Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST"

Transkript

1 Czech PRACTICE TEST Brožura č Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST DŮVĚRNÝ MATERIÁL Copyright 2011, Procter & Gamble Cincinnati, OH U.S.A. UPOZORNĚNÍ: Všechna práva vyhrazena. Žádná část této brožury nesmí být reprodukována v jakékoli formě nebo jakýmkoli způsobem bez výslovného písemného povolení..

2 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST 2 Přehled Globálního cvičného testu technického uvažování Účel Cvičný test je určen k tomu, aby vám pomohl porozumět pravidlům pro odpovědi v Globálním testu technického uvažování tím, že vám poskytne: přesné pokyny, které obdržíte při vykonávání skutečného Globálního testu technického uvažování náměty a strategie, které mohou pomoci při odpovědích ve skutečném Globálním testu technického uvažování cvičení na otázkách podobných otázkám ve skutečném Globálním testu technického uvažování cvičení s časově omezenými podmínkami skutečného Globálního testu technického uvažování Pokyny Na několika dalších stranách naleznete přesné pokyny, které obdržíte při vykonávání skutečného Globálního testu technického uvažování. Tyto pokyny vám poskytujeme proto, abyste porozuměli, co se od vás bude očekávat při vykonávání skutečného Globálního testu technického uvažování. Prostudujte si prosím nyní tyto pokyny, a potom vám dáme podobnou sadu pokynů pro cvičný test spolu se vzorovými otázkami, na které se bude odpovídat v omezených časových podmínkách.

3 3 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST Úvod Přístup společnosti Procter & Gamble k výběru zaměstnanců je založen na celkovém hodnocení klíčových faktorů důležitých pro naši úspěšnou práci. Společnost hodnotí každého uchazeče pomocí určených kritérií a poskytuje každému uchazeči podobnou příležitost ukázat své schopnosti. Společnost zakládá všechna rozhodnutí o přijetí na více zdrojích informací včetně životopisů, formulářů žádosti, testů a pohovorů. Zjistili jsme, že tímto přístupem docílíme spravedlivějších, informovanějších rozhodnutí o zaměstnání než jinými přístupy. Některé faktory, které předvídají úspěch, jako je schopnost uvažovat, se obtížně posuzují ze samotných životopisů, formulářů žádosti nebo pohovorů. Proto posuzujeme tyto schopnosti uvažovat pomocí tohoto standardizovaného testu, který byl vyvinut a ověřen porovnáním schopností uvažovat zaměstnanců společnosti Procter & Gamble ve vztahu k jejich úspěchu při plnění požadavků jejich práce. Počet bodů uchazeče v tomto testu se stává jednou z více kvalifikací zvažovaných při rozhodování o přijetí či nepřijetí uchazeče. Tento test vyžaduje, abyste seděli tiše, četli tabulky a grafy, používali kalkulačku a označili odpovědi na listě odpovědí. Test je časově omezen a budete muset pracovat rychle a pozorně po dobu 50 minut, abyste jej dokončili. NYNÍ SI PŘEČTĚTE DALŠÍ POKYNY, NEŽ BUDETE POKRAČOVAT Jazyk Tento test je k dispozici v mnoha jazycích. TENTO TEST BYSTE MĚLI VYKONAT V JAZYCE, V NĚMŽ UMÍTE NEJLÉPE ČÍST. Umíte-li číst lépe v některém jiném jazyce, než který je k dispozici, MUSÍTE NÁM TO SDĚLIT NYNÍ, NEŽ ZAČNETE ZPRACOVÁVAT VLASTNÍ OTÁZKY TESTU. Potom se vám vynasnažíme dát test v jazyce, v němž umíte nejlépe číst. Úpravy pro handicapované Pokud potřebujete zvláštní pomoc nebo potřebujete změnit standardní postup testu, aby výsledek testu správně vyjádřil vaši schopnost uvažování, MUSÍTE NÁM TO SDĚLIT NYNÍ, NEŽ ZAČNETE ZPRACOVÁVAT VLASTNÍ OTÁZKY TESTU. Buďte prosím připraveni popsat konkrétní druh pomoci nebo změnu, která je podle vás nutná.

4 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST 4 Pokyny pro vykonání Globálního testu technického uvažování Přehled testu Časový limit pro tento test je 50 minut a tento test obsahuje 36 otázek s výběrem z více odpovědí. Toto je test vaší schopnosti řešit problémy pomocí informací uvedených v textu, schématech, tabulkách nebo grafech. Otázky po vás žádají nalézt nejvhodnější odpověď na problém popsaný pomocí uvedených informací. Všechny informace, které potřebujete k zodpovězení otázek, jsou uvedeny v doprovodném textu, schématech, tabulkách nebo grafech. Upozorňujeme, že některé otázky se vztahují ke dvěma nebo více informacím, které musí být použity společně, aby se došlo ke správné odpovědi. Tento test má tři části. Každá část má jedinečnou sadu pokynů a skládá se z různých typů otázek, a to na: (1) číselné uvažování, (2) mechanické uvažování nebo (3) figurální uvažování. U každé části si přečtěte pokyny pro danou část, než začnete odpovídat na otázky. Některé otázky vyžadují relativně jednoduché výpočty. K tomu účelu máte k dispozici kalkulačku a další papír. Ke každé otázce s výběrem z více odpovědí je tři (3) až pět (5) možností odpovědi. Pouze jedna z těchto možností je správnou odpovědí na otázku. VZOROVÁ OTÁZKA 1. Pomocí následujícího schématu pravítka odpovězte na vzorovou otázku A B C D cm Jaká je míra v bodě B? A. 1 centimetr B. 2 centimetry C. 3 centimetry D. 4 centimetry VYSVĚTLENÍ Pro určení správné odpovědi musíte najít bod B na schématu. Bod B je na schématu označen šipkou označenou B. Šipka směřuje ke značce 3 centimetrů na pravítku, což odpovídá odpovědi C.

5 5 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST Označení V Listě Odpovědí U každé otázky označte pouze jednu možnost, o níž si myslíte, že je to správná odpověď na otázku. Ve výše uvedeném příkladu byla správná možnost C. Na listě měla být označena takto: 1. A B D E Při vypracování otázek máte k dispozici kalkulačku a papír na poznámky. V brožuře s testem si můžete dělat značky. Můžete také použít další papír, který máte k dispozici na výpočty. Jakmile jste se rozhodli pro nejlepší odpověď, musíte ji vyznačit na samostatném listě odpovědí. Před vyznačením nějaké možnosti na listě odpovědí byste se měli podívat na číslo otázky v brožuře a najít stejné číslo otázky na listě odpovědí. Jak Se Hodnotí Globální Test Technického Uvažování Vaše hodnocení v tomto testu bude založeno na počtu otázek, na které odpovíte správně. Za nesprávné odpovědi není žádné penále. Otázky testu byste měli vypracovávat pozorně, ale nevěnujte příliš mnoho času kterékoli otázce nebo kterékoli části testu. Pokud se vám některá otázka bude zdát obtížná, přejděte k další otázce a vraťte se k obtížné otázce později. Zkuste odpovědět na každou otázku, i když si nejste jisti, že vaše odpověď je správná. Jestliže se rozhodnete změnit svoji odpověď, zcela vymažte vaši první značku. V testu je celkem 36 otázek. Na vykonání testu budete mít 50 minut. Skončíte-li dříve, můžete se vrátit a zkontrolovat svoji práci na tomto testu. Měli byste pracovat co nejrychleji a nejpřesněji.

6 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST 6 Doporučení pro vykonání Globálního testu technického uvažování Poslední výzkum ukázal, že následující postupy mohou vést k lepšímu hodnocení Globálního testu technického uvažování. Z těchto postupů jsou některé, které byste měli dělat, a některé, které byste neměli dělat. Postupy, které byste MĚLI DĚLAT, abyste získali dobré hodnocení v Globálním testu technického uvažování: Pracujte co nejrychleji s přiměřenou mírou přesnosti: neztrácejte čas otázkou, které nerozumíte. Vyřaďte z úvahy odpovědi, o nichž víte, že jsou nepřesné, a vyberte ze zbývajících odpovědí. Označte odpověď na každou otázku, i když musíte hádat - za nesprávné odpovědi není žádné penále. Využijte všechen zbývající čas po dokončení testu ke kontrole odpovědí. Postupy, které byste NEMĚLI DĚLAT, abyste získali dobré hodnocení v Globálním testu technického uvažování: Nepročítejte si pomalu a pozorně celý test před zahájením práce. Neztrácejte čas ověřováním otázek, na které jste již odpověděli, dokud neodpovíte na všechny otázky. Neztrácejte čas uvažováním nad odpovědí, která není zahrnuta do odpovědí, které máte k dispozici.

7 7 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST Pokyny pro vykonání CVIČNÉHO testu technického uvažování Přehled cvičného testu Časový limit pro tento test je 20 minut a tento test obsahuje 15 otázek s výběrem z více odpovědí. Toto je test vaší schopnosti řešit problémy pomocí informací uvedených v textu, schématech, tabulkách nebo grafech. Otázky po vás žádají nalézt nejvhodnější odpověď na problém popsaný pomocí uvedených informací. Všechny informace, které potřebujete k zodpovězení otázek, jsou uvedeny v doprovodném textu, schématech, tabulkách nebo grafech. Upozorňujeme, že některé otázky se vztahují ke dvěma nebo více informacím, které musí být použity společně, aby se došlo ke správné odpovědi. Tento test má tři části. Každá část má jedinečnou sadu pokynů a skládá se z různých typů otázek, a to na: (1) číselné uvažování, (2) mechanické uvažování nebo (3) figurální uvažování. U každé části si přečtěte pokyny pro danou část, než začnete odpovídat na otázky. Některé otázky vyžadují relativně jednoduché výpočty. K provádění výpočtů můžete využít kalkulačku a další papír. Ke každé otázce s výběrem z více odpovědí je tři (3) až pět (5) možností odpovědi. Pouze jedna z těchto možností je správnou odpovědí na otázku. VZOROVÁ OTÁZKA 1. Pomocí následujícího schématu pravítka odpovězte na vzorovou otázku A B C D cm Jaká je míra v bodě B? A. 1 centimetr B. 2 centimetry C. 3 centimetry D. 4 centimetry VYSVĚTLENÍ Pro určení správné odpovědi musíte najít bod B na schématu. Bod B je na schématu označen šipkou označenou B. Šipka směřuje ke značce 3 centimetrů na pravítku, což odpovídá odpovědi C.

8 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST 8 Označení V Listě Odpovědí U každé otázky označte pouze jednu možnost, o níž si myslíte, že je to správná odpověď na otázku. Ve výše uvedeném příkladu byla správná možnost C. Na listě měla být označena takto: 1. A B D E V brožuře s testem si můžete dělat značky. Můžete také využít další papír pro výpočty. Jakmile jste se rozhodli pro nejlepší odpověď, musíte ji vyznačit na samostatném listě odpovědí. Před vyznačením nějaké možnosti na listě odpovědí byste se měli podívat na číslo otázky v brožuře a najít stejné číslo otázky na listě odpovědí. Jak Se Hodnotí Globální Test Technického Uvažování Vaše hodnocení v tomto testu bude založeno na počtu otázek, na které odpovíte správně. Za nesprávné odpovědi není žádné penále. Otázky testu byste měli vypracovávat pozorně, ale nevěnujte příliš mnoho času kterékoli otázce nebo kterékoli části testu. Pokud se vám některá otázka bude zdát obtížná, přejděte k dalším otázkám a vraťte se k obtížné otázce později. Zkuste odpovědět na každou otázku, i když si nejste jisti, že vaše odpověď je správná. Jestliže se rozhodnete změnit svoji odpověď, zcela vymažte vaši první značku. Na vykonání tohoto cvičného testu budete mít 20 minut. Měli byste pracovat co nejrychleji a nejpřesněji. Jakmile budete připraveni, vyznačte počáteční a konečný čas na svém listě odpovědí a začněte.

9 9 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST Část 1 Pokyny k číselnému uvažování Následující otázky jsou určeny k posouzení vaší schopnosti uvažovat s číselnými informacemi. V každé otázce vám bude předložen obrázek (například tabulka nebo graf) a několik možností odpovědi. Abyste odpověděli na každou otázku, pročtěte si předložené informace a obrázky. Potom budete požádáni o výběr jedné možnosti, která je správná. K určení správné odpovědi je nezbytné, abyste použili POUZE předložené informace

10 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST 10 K odpovědi na otázky 1 až 3 použijte informace a tabulku dole: V následujících úlohách se k výrobě hotového výrobku používají čtyři suroviny. Každý materiál je uložen ve vlastní nádrži. Například, nádrž A obsahuje materiál A, nádrž B obsahuje materiál B atd. Množství v nádrži lze určit z odečtu na pásce, jak je uvedeno v tabulce dole. V úlohách, které následují, budete muset převést odečet na pásce pro určitou zásobní nádrž na počet kilogramů materiálu, který nádrž obsahuje. Odečet na pásce (v metrech) SROVNÁVACÍ TABULKA Počet kilogramů materiálu Nádrž A Nádrž B Nádrž C Nádrž D 6 (plná) 6,000 1,800 7,500 9, ,000 1,500 6,250 8, ,000 1,200 5,000 6, , ,750 4, , ,500 3, , ,250 1, Kolik kilogramů materiálu obsahuje nádrž A, když je odečet na pásce 4 metry? A kilogramů B kilogramů C kilogramů D kilogramů 2. Kolik kilogramů materiálu obsahuje nádrž B, když je odečet na pásce 2,5 metru? A. 900 kilogramů B. 600 kilogramů C. 750 kilogramů D kilogramů 3. Šarže hotového výrobku o hmotnosti kilogramů je vyrobena z 20 % materiálu A, 10 % materiálu B, 50 % materiálu C a 20 % materiálu D. Která nádrž je schopna vyrobit nejvíce šarží za předpokladu, že všechny čtyři nádrže jsou na začátku výroby plné? A. Nádrž A B. Nádrž B C. Nádrž C D. Nádrž D

11 11 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST K odpovědi na otázky 4 a 5 použijte graf dole: 3000 JEDNOTKY VÝROBY ZA TŘI ZÁVODY BĚHEM OBDOBÍ DESETI LET Závod A Závod B Závod C Rok 1 Rok 2 Rok 3 Rok 4 Rok 5 Rok 6 Rok 7 Rok 8 Rok 9 Rok Za kolik let byla výroba všech tří závodů do 600 jednotek nebo méně? A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E V roce 8 byla průměrná cena za jednotku 6,50 za závod A, 4,00 za závod B a 5,00 za závod C. Která odpověď je pravdivá o výrobě v daném roce? A. Celková prodejní cena jednotek vyrobených v závodě B byla větší než v závodě C, ale menší než v závodě A. B. Celková prodejní cena jednotek vyrobených v závodě C byla menší než v závodě A nebo v závodě B. C. Celková prodejní cena jednotek vyrobených v závodě C překročila celkovou prodejní cenu vyrobenou v některém z ostatních závodů. D. Celková prodejní cena jednotek vyrobených v závodě A byla větší než v závodě C, ale menší než v závodě B. E. Na základě uvedených informací se nedá porovnat celková prodejní cena jednotek.

12 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST 12 Část 2 Pokyny k mechanickému uvažování Následující otázky jsou určeny k posouzení vašeho mechanického uvažování. V každé otázce vám bude předložen obrázek a několik možností odpovědi. Abyste odpověděli na každou otázku, pročtěte si předložené informace a obrázky. Potom budete požádáni o výběr jedné možnosti, která je správná. K určení správné odpovědi je nezbytné, abyste použili POUZE předložené informace.

13 13 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST 6. Nádrž A Prázdná nádrž = 11 jednotek Nádrž B Prázdná nádrž = 11 jednotek Lanko Kladky Plovák Ukazatel Stupnice Jestliže se ukazatel nádrže A posunul na 5 jednotek a ukazatel nádrže B se posunul na 4 jednotky, znamená to, že hladina vody: A. stoupla v nádrži A a klesla v nádrži B B. stoupla v nádrži A a v nádrži B C. klesla v nádrži A a v nádrži B D. klesla v nádrži A a stoupla v nádrži B Po uvolnění koulí, které kouli bude trvat déle, než se jednou zhoupne sem a tam? A. A B. B C. Jsou stejné

14 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST Válec Pružina Píst Kapalina Přívodní A Vratná Trubka Kapaliny Ovladač Ventil Co se stalo s tlakem působeným kapalinou na válec od obrázku A k obrázku B? A. Stoupl B. Klesl C. Zůstal stejný D. Nelze určit z uvedených informací 9. A B C Každá ze stejných nádob je naplněna do stejné výše ocelovými kuličkovými ložisky. Nádoba A obsahuje ložiska o průměru 0,8 centimetrů. Nádoba B obsahuje ložiska o průměru 1,6 centimetrů. Nádoba C obsahuje ložiska o průměru 3,2 centimetrů. Která bude vážit nejvíce? A. Nádoba A B. Nádoba B C. Nádoba C D. Všechny tři nádoby by vážily stejně E. Nelze určit z uvedených informací

15 15 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST A B C D Na ozubené kolo 1 byla vyvinuta síla, aby se otáčelo po směru hodinových ručiček. Avšak soustava ozubených kol je zablokovaná (neotáčí se). Které ze čtyř dalších uspořádání by tento problém vyřešilo a umožnilo, aby se ozubené kolo 3 otáčelo proti směru hodinových ručiček? A. A B. B C. C D. D

16 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST 16 Oddíl 3 Instrukce Pro Obrazové Myšlení Následující otázky jsou navrženy tak, aby posoudily vaši schopnost řešit neobvyklé problémy. Níže najdete dva typy otázek, na které budete v tomto oddílu odpovídat. Každá otázka vám představí sadu rámečků. V této sadě rámečků vždy jeden rámeček obsahuje otazník (?) a všechny další rámečky obsahují figury nebo tvary. Kombinace figur a tvarů v každé sadě rámečků vytváří vzorec. Vaším úkolem je určit, která z pěti (5) možností by měla nahradit otazník (?) a tím doplnit vzorec. Přečtěte si následující dva příklady: PŘÍKLAD 1 PŘÍKLAD 2 A B C D E VYSVĚTLENÍ V tomto příkladu stínování trojúhelníků vzrůstá, když se pohybujete v řadě zleva doprava. Na základě tohoto pravidla je správná odpověď D. Možnost D je jedinou možnou odpovědí, která má tmavší stínování. A B C D E VYSVĚTLENÍ V tomto příkladu se používají dvě pravidla. Zaprvé, počet kolmých stran u každého tvaru vzrůstá, když jdete v každém sloupci dolů. Zadruhé, tvary se neustále ztmavují, když jdete v řadách zleva doprava. Možnost E je správná odpověď, protože je to jediná možnosti, která těmto pravidlům vyhovuje. Tyto příklady ukazují pouze několik z možných pravidel pro určení vzorců v otázkách, které v tomto oddíle zodpovíte, se používá mnoho rozličných pravidel.

17 17 P&G Globální Test Technického Uvažování CVIČNÝ TEST A B C D E A B C D E A B C D E A B C D E 13. A B C D E KONEC TESTU

18

TEST LOGICKÉHO MYŠLENÍ ZKUŠEBNÍ TEST

TEST LOGICKÉHO MYŠLENÍ ZKUŠEBNÍ TEST TEST LOGICKÉHO MYŠLENÍ ZKUŠEBNÍ TEST COPYRIGHT 2008 PROCTER & GAMBLE CINCINNATI, OH 45202 U.S.A. VAROVÁNÍ: Všechna práva vyhrazena. Žádná část tohoto testového sešitu nesmí být jakkoliv kopírována bez

Více

Pokračujte kliknutím na tlačítko Next.

Pokračujte kliknutím na tlačítko Next. Potvrzovací okno Pokud jsou tyto informace správné, klikněte myší na tlačítko Yes. Pokud tyto informace NEJSOU správné, klikněte myší na tlačítko No a obraťte se na administrátora. Pokyny 1/11 Vítejte

Více

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ)

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) Obsah 1 ÚVOD 3 2 VYPRACOVÁNÍ TESTŮ 3 2.1 Přihlášení 3 2.2 Zkouška zvuku pro Poslechový test 5 2.3 Vypracování testu 5 3 Informace k testovým úkolům 7 3.1 Poslechové

Více

Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0)

Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0) Řazení oblasti Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0) 1. Klepněte na buňku ve sloupci, podle kterého chcete řádek seřadit. 2. Klepněte na tlačítko

Více

K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno dostanete z domovské stránky.

K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno dostanete z domovské stránky. Objevte V tomto stručném průvodci naleznete užitečné informace, které vám pomohou seznámit se s nástrojem REACH-IT a udělat si o něm základní představu. K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno

Více

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK Modely: T830028 Návod k obsluze 3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VELMI

Více

MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA K 8LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 2013

MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA K 8LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 2013 ILUSTRAČNÍ MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA K 8LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 203 POČET TESTOVÝCH POLOŽEK: 6 MAXIMÁLNÍ POČET BODŮ: 50 (00%) ČASOVÝ LIMIT PRO ŘEŠENÍ TESTU: 60 minut POVOLENÉ POMŮCKY ŘEŠITELE: psací

Více

KK 546 Základy plánování

KK 546 Základy plánování KK 546 Základy plánování Základní informace: Instrukce pro kulový kohout 546 s ručním ovládáním V tomto manuálu jsou popsány příklady špatného zacházení. Přečtěte si návod pozorně a vždy ho dodržujte za

Více

Příručka pro uživatele verze Online

Příručka pro uživatele verze Online Deutsch im Maschinenbau Němčina ve strojírenství Příručka pro uživatele verze Online česky A. Úvod B. Navigace C. Typy cvičení Příručka pro uživatele verze Online - česky A. Úvod B. Navigace C. Typy cvičení

Více

pracovní list studenta

pracovní list studenta Výstup RVP: Klíčová slova: pracovní list studenta Funkce kvadratická funkce Mirek Kubera žák načrtne grafy požadovaných funkcí, formuluje a zdůvodňuje vlastnosti studovaných funkcí, modeluje závislosti

Více

Technické informace pro montáž a provoz

Technické informace pro montáž a provoz Technické informace pro montáž a provoz -MIX čerpadlová sestava pro ochranu proti kondenzaci Změny vyhrazeny. ezpečnostní upozornění: Než začnete zařízení používat, pročtěte si pozorně návod k montáži

Více

S10010 / S KLAPKOVÉ POHONY 10/20 Nm PRO SPOJITOU A PLOVOUCÍ REGULACI TECHNICKÉ PARAMETRY OBECNĚ VLASTNOSTI TECHNICKÉ INFORMACE.

S10010 / S KLAPKOVÉ POHONY 10/20 Nm PRO SPOJITOU A PLOVOUCÍ REGULACI TECHNICKÉ PARAMETRY OBECNĚ VLASTNOSTI TECHNICKÉ INFORMACE. OBECNĚ Tyto přímo zpřažené klapkové pohony zajišťují spojitou / plovoucí regulaci pro: Vzduchotechnické klapky, Jednotky VAV, Vzduchotechnické jednotky, Větrací klapky, Žaluziové mřížky a Spolehlivou regulaci

Více

Postup při řešení matematicko-fyzikálně-technické úlohy

Postup při řešení matematicko-fyzikálně-technické úlohy Postup při řešení matematicko-fyzikálně-technické úlohy Michal Kolesa Žádná část této publikace NESMÍ být jakkoliv reprodukována BEZ SOUHLASU autora! Poslední úpravy: 3.7.2010 Úvod Matematicko-fyzikálně-technické

Více

S1024-2POS / S POS S2024-2POS / S POS

S1024-2POS / S POS S2024-2POS / S POS OBECNĚ Tyto přímo zpřažené klapkové pohony zajišťují dvoupolohovou regulaci pro: Vzduchotechnické klapky, Jednotky VAV, Vzduchotechnické jednotky, Větrací klapky, Žaluziové mřížky a Spolehlivou regulaci

Více

KONTROLNÍ SEZNAM PRO SESTAVENÍ ÚLOŽNÉ KRABICE

KONTROLNÍ SEZNAM PRO SESTAVENÍ ÚLOŽNÉ KRABICE KONTROLNÍ SEZNAM PRO SESTAVENÍ ÚLOŽNÉ KRABICE pro sestavení úložné krabice Kontrolní seznam doprovázející test "SESTAVENÍ ÚLOŽNÉ KRABICE" je seznam složený z popisné části zkušebního postupu a vybraných

Více

PEVNOST KOSTÍ MISE X: TRÉNUJ JAKO ASTRONAUT. Materiál:

PEVNOST KOSTÍ MISE X: TRÉNUJ JAKO ASTRONAUT. Materiál: PEVNOST KOSTÍ JMÉNO STUDENTA: Během této mise: prostudujete kost navrhnete model kostí z kartiček ze čtvrtky TÉMA: Jak vytvořit dostatečně pevný a silný model kosti, který by dokázal nést zátěž? Materiál:

Více

MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE 4LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 2014

MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE 4LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 2014 ILUSTRAČNÍ MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE 4LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 2014 POČET TESTOVÝCH POLOŽEK: 16 MAXIMÁLNÍ POČET BODŮ: 50 (100%) ČASOVÝ LIMIT PRO ŘEŠENÍ TESTU: 60 minut POVOLENÉ POMŮCKY ŘEŠITELE: psací

Více

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student. Téma 3.2 Formuláře Formuláře usnadňují zadávání, zobrazování, upravování nebo odstraňování dat z tabulky nebo z výsledku dotazu. Do formuláře lze vybrat jen určitá pole z tabulky, která obsahuje mnoho

Více

MATEMATICKÉ DOVEDNOSTI

MATEMATICKÉ DOVEDNOSTI MA1ACZZ506DT Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 5. ročníků ZŠ 2006 MATEMATICKÉ DOVEDNOSTI DIDAKTICKÝ TEST A Testový sešit obsahuje 12 úloh. Na řešení úloh máte 40 minut. Zde v testovém sešitě si můžete

Více

EXTERNÍ VÝMĚNÍK NA AKUMULAČNÍ NÁDRŽ DUO

EXTERNÍ VÝMĚNÍK NA AKUMULAČNÍ NÁDRŽ DUO Návod na instalaci EXTERNÍ VÝMĚNÍK NA AKUMULAČNÍ NÁDRŽ DUO CZ verze 1.0 OBSAH DODÁVKY Verze bez zónových ventilů (kód 14908): Pol. Kód Název zboží Množství MJ 1 14907 Sada pro připojení DV193 k sol.skupině

Více

SILNIČNÍ A GEOTECHNICKÁ LABORATOŘ

SILNIČNÍ A GEOTECHNICKÁ LABORATOŘ Inovace studijního oboru Geotechnika reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0009 SILNIČNÍ A GEOTECHNICKÁ LABORATOŘ podklady do cvičení PŮDNÍ OBJEMOVÝ DENZITOMETR Ing. Marek Mohyla Místnost: C 315 Telefon: 597 321 362

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011 PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011 Číslo dotazníku: (Nevyplňujte prosím.) Vážená paní, vážený pane, obracíme se na Vás se žádostí o spolupráci při šetření spokojenosti zaměstnanců.

Více

Upgrade na Windows 10 na tabletu. ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB

Upgrade na Windows 10 na tabletu. ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB Upgrade na Windows 10 na tabletu ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB 16GB tablety mají běžně k dispozici pouze cca 10GB prostoru. Zbytek z celkové kapacity interního úložiště je vyhrazen

Více

Jméno a příjmení. Pokud budete chtít svou odpověď opravit, zabarvěte původně zakřížkovaný čtvereček a zakřížkujte nový čtvereček.

Jméno a příjmení. Pokud budete chtít svou odpověď opravit, zabarvěte původně zakřížkovaný čtvereček a zakřížkujte nový čtvereček. MATEMATIKA 5 M5PCD19C0T03 DIDAKTICKÝ TEST Jméno a příjmení Počet úloh: 14 Maximální bodové hodnocení: 50 bodů Povolené pomůcky: pouze psací a rýsovací potřeby Časový limit pro řešení didaktického testu

Více

Bezpečnostní rychlouzávěr série BM 5

Bezpečnostní rychlouzávěr série BM 5 FUNKCE Rychlouzavírací ventil BM6X s axiálním průtokem je automatické uzavírací zařízení, které se používá jako bezpečnostní zařízení v regulačních stanicích a v distribučních plynárenských rozvodech.

Více

test zápočet průměr známka

test zápočet průměr známka Zkouškový test z FCH mikrosvěta 6. ledna 2015 VZOR/1 jméno test zápočet průměr známka Čas 90 minut. Povoleny jsou kalkulačky. Nejsou povoleny žádné písemné pomůcky. U otázek označených symbolem? uvádějte

Více

VŠE PRO VAŠE HHO PROJEKTY

VŠE PRO VAŠE HHO PROJEKTY Upozornění Při nákupu tohoto zařízení, jste zodpovědni za případné škody, které mohou nastat během instalace nebo při provozu tohoto zařízení. Výrobce nebo prodávající nejsou zodpovědni za jakékoli osobní

Více

9.4.5. KATEGORIE RCVN - TERMICKÉ VĚTRONĚ STARTUJÍCÍ POMOCÍ ELEKTRONAVIJÁKU - PŘEDBĚŽNÁ PRAVIDLA... 2 9.4.5.1. Všeobecná část... 2 9.4.5.1.1.

9.4.5. KATEGORIE RCVN - TERMICKÉ VĚTRONĚ STARTUJÍCÍ POMOCÍ ELEKTRONAVIJÁKU - PŘEDBĚŽNÁ PRAVIDLA... 2 9.4.5.1. Všeobecná část... 2 9.4.5.1.1. 9.4.5. KATEGORIE RCVN - TERMICKÉ VĚTRONĚ STARTUJÍCÍ POMOCÍ ELEKTRONAVIJÁKU - PŘEDBĚŽNÁ PRAVIDLA... 2 9.4.5.1. Všeobecná část... 2 9.4.5.1.1. Definice rádiem řízeného větroně... 2 9.4.5.1.2. Prefabrikace

Více

MATEMATIKA 9. TŘÍDA. 0,5 b. Umocnění výrazu (x 2) 2 : 3 hmotnosti nákupu a 2 kg. Kolik kilogramů. Nákup vážil 5

MATEMATIKA 9. TŘÍDA. 0,5 b. Umocnění výrazu (x 2) 2 : 3 hmotnosti nákupu a 2 kg. Kolik kilogramů. Nákup vážil 5 MATEMATIKA 9. TŘÍDA 1. Nechť M je součet druhých mocnin prvních tří přirozených čísel a N součet těchto tří přirozených čísel. Které z následujících tvrzení je pravdivé? (A) M + N = 17 (B) M = 4N (C) M

Více

Téma 4 : Životopis. C Životopis..18 C1 Diskuze.18 C2 Příklady C3 Gramatika čas, datum, časové spojky, výrazy...25 C4 Psaní vlastní životopis 28

Téma 4 : Životopis. C Životopis..18 C1 Diskuze.18 C2 Příklady C3 Gramatika čas, datum, časové spojky, výrazy...25 C4 Psaní vlastní životopis 28 Téma 4 : Životopis A Inzeráty, konkurz.. 2 A1 Úvod.2 A2 Mluvení/Psaní, práce s PC.3 A3 Čtení inzerátů poptávka, zkratky..5 A4 Napište inzerát..7 A5 Konkurz..8 A6 Gramatika čísla, číslovky...9 B Motivační

Více

TEPLOMĚRY TOPENÁŘSKÉ ETR. TEPLOMĚRY BIMETALOVÉ TR a TU.. TEPLOMĚRY TECHNICKÉ DTR a DTU.. TEPLOMĚRY TECHNICKÉ S KONTAKTY DKR

TEPLOMĚRY TOPENÁŘSKÉ ETR. TEPLOMĚRY BIMETALOVÉ TR a TU.. TEPLOMĚRY TECHNICKÉ DTR a DTU.. TEPLOMĚRY TECHNICKÉ S KONTAKTY DKR A. TEPLOMĚRY A.. TEPLOMĚRY TOPENÁŘSKÉ ETR. A.. TEPLOMĚRY BIMETALOVÉ TR a TU.. A.. TEPLOMĚRY TECHNICKÉ DTR a DTU.. 9 A.. TEPLOMĚRY TECHNICKÉ S KONTAKTY DKR A.. TEPLOMĚRY BIMETALOVÉ OSTATNÍ A.. INDIKÁTORY

Více

Matematika 5. ročník

Matematika 5. ročník Matematika 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: EFPNGSXL) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 26 Slovní úlohy / Geometrie / Počítání s čísly / 0/10 0/7 0/9 Obecná

Více

Instalační návod. Sada 2cestných ventilů/3cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Instalační návod. Sada 2cestných ventilů/3cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Sada cestných ventilů/cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Sada cestných ventilů/cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem Před instalací si pozorně přečtěte

Více

BOMAT- SHORT. Bochumský maticový test - krátká verze. HTS Report. Jan Novák ID Datum administrace Forma A 1.

BOMAT- SHORT. Bochumský maticový test - krátká verze. HTS Report. Jan Novák ID Datum administrace Forma A 1. HTS Report BOMAT- SHORT Bochumský maticový test - krátká verze ID 889-0 Datum administrace.0.0 Forma A. Vydání BOMAT-SHORT Přehled výsledků / PŘEHLED VÝSLEDKŮ Věk probanda a věkové rozmezí normy nekorespondují

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo didaktického materiálu EU-OVK-VZ-III/2-ZÁ-306

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo didaktického materiálu EU-OVK-VZ-III/2-ZÁ-306 Číslo a název šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo didaktického materiálu EU-OVK-VZ-III/2-ZÁ-306 Druh didaktického materiálu DUM Autor Ing. Renata Zárubová Jazyk čeština

Více

Automatický přihnojovací systém

Automatický přihnojovací systém Automatický přihnojovací systém Instalace a návod k použití Pozor!!! Nevhodnou instalací můžete způsobit znečištění vody nebo zdravotní problémy. Nepřipojujte přihnojovací zařízení na hadici nebo zavlažovače,

Více

MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE 4LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 2013

MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE 4LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 2013 VERZE A - PONDĚLÍ MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE 4LETÉMU STUDIU NA SŠ ROK 2013 POČET TESTOVÝCH POLOŽEK: 16 MAXIMÁLNÍ POČET BODŮ: 50 (100%) ČASOVÝ LIMIT PRO ŘEŠENÍ TESTU: 60 minut POVOLENÉ POMŮCKY ŘEŠITELE:

Více

Žádost. o přijetí do služebního poměru a jmenování na služební místo představeného o jmenování na služební místo představeného 1

Žádost. o přijetí do služebního poměru a jmenování na služební místo představeného o jmenování na služební místo představeného 1 Žádost o přijetí do služebního poměru a jmenování na služební místo představeného o jmenování na služební místo představeného 1 Označení a adresa služebního orgánu, kterému je žádost adresována Údaje o

Více

Prohlášení o ochraně soukromí při náboru

Prohlášení o ochraně soukromí při náboru Prohlášení o ochraně soukromí při náboru 1. Úvod Společnost Keller si cení uchazečů o zaměstnání a respektuje a chrání jejich soukromí. Toto prohlášení o ochraně soukromí při náboru stanovuje základy,

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7370 Přídavný posilovací stojan Body Craft Jones Platinum Cable Column

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7370 Přídavný posilovací stojan Body Craft Jones Platinum Cable Column UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7370 Přídavný posilovací stojan Body Craft Jones Platinum Cable Column 1 OBSAH ÚVODNÍ INFORMACE... 3 DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 SCHÉMA... 4 ILUSTROVANÝ PŘEHLED DÍLŮ...

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 25. 8. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01_FY_A

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 25. 8. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01_FY_A Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 25. 8. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01_FY_A Ročník: I. Fyzika Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání Vzdělávací obor: Fyzika Tematický okruh: Úvod

Více

Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289

Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289 Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289 Návod k montáži a použití. Blahopřejeme Vám ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně tyto pokyny. Instrukce jsou nedílnou součástí produktu. 1. Kontrola jednotlivých

Více

MATEMATIKA. 3 hmotnosti nákupu a 2 kg. Kolik kilogramů. Nákup vážil 5. vážil celý nákup? (A) 4,25 kg (B) 4,5 kg (C) 5 kg (D) 5,25 kg 6.

MATEMATIKA. 3 hmotnosti nákupu a 2 kg. Kolik kilogramů. Nákup vážil 5. vážil celý nákup? (A) 4,25 kg (B) 4,5 kg (C) 5 kg (D) 5,25 kg 6. MATEMATIKA 9. třída. Nechť M je součet druhých mocnin prvních tří přirozených čísel a N součet těchto tří přirozených čísel. Které z následujících tvrzení je pravdivé? (A) M + N = 7 (B) M = 4N (C) M N

Více

Myčky na nádobí Návod k instalaci CDI 45 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel

Více

Zavlažovací systém

Zavlažovací systém 10029238 Zavlažovací systém Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Úvodní příručka Microsoft Excel 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přidání příkazů na panel nástrojů Rychlý přístup

Více

Žádost. a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů. 3

Žádost. a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů. 3 Označení a adresa služebního orgánu, kterému je žádost adresována Žádost o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo o zařazení na služební místo 1 Údaje o žadateli Jméno(a) a příjmení,

Více

KERN YDB-03 Verze 1.0 01/2014 CZ

KERN YDB-03 Verze 1.0 01/2014 CZ KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Tel.: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com Návod k obsluze Univerzální sada ke stanovení hustoty

Více

BAZÉNOVÉ ČERPADLO FCP-S

BAZÉNOVÉ ČERPADLO FCP-S BAZÉNOVÉ ČERPADLO -S INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití ! Před zahájením instalačního procesu si prosím pozorně přečtěte návod. Instalace musí být v souladu s místními normami.

Více

Vítejte ve Výukovém Průvodci Zkouškou IIA (CBT-Počítačové Testování): Čeština

Vítejte ve Výukovém Průvodci Zkouškou IIA (CBT-Počítačové Testování): Čeština Používání Zobrazení v Označení pro Průvodci Zkouškou IIA (CBT-Počítačové Testování): Čeština Tento výukový průvodce je určen pro kandidáty, kteří budou skládat jeden z počítačových testů (CBT) IIA v testovacím

Více

Procenta. Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz.

Procenta. Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. Variace 1 Procenta Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. 1. Procenta U příkladů, kde se vyskytují procenta,

Více

Postavení vs. konkurence

Postavení vs. konkurence Kapitola 2 Modul 1: Postavení výrobků na trhu Postavení vs. konkurence Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger OBSAH MODUL 1 POSTAVENÍ VÝROBKU NA TRHU Kapitola 2: Postavení vs. konkurence Autorky: Dr. Andrea

Více

Automatický změkčovač vody Cabinato LT8

Automatický změkčovač vody Cabinato LT8 Automatický změkčovač vody Cabinato LT8 Obr. 1 Sůl Obr. 2 Schéma instalace Obr. 3 Regulační píst Výstup Vstup Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Den Kovový ukazatel Ovládací knoflík Hodinový ukazatel Ukazatel časového

Více

Funkce přidané pro výrobní proces výroby a logistiku v aplikaci Microsoft Dynamics AX 2012 R2

Funkce přidané pro výrobní proces výroby a logistiku v aplikaci Microsoft Dynamics AX 2012 R2 Funkce přidané pro výrobní proces výroby a logistiku v aplikaci Microsoft Dynamics AX 2012 R2 Tento dokument byl přeložen strojově, bez lidského zásahu. Obsah je poskytován tak jak je bez jakékoli záruky

Více

MULTICOM 112. Průvodce programem

MULTICOM 112. Průvodce programem MULTICOM 112 Průvodce programem Cíl Cílem projektu MULTICOM112 CD-ROM je zvýšit a rozšířit základní jazykové schopnosti techniků operačních středisek do takové míry, že budou schopni rozpoznat cizí jazyk

Více

Průvodce pro zahraniční pracovníky (Spojené království)

Průvodce pro zahraniční pracovníky (Spojené království) Průvodce pro zahraniční pracovníky (Spojené království) Úvod Tento krátký dokument vám pomůže porozumět tomu, jaké zdroje máte k dispozici, jak je můžete využít a jak můžete získat doklad o ověření vašich

Více

Návod na instalaci ERIE CONNECT TM APP erie water treatment Add-OM/TM-IQ-CS-Rev

Návod na instalaci ERIE CONNECT TM APP erie water treatment Add-OM/TM-IQ-CS-Rev CZ Návod na instalaci ERIE CONNECT TM APP Models: IQ-CS- 2018 erie water treatment Add-OM/TM-IQ-CS-Rev2018.08 OBSAH Obsah...Strana 2 Provozní podmínky & požadavky...strana 3 Elektronický ovládací panel...strana

Více

BAZÉNOVÉ ČERPADLO BLACK SHARK

BAZÉNOVÉ ČERPADLO BLACK SHARK BAZÉNOVÉ ČERPADLO BLACK SHARK INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ! Před zahájením instalačního procesu si prosím pozorně přečtěte návod. Instalace musí být v souladu s místními normami. 1. Použití Čerpadlo

Více

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND "PRAHA & EU": INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI" Personalistika I. Řízení lidských zdrojů ve vzdělávacích institucích

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Personalistika I. Řízení lidských zdrojů ve vzdělávacích institucích EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND "PRAHA & EU": INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI" Personalistika I. Řízení lidských zdrojů ve vzdělávacích institucích Nábor pracovníků 3 typy náboru: Z vnitřních zdrojů Vnější Kombinovaný

Více

FYZIKA 6. ročník 2. část

FYZIKA 6. ročník 2. část FYZIKA 6. ročník 2. část 23_Hmotnost tělesa... 2 24_Rovnoramenné váhy.... 3 25_Hustota... 4 26_Výpočet hustoty látky... 4 27_Výpočet hustoty látky příklady... 6 28_Výpočet hmotnosti tělesa příklady...

Více

Zásady ochrany osobních údajů. dle čl. 12 a násl. Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR), (dále jen Zásady )

Zásady ochrany osobních údajů. dle čl. 12 a násl. Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR), (dále jen Zásady ) STAV-INVEST střešní systémy, s.r.o. Polaneckého 931/12, 197 03 Praha 9-Kbely IČ: 63986361, DIČ: CZ63986361 Dále jen společnost Oprávněný zástupce: Ing. Vratislav Kroc, jednatel Tel.: 246 051 591, 777225282

Více

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Projekt Využití ICT ve výuce na gymnáziích, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.07/02.0030 MS Power Point Metodický

Více

Návod k použití služby

Návod k použití služby Návod k použití služby - 1 - Obsah Obsah... 2 Technické požadavky... 3 Úvodní stránka služby... 4 Úvodní stránka Chci kartu... 5 Chci kartu: Žádost o změnu vzhledu stávající karty... 6 Chci kartu: Žádost

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD VAROVÁNÍ Tento zvedák je určen pouze pro účely zvedání. Zvedák by měl být umístěn na pevné rovné zemi. Vždy je nutné zablokovat nebo zaklínovat kola a použít

Více

588779-30 CZ. Přeloženo z původního návodu DW0851

588779-30 CZ. Přeloženo z původního návodu DW0851 588779-30 CZ Přeloženo z původního návodu DW0851 DW0851 5BODOVÝ A ČÁROVÝ LASER S AUTOMATICKÝM SROVNÁNÍM MÁTE-LI JAKÉKOLI DOTAZY NEBO PŘIPOMÍNKY TÝKAJÍCÍ SE TOHOTO VÝROBKU NEBO JAKÉHOKOLI NÁŘADÍ DEWALT,

Více

Cíl výuky: Cílem předmětu je uvedení studentů do problematiky projektování, seznámit posluchače se zásadami

Cíl výuky: Cílem předmětu je uvedení studentů do problematiky projektování, seznámit posluchače se zásadami PM_prezenční a kombinované bakalářské studium Česky Projektový management Anglicky Project Management Garant Ing. Zdeněk Voznička, CSc. Zakončení Zápočet Anotace: Úvod do projektového managementu, základní

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 2. ČÁST ÚDAJE PŘI VÝSTUPU Z PROJEKTU Tento dotazník slouží ke zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které

Více

Individuální zpráva Hodnocení Motivace

Individuální zpráva Hodnocení Motivace Getmore Individuální zpráva Hodnocení Motivace Jan Novák (demo) Společnost: Společnost s.r.o. Administrátor: (do not change) SystemAdmin Kontakt: tel: 800 123 456 mail: nejaky@email.cz Datum vyhotovení:

Více

Radiační štít s aktivním větráním DAV-7747. Obj. č.: 67 93 80. Instalace radiačního štítu s denním větráním

Radiační štít s aktivním větráním DAV-7747. Obj. č.: 67 93 80. Instalace radiačního štítu s denním větráním Montážní materiál 3 x šroub 32 x 3-1/4 (#8) 3 x distanční kolík Radiační štít s aktivním větráním DAV-7747 6 x Plochá podložka (#6) 3 x šroub 32 x ½ (#8) 6 x Pojistný kroužek (#8) 2 x vázací páska kabelů

Více

Magnetický eliptický crossový trenažér

Magnetický eliptický crossový trenažér Magnetický eliptický crossový trenažér Výr. Číslo. 997 Užívatelský manuál Důležité: Před použitím produktu si pozorně přečtěte instrukce. Uschovejte tento uživatelský manuál pro budoucí použití. Specifikace

Více

Dotazník pro pojištění odpovědnosti managementu

Dotazník pro pojištění odpovědnosti managementu Chubb European Group Limited, organizační složka Pobřežní 620/3 186 00 Praha 8 Czech Republic T +420 222 351 251 F +420 222 351 291 info.czech@chubb.com Dotazník pro pojištění odpovědnosti managementu

Více

Obecné informace: Typy úloh a hodnocení:

Obecné informace: Typy úloh a hodnocení: Obecné informace: Počet úloh: 30 Časový limit: 60 minut Max. možný počet bodů: 30 Min. možný počet bodů: 8 Povolené pomůcky: modrá propisovací tužka obyčejná tužka pravítko kružítko mazací guma Poznámky:

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios - iphone)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios - iphone) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios - iphone) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 MATEMATIKA. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 MATEMATIKA. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 MATEMATIKA Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Železná trubka o délce 3 metry

Více

Žádost. o přijetí do služebního poměru a jmenování na služební místo představeného o jmenování na služební místo představeného 1

Žádost. o přijetí do služebního poměru a jmenování na služební místo představeného o jmenování na služební místo představeného 1 Žádost o přijetí do služebního poměru a jmenování na služební místo představeného o jmenování na služební místo představeného 1 Označení a adresa služebního orgánu, kterému je žádost adresována Údaje o

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu Autor Jazyk Téma sady didaktických materiálů Téma didaktického materiálu Vyučovací předmět Cílová skupina (ročník) Úroveň

Více

Stahování, analýza a zpracování zpráv o údajích o kvalitě elektrické energie

Stahování, analýza a zpracování zpráv o údajích o kvalitě elektrické energie POZNÁMKA K POUŽITÍ Stahování, analýza a zpracování zpráv o údajích o kvalitě elektrické energie Při snaze porozumět problémům ve spotřebě energie nebo kvalitě elektrické energie ve vašem závodě potřebujete

Více

Termostatický servopohon RAVK - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16)

Termostatický servopohon RAVK - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16) - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16) Popis RAVK lze kombinovat s: - 2cestnými ventily RAV-/8, VMT-/8, VMA; nebo - 3cestnými

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

WHO: Studie substituční terapie závislosti na opioidech a HIV/AIDS

WHO: Studie substituční terapie závislosti na opioidech a HIV/AIDS WHO: Studie substituční terapie závislosti na opioidech a HIV/AIDS ODDÍL 7: ZUNGOVA SEBEHODNOTÍCÍ ŠKÁLA ID Ú?ASTNÍKA: / / / / / / ID TAZATELE: / / / / / Ú?ASTNICKÉ CENTRUM PC: / / / DATUM: DEN / M?S /

Více

Life Fitness G3 Cable Motion

Life Fitness G3 Cable Motion POKYNY K MONTÁŽI G3-001/ TŘÍDA H/ 09/19/08/ 8600401/ REV B-2 Obsah 1. KONTAKTNÍ INFORMACE... 2 2. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 2 3. SPRÁVNÉ POUŽITÍ... 3 4. KONTROLA... 3 5. PROVOZNÍ UPOZORNĚNÍ...

Více

Stolní stanice HP Docking Station Referenční příručka

Stolní stanice HP Docking Station Referenční příručka Stolní stanice HP Docking Station Referenční příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

Úvodem... 4 Co je to vlastně formulář Co je to šablona dokumentu Jak se šablona uloží Jak souvisí formulář se šablonou...

Úvodem... 4 Co je to vlastně formulář Co je to šablona dokumentu Jak se šablona uloží Jak souvisí formulář se šablonou... Obsah Úvodem... 4 Co je to vlastně formulář... 5 Co je to šablona dokumentu... 5 Jak se šablona uloží... 6 Jak souvisí formulář se šablonou... 7 Jak se formulář vytváří... 8 Návrh formuláře... 8 Co jsou

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

KVALITA ŽIVOTA U EPILEPSIE (QOLIE)-31 (Verze 1.0)

KVALITA ŽIVOTA U EPILEPSIE (QOLIE)-31 (Verze 1.0) KVALITA ŽIVOTA U EPILEPSIE (QOLIE)-31 (Verze 1.0) Formulář pro pacienta dnešní datum / / den měsíc rok jméno a příjmení pacienta číslo pacienta pohlaví: muž žena datum narození / / den měsíc rok POKYNY

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD481.05/CK/01-06/2014 KD481.05 Doporučení pro montáž/demontáž SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTORY 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE STUDIU 4 LETÝCH OBORŮ SŠ ROK 2014

MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE STUDIU 4 LETÝCH OBORŮ SŠ ROK 2014 MATEMATIKA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA KE STUDIU 4 LETÝCH OBORŮ SŠ ROK 2014 ILUSTRAČNÍ POČET TESTOVÝCH POLOŽEK: 17 MAXIMÁLNÍ POČET BODŮ: 50 (100%) ČASOVÝ LIMIT PRO ŘEŠENÍ TESTU: 60 minut POVOLENÉ POMŮCKY ŘEŠITELE:

Více

POŽADAVKY pro přijímací zkoušky z MATEMATIKY

POŽADAVKY pro přijímací zkoušky z MATEMATIKY TU v LIBERCI FAKULTA MECHATRONIKY POŽADAVKY pro přijímací zkoušky z MATEMATIKY Tematické okruhy středoškolské látky: Číselné množiny N, Z, Q, R, C Body a intervaly na číselné ose Absolutní hodnota Úpravy

Více

Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek. Revised on 7-07-98

Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek. Revised on 7-07-98 Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek Revised on 7-07-98 Obsah: 1. Úvod...3 2. Technické údaje...4 3. Bezpečnost...5 3.1. Úvod...5 3.2. Popis bezpečnostních opatření...5 3.3. Bezpečnostní předpisy...5

Více

Pokyny k řešení didaktického testu - Dynamika

Pokyny k řešení didaktického testu - Dynamika Dynamika hmotného bodu 20 Pokyny k řešení didaktického testu - Dynamika 1. Test obsahuje 20 otázek, které jsou rozděleny do několika skupin. Skupiny jsou označeny římskými číslicemi. Úvodní informace se

Více

ZPRACOVÁNÍ PROTOKOLU Z ELEKTRICKÝCH MĚŘENÍ. Úvodní strana. Úvodní strana má jednotný vzhled pro všechny skupiny a pro všechny třídy na naší škole.

ZPRACOVÁNÍ PROTOKOLU Z ELEKTRICKÝCH MĚŘENÍ. Úvodní strana. Úvodní strana má jednotný vzhled pro všechny skupiny a pro všechny třídy na naší škole. ZPRACOVÁNÍ PROTOKOLU Z ELEKTRICKÝCH MĚŘENÍ Úvodní strana Úvodní strana má jednotný vzhled pro všechny skupiny a pro všechny třídy na naší škole. Do úvodní strany se vpisuje šablonou a černým fixem: název

Více

PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele

PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele OECD Programme for International Student Assessment 2015 PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele PISA 2015 Contractors Obsah ÚVOD... 2 PŘIHLÁŠENÍ DO ONLINE DOTAZNÍKU... 2 POPIS DOTAZNÍKOVÉ

Více

Klíčení obilek pro všechny úlohy společné

Klíčení obilek pro všechny úlohy společné Klíčení obilek pro všechny úlohy společné Laboratorní průvodce Úloha Nechte si naklíčit obilky kukuřice. Po 7 dnech by měly být klíční rostliny připraveny k zasazení do experimentálních podmínek. Také

Více

Program pro tvorbu technických výpočtů. VIKLAN - Výpočty. Uživatelská příručka. pro seznámení se základními možnostmi programu. Ing.

Program pro tvorbu technických výpočtů. VIKLAN - Výpočty. Uživatelská příručka. pro seznámení se základními možnostmi programu. Ing. Program pro tvorbu technických výpočtů VIKLAN - Výpočty Uživatelská příručka pro seznámení se základními možnostmi programu Ing. Josef Spilka VIKLAN - Výpočty Verse 1.10.5.1 Copyright 2010 Ing. Josef Spilka.

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Zákon o metrologii

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Zákon o metrologii Page 1 of 17 Titul původního předpisu: Zákon o metrologii SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Citace pův. předpisu: 505/1990 Sb. Částka: 83/1990 Sb. Datum přijetí: 16. listopadu

Více

Návod ke kursu Úvod do počítačové typografie Spuštění kursu

Návod ke kursu Úvod do počítačové typografie Spuštění kursu Návod ke kursu Úvod do počítačové typografie Spuštění kursu Vložte DVD do mechaniky. Měl by se sám spustit. Pokud máte ve Windows zablokované automatické spouštění, prohlédněte si jeho obsah třeba ve Windows

Více

MATEMATIKA 5 M5PZD15C0T01 DIDAKTICKÝ TEST. Jméno a příjmení

MATEMATIKA 5 M5PZD15C0T01 DIDAKTICKÝ TEST. Jméno a příjmení MTEMTIK 5 M5PZD15C0T01 DIDKTICKÝ TEST Jméno a příjmení Počet úloh: 17 Maximální bodové hodnocení: 50 bodů Povolené pomůcky: psací a rýsovací potřeby Časový limit pro řešení didaktického testu je 60 minut.

Více

Vzorové příklady k přijímacím zkouškám. 1) Doplňte číselné řady o další dvě čísla. a) 3, 6, 12, 24, 48, 96,... b) 875, 764, 653, 542, 431,...

Vzorové příklady k přijímacím zkouškám. 1) Doplňte číselné řady o další dvě čísla. a) 3, 6, 12, 24, 48, 96,... b) 875, 764, 653, 542, 431,... Vzorové příklady k přijímacím zkouškám ) Doplňte číselné řady o další dvě čísla. a), 6,, 4, 48, 96,... b) 87, 764, 6, 4, 4,... c), 6, 8,,, 0, 6,... d),,, 7,,, 7, 9,,... e) ; ; ; ; ; 8 ) Doplňte číslo místo.

Více