MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ"

Transkript

1 MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ Obecně závazná vyhláška č. 3 O životním prostředí ve (na území) města Planá nad Lužnicí Zastupitelstvo města Planá nad Lužnicí vydává dne v souladu s ustanovením 10 písm. a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/200 Sb., o obcích (obecní zřízení), tuto obecně závaznou vyhlášku: Čl. 1 Základní ustanovení Udržování čistoty a hygieny ve městě, zlepšování vzhledu města je společnou povinností všech občanů, kteří zde trvale žijí nebo kteří se zde zdržují. Tato povinnost se vztahuje jak na fyzické osoby tak na právnické osoby, které na území města sídlí nebo zde přechodně provádějí svoji činnost. Každý odpovídá za jím způsobené znečištění nebo poškození veřejného prostranství a je povinen neprodleně vzniklou závadu odstranit nebo její odstranění zajistit na své vlastní náklady. Čl.2 Základní pojmy 1) Za veřejné prostranství se pro účely této vyhlášky považují všechna místa, která slouží veřejnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru. Jsou to zejména místní komunikace (ulice, náměstí, parkovací plochy, chodníky, průchody), veřejná zeleň, parky, hřiště a dále vodní plochy a nádrže, koupaliště a rybníky. V případě pochybnosti rozhoduje o charakteru prostranství městský úřad. 2) Za veřejnou zeleň se považují travnaté plochy, dřeviny (stromy, keře) a květiny, které se nacházejí na veřejném prostranství. 3) Veřejně prospěšné zařízení je zařízení umístěné ne veřejném prostranství a sloužící k veřejnému užívání. Pro účely této vyhlášky jde zejména o veřejná telekomunikační zařízení (veřejné telefonní automaty), poštovní schránky, zařízení pro hromadnou veřejnou dopravu, vodárenská a energetická zařízení (veřejné osvětlení), lavičky, odpadkové koše, zařízení umístěné na veřejných a pietních místech (sochy, pamětní desky a jiná umělecká díla), fontány, pískoviště a dětská zařízení (prolézačky, skluzavky), apod.

2 Čl. 3 Udržování čistoty a ochrana veřejného prostranství 1) Pokud zvláštní předpisy nestanoví přísnější omezení, je zejména zakázáno: a) jakkoliv znečišťovat veřejné prostranství, b) odkládat odpad mimo sběrné odpadové nádoby a velkoobjemové kontejnery, c) převracet odpadové nádoby a rozhazovat jejich obsah, d) ukládat na veřejné prostranství nebo na jiná volně přístupná místa látky ohrožující životní prostředí, život a zdraví, e) poškozovat veřejně prospěšná zařízení, f) volné pobíhání psů, drůbeže a jiného domácího zvířectva a znečišťování veřejného prostranství těmito zvířaty, g) neoprávněné zakládání a užívání skládek. Čl. 4 Zvláštní užívání veřejného prostranství 1) Užívání veřejného prostranství nad obvyklou míru je řešeno vyhláškou o místních poplatcích poplatek za užívání veřejného prostranství. 2) Povolení pro zvláštní užívání veřejného prostranství se vydává na minimální, nezbytně nutnou dobu. Každý, komu bylo povolení uděleno, je povinen: a) zamezit znečišťování okolí; v případě že ke znečišťování došlo, průběžně je odstraňovat; b) používat veřejné prostranství tak, aby byl zabezpečen volný přístup ke kanalizačním vpustím, uzávěrům vody, rozvodným skříním apod.; c) dbát na to, aby nebyl narušován provoz na komunikacích a chodnících; d) po skončení zvláštního užívání uvést veřejné prostranství na vlastní náklad do původního stavu. 3) Nakládání a skládání materiálu na veřejném prostranství je dovoleno tehdy, nelzeli to provést jinak. Materiál určený k naložení musí být na veřejném prostranství připraven bezprostředně před odvezením. Složený materiál musí být neprodleně uklizen a složiště uvedeno do původního stavu. Další uložení materiálu na veřejné prostranství podléhá vyhlášce o místních poplatcích. 4) Veškeré odpadky musí být ukládány pouze do odpadních nádob a nádob na popel a do velkoobjemových kontejnerů. Větší množství odpadového materiálu jsou fyzické a právnické osoby povinny ukládat na místo dohodnuté s městským úřadem. 5) Do odpadních nádob a kontejnerů, ani na řízenou skládku nesmí být v žádném případě ukládány odpadky patřící do kategorie zvláštních či nebezpečných odpadů podle 2 zákona o odpadech (č. 238/91 sb.).

3 Čl. 5 Čištění chodníků 1) za chodník se v této vyhlášce považuje veřejná cesta (event. schody) upravená pro pěší, přiléhající k nemovitosti. Tam, kde chodník není zřízen, je myšlen okrajový pruh přilehlé komunikace v šíři 1,5 m, pokud komunikace není udržována jinak. 2) Čištění chodníků je povinen zajistit vlastník, případně uživatel nebo správce přilehlé nemovitosti po celé délce k nemovitosti přiléhající, a to na vlastní náklady. 3) Čištěním chodníků se rozumí zametání, kropení, odstraňování bláta a jiných nečistot, v zimním období odstraňování sněhu a ledu a posypávání zdrsňujícími materiály. Čl. 6 Veřejná zeleň 1) Kdekoli na veřejném prostranství v katastru města je zakázáno samovolné kácení a jakékoliv poškozování stromů a keřů a ničení květin. Kácení stromů může povolit městský úřad na základě odborného posudku. 2) Vlastníci, uživatelé či správci pozemků vedených v kategorii veřejná zeleň jsou povinni: a) provádět údržbu travního porostu tak, aby tento prostor nepřesáhl výšku 20 cm, b) zajišťovat trvalou čistotu zelených ploch c) provádět zkulturnění zaplevelených ploch zatravněním, výsadbou keřů apod. 3) Vlastníci, uživatelé či správci pozemků, ohraničených živými ploty jsou povinni tyto ploty řádně udržovat 4) Na pozemcích vedených v kategorii veřejná zeleň se dále zakazuje: a) vypalovat trávu, b) jízda dopravními prostředky, c) provádět mytí vozidel, d) vstupovat na travnaté plochy, na kterých není umístěno dětské zařízení. Čl. 7 Čistota a vzhled budov a pozemků Vlastníci, uživatelé, resp. správci nemovitostí včetně pozemků jsou odpovědni za jejich vhled a údržbu.

4 Čl. 8 Plakátování Plakáty a ostatní oznámení mohou být vylepovány nebo umisťovány pouze na vyhrazených plakátovacích plochách. Čl. 9 Podmínky pro provoz a údržbu motorových vozidel ve městě 1) Jízda: a) Ve městě se zakazuje jízda vozidel, která nadměrným kouřem nebo nadměrným hlukem znečišťují životní prostředí; b) Ve městě se zakazuje jízda vozidel, která sama nebo svým nákladem znečišťují veřejné prostranství; zapáchající náklad musí být přepravován tak, aby zápach nepřevyšoval přijatelnou míru; c) Dojde-li ke znečištění veřejného prostranství, je provozovatel dopravy povinen neodkladně znečištění odstranit na svůj náklad. 2) Parkování: a) Ve městě je dovoleno parkování nákladních automobilů a autobusů jen na vyhrazených místech a na parkovištích určených městským úřadem; b) Ve městě se zakazuje parkovat na plochách veřejné zeleně, chodnících a předlažbách, pokud to není povoleno příslušnou značkou; c) Ve městě se zakazuje parkovat vozidlo tam, kde by byl znemožněn odvoz odpadků a čištění veřejného prostranství; d) Ve městě je zakázáno parkování samostatné stojících přívěsných vozíků a karavanů (obytných přívěsů) na veřejném prostranství. 3) Údržba a oprava vozidel a) Ve městě se zakazuje provádět údržby a opravy motorových vozidel, při kterých by mohlo dojít ke znečištění ovzduší nebo veřejného prostranství; je dovoleno pouze odstraňování menších závad, bránících pojízdnosti vozidla (tzn. Oprava na dojetí), přitom nesmí dojít k úniku oleje a pohonných hmot na veřejné prostranství a do kanalizace; b) Je zakázáno mytí vozidel saponátovými prostředky na veřejném prostranství; 4) Autovraky: a) Na veřejném prostranství je zakázáno ponechávat autovraky. Pro účely této vyhlášky se rozumí autovrakem každé úplné nebo neúplné motorové nebo nemotorové vozidlo, které bylo určeno k provozu na pozemních komunikacích pro účel přepravy osob, zvířat nebo věcí, a stalo se odpadem 1. Za vrak se považuje vozidlo, které nemá viditelně umístěnou SPZ eventuelně vozidlo nepojízdné, nebo vozidlo, které během 14 dnů nezměnilo stanoviště; b) Neodstraní-li vlastník autovrak po předchozím upozornění do 14 dnů, bude na náklady a nebezpečí vlastníka provedeno přemístění vraku na místo určené městský úřadem. Tím není dotčena vyhláška o místních poplatcích. 1 podle 3 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, ve znění pozdějších předpisů

5 Čl. 10 Chov psů, koček, drůbeže a jiného domácího zvířectva 1) Občané mají právo držet v osobním vlastnictví psy, kočky, drůbež a jiná zvířata k uspokojování svých osobních potřeb, zálib, zájmové a pracovní činnosti (dále jen držitelé). 2) Držitelé jsou povinni výkon práva dle odst. 1 tohoto článku omezit na svou domácnost, tj. svůj byt nebo dům a pozemky určené k výhradnímu užívání držitelem zvířete. 3) Při užívání společných prostor v domech, veřejného prostranství, veřejně prospěšných objektů a zařízení jsou držitelé povinni provést taková opatření, aby držením zvířete tj. jeho pobytem, pohybem, zvukovými projevy nebo pachem, nebyl narušen veřejný pořádek, ohroženo zdraví a bezpečnost ostatních občanů a nedošlo tak k porušení jejich vlastních práv. 4) Volný pobyt zvířat mimo prostory vymezené v odst. 2 tohoto článku bez dozoru držitele je zakázán. 5) Venčení psů je přípustné při dodržení podmínek uvedených v odst. 3 a 4 tohoto článku. Osoba doprovázející zvíře je povinna ihned odstranit psí exkrementy. 6) Chov drůbeže, domácího zvířectva a včel, eventuelně provozování jiné hospodářské činnosti je možné jen v těchto částech města, kde to umožňuje charakter zástavby a kde tato činnost byla prováděna v minulosti, a touto činností nebudou obtěžováni ostatní občané. 7) Chovem drůbeže, domácího zvířectva a včel, jakož i provozováním jiné hospodářské činnosti nesmí být obtěžováni ostatní občané. 8) Každý provozovatel výše uvedených činností je povinen učinit taková opatření, aby nedocházelo ke znečišťování povrchových a podzemních vod a nadměrnému množení hmyzu a hlodavců. 9) Objekty pro pěstování drůbeže, domácího zvířectva a včel a objekty k provozování jiné hospodářské činnosti, které by mohly sousedy obtěžovat např. hlukem, zápachem či kouřem, musí být zásadně umísťovány blíže k obydlí vlastníka objektu, než k obydlí souseda. 10) Ti občané, kteří používají k ochraně rostlin chemických prostředků, jsou povinni učinit taková opatření, aby neohrozili zemědělskou produkci sousedů. Čl. 11 Nadměrný hluk, noční klid 1) Fyzické i právnické osoby jsou povinni zabezpečit, aby při provozování strojů a zařízení i při jakékoliv jiné činnosti zamezily vzniku a šíření hluku, který je větší než připouští hygienické předpisy.

6 2) V době nočního klidu, tj. od 22:00 hod. do 6:00 hod., jsou všechny fyzické i právnické osoby povinny zdržet se jakékoliv činnosti, která by rušila odpočinek občanů. Jedná se zejména o hlučné zábavy a hudební produkce na veřejnosti i v soukromí, činnost hlučných pracovních strojů a zařízení (pil, motorové sekačky, vibrátory, kompresory apod.), zkoušení motorů, zbytečné jízdy vozidel apod. 3) Činnost hlučných pracovních strojů a zkoušení motorů je zakázáno dále od 20:00 hod. v sobotu do 6:00 hod. v pondělí!!!!!!!!!! Čl. 12 Čistota ovzduší 1) Je zakázáno volné spalování jakýchkoliv odpadů, včetně listí, s výjimkou suché přírodní dřevní hmoty. V topeništích i volně je zakázáno spalování takových materiálů, které obsahují škodlivé látky nebo které škodlivé látky produkují při spalování. Jedná se zejména o spalování odpadů z pryže, plastů a jiných umělých hmot, textilu ze syntetických materiálů, odpadních ropných látek, ředidel, barev a rozpouštědel. 2) Každý provozovatel topeniště je povinen provozovat topný zdroj takovým způsobem, který zabraňuje nadměrnému úniku množství sazí, popílku, oxidů dusíku a síry. Čl. 13 Čistota vodních toků, nádrží a studní 1) Je zakázáno ukládání látek a předmětů, které by mohly způsobit znehodnocení vody, na březích toků a nádrží a v jejich blízkosti, reps. vhazování takových předmětů do vody. 2) Je zakázáno jakékoli poškozování pobřežních prostorů vodních toků a nádrží a jejich svévolná úprava. 3) Je zakázáno vylévat či vypouštět látky ohrožující jakost nebo zdravotní nezávadnost vody na veřejném prostranství, zejména v blízkosti vodních toků, nádrží a studní (specifikace závadných látek podle vyhlášky MLVH ČR č. 6/77 Sb.). S obaly od závadných látek se zachází stejně jako se závadnými látkami. 4) Je zakázáno vypouštět odpadní vody do vodních nádrží. Vypouští odpadních vod do vodních toků podléhá povolení, které musí být v souladu s vodním zákonem (č. 138/73 Sb.) a s jeho případnými novelami. Čl. 14 Závěrečná ustanovení a sankce 1) Za čistotu veřejných prostranství odpovídá vlastník nebo správce, kterému náleží údržba tohoto prostranství. Jeho povinností je soustavně dohlížet na udržování čistoty.

7 2) Porušování ustanovení této vyhlášky fyzickými osobami bude posuzováno jako přestupek podle 46 odst. 2) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích. Právnické osoby a podnikatelé budou postihovány za porušení této vyhlášky podle 58 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích. 3) Za porušování této obecně závazné vyhlášky při výkonu podnikatelské činnosti lže fyzickým osobám nebo právnickým osobám uložit pokutu do výše ,-Kč. 2 4) Porušení vyhlášky jednotlivými občany může být kvalifikováno jako přestupek proti veřejnému pořádku, za který lze uložit pokutu až do výše ,-Kč. 3 Čl. 15 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dne zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, 3 46 odst. 2) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích ve znění pozdějších změn a doplňku.

8 1. Všechny subjekty uvedené v čl. 1 odst. 1 této vyhlášky mají právo užívat všech veřejných prostranství, veřejně prospěšných zařízení a veřejně prospěšných objektů v souladu s účelem, ke kterému jsou určeny. 2. Všechny subjekty uvedené v čl. 1 odst. 1 této vyhlášky jsou povinny dbát toho, aby svým chováním a svou činností neobtěžovaly ostatní subjekty uvedené v čl. 1 odst. této vyhlášky, neohrožovaly jejich bezpečnost, zdraví a klid. Kdo znečistí veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejné zařízení, je povinnen neprodleně ho uvést do původního stavu. O ochraně veřejného pořádku, čistotě veřejných prostranství a držení psů, koček a jiných zvířat na území města Zakazuje se: neoprávněně vjíždět nebo parkovat motorovým vozidlem na pozemku, který spadá do lesního půdního fondu bez příslušného povolení vstupovat do lesních školek a jiných v lese oplocených míst stanování a rozdělávání ohně a kouření v lese stanování a rozdělávání ohně v povodí řeky Lužnice a rybníků, vyjma k tomu určených kouření na krytých zastávkách městské hromadné dopavy graffiti

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 3 / 1996

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 3 / 1996 Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 3 / 1996 k zajištění a udržování všeobecné čistoty a k ochraně zeleně a ovzduší na území obce Vřeskovice V zájmu trvalého zlepšení životního prostředí, čistoty

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o zajištění čistoty a řádného vzhledu obce

Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o zajištění čistoty a řádného vzhledu obce Obec Brnířov zastupitelstvo obce Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o zajištění čistoty a řádného vzhledu obce Zastupitelstvo obce Brnířov na svém zasedání dne 1.12.2011 schválilo, na základě ustanovení

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení Obec Březina vydává vyhlášku č. 05 o udržování čistoty a pořádku v obci Březina, kterou schválilo Obecní zastupitelstvo v Březině na svém zasedání dne 15.12.1999 v souladu s ustanovením 16 zákona č. 367/1990

Více

Obec Olovnice, okres Kladno. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci

Obec Olovnice, okres Kladno. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Obec Olovnice, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Olovnice schválilo a vydává dne 24.5.2004

Více

Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.1/2004

Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.1/2004 Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.1/2004 o udržování veřejného pořádku a čistoty na území obce Kornatice Zastupitelstvo obce Kornatice se podle 10 a 84 zákona č.128/2000sb.,o obcích, ve znění pozdějších

Více

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/1 691 72 Klobouky u Brna Obecně závazná vyhláška Města Klobouky u Brna č.3/2011, o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a čistoty ulic a jiných veřejných

Více

VYHLÁŠKA č. 1/2000. o udržování veřejného pořádku a čistoty v obci Nové Bránice

VYHLÁŠKA č. 1/2000. o udržování veřejného pořádku a čistoty v obci Nové Bránice VYHLÁŠKA č. 1/2000 o udržování veřejného pořádku a čistoty v obci Nové Bránice Obec Nové Bránice vydává v souladu s ustanoveni 10, 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích tuto obecně závaznou

Více

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 1/2017 o veřejném pořádku, užívání veřejného prostranství a čistotě v obci

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 1/2017 o veřejném pořádku, užívání veřejného prostranství a čistotě v obci Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 1/2017 o veřejném pořádku, užívání veřejného prostranství a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Lány schválilo na svém zasedání dne 24.4.2017 usnesením č.

Více

Úvodní ustanovení. Udržování čistoty a veřejného pořádku ve správním území obce Kyselka je povinností všech obyvatel, organizací a návštěvníků.

Úvodní ustanovení. Udržování čistoty a veřejného pořádku ve správním území obce Kyselka je povinností všech obyvatel, organizací a návštěvníků. Vyhláška Obce Kyselka k zajištění a ochraně veřejného pořádku v obci č.01/2003 Ve smyslu zákona č. 128/2000 Sb. o obcích v platném znění Úvodní ustanovení Udržování čistoty a veřejného pořádku ve správním

Více

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 Obec Hrádek VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Zastupitelstvo obce Hrádek schválilo na svém jednání dne 11.3.l994 podle zákona o obcích č. 367/l99O

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lužnice č. 1/2013 o veřejném pořádku a čistotě obce

Obecně závazná vyhláška obce Lužnice č. 1/2013 o veřejném pořádku a čistotě obce Obecně závazná vyhláška obce Lužnice č. 1/2013 o veřejném pořádku a čistotě obce Zastupitelstvo obce Lužnice se na svém zasedání dne 5. 11. 2013 usneslo vydat na základě ustanovení 24 odst. 2 zákona č.

Více

O ČISTOTĚ A POŘÁDKU VE MĚSTĚ, č.2/2001 ze dne 3.10. 2001

O ČISTOTĚ A POŘÁDKU VE MĚSTĚ, č.2/2001 ze dne 3.10. 2001 Obecně závazná vyhláška Města Desná O ČISTOTĚ A POŘÁDKU VE MĚSTĚ, č.2/2001 ze dne 3.10. 2001 úplné znění Zastupitelstvo města Desná na svém zasedání dne 3.10. 2001 se na základě 10 a 84 odst.2 písm.i )

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Hovorčovice č. xx/2006

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Hovorčovice č. xx/2006 Obec HOVORČOVICE výbor pro životní prostředí NÁVRH VYHLÁŠKY OBCE 1. VERZE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Hovorčovice č. xx/2006 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo

Více

OBEC DĚPOLTOVICE. o zajišťování a ochraně veřejného pořádku

OBEC DĚPOLTOVICE. o zajišťování a ochraně veřejného pořádku OBEC DĚPOLTOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku Zastupitelstvo obce Děpoltovice se na svém zasedání dne 16.10.2013 usnesením z 18. Zasedání zastupitelstva obce

Více

OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011,

OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011, OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011, o veřejném pořádku, opatřeních k jeho zabezpečení a čistotě v obci Hradčany Zastupitelstvo obce Hradčany se na

Více

článek 1 Úvodní ustanovení

článek 1 Úvodní ustanovení Město Bělá pod Bezdězem Obecně závazná vyhláška města Bělá pod Bezdězem č. 2/2005 O ČISTOTĚ A VEŘEJNÉM POŘÁDKU VE MĚSTĚ Zastupitelstvo města Bělá pod Bezdězem se dle ustanovení 10 písm. a), c) a d) a 84

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. Města Březnice 3/2013 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ VE MĚSTĚ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. Města Březnice 3/2013 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ VE MĚSTĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Březnice 3/2013 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ VE MĚSTĚ Zastupitelstvo města Březnice schválilo a vydalo dne 10.12.2013 v souladu s ust. 10, 35

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích

Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo obce Vápenný Podol schválilo na svém zasedání konaném

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠTÍTARY číslo 2/2001

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠTÍTARY číslo 2/2001 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠTÍTARY číslo 2/2001 o nakládání s komunálním odpadem na území obce Štítary Obecní zastupitelstvo obce Štítary vydává dne 29.listopadu 2001 v souladu s ustanovením 10 písm.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Zastupitelstvo města Nýrsko se na svém zasedání dne 14.12.2015 usneslo na základě ust. 10 písm. a), b),

Více

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE. Obecně závazná vyhláška Města Nová Bystřice č. 1/2010

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE. Obecně závazná vyhláška Města Nová Bystřice č. 1/2010 MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE Obecně závazná vyhláška Města Nová Bystřice č. 1/2010 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a o pravidlech pohybu zvířat na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města

Více

Č. 1/1996. k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty

Č. 1/1996. k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty Č. 1/1996 k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty Obecní zastupitelstvo obce Nižní Lhoty schválilo dne 30. 9. 1996 v souladu s ustanoveními 14, 16 a 36 odstavec 1 písm. f) zákona ČNR č. 367/1990

Více

MĚSTO JÍLOVÉ. Článek 1 Předmět a působnost vyhlášky

MĚSTO JÍLOVÉ. Článek 1 Předmět a působnost vyhlášky MĚSTO JÍLOVÉ Obecně závazná vyhláška č. 7/2009 o udržování čistoty veřejných prostranství, ochraně životního prostředí a ochraně veřejné zeleně na území města Zastupitelstvo města Jílového na svém zasedání

Více

S t a n o v i s k o odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 17/2008

S t a n o v i s k o odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 17/2008 S t a n o v i s k o odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 17/2008 Označení stanoviska: Obecně závazné vyhlášky k zabezpečení ochrany životního prostředí, zeleně v zástavbě a ostatní

Více

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Lány schválilo na svém zasedání dne 16.6.2008 v souladu s ust.

Více

O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ V OBCI

O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ V OBCI OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Červené Pečky, číslo 1/2005 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ V OBCI Zastupitelstvo obce Červené Pečky schválilo a vydalo dne 7.4.2005 v souladu s ust.

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A O B E C N O V O S E D L Y O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 1/2003 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, včetně systému nakládání se

Více

Obecně závazná vyhláška obce Dolní Břežany. o ochraně životního prostředí, udržování čistoty a veřejného pořádku na území obce Dolní Břežany

Obecně závazná vyhláška obce Dolní Břežany. o ochraně životního prostředí, udržování čistoty a veřejného pořádku na území obce Dolní Břežany Obecně závazná vyhláška obce Dolní Břežany o ochraně životního prostředí, udržování čistoty a veřejného pořádku na území obce Dolní Břežany č. 3/2005 platná v územních obvodu obce Dolní Břežany Zastupitelstvo

Více

MĚSTSKÝ OBVOD LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N

MĚSTSKÝ OBVOD LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N MĚSTSKÝ OBVOD LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N 8. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne 14.10.2009 Bod pořadu jednání: 14. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA SML O VEŘEJNÉM POŘÁDKU

Více

Domovní řád. Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, , Most. Platnost od:

Domovní řád. Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, , Most. Platnost od: Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, 434 01, Most Domovní řád Platnost od: 20.09.2018 Obecní úřad Malé Březno, Sídlo: Malé Březno č.p.1, 434 01 Most Kontakt: 476109119, email: starosta@male-brezno.cz,

Více

OBEC VYSOČANY. Vysočany 14, Uherčice u Znojma. Vyhláška č. 2/ 1997

OBEC VYSOČANY. Vysočany 14, Uherčice u Znojma. Vyhláška č. 2/ 1997 OBEC VYSOČANY Vysočany 14, 671 07 Uherčice u Znojma Vyhláška č. 2/ 1997 o pořádku a čistotě při provozování rekreace a cestovního ruchu v katastru Obce Vysočany. Obecní zastupitelstvo Vysočany, se dle

Více

Obecně závazná vyhláška města Loket ze dne 20. března 2008 č. 2/2008

Obecně závazná vyhláška města Loket ze dne 20. března 2008 č. 2/2008 Obecně závazná vyhláška města Loket ze dne 20. března 2008 č. 2/2008 Ú P L N É Z N Ě N Í obecně závazné vyhlášky města Loket ze dne 27. dubna 2006 č. 3/2006 o zajištění a ochraně veřejného pořádku, čistoty

Více

Obecně závazná vyhláška obce Rokytno č.2/2001

Obecně závazná vyhláška obce Rokytno č.2/2001 Obecně závazná vyhláška obce Rokytno č.2/2001 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Rokytno, včetně systému nakládání se

Více

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Obec LÍBEZNICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Zastupitelstvo obce Líbeznice se na svém zasedání dne 21.05.2014 usnesením č.

Více

Město Nová Role Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku

Město Nová Role Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku Město Nová Role Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku Zastupitelstvo města Nová Role se na svém zasedání konaném dne 30.1.2012 usnesením číslo 10/06-3 usneslo vydat,

Více

č. 3/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC o veřejném pořádku

č. 3/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC o veřejném pořádku č. 3/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC o veřejném pořádku Zastupitelstvo města Liberec se na svém zasedání dne 29. 10. 2009 usneslo vydat na základě ustanovení 10 písm. a), b) a c)

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Ondřejov č. 4/1997 o veřejném pořádku a životním prostředí. Čl. I: Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška Obce Ondřejov č. 4/1997 o veřejném pořádku a životním prostředí. Čl. I: Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška Obce Ondřejov č. 4/1997 o veřejném pořádku a životním prostředí Obecní zastupitelstvo obce Ondřejov rozhodlo dne 21. ledna 1997 o vydání této obecně závazné vyhlášky: Čl. I: Základní

Více

Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018. O čistotě a veřejném pořádku ve městě. Článek 1 Úvodní ustanovení

Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018. O čistotě a veřejném pořádku ve městě. Článek 1 Úvodní ustanovení Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018 O čistotě a veřejném pořádku ve městě Zastupitelstvo města Rotavy se na svém zasedání dne 25. 06. 2018, usnesením č. 104/6/18, usneslo vydat

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. Města Mělníka, okres Mělník. I. Základní ustanovení

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. Města Mělníka, okres Mělník. I. Základní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Mělníka, okres Mělník číslo 9/2004 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ VE MĚSTĚ Zastupitelstvo města Mělníka schválilo a vydalo dne 21.12.2004 v souladu

Více

Obecně závazná vyhláška č.1/2007

Obecně závazná vyhláška č.1/2007 Obecně závazná vyhláška č.1/2007 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, vznikajících na katastrálním území obce Hnojice, včetně systému

Více

čl. 1 Základní ustanovení

čl. 1 Základní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD čl. 1 Základní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání domu Bramboříková 2995/2, Praha 10 Záběhlice včetně jeho bytů a společných prostor. Základní úprava práv a povinností

Více

Obec Rozdrojovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku

Obec Rozdrojovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku Obec Rozdrojovice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku Zastupitelstvo obce Rozdrojovice se na svém 22. zasedání dne 26.9. 2013 usnesením č. 22/2013 usneslo vydat na základě 10 písm. a)

Více

Domovní řád. Společenství pro dům Ružinovská 1227/16, Praha 4

Domovní řád. Společenství pro dům Ružinovská 1227/16, Praha 4 Domovní řád SVJ Ružinovská 1227 1/ Domovní řád Společenství pro dům Ružinovská 1227/1, Praha 4 Za účelem zabezpečení pořádku a čistoty v domě, k zajištění podmínek řádného užívání bytových jednotek a společných

Více

kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E

kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2001 kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E Zastupitelstvo obce Žihobce se podle 10 písm. a) a

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 k zabezpečení čistoty a veřejného pořádku na území města Karviné Schváleno: 26.04.2011 Účinnost: 11.05.2011 Zpracovatel: Kancelář tajemníka Zastupitelstvo

Více

Obec Kvilda. Obecně závazná vyhláška. č. 2 /2012

Obec Kvilda. Obecně závazná vyhláška. č. 2 /2012 Obec Kvilda Obecně závazná vyhláška č. 2 /2012 o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, ochraně nočního klidu, regulaci hlučných činností, ochraně životního prostředí a pravidlech pro pohyb

Více

Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013

Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013 Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013 O veřejném pořádku, ve znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 3/2009, účinné od 1. ledna 2014 Zastupitelstvo

Více

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná Systém ASPI - stav k 9.11.2014 do částky 101/2014 Sb. a 31/2014 Sb.m.s. 5/2011 - o čistotě a veřejném pořádku - poslední stav textu Změna: 13/2011 5/2011 Obecně závazná vyhláška Statutárního města Karviná

Více

VYHLÁŠKA O OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ČISTOTĚ V OBCI JINCE Zastupitelstvo obce Jince vydává na základě ustanovení 16, 24 zákona č. 410/92 Sb. o obcích tuto závaznou vyhlášku Životní prostředí je vše,

Více

Obecně závazná vyhláška města Sedlčan ě. 5/2005

Obecně závazná vyhláška města Sedlčan ě. 5/2005 Obecně závazná vyhláška města Sedlčan ě. 5/2005 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě ve městě Zastupitelstvo města Sedlčany se na svém zasedání dne 5. prosince 2005, usnesením č. 221

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Článek 1 Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Článek 1 Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Zastupitelstvo obce Žleby na svém zasedání dne 12.10.2009 schválilo a vydalo v souladu

Více

Obecně závazná vyhláška obce Záhornice. Čl. 1 Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška obce Záhornice. Čl. 1 Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Záhornice K zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na území obce Záhornice Zastupitelstvo obce Záhornice se dne usnesením č. usneslo vydat podle 10 a 84 odst. 2)

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2004

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2004 S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2004 o čistotě a o ochraně veřejné zeleně Úplné znění obecně závazné vyhlášky č. 3/2004, o čistotě a ochraně zeleně, tak, jak vyplývá

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí. Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí. Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Základní ustanovení Vyhláškou se stanoví zásady péče o životní prostředí, čistotu veřejných prostranství

Více

Obec Dolní Beřkovice. Obecně závazná vyhláška obce Dolní Beřkovice č. 1/2015

Obec Dolní Beřkovice. Obecně závazná vyhláška obce Dolní Beřkovice č. 1/2015 Obec Dolní Beřkovice sídlo: Klášterní 110, 277 01 Dolní Beřkovice, IČO: 00236799 tel.: 315 692 034, e-mail: starosta@dolniberkovice.cz, datová schránka ID: a3bbvbx Obecně závazná vyhláška obce Dolní Beřkovice

Více

Část I. Článek 1 Výklad pojmů

Část I. Článek 1 Výklad pojmů Město Žďár nad Sázavou OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU č. 4/2017 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Žďár nad Sázavou se

Více

VYHLÁŠKA obce Kolová

VYHLÁŠKA obce Kolová VYHLÁŠKA obce Kolová Obec Kolová vydává na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 22.1.2002 podle 10 písm. a) a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) a v souladu s

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. Bytového družstva Na Vršku 3855/10 Jablonec nad Nisou

DOMOVNÍ ŘÁD. Bytového družstva Na Vršku 3855/10 Jablonec nad Nisou DOMOVNÍ ŘÁD Bytového družstva Na Vršku 3855/10 Jablonec nad Nisou Za účelem zabezpečení klidu, pořádku a čistoty v domě, vydává Bytové družstvo tento Domovní řád, který je závazný pro všechny uživatele

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vranov Pro rok 2003

Obecně závazná vyhláška obce Vranov Pro rok 2003 Obecně závazná vyhláška obce Vranov Pro rok 2003 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001 1 Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001 o nakládání s komunálním odpadem a stavebním odpadem na území obce VŘESKOVICE a o stanovení způsobu sběru, třídění, využívání a zneškodňování odpadů

Více

Obecně závazná vyhláška obce Čakovičky č. 1/2006, o veřejném pořádku

Obecně závazná vyhláška obce Čakovičky č. 1/2006, o veřejném pořádku Obecně závazná vyhláška obce Čakovičky č. 1/2006, o veřejném pořádku zastupitelstvo obce Čakovičky schválilo a vydalo dne 30.11.2006 v souladu s ustanoveními 10, 35 a v souladu s ustanovením 84 odst. 2

Více

Obec BOREČ, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Boreč č.03/2006 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci

Obec BOREČ, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Boreč č.03/2006 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Obec BOREČ, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Boreč č.03/2006 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Boreč schválilo a vydává dne 9.3.2006.

Více

Část I. Obecná ustanovení. Čl. 1 Účel vyhlášky

Část I. Obecná ustanovení. Čl. 1 Účel vyhlášky VYHLÁŠKA OBCE VĚŽKY č. 2/2001 Kterou se stanoví shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Věžky vydává

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku Zastupitelstvo obce Bezděkov se na svém zasedání dne 12.září 2013 usneslo na základě ust. 10 písm. a) a c) a ust.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2004

Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 Vyhláška o zajišťování veřejného pořádku Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 Obce Sudice o zajišťování veřejného pořádku v obci. Tato obecně závazná vyhláška upravuje povinnosti a práva fyzických a právnických

Více

Obecně závazná vyhláška města Nové Město na Moravě č. 4/2016. k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných.

Obecně závazná vyhláška města Nové Město na Moravě č. 4/2016. k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných. a v souladu s 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřizen9, ve znění Veřejným pořádkem se rozumĺ souhrn společenských vztahů, které vznikají, rozvíjejĺ se a zanikají majetku. Pro

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003 o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo na svém zasedání dne 18. 6. 2003 vydat podle

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třeboň, včetně

Více

Obec Rudná pod Pradědem

Obec Rudná pod Pradědem Obec Rudná pod Pradědem (návrh) OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013 obce Rudná pod Pradědem O VEŘEJNÉM POŘÁDKU Zastupitelstvo obce Rudná pod Pradědem se na svém x. zasedání dne xx.xx.2013 usnesením č. xx/x/2013

Více

OBEC VELKÉ BŘEZNO. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Základní pojmy

OBEC VELKÉ BŘEZNO. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Základní pojmy OBEC VELKÉ BŘEZNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2003, O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVĚ, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ OBCE VELKÉ BŘEZNO A O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ

Více

Obec Byšice, okres Mělník

Obec Byšice, okres Mělník Obec Byšice, okres Mělník Obecně závazná vyhláška obce Byšice č. 5/2005, o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Byšice schválilo a vydává dne 15.12.2005 v

Více

Vyhláška č. 1/2001. o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Radovesnice I. Článek 2 Základní pojmy pro účely této vyhlášky

Vyhláška č. 1/2001. o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Radovesnice I. Článek 2 Základní pojmy pro účely této vyhlášky Vyhláška č. 1/2001 o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Radovesnice I Obecní zastupitelstvo v Radovesnicích I podle 36, odst. 1, písm. f) zákona ČNR č. 367/1990 Sb., o obcích, ve znění

Více

Vyhláška města č. 11/10/01 "O čistotě a pořádku ve městě"

Vyhláška města č. 11/10/01 O čistotě a pořádku ve městě Vyhláška města č. 11/10/01 "O čistotě a pořádku ve městě" STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO VYHLÁŠKA č. 11/10/01 O čistotě a pořádku ve městě Zastupitelstvo města Kladna se na svém zasedání dne 21. 12. 2010 usneslo

Více

Obecně závazná vyhláška obce Černiv č.6\2015

Obecně závazná vyhláška obce Černiv č.6\2015 Obecně závazná vyhláška obce Černiv č.6\2015 Obecně závazná vyhláška obce Černiv č. 6/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením MĚSTO BRUNTÁL OBECNĚ ZÁ V AZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013 MĚSTA BRUNT ÁLU O VEŘEJNÉM POŘÁDKU Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne 5.11.2013 usnesením č. 727/19Z/2013 usneslo vydat na základě

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE Žďár nad Metují č. 1/2016 ze dne o dodržování veřejného pořádku v obci. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl.

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE Žďár nad Metují č. 1/2016 ze dne o dodržování veřejného pořádku v obci. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE Žďár nad Metují č. 1/2016 ze dne 12.9.2016 o dodržování veřejného pořádku v obci zastupitelstvo obce Žďár nad Metují schválilo na svém zasedání dne 12.9.2016, usnesením, č.

Více

Obecně závazná vyhláška obce Petříkov č. 2/2007 o veřejném pořádku na území obce Petříkov a Radimovice

Obecně závazná vyhláška obce Petříkov č. 2/2007 o veřejném pořádku na území obce Petříkov a Radimovice Obecně závazná vyhláška obce Petříkov č. 2/2007 o veřejném pořádku na území obce Petříkov a Radimovice Zastupitelstvo obce Petříkov se usneslo vydat dne 6.3.2007 v souladu s ustanovením 10, 35 a v souladu

Více

Čl. 1. Úvodní ustanovení. Čl. 2. Základní pojmy

Čl. 1. Úvodní ustanovení. Čl. 2. Základní pojmy Obec TROUBELICE 783 83 Troubelice 352 tel./fax: +420 585 032 108 e mail: starosta@troubelice.cz www.troubelice.cz Obecně závazná vyhláška č: 2 Rok vydání: 2001 Datum účinnosti: 1. ledna 2002 Typ: platná

Více

Čl. I. Základní ustanovení

Čl. I. Základní ustanovení Město Třeboň Obecně závazná vyhláška č. 5/2006., kterou se mění a doplňuje vyhláška č. 5/2001, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajícím

Více

Článek I Základní ustanovení

Článek I Základní ustanovení Vyhláška Města Manětín č. 1/1996 o čistotě a veřejném pořádku Město Manětín vydává podle 14. 16 a 36 zákona č. 367/1990 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 238/1991 Sb., o odpadech

Více

Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury. O veřejném pořádku a čistotě obce. Čl. I. Základní ustanovení

Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury. O veřejném pořádku a čistotě obce. Čl. I. Základní ustanovení Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury O veřejném pořádku a čistotě obce Zastupitelstvo obce Dymokury schválilo dne 24.listopadu 2003 v souladu s 10 písm.a), 84 odst.2, písm.i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

M Ě S T O P R O S E Č

M Ě S T O P R O S E Č M Ě S T O P R O S E Č Obecně závazná vyhláška č. 5/2011, k zabezpečení místních záleţitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Proseč schválilo na svém 6. zasedání konaném

Více

Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku

Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku č. 1/2008 O nakládání s komunálním a stavebním odpadem Schválenou na 3.veřejném zasedání OU v Kacákově Lhotě dne 18.června 2008 v souladu s ustanovením

Více

OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí

OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí Obecní zastupitelstvo obce Janovice nad Úhlavou na základě ustanovení 36, odst.1, písm.f) a v souladu s ustanovením

Více

Obecně závazná vyhláška obce Písečná č. 3/2009,

Obecně závazná vyhláška obce Písečná č. 3/2009, Obecně závazná vyhláška obce Písečná č. 3/2009, o nakládání s komunálním a stavebním odpadem na území obce Písečná vznikajícím na území obce Písečná Zastupitelstvo obce Písečná se na svém zasedání konaném

Více

Domovní řád domu Nad Královskou oborou 504/27, Praha 7, 170 00

Domovní řád domu Nad Královskou oborou 504/27, Praha 7, 170 00 Domovní řád domu Nad Královskou oborou 504/27, Praha 7, 170 00 Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání domů, bytů, nebytových prostorů a společných částí v domě Nad

Více

Město Kaznějov. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Kaznějov. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Kaznějov Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Zastupitelstvo města Kaznějov schválilo dne.. us. č. na základě ustanovení 10 písm.a),c)d), v souladu s ust. 84 odst. 2 písm. h) zák. č. 128/2000 Sb., o

Více

MĚSTO HOŘICE. Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006

MĚSTO HOŘICE. Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006 MĚSTO HOŘICE Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Hořice,

Více

D O M O V N Í ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení

D O M O V N Í ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK V DOMĚ č.p. 110 v Praze 2, ul. Nezamyslova D O M O V N Í ŘÁD Domovní řád SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK V DOMĚ č.p. 110 v Praze 2, ul. Nezamyslova (dále jen SVJ ) vychází

Více

Obecně závazná vyhláška obce Líbeznic č. 3/01

Obecně závazná vyhláška obce Líbeznic č. 3/01 Obecně závazná vyhláška obce Líbeznic č. 3/01 Zastupitelstvo obce Líbeznic vydává dne 10.12.2001 podle ustanovení 17 odst. 2 zákona č.185/2001sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, a v souladu

Více

Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku

Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku č. j. MVNM/39123/2017/KS Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku Zastupitelstvo města Veselí nad

Více

DOMOVNÍ ŘÁD Společenství pro dům Nad Přehradou 619 Praha 10 IČ 017 74 956

DOMOVNÍ ŘÁD Společenství pro dům Nad Přehradou 619 Praha 10 IČ 017 74 956 DOMOVNÍ ŘÁD Společenství pro dům Nad Přehradou 619 Praha 10 IČ 017 74 956 čl. I Úvodní ustanovení 1. Domovní řád upravuje podmínky a způsob používání domu, bytů, nebytových prostor a společných částí domů

Více

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín OBEC STARÝ KOLÍN Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín Zastupitelstvo obce Starý Kolín se na svém zasedání dne 8. 11.

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 5 / 2001

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 5 / 2001 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 5 / 2001 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Červené Pečky, včetně systému

Více

*MUBLX008NF0T* MUBLX008NF0T. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2017 o pravidlech pohybu psů na veřejných prostranstvích

*MUBLX008NF0T* MUBLX008NF0T. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2017 o pravidlech pohybu psů na veřejných prostranstvích ** OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2017 o pravidlech pohybu psů na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Blatná se na svém zasedání konaném dne 13.12.2017 usneslo (usnesení č. 100/2017) vydat na základě

Více

VYHLÁŠKA. obce Havlíčkova Borová, O UŽÍVÁNÍ, SJÍZDNOSTI A SCHŮDNOSTI MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NA ÚZEMÍ OBCE HAVLÍČKOVA BOROVÁ.

VYHLÁŠKA. obce Havlíčkova Borová, O UŽÍVÁNÍ, SJÍZDNOSTI A SCHŮDNOSTI MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NA ÚZEMÍ OBCE HAVLÍČKOVA BOROVÁ. 1 VYHLÁŠKA obce Havlíčkova Borová, O UŽÍVÁNÍ, SJÍZDNOSTI A SCHŮDNOSTI MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NA ÚZEMÍ OBCE HAVLÍČKOVA BOROVÁ. Obecní zastupitelstvo v Havlíčkově Borové, v souladu se zákonem o obcích č. 367/90

Více

Příloha č. 2 zápisu ze shromáždění vlastníků objektu nad Školou 1408 ze dne 6.10.2009 D O M O V N Í Ř Á D

Příloha č. 2 zápisu ze shromáždění vlastníků objektu nad Školou 1408 ze dne 6.10.2009 D O M O V N Í Ř Á D Příloha č. 2 zápisu ze shromáždění vlastníků objektu nad Školou 1408 ze dne 6.10.2009 D O M O V N Í Ř Á D Společenství vlastníků bytů Nad Školou 1408, Liberec 30 čl. 1 Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje

Více

VYHLÁŠKA č. 5/2006. ve znění vyhlášky č. 1/2010 Obecně závazná vyhláška obce Stárkov

VYHLÁŠKA č. 5/2006. ve znění vyhlášky č. 1/2010 Obecně závazná vyhláška obce Stárkov VYHLÁŠKA č. 5/2006 ve znění vyhlášky č. 1/2010 Obecně závazná vyhláška obce Stárkov o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce

Více