K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu."

Transkript

1 K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. Pan starosta zahájil 8. zasedání zastupitelstva v hodin. Zkonstatoval, že zasedání bylo řádně svoláno, byli pozváni všichni členové zastupitelstva, v tento čas bylo přítomno 10 členů, což byla nadpoloviční většina, zasedání bylo usnášeníschopné. Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: místostarosta Ing. Macháček, PhDr. Jedličková, p. Paulín, p. Kulička, Ing. Ludvík, p. Bőhm Nepřítomni: p. Beyer Jako ověřovatele zápisu požádal pana Štajnera, Ing. Herce, oba projevili souhlas. Hlasováno: Do návrhové komise požádal Ing. Koudelkovou, MUDr. Horčíkovou, obě projevily souhlas. Hlasováno: Všichni členové obdrželi navržený program, pan starosta se tázal přítomných, jestli má někdo k takto předloženému návrhu programu připomínky. Nikdo neměl připomínky k programu, proto pan starosta nechal hlasovat o programu. Hlasováno: K bodu 2 - Interpelace občanů Přítomní občané neměli žádné dotazy. K bodu 3 - Rozpočtová změna č. 4 v r (TISK Z 054) Schválený rozpočet může být dle 16 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v průběhu rozpočtového roku změněn. Změny rozpočtu se provádějí rozpočtovými opatřeními, která se uskutečňují povinně, jde-li o změny ve finančních vztazích k jinému rozpočtu, o změny závazných ukazatelů vůči jiným osobám nebo jestliže hrozí nebezpečí vzniku rozpočtového schodku. Ing. Řezáč vznesl dotaz, zda hasiči v Písnici potřebují nová okna a topení, když byla odsouhlasena výstavba nové hasičárny. Pan starosta uvedl, že v současné době nikdo neví, kdy MČ obdrží fin. prostředky z MHMP na novou hasičárnu. Stávající budova si zaslouží nová okna, topení. Ta již na dnešní dobu nejsou vyhovující. Po skončení výstavby nové hasičárny bude stávající hasičárna využita k jiným účelům (např. pro školu). Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 53/2009. Strana 1 (celkem 16)

2 K bodu 4 - Rozpočtové provizorium na r (TISK Z 055) Zákon 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ukládá: Nebude-li rozpočet schválen před 1. lednem rozpočtového roku, řídí se jeho rozpočtové hospodaření v době do schválení rozpočtu pravidly rozpočtového provizoria. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 54/2009. K bodu 5 Veřejné projednán í konceptu nového územního plánu HMP (TISK Z 056) PaedDr. Adámková uvedla, že z důvodu nemoci Ing. Macháčka byl požádán o konzultaci Ing. Sedeke, který přislíbil účast na dnešním Zastupitelstvu. Požádala pana tajemníka, aby zjistil, jestli se Ing. Sedeke zúčastní dnešního Zastupitelstva, protože nebyl v tuto dobu přítomen. Pan tajemník zatelefonoval Ing. Sedekemu a uvedl, že ten přijde cca za 20 minut. PaedDr. Adámková požádala, aby bod byl projednáván až po příchodu Ing. Sedekeho. S tímto ostatní zastupitelé souhlasili. K bodu 6 - Energetický plán MČ Praha Libuš na léta (TISK Z 057) V rámci Smlouvy o spolupráci s PORSENNA o.p.s. zavádění energetického managementu (dále EM) v MČ - byl (m.j.) i vypracován i Energetický plán MČ (EPM). Energetika se stala i jednou z priorit v rámci Strategického plánu rozvoje MČ. Dle harmonogramu proběhlo dne veřejné projednání EPM (spolu se Strategickým plánem). Rada MČ projednala EPM dne bez připomínek a nyní se předkládá na Zastupitelstvo MČ. Jde o základní dokument dlouhodobé koncepce (10 let) správy majetku MČ ve vazbě na energetické řízení. Pokračováním bude krátkodobý Akční plán (na tom se začíná pracovat). Na MČ je vytvořena pracovní skupina pro energetický management (tajemník MČ Tomáš Hejzlar, z OSMI : ing.arch. Kříž, Oskar Botha, Věra Dvořáková, Josef Budílek, z EO : Věra Křenková). Na školení EM jsou obvykle zváni i ředitel a ředitelky ZŠ a MŠ. Energetický management (EM) je soubor opatření pro efektivní řízení a snižování spotřeby energií u majetku MČ a osvěta pro občany. Jde o systém který probíhá kontinuálně (měření spotřeb energií, stanovení potenciálu úspor, realizace úsporných opatření, vyhodnocování a porovnávání předpokládaných a dosažených úspor, aktualizace EPM a akčních plánů). Strana 2 (celkem 16)

3 Vize je : Udržitelná komunální energetika. Globálním cílem je : Zvyšování energetické soběstačnosti a nezávislosti. Prioritní oblasti : 1. úspory energie (snížení roční spotřeby u vlastního majetku o 20 % ( ) 2. obnovitelné zdroje energie (OZE) 1 demonstrační projekt na využití OZE 3. vzdělávání a osvěta zvýšení povědomí občanů o úsporách energie a využití OZE tak, aby se energetická efektivnost stala běžným vzorem chování. Postupy : Principy EPM aplikovat do tvorby územně plánovací dokumentace. Řídit spotřebu energií.. Využívat OZE. Nakupovat energie za maximálně výhodných podmínek Motivovat příslušné pracovníky k úsporám energií (začít na ZŠ a MŠ). Zřídit energetický informační systém (probíhá) Stanovit pravidla pro rozhodování o investicích Provádění průběžného monitoringu (vyhodnocování a aktualizace EPM) Pozn.: Spolupráce s PORSENNA končí dle Smlouvy s tím, že bude možné ještě v lednu připomínkovat závěrečnou studii, kterou PORSENNA vydá do konce roku. Pan tajemník uvedl, že energetický plán určuje cestu, jak zlevnit provoz MČ. Jedná se o živý dokument (stejně jako strategický plán), který se může měnit. Pan Štajner vznesl dotaz, zda při rekonstrukci ZŠ L. Coňka v roce 2003 došlo i k zateplení budovy. Pan tajemník uvedl, že došlo pouze k opravení fasády, nikoliv k zateplení budovy. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 55/2009. K bodu 7 - Žádost vlastníků pozemků k odkupu, pronájmu nebo udělení náhradních pozemků v k.ú. Libuš, obec Praha (TISK Z 058) Vlastníci nemovitostí parc.č. 1123/66, 1123/96, 1123/98, 1123/125, 1123/129 v k.ú.libuš,obec Praha paní Milada Bíbová a pan Karel Vycpálek se obrátili na MČ Praha Libuš se žádostí o majetkoprávní vyřešení nemovitostí, jichž jsou vlastníky. Ve svých žádostech ze dne a požadovali písemné vyjádření a to buď k odkupu, pronájmu, nebo směně nemovitostí, které vlastní, za jiné, ve správě zdejší městské části. Strana 3 (celkem 16)

4 Vzhledem k nedostatku finančních prostředků není možno provést majetkoprávní vypořádání předmětných nemovitostí, i když je pravdou, že skutečně jsou tyto nemovitosti využívány občany zdejší městské části. Dovolujeme si zdvořile upozornit, že ve věci nedořešených majetkoprávních vztahů k nemovitostem v k.ú.libuš a k.ú.písnice je třeba, aby v budoucnu bylo v rozpočtu MČ Praha Libuš počítáno s postupným výkupem majetkově nevypořádaných nemovitostí, neboť obec hl.m.praha na tyto výkupy nepřispěje ničeho a tyto věci je třeba do budoucnosti řešit. Dále si dovolujeme Radu MČ Praha Libuš upozornit, že pokud by se žadatelé obrátili na příslušný soud, je více než pravděpodobné, že by se svými nároky (zejména u pronájmu předmětných nemovitostí) byli úspěšní. Na jednání Rady MČ Praha Libuš bylo předloženo dne Hlasováno: a nebylo přijato usnesení. K bodu 8 - Strategický plán rozvoje MČ Praha Libuš (TISK Z 059) Strategický plán rozvoje městské části Praha-Libuš je součástí projektu Strategický rozvoj městské části Praha-Libuš respektující principy udržitelnosti/udržitelného rozvoje. Tento projekt byl podpořen z Revolvingového fondu MŽP ČR. Strategický plán byl zpracován jako dokument pro období 6-8 let, který bude průběžně naplňován jednoletými akčními plány. V horizontu 6-8 let se předpokládá zpracování aktualizované verze strategického plánu. Cílem strategického plánu je definovat strategii udržitelného rozvoje území městské části Praha-Libuš a nástroje k jejímu naplnění, a to při vědomí možností a kompetencí místní správy MČ Praha-Libuš. Strategický plán se skládá ze 3 hlavních částí. V úvodní, analytické části (část A, zpracováno leden únor 2009 ) jsou shromážděny, analyzovány a porovnány podstatné informace týkající se aktuální sociálně-ekonomické situace městské části a stavu infrastruktury a životního prostředí. Analytická část slouží jako informační základna pro následující část návrhovou (část B, zpracováno březen červen 2009 ), která přehledně rozpracovává priority a opatření vedoucí k naplnění předem definované rozvojové vize a cílů. Realizační část (část C, zpracováno červenec srpen 2009 ) pak představuje popis nástrojů a principů, jak jednotlivé priority a opatření naplnit z organizačního hlediska. Akční plán na rok 2010 (AP ) je jednoletý soubor projektů ( konkrétních aktivit ), které vycházejí ze strategického plánu a z různých koncepcí MČ. Projekty do AP byly vybírány na základě několika kritérií ( např. časová náročnost, finanční náročnost vč. pravděpodobnosti získání dotace, organizační náročnost ). Realizace těchto projektů bude zahájena v daném roce. Harmonogram jednání ke zpracování SP - zapojení zastupitelů do tvorby strategického plánu Září setkání k realizaci projektu Strategický rozvoj MČ Praha Libuš respektující principy udržitelnosti/udržitelného rozvoje představení projektu, spolupracujících společností, aktivit Říjen veřejné fórum 2008 Strana 4 (celkem 16)

5 Leden 2009 vytvoření pracovních skupin k tématickým ( problémovým ) okruhům SP, tvorba návrhové části SP 1. pracovní skupina: Rozvoj MČ, veřejná správa, komunikace s občany a pracovní skupina: Školství, sociální služby, národnostní menšiny a pracovní skupina: Životní prostředí, péče o vzhled a pracovní skupina: Doprava a občanská vybavenost a , osloveni zastupitelé MČ Praha Libuš, zaměstnanci ÚMČ Praha - Libuš, podnikatelé a neziskové organizace, veřejnost, členové komise ZLP a MA21 Duben první jednání zastupitelů a členů strategického týmu se zpracovatelem SP ( SPF Group, v.o.s. představení analytické části a rozpracované návrhové části SP. Červen druhé jednání zastupitelů a členů strategického týmu se zpracovatelem SP zapracování připomínek k návrhové části SP, představeny změny ve SP, realizační část SP první veřejné projednání a diskuze k pracovní verzi SP Srpen třetí setkání zastupitelů a členů strategického týmu realizační část SP, akční plán na rok 2010 Září seminář k průběhu realizace projektu Strategický rozvoj MČ Praha Libuš respektující principy udržitelnosti/udržitelného rozvoje Listopad veřejné fórum 2009 Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 56/2009. K bodu 9 - Prohlášení a dohoda o narovnání vlastnických vztahů k pozemkům parc.č. 59/1, 1136 a 1160 v k.ú. Libuš, obec Praha (TISK Z 060) Účastník číslo 1: Hlavní město Praha,IČ: sídlem Mariánské náměstí 2,Praha 1 svěřená správa nemovitostí ve vlastnictví obce Městská část Praha Libuš, IČ: sídlem Libušská 35, Praha 4 Libuš zastoupena starostou Petrem Mrázem a Účastník číslo 2: Bohumíra Kronosová Strana 5 (celkem 16)

6 trvale bytem: Libušská 734/220, Praha 4 Libuš a Účastník číslo 3: Zuzana Poddaná trvale bytem: Na Jarově 2673/7, Praha 4 Libuš a Účastník číslo 4: Jan Sláma trvale bytem:šátalaská 215/16, Praha 4 Libuš a Účastník číslo 5: Magdalena Jindráčková trvale bytem: Za jalovým dvorem 857/10, Praha 4 Libuš se dohodli na Prohlášení a dohodě o narovnání k nemovitostem parc.č. 59/1,1136,1160 v k.ú.libuš,obec Praha. Účastníci této dohody o narovnání činí nesporným, že je potřeba vyřešit práva mezi nimi sporná, resp. pochybná, spočívající v duplicitním zápisu vlastnictví (tzn. vlastnickém právu různých subjektů k téže nemovitosti) k části nemovitostem parc.č. 59/1, 1136, 1160 v k.ú.libuš,obec Praha. tak, aby byla zajištěna možnost řádného nakládání s těmito nemovitostmi. Za tím účelem se Prohlášení a dohoda o narovnání předkládá ke schválení Zastupitelstvu MČ Praha Libuš. PaedDr. Adámková uvedla, že došlo k úmrtí 1 z účastníků dohody a z tohoto důvodu je znovu předloženo Zastupitelstvu. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 57/2009. K bodu 10 - Grantový program - zásady pro poskytování grantů z rozpočtu MČ Praha-Libuš v oblasti kultury, sportu, volnočasových aktivit. (TISK Z 061) ZMČ Praha-Libuš vydalo dne usnesení č. 50/2009, kterým uložilo starostovi MČ zajistit vypracování pravidel pro přidělování příspěvků z rozpočtu MČ občanským sdružením a neziskovým organizacím a předložit tento návrh pravidel zastupitelům k projednání na prosincovém zasedání ZMČ. Z tohoto důvodu byl zpracován Grantový program na podporu projektů v oblasti kultury, sportu, volnočasových aktivit. Tento program stanovuje Zásady pro poskytování grantů z rozpočtu MČ Praha-Libuš. Grantový program se nevztahuje na předkládání žádostí občanských sdružení a neziskových organizací o spoluúčast MČ při financování projektů z grantů vyplácených z jiných zdrojů než z rozpočtu MČ. Grantový program byl vypracován s vědomím aktivit různých organizací v MČ, na které je každoročně přispíváno z rozpočtu MČ na základě jejich žádostí podávaných Strana 6 (celkem 16)

7 v průběhu celého roku. Po odsouhlasení Grantového programu bude ZMČ každoročně vyhlašovat již konkrétní Grantové programy, jejichž realizace bude podporována z rozpočtu MČ. Cílem je podporovat rozvoj kulturních, sportovních a volnočasových aktivit na území MČ Praha-Libuš se zájmem vytvořit rovné podmínky pro všechny organizace, průkazné hodnocení, zveřejnění a koncepční přidělování finančních prostředků z rozpočtu MČ. Zastupitelstvu MČ Praha-Libuš předkládáme ke schválení Grantový program MČ, ke kterému se vyjádřila právnička úřadu paní JUDr. Hiblerová, Finanční výbor ZMČ a Výbor pro výchovu a vzdělávání ZMČ. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 58/2009. K bodu 11 - Grantová komise ZMČ Praha-Libuš (TISK Z 062) V souladu s čl. I. Obecná část Grantového programu schvaluje ZMČ Praha-Libuš Grantovou komisi vždy na období jednoho roku ve složení dvou zastupitelů MČ (s výjimkou radních MČ), jednoho pracovníka ÚMČ Praha-Libuš, dvou občanů a zapisovatele. Grantová komise hodnotí žádosti (projekty) v souladu se čl. IV. Hodnocení žádostí o grant Grantového programu a sepisuje protokol k vyhodnocení projektů, který předkládá k projednání RMČ Praha-Libuš. RMČ se řídí doporučením Grantové komise. Složení Grantové komise pro rok 2010: Mourek Jiří zastupitel MČ Praha-Libuš Štajner Miroslav zastupitel MČ Praha-Libuš Ing. Kubů Jaroslava občanka Mrázová Vlasta občanka Hájková Iva pracovnice ÚMČ Praha-Libuš Cochová Eva tajemnice Se všemi navrženými členy Grantové komise bylo členství projednáno a všichni souhlasí. ZMČ Praha-Libuš předkládáme ke schválení složení Grantové komise pro rok Složení Grantové komise pro rok 2010: Mourek Jiří zastupitel MČ Praha-Libuš Štajner Miroslav zastupitel MČ Praha-Libuš Ing. Kubů Jaroslava občanka MČ Praha-Libuš Mrázová Vlasta občanka MČ Praha-Libuš Hájková Iva pracovnice ÚMČ Praha-Libuš Cochová Eva tajemnice Grantové komise Strana 7 (celkem 16)

8 Ing. Koudelková vznesla námitku, že jí v návrhu členů chybí ekonom. Uvedla, že v grantových komisích jiných MČ ekonom nechybí. Pan Mourek odpověděl, že grantová komise bude spolupracovat s ekonomickým odborem. MUDr. Horčíková uvedla, že spolupráce s ekonomickým odborem bude složitá, protože komise je nucena řešit problémy v určitém okamžiku a není možno se okamžitě ptát na EO. Ing. Macůrková konstatovala, že pravděpodobně nebylo dobře popsáno schéma přidělování fin. prostředků v předloženém materiálu. Uvedla, že MČ vypracovala grantový program. Zastupitelstvo MČ Praha Libuš bude vyhlašovat konkrétní grantové programy, které budou finančně limitovány. (např. 100 tis. Kč). Pokud se přihlásí žadatel grantová komise bude vybírat do fin. limitu (např. 100 tis. Kč) a aby žadatel byl přínosem občanům MČ Praha Libuš. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 59/2009. K bodu 12 - Ukončení nájemní smlouvy s klempíři v ZŠ Meteorologická. (TISK Z 063) V současné době dochází ke změnám zřizovacích listin ZŠ a MŠ na území MČ, mj. i ZŠ Meteorologická. V souvislosti stím vznesl řed.bělecký požadavek na ukončení smlovy s klempíři. Dle jeho sdělení jim dal výpověď již (viz příl.). Naopak dopisem z nemá proti nájemcům námitek. Zároveň bylo zjištěno znění další smlouvy s MČ Praha Libuš z na nebytové prostory. Protože poslední písemný doklad je již zmíněný dopis z , byl vyzván k podání písemné žádosti o ukončení smlouvy i ze strany MČ. Toto bylo provedeno č.j.305/2009. Protože ve smlouvě z r.1992 není specifikován pojem nebytové prostory, pozval jsem stranu nájemců k vysvětlení. Dne bylo stranou nájemců sděleno a zapsáno, že se jedná o plochy vedle budovy vlastní školy a možnost používat sociální zázemí školy, Oldřich Techlovský (jeden ze tří původních nájemců) již není nájemcem a současný nájem je hrazen ve výši ,-Kč/rok škole Metorologická. Nájemci mají stále zájem o pronajatý prostor a odmítli podepsat dohodu o ukončení nájemní smlouvy k Z výše uvedeného a rovněž z důvodu, že výpovědní doba dle bodu III. uzavřené smlouvy je 1 rok s počátkem běhu od 1. dne kalendářního roku, byl problém předložen k posouzení dr.hiblerové z právního hlediska. Abychom se vyhli možným problémům při výkladu této smlouvy, které by případně mohl rozhodovat až soud, byla sjednána dohoda, jejíž znění pod názvem dohoda o vyklizení je předkládáno ke schválení. Na termínu vyklizení se shodli jak klempíři, tak zástupce ZŠ Mgr.Bělecký. Protože byla sjednána již jedna dohoda, ovšem po telefonu, kterou klempíři při osobní schůzce odmítli uzavřít, byla předložená dohoda podepsána z jejich strany a ze strany zástupce ZŠ na místě před schválením radou a zastupitelstvem. Důvodem byla snaha o ukončení celé záležitosti co nejdříve. Skutečnost, že je tento bod projednáván v zastupuitelstvu vychází ze znění smlouvy z roku 1992, která byla rovněž schválena zastupitelstvem. Máme za to, že i její ukončení by mělo tímto postupem projít. Strana 8 (celkem 16)

9 Pozn.: 1) Znění smlouvy bylo po právní stránce schváleno a parafováno JUDr.Hiblerovou. 2) Tato záležitost byla projednána radou a přijato usnesení č.267/2009. PaedDr. Adámková požádala o podporu zastupitelů, aby škola mohla využívat veškeré prostory dle svých požadavků a možností. Ing. Řezáč vznesl dotaz, zda škola uvolněné prostory potřebuje. PaedDr. Adámková uvedla, že pan ředitel má záměr, jak tyto prostory využít. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 60/2009. Příchod Ing. Sedekeho hodin K bodu 5 Stanovisko k dokumentaci Územní plán Hlavního města Prahy koncept (TISK Z 056) Obecně : Koncept nového územního plánu HMP byl vypracován v loňském roce a rozeslán MČ k připomínkám. Koncept projednala Komise pro územně plánovací podklady a dokumentaci zde dne Koncept obdrželi zastupitelé MČ na zasedání Z MČ od zástupce starosty a předsedy Komise ing. Macháčka. Po projednání Radou byl výsledek zaslán na Útvar rozvoje HMP (jako předběžný podklad pro jejich přípravu projednávání). Následně byl materiál projednán Zastupitelstvem MČ dne Výsledek byl podkladem pro jednání MČ s ÚRM a OUP MHMP dne Nyní opět bylo projednáno Komisí zde dne Jde o veřejné projednávání konceptu. Konkrétně : Strana 9 (celkem 16)

10 Dne přijalo zastupitelstvo MČ Praha Libuš usnesení k dokumentaci ÚZEMNÍ PLÁN HM PRAHY - koncept 1.čtení viz stanovisko + přílohy. Toto usnesení bylo projednáno na MHMP dne a byly konstatovány rozpory mezi stanoviskem HMP a MČ. HMP trvá zejména na : - u plánovaných stanic METRA nelze akceptovat nízkopodlažní zástavbu - pouze výjimečně lze zmenšovat zelené plochy - nelze snižovat stávající cenu soukromých pozemků změnou využití Dne byla zveřejněna dokumentace ÚZEMNÍ PLÁN HM PRAHY koncept. Dne se sešla Komise pro územně plánovací podklady a dokumentaci MČ Praha Libuš a tento koncept projednala viz přiložený zápis. Dále je možné konstatovat : Koncept je rozpracován podstatně podrobněji než tzv. 1.čtení. Opět došlo ke změně některých zkratek apod. Výkresová část se skládá ze schémat(základní koncepce) a výkresů(v podrobnosti ÚP). Přiloženo: - schemata výřezy obsahující území MČ Praha Libuš - výkresy výřezy obsahující území MČ Praha Libuš Měřítka výřezů výkresů i schemat zhruba odpovídají oficiální dokumentaci. K návrhu stanoviska MČ : Ad 1 mělo by se jednat o formální záležitost Ad 2 dtto Ad 3 to bude asi problém, MHMP trvá na svém návrhu, jedná se o rozvojovou oblast u budoucí stanice metra. Proto rezignuji na většinu připomínek ZASTUPITELSTVA a úsilí bych směřoval na obhájení alespoň jednoho požadavku MČ. Ad 4 to bude asi problém. Nejzápadnější území (SM změnit na ZN je v rozporu se zásadou neznehodnocovat pozemky změnou jejich využití proto doporučuji rezignovat. Naopak nejvýchodnější část změnit z ZN na OB je v rozporu se zásadou nezmenšovat zelené plochy. Přesto MHMP trvá na OB. Navrhuji jít do sporu s MHMP. Dle mého názoru MHMP nemá relevantní argumenty. Ad 5 to bude asi problém. Zde MHMP naopak trvá na zachování zeleně. Navrhuji jít do sporu s MHMP Modrý Klíč získal ÚR již v r.1999 a 2001 viz příloha ROZHODNUTÍ Ad 6a mělo by se jednat o formální záležitost Ad 6b to bude asi problém. MHMP opět trvá na zachování zeleně. Navrhuji jít do sporu s MHMP. Ad 7 požadavek MČ byl akceptován Ad 8 MHMP trvá na vyšší výškové hladině u stanice metra Libuš. V tomto případě spor s MHMP považuji za předem ztracený. Proto doporučuji rezignovat na požadavek ZASTUPITELSTVA. Ad 9 viz ad 3, ad 21 Ad 10 to bude asi problém. Tady se naráží na to, že náš požadavek je téměř nezakreslitelný do měřítka ÚP. Přesto doporučuji trvat na požadavku ZASTUPITELSTA. Ad 11 viz ad 3, ad 21 Ad 12 MHMP bylo přislíbeno posouzení možnosti. V konceptu k žádné změně nedošlo. Doporučuji požadavek ZASTUPITELSTVA zopakovat. Ad 13, ad 14 mělo by se jednat o formální záležitost Ad 15 - požadavek MČ byl akceptován Ad 16 - požadavek MČ byl akceptován Strana 10 (celkem 16)

11 Ad 17 - to bude asi problém. MHMP opět trvá na zachování zeleně. Navrhuji jít do sporu s MHMP. Ad 18 - požadavek MČ byl akceptován Ad 19 MHMP bylo přislíbeno posouzení možnosti. V konceptu k žádné změně nedošlo. Doporučuji požadavek ZASTUPITELSTVA zopakovat. Ad 20 mělo by se jednat o formální záležitost Ad 21 jedná se kombinaci požadavku ZASTUPITELSTVA (body 3,9,11) a požadavek nový sjednotit výškou hladinu celé tzv. staré Písnice na hladinu do 3 podlaží. V předchozím kole nám toto uniklo, ale teprve z dnešní podrobnější dokumentace je zřejmé, že v Písnici jsou navrhovány 3 lokality s hladinou do 5 podlaží. Asi narazíme na požadavek MHMP vyšší zástavba u stanice metra, ale lze argumentovat značnou vzdáleností od stanice a požadavkem na zachování stávajícího vzhledu tzv. staré Písnice. Veřejná prostranství V komisi jsme se zabývali jejich počtem a umístěním. Nezaregistrovali jsme, že v tzv. HLAVNÍM VÝKRESE nejsou zanesena všechna. Nejsou na něm zanesena veřejná prostranství na plochách nelesních a parků. Ta jsou zakreslena ve výkrese PROSTOROVÁ REGULACE a VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ. Seznam všech navržených veřejných prostranství v MČ Praha Libuš : VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ Ve výkresech PROSTOROVÁ REGULACE a VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ jsou takto označena území : 1 Park U zahrádkářské kolonie - Ohrobecká na plochách nelesních a parků 2 Ulice Ke Lhoteckému lesu na plochách nelesních a parků 3 U budoucí stanice metra Libuš na plochách nelesních a parků 4 Park K jezírku na plochách nelesních a parků 5 Ulice Na Šejdru sídl.písnice na plochách nelesních a parků 6 Sídliště Písnice 7 Budoucí park V zákopech Švihovská na plochách nelesních a parků 8 náměstí v Písnici 9 Okolí rybníku Obecňák na plochách nelesních a parků 10 Ulice Na Konečné 11 Budoucí park Písnické zahrady - Libušská na plochách nelesních a parků 12 Budoucí park Ke Kašně Na Losách na plochách nelesních a parků Dle našeho názoru se jedná o dostatečný počet. Veřejné prostranství před Úřadem je tak malé, že ho do výkresů ÚP ani nejde zakreslit. K procedurálním záležitostem : Usnesení zastupitelstva z není nutné revokovat nebo rušit týká se dokumentace koncept 1.čtení. Výkresová část příloh je k dispozici pouze v digitální podobě. Tisková podoba v nebarevném provedení postrádá vypovídací hodnotu a v barevném provedení je finančně značně náročná. Digitální podoba je k dispozici na úřadě. PaedDr. Adámková konstatovala, že Ing. Macháček je na dovolené, proto byl požádán o spolupráci Ing. Sedeke. Strana 11 (celkem 16)

12 Ing. Sedeke se omluvil za pozdní příchod. Dále přítomným zastupitelům osvětlil techniku projednávání územního plánu a jaké možnosti má MČ v případě námitek a připomínek k návrhu nového územního plánu. Ing. Sedeke vždy osvětlil stanovisko MČ Praha Libuš, o kterém bylo hlasováno. STANOVISKO ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA - LIBUŠ ze dne k dokumentaci ÚZEMNÍ PLÁN HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY - KONCEPT A. Požadavky na opravu chyb 1. Zanést do ÚP stávající sportoviště Klokotská - Mílová barevně nebo značkou SP viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - LIBUŠ - ozn.1, detail příloha 1S (stávající ÚP) k.ú.libuš - část pozemku p.č.557/1 - příloha 1K 2. Opravit severní hranici stávajícího VV (značka) - posunout hranici na sever k ulici U Bazénu viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - STŘED - ozn.2 k.ú.písnice - pozemky p.č.920/4 a 921/15 3. Území východně od ulice Hoštická Část plochy ZN změnit na SP v souladu se skutečností. Na místě je dětské hřiště. viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - PÍSNICE - ozn.6a, detail příloha 6S k.ú.písnice - pozemek p.č.559/1 - příloha 6K 4. VO - Písnický potok, k.ú.písnice VO - přítoky Písnického potoka, k.ú.písnice Písnický potok má 4 zdrojnice. Od východu k západu : 1. Písnický potok - pravá větev (viz příloha 13A) 2. Písnický potok - levá větev (viz příloha 13A) 3. přítok Vrtilka (viz příloha 14A) 4. přítok z Cholupické bažantnice (viz příloha 14A) V dokumentaci HLAVNÍ VÝKRES je jako VO vedena pouze zdrojnice ad 1. Požadavek na doplnění : Zdrojnice ad2, ad3, ad4 zakreslit jako VO do HLAVNÍho VÝKRESu. Poznámka : ve výkresu VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ jsou uvedené zdrojnice zakresleny, ale je nesprávně uvedeno Libušský potok. Požadavek na opravu : Místo Libušský potok uvést Písnický potok. 5. Opravit východní hranici stávajícího SP (značka) - posunout hranici na východ až k Libušské viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - LIBUŠ, STŘED - ozn.2, detail příloha 20S k.ú.libuš - pozemky p.č.704 a příloha 20K Strana 12 (celkem 16)

13 B. Požadavky na změny a upřednostnění varianty 1. Území východně od ulice Skalská Část plochy ZN převést na OB, na pozemcích připravuje výstavbu svého zařízení Modrý klíč, společnost pro pomoc mentálně postiženým. viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - STŘED - ozn.5, detail příloha 5 k.ú.libuš, pozemky p.č.852/1a 843/1 Poznámka : Uvedené pozemky v r.1999 pronajalo na 50let Hl.M. Praha Modrému klíči. Na uvedený záměr bylo již v r.1999 vydáno ÚR a záměr měl podporu MHMP a MČ. K realizaci nedošlo z finančních důvodů. Viz příloha ROZHODNUTÍ z r Území východně od ulice Hoštická Část plochy ZN změnit na OB v souladu s potřebami MČ. viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - PÍSNICE - ozn.6a, detail příloha 6S k.ú.písnice, část pozemku p.č.558/1 (dobývací prostor - bývalý) 3. Park (ZN) mezi ulicemi V Zákopech a Švihovská Upravit hranice plochy ZN dle příloh (zůstává smysl stávajícího ÚP a návrh umožňuje majitelům využití pozemků). viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - PÍSNICE - ozn.10, detail přílohy 10, 10S k.ú.písnice 4. Technická infrastruktura k.ú. Písnice, ulice Na Okruhu Současný stav : Jižně od ulice Na Okruhu je vedeno stávající nadzemní vedení 110 kv přes ulici přímo proti bytovému domu. Viz příloha 12. Požadavek na změnu : Stanovit územním plánem rekonstrukci na vedení podzemní se zařazením do veřejně prospěšných staveb. Stávající vedení je v kolizi s plánovanou stanicí metra. viz příloha ENERGETIKA - ozn.12 Strana 13 (celkem 16)

14 5. Park ZP a lokální biokoridor 373 Nové Dvory Plochu ZP zmenšit na úkor OB, současně upravit hranice biokoridoru. viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - LIBUŠ - ozn.17, detail příloha 17 k.ú.libuš - pozemek p.č.888/3, části pozemků p.č.888/5 a 1057/4 - příloha 17K pro 9 zdrželi se 1 6. Jižní okraj městské části a HM Prahy Změnit části ZN a OP na ZL - dojde k vytvoření akustické a optické clony mezi městem a silničním okruhem. Podél Vestckého přivaděče změnit část OP na ZN - analogicky s úpravou podél silničního okruhu v Praze 12. viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - PÍSNICE - ozn.19, detail příloha 19 k.ú.písnice 7. Veškeré výškové limity jižně od Kunratické spojky snížit na úroveň výšková hladina do 3 podlaží. Jedná se o území tzv. staré Písnice, která má dosud venkovský charakter a na jejím území se nenachází žádná vyšší budova. k.ú.písnice viz přílohy VÝŠKOVÉ LIMITY (schema), REGULACE - PÍSNICE - ozn.21 Požadavek na změnu : Ve všech příslušných textech, mapách a výkresech snížit výškovou hladinu tří lokalit, které mají uvedenou výškovou hladinu do 5 podlaží na výškovou hladinu do 3 podlaží. 8. Varianty vedení trasy metra mezi staniceni Písnice a Depo Písnice a z nich vyplývající varianty využití ploch. Základní výkres obsahuje trasu vedenou západněji, variantní výkres trasu vedenou východněji. k.ú.písnice Požadavek : varianta západní Strana 14 (celkem 16)

15 9. Plochu SM jižně od Kunratické spojky změnit na OB viz přílohy HLAVNÍ VÝKRES - STŘED, PÍSNICE - ozn.3 k.ú.písnice 10. Území jižně od ul. Generála Šišky Plochu OB z hlediska výškového limitu uvést do souladu s okolními plochami na výšku max. do 5 pater viz přílohy HLAVNÍ VÝKRES - STŘED, LIBUŠ - ozn.4 k.ú.libuš - pozemky p.č.866/2 a 866/5, část pozemku p.č.866/1 - příloha 4K pro 9 zdrželi se Území na východě Písnice Plochu ZN změnit na SM, příp.ob (obecní pozemky) k.ú.písnice - p.č.1009, 1008 a příloha 23K viz příloha HLAVNÍ VÝKRES - PÍSNICE - ozn.23 dále přílohy ZELEŇ - PÍSNICE, VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÉ - PÍSNICE Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 61/2009. K bodu 13 - Zpráva o činnosti rady za období od do (TISK Z 064) Pan Štajner vznesl dotaz k usnesení 219/09 k pozemku 303/13 uvedl, že tento pozemek není v majetku MČ. Strana 15 (celkem 16)

16 Pan tajemník uvedl, že toto usnesení nevadí, investor vznesl dotaz i na tento pozemek. PaedDr. Adámková uvedla, že investor chtěl postavit větší stavbu včetně pozemků uvedených v usnesení č. 219/09. Stavba se zachovala v menším hmotném měřítku dle nižšího koeficientu. Zastupitelstvu byla předložena na vědomí písemná zpráva o činnosti rady za období od do K bodu 14 Různé Pan starosta uvedl, že zastupitelé obdrželi diář a propisku jako každý rok. tlumočil pozvání do Saparie na oběd, které proběhne Pozvaní jsou zastupitelé, důchodci a zaměstnanci úřadu. Bohužel, přesný čas není ještě znám. MČ vyhrála soutěž v péči o seniory cena je 5 obrazů v hodnotě 50 tis. Kč, jelikož se jedná o plátna, nechají se zarámovat. V lednu 2010 obdrží MČ ještě dalších 20 obrazů. Projevil z tohoto ocenění velkou radost. proběhne každoroční večeře se seniory na Karlštejně pozval zastupitele na Kulatý stůl Cizinci v MČ Praha Libuš, který proběhne v pátek od hodin v Klubu Junior informoval o setkání se starostkou Kunratic starostka informovala o plánované výstavbě budhistického chrámu u Vídeňské ulice (již v k.ú. Kunratice) informoval o setkání s p. Hajšmanem z ministerstva vnitra, které proběhl za účasti PhDr. Jedličkové možnost vybudování komunitního centra pro vietnamské občany v rámci integrace cizinců informoval o konferenci zdravých měst, které se zúčastní s panem tajemníkem příští týden proběhne obhajoba kategorie B (v současné době je MČ Praha Libuš v kategorii C) požádal Ing. Macůrkovou o informaci k plánovanému projektu Ing. Macůrková konstatovala, že ministerstvo práce a sociálních věcí vyhlásilo výzvu č. 52 v rámci podpory mezinárodní spolupráce s možností získání finančních prostředků na řešení integrace cizinců. V případě úspěchu v této výzvě je možnost získání finančních prostředků cca 1-10 mil. Kč. Tento projekt je hrazen z prostředků EU. Projekt bude vypracován ve spolupráci s firmou Polytechna. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu. K bodu 15 Závěr V hod. pan starosta zasedání zastupitelstva ukončil a poděkoval všem přítomným za účast a spolupráci v tomto roce. Popřál všem krásné vánoční svátky a hodně úspěchů v novém roce. Strana 16 (celkem 16)

Z Á P I S. z 25. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice

Z Á P I S. z 25. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice Z Á P I S z 25. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 11.12.2013 Řízení: Ing. arch. Kabelová Ivana (body 1-6) Ing. Alinčová Lenka (body 7-9) Přítomni: 9 členů zastupitelstva MČ Do 18.10

Více

Pan starosta, Ing. Miloš Růžička, navrhuje: zařadit za bod č.2) bod č.3) Záměr uzavření dohody duplicita pozemků

Pan starosta, Ing. Miloš Růžička, navrhuje: zařadit za bod č.2) bod č.3) Záměr uzavření dohody duplicita pozemků Městská část Praha Ďáblice ZÁPIS z 28. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne 26.9. 2018 od 18:00 hodin v budově nové radnice OD Osinalická 1104/13, Praha 8 - Ďáblice Přítomni: Ing. Miloš

Více

z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň

z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň ZÁPIS z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od 13.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň Přítomni: Omluveni: 9 členů zastupitelstva města: Marek

Více

vyzvedávání žádostí v jednotlivých mateřských školách: od do

vyzvedávání žádostí v jednotlivých mateřských školách: od do USNESENÍ RADY ze dne 29. 4. 2014 č. 90/2014 1. revokuje text přílohy usnesení č. 82/2014 ze dne 7. 4. 2014, dopisu a plné moci, 2. schvaluje aktualizovaný text dopisu Žádosti o udělení souhlasu hlavního

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 14. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 28. 11. 2012 v 18:00 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Mgr. et Mgr. S.

Více

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014 z 2. zasedání konaného dne 4. 12. 2014 od 16:00 hod. na ÚMČ BS, Dominikánská 2, v zasedací

Více

ÚVOD DO ŠKOLENÍ ENERGETICKÉHO MANAGEMENTU. PORSENNA o.p.s.

ÚVOD DO ŠKOLENÍ ENERGETICKÉHO MANAGEMENTU. PORSENNA o.p.s. ÚVOD DO ŠKOLENÍ ENERGETICKÉHO MANAGEMENTU PORSENNA o.p.s. PORSENNA o.p.s. založena v roce 2004 potřeba uvádět principy UR do praxe poradenství v oblasti komunální energetiky strategické, rozvojové, koncepční

Více

U S N E S E N Í. Hnětkovský Jan Vraný Jiří

U S N E S E N Í. Hnětkovský Jan Vraný Jiří U S N E S E N Í Z 27. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE 10.3.2014 Zastupitelstvo MČ návrhový výbor ve složení ověřovatele zápisu: zapisovatele následující program: Ing.Potluka Oto

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo / ze dne 7..07 k harmonogramu pořizování Územního plánu hl. m. Prahy (Metropolitního plánu)

Více

č. 252/2017 č. 253/2017

č. 252/2017 č. 253/2017 USNESENÍ RADY ze dne 20. 11. 2017 č. 252/2017 schvaluje Plán kontrol příspěvkových organizací zřízených Městskou částí Praha Libuš na rok 2017 dle přílohy, která je nedílnou č. 253/2017 schvaluje změnu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 482 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 482 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 482 ze dne 17.07.2019 Žádost Magistrátu hl. m. Prahy, Odboru hospodaření s majetkem, o stanovisko ke směně pozemků, případně jejich částí, v k.ú.

Více

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI, CHRLICKÉ NÁM. 4, 643 00 BRNO ZÁPIS o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013 Zahájení zasedání: 17.00 hodin Místo konání

Více

USNESENÍ, přijatá na jednání Zastupitelstva obce Bílovice nad Svit. č.17/ konaném dne

USNESENÍ, přijatá na jednání Zastupitelstva obce Bílovice nad Svit. č.17/ konaném dne USNESENÍ, přijatá na jednání Zastupitelstva obce Bílovice nad Svit. č.17/2006-2010 konaném dne 16.12.2009 1. Zahájení Jednání ZO zahájil starosta obce v 18,00 hod. Přivítal přítomné a konstatoval, že zasedání

Více

Z Á P I S o průběhu IV. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne na Obecním úřadě v Omicích

Z Á P I S o průběhu IV. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne na Obecním úřadě v Omicích Z Á P I S o průběhu IV. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne 1.10.2012 na Obecním úřadě v Omicích Starostka Libuše Pličková zahájila IV. zasedání zastupitelstva obce Omice (dále jen zastupitelstvo

Více

Ing. Milan Hruban Josef Kalaš

Ing. Milan Hruban Josef Kalaš Zápis č 12-2011 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 7 12 2011 v zasedací místnosti OÚ Svojetice 1 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Mgr Martina Vedralová Ing Pavel Churáček Zdeňka

Více

Obec Bašť Zastupitelstvo obce Bašť

Obec Bašť Zastupitelstvo obce Bašť Obec Bašť Zápis z 16. zasedání Zastupitelstva obce Bašť konaného dne 14. 12. 2015, od 19:00 hodin na obecním úřadě, Obecní 126. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Bašť (dále

Více

Z Á P I S. ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice. Datum konání: 12. prosince 2012. Ing. Potluka Oto, Ph.D.

Z Á P I S. ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice. Datum konání: 12. prosince 2012. Ing. Potluka Oto, Ph.D. Z Á P I S ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 12. prosince 2012 Řízení: Přítomni: Omluveni: Ing. Lenka Alinčová 8 členů Zastupitelstva MČ dle presenční listiny Ing. Potluka

Více

STRATEGICKÝ ROZVOJ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-LIBUŠ RESPEKTUJÍCÍ PRINCIPY UDRŽITELNOSTI/UDRŽITELNÉHO ROZVOJE

STRATEGICKÝ ROZVOJ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-LIBUŠ RESPEKTUJÍCÍ PRINCIPY UDRŽITELNOSTI/UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ PRŮVODCE PROJEKTEM STRATEGICKÝ ROZVOJ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-LIBUŠ RESPEKTUJÍCÍ PRINCIPY UDRŽITELNOSTI/UDRŽITELNÉHO ROZVOJE PROJEKT STRATEGICKÝ ROZVOJ MČ PRAHA-LIBUŠ RESPEKTUJÍCÍ

Více

K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu.

K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. Pan starosta zahájil 3. zasedání zastupitelstva v 18.05 hodin. Konstatoval, že zasedání bylo řádně svoláno, byli

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE ,

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE , ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE 20. 11. 2017, KONANÉHO V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI OÚ Zahájení: 19:05 hodin Přítomni: Bohuslav Čermoch, Zdeněk Hlaváček, Miroslav Hruška, Jana Starostová DiS,

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 21.5.2015.

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 21.5.2015. 1. Zahájení zasedání ZO Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 21.5.2015. Zasedání Zastupitelstva obce Trubín (dále jen ZO ) bylo zahájeno v 18:00 hodin starostkou obce paní Alenou

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 Praha-Libuš Akční Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 Plán zlepšování je nástrojem, pomocí něhož je Komisí pro udržitelný rozvoj MČ Praha-Libuš stanoveno, jakého zlepšení

Více

Statutární město Brno Městská část Brno-Bosonohy Zastupitelstvo městské části. Zápis

Statutární město Brno Městská část Brno-Bosonohy Zastupitelstvo městské části. Zápis Statutární město Brno Městská část Brno-Bosonohy Zastupitelstvo městské části Zápis z 23. zasedání Zastupitelstva MČ Brno-Bosonohy, konaného dne 28. 2. 2013 v zasedacím sále ÚMČ Brno-Bosonohy Přítomni:

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne 31. 1. 2012 1. Stanislav Hanuš 7. Oldřich Sedlák 2. Rudolf Chloupek 8. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jaroslav

Více

Usnesení z 18. zasedání členů Zastupitelstva MČ Praha-Kunratice ze dne 1. února 2005

Usnesení z 18. zasedání členů Zastupitelstva MČ Praha-Kunratice ze dne 1. února 2005 Usnesení z 18. zasedání členů Zastupitelstva MČ Praha-Kunratice ze dne 1. února 2005 Zastupitelstvo MČ schvaluje návrhovou komisi ve složení: p. Vaníček Vilém, Ing. Alinčová Lenka bere na vědomí ověřovatele

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 12. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 6. 2016 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

Usnesení z 63. jednání Rady MČ Praha - Zličín, které se konalo dne na Úřadě MČ Praha - Zličín

Usnesení z 63. jednání Rady MČ Praha - Zličín, které se konalo dne na Úřadě MČ Praha - Zličín Usnesení z 63. jednání Rady MČ Praha - Zličín, které se konalo dne 24. 4. 2017 na Úřadě MČ Praha - Zličín K jednotlivým bodům programu: 63.1. Stanovisko městské části k návrhu obecně závazné vyhlášky,

Více

Z Á P I S z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne

Z Á P I S z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne Z Á P I S z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne 13. 12. 2016 Zahájení Jednání majetkové komise zahájil předseda Aleš Navrátil v 15.43 hod v Hospůdce Pod Květnicí. Přítomno: 7 členů, MK je usnášeníschopná.

Více

Čj: Prv 1/17 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Přeckov, č. 1

Čj: Prv 1/17 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Přeckov, č. 1 Čj: Prv 1/17 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Přeckov, č. 1 Místo konání: Budova obecního úřadu Zahájení zasedání dne 13. 3. 2017 ve 20:00 hod. Počet přítomných členů: Bc. Josef Náhlík, Jan Uchytil,

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 2. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 12. 2010 v 17:00 hod. Městský dům, U Malé řeky 3 Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé:

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 17. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 15. 5. 2017 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Mgr. Michaela Bernardová;

Více

Z Á P I S. P r o g r a m: z 48. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Z Á P I S. P r o g r a m: z 48. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36. V Brně dne 10.08.2016 Členům ZMČ Brno-Kohoutovice Předsedům komisí RMČ Předsedům výborů ZMČ Tajemníkovi ÚMČ Vedoucím odborů ÚMČ Organizačnímu odboru MMB Pozn. * - upraveno podle zák. č. 101/2000 Sb. Z

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 4. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 11. 5. 2015 v 17:00 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 1/2014

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 1/2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 1/2014 z 1. zasedání konaného dne 27. 11. 2011 od 16:00 hod. na ÚMČ BS, Dominikánská 2, v zasedací

Více

Návrh na vyhodnocení výběrového řízení na podání žádostí o odkup nebytových jednotek se stanovením minimální ceny Důvod předložení: Obsah:

Návrh na vyhodnocení výběrového řízení na podání žádostí o odkup nebytových jednotek se stanovením minimální ceny Důvod předložení: Obsah: Rada m. č. Praha 10 P10-098725/2014 2. zasedání Zastupitelstva m. č. Praha 10 dne 26.1.2015 Návrh na vyhodnocení výběrového řízení na podání žádostí o odkup nebytových jednotek se stanovením minimální

Více

Zápis z 6. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne

Zápis z 6. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne Zápis z 6. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne 6.9.2012 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Ing. Milan Effenberk Růžička Zasedání řídil předseda výboru Ing. Vladimír Schmalz. Ověřovatel

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 11. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 9. 5. 2016 v 17:30 hod. Městský dům ve Zbraslavi Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal:

Více

Anonymizováno dle Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně osobních údajů Zápis R8/008

Anonymizováno dle Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně osobních údajů Zápis R8/008 Anonymizováno dle Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně osobních údajů Zápis R8/008 z 8. schůze RMČ Brno-jih konané dne 06.02.2019 v 16.00 h na ÚMČ Brno-jih, Mariánské náměstí

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 14. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 7. 11. 2016 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 13. jednání

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 13. jednání HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP ZÁPIS z 13. jednání Výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP konaného dne 7. 9. 2017 ve

Více

Omluveni z :Ing. Mgr. Martin Tumpach

Omluveni z :Ing. Mgr. Martin Tumpach Městská část Praha Ďáblice ZÁPIS z 12. zasedání zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne 18. 5. 2016 od 18:15 hod. do 01:30 a jeho pokračování dne 25. 5. 2015 od 19.15 hod. v ZŠ U Parkánu 17, Praha

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 13. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 12. 9. 2016 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

A. Návrhy na nové aktivity v roce 2015:

A. Návrhy na nové aktivity v roce 2015: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015.

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:45 hodin.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 533/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 484 ze dne 29.06.2016 Uzavření Smlouvy o provedení stavby ve smyslu 110 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Kontrola plnění usnesení

Kontrola plnění usnesení Kancelář úřadu V Písku dne: 13.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 26.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Kontrola plnění usnesení NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města projednalo kontrolu

Více

Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne

Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne ZO 190826 Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne 26.08.2019 Program: 1. Zahájení, kontrola usnesení, návrh programu. 2. Schválení programu. 3. Určení zapisovatele zápisu a

Více

Omluven: Ing. Tomáš Fatrdle. Ověřovatelé zápisu: RNDr. Martin Smrček, PhDr. Vladimír Novotný

Omluven: Ing. Tomáš Fatrdle. Ověřovatelé zápisu: RNDr. Martin Smrček, PhDr. Vladimír Novotný Městská část Praha Ďáblice ZÁPIS ze 19. veřejného zasedání zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne 16. 6. 2014 od 18.00 hod v ZŠ U Parkánu 17, Praha 8 Přítomni: Mgr. Markéta Bouzková, Tatjana Dohnalová,

Více

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ:

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ: Městská část Praha-Dolní Chabry Zastupitelstvo městské části Zápis č. 13/08/ ZMČ ze dne 14.05. 2008 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: - MUDr. Dvořák, PhDr. Doušová, p. Malina Neomluveni: 0 Hosté:

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 3. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 30. 1. 2019 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

Obec Veliká Ves. Zasedání zastupitelstva obce Veliká Ves Číslo: 7/2013 Datum konání: 6. 11. 2013 od 18.30 hodin

Obec Veliká Ves. Zasedání zastupitelstva obce Veliká Ves Číslo: 7/2013 Datum konání: 6. 11. 2013 od 18.30 hodin Obec Veliká Ves Zasedání zastupitelstva obce Veliká Ves Číslo: 7/2013 Datum konání: 6. 11. 2013 od 18.30 hodin Přítomni: p.kučerová, p.vorlová, p.pokorná, p.jaroš, p.čuchal, Omluveni: p.krčil, p.hanykýř

Více

Městská část Praha-Dolní Chabry

Městská část Praha-Dolní Chabry * materiál obsahuje osobní údaje Městská část Praha-Dolní Chabry Zastupitelstvo městské části z veřejného zasedání Zastupitelstva MČ Praha-Dolní Chabry konaného dne 12.12.2018 Přítomni: dle prezenční listiny

Více

Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul.

Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul. Výbor pro rozvoj a investice města V Písku dne 27.04.2016 Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne 22.04.2016 od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul.

Více

Zápis z 1/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin.

Zápis z 1/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin. Zápis z 1/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne 6.2.2017, od 18:30 hodin. Den a místo konání: 6.2.2017, budova úřadu městyse Heraltice, kancelář starosty Hodina zahájení a ukončení:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. RMČ1 konané dne 11. 11. 2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. RMČ1 konané dne 11. 11. 2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. RMČ1 konané dne 11. 11. 2014 Přítomni : Ověřovatel : dle prezenční listiny místostarosta - Jan Slezák Program jednání: 1. Kontrola plnění úkolů

Více

Zápis č. 3/16 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne

Zápis č. 3/16 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne Zápis č. 3/16 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne 21.03.2016 Místo konání: zasedací místnost Obecního úřadu v Hostouni Čas zahájení: 19,00 hod. Čas ukončení: 21,10 hod. Přítomni členové

Více

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 31.5.2012 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 31.5.2012 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice 4. PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 31.5.2012 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice Program odboru správy majetku: 1. Rekonstrukce ulice 28.října Turnov 2. Bytová zóna

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 16. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 3. 2017 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

č. 52/2018 č. 53/2018

č. 52/2018 č. 53/2018 USNESENÍ RADY ze dne 26. 3. 2018 č. 52/2018 1. schvaluje uzavření objednávky na zajištění terénní práce v rámci projektu Mapování přístupnosti a bezbariérovosti objektů na území městské části Praha-Libuš

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 19. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 11. 2013 v 17:00 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Mgr. et Mgr. Soňa

Více

InformaceZápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne na Obecním úřadě v Luštěnicích

InformaceZápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne na Obecním úřadě v Luštěnicích InformaceZápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne 16.02.2017 na Obecním úřadě v Luštěnicích Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Luštěnice (dále též jako zastupitelstvo

Více

Hosté: Mgr.Šmíd ředitel školy Mgr. Jan Čižinský starosta Klára Cibulková předsedkyně Školské rady ZŠ TGM, Ortenovo nám. Usnášení schopná: ANO - NE

Hosté: Mgr.Šmíd ředitel školy Mgr. Jan Čižinský starosta Klára Cibulková předsedkyně Školské rady ZŠ TGM, Ortenovo nám. Usnášení schopná: ANO - NE Zápis z 3. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání ZMČ Praha 7, (dále jen VVV ZMČ P7) konaného dne 2. 3. 2016 od 17.00 do 19.15 hod. v ZŠ TGM, Ortenovo náměstí, Praha 7 Seznam členů výboru: David Večeřa

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Vysoké Veselí ze dne

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Vysoké Veselí ze dne 1 Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Vysoké Veselí ze dne 10. 12. 2018 Přítomni: p. Luboš Holman, Ing. Radek Mydlář, Ing. Miroslav Čížek, Mgr. Vladimír Knížek, Ing. Jaroslava Kořínková, p.

Více

Městská část Praha Libuš Akční plán na rok návrh - Verze Zpracovala: Ing. Šárka Fruncová Vlčková, 31.3.

Městská část Praha Libuš Akční plán na rok návrh - Verze Zpracovala: Ing. Šárka Fruncová Vlčková, 31.3. Městská část Praha Libuš Akční plán na rok 2015-2016 - návrh - Verze 0.4-31.3.2015 Zpracovala: Ing. Šárka Fruncová Vlčková, 31.3.2015 Projekt/akce/intervence Poznámka Opatře ní dle č. v SP Orientační náklady

Více

USNESENÍ RADY ze dne 2. 4. 2013

USNESENÍ RADY ze dne 2. 4. 2013 USNESENÍ RADY ze dne 2. 4. 2013 č. 60/2013 souhlasí s umístěním stavby vodovodní, kanalizační a plynové přípojky pro prodejnu potravin č.p.1031 na pozemku v k.ú. Libuš do pozemku ve vlastnictví Hlavního

Více

Zápis z 29. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne v 19:00

Zápis z 29. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne v 19:00 Zápis z 29. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 29.4.2013 v 19:00 Ve Studené dne 30.4.2013 Zpracoval: Ing. David Fogl Obsah Obsah... 1 1. Určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele... 2 2.

Více

z řádného jednání zastupitelstva Obce Tuřany konaného dne 21. září 2011 od 16,00 hodin na obecním úřadě v knihovně.

z řádného jednání zastupitelstva Obce Tuřany konaného dne 21. září 2011 od 16,00 hodin na obecním úřadě v knihovně. Zápis 11/2011 z řádného jednání zastupitelstva Obce Tuřany konaného dne 21. září 2011 od 16,00 hodin na obecním úřadě v knihovně. Přítomni: dle prezenční listiny příloha č. 1 Zasedání zastupitelstva Obce

Více

Z Á P I S. Datum konání: 20. prosince 2010. 2 (MUDr. Mandík Miloslav pan Vraný Jiří) ověřili zápis vč. usnesení bez připomínek. Ing.

Z Á P I S. Datum konání: 20. prosince 2010. 2 (MUDr. Mandík Miloslav pan Vraný Jiří) ověřili zápis vč. usnesení bez připomínek. Ing. Z Á P I S z 2. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 20. prosince 2010 Řízení: Přítomni: Omluveni: Ing. Alinčová Lenka 9 členů zastupitelstva MČ dle presenční listiny 2 (MUDr. Mandík

Více

Zápis z jednání Rady města Napajedla č. 4 konaného dne 21. ledna 2015

Zápis z jednání Rady města Napajedla č. 4 konaného dne 21. ledna 2015 Zápis z jednání Rady města Napajedla č. 4 konaného dne 21. ledna 2015 Tento zápis není doslovným záznamem průběhu jednání. Zápis přesně zachycuje přítomné osoby, předložené návrhy, výsledky hlasování a

Více

Usnesení ze 42. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 1. 8. 2012 na Úřadě MČ Praha-Zličín

Usnesení ze 42. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 1. 8. 2012 na Úřadě MČ Praha-Zličín Usnesení ze 42. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 1. 8. 2012 na Úřadě MČ Praha-Zličín K jednotlivým bodům programu : 1. Rodinný dům na pozemku parc. č. 135/6 k.ú. Zličín, ul. Tylovická

Více

Omluven: Ing. Tomáš Fatrdle, PhDr. Vladimír Novotný (přišel ve hod.) Hosté: tajemník Úřadu MČ Praha Ďáblice RNDr. Ing.

Omluven: Ing. Tomáš Fatrdle, PhDr. Vladimír Novotný (přišel ve hod.) Hosté: tajemník Úřadu MČ Praha Ďáblice RNDr. Ing. Městská část Praha Ďáblice ZÁPIS z 20. veřejného zasedání zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne 24. 9. 2014 od 18.00 hod v ZŠ U Parkánu 17, Praha 8 Přítomni: Mgr. Markéta Bouzková, Tatjana Dohnalová,

Více

Zápis. ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad (MěZ), které se konalo dne 14.1.2015 od 17.30 hod. v sídle MěÚ Buštěhrad, Revoluční 1 č.

Zápis. ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad (MěZ), které se konalo dne 14.1.2015 od 17.30 hod. v sídle MěÚ Buštěhrad, Revoluční 1 č. Zápis ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad (MěZ), které se konalo dne 14.1.2015 od 17.30 hod. v sídle MěÚ Buštěhrad, Revoluční 1 č. 1/2015 Č.j. 16/2015/1 Přítomni: Daniela Javorčeková, Magda

Více

VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BECHLÍN v 18:00 hod. Klub Bechlín Z Á P I S

VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BECHLÍN v 18:00 hod. Klub Bechlín Z Á P I S VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BECHLÍN 16. 10. 2017 v 18:00 hod. Klub Bechlín Z Á P I S Účast: přítomno 10 členů ZO a hosté - dle prezenční listiny omluveni Mgr. Zdeňka Fillerová Studená neomluveni

Více

2. Schválení programu Místostarostka obce seznámila přítomné s navrženým programem:

2. Schválení programu Místostarostka obce seznámila přítomné s navrženým programem: ZÁPIS z 9. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kratonohy, konaného dne 07. 05. 2015 od 19,30 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Kratonohách Přítomní členové zastupitelstva obce: Bc. Jiří Štěpánek,

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 8. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 14. 12. 2015 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 85 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 85 ze dne č.j.: 91/2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 85 ze dne 14.02.2018 Žádost Magistrátu hl. m. Prahy, Odboru hospodaření s majetkem, o stanovisko ke směně pozemků Rada městské části

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 9. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 22. 2. 2016 v 17:00 hod. Městský dům, U Malé řeky 3, Praha-Zbraslav Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení:

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 14. jednání

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 14. jednání HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP ZÁPIS z 14. jednání Výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP konaného dne 12. 10. 2017 ve

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 15. jednání

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 15. jednání HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP ZÁPIS z 15. jednání Výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP konaného dne 28. 11. 2017 ve

Více

Z á p i s z 14. jednání Výboru pro majetek Městské části Praha 3

Z á p i s z 14. jednání Výboru pro majetek Městské části Praha 3 1 Z á p i s z 14. jednání Výboru pro majetek Městské části Praha 3 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum konání : 17.9.

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/70 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úprav ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 183 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 183 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 183 ze dne 27.03.2019 Žádost Magistrátu hl. m. Prahy, Odboru hospodaření s majetkem, o stanovisko k pronájmu částí pozemků parc.č. 163/3, parc.č.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 č.j.: 416/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 393 ze dne 18.06.2013 Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

Zápis č. 21/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 21/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Zápis č. 21/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 2. 9. 2013 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva obce: 9 Přítomno členů podle prezenční

Více

z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 28. prosince 2018 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň

z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 28. prosince 2018 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň ZÁPIS z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 28. prosince 2018 od 10.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň Přítomni: 9 členů zastupitelstva města: Petr Havlík, Ing.

Více

Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7

Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7 Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7 Datum jednání: 21. 01. 2019 Místo jednání: kancelář č. 22, nábř. kpt. Jaroše 1000 Začátek jednání: 17:05 hodin Konec jednání:

Více

Z Á Z N A M. z jednání Rady regionu. konané dne od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1

Z Á Z N A M. z jednání Rady regionu. konané dne od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1 Z Á Z N A M z jednání Rady regionu Přítomni: Omluveni: konané dne 2. 9. 2015 od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1 Ing. Miroslav Sládek, Ing. Ivan Radosta, Pavel Souhrada, Zdeněk Bárta, Hana

Více

Z á p i s. Zahájení: 15:30 hodin

Z á p i s. Zahájení: 15:30 hodin Z á p i s z X. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne 21. 6. 2012 v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno... Zahájení: 15:30 hodin Přítomni: viz prezenční listina

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 2/2010 konaného dne v 19.00

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 2/2010 konaného dne v 19.00 Druhé zasedání zastupitelstva obce se konalo 25.3.2010 a hlavním bodem jednání bylo projední žádostí Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz a kraje Vysočina o pořízení změny územního plánu

Více

Městská část Praha 11. Zápis č.9/2016. z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne

Městská část Praha 11. Zápis č.9/2016. z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne Městská část Praha 11 Zápis č.9/2016 z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne 07.12.2016 Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Místo jednání: zasedací místnost ÚMČ Praha 11, Vidimova 1324,

Více

Zápis ze zasedání OZ 27.12.2013

Zápis ze zasedání OZ 27.12.2013 Zápis ze zasedání OZ 27.12.2013 Zasedání Zastupitelstva obce Hejná, bylo zahájeno v 19.00 starostou obce Vlastimilem Šatrou. Starosta přivítal přítomné a konstatoval, že zasedání bylo řádně svoláno. Informace

Více

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP, ze dne 13.4. 2011

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP, ze dne 13.4. 2011 Zápis ze 4. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP, ze dne 13.4. 2011 Z Á P I S z IV. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP dne 13. 4. 2011 IV. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP

Více

OBEC VELIKÁ VES. Zápis z 19. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne od hodin

OBEC VELIKÁ VES. Zápis z 19. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne od hodin OBEC VELIKÁ VES Zápis z 19. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne 14. 12. 2016 od 18.30 hodin Přítomni: členové zastupitelstva: Luboš Čuchal, Radek Fröhlich, Miroslav Jaroš, Lenka Kučerová,

Více

8. Zpráva o činnosti rady MČ Praha Suchdol za 1. pololetí roku 2005. Diskuse:0 Hlasování o usnesení:

8. Zpráva o činnosti rady MČ Praha Suchdol za 1. pololetí roku 2005. Diskuse:0 Hlasování o usnesení: ZÁPIS Z 19. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MČ Praha - Suchdol dne 15.9. 2005 Účast při zahájení zasedání: 12 zastupitelů Omluveni: Mgr. Matula, Mgr. Halová, p. Ptáček st. Je přítomna nadpoloviční většina zastupitelů,

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velká Lečice konaného dne dne od hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velká Lečice konaného dne dne od hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velká Lečice konaného dne dne 11.12.2016 od 18.00 hodin Přítomni: Josef Němec, Ing. Josef Beran, Josef Beran, Eva Nosková, Pavel Pouček, Jiří Svoboda cca 17 hostů

Více

107. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 9:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

107. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 9:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus. Z á p i s ze 107. schůze Rady městské části Praha 8, konané v pátek dne 23. března 2018 od 9:00 hodin v zasedací místnosti č. 2 Úřadu městské části Praha 8 Přítomni: pp. Petrus; MgA. Vilgus, Ph.D., Nepil;

Více

Zápis - 25. zasedání Zastupitelstva obce Hořiněves dne 6.5.2014. Přítomni: Omluveni: Hosté:

Zápis - 25. zasedání Zastupitelstva obce Hořiněves dne 6.5.2014. Přítomni: Omluveni: Hosté: 1 Zápis - 25. zasedání Zastupitelstva obce Hořiněves dne 6.5.2014. Přítomni: Kuthanová Jana, Hušek Josef, Pavlíková Helena, Petr Černý, Rejfek Otakar, Renata Festová, Jan Hojda. Omluveni: Novák Milan,

Více

ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 19/03 ze dne 25.5.2000 k návrhu Strategického plánu hl. m. Prahy Zastupitelstvo hlavního města Prahy I. schvaluje

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 9. jednání

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 9. jednání HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP ZÁPIS z 9. jednání Výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP konaného dne 23. 3. 2017 ve

Více

Část I obecná. Program o 5 bodech 17. zasedání zastupitelstva obce Všestary byl schválen.

Část I obecná. Program o 5 bodech 17. zasedání zastupitelstva obce Všestary byl schválen. Zápis č. 17 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Všestary, konaného ve čtvrtek 12.11. 2015 v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Všestarech. Zasedání zahájeno v 19:12 hodin Přítomni: zastupitelé podle

Více