další

Více

7 --- 2.500 20.000 6 měs. - 1 rok 125c / 1b) 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1c) 7 --- 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1d)

7 --- 2.500 20.000 6 měs. - 1 rok 125c / 1b) 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1c) 7 --- 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1d) Přestupek (zkráceně) Přestupek Body Řízení pod vlivem alkoholu (nad 0,3 promile) Řízení ve stavu vylučujícím způsobilost (alkohol, návykové látky) Řízení ve stavu vylučujícím způsobilost (alkohol a návykové

Více

18. Kriminalita Kriminalita ve městě Pardubice a přilehlých obcích *)

18. Kriminalita Kriminalita ve městě Pardubice a přilehlých obcích *) 18. Kriminalita Celkový počet zjištěných trestných činů v Pardubicích a přilehlých obcích měl v letech 2000 2005 převážně klesající tendenci. Mezi počátečním a koncovým rokem sledovaného období bylo zjištěno

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit Popis projektu k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce 2010 - Úsvit Název projektu: Asistent prevence kriminality Žadatel : Statuární město Děčín Mírové náměstí 1175/5

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 k zabezpečení čistoty a veřejného pořádku na území města Karviné Schváleno: 26.04.2011 Účinnost: 11.05.2011 Zpracovatel: Kancelář tajemníka Zastupitelstvo

Více

Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity,

Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity, Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity, nastavení osobní odpovědnosti na všech úrovních. K dosažení

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov počet obyvatel bytového domu Vyhodnocení

Více

PRAVIDLA PRO ZŘIZOVÁNÍ VYHRAZENÉHO PARKOVÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH MĚSTA PŘÍBORA

PRAVIDLA PRO ZŘIZOVÁNÍ VYHRAZENÉHO PARKOVÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH MĚSTA PŘÍBORA Město Příbor NÁMĚSTÍ SIGMUNDA FREUDA 19 NÁZEV VNITŘNÍHO PŘEDPISU: PRAVIDLA PRO ZŘIZOVÁNÍ VYHRAZENÉHO PARKOVÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH MĚSTA PŘÍBORA VYDAL: RADA MĚSTA PŘÍBORA DATUM PLATNOSTI: 23.12.2009

Více

Důvodová zpráva Nové interpelace ze ZM

Důvodová zpráva Nové interpelace ze ZM Důvodová zpráva Nové interpelace ze ZM 25.2.2016 Dále požádal o součinnost na vjezdu konečné autobusové linky č. 104 do ulice Lukášovská. Je před námi pár týdnů, než se zavře silnice do Kunratic a provoz

Více

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ /k 1. 2. 2010/ I. Obce Obecně závazné vyhlášky obcí: 1. zák. č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě Podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších

Více

VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY

VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY 1/1993 OZV o stanovení koeficientů pro výpočet daně z nemovitostí v některých lokalitách města a 16.12.1993 28.01.1993 18.02.1993 01.01.1993 30.12.1997 NE 2/1993 OZV o místních

Více

ANKETA - parkovaní osobních vozidel ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Výsledky ankety

ANKETA - parkovaní osobních vozidel ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Výsledky ankety ANKETA - parkovaní osobních vozidel ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Výsledky ankety Autor: Občanské sdružení občanů Brandýs nad Labem Stará Boleslav zapsaný spolek Anketa proběhla ve dnech:

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

Zápis průběhu 3. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne

Zápis průběhu 3. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne Statutární město Ostrava městský obvod Michálkovice zastupitelstvo městského obvodu Zápis Zápis průběhu 3. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne 11.02.2015 Místo konání: Předsedající: Přítomno:

Více

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S k zajištění jednotného postupu při přijímání a vyřizování podnětů a stížností klientů a ostatních občanů ke službám poskytovaných organizací,

Více

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11.

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11. M Ě S T S K Ý Ú Ř A D I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice Odbor správních činností silniční hospodářství Pracoviště P. Bezruče 4, 664 91 Ivančice Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax:

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016 Městská policie Nymburk završila v roce 2016 dvacátý rok své činnosti. Hlavním úkolem, kterého se městská policie držela, bylo zajišťování místních

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway) Mgr. Marie Škopíková Ministerstvo dopravy, Odbor agend řidičů

Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway) Mgr. Marie Škopíková Ministerstvo dopravy, Odbor agend řidičů Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway) Mgr. Marie Škopíková Ministerstvo dopravy, Odbor agend řidičů Užívání osobního přepravníku 60a zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Zastupitelstvo města Nýrsko se na svém zasedání dne 14.12.2015 usneslo na základě ust. 10 písm. a), b),

Více

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou OBEC JANOV NAD NISOU Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecní policie (dále jen OP) je orgánem obce Janov nad Nisou, který v souladu s ustanovením zákona č. 128/2000

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE str. Miroslav Toužimský. pověřený strážník. Městské policie Unhošť

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE str. Miroslav Toužimský. pověřený strážník. Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2017 str. Miroslav Toužimský pověřený strážník Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba - Technické vybavení 2. Činnost městské policie -

Více

Zápis z jednání kontrolního výboru Zastupitelstva městské části Praha Zbraslav

Zápis z jednání kontrolního výboru Zastupitelstva městské části Praha Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav 156 03 Praha - Zbraslav, Zbraslavské nám. 464, tel.: 257 111 888 Kontrolní výbor Zastupitelstva městské části Praha Zbraslav Zápis z jednání kontrolního výboru Zastupitelstva

Více

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jízda na pravé straně. Předjíždění a míjení Předpisy jsou v souladu s ustanoveními Úmluvy o silničním provozu z roku 1968. Přednosti Předpisy

Více

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít:

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít: 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a účelových komunikacích. c) Na všech

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO Vyřizuje/tel., e-mail Brno dne Mgr. Jitka Pernicová 542 174 238 pernicova.jitka@brno.cz 2019-04-12 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy stanovení místní úpravy

Více

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh Na jaře 2015 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel v oblasti kriminality a prevence kriminality

Více

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu:

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Novela zákona o silničním provozu zákonem č. 133/2011 Sb., zavedla s účinností od 1. 8. 2011 mimo jiné i nové 125c, 125d a 125e pod názvem Správní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017

Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017 Ministerstva vnitra Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017 Ing. Miroslav Veselý březen 2018 1 DOZOR NAD ZÁKONNOSTÍ OZV ZASLANÉ A POSOUZENÉ OZV 5 375 PODNĚTY K DOZORU NAD OZV 152 NEZÁKONNÉ OZV (ze zaslaných)

Více

Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně

Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně Majetková kriminalita stále dosahuje vysokého zastoupení v celkovém stavu a dynamice trestné činnosti na území České republiky.

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO Číslo jednací Spisová značka Vyřizuje/tel., fax, e-mail Bmo dne MMB/0244622/2018/Z AV 5400/OD/MMB/0181526/2017/5 Ing. Miroslav Zavadil 2018-06-11 542 174 239 542

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 5. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 5. 2011 Bod pořadu jednání: Věc: Vyřízení podnětů, dotazů a připomínek z náhradního 3. zasedání zastupitelstva města, které

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více