DIAGNOSTICKÉ LISTY SPOJKA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DIAGNOSTICKÉ LISTY SPOJKA"

Transkript

1 DIAGNOSTICKÉ LISTY SPOJKA OBSAH LIST È. TÌŽKÝ CHOD PØI ZAØAZENÍ PØEVODOVÉHO STUPNÌ, NOVÁ SPOJKA... 1 VOZIDLO SE BLOKUJE, SKORO NOVÁ SPOJKA... 2 PROKLUZOVÁNÍ SPOJKY... 3 RÁNY PØI ZAPÍNÁNÍ SPOJKY... 4 VOZIDLO JE ZABLOKOVÁNO... 5 TÌŽKÝ CHOD PØI ZAØAZENÍ PØEVODOVÉHO STUPNÌ... 6 TÌŽKÝ CHOD PØI ZAØAZENÍ PØEVODOVÉHO STUPNÌ, NOVÁ SPOJKA... 7 PØEVODOVÉ STUPNÌ NELZE ZAØADIT, NOVÁ SPOJKA... 8 VIBRACE NA PEDÁLU PØI ZAÈÁTKU DRÁHY VYPÍNÁNÍ SPOJKY... 9 PEDÁL TÌŽCE REAGUJE NA ZAÈÁTKU DRÁHY VYPÍNÁNÍ KOVOVÝ HLUK NA KONCI DRÁHY VYPÍNÁNÍ SPOJKY ODPOR NA PEDÁLU HLUÈNÁ SPOJKA PÍSKAVÝ HLUK PØI VYPNUTÍ SPOJKY TRVALÝ SILNÝ HLUK PROKLUZOVÁNÍ A RÁNY PROKLUZOVÁNÍ A NEMOŽNOST ZAØADIT PØEVODOVÝ STUPEÒ TLUÈENÍ PO VÝMÌNÌ SPOJKY PROKLUZOVÁNÍ HLUK VE VOLNOBÌHU TÌŽKÝ CHOD PEDÁLU RÁNY PØI ZAPÍNÁNÍ SPOJKY PROKLUZOVÁNÍ PØI ZAPNUTÍ SPOJKY NEBO PØI AKCELERACI TÌŽKÝ CHOD PØI ØAZENÍ PØEVODOVÝCH STUPÒÙ HLUK POCHÁZÍ ZE SPOJKY... 25

2 1 TÌŽKÝ CHOD PØI ZAØAZENÍ PØEVODOVÉHO STUPNÌ, NOVÁ SPOJKA Po výmìnì spojky se špatnì øadí pøevodové stupnì. Okraje drážek náboje lamely jsou poškozeny. Pøíèinou je špatné nastavení motoru a pøevodovky pøi montáži, tedy: - buïto je špatnì vystøedìna lamela, - nebo nesouhlasí drážkování, - nebo náhradní díl nebyl pøi montáži správnì pøidržován v urèené poloze. Dbát na peèlivé vystøedìní spojkové lamely, použít vhodný prostøedek pro vystøedìní. Pøi montáži nepoužívat násilí, ale otáèet setrvaèníkem motoru nebo hlavní høídelí. Tìžší pøevodovky navádìt pøi montáži pomocí tyèek se závitem, které se pøedtím našroubují na blok motoru.

3 2 VOZIDLO SE BLOKUJE, SKORO NOVÁ SPOJKA Vozidlo, ve kterém byla pøed krátkou dobou namontována nová spojka se zablokuje po nìkolika tisících nebo i po nìkolika stovkách kilometrù. Spojková lamela je rozlomena u patek pružin, pružiny jsou odstøedivou silou roztrženy. Použijte vedení ve formì tyèek se závitem našroubovaných do bloku motoru a umožòující vedení u tìžších nebo dlouhých pøevodovek. Pøi montáži motoru a pøevodovky byla spojková lamela zatížena hmotností demontovaného dílu. Pøitom byla trvale deformována a potom se v provozu rozlomila.

4 3 PROKLUZOVÁNÍ SPOJKY Tuk Spojka prokluzuje, ovládání je v bezchybném stavu a správnì nastaveno. Systematicky kontrolovat tìsnicí kroužky u motoru a pøevodovky. Spojková lamela je nasáklá olejem. Únik oleje u motoru nebo pøevodovky v dùsledku poškozených tìsnicích kroužkù.

5 4 RÁNY PØI ZAPÍNÁNÍ SPOJKY Pøi zapnutí spojky vznikají rány a další hluky. Na lamele jsou stopy tukù. Používejte pouze nutné množství tuku s vhodnou kvalitou. Spojkové sady VALEO se dodávají s dávkou tuku ve správném množství a se správnou kvalitou. Pøi døívìjší montáži bylo do drážek hlavní høídele naneseno pøíliš velké množství tuku nebo byl použit špatný tuk.

6 5 VOZIDLO JE ZABLOKOVÁNO Vozidlo je zablokováno, motor bìží, spojka nepøenáší výkon motoru. Obložení spojkové lamely je utrženo: Dráty z vìnce vnikly do mechanismu a do skøínì spojky. Lopatky spojkové lamely jsou rozlomeny. Chyba øidièe: napøíklad øazení z 5. na 2. pøevodový stupeò pøi rychlosti 130 km/h.

7 6 TÌŽKÝ CHOD PØI ZAØAZENÍ PØEVODOVÉHO STUPNÌ Pøevodové stupnì lze zaøadit pouze obtížnì nebo vùbec, i když se s novou spojkou ujelo pouze nìkolik kilometrù. Jeden nebo nìkolik jazýèkù mechaniky je ulomeno nebo ohnuto. Pro spouštìní motoru roztlaèováním nebo roztahováním vozidla je nutné zaøadit vyšší pøevodový stupeò (3. nebo 4.). Vozidlo bylo roztahováno s nevhodným pøevodovým stupnìm nebo bylo odtahováno. Mechanismus není vhodný pro vozidlo.

8 7 TÌŽKÝ CHOD PØI ZAØAZENÍ PØEVODOVÉHO STUPNÌ, NOVÁ SPOJKA Pøevodové stupnì lze po výmìnì spojky øadit tìžce nebo je vùbec nelze zaøadit. Jazýèky mechanismu jsou poškozeny: - jsou ohnuty, - jsou vzájemnì oddìleny. Mezi opìrným okrajem pøítlaèného kotouèe a talíøovou pružinou je vzduchová mezera. Mechanismus vydává kovový hluk, když se rukou poklepe na pøítlaèný kotouè. Mechanismus, který spadnul, se již nesmí montovat. Systematicky kontrolovat jazýèky pøed montáží. Nepokoušet se blokovat mechanismus v otoèném pohybu tím, že se nìjaký nástroj zachytí v místì jazýèku. Mechanismus pravdìpodobnì pøed montáží spadnul a došlo k ohnutí jazýèku. Jazýèky byly pøi montáži poškozeny nìjakým nástrojem.

9 8 PØEVODOVÉ STUPNÌ NELZE ZAØADIT, NOVÁ SPOJKA Po výmìnì spojky lze pøevodové stupnì øadit obtížnì nebo je nelze zaøadit. Víko mechanismu je deformováno v zónì uchycení. Upevòovací šrouby víka dotahovat do hvìzdice postupnì ve tøech fázích. Pøekontrolovat stav patky pro vystøedìní pøed montáží. Pøi utahování šroubù nebylo dodrženo správné poøadí. Patka pro vystøedìní je rozmaèkána.

10 9 VIBRACE NA PEDÁLU PØI ZAÈÁTKU DRÁHY VYPÍNÁNÍ SPOJKY Na zaèátku dráhy vypínání vznikají vibrace na pedálu. Pøevodovku správnì navádìt, aby se zamezilo nárazùm pøi montáži. Jazýèky talíøové pružiny jsou chybnì seøízeny a vykazují stopy nárazù. Høídel motoru narazila pøi montáži na jazýèky talíøové pružiny.

11 10 PEDÁL TÌŽCE REAGUJE NA ZAÈÁTKU DRÁHY VYPÍNÁNÍ Na zaèátku dráhy vypínání spojky reaguje pedál tìžko. Tato závada se èasem zhoršuje. Špièky talíøové pružiny jsou poškozeny dorazem, který zùstává v bezchybném stavu. Systematicky kontrolovat bezchybný stav pružiny pro pøedepnutí a také její nastavení. Pøekontrolovat, zda se mùže lanko volnì pohybovat v bovdenu. Pøekontrolovat všechny høídele a otoèné body. Pøedepnutí dorazu je pøíliš malé nebo není žádné (montáž pøi trvalém pøitlaèení).

12 11 KOVOVÝ HLUK NA KONCI DRÁHY VYPÍNÁNÍ SPOJKY Kovový hluk s otáèkami motoru na konci dráhy vypínání. Systematicky kontrolovat stav ovládání spojky. Stopy odìru na koncích talíøové pružiny daleko nad dotekovou zónou dorazu. Ovládání je špatnì nastaveno. Je poškozena jednotka pro automatické nastavení.

13 12 ODPOR NA PEDÁLU Pedál lze jen tìžko sešlápnout a/nebo pøi øazení pøevodových stupòù je slyšet hluk a/nebo spojka tluèe a/nebo pedál vibruje. Dorazová objímka je vyskoèena. Konce talíøové pružiny jsou poškozeny. Vidlice je opotøebena, ohnuta nebo deformována. Pøekontrolovat litinovou vidlici a v pøípadì potøeby ji vymìnit. Plechové vidlice vždy vymìòovat. Vidlice je ohnuta nebo deformována. Vodicí doraz je opotøeben.

14 13 HLUÈNÁ SPOJKA Spojka dìlá hluk, pedál je zatlaèen nebo uvolnìn. Pøidržovací výstupek dorazu je ulomen. Pøekontrolovat litinovou vidlici a v pøípadì potøeby ji vymìnit. Plechové vidlice vždy vymìòovat. Pøidržovací výstupek je ulomen. Další závady v mechanickém øetìzci spojky vyvolaly ulomení výstupku, napøíklad deformovaná vidlice nebo chybné umístìní pøi montáži.

15 14 PÍSKAVÝ HLUK PØI VYPNUTÍ SPOJKY Pískavý hluk je trvale slyšet pøi vypnutí spojky. Pískání se mìní podle tlaku na pedál. Systematicky kontrolovat pružinu pro pøedepnutí. Valivé ložisko dorazu má tìžký chod nebo zùstává viset, když se jím otáèí rukou. Možné jsou dva pøípady: - z ložiska byl odstøedivou silou vystøíkán tuk, - valivé ložisko bylo suché od poèátku. Buïto je valivé ložisko zadøené a hluèné již od poèátku. Nebo bylo valivé ložisko pøehøíváno v dùsledku kontaktu s talíøovou pružinou pøi chybném pøedepnutí.

16 15 TRVALÝ SILNÝ HLUK Trvalý silný hluk. Pravidelnì pøekontrolovat nastavení dráhy naprázdno. Páka je silnì poškozena a doraz je zadøený. Když je tuk odstøedivou silou vystøíkán z valivého ložiska, nebude provádìno nastavení dráhy naprázdno. Pokud je valivé ložisko suché, dojde k jeho zadøení.

17 16 PROKLUZOVÁNÍ A RÁNY Spojka prokluzuje a pøípadnì tluèe. Správnì nastavit ovládání spojky. Pøítlaèný kotouè byl silnì zahøát a je modøe zbarven. Po silném zatížení se spojka abnormálnì protáèela. Po špatném nastavení ovládání došlo k odlehèení pøítlaèného kotouèe.

18 17 PROKLUZOVÁNÍ A NEMOŽNOST ZAØADIT PØEVODOVÝ STUPEÒ Pøevodové stupnì nelze zaøadit. Spojka prokluzuje. Pøítlaèný kotouè mechanismu je v nìkolika místech rozlomen. Pøíliš velké namáhání spojky.

19 18 TLUÈENÍ PO VÝMÌNÌ SPOJKY Spojka tluèe. Systematicky kontrolovat setrvaèník motoru z hlediska jeho stavu. Obložení na stranì k setrvaèníku motoru vykazuje koncentrické drážky. Byla vymìnìna spojka, i když je setrvaèník motoru ve špatném stavu.

20 19 PROKLUZOVÁNÍ Spojka prokluzuje. Systematicky kontrolovat vùli u dorazu. Obì tøecí obložení jsou zcela opotøebena. Pøítlaèný kotouè a setrvaèník motoru jsou modøe zbarveny. Spojka byla pøíliš zatìžována nebo neexistovala vùle u dorazu.

21 20 HLUK VE VOLNOBÌHU Vozidlo hluèí ve volnobìhu. Do tlumièù torzních kmitù se dostal tuk. Systematicky kontrolovat utìsnìní motoru a pøevodovky. Na vstupní høídel pøevodovky nanést pouze nezbytnì nutné množství tuku. Únik oleje nebo rozstøikovaný tuk se dostal do tlumièù a pøerušil jejich hysterezní prùbìh. Koeficient tøení u lamely je skoro roven nule.

22 21 TÌŽKÝ CHOD PEDÁLU Pedál má tìžký chod: - buïto na celé dráze, - nebo v urèitém místì dráhy. V prvním pøípadì se mùže jednat o následující: - buïto je problém v ovládání: zadøení høídele pedálu, zareznutí lanka v bovdenu, klouby vidlice - nebo se jedná o problém s dorazem: zachycení ve vedení (opotøebení, koroze u objímky) nebo poškozené jazýèky membránové pružiny. V druhém pøípadì se jedná o zachycení dorazu v membránové pružinì, tedy následující pøípady: - v dùsledku pøehøívání, - pøi zadøení valivého ložiska nebo pøi ztrátì tuku v ložisku, - pokud není správnì nastaveno pøedepnutí a volná dráha - nebo po normální opotøebení. VALEO PRO ZAMEZENÍ 1. pøípad: - nejprve pøekontrolovat ovládání v poøadí pohybového øetìzce:. odpojit spojkové lanko a pøekontrolovat páky a pedál,. spojkové lanko odpojit na obou stranách a ovládat je rukou,. v pøípadì hydraulického okruhu pøekontrolovat ovládací a ovládaný váleèek,. pøekontrolovat mechanické ovládání váleèku. - pøípadnì pøekontrolovat doraz. Podle problému:. vyèistit nebo namazat,. nebo v pøípadì potøeby vymìnit vypínací ložisko a vedení. 2. pøípad: - pøi zachycení vypínacího ložiska do pružiny vymìnit celou spojku. CO MUSÍTE VÌDÌT: - Vždy je nutné pøekontrolovat stav mechanismù kolem spojky, zvláštì její ovládání a teprve potom zahájit vlastní práce na spojce. - Tímto zpùsobem je zajištìna správná diagnostika a zamezí se nebezpeèí zbyteèných a nákladných zásahù.

23 22 RÁNY PØI ZAPÍNÁNÍ SPOJKY Rány mohou vznikat ve dvou rùzných okamžicích. 1. Pøi zapínání spojky. 2. Pøi akceleraci po zapnutí spojky. 1. pøípad: Zapínání spojky nelze správnì dávkovat. Je možné nìkolik pøíèin: - zadøení nebo závada dílu ovládání spojky, - zachycení vypínacího ložiska vedení (zcela se nevrací), - vniknutí oleje nebo mazacího tuku na obložení (potom dochází k prokluzování). Toto mùže vzniknout krátce po výmìnì spojky, pokud se do drážek høídele nebo do vypínacího ložiska dá pøi montáži pøíliš velké množství tuku. 2. pøípad (a 1. pøípad): Motor vibruje a abnormálnì se pohybuje: - buïto není v poøádku zavìšení motoru: Poškození silentblokù, poškozené ojnice, - nebo je v hnacím traktu problém s jeho seøízením. VALEO PRO ZAMEZENÍ 1. pøípad: - Pøekontrolovat ovládání: viz diagnostický list Pøi zachyceném vypínacím ložisku: viz diagnostický list Pøi stopách oleje nebo tuku na obložení: - znovu utìsnit motor a pøevodovku, pøípadnì vymìnit tìsnìní, - vymìnit spojkovou lamelu. 2. pøípad: Poškozené uložení motoru:. vymìnit silentbloky, ojnice atd.. pøekontrolovat nastavení zapalování a karburátoru. CO MUSÍTE VÌDÌT: - Vedení vypínacího ložiska a vypínacího ložiska na vidlici se provádí výhradnì dodaným mazacím tukem, který zcela postaèuje. - Drážkování vstupní høídele pøevodovky, valivého ložiska nebo ovládacího kroužku musí být pouze v takovém množství, aby se zamezilo nebezpeèí rozstøikování tuku na obložení nebo do systému tlumièù. - Pøi práci s obložením a s novou spojkovou lamelou je nutné dbát na èistotu, je nutné zamezit stopám tukù a olejù na tøecích plochách a také je nutné zamezit jakýmkoliv nárazùm, které by mohly poškodit jazýèky.

24 23 PROKLUZOVÁNÍ PØI ZAPNUTÍ SPOJKY NEBO PØI AKCELERACI Motor prokluzuje pøi zapnutí spojky nebo po akceleraci a nepohání tak vozidlo. 1. pøípad: Problém zpùsobený ovládáním: výpadek nebo zablokování nìkterého dílu v ovládání, porucha automatického seøízení vùle. 2. pøípad: Vypínací ložisko nemá vùli: opotøebení obložení s posunem talíøové pružiny dozadu, proto bude vùle rovna skoro nule: vypínací ložisko se trvale opírá o pružiny a tím odlehèuje lamelu a trvale vyvolává zaèátek procesu vypínání spojky. 3. pøípad: Problém u vlastní spojky: spojková lamela silnì opotøebena, rozlomení ovládacího dílu spojky, únik oleje. VALEO PRO ZAMEZENÍ 1. pøípad: Pøekontrolování ovládání: viz diagnostický list pøípad: Seøídit ovládání: pøekontrolovat, zda vypínací ložisko netlaèí na talíøovou pružinu. 3. pøípad: Vymìnit spojku: pøekontrolovat, aby byly namontovány správné konstrukèní díly. CO MUSÍTE VÌDÌT: Prokluzování lze pøekontrolovat následujícím zpùsobem: u utaženého vozidla a zatažené brzdy nezhasne motor, když se zaøadí 4. nebo 5. rychlostní stupeò. Pøekontrolovat tlouš ku spojkové lamely v pøípadì automatického vyrovnání vùle lze provést pøes kontrolní klapku. Nastavení ovládání: - Ovládání spojkovým lankem s dráhou naprázdno: Dráha naprázdno na dorazu cca. 1 mm. Pravidelnì je nutné jí nastavovat, aby se vyrovnala opotøebení spojkové lamely. - Spojkové lanko s automatickým vyrovnáním vùle: pøekontrolovat, zda automatické vyrovnání vùle nezùstává zablokováno v zapnuté poloze spojky: zajistit, aby se vidlice pohybovala v opaèném smìru k vypnutí spojky. - Ovládání lankem, vypínací ložisko trvale pøitlaèeno: pøekontrolovat, zda vidlice nepøispívá k tomu, aby se vypínal mechanismus spojky a zda se mùže pohybovat v opaèném smìru k dráze pro vypnutí. - Hydraulické ovládání, vypínací ložisko trvale pøitlaèeno: pøekontrolovat, zda souhlasí dráha na vidlici (podle specifikace výrobce) a zda existuje nepatrná vùle mezi posuvnou tyèkou a pístem váleèku. V normálním pøípadì není nutné provádìt žádné nastavení.

25 24 TÌŽKÝ CHOD PØI ØAZENÍ PØEVODOVÝCH STUPÒÙ Jedná se o závadu oddìlení motoru a pøevodovky: v úvahu pøicházejí veškeré díly ovlivòující pohyb spojkové lamely a její tøecí schopnosti. 1. pøípad: Klepání ozubených kol u studeného motoru po jeho spuštìní: - nesprávná viskozita pøevodového oleje, - pøíliš vysoké volnobìžné otáèky: tím je zamezeno vypnutí spojky a zaøazení prvního pøevodového stupnì nebo zpáteèky. 2. pøípad: Cvakání u teplého bìžícího motoru, zastavené vozidlo: - poškozené ovládání spojky, to nevhodnì pùsobí na vypínací ložisko, - poškozené ovládání pøevodovky, - díly nejsou seøízeny:. pøevodovka není správnì vystøedìna vùèi motoru,. upevnìní víka není rovnobìžné s rovinou setrvaèníku motoru (napøíklad po chybném utažení) - obložení je deformováno nebo je pøíliš silné (po montáži nevhodného nebo poškozeného dílu), - spojková lamela se neoddìluje: Zakousnutí:. buïto v drážkách vstupní høídele pøevodovky,. nebo u valivého ložiska nebo pilotního kroužku høídele. Lamela nevhodnì namontována: jazýèky jsou prohnuty. 3. pøípad: Cvakání, vozidlo v pohybu, i když lze v klidu snadno zaøadit pøevodové stupnì: - problémy pøevodovky (synchronizace), ale nejprve je nutné pøekontrolovat ovládání. VALEO PRO ZAMEZENÍ 1.pøípad: Dostavit volnobìžné otáèky nebo vymìnit olej v pøevodovce. 2.pøípad: Pøekontrolovat ovládání spojky (páky a klouby) a ovládání pøevodovky (øadicí páka, táhla, lanka), demontovat mechanismus, pøípadnì jej vymìnit nebo správnì znovu namontovat, spojkovou lamelu pøekontrolovat na soustruhu z hlediska deformace (podle prùmìru nesmí být házivost vyšší než 4 až 6/10), v pøípadì potøeby namazat drážky a konec vstupní høídele pøevodovky. CO MUSÍTE VÌDÌT: V každém pøípadì je nutné pøekontrolovat stav jazýèku pro vracení talíøové pružiny: Opticky: Pøekontrolovat, zda mezi jazýèky není žádná vùle a zda jsou rovnomìrnì ohnuty. Pøekontrolovat, zda není vùle mezi vypínacím lankem talíøe a talíøové pružiny. Akusticky: Když se prsty poklepe na pøítlaèný kotouè, nesmí být slyšet žádný rachotivý hluk.

26 25 HLUK POCHÁZÍ ZE SPOJKY Hluky jsou rùzného druhu a vznikají v rùzných èasových okamžicích: 1. pøípad: Kvièení pøi vypnutí nebo zapnutí spojky u stojícího motoru. 2. pøípad: Kovový hluk ve spojce pøi bìžícím motoru, pøevodovka ve volnobìhu. 3. pøípad: Klapavý hluk nebo hluk pøi volnobìhu u bìžícího motoru, pøevodovka ve volnobìhu. 4. pøípad: Pískání nebo bzuèení, pøi vypnutí nebo ve vypnuté pozici spojky. 5. pøípad: Kvílivý hluk pøi vypnutí spojky nebo pøi opìtném zapnutí. 6. pøípad: Vibrace pedálu na krátké dráze. 7. pøípad: Tluèení bìhem provozu. 1. pøípad: Kvièení pøi vypnutí spojky nebo opìtném zapnutí. Tento hluk pochází z ovládacích dílù: høídel pedálu nebo vidlice atd., až po vypínací ložisko. Pøekontrolovat všechny díly ovládání. 2. pøípad: Kovový hluk ve spojce. Pokud tento hluk vzniká trvale, je vadný nìkterý z vnitøních dílù spojky. Napøíklad je rozlomená pružina. Díl vymìnit. Když hluk vzniká na konci vypínání a pokud je dráha vypínacího ložiska pøíliš dlouhá, jedná se o špatnou dráhu naprázdno. Hluk je zpùsoben obložením spojkové lamely na talíøové pružinì nebo talíøové pružiny na obložení. Nastavit dráhu vypínacího ložiska naprázdno. Pokud hluk vzniká po zapnutí spojky: možná byla spojková lamela namontovaná opaènì a hluk pochází z tøení náboje lamely (vìtší pøesazení) na šroubech setrvaèníku motoru. Demontovat a správnì namontovat. 3. pøípad: Klapavý hluk s motorem ve volnobìhu nebo hluk pøi volnobìhu. Èasto se vyskytuje u vznìtových motorù a v principu zmizí se zvýšenými otáèkami motoru. Pochází z náboje lamely. Hluk je zpùsoben napøíklad rozstøíknutím tuku z drážek høídele na tlumièe torzních kmitù. Vymìnit spojkovou lamelu. Dùvodem jsou pøíliš nízké volnobìžné otáèky. Nastavit volnobìžné otáèky.

27 25 HLUK POCHÁZÍ ZE SPOJKY 4. pøípad: Pískání nebo bzuèení. Tento hluk ukazuje opotøebení nebo poškození valivého ložiska nebo kroužku. Se spojkou ve vypnuté pozici: valivé ložisko nebo vodicí kroužek. Pøi vypínání spojky: vypínací ložisko. 5. pøípad: Kvílivý hluk pøi vypnutí spojky nebo pøi opìtném zapnutí. Tento hluk pochází z ovládacích prvkù: spojkové lanko, jeho bovden, provést kontrolu jeho dráhy. Pøi výmìnì pøekontrolovat, zda bylo spojkové lanko namontováno jako pùvodní lanko (uložení, hmota pro ochranu proti vibracím atd.), pøekontrolovat, zda dráha pedálu táhne lanko správnì v jeho ose, pøekontrolovat opìrné body vidlice: kontakt s vypínacím ložiskem, zavìšení lanka, kloub nebo ložisko vidlice (opotøebení ložiska vidlice zpùsobuje jeho zploštìní a dorazová plocha vypínacího ložiska je poškozována pøi každém pohybu). Vymìnit veškeré poškozené díly. 6. pøípad: Vibrace pedálu pøi jeho krátké dráze. Na pedálu vznikají vibrace, na zaèátku vypínání spojky, pøi pøedepnutém vypínacím ložisku. Pøíèinou je nerovnomìrný kontakt mezi pružinou a vypínacím ložiskem, ten zpùsobuje vibrace vypínacího ložiska. Tyto vibrace jsou pøes ovládací mechanismus pøenášeny do interiéru. Vysvìtlení: Chybné nastavení výstupkù talíøové pružiny proti vypínacímu ložisku, protože: buïto byla talíøová pružina pøi montáži motoru a pøevodovky poškozena (ohnuté jazýèky), nebo protože je deformováno víko. Vymìnit mechanismus. Automatické vystøedìní poškozeného vypínacího ložiska (automatické vystøedìní funguje pouze jednou: je neúèinné, pokud se použije vypínací ložisko s novým mechanismem). Vymìnit vypínací ložisko. Pøíliš malé pøedepnutí vypínacího ložiska. Vymìnit pružiny v ovládání. Správné nastavení motoru vùèi pøevodovce. Novì utáhnout šrouby. Pøekontrolovat seøízení a utažení skøínì. 7. pøípad: Tluèení bìhem provozu. Vozidlo v provozu: Tento tvrdý hluk se vyskytuje pravidelnì v urèitých otáèkách a s urèitými pøevodovými stupni. Mùže vznikat pøi akceleraci i pøi deceleraci. Tento hluk ukazuje na poškození tlumièe torzních kmitù: Nedostateènì tlumí. Jediným odstranìním je výmìna spojkové lamely. Pokud se tím hluk neodstraní, musí se opravit nebo vymìnit pøevodovka. CO MUSÍTE VÌDÌT Lokalizování hluku. - Kvièení: lze snadno lokalizovat u ovládání. - Kovový hluk: na skøíni spojky. - Hluk pøi volnobìhu : tupý, rovnomìrný hluk modulový s otáèkami motoru. - Rachot: zcela zmizí se zvýšením otáèek motoru. - Skøípání: je modulováno otáèkami motoru podle napnutí spojkového lanka. - Pískání: ve skøíni spojky, mìní se s otáèkami motoru. - Vibrace na pedálu: na pedálu (!) - Tluèení: šrotování v pøevodovce.

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Návod na obsluhu a údržbu ponorného míchadla QJB

Návod na obsluhu a údržbu ponorného míchadla QJB Návod na obsluhu a údržbu ponorného míchadla QJB 1. Použití a provozní podmínky Díky kompaktní konstrukci, snadné instalaci a údržbì je široce rozšíøen v komerèní sféøe a prùmyslu. Používá se v èistièkách

Více

PAX SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ

PAX SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ SIGMA PUMPY HRANICE VYSOKOTLAKÉ HORIZONTÁLNÍ PLUNŽROVÉ ÈERPADLO SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz PAX-3-100 426 2.98

Více

I Servis t) i F ABIA 2000... Pøevodovka 002 Vydání 08.99. .dovky. služby. Technické informace Printed in Czech Republic 800.5315.00.15.

I Servis t) i F ABIA 2000... Pøevodovka 002 Vydání 08.99. .dovky. služby. Technické informace Printed in Czech Republic 800.5315.00.15. Servis t) i Dílenská F ABA 2000 Pøevodovka 002 Vydání 0899 Kód pøevo- pøíruèka dovky Servisní služby Technické informace Printed in Czech Republic 80053150015 8 Servis -) Toto dílo je autorskoprávnì chránìno

Více

PAD-3-60-UC SIGMA PUMPY HRANICE VYSOKOTLAKÁ HORIZONTÁLNÍ

PAD-3-60-UC SIGMA PUMPY HRANICE VYSOKOTLAKÁ HORIZONTÁLNÍ SIGMA PUMPY HRANICE VYSOKOTLAKÁ HORIZONTÁLNÍ PLUNŽROVÁ ÈERPADLA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz PAD-3-60-UC 426 2.98

Více

PAX-3-60 SIGMA PUMPY HRANICE VYSOKOTLAKÁ HORIZONTÁLNÍ

PAX-3-60 SIGMA PUMPY HRANICE VYSOKOTLAKÁ HORIZONTÁLNÍ SIGMA PUMPY HRANICE VYSOKOTLAKÁ HORIZONTÁLNÍ PLUNŽROVÁ ÈERPADLA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz PAX-3-60 426 2.98

Více

RPT SIGMA PUMPY HRANICE 426 2.98 23.01

RPT SIGMA PUMPY HRANICE 426 2.98 23.01 SIGMA PUMPY HRANICE ROTAÈNÍ OBJEMOVÁ ÈERPADLA RPT SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 426 2.98 23.01 Použití Rotaèní

Více

H-V-HD SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ HORIZONTÁLNÍ 426 2.98 12.32

H-V-HD SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ HORIZONTÁLNÍ 426 2.98 12.32 SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ HORIZONTÁLNÍ ÈLÁNKOVÁ ÈERPADLA H-V-HD SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 426 2.98 12.32

Více

. služby. Technické informace Printed in Czech Republic 800.5317.00.15

. služby. Technické informace Printed in Czech Republic 800.5317.00.15 - Servis t) i Dílenská F Pøevodovka ABA 200002R pøíruèka dovky Vydán í 0700 Kód pfevo Servisní služby Technické informace Printed in Czech Republic 80053170015 f) Servis A, _/ Toto dílo je autorskoprávnì

Více

Obsah. Obsah. Bìžná údržba a opravy zážehové motory... 25 Technické údaje... 26 Utahovací momenty... 26. Plán údržby - zážehové motory...

Obsah. Obsah. Bìžná údržba a opravy zážehové motory... 25 Technické údaje... 26 Utahovací momenty... 26. Plán údržby - zážehové motory... Úèel knihy... 11 Opravy bìhem jízdy... 13 Nelze nastartovat motor, protože se neotáèí startér... 13 Nelze nastartovat motor, i když startér funguje... 13 Nouzové startování... 14 Výmìna kola... 15 Hledání

Více

400-BQO SIGMA PUMPY HRANICE 426 2.98 11.94

400-BQO SIGMA PUMPY HRANICE 426 2.98 11.94 SIGMA PUMPY HRANICE LEHKÁ DIAGONÁLNÍ ÈERPADLA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 400-BQO 426 2.98 11.94 Použití Èerpadla

Více

TC-BQO SIGMA PUMPY HRANICE

TC-BQO SIGMA PUMPY HRANICE SIGMA PUMPY HRANICE ÈERPADLOVÉ TURBÍNY SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz TC-BQO 426 2.98 81.03 Použití Èerpadlové typové

Více

PAH SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ

PAH SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ SIGMA PUMPY HRANICE VYSOKOTLAKÉ HORIZONTÁLNÍ PLUNŽROVÉ ÈERPADLO PAH SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 426 2.98 26.10

Více

Mechanicky ovládané lamelové spojky Sinus

Mechanicky ovládané lamelové spojky Sinus Mechanicky ovládané lamelové spojky Sinus Všeobecné pokyny Funkce Pokyny pro konstrukci a montáž Příklady montáže a provedení Strana 3a.03.00 3a.03.00 3a.04.00 Technické údaje výrobků Lamelové spojky Sinus

Více

ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024

ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024 ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024 Vnìjší automatický systém s kloubovými rameny pro závìsné brány Vzorová montáž Napájecí vodièe k motoru: 4 x 1,5 mm 2, délka 20 m 4 x 2,5 mm 2, délka 30 m 1 Montážní sada

Více

DET SIGMA PUMPY HRANICE

DET SIGMA PUMPY HRANICE SIGMA PUMPY HRANICE ÈERPADLOVÉ TURBÍNY DET SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 426 2.98 81.01 Použití Èerpadlové turbíny

Více

Stroj je mo né vybavit pøídavným zaøízením NOR 1200/1, které slou í k vystøihování kruhových dílù. Rozmìry stroje: výška 570 mm.

Stroj je mo né vybavit pøídavným zaøízením NOR 1200/1, které slou í k vystøihování kruhových dílù. Rozmìry stroje: výška 570 mm. Klempíøský obrubovací stroj XB 50/180 Klempíøský obrubovací stroj XB 50/180 je urèen k obrubování, zakládání, lemování, vyrovnávání, tìsnìní den pøípadnì zakládání drátu nebo støíhání plechù do 0,8 mm

Více

AUTO PARTS. náhradní díly automobilù. Obsah

AUTO PARTS. náhradní díly automobilù. Obsah AUTO PARTS náhradní díly automobilù Obsah kategorie strana Motor 1-3 Chlazení, vytápìní, klimatizace 4-5 Vnitøní vybavení 5 Díly karoserie 5 Nápravy a øízení 5-10 Brzdové systémy 10 Pøevodovka a pohon

Více

SVD SIGMA PUMPY HRANICE SAMONASÁVACÍ 426 2.98 16.06

SVD SIGMA PUMPY HRANICE SAMONASÁVACÍ 426 2.98 16.06 SIMA PUMPY HRANICE SAMONASÁVACÍ ÈERPADLA SVD SIMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 0642/261 111, fax: 0642/202 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 426 2.98 16.06 Použití Samonasávací

Více

ZOM SIGMA PUMPY HRANICE ZUBOVÁ MONOBLOKOVÁ 426 1.99 21.03

ZOM SIGMA PUMPY HRANICE ZUBOVÁ MONOBLOKOVÁ 426 1.99 21.03 SIGMA PUMPY HRANICE ZUBOVÁ MONOBLOKOVÁ NÍZKOTLAKÁ ÈERPADLA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 0 Hranice tel.: 58 66, fax: 58 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz ZOM 426.99 2.03 Použití Zubová

Více

Servis f) Kód pøevo- EVY FDN EYX FDM EYW FDL EJZ FNJ FVS, dovky FVT FVU FCU FCV FW FRA FPU FSP GDN GDH GDL GDG GDM GDJ GDR GEY

Servis f) Kód pøevo- EVY FDN EYX FDM EYW FDL EJZ FNJ FVS, dovky FVT FVU FCU FCV FW FRA FPU FSP GDN GDH GDL GDG GDM GDJ GDR GEY , Servis f) Dílenská F ABA 2000 pøíruèka Pøevodovka 02T Vydání 0899 Kód pøevo- EVY FDN EYX FDM EYW FDL EJZ FNJ FVS, dovky FVT FVU FCU FCV FW FRA FPU FSP GDN GDH GDL GDG GDM GDJ GDR GEY Servisní služby

Více

32-CTX SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ, RADIÁLNÍ, 426 2.98 12.30

32-CTX SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ, RADIÁLNÍ, 426 2.98 12.30 SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ, RADIÁLNÍ, ÈLÁNKOVÁ, HORIZONTÁLNÍ ÈERPADLA 32-CTX SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 0642/261 111, fax: 0642/202 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz

Více

NEKOVÉ PØEVODOVKY ØADA K

NEKOVÉ PØEVODOVKY ØADA K NEKOVÉ PØEVODOVKY ØADA K Popis Znaèení Mazání a montá¾ní poloha Poloha svorkovnice Technická data Moment setrvaènosti Rozmìry Dvojitý vstup Omezovaè momentu s dutou høídelí Pøíslu¹enství Náhradní díly

Více

Název zpracovaného celku: Spojky

Název zpracovaného celku: Spojky Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Silniční vozidla třetí NĚMEC V. 5.5.2013 Název zpracovaného celku: Spojky Spojka je mechanismus zajišťující spojení hnací a hnané hřídele, případně umožňující krátkodobé

Více

Servis 8. I Pøevodovka

Servis 8. I Pøevodovka , Servis 8 Dílenská pøíruèka FELCA Pøevodovka ] Servisní služby Technické informace 50052050015 Vydání 1194, " ~ Dílenská pøíruèka je urèena výhradnì pro potøebu v rámci servisní sítì ŠKODA Její pøedání

Více

SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ 426 2.98 12.06

SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ 426 2.98 12.06 SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ ÈLÁNKOVÁ ODSTØEDIVÁ ÈERPADLA LV SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 426 2.98 12.06 Použití

Více

Diagnostika poškození. Návod pro ohodnocení poruch spojkových systémů. Nákladní automobily

Diagnostika poškození. Návod pro ohodnocení poruch spojkových systémů. Nákladní automobily Diagnostika poškození Návod pro ohodnocení poruch spojkových systémů Nákladní automobily Obsah LuK -tipy, jak se vyvarovat závadám spojkového systému 4 5 Spojka nevypíná 6 12 A Spojka prokluzuje 13 15

Více

Gufera - høídelové tìsnící kroužky

Gufera - høídelové tìsnící kroužky ufera ufera høídelové tìsnící kroužky ÈSN 029401 DIN 3760 Høídelové tìsnící kroužky HTK (gufera) slouží k utìsnìní prostorù okolo rotujících høídelí od kapalných nebo plynných médií. Pøi tìsnìní plynných

Více

REGULÁTOR TLAKU TYP ZSN 3 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Tøinec Samoèinný regulátor tlaku typ ZSN 3

REGULÁTOR TLAKU TYP ZSN 3 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Tøinec Samoèinný regulátor tlaku typ ZSN 3 SAMOÈINNY REGULÁTOR TLAKU TYP ZSN 3 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Tøinec 2000 Samoèinný regulátor tlaku typ ZSN 3 1 1. POPIS FUNKCE Regulátor ZSN 1 se skládá ze tøí hlavních rozebíratelnì spojených èástí (obr.5)

Více

40-CVXV SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ, RADIÁLNÍ ÈLÁNKOVÁ VERTIKÁLNÍ ÈERPADLA 426 2.98 14.03

40-CVXV SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ, RADIÁLNÍ ÈLÁNKOVÁ VERTIKÁLNÍ ÈERPADLA 426 2.98 14.03 SIGMA PUMPY HRANICE ODSTØEDIVÁ, RADIÁLNÍ ÈLÁNKOVÁ VERTIKÁLNÍ ÈERPADLA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 40-CVXV 426

Více

VZDUCHOVODY PRAVOÚHLÉHO PRÙØEZU

VZDUCHOVODY PRAVOÚHLÉHO PRÙØEZU 1.01 Materiál Pro výrobu vzduchovodù pravoúhlého prùøezu pou íváme následující materiály: standardní materiál: PLECH DIN EN 10142-1.0226 povrch: DIN EN 10147 + Z275-N-A-CO (Pozinkovaný) alternativní materiál

Více

SVA SIGMA PUMPY HRANICE SAMONASÁVACÍ 426 2.98 16.05

SVA SIGMA PUMPY HRANICE SAMONASÁVACÍ 426 2.98 16.05 SIGMA PUMPY HRANICE SAMONASÁVACÍ ÈERPADLA SVA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 60 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 46.98 16.05 Použití Samonasávací èerpadla

Více

PŘEVODNÁ A PŘEVODOVÁ ÚSTROJÍ

PŘEVODNÁ A PŘEVODOVÁ ÚSTROJÍ 46 PŘEVODNÁ A PŘEVODOVÁ ÚSTROJÍ Převodná a převodová ústrojí 47 Spojky Jsou součástí převodných ústrojí umístěných mezi motorem a převodovkou. Spojka přenáší točivý moment a umožňuje jeho přerušení pro:

Více

Sachs planetové - Z M S. menší hluk - vyšší komfort. Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla

Sachs planetové - Z M S. menší hluk - vyšší komfort. Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla Sachs planetové - Z M S menší hluk - vyšší komfort Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla ÚLOHA: Hnací soustava motorového vozidla je nerovnomìrným rotaèním pohybem motoru

Více

Popis, použití a charakteristika...2. Technické informace...4. Konstrukèní rozmìry...8. Ovládací prvky... 10. Poznámky... 12

Popis, použití a charakteristika...2. Technické informace...4. Konstrukèní rozmìry...8. Ovládací prvky... 10. Poznámky... 12 PRS 1, PRS 2 Obsah Popis, použití a charakteristika...2 Technické informace... onstrukèní rozmìry... Ovládací prvky... 10 Poznámky... 12 Znaèení ventilu a jeho specifikace... 1 Popis, použití a charakteristika

Více

KATALOG A CENÍK 2008/9

KATALOG A CENÍK 2008/9 KATALOG A CENÍK 2008/9 Profesionální univerzální stavební pila Tato pila na zdicí materiály nabízí výbornì vyvážený pomìr mezi kvalitou a cenou, jak se øíká "za málo penìz hodnì muziky. Nabízí uživateli

Více

FELICIA. I Motor 1,3 1- mechanická èást I. Servisní služby. Technické informace. .500.5202:07.,5 Vydaní 01.98 I

FELICIA. I Motor 1,3 1- mechanická èást I. Servisní služby. Technické informace. .500.5202:07.,5 Vydaní 01.98 I Servis CD Dílenská FELCA pøíruèka Motor 1,3 1- mechanická èást Servisní služby Technické informace 5005202:07,5 Vydaní 0198 ,A ~ Dílenská pøíruèka je urèena výhradnì pro potøebu v rámci servisní sítì ~KODA

Více

NEKOVÉ PØEVODOVKY ØADA X

NEKOVÉ PØEVODOVKY ØADA X NEKOVÉ PØEVODOVKY ØADA X Popis Znaèení Mazání a montá¾ní poloha Poloha svorkovnice Technická data Moment setrvaènosti Rozmìry Dvojitý vstup Omezovaè momentu s dutou høídelí Pøíslu¹enství Náhradní díly

Více

Regulátor TERM 2.0 NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁ NÍ PØÍRUÈKA

Regulátor TERM 2.0 NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁ NÍ PØÍRUÈKA Regulátor TERM 2.0 NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽNÍ PØÍRUÈKA Návod k obsluze regulátoru TERM 2.0 Úvod TERM 2.0 je mikroprocesorový regulátor s analogovým ovládáním a je urèen k regulaci teploty výstupní vody

Více

DEUTSCH 85 M

DEUTSCH 85 M DEUTSCH D 85 M 8211-3502-02 A 1. 5. B 2. 6. 3. 7. 4. 8. 2 9. 10. Y Z X W V 11. Denna produkt, eller delar därav, omfattas av följande mönsterskydd: This product, or part of it, is covered by the following

Více

COMPASS, Prelátská 13/8, Praha 9, 198 00, CZ; tel.: 281 863 061, 281 862 427 fax: 281 864 321 e-mail: info@cmps.cz internet: www.compass.

COMPASS, Prelátská 13/8, Praha 9, 198 00, CZ; tel.: 281 863 061, 281 862 427 fax: 281 864 321 e-mail: info@cmps.cz internet: www.compass. Vodní pumpa klínový øemen FAV-FEL 1,3 Vodní pumpa 4-drážkový øemen FAV-FEL 1,3 SK0003 047 121 011 A SK0039 047 121 011 Rozdìlovaè FAV-FEL 1,3 SK0051 115 911 000 Palec rozdìlovaèe Š105-Š120-FAV-FEL 1,3

Více

VM 125 M 02/B. Výměna oleje v převodovce: 0,5 l, dop. výrobce: AUTOMATIK TRANSMISSION DEXTRON III

VM 125 M 02/B. Výměna oleje v převodovce: 0,5 l, dop. výrobce: AUTOMATIK TRANSMISSION DEXTRON III VÝROBCE: Vladimír Vácha VM MOTOR Sedláčkova 2570 397 01 Písek Tel.: 382 215 434 Fax: 382 215 434 E-mail: vmmotor@iol.cz Web.: www.vmmotor.com Technické informace: Utahování šroubů a matek motoru VM 125

Více

Montážní návod. BITHERM Floor EN E U R O N O R M. Podlahový radiátor

Montážní návod. BITHERM Floor EN E U R O N O R M. Podlahový radiátor BITHERM Floor Podlahový radiátor Montážní návod EN E U R O N O R M 4 4 2 Popis Podlahový radiátor BITHERM Floor se umis uje pøed prosklenou stìnu zapuštìním do podlahy a je urèen k vytápìní vnitøního prostoru

Více

Servis 8. Vydání 08.99. F Motor ABIA 1,4/55; 2000 1,4/74 -mechanika. služby. Technické informace Printed in Czech Republic 800.5306.00.15.

Servis 8. Vydání 08.99. F Motor ABIA 1,4/55; 2000 1,4/74 -mechanika. služby. Technické informace Printed in Czech Republic 800.5306.00.15. Servis 8 Dílenská pøíruèka F Motor ABIA 1,4/55; 2000 1,4/74 -mechanika Vydání 0899 Kód motoru Servisní služby Technické informace Printed in Czech Republic 80053060015 f) Servis! - 1 Toto dílo je autorskoprávnì

Více

Diagnostika závad Návod pro ohodnocení poruch spojkových systémů

Diagnostika závad Návod pro ohodnocení poruch spojkových systémů Diagnostika závad Návod pro ohodnocení poruch spojkových systémů Obsah této brožury je právně nezávazný a je určen výhradně k informačním účelům. Pokud je to právně přípustné, tak je vyloučeno ručení společnosti

Více

Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné

Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné Při otočení ramen se může stahovák využít jako vnitřní nebo vnější. Velká plocha drapáků umožňuje šetrné a rychlé snímání řemenic, ozubených kol, kulových

Více

Dveøní zavíraè DORMA TS 73 V

Dveøní zavíraè DORMA TS 73 V Dveøní zavíraè DORMA TS 73 V Dorma TS 73 V Dveøní zavíraè Kompaktní, jednoduchá, rychlá montáž, zajištìná kvalita DORMA TS 73 V - dveøní zavíraè urèený pro interiérová a exteriérová dveøní køídla. Dle

Více

ZPA EKOREG s.r.o. Ústí nad Labem. Regulátor TERM 2.2

ZPA EKOREG s.r.o. Ústí nad Labem. Regulátor TERM 2.2 ZPA EKOREG s.r.o. Ústí nad Labem Regulátor TERM 2.2 NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽNÍ PØÍRUÈKA 2 Návod k obsluze regulátoru TERM 2.2 Úvod Regulátor TERM 2.2 je urèen k dvoupolohové ekvitermní regulaci topného

Více

. služby. Technické informace Printed in Czech Republic 800.5318.00.15

. služby. Technické informace Printed in Czech Republic 800.5318.00.15 Servis 8 Dílenská F ABA 2000 pøíruèka Automatická pøevodovka 001 Vydání 0900 Kód pøevo- dovky Servisní služby Technické informace Printed in Czech Republic 80053180015 - 8 Servis ; ~ --J Toto dílo je autorskoprávnì

Více

--I. 8 Servis! ~ I. Toto dílo je autorskoprávnì chránìno. Printed in Czech Republic Každé použití bez souhlasu autora je nepøípustné. 800.5313.00.

--I. 8 Servis! ~ I. Toto dílo je autorskoprávnì chránìno. Printed in Czech Republic Každé použití bez souhlasu autora je nepøípustné. 800.5313.00. Servis f) Dílenská F ABA 2000 pøíruèka Motor 1,9/74 101 -mechanika Vydání 0800 Kód motoru ATD '" Servisní služby'technické informace Printed in Czech Republic SOO53130015 8 Servis! ~ -- C' Toto dílo je

Více

Spojka Obsah 18. Strana SPOJKA. - Spojka s hydraulickým ovládáním 2

Spojka Obsah 18. Strana SPOJKA. - Spojka s hydraulickým ovládáním 2 Obsah Strana SPOJKA - Spojka s mechanickým ovládáním 1 - Spojka s hydraulickým ovládáním 2 - Demontáž a montáž 5 - Obložení - přítlačný kotouč 5 - Vypínací ložisko spojky 6 - Hřídel vypínací vydlice 6

Více

transportní invalidní vozík NÁVOD K OBSLUZE

transportní invalidní vozík NÁVOD K OBSLUZE transportní invalidní vozík NÁVOD K OBSLUZE 1. ÚVOD Pøed použitím výrobku je nutné tento návod k obsluze proèíst a dobøe mu porozumìt. Uložte návod na lehce pøístupném místì pro pozdìjší použití. Carony

Více

Proè vyrábí MATTEI rotaèní lamelové kompresory?

Proè vyrábí MATTEI rotaèní lamelové kompresory? 1 Proè vyrábí MATTEI rotaèní lamelové kompresory? Tato otázka je kladena velice èasto, protoe vìtšina ostatních výrobcù nabízí pouze šroubové a pístové kompresory. Obecnì vycházejí rùzné druhy výroby stlaèeného

Více

DRV a DRVG Redukèní ventily

DRV a DRVG Redukèní ventily IM-S12-04 CH Vydání 6 DRV a DRVG Redukèní ventily Návod k montáži a údržbì 1. Všeobecné informace 2. Montáž 3. Údržba 4. Možné poruchy, jejich pøíèiny a odstraòování 5. Náhradní díly Výrobce si vyhrazuje

Více

Montážní návod. BITHERM Floor. Podlahový radiátor

Montážní návod. BITHERM Floor. Podlahový radiátor BITHERM Floor Podlahový radiátor Montážní návod Popis Podlahový radiátor BITHERM Floor se umis uje pøed prosklenou stìnu zapuštìním do podlahy a je urèen k vytápìní vnitøního prostoru budovy za úèelem

Více

DEUTSCH 102 M

DEUTSCH 102 M DEUTSCH D 102 M 8211-3503-01 O (x4) M (x4) N (x4) P (x4) J(x2) S (x4) U (x2) T (x2) X(x2) V(x2) Y(x2) Q(x4) 1. O M N P Q J T U R S 2. S 2 C B C D 3. 7. 4. 8. F G 5. 9. 6. 10. 3 11. 15. 12. 16. 13. 17.

Více

3. Montáž rozvodového mechanismu motoru Škoda 1.3i

3. Montáž rozvodového mechanismu motoru Škoda 1.3i 3. Montáž rozvodového mechanismu motoru Škoda 1.3i Lukáš Buřval, Pavel Klaus, Petr Tomčík Tuto akci podpořil Regionální koordinátor pro popularizaci technických a přírodovědných oborů v Moravskoslezském

Více

TLAKOVÉ DIFERENCE TYP ZSN 5 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Tøinec Samoèinný regulátor tlakové diference typ ZSN 5

TLAKOVÉ DIFERENCE TYP ZSN 5 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Tøinec Samoèinný regulátor tlakové diference typ ZSN 5 SAMOÈINNÝ REGULÁTOR TLAKOVÉ DIFERENCE TYP ZSN 5 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Tøinec 2000 Samoèinný regulátor tlakové diference typ ZSN 5 1 1. POPIS FUNKCE Regulátor se skládá ze tøí hlavních rozebíratelnì

Více

Technická servisní konference 10/2016 VAT/12 - TSC Převodovka Roman Kočí, Roman Kůtek

Technická servisní konference 10/2016 VAT/12 - TSC Převodovka Roman Kočí, Roman Kůtek Technická servisní konference 10/2016 VAT/12 - TSC Převodovka Roman Kočí, Roman Kůtek Přehled témat: Převodovka MQ100 Hluky ve volnoběhu klepe - Citigo, Fabia III Převodovka MQ100 Obtížné řazení zub na

Více

8 ' I. Servis 8 i. F Motor ABIA 1,0/37; 2000 1,4/44; 1,4/50 -mechanika. Vydání 08.99

8 ' I. Servis 8 i. F Motor ABIA 1,0/37; 2000 1,4/44; 1,4/50 -mechanika. Vydání 08.99 Servis 8 i Dílenská pøíruèka F Motor ABA 1,0/37; 2000 1,4/44; 1,4/50 -mechanika Kód Vydání 0899 motoru 8 ' Servisní služby Technické informace Printed in Czech Republic 80053050015 8 Servis! Toto dílo

Více

Fortschritt E 302. náhradní díly pro mačkač. (E 301) 4,00 kg

Fortschritt E 302. náhradní díly pro mačkač. (E 301) 4,00 kg Orig.číslo Číslo SOKO Název ND / použití u: MOcena Kč/ks Obr. Váha skupina - tabulka č. 02 4131771912 302002.12 Pružina nekompletní skupina - Hnací kolo 1 195 Kč (E 303) 3,00 kg tabulka č. 03 4131771535

Více

Model: SE - 115 CH 2A. Návod k obsluze a instalaci

Model: SE - 115 CH 2A. Návod k obsluze a instalaci Model: SE - 115 CH 2A Návod k obsluze a instalaci JAK INSTALOVAT Teplota Místnosti Chladnièky ve tøídì N jsou schopny provozu v prostøedí od 16 O C - 32 O C Vyvážení Pøední nožky vyšroubujte tak, aby spotøebiè

Více

Staré díly BOSCH k repasi :

Staré díly BOSCH k repasi : Staré díly BOSCH k repasi : - startéry a generátory - měřiče množství vzduchu - vstřikovače - jednotky centrálního vstřikování Podmínky vrácení: - originální obal - díl je dostatečně očištěn, aby bylo

Více

Servisní informace 2007/0047/1

Servisní informace 2007/0047/1 Servisní informace 2007/0047/1 01 VÝROBNÍ ZLEPŠENÍ EUROCARGO 50.50.20 SOUSTAVA TÁHEL ŘAZENÍ Věc Seřízení spojkových/výběrových táhel (bowden) mechanické převodovky. Popis Zasíláme informaci o tom, jak

Více

TATRA Nabídka náhradních dílů mopas a.s., Holešov

TATRA Nabídka náhradních dílů mopas a.s., Holešov JKPOV Název skladové položky Cena/ks Cena/ks bez DPH vč. 20% DPH 336 140 211 SKRIN POMOCNÉHO POHONU 1 390,00 1 668,00 344 239 733 ROZPĚRKA 440,00 528,00 336 210 320 KUŽEL SYNCHRONIZACE 1 057,82 1 269,38

Více

NÁVOD K OBSLUZE DLABAÈKA PDS-135. PROMA CZ s.r.o. MÌLÈANY 38, 518 01 DOBRUŠKA CZECH REPUBLIC H 006-01 02/2007

NÁVOD K OBSLUZE DLABAÈKA PDS-135. PROMA CZ s.r.o. MÌLÈANY 38, 518 01 DOBRUŠKA CZECH REPUBLIC H 006-01 02/2007 NÁVOD K OBSLUZE PROMA CZ s.r.o. MÌLÈANY 38, 518 01 DOBRUŠKA CZECH REPUBLIC H 006-01 02/2007 DLABAÈKA PDS-135 OBSAH 1) Obsah balení 2) Úvod 3) Úèel použití 4) Technická data 5) Hodnoty hluku zaøízení 6)

Více

VODA NO OVÁ ŠOUPÁTKA MEZIPØÍRUBOVÁ JEDNOSMÌRNÁ, SÉRIE 19

VODA NO OVÁ ŠOUPÁTKA MEZIPØÍRUBOVÁ JEDNOSMÌRNÁ, SÉRIE 19 NO OVÁ ŠOUPÁTKA MEZIPØÍRUBOVÁ JEDNOSMÌRNÁ, SÉRIE 19 NO OVÉ ŠOUPÁTKO MEZIPØÍRUBOVÉ JEDNOSTRANNÉ TÌSNÌNÍ BRA.19.0 a BRA.19.6 doporuèené projektové oznaèení: IVAR.BRA.19.0 - - DN, IVAR.BRA.19.6 - - DN pro

Více

PŘEVODOVKA A ŘADÍCÍ MECHANISMUS

PŘEVODOVKA A ŘADÍCÍ MECHANISMUS PŘEVODOVKA A ŘADÍCÍ MECHANISMUS V této části jsou kompletně popsány postupy při demontážních, montážních a kontrolních pracích na převodovce, vnitřní a vnější soustavě řazení. Na konci této části v Tabulce

Více

ŠTÌPKOVAÈE URBAN KATALOG

ŠTÌPKOVAÈE URBAN KATALOG ŠTÌPKOVAÈE URBAN KATALOG EFEKTIVNÍ VYUŽITÍ DØEVNÍHO ODPADU Štìpkovaèe URBAN vytváøejí z vìtví a odpadního døeva velkou štìpku špalíky, proto jsou tyto stroje nìkdy nazývány také jako špalíkovaèe. Štìpkováním

Více

Hřídelové klouby a kloubové hřídele Drážkové hřídele a náboje

Hřídelové klouby a kloubové hřídele Drážkové hřídele a náboje Hřídelové klouby a kloubové hřídele Drážkové hřídele a náboje C 1 INFORMACE O VÝROBKU Určení velikosti hřídelových kloubů Pro výběr hřídelových kloubů není rozhodující pouze největší přenášený kroutící

Více

Popis VIN... 12. Kontrola bloku motoru... 21 Opravy a renovace bloku motoru... 22 Mazací kanály... 22

Popis VIN... 12. Kontrola bloku motoru... 21 Opravy a renovace bloku motoru... 22 Mazací kanály... 22 Obsah Seznámení s vozidlem......................................................... 11 Hlavní součásti vozidla........................................................... 11 Identifikace a vy bavení vozidla.....................................................

Více

MC-E735, MC-E736, MC-E737, MC-E738 MC-E740-743, MC-E741, MC-E742, MC-E743, MC-E746

MC-E735, MC-E736, MC-E737, MC-E738 MC-E740-743, MC-E741, MC-E742, MC-E743, MC-E746 Návod k použití Vysavaè prachu MC-E735, MC-E736, MC-E737, MC-E738 MC-E740-743, MC-E741, MC-E742, MC-E743, MC-E746 Vážení zákazníci, chtìli bychom využít této pøíležitosti a podìkovat vám za zakoupení tohoto

Více

Rovnomìrná povrchová koroze, pøi které je povrch poškozen rovnomìrnì. Štìrbinová koroze, pøi které jsou napadeny malé oblasti povrchu ve tvaru štìrbin

Rovnomìrná povrchová koroze, pøi které je povrch poškozen rovnomìrnì. Štìrbinová koroze, pøi které jsou napadeny malé oblasti povrchu ve tvaru štìrbin 1 Všeobecn k ochran proti korozi Antikorozní prostøedky mají pøechodnì chránit kovové povrchy proti korozi a korozí se rozumí snížení kvality kovového materiálu, k nìmuž došlo chemickým nebo elektrochemickým

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD481.05/CK/01-06/2014 KD481.05 Doporučení pro montáž/demontáž SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTORY 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz METRO Elektromechanický podzemní pohon pro jednokøídlé nebo dvoukøídlé brány MONTÁŽNÍ NÁVOD A KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLÙ www.kovopolotovary.cz Tento manuál je urèen pouze pro montážní firmy Typy pohonù a

Více

Smìšovací uzly nové provedení

Smìšovací uzly nové provedení Technické informace Užití smìšovacích uzlù Smìšovací uzel zajišuje spojitou regulaci výkonu (proporcionální øízení analogovým napìovým signálem 0-10 V) a ochranu vodního ohøívaèe. Regulace výkonu je zajišována

Více

Úvod Varování Instalace

Úvod Varování Instalace Rychlovazaè X5 2v1 Úvod Blahopøejeme Vám k zakoupení vazacího stroje X5 2v1. Jsme pøesvìdèeni, že jste si vybrali správnì. Jedná se o tzv. kombinovaný vazaè pro vazbu do plastových i kovových høbetù (pro

Více

0. Obsah. 1. Co jsou mazací pasty? 3 2. Oblasti použití pro pasty 3. 2.1 Mazací pasty pro montáž 3 2.2 Mazací pasty pro šrouby 6

0. Obsah. 1. Co jsou mazací pasty? 3 2. Oblasti použití pro pasty 3. 2.1 Mazací pasty pro montáž 3 2.2 Mazací pasty pro šrouby 6 0. Obsah 1. Co jsou mazací pasty? 3 2. Oblasti použití pro pasty 3 2.1 Mazací pasty pro montáž 3 2.2 Mazací pasty pro šrouby 6 2.2.1 Teplotní rozsah do +400 o C 7 MOLYDUVAL Quick Paste 7 MOLYDUVAL Quick

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ A ÚDRŽBU REGULAÈNÍ VENTILY konstrukèní øady G DN 40 až 300/600 PN 16 až 500

POKYNY PRO MONTÁŽ A ÚDRŽBU REGULAÈNÍ VENTILY konstrukèní øady G DN 40 až 300/600 PN 16 až 500 Czech Republic POKYNY PRO MONTÁŽ A ÚDRŽBU REGULAÈNÍ VENTILY konstrukèní øady G DN 40 až 300/600 PN 16 až 500 G41, G 45, G46, G 47 PM - 038/17/05 Tyto pokyny pro montáž a údržbu jsou závazné pro odbìratele

Více

PA20 Pøedzesilovaè kapacitní sondy Pøedpis instalace a údržby

PA20 Pøedzesilovaè kapacitní sondy Pøedpis instalace a údržby 40465/4 IM-P40-67 AB vydání 4 PA0 Pøedzesilovaè kapacitní sondy Pøedpis instalace a údržby. Bezpeènost. Základní informace. Instalace 4. Propojení 5. Výstupní napìtí 6. Údržba IM-P40-67AB vydání 4 Copyright

Více

Elektrický lanový vrátek plnicí hubice V 250 RK 12 1562

Elektrický lanový vrátek plnicí hubice V 250 RK 12 1562 Návod k použití 1 RK 12 1562 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO Elektrický lanový vrátek plnicí hubice V 250 RK 12 1562 POČET STRAN 5 PLATÍ OD: 10.2000 Návod k použití 2 RK 12 1562 Popis 1. Vrátek je poháněn

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ HŘÍDELE A ČEPY

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ HŘÍDELE A ČEPY Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 4.1.Hřídele a čepy HŘÍDELE A ČEPY Hřídele jsou základní strojní součástí válcovitého tvaru, která slouží k

Více

Bezpečnostní kluzné a rozběhové lamelové spojky

Bezpečnostní kluzné a rozběhové lamelové spojky Funkce Vlastnosti, oblast použití Pokyny pro konstrukci a montáž Příklady montáže Strana 3b.03.00 3b.03.00 3b.03.00 3b.06.00 Technické údaje výrobků Kluzné lamelové spojky s tělesem s nábojem Konstrukční

Více

III SOKO zemědělské náhradní díly

III SOKO zemědělské náhradní díly skupina - Řetězový dopravník NTVS-4-1(MV3-025) tabulka č. 8675 3605 258675.00 Řetěz dopravníku komplet 5 537 Kč 48,00 kg 3608 258675.01 Náhradní řetěz samostatný 1 352 Kč 12,00 kg 3612 258675.02 Lišta

Více

V KATALOG 2012 TEXTILNÍ ROLETKY. - technické informace - zamìøení - montáž

V KATALOG 2012 TEXTILNÍ ROLETKY. - technické informace - zamìøení - montáž V20101301 KATALOG 2012 TEXTILNÍ ROLETKY - technické informace - zamìøení - montáž OBSAH Všeobecné informace Typy textilních roletek JAZZ-19 textilní roletka - Základní ceníková sestava - Pøíplatky - Technické

Více

Øetìzová bariéra CAT

Øetìzová bariéra CAT Øetìzová bariéra CAT ØETÌZOVÁ BARIÉRA PRO VJEZDY DO ŠÍØE 16M. Typ zaøízení 1. Skupina CAT-X 2. Skupina CAT-I 3. Rádiový pøijímaè 4. Øetìz Genovese - Janovský 5. Bezpeènostní vodítko øetìzu umístìné na

Více

Provozní návod Spojka - Osobní automobil Zkušební zařízení pro kontrolu bočního házení Středící trn

Provozní návod Spojka - Osobní automobil Zkušební zařízení pro kontrolu bočního házení Středící trn Obj.č. 4200 080 560 Obsah 1. Předmluva... 1 2. Rozsah dodávky... 2 3.... 2 3.1 Montáž zkušebního zařízení pro kontrolu bočního házení... 3 3.2 Montáž spojkové lamely... 4 3.3 Montáž a nastavení měřících

Více

MONTÁŽNÍ NÁVODY NÁVOD K MONTÁŽI - VERTIKÁLNÍ PVC ŽALUZIE - MANUÁLNÍ OVLÁDÁNÍ

MONTÁŽNÍ NÁVODY NÁVOD K MONTÁŽI - VERTIKÁLNÍ PVC ŽALUZIE - MANUÁLNÍ OVLÁDÁNÍ NÁVOD K MONTÁŽI - VERTIKÁLNÍ PVC ŽALUZIE - MANUÁLNÍ OVLÁDÁNÍ 1) Pøed samotnou montáží zkontrolujeme obsah balení. 8 4 3 5 7 2 1 1 Lamely 2 Profil 3 Ovládací zakončení 4 Zpětná koncovka 5 Ovládání naklápění

Více

Rozvodovka a koncové převody

Rozvodovka a koncové převody 3. KAPITOLA Rozvodovka a koncové převody Skříň rozvodovky s pravým a levým portálem tvoří zadní nápravu traktorů Zetor. Koncepčně je provedení zadní nápravy u všech typů traktorů Z 2011 Z 6945 stejné a

Více

VENTILÁTORY BLC, XRCMB, XRMB

VENTILÁTORY BLC, XRCMB, XRMB , XRCMB, XRMB POPIS Díky odstøedivým ventilátorem je možné optimálnì vyøešit odstranìní všech typù prachu a problémù pøenosu materiálu v rùzných prostøedích a extrémních klimatických podmínkách s odpovídajícími

Více

Návod na péèi a úklid

Návod na péèi a úklid S pøírodou k èlovìku Návod na péèi a úklid Pro podlahy ze døeva, korku, linolea a kamene nebo jiných minerálních povrchù Návod na úklid 1. malé a støednì velké plochy suché èištìní strana 2 mokré èištìní

Více

G 2500 STANDARDNÍ ZAØÍZENÍ VNÌJŠÍ ROZMÌRY KONSTRUKÈNÍ ØADA GARD RYCHLÁ SILNIÈNÍ SKLOPNÁ ZÁVORA. Legenda k obrázku:

G 2500 STANDARDNÍ ZAØÍZENÍ VNÌJŠÍ ROZMÌRY KONSTRUKÈNÍ ØADA GARD RYCHLÁ SILNIÈNÍ SKLOPNÁ ZÁVORA. Legenda k obrázku: KONSTRUKÈNÍ ØADA GARD RYCHLÁ SILNIÈNÍ SKLOPNÁ ZÁVORA G 2500 STANDARDNÍ ZAØÍZENÍ TX 2x1 mm 2 RX 2x1,5 mm 2 4x1 3x1 mm 2 230V 3x1,5 mm 2 Legenda k obrázku: 1 Hnací jednotka G 2500 2 Øídicí panel (øízení

Více

V20150429 KATALOG 2015 TEXTILNÍ ROLETKY. - technické informace - zamìøení - montáž - ceník hotových výrobkù. www.kasko-vs.cz

V20150429 KATALOG 2015 TEXTILNÍ ROLETKY. - technické informace - zamìøení - montáž - ceník hotových výrobkù. www.kasko-vs.cz V20150429 KATALOG 2015 TEXTILNÍ ROLETKY - technické informace - zamìøení - montáž - ceník hotových výrobkù www.kasko-vs.cz OBSAH Všeobecné informace Typy textilních roletek JAZZ 17 textilní roletka - Základní

Více

Vývody kontaktù ovládacích obvodù stykaèù a pomocného napájení jsou na svorkovém poli, jak je obvyklé u pøstrojù modulového provedení. Provedení èelní

Vývody kontaktù ovládacích obvodù stykaèù a pomocného napájení jsou na svorkovém poli, jak je obvyklé u pøstrojù modulového provedení. Provedení èelní REGULÁTORY ODBÌRU ELEKTRICKÉ ENERGIE ØADY HJ Úvodem Poplatky za odebranou elektrickou energii se stávají jednou z významných položek vydání jak podnikatelských subjektù, tak i každé domácnosti. Jsou složeny

Více

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ. přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ. přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem Uspořádání převodového ústrojí se řídí podle základní konstrukční koncepce automobilu. Ve většině

Více

PØÍMOÈARÝ ŠOUPÁTKOVÝ ROZVÁDÌÈ

PØÍMOÈARÝ ŠOUPÁTKOVÝ ROZVÁDÌÈ PØÍMOÈARÝ ŠOUPÁTKOVÝ ROZVÁDÌÈ RSE 4-10 D n 10 p max 32 MPa Q max 100 dm 3 /min KT 2019 05/02 nahrazuje 07/97 Hydraulické pøímoèaré šoupátkové rozvádìèe RSE 4-10 s elektromagnetickým ovládáním na stejnosmìrné

Více

Schlumberger Europe Regulator

Schlumberger Europe Regulator (1/7) Schlumberger Europe Regulator S.E.R. 10 II - 7 (2/7) Základní vlastnosti - 2-stupòový regulátor se zabudovaným bezpeènostním uzávìrem (HTB) - s ochranou proti poklesu tlaku bezpeènostní membránou

Více

4122A LAGUNA II. vybavená převodovkou PK6/JH3/JR5 ZELENÁ TECHNICKÁ NÓTA EDITION TCHEQUE

4122A LAGUNA II. vybavená převodovkou PK6/JH3/JR5 ZELENÁ TECHNICKÁ NÓTA EDITION TCHEQUE ZELENÁ TECHNICKÁ NÓTA EDITION TCHEQUE LAGUNA II XG0 Typ X SRPEN 2001 77 11 307 649 4122A Service 00429 vybavená převodovkou PK6/JH3/JR5 21 Rekapitulace závad vozidel LAGUNA II (převodovka PK6/JH3/JR5)

Více