2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb"

Transkript

1 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Dokumentace k výzvě Kateřina Hlostová

2 Obsah Metodický list č.71 Příručka pro žadatele (PPŽ) (základní pravidla programu ROP MS) Žádost o platbu (ex-post platba/modifikovaná platba) Studie proveditelnosti a CBA Způsobilé výdaje a vícenáklady Metodický pokyn definice malých a středních podniků Projekty vytvářející příjmy Zadávání veřejných zakázek Pravidla pro publicitu

3 Metodický list č. 71 Upravuje změny v dokumentaci od Příručka pro žadatele Příručka pro příjemce - žádné podstatné změny z pohledu přípravy projektu MP pro zadávání veř. zakázek - rozebráno v části MP pro zadávání veř. zakázek MP vzor smlouvy - nebude předmětem této prezentace

4 Metodický list č. 71 Příručka pro žadatele - změny: o Příjemcem nemůže být subjekt s právní formou a.s. s listinnými akciemi na majitele ani subjekt, ve kterém má taková společnost většinový vliv. o Harmonogram plateb - nově se bude podávat prostřednictvím elektronické aplikace Podání změny, k podání bude příjemce vyzván řídícím orgánem po odsouhlasení příp. změn v projektu.

5 Příručka pro žadatele

6 Příručka pro žadatele Základní pravidla programu ROP MS: Majetek pořízený z dotace musí být ve vlastnictví příjemce dotace (oddělená evidence v účetnictví, po dobu 5 let /u MSP 3 let/ nelze prodat či použít pro jiné účely, lze pronajímat či vypůjčit pouze se souhlasem poskytovatele dotace). Majetek, který vstupuje do projektu nesmí být zatížen zástavním právem či výkonem rozhodnutí. Věcné břemeno na tomto majetku je přípustné pouze tehdy, pokud svou povahou nemůže ovlivnit realizaci a udržitelnost projektu. Závisí na posouzení ÚRR.

7 Příručka pro žadatele Základní pravidla programu ROP MS: Možnost zřízení zástavního práva k majetku vstupujícího do projektu a k majetku pořízeného z dotace pouze ovšem pro účely předfinancování aktivit projektu, které mají být hrazeny z dotace ROP MS. Úvěrem nelze krýt prostředky na dofinancování projektu, které nejsou hrazeny z dotace. Povinnost předkládat aktuální potvrzení banky, že úvěr řádně a včas splácí po dobu udržitelnosti projektu. Úvěr je povinné splatit, včetně veškerého jeho příslušenství, nejpozději do uplynutí doby udržitelnosti projektu, pokud poskytovatel dotace nestanoví jinak.

8 Příručka pro žadatele Základní pravidla programu ROP MS: Zřízení zástavního práva na majetek vstupující do projektu a k majetku pořízeného z dotace jde jedině s písemným souhlasem poskytovatele dotace. Již k žádosti nutno předložit: uspokojivé finanční zdraví žadatele závazný úvěrový příslib banky.

9 Příručka pro žadatele Základní pravidla programu ROP MS: Žadatel nemusí být vlastníkem pozemků či budov souvisejících s realizací projektu, majetkoprávní vztahy související s projektem však musí být vyjasněny. Doložení vyjasněných vlastnických vztahů je nutné až do 20 pracovních dní ode dne zveřejnění seznamu vybraných projektů.

10 Příručka pro žadatele Základní pravidla programu ROP MS: Pokud žadatel hodlá předmět projektu pronajmout/ přenechat k provozování jiné osobě, musí toto uvést a popsat již v žádosti o dotaci. Mohou nastat následující případy: Nájemce/provozovatel je žadateli znám před podpisem Smlouvy o poskytnutí dotace (resp. má uzavřen smluvní vztah) Nájemce/provozovatel je žadateli znám až po podpisu Smlouvy o poskytnutí dotace

11 Příručka pro žadatele ad 1) Nájemce/provozovatel je žadateli znám před podpisem Smlouvy o poskytnutí dotace (dále Smlouva) V rámci přílohy Doklad o prokázání vlastnických vztahů je nutno doložit nájemní smlouvu, případně jinou smlouvu, kterou má s provozovatelem/nájemcem uzavřenu. Nájemné za užívání předmětu projektu musí být v této smlouvě sjednáno jako tržní, tj. v místě a čase obvyklé. Uzavření Smlouvy bude plnit roli písemného souhlasu poskytovatele dotace.

12 Příručka pro žadatele Ad 2) Nájemce/provozovatel je žadateli znám až po podpisu Smlouvy o poskytnutí dotace (dále Smlouva) Po podpisu Smlouvy o poskytnutí dotace může příjemce majetek pořízený z dotace pronajmout či vypůjčit třetí osobě pouze s písemným souhlasem poskytovatele dotace (formou změnového formuláře s doložením návrhu nájemní či jiné smlouvy). Až na základě kladného vyjádření Reg. rady lze nájemní či jinou smlouvu uzavřít.

13 Příručka pro žadatele Ad 2) Nájemce/provozovatel je žadateli znám až po podpisu Smlouvy o poskytnutí dotace (dále Smlouva) Pokud není před podpisem Smlouvy ošetřen smluvní vztah s potenciálním nájemcem/provozovatelem, aplikuje se stejný postup jako v případě, kdy nájemce/provozovatel nebyl znám. Výjimkou jsou příspěvkové organizace, které nemusí mít ke svěření nebo vypůjčení majetku písemný souhlas poskytovatele.

14 Příručka pro žadatele Doporučení u pronájmu výstupu projektu: Ošetřit si ve smluvním vztahu s nájemcem či provozovatelem všechny povinnosti, které pro žadatele plynou ze Smlouvy o dotaci a jejichž naplnění může souviset s činností nájemce/provozovatele.

15 Příručka pro žadatele Žádost o dotaci: Základním dokumentem je Výzva kdy, na jaké aktivity a za jakých podmínek lze žádat o dotaci. K Výzvě jsou zveřejněna bodová hodnotící kritéria, příp. specifická kritéria přijatelnosti.

16 Příručka pro žadatele Obsah žádosti: Výtisk z elektronické žádosti BENEFIT7 2 paré, Povinné přílohy (příp. nepovinné přílohy) 2 paré, 1 CD obsahující: studii proveditelnosti a její přílohy (vč. aplikace CBA) - formát.doc,.pdf, případně.xls, podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele - formát.xls dle souboru na webových stránkách, sekce Nástroje, výpočet max. výše dotace u PVP (pouze u projektů bez veřejné podpory, s celkovými náklady nad 1 mil. EUR).

17 Příručka pro žadatele Seznam příloh: Všechny povinné i nepovinné přílohy s uvedením počtu listů každé přílohy. Titulní strana každé přílohy: Číslo a název přílohy Počet listů (číslování včetně titulní strany/krycího listu) Vazba (přílohy s více listy pevně spojeny, přehledné uspořádání jednotlivých částí projektu)

18 Příručka pro žadatele Přílohy předkládány ve 2 paré: 1. originál nebo úředně ověřená kopie nikdy se nevrací, 2. prostá kopie u neúspěšných projektů možno vyzvednout do 60 dní od zaslání dopisu o zamítnutí projektu, vrací se i úspěšným žadatelům. Výjimka: Kompletní dokumentace ke stavebnímu povolení, ohlášení, jinému rozhodnutí či oznámení o o Stačí 2 prosté kopie, avšak jedna musí být barevná, Není vyžadováno razítko projektanta a stavebního úřadu.

19 Příručka pro žadatele Nerelevantní příloha vhodné, nikoliv nutné předložit: Číslo a název přílohy Počet listů 0 Zdůvodnění, proč je příloha pro projekt nerelevantní BENEFIT7 výběr položky nerelevantní

20 Příručka pro žadatele Předložení žádosti o dotaci: Osobně V sídle ÚRR regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Na Jízdárně 2824/2, Moravská Ostrava odbor implementace programu (OIP) Kompletní žádost v zalepené obálce s originálním štítkem (generuje BENEFIT7): 1. Tištěná verze elektronické žádosti s kontrolním kódem (2 paré) 2. Povinné a příp. i nepovinné přílohy (2 paré) 3. CD (1CD)

21 Příručka pro žadatele Přílohy předkládané před podpisem Smlouvy: Doložit v 1 paré (originál nebo ověřená kopie). Nejpozději do 20 pracovních dnů od zveřejnění seznamu vybraných projektů Výborem Regionální rady na informační desce ÚRR. Nedoporučujeme nechávat přípravu těchto příloh na poslední chvíli! Vzor Smlouvy: Metodický pokyn Vzor smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu Regionální rady

22 Příručka pro žadatele Od byly zrušeny průběžné monitorovací zprávy, které byly podávány spolu s žádostmi o platbu. Existují 3 typy monitorovacích zpráv/hlášení: 1. Hlášení o pokroku 2. Závěrečná monitorovací zpráva 3. Zpráva o zajištění udržitelnosti projektu

23 Příručka pro žadatele 1. Hlášení o pokroku Zasíláno příjemcem min. co 6 měsíců od podepsání Smlouvy po celou dobu realizace. První hlášení o pokroku zachycuje období od zahájení projektu do 6. měsíce po podpisu Smlouvy. Předkládá se do 20 prac. dní od ukončení sledovaného období. Předkládáno i v případě proplacení na konci celého projektu. Nemusí vyplňovat příjemce, který v rozmezí 1 měsíce od termínu pro předložení předkládá závěrečnou monitorovací zprávu.

24 Příručka pro žadatele 2. Závěrečná monitorovací zpráva: Její součástí je vždy žádost o platbu (ex-post). Musí být předložena nejpozději do 60 kalendářních dní od ukončení fyzické realizace projektu, resp. do data uvedeného ve Smlouvě. 3. Zpráva o zajištění udržitelnosti projektu Musí být předložena do 30 kalendářních dnů po uplynutí každého roku od finančního ukončení projektu po dobu udržitelnosti projektu (5 let)

25 Příručka pro žadatele Informace příjemce k ŽoP (IP-ŽoP) Zjednodušená zpráva podobná monitorovacím zprávám, která obsahuje informace nutné ke schválení každé žádosti o platbu. Výjimkou je závěrečná žádost o platbu, ke které se dokládá závěrečná monitorovací zpráva, nikoliv IP-ŽoP). Nenahrazuje hlášení o pokroku! Vzor je přílohou č.8 Příručky pro příjemce Od je IP-ŽOP vyžadována i u standardních ŽoP.

26 Žádost o platbu 1. Standardní platba (ex-post)= zpětné proplacení již zaplacených faktur 2. Modifikovaná platba = proplacení faktur přímo dodavatelům Regionální radou bez nutnosti předfinancování ze strany příjemce Standardní platba Období mezi jednotlivými platbami min. 3 měsíce Modifikovaná platba Období mezi jedn. platbami zpravidla min. 2 měsíce Výše požadované dotace v ŽoP musí být min. 300 tis. Kč a zároveň alespoň 15 % celkové přidělené dotace. V případě modifikované ŽoP nad 3 mil. Kč neplatí limit 15 % celkové přidělené dotace.

27 Žádost o platbu Podmínky realizace modifikované platby: Součástí ŽOP budou neproplacené faktury s lhůtou splatnosti minimálně 60 kalendářních dnů (doporučujeme 90 dní). Zaplacení vlastního spolufinancování na technický účet nejpozději 2 pracovní dny před datem splatnosti faktur. Odstranění případných nedostatků ŽoP ve lhůtě max. 5 pracovních dní od doručení výzvy k doplnění. Pokud nelze/nestihne odstranit nedostatky ve stanovené době, může být platba zamítnuta ex-post.

28 Modifikovaná platba Modifikované platby nelze použít v těchto případech: ŽOP nebo s ní spojená monitorovací zpráva obsahují nedostatky, které nelze během doby věcné a finanční kontroly odstranit, u doplňkových výdajů (tj. řízení projektu, nákup služeb), u poslední žádosti o platbu (vždy ex post), není schválena nebo zamítnuta předchozí ŽOP, příjemce nevloží na technický účet vlastní podíl ve výši dle schválené žádosti o platbu, příjemce nemá schválené podstatné změny harmonogramu plateb.

29 Příručka pro žadatele Definice pojmů o o Datum zahájení/zahájení fyzické realizace projektu Datum ukončení/ukončení fyzické realizace projektu Monitorovací indikátory - hlavní, doplňkové Podstatné a nepodstatné změny projektu Porušení rozpočtové kázně Veřejná podpora Kontrola ex-ante (před podpisem smlouvy) Atd.

30 Příručka pro žadatele Povinné přílohy Přílohy zaslané datovou schránkou - žadatel/příjemce může tuto přílohu zaslat na ÚRR také prostřednictvím datové schránky (musí mít ve své datové schránce povolenou možnost odesílat komerční zprávy). U přílohy musí být vždy označení, ke kterému projektu patří (musí být uveden klíč projektu). Dále informace o tom, že příloha bude na ÚRR zaslána datovou schránkou musí být uvedena také přímo v projektové žádosti v poli Popis.

31 Příručka pro žadatele Povinné přílohy Povinná příloha musí být datovou schránkou na ÚRR zaslána nejpozději v den předložení projektové žádosti. V případě, že se jedná o přílohu předkládanou k podpisu smlouvy, musí být příloha zaslána na ÚRR v termínu stanoveném pro doložení příloh ke smlouvě.

32 Příručka pro žadatele Upravuje výčet povinných příloh k žádosti o dotaci: A. Nově se dokládá příloha Kompletní dokumentace ke stavebnímu povolení, ohlášení, jinému rozhodnutí či oznámení místo původní přílohy Výběr z dokumentace staveb, terénních úprav, zařízení a udržovacích prací. B. Nově se dokládá Žádost o stavební povolení, příp. jiný doklad o zahájení procesu povolení stavby.

33 Příručka pro žadatele ad A. Dopravních stavby (např. chodníky, přístupové komunikace) o projektová dokumentace v souladu s vyhláškou č. 146/2008 Sb. dle obsahu pro dopravní stavby. V případech, kdy není vyžadováno jakékoliv povolení nebo vyjádření stavebního úřadu ( 79, odst. 3, 103 stav. zákona) o Doložit technickou zprávu obsahující zásady technického řešení stavby, popis vlivu stavby na ŽP, jednoduché situační, stavební nebo montážní výkresy prováděných úprav. o Doložit koordinační situaci stavby, tj. vyznačené hranice řešených pozemků s uvedením parcelních čísel na podkladu snímku z katastrální mapy.

34 Příručka pro žadatele ad A. Projekty řešící pouze nákup hmotného majetku o o Nutno předmět projektu podrobně popsat v rámci studie proveditelnosti (co a s jakými parametry pořizuji a za kolik, počet ks apod.). Z doložených podkladů musí být zřejmé, že předmět projektu splňuje zákonné technické, provozní, bezpečnostní či jiné normy pro uvedení do provozu

35 Příručka pro žadatele ad A. Zůstává povinnost v rámci přílohy Kompletní dokumentace pro stavební povolení dokládat tabulku se seznamem pozemků, staveb a zařízení dotčených realizací projektu s uvedením vlastnických práv, příp. předpokládaný způsob majetkoprávní úpravy vůči vlastníkům. Tabulku lze nahradit doklady prokazujícími vlastnické právo nebo právo založené smlouvou provést stavbu nebo právo odpovídající věcnému břemenu k pozemku/stavbě, které se přikládají k žádosti o stavební povolení.

36 Příručka pro žadatele ad B. O stavební povolení musí být žadatelem zažádáno před předložením žádosti o dotaci, popř. musí být podáno ohlášení stavby nebo zahájeny činnosti vedoucí k získání oprávnění provést stavbu. Může být doloženo např.: o o o o o Formulářem ohlášení stavby s podacím razítkem stavebního úřadu (SÚ), Žádostí o stavební povolení s podacím razítkem SÚ, Návrhem veřejnoprávní smlouvy s podacím razítkem SÚ, Smlouvou s autorizovaným inspektorem, Další možné doklady uvedeny v metodickém listu.

37 Příručka pro žadatele ad B. Pokud projekt nevyžaduje stavební povolení ani ohlášení apod. o dokládá žadatel čestné prohlášení s podpisem žadatele nebo oprávněného zástupce s odkazem na příslušný paragraf stavebního zákona. Ve sporných případech doporučujeme doložení písemného stanoviska stavebního úřadu. Zůstává zachována povinnost dokládat územní rozhodnutí s nabytím právní moci. Pokud je v době podání žádosti o dotaci vydáno stavební povolení s nabytím právní moci, dokládá se již k žádosti.

38 Metodický pokyn pro zpracování studie proveditelnosti a ekonomické analýzy

39 Zpracování studie proveditelnosti a ekonomické analýzy (CBA) Struktura a obsah jednotlivých kapitol zjednodušené a základní studie proveditelnosti (SP). Povinnost zpracovat finanční plán ve webové aplikaci CBA. Platí pro zjednodušenou i základní SP (základní SP vč. finanční a ekonomické analýzy). Finanční plán nutno zpracovat z pohledu vlastníka/žadatele o dotaci - v případě, že provozovatelem infrastruktury bude jiný subjekt než vlastník, bude plán sestaven v konsolidované podobě (za vlastníka i provozovatele dohromady).

40 Zpracování studie proveditelnosti a ekonomické analýzy (CBA) Zbytková hodnota investice - pro výpočet lze využít přílohu č. 2 tohoto metodického pokynu. Vytištěný formulář po finalizaci aplikace CBA doložit jako přílohu studie proveditelnosti. Manuál k aplikaci Cost-benefit analýza (postup vyplnění elektronické aplikace CBA na typovém příkladu obce) -

41 Metodický pokyn pro způsobilé výdaje a vícenáklady

42 Způsobilé výdaje a vícenáklady Obecné vymezení: Výdaje na projekt, které mohou být hrazeny z finančních prostředků fondů EU. Bezprostředně musí souviset s realizací projektu nebo být jeho realizací vyvolány. Přiměřené (cena v místě a čase obvyklá). Princip hospodárnosti, účelnosti, efektivnosti.

43 Způsobilé výdaje a vícenáklady Časová způsobilost výdajů: 1) U projektů nezakládajících veřejnou podporu: počáteční datum způsobilosti od 1.1. roku, který předchází vyhlášení dané výzvy (tj ), výjimka: projektová dokumentace a studie proveditelnosti způsobilost vždy od ) U projektů zakládajících veřejnou podporu: způsobilost od data zaregistrování žádosti o dotaci řídícím orgánem ROP MS, tj. od data uvedeného ve formuláři o registraci projektu.

44 Způsobilé výdaje a vícenáklady Časová způsobilost výdajů: Nejzazší datum ukončení projektu stanoveno výzvou U projektů nezakládajících veřejnou podporu možno předložit projekty, jejichž realizace již začala, ale do podání žádosti (data registrace projektu řídícím orgánem ROP MS) nebyla ukončena fyzická realizace projektu. Není možné předložit projekt, jehož fyzická realizace byla ukončena před datem registrace projektu řídícím orgánem ROP MS.

45 Způsobilé výdaje a vícenáklady Hlavní výdaje: náklady na projektovou dokumentaci (05.04) a další přípravné práce vyjma výdajů na služby zpracování žádosti o dotaci (tj. dokumentace pro územní/stavební řízení, průzkumy a další) max. do 5 % celkových způsobilých výdajů,

46 Způsobilé výdaje a vícenáklady Hlavní výdaje: stavební část stavby, včetně vyvolaných nákladů (povinných na základě právních předpisů ČR), technologická zařízení, dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek (např. náklady na pořízení nových nebo použitých strojů a zařízení), nákup pozemku - max. do 10 % celkových způsobilých výdajů (CZV) projektu, podmínky pro nákup v metodickém pokynu,

47 Způsobilé výdaje a vícenáklady Hlavní výdaje: nákup ostatních nemovitostí staveb i s případným nákladem na nákup pozemku max. do 50 % CZV, náklady na povinnou publicitu (billboard a pamětní deska), náklady na ostatní publicitu (informovanosti o spolufinancování z prostředků EU a ROP MS) a marketing max. do 2 % CZV, DPH z hlavních výdajů (pokud příjemce není plátcem DPH, příp. nemá nárok na odpočet DPH na vstupu),

48 Způsobilé výdaje a vícenáklady Doplňkové výdaje služby související s přípravou žádosti o dotaci a jejími povinnými přílohami (např. se studií proveditelnosti) - položka Poradenství a služby nákup konzultačních a jiných služeb, osobní náklady projektového týmu, finanční výdaje, pojištění majetku u projektů nad 50 mil. Kč CZV za podmínek Řídícího orgánu ROP MS, uvedených v MP pro způsobilé výdaje a vícenáklady, správní a místní poplatky (uvedeny v MP), výdaje na realizaci výběrového řízení,

49 Způsobilé výdaje a vícenáklady Doplňkové výdaje dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek pro potřeby řízení projektu, odpisy pro potřeby řízení projektu, audit projektů způsobilý výdaj pouze u projektů nad 100 mil. Kč celkových způsobilých výdajů, DPH z doplňkových výdajů (pokud příjemce není plátcem DPH, příp. nemá nárok na odpočet DPH na vstupu), Nový způsob výpočtu maximální výše doplňkových výdajů v rozpočtu projektu závislý na výši CZV projektu (K výpočtu slouží Příloha č.3 MP pro způsobilé výdaje a vícenáklady).

50 Způsobilé výdaje a vícenáklady Příklady nezpůsobilých výdajů: DPH v případě plátců, kteří mají nárok na odpočet, pozemek (nad 10 % celkových způsobilých výdajů), pozemek včetně budovy (nad 50 % CZV), úroky z úvěru (nefigurují vůbec v rozpočtu projektu!), výdaje na běžné opravy a údržbu (např. prořezy stromů), spotřební zboží a provozní materiál, pořízení dopravních prostředků (upraveno výzvou), zvířat atd.

51 Způsobilé výdaje a vícenáklady Nezpůsobilé výdaje u projektů zakládajících VP: osobní náklady, dokumentace k projektu, služby admin. řízení projektu, poradenské služby, náklady na provedení výběrových řízení, stavební dozor, náklady na povinnou publicitu a propagaci, režijní náklady, výdaje na křížové financování, pořízení jiného než nově nabytého majetku (s výjimkou převzetí provozovny nebo pokud je žadatelem MSP).

52 Způsobilé výdaje a vícenáklady Křížové financování, Nákup pozemků, staveb, použitého zařízení, DPH, Vícenáklady, vícepráce, Méněnáklady, méněpráce, Atd.

53 Způsobilé výdaje a vícenáklady Projednávání stavebních změn o Nově upraven postup a podklady, které je nutné doložit k posouzení stavebních změn. o Při neschválení stavební změny je řešení plně v kompetenci příjemce, původně alokované prostředky nelze na tyto vícepráce použít (nelze hradit ani rozdíl mezi původním a novým řešením). o Důvodem je to, že původní řešení není realizováno a hlavně není vysoutěženo.

54 Metodický pokyn - definice malých a středních podniků

55 Metodický pokyn - definice MSP Kategorie podniku Počet zaměstnanců Roční obrat Roční bilanční suma střední <250 <= 50 mil. EUR <= 43 mil. EUR malý <50 <= 10 mil. EUR <= 10 mil. EUR

56 Metodický pokyn - definice MSP Pro přepočet výše obratu a bilanční sumy z Kč na EUR se použije měsíční kurz vyhlášený EK za první měsíc následující po dni uzavření účetních knih ( Počet zaměstnanců se vyjadřuje v ročních pracovních jednotkách (částečný pracovní úvazek, sezónní pracovníci se započítají jako zlomky jedné jednotky). Při finančních výpočtech by se měly použít údaje uvedené v poslední schválené roční závěrce.

57 Metodický pokyn - definice MSP Jste nezávislý, partnerský, propojený podnik? V případě, že jste podnikem partnerským nebo propojeným, je nutné, aby byla vyplněna Příloha č. 2 tohoto metodického pokynu obsahující tabulky propojených a partnerských podniků. 1) Jste partnerským podnikem pokud: Vlastníte podíl rovnající se nebo převyšující 25 % zákl. kapitálu nebo hlasovacích práv jiného podniku a/nebo jiný podnik vlastní ve vašem podniku podíl rovnající se nebo převyšující 25 % a zároveň nepřesahující 50 %.

58 Metodický pokyn - definice MSP U propojených podniků je při zjišťování velikosti podniku nutné připočíst 100 % údajů propojeného podniku k vašim údajům.

59 Metodický pokyn pro projekty vytvářející příjmy

60 Projekty vytvářející příjmy 1. Příjmy dle čl. 55 obecného nařízení Povinné přílohy Posouzení příjmů projektu a Výpočet maximální výše dotace u projektů vytvářejících příjmy platí pouze pro projekty nezakládající veřejnou podporu, které mají celkové náklady projektu vyšší než 1 mil. EUR. U projektů vytvářejících příjmy budou příjemci v průběhu realizace dokládat v rámci žádostí o platbu také nezpůsobilé výdaje, a to dle MP pro vykazování výdajů.

61 Projekty vytvářející příjmy 1. Příjmy dle čl. 55 obecného nařízení investice do infrastruktury, za jejíž používání se účtují poplatky, prodej nebo pronájem pozemků či budov, jiné poskytování služeb za úplatu (např. koupaliště, sportovní zařízení apod.).

62 Projekty vytvářející příjmy 1. Příjmy dle čl. 55 obecného nařízení Posouzení příjmů projektu: provádí se na základě vyplnění údajů do stejnojmenné tabulky uvedené v příloze č. 1 MP Projekty vytvářející příjmy, výstupem bude výsledné rozhodnutí: a) nejedná se o PVP žadatel doloží jako součást povinné přílohy pouze tuto tabulku, b) jedná se o PVP žadatel doloží další tabulku Výpočet maximální výše dotace u PVP.

63 Projekty vytvářející příjmy 1. Příjmy dle čl. 55 obecného nařízení Ad b) Výpočet maximální výše dotace u PVP: výpočet metodou finanční mezery na základě tabulky uvedené v příloze č. 2 MP Projekty vytvářející příjmy (v povinné příloze doložení obou tabulek), žadatel uvede vlastní podíl žadatele připadající na způsobilé výdaje do BENEFITu7 (rozdíl CZV a vypočtené maximální výše dotace).

64 Projekty vytvářející příjmy 2. Jiné peněžní příjmy jsou příjmy z: prodeje movitého majetku, který je předmětem projektu, Prodeje surovin vzniklých při realizaci projektu (použití recyklátu), Prodeje nebo dlouhodobých pronájmů (více než 1 rok) pozemků či budov. Tyto příjmy se sledují v průběhu realizace nebo v době udržitelnosti projektu. Sledují se i u projektů s celk.náklady pod 1 mil. EUR.

65 Projekty vytvářející příjmy 2. Jiné peněžní příjmy U projektů s veřejnou podporou se do jiných příjmů započte pouze prodej nemovitostí. Žadatel v BENEFITU vyplní pole Jiné peněžní příjmy připadající na způsobilé výdaje, o jiné peněžní příjmy se sníží celkové způsobilé výdaje. Projekt může vytvářet příjmy dle čl. 55 i jiné peněžní příjmy současně, v tomto případě se pro výpočet finanční mezery použijí CZV snížené o jiné peněžní příjmy.

66 Projekty vytvářející příjmy Postup pro zohlednění jiných peněžních příjmů: o Nutno vyčíslit čistou současnou hodnotu pomocí excelovského souboru Posouzení jiných příjmů projektu (příloha č.3 MP) 1. Záporná hodnota - nedojde k ponížení dotace 2. Kladná hodnota - dojde k ponížení CZV, tedy i dotace o konkrétní postup vžpočtu snížení dotace a zohlednění v Benefitu je obsahem MP PVP

67 Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek

68 Zadávání veřejných zakázek Metodický pokyn stanovuje pravidla pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných z prostředků EU. Určen příjemcům a na typy zakázek, jejichž zadávání se nemusí řídit pravidly stanovenými zákonem.

69 Zadávání veřejných zakázek Základní zásady: Transparentnosti jasné vymezení kritérií hodnocení, veškerá rozhodnutí řádně zdůvodnit, Rovného zacházení stejný přístup ke všem dodavatelům, předem známé podmínky všem, Nediskriminace.

70 Zadávání veřejných zakázek Ve výzvě k předložení nabídky nebo v zadávací dokumentaci není možné uvádět požadavky nebo odkazy na obchodní firmy, specifická označení zboží a služeb atd., pokud by to vedlo ke zvýhodnění nebo vyloučení určitých dodavatelů nebo určitých výrobků (v MP 2 výjimky). Není možné jako dílčí hodnotící použít smluvní pokuty nebo platební podmínky a zakazuje se náhodný výběr losem.

71 Zadávání veřejných zakázek Novela zákona o veřejných zakázkách: Účinnost od Celá řada podstatných změn, které je potřeba reflektovat. Zásadní změnou je změna limitů pro zakázky malého rozsahu a pro podlimitní a nadlimitní VZ, definice dotovaného zadavatele atd.

72 Zadávání veřejných zakázek Stanovení předpokládané hodnoty zakázky a dělení zakázek: Na základě výzvy poskytovatele dotace je žadatel povinen prokázat způsob stanovení předpokládané ceny. Povinnost sečíst předpokládané hodnoty obdobných, spolu souvisejících dodávek či služeb, které zadavatel hodlá pořídit v průběhu účetního období. Předmětem jedné zakázky jsou všechna obdobná a spolu související plnění, která zadavatel zamýšlí zadat v rámci projektu.

73 Zadávání veřejných zakázek Stanovení předpokládané hodnoty zakázky a dělení zakázek: Povinnost sečíst předpokládané hodnoty obdobných, spolu souvisejících dodávek či služeb, které zadavatel hodlá pořídit u projektů v rámci jedné výzvy. Příjemce dotace může vždy použít postupy přísnější.

74 Zadávání veřejných zakázek Zakázka malého rozsahu: taková veřejná zakázka, která svou hodnotou nepřesahuje : u dodávek a služeb 1 mil. Kč bez DPH, u stavebních prací 3 mil. Kč bez DPH, Dělení zakázek malého rozsahu: Zakázka zanedbatelného rozsahu, Ostatní zakázky malého rozsahu. Zrušeno poptávací řízení!!!

75 Zadávání veřejných zakázek Veřejná zakázka zanedbatelného rozsahu: a) VZ na dodávky a služby do 200 tis. Kč bez DPH b) VZ na stavební práce do 600 tis. Kč bez DPH Rozhodnutí pověřené osoby zadavatele o přidělení zakázky na základě dodavatelem předložené či jinak dostupné aktuální nabídky. Nutno zdůvodnit, proč se zadavatel rozhodl přidělit zakázku konkrétnímu uchazeči (zdůvodnění ceny v místě a čase obvyklé).

76 Zadávání veřejných zakázek Ostatní zakázky malého rozsahu: a) VZ u dodávek a služeb 200 tis.- 1 mil. Kč bez DPH b) VZ u stavebních prací 600 tis..- 3 mil. Kč bez DPH Písemná výzva k předložení cenové nabídky zaslána min. 3 dodavatelům, o nichž zadavatel ví, že jsou z hlediska své schopnosti, odbornosti a zkušenosti schopni plnění zrealizovat. Lhůta pro podání nabídek je min. 10 kalendářních dní. Hodnocení min. 3 člennou komisí (1/3 členů s příslušnou odborností).

77 Zadávání veřejných zakázek Podlimitní a nadlimitní zakázky u zadavatele, který nespadá pod zákon o veř. zakázkách (např. podnikatel) a) VZ s vyšší hodnotou 1. kategorie zjednodušené podlimitní řízení nebo otevřené podlimitní řízení b) VZ s vyšší hodnotou 2. kategorie otevřené podlimitní řízení nebo užší podlimitní řízení c) VZ s vyšší hodnotou 3. kategorie otevřené nadlimitní řízení nebo užší nadlimitní řízení

78 Zadávání veřejných zakázek Podlimitní a nadlimitní zakázky u zadavatele, který nespadá pod zákon o veř. zakázkách (např. podnikatel) a) VZ s vyšší hodnotou 1. kategorie - Podlimitní zakázky na dodávky a služby od 1 mil. Kč do Kč - Podlimitní zakázky na stavební práce od 3 mil. Kč do 10 mil. Kč - Podlimitní zakázky na dodávky a služby zadávané sektorovými zadavateli od 1 mil. Kč do Kč - Podlimitní zakázky na stavební práce zadávané sektorovými zadavateli od 1 mil. Kč do 10 mil. Kč

79 Zadávání veřejných zakázek Podlimitní a nadlimitní zakázky u zadavatele, který nespadá pod zákon o veř. zakázkách (např. podnikatel) a) VZ s vyšší hodnotou 1. kategorie Písemná výzva k předložení nabídky min. 5 dodavatelům, o nichž zadavatel ví, že jsou schopni plnění zrealizovat. Jestliže zadavatel není schopen oslovit min. 5 dodavatelů, musí vyhlásit zakázku v otevřeném podlimitním řízení.

80 Zadávání veřejných zakázek Podlimitní a nadlimitní zakázky u zadavatele, který nespadá pod zákon o veř. zakázkách (např. podnikatel) a) VZ s vyšší hodnotou 1. kategorie Poskytnutí dokumentace dle 48 zák. o veř. zakázkách. Lhůta pro podání nabídek je min. 15 kalendářních dní. Ustanovení 3 členné komise pro otevírání obálek => protokol o otevírání obálek. Nabídky hodnoceny min. 5 člennou komisí => protokol z jednání a zpráva o posouzení a hodnocení nabídek.

81 Zadávání veřejných zakázek Podlimitní a nadlimitní zakázky u zadavatele, který nespadá pod zákon o veř. zakázkách (např. podnikatel) a) VZ s vyšší hodnotou 2. kategorie - Podlimitní zakázky na stavební práce od 10 mil. Kč do Kč - Podlimitní zakázky na stavební práce zadávané sektorovými zadavateli od 10 mil. Kč do Kč

82 Zadávání veřejných zakázek Podlimitní a nadlimitní zakázky u zadavatele, který nespadá pod zákon o veř. zakázkách (např. podnikatel) a) VZ s vyšší hodnotou 3. kategorie - Nadlimitní zakázky u dodávek a služeb nad Kč - Nadlimitní zakázky na stavební práce nad Kč - Nadlimitní zakázky zadávané sektorovými zadavateli na dodávky a služby nad Kč - Nadlimitní zakázky zadávané sektorovými zadavateli na stavební práce nad Kč

83 Zadávání veřejných zakázek Zahájení zadávacího řízení: odesláním výzvy pro podání nabídek konkrétním potenciálním dodavatelům (neplatí pro zakázky uveřejňované v Informačním systému o veřejných zakázkách ISVZ) a současně, uveřejněním výzvy pro podání nabídek vhodným způsobem (na úřední desce a webových stránkách příjemce dotace), resp. oznámením o zahájení zadávacího řízení (neplatí pro zakázky zanedbatelného rozsahu), uveřejněním výzvy pro podání nabídek na stránkách RR (neplatí pro zakázky zanedbatelného rozsahu a zakázky uveřejňované v ISZV).

84 Zadávání veřejných zakázek Uveřejnění výzvy pro podání nabídek na webových stránkách Regionální rady: v modulu pro zadávání veřejných zakázek ( Není třeba, pokud bylo oznámení uveřejněno na ISZV a pokud se jedná o zakázky zanedbatelného rozsahu a poptávací řízení. Povinnost zveřejnění výzvy pro podání nabídky na webových stránkách RR u zakázek vyhlášených po okamžiku podání žádosti o dotaci.

85 Zadávání veřejných zakázek Předložení dokumentace ke kontrole: Povinností žadatele je předložit kompletní dokumentaci k zakázce: před podpisem Smlouvy v termínu uvedeném v Oznámení o výběru projektu (proběhlo-li výběrové řízení před rozhodnutím VRR o výběru projektů k financování z ROP MS), do 5 pracovních dní po rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky v rámci výběrového řízení, které proběhlo po rozhodnutí VRR o výběru dotace.

86 Zadávání veřejných zakázek Předložení dokumentace ke kontrole: Bez provedení kontroly veřejné zakázky pracovníkem OIP nebudou výdaje vztahující se k této zakázce (tj. vysoutěžená cena) proplaceny!!! Neproběhne-li VŘ v souladu s metodickým pokynem nebo zákonem, výdaje vztažené k dané zakázce nemusí být uznány jako způsobilé. Ke kontrole se předkládají pouze zakázky obsahující způsobilé výdaje projektu. Pokud zadavatel obdrží pouze 2 nabídky, předloží žadatel ke kontrole obě tyto nabídky.

87 Zadávání veřejných zakázek Další změny v MP: V případě zakázek na stavební práce musí zadavatel stanovit, že technický dozoru téže stavby nesmí provádět dodavatel ani osoba s ním propojená. To neplatí, pokud technický dozor provádí sám zadavatel. Zrušení VŘ bez zbytečného odkladu, pokud dorazila pouze 1 nabídka nebo k hodnocení zbyla pouze 1 nabídka - toto neplatí pro zakázky malého rozsahu a pro zakázky s vyšší hodnotou 1. kategorie.

88 Zadávání veřejných zakázek Další změny v MP: Elektronické tržiště: o Postupuje se dle Pravidel systému používání elektronických tržišť. o V případech, kdy ustanovení MP nejsou v souladu s Pravidly systému používání elektronických tržišť (např. způsob hodnocení, uzavírání smlouvy apod.), mají tato Pravidla přednost.

89 Metodický pokyn Průvodce horizontálními tématy

90 Průvodce horizontálními tématy Udržitelný rozvoj (ŽP) a rovné příležitosti (RP). Povinnost zajistit minimálně neutrální vliv na ŽP a RP. Negativní vliv není přípustný. K naplňování kritérií je smluvní vazba a prokazuje se v závěrečné monitorovací zprávě (povinnost udržet po celou dobu udržitelnosti projektu). V případě nenaplnění nebo neudržení kritérií hrozí riziko porušení smluvních podmínek.

91 Metodický pokyn Pravidla pro publicitu

92 Pravidla publicity Povinnost každého příjemce podpory informovat o skutečnosti, že projekt byl realizován za finanční spoluúčasti EU. Výdaje na publicitu jsou způsobilými výdaji vyjma projektů zakládajících veřejnou podporu. Nezbytné uchovat doklady o publicitě (cedule, plakát, fotodokumentace apod.). Při nesplnění publicity riziko vrácení dotace. Příjemce dává souhlas se zveřejněním názvu projektu a výše částky financování přidělené projektu z veř. zdrojů.

93 Pravidla publicity Povinné údaje: Symbol (vlajka) EU. Text: Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Logo Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko Text: Investice do vaší budoucnosti. Všechny tyto náležitosti splňuje tzv. informační banner.

94 Pravidla publicity Informační banner (IB) Použití IB Nutnost použít na všech materiálech vyjma malých propagačních předmětů Viditelnost a čitelnost Malé propagační předměty Použití IB ve zjednodušeném provedení

95 Pravidla publicity Technické prostředky pro propagaci: 1) Infrastrukturní projekty a stavební práce s veřejným příspěvkem > EUR Povinně billboard (v každém místě realizace projektu), umístěn po zahájení fyzické realizace projektu (příp. bezprostředně po podpisu Smlouvy o poskytnutí dotace). Zachování billboardu po celý průběh realizace projektu. Po ukončení fyz. realizace bude nahrazen pamětní deskou min. po dobu udržitelnosti projektu. Povinnost zvolit 1 další prostředek publicity z definovaného seznamu.

96 Pravidla publicity Technické prostředky pro propagaci: 2) Pořízení movitého dlouhodobého hm. majetku (stroje, zařízení) s veř. příspěvkem > EUR Pamětní deska (vysvětlující tabulka), bezprostředně po ukončení fyzické realizace projektu po dobu udržitelnosti projektu. Povinnost zvolit 1 další prostředek publicity z definovaného seznamu.

97 Pravidla publicity Technické prostředky pro propagaci: 3) Ostatní projekty s veřejným příspěvkem < EUR Pamětní deska (vysvětlující tabulka), bezprostředně po ukončení fyzické realizace projektu po dobu udržitelnosti projektu.

98 Pravidla publicity Technické prostředky pro propagaci: Obecné podmínky označování výstupů projektů a dokumentů: Prezenční listiny, pozvánky, zadávací dokumentace veřejné zakázky, jakýkoli jiný dokument související s projektem. Použití loga ROP MS a informačního banneru je specifikováno v Základním grafickém manuálu logotypu a jeho použití. Manuál pro tisk vlajky EU je přílohou č. 2 metodického pokynu Pravidla publicity.

99 Pravidla publicity Seznam technických prostředků pro propagaci: velkoplošný reklamní panel (billboard), pamětní deska (vysvětlující tabulka), plakát, internetové stránky prezentující daný projekt, informační akce (konference, semináře, veletrhy, výstavy, soutěže), inzerce, informační a komunikační materiál (brožura, skládačka, leták, informační sdělení, zpravodaj, studie apod.), propagační předměty (pouze doplňkový nástroj).

100 Děkuji za pozornost Kateřina Hlostová

2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Infrastruktura rezidenčních služeb a transformace pobytových zařízení

2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Infrastruktura rezidenčních služeb a transformace pobytových zařízení 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Infrastruktura rezidenčních služeb a transformace pobytových zařízení Dokumentace k výzvě Lucie Kilianyová Obsah Příručka pro žadatele (PPŽ) (základní pravidla

Více

Dokumentace k výzvě Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Infrastruktura rezidenčních služeb a transformace pobytových zařízení

Dokumentace k výzvě Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Infrastruktura rezidenčních služeb a transformace pobytových zařízení Dokumentace k výzvě 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Infrastruktura rezidenčních služeb a transformace pobytových zařízení Dokumentace k výzvě Příručka pro žadatele (PPŽ) Způsobilé výdaje

Více

3.2 Subregionální centra. Dokumentace k výzvě

3.2 Subregionální centra. Dokumentace k výzvě 3.2 Subregionální centra Dokumentace k výzvě Obsah Příručka pro žadatele (PPŽ) Modifikovaná platba Zpracování studie proveditelnosti Způsobilé výdaje a vícenáklady Projekty vytvářející příjmy Zadávání

Více

1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava

1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava Dokumentace Ing. Alena Víchová Obsah Nový model plateb Průvodce horiz. tématy Příručka pro žadatele (PPŽ) Pravidla pro publicitu Zpracování studie

Více

Dokumentace k výzvě Turistická infrastruktura. Alena Víchová

Dokumentace k výzvě Turistická infrastruktura. Alena Víchová Dokumentace k výzvě 2.2.1 Turistická infrastruktura Alena Víchová Obsah Příručka pro žadatele (PPŽ) Zpracování studie proveditelnosti Způsobilé výdaje a vícenáklady Projekty vytvářející příjmy Zadávání

Více

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání Typové projekty na vybavení přírodovědných učeben ZŠ

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání Typové projekty na vybavení přírodovědných učeben ZŠ 2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání Typové projekty na vybavení přírodovědných učeben ZŠ Dokumentace k výzvě Obsah Příručka pro žadatele (PPŽ) (základní pravidla programu ROP MS) Žádost o platbu

Více

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje:

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje: REALIZACE PROJEKTŮ Datum: Místo: Prezentuje: 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková OBSAH Povinnosti příjemce dotace Monitoring projektu Změny v projektu POVINNOSTI PŘÍJEMCE DOTACE Plnit závazky, které

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

R C. SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK OP RYBÁŘSTVÍ MIMO APLIKACI ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

R C. SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK OP RYBÁŘSTVÍ MIMO APLIKACI ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK OP RYBÁŘSTVÍ MIMO APLIKACI ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, dle Pravidel pro žadatele OPR, část C - Závazné postupy pro zadávání zakázek nespadajících

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

R C. PŘEHLED DOKUMENTACE Z VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK OPR MIMO APLIKACI ZÁKONA Č. 137/2006 Sb.,

R C. PŘEHLED DOKUMENTACE Z VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK OPR MIMO APLIKACI ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., PŘEHLED DOKUMENTACE Z VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK OPR MIMO APLIKACI ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., dle Pravidel pro žadatele OPR, část C - Závazné postupy pro zadávání zakázek nespadajících pod aplikaci

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

OPPS SR-ČR VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

OPPS SR-ČR VEŘEJNÉ ZAKÁZKY CRR ČR, pobočka Střední Morava OPPS SR-ČR 2007-2013 VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Seminář pro příjemce Luhačovice, 3.11.2010 Jeremenkova 40B. 779 00 Olomouc tel.: +420 587 337 701-9 e-mail: strednimorava@crr.cz www.crr.cz

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 28 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Schválený dne: 3. 12. 2009 Platný od: 3. 12. 2009 Verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 je platný pro všechny

Více

PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO

PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO Podklady z Centra pro regionální rozvoj ČR 24. května 2018 Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Petr Bouška 24. května 2018 3 Zadávání veřejných

Více

Postupy pro zadávání zakázek. při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK

Postupy pro zadávání zakázek. při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK Zadávání zakázek Pokud příjemce nebo partner není schopen zajistit činnosti spojené s realizací projektu vlastními zaměstnanci

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 26 - ZÁSTAVA MAJETKU POŘÍZENÉHO Z DOTACE. Schválený dne: 5. 3. 2010 Platný od: 5. 3. 2010 Verze: 1.0

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 26 - ZÁSTAVA MAJETKU POŘÍZENÉHO Z DOTACE. Schválený dne: 5. 3. 2010 Platný od: 5. 3. 2010 Verze: 1.0 Schválený dne: 5. 3. 2010 Platný od: 5. 3. 2010 Verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 26 - ZÁSTAVA MAJETKU POŘÍZENÉHO Z DOTACE EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 26 je platný pro všechny subjekty zapojené do implementace

Více

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod PŘÍLOHA Č. 2 MONITOROVACÍ HLÁŠENÍ / ZPRÁVA Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod Monitorovací hlášení/etapová/závěrečná zpráva s žádostí o platbu/monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti projektu

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH OS 1 6 OP DOPRAVA

POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH OS 1 6 OP DOPRAVA Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální rozvoj Evropská unie Investice do vaší budoucnosti POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH

Více

POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH OS 1 6 OP DOPRAVA

POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH OS 1 6 OP DOPRAVA Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální rozvoj Evropská unie Investice do vaší budoucnosti POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH

Více

Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek 04.10.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek JUDr. Jan Kazda 15.3.2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou

Více

Desatero a jedna rada navíc pro příjemce v období udržitelnosti projektu

Desatero a jedna rada navíc pro příjemce v období udržitelnosti projektu KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO AKTUALIZACE ČERVENEC 2015 PŘÍRUČKA PROJEKTOVÉHO MANAŽERA Desatero a jedna rada navíc pro příjemce v období udržitelnosti projektu

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Schválený dne: 15. 7. 2009 Platný od: 15. 7. 2009 verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 15 je platný pro všechny subjekty zapojené do implementace a realizace Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad

Více

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.02 Účinnost od 2. 5. 2014 Počet stran: 77 Počet příloh: 5 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková 5. 4. 2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.

Více

Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém" Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém" Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Jan Kostovič (kostovic@crr.cz) 10.03.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II.

Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II." Ing. Kateřina Kouřimská 25. 4. 2018 2 Zadávání veřejných zakázek

Více

Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek)

Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek) Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek) Ing. Kateřina Kouřimská Seminář IROP Administrace projektů ve fázi realizace Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina Krajský úřad

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifický cíl 2.1 (34. a 35. výzva) 27.06.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57:

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57: SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57: INFRASTRUKTURA PRO ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Mgr. Lukáš Holub 07. 11. 2016 2 Zadávání veřejných

Více

Udržitelnost projektu. Projektové a finanční řízení - pokročilí

Udržitelnost projektu. Projektové a finanční řízení - pokročilí Udržitelnost projektu Projektové a finanční řízení - pokročilí Požadavky na udržitelnost Udržitelnost projektu 5 let od finančního ukončení projektu Provoz výsledků projektu v daném rozsahu a účelu, aktivity,

Více

Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16.5.2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek

Více

Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová 28.2.2018 Základní dokumenty Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.134/2016 Sb., o zadávání

Více

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová Listopad 2016 Základní pravidla Pokud příjemce podpory realizuje projekt prostřednictvím zakázky na dodání zboží, poskytnutí

Více

SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II" ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II" ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Mgr. Lukáš Holub Mgr. Lenka Haraštová 24. 4. 2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy

Více

IČ: 00020478 dle 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), zjednodušené podlimitní řízení

IČ: 00020478 dle 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), zjednodušené podlimitní řízení Zadavatel: Česká republika Název veřejné zakázky: Uzavření rámcové Ministerstvo zemědělství smlouvy na poskytování služeb v oblasti marketingové, mediální a PR kampaně na podporu nové webové platformy

Více

Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78 Zadávání a kontrola veřejných zakázek 18. 04. 2018 Základní dokumenty Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.134/2016 Sb., o zadávání

Více

Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová 9. 11.2. 2016 Základní pravidla Pokud příjemce podpory realizuje projekt prostřednictvím zakázky na

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková 6. 2. 2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.

Více

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová Duben 2017 Základní dokumenty Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.134/2016 Sb., o zadávání

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Strategické projekty Smart Administration 1. Identifikace výzvy Číslo

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý originální účetní doklad musí obsahovat informaci, že se jedná o projekt IOP, tj. musí být uvedeno: - registrační

Více

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 a Muzejní noci a noci kostelů 2015 v Jihomoravském kraji Důležité termíny

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B Monitorovací zprávu (část A i B), včetně příloh je třeba odevzdat v tištěné a elektronické podobě poskytovateli dotace.

Více

Požadavky projektů EU na postupy příjemců a realizátorů projektů Veřejné zakázky

Požadavky projektů EU na postupy příjemců a realizátorů projektů Veřejné zakázky Vzdělávací seminář Audit při realizaci projektu III. Název projektu: Metodická podpora a vzdělávání realizátorů projektů standardizace procesů v oblasti projektového řízení na MV ČR a v jím řízených organizacích

Více

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0 Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků V 36 PPADP 1.0 OBSAH 1. Základní požadavky na náležitosti a termíny předkládání povinných příloh... 3 2. předkládané spolu s žádostí o drobný

Více

Pravidla pro publicitu v rámci OPPP

Pravidla pro publicitu v rámci OPPP Pravidla pro publicitu v rámci OPPP 1. Obecné podmínky Každý příjemce podpory, který realizuje projekt s podporou z prostředků EU, musí informovat o tom, že projekt byl realizován za finanční spoluúčasti

Více

Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Lucie Balounová Ing. Ivana Jašková 13.10.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání

Více

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.03 Účinnost od 15. 5. 2015 Počet stran: 79 Počet příloh: 5 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace Zadávání a kontrola veřejných zakázek 27. 2. 2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý originální účetní doklad musí obsahovat informaci, že se jedná o projekt IOP, tj. musí být uvedeno: - registrační

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2D KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 56 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č. 134/2016

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2H KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI PORUŠENÍ

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Kontrola veřejných zakázek ve vazbě na specifický cíl 2.5 Ing. Pavla Bártíková, Ing. Petr Bouška 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla

Více

Dodatek č. ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod

Dodatek č. ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod Dodatek č. ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod Na projekt s názvem: Prioritní osa: Oblast podpory Číslo projektu: uzavřený mezi Regionální radou regionu

Více

PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8.

PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8. PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro e a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8.3) Příloha č. 6m) SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní

Více

Výběr dodavatele v projektech OPPK 27. 1. 2010

Výběr dodavatele v projektech OPPK 27. 1. 2010 OPPK Výběr dodavatele v projektech OPPK 27. 1. 2010 Praha & EU Investujeme do vaší budoucnosti Evropský fond pro regionální rozvoj 1 Zadávací řízení Příloha L Projektové příručky Pokyny pro zadávací řízení

Více

Seminář IROP Administrace projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář IROP Administrace projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Administrace projektů ve fázi realizace Zadávání a kontrola veřejných zakázek V Karlových Varech dne 14.6.2017 Zadávání veřejných zakázek 2 Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných

Více

Seminář pro žadatele k 78. výzvě IROP Energetické úspory v bytových domech III" Zadávání a kontrola veřejných zakázek se zaměřením na výzvu č.

Seminář pro žadatele k 78. výzvě IROP Energetické úspory v bytových domech III Zadávání a kontrola veřejných zakázek se zaměřením na výzvu č. Seminář pro žadatele k 78. výzvě IROP Energetické úspory v bytových domech III" Zadávání a kontrola veřejných zakázek se zaměřením na výzvu č. 78 Ing. Renáta Marková 6.3.2018 2 Zadávání veřejných zakázek

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Příloha č. 1 Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (dále jen Pravidla ) 1. Splnění účelu projektu Příjemce

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU Pozor! Jedná se o VZOR monitorovacího hlášení / zprávy. Pro vyplnění použijte aktuální formuláře k vyplnění, které naleznete na webových stránkách www.rr-moravskoslezsko.cz

Více

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU Pozor! Jedná se o VZOR monitorovacího hlášení / zprávy. Pro vyplnění použijte aktuální formuláře k vyplnění, které naleznete na webových stránkách www.rr-moravskoslezsko.cz

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: C142285. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: C142285. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV ZE ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1.4.2012,

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV ZE ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1.4.2012, SEZNAM DOUMENTACE ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV ZE ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ DLE ZÁONA O VEŘEJNÝCH ZAÁZÁCH Po novele zákona z 1.4.2012, který obdrží příjemce dotace při podpisu Dohody dle bodu Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifický cíl 2.1 (29. a 30. výzva) 07.06.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

12.7.2011. Seminář pro žadatele doporučené k podpoře Dotace z Programu rozvoje venkova. Osa IV: LEADER. V. výzva k předkládání projektů jaro 2012

12.7.2011. Seminář pro žadatele doporučené k podpoře Dotace z Programu rozvoje venkova. Osa IV: LEADER. V. výzva k předkládání projektů jaro 2012 12.7.2011 Seminář pro žadatele doporučené k podpoře Dotace z Programu rozvoje venkova Osa IV: LEADER V. výzva k předkládání projektů jaro 2012 Program Program: I. Časový harmonogram II. III. IV. Administrativní

Více

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č. 134/2016

Více

Přehled vydaných metodických pokynů (MP)

Přehled vydaných metodických pokynů (MP) Číslo MP: Název: Pro výzvu(-y): Platnost od: PLATNÝ/NEPLATNÝ 1 Dokladování způsobilých výdajů u projektů TP 90 10.10.2007 MP č. 6 2 Povinné přílohy k Žádosti o poskytnutí dotace pro výzvu č. 90 90 10.10.2007

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/3.1.00/50.0023 Název projektu:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/3.1.00/50.0023 Název projektu: Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Technická pravidla povinné publicity projektů financovaných z ROP MS. Michal Sládek (OMA)

Technická pravidla povinné publicity projektů financovaných z ROP MS. Michal Sládek (OMA) Technická pravidla povinné publicity projektů financovaných z ROP MS Michal Sládek (OMA) Úvodem Metodický pokyn Pravidla pro publicitu je rámcový dokument jako takový nepostihuje a ani nemůže postihovat

Více

VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu zadávané podle Metodického dopisu č. 4 k Pravidlům pro žadatele a příjemce obecná část, verze 4 v rámci Operačního programu Výzkum, Vývoj a Vzdělávání

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifický cíl 2.4 (32. a 33. výzva) 17.06.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.5 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 37 PŘÍLOHA Č. 7 PODMÍNKY STANOVENÍ VÝDAJŮ NA FINANCOVÁNÍ AKCE ORGANIZAČNÍ SLOŽKY

Více

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu/hlášení o pokroku 1 předkládá

Více

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1.4.2012,

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1.4.2012, SEZNAM DOUMENTACE ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁONA O VEŘEJNÝCH ZAÁZÁCH Po novele zákona z 1.4.2012, který obdrží příjemce dotace při podpisu Dohody dle bodu Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace Obecné

Více

Program rozvoje venkova Veřejné zakázky 4. kolo PRV

Program rozvoje venkova Veřejné zakázky 4. kolo PRV Program rozvoje venkova 2014-2020 Veřejné zakázky 4. kolo PRV Doložení příloh k výběrovému řízení Předložení (do 70 kalendářních dnů od ukončení příjmu žádostí): Kompletní dokumentace dle Seznamu dokumentace

Více

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č. 134/2016

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje Čl. 1 Obecná ustanovení Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12 odst.

Více

METODICKÝ POKYN K PŘÍRUČCE PRO PŘÍJEMCE Č. 2/2012

METODICKÝ POKYN K PŘÍRUČCE PRO PŘÍJEMCE Č. 2/2012 2007 2013 PROGRAM CEZHRANIČNEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKÁ REPUBLIKA ČESKÁ REPUBLIKA EURÓPSKA ÚNIA EURÓPSKY FOND REGIONÁLNEHO ROZVOJA SPOLOČNE BEZ HRANÍC METODICKÝ POKYN K PŘÍRUČCE PRO PŘÍJEMCE Č. 2/2012 PRO

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Základní škola Bodláka a Pampelišky, o.p.s. Jan Jiterský, ředitel.

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Základní škola Bodláka a Pampelišky, o.p.s. Jan Jiterský, ředitel. Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Monitorovací zpráva / hlášení o pokroku Operační program: CZ.1.11 ROP NUTS II Jihovýchod

Monitorovací zpráva / hlášení o pokroku Operační program: CZ.1.11 ROP NUTS II Jihovýchod PRACOVNÍ VERZE (ROP-IP) - PŘED ODEVZDÁNÍM NUTNO FINÁLNĚ ULOŽIT!!! RK-36-2014-56, př. 1 Počet stran: 12 Monitorovací zpráva / hlášení o pokroku Operační program: CZ.1.11 ROP NUTS II Jihovýchod Číslo monitorovací

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 32 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35 Seminář pro žadatele 19. 10. 2017 Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35 Finanční řízení projektu Obsah Hlavní zásady financování projektu Finanční řízení (účetnictví, BÚ) Rozpočet projektu EFRR Způsobilost

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nezbytné podmínky pro dopracování projektu Olomouc 29. 4. 2010 Zlín 30. 4. 2010 V rámci Etapy 2 Dopracování projektu žadatel dokládá: 1. Doklady

Více

Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava

Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava Bod č. 7 Tisk č. 344-VRR15 P03 Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů 1 Bod č. 7 Tisk č. 344-VRR15 P03.1 Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava verze

Více

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2 STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2014-2020 (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2 Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 Důležité termíny Termíny pro kontrolu

Více