Jak to chodí ve Školce?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jak to chodí ve Školce?"

Transkript

1 Jak to chodí ve Školce? Vstup do školky Vaše dítě dospělo do věku tří let, ve kterém může začít navštěvovat Školku. Co by mělo umět a znát Vaše dítě, než jde k nám do Školky? zná svoje jméno pozná svoje oblečení, třeba podle značky umí se obléknout a svléknout (u těch nejmenších můžeme pomoci zapnout zip či knoflík, zavázat tkaničky) umí se najíst umí si vyčistit nos zvládne dojít si na toaletu (nenosí pleny) je prima, když umí říct, co potřebuje reaguje na běžné pokyny umí chodit po schodech Počítáme s tím, že dítě se potřebné dovednosti nenaučí hned, občas se prostě něco nepovede a chvilku to trvá. Proto na dítě u nás ve Školce netlačíme a nestresujeme je, jde hlavně o to, aby se dítě pokud možno do Školky těšilo a nemělo jí hned spojenou s tím, že je nešika a že když se nenaučí zavázat tkaničky, tak ho tam nebudou chtít, nebo ho máma a táta nebudou mít rádi. Nakonec dítě získá pocit bezpečí, je sebejisté a spokojené. Ale stojí před ním další obtížný úkol, zvyknout si na myšlenku, že bude spát jinde než doma ve své posteli. Dítě podle nás potřebuje celou situaci znát, musí vědět dopředu, že taková situace nastane. Odměnou je pak pro nás všechny fakt, že se Vaše dítě těší do Školky. Smluvní podmínky Před vstupem do Školky rodiče dítěte potvrdí (formulář smluvní podmínky výchovně vzdělávací péče o dítě od 3 do 6 let: o znalost podmínek poskytování služby a potřebné vybavení pro dítě Předávání dětí do Školky od 7:00 do 8:00 probíhá v zázemí Školky, Školka má zodpovědnost za dítě od momentu jeho předání rodiči či pověřenou osobou (tj. podáním ruky rodiče a pedagoga Školky, při vyzvedávání dítěte platí stejné pravidlo). Čas určený pro vyzvedávání dětí je od 12:30 až 13:00 po obědě (když dítě zůstává na půl dne ve Školce) nebo potom později od 14:00 do 17:00 (když dítě zůstává ve Školce celý den).

2 Rodič informuje vždy pedagoga o aktuálním zdravotním stavu dítěte a jeho psychickém stavu ihned po příchodu do Školky, při odchodu dítěte ze Školky totéž provádí pedagog. Dochvilnost při předávání a vyzvedávání je nezbytná pro zajištění programu a provozu Školky. vybavení dítěte do Školky Každé dítě má v jurtě svou poličku, do které si ukládá věci, v nichž přišlo z domova. Poté se převlékne a vyrážíme na dopolední program mimo zahradu Školky. Mějme na paměti, že dítě by se mělo soustředit na práci, nikoli na to, aby se neušpinilo a nemuselo se strachovat Co tomu řekne maminka? Při volbě oblečení je dobré preferovat pohodlí dítěte. Rodiče vnímejte naše příklady pouze jako inspiraci. Vaše dítě roste, oblečení bohužel ne. Ráno do Školky má dítě s sebou: batoh nejlépe s prsním popruhem, např.: v batohu má: dopolední svačinu, termosku 0,5 l s nápojem dle počasí, náhradní ponožky dle počasí, náhradní rukavice, náhradní spodní prádlo přezůvky do Školky, bundu větrovku a pláštěnku (jarní, letní a podzimní počasí)

3 nepromokavé kalhoty a bunda na zimu a deštivé počasí např.: např.: do teplého počasí má nejlépe bavlněné triko s dlouhým rukávem a dlouhé vzdušné kalhotky (obojí chrání před sluncem, odřeninami, zlepší prevenci proti klíšťatům) holínky, zimní boty, sněhule, kotníkové boty vždy dle počasí např.:

4 dětský spacák a karimatku např.: c-modra-d640.html o prohlášení o zdravotním stavu dítěte Před prvním vstupem do Školky rodič podepisuje prohlášení o zdravotním stavu dítěte. Rodič je povinen informovat pedagoga při každém vstupu dítěte do Školky o důležitých okolnostech spojených se stavem dítěte (alergie, dítě po nemoci, závažné okolnosti v rodině apod.). Dítě je nutno nechat doma v případě, že u něj zpozorujete některý z těchto symptomů: zvýšená teplota kašel a rýma, které evidentně oslabují dítě; zvracení (je třeba nechat dítě doma alespoň 1 den po vymizení symptomů); průjem (je třeba nechat dítě doma alespoň 1 den po vymizení symptomů); bolest v uchu; bolest v oblasti břicha; bolest při močení; vši; v rodině se vyskytlo nějaké infekční onemocnění (salmonelóza, žloutenka atd.). Pedagog může odmítnout dítě do Školky přijmout, pokud usoudí, že dítě není zdravé (teplota, silný kašel apod.). Pokud se objeví příznaky onemocnění během pobytu ve Školce (teplota, zvracení, bolesti břicha apod.), budou rodiče telefonicky informování a vyzváni k vyzvednutí dítěte. V akutních případech bude zavolána rychlá záchranná služba, rodiče budou okamžitě telefonicky informováni. Pedagogové jsou proškoleni v poskytování první pomoci.

5 V případě nálezu klíštěte je klíště neprodleně odstraněno a ranka ošetřena pedagogem (pedagog je proškolen). V případě, že si rodiče výslovně nepřejí, aby pedagog odstranil klíště z jejich dítěte a zlikvidoval jej, uvedou tuto skutečnost do prohlášení o zdravotním stavu dítěte. Klíště je možné nechat testovat viz. Rodiče jsou povinni informovat pedagogy o alergiích dítěte na bodnutí hmyzem a o dalších typech alergií. o prohlášení o stavu očkování dítěte Před vstupem dítěte chceme po rodičích, aby sami prohlásili, jaký je stav očkování jejich dítěte a jaký je zdravotní stav dítěte. Rodiče tak sami potvrdí, zda se dítě podrobilo či nepodrobilo stanoveným pravidelným očkováním, že je proti nákaze buď imunní, nebo se např. nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. o platební podmínky a storno podmínky Rodič si nakupuje pro dítě dopředu počet dní, ve kterých chce dát dítě do Školky. Přednost mají děti rodičů, kteří mají zakoupený větší počet dní ve Školce. Pokud chcete dát dítě do Školky např. jen dva dny v týdnu, musíte dítě zapsat nejpozději předcházející pátek do 8:00. Platbu služby upřednostňujeme hotově na místě. Pokud rodič odhlásí dítě nejméně 24 hodin před nástupem do Školky (tj. do 8:00 předcházejícího dne nástupu dítěte do Školky). Storno poplatek činí: 0% z částky za den. Tzn.: To, co zaplatíte, Vám vrátíme. o podmínky poskytování služby lze měnit pouze písemnými dodatky (např. ukončení služby) o služby Školky jsou zařazeny v pojištění odpovědnosti z činnosti o. s. Prostor

6 Jaká pravidla platí ve Školce i venku? Nejprve co nás pravidla naučí? 1. Mít zodpovědnost za sebe, rozlišovat rizika a učit se rozpoznávat své hranice. 2. Nevyrušovat ostatní při hře (nejdříve se jich zeptáme, zda se můžeme připojit). 3. Vzájemně si nic nebrat. 4. Respektovat přání druhých. 5. Konflikty řešit nenásilně: vyjadřovat své pocity, učit se říkat druhým, co nám vadí a co nechceme, aby dělali. Pravidla budeme dětem vysvětlovat průběžně a vždy v konkrétní situaci. Bezpečnostní pravidla venku i v zahradě Školky: 1. Jsme-li voláni jménem, vždy odpovíme. 2. Zůstáváme na dohled či doslech. 3. Při cestě venku nebo lesem čekáme na domluvených místech. 4. V lese nenecháváme odpadky. 5. Nelezeme na stohy dříví. 6. Větve nenosíme ve výšce očí ostatních dětí. 7. Potřebu vykonáváme na místě určeném dospělým (např. ne uprostřed cesty). 8. Bez souhlasu dospělého v lese i zahradě nic nejíme. 9. Zkoumaných hub i rostlin se nedotýkáme holou rukou, pouze klacíkem nebo rukavicí. 10. Neodcházíme z lesa s lidmi, které potkáme, ani se známými. 11. Neodcházíme ze Školky bez doprovodu nebo s cizími lidmi. 12. Nepřinášíme hračky z venku dovnitř a naopak 13. Neodnášíme živočichy z přírody domů. 14. Při jídle sedíme. 15. Nenosíme do Školky sladkosti. 16. Nelámeme živé větve, neničíme stanoviště mechů a rostlin. 17. Šermování s klacky je možné pouze tehdy, pokud obě zápasící strany souhlasí a že dodržují základní bezpečnost. 18. Pokud hoří oheň venku i v kamnech, je v jurtě/zázemí vždy přítomný dospělý. 19. Při cestě lesem na jednotlivých zastaveních se vzdalujeme jen na doslech a dohled. (Zpočátku si s dětmi vytvoříme viditelné hranice např. lavička, kámen, strom. Až si je děti zvnitřní, necháme iniciativu na nich, aby si své hranice určily a hlídaly je, jak budou potřebovat.) 20. Je třeba, aby pravidla respektovali pedagogové, rodiče a děti umístěné ve Školce. Pedagog: Jde příkladem svým konáním a pomáhá dětem řešit vzájemná nedorozumění. Respektuje individualitu každé lidské bytosti a upozorňuje na překračování hranic. Nehodnotí výkony dětí, ale přijímá jejich rozdílnost a pestrost. Chválí děti adekvátně, srozumitelně a také je povzbuzuje. Rodiče svým pevným rozhodnutím podporují děti v překonání počátečního odpoutávání se a poskytují jim tak důvěru v jejich schopnosti a jejich samostatnost.

7 Denní program ve Školce 7:00-8:30 8:30-11:30 12:00-13:00 příchod dětí, zjištění aktuální stavu každého dítěte, zahájení dne společným kruhem, téma dne", příprava na odchod ze školky zajištění kvalitního oblečení dětí dle počasí, jeden pedagog komunikuje s rodiči, druhý se věnuje dětem, cesta mimo Školku tematicky zaměřený program v blocích, jeden blok má vždy max. 20 minut převažuje volná hra v rámci domluvených pravidel, konkrétní činnosti se vztahují k dennímu tématu, v 10:00 svačina návštěva venku, cesta do města, poznávání Kutné Hory, historie a pověstí, cesta do lesa s hajným, polesným, cesta na návštěvu k hasičům, atd. cesta zpět do Školky osobní hygiena, oběd, příprava na odpolední spánek, čtení před spaním, odchod dětí po obědě Program probíhá v zázemí Školky Program probíhá mimo zázemí Školky (tj. v přírodě, v lese, v lukách, v parku, v historickém centru města) 13:00-14:00 odpočinek / volná hra v zahradě / individuální práce s dětmi 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 odpolední kroužky, výtvarné a rukodělné dílničky, logopedické hry, angličtina, individuální program pro podskupiny Školky dle věkových zvláštností návštěva zvenčí do Školky, volná hra v zahradě, uzavírání dne, loučení, sdílení zážitků, odcházení dětí domů, reflexe směrem k rodičům, co se povedlo/nepovedlo, důležitá sdělení - vždy jeden pedagog * Během celého dne jsou přítomni pro skupinu 15 dětí vždy dva pedagogové. Pokud je přítomno pouze 7 dětí, je přítomen jeden pedagog. Program probíhá v zázemí Školky

8 Koncept ročního vzdělávacího programu Školky Léto Červen: Letnice - slavnost Červenec: Kutnohorské stříbření - slavnost Srpen: Odcházení léta - slavnost VZDĚLÁVACÍ OBLASTI EVVO: 1. Živel: voda 2. Biotop: vodní toky a nádrže prameniště, rašeliniště 3. Projekt: obnovitelné zdroje energie (vodní elektrárna) 4. Dny: světová den životního prostředí mezinárodní den oceánů den otců evropská noc pro netopýry Charakteristika období: U nejmladší věkové skupiny dětí se zpočátku cíleně zaměřujeme na adaptaci a vytváření pocitu bezpečí i relativní citové samostatnosti, posílení hygienických a pracovních návyků, návyků správného chování a seznamování se navzájem v rámci prostředí Školky. Rozvíjíme všestranně dítě na základě stanovených cílů, které ověřujeme dle očekávaných výstupů. Při vycházkách na louce a v lese děti upozorňujeme na nebezpečí úrazů, štípnutí hmyzem, provádíme profylaxi proti klíšťatům a otravám jedovatými bobulemi. (Což platí ve všech obdobích ročního programu Školky, protože dítě může do Školky nastoupit téměř kdykoli.) Většina činností probíhá zejména venku (les, louky, ale i parky a město) nebo přímo v zahradě Školky. Děti seznamujeme s cyklem ročních období a jednotlivými specifiky ročního období léta. Povídáme si o jednotlivých biotopech, které se nám během léta představují vždy znovu v různých podobách. Podporujeme u dětí zájem a vztah k životnímu prostředí. Během tříměsíčního bloku realizujeme společně s dětmi projekt, který je zaměřený na problematiku obnovitelných zdrojů energie. Během léta je to zejména voda a její vlastnosti a využitelnost, voda jako obnovitelný zdroj energie (stavíme model vodní elektrárny na sousedící Vrchlici). Do celého kontextu životního prostředí zasazujeme člověka a jeho moc vodou šetřit, chránit vodní zdroje o jejím znečištění. Děti se seznamují s jednotlivými biotopy. Všechny akce, které realizujeme, jsou příležitostí pro posilování kolektivních vztahů, návyků společenského chování a potřebu žít v kolektivu. Podporujeme sebevědomí dítěte a jeho sebepojetí. V závěru tříměsíčního bloku vyhodnocujeme dílčí cíle, dle nastavených očekávaných výstupů v jednotlivých rozvojových oblastech (což platí v závěru každého bloku, nebo odchodu dítěte z naší Školky).

9 Podzim Září: Dožínky Říjen: Drakiáda Listopad: Dušičky VZDĚLÁVACÍ OBLASTI EVVO: 1. Živel: vzduch, vítr 2. Biotop: louky, lesy, stromy 3. Projekt: obnovitelné zdroje energie (větrná elektrárna) Charakteristika období: Hlavní činnosti s dětmi realizují pedagogové vždy více venku než uvnitř. Dětem je poskytován co nejširší prostor pro hru, podporujeme přirozené poznávací vlastnosti dětí (zvídavost, zájem, radost z poznání). Během celodenního programu pedagogové respektují individuální potřeby dětí. Pedagogové upevňují poznatky dětí o živé a neživé přírodě a přinášejí nové. Zaměřují se na problematiku ochrany životního prostředí, zejména na poznávání biotopů a využívání obnovitelných zdrojů energie (stavíme model větrné elektrárny v zahradě Školky). Do celého konceptu člověka a jeho moc chránit ovzduší. Při pobytu venku se zaměřujeme na sledování charakteristických změn prostředí lesa a zahrady, využíváme přírodniny. Děti získávají přímé poznatky o jednotlivých biotopech, jako jsou lesy, louky a stromy. Všechny akce, které realizujeme, jsou příležitostí pro posilování kolektivních vztahů, návyků společenského chování a potřebu žít v kolektivu. Prosinec: Vánoce Leden: Nový rok Únor: Masopust Zima VZDĚLÁVACÍ OBLASTI EVVO: 1. Živel: oheň, dřevo 2. Biotop: urbanizovaná území, sady, pole 3. Projekt: obnovitelné zdroje energie (solární energie, vytápění - biopaliva, recyklace odpadů, geotermální energie) 4. Dny: den tuleňů, lachtanů a velryb mezinárodní den nemocných Charakteristika období: Všechny činnosti realizujeme více venku než uvnitř, během zimního období věnujeme zvýšenou péči přehřátí nebo podchlazení organismu dítěte. Společně klademe velký důraz na opatření předcházející vzniku respiračních onemocnění a s rodiči diskutujeme o vhodném oblečení pro dítě. Program je operativně měněn dle počasí, prioritní je péče o tělesnou a psychickou pohodu dítě při pobytu venku. Rozvíjíme u dětí řeč, jazyk a estetické cítění pomocí tradic lidové slovesnosti (zpěv koled a vyprávění vánočních příběhů, výroba Betlému). Seznamujeme děti se zimními hrami a sporty. Podněcujeme v dětech zájem o příběhy s dětskými a zvířecími hrdiny, učíme je rozlišovat vtip, dobro a zlo. Během období zimy rozvíjíme u dětí přirozenou zvídavost a podporujeme je v rozvoji a osvojení dovedností a volního jednání, které je příslušné jejich věku. Během zimy se zaměřujeme poznávání města a jeho specifik, bezpečnosti pohybu ve městě. V našem zájmu je znovu člověk a využívání obnovitelných zdrojů energie, zabýváme se důvody pro šetření energií, recyklací odpadů a využitím solární energie.

10 Věnujeme se práci s přírodními a živočišnými materiály a potravinám a také jejich způsobům zpracování. Chystáme návštěvy ve spolupracujících institucích. Jaro Březen: Vynášení Moravy Duben: Velikonoce Květen: Oslava Máje VZDĚLÁVACÍ OBLASTI EVVO: 1. Živel: země 2. Biotop: louky, lesy, stromy, rostliny skály, sutě, jeskyně 3. Projekt: projekt pěstitelských dílniček osázení a osívání zahrady 4. Dny: den ukliďme svět mezinárodní den zdravého spánku mezinárodní den vody den ptactva mezinárodní den zdraví mezinárodní den dětské knihy mezinárodní den boje proti hluku den slunce den hasičů den matek den země den otevírání studánek Charakteristika období: Hlavní aktivity s dětmi jsou realizovány více venku, program je směrován zejména k měnící se přírodě v období jara. U dětí rozvíjíme všechny klíčové oblasti jejich kompetencí, posilujeme již získané dovednosti a návyky, podporujeme sebevědomí dítěte. Současně se zaměřujeme na rozvoj vyjadřování prožitků. Během jara se věnujeme pozvání jednotlivých biotopů a vytváření vztahu k životnímu prostředí. Pozornost zaměřujeme hlavně směrem k prostředí zahrady a realizujeme projekt osázení a osívání zahrady. Každé dítě samostatně od začátku pěstuje rostliny, pečuje o ně a je vedeno k pravidelnosti. Věnujeme se společně péči o životní prostředí a osvojení návyků související s pobytem v v přírodě, znovu revidujeme pravidla pobytu v přírodě. Období jara je zaměřeno na dlouhodobou evaluaci výstupů, které jsou nastaveny prostřednictvím cílů v jednotlivých blocích vzdělávacího programu. Navazujeme na předchozí získané kompetence dětí a dále je rozvíjíme a hodnotíme.

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech Provozní řád lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech 1 ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školky DÚLEK, z. s. (dále jen LMŠ DÚLEK) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí,

Více

! Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny

! Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny 1 Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny Platnost k 20. 11. 2015 Obsah: 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1. Provozní podmínky 2.2. Zápis dítěte do LK Za humny 2.3. Přijetí dítěte do LK Za humny

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE

PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE Organizátor: Spolek Hůrka Kutná Hora Palackého nám. 320/1, Kutná Hora IČ: 05053269 Tel. 723 301 777 (Miroslava Říhová, rihova@zshurka.cz) V průběhu konání

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE Platnost od 1.7. 2017 do 31.8. 2017 Zřizovatel: Otevřený rodič,z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: Ivana Cviková,

Více

LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY

LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY 1 ÚVOD Provozní řád Lesního mateřského klubu MEZI STROMY (dále jen LMK) upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí, rodičů, pracovníků) a

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZOVATEL: SPOLEK NA TROJANOVSKÉ PASECE TROJANOVICE 342E,744 01 TROJANOVICE, IČO: 01280406 KONTAKT: www.klubnapasece.cz e-mail: info@klubnapasece.cz

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Lesního klubu pro děti Napísek

PROVOZNÍ ŘÁD. Lesního klubu pro děti Napísek PROVOZNÍ ŘÁD Lesního klubu pro děti Napísek 1. ÚVOD Provozní řád Lesního klubu pro děti Napísek (dále jen LK Napísek) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí, rodičů,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA 1. ÚVOD 1.1 Kontakty 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1 Provozní podmínky 2.2 Kritéria přijetí dítěte 2.3 Zápis, jak se přihlásit 2.4 Nástup dítěte ke vzdělávání 2.5 Ukončení

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE Platnost od 1.7. 2018 do 31.8. 2018 Zřizovatel: Otevřený rodič,z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: Zuzana Váchová,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ Obsah ÚVOD... 2 Kontaktní informace... 2 PROVOZNÍ INFORMACE... 3 Provozní podmínky... 3 Kritéria přijetí dítěte do Školky v zahradě... 4 Zápis dítěte do Školky... 4 Nástup

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA Provozovatel: EPSÍK, Rysova 523/2, 62100 Brno IČ: 22893512 Obsah: 1. PROVOZNÍ INFORMACE 1.1 Provozní podmínky 1.2 Zázemí 1.3 Zookoutek 1.4 Povolení k provozu

Více

JUSTINKA VYCHÁZÍ VE SVÉ VÝCHOVĚ A PÉČI ZE ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL:

JUSTINKA VYCHÁZÍ VE SVÉ VÝCHOVĚ A PÉČI ZE ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL: PLÁN VÝCHOVY A PÉČE - JUSTINKA Dětská skupina Ministerstva spravedlnosti ČR JUSTINKA (dále jen,,justinka ) se nachází v budově Ministerstva spravedlnosti ČR, se sídlem v ulici Vyšehradská 16, 128 10 Praha

Více

Tematický plán pro školní rok 2015/2016 Předmět: Prvouka Vyučující: Mgr. Jarmila Kuchařová Týdenní dotace hodin: 2 hodiny Ročník: druhý

Tematický plán pro školní rok 2015/2016 Předmět: Prvouka Vyučující: Mgr. Jarmila Kuchařová Týdenní dotace hodin: 2 hodiny Ročník: druhý ČASOVÉ OBDOBÍ Září KONKRÉTNÍ VÝSTUPY KONKRÉTNÍ UČIVO PRŮŘEZOVÁ TÉMATA orientuje se podle rozvrhu hodin, rozlišuje mezi povinností a zábavou rozezná běžně známé zástupce pokojových rostlin a pečuje o ně

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA 1. Úvod Provozní řád stanovuje formu organizace a fungování lesní mateřské školky Lištička (LMŠ Lištička), kompetence pracovníků, dětí a rodičů. Je součástí

Více

Platnost od do

Platnost od do Platnost od 1.7. 2019 do 31.8. 2019 Zřizovatel: Otevřený rodič, z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba : Zuzana Váchová, kontakt pro rodiče email: skolka@lkbezinka.cz Adresa : Lesní

Více

DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK. Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015

DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK. Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015 DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015 Kontakty telefon: + 420 725 993 716 adresa: AGRO Český ráj a.s., Všeň 124, 512 65 Všeň email: agroceskyraj.vsen@seznam.cz, tel. ústředí

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA Platnost k 7. březnu 2011 Aktualizováno 8. listopadu 2015 Provozovatel: Frank Bold Kids, z.s., Rysova 523/2, 62100 Brno IČ: 22893512 Obsah: 1. PROVOZNÍ INFORMACE

Více

Provozní řád 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE

Provozní řád 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE Provozní řád Provozní řád Lesní školky Na Kozinci 1. ÚVOD Provozní řád Lesní školky Na Kozinci (dále jen LŠ Na Kozinci) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí, rodičů,

Více

Školka v zahradě, o. s. Prostor

Školka v zahradě, o. s. Prostor ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Školka v zahradě, o. s. Prostor lesní mateřská Školka Hlavním cílem školního vzdělávacího plánu Školky v zahradě je vymezit výchovně vzdělávací proces v rámci lesní mateřské Školky

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU Článek I. Úvod Provoz klubu je realizován v rámci projektu Dětský klub a příměstské tábory - Základní škola, Praha 10, Kutnohorská 36, z Evropského sociálního fondu v rámci

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Zdokonalování v oblasti jemné i hrubé motoriky, koordinace pohybu v přírodním terénu

Zdokonalování v oblasti jemné i hrubé motoriky, koordinace pohybu v přírodním terénu 3. INTEGROVANÝ BLOK Název: OBJEVUJI SKRYTÁ TAJEMSTVÍ SVĚTA HLAVNÍ VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ ZÁMĚR Zdokonalování v oblasti jemné i hrubé motoriky, koordinace pohybu v přírodním terénu Rozšiřování poznatků o přírodě,

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, PALKOVICE

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, PALKOVICE PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, PALKOVICE Platnost od 1.7. 2017 do 31.8. 2017 Zřizovatel: Otevřený rodič, z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: Ivana Cviková,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU SAMOROST

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU SAMOROST PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU SAMOROST Provozovatel: Spolek přátel Samorostu, z. s. Lesní klub Samorost v Proboštově (dále provozovatel nebo LKS ) Sídlo: Moskevské nám. 2163/2a, 41501 Teplice Telefon: 777

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

Provozní řád. Lesní klub Skaláček

Provozní řád. Lesní klub Skaláček Provozní řád Lesního klubu Skaláček 1/11 Provozní řád Lesní klub Skaláček 1. ÚVOD Provozní řád Lesního klubu Skaláček (dále jen LK Skaláček) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

Provozní řád Lesní školky Ulita

Provozní řád Lesní školky Ulita Provozní řád Lesní školky Ulita 1. ÚVOD Provozní řád Lesní školky Ulita (dále jen Ulita ) je nezbytnou součástí dohody mezi rodiči a zřizovatelem, spolkem Komunita Šnek, z.s., IČ: 05278180 se sídlem č.p.

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka,, SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Janinka 1 Obsah: 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Břežánek Obsah : 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015

Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015 Škola: Základní škola a mateřská škola, Praskačka Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: Změny: Skartační znak: I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Lesní klub pro děti Napísek

PROVOZNÍ ŘÁD. Lesní klub pro děti Napísek PROVOZNÍ ŘÁD Lesní klub pro děti Napísek OBSAH 1. Úvod.. 2 2. Zázemí.. 2 3. Hygiena 2 3.1. Zajištění pitné vody.. 2 3.2. Mytí. 3 3.3. Toaleta.. 3 3.4. Úklid 3 3.5. Nakládání s odpadky 3 4. Stravování a

Více

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček Provozní řád Dětské skupiny Cipťáček Obsah 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4. ZÁPIS A PODMÍNKY PŘIJETÍ DĚTÍ A UKONČENÍ DOCHÁZKY V CIPŤÁČKU... 4 5. DOCHÁZKA

Více

ŠVP ŠD. Specifičnost ŠD: Obsah zájmového vzdělávání

ŠVP ŠD. Specifičnost ŠD: Obsah zájmového vzdělávání ŠVP ŠD je řízeno podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání ( školský zákon ), řídí se podle vyhlášky MŠMT č. 74/2005 Sb. O zájmovém vzdělávání.

Více

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Vydal: Bc. Kamila Ščigelová Účinnost: 01. 09. 2013 A, Školní řád Mateřská

Více

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny. JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.cz DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ V jeslích je poskytována péče zdravým dětem ve

Více

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 V Novém Bydžově dne 1. 9. 2015 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv

Více

Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč

Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: Nabývá platnosti dne: Jiřina Dvořáková ředitelka školy PROVOZ A VNITŘNÍ REŽIM MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Podmínky provozu

Více

Provozní řád. Lesní dětský klub Bažinka

Provozní řád. Lesní dětský klub Bažinka Provozní řád Lesní dětský klub Bažinka Lesní dětský klub Bažinka je tzv lesní mateřská školka pro děti od tří do šesti let, kterou provozuje spolek Rozvišť, z.s. Koordinátor školky: Hana Matulíková: ha.nele@seznam.cz,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás Na kluky a na holčičky čeká dráček u školičky. Učí se tu barvičky, zpívají se písničky, ještě

Více

Domácí řád. Srdíčko - Dětská skupina při nemocnici Strakonice. Domácí řád dětské skupiny 1 a dětské skupiny 2

Domácí řád. Srdíčko - Dětská skupina při nemocnici Strakonice. Domácí řád dětské skupiny 1 a dětské skupiny 2 Srdíčko - Dětská skupina při nemocnici Strakonice Radomyšlská 336, 386 29 STRAKONICE Tel.: + 420 383 387 304, www.dcjk.cz e - mail: ds.srdicko@seznam.cz Domácí řád Domácí řád dětské skupiny 1 a dětské

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Odloučené pracoviště Šumavská 15 Mateřská škola Šumavská 15 je 3 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3 do 6 let,

Více

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 1. Provoz školní družiny (dále jen ŠD): - pondělí až pátek 6.00-7.45 hod. - pondělí 11.40-17.00 hod. - úterý až pátek 11.40-16.00 hod. ŠD není v provozu

Více

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 - 1 - Základní škola a mateřská škola, Ostrava- Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 Obsah: I. Hlavní cíl výchovné činnosti pro šk.r.2011/ 2012

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

,,Týden nových zážitků,,

,,Týden nových zážitků,, Přihláška na letní příměstský dětský tábor Termíny: 13. 18. července 2015 17. 22. srpna 2015 (vybraný termín označte podtržením) denně od 8:00 16:00,,Týden nových zážitků,, Údaje o dítěti Jméno:, příjmení:..

Více

Provozní řád dětského lesního klubu Dubínek

Provozní řád dětského lesního klubu Dubínek Provozní řád dětského lesního klubu Dubínek 1. ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školky Dubínek stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zúčastněných (dětí, rodičů, pracovníků) a podává rámcový

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, PALKOVICE

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, PALKOVICE PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, PALKOVICE Platnost od 1.7. 2018 do 31.8. 2018 Zřizovatel: Otevřený rodič, z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: Zuzana Váchová,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY Nádražní ul. 242, 270 31 Senomaty, tel: 734573568 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. ZÁKLADNÍ A KONTAKTNÍ INFORMACE

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. ZÁKLADNÍ A KONTAKTNÍ INFORMACE I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Spolek Hůrka Kutná Hora zřizuje Školu a Klub Hůrka (dále též Škola a Školka ). Škola Hůrka poskytuje výchovu a vzdělávání dětem mladšího školního věku. Školka Hůrka poskytuje výchovu

Více

Mateřská škola Bor, Borská 500,okres Tachov, příspěvková organizace

Mateřská škola Bor, Borská 500,okres Tachov, příspěvková organizace Mateřská škola Bor, Borská 500,okres Tachov, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Úvodní ustanovení 1. Školní řád Mateřské školy Bor, Borská 500 (dále jen MŠ) upravuje organizaci, provoz, řízení a zejména

Více

Koncepce školy 2014/2015

Koncepce školy 2014/2015 Koncepce školy 2014/2015 Mateřská škola s liberálním přístupem respektující jednotlivé osobnosti dětí, s cílem přirozenou formou rozvíjet kladný vztah k přírodě, úctu k životu a ochranu životního prostředí.

Více

Mateřská škola Třebíz Třebíz 6

Mateřská škola Třebíz Třebíz 6 Mateřská škola Třebíz Třebíz 6 Č.j. : /15 Skartační znak: A 10 Spisový znak: A.1.5. Účinnost od : 12. 1. 2015 INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE 1. Název a sídlo: MATEŘSKÁ ŠKOLA TŘEBÍZ Třebíz 6 2. Datum vzniku:

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozovatel: Kavyl o.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Stromík je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

Provozní řád PROVOZNÍ INFORMACE SPECIFIKACE ŠKOLNÍ TŘÍDY

Provozní řád PROVOZNÍ INFORMACE SPECIFIKACE ŠKOLNÍ TŘÍDY Provozní řád PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU JASÁNEK ŠKOLNÍ TŘÍDA Platnost: od 1. 9. 2017 Zřizovatel: Rosteme s dětmi, z. s., Krásná 124, 739 04, IČ: 05180163 Email: info@lkjasanek.cz web: www.lkjasanek.cz

Více

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozní řád DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozovatel: Kavyl z.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Kvítek je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Řepiště, příspěvková organizace Mírová 56, 739 31 Řepiště IČ 75029278, zastoupená Mgr. Martinou Bastovou ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracováno v souladu s 30 zákona č. 561/2004

Více

Koncepce školy 2014/2015

Koncepce školy 2014/2015 Koncepce školy 2014/2015 Základní vize Mateřská škola s liberálním přístupem respektující jednotlivé osobnosti dětí,s cílem přirozenou formou rozvíjet kladný vztah k přírodě, úctu k životu a ochranu životního

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu při Základní škole a Mateřské škole v Rosovicích

Školní vzdělávací program pro školní družinu při Základní škole a Mateřské škole v Rosovicích Školní vzdělávací program pro školní družinu při Základní škole a Mateřské škole v Rosovicích č. j. 105/2015 Vypracovala: Lada Kumherová 1. I. Identifikační údaje Základní škola a Mateřská škola Rosovice

Více

Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem

Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem Přihláška na letní dětský tábor ORLÍK VYSTRKOV 2017 Termín : 16. 22. července 2017 Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem Údaje o dítěti Jméno:, příjmení:.. Adresa trvalého bydliště:...

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Školní vzdělávací program školní družiny 1 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název školy: Základní a mateřská škola Tršice, okres Olomouc, příspěvková organizace Adresa školy: Tršice 183, 783 57 Tršice Ředitelka školy:

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

III. UČIVO A OČEKÁVANÉ VÝSTUPY

III. UČIVO A OČEKÁVANÉ VÝSTUPY 1. Učivo: ŠKOLA pozdrav školní očekávání, školní docházka školní potřeby, orientace v prostoru třídy vztahy ve třídě a nácvik modelových situací vyučování, vyučovací předměty, přestávka účel, posilování

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozní řád PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozovatel: Kavyl o.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Stromík je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Vychovat šťastné a spokojené dítě pro nás znamená vychovat zdravého, vyrovnaného člověka, který si váží sám sebe, ale i druhých lidí. ROK S KRÁLÍKY Z KLOBOUKU Náš cíl: BOBEM A

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Č. j.: Spisový a skartační znak: Základní škola ZaHRAda, Hornická 900, 666 03 Tišnov, místo vzdělávání Riegrova 312, 666 01 Tišnov Školní vzdělávací program školní družiny Datum Podpis Vydává Schválil

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLY BEZINKA, verze 1

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLY BEZINKA, verze 1 PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLY BEZINKA, verze 1 Platnost od: 1.9. 2016 Zřizovatel: Otevřený rodič,z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: MVDr. Ivana Cviková, koordinátorka LŠ Bezinka,

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Mateřská škola SENETÁŘOV, okr. Blansko, příspevková organizace Senetářov 74, p. Jedovnice

Mateřská škola SENETÁŘOV, okr. Blansko, příspevková organizace Senetářov 74, p. Jedovnice Mateřská škola SENETÁŘOV, okr. Blansko, příspevková organizace Senetářov 74, 679 06 p. Jedovnice IC: 750 21 897, Tel:731518175, e-mail:mssenetarov@seznam.cz Koncepce školy V Senetářově 1.9.2015 ředitelka

Více

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole Projekt pro školní rok 2011/2012 Charakteristika projektu: Projekt bude rozvíjet environmentální výchovu, v souvislosti se čtyřmi

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY Základní škola a Mateřská škola Cheznovice, okres Rokycany, příspěvková organizace Cheznovice 136, 338 06 Cheznovice 1. Identifikační údaje Školní družina při Základní

Více

Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK)

Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK) Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK) Adresa: Husova 29, 250 82 Úvaly Telefon: +420 734 522 998 Email: info@skolka-dulek.cz IČO: 041 904 41 IZO: 181 086 891 Bankovní

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8. května 29, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8. května 29, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ŘÁD Školní rok 2015/2016 Mateřská škola Olomouc, 8. května 29 Mateřská škola Olomouc, 8. května 29, příspěvková organizace Školní řád Vydal: Mgr. František Vlček, ředitel školy Zpracovala: Mgr.

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

Září, Ferda má nové kamarády

Září, Ferda má nové kamarády I. téma: Září, Ferda má nové kamarády - seznamování s prostředím školy - seznamování s kamarády - seznamování se zaměstnanci školy - seznamování se základními pravidly chování - seznamování s režimem školy

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ KOMUNITNÍ ŠKOLY BEZINKA NA OSTRAVICI

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ KOMUNITNÍ ŠKOLY BEZINKA NA OSTRAVICI PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ KOMUNITNÍ ŠKOLY BEZINKA NA OSTRAVICI Platnost od: 1.9. 2017 Zřizovatel: Otevřený rodič,z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: Ivana Cviková, koordinátorka LK

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1.

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Směrnice číslo: Číslo jednací: 186/2006 Datum vyhotovení: 10.2.2006 Účinnost od: 10.2.2006 Ukončení platnosti Část I. Všeobecná ustanovení Vnitřní řád mateřské školy, která je

Více

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu :

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu : Charakteristika ŠVP Mateřská škola je celodenní mateřskou školou, jejímž cílem je příprava dětí do života a na základní školu. Vzdělání je uskutečňováno ve všech činnostech v průběhu celého dne. Probíhá

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Školní vzdělávací program ve školní družině

Školní vzdělávací program ve školní družině Školní vzdělávací program ve školní družině Identifikační údaje Adresa: Základní škola a Mateřská škola Dobrovice Komenského 46, 294 41 Dobrovice příspěvková organizace Ředitelka školy: Ing. Jana Čejková

Více

Plán výchovy a péče o dítě Dětská skupina Školička Grébovka. se sídlem Rybalkova 186/33, Praha 10 - Vršovice, název: Strom a květiny

Plán výchovy a péče o dítě Dětská skupina Školička Grébovka. se sídlem Rybalkova 186/33, Praha 10 - Vršovice, název: Strom a květiny Plán výchovy a péče o dítě Dětská skupina Školička Grébovka se sídlem Rybalkova 186/33, Praha 10 - Vršovice, 101 00 název: Strom a květiny Vypracovala: Mgr. Zuzana Vinšová Obsah: 1. Představení Školičky

Více

Třídní vzdělávací plán

Třídní vzdělávací plán Třídní vzdělávací plán Třída: BROUČCI Integrované bloky 1. Mám nové kamarády 2. Podzimní čarování 3. Vánoční zvonění 4. Co přináší zima 5. Příroda se probouzí 6. Jarní svátky 7. Letní pohoda 1. Mám nové

Více

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozní řád DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozovatel: Kavyl z.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Kvítek je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

Zajíčkova ABECEDA aneb rady, pokyny a pravidla pro návštěvníky Dětského klubu Zajíček.

Zajíčkova ABECEDA aneb rady, pokyny a pravidla pro návštěvníky Dětského klubu Zajíček. Zajíčkova ABECEDA aneb rady, pokyny a pravidla pro návštěvníky Dětského klubu Zajíček. Obsah: Abeceda předávání dětí Bezpečnost dítěte Co má mít dítě při nástupu Denní program Eliminace rizika Formuláře

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU 1. ÚVOD Provoz klubu je realizován v rámci projektu Dětský klub jako součást coworkingového centra, reg. č. CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_013/0000368 financovaného z Evropského sociálního

Více

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola )

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola ) Školní řád Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6 (dále jen mateřská škola ) Mateřská škola je školou zřízenou podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborným a jiném vzdělávání,

Více

Školní řád. Zápis. Práva rodičů, zákonných zástupců. Konzultace. Projednán na pedagogické radě dne platný pro školní rok 2013-14

Školní řád. Zápis. Práva rodičů, zákonných zástupců. Konzultace. Projednán na pedagogické radě dne platný pro školní rok 2013-14 Školní řád Projednán na pedagogické radě dne platný pro školní rok 2013-14 Zápis Zápis do mateřské školy se provádí v měsíci dubnu, kdy je škola přístupna zákonným zástupcům a jejich dětem, k prohlídce

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2008 OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA ŠD...2 2. EKONOMICKÉ,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Schválil/a za MŠ Olešná: Iveta Šmídová, Petra Sládková. Účinnost: od 01. 09. 2015

ŠKOLNÍ ŘÁD. Schválil/a za MŠ Olešná: Iveta Šmídová, Petra Sládková. Účinnost: od 01. 09. 2015 Mateřská škola Olešná, příspěvková organizace, Olešná 71, 267 64 Olešná, okres Beroun IČO 750 33 241, telefon: 311 572 152, 727 909 149, ms.olesna@seznam.cz, www.olesna-be.cz/materska-skola/ ŠKOLNÍ ŘÁD

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád - 1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti

Více

Mateřská škola Ostrava Plesná, příspěvková organizace, Dobroslavická 42/4 725 27 Ostrava Plesná

Mateřská škola Ostrava Plesná, příspěvková organizace, Dobroslavická 42/4 725 27 Ostrava Plesná Školní rok 2013/2014 1. INTEGROVANÝ BLOK Název integrovaného bloku: Učím se žít s druhými HLAVNÍ VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ ZÁMĚR adaptace a seznámení se s organizací dne a vnitřními podmínkami MŠ učení se základním

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Orel, okres Chrudim ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č. j.: ZŠ16/2015 Vypracovala: Schválila: Ivana Kacafírková, vedoucí učitelka MŠ Mgr. Jiřina Lacinová, ředitelka školy Pedagogická

Více