Adsorbéry Koncentrátory nečistot Zařízení pro termické čištění vzduchu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Adsorbéry Koncentrátory nečistot Zařízení pro termické čištění vzduchu"

Transkript

1 Adsorbéry Koncentrátory nečistot Zařízení pro termické čištění vzduchu OTTO ENGINEERING POLSKA Sp. z o.o. Rzeszów, ul. Połonińska 15 Tel Fax:

2 Adsorbéry OTTO Engineering Polska Sp. z o.o. Firma Otto Industries vznikla v roce Od začátku své činnosti přijala za své poslání technickou podporu průmyslu v oblasti odstraňování znečištění ovzduší vznikajícího při výrobních procesech. V krátké době se firma Otto stala lídrem ve svém oboru, což nám umožnilo dále se rozvíjet a rozšiřovat nabídku. Proto rádi nabízíme naše rozsáhlé, mnohaleté zkušenosti a poskytujeme služby v oblasti: Provedení všech nezbytných prací pro uvedení úseků do provozu, Povrchová úprava a aplikace nátěrů, Instalace adsorbérů a praček, Zařízení pro termické a katalytické dodatečné spalování, Zařízení pro zkoncentrování znečištění v ovzduší, Clean Systems, Klimatizace a ventilace, Optimalizace spotřeby energie, Akreditovaná laboratoř LBOTTO. ÚDRŽBA Nabízíme rozsáhlý balíček služeb údržby souvisejících se všemi aspekty optimálního provozu Vaší instalace. Počínaje definováním problému při technologické optimalizaci, přes přizpůsobení měnícím se podmínkám výroby, až po aktuální informace týkající se měnící se právní situace Vám naši pracovníci poradí přátelským, spolehlivým a kompetentním způsobem. 24 h SERVICE HOTLINE: TELESERVIS Ve snaze o optimalizaci služeb nabízených našim zákazníkům jsme vyvinuli systém dálkového přenosu dat TELESERVIS, který byl začleněn do naší nabídky na údržbu. Díky této technice je možné předávat všechna důležitá systémová data prostřednictvím modemového spojení do našeho sídla v Rzeszowě v Polsku. To umožňuje vyřešit většinu problémů a zkontrolovat funkčnost a řízení bez vzniku nákladů na příjezd a bez nutnosti přítomnosti našeho personálu údržby v místě. METODY ČIŠTĚNÍ VZDUCHU Koncentrace rozpouštědel [g/m 3 ] KONDENZACE ABSORPCE ADSORBCE TERMICKÉ A KATALYTICKÉ DODATEČNÉ SPALOVÁNÍ BIOLOGICKÉ ČIŠTĚNÍ VYSTUPUJÍCÍHO VZDUCHU ZVYŠOVÁNÍ KONCENTRACE (ADSORPCE) Objemový proud výstupního vzduchu [m 3 /h]

3 Zařízení pro termické čištění vzduchu PILOTNÍ INSTALACE Pilotní instalace OTTO je mobilní instalace, která může být využita všude, kde je třeba ověřit možnost použití čištění vzduchu nebo potvrdit účinnost fungování technologie OTTO před přijetím rozhodnutí o výstavbě velké instalace u zákazníka. Pilotní testy prováděné ve skutečných podmínkách (vyskytujících se u zákazníka) umožňují prověřit a optimalizovat technologii z ekonomického hlediska umožňují maximálně snížit investiční náklady a určit provozní náklady spojené se stavbou konečné instalace. Pilotní instalace se skládá z technického kontejneru, modulů adsorbéru a, volitelně, z modulu pračky. Je určená k používání ve vnitřních i venkovních prostorách. V instalaci mohou být prováděny tyto technologické procesy: Oddělení pevných / tukových částic: prachový / tukový filtr, Adiabatické zvlhčování plynu a oddělení pevných částic: pračka, Oddělení neorganických nečistot (např. sirovodík, čpavek): chemická pračka, adsorbce: oddělení adsorbovaných nečistot, desorpce. Navíc je pilotní instalace vybavená zařízením pro kontinuální měření těkavých organických látek v 5 měřicích bodech referenční metodou FID firmy JUM/OMC ENVAG. Pilotní katalytické spalovací zařízení typu CAOX-P průtok: max. 25 Nm³/h katalyzátor: ve formě pelet. Pilotní termické regenerativní spalovací zařízení RTO typu Regetar P průtok: max. 300 Nm³/h materiál pro rekuperaci tepla: materiál se strukturou medové plástve nebo volně sypaný. V závislosti na daných úkolech jsou stanoveny požadované technologické procesy a vhodným způsobem jsou připraveny pilotní zkoušky. Během pilotních testů potvrzujících účinnost technologie OTTO využíváme špičkovou měřicí a analytickou laboratoř vybavenou mimo jiné 3 analyzátory FID a přístrojem pro olfaktometrickou analýzu (olfaktometrem TO7 Systém Mannebeck) se všemi zařízeními pro odběr vzorků z aktivních a pasivních zdrojů.

4 Adsorbéry PRAČKY Pračka slouží ke zvlhčení plynu, odstranění pevných částic a chemicky absorbovaných látek (s pomocí kyselého nebo zásaditého promývacího roztoku nebo jiných absorpčních látek). Kapalina se připravuje vhodným přidáním chemikálií. Pro intenzifikaci procesu v koloně pračky se používá náplň. Konstrukce pračky je upravena pro snadnou obsluhu zařízení, zajišťuje minimální nutnost zásahů uvnitř pračky (možnost vyjmutí sprchovacích trysek). Pračka je vybavená kontrolními otvory a měřicími systémy, díky nimž (na základě hodnoty poklesu tlaku v dané části) je možné určit úroveň znečištění komponentu a nutnost provedení údržby nebo výměny. Uzavřený okruh proplachovacího roztoku v systému pračky (voda nebo voda s chemikáliemi v případě chemické pračky) minimalizuje provozní náklady. ÚČINNOST ADSORBÉRU OTTO KONCENTRACE TĚKAVÝCH ORGANICKÝCH LÁTEK V SUROVÉM STAVU [ppm] SCHÉMA ZMĚN KONCENTRACE TĚKAVÝCH ORGANICKÝCH LÁTEK V SUROVÉM PLYNU SCHÉMA ZMĚN KONCENTRACE TĚKAVÝCH ORGANICKÝCH LÁTEK VE VYČIŠTĚNÉM PLYNU

5 Zařízení pro termické čištění vzduchu Firma OTTO navrhuje a vyrábí adsorbéry nejen pro velké aplikace, ale i pro malé mobilní jednotky. K ochraně před samovznícením aktivního uhlí v adsorbéru je prováděno nepřetržité měření koncentrace CO v čistém plynu. Nastavené hodnoty mezní koncentrace umožňují rychleji určit ohnisko vznícení, automaticky vypnout instalaci, uzavřít průtok vzduchu adsorbérem a aktivovat vizuální a zvukový poplach. KOMPAKTNÍ ADSORBÉRY Kompaktní adsorbérová instalace OTTO umožňuje, je-li to přípustné, cirkulaci vzduchu v místnosti. To umožňuje dosáhnout úspor nákladů na vytápění v zimním období. Díky vysoké účinnosti tlakování systému (max m3/h) může být veškerý vzduch z místnosti rychle očištěn. Vzduch odčerpávaný z místnosti po očištění může být rovněž vypuštěn do ovzduší. Instalace může být provozována nepřetržitě nebo v přerušovacím provozu. K instalaci může být připojeno lokální odsávání. Je možné rovněž zabudovat instalaci do stávajícího ventilačního potrubí. Pokud je třeba zachycovat pevné částice montuje se před systém adsorbéru prachový filtr. Instalace je kompaktní a může být přepravována na ručním nebo mechanickém paletovém vozíku. Pokud se na ni namontují kolečka, je možné ji přemisťovat bez použití dodatečných prostředků. Dodávaná instalace je připravená k provozu. ADSORBÉRY Adsorbér je uzavřená nádoba vyrobená z plastu nebo oceli. Vhodná konstrukce nádoby umožňuje snadné nasypání a vyjmutí aktivního uhlí. V závislosti na složení nečistot je zvolen příslušný druh sorbentu, např.: aktivní uhlí pro separaci zápachu nebo rozpouštědel nebo speciální impregnované uhlí pro odstranění jiných neorganických sloučenin. ZAŘÍZENÍ PRO TERMICKÉ ČIŠTĚNÍ VZDUCHU Regenerativní zařízení pro dodatečné spalování plynu (RNV) - slouží k čištění vzduchu vystupujícího z průmyslových zařízení při využití akumulátorů tepla z keramických materiálů. Tato ověřená řada zařízení REGETAR zaručuje ekonomický provoz, nezávisle na koncentraci nečistot v ovzduší, rovněž při velmi velkých objemových proudech vzduchu.

6 Adsorbéry Použití regenerativního, keramického akumulátoru tepla (zásobníku tepla) umožňuje provoz bez dodatečného spalování paliva již při velmi nízkých koncentracích rozpouštědla. Vlastnosti a přednosti: Dvou, tří nebo vícevrstvé zařízení. Pro objemový proud vzduchu do Nm3/h. Stupeň rekuperace tepla v zařízení až 97%. Použití v procesech: Průmyslová zařízení využívající různé druhy rozpouštědel. Zařízení pro zkoncentrování znečištění ve spojení s TNV, RNV nebo KNV jsou nejekonomičtější technikou čištění vystupujícího vzduchu s velkým objemovým proudem, avšak s nízkou koncentrací znečištění rozpouštědly. V tomto procesu otáčející se rotor, vyrobený z hydrofobního zeolitu, adsorbuje organické nečistoty z odstraňovaného (vystupujícího) vzduchu. Poté jsou tyto adsorbované nečistoty desorbovány s pomocí horkého vzduchu a přivedeny do zařízení pro dodatečné spalování. Vlastnosti a výhody: Pro objemový proud vzduchu od Nm3/h. Při nízké koncentraci rozpouštědel < 1 g/ Nm3. Při nízké teplotě vystupujícího vzduchu < 40 C. Zvýšení koncentrace znečištění až 1:18. Použití v procesech: Průmysl nátěrových hmot a výroba polovodičů. Zařízení pro termické dodatečné spalování s rekuperačním počátečním ohřevem odstraňovaného vzduchu (TNV) slouží k čištění vystupujícího vzduchu z průmyslových zařízení s vysokou koncentrací organických nečistot. Zařízení NTEGRA a FLEXA, s vysokým stupněm využití vnitřního tepla, umožňují ve spojení s dodatečným systémem rekuperace tepla, vysoce ekonomický provoz zařízení s nízkou spotřebou dodatečného spalovacího materiálu (paliva). Vlastnosti a přednosti: Model INTEGRA pro objemový proud vzduchu od Nm 3 /h. Model FLEXA pro objemový proud vzduchu od Nm 3 /h. Stupeň rekuperace tepla v zařízení až 76%. Systémy rekuperace tepla pro vzduch, vodu, olej, páru a pro ohřev adsorpčních chladicích zařízení. Využití v procesech: tiskárny, nanášení povlaků, laminace fólií, impregnace materiálů. Zařízení pro katalytické dodatečné spalování (KNV) slouží k čištění vystupujícího vzduchu z průmyslových zařízení při nízkých teplotách spalovací komory. Katalyzátory budou přizpůsobeny (vybrány) individuálně podle potřeby. Při použití vysoce účinných deskových tepelných výměníků je možný provoz zařízení při nízké koncentraci rozpouštědel rovněž bez spalování dodatečného paliva. Vlastnosti a výhody: Individuální konstrukce a vzhled zařízení. Pro objemový proud vzduchu od Nm3/h. Použití odzkoušených (ověřených) katalyzátorů pro tepl. od 200 C. Stupeň rekuperace tepla v zařízení do 85%. Použití v procesech: Tiskárny s hlubotiskem a flexografickým tiskem. Chemický a farmaceutický průmysl. Zařízení pro natírání a nanášení povlaků jakéhokoli druhu.

7 Zařízení pro termické čištění vzduchu REFERENCE - ADSORBÉRY Letecký průmysl povrchová úprava Průtok vzduchu: 8000 m 3 /h aceton, izopropanol Letecký průmysl - louhování jader v autoklávu Průtok vzduchu: 500 m 3 /h páry NaOH Letecký průmysl - Galvanizovna Průtok vzduchu: 7000 m 3 /h těkavé organické sloučeniny a páry parafínu 3-stupňový adsorbér komunální čistička odpadních vod hala předběžného čištění Průtok vzduchu: m 3 /h zápach, sirovodík, čpavek Letecký průmysl leptání lopatek Průtok vzduchu: m 3 /h těkavé organické sloučeniny, páry Ranclene, páry Trisolu REFERENCE ZAŘÍZENÍ PRO DODATEČNÉ SPALOVÁNÍ Výroba brusných materiálů Průtok vzduchu: Nm 3 /h fenol, formaldehyd, etanol Automobilový průmysl Průtok vzduchu: Nm 3 /h etylacetát, xylén, MIBK Automobilový průmysl Průtok vzduchu: Nm 3 /h xylén, MIBK, etylbenzén, etylacetát, aceton, butylacetát, MEK Výroba brusných materiálů Průtok vzduchu: Nm 3 /h etanol, metanol, metoxypropanol

8 Špičkové technologie Individuální řešení OTTO Engineering Polska Sp. z o.o. ul. Połonińska 15, Rzeszów / Poland Tel , Fax: OTTO VE SVĚTĚ Firma Otto to je mnoho poboček po celém světě! Našich služeb využívá již více než zákazníků! Hlavní sídlo je v Německu v Bad Berleburgu. Máme rovněž mnoho provozních center v Německu, Kanadě, Polsku, Rusku, Bulharsku a Maďarsku. Zastoupení OTTO 300 specialistů z oblasti průmyslu a stavebnictví St. Petersburg Německo Hlavní sídlo: Bad Berleburg Hamburk Dortmund Kolín Weiterstadt Marburg Lipsko Siegen Dortmunt Cologne Bad Berleburg Leipzig Marburg Weiterstadt Budapest Rzeszów Mezinárodní Řešov (Rzeszów, Polsko) Budapešť (Maďarsko) Petrohrad (Rusko) Krasnojarsk (Rusko) Guelph, Ontario (Kanada) BIOREM Technologies OTTO ENGINEERING POLSKA Sp. z o.o. Rzeszów, ul. Połonińska 15 Tel Fax:

Ventilace Klimatizace Čisté prostory

Ventilace Klimatizace Čisté prostory Ventilace Klimatizace Čisté prostory OTTO ENGINEERING POLSKA Sp. z o.o. Rzeszów, ul. Połonińska 15 Tel. + 48 17 249 00 30 Fax: + 48 17 249 00 39 Ventilace Firma OTTO Engineering Polska Sp. z o. o. byla

Více

Omezování plynných emisí. Ochrana ovzduší ZS 2012/2013

Omezování plynných emisí. Ochrana ovzduší ZS 2012/2013 Omezování plynných emisí Ochrana ovzduší ZS 2012/2013 1 Úvod Různé fyzikální a chemické principy + biotechnologie Principy: absorpce adsorpce oxidace a redukce katalytická oxidace a redukce kondenzační

Více

Moderní postupy pro ekologické a ekonomické provádění povrchových úprav velkorozměrových a hmotných ocelových konstrukcí a dílů

Moderní postupy pro ekologické a ekonomické provádění povrchových úprav velkorozměrových a hmotných ocelových konstrukcí a dílů Moderní postupy pro ekologické a ekonomické provádění povrchových úprav velkorozměrových a hmotných ocelových konstrukcí a dílů Ing. Karel Hromek, CSc. Problematika lakování velkorozměrových dílů nabývá

Více

energetického využití odpadů, odstraňování produktů energetického využití odpadů, hodnocení dopadů těchto technologií na prostředí.

energetického využití odpadů, odstraňování produktů energetického využití odpadů, hodnocení dopadů těchto technologií na prostředí. Příjemce projektu: Partner projektu: Místo realizace: Ředitel výzkumného institutu: Celkové způsobilé výdaje projektu: Dotace poskytnutá EU: Dotace ze státního rozpočtu ČR: VŠB Technická univerzita Ostrava

Více

TECHNOLOGIE KE SNIŽOVÁNÍ EMISÍ (SEKUNDÁRNÍ OPATŘENÍ K OMEZOVÁNÍ EMISÍ)

TECHNOLOGIE KE SNIŽOVÁNÍ EMISÍ (SEKUNDÁRNÍ OPATŘENÍ K OMEZOVÁNÍ EMISÍ) TECHNOLOGIE KE SNIŽOVÁNÍ EMISÍ (SEKUNDÁRNÍ OPATŘENÍ K OMEZOVÁNÍ EMISÍ) 5. část TĚKAVÉ ORGANICKÉ SLOUČENINY A PACHOVÉ LÁTKY Zpracoval: Tým autorů EVECO Brno, s.r.o. TĚKAVÉ ORGANICKÉ SLOUČENINY Těkavé organické

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Vaillant roční prohlídka

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Vaillant roční prohlídka Vaillant roční prohlídka Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Celková kontrola výrobku dle doporučení výrobce Originální náhradní díly Vaillant Prováděno vyškolenými servisními

Více

Omezování plynných emisí. Ochrana ovzduší ZS 2010/2011

Omezování plynných emisí. Ochrana ovzduší ZS 2010/2011 Omezování plynných emisí Ochrana ovzduší ZS 2010/2011 1 Úvod Různé fyzikální a chemické principy + biotechnologie Principy: absorpce adsorpce oxidace a redukce katalytická oxidace a redukce kondenzační

Více

Topení a chlazení pomocí tepla z odpadní vody - HUBER ThermWin

Topení a chlazení pomocí tepla z odpadní vody - HUBER ThermWin WASTE WATER Solutions Topení a chlazení pomocí tepla z odpadní vody - HUBER ThermWin Zpětné získávání tepelné energie z komunálních a průmyslových odpadních vod Uc Ud Ub Ua a stoka b šachta s mechanickým

Více

Rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky Rekuperační jednotky Vysoká účinnost výměníku účinnosti jednotky a komfortu vnitřního prostředí je dosaženo koncepcí výměníku, v němž dochází k rekuperaci energie vnitřního a venkovního vzduchu a takto

Více

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x 5. Stabilizace CELIO a.s. Název odpadu 010304 N Hlušina ze zpracování sulfidické rudy obsahující kyseliny nebo kyselinotvorné látky x 010305 N Jiná hlušina obsahující nebezpečné látky x 010307 N Jiné odpady

Více

Orientačně lze uvažovat s potřebou cca 650 750 Kcal na vypaření 1 l kapalné odpadní vody.

Orientačně lze uvažovat s potřebou cca 650 750 Kcal na vypaření 1 l kapalné odpadní vody. Proces Biodestil Biodestil je nový pokrokový proces pro zpracování vysoce kontaminovaných nebo zasolených odpadních vod, které jsou obtížně likvidovatelné ostatními konvenčními metodami. Tento proces je

Více

HK ENGINEERING s.r.o. Výběr významných referencí

HK ENGINEERING s.r.o. Výběr významných referencí HK ENGINEERING s.r.o Havlíčkova 1053, CZ 537 01 Chrudim II. Výběr významných referencí HK ENGINEERING s.r.o. na dodávky lakoven velkorozměrových a hmotných dílů na volné ploše výrobních hal se sekční ventilací

Více

Technický list. Vakuová destilace pro úpravu odpadních vod. Snadná úprava odpadních vod!

Technický list. Vakuová destilace pro úpravu odpadních vod. Snadná úprava odpadních vod! Vakuová destilace pro úpravu odpadních vod Snadná úprava odpadních vod! Destilační zařízení pro úpravu odpadních vod z průmyslové výroby. Tato vakuová destilace je evropskými směrnicemi uznávaná jako nejlepší

Více

Novinky v legislativě při používání organických rozpouštědel. 16. ledna 2018, Praha

Novinky v legislativě při používání organických rozpouštědel. 16. ledna 2018, Praha Novinky v legislativě při používání organických rozpouštědel 16. ledna 2018, Praha OBSAH Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb., o přípustné úrovni znečišťování a jejím zjišťování a o provedení některých dalších

Více

Rekuperační jednotky kompaktní. Nástěnné rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky kompaktní. Nástěnné rekuperační jednotky Rekuperační jednotky kompaktní Nástěnné rekuperační jednotky Vysoce účinné rekuperační jednotky pro využití tepla, či chladu. Kompaktní jednotky lokálního nebo centrálního provedení. Vynikající technické

Více

MOKRÉ MECHANICKÉ ODLUČOVAČE

MOKRÉ MECHANICKÉ ODLUČOVAČE Účinnost technologie ke snižování emisí [%] Nově ohlašovaná položka bude sloužit k vyhodnocení účinnosti jednotlivých typů odlučovačů a rovněž k jejímu sledování ve vztahu k naměřeným koncentracím znečišťujících

Více

Zpráva o kontrole kotle a vnitřních rozvodů tepla

Zpráva o kontrole kotle a vnitřních rozvodů tepla Zpráva o kontrole kotle a vnitřních rozvodů tepla Jméno majitele/správce Adresa kontrolovaného objektu Identifikace systému vytápění Celková podlahová plocha Za celý objekt neuvedeno. Kotelna vytápí jen

Více

PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY. Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů

PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY. Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů Vnitřní teplota rozváděče jako důležitý faktor spolehlivosti Samovolný odvod tepla na základě teplotního rozdílu

Více

Prezentace společnosti VENTOS s.r.o.

Prezentace společnosti VENTOS s.r.o. Prezentace společnosti VENTOS s.r.o. Úspory energií v komunální oblasti a průmyslu-využití odpadního tepla V současné době, kdy dochází k dramatickému snižování emisních limitů a postupnému růstu cen vstupních

Více

V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu

V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu číslo 02 01 10 Kovové odpady 03 01 01 Odpadní kůra a korek 03 01 05 Piliny, hobliny, odřezky, dřevo,

Více

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup.

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup. MODERNÍ SYSTÉM NOVINKA Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Odsávání znečištěného Výstup čerstvého 18 C - 15 C Vstup čerstvého

Více

2H KOMPONENTY A ŘEŠENÍ. ENEXIO - světový dodavatel komponentů pro zemědělskou výrobu

2H KOMPONENTY A ŘEŠENÍ. ENEXIO - světový dodavatel komponentů pro zemědělskou výrobu 2H KOMPONENTY A ŘEŠENÍ ENEXIO - světový dodavatel komponentů pro zemědělskou výrobu fotolia/countrypixel COOL AIR IN CLEAN AIR OUT Čím dál přísnější kritéria na ochranu životního prostředí a rostoucí konkurence

Více

FILTRAČNÍ VLOŽKY VS PC 12 5222 1. POPIS 2. PROVEDENÍ 3.POUŽITÍ PODNIKOVÁ NORMA

FILTRAČNÍ VLOŽKY VS PC 12 5222 1. POPIS 2. PROVEDENÍ 3.POUŽITÍ PODNIKOVÁ NORMA PODNIKOVÁ NORMA FILTRAČNÍ VLOŽKY VS PC 12 5222 1. POPIS Filtrační vložka se skládá z rámu z ocelového pozinkovaného plechu, ve kterém je v přířezu ochranné textilie mezi dvěma mřížkami uložen sorbent (upravované

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc Váš dopis č.j. / ze dne KUOK 101612/2007 ze dne 3.10.2007 Naše č.j. / značka 8357/CEN/07 Vyřizuje /

Více

EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU

EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU Sídlo/kancelář: Březinova 42, Brno Pobočka: Místecká 901, Paskov Česká Republika eveco@evecobrno.cz www.evecobrno.cz INTRODUCTION Společnost EVECO

Více

Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu Evžen Ondráček

Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu Evžen Ondráček Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu Evžen Ondráček České ekologické manažerské centrum (CEMC), 28. pluku 524/25, 101 00 Praha 10, Česká republika, ondracek@cemc.cz Problémem většiny

Více

INECO průmyslová ekologie, s.r.o. Zkušební laboratoř INECO průmyslová ekologie s.r.o. náměstí Republiky 2996, Dvůr Králové nad Labem

INECO průmyslová ekologie, s.r.o. Zkušební laboratoř INECO průmyslová ekologie s.r.o. náměstí Republiky 2996, Dvůr Králové nad Labem Laboratoř plní požadavky na periodická měření emisí dle ČSN P CEN/TS 15675:2009 u zkoušek a odběrů vzorků označených u pořadového čísla symbolem E. Laboratoř je způsobilá aktualizovat normy identifikující

Více

Odstraňování Absorption minoritních nečistot z bioplynu

Odstraňování Absorption minoritních nečistot z bioplynu www.vscht.cz Ústav plynárenství, koksochemie a ochrany ovzduší Laboruntersuchungen der Karel Ciahotný Gastrocknung e-mail:karel.ciahotny@vscht.cz mit Hilfe von Adsorption und Odstraňování Absorption minoritních

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

NADČASOVÉ KOTLE NA TUHÁ PALIVA. kolektory. výměníky. ohřívače. www.topmax.eu. Způsob dokonalého vytápění KATALOG PRODUKTŮ

NADČASOVÉ KOTLE NA TUHÁ PALIVA. kolektory. výměníky. ohřívače. www.topmax.eu. Způsob dokonalého vytápění KATALOG PRODUKTŮ NADČASOVÉ KOTLE NA TUHÁ PALIVA Způsob dokonalého vytápění KATALOG PRODUKTŮ www.topmax.eu výměníky kotle ohřívače kolektory Kotel TOP-Uni II s ručním přikládáním Kotle TOP-UNI II a TOP-UNI II plus jsou

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

POPIS VYNÁLEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ

POPIS VYNÁLEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ ČESKOSLOVENSKA SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA ( 1» ) POPIS VYNÁLEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ (ер (23) Výstavní priorita (22) Přihlášeno 15 06 84 (21) FV 4559-84 00 (Bi) (51) Int Cl.* G 21 F 9/02, G 21 F 9/00 ÚftAD

Více

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov 1. Klimatické poměry a prvky (přehled prvků a jejich význam z hlediska návrhu a provozu otopných systémů) a. Tepelná

Více

Nepřímá termická desorpce s katalytickým spalováním - od vsázkového ke kontinuálnímu systému

Nepřímá termická desorpce s katalytickým spalováním - od vsázkového ke kontinuálnímu systému Nepřímá termická desorpce s katalytickým spalováním - od vsázkového ke kontinuálnímu systému Ing. Helena Váňová, Ing. Robert Raschman, RNDr. Jan Kukačka Dekonta, a.s., Dřetovice 109, 273 42 Stehelčeves

Více

HK ENGINEERING CHRUDIM

HK ENGINEERING CHRUDIM HK ENGINEERING CHRUDIM InÏen ring Dodávky Obchod Konzultace Generální dodávky, inženýring a kompletace investičních celků a průmyslových zařízení Technologie pro životní prostředí Ekologizace průmyslových

Více

Redukční procesy a možnosti využití při termickém zpracování odpadů. Dr. Ing. Stanislav Bartusek VŠB Technická univerzita Ostrava

Redukční procesy a možnosti využití při termickém zpracování odpadů. Dr. Ing. Stanislav Bartusek VŠB Technická univerzita Ostrava Redukční procesy a možnosti využití při termickém zpracování odpadů Dr. Ing. Stanislav Bartusek VŠB Technická univerzita Ostrava Historie Redukční-pyrolýzní proces v oblasti koksárenství Požadavky průmyslové

Více

Autokláv reaktor pro promíchávané vícefázové reakce

Autokláv reaktor pro promíchávané vícefázové reakce Vysoká škola chemicko technologická v Praze Ústav organické technologie (111) Autokláv reaktor pro promíchávané vícefázové reakce Vypracoval : Bc. Tomáš Sommer Předmět: Vícefázové reaktory (prof. Ing.

Více

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní Stěnové. Vydání 1/

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní Stěnové. Vydání 1/ STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY Střešní Stěnové Vydání 1/2017 Sendvičové panely Rozvoj průmyslu a hospodářské soutěže, a také zvýšení environmentálních požadavků pro stavební objekty vyžaduje,

Více

Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy

Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy obsah Prezentace cíl společnosti Odpadní komodity a jejich složení Nakládání s komunálním odpadem Thermo-katalitická

Více

Představení BASE-ING. GmbH Člen skupiny BASE

Představení BASE-ING. GmbH Člen skupiny BASE Představení BASE-ING. GmbH Člen skupiny BASE Mnichov, Září 2009 Krátké představení skupiny BASE Začátek: Výchozí bod: Založení BASE CONSULT GmbH 1996 v Mnichově Vlastníkem řízená, samostatně financovaná

Více

LIST S ÚDAJI O PRODUKTU

LIST S ÚDAJI O PRODUKTU WPC 04-13 / WPC 04-13 cool Maximální topný a chladicí výkon, minimální potřeba místa. Tepelné čerpadlo země voda WPC nebo WPC cool patří s COP až 5,0 k nejúčinnějším tepelným čerpadlům na trhu. Jeho nový

Více

VÝZKUMNÉ ENERGETICKÉ CENTRUM

VÝZKUMNÉ ENERGETICKÉ CENTRUM VÝZKUMNÉ ENERGETICKÉ CENTRUM VŠB Technická univerzita Ostrava EMISNÉ ZAŤAŽENIE ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA, 11. 12. 06. 2015 Ing. Jan Koloničný, Ph.D. Stručně o VEC Založeno roku 1999 pracovníky z Katedry energetiky

Více

Brněnská 30, Žďár nad Sázavou, tel./fax: , gsm: ,

Brněnská 30, Žďár nad Sázavou, tel./fax: , gsm: , www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

RMB & RMB IVR kw

RMB & RMB IVR kw RMB & RMB IVR 22-37 kw Přímý pohon / Převodovka Olejem mazané šroubové kompresory s pevnou nebo proměnnou rychlostí Robustní, spolehlivé, efektivní RMB 22-37 Pohon pomocí převodovky RMB 22-37 IVR Přímý

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem VSC ecocompact VSC S aurocompact ecocompact - revoluce ve vytápění Pohled na vnitřní

Více

Solární systémy. Termomechanický a termoelektrický princip

Solární systémy. Termomechanický a termoelektrický princip Solární systémy Termomechanický a termoelektrický princip Absorbce světla a generace tepla Absorpce je způsobena interakcí světla s částicemi hmoty (elektrony a jádry) Je-li energie částice před interakcí

Více

POZOR! Každé nebezpečí musí být odstraněno!

POZOR! Každé nebezpečí musí být odstraněno! Strana 1 z 8 2.12 Pokyny pro údržbu POZOR! Je nutno přednostně dbát pokynů výrobců příp. dodavatelů a dodržovat je. Před každým odstraněním poruchy je nutné zjistit její příčinu a zaprotokolovat ji. Poruchu

Více

Linka na úpravu odpadů stabilizace / neutralizace

Linka na úpravu odpadů stabilizace / neutralizace CELIO a.s. CZU00168 Linka na úpravu odpadů stabilizace / neutralizace Původce musí doložit výluh č. III. Kód Název odpadu Přijetí 01 03 04 N Hlušina ze zpracování sulfidické rudy obsahující kyseliny nebo

Více

Chlazení kapalin. řada WDE. www.jdk.cz. CT120_CZ WDE (Rev.04-11)

Chlazení kapalin. řada WDE. www.jdk.cz. CT120_CZ WDE (Rev.04-11) Chlazení kapalin řada WDE www.jdk.cz CT120_CZ WDE (Rev.04-11) Technický popis WDE-S1K je řada kompaktních chladičů kapalin (chillerů) s nerezovým deskovým výparníkem a se zabudovanou akumulační nádobou

Více

Výrobní závod ve Výčapech. Výrobní závod v Hořovicích. Foto nahoře: Výrobní závod v Třebíči

Výrobní závod ve Výčapech. Výrobní závod v Hořovicích. Foto nahoře: Výrobní závod v Třebíči kogenerace Výroba kogeneračních jednotek je jednou z klíčových aktivit společnosti TEDOM. Zákazníci oceňují především vysokou technickou úroveň našich výrobků, jejich spolehlivost a profesionální servisní

Více

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010.

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010. XVII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

Odložení nebezpečných odpadů

Odložení nebezpečných odpadů Odložení nebezpečných odpadů veškeré ceny jsou bez příslušné sazby, ceny nezahrnují odvoz odpadů z místa určení, platnost od 1. 1. 2015 Název Dřevo Název 20 01 37 9 500 Kč Rozpouštědla 20 01 13 9 000 Kč

Více

ODDĚLOVÁNÍ PEVNÉ A KAPALNÉ FÁZE ODSTŘEĎOVÁNÍM:

ODDĚLOVÁNÍ PEVNÉ A KAPALNÉ FÁZE ODSTŘEĎOVÁNÍM: ODSTŘEDIVKY ANDRITZ: Zahušťování a odvodňování kalů ODDĚLOVÁNÍ PEVNÉ A KAPALNÉ FÁZE ODSTŘEĎOVÁNÍM: Průmyslová technologie navržená pro použití při zpracování kalů z čištění odpadních vod KONCEPCE ODSTŘEĎOVÁNÍ

Více

ROTEX Sanicube Solaris solární energie pro TUV a vytápění

ROTEX Sanicube Solaris solární energie pro TUV a vytápění Zásobník TUV ROTEX SANICUBE 1 )Přednosti hygienicky optimalizovaný nepodléhá korozi zcela bezúdržbový systém Minimal limescale Vysoká účinnost díky vysokému objemu Nízké tepelné ztráty díky skvělé izolaci

Více

Energie z odpadních vod. Karel Plotěný

Energie z odpadních vod. Karel Plotěný Energie z odpadních vod Karel Plotěný Propojení vody a energie Voda pro Energii Produkce paliv (methan, ethanol, vodík, ) Těžba a rafinace Vodní elektrárny Chladící okruhy Čištění odpadních vod Ohřev vody

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ODBORU OCHRANY OVZDUŠÍ

METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ODBORU OCHRANY OVZDUŠÍ METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ODBORU OCHRANY OVZDUŠÍ k definici nízkoemisního spalovacího zdroje Metodický pokyn upřesňuje požadavky na nízkoemisní spalovací zdroje co do přípustných

Více

BEZODTAHOVÉ DIGESTOŘE LABOPUR

BEZODTAHOVÉ DIGESTOŘE LABOPUR Tel/Fax: +0 51 6 73 Řada H NF X 15-11 class BEZODTAHOVÉ DIGESTOŘE LABOPUR Výhody Optimální ochrana uživatele digestoře jsou schváleny podle normy NF X 15-11 nezávislou laboratoří nebezpečné výpary jsou

Více

Biodegradační plocha

Biodegradační plocha CELIO a.s. CZU00156 Biodegradační plocha Musí být doloženo, že koncentrace těžkých kovů v odpadu překročila výluh č. III Kód Název odpadu Příjem 01 03 05 N Jiná hlušina obsahující 01 03 07 N 01 04 07 N

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact Protože myslí dopředu. ecocompact revoluce ve vytápění

Více

POŽÁRNÍ OCHRANA LAKOVACÍCH KABIN

POŽÁRNÍ OCHRANA LAKOVACÍCH KABIN POŽÁRNÍ OCHRANA LAKOVACÍCH KABIN Moderní systémy pro ochranu lakovacích kabin, které vyvinula, vyrábí a dodává společnost RSBP, zajišťují účinnou ochranu v provozech specializovaných na povrchovou úpravu

Více

Aplikace anaerobního membránového bioreaktoru pro čištění farmaceutických odpadních vod

Aplikace anaerobního membránového bioreaktoru pro čištění farmaceutických odpadních vod Aplikace anaerobního membránového bioreaktoru pro čištění farmaceutických odpadních vod aneb zkušenosti a výsledky z odborné zahraniční stáže 3. 12. 2013 Lukáš Dvořák lukas.dvorak@tul.cz Obsah prezentace

Více

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ SAS SPARK NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ VE VÝKONU 12 kw- 36 kw speciálně vyvinutý pro nízké kotelny MATERIÁL: P265GH ocel 6 mm, prvky topeniště z nerezové oceli 1.4301 ÚČINNOST:

Více

OBSAH: CANFIL...3.1.2 OPTIFIL...3.1.6. číslo 3.1.0. Tento katalog podléhá změnové službě 04/2012

OBSAH: CANFIL...3.1.2 OPTIFIL...3.1.6. číslo 3.1.0. Tento katalog podléhá změnové službě 04/2012 FILTRACE A FILTRAÈNÍ TECHNIKA AUTOMATICKÉ SAMOÈISTÍCÍ FILTRY EFEKTIVNÍ FILTRACE NÍZKÉ POØIZOVACÍ NÁKLADY TÉMÌØ ŽÁDNÉ PROVOZNÍ NÁKLADY KONTINUÁLNÍ FILTRACE KAPALIN VYSOKÉ PRÙTOKY JEDNÍM FILTREM MOŽNÉ PRO

Více

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCROSSAL 300 Typ CU3A Plynový kondenzační kotel na zemní plyn a zkapalněný plyn (26 a

Více

AHK-obchodní cesta do České republiky Využití bioplynu k výrobě tepla a elektřiny 21.-25. října 2013. Kogenerační jednotky a zařízení na úpravu plynu

AHK-obchodní cesta do České republiky Využití bioplynu k výrobě tepla a elektřiny 21.-25. října 2013. Kogenerační jednotky a zařízení na úpravu plynu AHK-obchodní cesta do České republiky Využití bioplynu k výrobě tepla a elektřiny 21.-25. října 2013 Kogenerační jednotky a zařízení na úpravu plynu Dreyer & Bosse Kraftwerke GmbH, Streßelfeld 1, 29475

Více

II. diskusní fórum. Jaké je ideální řešení vytápění a příprava teplé vody? VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL O DISKUTOVANÉM TÉMATU

II. diskusní fórum. Jaké je ideální řešení vytápění a příprava teplé vody? VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL O DISKUTOVANÉM TÉMATU II. diskusní fórum K projektu Cesty na zkušenou Na téma Jaké je ideální řešení vytápění a příprava teplé vody? které se konalo dne 9. prosince 2013 od 12:30 do 17 hodin v místnosti H108 v areálu Fakulty

Více

EPBD Semináře Články 8 & 9

EPBD Semináře Články 8 & 9 EPBD Semináře Články 8 & 9 Zdeněk Kodytek Říjen 2005 Požadavky Směrnice v článcích 8 a 9 V článcích 8 a 9 Směrnice požaduje, aby členské státy aplikovaly pravidelné inspekce kotlů spalujících neobnovitelná

Více

Ekotech ochrana ovzduší s.r.o. Zkušební laboratoř Všestary 15, Všestary. SOP 01, kap. 4 5 (ČSN EN )

Ekotech ochrana ovzduší s.r.o. Zkušební laboratoř Všestary 15, Všestary. SOP 01, kap. 4 5 (ČSN EN ) Laboratoř plní požadavky na periodická měření emisí dle ČSN P CEN/TS 15675:2009 u zkoušek a odběrů vzorků označených u pořadového čísla symbolem E. Laboratoř je způsobilá aktualizovat normy identifikující

Více

Systém pro zachycování a rozdrcení cizích předmětů WANGEN X-UNIT. Modulární systém pro spolehlivou ochranu zařízení: X-TRACT + X-CUT = X-UNIT

Systém pro zachycování a rozdrcení cizích předmětů WANGEN X-UNIT. Modulární systém pro spolehlivou ochranu zařízení: X-TRACT + X-CUT = X-UNIT Systém pro zachycování a rozdrcení cizích předmětů WANGEN X-UNIT Modulární systém pro spolehlivou ochranu zařízení: X-TRACT + X-CUT = X-UNIT X-TRACT a X-CUT WANGEN X-UNIT Kompletní systém pro zachycování

Více

PRESSEINFORMATION TISKOVÁ ZPRÁVA

PRESSEINFORMATION TISKOVÁ ZPRÁVA PRESSEINFORMATION TISKOVÁ ZPRÁVA EcoCWave od Dürr Ecoclean: Špičková kvalita, nízké provozní náklady a všestranné použití při čištění dílů na bázi vodných roztoků Filderstadt / Německo, červen 2014 - Dürr

Více

Biologické odsiřování bioplynu. Ing. Dana Pokorná, CSc.

Biologické odsiřování bioplynu. Ing. Dana Pokorná, CSc. Biologické odsiřování bioplynu Ing. Dana Pokorná, CSc. Sulfan problematická složka bioplynu Odkud se sulfan v bioplynu bere? Organická síra proteiny s inkorporovanou sírou Odpady a odpadní vody z průmyslu

Více

METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ODBORU OCHRANY OVZDUŠÍ

METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ODBORU OCHRANY OVZDUŠÍ METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ODBORU OCHRANY OVZDUŠÍ k definici nízkoemisního spalovacího zdroje Metodický pokyn upřesňuje požadavky na nízkoemisní spalovací zdroje co do přípustných

Více

Modernizace systémů potravinářského chlazení

Modernizace systémů potravinářského chlazení Modernizace systémů potravinářského chlazení Základníúdaje o společnosti(1) je jednou z významných českých firem zabývající se: Automatizací procesů a technologií Průmyslovou informatikou Kvalifikační

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice STAVEBNÍ MATERIÁLY, JAKO ZDROJ TOXICKÝCH LÁTEK Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

NÁVRH TECHNOLOGIE VYSOKOTEPLOTNÍHO ČIŠTĚNÍ ENERGOPLYNU

NÁVRH TECHNOLOGIE VYSOKOTEPLOTNÍHO ČIŠTĚNÍ ENERGOPLYNU NÁVRH TECHNOLOGIE VYSOKOTEPLOTNÍHO ČIŠTĚNÍ ENERGOPLYNU Jan Najser Široké uplatnění zplyňovacích procesů se nabízí v oblasti výroby elektrické energie v kogeneračních jednotkách. Hlavní překážkou bránící

Více

8. Komponenty napájecí části a příslušenství

8. Komponenty napájecí části a příslušenství Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT HYDRAULICKÉ A PNEUMATICKÉ MECHANISMY 8. Komponenty napájecí části

Více

Pracovník zařízení pro ochranu ovzduší

Pracovník zařízení pro ochranu ovzduší Pracovník zařízení pro ochranu ovzduší (kód: 16-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo životního prostředí Skupina oborů: Ekologie a ochrana životního prostředí (kód: 16) Týká se povolání: Pracovník zařízení

Více

Servisní středisko. www.esl.cz 06 / 2010

Servisní středisko. www.esl.cz 06 / 2010 Servisní středisko www.esl.cz 06 / 2010 Autorizované zastoupení firmy Alfa Laval PROVÁDÍME SERVIS výrobků Alfa Laval deskové výměníky výměníkových stanic plynových kotelen předávací stanice Alfa Laval

Více

Kosmická technologie v galvanizovnách

Kosmická technologie v galvanizovnách Kosmická technologie v galvanizovnách Ing. Libor Vodehnal, AITEC s.r.o., Ledeč nad Sázavou Využívání galvanických povlaků vyloučených ze slitinových lázní v současné době nabývá na významu vzhledem k požadavkům

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem

Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem Mobilní průmyslový vysavač 160E 230V pro úklid a odsávání prachu a pevných částic.

Více

Technický list BUBLA 25V. Horizontální provzdušňovač. VODÁRENSKÉ TECHNOLOGIE s.r.o. Chrášťany 140 Rudná u Prahy Rev. 0

Technický list BUBLA 25V. Horizontální provzdušňovač. VODÁRENSKÉ TECHNOLOGIE s.r.o. Chrášťany 140 Rudná u Prahy Rev. 0 VODÁRENSKÉ TECHNOLOGIE s.r.o. Chrášťany 140 Rudná u Prahy 25219 Rev. 0 Horizontální provzdušňovač BUBLA 25V Obsah 1. Použití aerátorů... 3 Pitné vody:... 3 Asanace vody:... 3 Kde použít BUBLU?:... 3 2.

Více

Čištění a servis deskových výměníků tepla

Čištění a servis deskových výměníků tepla Čištění a servis deskových výměníků tepla Alfa Laval spol. s r.o. je v České republice spolu s prodejem aktivní i v oblasti poprodejního servisu a má vlastní servisní centrum. Servisní centrum provádí

Více

ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE

ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE EMI-TEST s.r.o. Na Sibiři 451 549 54 Police nad Metují ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE podle 3 odstavec 1 a 3 vyhlášky 194/2013 Sb., o kontrole kotlů a rozvodů tepelné energie číslo 0043/14

Více

Problematika koncentrací Hg ve spalinách vzniklých po spalování pevných fosilních paliv

Problematika koncentrací Hg ve spalinách vzniklých po spalování pevných fosilních paliv ÚJV Řež, a. s. Divize ENERGOPROJEKT PRAHA Problematika koncentrací Hg ve spalinách vzniklých po spalování pevných fosilních paliv Lukáš Pilař Konference Technologie pro elektrárny a teplárny na tuhá paliva

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

Vše připraveno. Akumulační zásobníky allstor VPS/2

Vše připraveno. Akumulační zásobníky allstor VPS/2 Vše připraveno Akumulační zásobníky allstor VPS/2 Tepelná čerpadla v prodeji od 4. čtvrtletí 2010 Jednotka k ohřevu TV Solární jednotka Součásti akumulačního systému Akumulační zásobník Akumulační systém

Více

VITOLIG. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 2,9 až 80 kw

VITOLIG. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 2,9 až 80 kw VITOLIG Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 2,9 až 80 kw 2 VITOLIG: Energie, která doroste, použitá k vytápění Vědomí zodpovědnosti za životní prostředí samozřejmě vyvolává rostoucí poptávku

Více

Udržitelný rozvoj při procesech komerčního praní. Systémy dávkování. Leonardo de Vinci Project. Modul 4. Používání energie a detergentů.

Udržitelný rozvoj při procesech komerčního praní. Systémy dávkování. Leonardo de Vinci Project. Modul 4. Používání energie a detergentů. Leonardo de Vinci Project Udržitelný rozvoj při procesech komerčního praní Modul 4 Používání energie a detergentů Kapitola 3 Systémy dávkování Modul 4 Energie a detergenty Kapitola 3 Systémy dávkování

Více

3M Divize ochrany zdraví a bezpečnosti při práci

3M Divize ochrany zdraví a bezpečnosti při práci 3M Divize ochrany zdraví a bezpečnosti při práci START 3M 2014 Všechna práva vyhrazena Úvod Před použitím prostředku na ochranu dýchacích organů proti částicím, parám a výparům je třeba odpovědět na tyto

Více

CELIO a.s. CZU Linka na úpravu odpadů za účelem jejich dalšího energetického využití SLUDGE

CELIO a.s. CZU Linka na úpravu odpadů za účelem jejich dalšího energetického využití SLUDGE CELIO a.s. CZU00168 Linka na úpravu odpadů za účelem jejich dalšího energetického využití SLUDGE Kód Název odpadu Příjem Pro úpravu 01 05 04 O Vrtné kaly a odpady obsahující sladkou vodu 01 05 05 N Vrtné

Více

TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY

TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY Systém topení a ohřevu TUV s tepelným čerpadlem VZDUCH-VODA KOMPAKT Vhodný pro všechny typy objektů včetně

Více

Kotle na biopaliva. KSM-Multistoker XXL 350 1000 kw. dřevní štěpka, pelety, brikety

Kotle na biopaliva. KSM-Multistoker XXL 350 1000 kw. dřevní štěpka, pelety, brikety Kotle na biopaliva dřevní štěpka, pelety, brikety KSM-Multistoker XXL 350 1000 kw Plně automatické kotle na štěpku, dřevěné a slaměné pelety a brikety s výkonem 350 1000 kw Kotle značky KSM-Stoker vyrábí

Více

PROENERGY KONTEJNEROVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. Modelová řada ProGAS 90-840. ProSun - alternative energy systems s.r.o.

PROENERGY KONTEJNEROVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. Modelová řada ProGAS 90-840. ProSun - alternative energy systems s.r.o. PROENERGY ProSun - alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie využíváme v oblasti dodávky a instalace plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel,

Více

Perspektivní metody. PROČ sušení pevných paliv? Většina dodané energie se ztrácí. Klasická metoda sušení horkými spalinami

Perspektivní metody. PROČ sušení pevných paliv? Většina dodané energie se ztrácí. Klasická metoda sušení horkými spalinami Perspektivní metody sušení pevných paliv Klasická metoda sušení horkými spalinami Uzavřený mlecí okruh PROČ sušení pevných paliv? zvýšení výhřevnosti snazší vzněcování spalování při vyšší teplotě menší

Více

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Výzkumné energetické centrum Zkušební laboratoř 17. listopadu 15/2172, Ostrava - Poruba

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Výzkumné energetické centrum Zkušební laboratoř 17. listopadu 15/2172, Ostrava - Poruba List 1 z 7 Laboratoř plní požadavky na periodická měření emisí dle ČSN P CEN/TS 15675:2009 u zkoušek a odběrů vzorků označených u pořadového čísla symbolem E. Zkoušky: Laboratoř je způsobilá poskytovat

Více

(Text s významem pro EHP)

(Text s významem pro EHP) L 150/14 NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/1000 ze dne 13. června 2017, kterým se mění příloha XVII nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 o registraci, hodnocení, povolování a omezování chemických

Více

Zkušenosti s testováním spalovacích ízení v rámci ICZT Kamil Krpec Seminá : Technologické trendy p i vytáp

Zkušenosti s testováním spalovacích ízení v rámci ICZT Kamil Krpec Seminá : Technologické trendy p i vytáp Zkušenosti s testováním m spalovacích ch zařízen zení v rámci r ICZT Kamil Krpec Seminář: : Technologické trendy při p i vytápění tuhými palivy 2011 Obvykle poskytované služby poradenství v oblasti používaných

Více