Shrnující informace k závěrečné monitorovací zprávě

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Shrnující informace k závěrečné monitorovací zprávě"

Transkript

1 Shrnující informace k závěrečné monitorovací zprávě Název projektu: a.s. Specifická školení nepřenositelných znalostí výrobního procesu ve společnosti OLMA Název příjemce: OLMA, a. s. Číslo projektu: CZ.1.04/1.1.04/ Zhodnocení realizace klíčových aktivit projektu Klíčová aktivita č. 1 Projektové řízení vedení a administrace projektu V rámci této KA byly vykonávány tyto činnosti: - VŘ na dodavatele vzdělávacích aktivit dle OPLZZ - zajištění publicity - věcné a finanční řízení projektu, - koordinaci všech projektových aktivit, - průběžný monitoring, evaluaci a veškeré administrativní úkony spojené s projektem. - pravidelné vyhotovování MZ - zpracování veškeré dokumentace k projektu, - plánování, dohled a kontrola nad průběhem aktivit, - hodnocení průběhu projektu, - dodržování stanovených metod, - soulad s harmonogramem a s plánovanými cíli a výstupy, - plnění kvantifikovaných indikátorů, - kontrola a řízení finančních toků - komunikace s poskytovatelem podpory - závěrečné hodnocení projektu Projekt byl řízen kvalitním realizačním týmem: - Projektový manažer - Finanční manažer - Koordinátor vzdělávacích aktivit - Interní lektoři Realizační tým se po celou dobu realizace projektu scházel pravidelně 1x za dva měsíce. Klíčová aktivita č. 2 Školící středisko V prostorách příjemce bylo vytvořeno školící středisko. Jednalo se o kancelářské a technické vybavení. Úkolem tohoto centra bylo jednak poskytovat logistické a materiální zabezpečení projektu, dále sloužilo jako školící středisko během realizace projektu. Jeho další úkol dále spočíval v přesném stanovení potřeb dalšího vzdělávání cílové skupiny projektu a dále doporučení vstupu do vzdělávacích aktivit konkrétním zaměstnancům žadatele. Centrum bylo vybaveno 3 ks notebooku a 3 ks kancelářský balíků, 1 multifunkčním zařízením a 1 dataprojektorem s plátnem.

2 Klíčová aktivita č. 3 Soubor specifických výrobních a servisních školení -Obsluha, opravy, revize a servis pasteračních jednotek ESL 1, ESL 2 ve společnosti Olma a.s. Celé školení bylo zaměřeno na rozšíření a prohloubení znalostí, u vybraných zaměstnanců žadatele, které se vztahují k pokročilým technologickým způsobům v oblasti obsluhy a údržby pasteračních jednotek ESL 1, ESL 2. Tato zařízení byla dodána společností APV, která je pro společnost OLMA a.s. sestavila plně pro její potřeby tzv. na klíč. Jedná se o specifické zařízení, které není v současné době plně využívané nikde v ČR. Tento modul byl rozdělen do dvou školení: Pasterační jednotka ESL 1 Účast: 15 zaměstnanců Doba trvání: 24 hodin (3 školící dny) Pasterační jednotka ESL 2 Účast: 15 zaměstnanců Doba trvání: 24 hodin (3 školící dny) Aktivita proběhla v prostorách žadatele a byla zajištěna externím způsobem osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č. 4 Specifické školení -Obsluha a údržba zmáselňovače typu Simon Freres, MD 1219 ve společnosti Olma a.s. Celé školení bylo zaměřeno na rozšíření a prohloubení znalostí, vztahující se k obsluze a údržbě a technologii zmáselňovače typu Simon Freres MD 1219, které je využíváno pro specifický výrobek společnosti OLMA a.s. Součástí školení byly i nové postupy a trendy výroby speciálních tuků a másla na zařízení firmy Simon. Jedná se o zařízení, které je nezbytné pro chod společnosti a musí být zajištěna jeho odborná obsluha a údržba. Tímto školením zaměstnanci získali nové znalosti, které budou zcela nepřenositelné, neboť se jedná o zařízení a technologii, které jsou v České republice využívány zcela ojediněle a vztahují se na výrobu speciálního konkrétního výrobku společnosti Olma, a.s. Účastníci budou rozděleni do 2 skupin po 6 zaměstnancích. Doba trvání školení: 16 hodin Aktivita proběhla v prostorách žadatele a byla zajištěna externím způsobem společností Simon osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č. 5 Specifické školení - Aplikace z oblasti řízení kvality -zaměření na hodnocení výsledků laboratorních vzorků pro sledování kvality a jakosti vlastních specifických produktů, které jsou dodávány na trh společností OLMA a.s.

3 Školení bylo zaměřeno na hodnocení výsledků laboratorních vzorků pro sledování kvality a jakosti vlastních specifických produktů, které jsou dodávány na trh společností OLMA a.s. ve speciálně nastavené aplikaci, která je upravena přímo pro potřebu společnosti Olma, a.s. Aktivita proběhne v prostorách žadatele a bude zajištěně externím způsobem. V rámci tohoto školení bylo vzděláváno 15 zaměstnanců společnosti Školení probíhalo ve 3 skupinách po 5 lidech - 15 osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č. 6 Specifické školení - Aplikace z oblasti zahrnující plánování, řízení, evidenci a vyhodnocení dodávek mléka, čištění na střediscích výroby a sledování kritických bodů dle metodiky HACCP Školení bylo zaměřeno na prohloubení znalostí v oblasti zahrnující plánování, řízení, evidenci a vyhodnocení dodávek mléka, čištění na střediscích výroby a sledování kritických bodů dle metodiky HACCP. V rámci tohoto školení bylo vzděláváno 40 zaměstnanců společnosti osvědčení vystavené externím lektorem Školení bude probíhat v 5 skupinách po 8 zaměstnancích. Doba trvání školení: 8 hodin Klíčová aktivita č. 7 Specifické školení - Údržba unikátní linky na studené odstřeďování OSA Celé školení bylo zaměřeno na prohloubení specifických znalostí zaměstnanců společnosti, které jsou zaměřené na ovládání a obsluhu velice důležitého zařízení, které je součástí nezbytné technologie ve společnosti. Aktivita proběhla v prostorách žadatele a byla zajištěna externím způsobem společností Tetra Pak ČR, která je dodavatelem této technologie. Tato aktivita bude probíhat v prostorách žadatele - OLMA a.s. Olomouc, a provoz Zábřeh Školení bylo rozděleno do dvou skupin po 12 zaměstnancích Doba trvání školení: 24 hodin - 24 osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č. 8 Specifické školení - Údržba speciálního zařízení Krones - plnička tekutých výrobků do PET lahví Školení bylo zaměřeno na prohloubení specifických znalostí zaměstnanců společnosti, které jsou zaměřené na ovládání a obsluhu velice důležitého zařízení, které je součástí nezbytné technologie ve společnosti.

4 Jedná se o specifické zařízení, využívané společností OLMA a.s. a je stěžejním zařízením pro mlékárenskou část provozu v Zábřehu. V rámci mlékárenského průmyslu se jedná o jediné zařízení tohoto typu a od výrobce Krones ČR. Doba trvání školení. 24 hodin Školení bylo rozděleno do dvou skupin po deseti zaměstnancích Aktivita proběhla v prostorách žadatele a byla zajištěna externím způsobem - společností Krones s.r.o.praha osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č. 9 Specifické vzdělávání - kontaminace zakysaných výrobků společnosti Olma, a.s. Školení bylo zaměřeno na konkrétní zdroje a adekvátní řešení mikrobiologických problémů při výrobě vlastních zakysaných výrobků společnosti Olma, a.s. na specifických výrobních linkách společnosti Olma, a.s. Školení probíhalo v prostorách žadatele: Externím způsobem - společnost Agrana Fruit, která je dodavatelem ovocných složek a současně je seznámena se specifickou technologickou částí dávkování ovocné složky pro jednotlivé plnící stroje, používané ve společnosti Olma a.s. (12 hodin) Interním způsobem - odborným pracovníkem (lektorem), který je nositelem know-how technologií a činností realizovaných ve společnosti Olma a.s. (12 hodin) Školení bylo rozděleno do 2 skupin po 5 zaměstnancích. Doba trvání školení: 24 hodin - 12 hodin externím způsobem, 12 hodin interním způsobem - 10 osvědčení vystavené externím lektorem - vyplněné formuláře spokojenosti z řad účastníků Klíčová aktivita č Specifické vzdělávání -výroba směsných a rostlinných tuků na linkách Celé školení bylo zaměřeno na výrobu vlastních směsných a rostlinných tuků společnosti Olma, a.s v souvislosti s používanými konkrétními technologickými linkami. Doba trvání: 24 hodin - 3 školících dny Školení bylo určeno pro 10 zaměstnanců - 2 skupiny po 5 zaměstnancích Školení probíhalo v prostorách žadatele externím způsobem - jednalo se o zahraničního dodavatele Aarhus Karlshamm - Švédsko, předního světového výrobce rostlinných tuků osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č Specifické vzdělávání - Nicolet úprava a vyhodnocení výsledků měřícího zařízení NIR- Školení bylo zaměřené na úpravu parametrů a možnosti ovlivnění výsledků v souvislosti s měřením

5 provozních vzorků. Parametry měřícího přístroje je nutné nastavovat s ohledem na konkrétní výrobky a podmínky měření, které jsou v provoze společnosti, je to dlouhodobá záležitost a vyžaduje poměrně hluboké znalosti jak měřící techniky, tak i výrobků samotných. Školení zajistil dodavatel přístroje Nicolet CZ, s.r.o. Popis cílové skupiny: 4 zaměstnanci Doba trvání školení: 24 hodin - 3 školící dny - 4 osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č Zahraniční specifické školení - Školení údržby zakladačového skladu v Olomouci Školení bylo zaměřeno na prohloubení specifických znalostí u 3 zaměstnanců výpočetního střediska u společnosti SSI Schafer Noell GmbH. Účast: 3 zaměstnanci / 1 x vedoucí IT, 2 x programátor specialista IS/ Počet hodin: 48 Aktivita proběhla v zahraničí a byla zajištěna externím způsobem společností SSI Schafer. - 3 osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č Zahraniční specifické školení - Směsné tuky Celé školení bylo zaměřeno na výrobu směsných tuků vyráběné společností Olma a.s. speciální technologií na konkrétní technologické lince. Technologie výroby byla speciálně vyvinuta pro společnost Olma a.s. společností Aarhus Karlshamn. Doba trvání: 48 hodin - 4 osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č Zahraniční specifické školení - Úprava ovocných složek Školení bylo zaměřeno na rozšíření a prohloubení znalostí, u vybraných zaměstnanců žadatele, se zaměřením na pokročilé know - how technologické způsoby, vztahující se k možnosti ovlivnění struktury konečného vlastního výrobku ovocnou složkou. Školení zaměstnanci získali znalosti, týkající se ovocné složky a jejich konkrétních vlastností. Účastníci: 4 zaměstnanci Doba trvání: 24 hodin - 3 dny - 4 osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č Zahraniční specifické školení - Mikrobiální kultury použitelné v zakysaných

6 výrobcích Školení bylo zaměřeno na nejnovější poznatky z oblasti vývoje a výzkumu nových startovacích kultur pro zakysané výrobky. Školení proběhlo přímo ve společnosti Christian Hansen Dánsko. Tyto postupy a vlastnosti kultur ovlivňují zásadním způsobem konečný výrobek a to v sortimentu, který je jednou z hlavních výrobních náplní podniku. - 4 osvědčení vystavené externím lektorem - zajištění zpětné vazby Doba trvání školení: 48 hodin Klíčová aktivita č Obecné vzdělávání - Aplikace z oblasti řízení výroby a dosledovatelnosti surovin a obalových materiálů V rámci této oblasti školení bylo vzděláváno 100 vybraných zaměstnanců společnosti. Školení probíhalo v 10 skupinách po 10 lidech. Doba trvání 1 školení pro 1 skupinu bylo 8 hodin - 1 školící den. Celkem za celé školení bude pro 10 skupin - 80 hodin - 10 školících dní osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č Obecné vzdělávání - konkrétní metody při vyhodnocování určených výrobních parametrů Školení bylo zaměřeno na vývoj doposud využívané speciální statistické metody pro vyhodnocení většího souboru dat, vztahující se k výrobním parametrům konkrétních výrobků společnosti Olma, a.s. Cíl školení: Prohloubení a rozšíření specifických znalostí 10 klíčových zaměstnanců z útvaru výroby, vývoje a řízení jakosti v oblasti možných pohledů a úprav statistických metod pro lepší vyhodnocování výsledků hodnocených výrobních parametrů u vlastních výrobků, dodávaných na trh pouze společností Olma, a.s. Školení bylo zaměřeno na statistické metody speciálně vyvinuté pro potřeby zachycování výrobních a technologických postupů z hlediska kontroly jakosti u konkrétních výrobků společnosti Olma a.s. Doba trvání: 40 hodin Školení probíhalo v prostorách žadatele externím způsobem. 2 skupiny po 5 zaměstnancích osvědčení vystavené externím lektorem Tato aktivita probíhala v sídle žadatele a byla realizována externí společností. Klíčová aktivita č Obecné vzdělávání - Kritické body v provoze OLMA a.s.

7 V rámci této KA došlo k seznámení s kritickými body na jednotlivých pracovištích, systémem jejich měření, zápis a vyhodnocování hodnot, statistické sledování trendů výrobních parametrů Uplatnění opravných opatření v případě že systém je mimo určené hodnoty. Zaměstnanci byli seznámeni i se způsoby určení stěžejních kontrolních bodů ve výrobě, vyhodnocení reálných nebezpečí na konkrétních linkách a pro jednotlivé skupiny výrobků. Systém je specifický a je těsně svázán jednak s konkrétní výrobní technologií, jednak s konkrétními výrobky vyráběnými na těchto technologických linkách. Cílem školení bylo prohloubení a rozšíření specifických znalostí 50 klíčových zaměstnanců společnosti OLMA a.s. zaměřených na konkrétní pravidla nakládání se surovinami, výrobky a dodržování parametrů nastavených pro jednotlivé výrobní linky ve společnosti OLMA a.s. Doba trvání školení: 8 hodin Zaměstnanci byli rozděleni do 5 skupin po 10 zaměstnancích Školení probíhalo interním způsobem osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č Obecné vzdělávání - Dopad zavádění nových výrobků na specifickém trhu do zisku tržního podílu Školení pracovníků obchodního úseku v oblasti marketingového průzkumu s analýzou dopadu zavádění nových specifických výrobků ve vazbě na sociodemografické rozložení spotřebitelů na získání tržního podílu. Zaměření na hlavní aspekty ovlivňující úspěšné zavedení nových výrobků, principy provedení marketingového průzkumu segmentu trhu. Účast: 12 klíčových zaměstnanců společnosti Olma a.s Počet hodin: 16 rozloženo do 4 školících dnů na 1 skupinu Školení bylo rozděleno do 3 skupin po 4 zaměstnancích osvědčení vystavené externím lektorem Klíčová aktivita č Závěrečné vyhodnocení projektu Bylo provedeno interní vyhodnocení úspěšnosti projektu a byl zadán nezávislý auditorský posudek. Výstupem klíčové aktivity je hlavně závěrečná monitorovací zpráva a publikování závěrečných výsledků projektu. Také byl realizován externí audit. Tento audit vychází z pravidel OP LZZ, která nařizují doložit s podáním závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu externí auditorský posudek. Týká se zejména projektového účetnictví a byl proveden auditorem, schváleným úředními orgány ČR. Zhodnocení publicity projektu Při komunikaci účastníkům projektu o spolufinancování projektu z fondů EU je na dokumentech

8 dodržováno tzv. Povinné minimum publicity OP LZZ z MANUÁLU PRO PUBLICITU OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJEA ZAMĚSTNANOST : a) logo Evropského sociálního fondu; b) text "Evropský sociální fond", c) logo Evropské unie a textu "Evropská unie"; d) logo Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost; e) prohlášení "Podporujeme vaši budoucnost"; f) odkaz na oficiální webové stránky ESF: g) logo CzechInvestu a MPO - specifické pro program EDUCA. Na veškerých dokumentech i podkladech pro účastníky vzdělávání je uvedena informace o spolufinancování projektů z fondů EU. V souladu s Nařízením 1828/2006 souhlasila firma OLMA a.s. se začleněním do veřejně přístupného seznamu příjemců. Příjemce tento souhlas stvrdil podpisem Rozhodnutí o poskytnutí dotace. V rámci nepřímých nákladů byly nakoupeny propagační předměty, které jsou využívány při vzdělávání cílové skupiny. Všechny propagační předměty jsou označeny dle pravidel vizuální identity ESF v ČR a OPLZZ. Pořízené vlaječky EU a ESF- jsou umístěny ve školících místnostech a slouží při vlastní výuce jako informace, že vzdělávací kurzy, jehož se zaměstnanci účastní, byl podpořen z prostředků OP LZZ a státního rozpočtu. Veřejnost je o projektu informována na webových stránkách Stručná prezentace projektu byla zveřejněna na webových stránkách Evropského sociálního fondu ( a také na webových stránkách žadatele ( Prezentace obsahuje např. tyto informace: - název předkládaného projektu, - registrační číslo, - název operačního programu, prioritní osy, - datum zahájení a ukončení realizace projektu, - stručná charakteristika cílové skupiny, - stručná charakteristika klíčových aktivit. Informace na webových stránkách jsou průběžně aktualizovány. Účastníci projektu i široká veřejnost se může dočíst, co již bylo v projektu zrealizováno, co nové se v projektu teprve chystá. Veškeré tištěné materiály, které vznikaly v rámci realizace projektu nebo přímo v souvislosti s projektem, např. podklady pro výuku a další dokumenty k administraci projektu obsahují veškerá loga a textaci dle MANUÁLU PRO PUBLICITUOPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST K zajištění publicity byli zavázáni i dodavatelé vzdělávacích kurzů. Zhodnocení monitorovacích indikátorů V rámci projektu bylo podpořeno celkem 179 osob ( ), z toho bylo 100 mužů ( ) a 79 žen ( ). Ve věkové kategorii let byly podpořeny 4 osoby ( ), 14 osob se nacházelo ve věkové kategorii let ( ). Co se týče stupně dosaženého vzdělání, 4 osoby měly dokončené základní vzdělání ( ), 141 osob mělo dokončené středoškolské vzdělání ( ), 2

9 osoby měly nástavbové studium ( ) a 32 osob dokončilo vysokoškolské studium ( ). Počet odcházejících účastníků je shodný s počtem podpořených osob, tedy 179 ( ). V rámci projektu byla podpořena společnost Olma a.s. ( ). Celkový počet úspěšných absolventů dosáhl hodnoty 352 ( ), z toho je 198 úspěšných mužů ( ) a 154 úspěšných žen ( ). Za dobu realizace projektu bylo vytvořeno celkem 18 inovativních produktů ( ), které jsou nahrány na webovém portále esfcr.cz.

Závěrečná zpráva. Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov. Rozhodnutí o poskytnutí dotace r.č. CZ.1.04/4.1.00/40.00071 ze dne 26. 2.

Závěrečná zpráva. Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov. Rozhodnutí o poskytnutí dotace r.č. CZ.1.04/4.1.00/40.00071 ze dne 26. 2. Závěrečná zpráva Název projektu: Registrační číslo projektu: Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov CZ.1.04/4.1.00/40.00071 Datum zahájení realizace: 1.3.2010 Datum ukončení realizace: 31.12.2012 Rozhodnutí

Více

Publicita v projektech

Publicita v projektech Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele Pravidla pro realizování propagačních a informačních aktivit Nařízení Evropské komise

Více

Publicita v projektech

Publicita v projektech Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro příjemce 2.1 Pravidla pro provádění propagačních a informačních aktivit Nařízení í Evropské

Více

Publicita v projektech

Publicita v projektech Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro příjemce 2.1 5. 4. / 10. 5. 2011 Pravidla pro realizování propagačních a informačních aktivit

Více

Příručka. pro akreditovaná pracoviště. Aktualizace: 24. 2. 2011

Příručka. pro akreditovaná pracoviště. Aktualizace: 24. 2. 2011 Příručka pro akreditovaná pracoviště Aktualizace: 24. 2. 2011 1 OBSAH: Podmínky akreditovaného pracoviště pro účast na projektu... 3 Povinnosti akreditovaného pracoviště při účasti na projektu... 3 Postup

Více

PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Obsah Publicita v projektech, základní pravidla, další zdroje informací str. 3-5 Závazný balíček

Více

Městský úřad Horažďovice profesionalita s lidskou tváří Reg.č. CZ.1.04/4.1.01/89.00036

Městský úřad Horažďovice profesionalita s lidskou tváří Reg.č. CZ.1.04/4.1.01/89.00036 V lednu 2013 obdrželo město Horažďovice od Ministerstva vnitra České republiky v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Rozhodnutí o poskytnutí dotace na projekt Městský úřad Horažďovice

Více

PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT

PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT Tato příručka je určena pro realizátory vzdělávacích aktivit účastnící se projektu Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí nelékařských zdravotnických

Více

Publicita v projektech

Publicita v projektech Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost 19. října 2011 Pravidla pro realizování propagačních a informačních aktivit Nařízení Evropské komise

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

MANUÁL POVINNÉ PUBLICITY INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MZ ČR

MANUÁL POVINNÉ PUBLICITY INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MZ ČR Institut postgraduální vzdělávání ve zdravotnictví, generální dodavatel projektu MANUÁL POVINNÉ PUBLICITY INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MZ ČR Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních

Více

Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF. Výzva č.35 Školení je šance

Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF. Výzva č.35 Školení je šance Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF Výzva č.35 Školení je šance Co pro vás uděláme? Fáze podání projektové žádosti: zpracujeme kompletní projektovou dokumentaci (popis cílů, školících

Více

Příručka. pro realizátory vzdělávacích aktivit. Verze 0.4. Datum aktualizace:

Příručka. pro realizátory vzdělávacích aktivit. Verze 0.4. Datum aktualizace: Verze 0.4 Příručka pro realizátory vzdělávacích aktivit Datum aktualizace: 31.3.2011 Obsah Podmínky pro realizátory vzdělávacích aktivit účastnící se projektu... 3 Povinnosti pro realizátory vzdělávacích

Více

Příručka pro akreditovaná pracoviště

Příručka pro akreditovaná pracoviště Příručka pro akreditovaná pracoviště OBSAH: Co musí splňovat akreditované pracoviště pro účast na projektu...3 Další povinnosti akreditovaného pracoviště...3 Postup při realizaci vzdělávací aktivity s

Více

Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji

Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji

Více

Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/

Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/ Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00064 Odbor investic a evropských programů 27. března 2013 Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje Neinvestiční projekty

Více

Finální verze žádosti (VK-UC) 44N43PØØØ1. OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Finální verze žádosti (VK-UC) 44N43PØØØ1. OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Unikátní kód žádosti: I. Souhrnné informace o projektu 44N43PØØØ1 Identifikace operačního programu Číslo operačního programu: Název operačního programu: Číslo výzvy: Název výzvy: Číslo prioritní osy: Název

Více

Projekt Vnitřní autorizace z obchodního práva ve společnostech skupiny VÍTKOVICE. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/94.

Projekt Vnitřní autorizace z obchodního práva ve společnostech skupiny VÍTKOVICE. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/94. Projekt Vnitřní autorizace z obchodního práva ve společnostech skupiny VÍTKOVICE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/94.00900 Schůzka širšího realizačního týmu č. 2 2. průběžná monitorovací zpráva

Více

Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci

Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci 25. červen 2008 Podporujeme vaši budoucnost Prioritní osa 1 Adaptabilita 1.1 Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti

Více

Projekt Posilování sociálního dialogu prevence násilí na pracovišti. Mgr. Dušan MARTINEK vedoucí Oddělení pro rozvoj lidských zdrojů a projekty ČMKOS

Projekt Posilování sociálního dialogu prevence násilí na pracovišti. Mgr. Dušan MARTINEK vedoucí Oddělení pro rozvoj lidských zdrojů a projekty ČMKOS Projekt Posilování sociálního dialogu prevence násilí na pracovišti Mgr. Dušan MARTINEK vedoucí Oddělení pro rozvoj lidských zdrojů a projekty ČMKOS Praha, Senát Parlamentu ČR 12.10.2010 Plný název projektu:

Více

CZ.1.04/1.1.06/52.00151

CZ.1.04/1.1.06/52.00151 Informační schůzka ke vzdělávacímu projektu EVROPSKÝ LOGISTIK Registrační číslo: CZ.1.04/1.1.06/52.00151 Technické muzeum Praha, 31.5.2011 PROGRAM: 1) Základní informace o projektu 2) Představení realizačního

Více

Technik pro řízení kvality a hygieny v potravinářství (kód: M)

Technik pro řízení kvality a hygieny v potravinářství (kód: M) Technik pro řízení kvality a hygieny v potravinářství (kód: 29-041- M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Technik

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor řízení pomoci z ESF (Řídící orgán OP LZZ) vyhlašuje VÝZVU k předkládání

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor řízení pomoci z ESF (Řídící orgán OP LZZ) vyhlašuje VÝZVU k předkládání

Více

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v konzervárenství (kód: M)

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v konzervárenství (kód: M) Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v konzervárenství (kód: 29-093-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se

Více

Šance pro středoškoláky

Šance pro středoškoláky Závěrečná konference k projektu Šance pro středoškoláky CZ 1.04/2.1.00/13.00071 11. prosince 2012 Olomouc Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková

Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Proč se vůbec zabývat publicitou? Nařízení Evropské

Více

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/ Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/13.00059 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu

OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Základní údaje o projektu individuální projekt Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) poskytovatel dotace -

Více

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu (kód: M)

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu (kód: M) Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti v masném průmyslu (kód: 29-077-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a ářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Technik

Více

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava. reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava. reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78. Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.00041 Rekapitulace stavu k 31.5.2014 Cíle projektu: zjištění potřeb občanů

Více

Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: H)

Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: H) Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: 29-040- H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Mlynář Kvalifikační

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor

Více

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA SHRNUTÍ

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA SHRNUTÍ Registrační číslo projektu Název projektu Název příjemce CZ.1.04/1.1.02/35.00379 Vzděláváním zaměstnanců KOBLA, spol. s r.o. ke zvýšení jejich adaptability KOBLA, spol. s.r.o. IČ 42192153 Kontaktní osoba

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): 05933 Výběrové řízení na dodavatele systematického vzdělávání

Více

Závěrečná hodnotící zpráva

Závěrečná hodnotící zpráva Název Projektu: Závěrečná hodnotící zpráva Město Kravaře realizovalo v období od 1.6.2010 do 31.5.2013 projekt "Vzdělávání v egon Centru Kravaře", který byl zaměřen na vzdělávání úředníků v oblasti egovernmentu

Více

Podpora osob 50+ v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.07/3.2.03/04.0024 Název projektu:

Podpora osob 50+ v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.07/3.2.03/04.0024 Název projektu: Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech

Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech Univerzita Pardubice Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech ESF fondy a aktuální rozšíření realizace projektů

Více

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz MONITOROVACÍ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Z OP LZZ Registrační číslo projektu: HASH kód monitorovací zprávy: CZ.1.04/3.1.03/C2.00011 3fA2UPM00301 PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Strana 1 z 15 1.

Více

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT CZ 1.04/2.1.00/13.00061 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY ZADAVATEL: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA se sídlem Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1 IČ: 00064581 DIČ:CZ00064581 MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Evropský sociální fond Praha &

Více

PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU

PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Program vzdělávání pro zaměstnance členů ODVĚTVOVÉHO SVAZU HUTNICTVÍ ŽELEZA, který je financován z evropského sociálního fondu a státního rozpočtu vstoupil do dalšího

Více

Hodnoticí standard. Chemický technik analytik (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Chemický technik analytik (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Chemický technik analytik (kód: 28-034-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Chemický technik Kvalifikační

Více

Šance pro nezaměstnané ze Supíkovic-rekvalifikace a kurzy odrazové můstky k zaměstnání

Šance pro nezaměstnané ze Supíkovic-rekvalifikace a kurzy odrazové můstky k zaměstnání Šance pro nezaměstnané ze Supíkovic-rekvalifikace a kurzy odrazové můstky k zaměstnání 21.11.2014- konference projektu CZ.1.04/3.3.05/96.00087 Obec Supíkovice Tento projekt je financován z prostředků ESF

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na dodavatele vzdělávacích služeb v rámci projektu s názvem: Vzděláváním zaměstnanců BOIS Opava a.s. a jeho partnerů ke zmírnění dopadů ekonomické krize, reg. č.:

Více

A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY

A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY ZADAVATEL: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA se sídlem Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1 IČ: 00064581 DIČ:CZ00064581 MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a sportu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Školení zaměstnanců OKD, HBZS, a.s v oblasti likvidace ekologických havárií a nakládání a manipulace s ostatními

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo Název projektu Příjemce Datum zahájení realizace 1. 3. 2009 Datum ukončení realizace 31.

Více

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zvyšování kvality ve vzdělávání Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zvyšování kvality ve vzdělávání Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

Více

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 PhDr. Kateřina Šímová vedoucí oddělení stáží, Fond dalšího vzdělávání Obsah Souhrnné informace o projektu Hlavní a dílčí cíle projektu Cílová skupina projektu Zdůvodnění

Více

2014/ Ve věci informací a podkladů týkajících se kontrol grantových podpor z prostředků ESF

2014/ Ve věci informací a podkladů týkajících se kontrol grantových podpor z prostředků ESF 2014/48587-112 Ve věci informací a podkladů týkajících se kontrol grantových podpor z prostředků ESF Dotaz: (ze dne 21. 7. 2014) Odpověď ředitelky odboru kabinet ministryně: Vážená paní, na základě Vaší

Více

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY , Praha

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY , Praha MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY 27. 9. 2011, Praha Obsah prezentace: Typy monitorovacích zpráv (dále MZ) a jejich náležitosti Pravidla předkládání MZ podoba zpráv a lhůty Žádost o platbu Zpráva

Více

EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM -

EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM - EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM... 1 CÍLE PROJEKTU... 2 KLÍČOVÉ AKTIVITY... 2 PROJEKTOVÝ TÝM... 6 HODNOCENÍ PROJEKTU... 6 VÝSTUPY PROJEKTU... 7 EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Elišky Krásnohorské 4, 736 01 Havířov - Podlesí CZ25875833

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Elišky Krásnohorské 4, 736 01 Havířov - Podlesí CZ25875833 Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Výzva k podání nabídek Výběrové řízení na dodavatele systematického vzdělávání zaměstnanců společnosti Ostrapack s.r.o. Pokročilé funkce

Více

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Název projektu: Vzdělávání konkurenceschopnost prosperita Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/4.1.11.3/2922 ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory

Více

Zadávací dokumentace k výzvě k podání nabídek

Zadávací dokumentace k výzvě k podání nabídek Zadávací dokumentace k výzvě k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MŠMT v případě IP, v případě GP ZS) Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Registrační číslo projektu Název

Více

Výběrové řízení na zakázku Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců společnosti EUROTEC. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.04/60.

Výběrové řízení na zakázku Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců společnosti EUROTEC. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.04/60. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Výběrové řízení na zakázku Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců společnosti EUROTEC. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.04/60.00443 Preambule Tato Zadávací dokumentace

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název projektu: Efektivní vzdělávání zaměstnanců společnosti FONTEA a.s. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.00281 Identifikace zadavatele Název: FONTEA a.s. IČ: 26029073

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.2.12/01.0003 Název projektu Zlepšení výuky autoškoly u žáků se speciálními vzdělávacími

Více

Anotace IPn 1. Individuální projekt národní Národní ústav odborného vzdělávání

Anotace IPn 1. Individuální projekt národní Národní ústav odborného vzdělávání Anotace IPn 1 Individuální projekty národní Číslo OP CZ 1.07 Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: Název výzvy: Prioritní osa: 3 Oblast podpory: 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

Více

Seminář pro žadatele ve výzvách OPZ

Seminář pro žadatele ve výzvách OPZ Seminář pro žadatele ve výzvách OPZ Seminář se vztahuje k výzvám z Operačního programu Zaměstnanost (=OPZ): == opakování /doplnění == Prorodinná opatření I. Zajištění služeb STD v ORP Králíky Prorodinná

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Žadatel projektu: Základní škola Brno,Bakalovo nábřeží 8,příspěvková

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní Individuální projekty národní Číslo OP: CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 49 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK IPn oblast podpory 3.1 Prioritní osa: 7.3

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace 17. května Střední průmyslová škola, Jedovnice, Na Větřáku 463 Zadávací dokumentace Podpora dalšího vzdělávání pedagogů v SPŠ Jedovnice realizováno v rámci projektu Další vzdělávání pracovníků škol a školských

Více

Povinnosti vyplývající za Smlouvy o zajištění sociální služby (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV)

Povinnosti vyplývající za Smlouvy o zajištění sociální služby (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV) Povinnosti vyplývající za Smlouvy o zajištění sociální služby (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV) verze č. 1, platná od 1. 4. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 2 Monitorovací zprávy...

Více

Seminář pro řešitele projektů v OP VK Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání

Seminář pro řešitele projektů v OP VK Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 1 Seminář pro řešitele projektů v OP VK Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání PROJEKTOVÝ SERVIS UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI www.psup.cz 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Cílem je

Více

PRAVIDLA PROGRAMU. Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a

PRAVIDLA PROGRAMU. Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a PRAVIDLA PROGRAMU Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR Obsah prezentace Řízení projektu (zahájení, realizace, ukončení projektu) Publicita Archivace Kontroly Metodické materiály

Více

Identifikační údaje. Realizace vzdělávacích kurzů pro zvýšení adaptability zaměstnanců ve společnosti LEGIE GUARD service s.r.o.

Identifikační údaje. Realizace vzdělávacích kurzů pro zvýšení adaptability zaměstnanců ve společnosti LEGIE GUARD service s.r.o. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzva k podání nabídek do výběrového řízení Identifikační údaje Název zakázky: Název operačního programu: Vzdělávání LEGIE GUARD OP Lidské zdroje a zaměstnanost Název projektu: Realizace

Více

OP Zaměstnanost 2014-2020

OP Zaměstnanost 2014-2020 OP Zaměstnanost 2014-2020 Seminář: Komunitně vedený místní rozvoj v operačních programech pro období 2014-2020 Praha 3. března 2015 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

Výzva Školení je šance

Výzva Školení je šance Příloha 1 Výzva Školení je šance Zaměření výzvy Výzva je zaměřena na zvyšování adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků prostřednictvím zvyšování odborných znalostí, dovedností a kompetencí

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO PŘEDKLADATELE NABÍDEK VEŘEJNÁ ZAKÁZKA ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLENÍ V OBLASTI SYSTÉMU VĚCNÉHO HODNOCENÍ

Více

Hodnoticí standard. Obsluha mlýnských strojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Obsluha mlýnských strojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Obsluha mlýnských strojů (kód: 29-038-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Mlynář Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v pekárenství (kód: M)

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v pekárenství (kód: M) Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v pekárenství (kód: 29-095-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání:

Více

Kronika projektu OPPA

Kronika projektu OPPA Kronika projektu OPPA Základní informace o projektu Název Projektu: společnostech Casablanca Registrační číslo projektu: V rámci programu: Operační program Praha Adaptabilita Prioritní osa: 1 - Podpora

Více

Připomínkový list k návrhu Závěrečné zprávy k zakázce Roční operační vyhodnocení OP LZZ 2011

Připomínkový list k návrhu Závěrečné zprávy k zakázce Roční operační vyhodnocení OP LZZ 2011 Připomínkový list k návrhu Závěrečné zprávy k zakázce Roční operační vyhodnocení OP LZZ 2011 Číslo připomínky Dokument, strana, kapitola (prosíme konkrétně specifikovat) 1 Str. 19 2 Str. 19 3 Str. 20 4

Více

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Martin Konečný Obsah Strana 3 Základní údaje o projektu Strana 4 Cíle projektu Strana 5 Cílové skupiny Strana

Více

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství (kód: M)

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství (kód: M) Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství (kód: 29-080-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání:

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.1.08/03.0045 Název projektu Sbližování teorie s praxí Příjemce Střední odborná

Více

Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí

Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí Identifikace operačního programu a výzvy Číslo operačního programu: CZ.1.04 Název

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Hodnoticí standard. Mlékař (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29)

Hodnoticí standard. Mlékař (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Mlékař (kód: 29-036-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pracovník výroby mléčných produktů Kvalifikační úroveň

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON )

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) ZADAVATEL: PAPERA s.r.o. Sídlem: Hálkova 2217/13, 568

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013)

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Možnosti financování vašich projektů z Evropského sociálního fondu Podporujeme vaši budoucnost Obsah prezentace Prioritní osy a oblasti podpory

Více

PODKLADY PRO HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O PODPORU

PODKLADY PRO HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O PODPORU PŘÍLOHA 6 PODKLADY PRO HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O PODPORU OBSAH...Chyba! Záložka není definována. 1. ZAJIŠTĚNÍ PROVOZNÍ KAPACITY... 2 2. VAZBA INDIKÁTORŮ A AKTIVIT... 3 3. PODROBNÝ POPIS ANIMACÍ STRATEGIE CLLD...

Více

Zahájení projektu KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO PRACOVNÍKY BÁŇSKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY. Ostrava, 1. 10. 2010 Ing. David Kurdziel

Zahájení projektu KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO PRACOVNÍKY BÁŇSKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY. Ostrava, 1. 10. 2010 Ing. David Kurdziel Zahájení projektu KOMPLXNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO PRACOVNÍKY BÁŇSKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY Ostrava, 1. 10. 2010 Ing. David Kurdziel IDNTIFIKAC PROJKTU Operační program LIDSKÉ ZDROJ A ZAMĚSTNANOST Prioritní osa:

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle vyhlášky č. 232/2012 Sb. Zadavatel: Česká republika Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Odůvodnění veřejné zakázky podle vyhlášky č. 232/2012 Sb. Zadavatel: Česká republika Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Operační program: OP Lidské zdroje a zaměstnanost Identifikace výzvy: 48-Výzva pro předkládání IP 4.1- Efektivní správní úřad - Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy, 4.4a1

Více

Základní znalosti pro pracovníky ITP

Základní znalosti pro pracovníky ITP Závěrečná zpráva z realizace e-learningového ho programu Základní znalosti pro pracovníky ITP 1. E-learningový program Základní znalosti pro pracovníky ITP Základní charakteristika programu, jako garant

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa 11. 12. 2013 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Inovační voucher

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE (DÁLE OP VaVpI ) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení OP VaVpI vyhlašuje

Více

Zjednodušené výběrové řízení na výběr dodavatele na komplexní zajištění evaluace projektu Návazná podpora zabydlených rodin programu Rapid Re-Housing

Zjednodušené výběrové řízení na výběr dodavatele na komplexní zajištění evaluace projektu Návazná podpora zabydlených rodin programu Rapid Re-Housing Zjednodušené výběrové řízení na výběr dodavatele na komplexní zajištění evaluace projektu Návazná podpora zabydlených rodin programu Rapid Re-Housing v organizaci IQ Roma servis, z.s. V Brně 10.04.2018

Více

Projekt byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Projekt byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Zvyšování adaptability a konkurenceschopnosti společnosti Ostrapack, s.r.o. a jejich zaměstnanců formou systematického vzdělávání na základě klíčových kompetencí zaměstnanců Projekt byl financován z prostředků

Více

Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045. 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia

Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045. 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více