Setkali jsme se před nádražím v 15:30. Brouček šel koupit lístky. Mezitím jsme si naložili bágly a jídlo do káry za Jardovo autem, který nám vezl

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Setkali jsme se před nádražím v 15:30. Brouček šel koupit lístky. Mezitím jsme si naložili bágly a jídlo do káry za Jardovo autem, který nám vezl"

Transkript

1 Setkali jsme se před nádražím v 15:30. Brouček šel koupit lístky. Mezitím jsme si naložili bágly a jídlo do káry za Jardovo autem, který nám vezl věci na tábor, a vlakem s námi jela Katka. Cestou na Jižní zastávce k nám nastoupili ještě další, protože to měli blíž. Jeli jsme asi 3/4 hodiny a už jsme byly na nádraží ve Velešíně. Tam už čekal Jarda, který se po cestě ještě zastavoval na chatě pro motorovou a sekeru. Naložil zbytek batohů a vyměnili se s Katkou. Ta dojela s autem na tábor, zatímco my s Jardou jsme šli pěšky. Cestou jsme si povídali a sbírali houby. Bylo jich tolik, že už jsme nesbírali nic jiného než praváky a semišáky s modrákama. U auta, které bylo zaparkované u kamenů už čekala Katka, kterou jsme překvapili svým houbovým úlovkem a Jarda popojel autem kousek blíž k posedu odkud jsme si odnesli batohy a zbytek věcí do tábora. Na táboře byl nástup a rozhodli jsme, kde kdo bude spát. Jarda rozhodl, že menší kluci budou spát v Hrachovince, kde se bude topit, protože má být v noci veliká zima a velcí si vlezli na vlastní žádost do umývárny a holky si postavili stan. Potom jsme umístili kadižidli, nasbírali dříví na oheň.

2 Když bylo všechno hotovo, sedli jsme si k ohni a povídali si. Za chvíli se už setmělo a Jarda navrhl, že půjdeme házet svítící talíře. Bylo to super a dohodli jsme se, že zítra večer si svítící frisbee zase zopakujeme. Spát jsme šli kolem 21:00. Budíček byl dnes asi v 8:30 hod. Venku byla sice zima, ale dalo se to vydržet. Ti co spali venku, byli pravda trochu zkřehlí, ale šlo to. Holky šli dělat snídani a ostatní šli na oheň. Když ohýnek hořel, holky nám oznámili, že je snídaně hotová a tak jsme si šli dát snídani, ke které byly cornflakes zalité mlíkem a posypány rozinkami a piškoty. K pití byl čaj. Po snídani jsme šli hrát na hřiště vybídku, abychom se trošku rozhýbali. Hrála se záchranka. Jarda s klukama zatím zazimovali tábor, což spočívalo mimo jiné v tom, že vztyčili sněhové sloupy pod střechu, aby váhu sněhu snáz přežila. Pak nás Jarda vyzval, ať jdeme do lesa a zpracujeme tam nově padlý strom. A tak jsme samozřejmě šli. Polínka jsme odnášeli k hrachovince ke dřevníku a větve k ohni na spálení. Delší rovné kulatiny velcí kluci odnesli za jídelnu do stavebního materiálu. Potom jsme si vzali sekery a šli rozštípat rozřezaná polínka a ty rozštípané jsme potom skládali do dřevníku. Jarda ještě rozřezal polena z olší, co jsme porazili na jaře a byli vyskládané za týpím, aby přes zimu zbytečně nehnili venku.

3 Dříví štípala i malá Káťa a šlo jí to docela dobře. Vydatně jí pomáhal Dvojka. Když jsme měli rozštípáno už skoro ¾ tak byl oběd. K obědu jsme měli nudličkovou polívku. Jarda řekl, že druhé jídlo bude až za chvíli a tak jsme šli ještě pokračovat ve štípání a skládání. Asi za půl hodiny bylo druhé jídlo, ke kterému byla bramborová kaše a párek s okurkou. Po obědě začalo trochu pršet, ale za chvilku to přešlo a tak jsme šli dodělat dřevo. Byl z toho totálně plnej dřevník, což Jarda tvrdil, že nepamatuje a tak jsme byli rádi. Pak nás Jarda zavolal a řekl, že půjdeme na lup kukuřic. Tak jsme si zabalili potřebné věci, igelitky na kukuřice a kýble na houby a šli. Cestou do Žaltic jsme si ještě dali tradiční Ránu přátelství, což znamenalo, že se jeden chytí druhého a udělá se dlouhá řada a první se chytil ohradníku a za chvíli všem rukama projede pěkná rána.

4 Potom jsme potichu prošli přes vesnici, až na křižovatku, kde jsme se dali rovně do lesíku se starou asfaltkou, kde jsme hledali houby. Blesk nesl z tábora dva kýble, jeden na houby a v jednom sušenky, které většina z nás snědla už na poli. Pár hub se našlo a tak jsme je uložili do kýble a už jsme byli u pole. Zjistili jsme, že už kus posekali kombajny a tak jsme měli docela štěstí, že to neposekali všechno. Slyšeli jsme traktory a tak jsme se báli, že nás při lupu načapají a tak, když nebylo nic slyšet, tak jsme se rychle rozeběhli do pole a rychle trhali kukuřice do igelitek. Když jsme měli tašky plné, tak jsme se vydali na zpáteční cestu. Někteří šli zase lesem a hledali houby. Když jsme vycházeli z lesa, začalo pršet a tak jsme si vyndali pláštěnky. Pršelo až k Bickovi na pole a potom vysvitlo i sluníčku a v dálce nad nádražím jsme uviděli krásnou duhu. Samozřejmě nás Jarda musel několikrát s duhou vyfotit. Potom jsme si vyzvedli kbelík s houbami, který jsme si tam schovali poloplný hub, když jsme šli cestou tam. Potom jsme se rozdělili a kdo chtěl ještě na houby tak šel s Broukem a Jardou ještě do lesa na houby a ostatní se vraceli do tábora. Když jsme se všichni sešli v táboře, tak jsme rozfoukali oheň, který tam sice Upír se Žralokem hlídali, ale protože připravovali i hru tak jim moc nehořel.

5 Potom jsme nad oheň nandali rošt a začali si opékat kukuřice. Všichni začali míchat různá koření, co si přivezli z domova, aby jejich kukuřička byla ta nejlepší a nejchutnější. Některé byly opravdu utrchdržťkové Kdo měl kukuřici hotovou, dal ochutnat vzorek porotě, což byl Jarda a potom jí zbaštil. Když jsme byli na loupežné výpravě, tak Upír se Žralokem zatím připravili hru Ariadnina nit a tak jsme postupně chodili po dvojicích nad bývalé kadibudky do lesa, kde jsme po slepu absolvovali členitou trať po provázku. Potom jsme šli na večeři, ke které byl chlebík s paštikou a kdo chtěl, si mohl ještě chleba posypat cibulí. Když se setmělo, Jarda nám řekl, že budeme hrát bojovku Boj o houby Hra spočívala v tom, že jsme se rozdělili na dvě skupiny a každá s kýblem vyrazila s baterkami do lesa nad táborem a hledali co nejvíce jedlých hub. Jedno úskalí to samozřejmě mělo a to bylo, že jsme se nesměli nechat chytit od Hejkalů, kteří běhali po lese a strašlivě vyli. Pokud někoho ze skupiny hejkal chytil, museli jsme mu odevzdat z kýble jednu houbu.

6 Rozdělení jsme byli tak, že to vycházelo, že byla žlutá se zelenou a hnědá s modrou. Také jsme se museli vrátit do vypršení časového limitu, který byl 30 minut, což bylo, jak se později ukázalo málo. Když jsme se vrátili v pořádku do tábora tak jsme hru vyhodnotili. Vyhrála žlutozelená. Hekalové ale měli nakonec hub skoro nejvíc, takže vyhráli Jarda s Upírem a Broukem. Nakonec jsme se ještě ohřáli chvilku u ohníčku a šli hrát svítící frisbíčko. Bylo to parádní a domluvili jsme si s Jardou, že napíšeme Ježíškovi ještě alespoň o jeden talíř, abychom mohli hrát v několika skupinách a bylo to ještě lepší. Talíře lítali jako ufonský a najednou jsem to schytal do hlavy od Žraloka, až jsem si sedl na zem na zadek a potom jsem měl i pěknou modřinu. Asi za půl hodiny už začala být pěkná zima a tak Jarda rozhodl, že už se půjde spát. Vedoucí měli ještě chvíli poradu a potom šli také do svých teplých spacáků. Dnešní den se mi moc líbil.

7 Ráno jsme se vzbudili kolem 8:30. K snídani byli rohlíky s marmeládou. Měli jsme na výběr buďto červenou anebo oranžovou. Potom jsme si začali balit věci do batohů a mýt nádobí. Než umyli nádobí, zahráli jsme si vybíku. Když už jsme měli skoro sbaleno, zavolal nás Jarda na nástup a čekala nás další velká hra Transfůze Šlo o to, že každý z nás měl injekční stříkačku a představoval záchranáře. Musel doběhnout do lesa nad cisternou a tam si nabrat krev s transfůzní stanice a běžet s ní přes infikované území kde řádili viry až do tábora, kde visela PET láhev, která představovala pacienta a mi jsme do něj vyprázdnili stříkačku s červenou tekutinou-krev. Projít infikovaným územím nebylo jednoduché, protože nás tam čekali viry, kteří když se nás dotknuli míčem, byly naše přenášené krve infikované a museli jsme je vypustit na zem a jít znovu do transfůzní stanice. Vyhrát měl ten, kdo bude na konci hry mít ve svém pacientovi víc krve. Bohužel jsme moc dlouho nehráli, protože asi za půl hodinu nás zavolali na oběd.

8 K obědu byli špagety s boloňskou, kečupem a sýrem. Po obědě jsme udělali zbytek věcí a sbalili stan. Vyhodnotila se hra transfůze kterou vyhrála družina Pak už jsme si vzali věci a donesli jsme je k posedu k Jardovu autu, kde jsme je naložili do káry, kufru a na sedačky. Věcí bylo fakt hodně a skoro to vypadalo, že se to ani neuveze, protože se vezli i dvě bedny s jídlem z tábora do klubovny, aby je tu nesežrali myši. Malý batohy jsme si nesli. Cestou jsme si povídali a sbírali houby pro Broučka, který nesl košík a chtěl je domů pro rodiče. Cestou v lese se k nám přidal ještě nějaký pes, kterého jsme se nemohli zbavit a šel s námi až do Velešína na nádraží a měli jsme nakonec co dělat aby s námi nenastoupil do vlaku. Na nádraží jsme se potkali s Katkou, která mezi tím přejela autem z tábora. Těm co vystupovali dřív na jižní zastávce, se vyndali batohy, aby si je vzali do vlaku. Chvíli jsme čekali, než přijel vlak. Jarda mezitím odjel zase vrátit věci na chatu. V Budějicích už na nás Jarda čekal i s věcmi, které jsme si rozebrali a pak jsme se rozloučili a jeli jsme domu. Výprava se nám líbila, i když v noci byla zima a nejel nás velký počet.

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

Sešli jsme se v 17:00 hod. v klubovně. Jarda a rádcové už tam byly. Sešli se dříve, aby udělali výzdobu a připravili vše potřebné.

Sešli jsme se v 17:00 hod. v klubovně. Jarda a rádcové už tam byly. Sešli se dříve, aby udělali výzdobu a připravili vše potřebné. Sešli jsme se v 17:00 hod. v klubovně. Jarda a rádcové už tam byly. Sešli se dříve, aby udělali výzdobu a připravili vše potřebné. Když jsme dorazili i my, tak jsme jim ještě pomohli dodělat výzdobu a

Více

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 26/2015 Adaptační pobyt 6.B Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 Když jsme přijeli bylo deseti hodin. 6.A řída před námi ještě hodnotila Adaptační pobyt, tak jsme zůstali venku na hřišti a dělali různé

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

Ráno jsme se probudili a venku byla opravdu veliká nadílka sněhu. Napadalo asi 20cm přes noc a tak jsme měli docela problém, dostat se k tělocvičně.

Ráno jsme se probudili a venku byla opravdu veliká nadílka sněhu. Napadalo asi 20cm přes noc a tak jsme měli docela problém, dostat se k tělocvičně. Ráno jsme se probudili a venku byla opravdu veliká nadílka sněhu. Napadalo asi 20cm přes noc a tak jsme měli docela problém, dostat se k tělocvičně. Také jsme měli strach, že dorazí málo lidí, protože

Více

Click here to get your free novapdf Lite registration key

Click here to get your free novapdf Lite registration key Slovo šerifa Ahoj Kamarádi. Tak nám jaro už pomalu končí a konečně držíte v rukou další číslo oddílového obšťastníku, které je ta trochu šité horkou jehlou. Ono bylo už skoro hotové, ale nějak se nedostalo

Více

Září 2010 1.ZÁŘÍ. Zde již na ně čekají nejstarší spolužáci, aby je uvítali a po slavnostním zahájení odvedli do jejich nových tříd.

Září 2010 1.ZÁŘÍ. Zde již na ně čekají nejstarší spolužáci, aby je uvítali a po slavnostním zahájení odvedli do jejich nových tříd. Září 2010 1.ZÁŘÍ Tak nám zase začíná škola. Před školní budovou se shromažďují skupinky odpočinutých, energií nabitých a opálených žáků. Mezi nimi se proplétají bytůstky malé a vyjukané, většinou v doprovodu

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

V pátek v 15:30 hod. jsme se sešli na vlakáči. Postupně jsme se scházeli a vybírali přihlášky a penízky na vlak. Když už jsme se všichni sešli,

V pátek v 15:30 hod. jsme se sešli na vlakáči. Postupně jsme se scházeli a vybírali přihlášky a penízky na vlak. Když už jsme se všichni sešli, V pátek v 15:30 hod. jsme se sešli na vlakáči. Postupně jsme se scházeli a vybírali přihlášky a penízky na vlak. Když už jsme se všichni sešli, museli jsme počkat až se na infor Jarda s Broukem jeli autem,

Více

Sraz na Dálavě byl v 18 hodin. Po cestě jsme, ale kousek před Dálavou byli svědky ošklivé nehody, kde bylo nabourané auto a hasiči, policajti a

Sraz na Dálavě byl v 18 hodin. Po cestě jsme, ale kousek před Dálavou byli svědky ošklivé nehody, kde bylo nabourané auto a hasiči, policajti a Sraz na Dálavě byl v 18 hodin. Po cestě jsme, ale kousek před Dálavou byli svědky ošklivé nehody, kde bylo nabourané auto a hasiči, policajti a záchranka zasahovali. Naštěstí naše pomoc už nebyla potřeba

Více

L. Černá. Takový pokoj by

L. Černá. Takový pokoj by Tajenka K. Gebharta 1 T 1 Poslední prac.den v týdnu? 2 D S 2 Podobné slovo ke slovu věrnost. 3 V 3 Kde žiji to je můj... 4 I 4 Roční období po podzimu? 5 N 5 Mužské jméno na I. 6 L 6 Opak hodně je? T.

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf. Haf haf haf.

Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf. Haf haf haf. Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf Už jsme začali zkoušet divadelní představení a myslím, že nám to docela jde. Tak doufám,

Více

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN ČERVEN 16. - 17. června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN Výlet ve westernovém městečku STONETOWN u Humpolce se celkem vydařil. Chatky nebyly nic moc, ale program byl nabitý a docela se nám líbil. Byl

Více

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015 Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají V ítám Vás v dalším vydání Akély. V tomto vydání jsou docela důležité informace, takě Vám doporučuji si ho hnedka strčit do batohu. Doufám, že si toto vydání

Více

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ZÁŘÍ 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 3. září Martinka: Když jsme byli u toho písku, tak jsme s Jončou vběhli do vody a to bylo strašně príma. A vyhodila jsem do kapradí 2 šnečky. Jonča: Byli jsme na

Více

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Komunikační a slohová Osnova, nadpis Tvoření osnovy a nadpisů Ročník 4. Anotace Tento pracovní list

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, 565 42 Tel.: 465 482 115 Číslo projektu Název šablony Vyučovací předmět Vzdělávací oblast Název DUMu e:mail: škola@vraclav.cz

Více

Výlet do Lipin Baseball Modrá voda Horník Modrá Voda Zpěvník TOM Vtipy Roštáček

Výlet do Lipin Baseball Modrá voda Horník Modrá Voda Zpěvník TOM Vtipy Roštáček Výlet do Lipin Baseball Modrá voda Horník Modrá Voda Zpěvník TOM Vtipy Roštáček Časopis členů Turistického oddílu mládeže Nivnice www.tomnivnice.net, www.facebook.com/tomnivnice Redaktoři: Štěpán, Aidam,

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá-

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá- Soutěž Následujícího dne v šest hodin ráno se Halvar a Vike posilnili několika miskami ovesné polévky, kterou matka Ylva uměla tak výborně vařit, a vydali se k hromadám kamení. Mezi oběma hromadami byl

Více

Zprávičky ze školní družiny

Zprávičky ze školní družiny 7.A POCHOĎÁK Pavel Mikliš Byl to krásný slunečný den (byla celkem zima :D ) všichni jsme spali a najednou jsme si uvědomili! My jdeme dneska na pochoďák!!! Některým se nechtělo, tak zůstali doma. Ale my

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

M08-01 Přijímačky nanečisto osmileté studium matematika

M08-01 Přijímačky nanečisto osmileté studium matematika M08-01 Přijímačky nanečisto osmileté studium matematika Řešení 1) Bratři Martin a Tomáš dostali stolní hru, ve které se hrálo o papírové peníze - dolary. Martin rozdělil peníze před začátkem hry tak, že

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL VY_32_INOVACE 137 Téma vyučovací jednotky: LITERÁRNÍ VÝCHOVA POHÁDKA KOUZELNÁ KAREL JAROMÍR ERBEN HRNEČKU, VAŘ PŘIPOMEŇME SI: Lidová pohádka = je pohádka, která nemá jasného autora

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Následovala malá chvíle ticha. Pak ze mě vypadlo: Sáro? Kdy má vlastně Libor přijít? Za 10 minut, řekla Sára. Čekání na Libora jsme si krátily tím, že jsme probíraly takové typické holčičí věci. Najednou

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce.

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce. Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 Nikdo neví, kam se jede Cyklistický jídelníèek

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro,

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro, Leden 2015 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestro, doufám, že jste zdárně oslavili Vánoce i Silvestr! Skautská oslava Vánoc byla letos opravdu parádní a všichni si ji

Více

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 V sobotu ráno jsme se rozloučili s našimi kamarády v Atlantě (za rok se snad sejdeme v Lupenici) a vyrazili na dlouhou

Více

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost.

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 2. Cyklista jede z osady do města. První polovinu cesty vedoucí přes kopec jel

Více

9. číslo školního časopisu květen 2016

9. číslo školního časopisu květen 2016 9. číslo školního časopisu květen 2016 Redakční rada Bříza Štěpán Cestr Jan Havránek Jonáš Maňas Martin Mikulanda Michal Varinský Lukáš E- mail do redakce: zsvratislavovasc@gmail.com Příběh o myší rodince

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

14. června 2005. 16. června 2005

14. června 2005. 16. června 2005 14. června 2005 jsme s tátou dosmolili a odeslali naše vyjádření k psychologickýmu posudku. 16. června 2005 Včera Kili usnul vyčerpáním až poté, kdy jsem ho půl hodiny zdárně ignorovala a předstírala jsem,

Více

Jak jsme se měli na horách...

Jak jsme se měli na horách... Jak jsme se měli na horách......aneb zaručeně neověřené informace z lyžařského kurzu 2010! Neděle 7.2.2010 - den první Dnes v pravé poledne jsme konečně vyrazili se školou na lyžařský kurz na Šumavu. Pan

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Deváťácké noviny č. 14; školní rok 2013/2014

Deváťácké noviny č. 14; školní rok 2013/2014 1 ÚVODNÍK Zdravíme vás! Pojďte se mrknout na naše další číslo. Tentokrát vám přiblížíme dění ve škole od 17. března do 30. března. Dozvíte se o našich aktivitách mimo vyučování. Připravili jsme pro vás

Více

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění Sportovní soustředění Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění První den V sobotu (5.3.) jsme se vydali do Jizerských hor. Sraz jsme měli u Penny v 8:30 kde se sešlo 35 dětí.

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

O kamarádech z vesnice. Matěj Urbanec, Michal Novák Ilustrátorka: Anna Urbancová

O kamarádech z vesnice. Matěj Urbanec, Michal Novák Ilustrátorka: Anna Urbancová O kamarádech z vesnice Matěj Urbanec, Michal Novák Ilustrátorka: Anna Urbancová I. Bouřka Michal si zrovna pochvaloval jak je hezky u nich na vesnici,když tu najednou se zatáhlo nebe černými mraky. Uhodil

Více

United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky

United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky Poprvé publikováno jako Karlinchen od Annegert Fuchshuber (Annette Betz Verlag, Wien/München, 1995). Copyright 1995

Více

PLÁN ROZVOJE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V ZADNÍ TŘEBANI Zpracovatelé: ing. Jan Bartoň DiS., RNDr. Petr Mareš Ph.D., ing. arch. Šárka Sodomková, Mgr.

PLÁN ROZVOJE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V ZADNÍ TŘEBANI Zpracovatelé: ing. Jan Bartoň DiS., RNDr. Petr Mareš Ph.D., ing. arch. Šárka Sodomková, Mgr. PLÁN ROZVOJE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V ZADNÍ TŘEBANI Zpracovatelé: ing. Jan Bartoň DiS., RNDr. Petr Mareš Ph.D., ing. arch. Šárka Sodomková, Mgr. Jiří Stockmann Aktuálně: CO SE DĚLO NA VEŘEJNÉM SETKÁNÍ

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh / učivo: Povídka uvědomělé tiché čtení s porozuměním JK 2-DUM č. 2 Va Autor: Mgr. Dagmar Valachová

Více

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn ZMRTVÝCHVSTÁNÍ Ježíšovi nepřátelé zvítězili. Ježíš byl mrtev, jeho učedníci rozptýleni. Všemu byl konec. Zlí lidé nechtěli poslouchat Ježíšovo učení a teď, když byl mrtev, se radovali. Ježíš však řekl:

Více

Plán akcí na měsíc září: 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava

Plán akcí na měsíc září: 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava Plán akcí na měsíc září: Září 2014 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava Nazdar bratři a sestro,

Více

DIARY Výměnný pobyt Česko Dásko 11.6. - 21.6. 2013 11.6.- Úvod V 19:00 jsme měli sraz u školy a začali jsme nastupovat do autobusu. Rozloučili jsme se s rodiči a odjíždíme do Dánska. Už se těším na Idu

Více

Z ČR a z paní konzulkou v Kamerunu jsme měli přehled o lécích, které by zabrali na Bořka, tedy na Filarii, jak se tato nemoc jmenuje.

Z ČR a z paní konzulkou v Kamerunu jsme měli přehled o lécích, které by zabrali na Bořka, tedy na Filarii, jak se tato nemoc jmenuje. Kameroon-2-15.12.2009 a zbytek cesty zápis 30. V Těchto dnech (17.10.2010) vrcholí přípravy na další cestu, proto nebyl dostatek času na doladění deníčku, ale alespoň v rychlosti doplní několik fotek s

Více

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti,

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti, Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz Milí rodiče a milé děti, už skutečně ubývá dne a brzy se šeří, proto se nám blíží čas Martinských slavností. Sejdeme se na Švagrově v sobotu 9. 11. 2013

Více

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Duben - SBÍRÁNÍ ODPADKŮ NA REVÍRU 411170 JEZERO ANEB JARNÍ ÚKLID OBCE Na tuto akci se sešel RK téměř v plném počtu a někteří z nich si

Více

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla podle Roalda Dahla B yl jednou jeden starý pán, kterému bylo 87 let a jmenoval se Labon. Celý svůj život to byl klidný a mírumilovný člověk. Byl velmi chudý, ale velmi šťastný. Když Labon zjistil, že má

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka Poseidon číslo 1 ročník 2009 datum vydání 6.3.2009 časopis 8.vodního oddílu sídlícího v Ostravě- Porubě Ozvěny roku 2008 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce Vánoce pro zvířátka Sešli

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ Výprava se konala v sobotu 17. března a byla opět něčím jedinečná. Kromě nadprůměrných teplot, které nás provázely celý den, jsme měli na výpravě

Více

XX. ročník 167. číslo 2014/2015 17.11.2014 Měsíčník Skautského střediska Bludov

XX. ročník 167. číslo 2014/2015 17.11.2014 Měsíčník Skautského střediska Bludov XX. ročník 167. číslo 2014/2015 17.11.2014 Měsíčník Skautského střediska Bludov CELTA, MENZA, MULUC, KONEV, VÝKRM, PARNO, FRÁZE, EKRAN, LÍNEK, AGNÁT, EROZE, UZRÁT, VĚNEC, EFÚZE Připravil br. Cvrček Používej

Více

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC a neb příbě hy z loňského roku original stories since 2014 7. třída ZŠ Vápenná January 2016 Vážení čtenáři, v jubilejním, mírně opožděném 20 vydání Věštce si můžete přečíst, jak slavila

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice

2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ 2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice Místo: Doksy Poslův mlýn ( http://www.posluvmlyn.cz ) Doprava: tam i zpět individuální Termín: 6. 13. 8. 2011 (sobota -> sobota, tedy 7 nocí) Ubytování:

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

vydáno ke dni 13. 12. 2014...

vydáno ke dni 13. 12. 2014... vydáno ke dni 13. 12. 2014... II. ročník, I. číslo Kontakty most@kpdmuk.cz www.most.kpdmuk.cz 1 Vícedenní zasedání MPM ČLÁNEK Z VÍCEDENNÍHO ZASEDÁNÍ Vícedenní zasedání MPM se konalo 26.9. - 28. 9. 2014.

Více

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MEZI ZÁKLADNÍ ŠKOLOU JÁNA KUPECKÉHO ZE SLOVENSKÉHO PEZINKU A 6.ZŠ V MLADÉ BOLESLAVI při příležitosti 15. výročí spolupráce mezi školami sestavil Lukáš Krejčík Naše základní

Více

Tajenka K. Gebharta. vodní živočich R Í přírodní nádrž na vodu R A řeka v našem okolí C N T druh ryby potok se vlévá do K Ř vánoční ryby

Tajenka K. Gebharta. vodní živočich R Í přírodní nádrž na vodu R A řeka v našem okolí C N T druh ryby potok se vlévá do K Ř vánoční ryby V novém domě Z. Pavlíková Konečně jsme se přestěhovali. Krásně se tam spí a když máma čistila klec od papouška, uletěl nám. Měli jsme andulku. Byl to kluk, jmenoval se Pepa. Ještě než nám uletěl, umřel

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

REPORTÁŽ Z PLESU. Michal Hodovský, 9. A

REPORTÁŽ Z PLESU. Michal Hodovský, 9. A Hned první březnový týden přinesl akci, na kterou se velmi těšili žáci 9. tříd a která znamenala velkou propagaci naší školy na veřejnosti. Dne 8. března se konal v KD Cristal 3. ročník absolventského

Více

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011.

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy Program Comenius - návštìva v Lukavici Den 1. Cesta ze Dvora Králové n.. L. do

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Dominika Zábranská Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Kateřina Švorcová Organizační práce a členská základna

Více

Sankt Gallen Švýcarsko

Sankt Gallen Švýcarsko Sankt Gallen Švýcarsko - Mateřská škola Barevný klíček Vítězná 725 35601 Sokolov Endyšová Jana Hned po příjezdu jsme byly ubytované: v centru města. V průběhu naší stáže jsme vykonávaly hospitace v Primars

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře.

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře. Říjen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se o

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

NOVINY 4.B VŠEZNÁLKOVY. č.2. Třídy

NOVINY 4.B VŠEZNÁLKOVY. č.2. Třídy VŠEZNÁLKOVY NOVINY č.2 Třídy 4.B Milí spolužáci, už jsou tady Všeználkovy noviny! V tomto čísle budeme vzpomínat na HALLOWEEN. Určitě i mnoho z vás slavilo nějakým způsobem DUŠIČKY. Bude to trochu strašidelné,

Více

KRÁTKÉ POHÁDKY NA DOBROU NOC

KRÁTKÉ POHÁDKY NA DOBROU NOC Jan Zíma KRÁTKÉ POHÁDKY NA DOBROU NOC Ilustrace Milada Kudrnová Jan Zíma KRÁTKÉ POHÁDKY NA DOBROU NOC Ilustrace Milada Kudrnová Grada Publishing, a. s., 2017 Text Jan Zíma, 2017 Ilustrace Milada Kudrnová,

Více

něco přišlo. Začali tedy spolu hovořit o všem možném, co je napadlo, nikoliv ale o moři, o ostrově a o muminím

něco přišlo. Začali tedy spolu hovořit o všem možném, co je napadlo, nikoliv ale o moři, o ostrově a o muminím Tak se mi zdá, řekla, tak se mi zdá, že nadešel čas, abychom podnikli nějaký opravdu pěkný výlet. S jídelním košem. A šla rovnou zpátky k majáku, aby se dala do balení. Když maminka sbalila všechno potřebné

Více

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011.

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011. Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011. První a druhý den sobota 30. 4. a neděle 1. 5.2011. (Kliknutím otevřete fotoalbum) Jak to viděl Vladimír z 5. C: 30. 4.

Více

Vypisuj čísla 1 až 4 tak, aby se v žádném sloupci, řádku a poli 2 x 2 neopakovala. ( BŘEZEN 2011) VÁŽENÍ ČTENÁŘI,

Vypisuj čísla 1 až 4 tak, aby se v žádném sloupci, řádku a poli 2 x 2 neopakovala. ( BŘEZEN 2011) VÁŽENÍ ČTENÁŘI, TAJENKA Vypisuj čísla 1 až tak, aby se v žádném sloupci, řádku a poli x neopakovala. 1 ( BŘEZEN 011) 1 VÁŽENÍ ČTENÁŘI, Všichni máme rádi zimu, ale všichni už se těšíme na jaro, viďte? Letos přišlo brzy

Více

O letadélku Káňeti. Knihu od Bohumila Říhy. převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška.

O letadélku Káňeti. Knihu od Bohumila Říhy. převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška. O letadélku Káňeti Knihu od Bohumila Říhy převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška. Tomešovic rodině se narodila Anežka. O tři roky později se jim narodil kluk Vojta. -

Více

Úterý 27. 7. 2010. Středa 28. 7. 2010

Úterý 27. 7. 2010. Středa 28. 7. 2010 Úterý 27. 7. 2010 Po příjezdu nás všech do tábora, jsme se šli ubytovat na naše chatky. Při nastěhování se nám líbilo, že máme různě barevně vymalované chatky. První věc, která nás čekala po vybalení věcí,

Více

jeden z oblíbených oddílových brdských srubů: zlatá bleskovka

jeden z oblíbených oddílových brdských srubů: zlatá bleskovka jeden z oblíbených oddílových brdských srubů: zlatá bleskovka -1- Ahoj, Dostává se ti do rukou první číslo nového čtvrtletníku světlušek nazvaného Triquetrum (čti trikvetrum ). Na jeho stránkách najdeš

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík N. Matesová Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík V sobotu 13.9 jsme vyrazili na pražský Vypich. Konal se tam velký koncert na oslavu 25. výročí založení skupiny Kabát. Bylo tam obrovské podium

Více

Jak Mach a Šebestová vyléčili Kropáčkovi angínu

Jak Mach a Šebestová vyléčili Kropáčkovi angínu Jak Mach a Šebestová vyléčili Kropáčkovi angínu Úkol: Přečtěte text, přiřaďte k jednotlivým odstavcům správné nadpisy.... Jednou ve škole řekla paní učitelka dětem: Děti, zítra půjdeme do ZOO, doneste

Více

občasník 66. PTO Brabrouci Modřice

občasník 66. PTO Brabrouci Modřice 3 BROUČEK TÁBOR občasník 66. PTO Brabrouci Modřice O N V Á G A 2002 RÁCOVICE L A X 66. PT I O E Q R 2 0 Q Na letošním táboře jsme se změnili v posádky kosmických lodí Žlutý prsten( s kapitánem Víťou a

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více