? Kam zařadit žádost, pokud se bude konat městech, která spadají do dvou různých regionů? Region zvolte podle toho, kde probíhá větší část aktivit.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "? Kam zařadit žádost, pokud se bude konat městech, která spadají do dvou různých regionů? Region zvolte podle toho, kde probíhá větší část aktivit."

Transkript

1 Společný sbírkový projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti? Kam zařadit žádost, pokud se bude konat městech, která spadají do dvou různých regionů? Region zvolte podle toho, kde probíhá větší část aktivit.? Lze k vyplnění formuláře použít MS Office 2013? Ne, formulář ale vyplňovat pouze v MS Office do verze Popř. je možné použít volné dostupnou alternativu Open Office.? Je třeba vypsat v žádosti všechny členy statutárního orgánu? Ne, nemusíte, pokud statutární zástupce jedná samostatně.? Je třeba okomentovat režijní náklady? Není.? Je třeba uvádět spolufinancování klientů? Uveďte v žádosti do listu Rozpočet - Zdroje v položce Přímé výnosy projektu? Lze do žádosti započítat i přípravu pokračování projektu na dobu, která bude již v příštím období? Ano, například pokud realizujete pravidelně letní tábory, lze v rámci projektu zahrnout přípravu na další běh.? Jak počítat úvazky DPP a DPČ při ½ úvazcích? U DPP vyčíslit počet hodin, které se vztahují přímo k projektu, u DPČ uvést výši úvazku vztahující se k projektu (např. z celkové výše 0,5 úvazku je pro projekt také polovina, úvazek na projekt tedy bude 0,25).? Započítává se celkové podpory z Pomozte dětem i částka podpory z individuálních projektů? Ano? Lze žádat finance na supervize? Ano, pokud souvisí s aktivitami projektu (např. supervize pracovníků/dobrovolníků podílejících se na realizaci projektu atp.)? Lze žádat finance na finančního manažera? Ne. Poměrná částka k projektu však může být zahrnuta v částce kapitoly 7 Nepřímé projektové náklady.? Do kterých kapitol lze uvádět divadlo, pronájem bazénu, vstupné, občerstvení pro děti?

2 Kapitola 4, služby pro cílové skupiny.? Co napsat ve formuláři do kolonky zkušenosti organizace? Napište pravdu. Jaké máte jako organizace nebo jednotliví pracovníci zkušenosti při práci s cílovou skupinou projektu. Můžete připojit např. i různá ocenění, úspěšné projekty, z čeho jste se v minulosti ponaučili, co se vám povedlo.? Lze žádat financování věcí provozních věcí například v nízkoprahovém centru? Ano, lze žádat peníze na vybavení prostor nízkoprahového centra.? Hraje roli při rozhodování hodnoticí komise, zda je provozovna ve vlastnictví, nebo v nájmu? Ano, hraje to roli. Záleží poté, na co konkrétněji žádáte, zda jde o investiční majetek či nikoliv.? Lze žádat peníze na realizaci/stavbu zázemí? Ano, lze žádat, za podmínky, že jste buď vlastníky pozemku, nebo máte dlouhodobou nájemní smlouvu a zároveň potřebujete souhlas majitele.? Je možné žádat finance na zahraniční školitele? Ano, je možné žádat peníze na zahraniční školitele. Daný školitel musí být opravdu kapacitou v daném oboru. Měl by přivézt určité know-how při práci s ohroženými a znevýhodněnými dětmi do 18 let. Cena za jeho školení by měla být úměrná počtu proškolených pracovníků, délce pobytu, zveřejnění metodik, apod.? Může jedna organizace žádat o financování více projektů pro různé aktivity? Organizace může požádat v daném ročníku pouze jednou o roční podporu, která činí max Kč. (jedno IČO = jeden projekt). V rámci individuálních projektů může požádat třikrát - v každém kole veřejného výběrového řízení podat jednu žádost.? Při vyplňování formuláře do kolonky celková částka za aktivitu se mají vyčíslit náklady na mzdy pracovníků, nájem prostoru i energie v poměrných částech? Zde záleží opravdu velmi individuálně, co daná aktivita obsahuje. Celková suma za aktivitu by měla logicky vyčíslit vše, co do aktivity spadá a jaké jsou náklady na její realizaci. Nelze přímo říci, zda ano či ne. Opravdu záleží na pojetí celého projektu a rozdělení aktivit.? Co napsat do kolonky "Jak aktivizujete cílovou skupinu k této aktivitě"? Napište pravdu, jak danou skupinu aktivizujete. Některé skupiny dětí aktivizovat nepotřebují, protože se jedná o dlouhodobou spolupráci s dětmi a jejich rodinami. Jiné skupiny dětí budou potřebovat určitou podporu, aby vámi plánované aktivity vůbec navštěvovaly. Nemusí se jednat ani o aktivizování dětí, ale v některých případech může jít například o aktivizování jejich rodičů.

3 ? Co jsou to rizika projektu? Projektová rizika zahrnují všechny druhy rizik, která mohou jakýmkoliv způsobem ohrozit projekt. Klíčová projektová rizika jsou ta, která ohrožují cíl, čas a náklady projektu. Projektová rizika nejčastěji nastávají kvůli změnám v projektu, kvůli špatné komunikaci na projektu a v důsledku změn vnějších okolností a podmínek. V projektové žádosti nejde o to popsat hloubkovou analýzu rizik, ale spíše se zamyslet nad možnými riziky, které může projekt přinést a zbytečně zkomplikovat hladký průběh čerpání nadačního příspěvku. Při popsání rizik je možné usoudit, že jste nad projektem přemýšleli a záleží vám na jeho úspěšné realizaci? Jak a kam napsat do formuláře plánované DPP? Nejdříve do listu Zaměstnanci a pak do listu Rozp_Zam_Rocni, kde je nápověda (červený trojúhelník v rohu).? Co je to "převažující oblast činnosti"? Převažující oblast činnosti je pole s předdefinovaným výběrem. Vyberte činnost, kterou Vaše organizace převážně realizuje.? Jak dlouhá má být kolonka "pracovní náplň"? Tak dlouhá, jaký má počet předdefinovaných znaků. V případě rozšíření řádku dojde ke komplikacím při tisku. Napište co nejvýstižněji, co bude daná osoba dělat ve vztahu k pomoci dětem.? Co dělat, když má organizace více než 10 zaměstnanců na HPP? V případě, že má více jak 10 zaměstnanců na HPP a opravdu se všichni budou podílet na projektu, vložte další list, nebo je napište do kolonek např. dobrovolníků a uveďte, že jsou na HPP.? Mají se do formuláře uvádět i zaměstnanci, kteří nebudou financováni z podpory Pomozte dětem, ale podílejí se na projektu?? Je nutné vypisovat jména a dosažené vzdělání například u osobních asistentů? Pokud například na základě realizace projektu budou nabráni noví pracovníci? Ano, je. Dokážete tím tak, že jste profesionalizovanou organizací a máte odpovídající odborné kapacity.? Můžeme žádat o financování, pokud naše organizace nevydává výroční zprávu? Ano, pokud nemáte povinnost vydávat výroční zprávu. Do příslušné kolonky to napište.? Jak vypsat do formuláře dobrovolníky, když zatím nevím, kdo to konkrétně bude?

4 Vypište zatím neznáme.? Mají se pracovníci na OSVČ uvádět do kolonky služeb?? Píší se ředitelé a manažeři do kolonek zaměstnanců organizace? Do listu Zaměstnanci se píší všichni zaměstnanci organizace, kteří se podílejí na projektu. Do listu Rozp_Zam_Rocni zapíšete jen ty zaměstnance, kteří by měli být financováni z Nadačního příspěvku.? Je zákonné zdravotní pojištění přímý náklad? Ne nutno hradit z kapitoly 7 NN.? Co mám vyplnit, když nevím celkovou částku projektu pro na následující rok a nevím, zda bude financovaný i z jiných zdrojů? Záleží na každé organizaci, jak má nastaveno financování. Některé organizace napíše projekt, který nebude vázaný na další prostředky organizace, jiná napíše projekt naopak velký. Rozpočet by měl být uveden co nejvíce reálně.? Může se na jedné položce v projektu podílet více donátorů? Ano, může.? Když podílející se zaměstnanci (konkrétně učitelé) na projektu nejsou hrazeni z podpory, mají být uvedeni v zaměstnancích?? Když se na projektu podílí 6 zaměstnanců, ale výše příspěvku pokryje plat pouze jednoho, mají být všichni uvedeni ve formuláři? Vše můžete specifikovat do popisu aktivity.? Jak na hodnotitele působí žádost o financování aktivity, která by měla být zastřešována ministerstvem (konkrétně provoz azylového domu)? Hodnotitelé znají problematiku financování NGO sektoru a vždy záleží individuálně na konkrétním projektu. Je běžné, že podporu získávají organizace, které jsou hrazeny i z prostředků MPSV.? Budou hodnotitelé posuzovat projekty tak, aby pomoc zasáhla všechny cílové skupiny, nebo se může podpořit i několik projektů se stejným zaměřením? Hodnotící komise může vybrat projekty k podpoře se stejným zaměřením.? Jak popsat v žádosti, když náklady na energie jsou vyšší než 5% projektu (nepřímé náklady)? Popsat reálný stav situace a mít na paměti, že u sbírky Pomozte dětem nejde o podporu organizace,

5 ale o přímou podporu dětem zkuste najít jiné zdroje na financování provozu organizace a z nadačního příspěvku žádejte na jiné aktivity.? Jak napsat žádost, když se jedná o nové prostory a výši nákladů na energie neznáme? Energie si dejte do NN, kapitola 7.? Musí se celková částka za aktivity rovnat celkové částce v rozpočtu? Ne, celkový součet za aktivity se nemusí rovnat celkovému rozpočtu.? Může být částka aktivity vyčíslená bez nákladů na nájem a na energie?? Můžou být ze sbírky podpořené preventivní nebo aktivizační projekty například ve školách? Ano, tyto aktivity mohou být podpořeny z nadačního příspěvku.? Kdo rozhoduje o potřebnosti projektů v jednotlivých regionech? Neexistuje konkrétní metodika, která by každoročně analyzovala potřebnost pomoci v jednotlivých regionech. V regionálních hodnotících komisích zasedají odborníci, kteří znají problematiku ohrožených a znevýhodněných dětí. Potřebnost pomoci dětem je těžce kvantifikovatelná. V průběhu času se mění cílové skupiny dětí, které potřebují podporu (např. problematika ohrožených dětí ve školách, kdy funkčními nástroji jsou preventivní aktivity).? Je možné zařadit do žádosti o financování odlehčovací služby? Ano, je to možné.? Může být součástí žádosti o financování i vzdělávání pracovníků? Za jakých podmínek? Ano, je možné nárokovat nadační příspěvek na vzdělávání zaměstnanců. Vzdělávání zaměstnanců musí mít přímo vazbu na přímou práci s dětmi. Tzn. nabyté dovednosti a zkušenosti ze vzdělávání se musí odrazit v přímé práci s dětmi v průběhu realizace projektu.? Je nutné mít oprávnění ke konání veřejné sbírky pro jednotlivé organizace podílející se na Peříčkovém týdnu? Ne, není. Pořádajícím subjektem bude NROS. Organizace obdrží od NROS Plnou moc a Povolení ke sbírce.

Formulář žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na projekt na podporu rodiny vítězné obci v soutěži Obec přátelská rodině

Formulář žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na projekt na podporu rodiny vítězné obci v soutěži Obec přátelská rodině Formulář žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na projekt na podporu rodiny vítězné obci v soutěži Obec přátelská rodině Obec: Vyplňte název obce. Ulice: č.p.: č.o.: PSČ: Telefon:

Více

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti)

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) Obsah formuláře: Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B.

Více

Obsah formuláře: Upozornění: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli

Obsah formuláře: Upozornění: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2011 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B. Specifická část - charakteristika

Více

Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21

Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21 Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B.

Více

Identifikace organizace

Identifikace organizace Číslo žádosti (vyplní nadace) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU, Nadačního fondu FRAGILIS se sídlem Na Pomezí 19, 15000 Praha 5, Česká Republika, zapsaném v nadačním rejstříku vedeného Městským soudem v Praze,

Více

POMOZTE DĚTEM 17. ročník

POMOZTE DĚTEM 17. ročník Pokyny k vyplnění Rozpočtu projektu. Rozpočet je v rámci formuláře žádosti tvořen třemi listy: Rozpočet_Zaměstnanci Rozpočet_Struktura Rozpočet_Zdroje POMOZTE DĚTEM V uvedeném pořadí také doporučujeme

Více

Popis podporovaných aktivit podpora prorodinných opatření

Popis podporovaných aktivit podpora prorodinných opatření Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit podpora prorodinných opatření Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.) jsou určena rodičům

Více

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 0 9 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ

ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ Příloha č. 2 usnesení Rady městské části Praha 12 č. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ 1. Přesný název projektu 2. Základní údaje o žadateli: NA ROK 216 přesný název žadatele právní

Více

Instrukce k vyplňování žádosti do výběrového řízení na poskytování dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy v oblasti sociální péče

Instrukce k vyplňování žádosti do výběrového řízení na poskytování dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy v oblasti sociální péče Instrukce k vyplňování žádosti do výběrového řízení na poskytování dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy v oblasti sociální péče Zpracovala: Mgr. Jana Müllerová září 2011 Bc. Vladana Skrbková OBSAH

Více

Mobil: Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen

Mobil:   Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 1 0 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Vyúčtování neinvestiční poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2005 je možné používat do 31. prosince 2005 a k tomuto datu je

Více

1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt)

1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt) Příloha č. 2 Podrobný popis podporovaných aktivit 1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt) Podpora je určena na vybudování zařízení a zajištění

Více

Příloha č. 2 POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT

Příloha č. 2 POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT Příloha č. 2 POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT Aktivity v oblasti sociálního začleňování osob sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených musí mít vždy přímý dopad na cílové skupiny, tj. jsou zaměřeny

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Výzva je zaměřena na aktivy v oblasti prorodinných opatření, která jsou určena rodičům dětí,

Více

VODÍTKO. pro vyúčtování dotací poskytnutých v rámci Dotačního programu města České Budějovice na podporu sociální oblasti (verze 01)

VODÍTKO. pro vyúčtování dotací poskytnutých v rámci Dotačního programu města České Budějovice na podporu sociální oblasti (verze 01) VODÍTKO pro vyúčtování dotací poskytnutých v rámci Dotačního programu města České Budějovice na podporu sociální oblasti (verze 01) Obsah: 1. Na úvod 2. Účetní doklady 3. Mzdové náklady 4. Aplikace e-

Více

POMOZTE DĚTEM 19. ročník Pokyny k vyplnění rozpočtu

POMOZTE DĚTEM 19. ročník Pokyny k vyplnění rozpočtu Pokyny k vyplnění Rozpočtu projektu. Rozpočet je v rámci formuláře žádosti tvořen třemi listy: Rozpočet_Zaměstnanci Rozpočet_Struktura Rozpočet_Zdroje V uvedeném pořadí také doporučujeme jednotlivé listy

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006

DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006 TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006 Instrukce k

Více

V metodice by měly být zahrnuty všechny režijní výdaje, které si nárokujete alikvotně, tedy např.:

V metodice by měly být zahrnuty všechny režijní výdaje, které si nárokujete alikvotně, tedy např.: Vážení příjemci, přestože většina projektů již běží naplno a samotné vykazování nákladů k proplacení v rámci předkládaných finančních zpráv je na mnohem lepší úrovni, existují stále nedostatky v oblasti

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt)... 2 Příměstské tábory... 2 Dětské skupiny... 3 Vzdělávání

Více

Způsobilé výdaje a rozpočet

Způsobilé výdaje a rozpočet Způsobilé výdaje a rozpočet Všechny výdaje musejí splňovat podmínku hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti. Způsobilé výdaje jsou mimo jiné takové výdaje, které vznikly v době realizace projektu. Detailní

Více

Nadace sv. Františka z Assisi

Nadace sv. Františka z Assisi Nadace sv. Františka z Assisi Kontaktní adresa: Eliška Krásnohorské 59, 618 00 Brno nadace.svfr@seznam.cz Program primární a sekundární prevence interrupce Nadace sv. Františka z Assisi získala v roce

Více

ŽÁDOST O DOTACI KÓD DOTAČNÍHO PROGRAMU 1/OSV/2013 TÉMA (1, 2) A. Obecná část souhrnné informace

ŽÁDOST O DOTACI KÓD DOTAČNÍHO PROGRAMU 1/OSV/2013 TÉMA (1, 2) A. Obecná část souhrnné informace Údaje podatelny MÚ Kopřivnice: KÓD DOTAČNÍHO PROGRAMU 1/OSV/2013 TÉMA (1, 2) A. Obecná část souhrnné informace Žadatel o dotaci (název subjektu), právní forma (typ organizace): Adresa žadatele (shodná

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit 1. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby,

Více

VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067. Semináře pro žadatele. Praha

VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067. Semináře pro žadatele. Praha VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067 Semináře pro žadatele Praha VÝZVA PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067 vyhlášení výzvy: 31. 5. 2016 ukončení výzvy: 30. 9. 2016 alokace: 100 mil.

Více

Příloha č. 1 - Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Příloha č. 1 - Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 1 - Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Výzva je zaměřena na aktivy v oblasti prorodinných opatření, která jsou určena rodičům dětí, kteří se podílí na péči

Více

Vyplnění projektové žádosti

Vyplnění projektové žádosti Vyplnění projektové žádosti Projektová přihláška Benefit7 www.eu-zadost.cz www.eu-zadost.eu Projektová přihláška Benefit7 Registrace Přihlášení Registrační formulář Potvrzení registrace, aktivace Přihlášení

Více

Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016

Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016 Příloha č. 2 k příkazu ministryně č. 18/2015 Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016 1. ÚVOD Vyhodnocování žádostí

Více

A - ŽÁDOST O ZAŘAZENÍ NOVÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO SÍTĚ. ÚDAJE O POSKYTOVATELI SOCIÁLNÍ SLUŽBY (vyplní poskytovatel sociální služby/žadatel o registraci)

A - ŽÁDOST O ZAŘAZENÍ NOVÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO SÍTĚ. ÚDAJE O POSKYTOVATELI SOCIÁLNÍ SLUŽBY (vyplní poskytovatel sociální služby/žadatel o registraci) A - ŽÁDOST O ZAŘAZENÍ NOVÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO SÍTĚ ÚDAJE O POSKYTOVATELI SOCIÁLNÍ SLUŽBY (vyplní poskytovatel sociální služby/žadatel o registraci) Název poskytovatele sociální služby Identifikátor (pokud

Více

Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3

Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3 Identifikační údaje o předkládající organizaci Název žadatele Právní forma IČ Název DIČ Jméno

Více

Žádost organizace o státní dotaci v roce obecná část

Žádost organizace o státní dotaci v roce obecná část Příloha č.1 Žádost organizace o státní dotaci v roce 2008 obecná část Evidenční číslo: (doplní MŠMT) Název poskytovatele dotace: MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Název dotačního programu: PODPORA

Více

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2013 1. ÚVOD Vyhodnocování žádostí je velice odpovědná

Více

Hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na podporu fungující rodiny pro rok 2005. 1.část obsahové (věcné) hodnocení projektu

Hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na podporu fungující rodiny pro rok 2005. 1.část obsahové (věcné) hodnocení projektu Hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na podporu fungující rodiny pro rok 2005 1.část obsahové (věcné) hodnocení projektu Pokyny pro hodnotitele: a) Formulář je třeba vyplnit na počítači. b) Hodnotitel

Více

Podpora terénní práce 2018 Rozpočet a jeho vyplňování

Podpora terénní práce 2018 Rozpočet a jeho vyplňování Podpora terénní práce 2018 Rozpočet a jeho vyplňování Marianna Karcolová Lichtenštejnský palác 1. srpna 2017 Uznatelné náklady Osobní náklady na plat TP dle nařízení vlády č. 564/2006 Sb. Hrubé mzdy/platy

Více

Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2006 je možné používat do 31. prosince 2006 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování dotace.

Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2006 je možné používat do 31. prosince 2006 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování dotace. Dotační výběrové řízení MPSV pro nestátní neziskové subjekty Vyúčtování neinvestiční MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2006 Finanční prostředky od MPSV na rok 2006 je možné používat do

Více

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ Příloha č. 2 k příkazu ministryně č. 16/2014 Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2015 1.

Více

MAS Blaník z. s. Příloha č. 2:

MAS Blaník z. s. Příloha č. 2: MAS Blaník z. s. Příloha č. 2: Podporované aktivity pro operační program zaměstnanost Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů

Více

Kraj Podíl působnosti (%) Podíl požadavku na dotaci (%) Požadavek na dotaci (Kč) Účelu dotace bude dosaženo v období od:

Kraj Podíl působnosti (%) Podíl požadavku na dotaci (%) Požadavek na dotaci (Kč) Účelu dotace bude dosaženo v období od: Příloha č. 3b Žádost poskytovatele sociálních služeb o účelovou dotaci z rozpočtu kraje v dotačním programu Podpora vybraných sociálních služeb ČÁST B (jednotlivě za každou službu) dotaci sociální služby

Více

Část C1 - Rozpočet projektu na rok 2016 podle zdrojů a přehled získaných finančních prostředků na projekt v předchozích dvou letech

Část C1 - Rozpočet projektu na rok 2016 podle zdrojů a přehled získaných finančních prostředků na projekt v předchozích dvou letech Název projektu: Organizace: Kód projektu: Část C1 - Rozpočet projektu na rok 216 podle zdrojů a přehled získaných finančních prostředků na projekt v předchozích dvou letech Rozpočet projektu na rok 216

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Prorodinná opatření I.

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Prorodinná opatření I. Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Prorodinná opatření I. Popis podporovaných aktivit Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná

Více

Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky)

Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky) Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky) obecná část Evidenční číslo: (doplní MŠMT) Název poskytovatele dotace: MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Název dotačního

Více

JAK VYPLNIT EUROPASS-ŽIVOTOPIS?

JAK VYPLNIT EUROPASS-ŽIVOTOPIS? KROK ZA KROKEM JAK VYPLNIT EUROPASS-ŽIVOTOPIS? 1. Na webové stránce www.europass.cz klikněte na tlačítko napsat vlastní životopis. 2. V případě, že chcete životopis psát v cizím jazyce, klikněte na tlačítko

Více

VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067. Linda Janatová, Markéta Kousková. Hradec Králové,

VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067. Linda Janatová, Markéta Kousková. Hradec Králové, VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067 Linda Janatová, Markéta Kousková Hradec Králové, 21. 6. 2016 VÝZVA PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067 vyhlášení výzvy: 31. 5. 2016 ukončení výzvy:

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření 1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt) Podpora je určena na vybudování zařízení

Více

Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry

Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry Kategorie způsobilého výdaje dle metodiky způsobilých výdajů INVESTIČNÍ NEINVESTIČNÍ Hmotný Nehmotný Služby Osobní Dodávky 1 nákup pozemků

Více

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje 1. Je v opatření 1.1 možné podpořit jako cílovou skupinu studenty dálkového studia? Odpověď: Ano, dálkové studium

Více

Žádost o poskytnutí finančního příspěvku od Občanského sdružení V Remízku

Žádost o poskytnutí finančního příspěvku od Občanského sdružení V Remízku Žádost číslo: Žádost o poskytnutí finančního příspěvku od Občanského sdružení V Remízku I. ÚDAJE O ŽADATELI Název organizace/jméno žadatele: (Uveďte úplný název Vaší organizace nebo jméno) Sídlo organizace/

Více

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

Ţádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Hořovice na sociální oblast

Ţádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Hořovice na sociální oblast MĚSTO HOŘOVICE Městský úřad Hořovice Palackého náměstí 2 268 01 Hořovice Vnitřní předpis č. X / 2014 Příloha č. 2 Ţádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Hořovice na sociální oblast 1. IDENTIFIKAČNÍ

Více

Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano.

Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano. 10% náklady na řízení se týkají pouze části financované z prostředků EHP (tj. do 90% rozpočtu) nebo celkového rozpočtu projektu? Náklady na řízení mohou činit maximálně 10 % celkových způsobilých výdajů

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2016 Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finančníčást projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele 1. výzva prioritní osa 1, 2. GG) 4. 5. 2011 Rozpočet projektu Přímé výdaje

Více

Obsah

Obsah Obsah V tomto dokumentu naleznete všechny potřebné informace o možnostech a podmínkách čerpání příspěvků z Fondu DofE a o administrativních krocích, které jsou k získání příspěvku potřeba učinit. V případě

Více

Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 7. Podporované aktivity Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské

Více

Projekt peníze SŠ. Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou

Projekt peníze SŠ. Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou Projekt peníze SŠ Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou Číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/34.0040 Šablony III/2 č. V12_Zpracování žádosti o dotace Evropská unie a svět, P3 ANOTACE Jedná

Více

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE Podporované aktivity 1) Jaké vzdělávací kurzy spadají do obecného a do specifického vzdělávání? Za obecné vzdělávání se považuje vzdělávání

Více

Příloha č. 2. POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT

Příloha č. 2. POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT Příloha č. 2. POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT Aktivity v oblasti sociálního začleňování osob sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených musí mít vždy přímý dopad na cílové skupiny, tj. jsou zaměřeny

Více

Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské

Více

Komentář k vyplnění formuláře žádosti EZOP grantových programů AP PRK 2007

Komentář k vyplnění formuláře žádosti EZOP grantových programů AP PRK 2007 Komentář k vyplnění formuláře žádosti EZOP grantových programů AP PRK 2007 1 Komentář k vyplnění formuláře žádosti grantového programu EZOP AP PRK 2007 Komentář je uváděn k jednotlivým "záložkám". Je třeba

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE Příloha č. 2 usnesení č. Usn RMC 0154/2019 Rady městské části Praha 8 ze dne 27. března 2019 POVINNÉ PŘÍLOHY MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 8 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 Odbor zdravotnictví a sociálních služeb ŽÁDOST

Více

1 Aktivita: Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt) Podpora je určena na vybudování zaříz

1 Aktivita: Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt) Podpora je určena na vybudování zaříz Příloha č. 3 Věcné zaměření popis podporovaných aktivitt ve výzvě MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Obsah 1 Aktivita: Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední

Více

Dětské skupiny. OPZ Výzva č. 504/03_16_047/CLLD_16_01_079. Seminář pro žadatele

Dětské skupiny. OPZ Výzva č. 504/03_16_047/CLLD_16_01_079. Seminář pro žadatele Dětské skupiny OPZ Výzva č. 504/03_16_047/CLLD_16_01_079 Seminář pro žadatele 12. 4. 2018 Základní údaje: Datum zahájení příjmu žádostí: 26. 3. 2018 Datum ukončení příjmu žádostí: 28. 5. 2018, 12:00

Více

Sbírkový projekt Pomozte dětem 18. ročník SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE

Sbírkový projekt Pomozte dětem 18. ročník SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE Sbírkový projekt Pomozte dětem 18. ročník SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE PROGRAM SEMINÁŘE Komunikace s NROS Obsahová část projektu - kontrola naplnění cílů PŘESTÁVKA Harmonogram plateb Kontrola čerpání finanční

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena rodičům dětí (dospělým, kteří

Více

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva o realizaci projektu za rok (doplnit daný rok)

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva o realizaci projektu za rok (doplnit daný rok) MĚSTO HOŘOVICE Městský úřad Hořovice Palackého náměstí 2 268 01 Hořovice Vnitřní předpis č. X / 2014 Příloha č. 3 Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva

Více

Příloha č. 3 - Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Příloha č. 3 - Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 3 - Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Výzva je zaměřena na aktivy v oblasti prorodinných opatření, která jsou určena rodičům dětí, kteří se podílí na péči

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit. 1 Podporované aktivity

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit. 1 Podporované aktivity Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit V rámci 1. Výzvy se MAS Brána Písecka zaměřila na podporu níže uvedených aktivit. Potřeba podpory těchto aktivit vychází z analytické části Strategie komunitně

Více

POKYNY PRO VYPLŇOVÁNÍ FORMULÁŘŮ V OSOBNÍ ASISTENCI:

POKYNY PRO VYPLŇOVÁNÍ FORMULÁŘŮ V OSOBNÍ ASISTENCI: POKYNY PRO VYPLŇOVÁNÍ FORMULÁŘŮ V OSOBNÍ ASISTENCI: PRACOVNÍ VÝKAZ VÝKAZ OSOBNÍ ASISTENCE ZPRÁVA O PRŮBĚHU OSOBNÍ ASISTENCE A. Pracovní výkaz Pracovní výkaz se odevzdává každý měsíc a to vždy do 1. dne

Více

Podporované aktivity

Podporované aktivity Příloha č. 4 Podporované aktivity V této výzvě budou podporovány aktivity: Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena

Více

Žádost o zařazení sociální služby do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého kraje

Žádost o zařazení sociální služby do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého kraje Příloha č. 2 Žádost o zařazení sociální služby do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého kraje Název poskytovatele Adresa poskytovatele IČ Údaje o poskytovateli sociální služby Statutární orgán oprávněný

Více

seminář pro žadatele Příměstské tábory I

seminář pro žadatele Příměstské tábory I seminář pro žadatele Příměstské tábory I 276/03_16_047/CLLD_16_01_091 5.1.2018 www.mas.plostina.cz ZÁKLADNÍ ÚDAJE Termín vyhlášení výzvy: 1.12.2017 Příjem žádostí: 1.12.2017 31.1.2018 12:00 Min. výše

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE na podporu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Více

Popis podporovaných aktivit

Popis podporovaných aktivit Popis podporovaných aktivit Opatření: PRORODINNÁ OPATŘENÍ Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena rodičům dětí

Více

Příloha č. 3 Popis podporovaných a nepodporovaných aktivit

Příloha č. 3 Popis podporovaných a nepodporovaných aktivit Příloha č. 3 Popis podporovaných a nepodporovaných aktivit Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti,

Více

Podávání žádostí do programu MŮJ KLUB na rok 2018 ČÁST 2 ZALOŽENÍ NOVÉHO PROJEKTU

Podávání žádostí do programu MŮJ KLUB na rok 2018 ČÁST 2 ZALOŽENÍ NOVÉHO PROJEKTU Podávání žádostí do programu MŮJ KLUB na rok 2018 ČÁST 2 ZALOŽENÍ NOVÉHO PROJEKTU Založení nového projektu - žádosti Založení nového projektu žádosti Krok 1: V části PROJEKTY (nabídka vpravo nahoře) zvolte

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem dotace poskytovatelům sociálních služeb na účel vymezený zákonem č. 108/2006

Více

1. Bude na www stránkách zveřejněn logotyp, na který odkazuje Příručka pro žadatele a příjemce v kapitole 20?

1. Bude na www stránkách zveřejněn logotyp, na který odkazuje Příručka pro žadatele a příjemce v kapitole 20? Publikováno dne 10. 7. 2015. 1. Bude na www stránkách zveřejněn logotyp, na který odkazuje Příručka pro žadatele a příjemce v kapitole 20? Ano, bude zveřejněn dne 7. 7. 2015. 2. Budou předepsané vzory

Více

FORMULÁŘ 1 Žádost o poskytnutí dotace

FORMULÁŘ 1 Žádost o poskytnutí dotace FORMULÁŘ 1 Žádost o poskytnutí dotace rok: Dotační/příspěvkový program: Dotační program Olomouckého kraje pro sociální oblast Oblast podpory: Poskytování sociálních služeb Přesný název poskytovatele (žadatele):*

Více

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena rodičům dětí (dospělým, kteří

Více

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Oblasti podporovaných aktivit: Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena rodičům dětí (dospělým, kteří

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 745/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 103 ze dne 22.09.2015 Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské části Praha 3 - Dotační program

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ 1. ÚVODEM Účelem těchto pravidel je poskytnout informace o systému grantového řízení a pomoci tak žadatelům o příspěvek připravit

Více

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Vyúčtování neinvestiční MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Finanční od MPSV na rok 2005 je možné používat do 31. prosince 2005 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování. V souladu

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

Vyhlášení dotačního řízení k dotaci na výkon činností obce s rozšířenou působností v oblasti sociálně-právní ochrany dětí pro rok 2019

Vyhlášení dotačního řízení k dotaci na výkon činností obce s rozšířenou působností v oblasti sociálně-právní ochrany dětí pro rok 2019 Vyhlášení dotačního řízení k dotaci na výkon činností obce s rozšířenou působností v oblasti sociálně-právní ochrany dětí pro rok 2019 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR (dále též MPSV, poskytovatel

Více

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část - O grant se mohou ucházet všechny subjekty, které jsou poskytovateli sociálních služeb, mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo

Více

Příloha č. 4 k výzvě Podpora sociálních služeb na území strategie z OPZ_změna. 9 Příloha č.5b... 11

Příloha č. 4 k výzvě Podpora sociálních služeb na území strategie z OPZ_změna. 9 Příloha č.5b... 11 Příloha č. 4 k výzvě Podpora sociálních služeb na území strategie z OPZ_změna Obsah 1 Obecná ustanovení... 2 2 Povinné přílohy žádosti o podporu z OPZ... 2 3 Další povinné přílohy předkládané pro přípravu

Více

Odbor sociální péče Magistrátu města Brna

Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Zpráva o čerpání dotace program I. z rozpočtu Statutárního města Brna na rok 2012 nestátního neziskového subjektu zajišťujícího veřejně prospěšnou činnost ve městě

Více

z jednání výběrové komise pro výzvu Operačního programu Zaměstnanost 03_15_ , , :30 12:00

z jednání výběrové komise pro výzvu Operačního programu Zaměstnanost 03_15_ , , :30 12:00 ZÁPIS z jednání výběrové komise pro výzvu Operačního programu Zaměstnanost I. Identifikace výběrové komise: Číslo výzvy Vyhlašovatel Název investiční priority Alokace na výzvu v Kč Rezerva alokace pro

Více

"Projekt podpory intervenčních programů na základních školách 2015

Projekt podpory intervenčních programů na základních školách 2015 "Projekt podpory intervenčních programů na základních školách 2015 1. Základní informace Záměrem tohoto projektu je podpořit realizaci intervenčních programů na základních školách, a to v návaznosti na

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 17. srpna 2016 ROZPOČET PROJEKTU návod k vyplnění Rozpočet projektu uvádí plánované náklady celého projektu a zvlášť náklady hrazené z dotace

Více

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena rodičům dětí (dospělým, kteří

Více

GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ. Čl. 1 Úvodní ustanovení GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Nadace poskytuje nadační příspěvky v souladu s obecně prospěšným účelem, k němuž byla zřízena zejména v oblastech rozvoje duchovních hodnot, vědy,

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit a cílových skupin Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit a cílových skupin Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit a cílových skupin Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti,

Více

Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni... 2

Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni... 2 Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Obsah: Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni... 2 1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní

Více

programů - oblast prevence rizikového chování

programů - oblast prevence rizikového chování Informační systém m MŠMTM MT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast prevence rizikového chování Martina Budinská, Radek Maca Seminář pro žadatele Praha, září 2009 Procesy dotačního programu

Více