Výsledky dotazníkového šetření dotazník pro rodiče

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výsledky dotazníkového šetření dotazník pro rodiče"

Transkript

1 Výsledky dotazníkového šetření dotazník pro rodiče V květnu 2013 byli zákonní zástupci žáků naší školy vyzváni k vyplnění anonymních dotazníků týkajících se vztahů (v souvislosti se školou), výchovy a vzdělání a zázemí školy. Výsledky budou využity pro zlepšení vztahů mezi školou a rodiči žáků. Rozdáno bylo 120 dotazníků. Vrátilo se 64 dotazníků. Vyjádřit se ke škole využilo 53,3% zákonných zástupců dětí. Ze 64 obdržených vyplněných dotazníků nebylo možno jeden vyhodnotit. Pro výpočty je tedy bráno za základ: 63 dotazníků celkem. Otázky byly rozřazeny do tří okruhů: 1. Škola vztahy, spolupráce s rodiči 2. Výchova a vzdělání 3. Zázemí školy Na otázky zákonní zástupci odpovídali: 1 ano, 2 spíše ano, 3 napůl, 4 - spíše ne, 5 ne, N nemohu posoudit Odpovědi za školu celkem 1) Škola vztahy, spolupráce s rodiči a. Jste spokojeni s tím, jak se k vám chovají učitelé a ostatní zaměstnanci školy? Počet odpovědí ,4 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s tím, jak se k nim chovají učitelé a zaměstnanci školy. 14,3 % respondentů je spokojených napůl. 6,3 % respondentů je nespokojeno nebo spíše nespokojeno s tím, jak se k nim chovají učitelé a zaměstnanci školy.

2 b. Jste spokojeni s tím, jak se k vašemu dítěti chovají učitelé a ostatní zaměstnanci školy? Počet odpovědí ,2 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s tím, jak se k jejich dítěti chovají učitelé a zaměstnanci školy. 27 % je spokojeno napůl. 4,8 % respondentů je nespokojeno nebo spíše nespokojeno s tím, jak se k jejich dítěti chovají učitelé a zaměstnanci školy. c. Jste spokojeni s prací třídního učitele? Počet odpovědí ,2 % respondentů je spokojeno s prací třídních učitelů. 14,3 % jsou spokojeno napůl. 9,5 % respondentů je nespokojeno nebo spíše nespokojeno s prací třídních učitelů. d. Jste spokojeni s chováním spolužáků k vašemu dítěti? Počet odpovědí ,3 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s chováním spolužáků. 19 % je spokojena napůl. 14,3% je spíše nespokojeno nebo nespokojeno.

3 e. Zajímá vedení školy názory, pocity a přání rodičů? Počet odpovědí ,9 % respondentů se domnívá, že vedení školy zajímají nebo spíše zajímají názory rodičů. 15,9 % je spokojeno napůl 17,5 % je spíše nespokojeno nebo nespokojeno. f. Jste spokojeni s tím, jak vás škola informuje o prospěchu a chování vašeho dítěte? Počet odpovědí ,5 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s informacemi o svém dítěti. 6,4 % je spokojeno napůl. 11,1 % je spíše nespokojeno nebo nespokojeno. g. Vyhovují vám pravidla, která ve škole platí? Počet odpovědí ,3 % respondentů je s pravidly spokojeno nebo spíše spokojeno. 11,1 % je spokojeno napůl 11,1 % je spíše nespokojeno nebo nespokojeno. 9,5 % nemůže posoudit h. Se školou, kterou navštěvuje vaše dítě, jste spokojeni? Počet odpovědí

4 71,4 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno se školou, kterou navštěvuje jejich dítě. 15,9 % je spokojeno napůl. 11,1 % je spíše nespokojeno nebo nespokojeno. ch. Doporučili byste naši školu svým přátelům? Počet odpovědí ,7 % respondentů by školu doporučilo nebo spíše doporučilo svým přátelům. 9,5% by školu doporučilo s výhradami. 22,2 % by školu nedoporučilo. i. Myslíte si, že ve vedení školy jsou schopní lidé? Počet odpovědí ,6 % respondentů si myslí, že ve vedení školy jsou schopní lidé 12,7 % se nedovede rozhodnout. 7,9 % si nemyslí, že ve vedení školy jsou schopní lidé. 28,6 % odpovědělo, že neví. j. Máte dobrý pocit ze způsobu jednání vedení školy? Počet odpovědí ,4 % respondentů má dobrý pocit z jednání vedení školy. U 11,1 % je to tak napůl.

5 7,9 % nemá dobrý pocit. k. Myslíte si, že tato škola má ve srovnání s ostatními školami v okolí dobré jméno? Počet odpovědí ,3 % respondentů si myslí, že škola má v okolí dobré jméno. 9,5 % není o tomto přesvědčeno. 20,6 % si myslí, že škola nemá dobré jméno ve svém okolí. 28,6 % nedovedlo na tuto otázku odpovědět. Škola vztahy, spolupráce s rodiči sumář Počet odpovědí ,2 % rodičů je spokojeno nebo spíše spokojeno se vztahy ve škole a se školou. 13,9 % je spokojeno napůl. 12 % je spíše nespokojeno nebo nespokojeno. 4,9 % odpovědělo na některou otázku - Nemohu posoudit. Při vyhodnocení odpovědí jsou odpovědi ano a spíše ano brány za kladné odpovědi. V tomto kontextu jsou vztahy škola rodič, škola žák na velmi dobré úrovni. Rodiče zákonní zástupci jsou spokojeni s chováním učitelů a zaměstnanců k nim i k jejich dětem, s prací třídních učitelů, s informacemi o chování a prospěchu dětí, ze způsobu jednání vedení školy. Nejhůře vidí rodiče vztahy mezi žáky. Zcela spokojeno je jen 38,1 % rodičů. Myslíme si, že vztahy mezi žáky na naší škole, přes drobné problémy, jsou na velmi dobré úrovni. Děti jsou zvyklé si navzájem pomáhat. Za zmínku stojí jejich vztah k handicapovaným dětem. Na škole jsme doposud nemuseli řešit takové jevy, jako je šikana. Přesto jsou někteří žáci, kteří se vždy nechovají ke spolužákům tak, jak by měli. S těmito žáky se bude nadále pracovat tak, aby se jejich chování zlepšilo.

6 2) Výchova a vzdělání a. Jste spokojeni s výukou mateřského jazyka? Počet odpovědí % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s výukou českého jazyka. 4,8 % rodičů je spokojeno napůl. 1,6 % není spokojeno. b. Jste spokojeni s výukou anglického jazyka? Počet odpovědí % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s výukou anglického jazyka. 14,4 % rodičů je spokojeno napůl. 19 % není spokojeno. 20,6 % nemůže posoudit. c. Jste spokojeni s výukou matematiky? Počet odpovědí ,1 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s výukou matematiky.. 6,3 % rodičů je spokojeno napůl. 7,9 % rodičů je nespokojeno.

7 d. Připravuje škola vaše dítě dobře na další vzdělávání? Počet odpovědí ,5 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s přípravou dítěte na další vzdělávání. 12,7 % je spokojeno napůl. 11,1 % není spokojeno. 12,7 % nemůže posoudit. e. Rozvíjí škola schopnost vašeho dítěte vyjádřit své myšlenky? Počet odpovědí ,3 % respondentů se domnívá, že škola rozvíjí nebo spíše rozvíjí schopnosti dětí vyjadřovat své myšlenky. 9,5 % se domnívá, že napůl 17,5 % se domnívá, že spíše ne nebo nerozvíjí škola schopnost dítěte vyjádřit své myšlenky. 12,7 % nemůže posoudit. f. Vede škola vaše dítě k tomu, aby se umělo učit a bavilo je to? Počet odpovědí ,8 % respondentů se domnívá, že škola učí děti učit se. 25,4 % respondentů se domnívá, že napůl. 17,4 % se nedomnívá, že škola učí děti učit se. 6,4 % nemůže posoudit.

8 g. Zažívá vaše dítě kvůli škole strach? Počet odpovědí ,4 % respondentů odpovědělo, že jejich dítě nezažívá nebo spíše nezažívá strach ze školy. 6,3 % se domnívá, že strach ze školy jejich dítě zažívá napůl. 12,7% se domnívá, že jejich dítě strach ze školy spíše zažívá nebo zažívá. h. Myslíte si, že děti jsou čím dále více agresivnější? Počet odpovědí ,2 % respondentů se domnívá, že děti jsou čím dál více agresivnější. 28,6 % se domnívá tak napůl. 19 % se nedomnívá, že by děti byly čím dál víc agresivnější. ch. Domníváte se, že je některý učitel k vašemu dítěti nespravedlivý, šikanuje ho? Počet odpovědí % respondentů se nedomnívá nebo spíše nedomnívá, že by byl k jejich dítěti některý učitel nespravedlivý. 3,2% se domnívá, že napůl. 19 % se domnívá, že některý učitel je k jeho dítěti nespravedlivý.

9 i. Myslíte si, že vaše dítě chodí do školy rádo? Počet odpovědí ,9 % respondentů si myslí, že jejich dítě chodí do školy rádo. 19 % tak napůl. 11,1 % respondentů si myslí že jejich dítě nechodí do školy rádo. j. Domníváte se, že domácí příprava je pro vaše dítě příliš náročná? Počet odpovědí , 5 % respondentů si myslí, že domácí příprava je náročná. 19 % tak napůl. 61,9 % si nemyslí, že je domácí příprava příliš náročná. Výchova a vzdělání sumář Pro zjednodušení je počet odpovědí u otázek g, ch a j v sumáři otočen v tabulce tedy 5=1, 4=2. Počet odpovědí ,4 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s výchovou a vzděláním v naší škole. 13,6 % je spokojeno napůl. 14 % je nespokojeno, nebo spíše nespokojeno. 6 % nedovede posoudit. 2/3 respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s výchovou a vzděláváním na naší škole.

10 Za zmínku stojí 92% spokojenost s výukou mateřského jazyka a 84,1 % spokojenost s výukou matematiky. Odpovědi na otázky g, ch a j byly hodnotově převráceny. Všichni nebo téměř všichni respondenti si změny všimli. U otázky ch se objevily odpovědi domnívám se, že některý učitel je k mému dítěti nespravedlivý, šikanuje ho. Je možné, že se zde projevila možná chybovost v převrácení hodnot odpovědí. Pokud odpověď byla míněna tak, jak vyznívá, rodiče by měli oslovit vedení školy, aby byl tento stav v zájmu dítěte co nejdříve řešen. 3) Zázemí a. Jste spokojeni se školní jídelnou? Počet odpovědí ,1 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno se školní jídelnou. 19 % je spokojeno napůl. 9,5 % je spíše nespokojeno nebo nespokojeno. 6,4 % nedovede posoudit. b. Jste spokojeni se školní družinou? Počet odpovědí ,8 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno se školní družinou. 9,5 % je spojeno napůl. 9,5 % je spíše nespokojeno nebo nespokojeno. 30,2 % nedovede posoudit.

11 c. Jste spokojeni s nabídkou kroužků? Počet odpovědí ,9 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s nabídkou kroužků. 14,3 % je spokojeno napůl. 39,7 % je nespokojeno nebo spíše nespokojeno. 11,1 % nedovede posoudit. d. Jste spokojeni s prostředím učebny a s prostředím školy? Počet odpovědí ,7 % respondentů je spokojeno s prostředím tříd a školy. 4,8 % je spokojeno napůl. 1,5 % je spíše nespokojeno. e. Jste spokojeni s technickým vybavením učeben? Počet odpovědí % respondentů je spokojeno s prostředím tříd a školy. 6,3 % je spokojeno napůl. f. Jste spokojeni s www stránkami školy? Počet odpovědí % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno s www stránkami školy.

12 14,3 % je spokojeno napůl. 9,5 % je nespokojeno nebo spíše nespokojeno g. Jste spokojeni se školními aktivitami (škola v přírodě, lyžařský kurz, divadla, koncerty, aj.)? Počet odpovědí % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno se školními aktivitami. 12,7 % je spokojeno napůl. 4,8 % je nespokojeno nebo spíše nespokojeno. h. Jste spokojeni s mimoškolními aktivitami školy? Počet odpovědí ,8 % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno se školními aktivitami 12,7 % je spokojeno napůl 14,3 % je nespokojeno nebo spíše nespokojeno. Zázemí sumář Počet odpovědí % respondentů je spokojeno nebo spíše spokojeno se zázemím školy. 11,7 % respondentů je spokojeno napůl. 11,1 % je spíše nespokojeno nebo nespokojeno. 7,2 % nedovede posoudit.

13 Zázemí školy je respondenty hodnoceno spíše kladně. V odpovědích na otázku 3e (prostředí učebny a školy) se objevily (až na jednu výjimku) pouze kladné odpovědi. V této oblasti relativně nejméně kladných odpovědí získala otázka na nabídku kroužků. Tuto problematiku již ve školním roce 2013/2014 řešíme. Otázka, kterou jsme nepoložili, ale vy byste na ni rádi odpověděli: Motivuje škola k výkonu 4, Motivuje škola k výkonu a soutěživosti 4 Komentář: Mladší žáci jsou vždy motivováni tím, že objevují nové informace, které vzápětí vstřebávají. Na druhém stupni, s nastupující pubertou, se už problém motivace vyskytuje mnohem častěji. Je těžké odpovídat neustále na otázku A k čemu mi to bude? Třeba řešení rovnice. A vůbec nejtěžší je motivovat žáky, kteří si jsou vědomi faktu, že na ně čekají poloprázdné střední školy, které se předhánějí v nabídce, co všechno pro ně dělají a s jakým slabým prospěchem je přijmou. Dáváte za pravdu článku ZMĚNA KLIMATU NUTNÁ ze Zpravodaje duben 2013? - 5 Bez komentáře. Jste spokojeni s přístupem ostatních rodičů ke škole? Ne učitelé i škola by měli mít vyšší autoritu. Pokud se budeme všichni řídit radami Tomáše Feřteka (v závěru dotazníku), pak se zvýší autorita nejen učitelů a školy, ale i rodičů. Připomínky, návrhy, přání komentáře k otázkám a vyjádření k nim Říká se o této škole, že je to pomalu zvláštní škola. Komentář: Nevím, z čeho rodič vychází, ale asi má na mysli speciální třídu tzv. skupinové integrace. V této třídě se vzdělávají žáci, kteří mají různé druhy zdravotního postižení nebo specifické poruchy učení. Jim se věnuje speciální pedagog spolu se svými asistenty. Rodiče těchto dětí jsou spokojeni s přístupem školy k těmto dětem, protože tyto děti vyžadují opravdu speciální metody výuky, na které by v běžné třídě mnohdy nebyl čas. Vedení školy již navštívilo několik ředitelů (ředitelek) z okolních základních škol. Chtěli poskytnout informace o zřízení takovéto třídy a takovou třídu provozovat i své škole. Současný směr vzdělávání hovoří o inkluzi zařazování těchto dětí do běžných tříd s pomocí speciálního pedagoga a ne separování těchto dětí do speciálních (dříve zvláštních) škol. Je to i jeden ze způsobů jak společně žít v jedné škole.

14 Širší nabídka kroužků. Tohoto problému jsme si vědomi a vše je řešeno ve spolupráci se zřizovatelem v začátku školního roku 2013/2014. Přehled o klasifikaci žáků, o zadaných domácích úkolech, týdenních plánech vše dostupné na školním webu. Nejsme ve fázi, kdy bychom uvažovali o elektronické třídní knize. Ne každý má zatím přístup k internetu. Problematika školní kuchyně. Vedoucí školní jídelny musí při sestavování jídelníčku dodržet tzv. spotřební koš což je vyvážená strava na cukry, tuky, vitamíny, aj. Ne všem chutná vše, a tak se může stát, že dítě neodebere jídlo vůbec nebo sní jen jeho část. Pak je logické, že po příchodu domů má dítě hlad. Vlastním pozorováním vidím, že děti nejsou zvyklé jíst polévku ani zeleninové či ovocné přílohy. Pizza, hot dog a hamburgery, které si děti tak přejí, do školy nepatří. K dotazované problematice bramborové kaše mohu uvést, že naše kaše se dělá z uvařených brambor. Pokud rodiče zjistí, že kuchařky přesvědčují jejich dítě k dojídání jídla, ať se obrátí přímo na ředitele. Reprezentace školy. Komentář Slovo reprezentace znamená, že školu reprezentuje vždy ten nejlepší. Rodičům se nelíbí, že někteří žáci jsou upřednostňováni nad jinými. Pokud se tak děje, tak pouze v rámci reprezentace, ve vyučování dostávají všichni stejnou šanci se projevit. Webové stránky školy. Téměř ¾ respondentů jsou spokojeni s našimi webovými stránkami. Škola zadala požadavek na novou podobu internetových stránek. Výuka v první třídě ve školním roce 2012/2013. Tato problematika byla již personálně vyřešena.

15 Organizace školních táborů o letních prázdninách. Komentář O organizování školních táborů v době hlavních (letních) prázdnin škola jedná se svým zřizovatelem. Změna prostředí v okolí školy. Projednáváme spolu se zřizovatelem využití školního dvora k přestávkové činnosti, oplocení školního pozemku, využití školní zahrady, aj. Čekali jsme na provedení zateplení budovy školy. Zápisy dětí do 1. ročníku základní školy. Zápis dětí do 1. ročníku školní docházky zůstane tak, jak jsme jej nastavili při minulém zápisu, včetně časového harmonogramu. Dítě musí při zápisu prokázat i svoji samostatnost v novém prostředí. Výuka Anglického jazyka. Výuka Anglického jazyka probíhá přesně podle pravidel, která nastavil Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. Ten stanovilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Podle jeho instrukcí je vypracován Školní vzdělávací program. Kryté stání pro jízdní kola. O krytém stání pro jízdní kola cca 5-6 žáků, kteří dojíždějí do školy na kole, zatím neuvažujeme. Elektronická komunikace. Od školního roku 2013/2014 je naší snahou co nejvíce komunikovat s rodiči elektronickou cestou, i když mnohdy je nejlepší osobní jednání. Kalendář akcí. Na našich stránkách je umísťován Plán práce pro školní rok /... Tam rodiče naleznou plno termínů ze života školy.

16 Navýšení kapacity školní družiny. Od byla kapacita školní družiny navýšena z 60 na 90 dětí. Svozový autobus na kondiční plavání, autobus pro lyžařskou školu v Hlubočkách, zájezdy do anglicky nebo německy mluvících zemí. Veškerá tato případná činnost a hlavně její financování by připadla z části na rodiče a z části na zřizovatele. Škola však takové položky ve svém rozpočtu nemá. Statistika školy, porovnání s jinými školami. Škola musí podle školského zákona a prováděcí vyhlášky zveřejňovat Výroční zprávu o činnosti školy za daný školní rok. Tuto zprávu projednává a schvaluje rada školy a pak ji škola předává svému zřizovateli. Tato zpráva se každoročně umisťuje na školní webové stránky. Tam je také možno nalézt veškerou možnou školní statistiku. Stejně tak to dělají i okolní školy. Tak lze najít porovnání mezi školami. V dalších poznámkách rodiče ocenili práci paní učitelky ve 2. třídě (ve školním roce 2012/2013) Co můžete a chcete nabídnout škole ve smyslu spolupráce a podpory (sponzorské dary, zprostředkování exkurzí, besed, obnova vybavení, zajištění oprav, spolupráce při pořádání akcí školy, vedení kroužků, aj.)? Nabízím: Sponzorský dar na ples. Spolupráce na školních akcích. Beseda o Austrálii. Sponzorský dar (na konkrétní věc). Zahradnické úpravy v okolí školy. Zprostředkování exkurzí. Vedení kroužků. Exkurze do hasičské stanice Olomouckého kraje v Olomouci.

17 Závěry 1) Protože se dotazník použil v roce 2013 poprvé, je velmi těžké komentovat skutečnost, že se k problematice vyjádřilo 53,3 % oslovených rodičů. Ti byli ochotni vyjádřit svůj názor na školu a tím se spolupodílet na chodu školy. 2) Z odevzdaných dotazníků lze učinit tyto závěry: spokojeni (odpověď ano) odpovědí z 1953 = 46,4% spíše spokojeni (odpověď spíše ano) odpovědí z 1953 = 22% Jestliže odpovědi ano a spíše ano hodnotíme jako odpovědi vyjadřující spokojenost: Celkem spokojenost tvoří 68,4 % odpovědí. Odpověď napůl se vyskytla 258x z 1953 odpovědí = ve 13,2 % všech odpovědí. Odpověď spíše ne -se vyskytla 140x z 1953 odpovědí = 7,2 % všech odpovědí. Odpověď ne - se vyskytla 104x z 1953 odpovědí = 5,3 % všech odpovědí Jestliže odpovědi spíše ne a ne hodnotíme jako odpovědi vyjadřující nespokojenost: Celkem nespokojenost tvoří 12,5 % odpovědí. Odpověď - nemohu posoudit- se vyskytla 115x z 1953 odpovědí = 5,9 % odpovědí. Spokojenost se vyskytla u odpovědí na otázku: 1a - Jste spokojeni s tím, jak se k vám chovají učitelé a ostatní zaměstnanci školy? 1f - Jste spokojeni s tím, jak vás škola informuje o prospěchu a chování vašeho dítěte? 2a - Jste spokojeni s výukou mateřského jazyka? 2c - Jste spokojeni s výukou matematiky? 3d - Jste spokojeni s prostředím učebny a s prostředím školy? 3e - Jste spokojeni s technickým vybavením učeben? 3g - Jste spokojeni se školními aktivitami (škola v přírodě, lyžařský kurz, divadla, koncerty, aj.)?

18 Nespokojenost se vyskytla u odpovědí na tyto otázky: 1ch - Doporučili byste naši školu svým přátelům? 1d Jste spokojeni s chováním spolužáků k Vašemu dítěti? 2e Rozvíjí škola schopnost Vašeho dítěte vyjádřit své myšlenky? 2h - Myslíte si, že děti jsou čím dále více agresivnější? 2ch - Domníváte se, že je některý učitel k vašemu dítěti nespravedlivý, šikanuje ho? 3c - Jste spokojeni s nabídkou kroužků? 3h - Jste spokojeni s mimoškolními aktivitami školy? V další práci je potřeba se zaměřit na ty oblasti, ve kterých se vyskytla nespokojenost rodičů. Odpovědi na některé problémy jsou uvedeny v závěru jednotlivých témat dotazníku a v komentářích na připomínky a náměty rodičů. Vzhledem k větší objektivitě bude tento dotazník příště doplněn o informaci, za který stupeň základní školy rodič odpovídá. Pravidelně v květnu končícího školního roku bude tento dotazník předávám rodičům k vyplnění. Jen tak můžeme vědět, kam jsme se v naší práci posunuli a na které problémy se máme nově zaměřit. Na konci této zprávy je uveden dotazník, na který rodiče odpovídali. Zpracoval: Mgr. Vladimír Čuka ředitel školy říjen 2013 Poděkování: Děkujeme všem rodičům, kteří dotazník vyplnili. Vážíme si všech podnětných připomínek a nápadů, které slouží k zlepšení chodu školy.

19 Vážení rodiče, jednou z priorit vedení školy se v příštím období stává zlepšení spolupráce a nastolení otevřené komunikace mezi vámi a školou, v rámci něhož vás žádám o účast v dotazníkovém šetření, které vám dává možnost vyslovit se k vybraným oblastem fungování naší školy. Dotazník je zcela anonymní a má za cíl zmapovat vaše názory. Účelem šetření je mimo jiné přiblížení školy vám rodičům a vaše zapojení do chodu školy. Cílem vedení školy bylo, je a nadále i bude navození oboustranné spokojenosti jak vás rodičů, tak vašich dětí a v neposlední řadě i nás pedagogů. Dotazník pro rodiče žáků ZŠ Hněvotín (květen 2013) Vladimír Čuka, ředitel školy Dotazník je anonymní pokud jej vyplníte, vložte jej vy nebo vaše děti do nově zřízené schránky Školní vrba před hlavním vchodem do školy. Termín pro dodání vyplněného dotazníku je do 14. června Průzkumu se nemusíte zúčastnit, školu však vaše názory zajímají. Budeme se snažit najít cesty, jak s vámi co nejlépe komunikovat. Proto žádáme o jeho vyplnění. Na otázky odpovězte číslicemi 1, 2, 3, 4, 5 nebo písmenem N. 1 ano, 2 spíše ano, 3 napůl, 4 - spíše ne, 5 ne, N nemohu posoudit 1) Škola vztahy, spolupráce s rodiči a. Jste spokojeni s tím, jak se k vám chovají učitelé a ostatní zaměstnanci školy? b. Jste spokojeni s tím, jak se k vašemu dítěti chovají učitelé a ostatní zaměstnanci školy? c. Jste spokojeni s prací třídního učitele? d. Jste spokojeni s chováním spolužáků k vašemu dítěti? e. Zajímá vedení školy názory, pocity a přání rodičů? f. Jste spokojeni s tím, jak vás škola informuje o prospěchu a chování vašeho dítěte? g. Vyhovují vám pravidla, která ve škole platí? h. Se školou, kterou navštěvuje vaše dítě, jste spokojeni? ch. Doporučili byste naši školu svým přátelům? i. Myslíte si, že ve vedení školy jsou schopní lidé? j. Máte dobrý pocit ze způsobu jednání vedení školy?

20 k. Myslíte si, že tato škola má ve srovnání s ostatními školami v okolí dobré jméno? 2) Výchova a vzdělání a. Jste spokojeni s výukou mateřského jazyka? b. Jste spokojeni s výukou anglického jazyka? c. Jste spokojeni s výukou matematiky? d. Připravuje škola vaše dítě dobře na další vzdělávání? e. Rozvíjí škola schopnost vašeho dítěte vyjádřit své myšlenky? f. Vede škola vaše dítě k tomu, aby se umělo učit a bavilo je to? g. Zažívá vaše dítě kvůli škole strach? h. Myslíte si, že děti jsou čím dále více agresivnější? ch. Domníváte se, že je některý učitel k vašemu dítěti nespravedlivý, šikanuje ho? i. Myslíte si, že vaše dítě chodí do školy rádo? j. Domníváte se, že domácí příprava je pro vaše dítě příliš náročná? 3) Zázemí a. Jste spokojeni se školní jídelnou? b. Jste spokojeni se školní družinou? c. Jste spokojeni s nabídkou kroužků? d. Jste spokojeni s prostředím učebny a s prostředím školy? e. Jste spokojeni s technickým vybavením učeben? f. Jste spokojeni s www stránkami školy? g. Jste spokojeni se školními aktivitami (škola v přírodě, lyžařský kurz, divadla, koncerty, aj.)? h. Jste spokojeni s mimoškolními aktivitami školy? Otázka, kterou jsme nepoložili, ale vy byste na ni rádi odpověděli:

21 Místo pro připomínky, návrhy, přání, komentáře k otázkám apod. Co můžete a chcete nabídnout škole ve smyslu spolupráce a podpory (sponzorské dary, zprostředkování exkurzí, besed, obnova vybavení, zajištění oprav, spolupráce při pořádání akcí školy, vedení kroužků, aj.)? Nabízím: Slova na závěr od Tomáše Feřteka, autora knížky Rodiče vítáni. - pro rodiče: Nedívejte se na učitele jako na protivníka, ale naopak jako spolupracovníka při výchově dítěte. Nejednejte s učitelem jako s pedagogickým sluhou a respektujte jeho odbornost. Přicházejte do školy raději se zdvořilým dotazem, ne s odhodláním bojovat. Ověřujte si informace od svého dítěte, bývají často zkreslené. Nepomlouvejte nikdy učitele svých dětí a rozhodně ne, když to mohou slyšet. - pro učitele: Mluvte s rodičem jako s rovnocenným partnerem, respektujte jeho důstojnost. Vnímejte rodiče jako experta, který nejlépe zná své dítě. Komunikujte s rodiči přímo, ne prostřednictvím dítěte. Berte dítě jako plnoprávnou součást učitelsko-rodičovské debaty o něm. Nevnímejte každý dotaz či kritiku jako osobní útok.

22

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Zákonní zástupci žáků naší školy byli vyzváni k vyplnění anonymních dotazníků, týkajících se vztahů (v souvislosti se školou), výchovy a vzdělání,

Více

Rodiče vítáni. Škola otevřená rodičům, rodiče otevření škole. Kateřina Kubešová a Tomáš Feřtek, EDUin

Rodiče vítáni. Škola otevřená rodičům, rodiče otevření škole. Kateřina Kubešová a Tomáš Feřtek, EDUin Rodiče vítáni Škola otevřená rodičům, rodiče otevření škole Kateřina Kubešová a Tomáš Feřtek, EDUin Co je to Obecně prospěšná společnost založená na jaře 2010, která chce zintenzivnit veřejnou debatu o

Více

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017 ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017 Úvod Cílem tohoto dotazníkového šetření bylo zjistit, jak rodiče žáků ZŠ Stoliňská vnímají vybavení školy, její fungování a přístupy v různých oblastech. Díky opakování

Více

Seznam příloh: Příloha číslo 1 : Dotazník pro výchovné poradce. Příloha číslo 2: Vyhodnocení dotazníkového šetření.

Seznam příloh: Příloha číslo 1 : Dotazník pro výchovné poradce. Příloha číslo 2: Vyhodnocení dotazníkového šetření. Seznam příloh: Příloha číslo 1 : Dotazník pro výchovné poradce. Příloha číslo 2: Vyhodnocení dotazníkového šetření. 1 Příloha číslo 1: DOTAZNÍK K INKLUZIVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ pro výchovné poradce Dobrý den,

Více

Spolupráce rodiny a školy a domácí příprava žáka

Spolupráce rodiny a školy a domácí příprava žáka Spolupráce rodiny a školy a domácí příprava žáka Koncepce spolupráce rodiny a školy a taktéž domácí přípravy je v souladu s platným školním vzdělávacím programem, je založena na právech a povinnostech

Více

Anketa pro rodiče. rozhodně ano. nedovedu posoudit o pokrocích a úspěších Vašeho dítěte o případných obtížích Vašeho dítěte

Anketa pro rodiče. rozhodně ano. nedovedu posoudit o pokrocích a úspěších Vašeho dítěte o případných obtížích Vašeho dítěte Anketa pro rodiče Vážení rodiče, v zájmu zkvalitnění komunikace mezi vámi a školou vás prosíme o vyplnění tohoto dotazníku. Vámi vybru odpověď označte křížkem. Jsou pro Vás dostačující informace, které

Více

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17 ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17 Úvod Cílem tohoto dotazníkového šetření bylo zjistit, jak rodiče žáků ZŠ Stoliňská vnímají vybavení školy, její fungování a přístupy v různých oblastech. Díky opakování

Více

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely A) MATERIÁLNĚ TECHNICKÉ ZÁZEMÍ ŠKOLY 1) Vnitřní vybavení školy je: a) rozhodně vyhovující b) spíše vyhovující c) spíše

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012 Z celkového počtu 131 vydaných dotazníků se do školy k vyhodnocení vrátilo 85 vyplněných dotazníků. 1) Jste spokojeni s tím, jak je Vaše škola

Více

Dotazník spokojenosti Školská zařízení MŠ, ZŠ Bohušovice nad Ohří pro rok 2016

Dotazník spokojenosti Školská zařízení MŠ, ZŠ Bohušovice nad Ohří pro rok 2016 Dotazník spokojenosti Školská zařízení MŠ, ZŠ Bohušovice nad Ohří pro rok 216 Městský úřad Bohušovice nad Ohří, Husovo náměstí 42, 411 6 Bohušovice nad Ohří Dotazník byl vyhotoven na základě negativních

Více

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017 Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 217 Rozdaných dotazníků: 83 Odevzdaných dotazníků: 64 Z toho : Třída 1. třída 2.

Více

Jste spokojeni s prostředím vymezeným pro třídu vašeho dítěte a s ostatním prostředím? Jste spokojeni s provozní dobou mateřské školy?

Jste spokojeni s prostředím vymezeným pro třídu vašeho dítěte a s ostatním prostředím? Jste spokojeni s provozní dobou mateřské školy? ZAJÍMÁ NÁS VÁŠ NÁZOR VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE 2014 1. Prostředí a provoz MŠ Jste spokojeni s prostředím vymezeným pro třídu vašeho dítěte a s ostatním prostředím? 1 2% 29% 59% Jste spokojeni s

Více

Zpracování dotazníku Škola a já firmy Kalibro

Zpracování dotazníku Škola a já firmy Kalibro Zpracování dotazníku Škola a já firmy Kalibro Dotazník pro rodiče studentů, jaro V dubnu až květnu vyplnilo 171 rodičů studentů gymnázia Botičská dotazník, ve kterém hodnotili naší školu. Výsledky dotazníků

Více

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ Benešova základní škola a mateřská škola Plzeň Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ Školní rok 1-17 Úvod: Vážení rodiče, děkujeme Vám za vyplnění dotazníků, které jsme pro Vás připravili. Rozdali jsme

Více

Máte podle Vás v našem zařízení vše, co ke svému životu a spokojenosti potřebujete?

Máte podle Vás v našem zařízení vše, co ke svému životu a spokojenosti potřebujete? Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

VÝSTUP Z DIAGNOSTICKÉ METODY ANKETA PRO RODIČE

VÝSTUP Z DIAGNOSTICKÉ METODY ANKETA PRO RODIČE VÝSTUP Z DIAGNOSTICKÉ METODY ANKETA PRO RODIČE Škola Základní škola Spuštěno 26. 11. 2015 Dokončeno 17. 12. 2015 Úvod Při autoevaluaci hlavních oblastí edukační reality vycházíme na naší škole i z názorů

Více

Jak hodnotíte budovu MŠ (výzdoba, vybavení, čistota apod.)? Co nebo kdo je pro Vaše dítě ve školce: Které činnosti má Vaše dítě nejraději?

Jak hodnotíte budovu MŠ (výzdoba, vybavení, čistota apod.)? Co nebo kdo je pro Vaše dítě ve školce: Které činnosti má Vaše dítě nejraději? Dotazník pro rodiče dětí MŠ Tetčice Vážení rodiče, prosíme Vás o vyplnění této ankety, která nám poslouží k získání celkového pohledu na úroveň naší MŠ ze strany rodičovské veřejnosti a může být také podnětem

Více

DNPR1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ 1 žáci 1. stupně 0% 0%

DNPR1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ 1 žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci 1. stupně 1. část Vícenásobné odpovědi - Změna v názorech respondentů. V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce

Více

Spokojenost rodičů - zpětná vazba

Spokojenost rodičů - zpětná vazba Spokojenost rodičů - zpětná vazba aneb co ukázalo dotazníkové šetření mezi rodiči žáků ZŠ Jihomoravské nám.2 Zuzana Hrdová za Školskou radu, srpen 2016 Úvod a důvody dotazníkového šetření Školská rada

Více

Líbí se mi výzdoba školy. Ve škole je vždy uklizeno. Stav hygienických zařízení je vyhovující. Vybavení školy pokládám za vyhovující PDF

Líbí se mi výzdoba školy. Ve škole je vždy uklizeno. Stav hygienických zařízení je vyhovující. Vybavení školy pokládám za vyhovující PDF Rozdáno 181 dotazníků odevzdáno 61 dotazníků návratnost: 34% Líbí se mi výzdoba školy o5 absolutní relativní Zcela souhlasím 33 55,9% Spíše souhlasím 24 40,7% 96,6% Souhlas Spíše nesouhlasím 2 3,4% 3,4%

Více

Výsledky šetření budou uveřejněny v průběhu února 2017 na webové stránce projektu a města

Výsledky šetření budou uveřejněny v průběhu února 2017 na webové stránce projektu  a města Vážení rodiče, dostává se vám do rukou dotazník, jehož prostřednictvím bychom chtěli zjistit vaše názory na výchovu a vzdělávání na Českobrodsku. Dotazník je součástí projektu Sdílené radosti a strasti

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ Vaše dítě chodí do MŠ: 0% 3% 36% 61% Nerado Rádo Velmi rádo Nevím, nedokážu odpovědět Informovanost o dění v MŠ je podle Vás: 10% 45% 14; 45% Zcela nedostatečná Přiměřená Výborná

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016 Statutární město Ostrava Úřad městského obvodu Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření 216 V roce 216 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci březnu roku 2012 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost

Více

Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006

Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006 Základní škola T. G. Masaryka Mnichovice okres Praha východ Bezručova 346, 251 64 Mnichovice Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006 1) Cíle školy R: naučit se učit

Více

Bylo rozdáno celkem 7 dotazníků pro rodinné příslušníky, opatrovníky a blízké osoby uživatelů služeb chráněného bydlení, 2 se vrátily vyplněné.

Bylo rozdáno celkem 7 dotazníků pro rodinné příslušníky, opatrovníky a blízké osoby uživatelů služeb chráněného bydlení, 2 se vrátily vyplněné. Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

1. Chodí Vaše dítě do MŠ:

1. Chodí Vaše dítě do MŠ: Výsledky dotazníkového šetření: Hodnocení mateřské školy Husinec pohledem rodičů - školní rok 2016/2017 Jako jeden z hlavních cílů své práce si vytyčila naše Mateřská škola vytváření tzv. pozitivního klimatu.

Více

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 Pohled na školu (klima školy zákonní zástupci) červen Cílem ankety bylo zjistit postoje zákonných zástupců (dále ZZ) žáků školy. Tento průzkum se uskutečnil

Více

Spokojenost rodičů s MŠ a ZŠ v Praze 20

Spokojenost rodičů s MŠ a ZŠ v Praze 20 Spokojenost rodičů s MŠ a ZŠ v Praze 20 MČ Praha 20 Tomáš Soukup Šmeralova 4 170 00 Praha - Bubeneč IČ: 73534781 Tel: +420 739 358 697 E-mail: info@vyzkumysoukup.cz www.vyzkumysoukup.cz Prosinec 2016 Obsah

Více

Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem

Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků 5. 9. tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem Dotazníky pro žáky naší základní školy byly zveřejněny na www stránkách školy ve dnech 2. 5. 16.

Více

Celkový počet odevzdaných dotazníků.205, tj. 92% z celkového počtu rodičů. Počet odpovědí a jejich procentuální vyjádření v jednotlivých otázkách:

Celkový počet odevzdaných dotazníků.205, tj. 92% z celkového počtu rodičů. Počet odpovědí a jejich procentuální vyjádření v jednotlivých otázkách: Vyhodnocení dotazníku pro rodiče únor 2013 Celkový počet odevzdaných dotazníků.205, tj. 92% z celkového počtu rodičů. Počet odpovědí a jejich procentuální vyjádření v jednotlivých otázkách: Otázka č.1

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO RODIČE ve šk. roce 2015/2016. Mateřská škola PASKOV, p.o.

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO RODIČE ve šk. roce 2015/2016. Mateřská škola PASKOV, p.o. VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO RODIČE ve šk. roce 2015/2016 Mateřská škola PASKOV, p.o. Červen 2016 Úvod V letošním dotazníkovém šetření jsme stanovili 12 otázek na provoz a práci v MŠ Paskov. Celkem bylo rozdáno

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola Doubrava, okres Karviná, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Dotazník pro rodiče Datum: 28. 04. 2016 Graf 1: Celkový

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Seznam příloh. Otázky pro zástupkyni ředitele školy

Seznam příloh. Otázky pro zástupkyni ředitele školy Seznam příloh Příloha č. Otázky pro rodiče Příloha č. 2 Příloha č. 3 Příloha č. 4 Otázky pro pedagogy Otázky pro zástupkyni ředitele školy Fotografie Příloha č. Otázky pro rodiče: ) Kdo Vám doporučil naši

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ

Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ Území MAP Dotazníkové šetření mezi rodiči probíhalo v základních školách v období 14. 24. 2. 2017. V území MAP je celkem 14 základních škol zapojených do MAP, z toho

Více

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 Pohled na školu (klima školy zákonní zástupci) září 2015 (zpracovala Mgr. Jana Fričová) Cílem ankety bylo zjistit postoje zákonných zástupců (dále ZZ)

Více

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně škola žáci 1. stupně Zaškrtni nejvíce 3 předměty, které patří mezi tvé oblíbené: cizí jazyk 35 % 23 % vlastivěda 8 % 17 % tělesná výchova 60 % 73 % pracovní činnosti 28 % 8 % Zaškrtni nejvíce 3 předměty,

Více

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Ladislava Coňka 40/3, 142 00 Praha 4-Písnice Zpracovala Mgr. Blanka Chýlová Praha, duben 2013 Obsah Úvod Silné stránky Slabé stránky Vize školy

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci únoru roku 2013 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost

Více

Žáci -Výzdoba školy se mi líbí

Žáci -Výzdoba školy se mi líbí Autoevaluace ZŠ, Praha 13, Klausova 2450, 155 00 Praha 5 Velká Ohrada Rozhodli jsme se provést autoevaluaci školy prostřednictvím žáků, učitelů i rodičů přesto, že již není povinná. Chtěli jsme však zpětnou

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci dubnu roku 2014 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci lednu 216 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem sociálních věcí Úřadu

Více

ANKETA RODIČE ČERVEN 2010

ANKETA RODIČE ČERVEN 2010 F Z Š O l o m o u c, H á l k o v a 4, O L O M O U C ANKETA RODIČE ČERVEN 2010 Celkem žáků na škole (k 1. 6. 2010) 514 Odpovědělo 350 Kolik procent 68% Celkem na 1. stupni 312 Odpovědělo 234 Kolik procent

Více

SCIO MAPA ŠKOLY ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory

SCIO MAPA ŠKOLY ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory SCIO MAPA ŠKOLY 2016 ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory Analýza současného stavu ve škole K posouzení problematiky slouží i dotazníková šetření. Scio Mapa školy Tento projekt řeší detailně oblast klimatu

Více

Mapa školy pro SŠ. Analytická zpráva pro rodiče 2010/2011. Škola: Gymnázium a SOŠ Obec: Rokycany Typ školy: Gymnázium čtyřleté Kód školy: ABEHJ

Mapa školy pro SŠ. Analytická zpráva pro rodiče 2010/2011. Škola: Gymnázium a SOŠ Obec: Rokycany Typ školy: Gymnázium čtyřleté Kód školy: ABEHJ Škola: Gymnázium a SOŠ Obec: Rokycany Typ školy: Gymnázium čtyřleté Kód školy: ABEHJ Mapa školy pro SŠ Analytická zpráva pro rodiče 010/011 Vážení rodiče, Mapa školy je dotazníkové šetření zaměřené na

Více

Dotazník pro rodiče - klima školy

Dotazník pro rodiče - klima školy www.survio.com 13. 03. 2017 13:33:18 Základní údaje Název výzkumu Dotazník pro rodiče - klima školy Autor Martin Lukeš Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku https://www.survio.com/survey/d/e8l6k8d1t5h8y0q0n

Více

DOTAZNÍK PRO RODIČE VYHODNOCENÍ

DOTAZNÍK PRO RODIČE VYHODNOCENÍ DOTAZNÍK PRO RODIČE VYHODNOCENÍ Vážení rodiče, od března do konce května jsme pro Vás uveřejnili na webových stránkách školy dotazník, který byl svými otázkami zaměřen na sběr informací k tématům: 1. Podmínky

Více

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče Vyhodnocení dotazníků pro rodiče Provoz a práce MŠ Paskov Zpracovaly: Bc. Jarmila Petrošová, řed. MŠ Dne: 10. března 2014 Mgr. Ivana Slípková Úvod Prostřednictvím dotazníku jsme chtěli zjistit názory rodičů

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti rodičů se službami v MŠ Hluk (květen 2015)

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti rodičů se službami v MŠ Hluk (květen 2015) Vyhodnocení dotazníku spokojenosti rodičů se službami v MŠ Hluk (květen 2015) V březnu letošního roku byl v Mateřské škole Hluk iniciován Městským úřadem Hluk dotazník, jehož cílem bylo zjistit potřeby

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Dotazníkové šetření ke kvalitě poskytované ambulantní a terénní služby sociální rehabilitace

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola a Mateřská škola Neznašov Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy - 2015/2016 (červen) Datum: 26. 05. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy

Více

Dotazníkové šetření pro rodiče - klima školy, 2013

Dotazníkové šetření pro rodiče - klima školy, 2013 Dotazníkové šetření pro rodiče - klima školy, 2013 1. Je atmosféra naší školy, když ji navštívíte, pozitivní? určitě ano 46% spíše ano 49% nevím, nedokážu posoudit 4% spíše ne 1% 2. Líbí se Vám vnitřní

Více

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 %

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 % Vyhodnocení dotazníků: rozdáno 100% dotazníků, vráceno 95% dotazníků na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče Je atmosféra školy, když ji navštívíte, podle vás pozitivní? a) určitě ano

Více

Škola: ALOR Datum:

Škola: ALOR Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: ALOR Datum: 2. 5. 2018 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky

Více

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2017 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Vnímání školy/školky ve Velkých Losinách očima rodičů

Vnímání školy/školky ve Velkých Losinách očima rodičů Závěrečná zpráva Vnímání školy/školky ve Velkých Losinách očima rodičů Pro ZŠ a MŠ Velké Losiny připravila Kantar TNS Czech s.r.o. Květen 2017 1 Obsah Metodologie 3 Základní škola - shrnutí 4 Základní

Více

Výsledky ankety pro rodiče žáků GT

Výsledky ankety pro rodiče žáků GT Výsledky ankety pro rodiče žáků GT Gymnázium Teplice se pravidelně snaží získávat informace od rodičů i žáků a zkvalitňovat svou práci ve všech oblastech. V listopadu 2016 proběhla anketa mezi rodiči,

Více

Místní akční plán v ORP Mělník - vyhodnocení dotazníků (rodiče)

Místní akční plán v ORP Mělník - vyhodnocení dotazníků (rodiče) Místní akční plán v ORP Mělník - vyhodnocení dotazníků (rodiče) V rámci projektu MAP v ORP byly připraveny dotazníky určené pro rodiče. Tyto dotazníky byly distribuovány do jednotlivých základních a mateřských

Více

Mají podle Vás uživatelé v našem zařízení vše, co ke svému žiotu a spokojenosti potřebují?

Mají podle Vás uživatelé v našem zařízení vše, co ke svému žiotu a spokojenosti potřebují? Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2016 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Analýza posunu školy

Analýza posunu školy DFHOV SOS Analýza posunu školy Tato zpráva zobrazuje, nakolik se názory respondentů k jednotlivým otázkám během opakovaného dotazníkového šetření v oblasti klimatu změnily. Zaznamenána je změna četnosti

Více

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro rodinné příslušníky Domova důchodců Horní Planá (dále jen Domov) Dotazník pro rodinné příslušníky

Více

Výsledky dotazníkového rodičů ve školním roce 2012 2013 1. a 2. stupeň OBLAST VZDĚLÁVÁCÍHO PROGRAMU ŠKOLY

Výsledky dotazníkového rodičů ve školním roce 2012 2013 1. a 2. stupeň OBLAST VZDĚLÁVÁCÍHO PROGRAMU ŠKOLY Výsledky dotazníkového rodičů ve školním roce 2012 2013 1. a 2. stupeň Počet zaslaných dotazníků: I. stupeň: 214 II. stupeň: 175 Celkový počet oslovených respondentů: 389 Návratnost dotazníků: I. stupeň:

Více

Optimalizace 2007/2008-9. C

Optimalizace 2007/2008-9. C Průběh vzdělávání (kvalita výuky) 10 9 8 7 4 Odpovídá škola vašim potřebám (potřebám vašeho dítěte)? Jste spokojen/a s kvalitou výuky cizích jazyků? Jste spokojen/a s kvalitou výuky matematiky? Jste spokojen/a

Více

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD 2010/2011 žáci 1. stupně

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD 2010/2011 žáci 1. stupně škola ABDEI ABDEI. část ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD 200/20 žáci. stupně názorech respondentů v daném roce proti současnému (204) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno, čeho se bojíš: 20 202 203

Více

Škola: CEKPV Datum:

Škola: CEKPV Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ScioŠkoly Souhrnný přehled - Škola: CEKPV Datum: 13. 11. 2018 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. učit žáky slušně se chovat 182 75 % 50 21 % 10 4 % 1 0 1,3 ZŠ celkem 14505 62 % 5901 25 % 2372 1 454

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Individuální zpráva. Základní škola (xxxx)

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Individuální zpráva. Základní škola (xxxx) ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Individuální zpráva Základní škola (xxxx) Informace o projektu INFORMACE O PROJEKTU INFORMACE O PROJEKTU 1072 Počet dotazníků zpracovaných za vaši školu 161 Počet škol, s nimiž

Více

Program rozvoje města Nový Bor. ANKETA určena obyvatelům města

Program rozvoje města Nový Bor. ANKETA určena obyvatelům města Program rozvoje města Nový Bor ANKETA určena obyvatelům města Vážení obyvatelé našeho města, dovolte nám, abychom se na Vás obrátili s prosbou o pomoc. Město připravuje zpracování zásadní rozvojové koncepce

Více

Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby

Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby Cíl anketního šetření Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby Anketní šetření je jedním z nástrojů, jak lze zjistit názory uživatelů pečovatelské služby na poskytovanou službu. Respondenti se

Více

Průzkum spokojenosti. Stravovací centrum Křejpského

Průzkum spokojenosti. Stravovací centrum Křejpského Průzkum spokojenosti Stravovací centrum Křejpského Zjišťování spokojenosti uživatelů pečovatelské služby probíhalo formou anonymního dotazování prostřednictvím papírového dotazníku rozdávaného uživatelům,

Více

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD PODZIMU 2005

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD PODZIMU 2005 Žáci - první stupeň Zaškrtni všechno, čeho se bojíš: starších spolužáků + Zaškrtni nejvíce 3 předměty, které patří mezi tvé oblíbené: český jazyk + vlastivěda - přírodověda - hudební výchova + pracovní

Více

Mapa mateřské školy 2013/14 - OBSAH

Mapa mateřské školy 2013/14 - OBSAH ABKU Mapa mateřské školy 0/ - OBSAH R - rodiče, U - učitelé, P - provozní zaměstnanci Otázka Text otázky Strana. HODNOCENÍ MŠ, ŠVP (TVP) R/0 Mateřská škola, do které chodí moje dítě: 0, 0 U/0 Mateřskou

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY RODIČE - ŽÁCI

VYHODNOCENÍ ANKETY RODIČE - ŽÁCI VYHODNOCENÍ ANKETY 2015 - RODIČE - ŽÁCI Sběr dat proběhl od 12. 5. do 28. 5. 2015. Pro bylo celkem 33 otázek, z toho 3 otázky otevřené (6, 12, 33). Pro žáky bylo připraveno celkem 18 otázek, z toho 3 otevřené

Více

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZÁKLADNÍ OBLASTI: 1. Vzdělávací program - poskytnout žákům, co nejkvalitnější základ všeobecného vzdělání 2. Mimoškolní

Více

Do kterého ročníku Váš syn / dcera chodí? Zaškrtněte: 1. 2. 3. 4.

Do kterého ročníku Váš syn / dcera chodí? Zaškrtněte: 1. 2. 3. 4. Dotazník pro rodiče (r. 2015) Vážení rodiče, máme velký zájem o to, aby byl Váš syn /Vaše dcera ve škole spokojený/á a naše výuka byla co nejkvalitnější. Proto se mimo jiné snažíme získávat co možná nejvíce

Více

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín KLIMA ŠKOLY Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha Termín 29.9.2011-27.10.2011-1 - Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové! Dovolte, abychom

Více

CGST1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

CGST1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 2014

Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 2014 Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 214 Rozdaných dotazníků: 76 Odevzdaných dotazníků: 7 Z toho: Počet odevzdaných dotazníků

Více

Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem

Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků 5. 9. tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem Dotazníky pro žáky naší základní školy byly zveřejněny na www stránkách školy ve dnech 30. 4. 15.

Více

Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb

Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb (ke standardu 15) I. Příprava zjišťování spokojenosti uživatelů se sociálními službami 1. Před zahájením

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola Roztoky, okres Rakovník, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: KLIMA ŠKOLY 2017 Datum: 26. 04. 2017 Graf 1: Celkový přehled

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Spokojenost s péčí v DS

Spokojenost s péčí v DS Denní stacionář Kopretina, Vlčovice, Kopřivnice Hodnocení kvality služby a spokojenosti u rodinných příslušníků/opatrovníků a dalších osob v DS Kopretina (rok ) Počet odevzdaných dotazníků: 9 Období sběru

Více

Mateřská škola Duha Oslavany Školní rok: 2010/2011

Mateřská škola Duha Oslavany Školní rok: 2010/2011 Mateřská škola Duha Oslavany Školní rok: 2010/2011 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE Na začátku měsíce ledna bylo rozdáno na pracovišti MŠ Duha Oslavany Padochov celkem 20 dotazníků. Návratnost byla 10

Více

Na cestě k úspěšné škole

Na cestě k úspěšné škole Na cestě k úspěšné škole Na konci prvního pololetí školního roku 2014/2015 byla rodičům zaslána anketa sestavená pedagogickými pracovníky ZŠ Ronov nad Doubravou a nazvaná Na cestě k úspěšné škole. Jejím

Více

Na území ORP Liberec je celkem 50 základních škol. Územní rozložení ZŠ je následující:

Na území ORP Liberec je celkem 50 základních škol. Územní rozložení ZŠ je následující: Na území ORP Liberec je celkem 50 základních škol. Územní rozložení ZŠ je následující: OBEC POČET z toho ZŘIZOVATEL ZŠ OBEC LIBERECKÝ STÁT CÍRKEV SOUKR. CELKEM KRAJ Liberec 28 21 3 1 1 2 Liberec - Vratislavice

Více

ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice

ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice ZŠ a MŠ Žirovnice Komenského 47 394 68 IČO: 70992614 ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice motto: Cesta práce na sobě je často klubíčkem velmi zamotaným a my nevíme, zda jsme ho začali rozmotávat ze správného

Více

Rada školy :25:15

Rada školy :25:15 www.survio.com 26. 11. 2018 03:25:15 Základní údaje Název výzkumu Rada školy Autor Petr Havlík Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku https://www.survio.com/survey/d/j6b9q5r9w2b5u8i2a První odpověď

Více

Mateřská škola, Stračov

Mateřská škola, Stračov Dotazníkové šetření říjen 213 a 216 1. Jste spokojeni s prostředím mateřské školy? 3 2 2 1 1 213 17 1 216 24 2 2 1 1 2. Jste spokojeni s tím, jak se učitelka věnuje Vašemu dítěti? 213 1 3 216 2 4 2 2 1

Více

Výstup z nástroje. Beta verze - není po korekturach

Výstup z nástroje. Beta verze - není po korekturach ANKETA PRO RODIČE Výstup z nástroje Beta verze - není po korekturach Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha Spuštěno 1 Dokončeno 1-1 - Úvod Při autoevaluaci hlavních oblastí působení školy, vymezených

Více

ZPRÁVA Dotazník Stravování ve školní jídelně

ZPRÁVA Dotazník Stravování ve školní jídelně ZPRÁVA Dotazník Stravování ve školní jídelně Zástupci školní jídelny vedoucí paní Hrubá Členové stravovací komise Mgr. Dosedělová Mgr. Mikešová R. Mgr. Slezák Zástupci rodičů ve stravovací komisi paní

Více

ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ?

ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ? Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov Le Thi 5. třída starosta + ředitel: ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ? Karta rozvoje vzdělávání v obci Ostrovsko společnou cestou ke kvalitnímu

Více

Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 2016)

Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 2016) Denní stacionář Kopretina, Vlčovice 7, 7 1 Kopřivnice Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 1) METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

Dotazník spokojenosti v Mateřské škole Sluníčko

Dotazník spokojenosti v Mateřské škole Sluníčko 24. 05. 2016 15:11:50 Základní údaje Název výzkumu Dotazník spokojenosti v Mateřské škole Sluníčko Autor Bc. Václava Kunická Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/t1v7x8k0x9y2e9t8y

Více

Tabulky s výslednými percentily

Tabulky s výslednými percentily Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a em, kterého vaše škola dosáhla ve srovnání s ostatními zapojenými školami. Abyste získali jasnou představu

Více

Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků?

Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků? Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků? Výstupy z odpovědí na jednotlivé otázky Co nejvíce rodiče na ZŠNČP oceňují Podněty od rodičů Jak

Více

Výsledky hodnocení ZŠ Vyskytná nad Jihlavou rodiči pomocí dotazníkového šetření

Výsledky hodnocení ZŠ Vyskytná nad Jihlavou rodiči pomocí dotazníkového šetření Výsledky hodnocení ZŠ Vyskytná nad Jihlavou rodiči pomocí dotazníkového šetření Na počátku jsme si stanovili několik okruhů otázek, na které jsme pomocí dotazníkového šetření chtěli získat odpověď: 1.

Více