Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků"

Transkript

1 Přílha č. 1 šklníh řádu Základní škly Mánesva Otrkvice, příspěvkvá rganizace Pravidla pr hdncení výsledků vzdělávání žáků Tat pravidla hdncení a klasifikace vycházejí ze zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním vyšším dbrném a jiném vzdělávání (Šklský zákn), v platném znění, vyhlášky č. 48/2005 Sb., základním vzdělávání, v platném znění. Všichni vyučující si vypracují pravidla pr hdncení a klasifikaci vždy na začátku šklníh rku. Tat pravidla musejí být v suladu se šklním vzdělávacím prgramem. Pravidla jsu každrčně zveřejňvána v tematickém plánu danéh předmětu. Žák se speciálními vzdělávacími ptřebami je hdncen pdle vyhlášky č. 73/2005 Sb., vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími ptřebami a žáků mimřádně nadaných. Žák vzdělávaný pdle individuálníh plánu je hdncen dle tht plánu na základě dpručení pracvníků SPC, případně KPPP. Hdncení průběhu a výsledků vzdělávání a chvání žáků musí být jednznačné, srvnatelné s předem stanvenými cíli a kritérii, srzumitelné, věcné a pedaggicky důvdnitelné. Článek 1 Pravidla hdncení žáků Hdncením sdělujeme žákvi zpětnu vazbu tak, aby věděl, v čem má rezervy, mtivujeme žáka hdncením k dalšímu vzdělávání. Sdělujeme žákvi, v čem udělal pkrk, jak si vede v určité blasti, vždy uplatňujeme pedaggický takt. Vytváříme dvednst hdntit sebe sama a pznat tak vlastní schpnsti. Mtivujeme každéh žáka hledáním pzitiv v jeh práci a přístupu ke vzdělávání. Hdntíme vždy výsledek žákvy práce, zpracvaný úkl, dvednst, vědmst, ne žákvu sbnst. Základní pravidla hdncení: 1. Objektivnst hdncení je jednznačné, spravedlivé a srvnatelné s předem danými kritérii; 2. Mtivvanst hdncení mtivuje žáka ke snaze p zlepšení; 3. Infrmativnst hdncení je srzumitelné, věcné, všestranné, infrmuje žáka jeh chybách i jeh pkrku, infrmuje záknné zástupce; 4. Sustavnst žák je hdncen sustavně a pravidelně. Celkvé hdncení žáka je prváděn klasifikačním stupněm. Na dpručení šklských pradenských zařízení a na základě žádsti záknnéh zástupce je mžnst žáka hdntit slvně. Lze také přistupit ke kmbinaci bu způsbů a v některých předmětech hdntit slvně. Slvní hdncení je chápán jak kvalitativní zpětná infrmace, kteru dstává žák i záknný zástupce. Výsledky vzdělávání žáka v jedntlivých předmětech stanvených šklním

2 vzdělávacím prgramem jsu při pužití slvníh hdncení ppsány tak, aby byla zřejmá úrveň vzdělání žáka, kteréh dsáhl. Zahrnuje ppis rzvje a psunu v úrvni vzdělávání za sledvané bdbí. Průběžně je žák hdncen slvně s důrazem na mtivační účinek hdncení, také bdvým hdncením (prjekty, splečné práce, výchvy). Učíme žáky sebehdncení, zdůvdnění výsledku vlastní práce, pznání sebe sama. Záknní zástupci žáka jsu prspěchu žáka infrmváni třídním učitelem a učiteli jedntlivých předmětů: průběžně prstřednictvím žákvské knížky (deníčku), před kncem každéh čtvrtletí (klasifikační bdbí) v žákvské knížce; v případě bdvání předáním hdncených prací k pdpisu ZZ, pravidelně na tripartitě (jedn setkání žák + záknný zástupce + třídní učitel za šklní rk), kdykliv na pžádání záknných zástupců žáka, při náhlém zhršení prspěchu žáka, plletním výpisem z vysvědčení a vydáním vysvědčení na knci šklníh rku. Všichni pedaggičtí pracvníci škly jsu vázáni mlčenlivstí. 1. Získávání pdkladů ke klasifikaci průběžné hdncení Pdklady pr hdncení a klasifikaci získávají vyučující zejména sustavným diagnstickým pzrváním žáků, sledvání jejich výknů a připravensti na vyučvání, různými druhy zkušek (písemné, ústní, grafické, praktické, phybvé), kntrlními písemnými pracemi, analýzu výsledků různých činnstí žáků a knzultacemi s statními vyučujícími (ppř. psychlgy a zdravtníky, pkud t situace vyžaduje). Učitelé jsu pvinni zhlednit dpručení psychlgických a jiných vyšetření, která mají vztah ke způsbu hdncení a získávání pdkladů ke klasifikaci žáka. Známky získávají vyučující průběžně během celéh klasifikačníh bdbí. Zkušení je prváděn zásadně před klektivem třídy. Výjimka je mžná jen při diagnstikvané vývjvé pruše, kdy je jiný způsb dpručen ve zprávě pedaggick-psychlgické pradny. Klasifikujeme učiv, které je dstatečně prcvičené a zažité. V průběžném hdncení nemusí učitel ddržvat klasifikační stupně (lze pužít např. známku 1*, 1- ). V průběžném hdncení může učitel hdntit žáky bdvým systémem, se kterým jsu žáci řádně seznámeni na začátku šklníh rku. Učitel znamuje žákvi výsledek každé klasifikace, zdůvdňuje ji a pukazuje na klady a nedstatky hdncených prjevů, výknů P ústním zkušení známí učitel žákvi výsledek hdncení kamžitě, výsledky hdncení písemných zkušek d deseti pracvních dnů, slhvých prací a praktických činnstí nejpzději d 15 pracvních dnů. Opravené písemné a praktické práce musí být předlženy žákům. Učitel sděluje všechny známky, které bere v úvahu při celkvé klasifikaci. Kntrlní písemné práce a další druhy zkušek rzvrhne učitel rvnměrně na celý šklní rk, aby se nadměrně nenahrmadily v určitých bdbích.

3 O termínu písemné zkušky s plánvanu dbu vypracvání delší než 30 minut infrmuje vyučující žáky nejméně pět pracvních dní předem. Ostatní vyučující tm infrmuje frmu zápisu d třídní knihy. V jednm dni mhu žáci knat jen jednu zkušku uvedenéh charakteru. Učitel je pvinen vést sustavnu evidenci každé klasifikaci žáka průkazným způsbem tak, aby mhl vždy dlžit správnst celkvé klasifikace žáka i způsb získání známek (ústní zkušení, písemné.). V případě dluhdbé nepřítmnsti (neb rzvázání pracvníh pměru) v průběhu klasifikačníh bdbí je pvinen předat tent klasifikační přehled zástupci ředitele pr zastupujícíh učitele. Klasifikační stupeň určí učitel, který vyučuje příslušnému předmětu. Puze při přestupu na šklu ke knci klasifikačníh bdbí, při dluhdbějším pbytu žáka mim šklu (lázeňské léčení, léčebné pbyty, dčasné umístění v ústavech apd.) vyučující zhlední přiměřeně délce absence známky žáka, které kmenvé škle sdělí škla při instituci, d které byl žák umístěn, neb škla, dkud žák přestupuje. Žáka z učiva předmětnéh bdbí znvu nepřezkušuje. Knkrétní pdmínky hdncení včetně systému bdvání písemných prací, ústníh zkušení, dmácích úklů atd. jsu sučástí tematickéh plánu a žáci jsu s nimi seznámeni. 2. Zásady průběžnéh slvníh hdncení žáka a hdncení na tripartitě: jde infrmaci dávanu žáku pr jeh mtivaci a zlepšení, hdntíme pkrk žáka, srvnáváme s jeh předešlými výkny, frmulace jsu věcné a dlžitelné, hdncení musí vyznít pvzbudivě pr žáka i při sdělení negativ, hdntíme chvání při učení a práci, jeh píli a přístup ke vzdělávání, hdntíme sciální chvání při skupinvé práci a vztah žáka k statním, hdntíme výsledky vzdělávání žáka ve vztahu k čekávaným výstupům v daném předmětu a rčníku, bereme v úvahu individuální zvláštnsti žáků, hdncení bsahuje zdůvdnění a dpručení, jak předcházet případným neúspěchům. 3. Zásady sebehdncení žáka: sebehdncení je důležitu sučástí hdncení žáků, sebehdncením se psiluje sebeúcta a sebevědmí žáků, chybu je třeba chápat jak přirzenu věc v prcesu učení. Pedaggičtí pracvníci chybě se žáky mluví. Chyba je důležitý prstředek učení a žáci se nebjí k chybě přiznat. Při sebehdncení se žák snaží ppsat: c se mu daří, c mu ještě nejde, jak bude pkračvat dál. Při šklní práci vedeme žáka k tmu, aby kmentval svje výkny a výsledky, sebehdncení nemá nahradit klasické hdncení pedaggem, ale má dplňvat a rzšiřvat evaluační prcesy a více aktivizvat žáka.

4 4. Základní pravidla pužití klasifikace za jedntlivá plletí známka z vyučvacíh předmětu vyjadřuje míru svjených znalstí, dvednstí, schpnstí, tj. úrveň dsažení výstupu, nezahrnuje chvání žáka, d známky zahrnujeme aktivní přístup k výuce, snahu, zájem, vyhledávání infrmací, chtu kmunikvat, splupráci, ve výchvných předmětech hdntíme tvřivst, kreativitu, nápaditst, zručnst, zhledňujeme individuální zvláštnsti a schpnsti žáků, známka na vysvědčení je pdlžena dstatečným mnžstvím známek, není průměrem známek v daném plletí. Článek 2 Kritéria hdncení žáků Kritéria hdncení žáků zajišťují jedntný systém hdncení žáků škly, přičemž je zajištěna srvnatelnst výsledků žáka a dlžitelnst jeh výsledků. Stupnice 1. Pr hdncení kmpetencí škla pužívá tut stupnici: Charakteristika stupně Zvládá velmi kvalitně Zvládá kvalitně Zvládá částečně Téměř nezvládá Vůbec nezvládá Žák kmpetenci zvládá v plném rzsahu, kvalitně, užívá ji ve všech vzniklých situacích. Žák kmpetenci zvládá s drbnými nedstatky, většinu ji užívá ve vzniklých situacích. Žák kmpetenci zvládá d určité míry, bčas ji užívá ve vzniklých situacích. Žák kmpetenci zvládá jen ve velmi malé míře, užívá ji puze v jedinělých situacích, výjimečně. Žák kmpetenci zatím vůbec nezvládá. 2. Prspěch žáka v jedntlivých vyučvacích předmětech je klasifikván těmit stupni: 1- výbrný 2- chvalitebný 3- dbrý 4- dstatečný 5- nedstatečný nehdncen žák může být nehdncen v případě dluhdbé absence, ze zdravtních důvdů; uvlněn ze zdravtních důvdů na základě dpručení dbrnéh lékaře. 2.1 Klasifikace ve vyučvacích předmětech a) Klasifikace v předmětech s převahu teretickéh zaměření a praktických činnstí Stupeň 1 (výbrný) Žák vládá pžadvané pznatky, fakta, pjmy, definice, záknitsti uceleně, přesně a plně chápe vztahy mezi nimi. Phtvě vyknává pžadvané intelektuální a praktické činnsti.

5 Samstatně a tvřivě uplatňuje svjené pznatky a dvednsti při řešení teretických a praktických úklů, při výkladu a hdncení jevů i záknitstí. Myslí lgicky správně, zřetelně se u něj prjevuje samstatnst a tvřivst. Jeh ústní a písemný prjev je správný, přesný, výstižný. Grafický prjev je přesný a estetický. Výsledky jeh činnsti jsu kvalitní. Je schpen samstatně studvat vhdné texty. Stupeň 2 (chvalitebný) Žák vládá pžadvané pznatky, fakta pjmy, definice a záknitsti v pdstatě uceleně, přesně a úplně. Phtvě vyknává pžadvané intelektuální a praktické činnsti. Samstatně a prduktivně neb pdle menších pdnětů učitele uplatňuje svjené pznatky a dvednsti při řešení teretických a praktických úklů, při výkladu a hdncení jevů i záknitstí. Myslí správně, v jeh myšlení se prjevuje lgika a tvřivst. Ústní a písemný prjev mívá menší nedstatky ve správnsti, přesnsti a výstižnsti. Kvalita výsledků činnsti je zpravidla bez pdstatných nedstatků. Grafický prjev je estetický, bez větších nepřesnstí. Je schpen samstatně neb s menší pmcí studvat vhdné texty. Stupeň 3 (dbrý) Žák má v ucelensti, přesnsti a úplnsti svjení pžadvaných pznatků, faktů, pjmů, definic a záknitstí nepdstatné mezery. Při vyknávání pžadvaných intelektuálních a praktických činnstí prjevuje nedstatky. Pdstatnější nepřesnsti a chyby dvede za pmci učitele krigvat. V uplatňvání svjvaných pznatků a dvednstí při řešení teretických a praktických úklů se dpuští chyb. Uplatňuje pznatky a prvádí hdncení jevů pdle pdnětů učitele. Jeh myšlení je vcelku správné, ale mál tvřivé, v jeh lgice se vyskytují chyby. V ústním a písemném prjevu má nedstatky ve správnsti, přesnsti a výstižnsti. V kvalitě výsledků jeh činnsti se prjevují častější nedstatky, grafický prjev je méně estetický a má menší nedstatky. Je schpen samstatně studvat pdle návdu učitele. Stupeň 4 (dstatečný) Žák má v ucelensti, přesnsti a úplnsti svjení pžadvaných pznatků závažné mezery. Při prvádění pžadvaných intelektuálních a praktických činnstí je mál phtvý a má větší nedstatky. V uplatňvání svjených pznatků a dvednstí při řešení teretických a praktických úklů se vyskytují závažné chyby. Při využívání pznatků pr výklad a hdncení jevů je nesamstatný. V lgice myšlení se vyskytují závažné chyby, myšlení není tvřivé. Jeh ústní a písemný prjev má závažné nedstatky ve správnsti, přesnsti a výstižnsti. V kvalitě výsledků jeh činnsti a v grafickém prjevu se prjevují nedstatky, grafický prjev je mál estetický. Závažné chyby dvede žák s pmcí učitele pravit. Při samstatném studiu má velké těžksti. Stupeň 5 (nedstatečný) Žák si pžadvané pznatky nesvjil uceleně, přesně a úplně, má v nich závažné a značné mezery. Jeh dvednst vyknávat pžadvané intelektuální a praktické činnsti má velmi pdstatné nedstatky. V uplatňvání svjených vědmstí a dvednstí při řešení teretických a praktických úklů se vyskytují velmi závažné chyby. Při výkladu a hdncení jevů a záknitstí nedvede své vědmsti uplatnit ani s pdněty učitele. Neprjevuje samstatnst v myšlení, vyskytují se u něh časté lgické nedstatky. V ústním a písemném prjevu má závažné nedstatky ve správnsti, přesnsti i výstižnsti. Kvalita výsledků jeh činnsti a grafický prjev mají vážné nedstatky a chyby nedvede pravit ani s pmcí učitele.

6 b) Klasifikace ve vyučvacích předmětech s převahu výchvnéh půsbení Stupeň 1 (výbrný) Žák je v činnstech velmi aktivní. Pracuje tvřivě, samstatně, plně využívá své sbní předpklady a velmi úspěšně je rzvíjí. Jeh prjev je esteticky půsbivý, riginální, přesný. Osvjené vědmsti, dvednsti a návyky aplikuje tvřivě. Má výrazně aktivní zájem tělesnu kulturu a prjevuje k ní aktivní vztah. Úspěšně rzvíjí svu tělesnu zdatnst. Stupeň 2 (chvalitebný) Žák je v činnstech aktivní, převážně samstatný, využívá své sbní předpklady, které úspěšně rzvíjí. Jeh prjev je esteticky půsbivý, riginální a má jen menší nedstatky. Žák tvřivě aplikuje svjené vědmsti, dvednsti a návyky. Má zájem umění, estetiku, tělesnu zdatnst. Stupeň 3 (dbrý) Žák je v činnstech méně aktivní, tvřivý, samstatný a phtvý. Nevyužívá dstatečně své schpnsti v individuálním a klektivním prjevu. Jeh prjev je mál půsbivý, dpuští se v něm chyb. Jeh vědmsti a dvednsti mají četnější mezery a při jejich aplikaci ptřebuje pmc učitele. Nemá aktivní zájem umění, estetiku a tělesnu kulturu. Stupeň 4 (dstatečný) Žák je v činnstech mál aktivní i tvřivý. Rzvj jeh schpnstí a jeh prjev jsu mál uspkjivé. Úkly řeší s častými chybami. Vědmsti a dvednsti aplikuje jen se značnu pmcí učitele. Prjevuje velmi malý zájem a snahu. Stupeň 5 (nedstatečný) Žák je v činnstech převážně pasivní. Rzvj jeh schpnstí je neuspkjivý. Jeh prjev je většinu chybný a nemá esteticku hdntu. Minimální svjené vědmsti a dvednsti nedvede aplikvat. Neprjevuje zájem práci. c) Slvní hdncení 1. O pužití slvníh hdncení neb kmbinvanéh hdncení výsledků vzdělávání žáka na vysvědčení ve škle neb ve třídě rzhduje ředitel škly se suhlasem šklské rady a p prjednání v pedaggické radě. 2. U žáka s vývjvu pruchu učení rzhdne ředitel škly pužití slvníh hdncení na základě žádsti záknnéh zástupce žáka a dpručení SPC neb jinéh pradenskéh zařízení. 3. Výsledky vzdělávání žáka v jedntlivých pvinných a nepvinných předmětech stanvených šklním vzdělávacím prgramem a chvání žáka ve škle a na akcích přádaných šklu jsu v případě pužití slvníh hdncení ppsány tak, aby byla zřejmá úrveň vzdělání žáka, které dsáhl zejména ve vztahu k čekávaným výstupům frmulvaným v učebních snvách jedntlivých předmětů šklníh vzdělávacíh prgramu, k jeh vzdělávacím a sbnstním předpkladům a k věku žáka. 4. Slvní hdncení zahrnuje psuzení výsledků vzdělávání žáka v jejich vývji, hdncení píle žáka a jeh přístupu ke vzdělávání i v suvislstech, které vlivňují jeh výkn, a naznačení dalšíh rzvje žáka. Obsahuje také zdůvdnění hdncení a dpručení, jak předcházet případným neúspěchům žáka a jak je překnávat. 5. Při hdncení vychází učitel z kritérií pr jedntlivé klasifikační stupně.

7 6. Třídní učitel p prjednání s vyučujícími statních předmětů převede slvní hdncení d klasifikace neb klasifikaci d slvníh hdncení v případě přestupu žáka na šklu, která hdntí dlišným způsbem, a t na žádst tét škly neb záknnéh zástupce žáka. 7. Je-li žák hdncen slvně, převede třídní učitel p prjednání s vyučujícími statních předmětů slvní hdncení d klasifikace pr účely přijímacíh řízení ke střednímu vzdělávání. 8. Zásady pr převedení slvníh hdncení d klasifikace neb klasifikace d slvníh hdncení pr stanvení celkvéh hdncení žáka na vysvědčení. Článek 3 Celkvé hdncení a klasifikace, vysvědčení 1. Celkvé hdncení žáka se na vysvědčení vyjadřuje stupni: 1. Prspěl s vyznamenáním 2. Prspěl 3. Neprspěl 4. Nehdncen 1. Prspěl s vyznamenáním - není-li v žádném pvinném předmětu hdncen při celkvé klasifikaci stupněm hrším než chvalitebný, průměr z pvinných předmětů nemá hrší než 1,50 a jeh chvání je velmi dbré. 2. Prspěl - není-li v žádném z pvinných předmětů hdncen při celkvé klasifikaci stupněm nedstatečný. 3. Neprspěl, je-li v některém pvinném předmětu hdncen při celkvé klasifikaci stupněm nedstatečný neb dpvídajícím slvním hdncením neb není-li z něh hdncen na knci 2. plletí. 4. Nehdncen není-li mžné žáka hdntit z některéh z pvinných předmětů stanvených ŠVP na knci 1. plletí. Výsledky práce v zájmvých útvarech rganizvaných šklu se na vysvědčení nehdntí. 2. Hdncení žáka a vysvědčení 1. Při hdncení žáků, kteří nejsu státními bčany České republiky a plní v České republice pvinnu šklní dcházku, se dsažená úrveň znalsti českéh jazyka pvažuje na knci tří p sbě jducích plletí p zahájení dcházky d škly v České republice za závažnu suvislst, která vlivňuje výkn žáka. 2. Za první plletí vydává škla žákvi výpis z vysvědčení; za druhé plletí vysvědčení. 3. Hdncení výsledků vzdělávání žáka na vysvědčení je vyjádřen klasifikačním stupněm. 4. D vyššíh rčníku pstupí žák, který na knci druhéh plletí prspěl ze všech pvinných předmětů stanvených šklním vzdělávacím prgramem s výjimku předmětů výchvnéh zaměření stanvených rámcvým vzdělávacím prgramem a předmětů, z nichž byl uvlněn. D vyššíh rčníku pstupí i žák prvníh stupně základní škly, který již v rámci prvníh stupně pakval rčník, a žák druhéh stupně základní škly, který již v rámci druhéh stupně pakval rčník, a t bez hledu na prspěch tht žáka. 5. Nelze-li žáka hdntit na knci prvníh plletí, určí ředitel škly pr jeh hdncení náhradní termín, a t tak, aby hdncení za první plletí byl prveden nejpzději d dvu měsíců p sknčení prvníh plletí. Není-li mžné hdntit ani v náhradním termínu, žák se za první plletí nehdntí.

8 6. Nelze-li žáka hdntit na knci druhéh plletí, určí ředitel škly pr jeh hdncení náhradní termín, a t tak, aby hdncení za druhé plletí byl prveden nejpzději d knce září následujícíh šklníh rku. V bdbí měsíce září d dby hdncení navštěvuje žák nejbližší vyšší rčník, ppřípadě znvu devátý rčník. 7. Má-li záknný zástupce žáka pchybnsti správnsti hdncení na knci prvníh neb druhéh plletí, může d 3 pracvních dnů de dne, kdy se hdncení prkazatelně dzvěděl, nejpzději však d 3 pracvních dnů d vydání vysvědčení, pžádat ředitele škly kmisinální přezkušení žáka; je-li vyučujícím žáka v daném předmětu ředitel škly, krajský úřad. Kmisinální přezkušení se kná nejpzději d 14 dnů d dručení žádsti, neb v termínu dhdnutém se záknným zástupcem žáka. 8. Žák, který plní pvinnu šklní dcházku, pakuje rčník, pkud na knci druhéh plletí neprspěl neb nemhl být hdncen. T neplatí žákvi, který na daném stupni základní škly již jednu rčník pakval; tmut žákvi může ředitel škly na žádst jeh záknnéh zástupce pvlit pakvání rčníku puze z vážných zdravtních důvdů. 9. Ředitel škly může žákvi, který splnil pvinnu šklní dcházku a na knci druhéh plletí neprspěl neb nemhl být hdncen, pvlit na žádst jeh záknnéh zástupce pakvání rčníku p psuzení jeh dsavadních studijních výsledků a důvdů uvedených v žádsti. 3. Hdncení žáka při uvlnění z výuky (pstup upravuje 50 zák. 561/2004 Sb. Šklský zákn) Na vysvědčení a v katalgvém listu žáka je v rubrice prspěch uveden uvlněn. Rzhdnutí ředitele škly uvlnění je zapsán třídním učitelem d katalgvéh listu a zalžen ve slžce žáka. 4. Způsb hdncení žáků se speciálními vzdělávacími ptřebami 1. Způsb hdncení a klasifikace žáka vychází ze znalsti příznaků pstižení a uplatňuje se ve všech vyučvacích předmětech, ve kterých se prjevuje pstižení žáka, a na bu stupních základní škly. 2. Je-li zpracván individuální vzdělávací plán žáka (dále jen IVP), jsu respektvána dhdnutá pravidla pr hdncení a klasifikaci bsažená v IVP. 3. Při způsbu hdncení a klasifikaci žáků pedaggičtí pracvníci zvýrazňují mtivační slžku hdncení, hdntí jevy, které žák zvládl. Při hdncení se dpručuje užívat různých frem hdncení, např. bdvé hdncení, hdncení s uvedením pčtu chyb apd. 4. Třídní učitel sdělí vhdným způsbem statním žákům ve třídě pdstatu individuálníh přístupu a způsbu hdncení a klasifikace žáka. 5. Žák zařazený d tělesné výchvy při částečném svbzení neb při úlevách dpručených lékařem se klasifikuje v tělesné výchvě s přihlédnutím k druhu a stupni pstižení i k jeh celkvému zdravtnímu stavu. Článek 4 Dkumentace klasifikaci prspěchu a chvání O klasifikaci vede učitel přehlednu dkumentaci, známky zapisuje žákvi d žákvské knížky, výsledné známky za klasifikační bdbí pak d katalgvých listů. V 1. a 3. čtvrtletí zapíše učitel infrmativní návrhy známek za čtvrtletí na klasifikační archy jedntlivých tříd, které služí jak infrmace pr ZZ na třídních schůzkách; třídní učitel pak tyt návrhy zaznamená d žákvských knížek. Vypracvání písemných zkušek a praktických prací klíčvých pr klasifikaci žáka je vyučující pvinen uchvat jak klasifikační pdklady danéh bdbí a umžnit ZZ

9 nahlédnut na jeh žádst d těcht prací během návštěvy škly. Uchvání dalších prací žáků je v pravmci učitele. Výsledky suhrnných písemných prací v jedntlivých předmětech, pkud se na nich vyučující dhdnu, zpracvává a hdntí příslušná předmětvá kmise. V případě náhléh zhršení prspěchu žáka, neb pkud nemá žák dstatek známek pr hdncení, infrmuje vyučující neprdleně třídníh učitele, který prjedná situaci s výchvným pradcem a statními vyučujícími. Třídní učitel infrmuje ZZ prkazatelným způsbem nedstatečném prspěchu žáka. Učitel infrmuje ZZ prspěchu žáka na třídních schůzkách neb během individuálních knzultací, jejichž pskytvání je pvinnstí každéh učitele. Učitel infrmuje chvání a prspěchu žáků vedení škly a statní vyučující na pedaggické radě; udělení napmenutí třídníh učitele infrmuje ředitele škly a udělení důtky třídníh učitele prjednává s ředitelem škly. Všichni vyučující předají pdklady pr hdncení prspěchu a kázně na knci čtvrtletí a plletí třídnímu učiteli, který je připraví pr jednání pedaggické rady. Důtku ředitele škly navrhuje řediteli škly třídní učitel. Důtku ředitele škly lze žákvi udělit puze p prjednání v pedaggické radě. Na knci klasifikačníh bdbí v termínu určeném vedením škly zapíší učitelé příslušných předmětů číslicí výsledky celkvé klasifikace d katalgvých listů a pdepíší se d třídníh výkazu. Následně třídní učitel zapíše známky d pčítače a vytiskne přehled klasifikace třídy. Článek 5 Výchvná patření 1. Ředitel škly uděluje na základě vlastníh rzhdnutí neb na základě pdnětu jiné právnické či fyzické sby žákvi p prjednání v pedaggické radě pchvalu ředitele škly za mimřádný prjev lidsksti, bčanské neb šklní iniciativy, záslužný neb statečný čin, za dluhdbu úspěšnu práci neb významnu reprezentaci škly. Pchvala ředitele škly se uvádí 2. Třídní učitel uděluje na základě vlastníh rzhdnutí neb na základě pdnětu statních vyučujících p prjednání s ředitelem škly pchvalu třídníh učitele za výrazný prjev šklní iniciativy neb za déletrvající úspěšnu práci. 3. Při prušení pvinnstí stanvených šklním řádem lze pdle závažnsti tht prušení žákvi ulžit: a) napmenutí třídníh učitele b) důtku třídníh učitele c) důtku ředitele škly ad a) napmenutí třídníh učitele je individuálním výchvným prstředkem třídníh učitele; ten něm rzhduje nezávisle. Záknné zástupce prkazatelně infrmuje bezprstředně p jeh udělení. ad b) důtka třídníh učitele je registrvaným prstředkem pr psílení kázně. Uděluje ji třídní učitel v případech hdných zvláštníh zřetele. Mezi takvé situace patří zejména vícenásbné zapmínání úklů a pmůcek, které byl prkazatelně zapsán v dkumentech žáka; pakvané pzdní příchdy žáků registrvané v dkumentech žáka; neadekvátní frmy chvání žáka, které jsu registrvány v dkumentech žáka. Třídní učitel může udělit důtku i v

10 jiných případech pdle svéh uvážení, pkud je účinnsti svéh rzhdnutí přesvědčen a má k němu dstatek pdkladů. Záknné zástupce prkazatelně infrmuje bezprstředně p jeh udělení. ad c) důtka ředitele škly je registrvaným prstředkem pr psílení kázně. Pkud z jednání třídníh učitele s ředitelem škly vyplyne mžnst udělení důtky ředitele škly, svlá ředitel škly mimřádné jednání pedaggické rady. Opatření k psílení kázně žáka musí být ulžen bez průtahů d jednh měsíce d kamžiku, kdy se ten, který patření rzhduje, přestupku dzvěděl. Za zvláště závažné prušení pravidel se pvažuje a důtku ředitele škly je třídní učitel pvinen navrhnut, pkud žák ve škle neb na šklní akci: a) zvláště hrubým způsbem slvně neb fyzicky útčí vůči druhým, pnižuje, týrá druhé, b) pruší zákaz užívání návykvých látek (alkhl, kuření, elektrnická cigareta, mamné a psychtrpní látky) a manipulace (rzumí se nabízení, přinášení, prdej, patření, přechvávání) s nimi, c) přijde d škly neb na šklní akci pd vlivem návykvé látky, d) svévlně pustí šklu či šklní akci, e) úmyslně pškdí či zcizí majetek škly neb sb, f) dsáhne nemluvené absence vyšší než 5 hdin, g) nerespektuje pkynů pedaggickéh pracvníka, které vedu k hržení bezpečnsti a zdraví druhých. Opatření k psílení kázně jsu nezávislá na klasifikaci z chvání, ale vlivňují ji, prtže tat patření se přijímají bezprstředně p přestupku, zatímc sníženým stupněm chvání se hdntí na knci klasifikačníh bdbí. Z těcht důvdů je rvněž mžný suběh pzitivníh i negativníh patření ve stejném klasifikačním bdbí. Třídní učitel neprdleně zaznamená výchvná patření d katalgvéh listu žáka. Výchvná patření nemají vliv na klasifikaci ve vyučvacích předmětech. Učitelé ddržují zásadu vždy důsledně trvat na plnění šklníh řádu a přestupky nepřehlížet neb benevlentně prmíjet. Zápisy d žákvských knížek (deníčků) služí jak pdklad pr třídníh učitele při řešení přestupků vzniklých i v hdinách jiných učitelů. V případě závažnéh prušení pravidel chvání neb dluhdbéh, pakvanéh prušvání pravidel splupracuje škla se záknnými zástupci žáka, zve rdiče k účasti na schůzce s třídním učitelem, ředitelem, s výchvným pradcem, případně slví dbrné instituce, úřady, které pmáhají v řešení v tét blasti. Článek 6 Hdncení chvání žáků 1. Při klasifikaci chvání se přihlíží k věku, mrální a rzumvé vyspělsti žáka. 2. Klasifikaci chvání žáků prvádí třídní učitel p prjednání s učiteli, kteří ve třídě vyučují, a s statními pedaggickými pracvníky. 3. Třídní učitel navrhuje pedaggické radě k prjednání snížené stupně z chvání. 4. O udělení sníženéh stupně z chvání rzhduje ředitel škly na základě zdůvdněnéh návrhu p prjednání v pedaggické radě. 5. Klasifikace z chvání za první plletí se prjednává na pedaggické radě v lednu, za druhé plletí v červnu.

11 Chvání žáků se klasifikuje těmit stupni: a) Stupeň 1 velmi dbré se navrhne žákvi, který ddržuje ustanvení šklníh řádu, vnitřníh řádu šklní družiny a šklní jídelny, zásady a pravidla mrálníh a splečenskéh chvání, má dbrý vztah ke klektivu třídy a škly. Méně závažných přestupků se dpuští jediněle. Žák je přístupný výchvnému půsbení a snaží se své chyby napravit. b) Stupeň 2 uspkjivé se navrhne žákvi, jehž chvání je v pdstatě v suladu s ustanveními šklníh řádu, se zásadami a pravidly mrálníh a splečenskéh chvání, který se dpustí závažnějšíh přestupku neb se pakvaně dpuští méně závažných přestupků prti ustanvení šklníh řádu. Je však přístupný výchvnému půsbení a snaží se své chyby napravit. Stupeň 2 uspkjivé se navrhne žákvi, kterému byl během klasifikačníh bdbí průkazně udělen minimálně: * pakvaně napmenutí třídníh učitele a důtka třídníh učitele * důtka ředitele škly c) Stupeň 3 neuspkjivé se navrhne žákvi, který se dpustí závažnéh přestupku prti šklnímu řádu neb se dpuští závažnějších přestupků v rzpru se zásadami a pravidly splečenskéh chvání. Stupeň 3 neuspkjivé se navrhne žákvi, kterému byl během klasifikačníh bdbí udělen: * více důtek ředitele škly * důtka ředitele škly za závažné zaviněné prušení šklníh řádu (hrubé slvní neb fyzické útky žáka vůči pracvníkům škly, šikanvání splužáků, užívání a distribuce drg a alkhlu). Klasifikační stupně 2 a 3 uděluje třídní učitel p předchzím pvinném prjednání s ředitelem škly a v pedaggické radě. Článek 7 Pdrbnsti kmisinálních a pravných zkuškách I. Kmisinální zkuška se kná v těcht případech - má-li záknný zástupce žáka pchybnsti správnsti hdncení na knci prvníh neb druhéh plletí, - při knání pravné zkušky, - při přezkušení žáka plnícíh pvinnu šklní dcházku ve škle mim území ČR. 1. Kmisi pr kmisinální přezkušení jmenuje ředitel škly; v případě, že je vyučujícím danéh předmětu ředitel škly, jmenuje kmisi krajský úřad. 2. Kmise je tříčlenná a tvří ji: - předseda, kterým je ředitel škly, ppřípadě jím pvěřený učitel, neb v případě, že vyučujícím danéh předmětu je ředitel škly, krajským úřadem jmenvaný jiný pedaggický pracvník škly, - zkušející učitel, jímž je vyučující danéh předmětu ve třídě, v níž je žák zařazen, ppřípadě jiný vyučující danéh předmětu,

12 - přísedící, kterým je jiný vyučující danéh předmětu neb předmětu stejné vzdělávací blasti stanvené Rámcvým vzdělávacím prgramem pr základní vzdělávání. 3. O kmisinální zkušce se přizuje prtkl, který se stává sučástí dkumentace škly. Za řádné vyplnění prtklu dpvídá předseda kmise, prtkl pdepíší všichni členvé kmise. II. Přezkumání výsledků žáka a) Má-li záknný zástupce žáka pchybnsti správnsti hdncení na knci 1. neb 2. plletí, může d tří pracvních dnů de dne, kdy se hdncení prkazatelně dzvěděl, nejpzději však d tří pracvních dnů de dne vydání vysvědčení pžádat ředitele škly přezkumání výsledků hdncení žáka. Ředitel škly nařídí kmisinální přezkušení žáka, které se kná nejpzději d 14 dnů d dručení žádsti, neb v termínu dhdnutém se záknným zástupcem žáka. b) V případě, že se žádst přezkumání výsledků hdncení žáka týká hdncení chvání neb předmětů výchvnéh zaměření, psudí ředitel škly ddržení pravidel pr hdncení výsledků. V případě zjištění prušení těcht pravidel ředitel škly výsledek hdncení změní. Nebyla-li pravidla pr hdncení výsledků prušena, výsledek hdncení ptvrdí, nejpzději d 14 dnů de dne dručení žádsti. III. Přezkušení žáka 1. Žák může v jednm dni vyknat přezkušení puze z jednh předmětu. Není-li mžné žáka ze závažných důvdů ve stanveném termínu přezkušet, stanví rgán jmenující kmisi náhradní termín přezkušení. 2. Výsledek přezkušení již nelze napadnut nvu žádstí přezkušení. Výsledek přezkušení stanví kmise hlasváním. Výsledek přezkušení se vyjádří slvním hdncením neb stupněm prspěchu. Ředitel škly sdělí výsledek přezkušení prkazatelným způsbem žákvi a záknnému zástupci žáka. 3. V případě přezkušení na žádst záknnéh zástupce se při změně celkvéh hdncení na knci prvníh neb druhéh plletí žákvi vydá nvé vysvědčení. 4. Knkrétní bsah a rzsah přezkušení stanví ředitel škly v suladu se šklním vzdělávacím prgramem. 5. Vyknáním přezkušení není dtčena mžnst vyknat pravnu zkušku. 6. Třídní učitel zapíše d dkumentace žáka pznámku vyknaných zkuškách, vydá žákvi vysvědčení s datem pslední zkušky. IV. Opravná zkuška 1. Opravné zkušky knají: - žáci, kteří mají nejvýše dvě nedstatečné z pvinných předmětů, mim předmětů s výchvným zaměřením, a zárveň dsud nepakvali rčník na daném stupni základní škly, - žáci devátéh rčníku, kteří na knci druhéh plletí neprspěli nejvýše ze dvu pvinných předmětů, - žáci neknají pravné zkušky, jestliže neprspěli z předmětu s výchvným zaměřením. 2. Opravné zkušky se knají nejpzději d knce příslušnéh šklníh rku, tj. d 31. srpna. Termíny knání pravných zkušek stanví ředitel škly d 28.června. Žák může v jednm dni skládat puze jednu pravnu zkušku. Opravné zkušky jsu kmisinální.

13 3. Žák, který nevykná pravnu zkušku úspěšně neb se k jejímu knání nedstaví, neprspěl. Ze závažných důvdů může ředitel škly žákvi stanvit náhradní termín pravné zkušky nejpzději d 15. září následujícíh šklníh rku. D té dby je žák zařazen d nejbližšíh vyššíh rčníku, ppřípadě znvu d devátéh rčníku. 4. Žákvi, který knal pravnu zkušku, se na vysvědčení uvede datum pslední pravné zkušky v daném plletí. 5. Knání pravné zkušky se zaznačí d dkumentace žáka. Článek 8 Infrmvání záknných zástupců výsledcích vzdělávání 1. Učitelé jedntlivých předmětů infrmují záknné zástupce žáků bvyklým způsbem (deníček, žákvská knížka). Třídní učitelé tříd druhéh stupně jedenkrát měsíčně kntrlují žákvské knížky, třídní učitelé prvníh stupně je kntrlují průběžně. 2. Učitelé jedntlivých předmětů infrmují záknné zástupce výsledcích vzdělávání žáka na třídních schůzkách, tripartitách, infrmačních dpledních, případně v rámci vyžádané knzultace neb při jiných příležitstech z rzhdnutí ředitele. 3. Dále jsu záknní zástupci infrmváni: a. tehdy, jestliže t záknní zástupci třídníh učitele neb jinéh vyučujícíh pžádají; b. v případě mimřádnéh zhršení prspěchu neb chvání žáka; 4. Je-li žákvi navržena nedstatečná, třídní učitel prkazatelně infrmuje tét skutečnsti záknné zástupce žáků prstřednictvím dpisu pdepsanéh ředitelem škly. 5. Infrmace dění ve škle lze dále získat prstřednictvím šklníh časpisu, který škla distribuuje d každé rdiny, a na webvých stránkách škly. Pedaggická rada prjednala dne 26. srpna 2013 Šklská rada schválila dne 29. srpna 2013 V Otrkvicích Mgr. Vratislav Pdzimek ředitel škly

Pravidla pro hodnocení žáků

Pravidla pro hodnocení žáků Čj. ZŠ/ 178/09 Pravidla pr hdncení žáků Základní pkyny pr hdncení výsledků vzdělávání žáků hdncení průběhu a výsledků vzdělávání a chvání žáka musí být jednznačné, srvnatelné s předem stanvenými kritérii,

Více

Klasifikační řád. Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna, Divadelní 12, Nový Jičín. projednán a schválen dne

Klasifikační řád. Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna, Divadelní 12, Nový Jičín. projednán a schválen dne Výchvný ústav, střední škla a šklní jídelna, Divadelní 12, Nvý Jičín Klasifikační řád (sučást šklníh řádu úseku vzdělávání) prjednán a schválen dne 26. 08. 2013 Zpracval : PaedDr. Michal PETRUŽELA, veducí

Více

Gymnázium, Český Těšín, příspěvková organizace. Klasifikační řád

Gymnázium, Český Těšín, příspěvková organizace. Klasifikační řád Gymnázium, Český Těšín, příspěvkvá rganizace Klasifikační řád Obecná ustanvení Na základě ustanvení zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn)

Více

Z á k l a d n í š k o l a a M a t e ř s k á š k o l a K o p i d l n o

Z á k l a d n í š k o l a a M a t e ř s k á š k o l a K o p i d l n o Z á k l a d n í š k l a a M a t e ř s k á š k l a K p i d l n Obsah: 1. Úvdní ustanvení. 2. Zásady klasifikace výsledků vzdělávání a chvání žáků. 2.1 Získávání pdkladů pr klasifikaci. 2.2 Hdncení výsledků

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S u k r m é g y m n a s i u m J s e f a Š k v r e c k é h, S. R. O. P L Z E Ň S K Á 1 1 7 / 3 9, 150 00 P R A H A 5, I Č : 2 5 1 4 0 1 0 8 TEL.: 224 262 286 EMAIL: INFO@SGJS.CZ WWW.SGJS.CZ ČLÁNEK VI. ŠKOLNÍHO

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád B Pravidla pr hdncení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád 1. Zásady hdncení průběhu a výsledků vzdělávání a chvání ve škle a na akcích přádaných šklu 1.1 Zásady hdncení průběhu a výsledku vzdělávání

Více

2. KLASIFIKACE. 2.1 Základní pravidla hodnocení prospěchu klasifikací i na vysvědčení

2. KLASIFIKACE. 2.1 Základní pravidla hodnocení prospěchu klasifikací i na vysvědčení Zásady hdncení a klasifikace žáků vnitřní klasifikační řád ZŠ Jana Palacha v Kutné Hře Vnitřní klasifikační řád vychází ze zákna č. 561/2004 Sb. (Šklský zákn). Je sučástí řádu škly. Nedílnu sučástí výchvně

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 1 Č.j.: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, ŠMERALOVA 336/15, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 5 Pravidla hdncení a klasifikace žáka ZŠ a ZUŠ Vypracval: Schválil: Mgr. Břetislav

Více

HODNOCENÍ ŽÁKŮ. Obecné zásady hodnocení Hodnocení žáků upravuje Vyhláška č. 48/2005 Sb.

HODNOCENÍ ŽÁKŮ. Obecné zásady hodnocení Hodnocení žáků upravuje Vyhláška č. 48/2005 Sb. Obecné zásady hdncení Hdncení žáků upravuje Vyhláška č. 48/2005 Sb. HODNOCENÍ ŽÁKŮ Cílem a základem každéh hdncení je pskytnut žákvi zpětnu vazbu, tj. c se naučil, zvládnul, v čem se zlepšil,v čem chybuje

Více

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Šklní vzdělávací prgram Škla, základ živta Základní škla a mateřská škla Měčín p.. platný d 1.9.2007 6. Hdncení žáků a autevaluace škly 6.1. Pravidla pr hdncení žáků Hdncení žáků je běžná činnst, kteru

Více

ZŠ Údlice, okres Chomutov

ZŠ Údlice, okres Chomutov ZŠ Údlice, kres Chmutv Obsah: 1 ŠKOLNÍ ŘÁD...3 1.1 Výkn pvinnstí a práv žáků a jejich záknných zástupců ve škle...3 1.1.1 Práva žáků...3 1.1.2 Pvinnsti žáků...3 1.1.3 Práva záknných zástupců...4 1.1.4

Více

Dokumenty Základní školy v Kojetíně, náměstí Míru 83 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Příloha Školního řádu. Projednán na pedagogické radě dne 1. 9.

Dokumenty Základní školy v Kojetíně, náměstí Míru 83 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Příloha Školního řádu. Projednán na pedagogické radě dne 1. 9. Dkumenty Základní škly v Kjetíně, náměstí Míru 83 Základní škla Kjetín, náměstí Míru 83 telefn 581762036, IČO 61985571 e-mail: skla@zsnammiru.kjetin.cz web: www.zskjetin.cz KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Přílha Šklníh

Více

K l a s i f i k a č n í ř á d Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov. Motto: Slyším a zapomínám Vidím a pamatuji si.

K l a s i f i k a č n í ř á d Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov. Motto: Slyším a zapomínám Vidím a pamatuji si. K l a s i f i k a č n í ř á d Základní škla Jirkv, Studentská 1427, kres Chmutv Škla pchpení Mtt: Slyším a zapmínám Vidím a pamatuji si Dělám a rzumím Klasifikační řád Tent klasifikační řád byl vytvřen

Více

ZŠ Údlice, okres Chomutov

ZŠ Údlice, okres Chomutov ZŠ Údlice, kres Chmutv Obsah: 1 ŠKOLNÍ ŘÁD...3 1.1 Výkn pvinnstí a práv žáků a jejich záknných zástupců ve škle...3 1.1.1 Práva žáků...3 1.1.2 Pvinnsti žáků...4 1.1.3 Práva záknných zástupců...4 1.1.4

Více

Základní škola a mateřská škola Praha 5 - Smíchov, Kořenského 10/760 ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Praha 5 - Smíchov, Kořenského 10/760 ŠKOLNÍ ŘÁD 1 Základní škla a mateřská škla Praha 5 - Smíchv, Křenskéh 10/760 ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah Pdle paragrafu 30 zákna č. 561/2004 (šklský zákn) ředitelka škly vydává šklní řád.... 3 Pdrbnsti k výknu práv a pvinnstí

Více

Š K O L N Í Ř Á D OBSAH. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PAVLOVICE U PŘEROVA, okres Přerov, příspěvková organizace C. C H O V Á N Í Ž Á K Ů

Š K O L N Í Ř Á D OBSAH. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PAVLOVICE U PŘEROVA, okres Přerov, příspěvková organizace C. C H O V Á N Í Ž Á K Ů ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PAVLOVICE U PŘEROVA, kres Přerv, příspěvkvá rganizace Pavlvice u Přerva 133, 751 11 Radslavice e-mail : zspavlvice@email.cz telefn : 581 791 256 Š K O L N Í Ř Á D OBSAH

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkon povinností a práv žáků a jejich zákonných zástupců ve škole 1.1.1. Práva žáků 1.1.2. Povinnosti žáků Žáci mají povinnost:

ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkon povinností a práv žáků a jejich zákonných zástupců ve škole 1.1.1. Práva žáků 1.1.2. Povinnosti žáků Žáci mají povinnost: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkn pvinnstí a práv žáků a jejich záknných zástupců ve škle 1.1.1. Práva žáků Žáci mají práv: - na vzdělávání pdle šklníh vzdělávacíh prgramu, - na rzvj sbnsti pdle míry nadání, rzumvých

Více

se sídlem Štefánikova 117, KOPŘIVNICE, PSČ:742 21 + 556821457, 731175657 zdislava@zdislava.net www.zdislava.net

se sídlem Štefánikova 117, KOPŘIVNICE, PSČ:742 21 + 556821457, 731175657 zdislava@zdislava.net www.zdislava.net ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVATÉ ZDISLAVY KOPŘIVNICE se sídlem Štefánikva 117, KOPŘIVNICE, PSČ:742 21 + 556821457, 731175657 zdislava@zdislava.net www.zdislava.net ŠKOLNÍ ŘÁD Šklní řád je zpracván na základě zákna

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA EDUARDA ŠTORCHA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTROMĚŘ Školní 315, OSTROMĚŘ, IČ ,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA EDUARDA ŠTORCHA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTROMĚŘ Školní 315, OSTROMĚŘ, IČ , ZÁKLADNÍ ŠKOLA EDUARDA ŠTORCHA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTROMĚŘ Šklní 315, 507 52 OSTROMĚŘ, IČ 70999121, e-mail: skla@zsstrmer.cz Název předpisu: ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ SED: VP/2013/09 Účinnst d: 01.09.2013 Spisvý znak:

Více

Základní škola a mateřská škola Načeradec, příspěvková organizace. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Načeradec, příspěvková organizace. Školní řád Základní škla a mateřská škla Načeradec, příspěvkvá rganizace Obecná ustanvení Šklní řád Na základě ustanvení ( 30, dst.1) zákna č.561/2004 Sb. předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání

Více

Školní řád. Práva a povinosti žáků, jejich zákonných zástupců a pedagogických pracovníků. A. Žáci školy. Práva

Školní řád. Práva a povinosti žáků, jejich zákonných zástupců a pedagogických pracovníků. A. Žáci školy. Práva Církevní základní škla a mateřská škla ve Zlíně Šklní řád I. Obecná ustanvení Na základě ustanvení 30, dst.1) zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský

Více

Základní škola a mateřská škola Načeradec, příspěvková organizace. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Načeradec, příspěvková organizace. Školní řád Základní škla a mateřská škla Načeradec, příspěvkvá rganizace Obecná ustanvení Šklní řád Na základě ustanvení ( 30, dst.1) zákna č.561/2004 Sb. předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání

Více

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82 Základní škla Úvaly, kres Praha výchd nám. Arnšta z Pardubic 8, 250 82 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 15. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS 832/2015 Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne 31.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické České Budějovice, Husova 3

ŠKOLNÍ ŘÁD Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické České Budějovice, Husova 3 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední zdravtnické škly a Vyšší dbrné škly zdravtnické České Budějvice, Husva 3 Šklní řád se vydává pr střední zdravtnicku šklu ve šklním rce 2016/2017. Ředitel škly vydává šklní řád pdle 30,

Více

Školní řád, vnitřní řád školní družiny a vnitřní řád školní jídelny (verze platná od )

Školní řád, vnitřní řád školní družiny a vnitřní řád školní jídelny (verze platná od ) Č.j. : Spisvý znak: ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV, HORNICKÁ 4387 Účinnst: d 1. 1. 2005 Skartační znak: Pčet stran: 28 Pdpis ředitele škly: Na základě 30 zákna č. 561/2005 Sb. v platném znění vydávám: Šklní řád,

Více

Školní řád, vnitřní řád školní družiny a vnitřní řád školní jídelny (verze platná od )

Školní řád, vnitřní řád školní družiny a vnitřní řád školní jídelny (verze platná od ) Č.j. : Spisvý znak: ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV, HORNICKÁ 4387 Účinnst: d 1. 1. 2005 Skartační znak: Pčet stran: 28 Pdpis ředitele škly: Na základě 30 zákna č. 561/2005 Sb. v platném znění vydávám: Šklní řád,

Více

4.-13.5. Český jazyk a literatura. Povinná zkouška. Písemná práce (10 témat zadaných Centrem, výběr)

4.-13.5. Český jazyk a literatura. Povinná zkouška. Písemná práce (10 témat zadaných Centrem, výběr) 4.37. Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2014/ Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr

Více

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ Irena Tlapákvá duben 2015 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA vzdělávání sb se speciálními vzdělávacími ptřebami zavedení registru pedaggických pracvníků přijímání d přípravných tříd základní

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD STŘEDNÍ UMĚLECKOPRŮMYSLOVÁ ŠKOLA HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ A NÁBYTKU, HRADEC KRÁLOVÉ, 17. LISTOPADU 1202

ŠKOLNÍ ŘÁD STŘEDNÍ UMĚLECKOPRŮMYSLOVÁ ŠKOLA HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ A NÁBYTKU, HRADEC KRÁLOVÉ, 17. LISTOPADU 1202 ŠKOLNÍ ŘÁD STŘEDNÍ UMĚLECKOPRŮMYSLOVÁ ŠKOLA HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ A NÁBYTKU, HRADEC KRÁLOVÉ, 17. LISTOPADU 1202 Šklní řád je vydán na základě ustanvení 30 zákna č.561/2004 Sb. předšklním, základním, středním,

Více

Dohoda o výkonu pěstounské péče

Dohoda o výkonu pěstounské péče Dhda výknu pěstunské péče Název rganizace: Centrum pr dítě a rdinu LATUS Právní frma: bčanské sdružení se sídlem Nýřanská 34, 323 26 Plzeň IČ: 22767452 reg. MVČR 4.11.2011.pd č.j. VS/1-1/86 311/11-R zast.

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád Základní škla, Dbruška, Pulická 378 Šklní řád základní škly (aktualizace 2018 GDPR) Č.j.: ŠŘ/ 2018/ GDPR Účinnst d: 1. 5. 2019 Spisvý znak: Skartační znak: S10 Změny: Aktualizván a dplněn s hledem na GDPR.

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov, příspěvková organizace

Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov, příspěvková organizace Gymnázium a Střední dbrná škla, Rýmařv, příspěvkvá rganizace ŠKOLNÍ ŘÁD přadvé čísl: 1.2.1 spisvý znak: 3.1.1 skartační znak: A5 čísl jednací: GRY/00327/2019 Vydala: Mgr. Zdena Kvaříkvá, ředitelka škly

Více

65 51 H/01 Kuchař číšník. Téma "2012_SOP_ kuchař, číšník" samostatná odborná práce

65 51 H/01 Kuchař číšník. Téma 2012_SOP_ kuchař, číšník samostatná odborná práce 65 51 H/01 Kuchař číšník Téma "2012_SOP_ kuchař, číšník" samstatná dbrná práce 1. Zadání samstatné dbrné práce (SOP) Předlžené zadání je sučástí jedntnéh zadání závěrečných zkušek a jeh realizace je pvinná.

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kmplexní zkuška Zkušky ze všech zkušebních předmětů mají frmu didaktickéh testu. Výjimku jsu puze zkušky z jazyků z českéh jazyka a literatury a cizíh

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83 telefon , IČO web:

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83 telefon , IČO web: Základní škla Kjetín, náměstí Míru 83 telefn 581762036, IČO 61985571 e-mail: skla@zsnammiru.kjetin.cz web: www.zskjetin.cz ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Prjednán na pedaggické radě dne 3. 9. 2012 Platnst d 3. 9.

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

ve školním roce 2017/18

ve školním roce 2017/18 Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2017/18 Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr šklní

Více

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91 STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, splek (dále jen MH) Sídl: Hřbitvní 29, Ivančice, 664 91 II. Charakteristika MH a) Sdružení je dbrvlným nevládním neziskvým sdružením vzniklým pdle zákna č. 83/1990

Více

Didaktický test. Didaktický test

Didaktický test. Didaktický test Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2013/14 Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr šklní

Více

Školní řád Základní škola Hněvotín

Školní řád Základní škola Hněvotín Obecná ustanvení Šklní řád Základní škla Hněvtín 1. Šklní řád upravuje pdrbnsti k výknu práv a pvinnstí žáků, jejich záknných zástupců a zaměstnanců škly a pdrbnsti pravidlech vzájemných vztahů se zaměstnanci

Více

Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018 čtyřleté studium - obor K/41 Gymnázium

Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018 čtyřleté studium - obor K/41 Gymnázium Kritéria přijímacíh řízení pr šklní rk 2017/2018 čtyřleté studium - br 79-41-K/41 Gymnázium 1) Vyhlášení prvníh kla přijímacíh řízení d prvníh rčníku vzdělávání ve střední škle d bru vzdělání 79 41 K/41

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. SŠ PTA JIHLAVA tř. Legionářů 3, 586 01 Jihlava

ŠKOLNÍ ŘÁD. SŠ PTA JIHLAVA tř. Legionářů 3, 586 01 Jihlava ŠKOLNÍ ŘÁD SŠ PTA JIHLAVA tř. Leginářů 3, 586 01 Jihlava Š k l n í ř á d S Š P T A J i h l a v a Obsah: Pužité zkratky... 2 Úvd... 2 1. Pdrbnsti k výknu práv a pvinnstí dtčených sb... 2 1.1 Práva žáků...

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkon povinností a práv ţáků a jejich zákonných zástupců ve škole Práva ţáků Povinnosti ţáků Ţáci mají povinnost:

ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkon povinností a práv ţáků a jejich zákonných zástupců ve škole Práva ţáků Povinnosti ţáků Ţáci mají povinnost: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkn pvinnstí a práv ţáků a jejich záknných zástupců ve škle 1.1.1. Práva ţáků Ţáci mají práv: - na vzdělávání pdle šklníh vzdělávacíh prgramu, - na rzvj sbnsti pdle míry nadání, rzumvých

Více

Š K O L N Í Ř Á D Zpracovaný zákona č. 561/2004 Sb

Š K O L N Í Ř Á D Zpracovaný zákona č. 561/2004 Sb Š K O L N Í Ř Á D Zpracvaný zákna č. 561/2004 Sb Obsahuje a) pdrbnsti k výknu práv a pvinnstí žáků a jejich záknných zástupců a pdrbnsti pravidlech vzájemných vztahů s pedaggickými pracvníky b) prvz a

Více

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014 Krajský úřad Ústeckéh kraje Sutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014 Pdmínky sutěže Odbr SMT 20.11.2013 Pdmínky celkrajské mtivační sutěže na šklní rk 2013/2014 DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní řád. Mgr. Lenka Hrušková Bursová

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní řád. Mgr. Lenka Hrušková Bursová Základní škla Kynšperk nad Ohří, kres Sklv, příspěvkvá rganizace Šklní řád ŠKOLNÍ ŘÁD Vydala: Mgr. Lenka Hruškvá Bursvá Pedaggická rada prjednala dne: 30. 08. 2013 Šklská rada schválila dne: 29. 08. 2013

Více

Povinnosti žáků a zákonných zástupců žáků

Povinnosti žáků a zákonných zástupců žáků ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracval: Lubš Klasna, ředitel škly Prjednán na pracvní pradě dne: 31. srpna 2006 Šklní řád nabývá platnsti de dne: 4. září 2006 Šklní řád Základní umělecké škly, Rkycany, Jiráskva 181 vydává

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní řád. Mgr. Lenka Hrušková Bursová, MBA

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní řád. Mgr. Lenka Hrušková Bursová, MBA Základní škla Kynšperk nad Ohří, kres Sklv, příspěvkvá rganizace Šklní řád ŠKOLNÍ ŘÁD Vydala: Mgr. Lenka Hruškvá Bursvá, MBA Pedaggická rada prjednala dne: 25. 8. 2016 Šklská rada schválila dne: 29. 8.

Více

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace Základní škla Úvaly, kres Praha - výchd nám. Arnšta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 631/2012 Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne: 31.8.2012 Šklská

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691 Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 INFORMACE O POVINNÉM SUBJEKTU pdle vyhlášky č. 442/2006 Sb. Označení a uvzvací Obsah plžky text 1. Název Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 2.

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona Stanvisk Reknstrukce státu ke kmplexnímu pzměňvacímu návrhu nvely služebníh zákna Pslední předlžená verze zákna (verze k 27. 8. 2014) splňuje puze 13 z 38 bdů Reknstrukce státu, z th 7 jen částečně. Z

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

Sdělení ředitele školy o průběhu maturitní zkoušky v roce 2019

Sdělení ředitele školy o průběhu maturitní zkoušky v roce 2019 Střední průmyslvá škla, Obchdní akademie a Jazykvá škla s právem státní jazykvé zkušky Frýdek- Místek, příspěvkvá rganizace 28. října 1598, 738 01 Frýdek-Místek 558 406 111 ředitel: 558 406 211 skla@spsafm.cz

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu RUSKÝ JAZYK

Charakteristika vyučovacího předmětu RUSKÝ JAZYK Gymnázium, Milevsk, Masarykva 183 Šklní vzdělávací prgram (ŠVP) pr nižší stupeň smiletéh všebecnéh studia 5.1.4. Jazyk a jazykvá kmunikace Charakteristika vyučvacíh předmětu RUSKÝ JAZYK Obsahvé, časvé

Více

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011 Tvrba jedntnéh zadání závěrečné zkušky ve šklním rce 2010/2011 bry středníh vzdělání kategrie E pracvní verze 1 Obsah I. Organizace tvrby JZZZ 1. Harmngram tvrby JZZZ 4 2. Činnst autrskéh týmu 6 3. Kntakty

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBECNÁ USTANOVENÍ

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBECNÁ USTANOVENÍ OBECNÁ USTANOVENÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Na základě ustanvení zákna č. 561/2004 Sb. v platném znění. předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) v platném znění vydávám

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. (1)Školní řád a vnitřní řád upravuje

ŠKOLNÍ ŘÁD. (1)Školní řád a vnitřní řád upravuje ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA STEHELČEVES, OKRES KLADNO ŠKOLNÍ ŘÁD Na základě ustanvení 30 zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) vydávám

Více

MASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, RAKOVNÍK, PRAŽSKÁ Školní řád

MASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, RAKOVNÍK, PRAŽSKÁ Školní řád MASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, RAKOVNÍK, PRAŽSKÁ 1222 Šklní řád Rakvník 2018 Obsah: I. Zásady a cíle vzdělání 4 II. Práva žáků a záknných zástupců nezletilých žáků 4 III. Pvinnsti žáků a záknných zástupců

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012 *UOHSX004HI9Y* UOHSX004HI9Y USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brn 20. prsince 2012 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Oddíl I. Základní úkol domova mládeže

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Oddíl I. Základní úkol domova mládeže ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Oddíl I. Základní úkl dmva mládeže Dmv mládeže má za úkl zabezpečit ubytvání, stravvání a výchvu, která navazuje na výchvně vzdělávací činnst Střední průmyslvé škly a Obchdní akademie,

Více

Pravidla pro hodnocení žáků

Pravidla pro hodnocení žáků Přílha č. 1 - Pravidla pr hdncení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád Pravidla pr hdncení žáků Pravidla hdncení a klasifikace žáka Gymnázia Valašské Klbuky se řídí záknem č. 561/2004 Sb., šklským

Více

Směrnice rektora č. 18/2015

Směrnice rektora č. 18/2015 Slezská univerzita v pavě Směrnice rektra č. 18/2015 rigrózním řízení na Slezské univerzitě v pavě Vydán: V pavě, listpad 2015 Směrnice rektra č. 18/2015 rigrózním řízení na Slezské univerzitě v pavě či.

Více

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy Technická specifikace předmětu plnění VR Organizace dtazníkvéh šetření mbility byvatel města Bratislavy Zadavatel: Centrum dpravníh výzkumu, v. v. i. dále jen zadavatel 1 PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předmětem

Více

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha - východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha - východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škla Úvaly, kres Praha - výchd nám. Arnšta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 816/2015 Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne: 31. 8. 2015 Šklská

Více

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Kncepce pradenských služeb pskytvaných ve škle Šklní prgram (strategie) pedaggick-psychlgickéh pradenství Č.j.: 27317/2004-24 Nvelizvána vyhláška č.72/2005 Sb., pskytvání pradenských služeb ve šklách a

Více

Školní řád. Školní řád ZUŠ Sušice. Obecná ustanovení ČÁST PRVNÍ. platný od 2. ledna 2018

Školní řád. Školní řád ZUŠ Sušice. Obecná ustanovení ČÁST PRVNÍ. platný od 2. ledna 2018 Šklní řád Šklní řád ZUŠ Sušice platný d 2. ledna 2018 Obecná ustanvení Šklní řád Základní umělecké škly Sušice, příspěvkvé rganizace (dále jen ZUŠ Sušice), vydává ředitel škly na základě zákna č. 561/2004

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzkum a vývj zařízení pr detekci pvrchvých vad zakázka na služby zadávaná dle Pravidel pr výběr ddavatelů v rámci Operačníh prgramu Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Zadavatel

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. ZŠ Kosmonosy, Podzámecká 1, 293 06 Kosmonosy

ŠKOLNÍ ŘÁD. ZŠ Kosmonosy, Podzámecká 1, 293 06 Kosmonosy ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Ksmnsy, Pdzámecká 1, 293 06 Ksmnsy Obsah 1. Práva a pvinnsti žáka a záknných zástupců... 3 1.1. Žáci mají práv:... 3 1.2. Záknní zástupci mají práv ( 21 zákna č. 561/2004Sb.):... 3 2. Pvinnsti

Více

Pravidla on-line výběrových řízení ENTERaukce.net

Pravidla on-line výběrových řízení ENTERaukce.net Pravidla n-line výběrvých řízení ENTERaukce.net (dále jen pravidla) I. Účel pravidel: Účelem těcht pravidel je pdrbně stanvit průběh realizace n-line výběrvých řízení ENTERaukce.net v elektrnické aukční

Více

Smlouva o obchodním zastoupení

Smlouva o obchodním zastoupení Smluva bchdním zastupení Zastupený CZ.NIC, z. s. p.. sídl Americká 23, 12000 Praha 2 IČ 67985726 DIČ CZ67985726 zastupený Mgr. Ondřejem Filipem, výknným ředitelem sdružení a Obchdní zástupce Se sídlem

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 Pracvní skupina Předšklní vzdělávání a péče: dstupnst inkluze kvalita 26. 5. 2016 Dmažlice OBSAH

Více

aneb Doporučení pro přípravu a realizaci vzdělávacích akcí pro pedagogické pracovníky v oblasti EVVO

aneb Doporučení pro přípravu a realizaci vzdělávacích akcí pro pedagogické pracovníky v oblasti EVVO Rukvěť ekvzdělavatele I. Rukvěť (ek)vzdělavatele I. aneb Dpručení pr přípravu a realizaci vzdělávacích akcí pr pedaggické pracvníky v blasti EVVO Vzdělávací akce pr pedaggické pracvníky charakteristika

Více

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu Článek 1 Stanvy SKODAMOTOR Veterán Klubu Název, půsbnst, sídl a symbly 1. SKODAMOTOR Veterán Klub (SVK) je samstatným suverénním a dbrvlným bčanským sdružením zájemců v blasti histrie mtrismu, zalžené

Více

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné Smluva č. /2014 pskytvání služby sciální péče dmva se zvláštním režimem Oáza pkje pr psychicky nemcné dle 91 zákna č. 108/2006 Sb., sciálních službách, v platném znění. (dále jen Smluva) paní / panem (dále

Více

ŠKOLENÍ TRENÉRŮ III. třídy

ŠKOLENÍ TRENÉRŮ III. třídy ŠKOLENÍ TRENÉRŮ III. třídy Přadatel: Beskydská šachvá škla.s., Frýdek-Místek Termín: 19. 22. 7. 2012 Zahájení: ve čtvrtek 19. 7. v 9.00 hd. v SVČ Klíč Míst: SVČ Klíč, ul. Pinýrů 767, Frýdek-Místek, 73802

Více

Velká volitelnost v celé řadě předmětů (humanitních i přírodovědných), včetně mezioborových volitelných předmětů.

Velká volitelnost v celé řadě předmětů (humanitních i přírodovědných), včetně mezioborových volitelných předmětů. 2. ŠVP GA staví na takvé výchvně vzdělávací kncepci, která bude vycházet vstříc pžadavkům kladeným na žáky v neustále se prměňující a vyvíjející splečnsti. Základem tét kncepce je péče všestranný sbnstní

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá školka

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá školka Kurz DVPP Žádst akreditaci DVPP Vzdělávací prgram,,bezpečná a zdravá šklka Vzdělávací prgram,,bezpečná a zdravá šklka Přadvé čísl: 13 1. Název vzdělávacíh prgramu: Bezpečná a zdravá šklka 2. Obsah - pdrbný

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Kosmonosy, Podzámecká 1 293 06 Kosmonosy

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Kosmonosy, Podzámecká 1 293 06 Kosmonosy ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Ksmnsy, Pdzámecká 1 293 06 Ksmnsy Na základě ustanvení 30 zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) vydávám p prjednání v pedaggické

Více

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem Krajský úřad Ústeckéh kraje Dtační prgram Dbrá střední škla v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizvaná Ústeckým krajem Pdmínky sutěže Dtační prgram Dbrá střední škla v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizvaná Ústeckým

Více

Střední škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o., Rožnov pod Radhoštěm

Střední škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o., Rožnov pod Radhoštěm Střední škla cestvníh ruchu a Jazykvá škla s právem státní jazykvé zkušky, s.r.., Ržnv pd Radhštěm dle zák.č. 561/2004 Sb.(šklský zákn), 30 vydává ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Všebecná ustanvení, rganizace prvzu škly

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: Splečnst: Se sídlem: IČO: DIČ: Zastupená: Kntaktní email: Splečnst je zapsána v bchdním rejstříku vedeném Krajským

Více

Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Doksy

Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Doksy Zápis ze schůze šklské rady 28. 04. 2016 Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Dksy Datum: 28. 04. 2016; 15:30 hd. Míst: ředitelna ZŠ Přítmni: Bc. Jana Strnkvá Pavlína Karešvá Mgr. Jindřiška

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE 24. 07. 2013 ZADAVATEL: Česká republika Ministerstv práce a sciálních věcí Sídlem: Na Příčním právu 1/376, 128 01 Praha 2 Jednající: Ing. Janem Havránkem,

Více

Č. j.: D-2/2013. Školní řád byl schválen školskou radou dne 7. března 2013. Směrnice nabývá účinnosti dne 1. 4. 2013

Č. j.: D-2/2013. Školní řád byl schválen školskou radou dne 7. března 2013. Směrnice nabývá účinnosti dne 1. 4. 2013 Základní škla Karla Klíče Hstinné Č. j.: D-2/2013 Na základě ustanvení zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) vydávám jak statutární rgán

Více

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK?

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? Knzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? I. Pjem aneb c se jedná (článek IX. Metdiky) Zisk = skutečné výnsy mínus skutečné náklady

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA zapsané ve veřejném rejstříku, vedeném Krajským bchdním sudem v Ostravě, ddíl Dr. XXII, vlžka 392. IČ: 00 40 84 41 schválený shrmážděním delegátů SBD Pruba 28. 5. 2015 Ing.

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín, příspěvková organizace. Směrnice č. 2/2007 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ

Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín, příspěvková organizace. Směrnice č. 2/2007 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Základní škla a mateřská škla Dlní Bjanvice, kres Hdnín, příspěvkvá rganizace Směrnice č. 2/2007 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Září 2012 1 1. Obecná ustanvení Základní škla a mateřská škla Dlní Bjanvice, kres Hdnín, příspěvkvá

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance)

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance) Základní zaměření dvu typů seminářů a jejich bsahvá náplň má za cíl pskytnut veducím zaměstnancům v becné rvině infrmace zákníku práce a dalších suvisejících právních úpravách, včetně infrmací prblematice

Více

Charakteristika vzdělávacího programu

Charakteristika vzdělávacího programu Charakteristika vzdělávacíh prgramu Základní filsfie mateřské škly:,,důležitější pr dítě předšklníh věku je, jak se v mateřské škle cítí, než t c umí a zná. Vzdělávací cíle vyplývající z filsfie škly:

Více

SMLOUVA O DÍLO (dále jen "Smlouva") Smluvní strany. Ing. Jan Nehoda, místopředseda j an.nehoda@eru.cz 2421001/0710

SMLOUVA O DÍLO (dále jen Smlouva) Smluvní strany. Ing. Jan Nehoda, místopředseda j an.nehoda@eru.cz 2421001/0710 SMLOUVA Č. S/2015/R1055 SMLOUVA O DÍLO (dále jen "Smluva") uzavřená pdle 2586 a násl. zákna č, 89/2012 Sb., Občanský zákník Smluvní strany Zadavatel: Sídlem: Osba právněná: Kntaktní sba: Česká republika

Více

INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE

INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE Vladimír Pávek, Jihčeská vědecká knihvna v Českých Budějvicích Úvd Jihčeská vědecká knihvna (JVK) v Českých Budějvicích prvzuje své webvé stránky d začátku rku 1996 (tehdy

Více

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže "Pojištění je dobrá rada"

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže Pojištění je dobrá rada ÚPLNÁ PRAVIDLA sutěže "Pjištění je dbrá rada" Tat pravidla sutěže (dále jen "Pravidla") upravují sptřebitelsku sutěž "Pjištění je dbrá rada" (dále jen "Sutěž") jak jediný závazný a úplný dkument. 1. Přadatel

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více