Co je za námi: Šéfredaktor Brouk

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Co je za námi: Šéfredaktor Brouk"

Transkript

1 IX X/2012 Ahoj kamarádi! Škola volá a s ní přicházejí i lidé, kteří vám dávají domácí úkoly místo toho aby řekli: Běžte si dnes hrát ven děti, je tam krásně. Ale nejen škola začíná v září taky budete zase chodit na keramiku, malování a balet, na florbal nebo na stěnu, šachový kroužek či angličtinu. Ale počkat... ještě něco dvanáctého se sejdete s lidmi, které znáte, se kterými jste pokořili nejen Moravu a Soví hnízdo na Zeměkrychli, ale i nespočet řek a základen po celých jižních Čechách. Pohybovali jste se s nimi v prostoru i v čase, a byli jste u toho vším možným od kosmonautů po zvířata. Jo, Hanace je zpět, už pojedenácté vedení zve děti v červeném tričku na zahajovací schůzku. Uběhlo deset let. Proboha, vždyť u některých z vás je to celý život! Deset let se schází lidi jako vy, a deset let se oddíl rozrůstá, rozveseluje je, ale i pláče, skřípe a sám skomírá i tyhle chvíle byly v historii Hanace. A možná ještě budou, k životu to prostě patří. Hlavní je vytrvat a jít dál! Třeba dalších deset let. A na kom to záleží? Na nás, na lidech v červených tričkách. Takže vítejte v novém věku, v dalším roku trvání vlády Hanace, v roce oslav a vzpomínání na doby minulé a dávno minulé. VÍTEJTE V ROCE HANACE! Co je za námi: Šéfredaktor Brouk Každý správný člen Hanace na těch akcích byl, nebo o tom aspoň slyšel, takže pouze stručně. Po letním táboře na Sovím hnízdě, respektive na Zeměkrychli (kde mimochodem přibližně polovina lidí zůstala, aby ostatní mohli odlétnout zpět na Zemi) následoval puťák po řece Moravě. Letní radovánky zakončilo mistrovství světa juniorů a veteránů v raftingu, kde řada Hanačáků s pádlem v ruce hájila oddílové barvy. V tuto chvíli máte za sebou i zahajovací schůzku, a jdeme na to letos ve VELKÉM.

2 Co nás čeká... (a nemine?): Hanman - závod, přesněji řečeno triatlon. Víte co to je? Na plovárnu pěšky a zpátky na kole... Ne, dělám si srandu, tohle je trošku drsnější. Pro dospělé je to 35 km na kole, pak 5 km běh, a finálně 10 km na kanoi. Pro vás je připraven dětský okruh 15 km kolo, 2,5 km běh a 5 km loď. Pak následuje afterparty v restauraci Beseda, na kterou letos můžete jít taky, jako dospělí, protože to je i vaše oslava, oslava oddílových narozenin. V určený čas po vás párty skončí, a kdo bude chtít, tak se přesune stejně jako loni k nám (k Jalům) na after-afterparty, s možností přespání u nás do druhého dne. V říjnu nás čeká KVM neboli Krumlovský Vodácký Maraton. Cíl je v Krumlově, proto Krumlovský, jsou to závody na vodě, proto vodácký, a maraton kvůli svojí délce. Letos jsou speciálně pro vás vytvořené nové kategorie. Poslední akce... co kecám, není poslední, ale je to poslední tradiční akce prvních dvou měsíců desátého roku Hanace (nemůžu se týhle informace nabažit, zní to parádně, tak vám to pořád cpu) jsou to Pupkáči, soutěž týmů v polním tažení... ehm vaření. Snažte se na závodech jako Šampus, a výhra je jistá! Tohle je typ na trénink na KVM!

3 Svátky Marie (Ma(ru)ška 12.9.) je ženské křestní jméno hebrejského původu - mirjám = vzpoura. Zdrobnělina Mara znamená hořký, drsný v hebrejštině a ničitel v Sanskrtu. Marií je v České Republice hodně přibližně kusů, i když postupně tato oblíbenost klesá. Méně známé zdrobněliny jsou například Manka, Marunka nebo Márinka. I v historii jich bylo dost dvě hrály hlavní role v bibli, a Marie vládly přísně ale spravedlivě v Anglii, ve Skotsku, Rakousku či Francii. Ještě pár zahraničních verzí tohoto jména: Moira (skotsky, irsky), Mia (holandsky), Mai (švédsky) Tereza (Veverka, Čvachty ) je ženské křestní jméno řeckého původu a nejasného významu. Základ slova ale někteří vykládají z řečtiny (téresis) jako záštita, ochrana. Terez je v současnosti v ČR něco přes , což taky není málo. Když vynecháme tři svaté, tak jedna z nejznámějších Terez, je Matka Tereza blahoslavená (rodným jménem Agnesë Gonxhe Bojaxhiu [gondže bojadžiu]) humanitární pracovnice, která zakládala útulky pro umírající, sirotky a opuštěné děti, budovala nemocnice a školy. Lukáš (Špunt ) Jméno pochází z latinského názvu oblasti Lukánie a označuje jejího obyvatele. Je to 5. nejčastější mužské jméno v ČR, a jeho oblíbenost stále roste momentálně jich je přibližně A v minulosti jich bylo... hromada, že by ji jeden nepřelezl evangelista Svatý Lukáš, Lukáš Kohout - český mystifikátor a podvodník, Lukáš Topinka český kulturista nebo Luca Zingaretti italský herec. Z těch známějších třeba nadporučík Lukáš, znáte z filmu nebo knížky Osudy dobrého vojáka Švejka, a nebo Luke Skywalker z Hvězdných válek. Narozeniny Čeky ( ) Jenda neboli Čeky se narodil ve znamení panny, podle indiánského horoskopu je medvěd - ovlivňuje ho zemský živel, a vládne mu jižní vítr. Keltský stromový kalendář Jendovi připisuje lípu náš národní strom. Ve stejný den jako Čeky se narodili Maxmilian Švabinský (1873 český malíř a grafik) nebo třeba František Hrubín (český spisovatel), ze světa pak Alexandr Ovečkin (ruský hokejista). Za socialismu (před rokem 1989) byl 17. září Den československého letectva.

4 Řepa ( ) Řepu by indiáni považovali za medvěda, a Keltové by mu přiřadili lípu. Důležité události: 2010 je otevřen nový 23 km dlouhý úsek Pražského okruhu, 1633 Galileo Galilei byl souzen inkvizicí (soud pro kacíře), 1891 V Massachusettském Springfieldu byl předveden první automobil na benzín. Svátek slaví Oleg, Helmut a Světluše. Jekota ( ) I když je mezi Řepou a Jekotou rozdíl jen tři dny, Jekota má všechny horoskopy jiné už je váhy, olivovník a havran (ovlivňuje ji vzdušný živel, a vládne jí vítr západní). V den podzimní rovnodennost roku 1875 byla zprovozněna první linka koňské tramvaje v Praze, roku 1916 pak byl zahájen provoz elektrické tramvaje, a při té příležitosti byl ukončen provoz parní tramvaje prostě samá hromadná doprava. Narodili se František Kupka (český malíř, zakladatel českého abstraktního umění), Jaroslav Seifert (český básník). Bobík ( ) Začátek téměř jako u Jekoty, jen místo kombinace váhy olivovník havran, tu máme váhy líska havran. Roku 622 Mohamed dokončil svoji hidžru (přesídlení z Mekky do Mediny), 1869 Krach na newyorské burze (černý pátek) a léta páně 1991 vydala Grungeová skupina Nirvana své nejslavnější album Nevermind, obsahující hymnu 90. let Smells Like Teen Spirit. Narodili se Albrecht z Valdštejna (1583 šlechtic) i Yvetta Blanarovičová (1963 česká zpěvačka). Tento den byl vyhlášen Světovým dnem proti softwarovým patentům (to jsou patenty vymýšlené počítačem, respektive speciálním programem většinou moc složité pro praktické využití) Klouzy ( ) Jo, to už je říjen. Ale Klouzy je pořád váhy, strom má jeřáb (strom, ne stavební pomůcku!) a indiáni by řekli: Ta bílá dívka byla narozena ve znamení havrana, ona bude mít cit pro spravedlnost a estetické cítění.. Roku 1289 se narodili Václav III (český král) a Anežka Přemyslovna (dvojče krále Václava III, zemřela však v 7 letech). Narodil se Filip Šedivý ( český politik, právník a diplomat), Boris Michajlov (1944 ruský hokejista) nebo třeba Ludvík Filip I. (1773 francouzský král). Svátek slaví Hanuš. Před rokem 1989 se slavil Den Československé lidové armády. Celá Hanace v září sfoukla svůj pomyslný narozeninový dort s 10 svíčkami a stala se tak nejmladším oslavencem. Snad se o ten náš 10 letý oddíl jeho spoluoslavenci 14-ti letý Jenda, 13 ti letí Jeky a Řepa, 17 ti letá Bobík a čerstvá 16ka Klouzy dobře postarají. Všem přejeme oslavu plnou dobrot a široký úsměv na jejich narozeninových fotkách!

5 Program na září a říjen Sobota Hanman Bára, Klouzy Triatlon kolo, běh, kánoika. Popis trati je zveřejněn na oddílovém webu. Dětská trasa je nedílnou součástí Hanmana. Začne-li vám při závodě stékat pot po tváři, tak je to jedině dobře, je to příznak toho, že opravdu makáte. Trénink se vám bude v den závodu určitě hodit nezapomeňte v týdnu provětrat kolo! Sraz: v sobotu v 9:30 před Ká-servisem (u Jižní zastávky, u řeky Malše) Vybavení: kolo (v dobrém stavu, schopném ujet závod), CYKLISTICKÁ HELMA, pití, boty na běh, sportovní oblečení, kompletní vodácké převlečení (vestu i pádlo dostanete). Občerstvení je zajištěno v depech a v cíli, malá svačinka se ale určitě hodí! Návrat: závod skončí cca kolem 17 hodiny vyhlášením výsledků, poté následuje přesun do občerstvovacího zařízení Beseda (u polikliniky Sever), kde proběhne velkolepá oslava narozenin Hanace. Mladí Hanačáci se v cca 21 hodin přesunou domů a akce pro ně končí. Další variantou je pokračovat k Broukovi domů, kde proběhne dětská after-afterparty s možností přespání (jako vloni). V tom případě by byl konec akce někdy kolem 9 až 10 hodiny ranní, ovšem v neděli. Informace o after-afterparty u Brouka Lanový park - outdoor na dosah Klára Zase něco nového! Překonávat překážky v korunách stromů si vyzkoušíme v lanovém parku na Máji. Užijeme si adrenalin a zjistíme, jak jsme na tom s fyzičkou i se strachem z výšek. K ruce nám bude i zkušený instruktor, který nám začátečníkům poradí co a jak. Cena: 100 Kč Sraz: v 15:50 na zastávce MHD Antonína Barcala na Máji (dostanete se sem busem č. 3, 5, 7 či 8) Konec: v 18 hod S sebou: pohodlné sportovní oblečení, pevnou obuv tenisky, pití

6 Víkend volna Spíš pro vaše rodiče je informace, že o tomto víkendu proběhne BudROCKfest, kde vystoupí řada kapel jak místních, tak nemístních. Další akce o tomto víkendu je Festival za demisi vlády II. No, zajímavý program na víkend Cihla Johan Víceúčelová věc jménem cihla se dá použít klidně i na ničení oken. Kdo vymyslí nejvíc využití? Kdy: 16:00 18:00 Vybavení: obvyklé + cihla (CP 290x140x65, klasická malá bez děr), Kdo by měl problém se sehnáním, nahlaste se Broukovi nejpozději večer! Mám nějaký doma, můžu zapůjčit. Na konci schůzky dáme dohromady posádky na Krumlovský vodácký maraton. Pomalu skládejte posádku na C2 nebo R5 i staří Hanačáci by určitě vrazili. Pátek neděle Podzimní Vltava vedení Vodáky nejnavštěvovanější řeka na podzim získá zpátky svou dřívější podobu. Kempy se vyprázdní, loď s vodáky téměř nepotkáte. A tohle je šance pro nás, vyrazit na tuhle jihočeskou nádheru s hromadou jezů. Snad se vyplní předpověď počasí a opravdu nás čeká krásné babí léto. (V případě nepříznivého počasí na vodu nevyrazíme a víkend strávíme po suchozemsku). Kam: na Vltavu, pojedeme ji z Vyššího Brodu Sraz: v pátek v 9:00 v nové klubovně Přebalíme si do barelů a poštrádujeme si to na vlak, který jede v 10:12. Ubytování: v krumlovské loděnici (zděný dům) Návrat: v neděli cca v 16:00 do klubovny - upřesníme smskou Cena: 300 Kč (zahrnuje cestu vlakem a dopravu lodí, ubytování, večeře) Jídlo: molekuly (skupinky ideálně 4-5 osob) Páteční a sobotní večeře bude společná. Vybavení: spacák, karimatku (postelí j málo), ešus, lžíci, kompletní vodácké oblečení, baterku, teplé oblečení na souš Zamykání řeky (vodácká schůzka) Brouk Opustit na podzim řeku není jen tak. Naše lodě se tedy, letos naposled, sklouznou po charakteristické karamelové ploše řek Vltavy a Malše. Celý rok nás hostily, něco jim dlužíme na zimu je zamkneme. Je to jako zamknout domov, když odjíždíte na dovolenou. Kdy: 15:45 18:00 Vybavení: vodácké bude zima, takže zavřené boty, šusťáky, triko s dlouhým rukávem, šusťákovou bundu, pokrývku hlavy. Koupat se nebudete! Víkend volna V pátek z Prahy vyjíždí trampský písničkový vlak, více info na Omalovánky Klouzy Vrátíme se do dětských let, kdy jsme si vybarvovali a kreslili. Nebude se však jen blbnout, ale také se naučíme míchat barvy... Kdy: 16:00 18:00 Vybavení: obvyklé + pastelky

7 Sobota Krumlovský Vodácký Maraton Klára, Brouk Vodácký svátek, vodácký maraton. Vydáme se společně do Krumlova, kde pojedete závod na řece Vltavě (cca 11km, 6 jezů) ve vámi vybrané kategorii: C2 žáci, nebo raft R5 či pramice P5 (pátý člověk je dospělý kormidelník, kvůli bezpečnosti). Ze stejného důvodu mohou startovat pouze žáci narození v rozmezí let ! V prostoru cíle bude připraven doprovodný sportovní program. Vyhlášení výsledků proběhne v pivovarské zahradě Eggenberg od POZOR: Zvýhodněné startovné platí pro posádky přihlášené do Cena: 80Kč Sraz: 9:45 na nádraží u padlých (vlak jede v 10:00) Návrat: ve večerních hodinách buď autobusem v 19:00 k Mercury, nebo později autem až do domu Neděle Pupkáči Brouk Tradiční soutěž týmů ve vaření v polních podmínkách. Bude se hodnotit nejen dobrota dobrot, ale i tábornické dovednosti, souhra týmu, uklizenost kuchyně a hygiena. Podrobné informace včetně ingrediencí dostanete včas na speciálním dodatečném Pupkáčovském letáku Moře Maruška Kdo by neznal Chorvatsko, Itálii, Řecko... Prázdniny už jsou sice za námi, ale dovolenou u moře si můžeme klidně připomenout! Kdy: 16:00 18:00 Vybavení: obvyklé Víkendus volnus vulgaris Smrt Brouk Obchází kolem nás každý den. Hlad, nemoci, auta, lidé, drogy, války, přírodní katastrofy, nehody, nebo my sami... je snadné zemřít. Ale je těžké žít? Nebojte se, nic brutálního vás nečeká! Kdy: 16:00 18:00 Vybavení: obvyklé Podzimky Parádní prodloužená výprava na přelomu podzimu a... podzimu. Proto asi podzimky. Všechny důležité informace se dozvíte včas na dodatečném formuláři. Už teď můžeme prozradit, že pojedeme na Dálavu. Plány do budoucna, aneb výpravy v listopadu a prosinci Kovářov výprava s rodiči (Hanací seniors) volno Pořešín pátek Noční výsadek volno volno Vánočka Za vydatné pomoci okolí sesmolil Brouk, šerif T. O. Hanace

8 Střípky Monitoru Dvojčíslo Monitoru, které právě jedním dechem čtete, se rozrostlo o novou rubriku Střípky Monitoru. Ve zkratce se dočtete, co se stalo a hlavně, co se bude dít dál! Tak příjemné počteníčko. Letní tábor na Zeměkrychli a splutí řeky Moravy Rok uteče jako voda a my zase budeme společně stát před nějakým hradem či zámkem a vůbec nebudeme tušit, jestli je pondělí nebo úterý. Bezstarostný čas prázdnin. Letos jsme procestovali zase kus republiky i vesmíru. Vítězem bodování na táboře na Zeměkrychli se stal Bohdy. Při plížičách, běhačkách i rukodělkách se mu podařilo nasbírat 1801 bodů. Z hromady fotek, které z Moravy máme je jediná společná fotka paradoxně suchozemská. Mezinárodní raftové závody v Českém Vrbném 2012 Poslední prázdninové dny trávili Hanačáci sportem. Holky s úsměvem, kluci zase s totálním nasazením se vrhali do vln slalomové dráhy ve Vrbnu. Hájili barvy Hanace a všem na břehu ukázali, že nejsou žádný bábovky. Zapádlovat si na pořádně tekoucí vodě a nasbírat zkušenosti byl hlavní záměr akce. Medaile a úspěchy přijdou, nebojte! Autoška musí ve středu odpoledne zůstat v práci! Dospěláckej život je těžkej, něco nejde změnit. A tak letos bohužel musí Autoška místo schůzek propočítávat. Nezapomínejte ani letos na pravidlo, že každý slušný Hanačák dá o sobě vědět, když onemocní, nebo se musí místo schůzky učit. Napište prosím vždy smsku. Letos se prosím omlouvejte Kláře Děkuje Ladislav Špaček, odborník na etiketu a slušné chování

Outdoor club HANACE uvádí. měsíčník jménem Monitor. na měsíc září 2015. Naší poslední oddílovou akcí byl Hanman,

Outdoor club HANACE uvádí. měsíčník jménem Monitor. na měsíc září 2015. Naší poslední oddílovou akcí byl Hanman, Outdoor club HANACE uvádí měsíčník jménem Monitor na měsíc září 2015 Naší poslední oddílovou akcí byl Hanman, letos určitě, jako každý rok, vydařený a kromě Hanmana jsme měli podařený tábor plný srandy

Více

MONITOR Listopad 2015

MONITOR Listopad 2015 MONITOR Listopad 2015 Pravidelný měsíčník českobudějovického Outdoor clubu Hanace Říjen je úspěšně za námi a nám nezbývá nic jiného, než se vrhnout do dalšího měsíce. V říjnu jsme si vyzkoušeli, jaké to

Více

Monitor. Oslavenci. Narozeniny: Svátky: V/2011

Monitor. Oslavenci. Narozeniny: Svátky: V/2011 V/2011 Monitor Jaro je tu a s ním i blížící se letní tábor. Všichni se už určitě těšíte a nemůžete se dočkat. Hlavně nováčci zažijí první tábor s Hanací. V dubnu jsme byli na Švýcaráku, kde Milda uvařil

Více

ZÁŘÍ 2011 MONITOR HANACE KLUBOVÝ ZPRAVODAJ

ZÁŘÍ 2011 MONITOR HANACE KLUBOVÝ ZPRAVODAJ ZÁŘÍ 2011 MONITOR HANACE KLUBOVÝ ZPRAVODAJ Ahoj HANACE!!! Tak je tu září a s ním přišla zase škola. Nezoufejte, protože opět začíná oddílový rok. Taky se už nemůžete dočkat schůzek a výprav? Ještě jednou

Více

Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013

Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013 Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013 Ahoj Hanačáci! Je tady duben, druhý jarní měsíc, ale venku to pořád vypadá jako o Vánocích. Ale pozor, v Hanaci rozhodně neplatí přísloví březen za kamna

Více

Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU

Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU Drazí a milí. Je tu opět bodování, tentokrát za měsíc duben. V dubnu se oddíl tak trochu osvěžil, začli jsme chodit na vodu, do Stromovky a do toho to počasí, co? Možná

Více

AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR

AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR SPOLEK BLESK WWW.SDRUZENIBLESK.CZ, 777 624 456 AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR Ahoj, tady jsou nové akce na letošní jaro a léto!!!

Více

MONITOR listopad 2014

MONITOR listopad 2014 MONITOR listopad 2014 Ahoj Hanačáci! Máme tu další měsíc, tentokrát už tuplovaně podzimní listopad. Milovníci žlutých, červených a hnědých barev teď můžou chodit po světě s úsměvem na rtech a koukat na

Více

MONITOR PROSINEC 2011. Mapa z Celnice

MONITOR PROSINEC 2011. Mapa z Celnice MONITOR PROSINEC 2011 Mapa z Celnice Ahoj HANACE! Máme měsíc prosinec, poslední měsíc roku 2O11, ve kterém nás čeká nejen noční výsadek, kde všichni zjistíme, jestli jsme tak dobrý s mapou jak si myslíme,

Více

Víkend 9. - 10.4. výprava na Švýcarák Vedení. Tento víkend pojedeme společně opět na výpravu. Čeká nás spousta her a snad i pěkné počasí.

Víkend 9. - 10.4. výprava na Švýcarák Vedení. Tento víkend pojedeme společně opět na výpravu. Čeká nás spousta her a snad i pěkné počasí. MONITOR duben 2016 Nastává duben, druhý jarní měsíc. Nám všem již zbývá pár měsíců do vytoužených a především zasloužených prázdnin. A proto se budeme povalovat doma u počítače a nebudeme nic dělat APRÍL!

Více

18. Panči 374. Tentokrát je tu kontakt už jen na Autošku, které se omlouváte. Ostatní kontakty jsou k sehnání v předešlých monitorech.

18. Panči 374. Tentokrát je tu kontakt už jen na Autošku, které se omlouváte. Ostatní kontakty jsou k sehnání v předešlých monitorech. Listopad 2011 MONITOR Ahoj HANACE! To nám ten školní rok zase rychle utíká. Říjen se přehoupl na listopad, na podzimkách jsme si přeřídili čas a zažili jsme spoustu dalších akcí a společných zážitků. Na

Více

V./2009 Je tu další měsíc květen a s ním zase něco nového... voda, snad plno sluníčka a taky plno zajímavých schůzek, her a výprav :-D. A je to přesně rok, co vyšel první Monitor. Tak v květnu nás čekají

Více

PROGRAM 3.-4. 10 volno

PROGRAM 3.-4. 10 volno MONITOR NA ŘÍJEN CO JE ZA NÁMI? První školní měsíc je za námi, zbývá nám jich už jen 9. Společně jsme zahájili nový oddílový rok a do našich řad přivítali nové členy, tak doufejme, že se jim u nás v Hanaci

Více

Všem přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí a nějakou tu letní oslavičku.

Všem přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí a nějakou tu letní oslavičku. VI./2009 Ahooooj! Je před námi poslední měsíc v tomto školním roce a my už se jen můžeme těšit na prázdniny. A co nás čeká v tomhle krásném měsíci v oddíle? Nejzásadnější akcí je rozhodně tábor. Jak už

Více

X/2011. Zřícenina hradu Pořešín, jež jsme nedobyli, ale kdybychom chtěli, tak by padl! Ahoj kamarádi!

X/2011. Zřícenina hradu Pořešín, jež jsme nedobyli, ale kdybychom chtěli, tak by padl! Ahoj kamarádi! X/2011 Zřícenina hradu Pořešín, jež jsme nedobyli, ale kdybychom chtěli, tak by padl! Ahoj kamarádi! Říkat Vám, že máme září za sebou a říjen před sebou by bylo asi zbytečné všichni to víte. A každý, kdo

Více

Outdoor club HANACE České Budějovice ve spolupráci s T.J. SOKOL České Budějovice pořádá 5. ročník akce

Outdoor club HANACE České Budějovice ve spolupráci s T.J. SOKOL České Budějovice pořádá 5. ročník akce Outdoor club HANACE České Budějovice ve spolupráci s T.J. SOKOL České Budějovice pořádá 5. ročník akce Extrémní závod dvojic skládající se ze tří disciplín MTB, běh a voda. Dvojice musí společně absolvovat

Více

LEDEN A ÚNOR

LEDEN A ÚNOR www.hanace.info LEDEN A ÚNOR 2013 Rok 2012 máme za sebou a Hanace se s ním rozloučila na Vánoční výpravě na Vávrovce. Celý oddíl musel být opravdu hodný, protože mu Ježíšek nadělil oddílovou vlajku, která

Více

Květen 2017 ORONGONG

Květen 2017 ORONGONG Květen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

www.hanace.info I./2011

www.hanace.info I./2011 I./2011 www.hanace.info Celý další rok je za námi, ale jeden další zase před námi. Užili jsme si jarňák na Vávrovce, kde jste se léčili z všelijakých závislostí. Pěkně jsme si tam zaběžkovali. Někdo byl

Více

Varianta II. 1. 8. 2008 Most 9:05 vlak Plzeň 11:54 12:03 vlak České Budějovice 13:56 14:09 BUS Rybník 14:52 15:12 vlak Vyšší Brod 15:34

Varianta II. 1. 8. 2008 Most 9:05 vlak Plzeň 11:54 12:03 vlak České Budějovice 13:56 14:09 BUS Rybník 14:52 15:12 vlak Vyšší Brod 15:34 Vltava 2008 Termín: pátek 1. 8. 2008 čtvrtek 7. 8. / pátek 8. 8. 2008 Plán etap: Kilometráž Kemp Délka etapy Den 318,9 km Vyšší Brod Pod Hrází 11,9 km Sobota 307,0 km Kemp U Nojdy 12,5 km Neděle 294,5

Více

1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR ( ) INFORMACE PRO RODIČE

1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR ( ) INFORMACE PRO RODIČE 1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR (8.-12.7.2019) Začátek tábora: pondělí 8. července od 7:00 do 8:00 hodin v SVČ Mozaika. Vyzvedávání dětí: Každý den je vyzvedávání dětí mezi 15:30 16:00 hodinou. v prostorách tělocvičny.

Více

MONITOR NA BŘEZEN 2017

MONITOR NA BŘEZEN 2017 MONITOR NA BŘEZEN 2017 Ahoj Hanačáci! Čas nám letí a už je před námi třetí měsíc v roce a tím je březen. Ne nadarmo se říká: Březen za kamna vlezem, ale to jsou jen babské říkačky, protože pro nás Hanačáky

Více

Monitor. Klubový zpravodaj. Pravidelný měsíčník českobudějovického OUTDOOR CLUBU HANACE

Monitor. Klubový zpravodaj. Pravidelný měsíčník českobudějovického OUTDOOR CLUBU HANACE XI/2010 Důležité informace Monitor Klubový zpravodaj Pravidelný měsíčník českobudějovického OUTDOOR CLUBU HANACE Čabajka HANACE! Tak nám skončil měsíc říjen a nastoupí listopad, už jsme zase o krok blíže

Více

Ahoj Hanačáci! K tomu jako vždycky každou středu parádní schůzka, takže myslím, že v dubnu je rozhodně na co se těšit!

Ahoj Hanačáci! K tomu jako vždycky každou středu parádní schůzka, takže myslím, že v dubnu je rozhodně na co se těšit! Ahoj Hanačáci! Je duben, jaro je v plném proudu, velikonoční prázdniny za rohem a ty letní hned za dalším. Je konečně teplo, takže nemusíme jezdit jen na klasické základny ale i trochu změnit výpravový

Více

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře.

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře. Říjen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se o

Více

Monitor na prosinec a leden

Monitor na prosinec a leden Monitor na prosinec a leden Je tu měsíc prosinec, advent, čas klidu, míru a pohody. Na konci měsíce nás čeká to, na co se všichni celý rok těšíme Vánoce. Ježíšek nám naježí dárky, odpočineme si od školy,

Více

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. 15. - 20. května 2015

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. 15. - 20. května 2015 Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. 15. - 20. května 2015 Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Studentky DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní pedagogika Zahájení kurzu

Více

Monitor na červen 2015

Monitor na červen 2015 Monitor na červen 2015 Pravidelný měsíčník outdoor clubu HANACE Ahoj všichni! Už tu máme červen a to znamená, že svítí sluníčko, všude všechno kvete, zrají už i první plody a blíží se nám prázdniny. Pro

Více

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015.

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015. Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Studentky DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Kampak se pojede na začátku roku? 8.1. Novoroční oddílovka 10.1. Dršmaš Florbal 23.-25.1. DA Sirotci 30.1.-1.2. Steinbach

Více

ADRENALINOVÝ RAFTING NA ISELU a NOCE

ADRENALINOVÝ RAFTING NA ISELU a NOCE ADRENALINOVÝ RAFTING NA ISELU a NOCE Kam jedeme? Pod zasněžené štíty Alp a Dolomit. Trvalý dostatek sněhu zajistí krásné vodácké zážitky na těchto ledovcových řek. Připravili jsme velice atraktivní zájezd

Více

P R O P O Z I C E. Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu

P R O P O Z I C E. Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu P R O P O Z I C E Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu 2.- 4. 9. 2011 Druh soutěže: mistrovství České republiky v radiovém orientačním běhu klasika pro kategorie MD 12

Více

5. ročník Policejního rafťáku

5. ročník Policejního rafťáku 5. ročník Policejního rafťáku Kdo by to před 5 lety řekl, že tato vodácká akce bude mít nejen mezi IPAky takový úspěch. První ročník Policejního rafťáku jsme zahájili na Vltavě, na které jsme společně

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 18. týden

Více

Svratka 2016 Rajhrad

Svratka 2016 Rajhrad Svratka 2016 Rajhrad Mistrovství P5 České republiky Pohárový závod P5 MEZINÁRODNÍ ZÁVOD PRAMIC P5 VE VODÁCKÉM VÍCEBOJI 18.6. - 19.6. 2016 A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1) Název závodu: Svratka 2016 Rajhrad Mistrovství

Více

www.hanace.info IV./2011

www.hanace.info IV./2011 www.hanace.info IV./2011 Monitor Máme tu konečně jaro, tak hurá na vodu a ven místo do tělocvičny. A proto budeme občas chodit i v pondělí na tzv. Sportovní odpoledne, který bude pořádat převážně Šampus,

Více

Program na březen 2014

Program na březen 2014 Číslo stránky 1 Program na březen 2014 ZÁJMOVÉ AKTIVITY Název aktivity Termíny aktivity Doba konání Lektor (asistent) Cena aktivity Poznámky / Přihlášky Aspergea: setkání sebeobhájců 6. 3. 2014 čtvrtek

Více

DUBEN 2010. Sledujte web: www.hanace.info

DUBEN 2010. Sledujte web: www.hanace.info DUBEN 2010 Sledujte web: www.hanace.info Ahoj! Březen-za kamna vlezem a duben-ještě tam budem. Hmm, tak tohle rozhodně neplatí pro Hanačáky. Už v březnu jsme vyrazili na parádní výpravu na Pořešín, kde

Více

HASTRY 3.1. (už tedy oslavil) 11. narozeniny. S opožděním gratulujeme

HASTRY 3.1. (už tedy oslavil) 11. narozeniny. S opožděním gratulujeme BŘEZEN 2010 I když v měsíci únoru se konala jen jedna delší akce, myslím, že opravdu stála za to. Mám tím na mysli samozřejmě jarní tábor na Vávrovce. Ten, kdo se nezúčastnil, ať už z jakýchkoli důvodů,

Více

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek středa 22. května 2019.

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek středa 22. května 2019. Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 17. - středa 22. května 2019. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Studentky DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

Co má housenka na srdci

Co má housenka na srdci Září 2015 ORONGONG Co má housenka na srdci Zdravím čtenáře Orongongu, prázdniny jsou u konce a nový školní rok 2015/2016 nám začíná. Tábor si všichni užili, děti ho hodnotily jako jeden z nejlepších za

Více

Někde je přes vodu i můstek, ale to je nuda.

Někde je přes vodu i můstek, ale to je nuda. Ahoj kamarádi, Zvu vás všechny srdečně na tradiční cyklovýlet z Prahy do Příbrami. Máme tentokrát jubileum, je to již 10. ročník a o to více se na vás těším. Letos pojedeme trasou, která bude téměř kopírovat

Více

Co má Housenka na srdci

Co má Housenka na srdci Říjen 2015 ORONGONG Co má Housenka na srdci Zdravím všechny čtenáře, září nám uteklo jako voda a už je tu říjen. Vítám v našem oddílu všechny nováčky a také samozřejmě Benjamínky. Díky moc těm, kteří nám

Více

DRAGON BOAT EVENTS z.s. / MĚSTO OTROKOVICE. Přihlášky zasílejte přes webový formulář:

DRAGON BOAT EVENTS z.s. / MĚSTO OTROKOVICE. Přihlášky zasílejte přes webový formulář: Propozice závodu Název závodu: Otrokovická ZUBR desítka 2019 Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností Závod je součástí seriálu DRAGON RACE 2019 Pod záštitou:

Více

Přeshraniční spolupráce mládeže 2018

Přeshraniční spolupráce mládeže 2018 CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov T.G.Masaryka 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže 2018

Více

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer Ahoj, holky a kluci, ano, je to tak, v letošním roce slavím své desáté narozeniny.

Více

Závod vlčat a světlušek

Závod vlčat a světlušek Závod vlčat a světlušek Zlatá Koruna 30. 4. 2. 5. 2010 J ack Sparrow potřebuje pomoct získat znovu Černou Perlu, vydejte se na dobrodružnou plavbu v boji proti kostlivcům! Budete postupovat podle mapy

Více

KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US

KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US www.kickfrance2013.com Je to tady jedete s námi? Oslava cyklistiky v podobě stého ročníku Tour de France je na dosah.

Více

VODÁCKÝ SPORTOVNÍ KLUB VSK RÁJEC-JESTŘEBÍ

VODÁCKÝ SPORTOVNÍ KLUB VSK RÁJEC-JESTŘEBÍ VODÁCKÝ SPORTOVNÍ KLUB RÁJEC-JESTŘEBÍ 2015 Ahoj kamarádi! I v roce 2015 jsme připravili spoustu zajímavých akcí. Na lodi, na kole, nebo i pěšky. Nabízíme Vám rozšířený program našich akcí pro všechny výkonnostní

Více

Krumlovský hastrman. Mezinárodní veřejný závod v ploutvovém a zimním plavání

Krumlovský hastrman. Mezinárodní veřejný závod v ploutvovém a zimním plavání Krumlovský hastrman Mezinárodní veřejný závod v ploutvovém a zimním plavání o putovní pohár starosty města Č. Krumlov 5. dubna 2008, 11.00-16.00 hod Český Krumlov start a cíl v prostoru Městských sadů

Více

3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni

3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni Pozvánka na basketbalový turnaj 3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni Termín: 26. 28. 12. 2014 (pátek až neděle) Centrem místa konání: Městská sportovní hala Plzeň, Úslavská 75 Kategorie: U10

Více

P R O P O Z I C E. První otevřené žákovské mistrovství České republiky lodních modelářů pro všechny zájemce o lodní modelářství.

P R O P O Z I C E. První otevřené žákovské mistrovství České republiky lodních modelářů pro všechny zájemce o lodní modelářství. P R O P O Z I C E První otevřené žákovské mistrovství České republiky lodních modelářů pro všechny zájemce o lodní modelářství. Pořadatel: Klub lodních modelářů Ktiš, Obec Ktiš, spřátelené kluby a kamarádi

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

Na pohár se jede! Memoriál Jindry Benetky Závod škol na dračích lodích Kvasice

Na pohár se jede! Memoriál Jindry Benetky Závod škol na dračích lodích Kvasice Na pohár se jede! Memoriál Jindry Benetky Závod škol na dračích lodích 2019 - Kvasice Termín: pátek 14. 6. 2019 Místo: řeka Morava, loděnice Vodácký klub Kvasice Pořadatel: Torrsen Sports s.r.o. ve spolupráci

Více

OUTDOOR PROGRAMY. Poznámka: cena je uvedena orientační při délce trvání 2 hodiny. Může se lišit na základě aktivit.. Minimum

OUTDOOR PROGRAMY. Poznámka: cena je uvedena orientační při délce trvání 2 hodiny. Může se lišit na základě aktivit.. Minimum OUTDOOR PROGRAMY Klienti mají za úkol vyřešit to, jak překonat lanové překážky před nimi. Vhodné pro kolektivy (zejména pro akce typu teambuilding). Místo: okolí Hotelu DUO Poznámka: cena je uvedena orientační

Více

OPEN ORLOVÁ 2014 XI. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová

OPEN ORLOVÁ 2014 XI. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová OPEN ORLOVÁ 2014 XI. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová 24. 5. - 1. 6. 2014 Ředitel festivalu: Program: Dům kultury Orlová, Osvobození 797 (vedle MěÚ Orlová) Jiří Novák tel: +420 608 830 041

Více

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce MONFISH JUNIOR Výroční zpráva o činnosti v roce 2013 Cílem programu Monfish Junior je budovat v Praze silný klub mladých muškařů a tyto učit muškařským dovednostem. Přivést děti od televizí a počítačů

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Vánoční a novoroční provoz PID. Číslo 23 / 2016 Vyšlo Obsah. 24. prosince 2016 (sobota)

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Vánoční a novoroční provoz PID. Číslo 23 / 2016 Vyšlo Obsah. 24. prosince 2016 (sobota) Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 23 / 2016 Vyšlo 15. 12. 2016 Vánoční a novoroční provoz PID... 1 3. ledna 2017 vyjedou poprvé autobusy PID do Roudnice nad Labem... 3 Další trvalé změny PID od 3. 1. 2017...

Více

Rektorský sportovní den ČVUT

Rektorský sportovní den ČVUT Rektorský sportovní den ČVUT Dračí lodě akademický pohár fakult Praha - 5. 5. 0 Informační bulletin (v.0) Dračí lodě jsou jediným skutečně týmovým sportem, kde síla týmu rozhoduje a převyšuje pouhý součet

Více

Přihlášky zasílejte přes webový formulář: 200m vybojkované dráhy, start z pevných startovacích bloků

Přihlášky zasílejte přes webový formulář:   200m vybojkované dráhy, start z pevných startovacích bloků Propozice závodu Název závodu: Otrokovická ZUBR desítka 2017 Součást seriálu Mistrovství dračích lodí ČR / Torrsen Cup 2017 Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

BŘEZEN 2013. www.hanace.info

BŘEZEN 2013. www.hanace.info BŘEZEN 2013 www.hanace.info SLOVO ŠÉFREDAKTORKY ÚVODEM: Myslím, že nám měsíce leden a únor pěkně uběhly! Začátkem ledna jsme si zaběžkovali na Filipovce. Sice počasíčko zrovna dobře nevyšlo, ale Hanačáci

Více

KATEGORIE DISCIPLÍNY PROGRAM

KATEGORIE DISCIPLÍNY PROGRAM Svaz vodáků Moravy a Slezska VK ICHTIANDR Cvrčovice pořádá soustředění vodáků Moravy a Slezska Cvrčovice 75 952009 V rámci soustředění proběhne otevřený oblastní závod JIH P5 Cvrčovice řeka Jihlava KATEGORIE

Více

Cena: 3.000,- Kč/dítě cena zahrnuje 6-ti denní pobyt včetně všech poplatků, plnou penzi + klukům koupíme

Cena: 3.000,- Kč/dítě cena zahrnuje 6-ti denní pobyt včetně všech poplatků, plnou penzi + klukům koupíme Místo: Letní koupaliště Litoměřice / Kalich Aréna Litoměřice Termín: 16. 21. 8. 2015 (neděle - pátek, tedy 5 nocí) Ubytování: ubytováni budeme v prostorách městského koupaliště, budeme to tak mít blíže

Více

Podobně jako v předcházejících letech bude během letošních Vánoc a Silvestra upraven provoz Pražské integrované dopravy, a to následujícím způsobem:

Podobně jako v předcházejících letech bude během letošních Vánoc a Silvestra upraven provoz Pražské integrované dopravy, a to následujícím způsobem: INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 22/2012 Vyšlo 17.12.2012 Obsah Předvánoční posílení tramvají a autobusů PID... 1 Vánoční a novoroční provoz PID 2012... 1 Zřízení druhé zastávky Strašnická pro linku 196... 3

Více

Družinová výprava Růžovek 26.4. aneb Po stopách josefodolských čarodějnic

Družinová výprava Růžovek 26.4. aneb Po stopách josefodolských čarodějnic A Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají hoj, vítám vás všechny u dalšího vydání akély. Kolombo odeslal příspě vek s vtipy, takže se pořádně posmějeme. Ale už tu máme pozdní jaro a doufám, že

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2 doplňující informace, rozpisy závodů

INFORMAČNÍ BULLETIN 2 doplňující informace, rozpisy závodů INFORMAČNÍ BULLETIN 2 doplňující informace, rozpisy závodů HARMONOGRAM: pátek 15.6. možný přijezd od 16 hodin, možná turistika, výlety na kole, večer možné posezení u ohně, možná návštěva hotelu, restaurace

Více

Základní přehled intervalů jednotlivých linek:

Základní přehled intervalů jednotlivých linek: Změny systému městské hromadné dopravy od 9. prosince 2012 - podrobné informace DOPRAVNÍ PODNIK měst u a Litvínova, a.s., připravuje optimalizaci městské hromadné dopravy. Veškeré změny vstoupí v platnost

Více

Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností. Přihlášky zasílejte přes webový formulář:

Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností. Přihlášky zasílejte přes webový formulář: Propozice závodu Název závodu: Otrokovická ZUBR desítka 2018 Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností Pořadatel: DRAGON BOAT EVENTS Termín: Sobota 14. července

Více

Vyhlídkový běh kolem Černé 18,6 km a kratší

Vyhlídkový běh kolem Černé 18,6 km a kratší Propozice a časový harmonogram 3. ročníku VBKČ 7.10.2017 - Vyhlídkový běh kolem Černé 18,6 km a kratší VBKČ jsou závody pro každého, pro běžce, neběžce, děti i BOSOBĚŽCE... 7.10.2017 již tradičně pořádá

Více

Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková

Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková ZŠ Jarošova Havířov Šumbark 24. 6.2011, ročník: 2., č. 4+5 Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková 1 Slovo redaktorů

Více

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci,

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, dostává se Vám do rukou první oficiální zpravodaj 10. Mezinárodní olympiády TOM, který jsme v návaznosti na legendu o vzniku našeho města nazvali Paví

Více

Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu

Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu Po cca 800km jízdy po dálnici z Prahy sjedete v Itálii u města Trento. Pokračujete jízdou do kopce (20 min.) a jste v Monte

Více

Mikulášského běhu na Bradech

Mikulášského běhu na Bradech ve spolupráci s obcí BRADA - RYBNÍČEK a oddílem OB SPORTCENTRUM Jičín pořádají 72. ročník Mikulášského běhu na Bradech NEDĚLE 3. XII. 2017 OD 9,45 HODIN 1946 2017 ORGANIZAČNÍ VÝBOR Mgr. Miloš STARÝ Mgr.

Více

Regionální muzeum v Chrudimi Vás zve na 9. letní příměstský tábor v muzeu 2016

Regionální muzeum v Chrudimi Vás zve na 9. letní příměstský tábor v muzeu 2016 Regionální muzeum v Chrudimi Vás zve na 9. letní příměstský tábor v muzeu 2016 Regionální muzeum v Chrudimi pořádá již podeváté letní příměstský tábor v muzeu pro děti ve věku 7-13 let. Tentokrát jsme

Více

CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI,

CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI, CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI, o.p.s. ČESKÝ KRUMLOV a JIHOČESKÁ INFORMAČNÍ CENTRA PRO MLÁDEŽ TÁBOR A ČESKÝ KRUMLOV členové Asociace pro podporu rozvoje informačních center pro mládež v České republice,

Více

Vltava - 6 denní ze Soumarského mostu

Vltava - 6 denní ze Soumarského mostu Vltava - 6 denní ze Soumarského mostu 6 - denní zájezd 6denní plavba po Vltavě ze Soumarského mostu do Boršova v sobě spojuje plavbu v klasickém úseku pod Lipnem z Vyššího Brodu s jednodenní plavbou v

Více

30. listopadu oslaví svátek pan Pór! Tak ať mu jde baseball a ať zůstane super panem instruktorem. Všechno nejkrásnější!!!

30. listopadu oslaví svátek pan Pór! Tak ať mu jde baseball a ať zůstane super panem instruktorem. Všechno nejkrásnější!!! Bude to super!!! :D Milí Hanačáci, určitě jste si všimli, že se nám dny začaly krátit, počasí je chladnější a stromy začaly ztrácet své zbarvené listí. To vše nám naznačuje, že začíná poslední měsíc podzimu

Více

VÍTEJTE PRAŽSKÉ KULTURNÍ A JINÉ POCHOUTKY

VÍTEJTE PRAŽSKÉ KULTURNÍ A JINÉ POCHOUTKY jaro 2016 VÍTEJTE Vážení přátelé dobrého jídla a pití, právě jste otevřeli první vydání nového čtvrtletníku společnosti Ventura Food & Catering. Jak napovídá již samotný název našeho magazínu, rozhodli

Více

Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS

Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS Termín - pátek 18. - středa 23. května 2018. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Žákyně DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

LETNÍ CAMP HC LEDEČ n.s. 2016 CHŘENOVICE osada METEOR

LETNÍ CAMP HC LEDEČ n.s. 2016 CHŘENOVICE osada METEOR LETNÍ CAMP HC LEDEČ n.s. 2016 CHŘENOVICE osada METEOR Termín: Letní sportovní Camp proběhne od 19.6.2016 25.6.2016 Nástup : Neděle - 19.6.2016 do 16:00 hod. Odjezd: Sobota - 25.6.2016 do 13:00 hod. Sraz

Více

Vodní záchranná služba místní skupina Nové Mlýny ve spolupráci s Yacht Club Dyje, sportovní středisko Pavlov a hasiči Hustopeče pořádají

Vodní záchranná služba místní skupina Nové Mlýny ve spolupráci s Yacht Club Dyje, sportovní středisko Pavlov a hasiči Hustopeče pořádají Vodní záchranná služba místní skupina Nové Mlýny ve spolupráci s Yacht Club Dyje, sportovní středisko Pavlov a hasiči Hustopeče pořádají 1. ročník prázdninového závodu (nejen) záchranářů Pálavský záchranář

Více

POKYNY 4. ročník obnoveného závodu WestCup, 15. a 16. závod OŽ,

POKYNY 4. ročník obnoveného závodu WestCup, 15. a 16. závod OŽ, POKYNY 4. ročník obnoveného závodu WestCup, 15. a 16. závod OŽ, Pořadatel: TJ Jiskra Nejdek odd. orientačního běhu. Datum: 25.8.-28.8.2016 Centrum: Nejdek GPS: 50.3294808N, 12.6854542E hlavní parkoviště

Více

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013 Co najdete v tomto čísle: Aktuality strana 2 Registrace strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Pozvánky na akce strana 5 Strana 1 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme tentokrát trochu kratší vydání časopisu

Více

Lesní Kros i Canicross Tlučnou

Lesní Kros i Canicross Tlučnou Lesní Kros i Canicross Tlučnou www.rozbehamecesko.cz Krásné lesy v okolí Plzně a měkké cesty jako stvořené pro lesní kros! 1. ročník závodu, který jde ve šlépějích dříve proslulého Tlučenského běhu. Za

Více

Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Výprava sv. Jiří Intercamp 2010 Sjíždění Sázavy Tábor 2010

Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Výprava sv. Jiří Intercamp 2010 Sjíždění Sázavy Tábor 2010 Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Dobrý den, Nahromadilo se nám několik akcí najednou, do toho už táborové přihlášky, proto zasíláme další zpravodaj, který by měl o všem přehledně informovat. Výprava

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech

TISKOVÁ ZPRÁVA. Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech TISKOVÁ ZPRÁVA Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech Historicky první Světový pohár v triatlonu budou 3. září hostit Karlovy Vary. Triatlonový víkend a akce CITY TRIATHLON Karlovy Vary nabídne

Více

Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014

Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014 Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014 TÉMATICKÝ BLOK A Jak jsem se stala vodačkou, Jak jsem se stal vodákem pondělí 12,00

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

MONITOR na říjen 2015

MONITOR na říjen 2015 X/2015 MONITOR na říjen 2015 Tak vás vítáme v druhém měsíci oddílového roku, Hanačáci! Snad jste zvládli v pohodě začátek školy a už vás tolik netrápí ranní vstávání ani domácí úkoly a jste plni sil a

Více

2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice

2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ 2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice Místo: Doksy Poslův mlýn ( http://www.posluvmlyn.cz ) Doprava: tam i zpět individuální Termín: 6. 13. 8. 2011 (sobota -> sobota, tedy 7 nocí) Ubytování:

Více

Český pohár v dálkovém plavaní

Český pohár v dálkovém plavaní Ö W R 10. ročník Mezinárodního veřejného plaveckého závodu a Český pohár v dálkovém plavaní 2. 3. 8. 2014 od 13.00 hod Lipenská nádrž - DOLNÍ VLTAVICE Pořádáno za finanční podpory Jihočeského kraje a Ministerstva

Více

MONITOR. Březen 2014. Maruška. Ahoj Hanačáci!

MONITOR. Březen 2014. Maruška. Ahoj Hanačáci! Březen 2014 MONITOR Ahoj Hanačáci! Zima letos pořádně ani nepřišla a už to vypadá, že ji máme za sebou. Ale mít tak akorát sněhu, abychom si užili všechny naplánované akce se Hanaci podařilo a myslím,

Více

ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA

ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA NA ÚROVNI A1 PODLE SERR PRO TRVALÝ POBYT V ČR (MODELOVÁ VERZE) 1 ČÁST I: Čtení s porozuměním Úloha 1: Čtěte a pracujte s texty. Řešte úlohy 1-7. Je to pravda (ano), nebo není to

Více

Týdenní zábavná dovolená v Riccione

Týdenní zábavná dovolená v Riccione Týdenní zábavná dovolená v Riccione Termín cesty: 28.8 4.9 2015 Počet osob: nabídka od 8 osob Doprava: letecky Highlights: 7-denní pobyt ve vyhlášeném letovisku - Riccione Gay pláž Osobní gay průvodce

Více

NEWSLETTER TRÉNINKOVÉHO CENTRA MLÁDEŽE

NEWSLETTER TRÉNINKOVÉHO CENTRA MLÁDEŽE NEWSLETTER TRÉNINKOVÉHO CENTRA MLÁDEŽE Vážení rodiče, hráči, Dovolte nám, abychom Vás informovali o aktuálním dění v TCM a představili Vám několik akcí, které jsme připravili pro naše mladé členy. Současně

Více

Červen 2017 ORONGONG

Červen 2017 ORONGONG Červen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu. Datum projektu: od 3.8. (pondělí) 2015 do 9.8.2015(neděle) celkem 7 dní

Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu. Datum projektu: od 3.8. (pondělí) 2015 do 9.8.2015(neděle) celkem 7 dní CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov Špičák 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže Informace

Více

Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou...

Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou... OPAKOVÁNÍ A 1. DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou... 3. PŘESTUPNÝ ROK má. dnů, protože 4. První jarní den =. jarní. 5. První podzimní den =. podzimní..

Více

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ REJ. v sobotu 15. března 2014 od 14:00 hodin. o. s. Karabina a SK Zvole zvou všechny maškary na. Vyhlašuji "J a r n í s b í r á n í"

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ REJ. v sobotu 15. března 2014 od 14:00 hodin. o. s. Karabina a SK Zvole zvou všechny maškary na. Vyhlašuji J a r n í s b í r á n í Přijďte se podívat mezi nás. Pravidelné tréninky: oddíl Trénink Orientační běh Tomáš Hájek st 17-18.30, 18.45-20.15 Šachy Jana Straková út 17-19, pá 15-17 děti, ne 19-21 dospělí Wushu Tomáš Veselý út 16-19,

Více