STANOVY Rugby club Slavia Praha, z.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANOVY Rugby club Slavia Praha, z.s."

Transkript

1 STANOVY Rugby club Slavia Praha, z.s. v souladu s ust. 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen jako Stanovy ) I. Základní ustanovení II. Poslání a cíle III. Organizační uspořádání IV. Členství V. Práva a povinnosti členů VI. Vyloučení člen ze spolku VII. Členství a spolkové příspěvky, poplatky VIII. Zásady hospodaření IX. Závěrečná, společná a přechodná ustanovení I. Základní ustanovení 1. Rugby club Slavia Praha, z.s. je nezávislou dobrovolnou organizací (dále jen jako Spolek ), sdružující fyzické a právnické osoby, které přijaly společný název a společnou symboliku a dohodly se na vnitřním uspořádání svých náležitostí s cílem uspokojování svých potřeb a zájmů, zejména v oblasti sportovní a kulturní. 2. Spolek je samostatnou nepolitickou organizací, přičemž svou níže popsanou činnost vyvíjí v souladu s obecně závaznými právními předpisy České republiky. 3. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a na demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen jako NOZ ). 4. Sídlem Spolku je Praha 10, Vladivostocká 1460/10, PSČ: , kde působí pod firmou Rugby club Slavia Praha, z.s. (zkráceně jen jako RC Slavia Praha ).

2 II. Poslání a cíle 1. RC Slavia Praha je nástupcem oddílu rugby založeného roku 1927 jako součást Sportovního klubu Slavia Praha. 2. RC Slavia Praha zabezpečuje rozvoj sportovní a tělovýchovné činnosti, vytváří pro tuto činnost samostatný tělovýchovný proces podle pravidel svého sportovního odvětví a podmínek soutěžního řádu svazového orgánu při respektování dosažených zdrojů vlastními příjmy. 3. RC Slavia Praha vytváří předpoklady pro úspěšnou organizaci rozvoje sportu a pro tuto činnost získává další členy všech věkových kategorií, zejména pak mládež. 4. RC Slavia Praha pečuje o odbornou a mravní výchovu svých členů a příznivců, dbá o praktické uplatňování zásad demokratické morálky, zvláště pak vzájemné úcty, respektování důstojnosti s dodržováním zásad fair play. 5. Účelem (hlavní činností) RC Slavia Praha je podpora sportovní činnosti, organizace, řízení, propagace a provozování sportovního klubu a další s tím související úkoly. 6. Vedlejší činností RC Slavia Praha může být hospodářská činnost spočívající v podnikání nebo jiné výdělečné činnosti, která směřuje k podpoře hlavní činnosti RC Slavia Praha. 7. RC Slavia Praha pečuje o zvyšování potřebné sportovní výkonnosti svých členů a vytváří proto vhodné podmínky jak organizováním tréninků a soustředění, tak zvyšováním kvalifikace svých trenérů, a současně vytváří podmínky pro úspěšnou výchovu a výkonností růst svých členů. 8. RC Slavia Praha v souladu se svými zájmy a potřebami rozvíjí kulturní a společenskou činnost Spolku. 9. RC Slavia Praha buduje a udržuje svá tělovýchovná zařízení pro svoji sportovní činnost. 10. RC Slavia Praha zabezpečuje tvorbu a rozvoj vlastních hospodářských, finančních zdrojů a jejich hospodárného využívání. Vede své členy k ochraně a rozmnožování veškerého majetku, který je vlastnictvím Spolku nebo majetkem v užívání. 11. RC Slavia Praha chrání práva a oprávněné zájmy svých členů. 12. RC Slavia Praha při plnění svých hlavních úkolů spolupracuje s ostatními tělovýchovnými jednotami, sportovními kluby, tělovýchovnými uniemi na všech stupních. Zejména v místě svého působení vyhledává prospěšnou spolupráci s obecním a obvodním úřadem, státními, družstevními a jinými organizacemi, jednotlivce nevyjímaje.

3 III. Organizační uspořádání 1. Nejvyšším orgánem Spolku je Členská schůze, která je tvořena všemi členy RC Slavia Praha od 15 let věku a po jednom (1) delegovaném zástupci každé z právnických osob sdružených v RC Slavia Praha. 2. Členská schůze je svolávána nejméně jednou za rok a svolává ji Výkonný výbor Spolku. Mimořádná Členská schůze může být svolána na žádost nejméně jedné třetiny (1/3) členů Spolku nebo nejméně jedné třetiny (1/3) Dozorčí rady Spolku. 3. Do pravomoci Členské schůze náleží: a) volit členy Výkonného výboru Spolku a členy Dozorčí rady Spolku, b) projednávání zprávy Výkonného výboru o činnosti Spolku a schvalování plánu rozpočtu, c) schvalování výše členských příspěvků Spolku, d) přijetí a změna stanov Spolku, e) schvalování jiných předpisů přesahujících svým významem obvyklou operativní činnost, f) rozhodování o případném zániku Spolku a způsobu likvidace jeho majetku, g) jmenování čestných členů RC Slavia Praha. 4. Členská schůze je schopna se usnášet se za účasti nadpoloviční většiny členů Spolku. Členská schůze je oprávněna přijímat rozhodnutí, hlasuje-li pro ně nadpoloviční většina přítomných členů Spolku, s výjimkou hlasování o předmětech uvedených v čl. III. odst. 3 a), d) a f) Stanov, kdy je vyžadována třípětinová (3/5) většina přítomných členů Spolku. 5. Svolání Členské schůze se oznamuje na internetových stránkách RC Slavia Praha a vyvěšením ve společných prostorách klubovny RC Slavia Praha nejméně 30 dní před konáním Členské schůze. 6. Statutárním orgánem Spolku je pětičlenný Výkonný výbor Spolku, který je tvořen Prezidentem spolku a dalšími čtyřmi členy, když všichni jsou voleni z fyzických osob, které jsou členy Spolku. Prezident Spolku je reprezentantem Spolku navenek a je oprávněn za Spolek jednat a činit právní úkony. Je-li pro právní úkon předepsána písemná forma, pak k jeho platnosti a účinnosti je třeba podpis Prezidenta Spolku a jednoho (1) dalšího člena Výkonného výboru. Volební období členů Výkonného výboru Spolku jsou dva (2) roky. 7. Výkonný výbor Spolku řídí činnost Spolku a odpovídá za její výsledky. 8. Výkonný výbor Spolku je oprávněn přijímat opatření týkající se rozpočtu Spolku, schváleného plánu činnosti a při své práci se řídí Stanovami a příslušnými předpisy státní správy, v jejichž mezích může učinit příslušná ekonomická rozhodnutí. Rozhodnutí je přijato, hlasuje-li pro ně nadpoloviční většina členů Výkonného výboru Spolku. V případě, že jednotliví členové Výkonného výboru mají rozdílné stanovisko, je rozhodující rozhodnutí Prezidenta Spolku.

4 9. Výkonný výbor Spolku plní zejména tyto úkoly: a) zajišťuje operativní plnění schváleného plánu a rozpočtu Spolku a přijímá příslušná rozhodnutí k jejich plnění, b) rozhoduje o přijetí za člena Spolku, c) připravuje plán činnosti a rozpočtu Spolku, d) jmenuje a odvolává hlavního trenéra Spolku odpovědného při výkonu své funkce za úroveň jednotlivých oddílů Spolku, e) společně s hlavním trenérem Spolku projednává a rozhoduje o uvolnění svých členů/registrovaných sportovců do jiných oddílů či klubů zúčastněných a přihlášených do soutěží v České republice, f) společně s hlavním trenérem schvaluje soupisky a nominace svých členů pro soutěže a projednává a rozhoduje o jejich případném uvolnění do zahraničí, g) rozhoduje o podmínkách a obsahu tak zvaných hráčských statutů svých členů, h) jmenuje zástupce do orgánů jiných organizací a spolků či sdružení, na jejichž činnosti se podílí, i) vydává vnitřní směrnice a řády pro činnost Spolku, j) rozhoduje o všech dalších otázkách, které si ke svému rozhodnutí vyhradí. 10. Členství ve Výkonném výboru Spolku zaniká: a) uplynutím funkčního období, b) odvoláním z funkce, c) vzdáním se funkce, d) zánikem členství ve Spolku. 11. Kontrolním orgánem Spolku je tříčlenná Dozorčí rada, volená z fyzických osob, které jsou členy Spolku. Funkční období Dozorčí rady Spolku jsou dva (2) roky. 12. Dozorčí rada kontroluje činnost Výkonného výboru a o své činnosti podává zprávu Členské schůzi. IV. Členství 1. Členy Spolku se mohou stát fyzické osoby, a dále právnické osoby, oddíly, kluby či jiné organizace, které mají stejný či obdobný předmět činnosti jako Spolek. 2. Spolek rozlišuje členství řádné a členství žákovské.

5 3. Řádné členství Spolku může získat každá fyzická osoba od 15 let věku, která projeví zájem a podáním přihlášky vysloví souhlas s posláním a úkoly Spolku a zaváže se dodržovat jeho Stanovy. 4. Žákovské členství může získat fyzická osoba do 15 let věku, která projeví zájem a podáním přihlášky vysloví souhlas s posláním a úkoly Spolku a zaváže se dodržovat jeho Stanovy. 5. Osoby mladší 18 let vykonávají svá práva a povinnosti s písemným souhlasem svých zákonných zástupců. 6. O přijetí člena rozhoduje Výkonný výbor Spolku na základě písemné přihlášky. Členství vzniká okamžikem rozhodnutí Výkonného výboru Spolku o přijetí člena. 7. Spolek nevede seznam svých členů. 8. Řádné a žákovské členství zaniká: a) vyloučením pro porušení povinností stanovených v čl. V. těchto Stanov, b) písemným projevem vůle o vystoupení ze Spolku, c) úmrtím člena - fyzické osoby, zánikem člena bez právního nástupce - právnické osoby, d) zánikem Spolku. 1. Řádní členové Spolku mají zejména právo: V. Práva a povinnosti členů a) podílet se dle svých osobních schopností a možností na činnosti Spolku, b) volit a být voleni do orgánů Spolku za předpokladu plné svéprávnosti, c) hlasovat na Členské schůzi Spolku, d) navrhovat své zástupce do orgánů Spolku, e) využívat všech služeb poskytovaných Spolkem a jím zřízenými subjekty, f) podávat návrhy všem orgánům Spolku a obracet se na ně se svými připomínkami. 2. Řádní členové Spolku mají zejména tyto povinnosti: a) dodržovat Stanovy a vnitřní předpisy Spolku, b) aktivně se podílet na práci a rozvoji Spolku, c) dodržovat kázeň, zásady demokratické morálky a respektovat vzájemnou úctu a důstojnost mezi členy Spolku, d) řídit se při výkonu sportovní činnosti vnitřními předpisy a pravidly vydanými Spolkem, a předpisy a pravidly České rugbyové unie,

6 e) řádně hradit stanovené příspěvky, poplatky a další finanční povinnosti vyplývající z rozhodnutí a usnesení orgánů Spolku, smluv a vnitřních předpisů Spolku, f) usilovat o dobré jméno Spolku, šetřit a chránit majetek, který slouží k zabezpečení spolkové činnosti. 3. Členové, kteří disponují žákovským členstvím mají zejména právo: a) podílet se dle svých osobních schopností a možností na činnosti Spolku, nemají však pasivní ani aktivní volební právo, b) využívat všech služeb poskytovaných Spolkem a jím zřízenými subjekty, 4. Členové, kteří disponují žákovským členstvím mají zejména tyto povinnosti: a) dodržovat Stanovy a vnitřní předpisy Spolku, b) aktivně se podílet na práci a rozvoji Spolku, c) dodržovat kázeň, zásady demokratické morálky a respektovat vzájemnou úctu a důstojnost mezi členy Spolku, d) řídit se při výkonu sportovní činnosti vnitřními předpisy a pravidly vydanými Spolkem, a předpisy a pravidly České rugbyové unie, e) řádně hradit stanovené příspěvky, poplatky a další finanční povinnosti vyplývající z rozhodnutí a usnesení orgánů Spolku, smluv a vnitřních předpisů Spolku, f) usilovat o dobré jméno Spolku, šetřit a chránit majetek, který slouží k zabezpečení spolkové činnosti. 5. Příslušné orgány Spolku mohou interními předpisy rozšířit práva a povinnosti členů, a to v souladu se Stanovami a obecně závaznými právními předpisy. Článek VI. Vyloučení člena ze Spolku 1. Členství ve Spolku zaniká dle ustanovení čl. VI. odst. 2 těchto Stanov okamžikem rozhodnutí Výkonného výboru Spolku o jeho vyloučení. 2. Důvody pro vyloučení člena ze Spolku jsou: a) dlouhodobá nečinnost člena, b) hrubé poškozování dobré pověsti Spolku, c) prodlení s úhradou členského příspěvku delší než 6 měsíců, ačkoliv byl člen o zaplacení upomenut, d) opakované neplnění členských povinností podle Stanov a interních předpisů Spolku, resp. podle zákona, e) ohrožování nebo maření plnění cílů Spolku.

7 3. Za dlouhodobou nečinnost se považuje nečinnost přesahující 1 rok, přičemž za nečinnost se považuje zejména neúčast na jednání orgánů Spolku a jejich hlasování, žádná další aktivita v rámci Spolku nebo v jeho prospěch. 4. Pokud došlo k zániku členství ve Spolku dle tohoto článku, nemá bývalý člen Spolku právo na vrácení, ani částečné, členského příspěvku, který již byl za příslušný kalendářní rok uhrazen. 5. Vyloučený člen může do patnácti dnů od doručení rozhodnutí Výkonného výboru Spolku v písemné formě navrhnout, aby rozhodnutí o jeho vyloučení přezkoumala Členská schůze Spolku na svém nejbližším zasedání. VII. Členství a spolkové příspěvky, poplatky 1. Spolkové příspěvky a poplatky jsou základním projevem členství ve Spolku, pro jehož činnost představují nedílnou součást finančních příjmů. 2. Spolkové příspěvky navrhuje Výkonný výbor Spolku a schvaluje Členská schůze. Po schválení jsou závazné pro všechny členy Spolku. Výše je stanovena s přihlédnutím na věk, sociální podmínky a náročnost daného sportovního oboru na zabezpečení vlastní činnosti. 3. O periodicitě výběrů příspěvků rozhoduje Výkonný výbor Spolku. Samotný výběr provádějí určení členové oddílů ve stanovených termínech, případně jednotliví členové přímo odpovědní Prezidentovi. V obou případech musí být spolkové příspěvky k určenému datu odevzdány do spolkové pokladny, či poukázány na běžný účet Spolku. 4. V případě, že člen Spolku nezaplatí spolkové příspěvky řádně a v takovém určeném termínu, je právem Výkonného výboru Spolku znemožnit takovému členu účastnit se akcí Spolkem pořádaných, včetně znemožnění využívat výhod vyplývajících z členství ve Spolku. 5. Spolkové příspěvky jsou výlučným příjmem Spolku a jsou součástí jeho rozpočtu. Rozhodnutí o způsobu jejich využití náleží výlučně Výkonnému výboru Spolku. 6. Výkonný výbor Spolku je oprávněn určit členům Spolku poplatky spojené s výlučným užíváním části majetku Spolku, jako např. šatnové skříňky, pronájmy spolkových prostor či sportovišť k individuálnímu využití mimo rámec činnosti Spolku apod. Nezaplacení poplatku v předepsané výši a předepsaném termínu zbavuje člena výhod a oprávnění, které byly s placením poplatku spojeny. 7. Vybrané poplatky jsou rovněž součástí rozpočtu Spolku. VIII. Zásady hospodaření 1. Hospodaření Spolku vychází ze schváleného plánu a rozpočtu. K zabezpečení pravidelných pokladních operací a bezhotovostního platebního styku zřizuje Výkonný výbor Spolku jeden běžný účet u českého peněžního ústavu a jedno stálé pokladní místo. Za provoz a vedení účetní

8 evidence je určen zodpovědný pracovník. Za účelem ochrany svého majetku a provozu uzavírá Výkonný výbor Spolku příslušné pojistné smlouvy. 2. Zdrojem rozpočtových příjmů jsou: a) spolkové příspěvky, b) příspěvky dotace na zajištění mistrovských soutěží a sportu pro všechny, c) příspěvky dotace na krytí ztráty provozu TVZ, na údržbu TVZ a na pořízení investic, d) příspěvky dary jiných organizací a jednotlivců, e) pronájmy TVZ, f) příjmy z pořádání společensko-kulturních akcí, g) sponzorování, h) jiné příjmy. 3. Náklady tvoří zejména výdaje spojené s provozem, údržbou a sportovní činností Spolku. IX. Závěrečná, společná a přechodná ustanovení 1. Kde to povaha věci a technické aspekty připouštějí, může komunikace mezi členy Spolku, mezi orgány Spolku, mezi členy a orgány Spolku navzájem probíhat v elektronické formě. 2. Pokud dojde mezi členy Spolku ke sporu o výklad ustanovení těchto Stanov, je jejich závazný výklad oprávněn učinit Výkonný výbor Spolku. Výklad Stanov musí být písemný a řádně odůvodněn. 3. Nastane-li rozpor mezi jednotlivými interními předpisy Spolku vydanými Výkonným výborem Spolku, rozhodne o jejich aplikaci Výkonný výbor spolku. Nastane-li rozpor mezi jednotlivými interními předpisy vydanými různými orgány Spolku, rozhodne o jejich další aplikaci na návrh člena Spolku Výkonný výbor Spolku.

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY SPOLKU Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s.

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. HOROLEZCI Jeseník, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolné sdružení fyzických osob, které je založeno v souladu s příslušnými ustanoveními zákona

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více

S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou

S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou, z.s. (dále jen TJ). 2. Sídlo spolku:

Více

S T A N O V Y spolku Laser game club Písek

S T A N O V Y spolku Laser game club Písek S T A N O V Y spolku Laser game club Písek I. Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Laser game club Písek z.s. IČ: 024 36 469 (dále jen Spolek) je dobrovolným sdružením občanů České republiky provozujících

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s STANOVY SPOLKU Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s Čl. I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s.

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. N Á V R H Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. I. Základní ustanovení 1. Fotbalový klub je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovnou a sportovní činnost, zejména kopanou a

Více

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s.

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. TJ VIKTORIA Vestec u Hřiště 575, 25242 Jesenice IČO:70831726 (!) STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Viktoria Vestec, z.s. je dobrovolným, politicky nezávislým

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. I. Základní ustanovení 1. TJ Slezan Jindřichov, z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a osvětovou

Více

Základní stanovy spolku In-Line Třinec

Základní stanovy spolku In-Line Třinec Základní stanovy spolku In-Line Třinec Stanovy spolku IN-LINE TŘINEC z.s. Zakladatelé: 1) DUŠAN ADAMČÍK, 2) NIKOLA KOSTKOVÁ, 3) ONDŘEJ PYSZKO, se níže uvedeného dne, měsíce a roku shodli na následujícím

Více

STANOVY. ve znění ke dni 20. listopadu I. Základní ustanovení. Sídlo: tenisový areál Tuhnice, Bečovská 1811/11, Karlovy Vary, PSČ

STANOVY. ve znění ke dni 20. listopadu I. Základní ustanovení. Sídlo: tenisový areál Tuhnice, Bečovská 1811/11, Karlovy Vary, PSČ T E N I S O V Ý K L U B L O K O M O T I V A K A R L O V Y V A R Y, Z. S. Obsah : 1. Základní ustanovení 2. Poslání a cíle 3. Orgány TKL 4. Společné zásady členství 5. Práva a povinnosti členů 6. Majetek

Více

STANOVY SPOLKU. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU I. Základní ustanovení Spolek je samosprávný a dobrovolný svazek členů rodičů žáků a příznivců Základní školy a mateřské školy Pod Zvonek, příspěvková organizace, Pod Zvonek 1835, 737 01

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s.

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. Čl. 1 Název a sídlo Název spolku : Tenisový klub Bzenec z.s. (dále jen spolek) Sídlo spolku : Sportovní 1585, Bzenec, PSČ 696 81 IČ : 26633825 Čl. 2 Postavení spolku

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s.

S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s. S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s. Článek I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Spolek se nazývá plným názvem Kuličkový klub CHROBÁCI BRNO z.s. (dále jen klub ). V běžném korespondenčním styku a při

Více

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek STANOVY TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek Obsah: I. Název a sídlo... 2 II. Poslání a cíle... 2 III. Organizační uspořádání a orgány klubu... 2 IV. Určení statutárního orgánu spolku... 3 V. Práva

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov Článek I. Základní ustanovení 1. HC Lední medvědi, zapsaný spolek je dobrovolným nezávislým zájmovým sdružením fyzických a právnických osob, provozujících

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

STANOVY. spolku Šotgani z.s.

STANOVY. spolku Šotgani z.s. STANOVY spolku Šotgani z.s. I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek Šotgani z.s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s.

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. STANOVY Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. (zapsaný spolek) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

STANOVY. Plaveckého klubu Vodní stavby Praha, z. s. Čl. I Základní ustanovení

STANOVY. Plaveckého klubu Vodní stavby Praha, z. s. Čl. I Základní ustanovení STANOVY Plaveckého klubu Vodní stavby Praha, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Plavecký klub Vodní stavby Praha, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolným sdružením občanů provozující tělovýchovu,

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s.

S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s. S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem USK PROVOD, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku,

Více

S T A N O V Y sportovního klubu

S T A N O V Y sportovního klubu S T A N O V Y sportovního klubu PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. I. Základní ustanovení 1. PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. (dále jen SK) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport,

Více

STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení

STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení Spolek s názvem TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. /dále jen TJ/ je samosprávný a dobrovolný svazek členů nebo je spolkem fyzických a právnických osob

Více

Jezdecký oddíl Blaťák Mažice, z. s.

Jezdecký oddíl Blaťák Mažice, z. s. Jezdecký oddíl Blaťák Mažice, z. s. Stanovy I. Název spolku 1. Název spolku je: Jezdecký oddíl Blaťák Mažice, z. s. Zkrácený název spolku je: JO Blaťák Mažice (dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku je: Mažice

Více

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s.

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. 1 STANOVY ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. V souvislosti se změnami příslušných právních předpisů vydává se dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, toto

Více

STANOVY SPOLKU Asociace jihočeských rodin z.s.

STANOVY SPOLKU Asociace jihočeských rodin z.s. STANOVY SPOLKU Asociace jihočeských rodin z.s. I. Základní ustanovení 1. Název spolku je: Asociace jihočeských rodin z.s. 2. Asociace jihočeských rodin z.s. (dále jen Spolek ) je samosprávným, dobrovolným,

Více

Stanovy. MG Car Club Ceská republika z. s.

Stanovy. MG Car Club Ceská republika z. s. Stanovy v MG Car Club Ceská republika z. s. (dále též jen jako "spolek") Článek I. Název, sídlo spolku : I' " I: I I I' r 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu

Více

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku STANOVY Název spolku: Klub přátel hory Kleť z.s. zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Sídlo : 381 01 Český Krumlov, Fialková 225 IČ:

Více

S T A N O V Y TJ Litohlavy z.s.

S T A N O V Y TJ Litohlavy z.s. S T A N O V Y TJ Litohlavy z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Litohlavy z.s. (dále jen spolek) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou a vzdělávací

Více

2. h) aktivně se zúčastňovat na zvelebování životního prostředí a spolupracovat při realizaci ekologických programů. Přispívat k ochraně zemědělského

2. h) aktivně se zúčastňovat na zvelebování životního prostředí a spolupracovat při realizaci ekologických programů. Přispívat k ochraně zemědělského S T A N O V Y OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ "FOTBALOVÝ KLUB DOLNÍ POUSTEVNA" Základní ustanovení Název, sídlo a organizační působnost : Článek 1 1. Fotbalový klub Dolní Poustevna (dále jen FK Dolní Poustevna) je

Více

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Sokol (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport, turistiku

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s.

STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s. STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub působí pod názvem PLAVECKÝ KLUB ZLÍN, z.s. (dále jen klub ), se sídlem ve Zlíně, ul. Hradská 854, PSČ 760 01, IČ 49157540

Více

STANOVY. Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců. Článek I. Základní ustanovení. Článek II. Hlavní úkoly a poslání asociace

STANOVY. Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců. Článek I. Základní ustanovení. Článek II. Hlavní úkoly a poslání asociace Úplné znění stanov, schválené Valnou hromadou dne 6.6.2006. 1/5 STANOVY Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců Článek I. Základní ustanovení 1. Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

STANOVY. Cheer Academy, z.s. Základní ustanovení

STANOVY. Cheer Academy, z.s. Základní ustanovení STANOVY Cheer Academy, z.s. I. Základní ustanovení Spolek Cheer Academy, z.s. je samostatnou právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Sídlo Cheer

Více

Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o.

Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o. Svaz českých potápěčů, z.s. Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o. Tato novela Stanov byla schválena členskou schůzí dne DD.MM.RRRR Článek I. Úvodní ustanovení,

Více

STANOVY. Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214

Více

S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s.

S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s. S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem FK Zbraslav, z.s. (dále jen FK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, kulturní, osvětovou a vzdělávací

Více

S T A N O V Y. PSČ Štěpánka č. p Název a sídlo. 2. Poslání a cíle. 3. Organizační uspořádání a orgány. 4. Členství, práva a povinnosti

S T A N O V Y. PSČ Štěpánka č. p Název a sídlo. 2. Poslání a cíle. 3. Organizační uspořádání a orgány. 4. Členství, práva a povinnosti S T A N O V Y Název organizace: LTC Mladá Boleslav, z.s. Sídlo organizace: Mladá Boleslav PSČ 293 01 Štěpánka č. p. 28 Obsah: 1. Název a sídlo 2. Poslání a cíle 3. Organizační uspořádání a orgány 4. Členství,

Více

RUGBY CLUB Zlín, z.s. Stanovy spolku

RUGBY CLUB Zlín, z.s. Stanovy spolku RUGBYCLUB ZLÍN člen ČSRU a SK Zlín RUGBY CLUB Zlín, z.s. Stanovy spolku Článek I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Tyto stanovy jsou základním vnitřním předpisem zapsaného spolku s názvem RUGBY CLUB Zlín, z.s. (dále

Více

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s.

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Podkrkonošský trabi klub z.s. (dále jen spolek nebo klub) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem s vlastní právní osobností. Byl založen v souladu se zákonem

Více

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Článek I. Úvodní ustanovení Praskoleská společnost sv. Prokopa (dále jen Společnost) je dobrovolným sdružením občanů zaměřeným k plnění stanovených cílů a úkolů

Více

STANOVY Za lepší Smíchov z.s.

STANOVY Za lepší Smíchov z.s. STANOVY Za lepší Smíchov z.s. 1. Název spolku je: Za lepší Smíchov z.s. I. Základní ustanovení 2. Spolek Za lepší Smíchov z.s. (dále jen Spolek ) je samosprávným, dobrovolným, nezávislým a nepolitickým

Více

S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice

S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice I. Základní ustanovení 1. Oficiální název sdružení: JK Bobři Sušice 1. JK Bobři Sušice (dále jen Sdružení) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s.

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (dále jen Unie ) Čl. 1 Název, sídlo, postavení Unie (1) Unie je založena na principu dobrovolnosti

Více

S T A N O V Y. ODDÍLU TENISU TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV z.s.

S T A N O V Y. ODDÍLU TENISU TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV z.s. I. Základní ustanovení 1. Oddíl tenisu (dále jen oddíl ) je samostatný organizační článek TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV z.s. (dále jen TJ ). 2. Oficiální zkratkou TJ je LOKO TRUTNOV. 3. Oddíl nemá právní subjektivitu.

Více

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY Hostinné 2016 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1.1. Název pobočného spolku: SBTS Hostinné, p.s. 1.2. SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, 543 71 Hostinné 1.3. ČSÚ přidělil

Více

Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti spolku

Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti spolku Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Dalmatin klub ČR z. s. (dále spolek) byl založen 1. 4. 1970. Je právnickou osobou registrovanou Ministerstvem vnitra pod I. Č. 65996348. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti

Více

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen:

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen: SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY Stanovy Sídlo: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992 2017 I. Základní ustanovení 1. Sdružení, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování,

Více

S T A N O V Y. TJ Thermia Karlovy Vary z.s. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. TJ Thermia Karlovy Vary z.s. I. Základní ustanovení S T A N O V Y TJ Thermia Karlovy Vary z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Thermia Karlovy Vary z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne )

Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne ) S T A N O V Y Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne 5. 4. 2018) Hlava I Základní ustanovení 1.Sportovní klub Černošice z.s. /dále jen SK/ je samosprávný a dobrovolný

Více

INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ

INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ Valná hromada hokejového oddílu TJ Lokomotiva Česká Třebová (dále jen hokejový oddíl ) přijala na své schůzi konané dne 26. února 2011 Interní

Více

S T A N O V Y. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. I. Základní ustanovení S T A N O V Y Název organizace: Regionální sdružení sportů Svitavy, z.s. IČ : 00435805 Sídlo organizace: Svitavy, Kapitána Nálepky 39 Působnost: Regionální sportovní tělovýchovná organizace tělovýchovných

Více

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ).

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). Stanovy Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). II. Sídlo 2.1 Základní škola, Praha 8, Palmovka 8/468, PSČ 180

Více

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV Schválené valnou hromadou dne 19. 5. 2009 HC Wikov Hronov o.s. je společenskou organizací s právní subjektivitou, která sdružuje aktivní hráče ledního hokeje a další sportovce

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

STANOVY. Sportovního klubu hasičů Královéhradeckého kraje, z.s.

STANOVY. Sportovního klubu hasičů Královéhradeckého kraje, z.s. STANOVY Sportovního klubu hasičů Královéhradeckého kraje, z.s. OBSAH: ČLÁNEK I. NÁZEV A SÍDLO... 3 ČLÁNEK II. STATUT SPOLKU... 3 ČLÁNEK III. ÚČEL SPOLKU... 3 ČLÁNEK IV. ORGÁNY SPOLKU... 3 ČLÁNEK V. VALNÁ

Více

STANOVY. Tenisového klubu Ústí nad Orlicí, z.s.

STANOVY. Tenisového klubu Ústí nad Orlicí, z.s. Tenisový klub Ústí nad Orlicí, z.s. STANOVY Tenisového klubu Ústí nad Orlicí, z.s. Stránka 1 z 6 Článek I. Základní údaje o spolku 1. Název: Tenisový klub Ústí nad Orlicí, z.s. (dále jen Spolek) V běžném

Více

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb S T A N O V Y Čl. 1 Charakter a cíle 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Cheb 1.2 Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb, je samosprávný a dobrovolný

Více

S T A N O V Y. Název a sídlo organizace: INTERNATIONAL TENNIS CLUB Prague. Mikulova ul. 1572/13, 149 00 Praha 4

S T A N O V Y. Název a sídlo organizace: INTERNATIONAL TENNIS CLUB Prague. Mikulova ul. 1572/13, 149 00 Praha 4 S T A N O V Y Název a sídlo organizace: INTERNATIONAL TENNIS CLUB Prague Mikulova ul. 1572/13, 149 00 Praha 4 O B S A H : I. Základní ustanovení II. Poslání a

Více

Stanovy Mustang Riders Club, z. s.

Stanovy Mustang Riders Club, z. s. Stanovy Mustang Riders Club, z. s. Článek 1 Název, působnost, sídlo a symboly 1. Spolek s názvem Mustang Riders Club, z. s., zkratka MRC, je samosprávným a dobrovolným svazkem členů, kteří vlastní nebo

Více

Dodatek ke Stanovám č. 1

Dodatek ke Stanovám č. 1 MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. Dodatek ke Stanovám č. 1 Dodatek ke Stanovám č. 1 nahrazuje v plném rozsahu Stanovy spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. ze dne 9. 12. 2013 Na základě rozhodnutí

Více

S T A N O V Y. sportovního klubu SK SALH. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. sportovního klubu SK SALH. I. Základní ustanovení S T A N O V Y sportovního klubu SK SALH I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub SK SALH je dobrovolným sdružením občanů provozující tělovýchovu, sport, turistiku, osvětovou a hospodářskou činnost. V SK

Více

STANOVY SPOLKU. Článek 2. Účel a hlavní činnost spolku

STANOVY SPOLKU. Článek 2. Účel a hlavní činnost spolku STANOVY SPOLKU Název: Spolek přátel Gymnázia Arabská z. s. IČ: 452 47 099 (zkrácený název: SPGA) Sídlo: Praha 6, Arabská 14, PSČ 160 00 Statutární orgán: Výbor spolku Článek 1. Základní ustanovení 1. Spolek

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

STANOVY. zapsaného spolku. Klub chovatelů andulek

STANOVY. zapsaného spolku. Klub chovatelů andulek STANOVY zapsaného spolku Klub chovatelů andulek Čl. I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1) Název spolku: Klub chovatelů andulek, z.s. (dále jen KCHA) 2) Sídlo KCHA: Kralická 6, Praha 10, PSČ 100

Více

S T A N O V Y. Tenisový klub Jeseník, z.s.

S T A N O V Y. Tenisový klub Jeseník, z.s. S T A N O V Y Tenisový klub Jeseník, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Tenisový klub Jeseník, z.s., je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport. Sídlem Tenisového klubu Jeseník,

Více

Úplné znění stanov spolku Kulatá šachovnice z.s.

Úplné znění stanov spolku Kulatá šachovnice z.s. Úplné znění stanov spolku Kulatá šachovnice z.s. 1. Základní ustanovení 1.1. Název spolku je Kulatá šachovnice z.s. (dále jen Spolek). 1.2. Sídlo Spolku je Nerudova 132, 50002 Hradec Králové. 1.3. Spolek

Více

STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi

STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení: Rossoneri Cechi e Slovacchi ( dále jen sdružení ) 2) Sídlo sdružení: Ostrava-Hrabová,

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s.

S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s. 3. INFORMACE S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Klub chovatelů chrtů z.s. (dále jen klub) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují chov psů,

Více

STANOVY. TJ Sokol Chornice z. s. Čl. 1 Název a sídlo

STANOVY. TJ Sokol Chornice z. s. Čl. 1 Název a sídlo STANOVY TJ Sokol Chornice z. s. Čl. 1 Název a sídlo Spolek s názvem TJ Sokol Chornice z. s. je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou a vzdělávací činnost. 1)

Více

Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s.

Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s. Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) FOTBAL STUDÉNKA z.s. (dále jen spolek nebo fotbalový klub ) je spolkem, který je založen jako volné

Více

Stanovy Tělovýchovné jednoty UNION PLZEŇ

Stanovy Tělovýchovné jednoty UNION PLZEŇ Stanovy Tělovýchovné jednoty UNION PLZEŇ Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením občanů, provozujících tělovýchovu, sport, turistiku a nezbytnou hospodářskou

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení 1) Název: Spolek rodičů Základní školy a Mateřské školy Hrádek 144 (dále jen spolek ). 2) Sídlo: Hrádek 144, 739 97 Hrádek. 3) IČ: 487 71 716 4) Spolek je zapsaný

Více

S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s.

S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s. S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s. I. Základní ustanovení 1. Radioelektronika Cheb o.s. (dále jen RECH) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a další zájmovou radioamatérskou

Více

STANOVY zapsaného spolku Aikido Praha Vinohrady, z.s.

STANOVY zapsaného spolku Aikido Praha Vinohrady, z.s. STANOVY zapsaného spolku Aikido Praha Vinohrady, z.s. čl. I. Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. Název spolku je: Aikido Praha Vinohrady, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Praha. 3.

Více

S T A N O V Y. VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení

S T A N O V Y. VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení S T A N O V Y VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení 1. Vysokoškolský sportovní klub Humanita z.s / dále jen VSK Humanita z.s./, je dobrovolným sdružením občanů provozujících

Více

STANOVY spolku Golf Club ERPET Praha z.s.

STANOVY spolku Golf Club ERPET Praha z.s. STANOVY spolku Golf Club ERPET Praha z.s. I. Základní ustanovení 1. Golf Club ERPET Praha (dále jen klub ) je dobrovolným, nezávislým, zájmovým a samosprávným sdružením občanů ve smyslu ustanovení 214

Více

Stanovy. Čl. I. Název a sídlo

Stanovy. Čl. I. Název a sídlo Stanovy Čl. I. Název a sídlo 1. Tyto stanovy jsou základním vnitřním předpisem dobrovolného seskupení občanů dle nového občanského zákoníku (zákona 89/2012 Sb. dále NOZ ) s názvem Občanská vzdělávací jednota

Více

S T A N O V Y. Tenisový klub Jeseník, z.s.

S T A N O V Y. Tenisový klub Jeseník, z.s. S T A N O V Y Tenisový klub Jeseník, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Tenisový klub Jeseník, z.s., je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, osvětovou, vzdělávací a hospodářskou

Více

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub )

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) Článek I. Název, sídlo, postavení Klubu 1.1 Klub je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách a je spolkem ve smyslu

Více

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub )

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) Článek I. Název, sídlo, postavení Klubu 1.1 Klub je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách a je spolkem ve smyslu

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

STANOVY. Baseball club Blesk Jablonec nad Nisou z.s. Článek I. Název, sídlo a postavení. Článek II. Účel, hlavní a vedlejší činnost spolku

STANOVY. Baseball club Blesk Jablonec nad Nisou z.s. Článek I. Název, sídlo a postavení. Článek II. Účel, hlavní a vedlejší činnost spolku STANOVY Baseball club Blesk Jablonec nad Nisou z.s. Článek I. Název, sídlo a postavení 1. Název: Baseball club Blesk Jablonec nad Nisou z.s. 2. Sídlo: Mšenská 64, 466 04 Jablonec nad Nisou 3. IČO: 26662914

Více

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel Stanovy zapsaného spolku KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel V Lipníku nad Bečvou dne 22. prosince 2016 I. Úvodní ustanovení 1. Klub rodičů a přátel Sluníčka, dále jen ve zkratce KRPS, z.s., je nezávislým

Více

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU Část I - Základní ustanovení Článek 1 - Název organizace ČESKÝ AMATÉRSKÝ MOTOSPORT (dále jen ČAM) Článek 2 - Symbolika ČAM Symbolem ČAM je znak a vlajka. Článek 3

Více