PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA JIHOČESKÝ KRAJ AKTUALIZOVANÉ PŘÍLOHY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA 2012-2016 JIHOČESKÝ KRAJ AKTUALIZOVANÉ PŘÍLOHY"

Transkript

1 PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA JIHOČESKÝ KRAJ AKTUALIZOVANÉ PŘÍLOHY České Budějovice, říjen 2013

2 Pořizovatel a zpracovatel Pořizovatel: JIHOČESKÝ KRAJ U Zimního stadionu 1952/2, 7 Zpracovatel: JIKORD s. r. o. Boženy Němcové 49/3 České Budějovice Jednatel: Ing. Jiří Borovka, Ph.D., MBA.

3 PŘÍLOHA Č 1. Charakteristika území kraje Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích je vymezený územím okresů České Budějovice, Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Písek, Prachatice, Strakonice a Tábor. Rozlohou km 2 představuje Jihočeský kraj 12,8 % rozlohy ČR a je tak po Středočeském kraji druhým největším krajem. Počtem 623 obcí se Jihočeský kraj řadí na čtvrté místo mezi kraji v rámci ČR. Kraj má celkem obyvatel, přičemž hustota osídlení je 63 obyvatel na 1 km 2, což je nejnižší hodnota v ČR. Nejvyšší hustotu obyvatelstva má okres České Budějovice se 114 obyvateli na 1 km 2, kde žije 29,3 % obyvatel kraje. Naopak nejmenší hustotu obyvatelstva má okres Prachatice s 37 obyvateli na 1 km 2. Velká hustota obyvatelstva v okrese České Budějovice je dána především soustředěním do samotného krajského města České Budějovice, v němž bydlí 94,9 tis. osob. V okresních městech Jihočeského kraje žije 36,2 % všech obyvatel kraje. Naproti tomu nejmenší obce do 200 obyvatel představují 38,2 % z celkového počtu obcí, ale žije v nich pouze 4,2 % celkového počtu obyvatel kraje. V Jihočeském kraji je 53 měst s podílem 64,5 % městského obyvatelstva k , 17 městysů s podílem 3,6 %, 552 obcí s podílem 31,8 % a 1 vojenský újezd (Boletice). Z pohledu počtu žen na celkovém počtu obyvatel je Jihočeský kraj s hodnotou 50,7 % pod celorepublikovým průměrem (50,9 %). Jihočeský kraj leží při jižní hranici České republiky s Rakouskem (Horní a Dolní Rakousko) a Spolkovou republikou Německo (Bavorsko). Jihočeský kraj se svou ekonomickou vyspělostí, měřenou HDP na obyvatele, řadí mezi průměrné regiony ČR, míra nezaměstnanosti je však dlouhodobě nižší. Na tvorbě hrubého domácího produktu v České republice se kraj podílí 5,5 %. Objem přílivu zahraničních investic sledovaný Českou národní bankou řadí kraj na osmé místo v republice (stav přímých zahraničních investic na jednoho obyvatele kraje dosahoval k částky Kč). Hlavními investory jsou s velkou převahou subjekty z Německa, Rakouska a také z Nizozemí. Kraj dlouhodobě vykazuje nízkou nezaměstnanost (5,1 % k ), která je výrazně pod průměrem jak republikovým (7,1 % k ), tak EU 25 (8,7 %, 2005). Riziko nezaměstnanosti je výrazně diferencováno podle věku a vzdělání.

4 V regionu jsou umístěna výzkumná pracoviště Akademie věd ČR (Biologické centrum AV ČR, vědecko-výzkumná instituce, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, vědecko-výzkumná instituce), dále Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický a pedagogicko-výzkumná pracoviště dvou univerzit. Chybí však aplikovaný výzkum přispívající k rozvoji ekonomiky kraje. Zastoupeny jsou Jihočeská univerzita, Vysoká škola technická a ekonomická a Vysoká škola evropských a regionálních studií. Cestovní ruch v Jihočeském kraji je podmíněn bohatou a rozmanitou strukturou přírodního i kulturního dědictví a opírá se o již fungující produkty, jako je především lázeňství, různé formy zimní i letní turistiky, městské a venkovské památkové rezervace, jedinečná lidová architektura, tradiční slavnosti a výstavy, různé formy gastroturistiky. Rozvoj cestovního ruchu je územně diferencovaný s výraznou sezónností, přičemž je limitován nedostatečně rozvinutou základní a doplňkovou infrastrukturou, nevyhovující dopravní dostupností, omezeným rozsahem a kvalitou služeb atd. Významnou skutečností pro rozvoj cestovního ruchu je podpora projektů souvisejících se splavněním Vltavy a budováním mezinárodního letiště, což v budoucnosti zvýší dostupnost a atraktivitu JčK. V posledních letech se rozvíjí mnoho forem přeshraniční spolupráce. Jednou z nich je Euroregion Šumava/ Bayerischer Wald/Mühlviertel, který zahrnuje území o celkové rozloze 16 tis. km 2 se 1,3 mil. obyvateli. Sdružuje 111 hornorakouských, 107 bavorských obcí a 128 českých obcí (z toho 89 obcí je z Jihočeského kraje). Přínosy lze spatřovat ve vytváření a realizaci společných projektů, především v oblasti dopravy, služeb a cestovního ruchu a vzájemné výměně zkušeností. V květnu 2002 byla podepsána zakládací listina dalšího euroregionu s názvem Silva Nortica", který zahrnuje území okresů Jindřichův Hradec, České Budějovice, Písek a Tábor. V Dolním Rakousku se jedná o okresy Zwettl, Krems, Gmünd, Waidhofen an der Thaya a Horn. Euroregion představuje území o rozloze km 2 s téměř 700 tis. obyvateli. Cílem přeshraniční spolupráce je společná reprezentace regionu, výměna informací, rozvoj dopravy a dopravní infrastruktury, cestovního ruchu, a podobně. Na jihočeské straně je do něho zapojeno 40 obcí s více než 260 tis. obyvateli.

5 Graf č. 1 Vývoj počtu obyvatel Jihočeského kraje Zdroj: ČSÚ Z výše uvedeného grafu vyplývá, že počet obyvatel JčK se od roku 2001 neustále zvyšuje, strmější vzestup lze vysledovat na přelomu let 2004 a Od této doby produkční křivka i nadále stoupá. Dle odhadu ČSÚ by počet obyvatel JčK měl i nadále stoupat Rozmístění výrobních sil, struktura osídlení s ohledem na dopravu Podle zpracovaného projektu 1, lze konstatovat, že za pracovištní centra lze považovat města sídel obcí s rozšířenou působností (dále jen ORP), výjimku tvoří menší ORP, kterými jsou Vodňany, Týn nad Vltavou, Soběslav, Trhové Sviny a Kaplice. Při promítnutí významnějších směrů vyjížďky do mapy pracovištích center a funkčních urbanizovaných území je možné vidět soulad mezi intenzivní vyjížďkou a identifikovanými pracovištními centry. Největším pracovištním centrem je rozhodně město České Budějovice, které je zároveň krajským městem. 1 Odkaz na webové stránky o projektu

6 Z pohledu podílu plochy funkčních urbanizovaných území vyjádřených na ploše ORP jsou na tom nejlépe ORP České Budějovice (93 %), Strakonice (80 %) a Blatná (77 %), nejhůře naopak ORP Kaplice, Vodňany, Týn nad Vltavou, Soběslav (0 %). Obrázek č. 1- Pracovištní centra a funkční urbanizovaná území v JčK Zdroj: Projekt INTERREG IIIB REPUS / RURU Pozn.: Obrázek č. 1 a č. 2 vychází z projektu INTERREG IIIB REPUS 2, jehož zpracovateli jsou Fakulta architektury (ČVUT v Praze), Přírodovědecká fakulta (Masarykova univerzita v Brně), Přírodovědecká fakulta (Univerzita Karlova v Praze). Podkladem byl projekt INTERREG IIIB REPUS3, jehož zpracovateli jsou Fakulta architektury (ČVUT v Praze), Přírodovědecká fakulta (Masarykova univerzita v Brně), Přírodovědecká fakulta (Univerzita Karlova v Praze). Koncept místních pracovištních systémů (Local labour systems - dále jen "LLS") a funkčních urbanizovaných území (Functional urbanised areas - dále jen "FUA") vytvořil projekt EU ESPON pro státy EU, Norsko a Švýcarsko. Místní pracovištní systémy (LLS) jsou území, která spádují z hlediska dojížďky za prací k místním pracovištním centrům. V rámci těchto LLS jsou vymezena funkční urbanizovaná území (FUA) viz obrázek č. 1 a 2, kde existuje zvláště silná vazba obyvatel na pracoviště v místním centru. Konkrétní prahové velikosti pro místní pracovištní centrum a podíl ekonomicky aktivních obyvatel vyjíždějících do tohoto centra je specifický pro jednotlivé země. 2 Odkaz na webové stránky o projektu

7 Obrázek č. 2 Podíl funkčně urbanizovaných území na ploše ORP Zdroj: RURU 2.1.2Věková struktura obyvatel JčK. Průměrný věk obyvatel ČR se pohybuje okolo 40,6 roku. Jihočeský kraj se pohybuje těsně nad touto hodnotou (40,7) na 6. místě v rámci ČR. Jihočeský kraj vykazuje již od roku 1993 vzestup průměrného věku obyvatel do roku 2009 o 4,3 roku na hodnotu 40,7 roku, což je o jednu desetinu větší průměrný věk než činí průměr v ČR což popisuje graf č. 2.

8 Graf 2 Vývoj průměrného věku obyvatel JčK Zdroj: ČSÚ 2.1.3Vyjížďka a dojížďka do škol a zaměstnání Uzavřenost a otevřenost ORP je možné sledovat podle vyjížďky resp. dojížďky za prací nebo do škol. Dojížďka za službami není v české statistice sledována. Data jsou k dispozici pouze z pravidelných sčítání obyvatelstva. Počet vyjíždějící a dojíždějících je závislý na počtu obyvatel v jednotlivých ORP, z čehož plyne, že nejvíce vyjíždějících a dojíždějících bude v nejlidnatějších ORP v případě tohoto kraje ORP České Budějovice. Lepší vypovídající schopnost má saldo, podle něhož jsou záznamy v tabulce seřazeny. Dojížďka do ORP převyšuje vyjížďku pouze ve dvou ORP České Budějovice a Týn nad Vltavou (JE Temelín), který leží severně od Českých Budějovic. Více viz tabulka č. 1.

9 Tabulka č. 1 Dojížďka a vyjížďka z/do ORP v JčK Absolutní čísla Podíl (%) Vyjíždí mimo ORP Dojíždí do ORP Vyjíždí mimo ORP Dojíždí do ORP Saldo České Budějovice ,8 30, Týn nad Vltavou ,3 48, Vimperk ,6 18,3-122 Blatná ,4 12,8-368 Strakonice ,7 12,6-436 Vodňany ,3 21,2-480 Kaplice ,7 19,0-561 Dačice ,8 10,1-586 Třeboň ,8 12,2-768 Prachatice ,6 10,7-910 Jindřichův Hradec ,4 9,2-999 Tábor ,8 11, Milevsko ,6 6, Písek ,3 14, Český Krumlov ,0 11, Soběslav ,4 10, Trhové Sviny ,0 8, Zdroj: ČSÚ Nejhůře na tom jsou ORP Trhové Sviny, Soběslav a Český Krumlov, kde vyjížďka daleko převyšuje dojížďku do ORP. ORP v tabulce níže (vyjíždějící na 100 zaměstnaných) jsou již vzájemně porovnatelné. Výrazně nejvíce vyjíždějí lidé za prací mimo ORP z ORP Trhové Sviny (stejně jako v absolutních i v relativních hodnotách). Poté následují ORP Soběslav a Vodňany. Naopak nejméně vyjíždí z ORP České Budějovice a Strakonice.

10 Tabulka č. 2 Vyjížďka z ORP v JčK vyjádřená na 100 zaměstnaných Celkem vyjíždí Počet Vyjíždějící na 100 zaměstnaných (%) Mimo ORP Uvnitř ORP zaměstnaných v ORP Mimo ORP Uvnitř ORP Trhové Sviny ,8 13,4 Soběslav ,7 15,9 Vodňany ,1 14,1 Milevsko ,5 17,7 Kaplice ,6 22,6 Týn nad Vltavou ,3 24,1 Český Krumlov ,6 22,9 Třeboň ,6 19,6 Blatná ,2 20,1 Dačice ,3 16,9 Písek ,2 15,1 Prachatice ,9 18,9 Vimperk ,8 20,4 Tábor ,2 26,5 Jindřichův Hradec ,1 19,3 Strakonice ,2 22,9 České Budějovice ,4 22,1 Zdroj: ČSÚ V relativních číslech je dojížďka mimo ORP velmi výrazná v ORP Týn nad Vltavou, zde dosahuje počet dojíždějících více jak 35% zaměstnaných, což je způsobné lokalizací elektrárny Temelín s navazujícím provozy. S velkým odstupem je druhý nejvýznamnější dojížďkou cíl ORP České Budějovice. Naopak minimálně se dojíždí do ORP Milevsko a Jindřichův Hradec.

11 Tabulka č. 3 Dojížďka do ORP v JčK vyjádřená na 100 zaměstnaných Celkem dojíždí Počet Dojíždějící na 100 zaměstnaných (%) Mimo ORP Uvnitř ORP zaměstnaných v ORP Mimo ORP Uvnitř ORP Týn nad Vltavou ,5 24,1 České Budějovice ,8 22,1 Kaplice ,7 22,6 Vodňany ,7 14,1 Vimperk ,3 20,4 Tábor ,5 26,5 Blatná ,4 20,1 Český Krumlov ,3 22,9 Třeboň ,2 19,6 Písek ,2 15,1 Strakonice ,2 22,9 Soběslav ,0 15,9 Trhové Sviny ,9 13,4 Prachatice ,3 18,9 Dačice ,9 16,9 Jindřichův Hradec ,7 19,3 Milevsko ,3 17,7 Zdroj: ČSÚ 2.1.4Charakteristika dopravní infrastruktury Území Jihočeského kraje protíná severojižní dopravní osa mezinárodního významu. V souladu s mezinárodními smlouvami byl vymezen multimodální koridor M1, jímž prochází i trasa dálnice D3, jejíž výstavba probíhá. Na území Jihočeského kraje je dokončen úsek Mezno Tábor (15 km), ve výstavbě s plánovaným dokončením v roce 2013 je úsek Tábor Veselí n/l. (25 km). Hlavním předpokladem pro napojení kraje na evropskou a celorepublikovou dopravní síť v rámci multimodálního koridoru M1 (X.) je dobudování dálnice D3 na trase Praha Tábor České Budějovice Dolní Třebonín a rychlostní komunikace R3 na trase Dolní Třebonín Kaplice - Dolní Dvořiště - státní hranice, jež by umožnila napojení Jihočeského kraje na rakouskou dálniční síť ve směru do Lince (rychlostní komunikace S10 dálnice A7). Výstavba rychlostní komunikace R4 je dokončena v úseku Praha Skalka ve Středočeském kraji, v Jihočeském kraji je zatím dokončen úsek Nová Hospoda Mirotice (7 km). V návaznosti na rychlostní komunikaci R4 byla dále vymezena silnice S3 v trase Nová Hospoda Strakonice Vimperk Strážný hranice ČR/SRN (-Passau). Rozvoj silniční sítě, vymezený v Politice

12 územního rozvoje 2008, je znázorněn v následujícím obrázku. Dále bylo uloženo MMR, aby ve spolupráci s MD a regiony prověřilo účelnost a možnosti paralelního jižního spojení ve směru Z-V v termínu do konce roku Důvodem je předpokládaný růst dopravního zatížení mezi kraji Karlovarským, Plzeňským, Jihočeským, Vysočinou, případně Jihomoravským a snaha zajistit alternativní západovýchodní propojení, které by částečně převedlo dopravu z dnes již přetížené dálnice D1. Výsledkem je návrh na propojení regionů silnicemi I. třídy I/20 a I/34 v ose Plzeň (D5) Písek České Budějovice Jindřichův Hradec Humpolec (D1). Obrázek č. 1 - PÚR ČR Transevropské multimodální koridory (TEMMK) Zdroj: ČSÚ

13 Silniční doprava Obrázek č. 2 - PÚR ČR Doprava silniční Zdroj: ČSÚ Silniční síť Jihočeského kraje činila v roce 2012 celkem km silnic a dálnic, z toho pouze 15 km činil úsek dálnice a jen 654 km silnice I. třídy, což je zhruba pouze 10 % z celkové délky silniční sítě. Jedním z důvodů je i příhraniční poloha kraje s rozsáhlými horskými oblastmi, ve kterých převažují silnice III. třídy, jež představují 60 % délky silniční sítě kraje. Silniční síť na území kraje sice zajišťuje v současnosti dobrou dostupnost jak sídel, tak i výrobních podniků, její kvalita však neodpovídá rostoucím nároků na kapacitu osobní a nákladní dopravy. Hustota silniční sítě v přepočtu k rozloze území se ve srovnání s ostatními kraji pohybuje na 12. místě a činí 60,9 km na 100 km 2. Délka silniční sítě ve vztahu k počtu obyvatel činí cca 9,6 km na 1000 obyvatel a je naopak vysoko nad republikovým průměrem (o 80 %) a znamená značné náklady na její údržbu. Silnice II. třídy činí 1644 km a délka silnic III. třídy

14 je km. Celkem má Jihočeský kraj ve správě a údržbě km silniční sítě. Pro následující období jsou jako hlavní směry rozvoje silniční sítě vymezeny zejména postupné zlepšování parametrů stávajících silnic I., II. a III. třídy, včetně přeložek, obchvatů měst a obcí, a rozšíření nevyhovujících úseků. Za tímto účelem má kraj zpracovánu Koncepci optimalizace dopravní sítě (2010 zpracovatel Mott MacDonald), jejíž výstupy jsou postupně uplatňovány v rámci Programu investiční výstavby a oprav. Ke zlepšení dopravní obslužnosti bude zaměřena podpora zavádění integrovaných dopravních systémů veřejné dopravy ve vybraných lokalitách. Podporou systémů veřejné dopravy, včetně modernizace vozového parku, by byly vytvořeny předpoklady ke zpomalení růstu individuální automobilové dopravy. Tabulka č. 4 Hustota dálnic, rychlostních silnic a silnic I. třídy,v ORP JčK Rozloha ORP (km 2 ) Hustota obyvatel 2009 (obyv./km 2 ) Dálnice + rychlostní silnice + silnice I. třídy (km) Dálnice + rychlostní silnice + silnice I. třídy (km/km 2 ) Jihočeský kraj ,0 701,44 0,07 Blatná ,2 20,68 0,07 České Budějovice ,0 99,13 0,11 Český Krumlov ,1 45,99 0,04 Dačice ,1 7,35 0,02 Jindřichův Hradec ,4 75,31 0,08 Kaplice ,7 25,06 0,05 Milevsko ,9 30,58 0,08 Písek ,8 109,30 0,15 Prachatice ,3 29,44 0,04 Soběslav ,7 27,57 0,09 Strakonice ,7 56,71 0,10 Tábor ,6 98,95 0,10 Trhové Sviny ,3 0 0 Třeboň ,2 63,22 0,12 Týn nad Vltavou ,8 0 0 Vimperk ,1 36,37 0,07 Vodňany ,4 23,16 0,13 Zdroj: ČSÚ

15 Tabulka č. 5 Hustota silnic II. třídy v ORP JčK Rozloha ORP (km2) Hustota obyvatel 2009 (obyv./km2) Silnice II. třídy (km) Hustota silnic II. třídy (km/km2) Jihočeský kraj ,0 1644,87 0,16 Blatná ,2 47,62 0,17 České Budějovice ,0 133,86 0,14 Český Krumlov ,1 126,07 0,11 Dačice ,1 150,59 0,32 Jindřichův Hradec ,4 134,79 0,14 Kaplice ,7 56,79 0,12 Milevsko ,9 64,80 0,17 Písek ,8 95,07 0,13 Prachatice ,3 141,38 0,17 Soběslav ,7 60,21 0,19 Strakonice ,7 78,02 0,14 Tábor ,6 207,70 0,21 Trhové Sviny ,3 76,89 0,17 Třeboň ,2 62,48 0,12 Týn nad Vltavou ,8 79,00 0,30 Vimperk ,1 87,43 0,16 Vodňany ,4 42,17 0,24 Zdroj: ČSÚ Železniční doprava V souladu s evropskými dohodami byl v rámci multimodálního koridoru M1 vymezen jako součást modernizace IV. tranzitního železničního koridoru (dále jen TŽK) jeho úsek Praha Benešov - Veselí nad Lužnicí - České Budějovice - Horní Dvořiště-hranice ČR (-Linz). Jeho cílem je zabezpečit naplnění prioritního projektu sítě TEN-T č. 22, zaměřeného na zlepšení kvality železniční dopravní infrastruktury. V rámci IV. tranzitního železničního koridoru se jedná o koridor CE-E55/C-E 551 Praha Benešov Veselí nad Lužnicí České Budějovice Horní Dvořiště hranice ČR (-Linz). Jedná se o tratě č. 221 Praha Benešov, č. 220 Benešov České Budějovice a č. 196 České Budějovice Horní Dvořiště. Tím by byly vytvořeny předpoklady pro zvýšení rychlosti a kapacity železničního koridoru v ose sever jih umožňující tranzitní dopravu přes ČR v nejkratší ose od Baltického k Jaderskému moři a dále pro rozvoj dálkové i regionální osobní dopravy. Dále se ukládá příprava koridorů ŽD4 a ŽD5 s cílem vytvoření podmínek ke zvýšení kapacity tratí a jejich parametrů pro tratě Plzeň Strakonice České Budějovice České Velenice hranice ČR (-Wien) a dále Veselí nad Lužnicí Třeboň České Velenice hranice ČR (-Wien). V úseku Plzeň Strakonice České

16 Budějovice se jedná o úplné zdvoukolejnění, v úsecích České Budějovice České Velenice hranice ČR (byla již dokončena) a Veselí nad Lužnicí České Velenice o elektrizaci tratí. Obrázek č. 3 - PÚR ČR Doprava železniční Zdroj: ČSÚ Železniční doprava je základní součástí dopravního systému kraje, který významně ovlivňuje rozvoj území. Na území kraje se nachází celkem 21 tratí o celkové délce 981 km, z nichž 9 je celostátních a 12 regionálních. V rámci kraje je celkem 249 železničních stanic a zastávek (z toho 146 neobsazených dopraven). V posledních létech byly do provozu uvedeny nové zastávky Hradce na trati České Budějovice Volary a Tábor Čápův Dvůr na trati České Budějovice Praha, Řípec na trati Veselí/Lužnicí Havlíčkův Brod. Hustota železniční sítě na území kraje je 9,75 km na 100 km 2, což je výrazně pod celostátním průměrem. To znamená podstatně méně rozvinutou dopravní infrastrukturu. Ve střednědobém horizontu se její hustota nemění. Úroveň železniční dopravy je charakterizována zejména stavem infrastruktury a vozového parku. Zatímco investice do infrastruktury postupně probíhají (IV. TŽK, elektrizace tratě České Budějovice České Velenice, Rybník Lipno/Vlt.

17 racionalizace tratí Protivín Zdice, a Tábor Horní Cerekev, radioblok na trati Číčenice - Volary), nebo jsou připravovány (investice v oblasti Šumavských tratí, zdvoukolejnění České Budějovice Plzeň apod.), stav vozového parku je značně zastaralý a neodpovídá současným potřebám v dálkové i regionální dopravě. Další možnou charakteristikou je přeprava věcí (zboží). Pro tento ukazatel jsou k dispozici pouze údaje bez tranzitu. Jak vyplývá z následujících údajů, nákladní železniční přeprava dlouhodobě klesá. Zatímco v roce 2000 činila přeprava věcí po železnici v rámci regionu 157,5 tis. tun, v roce 2002 to již bylo jen 114,1 tis. tun, v roce 2006 pouze 50,1tis.tun a v roce ,5 tis. tun. Obdobná tendence se projevuje v rámci celé České republiky, což se projevuje ve změně struktury nákladů podle forem dopravy. Nejvíce se z nákladní dopravy v silniční i železniční dopravě přepravují stavebniny, velký objem zaujímají a to zejména v silniční dopravě obiloviny, ovoce a zelenina, živá zvířata, textilie, ostatní pevné látky rostlinného nebo živočišného původu a v neposlední řadě i potraviny. V železniční nákladní dopravě má také nemalý objem přeprava dřeva. Počet přepravených cestujících po železnici se v jednotlivých letech mění. Z dostupných údajů MD vyplývá, že zde od roku 2003 postupně vzrostl počet přepravených cestujících z 5 078,8 tisíc na 5 610,5 tisíc v roce 2006, ale v roce 2009 klesl na tisíc. Tabulka č. 6 Hustota celostátních železnic v ORP JčK Rozloha ORP (km2) Hustota obyvatel 2009 (obyv./km2) Celostátní železnice (km) Hustota celost. železnic (km/km2) Jihočeský kraj ,93 0,05 Blatná ,2 0 0 České Budějovice ,0 110,73 0,12 Český Krumlov ,1 2,48 0,002 Dačice ,1 0 0 Jindřichův Hradec ,4 45,17 0,05 Kaplice ,7 40,15 0,08 Milevsko ,9 22,88 0,06 Písek ,8 94,26 0,13 Prachatice ,3 0 0 Soběslav ,7 38,44 0,12 Strakonice ,7 28,80 0,05 Tábor ,6 71,64 0,07 Trhové Sviny ,3 29,68 0,07 Třeboň ,2 58,53 0,11 Týn nad Vltavou ,8 0 0 Vimperk ,1 0 0 Vodňany ,4 5,17 0,03 Zdroj: ČSÚ

18 Tabulka č. 7 Hustota regionálních železnic v ORP JčK Rozloha ORP (km2) Hustota obyvatel 2009 (obyv./km2) Regionální železnice (km) Hustota region. železnic (km/km2) Jihočeský kraj ,47 0,04 Blatná ,2 33,32 0,12 České Budějovice ,0 18,45 0,02 Český Krumlov ,1 76,22 0,07 Dačice ,1 23,46 0,05 Jindřichův Hradec ,4 47,55 0,05 Kaplice ,7 7,11 0,01 Milevsko ,9 0 0 Písek ,8 0 0 Prachatice ,3 92,84 0,11 Soběslav ,7 0 0 Strakonice ,7 34,55 0,06 Tábor ,6 24,65 0,02 Trhové Sviny ,3 0 0 Třeboň ,2 0 0 Týn nad Vltavou ,8 13,33 0,05 Vimperk ,1 36,99 0,07 Vodňany ,4 22,00 0,12 Zdroj: ČSÚ Hraniční přechody V rámci cíle Evropská územní spolupráce přeshraniční část se rozvíjí spolupráce na českorakouské a česko-bavorské hranici. Na území Jihočeského kraje působí dva euroregiony Euroregion Silva Nortica a Euroregion Šumava. Intenzívní přeshraniční vztahy s Horním a Dolním Rakouskem a Dolním Bavorskem mají zásadní význam pro rozvoj Jihočeského kraje. Před vstupem do Schengenského prostoru existovalo 41 hraničních přechodů, z toho 29 na turistických stezkách, 10 silničních a 2 železniční. V průběhu roku 2006 činil počet osobních automobilů přijíždějících na území kraje cca 3 mil. a téměř 30 tisíc autobusů a o něco méně použilo přechody k opuštění našeho území. Počty vjezdů a výjezdů jsou u jednotlivých přechodů značně diferencované Ostatní dopravní obory Dopravní plán s ohledem na rozvoj území obsahuje také problematiku ostatních dopravních oborů, které nejsou v regionální dopravě významné, avšak mají významný vliv jako zdroje pro potencionální poptávku právě pro výše zmiňovanou regionální dopravu.

19 Vodní doprava Na území Jihočeského kraje se dle zákona 114/95 Sb. nachází sledovaná dopravně významná vodní cesta Vltava, která je větví Labe (magistrály E20). Jejímu využití brání nedokončené technické úpravy na vodních dílech v úseku Třebenice - České Budějovice, které neumožňují splavnost. Usnesením vlády ČR č z 19. září 2007 byly nezbytné stavební a technické úpravy zařazeny do harmonogramu výstavby dopravní infrastruktury v letech Realizací celého projektu splavnění jihočeské Vltavy bude zajištěno propojení na nádrž vodního díla Orlík, což výrazně zvýší její rekreační možnosti a případně i lokální nákladní přepravu. Realizace projektu Dokončení vltavské vodní cesty v úseku České Budějovice Týn nad Vltavou (oficiální název) v létech bude sloužit pro rekreační plavbu a v návaznosti na připravované investice ve Středočeském kraji (Orlík, Slapy) by měla umožnit propojení plavby na Vltavě z Českých Budějovic do Labe. V současné době je dokončena realizace projektu v úseku České Budějovice Hluboká nad Vltavou. V budoucnu (po prohloubení prohrábek dna z kóty 1,6 m na kótu 2,7 m) bude umožněna i nákladní plavba pro lodě do 300t. Tabulka č. 8 Délka vodních cest v ORP JčK Rozloha ORP (km 2 ) Délka vodní cesty (km) Jihočeský kraj ,797 Blatná České Budějovice ,640 Český Krumlov ,024 Dačice Jindřichův Hradec Kaplice Milevsko ,737 Písek ,133 Prachatice Soběslav Strakonice Tábor Trhové Sviny Třeboň 538 1,222 Týn nad Vltavou ,042 Vimperk Vodňany Zdroj: ČSÚ

20 Pravidelná osobní lodní doprava na území Jihočeského kraje je v současnosti provozována na přehradní nádrži Lipno, na toku Vltavy mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou., Týnem nad Vltavou a Orlíkem a na rybníku Svět u Třeboně. Na vodní nádrži Lipno je v provozu 5 přístavišť a 3 přívozy, funguje zde charterová doprava, je vybudován jachetní přístav, funguje zde řada půjčoven lodí. Na Orlíku je 8 přístavišť pro osobní lodní dopravu. Na rybníku Svět u Třeboně je provozována pravidelná okružní plavba a v úseku Hluboká nad Vltavou - hráz nádrže Hněvkovice funguje charterová doprava. Řeky Vltava, Lužnice a Otava jsou společně s rybníkem Svět účelovými vodními cestami, využívanými jak pro rekreační plavbu, tak i pro dopravu místního významu. Splavnění řeky Vltavy z Českých Budějovic do Třebenic (příp. Orlík) České Budějovice (Jiráskův jez) významně zvýší rekreační potenciál území a umožní způsoby jeho využívání, jež jsou ve vyspělých evropských zemí běžné. Obrázek č. 4 - PÚR ČR Doprava vodní a letecká Zdroj: ČSÚ

21 Letecká doprava Za hlavní nedostatek z hlediska zvýšení dostupnosti kraje je považována absence letiště, jež by zajišťovalo kvalitní mezinárodní a vnitrostátní civilní provoz. Vedení kraje i město České Budějovice usilují o intenzivnější využití bývalého vojenského letiště v Plané u Českých Budějovic dnes letiště České Budějovice. Jako hlavní priorita v této oblasti byla v Programu rozvoje Jihočeského kraje na období stanovena modernizace tohoto letiště (v současnosti je již v majetku Jihočeského kraje). Společnost Jihočeské letiště České Budějovice a.s. provozující letiště České Budějovice má od března 2008 licenci k provozování veřejného vnitrostátního letiště a neveřejného mezinárodního letiště s vnější hranicí kategorie 4C. Realizace modernizace letiště České Budějovice se předpokládá v letech , jejím cílem je vybudování veřejného mezinárodního letiště pro provoz velkých dopravních letadel. V kraji je dále dle ÚAP ORP evidováno dalších 13 civilních letišť (Chelčice, Dačice, Frymburk, Hosín, Jindřichův Hradec, Kaplice, Kramolín, Krašovice, Soběslav, Strakonice, Strunkovice, Tábor, Velešín) a 3 vojenská letiště (Bechyně, Blatná Tchořovice a Tábor Všechov). Heliporty se nacházejí ve městech České Budějovice, Hosín, Tábor, Písek, Jindřichův Hradec, Dačice). Tato letiště mají v současné době využití pro sportovní létání, k letům v rámci integrovaného záchranného systému, ke smluvní nepravidelné dopravě osob, ke cvičným letům, propagačním letům, leteckému snímkování, k zemědělským účelům apod. Jejich současný stav (nízká únosnost vzletových, pojezdových, vyčkávacích a odstavných ploch) omezuje možnosti jejich využití.

22 Tabulka č. 9 Počet letišť v ORP JčK Rozloha ORP (km 2 ) Počet letišť (bez rozlišení typu) Jihočeský kraj Blatná České Budějovice Český Krumlov Dačice Jindřichův Hradec Kaplice Milevsko Písek Prachatice Soběslav Strakonice Tábor Trhové Sviny Třeboň Týn nad Vltavou Vimperk Vodňany Zdroj: ČSÚ Nekonvenční doprava Pro oblast rekreační dopravy je pro Jihočeský kraj výhodný pravidelný provoz sedačkové lanové dráhy Krásetín Kleť. Výjimkou jsou dvě delší období na jaře a na podzim, kdy probíhá pravidelná údržba lanovky, v letní sezoně jezdí lanová dráha denně. Provozovatelem této dráhy je obec Holubov. Obrázek č. 5 - Doprava nekonvenční (Sedačková lanová dráha Krásetín Kleť) Zdroj: Wikipedie

23 Veřejné logistické centrum Na základě zpracované Strategie podpory logistiky z veřejných zdrojů (materiál MD ČR připravovaný do jednání ve vládě v roce 2008) má být v ČR realizováno 7-9 regionálních veřejných logistických center (dále VLC). Smyslem VLC je zajistit dopravní a logistické služby včetně skladování, balení, distribuce a dalších služeb pro střední a menší zákazníky, kteří nemají vlastní logistická centra, za rovných (nediskriminačních) podmínek. V Jihočeském kraji je navrženo umístění VLC v Českých Budějovicích. Lokalita České Budějovice - Nemanice umožňuje bezprostřední napojení na silnici (severní tangenta Českých Budějovic, dálnice D3 a silnice I/20), železnici (IV. tranzitní železniční koridor ČR) a rovněž budoucí rychlé spojení na Letiště České Budějovice. V případě potřeby bude možno využívat i vltavskou vodní cestu (vodní cesta tř. I pro plavidla do 300 tun) prostřednictvím přístavu Hrdějovice v bezprostředním sousedství s VLC.

24 PŘÍLOHA č. 2 Tabulka č. 10 Počty obcí, autobusových zastávek, železničních stanic a zastávek podle okresů JčK s uvedením počtu obcí bez veřejné dopravy okres počet obcí počet autobusových zastávek počet železničních zastávek bez autobusové dopravy * bez veřejné dopravy * České Budějovice Český Krumlov Jindřichův Hradec Písek Prachatice Strakonice Tábor CELKEM Zdroj: Vlastní Pozn: * obce jsou vždy v docházkové vzdálenosti do 2 km k nejbližší zastávce veřejné dopravy

25 PŘÍLOHA č. 3 Obrázek č. 5 Obce bez veřejné autobusové a vlakové dopravy Zdroj: Vlastní

26 PŘÍLOHA č. 4 Tabulka č Vývoj denního a ročního rozsahu DO ve veřejné linkové autobusové dopravě (počty linek, počty spojů, ujkm/rok) rok km/rok (v tis.) km/rok (v tis.) km/rok (v tis.) x S Zdroj: Vlastní

27 PŘÍLOHA č. 5 Tabulka č Vývoj ročního rozsahu DO v regionální železniční dopravě vlkm/rok vlkm/rok vlkm/rok rok ČD JHMD celkem Zdroj: Vlastní

28 PŘÍLOHA č. 6 Tabulka č Objem dopravních výkonů DO v Jčk kraji dle jednotlivých smluvních dopravců ve veřejné linkové autobusové dopravě (v tis. ujkm) dopravce skutečnost 2012 odhad /2012 rozdíl 2013/2012 % ČSAD JIHOTRANS a.s ,12 COMETT PLUS spol. s r.o ,60 ČSAD STTRANS a.s ,62 ČSAD J. Hradec a.s ,00 ČSAD AUTOBUSY Č. Budějovice a.s ,44 ČSAD ausy ČB (převod Doprava Záruba) ,85 ICOM transport a.s ,52 Veolia transport Praha s.r.o ,98 JOSEF ŠTEFL-tour ,94 DP Města Vl. Březí s.r.o ,71 COMETT PLUS spol.s r.o.-mhd ,85 ČSAD STTRANS a.s.-mhd ,10 DP Města Č. Budějovice a.s ,74 Znojemská dop. spol. - PSOTA, s.r.o ,74 CELKEM ,12 Zdroj: Vlastní

29 PŘÍLOHA č. 7 Tabulka č Objem dopravních výkonů DO v Jihočeském kraji dle jednotlivých smluvních dopravců regionální drážní dopravě (v tis. vlkm) dopravce smlouvy 2012 smlouvy /2012 % České dráhy a.s ,54 JHMD a.s ,68 Dopravní podnik města ČB ,72 celkem ,54 Zdroj. Vlastní

30 PŘÍLOHA č. 8 Tabulka č Přehled výkonů v linkové osobní dopravě za rok 2013 (v Kč) dopravce úhrada 2012 smlouvy /2012 rozdíl Kč 2013/2012 % ČSAD JIHOTRANS a.s ,00 COMETT PLUS spol. s r.o ,46 ČSAD STTRANS a.s ,43 ČSAD J. Hradec a.s ,14 ČSAD AUTOBUSY Č. Budějovice a.s ,01 ČSAD ausy ČB (převod Doprava Záruba) ,00 ICOM transport a.s ,26 Veolia transport Praha s.r.o ,50 JOSEF ŠTEFL-tour ,00 DP Města Vl. Březí s.r.o ,74 COMETT PLUS spol.s r.o.-mhd ,00 ČSAD STTRANS a.s.-mhd ,00 DP Města Č. Budějovice a.s ,76 Znojemská dop. spol. - PSOTA, s.r.o ,72 CELKEM ,17 Zdroj: Vlastní

31 PŘÍLOHA č. 9 Tabulka č Výdaje (dotace) z veřejných rozpočtů dle smluv s dopravci drážní dopravy na zajištění DO v Jihočeském kraji (v Kč). dopravce smlouvy 2012 smlouvy /2012 Kč 2013/2012 % České dráhy a.s ,67 JHMD a.s ,99 Dopravní podnik města ČB ,14 celkem ,65 Zdroj: Vlastní

32 PŘÍLOHA č. 10 Tabulka č Vývoj dotací z veřejných rozpočtů Jihočeského kraje na jednici (Kč/ujkm, Kč/vlkm) dotace na km veřejná linková autobusová doprava 18,65 18,89 20,27 19,17 19,52 20,61 drážní doprava 49,47 50,99 87,07 95,04 97,78 99,21 Zdroj: Vlastní

33 PŘÍLOHA č. 11 Graf č. 3 Vývoj dotace na vlkm v Kč v JčK Zdroj: Vlastní

34 PŘÍLOHA č. 12 Graf č. 4 Vývoj dotace na ujkm v Kč v JčK Zdroj: Vlastní

35 PŘÍLOHA č. 13 Tabulka č Celkový počet ujetých kilometrů ( ) ve veřejné linkové dopravě (v tis. km) Rok Celkem Zdroj: Vlastní

36 PŘÍLOHA č. 14 Tabulka č Celkový počet ujkm ve veřejné linkové dopravě v období (v tis. km) Rok Celkem Zdroj: Vlastní Nárůst objemu výkonů je vytvořen na základě trendového vzestupu z období roku 2004 až Do celkového nárůstu není zahrnuta případná výrazná redukce železniční dopravy v případě neobdržení dotace cca 40 milionů Kč v rámci kompenzování ztráty v železniční dopravě ze státního rozpočtu.

37 PŘÍLOHA č. 15 Tabulka č Celkový počet vlkm v drážní dopravě v období (v tis. km) Dopravce ČD, a.s JHMD a.s ,5 DP města ČB* ,5 Celkem Zdroj: Vlastní Pozn.: * km jsou zaokrouhleny

38 PŘÍLOHA č. 16 Tabulka č. 21 Celkový počet vlkm (ujkm) v drážní dopravě v období (v tis. km)* odhad Dopravce 2013* 2014* ČD, a.s JHMD a.s DP města ČB Celkem Zdroj: Vlastní

39 PŘÍLOHA č. 17 Tabulka č. 22 Výsledky kontrolní činnosti společnosti JIKORD včetně udělených sankcí (2012) Počet kontrol autobus (protokoly) Z toho závady Smluvní sankce (Kč) Bus Označník JŘ Závady celkem navržená zrušená uhrazená Počet kontrol vlak Z toho závady Smluvní sankce (Kč) Vlaky Prostory Výluky Závady celkem navržená zrušená uhrazená Počet kontrol autobus (protokoly) Z toho závady Smluvní sankce (Kč) Závady celkem Bus Označník JŘ navržená zrušená uhrazená Počet kontrol vlak Z toho závady Smluvní sankce (Kč) Závady celkem Vlaky Prostory Výluky navržená zrušená uhrazená

40 PŘÍLOHA č. 18 Tabulka č Harmonogram otevírání trhu do období platnosti jízdního řádu 2018/2019 Zahájení plnění Notifikace Linky zahrnuté v provozním souboru Trakce Rozsah Podíl 2013/ R 27: Ostrava Opava Krnov Olomouc M 0,5 1,4 2014/ R 5: Praha Ústí n.l. Karlovy Vary Cheb R 20: Praha Roudnice n. L. Ústí n.l. Děčín E 2,4 6,5 2014/ R 14: Liberec Pardubice R 15: Liberec Ústí nad Labem M 1,6 4,3 2014/ R 16: Plzeň Most M 0,5 1,2 2015/ Ex 2 (R 18): Praha Olomouc Vsetín (- Slovensko) / Luhačovice E+M 3,7 10,1 2016/ R 6: Praha Plzeň Klatovy R 10: Praha Hradec Králové E 2,8 7,7 R 9: Praha Havlíčkův Brod Brno 2017/ R 19: Praha Pardubice Česká Třebová E 3,2 8,8 Brno 2018/ R 21: Praha Turnov Tanvald R 24: Praha Kladno Rakovník M 1,8 5,0 Zdroj: Ministerstvo dopravy ČR Tabulka č Harmonogram otevírání trhu do období platnosti jízdního řádu JčK (regionální doprava) 2014/2015 Zahájení Linky zahrnuté v provozním Notifikace plnění souboru Trakce Rozsah Podíl 2014/ České Budějovice Černý Kříž M x 2014/ Číčenice Nové Údolí M x 2014/ Strakonice Volary M x 2014/ Číčenice Týn nad Vltavou M x 1 pár Zdroj: Vlastní Pozn.: x - celkový rozsah zadání výběrového řízení, nesmí překročit 25 % výkonů v železniční dopravě

41 PŘÍLOHA č. 19 Tabulka č. 25 Vývoj inflace a HDP v letech (v %) Rok Míra inflace 2,8 1,9 2,5 2,8 6,3 1,0 1,5 1,9 3,9 HDP 4,5 6,3 6,8 6,1 2,5-4,1 2,2 1,9-1,7 *stav k říjen 2012 Zdroj: Ministerstvo financí ČR

42 PŘÍLOHA č. 20 Tabulka č. 26 Vývoj dotace na ujetý km v letech Varianta 1 /navýšení o 1 %/ údaje v Kč za ujetý km Vývoj dotace do dopravy * silniční 20,61 21,25 21,46 21,68 21,89 drážní DP města Č. Budějovic 37,95 38,11 38,49 38,88 39,26 drážní ČD 99,12 102,30 103,32 104,36 105,40 drážní JHMD 59,26 60,62 61,23 61,84 62,46 Varianta 2 /navýšení o 3 %/ údaje v Kč za ujetý km Vývoj dotace do dopravy * silniční 20,61 21,25 21,89 22,54 23,22 drážní DP města Č. Budějovic 37,95 38,11 39,25 40,43 41,64 drážní ČD 99,12 102,30 105,37 108,53 111,79 drážní JHMD 59,26 60,62 62,44 64,31 66,24 Varianta 3 /navýšení o 5 %/ údaje v Kč za ujetý km Vývoj dotace do dopravy * silniční 20,61 21,25 22,31 23,43 24,60 drážní DP města Č. Budějovic 37,95 38,11 40,02 42,02 44,12 drážní ČD 99,12 102,30 107,42 112,79 118,43 drážní JHMD 59,26 60,62 63,65 66,83 70,18 Zdroj: vlastní V Tabulce č. 26 jsou uvedeny jednotlivé částky v Kč charakterizující dotace na 1 ujetý kilometr. Navýšení vychází z 1, 2 nebo 5 procentních bodů a výchozím stavem pro analýzu je rok V roce 2012 došlo k navýšení dotace u ČD o 1,4 %, u JHMD, DP města Č. Budějovic, JHMD a veřejné linkové autobusové dopravy o 1 %.

43 PŘÍLOHA č. 21 Tabulka č Vývoj kompenzace na ujkm v letech ve veřejné linkové dopravě Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých km Varianta 1 /navýšení o 1 %/ v tis. Kč VEŘEJNÁ SILNIČNÍ LINKOVÁ DOPRAVA * počet ujetých km ve VSD (tis km) celková výše dotace , , , , ,85 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,85 Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých km Varianta 2 /navýšení o 3 %/ v tis. Kč VEŘEJNÁ SILNIČNÍ LINKOVÁ DOPRAVA * počet ujetých km ve VSD (tis km) celková výše dotace , , , , ,15 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,15 Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých km Varianta 3 /navýšení o 5 %/ v tis. Kč VEŘEJNÁ SILNIČNÍ LINKOVÁ DOPRAVA * počet ujetých km ve VSD (tis km) celková výše dotace , , , , ,96 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,96 Zdroj: vlastní *stav kompenzace u Veřejné linkové dopravy k V tabulce č. 27 je uvedena výše dotace při nezměněném počtu kilometrů. Situace vychází ze skutečnosti, že nedojde k významnému snížení počtu kilometrů v železniční dopravě a tedy k zachování stávajícího počtu ujetých kilometrů v silniční dopravě.

44 Tabulka č Vývoj kompenzace na vlkm v letech u dopravce ČD Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých vlakových km Varianta 1 /navýšení o 1 %/ v tis. Kč ČD * počet ujetých km (tis) celková výše dotace , , , , ,51 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,51 Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých vlakových km Varianta 2 /navýšení o 3 %/ v tis. Kč ČD * počet ujetých km celková výše dotace , , , , ,71 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,71 Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých vlakových km Varianta 3 /navýšení o 5 %/ v tis. Kč ČD * počet ujetých km celková výše dotace , , , , ,77 CELKEM DOTACE v tis. Kč , , , , ,77 Zdroj: vlastní Nepředpokládá se snížení počtu kilometrů ve veřejné drážní dopravě s ohledem na možnou realizaci IDS. Případné výběrové řízení na provoz šumavských tratí není v tabulce zohledněno.

45 Tabulka č Vývoj kompenzace na vlkm v letech u dopravce JHMD (nezměněný počet km) Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých vlakových km Varianta 1 /navýšení o 1 %/ v tis. Kč JHMD počet ujetých km celková výše dotace , , , , ,23 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,23 Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých vlakových km Varianta 2 /navýšení o 3 %/ v tis. Kč JHMD počet ujetých km celková výše dotace , , , , ,40 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,40 Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých vlakových km Varianta 3 /navýšení o 5 %/ v tis. Kč JHMD počet ujetých km celková výše dotace , , , , ,54 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,54

46 Tabulka č Vývoj kompenzace na ujkm v letech u dopravce DPMČB Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých km Varianta 1 /navýšení o 1 %/ v tis. Kč DP města Č. Budějovic počet ujetých km celková výše dotace 968,48 969,83 962,28 971,90 981,62 CELKEM DOTACE v tis Kč 968,48 969,83 962,28 971,90 981,62 Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých km Varianta 2 /navýšení o 3 %/ v tis. Kč DP města Č. Budějovic počet ujetých km celková výše dotace 968,48 969,83 981, , ,10 CELKEM DOTACE v tis Kč 968,48 969,83 981, , ,10 Vývoj dotace do dopravy v počtu ujetých km Varianta 3 /navýšení o 5 %/ v tis. Kč DP města Č. Budějovic počet ujetých km celková výše dotace 968,48 969, , , ,93 CELKEM DOTACE v tis Kč 968,48 969, , , ,93 Zdroj: vlastní Tabulka č. 32 zobrazuje stav v drážní dopravě objednávané u Dopravního podniku města Českých Budějovic a.s. S ohledem na vývoj objemu dopravy z období od roku 2004 je uvažován stávající stav ujetých kilometrů. Výchozím rokem pro plánování období je rok 2012 (rok tvorby dopravního plánu). Žákovské jízdné uváděné u všech dopravců je do roku 2011 evidováno zvlášť a je přičítáno k výši kompenzace, od roku 2012 je již zahrnuto v jedné částce. V tabulkách je uváděno s ohledem na srovnání s dopravním plánem z roku 2011.

47 Tabulka č Vývoj kompenzace v letech v JčK Vývoj dotace do dopravy při nezměněném počtu ujetých km Varianta 1 /navýšení o 1 %/ v tis. Kč CELKEM ZA DOPRAVU V KRAJI * Silniční linková doprava , , , , ,83 Drážní doprava (celek) , , , , ,36 Drážní doprava (platí kraj) , , , , ,82 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,20 Vývoj dotace do dopravy při nezměněném počtu ujetých km Varianta 2 /navýšení o 2 %/ v tis. Kč CELKEM ZA DOPRAVU V KRAJI * Silniční linková doprava , , , , ,65 Drážní doprava (celek) , , , , ,03 Drážní doprava (platí kraj) , , , , ,20 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,68 Vývoj dotace do dopravy při nezměněném počtu ujetých km Varianta 3 /navýšení o 5 %/ v tis. Kč CELKEM ZA DOPRAVU V KRAJI * Silniční linková doprava , , , , ,80 Drážní doprava (celek) , , , , ,24 Drážní doprava (platí kraj) , , , , ,74 CELKEM DOTACE v tis Kč , , , , ,04 Zdroj: vlastní *-stav ujkm u Veřejné linkové dopravy k datu Tabulka č. 31 sumárně zobrazuje stav dotací při nezměněném počtu ujetých kilometrů u komplexního dopravního výkonu v jednotlivých letech období dopravního plánu 2012 až 2016 v JčK. Situace je modelována ve třech variantách podle navýšení dotace o 1, 3 nebo 5 procentních bodů, přičemž výchozím rokem je rok Částky jsou kalkulovány bez rezerv!

48 PŘÍLOHA č. 22 Koncepce společnosti JIKORD v rámci dopravního plánu Koncepce společnosti JIKORD uplatňovaná od jejího založení v roce 2010 byla zapracována do dopravního plánu. Prioritou činnosti společnosti ve střednědobém období 2012 až 2016 bude další racionalizace vynaložených finančních prostředků kraje na dopravní obslužnost, při zajištění standardů kvantity i kvality přemísťovacích procesů. Přemísťovacím procesem rozumíme nejenom vlastní přepravu (jízda), ale i okrajové prvky (čekání v místě nástupu, ukončení přepravy v cílovém místě). Společnost JIKORD se začlenila mezi členy Jihočeské hospodářské komory (oblast doprava), kde bude aktivně spolupracovat s ostatními členy včetně s asociací dopravců. Z uvedených priorit vyplývají následující úkoly: Zpracování střednědobých plánů dle zákona číslo 194/2010 Sb. zákon o veřejných službách a přepravě cestujících v úzké spolupráci s dotčenými odbory Krajského úřadu a jeho předložení ke schválení samosprávě kraje. Spolupráce s obcemi. Požadavky obcí Jihočeského kraje na zajištění základní dopravní obslužnosti mají periodickou povahu při sestavě jízdních řádů. Další důležitou součástí je koordinace a zajištění návaznosti regionální dopravy na dopravu dálkovou a v některých případech na MHD. Velmi důležitým podkladem je získání údajů od jednotlivých obcí o skladbě přepravy. K tomu účelu je potřebná pravidelná komunikace s obcemi a dopravními úřady obcí s rozšířenou působností. Spolupráce s organizátory veřejné dopravy v sousedních krajích a regionech ve vztahu k meziregionální návaznosti veřejné dopravy příp. tarifní spolupráci. Analýza a návrhy koordinační činnosti v oblasti návaznosti jízdních řádů na základě stanoveného střednědobého plánu dopravní obsluhy území. Spolupráci při zřizování příp. rušení zastávek veřejné dopravy v režimu DO, projednávání a řešení požadavků obcí.

49 Zadávání rámce pro zpracování jízdních řádů jednotlivým dopravcům po projednání požadavků obcí při uplatnění koordinačních zásad a jejich projednání a následná kontrola souběžných spojů veřejné hromadné osobní dopravy. (více viz plán kontrolní činnosti). Při řešení tohoto úkolu půjde o definování souběžných spojů dotované linkové autobusové dopravy a dopravy železniční v konkrétních podmínkách Jihočeského kraje s cílem jejich odstranění za účelem dosažení dotačních úspor dle plánu. Kontrola kvality přemísťovacích procesů stávajících spojů a vlaků DO veřejné linkové autobusové a železniční dopravy. Průběžné plnění tohoto úkolu znamená důsledné vyžadování plnění uzavřených smluv a permanentní tlak na dopravce na tomto úseku s uplatňováním maximálních možných sankcí. Kontrola poskytovaných ekonomických podkladů jednotlivými smluvními dopravci. Kontrola údajů (nákladů, tržeb) při vykazování prokazatelné ztráty ze zajištění závazku veřejné služby. Pokračování ve vedení evidence stížností, podnětů a připomínek obcí, organizací a občanů s konečným řešením a oznámením výsledku (v elektronické a fyzické podobě vedení spisu). Sledování nevyužitých spojů/vlaků. S plněním tohoto úkolu souvisí kontrola využití poskytované přepravní kapacity dopravních prostředků jednotlivých dopravců dle platných jízdních řádů. Zkušenosti ukazují, že některé osobní vlaky ČD jsou provozovány s trvale nevyužitou přepravní kapacitou. Je to důsledek slabých zátěžových proudů. Častějším řešením tohoto problému je úprava časové polohy spojů v jízdních řádech, nasazení dopravních jednotek s nižší přepravní kapacitou (a nižšími trakčními náklady), zrušení vlaků a převedení na autobusovou dopravu. Uvedené řešení pochopitelně platí i pro posuzování spojů autobusové veřejné dopravy, kde se nabízí zejména využívání nízkokapacitních dopravních prostředků (mikrobusů) s nižšími náklady na 1 ujkm.

50 Postupné převedení financování MHD některých měst z krajského rozpočtu do rozpočtů jednotlivých měst. Sjednocení způsobů financování na základě metodiky, která bude součástí Plánu dopravní obslužnosti Jihočeského kraje. Účast na projednávání uzavírek silnic a řešení náhradní dopravy při mimořádnostech s cílem účelné organizace veřejné dopravy při vzniku těchto situací. Koncepční řešení železniční dopravy mezi ČB a Lincem ve spolupráci s ministerstvem dopravy ČR. Jedná se o zásadní změny jízdního řádu na trati číslo 196 a nové rozdělení dopravních výkonů financovaných státem a krajem. Nabídkového řízení na obsluhu vybraných železničních tratí je realizován v období do r Těmito tratěmi jsou a) 194 České Budějovice Černý Kříž b) 197 Číčenice Nové Údolí c) 198 Strakonice Volary Sledování a analýza dopravní situace v mikroregionech Lipensko, Netolice, Milevsko, Dačicko a příprava dalších koncepcí rozvoje nejen stávajících mikroregionů. Koncepce vnitřní činnosti společnosti ve střednědobém období Koncepce vnitřní činnosti vychází z dokončení organizačního a personálního vybudování společnosti. To předpokládá následující organizační strukturu společnosti: Jednatelé; Úsek metodiky a prognóz osobní dopravy a přepravy; Úsek koordinace osobní dopravy a přepravy; Úsek kontrolní; Úsek ekonomický a personální (pouze v případě ekonomické výhodnosti oproti outsourcingu). Ve střednědobém období je předpokládaný stav pracovníků: 10

Shrnutí současného stavu veřejné dopravy v Jihočeském kraji

Shrnutí současného stavu veřejné dopravy v Jihočeském kraji Okružní 517/10 České Budějovice 370 01 České Budějovice Shrnutí současného stavu veřejné dopravy v Jihočeském kraji Charakteristika území kraje Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích je vymezený

Více

Hlavní investice do dopravní infrastruktury v rámci Jihočeského kraje

Hlavní investice do dopravní infrastruktury v rámci Jihočeského kraje Jihočeský kraj Hlavní investice do dopravní infrastruktury v rámci Jihočeského kraje Diskusní setkání Stavebního fóra Hotel Zvon České Budějovice - 17. dubna 2008 Jihočeský kraj OBSAH PREZENTACE 1. Silniční

Více

Území kraje je vymezeno územím okresů:

Území kraje je vymezeno územím okresů: Jihočeský kraj jako vyšší územní samosprávný celek České republiky byl vytvořen v roce 2000. Do května 2001 se jmenoval Budějovický kraj. K 1. 1. 2003 bylo v Jihočeském kraji zřízeno 17 správních obvodů

Více

Jihočeský koordinátor dopravy. XII. Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje Tábor

Jihočeský koordinátor dopravy. XII. Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje Tábor Jihočeský koordinátor dopravy XII. Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje 26.1.2017 Tábor Společnost JIKORD s.r.o. Společnost založena Jihočeským krajem, vlastnictví kraje 100 % Zahájení činnosti

Více

Počet obcí se statutem města. Počet obyvatel Rozloha (km 2 ) Počet obcí Počet částí obcí

Počet obcí se statutem města. Počet obyvatel Rozloha (km 2 ) Počet obcí Počet částí obcí 2.1. Území, sídelní struktura, dostupnost Charakter území a sídelní struktura městského a venkovského prostoru (a také rozdíly mezi nimi) jsou do značné míry dány samotnými kritérii, pomocí nichž byly

Více

PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE PŘÍLOHA Č. 1 VYMEZENÍ HOSPODÁŘSKY SLABÝCH OBLASTÍ

PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE PŘÍLOHA Č. 1 VYMEZENÍ HOSPODÁŘSKY SLABÝCH OBLASTÍ PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE 2014-2020 - PŘÍLOHA Č. 1 VYMEZENÍ HOSPODÁŘSKY SLABÝCH OBLASTÍ Verze dokumentu: červenec 2013, FINAL Zpracovatel: Zadavatel: KP projekt s.r.o. a Krajský úřad Jihočeského

Více

Geografie České republiky. Doprava

Geografie České republiky. Doprava Geografie České republiky Doprava Doprava Poloha ČR uvnitř Evropy usnadňuje rozvoj dopravy a dopravních cest Rozsáhlá dopravní infrastruktura co do rozsahu dopravních sítí (výsledek roztříštěnosti sídelní

Více

D3 x R4. Kudy z Prahy do Českých Budějovic? 24. 1. 2015 Vítek Urban

D3 x R4. Kudy z Prahy do Českých Budějovic? 24. 1. 2015 Vítek Urban D3 x R4 Kudy z Prahy do Českých Budějovic? 24. 1. 2015 Vítek Urban Kudy z Prahy do Českých Budějovic? Přes Tábor? Start: Jižní spojka Cíl: křižovatka Pražská 138 km 1:34 h Po D1 do Mirošovic 22 km Po

Více

2. Základní charakteristika území, sídelní a správní struktura

2. Základní charakteristika území, sídelní a správní struktura 2. Základní charakteristika území, sídelní a správní struktura 2.1 Charakteristika území Jihočeský kraj je dlouhodobě vnímán především jako zemědělská oblast s rozvinutým rybníkářstvím a lesnictvím. Až

Více

PROJEKT VEŘEJNÉ REKR EAČNÍ DOPRAVY V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAV A ZELENÉ AUTOBUSY VYHODNOCENÍ SEZÓNY 2015 NA PROJEKT ZELENÉ AUTOBUSY V ROCE 2015 PŘISPĚLY

PROJEKT VEŘEJNÉ REKR EAČNÍ DOPRAVY V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAV A ZELENÉ AUTOBUSY VYHODNOCENÍ SEZÓNY 2015 NA PROJEKT ZELENÉ AUTOBUSY V ROCE 2015 PŘISPĚLY PROJEKT VEŘEJNÉ REKR EAČNÍ DOPRAVY V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAV A ZELENÉ AUTOBUSY VYHODNOCENÍ SEZÓNY 2015 NA PROJEKT ZELENÉ AUTOBUSY V ROCE 2015 PŘISPĚLY PLZEŇSKÝ A JIHOČESKÝ KRAJ 1 OBSAH: ZELENÉ AUTOBUSY Vyhodnocení

Více

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Horusice D3 Dálnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Ve III/14713 (původně II/147) 3 Veselí nad Lužnicí 1 60 atice Veselí n. Luž. jih C2c doprovodná komunikace 24 stavba 0309/I Bošilec Ševětín České Budějovice

Více

Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem

Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem Mobilita v česko-rakouském přeshraničním regionu Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem Ing. Jan Křemen GŘ SŽDC, odbor strategie České Budějovice, 7. listopadu 2018 Železniční síť

Více

Veřejná doprava v Libereckém kraji. Ing. Petr Prokeš, KORID LK

Veřejná doprava v Libereckém kraji. Ing. Petr Prokeš, KORID LK Veřejná doprava v Libereckém kraji Ing. Petr Prokeš, KORID LK Veřejná doprava v LK Dálková železniční doprava - Objednatel: stát - MD ČR - Dopravce: České dráhy, a.s. - 4 vozební ramena - Doplnění systému:

Více

PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA 2012-2016 JIHOČESKÝ KRAJ

PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA 2012-2016 JIHOČESKÝ KRAJ PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA 2012-2016 JIHOČESKÝ KRAJ České Budějovice, říjen 2011 Pořizovatel a zpracovatel Pořizovatel: JIHOČESKÝ KRAJ U Zimního stadionu 1952/2, 7 Zpracovatel: JIKORD s. r.

Více

Zápis. z jednání o přípravě JŘ 2017/2018 a změně JŘ 2016/2017

Zápis. z jednání o přípravě JŘ 2017/2018 a změně JŘ 2016/2017 Jihočeský koordinátor dopravy JIKORD, spol. s r.o. Areál Vysoké školy technické a ekonomické V Českých Budějovicích Okružní 517/10 370 01 České Budějovice Jednání se uskutečnila ve dnech: Zápis z jednání

Více

Robin Povšík Náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast dopravy 7.10.2010, Prague Marriot Hotel

Robin Povšík Náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast dopravy 7.10.2010, Prague Marriot Hotel Doprava a dopravní infrastruktura významný faktor rozvoje regionů Středočeský kraj Robin Povšík Náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast dopravy 7.10.2010, Prague Marriot Hotel Středočeský kraj

Více

dne pro ob 8/2019

dne pro ob 8/2019 JIKORD s.r.o. O 517/10 370 Č B J Z k T dne 19. 3. 2018 pro ob 8/2019 M M P P V L B. P T V L T N ČD J V T S T T 224 P 1. P V L Z J JIKORD od 12/2018. IČ 281 17 018 www.jikord.cz info@jikord.cz DIČ C) 234

Více

ORP Blatná Jihočeský kraj

ORP Blatná Jihočeský kraj Přírodní pozoruhodnosti 1 20 Historické městské soubory 2 60 Historické vesnické soubory Zámky 2 1 105 Hrady, tvrze, zříceniny 3 45 Křesťanské sakrální památky 7 105 Technické památky 1 20 Muzea, galerie

Více

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK) Jihočeský koordinátor dopravy Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK) konference na téma Mobilita v česko-rakouském přeshraničním regionu organizovaná v rámci projektu Connecting Regions

Více

Investiční příležitosti v Jihočeském kraji. Stavební fórum 17. 4. 2008

Investiční příležitosti v Jihočeském kraji. Stavební fórum 17. 4. 2008 Investiční příležitosti v Jihočeském kraji Stavební fórum 17. 4. 2008 Rozloha regionu: 10 056 km 2 (12,8 % plochy ČR) Počet obcí: 623 Počet obyvatel: 630 006 Hustota obyvatelstva: 63/km2 Statutární město:

Více

Trendy evropské dopravy 4. ročník odborné konference Praha, 16. června 2015 Otevírání trhu v železniční dopravě Novela zákona o dráhách

Trendy evropské dopravy 4. ročník odborné konference Praha, 16. června 2015 Otevírání trhu v železniční dopravě Novela zákona o dráhách Trendy evropské dopravy 4. ročník odborné konference Praha, 16. června 2015 Otevírání trhu v železniční dopravě Novela zákona o dráhách Ladislav Němec náměstek ministra Právní prostředí v oblasti železniční

Více

V. Závazné finanční vztahy k ostatním subjektům

V. Závazné finanční vztahy k ostatním subjektům V. Závazné finanční vztahy k ostatním subjektům 163 164 V této části rozpočtu jsou vyjádřeny finanční vztahy rozpočtu kraje ke jmenovitým subjektům s výjimkou příspěvkových organizací kraje (ty jsou předmětem

Více

Společný dopravní systém pro Prahu a Středočeský kraj. Ing. Martin Jareš, Ph.D. ROPID

Společný dopravní systém pro Prahu a Středočeský kraj. Ing. Martin Jareš, Ph.D. ROPID Společný dopravní systém pro Prahu a Středočeský kraj Ing. Martin Jareš, Ph.D. ROPID Dva IDS v jedné aglomeraci: PID a SID založena 1993 celé území Prahy a 1/3 území SČK metro, tramvaje, železnice, autobusy,

Více

Fórum partnerských regionů Jihočeského kraje. Ing. Vít Sedmidubský Odbor strategie Oddělení dopravní politiky a čisté mobility

Fórum partnerských regionů Jihočeského kraje. Ing. Vít Sedmidubský Odbor strategie Oddělení dopravní politiky a čisté mobility Fórum partnerských regionů Jihočeského kraje Ing. Vít Sedmidubský Odbor strategie Oddělení dopravní politiky a čisté mobility Český Krumlov 12.5.2016 Železniční doprava - IV. tranzitní železniční koridor

Více

V. Závazné finanční vztahy k ostatním subjektům

V. Závazné finanční vztahy k ostatním subjektům V. Závazné finanční vztahy k ostatním subjektům 165 166 V této části rozpočtu jsou vyjádřeny finanční vztahy rozpočtu kraje ke jmenovitým subjektům s výjimkou příspěvkových organizací kraje (ty jsou předmětem

Více

Zápis. z jednání o přípravě JŘ 2016/2017 a změně JŘ 2015/2016

Zápis. z jednání o přípravě JŘ 2016/2017 a změně JŘ 2015/2016 Jednání se uskutečnila ve dnech: Zápis z jednání o přípravě JŘ 2016/2017 a změně JŘ 2015/2016 21.3.2016 v Jindřichově Hradci 22.3.2016 v Táboře 23.3.2016 ve Strakonicích a Českých Budějovicích Přítomnost:

Více

Data o dopravě. 22. dubna Z0081 Prostorové sociálně ekonomické informace a jejich využití

Data o dopravě. 22. dubna Z0081 Prostorové sociálně ekonomické informace a jejich využití Data o dopravě 22. dubna 2015 Z0081 Prostorové sociálně ekonomické informace a jejich využití ČSÚ Statistiky Doprava, informační a komunikační činnosti Rychlé informace - přesměrování pod Služby - čtvrtletně,

Více

Časová dostupnost krajských měst České republiky

Časová dostupnost krajských měst České republiky Časová dostupnost krajských měst České republiky Jedním z významných faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost dopravního módu je cestovní doba mezi zdrojem a cílem cesty. Úkolem tohoto dokumentu je proto

Více

Program rozvoje Rychlých železničních spojení v ČR dopravní modelování

Program rozvoje Rychlých železničních spojení v ČR dopravní modelování Program rozvoje Rychlých železničních spojení v ČR dopravní modelování Základem pro přepravní prognózu byl národní strategický dopravní model zpracovaný v rámci Dopravních sektorových strategií. Tento

Více

Regionální operační program Jihozápad

Regionální operační program Jihozápad Regionální operační program Jihozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Dostupnost center... 2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí... 4 Prioritní

Více

Průvodní zpráva. Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek

Průvodní zpráva. Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ, ÚSTAV DOPRAVNÍCH SYSTÉMŮ (K612) Průvodní zpráva Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek Michal Bahenský, Martin Barchánek, Vladimír

Více

AUTOBUS A VLAK: KONKURENCE NEBO SPOLUPRÁCE? 8. Října 2015, Louny AUTOBUS NEBO VLAK: FAKTORY PRO MULTIMODALNÍ VÝBĚR

AUTOBUS A VLAK: KONKURENCE NEBO SPOLUPRÁCE? 8. Října 2015, Louny AUTOBUS NEBO VLAK: FAKTORY PRO MULTIMODALNÍ VÝBĚR AUTOBUS A VLAK: KONKURENCE NEBO SPOLUPRÁCE? 8. Října 2015, Louny AUTOBUS NEBO VLAK: FAKTORY PRO MULTIMODALNÍ VÝBĚR Peter Köhler, generální ředitel LEO Express pro region střední a východní Evropy peter.koehler@le.cz

Více

Dopravní infrastruktura a konkurenceschopnost ČR

Dopravní infrastruktura a konkurenceschopnost ČR Dopravní infrastruktura a konkurenceschopnost ČR Ing. Martin Tlapa, MBA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR Strategie vychází z Analýzy konkurenceschopnosti ČR a ze závěrečné zprávy podskupin

Více

rozvoj dopravní infrastruktury Moravskoslezského kraje

rozvoj dopravní infrastruktury Moravskoslezského kraje rozvoj dopravní infrastruktury Moravskoslezského kraje STAVEBNÍ FÓRUM OSTRAVA 12. listopadu 2008 obsah situování kraje v Evropském prostoru potenciál rozvoje a vazby na dopravní infrastrukturu dopravní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI za rok 2010 České Budějovice, březen 2011 Obsah 1 Úvod... 2 2 Základní informace... 3 1.1 Cíle společnosti... 3 1.2 Koncepce činnosti společnosti... 4 3 Vnitřní činnost

Více

Operační program doprava Přehled priorit a opatření

Operační program doprava Přehled priorit a opatření Operační program doprava Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Modernizace železniční sítě TEN-T... 2 Prioritní osa 2 - Výstavba a modernizace dálniční silniční

Více

PŘEHLED ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ ČINNOSTI KRAJSKÉHO ÚŘADU, VÝZNAMNÝCH PROJEKTŮ A STAVU ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACE OBCÍ

PŘEHLED ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ ČINNOSTI KRAJSKÉHO ÚŘADU, VÝZNAMNÝCH PROJEKTŮ A STAVU ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACE OBCÍ PŘEHLED ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ ČINNOSTI KRAJSKÉHO ÚŘADU, VÝZNAMNÝCH PROJEKTŮ A STAVU ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACE OBCÍ krajský úřad jihočeský kraj odbor regionálního rozvoje, územního plánování, stavebního řádu

Více

Rychlá spojení. aktualizovaná koncepce VRT pro ČR. Ing. Jindřich KUŠNÍR Ředitel odboru drážní a vodní dopravy Ministerstvo dopravy ČR

Rychlá spojení. aktualizovaná koncepce VRT pro ČR. Ing. Jindřich KUŠNÍR Ředitel odboru drážní a vodní dopravy Ministerstvo dopravy ČR Rychlá spojení aktualizovaná koncepce VRT pro ČR Ing. Jindřich KUŠNÍR Ředitel odboru drážní a vodní dopravy Ministerstvo dopravy ČR zóna 1 : hustá síť VRT a rychlých konvenčních tratí vysoký stupeň mobility

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI za rok 2011 České Budějovice, březen 2012 Obsah 1 Úvod... 2 2 Základní informace... 3 2.1 Cíle společnosti... 4 2.2 Koncepce činnosti společnosti... 4 3 Vnitřní činnost

Více

4. ÚHRNNÁ BILANCE DOJÍŽĎKY ZA PRACÍ A DO ŠKOL

4. ÚHRNNÁ BILANCE DOJÍŽĎKY ZA PRACÍ A DO ŠKOL 4. ÚHRNNÁ BILANCE DOJÍŽĎKY ZA PRACÍ A DO ŠKOL Dojížďka za prací je významnou formou prostorové mobility obyvatel. Z analýzy dat o dojížďce za prací vyplynulo: Z celkového počtu 4 735 tis. zaměstnaných

Více

Přepravní poptávka po VRT zjišťována v rámci:

Přepravní poptávka po VRT zjišťována v rámci: Návrh sítě VRT v ČR z hlediska přepravní poptávky Zdeněk Melzer Přepravní poptávka po VRT zjišťována v rámci: Přepravní prognóza Obecná část Zpracovaná studie Aktualizace koncepce vysokorychlostní železniční

Více

Karlovarský kraj problémová analýza

Karlovarský kraj problémová analýza Karlovarský kraj problémová analýza RNDr. Jan Vozáb, PhD Analýza rozvojových charakteristik a potřeb kraje Makroekonomický vývoj Internacionalizace ekonomiky Odvětvová specializace kraje Znalostní ekonomika

Více

Moderní dopravní služby

Moderní dopravní služby Veřejná doprava budou jasně nastavena nová pravidla podílu státu a krajů na financování regionální autobusové a především železniční dopravy (dosavadní vládou posvěcený model platí pro roky 2010-2019),

Více

Koncepce modernizace železniční sítě v ČR

Koncepce modernizace železniční sítě v ČR Koncepce modernizace železniční sítě v ČR Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Praha, 27. listopadu 2014 Vstupy do koncepce požadavky na infrastrukturu z dopravního trhu nákladní doprava osobní regionální

Více

VEŘEJNÁ DOPRAVA V ČESKÉ REPUBLICE. její milníky a vliv dopravní politiky 2005-2013. Václav Rederer Masarykova univerzita

VEŘEJNÁ DOPRAVA V ČESKÉ REPUBLICE. její milníky a vliv dopravní politiky 2005-2013. Václav Rederer Masarykova univerzita VEŘEJNÁ DOPRAVA V ČESKÉ REPUBLICE její milníky a vliv dopravní politiky 2005-2013 Václav Rederer Masarykova univerzita 1 Veřejná doprava do roku1989 Počátky spojené s rozvojem železniční sítě v 19. století

Více

PROJEKT VEŘEJNÉ REKR EAČNÍ DOPRAVY V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAV A ZELENÉ AUTOBUSY VYHODNOCENÍ SEZÓNY 2016 NA PROJEKT ZELENÉ AUTOBUSY V ROCE 2016 PŘISPĚLY

PROJEKT VEŘEJNÉ REKR EAČNÍ DOPRAVY V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAV A ZELENÉ AUTOBUSY VYHODNOCENÍ SEZÓNY 2016 NA PROJEKT ZELENÉ AUTOBUSY V ROCE 2016 PŘISPĚLY PROJEKT VEŘEJNÉ REKR EAČNÍ DOPRAVY V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAV A ZELENÉ AUTOBUSY VYHODNOCENÍ SEZÓNY 2016 NA PROJEKT ZELENÉ AUTOBUSY V ROCE 2016 PŘISPĚLY PLZEŇSKÝ A JIHOČESKÝ KRAJ, MIKROREGION ŚUMAVA ZÁPAD OBSAH:

Více

Jihočeský kraj. Podíl cizinců na obyvatelstvu ČR - k (Pramen: ČSÚ, ŘS CPP MV ČR) Blatná Milevsko. Tábor. Písek. Strakonice.

Jihočeský kraj. Podíl cizinců na obyvatelstvu ČR - k (Pramen: ČSÚ, ŘS CPP MV ČR) Blatná Milevsko. Tábor. Písek. Strakonice. Podíl cizinců na obyvatelstvu ČR - k 31. 12. 2005 (Pramen: ČSÚ, ŘS CPP MV ČR) Podíl cizinců v kraji (v %) 1,0-1,5 1,6-2,5 2,6-3,5 3,6-7,6 Blatná Milevsko Písek Tábor Strakonice Vodňany Týn n. Vltavou Soběslav

Více

Priority rozvoje dopravní infrastruktury a obslužnosti v Jihočeském kraji. Bc. Jiří Švec, člen rady Jihočeského kraje

Priority rozvoje dopravní infrastruktury a obslužnosti v Jihočeském kraji. Bc. Jiří Švec, člen rady Jihočeského kraje Priority rozvoje dopravní infrastruktury a obslužnosti v Jihočeském kraji Bc. Jiří Švec, člen rady Jihočeského kraje Obsah prezentace: 1. Silniční infrastruktura 2. Železniční infrastruktura 3. Jihočeské

Více

6.1 Karta jevu (procesu): Úroveň dopravní infrastruktury

6.1 Karta jevu (procesu): Úroveň dopravní infrastruktury 6 DOPRAVNÍ A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.1 Karta jevu (procesu): Úroveň dopravní infrastruktury Pilíř: Sledovaná složka/objekt: Ekonomický Dopravní infrastruktura Kriteria jevu (procesu): Název jevu (procesu):

Více

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje bylo založeno počátkem devadesátých let, v současnosti

Více

Plán dopravní obslužnosti území Jihočeského kraje s výhledem do roku 2030;

Plán dopravní obslužnosti území Jihočeského kraje s výhledem do roku 2030; Plán dopravní obslužnosti území Jihočeského kraje 2017-2021 s výhledem do roku 2030; České Budějovice, prosinec 2016 1 Pořizovatel a zpracovatel Pořizovatel: JIHOČESKÝ KRAJ U Zimního stadionu 1952/2, 370

Více

PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA 2012-2016 JIHOČESKÝ KRAJ (aktualizace č. 1 říjen 2013)

PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA 2012-2016 JIHOČESKÝ KRAJ (aktualizace č. 1 říjen 2013) PLÁN DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ NA LÉTA 2012-2016 JIHOČESKÝ KRAJ (aktualizace č. 1 říjen 2013) České Budějovice, říjen 2013 Pořizovatel a zpracovatel Pořizovatel: JIHOČESKÝ KRAJ U Zimního stadionu 1952/2,

Více

220 (Praha -) Benešov u Prahy - České Budějovice

220 (Praha -) Benešov u Prahy - České Budějovice 220 (Praha -) Benešov u Prahy - České Budějovice IDS TA Tábor - Planá nad Lužnicí km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 8201 2 1 Sp 1931 8203 8261 Sp 1839 R 626 4 R 1541 8207 8263 8265 R 633 2513

Více

Ředitelsví vodních cest ČR Organizační složka státu zajišťující rozvoj infrastruktury vodních cest v České Republice

Ředitelsví vodních cest ČR Organizační složka státu zajišťující rozvoj infrastruktury vodních cest v České Republice Ředitelsví vodních cest ČR Organizační složka státu zajišťující rozvoj infrastruktury vodních cest v České Republice o nás a našich úkolech co je naším cílem pro koho budujeme priority výstavby Labe Vltava

Více

Dopravní infrastruktura koncepce jejího rozvoje z pohledu MD

Dopravní infrastruktura koncepce jejího rozvoje z pohledu MD Dopravní infrastruktura koncepce jejího rozvoje z pohledu MD Ing. Peter Marec MD odbor infrastruktury a ÚP Liberec 19. 20. září 2013 Dopravní plánování Evropská úroveň Bílá kniha Cesta k jednotnému evropskému

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva 9/ Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva 9/ Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Měsíční statistická zpráva 9/2019 Zprávu předkládá: Mgr. Jana Litvíková vedoucí Oddělení metodiky http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk Olomouc 2019 www.uradprace.cz

Více

220 (Praha -) Benešov u Prahy - České Budějovice

220 (Praha -) Benešov u Prahy - České Budějovice 220 (Praha -) Benešov u Prahy - České Budějovice IDS TA Tábor - Planá nad Lužnicí km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 8201 2 1 Sp 1931 8203 8261 Sp 1839 R 626 4 R 1541 8207 8263 8265 R 633 2513

Více

Ing. Vít Sedmidubský Odbor strategie Ministerstvo dopravy

Ing. Vít Sedmidubský Odbor strategie Ministerstvo dopravy Priority rozvoje transevropské, národní a regionální dopravní sítě ve světle kohezní politiky Ing. Vít Sedmidubský Odbor strategie Ministerstvo dopravy Východiska rozvoje dopravního sektoru Strategie Evropa

Více

Požadavky na železniční síť v jednotném systému dálkové a regionální dopravy

Požadavky na železniční síť v jednotném systému dálkové a regionální dopravy Požadavky na železniční síť v jednotném systému dálkové a regionální dopravy Ing. Jindřich Kušnír Ředitel odboru drah, železniční a kombinované dopravy Železnice síťový dopravní mód, efektivita závislá

Více

Váš vlak jede každou hodinu aneb integrovaný taktový jízdní řád. Michal Drábek

Váš vlak jede každou hodinu aneb integrovaný taktový jízdní řád. Michal Drábek Váš vlak jede každou hodinu aneb integrovaný taktový jízdní řád Michal Drábek 6. února 2013 Švýcarsko země, kde vlaky odlehčují silnicím - 70. léta 20. století: rozvoj automobilové dopravy, dopravní zácpy

Více

3.1 Meziokresní stěhování

3.1 Meziokresní stěhování 3.1 Meziokresní stěhování Podíl stěhování mezi okresy kraje za celé období představuje pětinu z objemu celkové migrace, což se nemění ani v jednotlivých rocích. Jeho rozsah v jednotlivých rocích mírně

Více

Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje

Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje Jednání Pracovní skupiny Doprava Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje 26. 10. 2018, Hradec Králové Program jednání PS Doprava 9:00 9:15 Úvod a základní informace 9:15 9:30 Analytické výstupy

Více

Územní plánování a investiční příležitosti v Jihočeském kraji

Územní plánování a investiční příležitosti v Jihočeském kraji Územní plánování a investiční příležitosti v Jihočeském kraji Prezentace v rámci akce Investiční záměry vjihočeském kraji Diskusní setkání časopisu Stavební fórum Čtvrtek 17. 4. 2008 Grand Hotel Zvon,

Více

Studie proveditelnosti železničního uzlu Brno pro diskuzi se starosty , Brno

Studie proveditelnosti železničního uzlu Brno pro diskuzi se starosty , Brno Studie proveditelnosti železničního uzlu Brno pro diskuzi se starosty 15. 12. 2017, Brno Obsah prezentace Cíle přestavby ŽUB Základní koncepce variant řešení přestavby ŽUB Koncepce dopravní obslužnosti

Více

9. ročník dopravní konference Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola automobilní a technická České Budějovice PROJEKT RUMOBIL

9. ročník dopravní konference Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola automobilní a technická České Budějovice PROJEKT RUMOBIL 9. ročník dopravní konference Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola automobilní a technická 11.4.2018 České Budějovice PROJEKT RUMOBIL RUMOBIL JIKORD s.r.o. Ing. Martin Stach OBECNÉ INFORMACE O

Více

Řešení tranzitní dopravy v pražské aglomeraci. Praha Ďáblice

Řešení tranzitní dopravy v pražské aglomeraci. Praha Ďáblice Řešení tranzitní dopravy v pražské aglomeraci Praha Ďáblice 5.6. 2019 Tranzitní vs. městská doprava SOKP je součástí transevropské dopravní sítě TEN-T multimodálního koridoru č. IV, jejíž základní principy

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 dle rozdělovníku Váš dopis značky / ze dne: Naše značka: Vyřizuje: PRAHA 24024/2014-51 48371/ENV/14 Ing. Hejhal / l. 2730 11. 7.

Více

ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ

ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVĚĚ Charakteristika sítě veřejné dopravy v systému PID Druh dopravy Metro Příměstská Městské Příměstské Tramvaje železnice autobusy autobusy Počet linek denní provoz

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva leden 2019

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva leden 2019 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva leden 2019 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC

Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC Želaktuel 2013 Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC Mgr. Ing. Radek Čech, Ph.D. Vedoucí oddělené koncepce infrastruktury Odbor strategie 16.5.2013, Praha Výchozí požadavky Požadavky dopravců (ČD

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI za rok 2012 České Budějovice, březen 2013 Obsah 1 Úvod... 2 2 Základní informace... 3 2.1 Cíle společnosti... 4 2.2 Koncepce činnosti společnosti... 5 3 Vnitřní činnost

Více

Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D.

Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Obsah Superstrategie Preambule Úvod, vymezení cílů 1. Současný

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Financování MHD

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Financování MHD ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY Financování MHD DOPRAVNÍ OBSLUŽNOST Nedotovaná -komerční Dotovaná - v závazku veřejné služby ZÁVAZEK VEŘEJNÉ SLUŽBY závazek, který dopravce přijal ve veřejném

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Měsíční statistická zpráva leden 2019 Zpracoval: Bc. Jaroslav Mikšaník http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Olomouckém kraji

Více

Požadavky na vysokorychlostní železniční systém z pohledu dopravce

Požadavky na vysokorychlostní železniční systém z pohledu dopravce Požadavky na vysokorychlostní železniční systém z pohledu dopravce listopad 2007 Bc. Marek Binko Má-li mít vysokorychlostní železniční systém vůbec nějaký smysl, musí být navržen tak, aby byl obchodně

Více

aktualizace dopravního plánu

aktualizace dopravního plánu Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Komplexní dialog s cestujícími aktualizace dopravního plánu 1 Statistika IDS JMK k 11. prosinci 2011 Počet vzkm nebo vlkm / rok >90 mil. - městská doprava

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Holštejn

Zpráva o uplatňování Územního plánu Holštejn Zpráva o uplatňování Územního plánu Holštejn období 11/2011 9/2015 Návrh k projednání Zpráva o uplatňování Územního plánu Holštejn schválena usnesením č. přijatým Zastupitelstvem obce Holštejn na.zasedání

Více

Požadavky dopravce na dopravní cestu

Požadavky dopravce na dopravní cestu Přednášející: Bc. Marek Binko České dráhy, a.s., www.cd.cz Úvod dopravce je vázán na disponibilní infrastrukturu dopravce není schopen často plnit požadavky zákazníků z důvodu nízké kvality nebo kapacity

Více

Zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje. konané dne

Zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje. konané dne 9. Předkládá: Zpracoval: Rada Olomouckého kraje PhDr. Alois Mačák, MBA 1. náměstek hejtmana Mgr. Jaroslav Tomík ředitel KIDSOK, p.o. Zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje konané dne 12. 12. 2014 Zajištění

Více

Viktor KVĚTOŇ, Miroslav MARADA. Univerzita Karlova vpraze, Přírodovědecká fakulta, katedra sociální geografie a regionálního rozvoje

Viktor KVĚTOŇ, Miroslav MARADA. Univerzita Karlova vpraze, Přírodovědecká fakulta, katedra sociální geografie a regionálního rozvoje Viktor KVĚTOŇ, Miroslav MARADA Univerzita Karlova vpraze, Přírodovědecká fakulta, katedra sociální geografie a regionálního rozvoje kvalitní dopravní poloha je považována za nutnou, nikoliv za postačující

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva září 2018 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU NEBOVIDY

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU NEBOVIDY NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU NEBOVIDY Pořizovatel: Městský úřad Šlapanice, odbor výstavby, oddělení územního plánování a památkové péče Pracoviště Brno, Opuštěná 9/2, 656 70 Brno Zpráva o

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva březen 2017 Zpracovala: Bc. Lucie Harcová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 byl sestaven na základě platné legislativy ČR, v souladu se střednědobým výhledem rozpočtu Ústeckého kraje na období

Více

PROCES. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o

PROCES. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o PROCES 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Jindřichův Hradec AKTUALIZACE 2012 Část D Vyhodnocení změn RURÚ Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Srpen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Srpen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva Srpen 2019 Zprávu předkládá: Mgr. Jana Belblová vedoucí Oddělení metodiky https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 16 26.10.2004 Zajištění lůžkové a ambulantní péče pro obyvatele správních obvodů

Více

DOPRAVNÍ POLITIKA A STATISTIKA DOPRAVY

DOPRAVNÍ POLITIKA A STATISTIKA DOPRAVY DOPRAVNÍ POLITIKA A STATISTIKA DOPRAVY Co to je dopravní politika deklaruje co stát (EU atd.) musí a chce v oblasti dopravy udělat vytváří se na delší plánovací období (např. ČR 2007 2013, EU 2001 2010)

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI JIKORD s.r.o. za rok 2015 České Budějovice, únor 2016 info@jikord.cz 0 Obsah 1 Úvod... 2 2 Základní informace... 3 2.1 Cíle společnosti... 4 2.2 Koncepce činnosti

Více

Výstavba terminálu kombinované dopravy v Břeclavi a napojení vodní cesty Dunaj ČR

Výstavba terminálu kombinované dopravy v Břeclavi a napojení vodní cesty Dunaj ČR Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti období 2004-2006 - Sektor dopravy - PŘEHLEDNÝ POPIS PROJEKTU Výstavba terminálu kombinované dopravy v Břeclavi a napojení vodní cesty Dunaj ČR I Projekt

Více

6. VEŘEJNÁ DOPRAVNÍ A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.1 HRADECKO

6. VEŘEJNÁ DOPRAVNÍ A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.1 HRADECKO 6.1 HRADECKO DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA - funkční MHD s obsluhou navazujících obcí - nový terminál hromadné dopravy v Hradci Králové - dobré napojení krajského města všemi druhy dopravy mimo - existence letiště

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Jihočeského kraje 2014

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Jihočeského kraje 2014 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Jihočeského kraje 2014 Celkové pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 17 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4) v oblasti

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové Úřad práce ČR Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva březen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martin Hodek Expert projektu KOMPAS Hradec Králové, 2019 www.uradprace.cz www.uradprace.cz

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě Měsíční statistická zpráva prosinec 2018 Zpracoval: Pavel Literák, MSc. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/vys/statisticke_prehledy/bulletin Informace o nezaměstnanosti

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva květen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. prosinec Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. prosinec Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Září Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Září Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva Září 2019 Zprávu předkládá: Mgr. Jana Belblová vedoucí Oddělení metodiky https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Karlovy

Více