MEET CZECH DESIGN. MEET CZECH DESIGN Boty, které dobývají svět (Zlín) Talent designu popáté. MIXER Festival 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MEET CZECH DESIGN. MEET CZECH DESIGN Boty, které dobývají svět (Zlín) Talent designu popáté. MIXER Festival 2014"

Transkript

1 MEET CZECH DESIGN Zlín se pyšní botami, architekturou a mladými talenty, v Novém Boru mistrně ovládají práci se sklem, Mladá Boleslav dává tvář motorům na kolech, Brno vládne grafickému designu a Praha zastřešuje užitý design, módu i architekturu. CzechTourism tato města propojil do seriálu designových událostí MEET CZECH DESIGN. MEET CZECH DESIGN Boty, které dobývají svět (Zlín) Tvorba vycházejících hvězd designu. Na programu jsou open-air výstavy, velkolepá fashion show night, exkurze, přednášky, vernisáže a setkání s významnými osobnostmi designu. Talent designu popáté V rámci zlínského Meet Czech Design dojde ke slavnostnímu vyhlášení výsledků již pátého ročníku prestižní mezinárodní soutěže Talent designu. Tu již tradičně pořádá Nadační fond JUDr. Martina Růžičky s odbornou spoluprací Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Předmětem soutěže je v mezinárodním měřítku ocenit výjimečné studentské práce z oblasti designu v kategoriích, kterými jsou produktový, průmyslový, fashion a grafický design a rovněž design v oborech architektury a interiéru. Do soutěže se každoročně hlásí posluchači domácích i zahraničních vysokých škol, a to jak jednotlivci, tak i autorské kolektivy. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny. Držitel hlavního ocenění obdrží 50 tisíc korun. Letošní vyhlašování výsledků proběhne v pátek 2. května od hodin na slavnostním večeru v reprezentativním prostředí zlínského Kongresového centra. Večer bude moderovat Ester Kočičková. Součástí večera se stane i velká módní přehlídka prací studentů Ateliéru oděvu a obuvi Fakulty multimediální komunikace UTB a Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě, chybět nebude ani projekce animovaných filmů. Po skončení oficiální části dojde na zahájení výstavy soutěžních prací s velkou afterparty. MIXER Festival 2014 Multižánrový festival MIXER letos proběhne už po deváté a návštěvníky bude lákat na přednášky a workshopy ze světa designu, architektury, grafiky, filmu, fotografie i hudby. Letošnímu tématu bude vévodit Extrémní realita. Odrazit by se to mělo především v doprovodném programu, ve kterém se objeví i extrémní sporty či tattoo maraton.

2 Z bohatého programu si návštěvníci mohou vybrat např. přednášky ředitele společnosti Cream RE Martina Jarolíma nebo Daniela Gonzálese a Tomáše Vargy, grafický battle mezi Vladmírem 518 a Vladimírem Strejčkem, či workshop pod vedením dvojice Puk Puk. Chybět nebude ani diskuse o architektuře s Janem Zielinskim či o zlínské módní značce s Oldřiškou Křížovou. Všechny tyto přednášky a diskuse se odehrají na různých místech Baťova institutu. Festival svoje aktivity ovšem rozprostře i do jiných míst: v rámci Queens Graffiti Jam předvedou writeři Luděkeim, NONECK, EICUL, NOMAD a DJLajfstajl svoje umění na čelní stěně podchodu ve spodním parku vedle zlínského autobusového nádraží. S ukázkami extrémních sportů anebo curlingu v nákupních vozících se budou moci lidé seznámit na parkovišti před Fakultou multimediálních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (ve Štefánikově ulici). Pozornost vzbudí i Tribo Tattoo Marathon v podání Veroniky a Routa z pražského Tribo Tattoo proběhne v Cafe Blok 12. Fashion Design ve Zlíně Na milovníky módy čekají ve Zlíně nejméně dvě zajímavé akce. Díky Nadačnímu fondu JUDr. Martina Růžičky se v sobotu 3. května od hodin ve Velkém sále Kongresového centra uskuteční zcela výjimečná módní přehlídka, jak organizátoři slibují, vpravdě evropských parametrů. Sympatické na ní také je, že vstup je pro příchozí volný. Zatímco na přehlídkovém molu si milovníci současné designové módy budou moci předváděné modely pouze prohlédnout, příležitost k nákupům nabídne prodejní veletrh současného fashion designu FLER.CZ. Svoje rukodělné výrobky na platformě Baťova institutu zde představí na padesát prodejců z renomovaného serveru Fler.cz a prezentovat se zde budou rovněž výrobky místní designerské firmy v rámci Local Design marketu. Výstavy Třináct výstav nabídne veřejnosti zlínský start letošního Meet Czech Design. Uskuteční se ve Zlínském zámku, kulturním institutu Alternativa, ale i v městských parcích nebo na platformě Baťova institutu, zlínských filmových ateliérech či ve foyer Krajské knihovny. Netradiční výstava studentů uměleckých ateliérů Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se jmenuje Viktorův byt. Výstava je koncipovaná jako skutečný reálný byt, který je složen z designových kousků zhotovených studenty uměleckých oborů. Výstava má svůj vlastní příběh o Viktorovi a jeho životě v designovém bytě. Výstava je veřejnosti přístupná vždy od 10 do 18 hodin v prostorech Divadla ve 32. budově areálu Svit.

3 Zámek Zlín: Zlínská designová líheň časosběrná výstava designérů, kteří se narodili či studovali ve Zlíně nebo se nechali Zlínem inspirovat ve své tvorbě. Zlín kolébka českého designu výstava přiblíží počátky 75letého vývoje výuky a designérské praxe ve městě. Městské zásahy Zlín 2014 (v zámeckém parku) projekt vyzval architekty, urbanisty, studenty a umělce, aby, stejně jako v jiných městech, vyslovili svůj názor na místa ve veřejném prostoru, která by si dle jejich uvážení zasloužila změnu. Creative Hill College v areálu Filmových ateliérů: výstava Multimediální podoby konceptuálního designu. Alternativa: případové studie patnáctky českých společností a organizací představí výstava Designem k prosperitě. Design pneumatik jako umělecké dílo prezentace průmyslového designu firmy Continental, představí se na ní také "pattern" pneumatiky. Krajská knihovna Františka Bartoše: CI.CZ Firemní styl v České republice po roce Park u bývalého zlínského Centroprojektu: Místa spolupráce Realizace ve městě a veřejném prostoru představení deseti projektů, které vznikaly pro veřejný prostor ve spolupráci architektdesignér, architekt-umělec, architekt-kurátor-umělec. Galaxie: Designové tvoření pro rodiče s dětmi. Baťův Institut: Promítání unikátních filmů o designu opravdová lahůdka pro designové fajnšmekry.

4 MEET CZECH DESIGN Tajemství za skleněnou oponou (Nový Bor) Zastávka v Novém Boru symbolizuje silnou disciplínu českého designu- práci se sklem. Nabízí kontrastní pohled na sériovou výrobu skla a tradiční ruční výrobu. Novoborské sklářské slavnosti Vyhledávané a vždy hojně navštěvované Sklářské slavnosti v Novém Boru se letos budou konat od 13. do 15. června Na Náměstí Míru v Novém Boru se během slavností bude střídat hudební produkce, stánky s regionálními potravinami a typickými řemeslnými výrobky, tvůrčí sklářské dílny s ukázkami foukání skla, rytí skla nebo tvorby vitráží. Mezi hvězdnými sklářskými osobnostmi se v Novém Boru objeví Bořek Šípek, David Vávra a Peter Olah nebo módní návrhářky Liběna Rochová a Blanka Matragi. K vidění bude také trofej Tour de France navržená Peterem Olahem a vyrobená právě v místní sklárně. Účastníci budou mít také možnost prohlédnout si výstavu Flowers for Slovakia a zúčastnit se mnoha dalších akcí. Design stezka Nový Bor V Novém Boru jsou pro návštěvníky festivalového zastavení MEET CZECH DESIGN připraveny balíčky akcí, které obsahují exkurze do skláren za sériovou výrobou skla i kontrastní pohled na tradiční ruční výrobu. Atraktivity Nového Boru, a to především sklárny, budou spojeny turistickým autobusem, kterým se mohou všichni pohodlně a rychle dostat přesně tam, kam chtějí. Další variantou pohybu po krásném okolí Nového Boru je možnost zapůjčení jízdních kol. K návštěvě novoborská design stezka doporučuje: PRECIOSA Kamenický Šenov (ruční výroba skla na huti) CRYSTALEX Nový Bor (automatická hutní výroba skla) Sklárna SLAVIA Nový Bor (ruční výroba skla na huti) Sklářské muzeum Nový Bor (historická expozice + výstava moderního skla) Studio ASTERA Nový Bor (studiová umělecká tvorba) Studio Aleš Zvěřina Nový Bor (studiové broušení skla) KOLEKTIV (technologické, designové a výrobní studio) Sklářské muzeum Kamenický Šenov (historická expozice rytého skla) TGK Skalice u České Lípy (technologické, designové a výrobní studio) AJETO Nový Bor (hutní výroba, design restaurant, muzeum skla) AJETO Lindava (velká umělecká sklárna) PAČINEK Lindava (domácí sklářské studio) Střední sklářská škola Nový Bor

5 Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov MEET CZECH DESIGN Roztočte kola designu (Mladá Boleslav) Místní automobilka vyrábí vozy už více než sto let. Nelze polemizovat s tím, že co model, to svým způsobem zcela nový design. Proto také průmyslový design hraje v Mladé Boleslavi tak důležitou roli. Roztočte kola designu Mladoboleslavská škodovka vyrábí vozy už více než sto let. Celou její historii si lze prohlédnout v nově zrekonstruovaném Muzeu Škoda. Zde proběhnou komentované prohlídky exponátů od veteránských aut až po nejmodernější modely vozů. V muzeu budou v rámci Noci designu až do pozdních hodin probíhat komentované prohlídky, workshopy a přednášky včetně komentované prohlídky výrobní haly ve Škodovce. Příznivce automobilového designu zaujme přednáška šéfdesignérů automobilky Jozefa Kabaně a Petera Olaha. Část programu se odehraje ve vzdělávacím centru Na Karmeli v nedávno zrekonstruovaném klášteře, který je podzemní chodbou propojen s hlavní budovou. Přilehlé terasovité zahrady budou využity pro workshopy, přednášky, výstavu fotografií a letní kino s designovou tematikou. Na Staroměstském náměstí dostanou lidé možnost navrhnout si vlastní design auta a zasadit jej jako puzzle k ostatním barevně řešeným návrhům. Designová stezka povede po ose Metalové cesty. Právě na ní na návštěvníka čeká dvanáct zastavení s originálními audiovizuálními panely z kovářské dílny Davida Szalaye. Design stezka pak doporučuje prohlídku následujících designově zajímavých objektů: Škoda Auto Muzeum Mladá Boleslav (výstava Poznej příběh automobilového designu ) Sbor českých bratří (galerie) Parkovací dům v Mladé Boleslavi (moderní architektura) Náměstí v Mladé Boleslavi (zrekonstruované moderní náměstí) Muzeum Mladoboleslavska (součástí Hradu Mladá Boleslav) Budova vzdělávacího centra Na Karmeli (moderní architektura) SPŠ Mladá Boleslav

6 MEET CZECH DESIGN Mozaika grafického designu (Brno) Akce v Brně má svěžího ducha, neboť jejím tématem je vzdělání. Umožňuje intenzivní komunikaci se školami a studentskou obcí, pro kterou je životní styl stále vědoměji spojen s designem. Bienále grafického designu Závěrečný díl série MEET CZECH DESIGN bude na začátku října hostit Brno. Zaslouženě se přitom opře o tradiční a prestižní 26. mezinárodní bienále grafického designu, které probíhá od června do října 2014 ve třech výstavních budovách Moravské galerie v Brně. Kromě mezinárodní soutěžní přehlídky nabídne pět doprovodných výstav a bohatý doprovodný program. Bienále Brno se letos zaměřuje na grafický design, vzdělávání a školy, a proto mezinárodní soutěžní přehlídka představí práce studentů a absolventů uměleckých škol z celého světa. Doprovodné výstavy mapují téma vzdělávání: rozmanitost výukových systémů, školní úlohy a cvičení, studijní materiály a prostředí, historický vývoj. OFF program nabízí všem zájemcům otevřený prostor pro workshopy, interaktivní akce, přednášky, koncerty, divadelní představení, setkání a další speciální akce v městském prostoru. Více na Co dalšího v Brně? Aby se s designem mohla setkat co nejširší veřejnost, bude se část programu odehrávat v kavárnách, které tvoří jednu z významných charakteristik životního stylu současného Brna. Nad šálkem kávy či jiného nápoje se každý zájemce bude moci osobně setkat s tvůrci grafického designu, vyslechnout si přednášku, prezentaci, zúčastnit se workshopu či autorského čtení. Současně ve vytipovaných kavárnách vzniknou čtenářské koutky s knihami a časopisy zaměřenými na grafický design. Ve veřejném prostoru města budou rozmístěny designové city moduly stánky, které by měly zaujmout pozornost kolemjdoucích a sloužit jako upoutávka nejen na tuto akci, ale i na význam designu, zejména grafického, v každodením životě. V provozu bude i Designová šalina s výstavou na téma vizuální proměny veřejné dopravy v Brně a s workshopem během akce. Mozaiku grafického designu v Brně doplní výstavy: filmový plakát Studia Najbrt v univerzitrním kině Scala, grafická tvorba Karla Halouna v Divadle na Orlí a Hvězdné nebe Bienále Brno se rozklene v prostorách Hvězdárny a planetária. Brněnská design stezka pak upozorní na budovy se zajímavou architekturou, historií či programovou náplní, jako například: Moravská galerie Brno (Bienále grafického designu - workshopy) vila Tugendhat (funkcionalismus a moderní architektura)

7 Hotel International Jurkovičova vila Muzeum města Brna hrad Špilberk (rozhledna, interaktivní dílna) Technické muzeum Brno (historie průmyslového a produktového designu) Dům umění města Brna (Galerie G99, Art kavárna Trojka) Uměleckoprůmyslové muzeum (expozice Užitého umění) MEET CZECH DESIGN Pavučina designu (Praha) Každý den se v Praze koná široké spektrum akcí. S každým rokem vznikají akce nové a ty stávající úspěšné rozšiřují svou nabídku. Pavučina designu sdružuje akce spojené s moderním životním stylem, které probíhají od září do října. Designblok 14 Designblok je největší a nejprestižnější akcí svého druhu ve střední Evropě. Je také nejstarším týdnem designu, tzv. Design weekem ve střední Evropě. Věnuje se především současnému českému designu a jeho propagaci, stejně jako prezentaci špičkového zahraničního designu. Předcházející ročníky, věhlas festivalu a stoupající zájem dokázaly, že je pro Prahu značným kulturním přínosem. Designblok a jeho obliba jak v Čechách, tak ve střední Evropě každoročně roste, účast je rok od roku větší a kvalita expozic je již na světové úrovni. Pravidelně na něj přijíždí návštěvníci ze Slovenska, Maďarska, Rakouska, Polska, Německa a Velké Británie, stále častěji se ale objevují i návštěvníci a novináři z dalších zemí Evropy, USA a Japonska. Návštěvnost v roce 2013 přesáhla lidí. Letošní již šestnáctý ročník Designbloku proběhne ve dnech 6. až 12. října. Výstavy českého i zahraničního designu budou umístěny ve výstavních prostorách Superstudia (určeného především pro výrobce), Openstudia (určeného pro designéry a školy) a Art House (pro umělecké projekty). Součástí Deisgnbloku bude i Designblok Fashion Week, jehož přehlídky se budou konat v kostele Svatého Šimona a Judy. O popularitě a úspěšnosti svědčí i seznam zúčastněných osobností a mezinárodních hvězd, které na Designblok přijíždí. Na Designbloku nalezneme téměř kompletní českou designérskou špičku a mnoho předních zahraničních designérů. Návštěvníci se na ni mohou těšit i letos. A protože se letošní Designblok stal součástí MEET CZECH DESIGN, rozšířila se jeho nabídka o celou řadu doprovodných akcí.

8 Fashion Week Divácky atraktivní podívanou nabídne ve dnech 8. až 14. září FASHION WEEK, který již tradičně představí v Praze světovou a českou módu. Týden módy Fashion Week je prestižní mezinárodní přehlídka módy, která v Praze probíhá od roku Návštěvníci Fashion Weeku budou moci zhlédnout dlouhou řadu módních přehlídek, zúčastnit se odborných přednášek či zajímavých workshopů. Celkem proběhne minimálně 25 přehlídek a dalších akcí. Organizátoři předpokládají účast českých i světových osobností spojených s módou V uplynulých letech Fashion Week hostil světové módní návrháře zvučných jmen, jako jsou např. americký módní návrhář Jeremy Scott, brazilský módní návrhář Alexandre Herchcovitch, který v roce 2012 rámci Pražského Fashion Weeku předvedl svou kolekci pouhých pár dní po její světové premiéře na New York Fashion Week. V minulém roce Fashion Week nabídl Pražanům exkluzivní přehlídku japonské návrhářky Saphir East, která obléká Lady Gaga, a světovou premiéru prezentace kolekce jaro/léto proslulé luxusní značky La Perla. Nedělitelnou součástí Fashion Weeku je Black Card, soutěž určená mladým talentovaným módním tvůrcům. Za cíl si klade dát možnost českým návrhářkám a návrhářům, aby zúročili léta studia a praxe a aby svou tvorbu posunuli dále. Soutěž Black Card jim nabízí finanční podporu a také možnost prezentovat se po dva roky v rámci týdne módy. Soutěž bude vyhlášena 30. dubna a mohou se jí zúčastnit všichni čeští módní návrháři do 30 let. Pražská pavučina designu Doplňkový program nabídne přehlídku prací vítězů Národní ceny za studentský design, která se koná v různých obměnách pravidelně každý rok už od roku Prezentovat se bude nábytek pro interiéry i exteriéry, osvětlovací tělesa, porcelán, sklo, oděvy, obuv, zdravotní pomůcky, sportovní potřeby, šperky, chybět nebude grafický design, interiéry a mnoho dalších zajímavostí. Součástí výstavy bude i přehlídka prací přihlášených do letošního ročníku Národní ceny za studentský design pod názvem Nový (z)boží. Návštěvníkům Prahy poslouží i mapka, ve které naleznou spoustu dalších míst, kde se v Praze mají šanci setkat s designem. S pomocí mapky tak navštíví designové obchody, designové hotely, prvotřídní i stylové restaurace a další významné budovy a objekty.

MEET CZECH DESIGN Boty, které dobývají svět

MEET CZECH DESIGN Boty, které dobývají svět MEET CZECH DESIGN Boty, které dobývají svět Seznamte se s tvorbou vycházejících hvězd designu v jednom z jeho tradičních českých center unikátním funkcionalistickém Zlíně. V rámci Meet Czech Design vás

Více

DESIGN STEZKA 15. 9. 5. 10. 2014 Její jednotlivá zastavení tvoří architektonicky zajímavé budovy, muzea, galerie a další prostory.

DESIGN STEZKA 15. 9. 5. 10. 2014 Její jednotlivá zastavení tvoří architektonicky zajímavé budovy, muzea, galerie a další prostory. DESIGN STEZKA 15. 9. 5. 10. 2014 Její jednotlivá zastavení tvoří architektonicky zajímavé budovy, muzea, galerie a další prostory. A B C HOTEL INTERNATIONAL Husova 16 www.hotelinternational.cz Otevírací

Více

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE PODMÍNKY ÚČASTI 7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE 4. 8. 12. 2013 KAFKŮV DŮM NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 O DESIGNSUPERMARKETU designsupermarket je mezinárodní festival současného

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra - představení Agentura MZV ČR pro prezentaci země POSLÁNÍ: Efektivní zahraniční propagací ČR posilovat její dobré jméno

Více

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž,

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, Světlá nad Sázavou, leden 2016 Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, 22.1. - 26.1.2016 Po velkém úspěchu na loňském zářijovém veletrhu Maison et Objet se BOMMA opět vrací do

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací Co je CAMP? CAMP [kemp] je zkratka názvu Centra architektury a městského plánování, jehož hlavním posláním je zlepšit současnou podobu veřejné debaty o rozvoji Prahy. CAMP má sloužit nejen architektům,

Více

Navštivte náš Infopoint MCD na náměstí Míru, kde získáte bližší informace o celém programu, autobusové dopravě a další.

Navštivte náš Infopoint MCD na náměstí Míru, kde získáte bližší informace o celém programu, autobusové dopravě a další. ZASTAVTE SE V NAŠEM INFOPOINTU MCD Navštivte náš Infopoint MCD na náměstí Míru, kde získáte bližší informace o celém programu, autobusové dopravě a další. Přijďte se zaregistrovat a vyzvednout si svůj

Více

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015!

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! V termínu od 22. do 23. října 2015 se na výstavišti v pražských Holešovicích uskuteční 4. ročník mezioborového veletrhu obnovy, financování, využití

Více

XII. MEZINÁRODNÍ SKLÁŘSKÉ SYMPOZIUM IGS 2015

XII. MEZINÁRODNÍ SKLÁŘSKÉ SYMPOZIUM IGS 2015 XII. MEZINÁRODNÍ SKLÁŘSKÉ SYMPOZIUM IGS 2015 Program XII. IGS je propojen s Mezinárodním hudebním festivalem Lípa Musica, Českým varhanním festivalem a oslavou 50. narozenin televizního Večerníčka. 1.

Více

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava SKLENĚNÉ VÁNOČNÍ OZDOBY. Minulost, současnost, vize Hlavní budova muzea, 18. listopadu 2010-15. května 2011 Výstava Otcové města Jablonce VII. Výstava

Více

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 9. MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY JEDNOU ZA ROK, PŘED VÁNOCI S TRADICÍ OD ROKU 2007 10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK

Více

Prostory ke komerčnímu pronájmu

Prostory ke komerčnímu pronájmu Prostory ke komerčnímu pronájmu Centrum DOX patří mezi nejprogresivnější kulturní instituce v České republice kromě prezentace současného umění nabízí centrum DOX pronájem jedinečných industriálních prostor,

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

...pozvánka s volnou vstupenkou. www.reklama-fair.cz

...pozvánka s volnou vstupenkou. www.reklama-fair.cz ...pozvánka s volnou vstupenkou Pořadatel: Hlavní partner: www.reklama-fair.cz 18. veletrh reklamy, médií, polygrafie a obalů Poukázka na volnou vstupenku Zde je místo pro nalepení vizitky! Výstaviště

Více

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ SRPNOVÉ HODOVÁNÍ 21. 23. 8. 2015, KUTNÁ HORA JEDINEČNÝ MEZINÁRODNÍ ZÁVOD HISTORICKÝCH VOZIDEL DO ROKU VÝROBY 1936 POD ZÁŠTITOU NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA, SPOJENÝ S KULTURNÍM PROGRAMEM A BOHATOU NABÍDKOU

Více

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 9. MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY JEDNOU ZA ROK, PŘED VÁNOCI S TRADICÍ OD ROKU 2007 10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK

Více

OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ

OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ PLNĚNÍ PRO ZÁKLADNÍ ÚDAJE VEŘEJNÁ AKCE Mezinárodní závody

Více

společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding

společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding Nabízíme Vám k pronájmu atraktivní prostory v Pisárkách v areálu vily Stiassni (během socialistické

Více

PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ?

PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ? PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ? Otevřete si svůj pop up v nejlukrativnější předvánoční období spolu s projektem MINT: Pop Up Hall

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou Léto na zámku 2016 Lomnický zámek pohádkový a hravý ani v létě nezahálí! 5. ročník cyklu letních kulturních akcí Pořadatel: Kulturní a informační středisko, příspěvková organizace Navazující 5. ročník

Více

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 Město Vamberk dlouhodobě věnuje pozornost současné krajkářské tvorbě a podporuje tento obor umělecké

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Podpora tvorby produktů a marketingu cestovního ruchu v. regionech. Ing. Adéla Pilařová _ 28.4.2014

Podpora tvorby produktů a marketingu cestovního ruchu v. regionech. Ing. Adéla Pilařová _ 28.4.2014 Podpora tvorby produktů a marketingu cestovního ruchu v Ing. Adéla Pilařová _ regionech 28.4.2014 Obsah Strana 3 Informace o projektu Strana 5 Manuál pro tvorbu produktů Strana 7 Cílená propagace významných

Více

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI:

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI: MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY 10. ROČNÍK 7. - 11. 12. 2016 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI: 1. 9. 2016 I. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007

SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007 SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007 PROGRAM 8. 6. 1 OBSAH Společné aktivity...2 Program pro účastníky na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské Kamenický Šenov...3 Program pro účastníky

Více

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400 Anotace:

Více

Obsah: - Charakteristika veletrhu. - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity

Obsah: - Charakteristika veletrhu. - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity Obsah: - Charakteristika veletrhu - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity - Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018 - GASTRONOMICKÁ TOUR po krajích ČR

Více

TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI

TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI LOKALITA METRO KŘIŽÍKOVA TRAM. ZASTÁVKA KŘIŽÍKOVA CYKLOSTEZKA AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC PARK VÍTKOV BYDLENÍ PRO 21. STOLETÍ V původní zástavbě

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

Kids Art Club eská škola bez hranic http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?id=2793&menu=8499 Kids Art Club www.kidsartclub.org.

Kids Art Club eská škola bez hranic http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?id=2793&menu=8499 Kids Art Club www.kidsartclub.org. Mikuláš 2008 Kids Art Club pod záštitou ambasády České republiky v Londýně a s intenzivní spoluprací s Českým kulturním centrem v Londýně, byl založen na začátku října 2007. V polovině roku 2008 se stal

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

Muzeum vltavínů v Českém Krumlově

Muzeum vltavínů v Českém Krumlově Muzeum vltavínů v Českém Krumlově Základní informace o projektu Víte, že......vltavíny vznikly díky dopadu vesmírného tělesa na Zemi?...vltavíny znali a používali lidé již v době kamenné?...vltavíny přiletěly

Více

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH?

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? KNIHOVNA AUGUSTINA DUBENSKÉHO Knihovna Augustina Dubenského BÝVALÝ KLÁŠTER AUGUSTINIÁNŮ Ajka pošle foto Knihovna INTERIÉRY KNIHOVNY Výpůjční pult KNIHOVNA AUGUSTINA

Více

Zlín město funkcionalismu

Zlín město funkcionalismu 1 - jedinečná ukázka meziválečného funkcionalismu a konstruktivismu - hlavním motivem zlínské architektury je tovární objekt - tento motiv se opakuje v různých variacích i u ostatních budov sloužících

Více

O výstavišti. Zhistorie

O výstavišti. Zhistorie O výstavišti Výstaviště Praha Holešovice je atraktivním prostorem s dlouhou tradicí. Rozkládá se na ploše 36 hektarů a jeho dominantou je secesní Průmyslový palác. Pro své značné interiérové i exteriérové

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival

příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival Moravská Třebová 30. 6. 31. 8. 2012 Fotofestival FOTOFESTIVAL Moravská Třebová 2012 je přehlídkou umělecké fotografie, na které se představují

Více

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole 3.5 Kultura Praha je již od středověku významnou křižovatkou obchodních a diplomatických cest, důležitým strategickým bodem, místem setkávání lidí z blízkých i vzdálených zemí a v neposlední řadě i průsečíkem

Více

Přivádíme módu přímo do ulic Prahy.

Přivádíme módu přímo do ulic Prahy. Přivádíme módu přímo do ulic Prahy. 3km Nejdelší molo světa Proč tu jsme? Mladí návrháři nemají prostředky na uspořádání své vlastní přehlídky. I když tvoří úžasné věci, nikdo je zatím nezná. My jim

Více

11. ročník. Vyhlášení soutěže MASTER OF CRYSTAL 2018

11. ročník. Vyhlášení soutěže MASTER OF CRYSTAL 2018 11. ročník Vyhlášení soutěže MASTER OF CRYSTAL 2018 Společnost PRECIOSA, a.s. (dále i jen vyhlašovatel) ve spolupráci s Muzeem skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou a za podpory České sklářské společnosti

Více

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ SRPNOVÉ HODOVÁNÍ 19. 21. 8. 2016, KUTNÁ HORA JEDINEČNÝ MEZINÁRODNÍ ZÁVOD HISTORICKÝCH VOZIDEL DO ROKU VÝROBY 1940 POD ZÁŠTITOU NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA, SPOJENÝ S KULTURNÍM PROGRAMEM A BOHATOU NABÍDKOU

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ

VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ Projekt Berounská brána je oázou klidu. Místem, kde jste obklopeni nádhernou přírodou a zároveň jste stále v centru města s veškerou občanskou vybaveností. Jste na dosah

Více

Jablečná slavnost v Hostětíně 2014

Jablečná slavnost v Hostětíně 2014 Jablečná slavnost v Hostětíně 2014 Jaké to ASI bude?? No, hlavně to bude 28., nikoliv 27. Sobotní bojová porada před vypuknutím příprav Víkend pro dobrovolníky Víkend pro dobrovolníky nejdůležitější je

Více

Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007

Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007 Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007 Jméno školy: Střední odborná škola Luhačovice Adresa: Masarykova 101, 763 26 Luhačovice Tel.: 00420577131067 Fax: 00420577131067 Email: vedeni@sosluhac.cz

Více

KOMUNIKAČNÍ AGENTURA (KOMAG) PEPA KOCOUREK

KOMUNIKAČNÍ AGENTURA (KOMAG) PEPA KOCOUREK KOMUNIKAČNÍ AGENTURA (KOMAG) PEPA KOCOUREK CO TO KOMUNIKAČNÍ AGENTURA (KOMAG) VLASTNĚ JE? - UNIKÁTNÍ PRAKTICKÝ PŘEDMĚT V RÁMCI VYSOKÉHO ŠKOLSTVÍ ČR A SR - KAŽDOROČNÍ REALIZACE SPOUSTY PROJEKTŮ (letos 8)

Více

Apartmánový dům u Brněnské přehrady

Apartmánový dům u Brněnské přehrady Apartmánový dům u Brněnské přehrady Nabízíme Vám lukrativní investiční příležitost v podobě apartmánového domu nedaleko Brněnské přehrady. Původně malý penzion, stavba určená k rodinné rekreaci, je nyní

Více

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu Street For Art 2010 3. ročník festivalu umění ve veřejném prostoru 13. 22. května 2010 Jižní Město, Praha Sídliště Umění Lidé Sousedé Procházka Piknik Večeře Prostor Cesty Koncerty Dočasné centrum umění/

Více

Výstava FEMME FATALE, 10. června 9. října 2016, hlavní budova muzea

Výstava FEMME FATALE, 10. června 9. října 2016, hlavní budova muzea FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava OKOUZLENI PERLIČKAMI, do 8. května 2016, hlavní budova muzea Výstava BAREVNÉ VÁNOCE, do 3. dubna 2016, hlavní budova muzea Výstava FEMME FATALE, 10. června

Více

PROSTOR PRO VÁŠ EVENT

PROSTOR PRO VÁŠ EVENT PROSTOR PRO VÁŠ EVENT CO JE DEPO2015 Bývalé depo dopravních podniků a nyní místo pro rozvoj tzv. kreativních průmyslů (grafika, design, móda, 3D tisk, řemeslo, film ) Inovativní prostor, který propojuje

Více

Prostory pro komerční pronájem

Prostory pro komerční pronájem Prostory pro komerční pronájem Centrum DOX patří mezi nejprogresivnější kulturní instituce v České republice kromě prezentace současného umění nabízí centrum DOX pronájem jedinečných industriálních prostor,

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Hravý architekt Děti na Pražském hradě 2014 (v rámci mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2014)

Hravý architekt Děti na Pražském hradě 2014 (v rámci mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2014) Hravý architekt Děti na Pražském hradě 2014 (v rámci mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2014) Základní informace o projektu Charakteristika: mezinárodní výtvarně-architektonický

Více

Pódiová vystoupení a videoprojekce

Pódiová vystoupení a videoprojekce Schola Pragensis 2011 16. ročník výstavy SCHOLA PRAGENSIS 2011 Hlavní město Praha a odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu hlavního města Prahy si Vás dovolují pozvat na 16. ročník přehlídky

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA Film je součástí vizuálního umění. Od druhé polovině 20. století, kdy jej výtvarníci zejména formou videa začali více používat ve své tvorbě, zdomácněl v muzeích umění a galeriích.

Více

12. ROČNÍK VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE

12. ROČNÍK VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE 12. ROČNÍK VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE M A S T E R O F C R Y S TA L 2 0 1 9 Společnost PRECIOSA, a.s. (dále i jen vyhlašovatel) ve spolupráci s Muzeem skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou a za podpory České sklářské

Více

INFORMACE O festivalu

INFORMACE O festivalu INFORMACE O festivalu ÚVODNÍ SLOVO 6. května 2016 proběhne v prostorách kina Lucerna již 5. ročník festivalu Česká inovace. V tento den se kino a přilehlé prostory promění v jednu velkou inovační akci,

Více

Co se umlelo od března 2013 do března 2014? březen 2013 ukončení provozu mlýna vznik nezávislé iniciativy Mlýny městu!, jejímž cílem je vést otevřenou diskusi nad budoucností Automatických mlýnů 23. dubna

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

T A L E N T D E S I G NU 7. ročník mezinárodní ceny designu

T A L E N T D E S I G NU 7. ročník mezinárodní ceny designu Nadační fond Martiny a Martina Růžičkových vypisuje veřejnou neanonymní soutěž, v odborné spolupráci s FMK UTB Zlín Preambule T A L E N T D E S I G NU 7. ročník mezinárodní ceny designu PROPOZICE SOUTĚZE

Více

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM Brněnské výstaviště 7. 8. listopadu 2015 O AKCI Sport Life Run je kulturně sportovní akce, která je určená pro celé rodiny. Tato dvoudenní událost se uskuteční 7. 8. listopadu 2015 a její centrum bude

Více

Oslavy 120. výročí založení firmy Josefem Sodomkou Život města Vysoké Mýto Úterý, 26 Květen :48

Oslavy 120. výročí založení firmy Josefem Sodomkou Život města Vysoké Mýto Úterý, 26 Květen :48 Město Vysoké Mýto, společnost Iveco Czech Republic, a. s., Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě, Společnost přátel Carrosserie Sodomka, Vysokomýtská kulturní, o. p. s. a Muzeum českého karosářství pořádají

Více

nová koncepce design shaker 2015 19. 22. 3. Letňany

nová koncepce design shaker 2015 19. 22. 3. Letňany nová koncepce design shaker 2015 19. 22. 3. PVA EXpo praha Letňany proč vystavovat vysoká návštěvnost díky konání v rámci jarních veletrhů For Habitat, For Furniture, For Office a For Garden tři sekce

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 38101 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

photo centre centrum ceské ˇ fotografie

photo centre centrum ceské ˇ fotografie Czech photo centre centrum ceské ˇ fotografie Naší filosofií je, aby se umělci zapojili do tvorby veřejného prostoru, spolupodíleli se na jeho vzniku A cítili pocit sounáležitosti... staňte se i vy součástí

Více

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz Bombastické, prvotřídní, špičkové! Slova nadšení a překvapení se ozývala každou chvíli Šestnáctý ročník tradiční mezinárodní přehlídky designu a módy, který se letos konal na 65 výstavních místech, navštívilo

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

Výstava POHYB VÝRAZ EMOCE / Figury a figurky v českém sklářském umění a řemesle 22. května 4. října 2015, hlavní budova muzea

Výstava POHYB VÝRAZ EMOCE / Figury a figurky v českém sklářském umění a řemesle 22. května 4. října 2015, hlavní budova muzea FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava GLASS X MASS Skleněné vánoční ozdoby pro zámoří do 29. března 2015, Galerie Belveder Výstava ZEMĚ ORNAMENTU Spínadla a šperky z Balkánského poloostrova

Více

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Údaje o firmě. Realizační tým Profil Media. Profil Media, s.r.o. Sídlo Komunardů 32, 170 00 Praha 7 IČ 25726501 DIČ CZ25726501.

Údaje o firmě. Realizační tým Profil Media. Profil Media, s.r.o. Sídlo Komunardů 32, 170 00 Praha 7 IČ 25726501 DIČ CZ25726501. Údaje o firmě Firma Profil Media, s.r.o. Sídlo Komunardů 32, 170 00 Praha 7 IČ 25726501 DIČ CZ25726501 Právní forma společnost s ručením omezeným zapsaná Krajským obchodním soudem v Praze, oddíl C, vložka

Více

funkcionalita M g r. M i l a n F i l i p

funkcionalita M g r. M i l a n F i l i p 01 konverze a funkcionalita M g r. M i l a n F i l i p Vedoucí odboru strategického rozvoje kraje 02 Východiska ZK je zřizovatelem tří kulturních institucí: Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně Krajská

Více

8. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU DESIGNSUPERMARKET

8. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU DESIGNSUPERMARKET 27. 28. 9. BRATISLAVA VISEGRAD MARKETS PRESENTS: DESIGNSUPERMARKET 11. 14. 12. 8. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU DESIGNSUPERMARKET WWW.DESIGNSUPERMARKET.CZ VISEGRAD MARKETS PRESENTS:

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Příloha č. 1. Ukázka vzhledu oficiálních webových stránek La Nuit Européenne des Musées, stránek Twitteru, Facebooku i Flickru, na němž jsou

Příloha č. 1. Ukázka vzhledu oficiálních webových stránek La Nuit Européenne des Musées, stránek Twitteru, Facebooku i Flickru, na němž jsou Příloha č. 1. Ukázka vzhledu oficiálních webových stránek La Nuit Européenne des Musées, stránek Twitteru, Facebooku i Flickru, na němž jsou shromažďovány fotografie z La Nuit Européenne des Musées. Příloha

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 2010

Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 2010 Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 13. 3. Přípravný kurz pro uchazeče o studium v bakalářském oboru Marketingové komunikace, kombinovaná forma studia Obsah:

Více

ORIENTAČNÍ ČASOVÝ PLÁN 2016/2017 září kolektiv. pedagogů hudebního. Junková,Rizopulu. prosinec 2016

ORIENTAČNÍ ČASOVÝ PLÁN 2016/2017 září kolektiv. pedagogů hudebního. Junková,Rizopulu. prosinec 2016 3. so 10:00 Hravě zdravě - festival Junková,Rizopulu 7. pá 18.00 Zahajovací koncert říjen 2016 pedagogů hudebního oddělení 31. po 17.30 Večer kytarových duet a trií Běhounek 8. út 8:20 27. ne 11.00 Adventní

Více

O FESTIVALU Krása v nás a kolem nás

O FESTIVALU Krása v nás a kolem nás fdfestival.cz O FESTIVALU Krása v nás a kolem nás. Přesně tak zní motto horké novinky ve světě módy a designu. Doposud byly tyto věci výsadou těch, kteří se chtěli aktivně a osobně zúčastňovat módních

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Práce s textem a získávání informací

Práce s textem a získávání informací Autor: Předmět/vzdělávací oblast: Tematická oblast: Téma: Mgr. Lenka Dvořáková Vzdělávání a komunikace v českém jazyce Práce s textem a získávání informací Porozumění publicistickému textu Ročník: 1. 4.

Více

más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice

más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice www.umeleckestrevo.cz Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům

Více

When Prague Meets Shanghai

When Prague Meets Shanghai When Prague Meets Shanghai Podmínky a harmonogram soutěže Přihlášení do soutěže PRECIOSA LIGHTING MEMBER OF THE PRECIOSA GROUP www.preciosalighting.com Prague Dubai Hong Kong Montreal Moscow New York Shanghai

Více

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků.

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků. ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků PŘEHLED AKCÍ ŠPINDLEROVSKÁ ZIMA 2017 / 2018 Přehled nejdůležitějších akcí v zimní sezóně 2017 / 2018 Innogy Špindl Ski Openning Předsilvestrovská

Více

Týden vědy a techniky podpoří i pardubická univerzita 5.11.2013 5plus2.cz str. 0 stalo se

Týden vědy a techniky podpoří i pardubická univerzita 5.11.2013 5plus2.cz str. 0 stalo se Týden vědy a techniky podpoří i pardubická univerzita 5.11.2013 5plus2.cz str. 0 stalo se Monika Suchá Univerzita Pardubice PARDUBICE - Pardubická univerzita se letos poprvé zapojí do Týdne vědy a techniky,

Více

Český a moravský sklářský klastr

Český a moravský sklářský klastr Český a moravský sklářský klastr DEN KLASTRŮ VE ZLÍNSKÉM KRAJI www.czechartofglass.com/klastr 3 pilíře činnosti klastru o Podpora vědy, výzkumu a inovací o Podpora sklářského školství a vzdělávání o Propagace

Více

Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí

Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí Městské středisko kultury a sportu, příspěvková organizace města Sezimovo Ústí, spravuje v Sezimově Ústí dvě kina - Spektrum a Letní kino,

Více

Masarykovo nám. 1, Hodonín

Masarykovo nám. 1, Hodonín MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Bod číslo: 5 pro jednání: mim. schůze rady města konané dne: 10.5.2018 Obsah zprávy: Schválení podání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více