15.vydání - květen 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "15.vydání - květen 2009"

Transkript

1 15.vydání - květen 2009 Lyžařský výcvik Ve dnech 2.,3. a 5.3. se 10 žáků 7. ročníku zúčastnilo lyžařského výcviku na běžkách. Zasněžené louky a pole v blízkosti školy se staly ideálním místem, kde se děti mohly učit běžeckému stylu. Nabyté teoretické znalosti byly sice pro výcvik důležité, ale praxe byla jiná. Nikdo se na začátku nevyhnul spoustě pádům a "dvojitým bouračkám". Lyžařské dovednosti dětí se ale rychle vylepšovaly. Před koncem výuky již všichni zvládli základy běhu, obraty i sjíždění z kopce. Druhý den pak zdolali asi 10 km a dokonce si už i zazávodili. Třetí den byl výletním a naplánovaná trasa Babí - Trutnov byla odměnou pro všechny. Dojem jen trochu pokazilo nečekaně rychlé oteplení a nedostatek sněhu, který neumožnil projet celý úsek na běžkách. Po tři dny žáci-běžkaři přistupovali k výcviku zodpovědně a s velkou snahou. Celkově dal lyžařský výcvik žákům základy běžeckého lyžování, získali vztah k tomuto hezkému sportu a umožnil jim poznat okolí školy. Soutěž ve skládání puzzle V pátek si mohli žáci naší školy vyzkoušet svoji zručnost ve skládání puzzle. Soutěžilo se na čas, po dobu 15ti minut. V případě, že v tomto časovém limitu žák celé puzzle nesložil, rozhodoval počet spojených dílků. Soutěžilo se ve třech kategoriích bez rozdílu, zda jde o žáky ze základní školy praktické nebo speciální. 1. kategorie : ročník - skládala puzzle ze 48 dílků, 2. kategorie :4.-6. ročník - skládala puzzle ze 60 dílků,3. kategorie : ročník - skládala puzzle z 99 dílků. Soutěž se všem moc líbila a ti, kteří tentokráte neuspěli, se zavázali, že budou trénovat na příští rok. Soutěž připravila školní družina. Loučení se Zimou Kalendář nám oznámil, že tu máme jaro jsme ho proto přivítali. Žáci z obou oddělení školní družiny společně již po čtvrté vynášeli Smrtku. Za opravdu příjemného počasí šli jako tradičně k řece Úpě. Cestou zpívali písničky spojené s tímto obyčejem. Všichni se v při nesení Smrtky vystřídali. Když došli k řece,zapálili ji a hodili do Úpy. Zimě všichni zamávali a těší se na opravdové jaro.

2 Projektový den draka V pondělí na naší škole probíhal Projektový den draka. Tímto dnem jsme chtěli podpořit celoroční trutnovskou akci Rok draka. Tématiku DRAKA mohli učitelé zařadit do všech vyučovacích předmětů. Například :v českém jazyce jsme si opět připomněli Pověst o zabití trutnovského draka, v matematice mladší žáci dráčky sčítali, odčítali a porovnávali, kde jich je víc, kde méně, kde stejně. Ve vyšších ročnících děti násobily šupiny na různě velkých dračích sešlostech a literární hodiny s tématem " Draci v literatuře" patřily jistě také k těm více zajímavým. Drak však nejvíce naplnil hodiny výtvarné výchovy a pracovního vyučování. Nejhezčí výkresy jsme vybrali a zařadili do výtvarné soutěže, pořádané naší školou. Další pěkné práce budou zdobit chodby školy. Učitelé, jásejte! je " Den naruby" Od loňského " Dne naruby" uplynul přesně 1 rok a 5 dnů a naši "chudáčkové" už opět hartusili, jak se my, učitelé, máme zatímco oni trpí. Nastala nejlepší chvíle opět jim slasti našeho "nicnedělání" připomenout. Výměnu rolí jsme vyhlásili na První 2 vyučovací hodiny (doba výměny), měly být pro učitele na 2. stupni odpočinkem. Měly být, pravda však byla jiná... Staly se útokem na nervový systém, který se dal přežít s vypětím mnoha sil. Kdyby vše bylo doopravdy, málokdo by dnes uměl číst, psát a počítat. Děti se sice snažily, vše měly připravené, nicméně naše "válení" jim dalo hodně "zabrat". Najednou jim začaly vadit věci, které samy často s nekalým úmyslem provozují a za které musejí být napomínány - vykřikování, opisování, nedávání pozor, rušení práce svých spolužáků-učitelů, odmlouvání. Na "Den naruby" se žáci většinou těší, přestože ne každému se chce učit. Za pouhé 2 hodiny však většina pochopí, že být žákem je nesrovnatelně lehčí, pohodlnější, méně zodpovědné a že vlastně učitelům není co závidět. Tak zase za rok! Čtenářská soutěž Tradičně i letos se na naší škole uskutečnil další ročník čtenářské soutěže. Soutěž proběhla ve středu , zvlášť pro první a druhý stupeň praktické školy. Z každého ročníku se zúčastnili 2 žáci, kteří plnili úkoly a soupeřili ve znalostech z Čj v pěti disciplínách (2. stupeň v 6ti disciplínách). Vítězem každé kategorie se stal žák s nejvyšším počtem nasbíraných bodů Vítězům gratulujeme a doufáme, že své znalosti budou zdokonalovat.

3 Návštěva slovenské Senice. Ve dnech žáci naší školy opětovali návštěvu ve Speciální škole v Senici. Výletu se zúčastnilo sedm žáků, doprovod jim dělali dva učitelé a pan ředitel. Většina zúčastněných žáků se poprvé vydala na tak dalekou cestu, ještě navíc do zahraničí. Není divu, že někteří měli zpočátku z takové cesty obavy. Po dlouhé cestě vlakem jsme se ocitli na vlakovém nádraží v Senici. Tam už na nás čekali naši hostitelé - zástupci místní Speciální školy. Ubytováni jsme byli na internátu. Naši přátelé pro nás měli připravený po celou dobu bohatý program. Ještě v pondělí jsme viděli pamětní dům Dr. Jozefa M. Hurbana (zakladatele spisovné slovenštiny). V úterý dopoledne jsme si prohlédli prostředí školy a odpoledne pak jsme jeli na výlet do Turé Lúky - do skanzenu Gazdův Dvůr. Tady jsme si připomněli staré velikonoční zvyky a vyzkoušeli si sami barvení velikonočních vajíček a pletení pomlázky. Viděli jsme i krásné slovenské kroje. Pak jsme se vydali na zříceninu hradu Brač. Ve středu jsme navštívili hlavní město Slovenské republiky - Bratislavu. Viděli jsme Bratislavský hrad, Nový most přes řeku Dunaj, prošli jsme staré město. Nejvíc se nám líbila vyhlídka na Bratislavu z věže mostu. Poslední den našeho pobytu, ve čtvrtek, jsme spolu se slovenskými kamarády pomáhali vyrábět velikonoční výzdobu. Odpoledne jsme navštívili malou baziliku ve Šaštíně a známé lázně Smrdáky. Výlet jsme zakončili slavnostní večeří v restauraci. V pátek ráno jsme nastoupili do mezinárodního vlaku Budapešť - Berlín a už jsme se těšili domů na to, jak se podělíme s rodiči a spolužáky o naše zážitky. Další průběh výtvarné soutěže Trutnovský drak Ke dni vyhlášené uzávěrky soutěže přišlo celkem 985 prací ze 109 škol z celé republiky ( každá třetí v ČR). O vítězích soutěže rozhodla dne odborná porota. Jak vše dopadlo a kdo nakonec vyhrál si můžete přečíst na webových stránkách naší školy ( www. speczstrutnov.cz). Jsme rádi, že také zabojovali žáci naší I třídy a pod vedením paní učitelky Šritrové obsadili 1. místo v kategorii E. Moc jim gratulujeme. Naše škola obsadila také první a druhé místo v kategorii D. Zde jim pomáhaly paní učitelka Chaloupská a Pryclová. Gratulace s našim díkem letí také do školy při nemocnici.. Čarodějnice Ve čtvrtek se všechny čarodějnice z naší školy sešly již počtvrté na oslavách svého svátku. Pro všechny byly připraveny malé soutěže. Čarodějnice soutěžily v kouzelnickém pexesu, procházely kouzelnickou překážkovou dráhou, hrály si na Popelku a čarovaly s papírem. Pokud splnily všechny úkoly, čekala je na závěr drobná odměna. Nakonec si ještě po čarodějnicku zatancovaly a rozešly se do svých čarodějnických příbytků. Druhý den čekal na všechny žáky i učitele nelehký úkol - zvolit Miss a Missis čarodějnici A jak to dopadlo? Titul Miss získal Jakub Mačo a titul Missis paní asistentka Monika Kamitzová. Doufáme, že si příští rok tuto akci zopakujeme.

4 16. ročník Krkonošského turnaje ve vybíjené Za rekordního počtu třinácti družstev se dne uskutečnil již 16. ročník turnaje ve vybíjené, jehož pořadatelem je naše škola. Této sportovní akce se letos zúčastnilo 9 chlapeckých a 4 dívčí družstva. Chlapci sehráli svá utkání ve dvou skupinách a dívky v jedné. Vítězové chlapeckých skupin se utkali o konečné vítězství a druzí ve skupinách o třetí místo. Dívky sehrály svá utkání v jedné skupině a po odehrání všech zápasů bylo známo konečné pořadí. Celá sportovní akce se vydařila a každý odjížděl domů spokojen. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Bronzová medaile z MČR v klasickém lyžování Za ideálních sněhových podmínek a rekordního počtu 117 účastníků proběhlo ve dnech XIII. MČR v klasickém lyžování. Této sportovní akce, konané v Horní Malé Úpě, se zúčastňujeme pravidelně. Letos naši školu reprezentovali Radek Čukan a Jana Hubálková. Ve středu oba startovali na trati 3 km klasicky. Radek dojel na 13. místě a Jana získala historicky první medaili z lyžování pro naši školu, dojela třetí. Ve čtvrtek byl na programu závod na 5 km volnou technikou, ve kterém obsadil Radek velmi dobré 8. místo. Janě unikla medaile o pověstný vlásek a skončila čtvrtá. Oba reprezentanti naší školy odvedli v obou závodech skvělé výkony a moc jim gratulujeme k výborným umístěním. Úspěch v regionálním kole v plavání Speciální základní škola v Chrudimi pořádala v místním krytém bazénu regionální kolo v plavání. Stejně jako minulý rok, i letos naši školu reprezentoval žák třídy S2 Jan Tásler. V závodě na 50m volným způsobem byl druhý a na 50m prsa získal 1. místo, které mu zajistilo postup do celostátního kola v Liberci. Zde Honza obsadil krásné 9. místo. Gratulujeme! Okresní přebor v cyklistice V pátek se Gabriela Preisová, Patrik Žiga, Jakub Fair a Martin Petrů zúčastnili okresního kola v silniční cyklistice pro žáky základních škol, které pořádala Střední průmyslová škola Trutnov. Přestože naše děti bojovaly s žáky ze sportovních škol, rozhodně se za své výkony nemusejí stydět. Všichni si vyzkoušeli, jak to na takových závodech vypadá, a možná už za rok přivezou na krku medaili.

5 Skládání obřího puzzle 5. května se žáci naší školy pokusí vytvořit nový český rekord ve skládání největšího puzzle. Puzzle je zvětšený znak města Trutnova. Skládáním zahájíme oslavy akce Trutnov město draka. Vernisáž výstavy Draci se slétli z celé Země V úterý v 16 hodin proběhne ve Staré radnici vernisáž výstavy dětských prací celostátní soutěže Trutnovský drak. Výstavu pak můžete navštívit ve dnech května. Už ho nesou V sobotu 9. května se naše škola podílí na hlavních oslavách akce Trutnov město draka, které proběhnou na Krakonošově náměstí. Naše škola zde bude mít svůj stánek a na hlavním jevišti odmění vítěze celostátní výtvarné soutěže. Dopravní soutěž V úterý 12. května se vybraní žáci naší školy zúčastní okresního kola dopravní soutěže ve Dvoře Králové. Přejeme jim mnoho úspěchů. Dětský den Jako tradičně proběhne na naší škole oslava Dětského dne. Školní výlety V průběhu měsíců květen a červen se uskuteční školní výlety. Vysvědčení Ano, je to tak. Nezadržitelně se blížíme k závěru školního roku. Ti, co si chtějí ještě opravit své známky, mají už jen málo času. Doufáme, že vysvědčení nikoho nemile nepřekvapí. Žákům, kteří vycházejí, přejeme hodně úspěchů v dalším životě.

6 V této rubrice se vracíme k zimě, ale popis je opravdu vzorový, povedený a velmi, velmi výstižný. Mrzačení na lyžích (autor popisuje lyžařský výcvik 7. tříd) Výcvik probíhal března. První den výcviku jsem padal hlavou do sněhu. Druhý den jsem se málem zmrzačil, a tak jsem si sundal lyže a šel pěšky až do cíle cesty. Třetí den jsem už radši nešel, protože jsem se nechtěl zmrzačit nebo zabít. Autor: Jaroslav Šimek třída IV Poznámka : Ještě, že to přežil!! Znění tajenky z minulého čísla je: Leží a jde. Úspěšnými luštiteli jsou: Michal Kebort, Lukáš Dufek a 5 žáků ze 7. ročníku. Všichni luštitelé obdrží malou odměnu. Gratulujeme : Květen 7.5. Roman Olah 10 let 22.5 Pavel Birka 11 let Daniel Horvát 9 let Stanislav Mach 11 let Radek Bartoš 12 let Gratulujeme: Červen 3.6. Karolína Olahová 11 let 9.6. Lenka Ligocká 18 let Vladimír Šmatár 13 let 11.6 Jan Pilař 30 let Leon Čisár 9 let Martin Petrů 13 let Jakub Mačo 14 let Diana Tancošová 10 let

7 Gratulujeme: červenec a srpen Marek Kroka 9 let Nela Čisárová 9 let Michal Kebort 14 let Petra Fialová 13 let 5.8. Patrik Tříska 9 let Denis Gunár 10 let Gabriela Preisová 12 let Jakub Ferenc 13 let Marcel Petrovský 15 let Jana Karasová 12 let - Mami, můžu se tě na něco zeptat? - Copak, Aničko? - Je neslušné, když slečna ve 3.třídě dovolí po první schůzce milenci, aby za ni napsal úkol? Rybář vytáhne na udici botu. Vtom se vynoří z vody vodník, v ruce drží rybu a povídá: Tady si vemte kapra a tu botu mi vraťte. Okolo dvou stonožek samečků jde pěkné děvče v plavkách. Říká jeden stonožák: - Krásné nožičky! Druhý bez nadšení odpoví: - Krásné, ale je jich proklatě málo!

8 Doplňovačka 1 N 2 L 3 M 4 L 5 N 6 K 7 Ě 8 A 9 Z 10 A Vodorovně: 1-ukazují čas 2-seriál na Nově 3-věšíme na něj kalhoty 4-jinak flaška 5- malý nos 6-nosíme v ní kapesník 7-nejhorší známka ve škole 8-hlavní město České republiky 9-uzávěr láhve 10-roční období 11-přinese vám to pošťák 12-den v týdnu 13-sedíme na ni 14-letní pochoutka dostaneme tajenka svisle 11 P 12 L 13 L 14 U 15 D Tajenku doplňovačky napište na papír, podepište se a papír vhoďte do redakční schránky v prvním mezipatře. Redakční rada přeje všem učitelům a žákům krásné prožití prázdnin. Ve školním roce 2009/2010 se na vás budeme opět těšit.

20.vydání - květen 2010

20.vydání - květen 2010 20.vydání - květen 2010 Zbývají nám poslední dva měsíce tohoto školního roku. Budou jistě naplněny vaší pilnou prací, aby bylo vysvědčení na konci roku co nejlepší. Redakční rada Vynášení Smrtky Dne 25.3.

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

10. vydání - květen 2008

10. vydání - květen 2008 10. vydání - květen 2008. Škola "naruby" "Vy se máte!" "Taky by se vám nechtělo pořád se učit, něco psát...". Takové nářky slýcháme my učitelé denně, proto jsme se dohodli, že uspořádáme, pro žáky 2.stupně,

Více

7. vydání - listopad 2007

7. vydání - listopad 2007 7. vydání - listopad 2007. Ve druhém kole soutěžilo 13 žáků. Čekaly na ně příklady z učiva 6. třídy, násobení, sčítání, zaokrouhlování, slovní úloha a jeden úkol z geometrie. Většina z nich prokázala velmi

Více

Návštěva ze Senice. 12.vydání - listopad 2008. Večer duchů

Návštěva ze Senice. 12.vydání - listopad 2008. Večer duchů 12.vydání - listopad 2008 Večer duchů Návštěva ze Senice V pátek 31.10.2008 se vybraní žáci ze školní družiny již potřetí vydali na strašidelnou procházku. Tentokrát byla místem startu trutnovská radnice.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Kroužky Jako v loňském školním roce, máte i letos možnost vybrat si některý z nabízených zájmových kroužků. Jsou to :

Kroužky Jako v loňském školním roce, máte i letos možnost vybrat si některý z nabízených zájmových kroužků. Jsou to : 16.vydání - říjen 2009 Prázdniny nám již daly sbohem a my jsme se pustili opět do pilné práce. Čeká nás ještě devět měsíců poznávání něčeho nového a opakování toho, co jsme se již naučili. Již třetím rokem

Více

5. vydání - květen 2007. Čarodějnice

5. vydání - květen 2007. Čarodějnice / 5. vydání - květen 2007 Dne 23.4. proběhly přijímací pohovory pro vycházející žáky. Všichni uspěli, byli přijati. Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů na učilištích a středních školách. Dílenská soutěž

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Březen 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Noc ve škole....1 Vybíjená........2 Soutěž........,...3 Výroba ručního papíru.4

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová Již 7. ročníkem 10 dní florbalu v České Třebové se mohli pyšnit organizátoři z florbalového klubu FbK Orlicko Třebovsko. Během celého týdne

Více

Zimní prožitkový pobyt na horách

Zimní prožitkový pobyt na horách 10. vydání 2015 Obsah Zimní prožitkový pobyt na horách 2 Velikonoční jarmark 3 Velikonoční výstava 4 Soutěž v Zoneru Callisto 5 Novinky ze světa výpočetní techniky 6 Zimní prožitkový pobyt na horách Dne

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Historie OK Dobříš se píše od roku 2011, kdy vznikl jako nový sportovní klub se zaměřením na sporty v přírodě, především orientační běh. Cílem zakladatelů OK Dobříš

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 8. číslo prosinec 2010 Hoj, ty Štědrý večere, ty tajemný svátku, co že komu dobrého neseš na památku. Vánoce, Vánoce

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ Svaz potápěčů České republiky a AQUA KLUB Liberec pořádají MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ Městský bazén Liberec 1.6.- 3.6. 2018 Pořadatel: SPČR a AQUA KLUB Liberec

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

29.8. Oslavil Radek Tomášek své padesáté narozeniny u místního pohostinství se svými fotbalovými přáteli. Oslava byla až do noci.

29.8. Oslavil Radek Tomášek své padesáté narozeniny u místního pohostinství se svými fotbalovými přáteli. Oslava byla až do noci. 15.8. Byli jsme pozváni na fotbalový turnaj ve Všerubech. Zůčatněná mužstva byla: Všeruby A, Všerubský dorost, Kunějovice a Chotíkov. Pořadí: 1. Všeruby A 2. Kunějovice 3. Chotíkov 4. Všerubský dorost

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Kamil Lukáš Zach, 7. tř.

Kamil Lukáš Zach, 7. tř. Dne 16.4. 2014, den před Velikonočními prázdninami, učitelé uspořádali program. Na jednotlivých stanovištích jim pomáhali žáci 9. třídy. Na začátku hodiny jsem dostal papír. Byli na něm napsáni členové

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Zpráva o činnosti v roce 2017

Zpráva o činnosti v roce 2017 Spolek Ruku v ruce Spolek při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. bank. účtu: 152777556/0600 Zpráva o činnosti v roce 2017 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Lyžařský zájezd žáků ZŠ Olešská, Praha 10

Lyžařský zájezd žáků ZŠ Olešská, Praha 10 Lyžařský zájezd žáků ZŠ Olešská, Praha 10 Místo:chata HORSKÝ HOTEL, ČERNÁ HORA, JANSKÉ LÁZNĚ Termín: 22. 29. 1. 2011 Odjezd: sobota 22. 1. v 13.00 h, od ZŠ (sraz v 12.20 h) Příjezd: sobota 29. 1. v 11.30

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková

Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková ZŠ Jarošova Havířov Šumbark 24. 6.2011, ročník: 2., č. 4+5 Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková 1 Slovo redaktorů

Více

Svaz potápěčů České republiky a Aqua klub Liberec pořádají MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ

Svaz potápěčů České republiky a Aqua klub Liberec pořádají MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ Svaz potápěčů České republiky a Aqua klub Liberec pořádají MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ Městský bazén Liberec 27.5.- 29.5. 2016 Pořadatel: SPČR a AQUA KLUB Liberec

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM

KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM 22. 6. 24. 6. 2018 Pro některé kolektivy a jednotlivce byla velmi krátká doba od jejich okresního kola, aby dopilovali a dotrénovali vše, co bylo potřeba. V pátek 22. června

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

Místní organizace Českého rybářského svazu v Poděbradech pořádá ve spolupráci s firmou AQUA TRUCK AQUA TRUCK

Místní organizace Českého rybářského svazu v Poděbradech pořádá ve spolupráci s firmou AQUA TRUCK AQUA TRUCK Místní organizace Českého rybářského svazu v Poděbradech pořádá ve spolupráci s firmou AQUA TRUCK AQUA TRUCK ZÁVODY JEDNOTLIVCŮ V LOVU RYB UDICÍ NA PLAVANOU Vážení sportovní přátelé, je nám ctí, že můžeme

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

50 ROČNÍKŮ JIZERSKÉ

50 ROČNÍKŮ JIZERSKÉ 2017 50 ROČNÍKŮ JIZERSKÉ 50 1968 2017 46. JIZERSKÁ 50 (2013) Závodníci míří od stadionu v Bedřichově k Buku při velmi mrazivém 46. ročníku Jizerské 50. Rok 2013 byl také významný změnou programu. Došlo

Více

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku 1. dubna bude v knihovně probíhat Noc s Andersenem tentokrát s podtitulem Nocování na hrášku. V současné chvíli už zaplňujeme poslední volná místa. Děti

Více

19.vydání - březen 2010

19.vydání - březen 2010 19.vydání - březen 2010 Skončilo první pololetí a čeká nás to druhé. Pokud se někomu něco nepovedlo, má teď dostatek času na to, aby si své známky opravil. Přejeme všem čtenářům, aby se jim dařilo vše,

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po Žákovský parlament - zhodnocení práce za školní rok 2014 / 2015 Dne 24. června 2015 proběhlo na naší škole 20. zasedání Žákovského parlamentu, které bylo posledním jednáním v tomto školním roce, proto

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

KŘINICE OBČASNÍK. A nyní něco z poválečné historie. Pár vzpomínek z dětství v Křinicích od našich obyvatel, kteří se stále rádi do Křinic vrací.

KŘINICE OBČASNÍK. A nyní něco z poválečné historie. Pár vzpomínek z dětství v Křinicích od našich obyvatel, kteří se stále rádi do Křinic vrací. OBČASNÍK KŘINICE srpen 2005 Vydává OÚ Křinice A nyní něco z poválečné historie. Pár vzpomínek z dětství v Křinicích od našich obyvatel, kteří se stále rádi do Křinic vrací. 1. část: Do Křinic jsem poprvé

Více

Praxe našich studentů třetích ročníků v šesti firmách v Německu 2015:

Praxe našich studentů třetích ročníků v šesti firmách v Německu 2015: Praxe našich studentů třetích ročníků v šesti firmách v Německu 2015: Bety (Pham Thi Ngoc Bich) ze 3. B, která pracovala ve firmě Alliance Healthcare napsala: Noví přátelé, nové zkušenosti, zlepšení jazyka

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

6.z. ZBP ZNOVÍN KROS Znojmo

6.z. ZBP ZNOVÍN KROS Znojmo 6.z. ZBP ZNOVÍN KROS Znojmo 16.01.2011 Na polovinu ledna až nebývale teplé a téměř jarní počasí přilákalo na start Znovín krosu v Gránickém údolí téměř 60 běžců v hlavním závodě a 6 účastníků běhu pro

Více

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce MONFISH JUNIOR Výroční zpráva o činnosti v roce 2013 Cílem programu Monfish Junior je budovat v Praze silný klub mladých muškařů a tyto učit muškařským dovednostem. Přivést děti od televizí a počítačů

Více

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky.

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky. První školní den V pondělí 2. září 2013 nastal pro 58 prvňáčků slavnostní den. Před školou je kromě vedení školy a třídních učitelek přivítala Jana Trková, zástupkyně starosty MČ Prahy 15 a Jiří Pařízek,

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

Blzecký občasník 06 / 2015

Blzecký občasník 06 / 2015 Blzecký občasník 06 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V pátek 22.5.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce, schválilo uzavření smlouvy o poskytnutí úvěru 4 miliony Kč s Českou spořitelnou, úvěr budeme

Více

VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ

VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ SPORTOVNÍ KLUB UNIVERZITY PALACKÉHO OLOMOUC ODDÍL PLAVECKÝCH SPORTŮ POŘÁDÁ: VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ Pod záštitou primátora města Olomouce doc. Mgr.

Více

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost Cesta do Zagarola Město Zagarolo, které je partnerským městem obce Nelahozeves, pozvalo zastupitele naší obce a ţáky nelahozeveské školy na návštěvu. Zastupitelé zde byli na oficiální návštěvě. Ţáci byli

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

Sezóna Ligové týmy:

Sezóna Ligové týmy: Sezóna 2015 2016 Ligové týmy: A družstvo mužů, hrající opět 1. ligu, tvořili Petr Handl, Petr Žoldoš, Marek Šmerda a na střídavý start Martin Koblížek. Tým celou sezónu hrál v horším středu tabulky a nakonec

Více

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ VE SQUASHI 2014 Jménem České Asociace Squashe si vás dovolujeme pozvat

Více

Obecní úřad Bystřec. a KČT Malá Haná Velké Opatovice. pořádají. 15. ročník. turistického pochodu a cykloturistiky. Bystřecké kilometry

Obecní úřad Bystřec. a KČT Malá Haná Velké Opatovice. pořádají. 15. ročník. turistického pochodu a cykloturistiky. Bystřecké kilometry Obecní úřad Bystřec a KČT Malá Haná Velké Opatovice pořádají 15. ročník turistického pochodu a cykloturistiky Bystřecké kilometry Datum konání: 8. srpna 2015 Start a cíl pochodu: Hostinec u Špičáků koupaliště

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více