Jméno funkce Datum Podpis

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jméno funkce Datum Podpis"

Transkript

1 EURO CERT CZ a.s. ZKUŠEBNÍ ŘÁD Účinnost: Zkušební středisko Strana 1 (celkem 12) Obsah: 1. ÚČEL OBLAST PLATNOSTI DEFINICE A ZKRATKY DEFINICE POUŢITÉ ZKRATKY ODPOVĚDNOSTI POPIS PROCESU OBECNÁ USTANOVENÍ Vymezení činnosti Zaručení objektivnosti Způsob ověření znalostí a dovedností uchazeče ZKOUŠKA Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI Předpoklady uchazeče pro vykonání Přihláška k provedení Pozvánka ke zkoušce Písemná práce Zkouška z odborné způsobilosti Hodnocení PRÁVA A POVINNOSTI ODBORNÉ ZKUŠEBNÍ KOMISE OSVĚDČENÍ PŘEZKOUMÁNÍ POSTUPU ZKUŠEBNÍ KOMISE SOUVISEJÍCÍ DOKUMENTACE SEZNAM PŘÍLOH Jméno funkce Datum Podpis Zpracoval: Přezkoumal: Schválil: Ing.Monika Becková Vedoucí zkušebního střediska Ing.Karel Just Odborný garant Ing.Dagmar Pastyříková Zástupce ředitele

2 Zkušební středisko Strana 2 (celkem 12) 1. Účel Účelem této směrnice je popis procesu a stanovení konkrétních pravidel pro provádění zkoušek z odborné způsobilosti k činnostem fyzických osob k zajišťování úkolů v prevenci rizik v oblasti BOZP dle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů, prostřednictvím Zkušebního střediska společnosti EURO CERT CZ, a.s. 2. Oblast platnosti Tato směrnice je platná v rámci Zkušebního střediska EURO CERT CZ pro všechny pracovníky, kteří se podílejí na činnostech souvisejících s touto sluţbou. 3. Definice a zkratky 3.1 Definice Drţitel akreditace: právnická osoba, která je oprávněna na základě rozhodnutí MPSV k provádění z odborné způsobilosti (EURO CERT CZ) Uchazeč: fyzická osoba splňující předpoklady odborné způsobilosti ţádající drţitele akreditace o provedení za účelem získání odborné způsobilosti dle výše uvedeného zákona 3.2 Použité zkratky BOZP: bezpečnost a ochrana zdraví při práci MPSV: Ministerstvo práce a sociálních věcí 4. Odpovědnosti Za metodiku, přípravu projektů a realizaci této činnosti zodpovídá vedoucí Zkušebního střediska. K tomuto účelu spolupracuje s odborným garantem projektu, manaţerem kvality a dalšími vedoucími pracovníky společnosti, jemu podřízenými administrativními pracovníky Zkušebního střediska a s odbornou zkušební komisí. 5. Popis procesu 5.1 Obecná ustanovení Vymezení činnosti Odborná způsobilost fyzických osob pro zajišťování činnosti v prevenci rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a předpoklady pro její výkon jsou stanoveny v 9 zákona č. 309/2006 Sb., zákon o zajištění dalších podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Podmínky pro její získání jsou stanoveny nařízením vlády č. 592/2006 Sb., o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Zaručení objektivnosti Vedení společnosti přísně dbá na to, aby ţádná rozhodnutí nebyla ovlivněna jinými zájmy nebo jinými stranami a byla zabezpečena nestrannost, objektivita, důvěrnost a vyloučení střetu zájmů. V tomto smyslu dodrţuje následující zásady: Rozhodnutí o o udělení či neudělení Osvědčení o způsobilosti se zakládá výhradně na objektivních důkazech a dodrţením principu nestrannosti a nediskriminačního přístupu; dále vytvořením a udrţováním finanční stability a pojištění.

3 Zkušební středisko Strana 3 (celkem 12) Je dodrţována zásada o střetu zájmů, tj. členové a předseda zkušební komise nesmí být ve střetu zájmů (např. na základě příbuzenského vztahu s uchazečem, nebo na základě předchozí školicí činnosti týkající se přípravy uchazeče na zkoušku z odborné způsobilosti členem zkušební komise). V takovém případě je povinen kterýkoli člen zkušební komise bezodkladně informovat ředitele společnosti o existujícím střetu zájmů. Tato povinnost je ošetřena smluvně. Je dodrţována zásada důvěrnosti a bezpečnosti informací za tím účelem má společnost zpracovánu Bezpečnostní politiku, kterou jsou povinni dodrţovat všichni její pracovníci Způsob ověření znalostí a dovedností uchazeče Ověření znalostí a dovedností probíhá dle následujících etap: 1. Ověření způsobilosti před vlastní registrací přihlášky uchazeče ke zkoušce. Cílem je ověření, zda uchazeč splňuje předpoklady odborné způsobilosti podle 10 odst. 1 písm. a) a b) zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů (viz odst ) 2. Zpracování písemné práce (projektu) na téma Prevence rizik postupy a metody identifikace nebezpečí a posuzování rizik BOZP. Cílem je ověření dostatečné orientace a praktické dovednosti uchazeče v oblasti identifikace nebezpečí a prevence rizik. Výstupem je písemná práce předaná ve stanoveném termínu před odbornou zkouškou uchazečem administrátorovi. 3. Odborná zkouška před zkušební komisí. Zkouška je neveřejná. Sestává z písemné části (písemný test) a ústní části (ústní pohovor a obhajoba písemné práce na téma Prevence rizik postupy a metody identifikace nebezpečí a posuzování rizik BOZP ). 5.2 Zkouška z odborné způsobilosti Předpoklady uchazeče pro vykonání Předpoklady odborné způsobilosti Ke zkoušce z odborné způsobilosti se mohou přihlásit fyzické osoby (uchazeči) splňující následující předpoklady odborné způsobilosti podle 10 odst. 1 písm. a) a b) zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů: fyzická osoba alespoň střední vzdělání s maturitní zkouškou odborná praxe v délce alespoň: o 3 let nebo o v délce alespoň 1 roku, jestliţe fyzická osoba získala vysokoškolské vzdělání v bakalářském nebo magisterském studijním programu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci; Za odbornou praxi se povaţuje doba činnosti vykonávané v oboru, ve kterém fyzická osoba bude zajišťovat úkoly v prevenci rizik nebo činnost v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Uhrazení nákladů spojených s provedením Uhrazení nákladů spojených s provedením se provádí na základě zálohové faktury, která je uchazeči odeslána spolu s pozvánkou obsahující termín, čas a místo konání. Náklady spojené s provedením uhradí uchazeč o vykonání nejpozději 7 kalendářních dnů před konáním. Pokud úhrada nákladů za zkoušku nebude provedena v poţadovaném termínu, nebude uchazeč ke zkoušce připuštěn.

4 Zkušební středisko Strana 4 (celkem 12) Při nedostavení se ke zkoušce bez řádné písemné omluvy se úhrada poplatku za zkoušku se nevrací. V případě, ţe se uchazeč nemůţe z váţného důvodu zúčastnit, musí se předem písemně omluvit. Této moţnosti lze vyuţít jednou, jinak bude od vyřazen bez nároku na vrácení poplatku za provedení. Uchazeči, který svoji účast na zkoušce zrušil v době kratší neţ 7 dní přede dnem konání, drţitel akreditace vrátí částku ve výši 70% původního poplatku Přihláška k provedení K provedení uchazeč podává písemnou přihlášku (vzor přihlášky je k dispozici na webových stránkách nebo na vyţádání v sekretariátu Zkušebního střediska). K přihlášce je třeba přiloţit doklady osvědčující splnění odborných předpokladů (viz odst tohoto Zkušebního řádu). Uchazeč odešle přihlášku (poštou, faxem, em) tak, aby ji drţitel akreditace EURO CERT CZ, a.s., Lidická 531, Roztoky, obdrţel nejméně 31 kalendářních dnů před plánovaným termínem. Pozn.: pokud uchazeč podává novou žádost o vykonání po neúspěšném vykonání opravné, pak nejdříve 90 kalendářních dnů po jejím nevykonání Je prověřena úplnost přihlášky. Ta je buď vrácena uchazeči k doplnění, nebo je předběţně zaregistrována a uchazeči je přiděleno registrační číslo. Jsou-li v přihlášce drobné nejasnosti, jsou řešeny telefonicky a předběţná registrace je po vyjasnění potvrzena. Podmínkou registrace je zaslání úplné přihlášky, kopie dokladů o splnění kvalifikačních poţadavků a zaplacení poplatku Pozvánka ke zkoušce Na základě zaregistrované přihlášky je uchazeči do 21 kalendářních dnů ode dne registrace přihlášky k provedení zaslána pozvánka ke zkoušce. Pozvánka obsahuje: Termín Čas zahájení resp. registrace uchazečů v den Místo konání Spolu s pozvánkou je uchazeči zasláno: Zadání písemné práce (projektu) resp. témata písemných prací, z kterých si uchazeč jedno vybírá, spolu s poţadavky na obsah a rozsah práce Zálohová faktura na uhrazení nákladů spojených s provedením Písemná práce Součástí je obhajoba písemné práce. Uchazeč musí zpracovat ke zkoušce písemnou práci (projekt) na téma Prevence rizik postupy a metody identifikace nebezpečí a posuzování rizik BOZP. Práce má za úkol prezentovat schopnosti a dovednosti uchazeče při identifikaci nebezpečí a posuzování rizik (analýze rizik) souvisejících s pracovními činnostmi v jednotlivých profesích. Uchazeč obdrţí moţná témata písemné práce (projektu) a poţadavky na obsah a rozsah písemné práce spolu s pozvánkou ke zkoušce (viz odst tohoto Zkušebního řádu).

5 Zkušební středisko Strana 5 (celkem 12) Zpracovaný projekt ve stanoveném rozsahu na téma zvolené z nabídnutých uchazeč zašle (doručí) nejpozději 10 kalendářních dnů přede dnem konání na adresu společnosti Lidická 531, Roztoky (poštou, osobně, em). Rozbor písemné práce resp. jeho obhajoba uchazečem je pak součástí ústní části, kde je na tuto obhajobu věnován samostatný časový prostor. Základní požadavky na obsah písemné práce Zaměstnavatel je povinen vytvářet bezpečné a zdraví neohroţující pracovní prostředí a pracovní podmínky vhodnou organizací bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a přijímáním opatření k předcházení rizikům. Za tím účelem je povinen mj. soustavně vyhledávat nebezpečné činitele a procesy pracovního prostředí a pracovních podmínek, zjišťovat jejich příčiny a zdroje, vyhledávat a hodnotit rizika a přijímat odpovídající opatření (viz zák. 262/06 Sb.). V tomto smyslu je identifikace nebezpečí a hodnocení rizik jednou z klíčových činností v oblasti BOZP. Postupy pro identifikaci nebezpečí a posuzování rizika musí brát v úvahu zejména následující aspekty: běţné a mimořádné činnosti činnosti všech osob, majících přístup na pracoviště lidské chování, způsobilosti a další lidské faktory infrastrukturu, vybavení a materiály na pracovišti jakékoliv poţadavky souvisejících právních předpisů v oblasti BOZP návrh pracovišť, procesů, zařízení, strojů/vybavení, provozních postupů a organizace práce, včetně jejich přizpůsobení lidským schopnostem Bliţší podrobnosti ohledně obsahu a rozsahu písemné práce na stanovené téma obdrţí uchazeč spolu s pozvánkou ke zkoušce (viz odst tohoto Zkušebního řádu) Zkouška z odborné způsobilosti Náležitosti před zahájením Zkouška je neveřejná. Sestává z písemné části (písemný test) a ústní části (ústní pohovor, jehoţ součástí je rozbor zadané písemné práce). Vlastní provedení probíhá před odbornou zkušební komisí sloţenou nejméně ze 3 členů (předseda + 2 členové). Sloţení komise navrhuje ze schválených členů ředitel. Komise se schází nejpozději 15 minut před zahájením ; komise je přítomna zkoušce po celou dobu jejího provádění. Komise dbá, aby zkouška probíhala ve stanoveném rozsahu, obsahu a stanoveným způsobem a její hodnocení bylo objektivní. Za řádný průběh a za vyplnění Protokolu o zkoušce odpovídá předseda odborné zkušební komise. Před zahájením vlastní předseda odborné zkušební komise zajistí: ověření totoţnosti uchazeče průkazem totoţnosti ověření, zda uchazeč splňuje předpoklady odborné způsobilosti podle 10 odst. 1 písm. a) a b) zákona, porovnáním kopií dokladů o vzdělání a odborné praxi s předloţenými originály zopakuje uchazeči průběh Zjistí-li komise, ţe uchazeč nepředloţil ke kontrole originály dokladů o vzdělání a odborné praxi, není připuštěn k vlastní zkoušce a je s ním dohodnut jiný termín.

6 Zkušební středisko Strana 6 (celkem 12) Vlastní průběh Zahájení Zahájení, seznámení uchazečů s průběhem, předání podkladů k písemné části uchazeči (zadání písemné části - testu) Písemná část Písemná část zahrnuje písemný test trvající max. 80 minut; test obsahuje celkem 50 otázek, zahrnujících vţdy 3 varianty odpovědí, z nichţ pouze jedna u kaţdé odpovědi je správná; přičemţ uchazeč si vylosuje příslušnou sadu otázek test Přestávka Zahrnuje čas na posouzení písemné části odbornou zkušební komisí Ústní část Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik vycházejí z přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb. a zahrnují následující poţadavky: znalost právních předpisů o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci znalost povinností zaměstnavatele a práv a povinností zaměstnanců a práv a povinností odborové organizace nebo zástupce pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci v bezpečnosti a ochraně zdraví při práci znalost všeobecných preventivních zásad pro identifikaci nebezpečí, hodnocení, odstraňování popřípadě minimalizaci při práci včetně metod předcházení pracovním úrazům a nemocem z povolání dovednost při prevenci rizik spočívající v posouzení otázek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci včetně zpracování stanovené dokumentace znalost povinností a podmínek poskytování osobních ochranných pracovních prostředků, jejich pouţívání, evidence a kontroly. Ústní část zahrnuje obhajobu písemné práce, dále zkušební okruhy teoretických znalostí A aţ E, z nichţ si uchazeč vylosuje celkem 2 okruhy, z kaţdého okruhu 1 otázku. Pořadí uchazečů k ústní části je dle abecedního pořádku Vyhodnocení Zahrnuje vyhodnocení splnění poţadavků na zkoušku z odborné způsobilosti odbornou zkušební komisí (podrobnosti odst tohoto Zkušebního řádu). O průběhu a výsledku je vypracován záznam (protokol o zkoušce). Ten je spolu s další příslušnou dokumentací vztahující se ke zkoušce uloţen po dobu 5 let ode dne vykonání Časový rozsah Písemná část 80 minut

7 Zkušební středisko Strana 7 (celkem 12) Přestávka cca 40 min na vyhodnocení (může být upraveno z rozhodnutí předsedy zkušební komise) Ústní část 90 minut (z toho 30 minut na přípravu k ústnímu pohovoru, 15 minut obhajoba písemné práce projektu, 30 minut ústní pohovor zodpovězení vylosovaných témat, 15 minut hodnocení ústního pohovoru a písemné práce a celé a oznámení výsledku ). celkem 150 minut zkouška (+ 40 minut přestávka) Minimální počet zkoušených uchazečů v jednom zkušebním termínu: 3. Maximální počet zkoušených uchazečů v jednom zkušebním termínu: Hodnocení Hodnocení písemné práce V písemném posudku předem určený člen zkušební komise uvede, zda ne/doporučuje připustit uchazeče ke zkoušce a označí případné nedostatky. Ty je moţno vysvětlit (obhájit) uchazečem u ústní části. Nesplní-li písemná práce poţadavky zadání, je uchazeči zaslán písemně posudek a dohodnut další postup (oprava práce; nestihne-li uchazeč předat opravenou práci v daném termínu, je s ním dohodnut jiný termín ). Obhajoba písemné práce je součástí ústní části Hodnocení písemné části K úspěšnému splnění písemné části je nutno správně odpovědět na 80% otázek v testu. Správně zodpovězená otázka je ta, u níţ je zřetelně vyznačena pouze jedna odpověď. Pokud je označeno více odpovědí, nebo je v testu přepisováno a není jasně poznat, která odpověď je označena, je odpověď povaţována za nesprávnou. Podrobné vymezení způsobu hodnocení písemné části : Celkový počet otázek v písemné části (testu): 50 Bodové hodnocení: o Za kaţdou správně zodpovězenou otázku získá uchazeč 1 bod o Maximální moţný počet získaných bodů v písemné části: 50 bodů o Minimální přijatelný počet získaných bodů k úspěšnému splnění písemné části : 40 bodů Hodnocení ústní části Uchazeč si vylosuje celkem 2 zkušební okruhy, z kaţdého okruhu si pak vylosuje vţdy 1 základní otázku. V ústní části tedy bude odpovídat celkem na 2 základní zkušební otázky. U kaţdé ústní otázky je hodnocena teoretická znalost problematiky a schopnosti převést znalosti do praxe. Přitom jsou sledovány komisí následující náleţitosti odpovědi: o Obsahová úplnost (uchazeč by se měl, na základě své vlastní přípravy, zmínit o nejdůleţitějších bodech otázky) o Schopnost vyjádřit se k podstatě problému o Schopnost reagovat na dotazy o Schopnost dodrţet stanovený časový limit Kritérium hodnocení ústních otázek: o Úplně a správně: 15 bodů o Neúplně, ale správně: bodů - Uchazeč vyhověl

8 Zkušební středisko Strana 8 (celkem 12) o Neúplně a nesprávně: 11 bodů a méně - Uchazeč nevyhověl V ústní části je dále hodnocena písemná práce (projekt) uchazeče. Přihlíţí se k hodnocení práce předem zpracované určeným členem komise. U uchazeče se hodnotí jeho schopnost komunikace a způsob prezentace výsledků jeho práce, obecná znalost problematiky a schopnost v praxi projekt realizovat. Kritérium hodnocení projektu: o Výborně:10 bodů o Dobře: 8 bodů o Nedostatečně: 7 bodů a méně - - Uchazeč vyhověl Uchazeč nevyhověl Podrobné vymezení způsobu hodnocení ústní části : Celkový počet otázek v ústní části: 2 otázky + obhajoba písemné práce Bodové hodnocení: o Za kaţdou správně zodpovězenou otázku získá uchazeč maximálně 15 bodů, minimum potřebné k úspěšnému zodpovězení otázky je 12 bodů. o Celkem je tedy moţno získat za 2 otázky 30 bodů, minimum je 24 bodů o Za úspěšnou obhajobu projektu získá uchazeč maximálně 10 bodů, minimum potřebné k úspěšnému zodpovězení otázky je 8 bodů. o Maximální moţný počet získaných bodů v ústní části:40, poţadované minimum je 32 bodů o Minimální přijatelný počet získaných bodů k úspěšnému splnění ústní části : 32 bodů Celkový výsledek hodnocení Členové odborné zkušební komise hodnotí průběţně jak písemné části, tak odpovědi uchazečů. Jejich hlasy jsou si rovny. Po ukončení ústní části jsou komisí sečtené dosaţené hodnoty za písemnou i ústní část. Výsledkem VYHOVĚL je uchazeč hodnocen, pokud dosáhl minimálního počtu dosažených bodů: 72 Celkové hodnocení je zřejmé z následující tabulky: Část počet otázek max. počet bodů min. bodů pro VYHOVĚL (80 % z max. počtu) Písemná část - test Ústní část - otázky Ústí část obhajoba písemné práce Celkem: Poznámka: Pro hodnocení "VYHOVUJE" musí být v kaţdé části dosaţen minimální počet bodů. Výsledek je zaznamenán do Evidenčního listu uchazeče a do Protokolu o zkoušce.

9 Zkušební středisko Strana 9 (celkem 12) Předseda odborné zkušební komise seznámí uchazeče s celkovým hodnocením v tomto pořadí: 1. V písemné části VYHOVĚL / NEVYHOVĚL 2. V ústní části VYHOVĚL / NEVYHOVĚL 3. Celkové hodnocení VYHOVĚL / NEVYHOVĚL Uchazeči, který v celkovém hodnocení VYHOVĚL, je předáno Osvědčení písemně do 5 dnů od vykonání. V případě, ţe uchazeč některou část úspěšně nevykonal a v celkovém hodnocení tedy NEVYHOVĚL, je mu oznámen neúspěšný výsledek písemně do 5 dnů od vykonání a je s ním dohodnut další postup. Při opravné zkoušce neúspěšný uchazeč opakuje pouze tu část, u které nevyhověl. Pokud nevyhoví ani v opravném termínu, můţe podat novou přihlášku nejdříve po uplynutí 90 dnů ode dne neúspěšného vykonání opravné. Opravná zkouška se koná v celém rozsahu. Celkový výsledek je zřejmý z následující tabulky: Výsledek celkového hodnocení 72 bodů a VYHOVUJE splnění podmínky dosaţení minimálního počtu bodů v kaţdé části 71 a méně bodů NEVYHOVUJE a/nebo nesplnění podmínky dosaţení minimálního počtu bodů v kaţdé části 5.3 Práva a povinnosti odborné zkušební komise Předseda zkušební komise: Opatření Vystavení Osvědčení způsobilosti dle zák. 309/06 Sb., v pl. zn., 9. Oznámení neúspěšného výsledku a projednání dalšího postupu. Do působnosti předsedy zkušební komise zejména patří: Řízení průběhu v souladu se Zkušebním řádem Ověření totoţnosti uchazeče podle dokladu totoţnosti Kontrola splnění poţadavků odborné praxe a dosaţeného vzdělání uchazeče Právo konečného rozhodnutí při posuzování průběhu Seznámení uchazeče s výsledkem Členové zkušební komise: Do působnosti člena zkušební komise zejména patří: Za objektivitu hodnocení jednotlivých uchazečů 5.4 Osvědčení Dokladem potvrzujícím úspěšné vykonání a získání odborné způsobilosti je osvědčení.

10 Zkušební středisko Strana 10 (celkem 12) Náleţitosti osvědčení jsou: a. jméno, příjmení, popřípadě akademický titul nebo vědecká hodnost uchazeče b. datum a místo narození uchazeče c. označení odborné způsobilosti, jejíţ dosaţení bylo ověřeno d. jméno a příjmení, popřípadě akademický titul nebo vědecká hodnost předsedy odborné zkušební komise e. datum vydání a evidenční číslo osvědčení f. název a sídlo drţitele akreditace g. evidenční číslo udělené akreditace Osvědčení podepisuje předseda odborné zkušební komise a drţitel akreditace. 5.5 Přezkoumání postupu zkušební komise Podání uchazeče týkající stíţnosti a/nebo ţádosti o přezkoumání postupu zkušební komise je nutno předloţit písemnou formou s přesným uvedením příčiny na adresu sídla společnosti EURO CERT CZ, a.s. ve lhůtě do 30 dnů od učinění zjištění nebo rozhodnutí zkušební komise. bez zbytečného odkladu provede vyrozumění uchazeče, ţe byla jím podaná stíţnost přijata. V procesu ověřování způsobilosti fyzické osoby zkouškou je odvolacím orgánem odborný garant. O přezkoumání postupu na základě stíţnosti a/nebo podání uchazeče rozhodne odborný garant sám v případě, vyhoví-li bez jakýchkoliv pochybností v plném rozsahu uchazeči. Nemůţe-li odborný garant v plném rozsahu uchazeči vyhovět, výsledek přezkoumání předloţí do 15 kalendářních dnů od data ukončeného šetření se všemi doklady včetně zjištěných důkazů z provedeného šetření drţiteli akreditace. Drţitel akreditace vydá rozhodnutí ve věci do 30 kalendářních dnů od toho data, kdy mu byl výsledek přezkoumání doručen. V případě, ţe drţitel akreditace vyhoví uchazeči, rozhodne o konání další. 6. Související dokumentace Zákon č. 309/2006 Sb., zákon o zajištění dalších podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Nařízení vlády č. 592/2006 Sb., o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti 7. Seznam příloh 1. Schéma procesu zkušebního postupu

11 Zkušební středisko Strana 11 (celkem 12) Příloha 1 - schéma procesu zkušebního postupu Realizuje Etapy postupu zkušebního procesu Termínové požadavky Související dokumenty a záznamy Ţadatel Podání písemné přihlášky (ţádosti) k provedení 31 kalendářních dnů před plánovaným termínem; Pozn.: pokud je podávána nová žádost o vykonání po neúspěšném vykonání opravné, pak nejdříve 90 kalendářních dnů po jejím nevykonání Informace pro ţadatele na Formulář přihlášky Prvotní přezkoumání předpokladů odborné způsobilosti; registrace uchazeče Zkontrolování splnění podmínek ve Zkušebním řádu, při splnění registrace, při nesplnění vrácení k opravě/doplnění Zkušební řád Evidence přijatých přihlášek Přidělení registračního čísla Registrovaná písemná přihláška Kniha registrovaných uchazečů Pozvánka ke zkoušce Odeslání uchazeči do 21 kalendářních dnů ode dne obdrţení písemné přihlášky Pozvánka obsahující termín, čas a místo konání Zálohová faktura na uhrazení nákladů spojených s provedením Témata písemné práce a základní poţadavky na obsah písemné práce (projekt) Zaloţení Evidenčního listu Ředitel Sestavení sloţení zkušební komise Objednávka předsedy a 2 členů odborné zkušební komise Příjem písemné práce na stanovené téma Do 10 dnů před plánovaným termínem Zkušební řád Témata písemné práce Základní poţadavky na obsah písemné práce (projekt) Určený člen zkušební komise Předběţné posouzení písemné práce (projektu) V písemném posudku předem určený člen zkušební komise uvede, zda ne/doporučuje připustit uchazeče ke zkoušce a označí případné nedostatky. Posudek předá alespoň 2 dny před termínem administrátorovi. Nesplní-li práce poţadavky, je dohodnut další postup (oprava, jiný termín) Krátký písemný posudek Uchazeč Uhrazení nákladů spojených s provedením Náklady spojené s provedením a vydáním dokladu uhradí uchazeč o vykonání nejpozději 7 kalendářních dnů před konáním. Faktura Evidence vydaných faktur Evidence úhrad

12 Zkušební středisko Strana 12 (celkem 12) Příprava (administrace) V dostatečném časovém předstihu před konáním Úvodní list Evidenční list uchazeče Záznam o průběhu Vygenerované soubory testů Příprava otázek ústní části Zkušební komise Vlastní zkouška Nejdříve za 21 kalendářních dnů ode dne odeslání pozvánky ke zkoušce uchazeči. Pozn.: dohodou s uchazečem může být stanoven jiný termín Zkušební řád Rozvrh Soubor otázek pro ústní část (zkušební okruhy A aţ E teoretických znalostí) Soubor otázek pro písemnou část (test) Evidenční list uchazeče Záznam o průběhu Zkušební komise Vyhodnocení Zkušební řád Kritéria hodnocení testu Kritéria hodnocení ústní části Evidenční list uchazeče Záznam o průběhu Zkušební komise Předání nebo zaslání výsledků uchazeči Do 5 pracovních dnů po ukončení Schválený vzor osvědčení nebo Písemné sdělení o negativním výsledku Vypracování protokolu Do 5 pracovních dnů po ukončení Zkušební komise Zaslání výsledků ministerstvu Do 30 kalendářních dnů po jejím vykonání Protokol o zkoušce Spisovna

EURO CERT CZ a.s. ZKUŠEBNÍ ŘÁD Verze: 2 Účinnost: 1.6.2013. Zkušební středisko Strana 1 (celkem 12)

EURO CERT CZ a.s. ZKUŠEBNÍ ŘÁD Verze: 2 Účinnost: 1.6.2013. Zkušební středisko Strana 1 (celkem 12) EURO CERT CZ a.s. ZKUŠEBNÍ ŘÁD Verze: 2 Účinnost: 1.6.2013 Zkušební středisko Strana 1 (celkem 12) Obsah: 1. ÚČEL... 2 2. OBLAST PLATNOSTI... 2 3. DEFINICE A ZKRATKY... 2 3.1 DEFINICE... 2 3.2 POUŽITÉ

Více

EURO CERT CZ a.s. ZKUŠEBNÍ ŘÁD Verze: 4 Účinnost: Zkušební středisko Strana 1 (celkem 15)

EURO CERT CZ a.s. ZKUŠEBNÍ ŘÁD Verze: 4 Účinnost: Zkušební středisko Strana 1 (celkem 15) EURO CERT CZ a.s. ZKUŠEBNÍ ŘÁD Verze: 4 Účinnost: 1.11.2016 Zkušební středisko Strana 1 (celkem 15) Obsah: 1. ÚČEL... 2 2. OBLAST PLATNOSTI... 2 3. DEFINICE A ZKRATKY... 2 3.1 DEFINICE... 2 3.2 POUŽITÉ

Více

Program zkoušek z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi

Program zkoušek z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi Strana 1 (celkem 6) Program zkoušek z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi Strana 2 (celkem 6) OBSAH: 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 2. OVĚŘENÍ

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince 2006 o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Vláda nařizuje podle 21 písm. b) zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2006 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Citace: 592/2006 Sb. Částka: 188/2006 Sb.

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK podle zákona č. 309/2006 Sb., v platném znění a nařízení vlády č. 592/2006 Sb., v platném

Více

592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 12. prosince 2006

592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 12. prosince 2006 592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince 2006 o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Vláda nařizuje podle 21 písm. b) zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další

Více

II. Zkušební a organizační řád

II. Zkušební a organizační řád Vnitřní předpis Domu techniky Pardubice spol. s r.o. II. Zkušební a organizační řád pro zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Více

Zkušební řád. zkoušky z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi.

Zkušební řád. zkoušky z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi. Držitel akreditace pro provádění zkoušek z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb., čj. 2009/18389-43 ze dne 5. 3.

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK 1) Termíny zkoušek včetně úplného přehledu zkušebních okruhů v rámci zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování

Více

INFORMACE PRO UCHAZEČE o vykonání zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik podle 9 zákona č. 309/2006 Sb.

INFORMACE PRO UCHAZEČE o vykonání zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik podle 9 zákona č. 309/2006 Sb. I.T.I. - Integrovaná technická inspekce spol. s r.o. Zelený pruh 1560/99, 140 02 Praha 4 Braník INFORMACE PRO UCHAZEČE o vykonání zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik podle

Více

Dodatek č. 1 ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU

Dodatek č. 1 ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU Zkušební řád opakované zkoušky po 5-ti letech Dodatek č. 1 ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU PRO PROVÁDĚNÍ OPAKOVANÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTI KOORDINÁTORA BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI NA STAVENIŠTI

Více

(předpis k provedení zkoušky) Dokument ČSJ ČSJ 04

(předpis k provedení zkoušky) Dokument ČSJ ČSJ 04 Dokument ČSJ (SzOZ) Číslo: ČSJ 04 Výtisk č.: Strana: 1 Celkem stran: 11 Počet příloh: 0 Zkušební řád 1: Zkušební řád pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle 10 zákona

Více

PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI FYZICKÝCH OSOB K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK

PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI FYZICKÝCH OSOB K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI FYZICKÝCH OSOB K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK podle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů a nařízení

Více

PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTI KOORDINÁTORA BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI NA STAVENIŠTI

PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTI KOORDINÁTORA BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI NA STAVENIŠTI ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTI KOORDINÁTORA BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI NA STAVENIŠTI podle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších

Více

Přezkoumal: Ing. Martina Hájková Zpracoval: Ing. Romana Hofmanová Jméno Podpis Datum

Přezkoumal: Ing. Martina Hájková Zpracoval: Ing. Romana Hofmanová Jméno Podpis Datum Dokument ČSJ (SzOZ) Číslo: ČSJ 04A Výtisk č.: Strana: 1 Celkem stran: 12 Počet příloh: 0 Zkušební řád 2: Zkušební řád pro periodickou zkoušku po 5 letech z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci

Více

EURO CERT CZ, a.s. Zkušební středisko POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ, OBSAH A ROZSAH PÍSEMNÉ PRÁCE

EURO CERT CZ, a.s. Zkušební středisko POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ, OBSAH A ROZSAH PÍSEMNÉ PRÁCE EURO CERT CZ, a.s. Zkušební středisko POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ, OBSAH A ROZSAH PÍSEMNÉ PRÁCE Součástí zkoušky je obhajoba písemné práce. Uchazeč musí zpracovat ke zkoušce písemnou práci (projekt) na téma

Více

Zkušební řád. Zpracovala: PhDr. Lidmila Kleinová, CSc. V Praze dne:

Zkušební řád. Zpracovala: PhDr. Lidmila Kleinová, CSc. V Praze dne: Zkušební řád pro zkoušky a periodické zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik podle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů Přepracování zkušebního řádu v souvislosti

Více

Směrnice: (předpis k provedení opakované zkoušky) Dokument ČSJ ČSJ 04A

Směrnice: (předpis k provedení opakované zkoušky) Dokument ČSJ ČSJ 04A Dokument ČSJ (SzOZ) Číslo: ČSJ 04A Výtisk č.: Strana: 1 Celkem stran: 12 Počet příloh: 0 Směrnice: Příloha 3.25 Zkušební řád pro zkoušku opakovanou po 5 letech z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů

Více

TÜV AUSTRIA CZECH spol. s r.o. Zelený pruh 1560/99, Praha 4 Braník

TÜV AUSTRIA CZECH spol. s r.o. Zelený pruh 1560/99, Praha 4 Braník TÜV AUSTRIA CZECH spol. s r.o. Zelený pruh 1560/99, 140 02 Praha 4 Braník INFORMACE PRO UCHAZEČE o vykonání zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik a periodické zkoušky podle

Více

Zkušební řád pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik

Zkušební řád pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik Strana 1/17 1. ÚČEL Účelem zkušebního řádu je stanovení organizace zkoušek pro získání odborné způsobilosti ve smyslu zákona č. 309/2006 Sb., o zajištění dalších podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při

Více

e-mail: kozubik@itiv.cz e-mail: pha@itiv.cz IČ: 26427753

e-mail: kozubik@itiv.cz e-mail: pha@itiv.cz IČ: 26427753 INFORMACE PRO UCHAZEČE o vykonání zkoušky z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle 14 a 18 zákona č. 309/2006 Sb. 1. Struktura I.T.I.-

Více

Zkušební řád. Revize zkušebního řádu. červen Zpracovala: Ing. Markéta Formánková odborná garantka zkoušky. Strana 1 (celkem 31)

Zkušební řád. Revize zkušebního řádu. červen Zpracovala: Ing. Markéta Formánková odborná garantka zkoušky. Strana 1 (celkem 31) Zkušební řád pro zkoušky a periodické zkoušky z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů

Více

Přepracování zkušebního řádu v souvislosti s novelou NV č. 592/2006 Sb. červenec 2016

Přepracování zkušebního řádu v souvislosti s novelou NV č. 592/2006 Sb. červenec 2016 ZKUŠEBNÍ ŘÁD zkouška z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik a periodická zkouška z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik podle zákona č. 309/2006 Sb., v platném

Více

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i. Zkušební řád pro zkoušku a pro zkoušku opakovanou po 5 letech z odborné způsobilosti fyzických osob k činnostem koordinátora BOZP na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů

Více

Průběh a konání profesní kvalifikační zkoušky QI 75-04-06

Průběh a konání profesní kvalifikační zkoušky QI 75-04-06 Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD, Žatec, s.r.o. List číslo: 1 / 17 Druh dokumentu: instrukce Identifikační označení: QI 75-04-06 Výtisk číslo:1 QI 75-04-06 Tato instrukce je majetkem

Více

Zkušební řád pro ověřování odborné způsobilosti bezpečnostních poradců pro přepravu nebezpečných věcí silniční dopravou

Zkušební řád pro ověřování odborné způsobilosti bezpečnostních poradců pro přepravu nebezpečných věcí silniční dopravou Zkušební řád pro ověřování odborné způsobilosti bezpečnostních poradců pro přepravu nebezpečných věcí silniční dopravou Ministerstvo dopravy schválilo v souladu s ustanovením 17b odst. 1 vyhlášky č. 478/2000

Více

Metodika pro zkoušku z odborné způsobilosti

Metodika pro zkoušku z odborné způsobilosti Metodika pro zkoušku z odborné způsobilosti Pro zkoušky z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb. v platném znění.

Více

Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11. Článek 1 Základní ustanovení

Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11. Článek 1 Základní ustanovení Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11 Zkušební řád pro zkoušku odborné způsobilosti k provádění biologického hodnocení podle 67, ve smyslu 45i zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny,

Více

KE ZKOUŠCE A KE ZKOUŠCE OPAKOVANÉ PO 5-ti LETECH Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM

KE ZKOUŠCE A KE ZKOUŠCE OPAKOVANÉ PO 5-ti LETECH Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM ZKUŠEBNÍ ŘÁD KE ZKOUŠCE A KE ZKOUŠCE OPAKOVANÉ PO 5-ti LETECH Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM KOORDINÁTORA BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI NA STAVENIŠTI podle zákona č. 309/2006 Sb. v platném

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 27. června o podrobnostech zkoušky zakončující vzdělávací program zaměřený na výkon zahraniční služby

VYHLÁŠKA. ze dne 27. června o podrobnostech zkoušky zakončující vzdělávací program zaměřený na výkon zahraniční služby VYHLÁŠKA ze dne 27. června 2017 o podrobnostech zkoušky zakončující vzdělávací program zaměřený na výkon zahraniční služby Ministerstvo zahraničních věcí (dále jen ministerstvo ) stanoví podle 32 odst.

Více

1.2 Podle výše citovaného ustanovení nařízení vlády písemná dokumentace o zabezpečení zkoušek podle bodu 1.1 písm. c) zahrnuje

1.2 Podle výše citovaného ustanovení nařízení vlády písemná dokumentace o zabezpečení zkoušek podle bodu 1.1 písm. c) zahrnuje Návrh na udělení akreditace pro provádění zkoušek z odborné způsobilosti fyzických osob předkládaný podle 3 nařízení vlády č. 592/2006 Sb. o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti

Více

Metodika pro periodickou zkoušku z odborné způsobilosti

Metodika pro periodickou zkoušku z odborné způsobilosti Metodika pro periodickou zkoušku z odborné způsobilosti Pro periodické zkoušky z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006

Více

Zkušební řád. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Podávání přihlášek

Zkušební řád. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Podávání přihlášek Příloha č. 2 k č.j.: 193/M/17, 5320/ENV/17 Zkušební řád pro zkoušku odborné způsobilosti k provádění posouzení podle 45i zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů

Více

Z K U Š E B N Í Ř Á D

Z K U Š E B N Í Ř Á D Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky,z.s. Držitel akreditace na ověřování odborné způsobilosti fyzických osob v prevenci rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Všeobecná ustanovení

ZKUŠEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Všeobecná ustanovení ZKUŠEBNÍ ŘÁD Čl. 1 Všeobecná ustanovení 1.1 Základní informace Držitel akreditace: VÚBP, v.v.i. Jeruzalémská 9 116 52 Praha 1 Tel: 221 015 811 fax: 224 238 550 E-mail: vubp@vubp-praha.cz Webová stránka:

Více

208/2007 Sb. VYHLÁŠKA

208/2007 Sb. VYHLÁŠKA 208/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 7. srpna 2007 o podrobnostech stanovených k provedení zákona o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Změna: 110/2012 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

208/2007 Sb. VYHLÁŠKA

208/2007 Sb. VYHLÁŠKA 208/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 7. srpna 2007 o podrobnostech stanovených k provedení zákona o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 25 odst. 5 zákona

Více

Metodický pokyn pro ověřování odborné způsobilosti fyzických osob k provádění revizí, prohlídek a zkoušek určených technických zařízení v provozu

Metodický pokyn pro ověřování odborné způsobilosti fyzických osob k provádění revizí, prohlídek a zkoušek určených technických zařízení v provozu Drážní úřad Wilsonova 300/8 121 06 Praha 2 Vinohrady crdux003w56j CRDUX003W56J Č. j.: DUCR-5218/12/Jr Metodický pokyn pro ověřování odborné způsobilosti fyzických osob k provádění revizí, prohlídek a zkoušek

Více

Text vyhlášky v platném znění s vyznačením navrhovaných změn. 208/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 7. srpna 2007

Text vyhlášky v platném znění s vyznačením navrhovaných změn. 208/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 7. srpna 2007 Text vyhlášky v platném znění s vyznačením navrhovaných změn IV. 208/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 7. srpna 2007 o podrobnostech stanovených k provedení zákona o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Ministerstvo

Více

Z K U Š E B N Í Ř Á D

Z K U Š E B N Í Ř Á D Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky Držitel akreditace na ověřování odborné způsobilosti fyzických osob v prevenci rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Více

457/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva životního prostředí. ze dne 6. prosince a odnímání autorizace (K 19 zákona) Zkouška odborné způsobilosti

457/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva životního prostředí. ze dne 6. prosince a odnímání autorizace (K 19 zákona) Zkouška odborné způsobilosti 457/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ze dne 6. prosince 2001 o odborné způsobilosti a o úpravě některých dalších otázek souvisejících s posuzováním vlivů na životní prostředí Ministerstvo

Více

II. Zkušební a organizační řád

II. Zkušební a organizační řád Vnitřní předpis Domu techniky Pardubice spol. s r.o. II. Zkušební a organizační řád pro zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Více

Stavovský předpis. Exekutorské komory České republiky ze dne 18. dubna 2008. zkušební řád kvalifikační zkoušky vykonavatele exekutora

Stavovský předpis. Exekutorské komory České republiky ze dne 18. dubna 2008. zkušební řád kvalifikační zkoušky vykonavatele exekutora Stavovský předpis Exekutorské komory České republiky ze dne 18. dubna 2008 zkušební řád kvalifikační zkoušky vykonavatele exekutora Zkušební řád upravuje postup při provádění kvalifikační zkoušky vykonavatele

Více

Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení. č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2.

Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení. č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2. Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2.2011 Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Řád rigorózního

Více

Zkušební řád. Zpracoval: Ing. Josef Štoudek odborný garant zkoušky. Strana 1 (celkem 30)

Zkušební řád. Zpracoval: Ing. Josef Štoudek odborný garant zkoušky. Strana 1 (celkem 30) Zkušební řád pro zkoušky a opakované zkoušky po pěti letech z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb., v platném

Více

ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012

ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012 Garant dokumentu: 9200 - prorektor pro studium TUO_VP_07_002 verze: B Účinnost dokumentu od: 18.5.2012 ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012 Řízená

Více

Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 457/2001 Sb.,

Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 457/2001 Sb., Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 457/2001 Sb., o odborné způsobilosti a o úpravě některých dalších otázek souvisejících s posuzováním vlivů na životní prostředí Ministerstvo životního prostředí

Více

Seznam pojmů a zkratek

Seznam pojmů a zkratek ZKUŠEBNÍ ŘÁD pro provádění zkoušek a periodických zkoušek z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 kterou se stanovuje řidiči taxislužby jako podmínka pro zahájení nebo nabízení přepravy na území města Písku povinnost prokázat zkouškou znalosti místopisu, obsluhy taxametru

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006

Více

Hodnoticí standard Manažer BOZP (kód: T) Autorizující orgán: Skupina oborů: Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Hodnoticí standard Manažer BOZP (kód: T) Autorizující orgán: Skupina oborů: Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: Manažer BOZP (kód: 39-005-T) Autorizující orgán: Ministerstvo práce a sociálních věcí Skupina oborů: Speciální a interdisciplinární obory (kód: 39) Týká se povolání: Manažer BOZP Kvalifikační úroveň NSK

Více

Informace pro žadatele

Informace pro žadatele F001/2018-2 Strana 1 z 6 Informace pro žadatele o posouzení odborné způsobilosti k výkonu metrologické funkce 2 Průběh certifikace 2.1 Základní rozsah certifikace Rozsah certifikace pro všechny funkce

Více

Nařízení ředitele IVP č. 1/2016. Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018

Nařízení ředitele IVP č. 1/2016. Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018 Nařízení ředitele IVP č. 1/2016 Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018 Ředitel Institutu vzdělávání a poradenství vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro

Více

AUTORIZAČNÍ ŘÁD NÁRODNÍ PLATFORMY SBToolCZ. Obecně čl. 1

AUTORIZAČNÍ ŘÁD NÁRODNÍ PLATFORMY SBToolCZ. Obecně čl. 1 AUTORIZAČNÍ ŘÁD NÁRODNÍ PLATFORMY SBToolCZ Obecně čl. 1 Tento autorizační řád Národní platformy SBToolCZ (dále jen NP SBToolCZ) upravuje následující podrobnosti: a) o udělování autorizace konzultanta SBToolCZ,

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Ročník 2014 Praha dne 15. září 2014 Částka: 11 O B S A H Pokyn rektora Policejní akademie České republiky v Praze, kterým

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE Dokumentace integrovaného systému ROZHODNUTÍ REKTORA Číslo:.. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE Vypracoval Schválil Funkce

Více

ČESKÁ REPUBLIKA KRAJSKÝ SOUD V PLZNI Veleslavínova 40, 306 17 Plzeň, tel.: 377 868 888, fax: 377 868 000. předseda Krajského soudu v Plzni

ČESKÁ REPUBLIKA KRAJSKÝ SOUD V PLZNI Veleslavínova 40, 306 17 Plzeň, tel.: 377 868 888, fax: 377 868 000. předseda Krajského soudu v Plzni ČESKÁ REPUBLIKA KRAJSKÝ SOUD V PLZNI Veleslavínova 40, 306 17 Plzeň, tel.: 377 868 888, fax: 377 868 000 Spr 2647/2013 Předseda Krajského soudu v Plzni vyhlašuje výběrové řízení na obsazení dvou funkcí

Více

SMĚRNICE ŘEDITELE ÚSI č. 9/2008 PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA ÚSTAVU SOUDNÍHO INŢENÝRSTVÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK

SMĚRNICE ŘEDITELE ÚSI č. 9/2008 PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA ÚSTAVU SOUDNÍHO INŢENÝRSTVÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK Akademický senát VUT v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, na návrh

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se provádějí některá ustanovení zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích a likvidátorech pojistných

Více

N Á V R H VYHLÁŠKA. ze dne. 2017,

N Á V R H VYHLÁŠKA. ze dne. 2017, N Á V R H II. VYHLÁŠKA ze dne. 2017, o zkušebním řádu aprobační zkoušky a o změně vyhlášky č. 188/2009 Sb., o atestační zkoušce, aprobační zkoušce a závěrečné zkoušce certifikovaného kurzu a o postupu

Více

Režim: Počet stran: 25 Počet příloh: ŘÍZENÝ DOKUMENT. Počet vzorů:

Režim: Počet stran: 25 Počet příloh: ŘÍZENÝ DOKUMENT. Počet vzorů: Platnost od: 2016 Skartační znak: S - 10 Počet stran: 25 Počet příloh: 0 Počet vzorů: 0 Režim: ŘÍZENÝ DOKUMENT Verze: PÍSEMNÁ VERZE Vydání 1 2 3 4 5 Změna 0 1 2 3 4 5 Určeno pro: ODBORNÉ ZKUŠEBNÍ KOMISI

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD. Článek I. Základní ustanovení

ZKUŠEBNÍ ŘÁD. Článek I. Základní ustanovení ZKUŠEBNÍ ŘÁD Článek I. Základní ustanovení 1. Zkušební řád upravuje způsob složení a rozsah odborné zkoušky a podmínky, za kterých lze tyto zkoušky vykonat. Odborné zkoušky jsou určeny osobám vyvíjejících

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. CÍLE ROZHODNUTÍ... 3 3. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ... 6 1. ÚVOD Účelem rozhodnutí je

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Vysoká škola logistiky o.p.s. Strana 1 (celkem 10) ROZHODNUTÍ REKTORA Číslo: RR 06/18-VSLG PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Vypracoval Zkontroloval a uvolnil

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. CÍLE ROZHODNUTÍ... 3 3. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ... 8 4. PŘÍLOHY... 9 1. ÚVOD Účelem rozhodnutí je stanovení

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 OBSAH 1. ÚVOD... 0 2. CÍLE ROZHODNUTÍ... 0 3. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ... 0 4. PŘÍLOHY... 0 1. ROZDĚLOVNÍK / ZÁZNAM O SEZNÁMENÍ...

Více

Směrnice rektora. č. 3/2014

Směrnice rektora. č. 3/2014 Směrnice rektora Název: č. 3/2014 k přijímacímu řízení pro akreditované bakalářské a magisterské studijní programy Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Prof. Ing. Jiří Kraft, CSc. prorektor Právní kontrola:

Více

VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky

VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky Strana 1498 Sbírka zákonů č. 117 / 2018 117 VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 37 odst. 1 písm. f) zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách

Více

ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I

ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii,

Více

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Článek 1 Úvodní ustanovení Tento Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity (dále jen Řád ) upravuje v souladu s ustanovením 60 a 60a zákona č.

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2018/2019

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2018/2019 Vysoká škola logistiky o.p.s. Strana 1 (celkem 10) Dokumentace integrovaného systému ROZHODNUTÍ REKTORA Číslo: RR 06/17-VSLG PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK Vypracoval

Více

crdux0041ci8 Drážní úřad 121 06 Praha 2 - Vinohrady

crdux0041ci8 Drážní úřad 121 06 Praha 2 - Vinohrady Drážní úřad Wilsonova 300/8 121 06 Praha 2 - Vinohrady crdux0041ci8 CRDUX0041CI8 Č. j.: DUCR-12061/12/Jr Metodický pokyn pro získání všeobecné odborné způsobilosti pro vydání licence strojvedoucího (úplné

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_12_011

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_12_011 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydala: děkanka Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 1. 11. 2012 VYHLÁŠKA PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu bakalářských studijních

Více

Hodnoticí standard. Vedoucí poštovního oddělení (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Vedoucí poštovního oddělení (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Vedoucí poštovního oddělení (kód: 37-047-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Vedoucí poštovního oddělení Kvalifikační úroveň

Více

Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení

Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení Článek 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice o rigorózním řízení na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerizty (dále jen FSpS MU ) v souladu s 46 odst. 5 a

Více

Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020. Důležité informace pro všechny bakalářské obory

Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020. Důležité informace pro všechny bakalářské obory Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020 Ředitel Institutu vzdělávání a poradenství vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro studium v akademickém roce 2019/2020,

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD na ověřování odborné způsobilosti fyzických osob koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi

ZKUŠEBNÍ ŘÁD na ověřování odborné způsobilosti fyzických osob koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi Podle zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v pracovněprávních vztazích a o zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při činnosti nebo poskytování

Více

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest 1 Účel zkoušky Účelem kvalifikační zkoušky je ověřit, zda má žadatel potřebné odborné znalosti a způsobilost vykonávat samostatně

Více

PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 15. ČERVENCE 2013

PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 15. ČERVENCE 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S.

RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S. RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S. Čl. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Rigorózní řád Metropolitní univerzity Praha, o.p.s. upravuje 1 postup přijímání přihlášek ke státní rigorózní zkoušce, která

Více

Pokyn k maturitním zkouškám pro školní rok 2011/2012

Pokyn k maturitním zkouškám pro školní rok 2011/2012 Tento pokyn je vydán v souladu s vyhláškou č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou ve znění pozdějších předpisů. Čl. 1. Přihlašování k maturitní

Více

Komunikace se zákazníkem a péče o zákazníka 3 Řešení náročných situací 3 Zajištění administrace zakázky 3 Orientace v příslušné legislativě 3

Komunikace se zákazníkem a péče o zákazníka 3 Řešení náročných situací 3 Zajištění administrace zakázky 3 Orientace v příslušné legislativě 3 Servisní pracovník u zákazníka (kód: 69-013-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Výzva pro podání nabídek (dále jen výzva )

Výzva pro podání nabídek (dále jen výzva ) Výzva pro podání nabídek (dále jen výzva ) na základě 6 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách vyzývá zájemce k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na výběr dodavatele s názvem: NÁKUP

Více

Administrativní pracovník

Administrativní pracovník Asistent/ka, sekretář/ka (kód: 62-008-M) Autorizující orgán: Ministerstvo práce a sociálních věcí Skupina oborů: Ekonomie (kód: 62) Povolání: Administrativní pracovník Doklady potvrzující úplnou profesní

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ:

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Ročník 2009 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Titul původního předpisu: PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Vyhláška kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání

Více

Zkušební řád. revize zkušebního řádu červenec 2015

Zkušební řád. revize zkušebního řádu červenec 2015 Zkušební řád pro zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik v oblasti BOZP a pro zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik opakované po 5-ti letech (dále

Více

VYHLÁŠKA ze dne 27. června 2017 o podrobnostech zkoušky zakončující vzdělávací program zaměřený na výkon zahraniční služby

VYHLÁŠKA ze dne 27. června 2017 o podrobnostech zkoušky zakončující vzdělávací program zaměřený na výkon zahraniční služby Strana 1940 Sbírka zákonů č. 188 / 2017 188 VYHLÁŠKA ze dne 27. června 2017 o podrobnostech zkoušky zakončující vzdělávací program zaměřený na výkon zahraniční služby Ministerstvo zahraničních věcí (dále

Více

Hodnoticí standard. Dispečer silniční osobní dopravy (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Dispečer silniční osobní dopravy (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Dispečer silniční osobní dopravy (kód: 37-056-M) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY Směrnice č. 9/2014 Věc: Obhajoba disertačních prací v doktorském studijním programu P2612 Elektrotechnika a informatika na Fakultě elektrotechniky

Více

Hodnoticí standard. Chemický technik produktmanažer (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Chemický technik produktmanažer (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Chemický technik produktmanažer (kód: 28-09-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Chemický technik produktmanažer

Více

Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov

Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Vyhláška rektora č. 3/2011 Pravidla přijímacího řízení ke studiu bakalářských studijních

Více

Specialista hodnocení a odměňování zaměstnanců (kód: 62-012 -R)

Specialista hodnocení a odměňování zaměstnanců (kód: 62-012 -R) Specialista hodnocení a odměňování zaměstnanců (kód: 62-012 -R) Autorizující orgán: Ministerstvo práce a sociálních věcí Skupina oborů: Ekonomie (kód: 62) Povolání: Personalista specialista Doklady potvrzující

Více

Hodnoticí standard. Správce památkového objektu (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Správce památkového objektu (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Správce památkového objektu (kód: 82-018-M) Autorizující orgán: Ministerstvo kultury Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Záhlaví Schválení AS FIT: 13. 11. 2018 Platnost: dnem schválení Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: proděkan pro tvůrčí činnost a doktorské

Více

Čl. 4 Náplň a náležitosti zkoušky Čl. 5 Písemná část zkoušky A. odborné zkoušky pro základní kvalifikační stupeň odborné způsobilosti

Čl. 4 Náplň a náležitosti zkoušky Čl. 5 Písemná část zkoušky A. odborné zkoušky pro základní kvalifikační stupeň odborné způsobilosti Zkušební řád Modré pyramidy stavební spořitelny, a.s. pro odborné zkoušky pro základní kvalifikační stupeň odborné způsobilosti pojišťovacího zprostředkovatele (dále jen zkušební řád ) Čl. 1 Základní ustanovení

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_13_009

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_13_009 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydala: děkanka Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 10. 10. 2013 VYHLÁŠKA PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu bakalářských studijních

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 2. KVĚTNA 2011

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 2. KVĚTNA 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. listopadu 2007

Více

SŽDC PR-1/2018-NPS. Příkaz náměstkyně GŘ pro provozuschopnost dráhy

SŽDC PR-1/2018-NPS. Příkaz náměstkyně GŘ pro provozuschopnost dráhy Příkaz Úroveň přístupu A Příkaz náměstkyně GŘ pro provozuschopnost dráhy Administrace, evidence, organizace a výkon zkoušek prováděných podle předpisu SŽDC Zam1 zaměstnanci Generálního ředitelství, úseku

Více